Hur färgar du ditt hår blått?


Blå hårfärg är något fantastiskt som går utöver gränserna för objektiv verklighet. Vanligtvis är det valt av kreativa individer, freaks eller personer som följer mottot "ditt utseende är en återspegling av själen". För att färga ditt hår blått behöver du anmärkningsvärt mod och vilja, för inte alla kommer att titta på ditt hår entusiastiskt: ditt fall kan nå förolämpningar, då måste du bestämma speglarna och skydda ditt val. Om sådana kontroversiella stunder inte rör din själ - du kan gratuleras, för du har möjlighet att bli en av "indigobolkarna".

Hur man bestämmer färgen?
För att bestämma vilken typ av färg du tänker använda, svara själv några frågor:

 1. Hur länge vill du bli ägare till blått hår? För en natt eller blått borde du följa med åtminstone några månader?
 2. Vilken nyans är du intresserad av? Djupblå, azurblå eller kanske pastellblå?
 3. Är du redo att sätta ditt hår i riskzonen? Ingen ljus färg kan utan missfärgning, så med skört, tunt hår från satsningen är det bättre att motstå.
 4. Har du målat förut? Med färgat hår måste du tvätta det flera gånger.
 5. Har du en omtänksam bild? Eftersom blå är en onaturlig hårfärg bör bilden betraktas till minsta detalj. Här kommer vanliga kläder och orörda att vara oskadliga. Gör dig redo för det faktum att du kommer att bli många och noggrant undersökta.
 6. Kommer du att arbeta eller träna klädkod låter dig göra din dröm till verklighet?
Om du har klara svar på alla frågor kan du gå vidare till färgning.

Hur färgar du ditt hår blått för en kväll?
För att färga hår för en kväll kan du använda speciella färgsprayer, till exempel Color Xtreme Hair Art eller Kyolan Color Spray. Användningen av sprayer liknar användning av hårspray: De sprayas antingen på hela ytan av huvudet eller på enskilda trådar. De tvättas av mycket snabbt, maximalt efter den andra tvättade på huvudet, så under användningen bör du försöka undvika hög luftfuktighet - din vackra färg kan helt enkelt "läcka" genom att färga kläder och allt som rör ditt hår längs vägen.

Förutom spray för kortvarig hårfärgning, kan du använda... vanliga pastellkalkar. Det är nödvändigt att ta hänsyn till att endast mjuk pastell är lämplig för detta ändamål, inte olja. Hur man använder konstnärliga pasteller för att färga håret blått?

 1. Mörkt hår innan färgning behöver fukta med vatten till pigment hålls tätt. För blont hår är detta förfarande inte nödvändigt - färg och så kommer det att gå om en dag.
 2. Täck axlarna och golvet med något, eftersom pastellerna kan färga något.
 3. Vrid en hårsträng med en flagellum och gnid den med krita.
 4. Räta ut strängen - och nu har du håret i önskad nyans!
Om du smutsar dina kläder på dessa manipuleringar är det inte hemskt: pasteller tvättas lätt med vanligt pulver. Men med pastellhår är det bättre att tvätta av med naturliga borstborstar. Skölj huvudet med schampo och borsta pigmentet från håret.

Hur färgar brunetter deras hårblå?
För att mörkt hår, om det är färgat eller ej, det visar sig vara en ljusblå färg, måste du först lätta upp eller följ en tvätt av den gamla färgen. För en mycket ljus färg måste ljusning göras upp till vitt hår och för mörkblå kan du blanda en ljus mikston (till exempel från Igora) och mörk kastanj hårfärg. Vad är en tvätt, vad är bättre att göra förtydligandet i en professionell salong - så att risken för att förstöra håret kommer att minimeras. Plus, blekt hår ska inte ha en rödaktig nyans - så istället för blå blir du smutsig grön, vilket tar ungefär två månader.

Förutom målarfärg kan du använda tintbalsam, till exempel "Tonic" (skugga "Wild plum"), som har mindre effekt på håret och tålar 5-6 gånger av att tvätta huvudet. Varje hår har dock en unik struktur, och om en typ av hårtoner ger en ljus färg, kan den annars vara nästan omärkbar.

Hur blond hårfärgad blå?
Blonda tjejer är enklare än brunetter - av natur har de sådan färg och struktur av hår, att färgen faller utan blekning. Det bör noteras att skuggan av sådant hår kommer att tvättas längre och svårare. Men i allmänhet är färgämnena samma: professionella färger från Schwarzkopf, Igora Royal och olika färgtoner. Observera att ingen färg kommer att ge ett absolut resultat hemma - även om paketet visar de möjliga färgerna, i slutändan kan något helt oväntat visa sig, så det är bäst att gå till frisören.

Mycket positiv feedback på fonderna "Manic Panic", men inte allt är så rosigt som det kan tyckas. Färgen på den visar sig ljus och verkligen fantastisk, men den här färgen tvättas bokstavligen av inom en vecka. Hon tar inte ens naturligt rättvist hår - blekning krävs. Det finns dock obestridliga fördelar: eftersom detta färgämne är tillverkat av naturliga ingredienser, utöver färgning, fungerar det som en bra hårmask. Av minuserna kan det noteras att färgen kan omvandlas under igenkänningen genom att torka av, till exempel bli matt trumma, som inte längre vill lämna ditt hår.

Vad mer behöver du veta om ljusa färger när färgning?
Vilken ljusfärg som helst kräver konstant vård, om det tonar rötterna och förnyar färgen 2-3 gånger i månaden, med mjuka schampon, tvätta huvudet med ättika eller förbjuda varmt vatten. Men om du har bestämt dig för att bli en ljuspunkt i den grå omgivande verkligheten, ta upp problemet med fullt ansvar. Tänk på varje steg av hårvård på förhand, lägg upp på färgen för förnyelse av färg och återställ hårmaskor. Och kanske en ljus färg passar så organiskt till din bild som du helt enkelt inte vill dela med den längre.

Färgande hår utan färg - de 20 bästa recepten

Utan att presentera sitt liv utan djärva experiment, förändrar nuvarande modekvinnor ganska ofta hårfärg. Här är bara de flesta permanenta färgämnen som negativt påverkar hårets tillstånd, vilket gör det skört och överdriven. Hur färgar du ditt hår utan färg? Använd de gamla recepten, tack vare vilka dina lockar kommer att förbli starka och vackra.

Fördelar och nackdelar med naturliga produkter för färgning

I jämförelse med permanenta hjälmar har folk "preparat" flera fördelar:

 • Tillgängligheten och låg kostnad för färgkompositionen;
 • Användarvänlighet;
 • En positiv inverkan på hårets hårdhetskomponenter förstärker hårsäckar och gör också låsen starka, släta och glänsande.
 • Möjligheten att applicera färg hemma.

