Basma för hår: hur man färgar hemma?


Vissa tjejer har upptäckt ett underbart sätt att förändra bilden utan att skada hårets tillstånd - Basma. Det bästa är att denna typ av färgning inte bara förstör det lyxiga hårhåret hos kvinnor, men behandlar också håret. Bara ett idealiskt alternativ och drömmen om vilken kvinna som helst.

Faktum är att det under skrämmande ordet "Basma" bara döljer naturliga och skonsamma produkter, nämligen torkade blad av indigofer, vaxpigment, hartser och vitamin "C". Det ger hår en mörk nyans och glädjer flickor med vackra och glänsande och viktigast av allt - friskt hår.

Som med någon hårvårdsprodukt är det viktigt att veta hur man använder det ordentligt. Annars kan resultatet inte vara exakt detsamma som det ursprungligen trodde.

Innan du går direkt till hårfärgning med basma, behöver du veta några nyanser och fakta om denna mirakulösa produkt som hjälper kvinnor att vara vacker.

Basmo hårfärgberedning

Innan du börjar färga håret måste du väga alla fördelar och nackdelar med att använda ett naturligt färgämne och tänka på vad resultatet är önskvärt. För att undvika onödig nyans bör du inte färga håret med en basma. Det perfekta alternativet är att blanda basma och henna. Så, innan du köper ett färgämne, ta ett par påsar av henna.

När alla nödvändiga ingredienser redan är inköpta i specialaffärer, kan du fortsätta direkt till hårets huvudsakliga förberedelse för färgningsproceduren. I början måste du tvätta håret med schampo, vilket passar din hårtyp mest. Masker och balms är inte nödvändiga att använda, men om du vill kan du. Låt håret torka naturligt, det vill säga håret är avsatt i fjärrlåten i flera dagar.

Tvättat hår, vid tidpunkten för ofullständig torkning, måste du kamma vått hår väl. Dela dem i strängar av lika strängar.

Svart hårfärg

För att håret ska få en kulfärg av krullar borde du köpa basma och färglös henna för hår. Det är nödvändigt att ta hänsyn till hårets egenskaper: längd, tjocklek och tjocklek på varje hår. Ägaren till de långa krökarna måste köpa tre - fyra förpackningar basma och två färglösa henna.

Sätt vattenkokaren på elden och vänta på att vattnet ska koka. Kyl det till eighty-eighty five degrees.

Förbered grytan separat, helst, vilket inte är synd. Basma är mycket smutsiga diskar, diskbänkar och kläder, så noggrannheten blir inte överflödig i denna situation. Blanda örtpulver henna och basma, blanda. Tillsätt kyldt vatten till kompositionen och blanda noga till ett mer eller mindre homogent tillstånd. Konsistensen ska likna surt krämvätska.

Täck behållaren med en plastpåse. Lämna på ett mörkt ställe i minst tjugo minuter. Blandning för att färga håret med naturliga färgämnen svart - klar.

Applicera på hår hela längden. Skydda med en plastlock och en varm handduk. Håll blandningen från en halvtimme till tre timmar.

Kastanjebrunt hår

För att håret ska få en kastanjfärg måste du köpa tre komponenter i butiken - basma, färglös henna för hår och vanlig henna. För långt hår behöver du: två förpackningar med basma, två förpackningar av henna och ett förpackat färglöst henna. Förfarandet för framställning av blandningen är identisk med det som beskrivits i föregående avsnitt. Skillnader i färgmetoden bara att blandningen av henna och basma bör hållas på huvudet i minst två timmar.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till särdrag hos hårsäckarnas hälsotillstånd. Du kan till och med vända dig till din egen herre för råd om huruvida tjejen kan uppnå önskat resultat med hjälp av Basma hemma.

Tvätta håret omedelbart efter färgning är inte önskvärt. Det är bättre att vänta tre till fyra dagar för att konsolidera effekten och uppnå önskad och vacker nyans.

Läkemedelsegenskaper hos naturligt färgämne

 1. Basma brinner inte håret.
 2. Återställer skadat hår. Det tränger in i våg och fyller dem.
 3. På grund av de åtgärder som beskrivs i föregående stycke blir håret tjockare.
 4. En hälsosam glans framträder.
 5. Färger perfekt över grått hår.
 6. Produkten orsakar inte allergier.
 7. Tillgänglig för alla kostar.
 8. Basma kan återställa håret en hälsosam nyans även under graviditeten.

tips

Hårfärgning är en bra behandling för hår, men endast om det används korrekt. Det är nödvändigt att följa ett antal specifika tips:

 1. Från tid till annan växer rötterna, och de måste tona periodiskt. Persistenta färgämnen skämmer bort håret med frekvent färgning, så kvinnor försöker att bara få nycklade rötter. Basma har tvärtom en terapeutisk effekt, så det rekommenderas att färga håret längs hela sin längd med varje repetition.
 2. Frekvensen av tonerhår Basma - två - tre månader.
 3. Kompositionen av lösningen av basma och henna rekommenderar att man tillsätter oljor: Burdock, castor och andra.
 4. I stället för varmt vatten kan du lägga till växtbaserade tinkturer, vilket gör åtgärden effektivare.
 5. Basma kan inte använda ägarna av ljusa krullar. Färgen kan vara de mest oväntade nyanserna: blåaktig och grönaktig.

Det är värt att komma ihåg att under måleriet måste du skydda öppen hud. Basma är ett ganska starkt färgpigment. Du behöver bara ha gamla och onödiga saker och självklart använda plasthandskar.

Vid kontakt av den färdiga blandningen av basma på den öppna delen av huden - bör du tvätta omedelbart om en person inte vill gå några veckor med blåaktiga fläckar. Det är bättre att färgprocessen utfördes av en annan person - en kvinnlig mästare. Så det kommer inga luckor och det ger en jämn och vacker färg.

För ofta hårfärgning med naturliga färgämnen kan leda till ett oönskade resultat, nämligen håret blir för tråkigt och livlöst. Den ideala periodiseringen är tre månader. Om håret växer för snabbt, kan den minsta perioden av målningen minskas till två månader.

Under lång tid föredrog kvinnor naturliga färgämnen. Denna metod har testats i århundraden och lämnar alltid den fina kön entusiastiska om effekten, vilket återspeglas i sina silkeslena krökor.

Många experter inom mode- och skönhetsindustrin talar om fördelarna med Basma. Det största privilegiet för detta läkemedel är att det absolut inte bär någon skada på hälsan och utseendet hos älskare att ändra bilden.

