Är det möjligt att färga håret efter förtydligande?


Att bli blondin är drömmen om nästan varje kvinna. Blonda hårnitar mänens ögon, blondiner är mer populära, blont hår särskiljer genast sin ägare från mängden - det finns många orsaker till lättnad.

Resultatet av förtydligandet är dock inte alltid lyckligt. Krullarna blir gula, ser ut som halm, ljusfärgen är helt enkelt "går inte".

Efter hur mycket tid kan du färga ditt hår blekt för att återfå självförtroende och visuell överklagning? Hur man gör detta, för att inte förstöra strukturen i strängarna?

Om du färgar blekt hår korrekt kan skadan från kemisk exponering minimeras.

Effekter av förtydligande

Även om missfärgningstekniken observerades är det omöjligt att helt neutralisera procedurens skada:

 1. Hårbotten och håret blir torrare. En negativ förändring i de flesta fall återspeglas i tipsen - de börjar splittras och bryts av. Om kompositionen är överexponerad kan hårförlust och mjäll provokeras;
 2. När strukturen förändras - pigmentet blir missfärgat och bleknar, minskar kretsens elasticitet och motståndskraft;
 3. Individuella stavar blir tunnare, håret är förvirrat, det blir svårt att kamma det. Samtidigt är det lättare att sätta lock i håret - eftersom deras totala volym minskar.

Externa faktorer har nu större påverkan - utsöndringen av utsöndringar är mindre, strängarna är överdrogerade, keratinstänger är porösa. Håret blir nästan försvarslöst.

Detta händer även i salongprocedurer, när befälhavaren väljer kompositionen, med hänsyn till kvaliteten på håret och huden hos den potentiella kunden. En lättnadsprocedur, som utfördes hemma, lämnar ofta en kvinna olycklig.

För att återställa hårkvaliteten används näringsrika masker - hemma och professionella, de gör massor av rotzonen. Men vad ska man göra för att förbättra utseendet? Efter hur mycket tid kan du färga håret efter lätta, för att inte provocera en förlust?

Hur fläckar blekt hår utan skada?

Även om färgen var mörk, borde du inte ens drömma om att återvända till det omedelbart. För att göra detta måste du använda resistenta färger med aggressiva komponenter - graden av skada kommer bara att öka. Om det finns möjlighet, efter förtydligande är det värt att se ut som en blondin i minst 2 veckor. Denna tid är nödvändig för att mata de skadade trådarna.

Det bästa sättet att återställa elasticitet och mjukhet - oljepackningar. Alla masker med oljor är lämpliga - de introducerar ytterligare ingredienser till din egen smak.

Näringsrika oljor inkluderar:

När man kammar på en kam eller massageborste, är det lämpligt att applicera 3-5 droppar vegetabiliska oljor med en lätt struktur - mandel eller shi. Detta hjälper till att återställa de dränerade tipsen.

Du bör inte lägga till alkohol eller irriterande på maskerna i detta skede - de stimulerar inte bara blodflödet till rotområdet utan dränerar dem också. Det är bättre att göra en huvudmassage med näringsrika oljor.

Snabb leder håret för linolja - 3-4 procedurer.

När du har applicerat denna åtgärd på huvudet bör du noga stänga krullarna från ljuset. Om detta inte är gjort så märker du att håret har blivit ännu värre. I ljuset oxideras linolja och fenol släpps. Denna giftiga substans - ett cancerframkallande ämne - har en skadlig effekt på organiska strukturer och förstör dem. Använd linfröolja med försiktighet.

Om färgen efter missfärgningen visat sig vara gul eller grå, vill man knappt vänta 2 veckor - ska den inte gå i en hatt?

I detta fall är näringsmaskar gjorda med samma regelbundenhet - 2 gånger i veckan, och håret är tonat med en tonad schampo eller balsam.

Det faktum att de flesta skuggningsprodukterna har en lila nyans ska inte vara skrämmande - det här pigmentet neutraliserar perfekt yellowness. Innan du börjar använda färgen måste du noggrant läsa instruktionerna så att du inte får "Malvina hår".

De som är besvikna av den "blonda", passar metoden med tennbalsam inte - de vill snabbt bli av med konsekvenserna av ett misslyckat experiment. I det här fallet måste du välja en bezammiachnye sparsamfärgad naturlig ljusskugga - brukar börja med ljusbrun.

Omedelbart den önskade mörka färgen är värdelös att applicera - den kommer omedelbart att tvätta bort, och strängarna blir jämnare. Dessutom, eftersom pigmentet är fullständigt korroderat, kommer färgen att gå ojämnt - det blir omöjligt att förutsäga slutresultatet.

Vänta inte omedelbart för ett beständigt resultat. För att färga blekt hår utan ammoniakfärger, vilket gör dem några få nyanser mörkare, måste färgämnet appliceras upp till 3-4 gånger. Och du måste tänka på - du kan inte göra det flera gånger i rad. Mellan manipuleringar måste du fortsätta att återställa hårets kvalitet med närande maskor.

Hur färgar blont hår i blond färg?

Ljusbrun färg har många nyanser, vilket är mycket bekvämt - från nästan blont till ljusbrunt. Därför börjar håråterställningen hos honom.

I de flesta professionella paletter presenteras blondin i följande versioner, som är lämpliga för färgat blekt hår:

 • 9/1 - för blond aska
 • 8/1 - ljusblond aska med metallisk nyans;
 • 7/1 - ljusgrå ashy-grafitskugga.

Följande alternativ är mörkare:

 • 8/0 - ljusblond;
 • 7/0 - medium blond;
 • 6/0 - mörkblond.

Övergången från en färg till en annan bör genomföras gradvis. Vid frisörförhållanden är det möjligt att lösa problemet med att färga blekt hår mörkare snabbt.

Frisören har möjlighet att tona trådarna och samtidigt hålla selektiv markering.

Förfarandet kommer också att ta tid - du kan inte omedelbart komma in i mycket mörka strängar, men på ljusbrun aska kommer de redan att se ut naturliga, och i framtiden kommer det att vara möjligt att "hoppa över" en av de ljusa nyanserna och påskynda återkomsten till din - eller önskad - färg.

Men i vissa fall kan ommålning av huset vara mer användbart. Det finns situationer när en kvinna valde "blond" eftersom hon är missnöjd med sin egen färg och sitt liv och ville radikalt ändra sitt utseende. Med en gradvis mörkering av håret kan du hitta "din" nyans och ingen ytterligare mörkering behövs.

När du lyckas komma ifrån en aggressiv blondin behöver du inte följa det ljusbruna färgschemat. Det finns ett tillfälle att välja honung eller brunaktig nyans, försök med alla rätter av rika röda pigment. 2-3 månader efter den radikala förtydligandet, kan du redan använda nyans.

