Hur färgar du ditt hår svart utan kemiska färgämnen?


Att skriva en riktigt vacker och djup svart färg vid färgning av hår är en uppgift som inte alla kemiska färgämnen kan klara av, än mindre naturliga vegetabiliska färgämnen. Ändå är det fortfarande möjligt att färga håret svart utan kemiska färgämnen och för att få ett utmärkt resultat - allt du behöver är att känna till några funktioner i processen.

I vegetabiliska färgämnen för hår används svart för färgning av baspulver från de torkade bladen av indigo färgämne. Men i sin rena form kan ett sådant pulver färga håret utom i en grönblå färg, så det används säkert i kombination med henna för att bli svart.

Det finns två huvudtekniker för färgning av hår med basma och henna för att bli svart: konsistent färgning först med henna och sedan basma och samtidigt färgning av håret med en blandning av henna och basma. Var och en av dessa tekniker har sina fördelar och nackdelar, liksom funktionerna i användningen.

Således anses konsekvent färgning enklare, eftersom henna och basma inte behöver vägas exakt för att bibehålla de nödvändiga proportionerna. Först är håret färgat med henna på vanligt sätt, och sedan appliceras Basma på den. Exponeringstiden för båda naturliga färgerna beror på den ursprungliga hårfärgen, deras skick och det önskade djupet av den slutliga nyansen. I genomsnitt är det nödvändigt att stå emot färg i minst 2 timmar för fullfärgning - 1 timme för henna och basma.

Vid samtidig färgning är det inte nödvändigt att förbereda färgningslösningen två gånger och utföra färgningsförfarandet två gånger, så denna metod är mer lämplig. Men i detta fall är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt beredningen av färglösningen, eftersom avvikelser från de nödvändiga proportionerna kan ge absolut inte det resultat som vi skulle vilja.

Vanligtvis, för att få svart färg medan färgning henna och basma samtidigt måste du blanda 2 delar basma och 1 del av henna. I det här fallet med den ursprungliga ljusa hårfärgen kan den slutliga färgen erhållas med en rödhårig, så det är användbart att testa färgningen av en liten strand på baksidan av huvudet före fullfärgning för att se till att resultatet matchar önskat.

Det är inte alltid möjligt för professionella frisörer att korrekt färga hår svart med naturliga färgämnen när man manuellt blandar Henna och Basma, och till och med hemma är det svårare att utföra denna procedur. Men ingenting är omöjligt, och även om du saknar erfarenhet kan du få en vacker svart färg genom att välja ett färdigt svart hårfärg för grönsaker för färgning.

Sådana färger erbjuds idag av många tillverkare, men kanske de mest kända i hushållen kan kanske kallas färger från Aasha LLC, som tillverkas under varumärkena Aasha Herbals och Lady Henna. Dessa vegetabiliska färger är baserade på naturlig indisk henna, som har flera fördelar framför iranska.

I produktserierna Aasha Herbals och Lady Henna finns det naturligtvis svarta hårfärger. De är gjorda av henna och basma, och ytterligare ingredienser läggs till för att få olika nyanser av svart. Till exempel, för en nyans av "Indigo Black" tillsattes hibiskus, även känd som en kinesisk ros, till dessa färger, medan Arabica-kaffe tillsattes till Aasha Herbals "Black Coffee" -färg. Det bör noteras att sådana tillsatser inte bara hjälper till att få önskad nyans av svart, utan också har en positiv effekt på hårets hälsa, så att du kan göra dem mer glänsande, mjuka och fina.

Sortimentet i vår webbutik Organika kramnitsya har grönsaker svarta hårfärger Aasha Herbals och Lady Henna, så om du vill färga ditt hår svart utan att använda kemi, kan dessa färgämnen vara det bästa valet för dig. Du behöver bara trycka på "Köp" -knappen och ange var du vill leverera inköp för att få ett paket med en order i din stad snart och bli en charmig brunett med hår vars mörka färg kommer avundas även kvällen!

Förstå hur man färgar hår utan färg

Trots det faktum att den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett stort antal färger, tintsalmer och pasta, frågar fler och fler tjejer sig själva: hur man färgar håret utan färgämne hemma? Vissa är rädda för att ta risker och njuta av experiment med aggressivt kemiskt färgämne och kan inte förutsäga resultatet, andra har tvärtom lyckats överdriva hår med ljus och kemiska permer. Lägg till dem de olyckliga unga damerna som lider av allergier, såväl som gravida och ammande mamma, som också vill vara vackra. För dem, liksom för alla tjejer som vill ändra sin hårfärg, berättar vi hur du färgar håret utan färg.

Hur färgar du ditt hår utan färg: Henna och Basma

Henna och Basma - sedan gamla tider kända naturliga färgämnen, som inte bara ger en vacker rik nyans till hår utan också läker dem, nämligen:

 • stärka hårsäckar
 • eliminera mjäll
 • sluta håravfall
 • Behandla hårbotten.

Henna ger håret en rödaktig och brunaktig choklad nyans, Basma ger en grön ton, så du ska inte använda den separat.

Henna blandas lätt med andra ingredienser för att få en mer intressant färg, till exempel:

 • Ett gyllene glöd kommer att dyka upp på håret, om du lägger till bläckmassan ett avkok av kamille, gurkmeja eller saffran;
 • choklad är lätt att uppnå, om du blandar 3 delar av henna och en basma, lägg till starkt kaffe eller svart te, klyftor kommer också att fungera;
 • Skarlet kommer att ge tillsats av rött vin, hibiskus eller tranbärsjuice;
 • djup svart ton erhålls genom att blanda henna och basma i proportionerna 1 till 3.

Detaljer om färgproceduren som visas i videon.

Trots att Henna och Basma är helt naturliga ämnen finns det också kontraindikationer för färgning:

 • blont hår (färgen blir för ljus och oförutsägbar);
 • grått hår;
 • förfärgning eller perm.

Dessutom är det värt att komma ihåg att Henna tvättar är mycket svårt, och kemisk färg ovanpå det kommer inte att falla. Tänk om du alltid är redo att måla dig själv uteslutande med henna eller basma, och om skuggan inte blir trött om några månader, för det är nästan omöjligt att ändra det.