Trots de nya färgerna utan ammoniak, rankas Basma först bland kundernas val. Det här är en dröm som är verklig för någon kvinna - vacker färg, livligt och hälsosamt hår, grå hårfärgning, iriserande hår och ett bra utseende. Priset kan inte bara utan glädjas.

Som en slutsats kan vi säga att fördelarna med Basma är mycket större än minuserna. Om flickor fortfarande tvivlar på att köpa ett naturligt färgämne i butiksbutiken, är svaret otvetydigt - att köpa. Hälsofördelar och välskötta utseende - det här är vad varje kvinna längtar efter.

Hur färgar håret i basma

För att kvalitativt och snabbt färga håret med basma, henna, kamille och andra naturliga färgämnen måste du följa enkla målarfärger.


 1. Basma, som henna, är oförenligt med perm eller färgämne på kemisk basis. Det vill säga, om du redan har färgat ditt hår en kemisk färg eller genomgått en permanent procedur, bör du inte använda naturliga färgämnen - resultatet kan vara oförutsägbart.
 2. Basma kan användas för att färga hår bara med henna, eftersom det ger en grön nyans i sin renaste form. Därför är det nödvändigt att späda basma med henna innan färgning (proportionen upprätthålls beroende på hur mörk och intensiv nyans du vill få). En blandning av henna och basma ger dig möjlighet att uppnå helt olika nyanser, allt från ljust kastanj till nästan svart. Den vackraste skuggan - rika kastanjen - uppnås genom att blanda henna och basma i ett förhållande 1: 1.
 3. Om du har mycket grå hår, bör du färga håret först med henna, och sedan med basma. I detta fall kommer över 40% grå hår att målas över.
 4. Det är ganska enkelt att förbereda basma och henna för färgning: färgämnen hälls i en porslin eller glasbehållare och fylls med varmt vatten (vattentemperaturen måste vara minst 90 grader). Den färdiga blandningen i densitet bör likna sur grädde. Rör om innehållet i behållaren noga, ät klumparna.
 5. Applicera färgämnesblandningen i varm form på vått eller torrt hår, det är bättre att använda en speciell pensel för detta. Efter appliceringen ska färgen täcka ditt hår med en plastpåse och på toppen - med en handduk. I genomsnitt håller blandningen på håret ca 1-1,5 timmar. Ju längre du håller blandningen på ditt hår - desto mättare blir deras nyans. Det är nödvändigt att tvätta av basma och henna med rent varmt vatten utan att tillsätta shampoo. Tvätta håret fortsätt tills vattnet som flyter från dem blir transparent.
 6. Kom ihåg att du kan använda naturliga färgämnen för att färga hår upp till flera gånger i månaden. Håret kommer att vara elastiskt, glänsande, tätt och starkt, och hårrötterna kommer att vara friska och starka.

Hur man använder Basma för att färga hår hemma

Basmy egenskaper vid färgning av hår

Att använda ett sådant pulver började i gamla dagar. Det gjordes av löv av ett tropiskt indigofer-träd. Mjöl som extraheras på detta sätt har en grå färg med en grön tipp. Det är därför inte rekommenderat att göra färgning med en basma, annars riskerar du att vrida dina krullar från naturlig till blågrön färg. Och tvätta bort, måla över en ovanlig nyans ganska svårt.

Basma användning för hår

Med rätt användning av basfärg för hår kan du uppnå bra resultat. Även fans av kända varumärken som Palette, Casting, Wella, kommer inte att kunna skilja deras och dina resultat av färgning. Ändå har det naturliga färgämnet en låg kostnad och mycket positiv feedback på grund av dess kosmetiska egenskaper:

  Stimulerar hårglans;

Det matar locken med olika grupper av användbara spårämnen och mineraler;

Det ger strängarna mjukhet och silkiness, vilket gör dem fina

Fördelaktig effekt på hårsäckar;

Förbättrar tillväxten av lockar;

En fördelaktig effekt på hårbotten, lindrar mjäll

Vad håret ser ut efter basma

Många tjejer, som har lärt sig de många fördelarna med Basma, vill prova pulvret på håret, men inte rusar, men du bör noggrant studera reglerna för att använda Basma, som bestämmer hårtypen:

  Färgningsträngar för första gången riskerar du att få fel färg du vill ha. Därför rekommenderas att använda Basma med henna. Blanda pulver i strikta proportioner för att få önskad ton.

I närvaro av gråa trådar, var förberedd för maximal effekt. Basma kommer att ge en ljus färg till krönen, men på de ställen där det inte fanns något grått hår kan fläckar med olika nyanser uppträda. Det är bättre att applicera färg på kvinnor som har en jämn hårton.

Använd inte färgpulver mer än en gång per kalendermånad. Annars riskerar du att få motsatt effekt, dvs. störa vattenbalansen i hårstrukturen. Som ett resultat kommer de att bli sköra och ta ett tråkigt ohälsosamt utseende.

 • Färg inte håret om du har använt ett annat färgämne eller krökt det innan.

 • Hårbehandling med basma

  För tjejer som har problem med lockar är det bättre att inte använda kemiska färgämnen med ammoniak. Men det finns tillfällen då färgämnet är oumbärligt. I det här fallet passar du Basma. Inte bara får du en vacker färg på trådarna, utan också med hårstrukturen i full ordning. Om du inte vill måla lockar gör du en mask.

  Basma Hair Mask Recept:

   Mask för alla typer av hår. Ta två skedar majonnäs, basma och vegetabilisk olja för att neutralisera färgen. Blanda i en skål. Sätt på lockar. Titta på ett par annonser på TV, tvätta blandningen från huvudet med varmt vatten.

 • För lätta strängar. Blanda henna, basma, kefir, magert olja. Applicera kompositionen på håret i tio minuter. Tvätta sedan ditt hår. Effekten kommer att märkas nästan omedelbart.

 • Basma färger för hår

  För att få en specifik hårfärg bör du välja rätt basma för färgning. Basma är svart, röd, dessutom kan blandningen ha en chokladfärg. Låt oss prata mer om detta nu.

  Vad är nyanser av basma

  Den som inte använde Basma, vet inte att med hjälp av den kan man få olika nyanser av färg. Det viktigaste är att kunna blanda de nödvändiga ämnena i rätt proportioner:

   Blanda henna och basma, få följande nyanser: varm blondin, brun med en bronsfärg, svart och kol.

  För lätt kastanjfärg, använd henna, basma och grönt te.

 • För att få en vacker chokladfärg, lägg till kaffe till dessa två ingredienser.