Naturfärger efter förtydligande

Varför kan man inte omhärda håret efter förtydligande med naturliga färger - henna eller basma? De förstärker håret, återställer det, de behandlas. Faktum är att fördelarna med naturliga färgämnen är något överskattade av populär ryktet. Eftersom de ändrar pigmenteringen har de också en dräneringseffekt.

Ja, och när du appliceras på blekta krölar, kan du troligtvis få en grön färg.

Med naturliga färger bör man vara mycket försiktig - den individuella uppfattningen av färgpigmentet har ett mycket starkt inflytande på slutresultatet. Upplyst svagt hår beter sig oförutsägbart.

Inte heller bör man tillgripa folkliga råd, "fördjupa" professionella kompositioner med naturliga komponenter.

De bör inte spädas för att behandla torkade trådar, örtdekok, tillsätt kaffe, svart te, tranbärsjuice och så vidare. Experimentering är endast med friska icke-lysande strängar.

Du måste vara förberedd för det faktum att de tömda strängarna kommer att behöva klippas av när de växer.

Det bästa råd som kan ges till en kvinna som misslyckats har ändrat sitt ansikte till en blondin är att söka en professionell mästares råd.

Men om det av någon anledning inte är lämpligt, då är det möjligt att klara restaureringen hemma. Det viktigaste - skynda inte. Gradvis färgning och applicering av näringsämnen är vägen från "blond" till sin färg.

Är det möjligt att färga håret omedelbart efter lätta

Skäl för misslyckande

Missfärgning är processen att avlägsna naturligt pigment från krullar. Med hjälp av väteperoxid ersätts den gradvis. Partiklarna i det röda spektrat elimineras omedelbart, sedan orange och slutligen av allt gult. Det är av den anledningen att det vanligaste problemet efter ljussättning är krullarnas yellowness. Oftast förefaller det mycket mörkt på hårets natur, även ett speciellt pulver eller pulver med en hög procentandel peroxid garanterar inte att denna effekt saknas. Det kan uppstå på blont hår, om du lyser upp hemma och använt föreningar av tvivelaktig kvalitet.

Att få oförutsägbara färger är möjlig om den onaturliga brunetten lyser. När man går in i en kemisk reaktion ger pigment från olika skalor mycket oväntade resultat. Du kan bli ägare till träsk grön, blå, blå eller smutsigt grått hår.

Precis samma effekt ger förfärgning med henna eller basma, naturliga produkter är också förknippade med partiklar av clarifier.

Misslyckade experimentella resultat kan erhållas av följande skäl:

 • användningen av försenad komposition
 • felaktig tillämpning
 • bristande överensstämmelse med ljusets åldrande tid på håret;
 • felaktig spolning
 • hormonella förändringar (graviditet, amning och menstruation).

Hur fixar du?

Om, efter blekning, har din frisyr fått en mycket oförklarlig nyans, kan du korrigera den genom att färga den igen med resistent färg. Det är dock värt att komma ihåg att dina krullar har upplevt allvarlig stress från avlägsnandet av naturligt pigment. De kan bli mer spröda, tråkiga, torra, trassliga och livlösa.

För att inte orsaka dem ännu mer skada, bör du vänta tills hårstrukturen är helt återställd. Var noga med att ge curls smink i form av masker och balm, det är önskvärt att fonderna var oljebaserade.

Först när ammoniakföreningarna har försvunnit kan man återanvända ammoniakföreningarna. Tänk på hur och vad som annars ska eliminera de negativa effekterna av lättnad.

Tonchampo eller balsam

Detta är den säkraste metoden att "arbeta på fel", eftersom ammoniak eller väteperoxid inte ingår i produktens sammansättning. De har ingen negativ inverkan på krullarna, eftersom de kan användas samma dag när ljussättningen utförs.

Med hjälp av tinting balm och schampo neutraliserar ofta yellowness. Ansök för dessa ändamål behöver du produkter i ask, blå eller lila nyans. De appliceras på håret i några minuter och tvättas sedan av med vatten.

 • förstör inte krullarna;
 • klarar sig väl av neutraliseringen av den gula nyansen;
 • billig;
 • lätt att använda;
 • säljs i vilken kosmetikaffär som helst.
 • tvätta snabbt
 • något torrt hår och hårbotten;
 • Kan inte klara av förklädnaden av grön, smutsig grå, blå och andra kalla nyanser.

Ammoniakfärg

En ny generation ofarliga färgämnen som inte innehåller ammoniak kommer också att hjälpa till att hantera problem efter förtydligande. De utesluter även skuggan, men är inte lämpliga för kardinalförändringar. Sådana kompositioner kan ändra färg med 1-2 toner, inte mer.

Trots att det inte finns ammoniak i kompositionen är det inte värt att applicera dem omedelbart efter applicering av ljusprodukterna. Det är önskvärt att klyftan mellan förfarandena var 1-2 veckor, beroende på hårets tillstånd. Efter att ha väntat på den här perioden kan du måla trådar.

 • bränn inte krullor;
 • inte orsaka allergier
 • ingen skarp ammoniak lukt;
 • innehåller vårdande ingredienser.
 • snabbt och ojämnt
 • ha en högre kostnad jämfört med ammoniakföreningar;
 • tillåta inte att ändra färg drastiskt;
 • Ej lämplig för dagsljus.

Folkmekanismer

Folkmekanismer kommer att orsaka minst skada på ditt hår. De kommer att hjälpa inte bara att ändra tonen, men också ge försvagad låser den mest försiktiga vården. För tjejer som vill göra sina blondiner mer mättade, lämpliga masker med innehållet av kefir, honung, citron, kamille, läsk.

Om du vill mörka ljustonen lite, ta recept baserat på lökskal, ekbark, svart te, kanel, rabarber, kakao. Det är användbart att applicera masker inom några timmar efter ljusning, de kan appliceras ganska ofta, eftersom de inte innehåller skadliga kemikalier.

 • helt naturlig komposition;
 • oskadlig för hår och hårbotten;
 • gradvis återställning av krullar;
 • vilket ger håret ett hälsosamt och välvårdat utseende
 • tillgänglighet.
 • långsam uppnåelse av den önskade effekten;
 • varaktigheten av härdningskompositioner på håret;
 • Behovet av att förbereda färska lösningar för varje förfarande.

Persistenta formuleringar

Permanenta färgämnen innehåller ammoniak och peroxid, dessa ämnen har en skadlig effekt på håret. Därför bör du vänta minst två veckor efter förtydligandet för att genomföra nästa experiment på håret. Under denna tid måste du mätta krullarna från rot till spets med användbara ämnen, fuktar dem och återställer elasticitet. Om det under den tilldelade perioden inte finns några förbättringar i strängarnas tillstånd, överföres målningen och så vidare tills fullständig återhämtning.

Om du vill få en mörkare nyans, välj den 2 nyanser mörkare än önskat, eftersom pigmentet på blekt hår verkar mindre ljus.

