Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide


Att ändra frisyren genom att färga håret är ett av de mest populära alternativen, eftersom det är möjligt att utföra uppgiften inte bara i salongen utan även hemma. På grund av den möjliga negativa inverkan på krullarna i färdiga färgämneskompositioner, vill många tjejer och kvinnor färga sina strängar med naturliga blandningar. Vi pratar om användningen av henna och basma hemma, vilket, beroende på det valda förhållandet, ger nyanser från gyllenbrun till nästan svarta toner.

Henna och Basma hårfärgning garanteras ha en positiv effekt på deras struktur på grund av dess unika egenskaper.

Råvaror för produktion är löv från Lavsonia växten, som efter skörd och torkning males till ett pulver. Hemma, använd endast fräsch produkt, med en gulgrön färg. Komponenter av henna är eteriska oljor, tanniner, som bidrar till förstärkning, återhämtning efter intensivvård med hjälp av en hårtork, tång, kemiska färgämnen. Strängarna ser glänsande och fluffiga ut, det finns ett stopp för deras nedfall, eliminerar mjäll och minskar den negativa effekten av ultraviolett strålning. Den särdrag är att få en beständig färg utan att inkorporera i hårstrukturen.

Det är erhållet från bladen av en indigofer växt, som, som henna, krossas i ett grått grönt pulver. Resultatet är en förbättring av frisyrens tillstånd på grund av aktivering av tillväxt, restaurering av varje hårs struktur, förstärkning av folliklarna, eliminering av mjäll och ökad glans.

Skillnaden mellan basma och henna är den möjliga användningen endast i kombination med den andra komponenten på grund av sin gröna färg. Henna producerar på egen hand olika röda toner (beroende på den ursprungliga paletten).

Resultatet efter färgning med Basma och Henna varar i regel cirka en och en halv till två månader. Ibland är det en gradvis förändring i tonen med palettens övergång till röda eller blåvioletta nyanser, vilket indikerar behovet av omkorrigering.

Hårfärg alternativ efter färgning

När vi planerar att måla med en blandning av henna och basma, kan vi förvänta oss följande resultat beroende på exponeringstid:

 • Ljusbruna nyanser. För att göra detta, håll inte längre än 20 minuter.
 • Brown. Lämna i en och en halv timme.
 • Mörk svart färg. Det erhålls genom att hålla ca 2-3 timmar.

Var noga med att ta hänsyn till förhållandet mellan hårets längd och mängden pulver. Alternativ är möjliga (vikten av varje komponent anges):

 • kort hår - 100 g;
 • till nacken - 200 g;
 • medium längd - 300 g;
 • till midjan - 500 g

Om tonen visar sig vara för ljus, efter ett helt genomfört förfarande, smälter krullarna med upphettad vegetabilisk olja och efter 25 minuter tvättas låsorna väl med schampo och varmt vatten.

Eventuella förhållanden och nyanser erhållna

Blanda henna med basma i proportion för att ge önskat resultat:

Resultatet av att måla huset påverkas av blandningens sammansättning, som späds ut med pulver:

 • Med hjälp av extraktet av kamille läkemedel, är det möjligt att skapa guld-röda nyanser. Gräset är bryggt med en hastighet av två matskedar per kopp kokande vatten.
 • Blanda basma, henna och bryggt kaffe, få en rik kastanjfärg. Enligt receptet bryggas en matsked med malet kaffe med ett glas kokande vatten.
 • Kombinationen av naturliga ingredienser med kakao gör det möjligt att uppnå en blek kastanjeton. Förbereda lösningen i ett glas vatten, späd en matsked av kakao.
 • Du kan använda vinet "Cahors", vilket ger färgen på mahogny.

Det enklaste matlagningsalternativet spädar pulvret med vatten.

För att resultera i Henna hårfärgning med tillägg av Basma uppfyllde förväntningarna:

 • Komponenterna blandas i emalj eller lergods, exklusive kontakt med metall.
 • Framställningen av kompositionen och appliceringen utförs i gummihandskar.
 • Om man efter färgning uttrycker en liten grön nyans, är det värt att vänta ett par dagar tills fullständig oxidation av basmen. Om nödvändigt, måla om igen med henna.
 • Vid frekvent användning och långvarig kontakt med trådarna finns risk för torkning.
 • Toning med basma och henna, permanent perm, blekning och exponering för kemiska färgämnen är inkompatibla procedurer på grund av den oförutsägbara tonen som produceras vid utgången. Intervallet mellan dem måste vara minst 14 dagar.
 • I närvaro av grå krullar är det ofta omöjligt att färga håret kvalitativt första gången, så sessionen upprepas, vilket ökar exponeringstiden.

Egenskaper av färgningstekniken

Förfarandet utförs i steg:

 • I lämpliga behållare blandas komponenterna och fyller dem med vätska med en temperatur av 75 till 85 grader. Den färdiga blandningen ska ha konsistens av tjock grädde, klumpar är inte tillåtna. För större mättnad av nyanser kan du lägga till lavendel eller ylang-ylangolja till Basma.
 • Curls tvättas och väl kammas.
 • Enligt tillväxtlinjen smutsas huden med fet grädde eller petroleumjelly för att utesluta måla av huden.
 • Täck helt över axlarna för att skydda kläder från naturligt färgämne, eftersom det inte går att tvätta det från tyget.
 • Applicering av kompositionen med en kosmetisk borste börjar från baksidan av huvudet och passerar sträng över strängen över hela längden.
 • I slutet är huvudet täckt av plast och en varm handduk.

Det är viktigt att komma ihåg att färgande gråhår kräver en speciell inställning, vilket innebär att honan appliceras på alternerande sätt och sedan - i kombination med basma.

Om resultatet fortfarande inte är uppfyllt förväntas och det finns en önskan att tvätta färgen, hjälp recept:

 • Oljigt hår behandlas genom att gnugga i dem tinktur av rödpeppar. Mask håll i ca 20 minuter och tvätta av med varmt vatten och schampo.
 • För normala strängar lämplig komposition av 50 ml brandy och en äggula. Applicera och lämna i en timme, tvätta sedan med vatten vid rumstemperatur.
 • Med torra lås, en blandning av ett par äggulor, 4 skedar med ricin eller kardolja, är en tredjedel av en tesked av senapspulver effektiv.

Oljemaskor baserade på kardborre-, lin-, oliv- och castorprodukter fungerar bra. Varaktigheten av exponeringen - ungefär en och en halv till två timmar.