 • Hur man väljer en basma färg för hår

  För att få den önskade färgen, först och främst, köpa färg, titta på produktionstiden. Var noga med att granska förpackningen noggrant. Det är tillrådligt att lukta Basma. Om du luktar fuktigt och känner klumpar, är detta pulver inte lämpligt att använda. När inga brister hittas, var god att köpa varan. För att få olika färger, förutom basma själva, tar de också henna, kaffe, elderbärsaft och andra naturliga färgämnen.

  Svart basma för hår

  För att bli en ljus brunett, färga krullarna med henna först. Håll färgen på huvudet i ungefär en timme. Efter det, tvätta av henna och sprida huvudet med basma, reklamfilmer, en timme eller två. Torka sedan håret noggrant igen.

  Röd basma för hår

  Ta två förpackningar av henna och en basma, blanda i en tallrik. Fyll med varmt vatten. Sprid jämnt alla trådar. Låt färgen vara på i en och en halv timme. Skölj sedan med varmt vatten.

  Chokladfärg basmas för hår

  Basma ansökan om hårfärgning

  Basmys regler för hårfärgning är enkla:

   Förbered färgen omedelbart före användning.

  Använd endast högkvalitativa råvaror.

  Behandla hudområdena nära håret med en rik, närande grädde, eftersom färgämnet är dåligt tvättat.

  Använd skyddshandskar på dina händer.

  Använd gamla trasor för att täcka dina axlar.

 • Använd en plastlock på huvudet, var vänlig observera - det kommer inte att vara möjligt att tvätta det efter användning på grund av långvarig färgämne.

 • Hur man väljer basmängder när man färgar hår

  Genom att ändra proportionerna av innehållet i blandningen av henna och basma, kan du få helt olika färger och nyanser av färgning. Kromaticiteten påverkas också av hårets struktur och tiden då du målar. I vissa tjejer sker färgning på en halvtimme, och i andra - är en och en halv timme inte tillräckligt. Därför rekommenderar tillverkarna att prova blandningen på hårkrullen innan man målar hela hårets hår.

  Nu mer om proportionerna:

   För svart måste du ta 2 påsar basma och 1 henna, håll 40-90 minuter.

  För rättvishårig mix 1 paket med basma och 1 henna, håll inte mer än trettio minuter på strängarna.

  För kastanjebrun, såväl som ljusbrun, är blandningens sammansättning en till en, men färgtiden kommer att vara 50-65 minuter.

 • För bronsfärgen tar vi 1 paket basma och 2 henna, hårfärgning tar 45-65 minuter.

 • Basma Blend Recept för hårfärgning

  Kompositionerna för färgning av krullar framställes i följande ordning, oberoende av receptet:

   Ta komponenterna, blanda, till pulver har en likformig färg.

  När det svalnar lite (upp till 90 ° C), lägg det gradvis till pulvret och rör om.

  Ska göra en tjock gruel, som sur grädde.

 • Som experiment för att ge en ovanlig nyans kan du lägga till andra naturliga färgämnen - mutterblad, skal, kaffe, kakao, svart, grönt te.

 • Hur man använder basma för hår hemma

  Applicera naturlig färg hemma, var uppmärksam - det är dåligt tvättade inte bara från håret utan också från andra ytor. Använd därför noggrant, för att inte smita nya saker, kläder. Om du smeder på badrummet, sjunker, kakel, tvättar sedan omedelbart ytan, dra inte åt med rengöring.

  Hur färgar håret i basma

  Förbered, som beskrivet ovan, saker och föremål för att inte smita utsatt hud. Först därefter fortsätter man till beredningen av färgkompositionen. Håret får inte tvättas.

  Applicera försiktigt den fortfarande varma massan på hårsträngarna med en speciell borste. Börja smita håret från baksidan av huvudet och smidigt sprida allt håret upp till hårets ändar. Fördela basma jämnt, smörj försiktigt varje kröning. Lägg sedan på en plastlock och ett näsduk ovanpå. Vänta enligt anvisningarna i receptet. I slutet skölj blandningen med ett mildt schampo.

  Titta på videon om användningen av basma för hår:

  Hur man blandar henna och basma för att få rätt färg, proportionsschemat

  Mehendi, magsdans, orientaliska sötsaker, turkiska kärleksserier - populariteten av allt detta beror på våra landsmäns intresse i östens liv och kultur. Exakt samma naturliga resultat av nyfikenhet var användningen av naturliga färgämnen av henna och basma för färgning av hår. Invånare i Indien, Iran, Sudan och andra länder har länge använt grönsaksråvaror att bli mer attraktiva, för att göra krullarnas naturliga färg ljusare och strängarna själva är hälsosamma. För att lära dig att färga hår med henna och basma hemma, välj rätt proportioner och blanda båda komponenterna, det räcker att läsa den här artikeln med bilder, tips och detaljerade instruktioner.

  Vilka är fördelarna

  Båda färgerna har en helt naturlig komposition, eftersom de är gjorda av växter. För att få henna är de nedre lövningarna av bushen Lawsonia löviga, och för Basma - blad av indigofers från benfamiljen släcks. I det första fallet har pulvret en grön och i den andra - en grågrön färg.

  Varning! Den främsta fördelen med båda medlen är inte bara sparsam, utan även i terapeutisk effekt på håret: stärkning, närande krullar, som reglerar talgkörtlarna.

  Henna i ren form färgar strängar i röd färg. Det finns andra sorter av det, med vilket du kan få en gyllene, röd nyans, några toner bruna.

  Om endast basma används för färgning blir håret blågrönt. Därför är pulvret från indigoferbladet nästan inte använt som ett självständigt färgämne, och i de flesta fall blandas det med henna. En sådan tandem gynnar båda komponenterna: kombinationen neutraliserar ljusa pigment och skapar vackra, naturliga nyanser på håret. Vad exakt - beror på förhållandet mellan färgverktyg.

  Fördelar och nackdelar

  Fördelar med naturliga färgämnen:

  • otvivelaktiga fördelar för håret. Med hjälp kan du lösa många problem - förlust, långsam tillväxt, mjäll, överdriven fetthalt i huvudet;
  • förbättra det övergripande tillståndet hos håret, vilket blir glänsande, tjockare, vackert;
  • tar emot olika nyanser utan kemiskt inflytande av en permanent;
  • Effektiv målning av grått hår när man kombinerar båda komponenterna (själva henna, till skillnad från Basma, klarar inte bra med "silver" i håret);
  • möjlighet att kombinera med andra naturliga ingredienser, vilket gör det möjligt att diversifiera den ursprungliga paletten (detta inkluderar växtjuicer, decoctions of herbs, kryddor, te, kaffe);
  • låg kostnad av färgämnen;
  • användarvänlighet hemma;
  • hypoallergen.