Tyvärr har färgning av hår utan färg och krita sina nackdelar. Dessa inkluderar:

 • Oavhängiga resultat - skuggan varar bara 2 veckor;
 • Kumulativ effekt - efter det första förfarandet är tonen knappt märkbar. Du kan räkna med något stort först efter några sessioner.
 • Det oförmåga att drastiskt ändra färgen. Ingen av folkmekanismerna, med undantag för Basma och Henna, kan inte göra en brunett till en blondin och en blond in i en röd.

Mörk hårfärgning

Det finns många bra ämnen för färgning av mörkt hår. De vanligaste naturläkemedlen ger krullarna friskhet och en mycket vacker glans. Tro mig, effekten av en sådan målning kommer att tillfredsställa även de mest krävande fashionisterna.

Ekbark avkok

Ett underbart verktyg för att måla mörkt hår. Eksbark är känd för sina stärkande och rengörande egenskaper, därför är den ganska lämplig för svaga och feta trådar.

 1. Häll 3 msk. l. ek bark 1 liter vatten.
 2. Tom på låg värme i ungefär en kvart i timmen.
 3. Kall, stam.
 4. Blöt håret utan att sakna något.
 5. Isolera huvudet med ett lock.
 6. Vänta ungefär en timme.
 7. Blöt ek avkok med en handduk, skölj den inte med vatten.
 8. Torka håret.

Vanligt bryggt kaffe kan färga strängarna i rik choklad och klara av grått hår. Att använda detta verktyg är väldigt enkelt och trevligt:

 1. Gör en kopp kaffe, Bay 2 msk. l. pulver mycket varmt vatten.
 2. Låt det svalna och kyla i ungefär en halvtimme.
 3. Lägg till i denna infusion 200 gr. luftkonditionering, som inte behöver tvättas av.
 4. Häll ytterligare 2 msk. l. kaffe.
 5. Blanda noggrant.
 6. Applicera denna blandning på helt torrt hår, sprida det över hela längden.
 7. Sätt på ett varmt lock, så att kompositionen inte sprids.
 8. Vänta en och en halv timme och tvätta av med varmt vatten.

Skal av obrutna valnötter är ett utmärkt verktyg för toning av mörkt hår i en elegant bronsfärg. Färgen är beständig och otroligt ljus.

 1. Kasta i en blandare 2 msk. l. finhackad valnötskal.
 2. Tillsätt samma mängd alun.
 3. Häll i 150 gr. olja (ricinus eller oliv).
 4. Smash komponenterna i en homogen massa.
 5. Häll det i potten.
 6. Lägg till 100 gr. kokt vatten.
 7. Koka 10 minuter.
 8. Kyl bra och spänn genom en sikta.
 9. Smörj trådarna med denna mask och lämna den i en timme.
 10. Skölj blandningen med rinnande vatten och utan sulfat shampoo.

För att färga svart med mörkt hår, använd henna och basma. Tack vare detta läkemedel kan du bli en brinnande brunett.

 1. Anslut 1 del henna med samma mängd basma.
 2. Häll i varmt vatten. Om så önskas kan hälften av denna dos ersättas med rött vin (för fett och normal typ) eller avkokning av linfrö (för torrtyp). Färgens konsistens ska vara tjock nog och inte spridas på huden.
 3. Smörj hårlinjen med petroleumgel eller någon annan tung kräm. Det skyddar huden från oönskade färgningar.
 4. Mätta strängerna med denna blandning. Se till att allt hår är målat, annars blir resultatet inte jämnt. För enkelhets skull, hjälp dig att kamma med breda tänder.
 5. Sätt på huvudet ett varmt lock.
 6. Vänta en och en halv timme.
 7. Tvätta huvudet med rent vatten.

En annan populär variation som säkert kommer att glädja med naturligt brunt hår.

 1. Häll 4 msk. l. kaffebönor 200 ml kokande vatten.
 2. Gå i 5 minuter.
 3. Kyl kompositionen till en bekväm temperatur.
 4. Lägg till 1 paket indisk henna.
 5. Blanda väl.
 6. Applicera denna våtmark för att torka håret.
 7. Sätt på en varm keps.
 8. Vänta ungefär en timme. För att få en mer mättad färg kan tiden ökas.
 9. Skölj med rinnande vatten.

Med hjälp av godblått te kan du få en mörkbrun färg.

 1. Häll 3 msk. l. Te 0,5 liter kokt vatten bara.
 2. För att färgen blir mer mättad, värm blandningen på en lugn eld i en halvtimme.
 3. Kyl buljongen till en behaglig temperatur och spänn genom en sikta.
 4. Blöt håret väl med denna vätska.
 5. Vrid dem i bullen och sätt på en varm keps.
 6. Tvätta håret med rent vatten efter 40 minuter.

Hur kan du färga håret utan färg för att ge det en skum? Detta kommer definitivt hjälpa dig ett avkok av nässla, ett otroligt användbart verktyg som stärker försvagade glödlampor och återställningsstruktur.

 1. Fyll den emaljerade pannan med vatten - 0,5 liter är tillräckligt.
 2. Sätt 100 gram där inne. torkad nässla.
 3. Tillsätt 2 tsk. bordsvinäger.
 4. Låt blandningen koka, minska värmen och låt sjuda i en halvtimme.
 5. Insistera avkokningen i 2 timmar.
 6. Stam genom en sikta.
 7. Mätta håret och värm det med ett lock. Om tiden är ute, använd denna avkok som en balsam. Applicera dagligen - så kommer du snabbt att uppnå effekten.

Tack vare det här enkla receptet kan du få en djup svart nyans.

 1. Häll 3 msk. l. hackad bark åt 0,5 liter kokande vatten.
 2. Koka 30 minuter.
 3. Lägg åt sidan i 2 timmar, så att avkoket infunderas.
 4. Stam genom en sikta.
 5. Blöt håret och vänta i 40 minuter.
 6. Skölj under rinnande vatten.

Ett annat alternativ som har samma effekt som nässla. Linden decoction kommer att färga ditt hår i en vacker nyans av koppar, lindra dig från klåda och mjäll och stärka också rötterna.

 1. Häll 300 ml vatten i kastrullen och låt det koka.
 2. Häll i kokande vatten 5 msk. l. lime blomma.
 3. Minska värmen och låt vätskan sjuda tills en tredjedel har kokat bort.
 4. Låt buljongen svalna, spänn genom en sikta.
 5. Applicera försiktigt på ditt hår och linda huvudet med ett lock.
 6. Skölj huvudet med rinnande vatten efter 1,5 timmar.

Färga blont hår

Hur färgar hår utan färgämne hemma? Fram till nyligen troddes det att det helt enkelt var omöjligt att tända håret utan resistenta kemiska färger, men det är inte alls fallet. Det finns flera olika verktyg som låter dig steg för steg, men tar dig närmare blont.

Detta är ett väldigt gott sätt som inte bara kommer att lätta strängarna, men gör dem också otroligt mjuka, släta och glänsande.