Avgång efter målning

 • Under de första tre dagarna efter färgning tvättas inte krullarna för att förbättra färgens snabbhet.
 • Det är tillrådligt att använda kokt vatten i kombination med ett mildt schampo för efterföljande vård och shampooing.
 • För en längre bevaring av skuggan framställs en sköljning från 25 g henna och basma som tas, vilket dras i en och en halv liter vatten. Lösningen används endast i den filtrerade formen.
 • Ytterligare hårvård efter tvätt ger surmjölk, ostmassa. Effektiva balsam - Myntinfusion, äppelcidervinäger.
 • Övergången till effekterna av kemiska färgämnen är möjlig inte tidigare än i 4-6 månader.
 • Tinting utförs, vilket gör att kompositionen endast är omröttad. Fullfärgning sker endast genom proceduren.
 • Bra hand om krusningar efter basma och henna - proteinhaltiga masker som erbjuds i kosmetiska avdelningar.

Överensstämmelse med ovanstående tips - nyckeln till långsiktigt bevarande av ljus färg och glans av håret, upprätthåller deras hälsa.

Ansökningsrecensioner

"Jag har stödt nyanser av chokladfärg med iransk henna i över sju år. Kemiska färgämnen används inte en gång. Mycket nöjd med sin ton. Den enda nackdelen med denna metod kan kallas svårigheten att tvätta ut pulvret. Resten av resultatet är helt positivt. "

"Min feedback om användningen av henna och basma är tyvärr negativ. Kanske visade sig blandningen vara föråldrad, eller jag missade några nyanser, men till sist fick jag en obeskrivlig träskfärg. Kompositionen själv sköljdes knappt bort, nu vet jag inte hur man ska rätta på en sjöjungfrus bild. Vänner råder att försöka färga igen. "

"Henna användes alltid av min mamma, jag bestämde mig också för att följa hennes traditioner och har ingen ånger. Andelen av komponenter som jag har valt kan du behålla en vacker krullkrets, vilket gör dem visuellt tjocka, mjuka och lydiga i styling. Dessutom hänger jag regelbundet mina strängar med masker baserade på iransk henna (till exempel i kombination med kefir), som är helt ofarliga. Även efter en lång vistelse i den öppna solen är frisyren välskötta, håret lyser och torkar inte ut. "

Anna, Nizhny Novgorod.

"Min erfarenhet är också positiv. Blanda henna och basma i ett 1: 1-förhållande, jag får en underbar ljus kastanj skugga, som idealiskt släcker mina ögon och hud. Jag accepterar inte kemiska färgämnen kategoriskt, så jag planerar att fortsätta använda beprövade naturliga föreningar ".

Hur man blandar henna och basma för att få rätt färg, proportionsschemat

Mehendi, magsdans, orientaliska sötsaker, turkiska kärleksserier - populariteten av allt detta beror på våra landsmäns intresse i östens liv och kultur. Exakt samma naturliga resultat av nyfikenhet var användningen av naturliga färgämnen av henna och basma för färgning av hår. Invånare i Indien, Iran, Sudan och andra länder har länge använt grönsaksråvaror att bli mer attraktiva, för att göra krullarnas naturliga färg ljusare och strängarna själva är hälsosamma. För att lära dig att färga hår med henna och basma hemma, välj rätt proportioner och blanda båda komponenterna, det räcker att läsa den här artikeln med bilder, tips och detaljerade instruktioner.

Vilka är fördelarna

Båda färgerna har en helt naturlig komposition, eftersom de är gjorda av växter. För att få henna är de nedre lövningarna av bushen Lawsonia löviga, och för Basma - blad av indigofers från benfamiljen släcks. I det första fallet har pulvret en grön och i den andra - en grågrön färg.

Varning! Den främsta fördelen med båda medlen är inte bara sparsam, utan även i terapeutisk effekt på håret: stärkning, närande krullar, som reglerar talgkörtlarna.

Henna i ren form färgar strängar i röd färg. Det finns andra sorter av det, med vilket du kan få en gyllene, röd nyans, några toner bruna.

Om endast basma används för färgning blir håret blågrönt. Därför är pulvret från indigoferbladet nästan inte använt som ett självständigt färgämne, och i de flesta fall blandas det med henna. En sådan tandem gynnar båda komponenterna: kombinationen neutraliserar ljusa pigment och skapar vackra, naturliga nyanser på håret. Vad exakt - beror på förhållandet mellan färgverktyg.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med naturliga färgämnen:

 • otvivelaktiga fördelar för håret. Med hjälp kan du lösa många problem - förlust, långsam tillväxt, mjäll, överdriven fetthalt i huvudet;
 • förbättra det övergripande tillståndet hos håret, vilket blir glänsande, tjockare, vackert;
 • tar emot olika nyanser utan kemiskt inflytande av en permanent;
 • Effektiv målning av grått hår när man kombinerar båda komponenterna (själva henna, till skillnad från Basma, klarar inte bra med "silver" i håret);
 • möjlighet att kombinera med andra naturliga ingredienser, vilket gör det möjligt att diversifiera den ursprungliga paletten (detta inkluderar växtjuicer, decoctions of herbs, kryddor, te, kaffe);
 • låg kostnad av färgämnen;
 • användarvänlighet hemma;
 • hypoallergen.

Om du ska göra henna och basma färgning, överväga också nackdelarna:

 • Med frekvent användning blir den terapeutiska effekten knappast märkbar, eftersom naturliga pulver kan vara skadliga: överdriven håret;
 • att måla om, måste arbeta hårt. Henna och Basma är "inte vänliga" med kemiska föreningar;
 • efter förfarandet är det svårt att lossa krullarna hos färgämnesresterna bestående av gräspartiklar. Det tar lång tid och torkar tålmodigt håret;
 • någon gång håret utstrålar en märklig lukt;
 • Att hämta den önskade nyansen från första gången är ganska svår. Ofta måste du experimentera med proportioner och komposition för att få det du behöver.

Rådet. Kontrollera vid inköpet om lagringstiden för naturliga råvaror inte har löpt ut. Dess kvalitet bestämmer direkt resultatet av målningen.

Kontra

Om trådarna är torra, spröda eller hårbotten är för torr, är det bättre att skjuta ut förpackningen med pulver tills bättre tider. Ett alternativ kan vara en kombination av dem när de färgas med kefir, gräddfil, oljor. Det rekommenderas inte att göra proceduren under graviditet och amning: Den förändrade hormonella bakgrunden påverkar negativt hur färgen kommer att falla.

Försiktighet bör vidtas för att använda naturliga ingredienser på ljuskullar, eftersom du kan få fula gulgrön nyanser.

Oönskade hårfärgning med henna och basmo efter en nyligen perm eller användning av en permanent, halv-permanent komposition. I det första fallet, vänta på den snabba rätningen av lockor, i det andra - för att få ett ojämnt färgschema.