  Om du ska göra henna och basma färgning, överväga också nackdelarna:

  • Med frekvent användning blir den terapeutiska effekten knappast märkbar, eftersom naturliga pulver kan vara skadliga: överdriven håret;
  • att måla om, måste arbeta hårt. Henna och Basma är "inte vänliga" med kemiska föreningar;
  • efter förfarandet är det svårt att lossa krullarna hos färgämnesresterna bestående av gräspartiklar. Det tar lång tid och torkar tålmodigt håret;
  • någon gång håret utstrålar en märklig lukt;
  • Att hämta den önskade nyansen från första gången är ganska svår. Ofta måste du experimentera med proportioner och komposition för att få det du behöver.

  Rådet. Kontrollera vid inköpet om lagringstiden för naturliga råvaror inte har löpt ut. Dess kvalitet bestämmer direkt resultatet av målningen.

  Kontra

  Om trådarna är torra, spröda eller hårbotten är för torr, är det bättre att skjuta ut förpackningen med pulver tills bättre tider. Ett alternativ kan vara en kombination av dem när de färgas med kefir, gräddfil, oljor. Det rekommenderas inte att göra proceduren under graviditet och amning: Den förändrade hormonella bakgrunden påverkar negativt hur färgen kommer att falla.

  Försiktighet bör vidtas för att använda naturliga ingredienser på ljuskullar, eftersom du kan få fula gulgrön nyanser.

  Oönskade hårfärgning med henna och basmo efter en nyligen perm eller användning av en permanent, halv-permanent komposition. I det första fallet, vänta på den snabba rätningen av lockor, i det andra - för att få ett ojämnt färgschema.

  På samma sätt bör du inte använda ammoniak eller ammoniakfri färg från kända tillverkare på färgat hår, om du tidigare använde vegetabiliska pulver. Mest sannolikt kommer den nya färgen att göra dig besviken, om det över huvudet syns på håret.

  Det är viktigt! I vissa fall kan även pulver av vegetabiliskt ursprung orsaka en allergisk reaktion: klåda, rodnad, svullnad. Testa färgämnena på huden på handleden eller armbågen.

  Nyanser och proportioner

  Omedelbart bör det noteras att information om antalet droger är rådgivande. Du kan behöva justera proportionerna i en riktning eller en annan. Mycket beror på struktur, tillstånd, hårfärg. Förstå hur den kombinerade färgen uppfyller dina förväntningar, kan bara upplevas av. Med varje ny färgning kommer tonen att bli starkare och bli rikare.

  Om du blandar henna med basma i lika stora mängder, får du en kastanjfärg av varierande intensitet (på blondiner - ljusare, på brunhårig - med kopparskimmer). Håll blandningen på huvudet i 1-2 timmar. För andra kombinationer, använd följande förhållanden:

  • Blondin är resultatet av att blanda 3 delar av henna och en del av basma. Färgen kommer att visas inom en halvtimme. Den ursprungliga hårskärmen ska vara ljus.
  • Red. En mjuk variation av ljusa färgscheman erhålls genom att kombinera henna och basma i ett förhållande 2: 1. Receptet är lämpligt för blondiner och kräver att pastaen torkar i högst 10-15 minuter.
  • Brons. Förhållandet mellan färger är detsamma, 2 till 1, men applicera blandningen på mörka lockor och tvätta inte av det i 30 minuter. Proportionerna kan ändras: 1,5 delar av henna plus basma i samma mängd (1 del).
  • Choklad, brun. Denna färg ger en kombination av 1 lob pulver av deras Lawsonia och 2 lobes - medel för indigofer. Sammansättningen lämnas på håret i 15-50 minuter.
  • Svart färg erhålls genom att använda samma andel, 1: 2 och ökar exponeringstiden till 1,5-2 timmar.

  Det är möjligt att applicera medel inte bara i form av en homogen blandning, men också i sin tur. I detta fall beror varaktigheten av färgning på vilken färg du behöver i slutändan:

  • om blond, använd först henna i 60 minuter, sedan basmu i 20 minuter;
  • Du vill ha rik choklad - lämna tiden för den första komponenten samma, för den andra - öka till 40-50 minuter;
  • att bli svart, för henna, ta 40 minuter, för basma - 2 timmar.

  Observera att mängden pulver du behöver för färgning beror på hårets längd, tjocklek och hur mycket du föredrar. För korta och medelstora strängar kan det ta mellan 100 och 300 gram torrsubstans, för långa - 300-500 gram.

  Regler och funktioner, Application Tips

  1. För utspädd basma krävs vatten. Detta färgämne, till skillnad från henna, är inte rädd för kokande vatten och hög temperatur.
  2. Det är bättre att späda pulver från lawson av kefir (om håret är normalt eller torrt) eller citronsaft, vatten med ättika (om strängar är fet). Den sura miljön bidrar till en ljus, rik färg.
  3. Anslut färdiga lösningar före användning, men se till att de inte är för heta.
  4. Använd inte för beredning och applicering av metallprodukters sammansättning.
  5. Efter färgning komprimeras kompositionen lättare om i 1-2 preparatsteg införs 1-2 äggulor i den.
  6. Kosmetisk olja, avkok av linfrö eller apotek glycerin tillsatt till lösningen tillåter inte torrt hår.
  7. För mycket basma i förhållande till henna kan ge krullar en grön färg.
  8. Färgen ska ha en medellånghet. För flytande blandning kommer att flöda över ansiktet, kläder, vilket ger obehag. Mycket tjock kommer att härda snabbare än håret kommer att få en ny nyans.
  9. Kompositionens temperatur bör vara måttligt varm. Kallfärg är långsammare, och hett färgämne kan orsaka brännskador.
  10. Vid färgning hemma, speciellt långa krullar, är det lämpligt att använda för uppvärmning av drogvattenbadet.
  11. Håret ska vara rent, torrt eller lite fuktigt. Det har visat sig att pigmentet tränger bättre in i strukturen av fuktiga strängar.
  12. Om du använder en blandning av vegetabiliska ingredienser, var noga med att slå på huvudet med polyeten, sedan med en handduk.
  13. Vid applicering av en separat färg kan värmen endast värmas under appliceringen av henna. Utan detta blir färgen väldigt ljus. Basma kräver inte sådana åtgärder.
  14. För att öka blodcirkulationen och förbättra effekterna av färgämnen, fördela dem längs håret, drick te med ingefära, citron eller lite lätt alkoholhaltig dryck.
  15. Använd inte schampo och balsam, tvätta bort henna och basma. Denna regel gäller under de tre första dagarna efter proceduren.
  16. För att fixa färgen sköljer du huvudet med ättika eller rosenkrämbuljong (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten).
  17. Om den resulterande nyansen verkar för ljus använd olivolja. Bara fördela det genom ditt hår före en annan hårtvätt.
  18. En alltför mörk färg kan tändas genom att tvätta krullarna med vatten och ättika eller citronsaft.