 1. Tvätta håret med schampo och tillsätt en liten mängd salt.
 2. Doppa huvudet med en handduk för att avlägsna överskottsvätska.
 3. Blanda honung (1 del) med varmt vatten (4 delar).
 4. Applicera denna mask till hela längden på håret.
 5. Vrid det i en sele och värm huvudet med ett lock.
 6. För den önskade effekten är det bättre att lämna kompositionen över natten.
 7. På morgonen skölj håret med rinnande vatten.
 8. Om så önskas kan proceduren upprepas.

Tips som hjälper dig att färga håret utan färg:

Denna anläggning, känd sedan antiken, har framgångsrikt använts av moderna skönheter som vill lysa upp lite.

 1. Häll 6 tsk. Kamille 200 ml kokande vatten.
 2. Blötlägg vätskan på en lugn eld i ca 20 minuter.
 3. Låt buljongen svalna och spänn genom en sikta.
 4. För att öka effekten, lägg till några droppar burdockolja och citronsaft.
 5. Applicera blandningen på trådarna och sätt på en varm keps.
 6. Tvätta av efter en halvtimme med varmt rinnande vatten.

Hem rättsmedel för hårfärgning kan inte göra utan en citron. Detta är ett bra alternativ för ägare av strängar benägna att ha hög fetthalt. Tack vare citronen kommer det ljusa håret att bli ljusare, och den färgade kommer sluta ge bort yellowness.

 1. Anslut 0,5 liter vatten med saften av en citron.
 2. Mätta håret med denna blandning.
 3. Gå ut i solen i 10-15 minuter.
 4. Skölj under rinnande vatten.

Vodka + citronsaft

En annan populär och effektiv ljussättningsmetod, som är perfekt för fet hår.

 1. Blanda 1 del citronsaft (nyberedd) med samma mängd vodka.
 2. Tvätta strängar med schampo.
 3. Skaka med en handduk för att ta bort överskott av vatten.
 4. Applicera färgkompositionen i håret och vänta en halvtimme. Ingenting att täcka är inte nödvändigt!
 5. Skölj huvudet med varmt vatten.

Färger röda lockar

Att färga håret rött kan du använda inte bara färg, men också användbara hemlagade ingredienser.

Calendula och Hibiscus

Genom att avkoka dessa två komponenter som en balsam, kan du få en ljus rödaktig ton.

 1. Häll 2 msk. l. torkade kalendula blommor 200 ml vatten.
 2. Koka i 10 minuter och låt sätta på sig.
 3. För samma recept, förbered karkade.
 4. Stam båda blandningarna och häll i en skål.
 5. Fuktar håret i denna vätska.
 6. Vänta en och en halv timme.
 7. Skölj under rinnande vatten.

Rabarber rot + vin

Ett mycket effektivt verktyg som kan färga håret i en vacker rödaktig nyans.

 1. Krossa rabarberrotet - du behöver 150 gram.
 2. Fyll den med 0,5 liter vitt vin.
 3. Koka blandningen tills dess volym minskar med 2 gånger.
 4. Häll 1 tsk. läsk och blanda.
 5. Låt agenten svalna något och applicera på strängarna.
 6. Tvätta av efter 20 minuter.

Universellt naturligt färgämne som kan användas utan några begränsningar. För att färga håret är det nödvändigt att förbereda kompositionen i enlighet med anvisningarna och smörj håret under en viss period. Kom ihåg att djupet och mättnaden av den resulterande nyansen beror på två faktorer - hantens längd på håret och deras ursprungliga nyans.

Hur färgar hår utan färg för att ge den färgen på mahogny? Använd detta utmärkta recept:

 1. Blanda 4 msk. l. kakao med 2 msk. l. Henna (iransk eller indisk).
 2. Tillsätt en liten mängd kokande vatten och blanda väl. Se till att blandningen inte blir för tjock eller för flytande.
 3. Behandla ditt hår med denna komposition och sätt på en varm keps.
 4. Skölj masken med varmt vatten och utan sulfatschampo efter 35 minuter.

Våra mormor använde detta folkläkemedel. Och du vet att det aldrig släpper ner dem! Det viktigaste - att välja skålen i en mörk färg.

 1. Häll 1 liter vatten i potten.
 2. Låt det koka.
 3. Kasta så många lövskalar som i denna behållare.
 4. Tomite betyder 20 minuter.
 5. Kall, stam.
 6. Blötlägg håret noggrant.
 7. Sätt på en varm keps.
 8. Tvätta huvudet med varmt vatten efter 45 minuter.

Det är möjligt att betona skönheten och ljusheten hos rött hår utan hjälp av dyra butiksprodukter. Detta hjälper dig henna, bryggd kamille!

 1. Anslut 2 msk. l. kamillefärg med 200 ml vatten.
 2. Koka 10 minuter.
 3. Låt blandningen stå och spänn genom en sikta.
 4. Häll på påsen av Henna kokta buljong. Blandningen ska vara tjock nog.
 5. Applicera denna våtmark för att torka håret.
 6. Håll i ungefär en timme och skölj sedan med vatten.

Det är viktigt! Vid färgning av håret måste folkmekanismer komma ihåg att brunetter på färgen inte är väldigt rika - mörkhåriga damer kan bara lita på en lätt toning. Men på en lätt bakgrund faller färgen väldigt ljust. I vissa fall gör det inte ont för att mörka lite.

Hur man målar över grått hår?

I spargrisen för folkkosmetologi finns ett par recept för grått hår. Vad mer, förutom färg, kan du måla grå hår?

 • Brew starkt te och skölj strängarna med den resulterande bryggen efter varje tvätt;
 • Förbered kamilledekok - 200 gr. torkade blommor på 200 gr. kokande vatten. Låt blandningen stå och filtrera genom en sikta. Tillsätt 3 msk. l. glycerin, blanda och applicera på hår. Tvätta håret på 1 timme;
 • Gör ett starkt avkok av lökskal, lägg till 1 msk. l. Glycerin, applicera på trådarna och värma ditt huvud bra. Tvätta av efter 40 minuter;
 • Gör ett avkok av saffran - det kommer att vända det grå håret i en gulaktig nyans. För detta gör du 0,5 tsk till kokande vatten (200 ml). Saffron, koka i 10 minuter, sval, spänning och applicera på trådar. Håll ungefär en timme.

Tja, det mest effektiva hemmedlet för färgning av hårrötter är förstås Basma och Henna. De kommer inte bara att färga de bleka håren utan också göra dem starkare. Det viktigaste - håll masken i minst 1 timme.

Du kan använda detta recept:

 1. Anslut 3 msk. l. henna med 200 ml kaffe eller svart te och 1 tsk. eukalyptusolja.
 2. Lämna till infusion i 12 timmar.
 3. Smörj trådarna med denna blandning, värma locket.
 4. Vänta minst en timme.
 5. Skölj med rinnande vatten.

Färger för ljusa färger

Om du behöver byta färg på bara några minuter, var god att ta med kritorna! De är lätta att applicera, tvättas snabbt med rent vatten och lämnar ingen rester. Med hjälp kan du måla tipsen eller enskilda krullarna i blått, rött, gult eller någon annan ton. Och så att kritor inte skadar ditt hårs hälsa, köper dem bara i officiella butiker och handlar strikt enligt instruktionerna.