På samma sätt bör du inte använda ammoniak eller ammoniakfri färg från kända tillverkare på färgat hår, om du tidigare använde vegetabiliska pulver. Mest sannolikt kommer den nya färgen att göra dig besviken, om det över huvudet syns på håret.

Det är viktigt! I vissa fall kan även pulver av vegetabiliskt ursprung orsaka en allergisk reaktion: klåda, rodnad, svullnad. Testa färgämnena på huden på handleden eller armbågen.

Nyanser och proportioner

Omedelbart bör det noteras att information om antalet droger är rådgivande. Du kan behöva justera proportionerna i en riktning eller en annan. Mycket beror på struktur, tillstånd, hårfärg. Förstå hur den kombinerade färgen uppfyller dina förväntningar, kan bara upplevas av. Med varje ny färgning kommer tonen att bli starkare och bli rikare.

Om du blandar henna med basma i lika stora mängder, får du en kastanjfärg av varierande intensitet (på blondiner - ljusare, på brunhårig - med kopparskimmer). Håll blandningen på huvudet i 1-2 timmar. För andra kombinationer, använd följande förhållanden:

 • Blondin är resultatet av att blanda 3 delar av henna och en del av basma. Färgen kommer att visas inom en halvtimme. Den ursprungliga hårskärmen ska vara ljus.
 • Red. En mjuk variation av ljusa färgscheman erhålls genom att kombinera henna och basma i ett förhållande 2: 1. Receptet är lämpligt för blondiner och kräver att pastaen torkar i högst 10-15 minuter.
 • Brons. Förhållandet mellan färger är detsamma, 2 till 1, men applicera blandningen på mörka lockor och tvätta inte av det i 30 minuter. Proportionerna kan ändras: 1,5 delar av henna plus basma i samma mängd (1 del).
 • Choklad, brun. Denna färg ger en kombination av 1 lob pulver av deras Lawsonia och 2 lobes - medel för indigofer. Sammansättningen lämnas på håret i 15-50 minuter.
 • Svart färg erhålls genom att använda samma andel, 1: 2 och ökar exponeringstiden till 1,5-2 timmar.

Det är möjligt att applicera medel inte bara i form av en homogen blandning, men också i sin tur. I detta fall beror varaktigheten av färgning på vilken färg du behöver i slutändan:

 • om blond, använd först henna i 60 minuter, sedan basmu i 20 minuter;
 • Du vill ha rik choklad - lämna tiden för den första komponenten samma, för den andra - öka till 40-50 minuter;
 • att bli svart, för henna, ta 40 minuter, för basma - 2 timmar.

Observera att mängden pulver du behöver för färgning beror på hårets längd, tjocklek och hur mycket du föredrar. För korta och medelstora strängar kan det ta mellan 100 och 300 gram torrsubstans, för långa - 300-500 gram.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. För utspädd basma krävs vatten. Detta färgämne, till skillnad från henna, är inte rädd för kokande vatten och hög temperatur.
 2. Det är bättre att späda pulver från lawson av kefir (om håret är normalt eller torrt) eller citronsaft, vatten med ättika (om strängar är fet). Den sura miljön bidrar till en ljus, rik färg.
 3. Anslut färdiga lösningar före användning, men se till att de inte är för heta.
 4. Använd inte för beredning och applicering av metallprodukters sammansättning.
 5. Efter färgning komprimeras kompositionen lättare om i 1-2 preparatsteg införs 1-2 äggulor i den.
 6. Kosmetisk olja, avkok av linfrö eller apotek glycerin tillsatt till lösningen tillåter inte torrt hår.
 7. För mycket basma i förhållande till henna kan ge krullar en grön färg.
 8. Färgen ska ha en medellånghet. För flytande blandning kommer att flöda över ansiktet, kläder, vilket ger obehag. Mycket tjock kommer att härda snabbare än håret kommer att få en ny nyans.
 9. Kompositionens temperatur bör vara måttligt varm. Kallfärg är långsammare, och hett färgämne kan orsaka brännskador.
 10. Vid färgning hemma, speciellt långa krullar, är det lämpligt att använda för uppvärmning av drogvattenbadet.
 11. Håret ska vara rent, torrt eller lite fuktigt. Det har visat sig att pigmentet tränger bättre in i strukturen av fuktiga strängar.
 12. Om du använder en blandning av vegetabiliska ingredienser, var noga med att slå på huvudet med polyeten, sedan med en handduk.
 13. Vid applicering av en separat färg kan värmen endast värmas under appliceringen av henna. Utan detta blir färgen väldigt ljus. Basma kräver inte sådana åtgärder.
 14. För att öka blodcirkulationen och förbättra effekterna av färgämnen, fördela dem längs håret, drick te med ingefära, citron eller lite lätt alkoholhaltig dryck.
 15. Använd inte schampo och balsam, tvätta bort henna och basma. Denna regel gäller under de tre första dagarna efter proceduren.
 16. För att fixa färgen sköljer du huvudet med ättika eller rosenkrämbuljong (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten).
 17. Om den resulterande nyansen verkar för ljus använd olivolja. Bara fördela det genom ditt hår före en annan hårtvätt.
 18. En alltför mörk färg kan tändas genom att tvätta krullarna med vatten och ättika eller citronsaft.

Rådet. Uppdatera färgen, gör det mer levande skölj med henna och basma hjälper. Ta 25 gram av båda produkterna, lös upp i 1,5 liter kokande vatten. Stam, sval och applicera som avsedd. Du kan ta på samma mängd vatten 50 gram av en Henna.

Målningsteknik

Det finns två sätt att färglägga hår med henna och basma: separat och samtidigt. Enligt recensioner ger båda ungefär samma resultat. Men vid sekventiell applicering av färgämnen kan du styra vilken färg som erhålls och justera den direkt under proceduren.

För båda metoderna måste du förbereda:

 • 2 tankar för blandningslösningar;
 • samma antal penslar eller svampar (beroende på den valda metoden);
 • 2 skedar eller ätpinnar för att röra blandningen;
 • kam kam;
 • hårspännen eller hårnålarna;
 • vaselin eller fettkrämer
 • polyetenpåse, duschlock eller klädesfilm;
 • en handduk som inte har något emot nedsmutsning;
 • handskar;
 • vattentät peignoir / gammal morgonrock eller t-shirt.