  Rådet. Uppdatera färgen, gör det mer levande skölj med henna och basma hjälper. Ta 25 gram av båda produkterna, lös upp i 1,5 liter kokande vatten. Stam, sval och applicera som avsedd. Du kan ta på samma mängd vatten 50 gram av en Henna.

  Målningsteknik

  Det finns två sätt att färglägga hår med henna och basma: separat och samtidigt. Enligt recensioner ger båda ungefär samma resultat. Men vid sekventiell applicering av färgämnen kan du styra vilken färg som erhålls och justera den direkt under proceduren.

  För båda metoderna måste du förbereda:

  • 2 tankar för blandningslösningar;
  • samma antal penslar eller svampar (beroende på den valda metoden);
  • 2 skedar eller ätpinnar för att röra blandningen;
  • kam kam;
  • hårspännen eller hårnålarna;
  • vaselin eller fettkrämer
  • polyetenpåse, duschlock eller klädesfilm;
  • en handduk som inte har något emot nedsmutsning;
  • handskar;
  • vattentät peignoir / gammal morgonrock eller t-shirt.

  Hur man målar med henna och basma genom den samtidiga metoden:

  1. Lös upp pulver i olika behållare och blanda sedan.
  2. Häll kompositionen till en temperatur av 40 ° C och låt den ligga i en skål varmvatten så att det inte svalnar.
  3. Smörj håret med en oljig grädde (petroleumjelly).
  4. Använd handskar, en badrock eller en t-shirt.
  5. Dela håret i 4 zoner: occipital, crown och two temporal. Säkra varje med barrettes.
  6. Färgstart från nacken. Dela den här delen av krullarna i separata strängar.
  7. Applicera lite varm på varandra i följd. Flytta från rotzonen till tipsen.
  8. Därefter behandla på samma sätt de tidzoner och kronan.
  9. Sätt håret i en bulle, sätt på ett baddräkt (paket) eller linda en film runt huvudet.
  10. Täck därefter håret med en handduk.
  11. Efter att ha väntat på rätt tid sköljer du blandningen med rikliga mängder varmt vatten.

  Rådet. Om det kvarvarande pulvret avlägsnas dåligt, applicera lite balm på färgat hår, eftersom du inte kan använda schampo.

  Att färglägga på ett separat sätt är nästan lika:

  1. Förbered henna först - det appliceras alltid först.
  2. Skydda kläder med badrock, händer med handskar och hud på pannan, tempel och nacka med grädde eller petroleumjelly.
  3. Form från hårets huvud 4 zoner, nypa dem med clips.
  4. Behandla lockar på samma sätt som vid färgning samtidigt.
  5. När den nödvändiga tiden har gått, skölj med vatten. Du kan använda en balsam.
  6. Lös sedan upp basmen, fördela den till trådarna.
  7. Vik inte på huvudet.
  8. Efter en viss tid, tvätta av färgämnet.

  Separat sätt praktiseras oftare för att bli svart.

  Grå hårfärgning

  Henna används sällan som ett självständigt färgämne för grått hår, endast om det finns lite "silver" på trådarna. Annars visar det sig mycket ljus orange färg. Kombinationen med Basma gör det möjligt att mjuka lite, för att muffla den skrikande nyansen för att göra det mer naturligt.

  Gråkrusningar är dåligt utsatta för färgning, kräver därför några förfaranden eller långvarig exponering av kompositionen (upp till 5-6 timmar). Mjukt hår kommer att absorbera pigment snabbare, hård - långsammare.

  En viktig punkt! För att måla det grå håret är det bäst att agera i steg, vilket ger blandningen på ett separat sätt. Färgmättnaden beror på exponeringstiden för varje komponent.

  Det finns sådana rekommendationer:

  • För att få en blond, inklusive mycket lätt, bör henna påverka håret i 2-5 minuter. Sedan hälls håret med Basma och tvättas omedelbart med vatten;
  • För en mörkare blond applicera en blandning av pulver av Lawsonia i 8-10 minuter, en produkt från indigofera i 4-5 minuter;
  • ljusbrun eller mörkbrun är resultatet av hennaexponering under 10-40 minuter, basma - 5-30 minuter. Ju längre, desto mer mättad tonen. Det är nödvändigt att öka tiden proportionellt för båda färgämnena;
  • För att få en kastanjfärg, applicera konsekvent båda drogerna i 20-25 eller 40-45 minuter vardera (för respektive ljusare eller mörkare version);
  • det är möjligt att färga det svart om du står henna först och sedan basma i 1-1.5 timmar.

  Naturliga råvaror av vegetabiliskt ursprung gör det möjligt att få en ny färg och samtidigt behandla hår. Ta bara inte del i naturliga ingredienser. Det är nog att uppdatera färgen var 2-3 månader och tona rötterna resten av tiden.

  Experimentera med proportionerna av henna och basma, du kan välja den mest framgångsrika nyansen för ditt hår.

  Det är svårt att få önskad nyans med naturliga färgämnen. Professionella rekommenderar att du använder beprövade verktyg:

  Varje förändring av hårfärg är en stress för ett hårhår. Glöm inte håråterställning efter färgning, våra tips hjälper till med detta.