Du kan använda både flytande kritskuggor och torra pasteller. Det första alternativet är dyrare, men det blir flera gånger lättare att använda det.

 • Kasta en gammal handduk över axlarna och sätt på gummihandskar på dina händer.
 • Mörkt hår måste vara fuktat - då blir färgen bättre.
 • Ta en tunn strand och vrid den i en bunt;
 • Färga den med krita;
 • För att inte smita kläderna, sätt fast strängen med lack. Hår efter färgning kan inte kamma
 • Så snart färgen blir uttråkad, tvätta håret med schampo och applicera en balsam - det kommer att skydda trådarna från möjlig torkning.

Se också: Hur man färgar håret med henna och bryggt kaffe (video)

Hur färgar ditt hår blått

Om du bestämmer dig för kardinalförändringarna av din bild, eller bara tänker på det, kommer den här artikeln att vara intressant.

Så, den huvudsakliga frågan som oroar dem som bestämmer sig för blått hår är hur man färgar håret blått, utan att besöka en salong, hemma?

Innan vi pratar om färgmetoder är det värt att nämna att det hittills inte finns några medel som kan färga hår i ihållande blå nyanser. Alla förlorar snabbt sin ljusstyrka, tvättas bort och blir gröna och kräver därför konstant justering.

Alternativ En

Färgad krita för hår. Att färga hela mängden hår är osannolikt att fungera, men några strängar kan lätt göras i blått. Den största nackdelen med denna färgfärg är att det är omöjligt att måla över hela håret, det kommer inte att vara möjligt att få en djup färg, den tvättas snabbt. Men den största fördelen är att det här är det mest skonsamma sättet att få en ovanlig skugga av hår. Färgen är förutsägbar, det kommer definitivt inte att finnas några obehagliga överraskningar i form av en smutsig nyans, grönska och fläckar. Med den här metoden kan du färga hårstrålen i blått färg snabbt, billigt, medan det passar för vilken hårfärg som helst.

Det finns också en mängd färgade geler och sprayer som färgar hår i instabila nyanser. Du kan bara hitta dessa verktyg i specialaffärer, eller beställa på Internet. När du bestämmer dig för ett så djärvt steg, hur man färgar ditt mörka hår blått, prova instabila alternativ som varar fram till den första shampooingen.

Fördelar: användarvänlighet, allergivänlig, lämplig för barn (färgad krita), förutsägbar färg, lätt tvättas bort utan att lämna märken, förstör inte hårstrukturen.

Nackdelar: ostabil färgning, innan den första tvätten på huvudet, håret inte lyser, färgen har inget djup, gör håret tyngre.

Hur färgar ditt hår blått med kritor

1. Tvätta håret med vanligt schampo, torrt;

2. Kamma och dela in i trådar med hårnålar;

3. Varje sträng måste målas separat och sätta en bit papper. Det är nödvändigt att utföra en krita ovanifrån, ner till spetsarna;

4. Det kommer att vara bättre att hålla färgen om du strö varje med vanlig hårspray.

5. Gör styling med curling eller hårtork;

6. Kamma och spraya igen med lack.

Spray för att göra tillfällig hårfärgning i blått ännu enklare:

1. Skaka innehållet i burken.

2. Från avståndet av den utsträckta handen att applicera på hår.

Alternativ två

Tint balsam eller schampo. Du kan köpa den i någon kosmetikaffär eller bara i snabbköpet. Kanske är den här metoden den vanligaste. Om du ställer en fråga - "Hur kan du färga ditt hår blått?" På något av de tematiska forumen får du omedelbart många svar med rekommendationer för att prova tintbalsamen av ryskgjord Tonic "Wild Plum" -färg.

Du kan också använda professionella färgkorrigeringsmedel i motsvarande nyans. De kan köpas i kosmetiska avdelningar för skönhetssalonger, och kostnaden för sådana medel kommer att bli mycket högre.

Tänk på för och nackdelar med denna metod.

Fördelar: rimligt pris, användarvänlighet, förstör inte hårstrukturen, kan ofta användas för att behålla färg.

Nackdelar - svag och instabil färg, på en mörk hårfärgskugga är nästan inte synlig.

Hur färgar du ditt hår blått med tonic

1. Bäst färg kommer att falla på blont eller blekt hår. Därför är det först att bättre ljusa mörkt hår.

2. Tonic är vanligtvis bara ett schampo innehållande färgpigment. Därför är ansökan detsamma som för schampo - gäller vått hår, massera i hela längden.

3. Håll i beroende av önskad färgintensitet. Vanligtvis från 10 men inte mer än 40 minuter.

4. Skölj sedan med varmt vatten.

Alternativ Tre

Använd professionella hårfärger. Hittills är den mest populära färgen för ljusa färger betraktad som Manic Panic (Manic Panic) tillverkad i USA. Denna färg kan färga ditt hår utan någon förberedelse alls och få en rik blå färg, även mörkt hår. Kompositionen innehåller naturliga ingredienser av naturligt ursprung som förhindrar skador på håret. Färgen är helt etisk, den har inte testats på djur och innehåller inte komponenter av animaliskt ursprung. På tillverkarens hemsida hittar du en hel palett med olika nyanser. Priset är ca 1200 rubel för en burk på 118 ml.

Alternativa märken som erbjuder hårfärgsprodukter i blått kan också hittas på Internet: Crazy Color, Direction, Anthocyanin. Kostnaden ligger inom samma område.

Det finns billigare alternativ för att färga ditt hår blått hemma, till exempel måla ALCINA (Mikston Blue) Tyskland - pris per 60 ml rör. 700-800 gnidning.

Den relativt långlivade färgningen (upp till 2 veckor), ett förutsägbart resultat, i fallet då du behöver få en nyans behöver du inte ha hårförberedelse, innehåller inte ammoniak, mycket positiv feedback.

Högt pris, inte överallt du kan köpa.

Hur färgar svart hår svart

1. Förberedelse av hår - tvätt, handduk torr, försiktigt kam;

2. Förbered kompositionen (om så krävs) blanda oxidationsmedlet och utvecklaren;

3. Applicera jämnt från baksidan av huvudet, separat på varje sträng. Kombinera sedan noga med en kam med sällsynta tänder.

4. Exponering på håret under den tid som anges på förpackningen av färgämnesammansättning

5. Tvätta av med varmt vatten, utan att använda schampon och sköljmedel.

Alternativ Crazy (taget från recensioner på Internet)

Jag vill omedelbart varna, jag beskriver endast dessa metoder för information och underhållning, och inte mer. Jag rekommenderar inte att du använder dem. Så, ett mycket budget sätt är att använda vanligt brevpapper bläck, rekommenderas i ett av de tematiska forum. Det blir bättre att behålla blekt hår. Från recensionerna blir det klart att hårmålat på detta sätt fläckar kläder och hud, vilket snabbt förlorar färg. Färgning är inte likformig, färgad.