 • förmågan att drastiskt ändra färgen för flera förfaranden;
 • relativt låg kostnad färg;
 • brett utbud av färger;
 • möjlighet att återvända till naturlig ton.
 • hårskada
 • ojämn manifestation av pigmentet på de klarade strängarna;
 • snabb spolning
 • Behovet av upprepade förfaranden för att konsolidera resultatet.

Konsekvenser av akutfärgning

Tjejer undrar hur ofta de kan lätta sitt hår, men sällan lyssna på expertråd. Användningen av aggressiva föreningar med ett litet intervall leder till tvärsnittet, sårbarhet, förlust, försvagning av krullarna, mjäll och klåda i huvudet. Exakt samma problem väntar på dig om du är färgad med en beständig förening omedelbart efter blekning. Även trådar kommer att vara mycket förvirrade, kommer att förlora sin elasticitet, kommer inte längre att motstå läggning.

Det mest allvarliga problemet är situationen när håret sönder och tufts faller ut när man kammar. Att undvika allt detta kommer att hjälpa dig att korrigera vården och behålla klyftan mellan rutiner.

Vårdhemligheter

Klarat och nymålat hår kräver särskilt noggrann vård, eftersom den har genomgått en dubbel negativ effekt av föreningarna (om det inte är naturligt medel). För att återställa strängar hälsa, glans och elasticitet måste du utöva maximal ansträngning. Experter rekommenderar att du följer dessa regler så att frisyren alltid är snygg och vacker:

 1. Minst två gånger i veckan gör vi närande och fuktgivande masker, alternerande dem.
 2. Byt regelbundet schampo utan sulfat för att hålla hårfärgen längre och skydda den mot förstöring.
 3. Använd endast filtrerat eller kokt vatten för att tvätta och skölja huvudet.
 4. Minimera användningen av en hårtork, strykning, curling, hair curlers.
 5. Var noga med att använda termiskt skydd, om du inte kan undvika styling.
 6. Applicera på hårsprayen med UF-filter under den varma säsongen och göm dem under kläder och hattar på vintern.
 7. Använd mjuka kamar, helst med naturliga tänder.
 8. Före varje tvätt, kamma ditt hår.
 9. Vi försöker använda kosmetika från samma serie.
 10. Trim tipsen varje 1,5-2 månader.

I slutet

Lättnad är en mycket traumatisk process för lockningar, så efter det är det mycket oönskat att använda permanenta färger. I varje fall ställs klyftan mellan procedurerna individuellt och beror på hårets tillstånd.

Det är mycket viktigt att en professionell ansvarar för att korrigera effekterna av misslyckad missfärgning - detta kommer att bidra till att förhindra ytterligare störningar i ordern och få en oförutsägbar nyans.

Ansvarig för experiment med hår, så att de alltid glädjer dig med skönhet och hälsa.

Otroliga experiment: blekt hår och bryr sig om dem

Hårblekning är en populär frisörsalong. Hon har tillfälle att omvända sig till en ljus blondin eller att rätta misslyckade experiment med färgning. Men efter blekningsprocessen har flickorna många frågor. Till exempel, färgning blekt hår i ljusbrun eller annan nyans och ge dem kompetent vård.

Sunt blont hår lockar uppmärksamhet

Missfärgning: egenskaper hos processen och resultatet

Blekhår kallas pigmentetsningsproceduren. Dessutom kan den borttagna färgen erhållas både genom färgning och har ett naturligt ursprung.

Ofta brukar tjejer missfärga om:

 • vill bli av med den olyckliga färgen;
 • de vill bli en sexig blondin för en / flera gånger.

Således blir håret nästan färglöst. Det ger lätt till efterföljande färgning i ljus, ljus eller mörk färg. Men samtidigt behöver håret särskild vård och omsorg.

Effekter av förfarandet

Blekning - aggressiv procedur

För att etsas det färgade pigmentet från strängarna behövs mycket starka kemikalier. Som regel använder mästare Blondoran, blandar det med en oxidant. Procentandelen av den senare och proportionerna av kompositionen väljs utifrån den tillgängliga färgen och typen av lockar.

Resultatet av förtydligande, erhållet med användning av denna blandning, visar sig vara av tillräcklig kvalitet. Emellertid har läkemedlet en stark aggressiv effekt på håret, rivande keratinföreningar.

Som ett resultat förlorar locken sin hälsa och blir:

Korrigering av blekta rötter bara kommer att minska skadorna.

Det är därför efter proceduren det är nödvändigt att säkerställa korrekt vård av blekt hår. Detta kommer att hjälpa dem att "komma till deras sinnen", för att återvända elasticitet, glans och mjukhet.

Hur man sparar blekt hår?

Toning hjälper till att neutralisera marionetten

Det finns två komplementära sätt att hjälpa håret att återhämta sig efter etsning av pigmentet:

Toningblekt hår ska göras omedelbart.

Denna procedur fungerar samtidigt i flera riktningar:

 • neutraliserar yellowness och "rostig" nyans;
 • fyller tomrum med färgpigment;
 • "Stänger" de övre vågorna i varje hår.

För toning hår rekommenderar experter att välja:

 • aska;
 • lila;
 • lila och aska nyanser.

De kommer att hjälpa dig att glömma frågan om hur man målar över yellowness och ger krullarna en elegant nyans. Efter toning blir håret mjukt, smidigt och vackert, men det kommer fortfarande att behövas särskild vård.

Bilder av gradvisa blekningsresultat

Korrekt vård

Huvudbestämmelser

Om du vill behålla hårets skönhet och hälsa, var noga med att lära dig hur du bryr dig om blekt hår.

För det första lyssna på de allmänna rekommendationerna från öva frisörer:

 1. Byt kosmetika. Ditt nya schampo bör inte innehålla alkali. Det är nödvändigt att han är märkt "för blekt / blekt hår".
 2. Undvik att använda vatten från vattenförsörjningen: det kommer att orsaka yellowness och hela effekten kommer att förstöras. För tvättning lämpar sig bättre filtrerad eller kokad vätska.
 3. Vatten ska inte vara väldigt varmt. För att tvätta av schampon är det bästa alternativet varmt för att avlägsna balsam och skölja - kyla.
 4. Så ofta som möjligt, förneka dig själv en hårtork, curling strykjärn, strykjärn. Dessa stylingverktyg är farliga för blektorkade krullar.
 5. Kom ihåg att salongrätning eller perm på blekt hår är kontraindicerat för dig!
 6. De mest "svaga" platsen blekta strängarna - tips. Fuktar dem regelbundet med speciella produkter eller oljor.
 7. Var försiktig med sol och havsvatten: täck ditt hår och använd grooming sprayer.
 8. Var noga med att regelbundet använda masker för blekt hår. Lämpliga verktyg finns i professionella butiker eller laga mat själv.

Specialverktyg präglas av välvalda komponenter.

Var uppmärksam på professionella masker

Moderna professionella verktyg är en riktig frälsning för blekt hår. Speciellt utformade komplex hjälper till att återställa krullarna och inte förlora den förvärvade nyansen. Priset på de flesta av dem varierar mellan 300 och 600 rubel.