  LiveInternetLiveInternet

  -video

  -kategorier

  • 1000. +1 tips (305)
  • Tips för alla tillfällen (103)
  • Lite tricks bra matlagning (84)
  • Hushållstips (121)
  • Personlig utveckling (83)
  • Minnesutveckling (48)
  • Livstips (13)
  • Time Management (11)
  • Kommunikationsförmåga (9)
  • Hastighetsläsning (3)
  • Danser (81)
  • Latina (28)
  • Zumba Slimming Dance (16)
  • Dansartiklar (7)
  • Go-Go (5)
  • Klubbdans (4)
  • Orientalisk dans (25)
  • Vanliga frågor (78)
  • Vanliga frågor (20)
  • LiRu (2)
  • Design (6)
  • Memo (24)
  • Våra mindre bröder (656)
  • Hundar (35)
  • "Live - som en katt med en hund" (25)
  • Min beast (5)
  • Från kattens liv -1 (154)
  • Från livet av katter-2 (35)
  • Intressant om katter (62)
  • Kattungar (18)
  • Katter (bilder) (232)
  • För kattägare (37)
  • Dessa härliga djur (75)
  • På World Wide Web (327)
  • Mus.Collection (32)
  • Vilka framsteg har nått (8)
  • Jag vill veta allt (114)
  • Kreativ skrivning (17)
  • Myter och fakta (36)
  • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
  • Passionate Mordasti (44)
  • Fantastiskt - nästa! (14)
  • Showbiz (40)
  • Allt om allting (39)
  • Livet är en glädje (659)
  • Live Easy (187)
  • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
  • Helgdagar, traditioner (97)
  • Pengar Magic (72)
  • Man och kvinna (46)
  • Simoron (36)
  • Numerologi, horoskop (28)
  • För själen (25)
  • Feng Shui (17)
  • Esoterisk (2)
  • Palmistry (1)
  • Helgedomar (5)
  • Faith alfabetet (104)
  • Hälsa (802)
  • Hjälp dig själv (363)
  • Självmassage enligt alla regler (82)
  • Sjukdomar (71)
  • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
  • Akupressur, Zoneterapi (40)
  • Ålderdom är inte en glädje? (26)
  • Visionskorrigering (9)
  • Traditionell medicin (9)
  • Orientalisk medicin (4)
  • Lev hälsosam (133)
  • Traditionell medicin (45)
  • Rengöring av kroppen (41)
  • Sista cigaretten (24)
  • Israel (144)
  • Städer (34)
  • Promised Land (10)
  • Användbar information (5)
  • Izravideo (19)
  • Foto rapporter (11)
  • Yoga (210)
  • Yogakomplex (123)
  • Yoga löser problem (43)
  • Övningar (30)
  • Asanas (9)
  • Yoga för fingrar (mudra) (7)
  • Tips (2)
  • Skönhet utan magi (1164)
  • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
  • Lyxigt hår (133)
  • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
  • Massageteknik (63)
  • Ungdomars hemligheter (57)
  • Original Manikyr (20)
  • Stigen till strålande hud (111)
  • Kosmetisk väska (55)
  • Obefläckad smink (105)
  • Problem (42)
  • Konsten att vara vacker (33)
  • Stil (135)
  • Vård (281)
  • Recept (769)
  • Baking (93)
  • Garnering (18)
  • Den första maträtten (12)
  • Etnisk mat (7)
  • Dessert (53)
  • Snacks (118)
  • Degprodukter (84)
  • Att äta arkiverad (51)
  • Kött (113)
  • Bråttom (31)
  • Dryck (75)
  • Grönsaker och frukter (115)
  • Recept (25)
  • Fisk, skaldjur (34)
  • Sallader (60)
  • Såser (8)
  • Villkor (16)
  • Användbara platser (11)
  • Foto (8)
  • Fotoredaktörer (3)
  • Strömförsörjning (7)
  • Användbara länkar (7)
  • Program (11)
  • I livet skrattar. (133)
  • Video Fun (33)
  • Foto roligt (3)
  • Leksaker (25)
  • Åh, de barnen. (27)
  • Prikolyushechki (29)
  • Bara bra! (15)
  • Needlewoman (209)
  • Stickning (21)
  • Nålverk (11)
  • Reparationer (3)
  • Gör det själv (83)
  • Vi skapar tröst (37)
  • Syning (70)
  • Poems and Prose (245)
  • Lyrics (151)
  • Ordspråk (67)
  • Aforismer, citat (22)
  • Prosa (4)
  • Clown Expressions (1)
  • Perfekt Body (632)
  • Bodyflex, oxysize (120)
  • Pilates (41)
  • Aerobics (25)
  • Callanetics (21)
  • Milena. Fitness (18)
  • Gym (17)
  • Kroppstransformering (5)
  • Anatomi (1)
  • Tips (69)
  • Sport (Video) (88)
  • Sträckning (40)
  • Övningar (233)
  • Photo World (63)
  • Konstnärer (5)
  • Naturen (5)
  • Foto (16)
  • Fotografer och deras verk (31)
  • Blommor (8)
  • Photoshop (5)
  • Utmana extra vikt (552)
  • Fångad i dieter (63)
  • Power Laws (118)
  • Ät att leva. (76)
  • HLS (16)
  • Produkter (73)
  • Förlora vikt intelligent (128)
  • Vägen till det idealiska (103)

  -musik

  -Sök via dagbok

  -Prenumerera via e-post

  -Vanliga läsare

  Hur färgar hår med henna och basma

  Förutom Henna i öst finns det en annan favoritfärg - Basma. Henna och Basma - de vanligaste naturliga färgerna.

  Deras användning i hemmet är inte svårt, och den positiva effekten på håret är stor.

  Recept med henna är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Basma i kombination med henna används för att färga hår i mörkare färger - från lätt kastanj till svart, och är också lämplig för färgning av grått hår.

  Basma används bara med henna eller kaffe, eftersom en basma målar håret i en grönblå färg. Basma innehåller ett blått färgämne - indigo, och om du lägger till henna till det, kommer förekomsten av den röda komponenten att förhindra utseendet av en grön nyans. Å andra sidan neutraliserar den blå komponenten i Basma den mättade röda färgen på henna som det var, vilket gör att färgen blir mer lugn.

  Henna är mycket användbart eftersom det innehåller mycket eteriska oljor och tanniner. Det stärker och läker hår, behandlar hårrötter som påverkas av kemiska färgämnen eller felaktig vård, skyddar mot de skadliga effekterna av solen, slutar håravfall, hjälper till att eliminera mjäll. Intressant tränger Henna inte in i hårstrukturen när de färgas, men fläckar dem länge, nästan som färgämne. Det innehåller ämnen som stramar det yttre skaliga hårskiktet och ger en märkbar glans.

  Basma är gjord av indigo blad. Basma är, som henna, en miljövänlig produkt och har anmärkningsvärda kosmetologiska egenskaper: det stimulerar hårväxten och ger den en naturlig glans, förbättrar hårstrukturen och förstärker rötterna.

  Tillsammans har henna och basma för hår också ett stort antal användbara egenskaper. Nästan varje kvinna märker att efter hårfärgning blir håret glänsande och starkt. Dessutom, tack vare dessa kosmetika försvinner mjäll och håret slutar falla och börjar växa snabbare.