Det finns också ett sådant opopulärt sätt att färga mörkt hårblått med hjälp av Basma. Basma själv, en produkt av vegetabiliskt ursprung. Det används som ett naturligt färgämne för att få blå och gröna nyanser. Det blir svårt att få den blå färgen på håret med hjälp av Basma, ibland tar det upp till 2-3 färgning. Dessutom är tiden du behöver för att hålla verktyget på håret, från 40 minuter till 2,5 timmar, beroende på hårets ursprungliga färg och tillstånd.

rekommendationer

Innan du kommer till affärer måste du veta hur man färgar håret blått med maximal kvalitet och säkerhet. Här är några enkla tips om detta ämne:

- VIKTIGT före färgning (med någon av de metoder som beskrivs i artikeln) är det nödvändigt att testa för en allergisk reaktion. För vad man ska applicera betyder på en liten hudplats i en armbågsbyte. I händelse av att rodnad, klåda eller andra hudreaktioner uppstår, är det nödvändigt att överge användningen av medel.

- För att få en ljus och rik blå färg måste du först tända håret;

- Tvätta huvudet med ditt vanliga schampo innan du färgar, men använd inte balsam eller balsam, annars kan färgen inte ligga jämnt.

- Färgen ska appliceras på lite fuktigt, välkamrat hår. För applicering av färgkompositionen är det bäst att använda en speciell pensel;

- Vid färgning är det viktigt att använda handskar för att inte gå med blåa fingrar.

- Använd inte kläder som är rädda för att bli smutsiga, färgen tvättas inte av;

- skydda dina kläder genom att täcka dina axlar För att göra detta, använd en speciell oljekudda eller en gammal handduk;

- Det är bäst att utföra den blå färgningen i badrummet, efter att du har tagit bort mattan från golvet.

- Det är nödvändigt att kontrollera hur blå färg kommer att falla på en liten hårkrull;

- Följ anvisningarna i anvisningarna på förpackningen, håll inte färgen på håret längre än den maximala angivna tiden.

- Efter färgning är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt håret, använd fuktgivande och stramande balm, balsam, sköljmedel. Det låter dig också hålla en ljus färg på håret längre.

- För att få en mer likformig nyans vid färgning av rötterna, kan tandbalsam kombineras med hårbalsam. Det är bara nödvändigt att blanda blandningen noggrant före appliceringen.

Hur färgar du ditt hår blått?

Ibland provar ovanliga, onaturliga hårfärger är väldigt roligt. Experimentationen är ännu mer spännande när du vet säkert att den valda nyansen passar din hudton, ögonfärg och gör bilden mer intressant och snygg. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du färgar håret blått, välj rätt färg och utföra proceduren hemma med minimal risk för ditt hårs hälsa.

Nyanser av blått

Färgning av hår i blått är en djärv handling, som de mest desperata kvinnorna av mode kommer att gå. Om du bestämmer dig för att experimentera, borde du förstå att det finns ett stort antal nyanser, allt från ashy till indigo, som båda kan lyfta fram skönheten och "bota" nackdelarna. Av denna anledning rekommenderar vi starkt att du väljer en färg på ett ansvarsfullt sätt eller rådgör med en erfaren stylist.

Hårfärg i en ovanlig blå färg kan utföras i följande nyanser:

 • Mörk - gör bilden ljus och mystisk.
 • Blå-svart - håret i den här färgen lyser perfekt och skimmar i solen och lockar andra beundrande blickar.
 • Mjukt blå med askfärg - ägare av denna nyans säkerställde andras uppmärksamhet.
 • Indigo - kanske den mest vågiga färgen, men det kommer att gå långt ifrån alla.
 • Blå med en grå nyans (blåaktig krita) - lugn ton. Håret i denna nyans ser inte vulgärt eller prickigt ut, så även damer som är begränsade till en strikt företagsklädselkod har råd med sådan färgning.

Blå går bra med många andra färger, som bildar en kontrasterande övergång. Om du är en anhängare av kreativa målningsmetoder kan du kombinera bastonen med lila, magenta eller till och med rött - du får fantastiska resultat!

Översikt över de bästa färgerna

Den moderna marknaden för hårvårdsprodukter är mycket olika. Stora industriella jättar producerar ett stort antal resistenta färger för krullar av en blå nyans, bland vilka du säkert väljer en ton som passar dig.

För att underlätta valet av hur du färgar ditt hår i en ljusblå färg hemma analyserade vi förslagen och gjorde ett litet betyg av de bästa färgerna från globala tillverkare:

Manisk panik

Manic Panic är ett amerikanskt märke som blev populärt under de senaste åttiotalet av förra seklet. Paletten av blå färger av detta märke är mycket varierande:

 • Lagun blå;
 • Atlanten blå;
 • Midnattblå;
 • Neonblå;
 • Shocking Blue.

Skuggan håller på håret mer än en månad, med förbehåll för att vårdreglerna följs.

Anthocyanin Second Edition Acid Color

Detta är inte bara ett hårfärg, utan också en utmärkt vårdprodukt. Pigmentets sammansättning innefattar ämnen som har effekt av laminering och återställning av lock, inklusive:

 • Amino-frukt syra - ger djup penetrering av färgämnet och förhindrar det från utlakning på grund av limning av skalor.
 • Antiseptisk - förhindrar inflammation och allergier.
 • Keratin - återställer hårstrukturen.
 • Extrakt av örter och växter.

När färgstrålarna är omslagen med en tunn film, som skyddar mot värmeffekter och andra negativa faktorer.

Londa färg

Detta är ett professionellt verktyg som kännetecknas av ökat motstånd. Färgen är berikad med fördelaktiga ämnen, inklusive extrakt av örter och växter, vitaminer, panthenol, vårdande oljor. Efter applicering blir håret inte bara en kreativ nyans utan också en hälsosam glans.

WELLA Color Touch

Det innehåller inte ammoniak, därför skadar det inte krullar. Den är producerad i en nyans - intensivt blå. Färgen är berikad med keratin och vax, som har en vårdande effekt, stärker strängarna och förhindrar alopeci.

Målningsprocess

För att ge krullarna en blå nyans är det inte nödvändigt att anmäla sig till dyra salongprocedurer. Om du inte vill använda komplexa tekniker - ombre, färgning, shatush, etc., så kommer du att kunna klara sig själv och göra färgning hemma.

utbildning

Om du brukade färga håret, använd en färgåtervinning. De bleker inte strängar, men tar bara bort pigmentet och trycker det ut ur strukturen. Satsen innehåller vanligtvis två ingredienser som du behöver blanda ihop och sedan applicera på lockar, följ instruktionerna. Lämna en viss tid (20-40 minuter, beroende på tillverkaren) och torka sedan av.

Experter rekommenderar att man står mellan avlägsnande av pigment och efterföljande färgning av minst 4-7 dagar. Idealiskt, 2 veckor för att helt återställa håret. Under denna period kan du göra närande masker, sköljning för att påskynda processen.

klargörande

Om ditt hår blir mörkt efter att du har använt en färgavlägsning måste du bleka så att det blå pigmentet har den exakta nyans du vill ha. Lightening krullar utförs enligt standardschemat: förberedelse av verktyg, avel, applicering av kompositionen på håret.