Hur färgar ditt hår annat än färgämne: Naturliga färgämnen

Dekoktioner och infusioner, de vanliga produkterna som vi använder varje dag i köket kan vara perfekta verktyg för att ge ditt hår den önskade färgen. Låt oss försöka ge några tips om hur du uppnår önskat resultat utan att spendera pengar och tid på resor till skönhetssalonger och utan att skada ditt eget hår.

Hur färgar ditt hår hemma: Ljus nyanser

Om du har naturligt blont hår eller ljusbrunt hår, kommer regelbunden sköljning med kamilledekok att hjälpa till att ge dem en vacker gyllene nyans som lyser i solen. Det är lätt att förbereda det: 3-4 matskedar torkade kamomillblommor fylls med 1 liter kokande vatten och infunderas i ungefär en timme, sedan filtreras.

På basis av kamomill kan beredas och hårfärg. För 125 gram torrblandning tas 300 ml. kokande vatten, infusion infunderas i minst 15 minuter, sedan simmering över låg värme. Ytterligare komponenter kommer att vara saften av en citron och 30 ml. olivolja. Blandningen appliceras på håret som ett normalt färgämne och håller tills det torkar helt.

Om du har tid, gör sedan en honungsmask, kommer det också att ge ditt blonda hår en skugga av blond. Håll blandningen under filmen måste vara minst 10-12 timmar.

Citronsaft ger en vacker guldton, och om du lägger till sådana användbara näringsämnen som ägg och kefir till färgen baserad på den, läker det håret. Blanda 50 gr. kefir, juice av halv eller hel citron (beroende på önskad färg), kycklingägg. En annan viktig komponent är två matskedar av brandy eller alkohol. Du kan lägga till lite schampo. Blandningen appliceras under filmen över natten.

Hur färgar ditt hår hemma: Bruna nyanser

Kaffe är ett utmärkt verktyg för att ge en djup chokladton till blont hår. Koka en kopp starkt kaffe och kyla, blanda nu ett par skedar jordade bönor med en hårmask, späd den resulterande blandningen med kallt kaffe till konsistensen av gräddfil. Färgen appliceras på torrt hår och åldras i minst en timme.

Svart te kan också omvandla dina lockar, ge dem inte bara en djup brunbrun ton, utan också en fantastisk glans. Brew starkt te och värm teet på en långsam eld eller vattenbad. Applicera på hår och wrap med klämfilm. För att bibehålla resultatet, skölj håret med infusion av teblad efter varje tvätt.

Valnötblad - en av de få naturliga färgämnena som kan klara av grått hår. Koka bladen i lite vatten och låt sedan stå i 10-15 minuter. Blötlägg buljongen ordentligt med hår, lind huvudet med en film och uppifrån - med en handduk. Håll kompressorn i minst 3 timmar. Använd en infusion av mutterblad för regelbunden sköljning.

Hur färgar du ditt hår hemma: Röda och röda nyanser

Förutom den redan nämnda hennaen kan en enkel lökskal göra dig en rödhårig beast. Fyll pannan med det och täcka med vatten, koka i 20 minuter och sedan spänna. Applicera färg på håret och sätt ihop med en film. Förvara från 10 minuter till en halvtimme beroende på källfärgen och önskat resultat.

Rabarberrot är användbar inte bara för komposter, men också för att lägga ljus hår till blont hår. 200 gr. finhackad rabarberrot hälls en halv liter rött vin, då blandas uppvärmningen. En del ska långsamt indunstas. Efter avkokningen har svalnat, kan du lägga till lite sodavatten och färgen är klar. Sammansättningen hålls på håret under filmen under 20-30 minuter.

En annan inhemsk rysk växt som kan färga hår i koppar är nässla. Häll 100 gr. torkade (eller färska, om det är möjligt att samla dem) löv av 500 ml. vatten, tillsätt ett par msk ättika och värm över låg värme i 30 minuter. Låt bryggan infusera. Applicera på håret som en kompress, och regelbundet gnugga i roten och skölja krullarna efter tvätt.

Du kan enkelt och snabbt färga håret utan färg med hjälp av lindblommor, de säljs i ett apotek. Blomställningarna kokas i en liten mängd vatten. Det resulterande avkoket gnids i hårbotten och appliceras på håret. Som med något naturligt botemedel är det minst en halvtimme att hålla en falsk brygga.

Hur man färgar hår utan färgämne hemma

En kvinna är en fantastisk varelse. Vi vill förändra varje dag och försöka se annorlunda ut - vi uppdaterar garderoben, vi gör en ny frisyr, vi försöker djärva smink. Idag vill hon vara en dödlig brunett, imorgon - en frivolös blondin, och i övermorgon - en lekfull skönhet med eldiga röda krullar. Och det här är hela den moderna kvinnans väsen - att se på ett nytt sätt, men för att bevara den individuella charmen och charmen. Allt skulle vara bra, men håret tyvärr inte tolererar sådana frekventa förändringar. Ofta färgning med industriella färgämnen leder till dålig hårhälsa. Ändå finns det i färgkompositionerna en stor mängd ammoniak och andra potenta kemikalier. Därför rekommenderar vi att du använder ett alternativ - hemmetoder för färgning.

Fördelarna och nackdelarna med hemfärger

Hårfärgning är som följer. Om det är en professionell färg penetrerar den djupt in i håraxeln och trycker hårskalorna ihop. Det är därför håret efter frekvent färgning kraftigt pressar, blir hård vid beröring. Hemmagjorda färgämnen tränger inte in i håraxeln, men lämnar pigmentet väl på ytan. För att förstå kärnan i hemfärger måste du vara uppmärksam på för och nackdelar med oberoende förfaranden. Låt oss börja med det trevliga.

Den viktigaste fördelen som gör att kvinnor nekar professionell färg till förmån för hemfärgning är att bevara hårets hälsa. Efter hemmet får håret inte försämras, torkar inte, behåller sin tidigare styrka och livlig glans. Dessutom förändrar många naturläkemedel inte bara hårets skugga utan ger också extra omsorg - de närmar sig, återställer och återfuktar.

Kostnaden för hemfärger är ganska låg, hela processen kommer att kosta tio gånger mindre än en liknande som utförs i salongen. När allt kommer omkring erfarna hantverkare uppskattar sina tjänster mycket, du måste ganska mycket gaffla ut, för att inte tala om kostnaden för själva färgen.