De viktigaste komponenterna som ska finnas i någon mask för ansträngda av rätningssträngar är:

 • dimetikonol;
 • sojabönolja;
 • pantenol;
 • hydrolyserat keratin;
 • propylenglykol;
 • cyklopentasiloxan.

Varje komponent har ett visst ansvarsområde.

Hur färgar blekt hår i ljusbrun färg utan grön nyans

Hur färgar du hårblondinen från en blondin, brunett eller choklad utan en grön nyans i hemmet, foto före och efter

Slaviska tjejer var stolta över sitt långa blonda hår. Och många strävar efter att uppnå den önskade skönheten, och de som den beviljas vid födseln, efter att ha bytt nyans från ljusbrun till en annan, återvänder efter en tid sin naturliga. Blond hårfärg väljs oftare av blondiner, eftersom paletten i färgerna står sida vid sida, men det andra fallet ser mer naturligt ut. Ommålning från blondin till ljusbrun kräver försiktighet, eftersom det konstgjorda blekta håret är bräckligt och inte får tillräckligt med näring, kan reaktionen med färgen sluta oväntat.

Regler vid färgning

För att få blond hårfärg från någon annan nyans utan mycket skada, måste du följa några allmänna regler. Tips relaterade till färgning hemma.

 1. Lämplig för ansikte och hudton. Du kan hämta upp med Photoshop på din dator. För valet av färger används varje nyans av ljusblondin. Det rekommenderas att behandla håret med masker eller färglösa henna för att stärka innan målning.
 2. Prova en ny tillfällig bild med färgschampo och tonik. Liknande hår skadar inte och kommer att lindra från ånger i handling. Det räcker att skölja håret för att återvända till det gamla utseendet.
 3. Håret tänds före färgning, detta gäller även för naturliga blondiner. Ljusat hår är livlöst, som ett rent blad, på vilket en ljusbrun nyans ligger exakt. Det naturliga pigmentet försvinner under oxidation, vilket eliminerar oönskade färgföreningar.
 4. Efter lättnad behöver håret vila för restaurering, därför är det omöjligt att färga det omedelbart i önskad nyans. Oxidations aggression skador på håret och förändrar dess struktur. Minst en vecka senare kan du utföra färgning så att det inte finns någon termisk brännskada eller håravfall.

Ljusbruna och vita färger är mycket lika, och det verkar inte svårt att måla en eller två toner. Problem uppstår både med naturlig vit hårfärg och färgad. Från den första färgen med förhandsgranskning är det svårt att uppnå önskat resultat även för erfarna hantverkare. Den önskade färgen beror på hårets struktur och känslighet för färgämnen. Reaktionen är annorlunda, det kan visa sig även färgen på grönt. För säkerhetsnät använder många färger två nyanser mörkare. Färgen blir mjukare, men mörkare än den du hoppas på. Men chanserna att få grönt hår minskas.

Också mycket beror på färgtillverkaren. Hårbotten och håret själv, efter ljussättning, liksom tidig färgning i vitt, är mycket känslig, så en produkt av dålig kvalitet förstör hårsäckens integritet. Det mesta av håret faller ut, så du bör rådfråga experter och betala för hög kvalitet.

Teknikmålning i ljusbrun färg

Det är nödvändigt att observera en viss teknik för att måla från blond till blond. Men före proceduren behöver du fortfarande konsultera först med en hudläkare, och först då med en frisör.

 1. Sätt på dina gamla hemkläder eller en kappa. Färgen är svår att tvätta bort från tyget, så detta bör undvikas.
 2. Läs instruktionerna inuti målarlådan. På hudområden (pannan och tempel), där hårlinjen passerar, applicera ett barns eller en annan fet kräm. Detta är för säkerhet från de skadliga effekterna av färgämnet.
 3. Färgstrukturen utarbetas strikt enligt anvisningarna. Metallobjekt ska inte interagera med färgen. Färgen i det här fallet förlorar eller ändrar dess egenskaper.

Färg appliceras enligt följande:

 1. Håret är åtskilt i mitten av huvudet av delen från templet till templet, så att det finns fyra zoner.
 2. Klipp i varje del är fast hår. På hårfärg appliceras sträng efter sträng, med början från occipital sidan (högst 1,5 cm).
 3. Slutligen placeras färgen på det tidsmässiga området. Efter bearbetning av färgämnet kammade håret.
 4. Vatten sprutas på kammat hår jämnt. Sprayflaska för sådana ändamål passar bäst. Färgen kommer att falla bättre, och färgen verkar rikare. Om du överdriver det för mycket och bara blöt ditt hår, kommer effekten att vara motsatt: färgen kommer att blekna eller förändras till en nyans av grönt.
 5. Färgen bör hållas på håret som anges i anvisningarna, så att färgen inte blir mörkare.
 6. Målaren måste tvättas bort. Först med vanligt varmt vatten och sedan med schampo, helst i två tillvägagångssätt, så att färgen är helt tvättad.
 7. Nu är det möjligt att torka håret med hårtorken, att lägga sig.

Om du följer alla regler får du den önskade färgen, om den ljusbruna nyansen inte är nöjd, kan du repaint igen inte tidigare än i 3 veckor.

Från brunett till blond

Det är ganska svårt att färga håret i choklad eller svart eftersom det också är möjligt att bli en brunett genom missfärgning, vilket redan skadar ditt hår. Många av choklad nyanser är ommålad ljus blond i skönhetssalonger. Men för ekonomi, är förfarandet gjort hemma.

 1. Först bör du välja en nyans av ljusbrun färg. Du kan plocka upp den från den mest ljusa blondinen till den mörkaste blondinen, beroende på dina önskemål. Ashy-blond är det svåraste att få, ofta finns det flera färgsteg.
 2. Naturliga brunetter måste missfärga sitt hår för att helt avlägsna pigmentet och färgas i chokladfärg erbjuder kemiska tvättar som tvätta bort överflödig färg. Mellan rensning, missfärgning och färgning ska ta minst en vecka. Om du vill vara ash-blond, sedan efter färgning i en vanlig blond, blir den asfalterad.
 3. Lättare krullar erhålls genom färgning i ljus nyanser. Blanda försiktigt flera färger tillsammans för en rik färg.
 4. Innan du målar, läs instruktionerna och följ den. Borsten ska vara mjuk och tillåta inte att järn kommer in.
 5. Sprid färgen jämnt över hela längden på håret. Och överstiga inte tiden för att fixera färgen, utan att använda kepsar. Tillsätt några droppar ättika till varmt vatten för att skölja så att färgen är rikare och varar längre.

tvätta

Hårbrickan används när det gäller ommålning från svart till blont eller blont. Om naturen har flickan ljusbrun hårfärg, då med procedurens kvalitet kan du återvända till färgen utan att färgas. Men resultatet för en spolning uppnås inte.