Som regel bör kemikalier för lätta hår hållas i högst 30 minuter (i vissa fall 40-50).

Gör noggrant igenom proceduren efter att du har kontrollerat att det inte finns någon allergisk reaktion. Gör det enkelt - Applicera en liten mängd produkt på huden på din hand och vänta i 15 minuter. Om det inte finns någon irritation och rodnad, följ gärna till missfärgning.

Steg för steg

 1. Förbered allt du behöver (behållare, borste, handskar, duschlock).
 2. Torka färgämnet i en icke-metallisk behållare.
 3. Dela krullarna i skiljeväggar och fortsätt till färgning.
 4. Applicera försiktigt kompositionen på krullarna (du kan lätt fukta). Börja från rötterna, gradvis gå ner till tipsen. Det rekommenderas att först pigmentera trådarna på toppen av huvudet, sedan i nacke, panna och tempel.
 5. Se till att färgen jämnt täcker håret.
 6. Vänta erforderlig tid (anges i färginstruktionerna).
 7. Tvätta av med vanligt schampo.
 8. Applicera balsam.

Tillfällig färgning

Den populära shampoo eller Tonic-balsam hjälper dig att ändra hårfärgen ett tag. Det kännetecknas av mild åtgärd, skadar inte strukturen och säljs till ett överkomligt pris. Recensionerna är positiva, han har ett brett spektrum av toner. Förresten, om du vill experimentera, försök använda matfärgning - det är helt tvättat inom en månad. För förfarandet kommer det att krävas:

 • blå matfärg;
 • konventionell luftkonditionering
 • borste (för användning som applikator);
 • duschlock eller plastpåse;
 • liten skål.

Hur man gör det:

 1. Placera en liten mängd balsam i en icke-metallisk behållare.
 2. Lägg till ett halvt paket färgpulver.
 3. Se till att skuggan är mörk nog.
 4. Applicera på krullar, från rötterna.
 5. Sätt på ett duschlock, varma med en handduk och lämna i 5-6 timmar.
 6. Tvätta av med vatten utan schampo.
 7. Torka med en handduk.

Efter sådan färgning tvätta inte håret i 2-3 dagar för att fixa färgen. Upprepa proceduren efter 2 veckor, om du vill behålla ljusstyrkan och mättnaden av nyansen.

Att passa

Blå är en ganska universell ton, därför passar den ägarna av ljus och mörkt hår. Men här måste vi ta hänsyn till att han har många nyanser, som bör väljas utifrån hud och ögonfärg.

 • Brunetter. Det är bättre för dem att välja mörkblå eller indigo. Dessa toner underlättar perfekt djupet av bruna eller svarta ögon och skönheten i mörk hud. Bilden av tjejer blir ljus och minnesvärd. Du kan också kombinera med lila eller lila - det kommer att visa sig ovanligt och snyggt.
 • Blondiner. Kvinnor med blont hår kommer att bli blåa med en askfärg, turkos. Speciellt om hudens naturliga färg är nära persika, och ögonen är blåa, grå eller gröna. Sådana nyanser maximerar bildens färskhet, ger ömhet och romantik.

Vårdregler

Om du vill förlänga färgmättnaden, skölj håret med ättika innan du tvättar färgen. Detta hjälper till att fixa pigmentet inuti håren.

Kom ihåg att ju tunnare krullarnas struktur är desto bättre blir resultatet. Om färgen inte är tillräckligt ljus efter färgning, upprepa proceduren efter några dagar.

Försök att inte tvätta håret med schampo och balsam omedelbart efter pigmentering. Ju längre klyfta desto längre blir färgen kvar.

slutsats

Blå är en djup färg som kan ändra utseendet utan igenkännande. Om du gillar att experimentera, är inte rädd för djärva bilder och vill prova något nytt, välj en mörk, blå, turkos eller annan nyans och fortsätt till proceduren!

Färgning hemma tar inte mycket tid, och resultatet blir fantastiskt om du lyssnar på våra rekommendationer!

Blått hår: hur färgar du ditt hår blått hemma?

Om du vill färga ditt hår blått hemma - kommer du till rätt ställe. Vi kommer att berätta hur du väljer en nyans och hur du gör färgen själv. I den moderna världen finns det en brist på färg, därför ger fler och fler tjejer sin preferens till mättade nyanser. Idag anses blått hår vara trendigt idag, och i sina olika variationer ger det en bild individualitet.

Hur väljer du rätt blå ton?


Vad är nyanserna? De mest populära är ljust turkos, cyan, blå och ljust lila. Naturligtvis passar detta färgschema inte alla, så det rekommenderas att välja rätt färg före färgning.

Blått hår med olika nyanser

 1. Lätt hud och lätta ögon - Ljus turkos och mjukblå passar idealiskt för denna färgtyp av tjejer. Dessa toner kommer att lägga till mjukhet, göra bilden feminin, romantisk och samtidigt ovanlig.
 2. Mörk hud och ljusa ögon - för att få en skönhet och sticka ut från mängden rekommenderas representanter av denna typ ljusa nyanser. Det är blått, indigo och ljust lila. De kommer att accentuera huden, och ljusa ögon kommer att lägga till kontrast.
 3. Mörk hud och mörk (bruna, svarta) ögon - det är bäst att bo på rika färger, det här är lila, mörkblå, och du kan byta ut dem, men det är ganska effektivt att måla över strängarna. Ett annat alternativ som skulle se bra ut för denna typ är hårfärgning med hjälp av en balayazh-teknik. För rotszonen är det bättre att välja en nyans ljusare och rötterna för att göra några toner ljusare. Men blå färg är ganska lustig och om den inte är korrekt applicerad, kanske den önskade tonen inte fungerar, därför bör alla rekommendationer följas strikt.

Video exempel på en blå ombre:

Instruktioner för mörkhåriga tjejer


Brunetter är hårdare för att uppnå önskad nyans, så innan färgfärgerna påbörjas måste de förberedas för proceduren. Om en tjej har en naturlig färg, bör alla strängar ljusas med flera toner, med hjälp av ett ljusmedel.

Om håret redan tidigare har målats i mörka färger är det nödvändigt att tvätta av färgen med ett speciellt verktyg. Detta hjälper till att ta bort färgämnen från hårstrukturen och förbereda dem för färgning i en ljusare eller ljusare färg. Annars finns det risk att bli grön istället för blå.