En annan fördel med hemfärgning är procedurens bekvämlighet. Du kan ändra din bild när som helst, det är sent på kvällen eller kvällen. Du behöver inte gå till den andra änden av staden till den framstående mästaren, du behöver inte sitta med ett vått målade huvud i ett obekant rum. Du kan applicera ett färgämne och göra hushållssysslor utan att förlora tiden. Detta gäller särskilt för unga mammor som är mycket svåra att fly hemifrån.

Dessa är de viktigaste fördelarna som kan bli så kraftfulla att du för alltid kommer att vägra salongprocedurer och gå vidare till en självständig hemfärgning. Men inte allt är så rosigt. För rättvisa skull kan det noteras att förfarandet har flera nackdelar.

Den största nackdelen är att du inte kan drastiskt förändra hårets färg. Det kommer inte vara möjligt att vända från en brinnande brunett till en rättvis dam, eftersom naturliga färgämnen inte tränger in i hårets inre. Du kan dock ändra originalfärgen till 2-3 toner, inte mer. Det är, du kan göra en brunett från en brunett, ge ditt hår en kaffe, kastanj eller cognac nyans. Blondiner kan tända håret för ett par toner, ge asfär eller vete pigment, bli av med yellowness.

Naturliga färgämnen fungerar inte omedelbart. Det vill säga för att ändra färgen till ett par toner måste du utföra minst 3-4 procedurer med ett intervall på flera dagar. Det är viktigt att förstå att håret ändras färg gradvis, bara om det inte handlar om basma eller henna.

En annan viktig minus hemfärgning - är instabiliteten hos pigmentet. Tyvärr, om du slutar färga håret regelbundet, kommer färgen att återvända till originalet om några veckor.

Om du inte stoppar dessa brister kan du gå direkt till proceduren. Men först måste du bestämma önskade nyanser.

Hur tänder håret utan färg

Som regel försöker kvinnor i de flesta fall att lätta strängarna, eftersom den ljusbruna och vete hårfärgen positivt betonar ljus hud och uppdaterar bilden. Kom ihåg att de presenterade naturprodukterna endast är för blondiner och brunhårda kvinnor, de kommer inte att kunna byta svart hårfärg.

 1. Kamomill. Detta är ett bra sätt att byta strängar med ett par nyanser. Förbered ett avkok av kamille - cirka tre matskedar blomställningar per liter kokande vatten. Du kan våta håret i kompositionen och lämna det under filmen, men en mycket varaktig effekt kan uppnås om du sköljer håret med kamilledekok efter varje shampooing. Ta bara proceduren i vana, och krullarna kommer att lysa upp betydligt efter en månad med regelbunden sköljning.
 2. Lemon. Citronsyra har också en ljuseffekt. Nypressad citronsaft behöver bara appliceras på håret. Verktyget är bekvämt eftersom du kan uppnå effekten av bärnsten - det vill säga lätta håret är inte helt, men bara tipsen eller pigmentet till mitten av längden. Stärka verkan av citronsyraburken, om efter att ha applicerat saften för att lämna krullarna för att torka under direkt solljus. Ultraviolett accelererar processen för förtydligande.
 3. Väteperoxid. Denna färgmetod kan inte kallas säker och användbar, men det är ett enkelt och billigt sätt att lysa upp trådarna hemma. Hydroperit måste krossas och lösas i vatten. Den färdiga flytande väteperoxiden ska appliceras på håret, håll inte mer än 15 minuter, skölj med varmt vatten. Denna färgningsmetod bör kombineras med regenererande och närande masker så att håret inte blir torrt.
 4. Kefir. Alla mejeriprodukter innehåller i sin sammansättning av fördelaktiga bakterier som tränger in i hårstrukturen och förbättrar mejeriprodukternas ljuseffekt. Dessutom lyser kefir inte bara ljuset utan också bryr sig helt om håret, vilket gör det starkare, mjukare och mer glänsande. Kefir appliceras helt enkelt på fuktigt hår, varefter det ska fördelas över hela längden och tvättas bort om en timme.
 5. Med. Söt produkt perfekt återställer håret efter misslyckad färgning, brinner ut i solen. Det lyser inte, men ger en trevlig honungskugga, som är märkbar främst i solljus. Applicera honung i håret, täck huvudet med en omslag och värma upp, tvätta masken om en timme.
 6. Glycerin. Denna mask kan inte bara lysa upp trådarna, utan också göra dem otroligt smidiga och glänsande. På grund av förvärvet av ett spegelutseende visas håret visuellt lättare. Att lägga glycerin är inte svårt - det distribueras perfekt genom håret. Det bör emellertid tvättas av grundligt och upprepade gånger, med en stor mängd schampo. Annars kommer håret att vara fettigt.
 7. Gurkmeja. Detta naturliga färgämne hjälper dig att få en solig guldfärgad hårfärg. Gurkmeja kommer att klara av grått eller bränt gult pigment. Pulver kryddor bör blandas med kosmetisk olja eller hårbalsam, applicera på trådarna och lämna i 30-40 minuter. Men var försiktig - gurkmeja fläckar starkt handdukar, bad och hud.

För förtydligande kan du inte använda en produkt, men flera, kombinera dem med varandra.

Hur man målar om de bruna naturliga färgerna

Dessa tips och rekommendationer hjälper till för ägarna av ljusbrunt hår, från den ljusaste till den mörka nyansen. Med hjälp av hemfärger kommer du inte att ändra färgen drastiskt, men ge den en trevlig varm nyans.

 1. Cognac. Få en djup cognacfärg, du kan använda en kvalitetsdryck. Cognac bör appliceras på håret, lämna trådarna under ett par timmar under filmen och en handduk, skölj sedan med vatten. Färgen ändras inte efter det första förfarandet, men efter 3-4 färgning kommer resultatet att märkas.
 2. Coffee. För att få en kaffeskugga kan du bara använda naturligt kaffe. Löslig produkt för dessa ändamål fungerar inte. Brew starkt kaffe, fukta håret från rot till spets, samla i en bunt och lämna i några timmar. Efter tvätten kommer du inte bara att njuta av den utpräglade färgen utan också behålla den magiska kaffedomen på ditt hår.
 3. Ek bark. För att uppnå en ljusare (woody) nyans kan du använda ekbark. Ett par hackade skedar ska fyllas med kokande vatten, insisterade i en termos i ca 8 timmar, sköljt hår efter varje tvättning av huvudet.
 4. Lök Husk Detta färgämne ger dig en gyllene nyans och varm honungsfärg. Lökskal ska kokas över låg värme, spänna kompositionen och skölja håret. Utan tvättning av buljong måste du vikla huvudet med en film, lämna i 40-50 minuter, skölj sedan med varmt vatten.
 5. Valnötter. Skaffa dämpad träfärg kan använda färg från ett valnötskal. Om du vill uppnå ett mer uttalat pigment måste du använda unga nötter, de ska hackas och kokas i låg värme i minst en halvtimme. Dampa håret i kokt buljong, håll i ungefär en timme och skölj. Mörk hårfärgning valnöt ger en bronsfärg.
 6. Nettles. För att skryta med en koppar nyans av hår, måste du använda ett avkok av nässla. Skölj bara håret efter varje shampooing.