Remover - applicering på hårlinjen av en viss kemisk komposition, som tvättar bort det artificiella pigmentet från cortexen. Garanterad för första gången blir röd hårfärg beror intensiteten av rött på koncentrationen av det kemiska ämnet, liksom hur länge appliceringen av svart färg på håret. Detta beror på otillräcklig tvättning av pigmentet, resterna bildar en röd-rödaktig nyans. Tvättning är bara ett förberedande stadium före blekning, men kan inte ersätta det. I de flesta fall blir håret livlöst och ljust efter tvätt, men om hårfärgningen i mörkret utfördes en gång och utan ljussättning finns det en chans att återvända till din naturliga blonda. Tvättningen förstör inte håret, som många tror att det bara torkar hårets ände lite. En ytterligare förtydligande av deras slutändringar.

Cream-paint på mörkt hår används inte, de antingen helt enkelt inte handlar eller byter färg på ett inte bra sätt. Därför är tvätten den mest tillförlitliga.

Hur man behåller ljusbrun färg efter färgning

Håret blir matt med tiden och färgen kommer att krypa av två anledningar:

 • Externa stimuli och naturliga faktorer påverkar. Alkaliskt vatten, användning av en hårtork och strykning förändrar hårets struktur och vinden torkar dem. Med ett löst blodstam håller inte färgen lång.
 • Hållbar färg själv förstör håret. Fler pigment kommer att krävas för ljusbruna nyanser än för mörka, så skada levereras av sådana färger mer.

Några tips för att hålla färgen så lång som möjligt

 1. Efter färgning i ca två dagar kan du inte tvätta håret

Pigment, som fortfarande är små i storlek och inte har tid att ta tag i håret, tvättas av med en förspolad hårspolning. Studier genomfördes, vilket visade att omkring 40% av pigment och mättnad försvinner på grund av att håret tvättas. Färgförlust uppmärksammas inom två veckor efter färgning, och om du uthärdar minst 48 timmar utan schampo och intag av stora mängder vatten, kan du inte oroa dig för en månad på grund av förlust av färg.

Särskilda linjer för färgat hår

Vanliga alkaliska schampon tvättar färg från hår snabbare på grund av en stor mängd sulfater. Sulfater i linjerna för att stärka håret saknas, men närande mineraler läggs till hårrötterna. Färgen förblir mättad. Det är viktigt att välja en linje som passar speciellt för ljusbrun hårfärg och hårtyp.

Kan inte användas för djup hårnäring eller restaurering

De innehåller en struktur med låg molekylvikt, regenereringskomponenterna faller lätt i hårets djupa lager, där färgpigmenten ligger kvar, vägarna av trådarna är öppna och färgpigmentet är bokstavligen utvisat. På grund av dessa förfaranden bleker skuggan snabbare. Därför bör man avstå från att applicera reparationslinjer i två veckor efter färgning.

Reparera procedurer före blekning och färgning

Värre färg innehåller poröst hår. Därför skulle det inte vara överflödigt att genomföra en serie restorativa procedurer några dagar före färgning Applicera masker, keratin restaurering, behandling av lökar för att behålla sin styrka, allt detta kan ske självständigt eller i salongen med hjälp av specialister.

Efter målning är inte pooler och bastur tillåtna.

Effekten av blekningspulver påverkar väsentligt färgämnets kemiska spårämnen, därför bör besökande pooler överges åtminstone i en och en halv vecka tills färgen är helt förstärkt. Och bad och bastu på grund av den höga temperaturen bidrar till förångningen av färgämnet.

Kompetent val kam

Högkvalitativa metallkammar, naturkamper eller massage är lämpliga för hår. Hårets struktur är inte skadad, och huden under massageåtgärder får ett större blodflöde vilket hjälper till att stärka håret.

Glöm inte att dela den här sidan med dina vänner och prenumerera på vår grupp.

Hur färgar ditt hår i blond färg

Det mesta av det rättvisa könet har en ljusbrun färg från födseln. Det är inte förvånande, för för slavkvinnor är det här en naturlig skugga av hår. Experimentera över sina lockar, målar kvinnor i mörk, kastanj, röd och andra färger. Men tiden går och de vill återvända sina infödda - blonda. Hur man gör det? Låt oss ta intresse av erfarna hantverkare.

Huvudfaktorn som påverkar färgkolornas färg är vad som är hårets ton vid en given tidpunkt. Tjejer med mörkt och rött hår måste först missfärga sitt hår, annars kommer du inte att uppnå önskad effekt. För att göra detta, köp en brightener, helst en professionell, så att billigt hår inte blir en släp och får inte en gul nyans. Lysarefärgen, som gör krullarna lättare med tre toner, är endast användbar för damer med mörkt blont hår, resten behöver en stark ljusare (i 6 toner). Svarta trådar ska målas i flera steg (två eller tre) med en paus på två veckor.

Gör uppklaringsprocessen med försiktighet, följ anvisningarna. Tvätta inte huvudet före proceduren. Blanda i ett icke-metalliskt keramikfärg och oxidationsmedel, gör ett prov, om du har en allergi mot den resulterande kompositionen. Applicera hudkräm nära strängarna. Försiktigt, så att färgen inte kommer in i ögonen, fördela klararen över hela ytan på huvudet jämnt. Bär en cellofanpåse. Vänta på den tid som anges i anvisningarna (20-40 minuter), torka av färgen med varmt vatten. Upprepa sedan handlingen med schampo. I slutet, använd balsam, applicera den på ditt hår, vänta tre minuter, skölj.

Efter denna procedur behöver håret särskild vård. När du duschar, tvätta håret inte bara med schampo, utan använd också en närande balm för fuktgivande. Använd inte schampon. Efter halvmånen förblir dina ljussträngar för att ge den önskade tonen. Återigen köper vi färgen: ljusbrun, ljusblond, ask ljusbrun (vilken nyanser du gillar). Och steg för steg, som i beskrivningen ovan, upprepa färgningen.

Ägare av ljuskrullningar behöver ingen förtydligande. Det är nog att köpa färg och färgkrullar. Endast på grund av det stora utbudet av toner som behövs är inte så lätt att hämta. För kvinnor med lätta ögon och skön hud rekommenderar experter en ljusblond, askbrun färg. Mörka damer bättre att inte använda dessa färger. Kopparblond gå blåögda, gröna ögonflickor. Medium blondin är väldigt populär, vilket passar alla hudtyper. Denna ton kan uppnås genom brondirovaniem. Hemma, du målar inte så, så utan att gå till en skönhetssalong kan inte göra.