Hur man målar med henna och basma genom den samtidiga metoden:

 1. Lös upp pulver i olika behållare och blanda sedan.
 2. Häll kompositionen till en temperatur av 40 ° C och låt den ligga i en skål varmvatten så att det inte svalnar.
 3. Smörj håret med en oljig grädde (petroleumjelly).
 4. Använd handskar, en badrock eller en t-shirt.
 5. Dela håret i 4 zoner: occipital, crown och two temporal. Säkra varje med barrettes.
 6. Färgstart från nacken. Dela den här delen av krullarna i separata strängar.
 7. Applicera lite varm på varandra i följd. Flytta från rotzonen till tipsen.
 8. Därefter behandla på samma sätt de tidzoner och kronan.
 9. Sätt håret i en bulle, sätt på ett baddräkt (paket) eller linda en film runt huvudet.
 10. Täck därefter håret med en handduk.
 11. Efter att ha väntat på rätt tid sköljer du blandningen med rikliga mängder varmt vatten.

Rådet. Om det kvarvarande pulvret avlägsnas dåligt, applicera lite balm på färgat hår, eftersom du inte kan använda schampo.

Att färglägga på ett separat sätt är nästan lika:

 1. Förbered henna först - det appliceras alltid först.
 2. Skydda kläder med badrock, händer med handskar och hud på pannan, tempel och nacka med grädde eller petroleumjelly.
 3. Form från hårets huvud 4 zoner, nypa dem med clips.
 4. Behandla lockar på samma sätt som vid färgning samtidigt.
 5. När den nödvändiga tiden har gått, skölj med vatten. Du kan använda en balsam.
 6. Lös sedan upp basmen, fördela den till trådarna.
 7. Vik inte på huvudet.
 8. Efter en viss tid, tvätta av färgämnet.

Separat sätt praktiseras oftare för att bli svart.

Grå hårfärgning

Henna används sällan som ett självständigt färgämne för grått hår, endast om det finns lite "silver" på trådarna. Annars visar det sig mycket ljus orange färg. Kombinationen med Basma gör det möjligt att mjuka lite, för att muffla den skrikande nyansen för att göra det mer naturligt.

Gråkrusningar är dåligt utsatta för färgning, kräver därför några förfaranden eller långvarig exponering av kompositionen (upp till 5-6 timmar). Mjukt hår kommer att absorbera pigment snabbare, hård - långsammare.

En viktig punkt! För att måla det grå håret är det bäst att agera i steg, vilket ger blandningen på ett separat sätt. Färgmättnaden beror på exponeringstiden för varje komponent.

Det finns sådana rekommendationer:

 • För att få en blond, inklusive mycket lätt, bör henna påverka håret i 2-5 minuter. Sedan hälls håret med Basma och tvättas omedelbart med vatten;
 • För en mörkare blond applicera en blandning av pulver av Lawsonia i 8-10 minuter, en produkt från indigofera i 4-5 minuter;
 • ljusbrun eller mörkbrun är resultatet av hennaexponering under 10-40 minuter, basma - 5-30 minuter. Ju längre, desto mer mättad tonen. Det är nödvändigt att öka tiden proportionellt för båda färgämnena;
 • För att få en kastanjfärg, applicera konsekvent båda drogerna i 20-25 eller 40-45 minuter vardera (för respektive ljusare eller mörkare version);
 • det är möjligt att färga det svart om du står henna först och sedan basma i 1-1.5 timmar.

Naturliga råvaror av vegetabiliskt ursprung gör det möjligt att få en ny färg och samtidigt behandla hår. Ta bara inte del i naturliga ingredienser. Det är nog att uppdatera färgen var 2-3 månader och tona rötterna resten av tiden.

Experimentera med proportionerna av henna och basma, du kan välja den mest framgångsrika nyansen för ditt hår.

Det är svårt att få önskad nyans med naturliga färgämnen. Professionella rekommenderar att du använder beprövade verktyg:

Varje förändring av hårfärg är en stress för ett hårhår. Glöm inte håråterställning efter färgning, våra tips hjälper till med detta.

Hur färgar hår med henna och basma

Innehållet

Vård av utseende är inneboende hos kvinnor från en ung ålder. Vi väljer hårklipp och stilar, leta efter den perfekta sminken och byta hårfärg av skäl som ligger utanför förståelsen för männens logik. Det finns kvinnor som blekade krullar och frusna på bilden av "a la seventies". Men det är snarare ett undantag som bekräftar regeln: kvinnornas mångfald är outtömlig.

Ett av de säkraste sätten att omedelbart omvandla är att färga håret. Hop! - och den blinda blondinen förvandlas till en vacker häxa med blått svart hår. Och då, precis vid en trollstavs våg, istället för den svartvita trollkarlen, uppträder ett rödhårigt djur.

Frekvent förändring av bilden påverkar hårets tillstånd negativt. Kemiska färgämnen, trots att tillverkare av färger försäkrar produktsäkerheten, tar bort hår från insidan, torkar ut och försvagar.

Hur man undviker håravfall

Det är bättre att använda naturliga hårfärger. Dessa inkluderar henna och basma.

Om färgämnena hos indigofer-växten, från vilken Basma erhålls, visste östliga kvinnor vid civilisationens början. Med hjälp av färgen extraherad från växtens löv kan håret färgas i en vacker grön färg - oavsiktligt självklart.

Men i en blandning med iransk hennafärg, extraherad från bladen av en cinchona buske, beroende på proportionerna, kan du få nyanser av hår från auburn till deep black. Henna, till skillnad från basma, kan användas som mono-färg.

Vegetabiliska färger är lämpliga för alla typer av hår. Det finns flera regler när du färgar hår med henna och basma att du inte ska bryta om du inte vill få ett oväntat resultat.

 1. Den första regeln är huvudänden: använd inte vegetabiliska färgämnen om ditt hår redan är färgat med kemiska färgämnen.
 2. Regel nummer två: Om du färgar håret med henna eller en blandning av henna och basma, glöm inte kemisk perm och biolaminering av lock.
 3. Regel tre: Om henna och basma som hårfärg du blir uttråkad kan du byta till kemiska formuleringar först efter hårväxt.
 4. Fjärde regeln: om du har mer än hälften av det grå håret från de befintliga, kommer inte henna och basma att spara. Denna mängd grå hår de målar över kraften.
 5. Regel fem: Använd inte för färgning av den "gamla" utgått hennaen med en brun eller rödbrun nyans.

Hur färgar hår med henna

Före applicering henna bör håret tvättas och torkas. Skinnet i håret fyller rikligt med en tjock grädde. Lämplig babykräm eller petroleumjelly. Så du kommer att rädda ansikte och nacke från effekten av henna - det är osannolikt att du kommer att tycka om den ljusa orange eller mörkgula stripan som en "wrap" på pannan och templen. Det är bättre att arbeta med henna i handskar för att skydda mot fläckande händer.

För kort beskurna hår, ta ca 70 gram. färger för långa trådar - tre gånger mer. Lös upp henna med varmt vatten och börja applicera med en pensel för att färga håret på rötterna på baksidan av huvudet, sedan framåt. Omedelbart fördela henna över hela längden av håret. Försök att slutföra färgproceduren innan hennaen har svalnat.