Glöm inte att den resulterande färgen kan skilja sig något från det angivna. Pigmentet beror på sin egen hårskugga, hårkroppens tillstånd (om håret är lös, det är lättare att färga), och även om håret är färgat eller inte.

Hur man uppnår rött hår

Det är möjligt att uppnå röd färg, för detta ändamål är det nödvändigt att använda samma lökskal, men i en mer koncentrerad form. En ljus röd färg kan erhållas med karkadte - skölj bara håret med det. En hetare färg kan uppnås genom att blanda hibiskus med kalendula. Om du använder vin för en mask får du en djup, slank färg, mer som en körsbär. För att göra detta bör en naturlig dryck upphettas, appliceras på håret och lämna i några timmar. Alla dessa verktyg ger ett synligt men inte alltför ljust resultat. För att uppnå en riktig skugga av rött, kan du använda henna.

Henna är en strimlad växt som används för färgning av hår, ögonbryn och ögonfransar, på basis av henna förbereder de kroppsfärg. Det är ett säkert, men otroligt kraftfullt pigment som verkligen förändrar hårets färg. Dessutom är henna mycket användbar, det släpps även i färglös form - för att stärka strängarna och göra dem mer levande och tjocka. I sig ger Henna en klar röd färg. För färgning, blanda hennapulver med vatten och applicera våt på håret. Om du vill få en mörkare och djupare nyans rekommenderas att blanda henna med basma. Basma är också ett naturligt färgämne, men i sin rena form ger den en svart eller mörk kastanjfärg. I kombination med henna kan du få en djup konjak, choklad eller bronsfärg. Blanda de två komponenterna i de proportioner som passar dig bäst, beroende på önskad färg.

Om du inte vill använda färgämnen, men ändå har en önskan att ändra hårfärgen, kan du använda andra kosmetika. Till exempel en hårtonic. Denna färg håller sig väl på håret, tvättas av efter att ha tvättat huvudet och ger ett ljust pigment. Men var förberedd för det faktum att de flesta av dessa produkter färgar inte bara hår, men också en kudde, hud etc. Ett annat sätt att få ljusa färger till liv är att använda speciella kritor för hår. Att applicera dem är inte svårt - håret är vridet i en bunt, målat med krita, upplöst. Färgen hålls tills den första tvätten av huvudet. Det är mycket bekvämt, med hjälp av krita kan du snabbt göra en kvalitativ effekt på ditt hårbärnsten.

Hårfärg är en återspegling av den feminina väsen och stämningen. Var annorlunda, byt hårfärg, bländar med färger och prova något nytt, eftersom livet är så orättvist tråkigt och monotont!

Färgande hår utan färg - de 20 bästa recepten

Utan att presentera sitt liv utan djärva experiment, förändrar nuvarande modekvinnor ganska ofta hårfärg. Här är bara de flesta permanenta färgämnen som negativt påverkar hårets tillstånd, vilket gör det skört och överdriven. Hur färgar du ditt hår utan färg? Använd de gamla recepten, tack vare vilka dina lockar kommer att förbli starka och vackra.

Fördelar och nackdelar med naturliga produkter för färgning

I jämförelse med permanenta hjälmar har folk "preparat" flera fördelar:

 • Tillgängligheten och låg kostnad för färgkompositionen;
 • Användarvänlighet;
 • En positiv inverkan på hårets hårdhetskomponenter förstärker hårsäckar och gör också låsen starka, släta och glänsande.
 • Möjligheten att applicera färg hemma.

Tyvärr har färgning av hår utan färg och krita sina nackdelar. Dessa inkluderar:

 • Oavhängiga resultat - skuggan varar bara 2 veckor;
 • Kumulativ effekt - efter det första förfarandet är tonen knappt märkbar. Du kan räkna med något stort först efter några sessioner.
 • Det oförmåga att drastiskt ändra färgen. Ingen av folkmekanismerna, med undantag för Basma och Henna, kan inte göra en brunett till en blondin och en blond in i en röd.

Mörk hårfärgning

Det finns många bra ämnen för färgning av mörkt hår. De vanligaste naturläkemedlen ger krullarna friskhet och en mycket vacker glans. Tro mig, effekten av en sådan målning kommer att tillfredsställa även de mest krävande fashionisterna.

Ekbark avkok

Ett underbart verktyg för att måla mörkt hår. Eksbark är känd för sina stärkande och rengörande egenskaper, därför är den ganska lämplig för svaga och feta trådar.

 1. Häll 3 msk. l. ek bark 1 liter vatten.
 2. Tom på låg värme i ungefär en kvart i timmen.
 3. Kall, stam.
 4. Blöt håret utan att sakna något.
 5. Isolera huvudet med ett lock.
 6. Vänta ungefär en timme.
 7. Blöt ek avkok med en handduk, skölj den inte med vatten.
 8. Torka håret.

Vanligt bryggt kaffe kan färga strängarna i rik choklad och klara av grått hår. Att använda detta verktyg är väldigt enkelt och trevligt:

 1. Gör en kopp kaffe, Bay 2 msk. l. pulver mycket varmt vatten.
 2. Låt det svalna och kyla i ungefär en halvtimme.
 3. Lägg till i denna infusion 200 gr. luftkonditionering, som inte behöver tvättas av.
 4. Häll ytterligare 2 msk. l. kaffe.
 5. Blanda noggrant.
 6. Applicera denna blandning på helt torrt hår, sprida det över hela längden.
 7. Sätt på ett varmt lock, så att kompositionen inte sprids.
 8. Vänta en och en halv timme och tvätta av med varmt vatten.