Det finns vissa regler för vård av ljusbrunt hår. Så att de inte är tråkiga och livlösa, är det nödvändigt att göra masker från naturkosmetik en gång i sju dagar. Populär bland blonda närande masker med honung. Sammansättningen är följande: två skedar honung och en gel aloe vera, blanda, fördela krökarna jämnt. Efter 25-30 minuter, tvätta av huvudet, applicera schampo. Om gelén inte är till hands, kan hushållet (aloe) ersätta det väl. Klipp ett par lakan, lägg på en kall plats för en dag, och ta av med skalen. Blanda massan med honung. Krullarna kommer att se ut i reklam och blir lite ljusare.

Som du kan se kan du få en ljusbrun färg hemma, det viktigaste är att vara tålamod. Rödhåriga, svarthåriga tjejer eller applicera olika röda, aubergine nyanser är ganska svåra att tvätta bort färgen. Radikalt ändra sin färg kommer att hjälpa erfarna mästare på skönhetssalonger.

Vi gör oss vackra från blondin till blondin

Blondin är en neutral och mjuk färg, anmärkningsvärt lämplig för de typer av utseende som kombineras med en blond. Därför vågar att ändra utseendet, väljer blondiner ofta för denna speciella blonda ton. Men med det otydliga valet av verktyg och okunnighet om pigmentets egenskaper på de klara och mycket ljusa strängarna, istället för naturligt, kan du få en vag grön ton.

Blondiner uppmärksammar alltid sig själva. Men för att ta hand om blekta frisyrer, är det viktigt att behålla den önskade nyansen. Och för att återvända till den naturliga färgen, väntar på det färgade håret att växa - under mycket lång tid.

Övergången från blondin till blond kommer att gömma gränsen för naturligt och färgat hår, vilket hjälper till att snabbt uppnå den färg du vill ha. Dessutom betonar den naturliga färgen bäst kvinnans naturliga skönhet - den lyfter fram och lyser ögonfärgen, släpper ut och glattar huden. Det händer ofta att tjejer och kvinnor som bestämde sig för att färga blonda frisyrer i blonda, använd dekorativa kosmetika mindre, eftersom denna tonhöjdpunkter kännetecknar och ger friskhet i ansiktet utan smink.

Effekten av pigment på ljus och blekt hår

Ljusbrunt hår av natur är inte rikt på pigment. I blekta frisurer - speciellt är pigmentet artificiellt uppfödat. Dessutom har håret som har blivit ljusare och bländande en mycket porös struktur på grund av de hål som kvarstår när den naturliga tonen avlägsnas.

Därför är blekande hår mycket lätt att färga och den nya färgen, som du behöver, uppfattas i sin helhet. Detta är problemet.

Faktum är att för att få olika hårtoner i media används grundläggande, rena och ytterligare pigment. Placeras på strängarnas ursprungliga färg, blandas med den, de bildar önskad färg. På de raka strängarna har de ingenting att blanda med, därför är skuggan ofta onaturlig.

Till exempel kan nyanser av lätt mahogny på blondiner vända ljusa rosa och neutrala nyanser grönt. Det är det gröna pigmentet som används för färgning i naturlig färg, som huvudämnet.

Hur man går från blond till blond

Det enklaste sättet är givetvis att lita på en specialist. Styrd av professionell kunskap och erfarenhet kommer en bra mästare att välja de nödvändiga proportionerna av pigment baserat på din färg, typ och struktur av trådarna och kommer att kunna få den tonen du behöver. Men du kan utföra de nödvändiga procedurerna och hemma, särskilt eftersom valet av färgämnen för hår är mycket stort och även en nybörjare kan måla trådarna.

Var beredd på att förfarandet kommer att ske i flera steg. För att försäkra dig om att du utvecklar på strängarna efter att ha färgat oönskade gröna är det nödvändigt att gradvis gå in i en mörkare färg, från ljus nyanser eller genom medium till önskad.

Detta betyder förstås inte att håret måste färgas flera gånger - det är ofta ganska ohälsosamt att göra lockar, speciellt om de redan är missfärgade. Men att använda färgämnen är ett mycket bra beslut.

Toning shampoo och balms gör att du kan färga håret i rätt färg utan att skada håret, prova olika bilder, välja den du vill ha och vara säker på att du enkelt kan bli av med dem om färgen inte passar dig.

Detta är också psykologiskt lättare - den plötsliga övergången från blond till blond kan verka för ovanlig för dig. Men den gradvisa mörkningen av strängarna tillåter, utan avvisning, att uppskatta alla glädjen i den nya bilden.

Steg av övergång till ljusbrun

Det är säkrast att färga ditt hår naturligt på grund av de starka nyanserna av denna ton, speciellt om ditt hår är blekt. För att göra detta är det värt att måla trådarna med ett tunt färgningsmedel - det här gör det möjligt att bedöma förändringar i bilden när de inte är så radikala, och även mörka den ursprungliga färgen för att undvika risken för en oönskade nyans med fullfärgning.

Vi målar rätt

Nyanser som tillåter färgning av håret i det naturliga, på rutorna med färgämnen är i regel namnen "mediumblond", "mörkblond", "askblond", "hassel", "hasselnöt", "alder" "Kallbrun".

Innan förfarandet är att försäkra - köp "spara" färg om man får oönskad färg. Det borde vara 1-2 toner mörkare än det du vill få. Om resultatet av färgning inte uppfyller dig, kommer den här mörkare tonen att hjälpa till att dölja fläckarnas fläckar.

Färgproceduren

Börja måla frisyr är i hemmet kläder, som inte har något emot smuts. Fläckar från färgämnet för krullar som oavsiktligt kan falla på tyget, är det mycket svårt att ta bort.

 • Läs noggrant de rekommendationer som ges till färgen, kom ihåg den tid du behöver för att hålla färgen på trådarna, följ klart anvisningarna.
 • För att blanda färgen, använd en behållare av keramik, glas eller plast, men inte metallisk på något sätt - det kommer att reagera med färgämnenas oxidationsmedel.
 • För att inte färga och skada huden utanför hårets tillväxtzon, applicera en tjock grädde längs strängens tillväxtlinje över pannan, templet, nacken.
 • Separera håret med två avskiljningar: från pannan till baksidan av huvudet och från öra till öra.
 • Börja färgning med de strängar som växer på baksidan av huvudet - dessa hår är de starkaste och sist det längsta. Gradvis gå vidare till andra delar. Måla dina tempel sist - håren är tunna och känsliga, de behöver lite tid för att få ett resultat.
 • Håll färgen på huvudet för den tid som anges i anvisningarna. Vik inte på huvudet och överstiga inte färgtiden, annars kan resultatet bli mörkare och ljusare.
 • I 5-7 minuter före slutet av termen, sprut huvudet med vatten, massage det - så blir färgen jämnare.
 • Skölj först med vatten, när det blir nästan rent, skölj håret med schampo.

Om du noggrant följer alla regler ska resultatet vara exakt det sätt du vill ha. Men i mastering, särskilt på blekta frisyrer, är inte ens en mästare immun mot misslyckande. Om du tror att håret fortfarande har en något grön nyans, oroa dig inte. Faktum är att detta pigment är en av de mest instabila, efter bara några shampooing-förfaranden kommer det troligtvis att gå undan. Eller så kan du även skugga om målarfärgen.