Lägg på dig ett huvuddocka på huvudet, gör en turban från den gamla handduken ovanpå. Blondiner behöver 10 minuter för att få en gyllene nyans, bruna kvinnor behöver ungefär en timme, och brunetter måste sitta med en handduk på huvudet i ca 2 timmar. Vid slutet av hennaen tvättas med rent vatten vid en behaglig temperatur, men inte varm.

Tips för henna hårfärgning

 • Om henna dras i 8 timmar i uppvärmd citronsaft nära det centrala värmebatteriet, till exempel, och sedan färgade håret med en blandning, så kommer locken att vara en rik kopparfärg;
 • Om färsk betorjuice hälls i henna-lösningen kommer de vackra lila höjdpunkterna att visas på det bruna håret;
 • Om henna späds med kamilleinfusion, kommer blont hår att få en ädelgyllen nyans;
 • Om du spenderar henna med en stark infusion av carcade, kommer hårfärgen efter färgning att vara "svart körsbär";
 • Om henna med någon av ovanstående extra ingredienser häller 15 gram. malade kryddnejlika, färgen blir djup och jämn.

Hur färgar du ditt hår Basma

Basma kan inte användas som mono-målning, om inte du sätter ut för att färga ditt hår grönt.

För att få nyanser från ljuskastanj till blåsvart, måste du blanda basma med henna i vissa proportioner.

Till skillnad från henna appliceras Basma på vått hår. På kort hår lämnar inte mer än 30 gram. Blandning av Henna och Basma, för långt hår - 4 gånger mer. I enlighet med vilka färgkrullar du planerat att få efter färgning bestäms proportionerna. För rena kastanjeskärmar bör henna och basma tas i lika stora mängder. Svart färg erhålls om henna är 2 gånger mindre för färgning än Basma. Och om hönan är 2 gånger större än basmen, blir håret ordentligt med gammal brons.

Efter att ha bestämt mängden henna och basma för att få önskad nyans på håret, späd färgämnena i en icke-metallisk skål med nästan kokande vatten eller varmt och starkt naturligt kaffe. Sprid tills klumparna försvinner så att du får något som den genomsnittliga tjockleken på semolina. Applicera kompositionen på torkat hår efter tvätt, som i föregående fall. Försiktighetsåtgärder - handskar, fet grädde längs hårlinjen - allt detsamma.

Håll färgen på ditt hår under ett duschlock och en turban från en handduk i 15 minuter till 3 timmar, beroende på om du försöker uppnå en ljus eller mörk ton. Som efter Henna-färgning tvätta färgämnena från håret med vanligt, inte varmt vatten. Det rekommenderas att tvätta färgat hår med schampo inte tidigare än några dagar efter proceduren.

Hemligheten att färga hår med en blandning av basma och henna

Om du vill få en djup svart färg med en nyans i "ravensvingen", måste du först applicera henna för färgning och applicera basma utspädd med vatten till en inte mycket tjock gröt. För att få önskad nyans, behåll basmen på håret i upp till 3 timmar.

Henna och Basma: Hårfärg hemma. Hur färgar håret med henna och basma?

Världen av dekorativa kosmetika erbjuder kvinnor många hårfärgsprodukter. Flertalet av det fina könet föredrar emellertid naturliga snarare än industriella färgämnen för att inte bara uppnå önskad nyans utan också för att hålla håret och hårbotten frisk. I denna artikel kommer vi att berätta hur du korrekt använder henna och basma med ett foto så att du kan färga dina lock med egna händer utan hjälp av utbildade stylister och frisörer, samtidigt som du uppnår önskad färg för dem.

Vad är henna och basma för hår: skillnaderna och egenskaperna

Innan vi går vidare till beskrivningen av metoderna för färgning av hår med henna och basma, föreslår vi att du förstår vad dessa naturliga färgämnen är.

Henna är ett sågfärgat pulver, vilket erhålls genom att slipa de torkade lövna lövbladene, som inte är taggade - en två meter lång busk som huvudsakligen växer i heta klimatgraderingar. Det bör noteras att henna inte bara kan färga håret, det kan också användas för:

 • Förberedelse av masker för hår (endast om du behöver välja färglös henna)
 • lätta mörka strängar (för detta måste du använda vit henna)

Henna har flera fördelar och nackdelar som varje kvinna borde veta om innan hon använder sig för kosmetiska ändamål:

 1. Fördelarna med henna inkluderar:
 • att det kyler och uppfriskar håret;
 • antibakteriell effekt på huvudets hud;
 • sparar en kvinna från många åkommor i samband med huvudets hud (seborré, alopeci);
 • stimulerar tillväxten av strängar;
 • lägger sken på strängarna;
 • fyller fylligt grå krullar;
 • läker hårets radikala områden och de folliklar som de växer från;
 • håller fast
 • Det är mycket billigare än de produkter som erbjuder oss att köpa industriella tillverkare av dekorativa kosmetika för strängar.
 1. Antalet negativa egenskaper hos henna bör innehålla:
 • det med frekvent användning kan det leda en bränna på hårbotten och på håret;
 • färgen visar sig inte alltid vara homogen, vilket kan kräva återfärgning;
 • Strängar som tidigare skadats eller tunnas är målade mest och står mest ut.
 • 100% omöjligt att förutse vilken hårfärg som så småningom kommer att dyka upp.

Vad är basma? Basma är också ett pulver gjord av en plantas torkade blad som indigosfärfärgningen, som växer i tropiska breddgrader. Det är precis som henna, det är mycket användbart för håret - det färgar inte bara dem, men ger även näring med vitaminer, läker hårbotten. Basma kan användas som profylaktisk mot mjäll.

Kanske var det därför i gamla tider att henna och basma likställdes med värde till guld. De användes exklusivt av de rika människorna i öst, som kom från ädla klasser. Förresten, fortfarande i asiatiska länder, är håret färgat uteslutande med dessa naturliga färgämnen. Om du vill följa deras exempel, föreslår vi att du bekantar dig med detaljerade instruktioner om hur du använder henna och basma för färgning av hår.