Skal av obrutna valnötter är ett utmärkt verktyg för toning av mörkt hår i en elegant bronsfärg. Färgen är beständig och otroligt ljus.

 1. Kasta i en blandare 2 msk. l. finhackad valnötskal.
 2. Tillsätt samma mängd alun.
 3. Häll i 150 gr. olja (ricinus eller oliv).
 4. Smash komponenterna i en homogen massa.
 5. Häll det i potten.
 6. Lägg till 100 gr. kokt vatten.
 7. Koka 10 minuter.
 8. Kyl bra och spänn genom en sikta.
 9. Smörj trådarna med denna mask och lämna den i en timme.
 10. Skölj blandningen med rinnande vatten och utan sulfat shampoo.

För att färga svart med mörkt hår, använd henna och basma. Tack vare detta läkemedel kan du bli en brinnande brunett.

 1. Anslut 1 del henna med samma mängd basma.
 2. Häll i varmt vatten. Om så önskas kan hälften av denna dos ersättas med rött vin (för fett och normal typ) eller avkokning av linfrö (för torrtyp). Färgens konsistens ska vara tjock nog och inte spridas på huden.
 3. Smörj hårlinjen med petroleumgel eller någon annan tung kräm. Det skyddar huden från oönskade färgningar.
 4. Mätta strängerna med denna blandning. Se till att allt hår är målat, annars blir resultatet inte jämnt. För enkelhets skull, hjälp dig att kamma med breda tänder.
 5. Sätt på huvudet ett varmt lock.
 6. Vänta en och en halv timme.
 7. Tvätta huvudet med rent vatten.

En annan populär variation som säkert kommer att glädja med naturligt brunt hår.

 1. Häll 4 msk. l. kaffebönor 200 ml kokande vatten.
 2. Gå i 5 minuter.
 3. Kyl kompositionen till en bekväm temperatur.
 4. Lägg till 1 paket indisk henna.
 5. Blanda väl.
 6. Applicera denna våtmark för att torka håret.
 7. Sätt på en varm keps.
 8. Vänta ungefär en timme. För att få en mer mättad färg kan tiden ökas.
 9. Skölj med rinnande vatten.

Med hjälp av godblått te kan du få en mörkbrun färg.

 1. Häll 3 msk. l. Te 0,5 liter kokt vatten bara.
 2. För att färgen blir mer mättad, värm blandningen på en lugn eld i en halvtimme.
 3. Kyl buljongen till en behaglig temperatur och spänn genom en sikta.
 4. Blöt håret väl med denna vätska.
 5. Vrid dem i bullen och sätt på en varm keps.
 6. Tvätta håret med rent vatten efter 40 minuter.

Hur kan du färga håret utan färg för att ge det en skum? Detta kommer definitivt hjälpa dig ett avkok av nässla, ett otroligt användbart verktyg som stärker försvagade glödlampor och återställningsstruktur.

 1. Fyll den emaljerade pannan med vatten - 0,5 liter är tillräckligt.
 2. Sätt 100 gram där inne. torkad nässla.
 3. Tillsätt 2 tsk. bordsvinäger.
 4. Låt blandningen koka, minska värmen och låt sjuda i en halvtimme.
 5. Insistera avkokningen i 2 timmar.
 6. Stam genom en sikta.
 7. Mätta håret och värm det med ett lock. Om tiden är ute, använd denna avkok som en balsam. Applicera dagligen - så kommer du snabbt att uppnå effekten.

Tack vare det här enkla receptet kan du få en djup svart nyans.

 1. Häll 3 msk. l. hackad bark åt 0,5 liter kokande vatten.
 2. Koka 30 minuter.
 3. Lägg åt sidan i 2 timmar, så att avkoket infunderas.
 4. Stam genom en sikta.
 5. Blöt håret och vänta i 40 minuter.
 6. Skölj under rinnande vatten.

Ett annat alternativ som har samma effekt som nässla. Linden decoction kommer att färga ditt hår i en vacker nyans av koppar, lindra dig från klåda och mjäll och stärka också rötterna.

 1. Häll 300 ml vatten i kastrullen och låt det koka.
 2. Häll i kokande vatten 5 msk. l. lime blomma.
 3. Minska värmen och låt vätskan sjuda tills en tredjedel har kokat bort.
 4. Låt buljongen svalna, spänn genom en sikta.
 5. Applicera försiktigt på ditt hår och linda huvudet med ett lock.
 6. Skölj huvudet med rinnande vatten efter 1,5 timmar.

Färga blont hår

Hur färgar hår utan färgämne hemma? Fram till nyligen troddes det att det helt enkelt var omöjligt att tända håret utan resistenta kemiska färger, men det är inte alls fallet. Det finns flera olika verktyg som låter dig steg för steg, men tar dig närmare blont.

Detta är ett väldigt gott sätt som inte bara kommer att lätta strängarna, men gör dem också otroligt mjuka, släta och glänsande.

 1. Tvätta håret med schampo och tillsätt en liten mängd salt.
 2. Doppa huvudet med en handduk för att avlägsna överskottsvätska.
 3. Blanda honung (1 del) med varmt vatten (4 delar).
 4. Applicera denna mask till hela längden på håret.
 5. Vrid det i en sele och värm huvudet med ett lock.
 6. För den önskade effekten är det bättre att lämna kompositionen över natten.
 7. På morgonen skölj håret med rinnande vatten.
 8. Om så önskas kan proceduren upprepas.

Tips som hjälper dig att färga håret utan färg:

Denna anläggning, känd sedan antiken, har framgångsrikt använts av moderna skönheter som vill lysa upp lite.

 1. Häll 6 tsk. Kamille 200 ml kokande vatten.
 2. Blötlägg vätskan på en lugn eld i ca 20 minuter.
 3. Låt buljongen svalna och spänn genom en sikta.
 4. För att öka effekten, lägg till några droppar burdockolja och citronsaft.
 5. Applicera blandningen på trådarna och sätt på en varm keps.
 6. Tvätta av efter en halvtimme med varmt rinnande vatten.

Hem rättsmedel för hårfärgning kan inte göra utan en citron. Detta är ett bra alternativ för ägare av strängar benägna att ha hög fetthalt. Tack vare citronen kommer det ljusa håret att bli ljusare, och den färgade kommer sluta ge bort yellowness.