Författaren: Serova Natalia

kommentarer drivna av HyperComments (7 röster, betyg: 4.29 av 5) Laddar.

Blond hårfärg - målet för moderna fashionistas

Dam med ljust brunt hår är alltid förknippade med viss ömhet och mildhet, och hela tiden är män mer dragna mot blonda kvinnor.

Därför har kvinnor i många år ändrat sin naturliga färg till en ljus nyans. Lusten att färga ditt hår i ljusbrun färg uppfattas av många kvinnor, men inte alla kan förändras till det bättre.

Det finns många nyanser av ljusbrun färg, och inte alla vackra kan lätt avgöra vilken som passar henne. När du bestämmer dig för att färga ditt hår i ljusbrun färg själv, är det värt att komma ihåg att efter färgning kan skuggan visa sig långt ifrån vad du vill ha. Därför är denna process bäst att överlåta mästarna på skönhetssalonger.

Oberoende urval av ljusbrun

Självklart väljer du blondans nyans, du måste först fokusera på färgen på huden och ögonen. Ägarna av rättvis hud är bättre att färga håret ljusbrunt, och om din hud är mörk, ge sedan preferens till honung och guldtoner.

För brunetter som är redo att tillgripa blekande hår och tjejer med blonda krullar är bäst att färga håret i ashy färg. Denna skugga idag är den mest populära. Det är nästan omöjligt att färga mörkt hår utan föregående missfärgning.

Hur färgar rött hår i blond färg

Rött hår gör deras ägare till centrum för allmänt intresse. Men överdriven uppmärksamhet kan vara tröttsam, så efter att ha gått någon gång i form av en rödhårig beast bestämmer tjejer ofta att färga håret en ljus färg.

Om damen på naturen av rött hår, så färgar ditt hår i ljusbrun färg kan vara utan missfärgning. I det här fallet är det bäst att välja nyans som är så nära som möjligt till den naturliga färgen eller något mörkare. Företräde bör ges till kalla toner, som innehåller mer blå och lila pigment.

Situationen är mycket mer komplicerad om den röda färgen inte är naturlig. Omedelbart ommåla sådana krullar i den önskade ljustonen är omöjligt. För att färga ett sådant rött hår ljusbrunt måste du börja använda den speciella syraavlägsningen som tar bort det röda och gula pigmentet från krullarna. För att uppnå önskat resultat kommer det att ta cirka tre tvättar, och i vissa fall kommer upprepade cykler att krävas.

Efter den slutliga utspädningen av det redan onödiga pigmentet kan du börja färga ditt hår en ljusbrun färg.

Ungefär samma procedur väntar på tjejer som vill färga håret i ljusbrun. I det här fallet är det knappast möjligt att göra utan tvätt.

Färgning blekt hår i ljusbrun

Du bör inte färga ditt hår omedelbart efter blekning. Krullar bär denna procedur väldigt svårt, så innan du färgar blekt hår i ljusbrun, ska du vänta två till tre veckor efter direkt blekning. Vid den här tiden kan du använda speciella toningtoner eller schampon som hjälper till att tvätta bort den gulaktiga tingen från krullarna.

Det blir inte så lätt att färga håret i ljusbrun färg efter tändning, eftersom det här förfarandet helt tar bort färgpigmentet från krullarna och efter den första färgen kommer färgen sannolikt att bli dålig och kommer inte att kunna konsolidera på håret. För att inte exponera håret för nästa kritiska belastning är det därför lämpligt att söka hjälp från befälhavaren på en specialiserad salong.

Hur färgar ditt hår i blond blondin eller brunett

Slaviska tjejer var stolta över sitt långa blonda hår. Och många strävar efter att uppnå den önskade skönheten, och de som den beviljas vid födseln, efter att ha bytt nyans från ljusbrun till en annan, återvänder efter en tid sin naturliga. Blond hårfärg väljs oftare av blondiner, eftersom paletten i färgerna står sida vid sida, men det andra fallet ser mer naturligt ut. Ommålning från blondin till ljusbrun kräver försiktighet, eftersom det konstgjorda blekta håret är bräckligt och inte får tillräckligt med näring, kan reaktionen med färgen sluta oväntat.

Regler vid färgning

För att få blond hårfärg från någon annan nyans utan mycket skada, måste du följa några allmänna regler. Tips relaterade till färgning hemma.

 1. Lämplig för ansikte och hudton. Du kan hämta upp med Photoshop på din dator. För valet av färger används varje nyans av ljusblondin. Det rekommenderas att behandla håret med masker eller färglösa henna för att stärka innan målning.
 2. Prova en ny tillfällig bild med färgschampo och tonik. Liknande hår skadar inte och kommer att lindra från ånger i handling. Det räcker att skölja håret för att återvända till det gamla utseendet.
 3. Håret tänds före färgning, detta gäller även för naturliga blondiner. Ljusat hår är livlöst, som ett rent blad, på vilket en ljusbrun nyans ligger exakt. Det naturliga pigmentet försvinner under oxidation, vilket eliminerar oönskade färgföreningar.
 4. Efter lättnad behöver håret vila för restaurering, därför är det omöjligt att färga det omedelbart i önskad nyans. Oxidations aggression skador på håret och förändrar dess struktur. Minst en vecka senare kan du utföra färgning så att det inte finns någon termisk brännskada eller håravfall.

Blondan blir ljusbrun

Ljusbruna och vita färger är mycket lika, och det verkar inte svårt att måla en eller två toner. Problem uppstår både med naturlig vit hårfärg och färgad. Från den första färgen med förhandsgranskning är det svårt att uppnå önskat resultat även för erfarna hantverkare. Den önskade färgen beror på hårets struktur och känslighet för färgämnen. Reaktionen är annorlunda, det kan visa sig även färgen på grönt. För säkerhetsnät använder många färger två nyanser mörkare. Färgen blir mjukare, men mörkare än den du hoppas på. Men chanserna att få grönt hår minskas.

Också mycket beror på färgtillverkaren. Hårbotten och håret själv, efter ljussättning, liksom tidig färgning i vitt, är mycket känslig, så en produkt av dålig kvalitet förstör hårsäckens integritet. Det mesta av håret faller ut, så du bör rådfråga experter och betala för hög kvalitet.

Teknikmålning i ljusbrun färg

Det är nödvändigt att observera en viss teknik för att måla från blond till blond. Men före proceduren behöver du fortfarande konsultera först med en hudläkare, och först då med en frisör.

 1. Sätt på dina gamla hemkläder eller en kappa. Färgen är svår att tvätta bort från tyget, så detta bör undvikas.
 2. Läs instruktionerna inuti målarlådan. På hudområden (pannan och tempel), där hårlinjen passerar, applicera ett barns eller en annan fet kräm. Detta är för säkerhet från de skadliga effekterna av färgämnet.
 3. Färgstrukturen utarbetas strikt enligt anvisningarna. Metallobjekt ska inte interagera med färgen. Färgen i det här fallet förlorar eller ändrar dess egenskaper.