Henna-färgning: processfunktioner

Om du kommer att färga dina strängar med ren henna, så borde du veta att du som resultat kommer att få en ljus röd hårfärg. Vi presenterar dig steg-för-steg-instruktioner om vad du ska göra för att färga håret med henna:

 1. Se till att du inte har kontraindikationer för användningen av henna för färgning. Dessa inkluderar följande punkter:
 • om du färgade ditt hår dagen innan (om det är en del eller allt) industriell färg
 • om du permed
 • om 40% av ditt hår är grått
 • om du har ohälsosamt hår - de delar upp, bryter
 • om du använder starka droger eller hormoner
 1. Först tvätta håret med schampo och torka det bra med en handduk så att håret är nästan torrt.
 2. Behandla hårbotten längs hårlinjen noggrant med någon fuktkräm. Detta skyddar henne från hennafärgning.
 3. Lös upp hennapulver i mycket varmt vatten (observera att vattnet inte ska kokas):
 • om du har kort hår har du tillräckligt med innehåll av 1 henna-dospåse (ca 25 g i det)
 • om du har medelstort hår, då behöver du 2 påsar av henna
 • om du har ett mycket långt hår (under axelbladet), då behöver du 3 eller flera doser av färgningspulver
 1. Tillsätt 1 äggula till blandningen. På grund av detta blir färgen lättare att applicera på håret.
 2. Skålen i vilken du blandade färgen, du måste sätta i ett vattenbad så att det kokar i 10 minuter. I detta fall måste blandningen ständigt omröra.
 3. Medan färgen är förberedd, fördela allt håret i trådar 1,5 cm tjockt.
 4. Applicera varm färg med en pensel på strängarna. Detta ska ske så snabbt som möjligt så att färgen inte har tid att torka.
 5. Wrap färgat hår med polyeten, och på toppen av det med en annan handduk.
 6. Om du har mörkt hår måste du hålla färgen på huvudet i 2 timmar, och om det är lätt, är det 20 minuter tillräckligt för att uppnå en rik, ljus röd hårfärg.
 7. Medan du ska gå med färg på huvudet, förbered dig en sköljblandning med ättika eller citronsaft.
 8. Tvätta färgen från huvudet med varmt vatten. Shampoo kan inte användas. I slutändan, när färgen redan är tömd, skölj håret med beredda medel från vatten och citronsaft.
 9. Tvätta inte ditt hår i ytterligare 3 dagar, för under den här tiden kommer ditt hår att målas.
 10. När rötterna växer tillbaka behöver du bara hämta henna på dem, annars kommer hårfärgen att vara väldigt annorlunda.

Om du inte vill uppnå en röd kant, men någon annan färg, måste du förbereda en hennabaserad färg på ett speciellt sätt. Vi berättar några hemligheter:

 1. Om du har brunt hår och vill att de ska få en gyllene honungskugga, måste du lägga till följande ingredienser till hennapulver:
 • 200 ml kamillebuljong och samma mängd saffran och rabarber istället för varmt vatten
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk svagt bryggt kaffe
 1. Om du vill att ditt hår ska bli en chokladskugga, måste du lägga till hennapulver några andra ingredienser (varje bokstavligen 1 tsk), som du definitivt hittar i ditt kök:
 • Nötköttet, som först måste slipas i ett pulver med en kvarn eller blandare;
 • kaffe (det måste nödvändigtvis bli starkt - använd ett dyrt kaffe av hög kvalitet, för det kommer att bero på hur rik din färg på strängar kommer att visa sig);
 • tjaktorn (bark bör också krossas till ett tillstånd av fint pulver);
 • svart te (här följer samma rekommendationer som vi beskrev när det kom till kaffe);
 • kakao (det är inte nödvändigt att lägga till det om du använder en mycket bra typ av kaffe).

Det är viktigt! Detta är fallet när, förutom henna, måste du också använda Basma för att uppnå chokladfärgat hår. Andelen henna och basma i detta fall ska vara 3: 1 (3 msk Henna per 1 matsked basma).

 1. Om du behöver en röd nyans av hår, lägg sedan till hönanpulver 1 tsk till:
 • krossade kryddnejlika
 • bladkarcade
 • naturligt rött vin
 • tranbärsjuice
 • buljong av lökskal

Om du plötsligt inte kunde uppnå önskad nyans kan du tvätta henna från ditt hår med flera masker:

 1. Borsta håret med olivolja och dölja sedan håret under en plastpåse. Tvätta av masken efter 2 timmar med ett schampo för fet hår.
 2. Späd 50 ml vegetabilisk olja i 10 ml medicinsk alkohol. Applicera blandningen på ditt hår, och sedan efter några timmar (hela tiden är det lämpligt att vara under solen eller torka håret med jämna mellanrum) med en hårtork), tvätta masken med fet hårschampo.
 3. Smörj håret med gräddfil, linda dem med polyeten och sätt på en hatt. Efter 60 minuter Du kan tvätta av masken från huvudet med ett schampo för fettigt hår.
 4. Lös upp 20 g jäst i 200 ml varm kefir. Applicera masken på håret, och efter 2 timmar, tvätta det med schampo.
 5. Doppa i 20 minuter. hår i ättika lösning, tvätta sedan av det med en schampo och balsam.

Observera att det från första gången inte kommer att bli möjligt att bli av med den nyans som misslyckades. Måste göra masken flera gånger.

Basma: hur man färgar håret?

Basma är ett naturligt färgämne som kan göra en tjejs dröm bli en brinnande brunett. Endast i regel används inte denna ingrediens ensam. Flickor brukar använda sig av basma efter henna hårfärgning. Så färgen är mer mättad och ljus.

Vi presenterar dig steg för steg instruktioner om hur du färgar håret med henna basma:

 1. Kontrollera först om du har några kontraindikationer för basma. De är desamma som för användning av henna för färgning av hår.
 2. Därefter förbereda en lösning av basma. Han förbereder sig för samma teknik. Det finns dock en nyans för de som vill färga håret, kombinera pulver - du behöver veta hur man blandar henna och basma för att få den nyans du behöver:
 • som vill se till att håret blir svart efter henna och basma färgning, måste du blanda basma och henna pulver i följande förhållande: 3: 1 (för att uppnå exakt svart, bör henna och basma färg hållas på håret i minst 3-4 timmar) ;
 • efter att ha applicerat henna och basma på lockar för att uppnå en burgundy nyans, tillsätt 5 tsk till samma olja av deras pulver. betorjuice;
 • om du vill se till att håret blir kastanjfärg, måste du förbereda färgen från henna och basma, hålla proportionen 1: 2, lägg till 1 tsk. kakao, så mycket te, håll färgen på trådarna i minst 1,5 timmar;
 • om du har grått hår, bör du förbereda det i förväg för henna och basma färgning - mjukna det (för denna 60 min bör du applicera en mask som är framställd från havtorn, ricinolja, burdockolja och 1 yolk), då kan färg appliceras från henna och basma på håret, så att de blir bruna (färg bereds på basis av 2 msk basma, 1 msk henna och 1 matsked usma).

Enligt recensionerna, om det efter det första färgningen med henna och basma inte är möjligt att uppnå önskad effekt, är det tillräckligt att bara upprepa färgningsproceduren igen.