 1. Anslut 0,5 liter vatten med saften av en citron.
 2. Mätta håret med denna blandning.
 3. Gå ut i solen i 10-15 minuter.
 4. Skölj under rinnande vatten.

Vodka + citronsaft

En annan populär och effektiv ljussättningsmetod, som är perfekt för fet hår.

 1. Blanda 1 del citronsaft (nyberedd) med samma mängd vodka.
 2. Tvätta strängar med schampo.
 3. Skaka med en handduk för att ta bort överskott av vatten.
 4. Applicera färgkompositionen i håret och vänta en halvtimme. Ingenting att täcka är inte nödvändigt!
 5. Skölj huvudet med varmt vatten.

Färger röda lockar

Att färga håret rött kan du använda inte bara färg, men också användbara hemlagade ingredienser.

Calendula och Hibiscus

Genom att avkoka dessa två komponenter som en balsam, kan du få en ljus rödaktig ton.

 1. Häll 2 msk. l. torkade kalendula blommor 200 ml vatten.
 2. Koka i 10 minuter och låt sätta på sig.
 3. För samma recept, förbered karkade.
 4. Stam båda blandningarna och häll i en skål.
 5. Fuktar håret i denna vätska.
 6. Vänta en och en halv timme.
 7. Skölj under rinnande vatten.

Rabarber rot + vin

Ett mycket effektivt verktyg som kan färga håret i en vacker rödaktig nyans.

 1. Krossa rabarberrotet - du behöver 150 gram.
 2. Fyll den med 0,5 liter vitt vin.
 3. Koka blandningen tills dess volym minskar med 2 gånger.
 4. Häll 1 tsk. läsk och blanda.
 5. Låt agenten svalna något och applicera på strängarna.
 6. Tvätta av efter 20 minuter.

Universellt naturligt färgämne som kan användas utan några begränsningar. För att färga håret är det nödvändigt att förbereda kompositionen i enlighet med anvisningarna och smörj håret under en viss period. Kom ihåg att djupet och mättnaden av den resulterande nyansen beror på två faktorer - hantens längd på håret och deras ursprungliga nyans.

Hur färgar hår utan färg för att ge den färgen på mahogny? Använd detta utmärkta recept:

 1. Blanda 4 msk. l. kakao med 2 msk. l. Henna (iransk eller indisk).
 2. Tillsätt en liten mängd kokande vatten och blanda väl. Se till att blandningen inte blir för tjock eller för flytande.
 3. Behandla ditt hår med denna komposition och sätt på en varm keps.
 4. Skölj masken med varmt vatten och utan sulfatschampo efter 35 minuter.

Våra mormor använde detta folkläkemedel. Och du vet att det aldrig släpper ner dem! Det viktigaste - att välja skålen i en mörk färg.

 1. Häll 1 liter vatten i potten.
 2. Låt det koka.
 3. Kasta så många lövskalar som i denna behållare.
 4. Tomite betyder 20 minuter.
 5. Kall, stam.
 6. Blötlägg håret noggrant.
 7. Sätt på en varm keps.
 8. Tvätta huvudet med varmt vatten efter 45 minuter.

Det är möjligt att betona skönheten och ljusheten hos rött hår utan hjälp av dyra butiksprodukter. Detta hjälper dig henna, bryggd kamille!

 1. Anslut 2 msk. l. kamillefärg med 200 ml vatten.
 2. Koka 10 minuter.
 3. Låt blandningen stå och spänn genom en sikta.
 4. Häll på påsen av Henna kokta buljong. Blandningen ska vara tjock nog.
 5. Applicera denna våtmark för att torka håret.
 6. Håll i ungefär en timme och skölj sedan med vatten.

Det är viktigt! Vid färgning av håret måste folkmekanismer komma ihåg att brunetter på färgen inte är väldigt rika - mörkhåriga damer kan bara lita på en lätt toning. Men på en lätt bakgrund faller färgen väldigt ljust. I vissa fall gör det inte ont för att mörka lite.

Hur man målar över grått hår?

I spargrisen för folkkosmetologi finns ett par recept för grått hår. Vad mer, förutom färg, kan du måla grå hår?

 • Brew starkt te och skölj strängarna med den resulterande bryggen efter varje tvätt;
 • Förbered kamilledekok - 200 gr. torkade blommor på 200 gr. kokande vatten. Låt blandningen stå och filtrera genom en sikta. Tillsätt 3 msk. l. glycerin, blanda och applicera på hår. Tvätta håret på 1 timme;
 • Gör ett starkt avkok av lökskal, lägg till 1 msk. l. Glycerin, applicera på trådarna och värma ditt huvud bra. Tvätta av efter 40 minuter;
 • Gör ett avkok av saffran - det kommer att vända det grå håret i en gulaktig nyans. För detta gör du 0,5 tsk till kokande vatten (200 ml). Saffron, koka i 10 minuter, sval, spänning och applicera på trådar. Håll ungefär en timme.

Tja, det mest effektiva hemmedlet för färgning av hårrötter är förstås Basma och Henna. De kommer inte bara att färga de bleka håren utan också göra dem starkare. Det viktigaste - håll masken i minst 1 timme.

Du kan använda detta recept:

 1. Anslut 3 msk. l. henna med 200 ml kaffe eller svart te och 1 tsk. eukalyptusolja.
 2. Lämna till infusion i 12 timmar.
 3. Smörj trådarna med denna blandning, värma locket.
 4. Vänta minst en timme.
 5. Skölj med rinnande vatten.

Färger för ljusa färger

Om du behöver byta färg på bara några minuter, var god att ta med kritorna! De är lätta att applicera, tvättas snabbt med rent vatten och lämnar ingen rester. Med hjälp kan du måla tipsen eller enskilda krullarna i blått, rött, gult eller någon annan ton. Och så att kritor inte skadar ditt hårs hälsa, köper dem bara i officiella butiker och handlar strikt enligt instruktionerna.

Du kan använda både flytande kritskuggor och torra pasteller. Det första alternativet är dyrare, men det blir flera gånger lättare att använda det.

