Så här återställer du den naturliga hårfärgen


Varje tjej åtminstone en gång i sitt liv, men drömde om att ändra bilden, till exempel om färgning av hår. De som fortfarande vågar ta detta steg, möter ofta problemet med återkomsten av den naturliga tonen. Hur och på vilka sätt att göra det utan skada - läs i den här artikeln.

Hur återkommer brunettens naturliga färg

Ägare av ljust hår, som vill återvända den naturliga mörka färgen, kan uppnå önskat för 1-2 resor till salongen. Coloristen måste arbeta hårt, eftersom det är väldigt svårt att få exakt samma ton. För detta är det nödvändigt att beräkna mängden av det önskade pigmentet (rött, brunt, svart).

Ljusat hår har inte egna pigmentceller, de är torra, porösa, absorberar färg som en svamp. Den första färgen ger ofta inte det önskade resultatet, färgen visar sig vara omättad, bleknad, på grund av att det torkade håret "äter" det. Omformning och tillämpning av enskilda färgnyanser kommer att korrigera detta problem.

Observera att med fulländad färgning kommer de växande rötterna att helt blandas med längden och se naturligt ut.

Hur återvänds till den naturliga blondinen

Brunetter som bestämmer sig för att återvända en naturlig, ljus nyans blir mycket svårare. Särskilt om håret har färgats flera gånger.

Det enda sättet att återvända den inhemska blonden är lättnad, med förtvätt. Det är viktigt att förstå att det är en arbetskrävande process som går ut ur svarta eller andra mörka nyanser, vilket inkluderar 3 till 5-7 blekningsprocedurer, med 1-2 veckors raster.

I en tid när håret kommer att slappna av från aggressiva kompositioner, rekommenderar frisörerna dig att göra vårdprocedurer för att återställa och närande (till exempel keratinrätning, bio-laminering).

Om håret har färgats under en lång tid i en mörk nyans kan det vara omöjligt att helt återvända den naturliga tonen. I det här fallet är det enda sättet att odla din färg och gradvis avkorta längden.

Så här återställer du grå färg

För att återvända en kall, asy nyans till en frisyr, kan du bara tvätta bort färgämnet. Med ålder producerar kroppen mindre kollagen, håret blir torrt och benäget för tvärsnitt. Därför kan de inte motstå sådana aggressiva förfaranden som blekning eller tvättning.

Rådet. Fett, näringsrika medel kommer att hjälpa till att bli av med ett pigment. Till exempel masker, balm, balsam, som syftar till återhämtning.

Sätt att återställa den naturliga färgen

frisyr

Det första som kommer att tänka är en tjej som vill återvända den naturliga färgen - det här är en frisyr.

Du kan bestämma dig för en kardinaländring av bilden, klippa bort det mesta av längden, så att den växer från grunden. Asymmetrisk, med bangs eller utan - mästaren hjälper dig att välja en frisyr som hjälper dig att se stilig ut även med kort hår.

Det andra alternativet är att växa, gradvis avskärning av den målade delen. Lämplig för dem som inte vill dramatiskt ändra sin stil, samt förlora längden eller ändra frisyrstilen.

Det är nödvändigt att vara tålamod, för att växa upp är en lång process som kommer att ta mycket tid. Den största fördelen med denna metod är dess billighet. Förutom möjligheten att försöka på många andra bilder medan håret växer.

tvätta

Tvätt eller avkoppling är ett professionellt förfarande som hjälper till att bli av med det olämpliga pigmentet som trängt in i håret. Det finns två typer:

 1. Ytanslutning. Det utförs med hjälp av en mild komposition som inte innehåller oxiderande och lätta komponenter. Tar bort ljusfärgning (ett par toner är ljusare eller mörkare), ett tonat schampo eller ett direktverkande pigment.
 2. Djupfrikoppling. Avviker aggressiv komposition, tvättar ut en stor mängd pigment. Lämplig för dem som målade länge i samma färg (till exempel svart) och vill återvända till den naturliga nyansen. Detta förfarande, i dess effekter, liknar blekning, torkar starkt, skadar hår och kräver vidare noggrann vård.