Ett exempel på blått på mörkt hår

 1. Att missfärga hår eller att avlägsna färgämnen från dem, följ instruktionerna på varje kosmetik.
 2. Använd inte balsam, balsam eller något annat sätt efter proceduren, det förvränger tonen.
 3. Torra strängar.
 4. Före färgning, bära handskar och skydd på kläder, för att undvika förorening.
 5. Blanda alla ingredienser, enligt rekommendationerna.
 6. Kam krullar.
 7. Dela håret i zoner: occipital, två temporal och panna området.
 8. Börja på baksidan av huvudet, applicera torrfärg med en speciell borste.
 9. Du måste måla från rötterna som rör sig till ändarna av håret.
 10. Efter applicering av färgen över huvudet, kamma upp krullarna, fixa dem och täcka med polyeten.
 11. Håll dig tid genom att kontrollera det per timme.
 12. Vid bildandet av fläckar på ansiktet eller nacken måste de avlägsnas omedelbart med bomullsplatta.
 13. Skölj färgen i varmt rinnande vatten tills det är klart.
 14. För att fixa färgen kan du använda surgjort vatten, droppa 4 droppar citronsaft per liter vatten. Skölj sedan håret i det.
 15. Torra lockar.

Instruktioner för ljusa och blonda strängar


För tjejer med liknande hårhår är det lättare att uppnå önskad nyans av blått hår, så det krävs ingen förglödning. Det är tillräckligt att applicera färgen jämnt och måla försiktigt över varje krull. Exponeringstiden styrs strikt av klockan, det hjälper inte att mörka skuggan.

Ett exempel på blå färgning för blont hår

 1. Applicera färg för att rengöra håret.
 2. Använd handskar och bära gamla kläder.
 3. Komb krullar och dela dem i 4 delar.
 4. Börja från baksidan av huvudet, flytta smidigt till templen och sedan till pannaområdet, från rot till spets.
 5. Kamma strängarna och täcka med polyeten.
 6. Tid att kontrollera efter timmen.
 7. Tvätta av färgen och skölj därefter håret i surgjort vatten.
 8. Torka dem - resultatet är uppenbart.

I den här videon färgar man på blont hår:

Instruktioner för rödhåriga tjejer

Röda eller röda krullarna är ljusa, så det är nödvändigt att ta bort pigmentet från hårstrukturen, annars kan tonen inte erhållas. Därför bör du utföra alla algoritmåtgärder för mörkhåriga.

Om den eldröda är en naturlig färg rekommenderas det att lätta trådarna lite före färgning.

Hur väljer man rätt färg?


På den moderna marknaden säljs olika märken för färgning av hår i blå toner, men hur man väljer rätt? Experter rekommenderar att man plockar upp färg på grundval av den ursprungliga färgen. Om krullarna är mörka eller röda, rekommenderas det att fokusera på färger som innehåller ammoniak. Detta gör färgen ljusare och resultatet blir längre.

Videotips om att välja blå färg:

Om håret är en ljus ton, men du kan föredra icke-ammoniakprodukter. Vid valet är det också värt att överväga den tid för vilken färgningen är klar. De sparsamma färgerna tvättas vanligtvis efter några veckor, och deras nyanser avtonas med varje vattenbehandling. Om det finns en beräkning för ett långsiktigt resultat utan ändringar, är det bäst att använda professionella hårfärgprodukter i blått, till exempel med Schwarzkopf, Manic Panic färgämnen.

Kort sammanfattning

Genom att utföra hela algoritmen korrekt kan du enkelt och kvalitativt färga ditt hår hemma. Dela i kommentarerna din erfarenhet färgar hår i blått. Vackert och friskt blått hår till alla er!

Livet är i detaljerna

Site tips och instruktioner

 • Öppna bloggmenyn
 • huvud
 • Alla artiklar på webbplatsen
 • Önskade författare

Hur man färgar hår utan färgämne hemma

Hittills försöker fler och fler kvinnor att inte tillgripa användningen av kemiska färgämnen. Detta gäller inte bara mat, men också valet av naturlig kosmetika. Trots det faktum att hårfärgstillverkare försöker göra sin produkt så säker som möjligt (de minskar mängden ammoniak och andra skadliga kemiska komponenter, försöker de att ersätta dem med mer godartade sådana), skadar användningen av inköpta färgämnen i en eller annan grad vår hälsa.

Hur kan jag färga mitt hår
ingen färg hemma

Du kommer inte att kunna drastiskt ändra ditt utseende med hjälp av hemmetoder, här får du hjälp av tonics eller färg. Men för att utjämna hårfärgen, ändra den till flera toner och till och med bli av med grått hår, är det inte nödvändigt att använda inköpta färger. Det finns gott om naturprodukter som är redo att hjälpa till att förändra ditt utseende.

Naturliga färgämnen präglas av sin räckvidd och låga kostnader. Det är lätt och säkert att använda sådana produkter, dessutom har de en positiv effekt på hårstrukturen och gör den starkare och friskare. Frekvensen för användning av naturliga färgämnen är inte begränsad.

Även om det finns sådana färger och svagheter.

 • låg effekt effekt av ditt arbete. Därför, om du vill fixa resultatet permanent, behöver du ofta använda färgning.
 • oförmågan hos många naturliga färgämnen att avsevärt ändra hårets färg, även om detta problem kan hanteras.
 • Om du sätter ett mål för att ge ditt hår en viss nyans, långt ifrån din naturliga färg, kommer du inte att kunna nå det önskade resultatet omedelbart. För att göra detta måste du utföra flera färgprocedurer.

Men det är ganska små begränsningar, men du kommer att spara hårets hälsa, och det här är mycket viktigare!

Hur färgar mörkt hår utan färg

De enklaste växtbaserade läkemedlen som kan köpas i en butik eller ett apotek ger ett mörkt hår friskhet och hälsosam glöd. Deras kostnader är ganska låga, och effekten kommer att behaga de mest krävande av det fina könet.

1. Svart kaffe. Du skulle bli förvånad, men det vanliga klassiska bryggda kaffet kommer att låta ditt hår få rika kastanjebrännor och till och med måla över gråsträngar. Använd det här verktyget är inte svårt, om du följer vårt råd:

 • Gör en kopp kaffe, inte bara för dig själv, men också för ditt hår. Låt det svalna och skicka ett tag i kylskåpet. Cirka trettio minuter.
 • Ta ett glas hårbalsam, som efter applicering inte behöver tvättas och tillsätt ett par skedar med naturligt kaffe. Där häller vi den bryggda drycken ur kylskåpet och blandar noggrant.
 • Sprid blandningen jämnt över hela längden av håret. Skölj under rinnande vatten efter 1-1,5 timmar.

Observera att håret måste vara torrt.

2. Leaf svart te kan också ge ditt hår en brun färg. För att göra detta behöver du 3 matskedar teblad per halv liter kokande vatten. För att ge mer färg till vattnet, lämna blandningen på elden i 20-30 minuter. Den resulterande buljongen måste kylas till rumstemperatur och stam. Skölj håret med teblad, samla dem i en bulle och täcka med en plastpåse. För pålitlighet, säkra med en handduk. Skölj masken under rinnande vatten efter 30-40 minuter.

3. En avkok av nässla. Älskare av kopparröda nyanser är perfekta friska, hälsosamma avkok av nässla:

 • Häll i en emaljpanna en halv liter vatten, ett par teskedar med 9% ättika och 100 gram torrt nässla.
 • Efter kokning, gör elden tystare och simma i ca 30 minuter.
 • Det resulterande avkoket bör infunderas i två timmar. Därefter kan det användas som sköljning.