Foto färgning med henna och basma: "Innan" och "Efter"

Användbara tips: hur man utför henna och basma färgning

Om du bestämmer dig för att köpa henna och basma för att färga ditt hår, borde du veta några hemligheter om hur du gör ditt hår lättare att färga:

 • Om några strängar starkt sticker ut i färg, var inte panik, men smörj bara håret med druvolja och efter 30 minuter. tvätta den med schampo;
 • Om skuggan visade sig vara mycket mörk, så dopp du bara din kam i citronsaft och kamma därefter noggrant krullarna med den;
 • Att måla lägger håret jämnare, lägg alltid 1 tsk till den. glycerol;
 • Visa inte i den soliga solen i 3 dagar efter att ha färgat hår med basma och henna, annars kommer de att uppstå fula bländning;
 • En gång i månaden efter färgning av hår med henna och basma, gör en kefir hårmask - då kommer det att lysa och gnista.

Att vara vacker är varje kvinnors uppdrag. Men skönheten kommer snabbt att blekna om du inte tar hand om det och gör ingenting för att spara det länge. Vi hoppas att vi med hjälp av våra recept för hårfärgning med basma och henna kommer att kunna skydda dina krullers naturliga skönhet.

Basma, fördelarna och hårskador. Instruktioner för beredning och färgning av hår med henna och basma

Vad är basma?

Basma är ett naturligt färgämne som är känt för mänskligheten sedan antiken. Dess huvudsakliga funktion har alltid varit att färga hår, även om det ibland användes för att ge den önskade färgen till tygerna.

Ämnet i fråga är ett pulver med en gröngrön färg. Den produceras från en tropisk tropisk växt, vars torkade blad är malda för att erhålla önskad konsistens.

Fördel och skada

Bland de positiva egenskaperna hos detta verktyg är:

 • Det är en miljövänlig produkt som inte kan skada hår och hårbotten.
 • Kan läka sår
 • Avlägsnar inflammatoriska processer;
 • Kompositionen innehåller C-vitamin, vax, olika hartser, tanniner, mineralämnen som har en terapeutisk effekt på skadade trådar;
 • Motstår förlust, stärker hårsäckar
 • Förhindrar mjäll
 • Förstör skadliga bakterier som orsakar patogener i hårbotten;
 • Främjar tillväxten av friska och starka krullar;
 • Ökar volymen, vilket ger en känsla av tjockt hår, vilket är viktigt för dem som är naturligt smala och inte särskilt tjocka.
 • Lämplig för känslig hårbotten;
 • Krullarna blir skina, få en rik mörk färg.

När du planerar att färga håret med Basma måste du först veta om den skada den kan orsaka:

 1. Det är svårt att tvätta bort och kräver under en lång tid;
 2. När färgning sker för första gången eller efter användning av andra färger kan basmen förekomma i oförutsägbara färger;
 3. Du kan inte göra en perm för håret, eftersom du kan få i slutändan grön färg på huvudet;
 4. Dåliga färgämnen gråhår, vilket gör dem synliga på den allmänna bakgrunden;
 5. Med frekvent användning gör det strängar torra och spröda.

VARNING! Basma innan du använder kombinerat med henna. Detta skyddar dig från att få en grön, blå nyans på strängarna.

Vilken färg ger naturlig basma?

Utan användning av tillsatser ger naturlig basma en blå eller grön nyans. Det beror på den naturliga hårfärgen. Henna hjälper till att ge dem den nödvändiga nyansen. Det tillsätts till den analyserade färgen i en viss mängd.

Henna och basma kombination

Uppmärksamhet på vilken nyans du vill få på huvudet, du måste observera olika proportioner av dessa två komponenter:

 1. Det kommer att bli möjligt att få en kastanjfärg om du blandar basma med henna i lika stora mängder;
 2. För att få trådarna att få en svart ton med en blå nyans, kombinera en del av henna och exakt dubbelt så mycket basma;
 3. Om du vill göra en bronsfärg, förbered dig mycket av en viss mängd basma och henna, vars mängd ska vara dubbelt så stor.

VIKTIGT! Följ rekommendationerna från experter vid beredning av färg, liksom metoder för dess tillämpning, för att få ett resultat av det önskade resultatet.

För att inte förstöra utseendet, måla en curl med det aktuella organet, utvärdera resultatet och tänk på om du vill se dig själv så här i spegeln.

Hur man förbereder en lösning och väljer en nyans

För att undvika överraskningar på ditt huvud, förbered en blandning av basma och henna och applicera det försiktigt på en liten del av strängarna. Håll i en viss tid och spola. Om du inte vet vad resultatet kan vara efter att du har applicerat färgen, kom ihåg att det blir svårt eller nästan omöjligt att tvätta det. Om den resulterande färgen passar dig, fortsätt färgningsproceduren.

Framställning av lösningen är som följer:

 1. Blanda färger i torr form;
 2. Värm vattnet till 90 grader och tillsätt det gradvis till pulvret.
 3. Om du vill ge ditt hår en intressant nyans, lägg till ytterligare komponenter istället för vatten.
 4. Den färdiga massan ska likna tjock gräddfil;
 5. Tillsätt några droppar av någon essentiell olja så att håret inte är torrt och färgen är lättare att lägga sig ner.

Vissa komponenter kommer att bidra till att diversifiera basmens färg och göra den mer unik:

 • Grönt te hjälper till att få ljus brun kastanj färg;
 • En infusion av lök ger strängarna en brun färg;
 • Elderbärsaft kommer att göra ditt hår rosa eller lila;
 • En blå båge ger en lila nyans;
 • Färskt kaffe kommer att göra trådarna i en brunett choklad.

Rätt proportioner för att få rätt färg.

Det är bara möjligt att få önskad nyans om den önskade andelen av de två komponenterna observeras:

 1. Blanda samma mängd basma och henna och kan få en ljusbrun eller blek kastanjeskugga.
 2. En matsked Henna och två matskedar basma ger en rik brun eller kastanjfärg;
 3. För att ge strängarna en brons eller kopparfärg, kombinera en matsked Basma och två matskedar Henna;
 4. Förhållandet 1: 3 (henna respektive basma) kommer att ge svart med blå nyans.

Henna och Basma hårfärgning

Betraktad naturlig färg är ganska specifik. Det är därför du behöver veta hur man korrekt utför proceduren för att ändra hårfärg hemma.

Målningsmetoder

Det finns två sätt att färglägga:

 1. Blandar komponenterna torra ihop;
 2. Konsekvent applicera och tvätta var och en av dem (används oftast för grått hår för att uppnå en mer likformig färgning).

Hur ofta kan du måla

Det är möjligt att ändra färgen på strängarna av Basma inte mer än en gång i månaden. Annars kan de bli överdriven och förlora styrka.