  Det är möjligt att färga håret med dessa två färgämnen på två sätt: den ena efter den andra eller efter blandning av båda färgämnena. Resultaten kommer att vara ungefär lika, men det är bättre att använda henna och basma konsekvent (henna måste göras först, då basma). Den här metoden är den mest praktiska, eftersom om efter Henna du får oönskad hårfärg, blir det lätt att korrigera med efterföljande målning med basmoy. Detta kommer att tillåta att reglera färgprocessen.

  Henna nyanser med basma

  Färgprocessen med henna och basma är samma som med kemiska färgämnen. Det enda undantaget är att innan du målar är det nödvändigt att tvätta huvudet och, utan att torka huvudet, fortsätt att applicera färgen på håret.

  Basma appliceras på rent, fuktigt hår med henna eller efter hennafärgning.

  Ändra förhållandet mellan henna och basma, varaktigheten av exponeringen, kan du få en mycket annorlunda hårfärg: från ljus till svart. Det är viktigt att efter hårfärg har ett naturligt utseende.

  Beroende på hårets längd tar de från 25 till 100 gram torrt hennapulver och basma. Förhållandet mellan dem varierar beroende på önskad ton och färgintensitet.

  * Svart färg erhålls genom att blanda 1 del henna och 3 delar basma.
  * Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 30 minuter.
  * Lättblont hårskärpa ger en blandning av 1 del henna och 3 delar basma, applicerad i 1 timme.
  * Kastanjfärg erhålls genom att blanda henna och basma i lika delar.
  * Mörk kastanjfärg. Blanda henna och basma i förhållandet 1 till 3. Du måste hålla i 1,5 timmar.
  * Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 1 timme.
  * Bronsskugga. Blanda 2 delar av henna med 1 del av basma. Håll 1, en timme.

  Henna och Basma-pulver males omsorgsfullt i en glasfat med en träsked med varmt vatten eller med varm infusion av starkt naturligt kaffe eller med uppvärmt rött vin till en uppslamningstäthet. Linfrö-avkok, glycerin eller schampo kan också sättas till henna-lösningen. Dessa är bindande komponenter som hjälper till att applicera färgämne i håret jämnare.

  Titta på en mycket användbar video om ämnet henna och basma hårfärgning

  Separat henna och basma färgning

  Hårfärgning med henna och basma används separat främst för svart (första henna, då basma).

  * Svart färg. Sätt henna på håret först. Håll en timme. Tvätta sedan av och håret torkas.
  Efter att ha satt gruel från basma. hålla:

  • 15-20 minuter för ljusbrunt hår,
  • 1-1,5 timmar för kastanj
  • 2-3 timmar för svart.

  Henna eller basma appliceras, antingen genom att dela håret i avskiljningar, eller helt enkelt över håret, fördela det jämnt från rot till slutet. Färgen fördelas kraftigt på håret, kammas först med en sällsynt, sedan med en frekvent kam, så lägger pigmenten smidigare.

  Basma gruel, som henna, är beredd precis före användning. För dess förberedelse är pulvret också noggrant malt, hällt med varmt vatten och blandad brunn. Därefter kokas lösningen av basma med kontinuerlig omröring över låg värme. Så snart lösningen börjar koka, avlägsnas den från värmen. Korrekt förberedd Basma-lösning har konsistensen av flytande gräddfil.
  Basmy gruel fortviker snabbt, så det måste göras mer flytande än henna-lösningen. I arbetet med att arbeta i grus av basma behöver du lägga till lite varmt vatten. Vi förbereder färglösningen tillräckligt för att täcka hela huvudet. Ju tjockare och längre håret desto mer lösning krävs.

  Applicera den kokta gruelen Basmy på håret, som henna. Bara wrap ditt huvud är inte nödvändigt. Detta är bara nödvändigt när du målar i svart. I detta fall måste basmen hållas på håret under lång tid.

  Tvätta Basmu med varmt vatten utan tvål. Du kan tvätta håret med tvål bara nästa dag. Endast om hårfärgen var mörkare än vad som krävs, tvätta omedelbart håret med tvål.
  För mycket mörkare kan försöka ta bort citronsaft, citronsyralösning eller ättika. Men det kommer inte ge betydande förtydliganden.
  Tänk på att det är mycket svårt att ta bort basma från håret, därför är det bättre att underexponera det än att överdriva det.

  Med otillräcklig hennabehandling kan överexponering av basma på huvudet orsaka en grön nyans. För att eliminera denna defekt bör håret tvättas med vatten med tvål och därefter bör henna appliceras på dem i 10-15 minuter. Efter denna operation blir håret en mörkare ton.


  Hårfärg med en blandning av henna och basma

  Vid samtidig färgning hälls den önskade halten av henna och basma (50-200 gram av allt beroende på hårets längd) i rätter, hälls med varmt vatten och omröres tills en homogen uppslamning bildas, liknande i konsistens till tjock gräddfil. För att erhålla önskad nyans av håret tas ett visst förhållande av henna och basma (se ovan). Ju mörkare skuggan du vill få, desto mer basma borde vara i hårfärgsmedlet.

  Om du vill få en trendig nyans av "svart tulpan", lägg sedan till 3 - 4 teskedar av nypressad rödbetersaft till en blandning av basma och henna (2: 1), uppvärmd i ett vattenbad. Och om du lägger till 1 tesked olivolja blir ditt hår mycket mjukare och silkeslen.

  Den framställda kompositionen appliceras på skiljeväggarna på tvättat och något handdukstorkat hår. I hårväxten smudde huden med petroleumjelly. Om du inte, då någon gång efter proceduren, kommer din panna att "dekorera" en ljusgul rand.

  Kremaktig färg bör appliceras på torrt eller vått rent hår och det är bäst att börja från baksidan av huvudet. Bakst på huvudet har den lägsta temperaturen, så håret fläckar längre. Applicera sedan färgen på parietala och tidsmässiga delar av huvudet, och sedan - längs hela längden.
  För att förbättra effekten, sätt en plastlock på huvudet och linda ihop med en handduk.
  Färghållare:

  • från 10 - 40 minuter (för att ta emot ljuston)
  • till 1 - 3 timmar (för att ta emot mörk mättad ton)
  • områden med störst ackumulation av gråhår färgas 2-3 gånger
  • Resterna av vattnet späds 1/3 - 1/4 med varmt vatten och lägger färg på ändarna av håret.