Du kommer att få önskad färg snabbare om du använder den varje dag.

4. Linden blommor kommer också att ge ditt hår en kopparskugga. För 5 matskedar blommor behöver du 300 ml kokande vatten. Den resulterande heta blandningen lämnas i brand tills 1/3 vatten är kokt bort. Resten av buljongen filtreras, kyls och appliceras på håret. Ungefär en timme senare tvättar buljongen under rinnande vatten.

Limeavkok inte bara färgar håret, men stärker också rötterna och spetsarna i håret, lindrar mjäll och klåda.

Hur färgar blont hår utan färg

Frågan om lätta hår har alltid varit akut. Det verkar som om det är omöjligt att göra detta utan speciella kemikalier, men det finns sätt att färga håret utan färg i en ljus färg.

1. älskling Till att börja med föreslår vi att du utnyttjar ett gott och användbart sätt - älsklingsmasker:

 • Lightening börjar med shampooing. För att göra detta, lägg till lite köksgryta till schampo.
 • På vått hår, men inte vått, applicera en blandning av honung och varmt vatten i ett förhållande av 1: 4.
 • Som med te behöver du en plastpåse och en handduk.
 • Maskens påverkan på ditt hår borde vara långsiktigt, så det är bäst att göra det på kvällen och lämna på håret hela natten.
 • På morgonen tvättar du av masken med vatten och schampo.

Ett sådant förfarande kommer att lätta håret i tre toner. Om du vill få ett mer märkbart resultat, upprepa proceduren.

2. Avkok av kamille hjälper också att lätta håret. Instruktioner för dess förberedelse är också enkla:

 • För 200 g kokande vatten behöver du 6 teskedar örter.
 • Den erhållna blandningen måste hållas på låg värme i 20 minuter.
 • Sedan svalna och spänna buljongen. För att öka effektiviteten och fördelen, lägg till produkten med några droppar citronsaft och burdockfruktolja (burdock).
 • 30 minuter efter applicering, skölj under rinnande vatten.

3. Citron kan endast användas av tjejer med fet hår. Även farmödrar använde en enkel, men mycket skadlig för hårmetoden. De smorde håret med citronsaft och gick en promenad i solen. Under hans inflytande bleknade färgen och hans hår ljusade några toner. Men samtidigt blev de torra och spröda, eftersom ultraviolett är skadligt för dem.
Istället för ett så radikalt sätt, förbered en mildare mask: Blanda saften från en citron med 0,5 liter vatten och skölj sedan håret med denna blandning. Om du vill öka effekten, gå ut i solen, men bara i 10-15 minuter. Efter ett sådant förfarande blir det naturliga håret ljusare och lättare för ett par toner, och färgade kommer upphöra att ge bort yellowness.

Hur kan du färga ditt hår rött i färg utan färg

Det bör förstås att brunetter inte kommer att kunna få eldiga röda lockar med folkmetoder. I det här fallet är det värt att räkna enbart på den röda nyansen som kommer att synas i solen.

Blondiner ska vara medvetna om en annan fara - färgen på håret kan vara för ljus. Därför är det först önskvärt att göra håret lite mörkare, och använd sedan bara en röd färg. Och glöm inte om ögonbrynen - med rött hår kommer de att gå vilse, så tona dem med en penna.

 1. Tinkturer av blommor. Den rödaktiga skuggan av håret kan enkelt erhållas genom att använda en infusion av separat bryggda kalendula och hibiskusfärger som hårspolning. Och om du vill få en ljusare nyans bör deckningarna vara rika.
 2. Vin och rabarber är en effektiv metod. I 0,5 liter vitt vin tillsätt 150 g krossad rabarber och koka tills avkoket halveras. När det är kallt, tillsätt en liten sked full av soda, blanda och applicera på håret. Håll i 20 minuter och tvätta sedan.
 3. Naturlig henna är inte riktigt ett folkmorskt medel, men väldigt säkert. Det kan enkelt köpas i någon butik för lite pengar. Djupet av färgen som erhålls i detta fall beror direkt på hårets initiala nyans och längden på hennaen på håret.

Hur färgar ditt hår med kritor i rött, blått eller grönt

Under de senaste åren kan du bokstavligen ändra hårfärgen på bara några minuter med hjälp av speciella kritor. De är lätta att applicera och tvätta snabbt och lämnar ingen rester. Därför kan du ändra ditt utseende och experimentera med bilden minst varje dag. Om du köper kritor i officiella butiker och agerar enligt instruktionerna, kommer de inte att skada håret. Du kan använda torra pastell- eller kritskuggor. Det andra alternativet är dyrare, men de är mycket bekvämare att använda.

 1. Sätt på handskar, kasta en handduk på kläder - kritor inte bara målar bra hår, och det är svårt att tvätta dem.
 2. Mörkt hår, lätt fuktas, att färga bättre förankrad. Ljust hår lämnar sig torrt.
 3. Vrid en liten flagga för att göra det lättare att applicera kritor.
 4. Skydda trådarna med hårspray om du inte vill fläcka dina kläder.

Videoinstruktionen i denna fråga är dock mer användbar:

Borsta inte håret efter applicering. När du blir trött på den här bilden, tvätta håret med schampo och använd i slutet en fuktgivande mask eller balsam. Så du kommer att rädda håret från eventuellt uttorkning om du använder ofatt för ofta.

Målar grå hår

I allmänhet kan du använda någon metod för färgning av hår i mörkt och rött hår. Metoder för lätta hår bör inte användas - de är mestadels värdelösa i det här fallet. Men det finns ett par fler metoder som kommer att vara användbara för att färga grå hår:

 1. Koka lökskalorna på låg värme tills hälften av vätskan kokar bort. Låt svalna något och tvätta håret med denna buljong. Få ett koppar eller guldhår.
 2. Färska valnötskal. Det måste samlas i grön form, finhackad och häll lite vatten. Den resulterande gruelen fördelas över hela längden av håret och lämnar till arbete i 20-30 minuter. Tvätta sedan av med rinnande vatten.

Det mest effektiva naturliga färgämnet för grå hår är henna eller basma. De kan inte bara på ett tillförlitligt sätt måla över gråa strängar, men ger också håret en naturlig hälsosam glans. Det enda besväret i sådan målning är en märkbar viktning av färgat hår.

Observera att varaktigheten av förfarandet för att måla grå hår ska vara minst en timme.

Nu vet du exakt hur du färgar ditt hår utan färgämne hemma i någon önskad färg. Med naturliga färgämnen kan du inte bara uppnå önskat resultat utan också läka ditt hår. Ja, naturliga färgämnen kräver mer av din fritid. Som ni vet behöver skönhet offret. Så låt det vara bättre att din personliga tid på dig själv är bättre än din egen hälsa.Nästa Artikel
Metoder och medel för håråterställning efter förlust: utvärdering av effektivitet