Färginstruktioner

För att undvika oavsiktliga konsekvenser är det nödvändigt att utföra färgproceduren i enlighet med de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Tänk dem mer i detalj:

 • Först måste du tvätta håret med vanligt schampo, utan att använda balsam;
 • Applicera grädden i ansiktet (det underlättar tvättning av fläckarna);
 • Förbered den nödvändiga blandningen, applicera omedelbart den med en speciell borste på trådarna;
 • Börjar att fördela massan på baksidan av huvudet, för det borde vara lite längre att jämnt fläcka;
 • Därefter flyttar vi gradvis till tempel, panna och krona;
 • Borsten borde röra sig mot spetsen av strängarna från rötterna;
 • Torka huden runt håret och allt överskott av materialet.
 • Täck håret med en hatt eller plastpåse.

VARNING! När du är på plats eller ammar, applicera först en liten mängd bläck på huden och vänta några minuter. Med utseende av rodnad, är fläckar eller klåda för att använda detta verktyg strängt förbjudet för dig.

Hur mycket att behålla

Det beror helt på hårets typ, trådens tjocklek och färg. Ju lättare de är desto snabbare kommer skuggan att förändras. Om du vill få en rik färg, måste du hålla färgen längre.

För vackra nyanser är det en viss tid hårfärgen på håret:

 • Blondin - 30 minuter;
 • Blek kastanj - inte mer än en timme;
 • Rika kastanjebruna - en och en halv timme;
 • Koppar eller brons - en och ett halvtimme;
 • Svart, förvärvar en blå nyans - ca 4 timmar.

Hur man tvättar

För tvättning använd endast vanligt varmt vatten. Sköljning av hår inträffar tills vattnet är helt transparent. Shampoo och balsam kan inte appliceras, för att de kan lätta krullets ton.

Om färgen var överexponerad och färgen visade sig vara mycket mörk, kan du försöka tvätta huvudet med tvål. I vissa fall hjälper citronsaft.

Hårvård efter färgning

Efter att återstoden av blandningen har tvättats bort kan strängarna behandlas med en surgjord vätska. Vinäger eller citronsaft läggs till den. De kommer att göra strängarna mer ljusa och glänsande. Försök att torka krullarna med en hårtork så sällan som möjligt för att inte skada eller överdriva dem.

Undersökning: Hur färgar du ditt hår?

Totalt antal röster: 155. Totalt antal medlemmar: 155.

Egenskaper av att måla håret svart

Att nå den aktuella färgen är ganska enkel. För att göra detta, smutsa på henna i 60 minuter, tvätta och färga trådarna med basma. Ju längre det kommer att vara på håret, färgen blir bara svart eller det kommer att få en blå nyans (om procedurtiden når 4 timmar).

Chokladfärg

Denna vackra färg kan erhållas genom att lägga till hönan (högst 25 g) nymalt kaffe i mängden 1 tesked. Du kan förkoka kaffe i 5 minuter, kyla det och tillsätt sedan till torrmassan.

Måla henna och basma grå hår

Jämn färg över vanliga och gråa trådar kommer att ha i flera besök. Först och främst fördela Henna, skölj det och behandla sedan strängarna med basma. Lämna det i enlighet med önskat resultat:

 • Upp till tre minuter - sandfärg;
 • Inte mer än fem minuter - ljusblont;
 • Från 8 till 10 minuter - mörkblond;
 • Ca 20-25 minuter - brunt med en ljus nyans;
 • En halvtimme - naturlig brunhårig;
 • Nästan 40 minuter är mörkbrun;
 • 45 minuter är en vacker chokladfärg;
 • En timme och mer är svart.

I det fallet, om färgen inte ändras efter tiden, och de grå rötterna börjar växa, räcker det bara att tona dem och inte röra hela håret.

Home Coloring Tips

Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, glöm inte några knep som hjälper till att uppnå önskad effekt:

 1. Applicera endast på våta strängar. Om de förtorkas på ett naturligt sätt eller med en hårtork, kommer färgen att bli dålig;
 2. Se till att platsen där du ska utföra hela proceduren stängdes med polyeten. Detta förklaras av att en gång på någon yta blir det ganska svårt att torka av verktyget4
 3. Du måste bära handskar och täcka dina axlar med en onödig handduk innan du färgar;
 4. Applicera basma på krullar bara en speciell pensel;
 5. För att hålla färgen strömmande genom ditt hår, lägg till lite glycerin, avkok av linfrön eller vanlig olja. Närvaron av ytterligare komponenter kommer inte att påverka färgen äntligen.
 6. Det är bättre att blanda basma och henna i en glas-, plast- eller porslinbehållare för att inte orsaka oxidation med metallen.
 7. Lämna inte den färdiga massan till nästa gång, eftersom färgen inte kommer att vara som planerat.
 8. När du köper en produkt, studera dess sammansättning. Det måste vara naturligt;
 9. Köp inte utgående färg;
 10. Äppelcidervinäger, som läggs till sköljningsprocessen, hjälper till att göra håret ännu mjukare och mer glänsande.

Recensioner och granskning

Recensioner av Basma är ganska olika. Enligt många, om de används korrekt, enligt alla instruktioner och rekommendationer, kommer du alltid att kunna få den effekt du vill ha.

Vissa användare hävdar att de inte var nöjda med resultatet alls, eftersom håret visade sig vara grönt först efter att ha torkat av färgen, och sedan ändrades skuggan några gånger om dagen.

Iransk basma artcolor

Den har en regenererande, stärkande effekt. Gjord av en unik buske som växer i Iran. Detta färgämne är rikt på vitaminer och spårämnen som skyddar håret mot yttre mekaniska och miljömässiga effekter. Det rekommenderas att använda det för kvinnor i åldern 18 år. Före användning färgas strängarna först med henna och appliceras sedan på basma. Perfekt för alla hårtyper.

Indiska naturliga

Den är gjord enligt det klassiska receptet. Innehåller vitaminer och spårämnen som skyddar lockar och kan inte skada dem. Egenskapen av detta verktyg är att det blandar torrt med henna och appliceras endast i denna form på rena strängar. För att få maximal effekt av färgning, tvätta av blandningen med varmt vatten. För att spara resultatet, tvätta inte huvudet för de närmaste 2-3 dagarna.

Användningen av basma för hår av alla varumärken är en bra lösning för att ge unika egenskaper till sitt utseende. Håret är mättat, vacker färg, blir stark, glänsande. Följ anvisningarna enligt anvisningarna, och du kommer att bli helt nöjd och kommer inte bli besviken i resultatet.Nästa Artikel
Linhårsmaske hemma med senap, äggula, citron. Recept hårmasker med linolja