 • Kasta en gammal handduk över axlarna och sätt på gummihandskar på dina händer.
 • Mörkt hår måste vara fuktat - då blir färgen bättre.
 • Ta en tunn strand och vrid den i en bunt;
 • Färga den med krita;
 • För att inte smita kläderna, sätt fast strängen med lack. Hår efter färgning kan inte kamma
 • Så snart färgen blir uttråkad, tvätta håret med schampo och applicera en balsam - det kommer att skydda trådarna från möjlig torkning.

Se också: Hur man färgar håret med henna och bryggt kaffe (video)

Hur färgar ditt hår svart hemma

En stingande brunett har alltid lockat, lockar och lockar männen, eftersom det helt enkelt är omöjligt att inte uppmärksamma sådan uttrycksfull hårfärg. Men hur är det med dem vars naturliga färg är en bleknad och inkonsekvent nyans? Låt oss räkna ut det tillsammans!

I denna artikel kommer vi att berätta hur du färgar ditt hår svart hemma utan hjälp. Vilken färg ska du välja? Vad är nyanser av svart? Är det möjligt att måla om utan kemiska färger? Vi kommer att berätta hur du blir en brunett utan märkbar skada på ditt hår.

Rose guld: rosa guld hårfärgning

Hur färgar du svart och håller ditt hår friskt

Många av oss vill experimentera med hårfärg, men vill inte skada dem, föredrar att gå med naturlig färg, men friskt hår. Men nu finns det många sätt att ändra hårfärg utan betydande skada för dem. Detta gäller särskilt för svart.

För att bli en brunett kan du bara använda naturliga färgämnen, nämligen henna och basma. De kommer inte bara att berika håret med en ljus nyans utan också bidra till att göra dem friska och glänsande. Dessutom är båda färgämnena idealiska för färgning av hår hemma.

I vegetabiliska färgämnen för svart hår används basma - pulver från torkade blad av indigo färgämne. Om du använder Basma i sin rena form kommer håret att visa sig i en grönblå färg, för att få en tjock svart färg, måste den användas i kombination med henna.

Sätt att färga håret med basma och henna

Det finns två huvudsakliga sätt att färga hår med basma och henna för att bli svart: konsekvent färgning först med henna och sedan basma, och samtidigt färga håret med en blandning av henna och basma. Båda metoderna har sina fördelar och nackdelar och vi kommer att berätta om dem i detalj.

Sekventiell färgning

Konsistent färgning anses lättare eftersom henna och basma inte behöver vägas ner till milligram för att behålla de nödvändiga proportionerna. Först är håret färgat med henna på vanligt sätt, och sedan appliceras Basma på den.

Tiger balayazhe ditt hår: trenden på sommaren 2017

Exponeringstiden för båda naturliga färgerna före tvätt beror på den ursprungliga hårfärgen, deras skick och den önskade slutliga nyansen. I genomsnitt är det nödvändigt att stå emot färg i minst 2 timmar för fullfärgning - 1 timme för henna och basma.

Samtidig färgning

Med samtidig färgprocess är det snabbare, eftersom båda färgämnena används parallellt. Men i detta fall är det nödvändigt att noggrant och noggrant förbereda färglösningen, eftersom felaktiga proportioner kan ge ett oväntat resultat och inte ett finess som är trevligt.

Vanligtvis, för att få en rik svart färg, måste du blanda två delar av basma och en del av henna. Om din initiala hårfärg är ljus, behöver du lite mer basma så att den slutliga färgen inte fungerar med en rödhårig.

Ungefärlig tid för att hålla färgen

 • 15-20 minuter - brunt hår;
 • 1-1.5 timmar - brunt hår;
 • 2-3 timmar - svart hår.

Nyanser av naturlig svart färg

Om du inte vill självständigt engagera sig i blandningsfärger eller är du osäker på resultatet, kan du köpa färdig naturlig färg som består av korrekt blandad Basma och Henna.

Trendiga frisyrer med pärlor i trenderna 2018

Dessutom finns de i flera nyanser och du kan välja den du vill ha. Sådana färger är också gjorda av henna och basma, men för att få olika nyanser av svart tillsatte de ytterligare ingredienser.

pinterest.com pinterest.com pinterest.com

Till exempel, för skuggan av "black indigo" -hibiskus, även känd som den kinesiska rosen, läggs till dessa färger, men naturlig arabica-kaffe läggs till "svart kaffe" -färgen. Det är viktigt att notera att sådana tillsatser inte bara hjälper till att få önskad nyans av svart, men också har en positiv effekt på hårets hälsa, vilket gör det jämnare, skinnigare och mer lättsamt.

De viktigaste reglerna när man målar håret svart

 1. Om du är blond, är det bättre att börja med henna eller använda hårfärg, och bara sedan gå till Basma. Blont hår är för välfärgat, så skuggan kan bli för ljus och mättad.
 2. Var beredd på det faktum att färgen kanske inte visar sig exakt som du förväntar dig. Proportionerna ska beräknas med hänsyn till tjockleken, längden och den ursprungliga färgen på ditt hår - ju längre och tjockare håret är desto hårdare behöver du använda. Om du inte är säker på din ögonmätare, få en färdig naturlig blandning av önskad nyans.
 3. Färgning med basma och henna varar i flera månader, men efter ett tag kommer färgen att förvärva andra nyanser: grönaktig, röd, blåviolett - så du bör regelbundet tona håret om den ändrade nyansen inte passar dig.
 1. Du bör inte färga håret med vanligt hårfärg, åtminstone en månad efter färgning med basma och henna. Hon kan reagera, vilket sannolikt inte kommer att sluta för dig med något positivt.
 2. Även med naturliga färgämnen bör du inte färga håret oftare än en gång i månaden för att inte skada dem.
 3. Tillsätt olivolja till hemlagad lösning med basma och henna (någon annan kommer att göra: till exempel kokosolja eller mandelolja). Additivoljor ingår vanligtvis i de färdiga naturliga färgerna.

Om du hittar ett fel, välj textfragmentet och tryck Ctrl + Enter.

Hur färgar du ditt hår svart utan kemiska färgämnen?

Att skriva en riktigt vacker och djup svart färg vid färgning av hår är en uppgift som inte alla kemiska färgämnen kan klara av, än mindre naturliga vegetabiliska färgämnen. Ändå är det fortfarande möjligt att färga håret svart utan kemiska färgämnen och för att få ett utmärkt resultat - allt du behöver är att känna till några funktioner i processen.