  Efter färgning sköljs håret med varmt vatten. Vid färgning av hår med basma är det inte önskvärt att tvätta håret med schampo eller annat alkaliskt medel i minst tre dagar efter färgning.

  Sköljning med surgjort vatten kan endast utföras på en dag.

  Kom ihåg: om du målar för första gången, försök sedan måla en liten strand först innan du färgar hela håret.

  Efter färgning av hår med henna med Basma är det inte lämpligt att färga håret med kemiska färgämnen och exponera dem för kemiska förfaranden (curling eller straightening).


  Hur färgar grå hår med henna och basma

  Med ålder minskar hårinnehållet i färgpigmentet - melanin i håret, därför börjar håret bli grå. Gråt hår kan döljas med hjälp av olika färgämnen. För att få ett bra resultat för håret kan du använda vegetabiliska färgämnen, som också behandlar håret och fyller dem med näringsämnen, vilket innebär att de kommer att ha en terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

  Henna har förmåga att perfekt måla över grått hår. För färgning av grått hår är det mest fördelaktiga mörka nyanser: brunt och svart.

  Hår med grått hår rekommenderas att färgas i två steg - först med henna och sedan med basma. Det är också tillrådligt att alltid lägga till basma till henna om du har mer än en tredjedel av grått hår. I det här fallet smyger det gråa håret bättre.

  Vid färgning av grått hår rekommenderar vi att färga håret på håret (i minuter):

  Om du vill få färgen ljusare än naturlig, måste håret först klargöras med en eller två toner med väteperoxid.

  Efter att ha färgat hår länge ser du silkeslen och glänsande. Det räcker att tonera växande rötter och periodiskt uppdatera färgen längs hela längden.


  Den rekommenderade mängden pulver för olika hårlängd

  - 100 g var för kort hår

  - 200 g av var och en för håret till nacken.

  - 300 g av var och en av dem för axellängdshår.

  - 500 g av var och en för hår upp till midjan.

  Spara inte på blandningen: O).

  Resultatet av henna och basma hårfärgning bestäms av följande faktorer:

  ● Naturlig hårfärg att färgas
  ● Struktur av hår: deras tjocklek, torrhet och andra individuella egenskaper. Tunt, mjukt och torrt hår är målade mycket lättare än tjockt och tufft. Hårfärgad med väteperoxid, hår med permerat hår är mycket snabbare målade;
  ● Temperaturen på vattnet där henna och basma gruel är beredda, och vattentemperaturen när den appliceras på håret. Ju kallare färgämnet, desto långsammare målar det;
  ● Varaktigheten av färgens effekt på håret. Ju längre blandningen är på håret desto mer fläckar de;
  ● Proportioner där henna och baspulver blandas.

  Nackdelar med att färga hår med henna och basma

  • På kemiskt färgat hår beter sig henna och basma oförutsägbart. Därför har du färgat ditt hår med henna och basma, du kommer inte att kunna använda de inköpta färgerna med kemiska färgämnen i kompositionen tills håret växer
  • Målade med henna och basma hår kan inte utsättas för några frisyrstickor relaterade till användningen av kemikalier: perm, laminering, markering, toning - det här är inte för dig nu.
  • Om du ser en grön nyans, var inte panik. Den kommer att försvinna om en dag eller två när basan oxideras. Efter 2 dagar blir ditt hår helt svart.
  • Henna och Basma färgning brukar vanligtvis i flera månader, men kan gradvis förvärva en röd eller blå-violett nyans, därför, för att behålla önskad färg, är det nödvändigt att göra hårfärgning i rätt tid.

  Steg för steg instruktioner för henna och basma hårfärgning

  Henna och Basma hårfärgning är tillgänglig för alla och kan användas hemma. Du kan färga håret svart och måla grått hår med henna och basma, utan parafenylendiamin eller andra kemikalier!

  Henna och Basma hårfärgning slappar av lockigt hår och gör det glatt, slätt och svart.

  Natten innan, blanda Henna med citronsaft för att göra potatismos. Låt blandningen över natten så att färgämnet kan dyka upp. På morgonen, tillsätt tillräckligt med vatten till blandningen för att göra det som tjock yoghurt.

  När håret är blont, kan de inte omedelbart bli svart, så i början är det nödvändigt att färga dem med henna.

  Du hittar mer information om hur du färgar håret med henna här: Henna färgning

  Använd handskar, eftersom dina händer kan fläcka!

  Applicera en tjock färglack och fördela det genom håret. Så att hela håret var täckt med ett tjockt lager färgämne, upp till hårbotten.

  Massage blandningen i håret till rötterna. Det är lämpligt att applicera mer blandning.

  När håret är helt täckt, rengör hårlinjen och öronen från färg.

  Wrap hår med klädesfilm och håll i 2 timmar.

  Skölj håret och torka med en torr handduk.

  Var inte orolig att ditt hår efter färgning inte kommer att ha den färg du ville ha!

  Efter att hönanen tvättats och håret är torrt, förbereda basma.

  Kombinera Basmaspulver med vatten till konsistensen av yoghurt.

  För att göra färgen stabilare, tillsätt en tesked salt.

  Och du kan omedelbart börja hårfärgning.

  Basma pasta måste appliceras på samma sätt som henna pasta

  Kamma håret så att du sedan enkelt delar upp det i sektioner. Separera håret och applicera blandningen mycket tjockt mot hårbotten.

  När allt hår är helt täckt med en pasta av basma, linda håret med plastfolie.

  Torka hårbotten från överflödig färg och lämna i 1 timme.

  Tvätta färg på håret.

  Efter att huvudet har tvättats är det klart att håret har blivit svart!

  Det finns en snabbare färgmetod, om du inte har tillräckligt med tid för att skilja hårfärgningen.

  Ta henna och häll pulvret i en skål (helst plast) och häll kokande vatten (90 grader), rör om med en sked så att det inte finns några klumpar, du borde ha en tjock gruel. Låt det smälta i 10-15 minuter på ett ångbad. Du måste också göra med Basma, sprida den till ett tillstånd av tunna potatismos. Tillsätt basmagasinet i Henna-koppen.

  Och måla som beskrivet ovan.

  Henna och Basma är naturliga hårfärgsprodukter som dessutom tar hand om håret, stärker sina rötter och strukturer längs hela längden. De skyddar håret mot skador, ger det glans och ökar volymen, närmar hårbotten, förhindrar håravfall (för mer information, se Henna för skönhet och hälsa hos håret).  Nästa Artikel
  Hur man gör håret inte fluffat?