Färg appliceras enligt följande:

 1. Håret är åtskilt i mitten av huvudet av delen från templet till templet, så att det finns fyra zoner.
 2. Klipp i varje del är fast hår. På hårfärg appliceras sträng efter sträng, med början från occipital sidan (högst 1,5 cm).
 3. Slutligen placeras färgen på det tidsmässiga området. Efter bearbetning av färgämnet kammade håret.
 4. Vatten sprutas på kammat hår jämnt. Sprayflaska för sådana ändamål passar bäst. Färgen kommer att falla bättre, och färgen verkar rikare. Om du överdriver det för mycket och bara blöt ditt hår, kommer effekten att vara motsatt: färgen kommer att blekna eller förändras till en nyans av grönt.
 5. Färgen bör hållas på håret som anges i anvisningarna, så att färgen inte blir mörkare.
 6. Målaren måste tvättas bort. Först med vanligt varmt vatten och sedan med schampo, helst i två tillvägagångssätt, så att färgen är helt tvättad.
 7. Nu är det möjligt att torka håret med hårtorken, att lägga sig.

Om du följer alla regler får du den önskade färgen, om den ljusbruna nyansen inte är nöjd, kan du repaint igen inte tidigare än i 3 veckor.

Från brunett till blond

Det är ganska svårt att färga håret i choklad eller svart eftersom det också är möjligt att bli en brunett genom missfärgning, vilket redan skadar ditt hår. Många av choklad nyanser är ommålad ljus blond i skönhetssalonger. Men för ekonomi, är förfarandet gjort hemma.

 1. Först bör du välja en nyans av ljusbrun färg. Du kan plocka upp den från den mest ljusa blondinen till den mörkaste blondinen, beroende på dina önskemål. Ashy-blond är det svåraste att få, ofta finns det flera färgsteg.
 2. Naturliga brunetter måste missfärga sitt hår för att helt avlägsna pigmentet och färgas i chokladfärg erbjuder kemiska tvättar som tvätta bort överflödig färg. Mellan rensning, missfärgning och färgning ska ta minst en vecka. Om du vill vara ash-blond, sedan efter färgning i en vanlig blond, blir den asfalterad.
 3. Lättare krullar erhålls genom färgning i ljus nyanser. Blanda försiktigt flera färger tillsammans för en rik färg.
 4. Innan du målar, läs instruktionerna och följ den. Borsten ska vara mjuk och tillåta inte att järn kommer in.
 5. Sprid färgen jämnt över hela längden på håret. Och överstiga inte tiden för att fixera färgen, utan att använda kepsar. Tillsätt några droppar ättika till varmt vatten för att skölja så att färgen är rikare och varar längre.

tvätta

Hårbrickan används när det gäller ommålning från svart till blont eller blont. Om naturen har flickan ljusbrun hårfärg, då med procedurens kvalitet kan du återvända till färgen utan att färgas. Men resultatet för en spolning uppnås inte.

Remover - applicering på hårlinjen av en viss kemisk komposition, som tvättar bort det artificiella pigmentet från cortexen. Garanterad för första gången blir röd hårfärg beror intensiteten av rött på koncentrationen av det kemiska ämnet, liksom hur länge appliceringen av svart färg på håret. Detta beror på otillräcklig tvättning av pigmentet, resterna bildar en röd-rödaktig nyans. Tvättning är bara ett förberedande stadium före blekning, men kan inte ersätta det. I de flesta fall blir håret livlöst och ljust efter tvätt, men om hårfärgningen i mörkret utfördes en gång och utan ljussättning finns det en chans att återvända till din naturliga blonda. Tvättningen förstör inte håret, som många tror att det bara torkar hårets ände lite. En ytterligare förtydligande av deras slutändringar.

Cream-paint på mörkt hår används inte, de antingen helt enkelt inte handlar eller byter färg på ett inte bra sätt. Därför är tvätten den mest tillförlitliga.

Hur man behåller ljusbrun färg efter färgning

Håret blir matt med tiden och färgen kommer att krypa av två anledningar:

 • Externa stimuli och naturliga faktorer påverkar. Alkaliskt vatten, användning av en hårtork och strykning förändrar hårets struktur och vinden torkar dem. Med ett löst blodstam håller inte färgen lång.
 • Hållbar färg själv förstör håret. Fler pigment kommer att krävas för ljusbruna nyanser än för mörka, så skada levereras av sådana färger mer.

Några tips för att hålla färgen så lång som möjligt

 1. Efter färgning i ca två dagar kan du inte tvätta håret

Pigment, som fortfarande är små i storlek och inte har tid att ta tag i håret, tvättas av med en förspolad hårspolning. Studier genomfördes, vilket visade att omkring 40% av pigment och mättnad försvinner på grund av att håret tvättas. Färgförlust uppmärksammas inom två veckor efter färgning, och om du uthärdar minst 48 timmar utan schampo och intag av stora mängder vatten, kan du inte oroa dig för en månad på grund av förlust av färg.

Särskilda linjer för färgat hår

Vanliga alkaliska schampon tvättar färg från hår snabbare på grund av en stor mängd sulfater. Sulfater i linjerna för att stärka håret saknas, men närande mineraler läggs till hårrötterna. Färgen förblir mättad. Det är viktigt att välja en linje som passar speciellt för ljusbrun hårfärg och hårtyp.

Kan inte användas för djup hårnäring eller restaurering

De innehåller en struktur med låg molekylvikt, regenereringskomponenterna faller lätt i hårets djupa lager, där färgpigmenten ligger kvar, vägarna av trådarna är öppna och färgpigmentet är bokstavligen utvisat. På grund av dessa förfaranden bleker skuggan snabbare. Därför bör man avstå från att applicera reparationslinjer i två veckor efter färgning.

Reparera procedurer före blekning och färgning

Värre färg innehåller poröst hår. Därför skulle det inte vara överflödigt att genomföra en serie restorativa procedurer några dagar före färgning Applicera masker, keratin restaurering, behandling av lökar för att behålla sin styrka, allt detta kan ske självständigt eller i salongen med hjälp av specialister.

Efter målning är inte pooler och bastur tillåtna.

Effekten av blekningspulver påverkar väsentligt färgämnets kemiska spårämnen, därför bör besökande pooler överges åtminstone i en och en halv vecka tills färgen är helt förstärkt. Och bad och bastu på grund av den höga temperaturen bidrar till förångningen av färgämnet.

Kompetent val kam

Högkvalitativa metallkammar, naturkamper eller massage är lämpliga för hår. Hårets struktur är inte skadad, och huden under massageåtgärder får ett större blodflöde vilket hjälper till att stärka håret.Nästa Artikel
Fördelar och nackdelar med oljehårfärger