I vegetabiliska färgämnen för hår används svart för färgning av baspulver från de torkade bladen av indigo färgämne. Men i sin rena form kan ett sådant pulver färga håret utom i en grönblå färg, så det används säkert i kombination med henna för att bli svart.

Det finns två huvudtekniker för färgning av hår med basma och henna för att bli svart: konsistent färgning först med henna och sedan basma och samtidigt färgning av håret med en blandning av henna och basma. Var och en av dessa tekniker har sina fördelar och nackdelar, liksom funktionerna i användningen.

Således anses konsekvent färgning enklare, eftersom henna och basma inte behöver vägas exakt för att bibehålla de nödvändiga proportionerna. Först är håret färgat med henna på vanligt sätt, och sedan appliceras Basma på den. Exponeringstiden för båda naturliga färgerna beror på den ursprungliga hårfärgen, deras skick och det önskade djupet av den slutliga nyansen. I genomsnitt är det nödvändigt att stå emot färg i minst 2 timmar för fullfärgning - 1 timme för henna och basma.

Vid samtidig färgning är det inte nödvändigt att förbereda färgningslösningen två gånger och utföra färgningsförfarandet två gånger, så denna metod är mer lämplig. Men i detta fall är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt beredningen av färglösningen, eftersom avvikelser från de nödvändiga proportionerna kan ge absolut inte det resultat som vi skulle vilja.

Vanligtvis, för att få svart färg medan färgning henna och basma samtidigt måste du blanda 2 delar basma och 1 del av henna. I det här fallet med den ursprungliga ljusa hårfärgen kan den slutliga färgen erhållas med en rödhårig, så det är användbart att testa färgningen av en liten strand på baksidan av huvudet före fullfärgning för att se till att resultatet matchar önskat.

Det är inte alltid möjligt för professionella frisörer att korrekt färga hår svart med naturliga färgämnen när man manuellt blandar Henna och Basma, och till och med hemma är det svårare att utföra denna procedur. Men ingenting är omöjligt, och även om du saknar erfarenhet kan du få en vacker svart färg genom att välja ett färdigt svart hårfärg för grönsaker för färgning.

Sådana färger erbjuds idag av många tillverkare, men kanske de mest kända i hushållen kan kanske kallas färger från Aasha LLC, som tillverkas under varumärkena Aasha Herbals och Lady Henna. Dessa vegetabiliska färger är baserade på naturlig indisk henna, som har flera fördelar framför iranska.

I produktserierna Aasha Herbals och Lady Henna finns det naturligtvis svarta hårfärger. De är gjorda av henna och basma, och ytterligare ingredienser läggs till för att få olika nyanser av svart. Till exempel, för en nyans av "Indigo Black" tillsattes hibiskus, även känd som en kinesisk ros, till dessa färger, medan Arabica-kaffe tillsattes till Aasha Herbals "Black Coffee" -färg. Det bör noteras att sådana tillsatser inte bara hjälper till att få önskad nyans av svart, utan också har en positiv effekt på hårets hälsa, så att du kan göra dem mer glänsande, mjuka och fina.

Sortimentet i vår webbutik Organika kramnitsya har grönsaker svarta hårfärger Aasha Herbals och Lady Henna, så om du vill färga ditt hår svart utan att använda kemi, kan dessa färgämnen vara det bästa valet för dig. Du behöver bara trycka på "Köp" -knappen och ange var du vill leverera inköp för att få ett paket med en order i din stad snart och bli en charmig brunett med hår vars mörka färg kommer avundas även kvällen!

Hur kan du färga ditt hår hemma utan färg

Tjejer älskar att ändra sin naturliga hårfärg till något annat. Han kan tyckas vara mer lämplig och vacker, eller bara vill verkligen. Varför då andra skäl? Men samtidigt att förgifta håret med någon form av kemi är inte mycket önskvärt, bättre naturliga färgämnen. Och då uppstår frågan: Hur kan du färga ditt hår hemma utan färg och kritor för lock? Frågan är ganska komplicerad, eftersom få människor vet om naturliga färgämnen.

Ibland kan du höra en fråga från munningen av tjejer som inte gillar kemikalier: Kan jag färga mitt hår utan färg? Självklart! Hemma kan du ändra ditt hår på ett stort antal sätt. Till och med modermors mormor var medvetna om hur detta eller det här receptet beter sig på håret, hur det kan vara användbart eller skadligt. Men färger naturliga färgämnen kan ge inte så mycket som vanliga färger:

Naturligtvis kommer från brunetten aldrig att få en jungfru med gyllene hår. Alla dessa färgämnen kan bara ge önskad nyans till ditt hår, och om du har tur kan du nästan helt färga det. Men bara under förutsättning att den tidigare färgen tillåter sig att blockera en ny.

Med hjälp av naturliga ingredienser blir det ganska enkelt att byta skuggan av sina lockar. Du måste dock förbereda dig, för ett mer eller mindre viktigt resultat behöver du flera procedurer. Och om vi tar hänsyn till att resultatet blir sköljt tillräckligt snabbt, måste ansträngningarna tillämpas ganska mycket.

Det bör komma ihåg att dramatiskt förändras skuggan kommer inte att fungera. Endast ett naturligt färgämne är kapabel till detta - henna. Men det ger inte alla nyanser och kommer inte att dra nytta av frekvent användning.

Så, för att färga hår utan färg måste du använda följande verktyg.

1. För att få en mörkbrunhårig, behöver du två matskedar av naturlig kaffe att brygga i 10 minuter och svalna. Häll sedan ett paket av henna i vätskan. Sedan dekorera håret längs hela längden och täcka dem med polyeten i 40 minuter. Tvätta av kompositionen med vatten och ättika.

2. Röda eller röda nyanser fås genom att koka tre matskedar av naturligt högkvalitativt te i ett glas vatten för att koka och täcka det med hår. Du kan också måla den med henna.

3. Du kan bli en brunett om du lagar barken i 25 minuter och tvätta sedan huvudet efter avkokning.

4. För blont hår är 400 g rabarber tillräckligt för att hälla i en liter vitt torrt vin och koka i ett vattenbad. Koka så att mängden vätska minskar med tre fjärdedelar. Därefter räcker det att svalna och spänna genom flaskan: buljongen är klar.

5. Gyllene tonen är en kamillektinktur med citron och honung.Nästa Artikel
Håravfallspray