Färgning och blekning

Missfärgningsförbränning av pigmentceller inuti hårstrukturen. Utan denna procedur kan du inte göra tjejer som är målade i röda, röda eller mörka nyanser och vill återställa den naturliga färgen.

Graden av hårlättnad och som ett resultat är att få en ljusbas beror på:

 • hålltid
 • temperaturen vid vilken proceduren fortskrider
 • initial basnivå;
 • mängd applicerad blandning.

Varning! Även den mjukaste förtydligandet, snedvrider strukturen, gör den mer ömtålig och ömtålig. För att täta håret och samtidigt ge önskad nyans kan du använda en speciell färg.

Färgning är något som är nästan omöjligt att undvika när man återgår till naturlig färg. Det finns flera huvudkategorier:

 1. Cream paint. Beständiga färgämnen baserade på ammoniak. De kan "äta" länge, behålla den nödvändiga nyansen. Lämplig för tjejer med ljus, tidigare färgat hår, som vill återgå till föregående, mörk färg.
 2. Ammoniakfärg. På grund av avsaknaden av en aggressiv komponent skadar inte strukturen, innehåller ofta ytterligare vårdkomponenter. Mindre resistent än den tidigare versionen. Lämplig för färgning redan skadat, sprött hår (till exempel efter blekning eller tvättning).
 3. Tint shampoos och balms. Låt lite tonat, ge dem en viss färg nyans (lägg till rött, rött, ashy, etc.).

Delvis färgning

För att inte skada håret genom lättnad eller frekvent färgning kan du färga några strängar och därigenom byta till sin naturliga färg.

 1. Frekvent markering. Tunna, frekventa strängar är målade över hela längden. Med tiden kommer allt hår, en eller annat sätt, att tonas, vilket gör det möjligt att smidigt återvända den naturliga färgen. Det passar bäst för brunhårt eller blont, som vill gå tillbaka till blondinen.
 2. Ombre är en teknik genom vilken en smidig övergång från en färg till en annan skapas (som regel från mörk till ljus).

Alternativa sätt

Om du vill bli av med den irriterande färgen, men hårets tillstånd tillåter dig inte att göra missfärgning eller tvättning, försök ofta torka.

Tvålbaserna, silikoner och oljekstrakter som ingår i schampon och balm gör ett utmärkt jobb att tvätta pigmentet i färgen. För dessa ändamål är det bättre att ändra den vanliga vården efter en mer näringsrik, leta efter pengar på hyllorna i butikerna med noten "restaurering", "för spröd och utarmad".

Folkmetoder

Tvätta bort det artificiella färgen och återvända den naturliga färgen kommer att hjälpa vegetabiliska oljor. De tränger djupt in i strukturen och, på grund av det höga innehållet av mättade syror och vitaminer, hjälper till att tvätta pigmentet.

Bäst lämpad:

Rådet. Före användning bör oljan uppvärmas något i ett vattenbad. Applicera en varm blandning på hårets längd och rötter. Ta bort under en varm hatt eller plastpåse, håll dig från 1 timme till hela natten. Upprepa proceduren 2-4 gånger i veckan.

Vegetabiliska oljor kan användas som bas för andra hushållsmaskar:

 1. Kanel. Det kommer att ta: 2 tsk. kanelpulver, några matskedar olivolja (kallpressad), citronsaft, 2-3 droppar kanelolja. Värm basoljan, lösa upp etern och resterande ingredienser. Applicera på hår och rotzonen, lämna i 30-40 minuter. Masken tvättar bort mörka nyanser väl, och med frekvent användning kan det tända håret med 2-3 toner.
 2. Honey. I uppvärmd olja (mandel och persika) lös några matskedar av fräsch, blommig honung. Applicera blandningen i längden, ta bort under klädesfilmen, lämna i 20 minuter.
 3. Healing. Du behöver: kokosnötolja, några droppar av din favoriteter, massan av en banan, honung. Alla komponenter är blandade ihop, frukten är pre-mastered. Applicera blandningen på hela längden, lämna i några timmar, skölj med varmt vatten.
 4. Vegetabiliska oljor kombineras perfekt med ingredienser som brandy, rödpeppar, ingefära. De har en uppvärmningseffekt som hjälper alla fördelaktiga komponenter att tränga djupare in i strukturen. Det är nog att lägga till 1 tsk. i vilken mask som helst.

Den moderna skönhetsindustrin utvecklas extremt snabbt och kommer upp med fler och fler nya teknologier och formler, så att du snabbt kan återgå till sin naturliga nyans. Det viktigaste är att vara tålamod, glöm inte att ordentligt ta hand om ditt hår, och då tar resultatet inte lång tid.

Hur man tvättar färgen från håret, ta reda på följande artiklar:

Så här återställer du den naturliga hårfärgen efter färgning

Permanent färgning leder till splittrade ändar, skört och tråkigt hår, förlust av friskt hår. Många damer tycker om att återvända den inhemska färgen efter färgning, men det här är inte så lätt. Specialister har utvecklat rekommendationer som hjälper dig i alla dina ansträngningar, men du måste vara tålmodig. Överväg effektiva metoder mer detaljerat.

tvätta

Denna metod är lämplig för dem som har naturliga krullar lättare färgade. Professionella kosmetika säljs i alla specialaffärer för frisörer. Förfarandet är något som påminner om missfärgning, du applicerar emulsionen och underhåller den vid den tid som anges i anvisningarna. Verktyget är mjukt och lätt att använda, du kan göra tvätten själv utan att be om hjälp från mästarna. Kompositionen av tvättmedlet tränger igenom hårstrukturen och neutraliserar de resistenta pigmenten och återför håret till sin ursprungliga färg.

Innan du går vidare till proceduren läser du recensioner om produkter från olika företag och väljer sedan lämpligt verktyg för dig själv. Läs noggrant instruktionerna och köp sedan alla nödvändiga verktyg (pensel eller svamp för applicering, blandningsbehållare, hårklipp). Som praktiken visar att färgen inte tvättas bort efter första gången, rekommenderas att upprepa proceduren 3-4 gånger med ett intervall på 14-21 dagar. Observera att hela denna tid kommer du att gå med, för att uttrycka det mildt, en ful skugga (gul, träsk, orange).

Glöm inte heller om rötterna, om de omknippas, appliceras emulsionen på dem i mindre kvantiteter och tvättas av snabbare än resten av håret. Annars riskerar du att bli ägare av "transparenta" rötter, så att huvudet verkar skallet. Om tvätten gick allt fel enligt planen, kontakta befälhavaren, han kommer att rätta till de misstag som gjorts, anpassa färgen och uppmana optimal vård.

Hårklippning och frisyr

Det mest ofarliga alternativet är att månatligen trimma tipsen om 5-6 cm, du kan göra mer om längden tillåter. Håret växer snabbare om du sparar dem från onödig "ballast", försök att klippa håret så ofta som möjligt. Om du inte bara vill återvända till den ursprungliga färgen utan också för att hålla längden, var förberedd för det faktum att processen kommer att vara lång och mödosam.

I de fall du inte är redo att vänta och vill bli av med färgat hår på kort tid, byt håret dramatiskt. För ägare av långt och medium hår rekommenderas att välja en kort hårklippning. Alternativet är inte för alla, kanske du inte har korta frisyrer, titta på omständigheterna.

Regelbunden tvättning


Det är känt att färgen kommer att tvättas snabbare om du ofta tvätter håret. Frisörer rekommenderar att man använder varmt vatten, det har en bättre effekt på pigmentet och tar bort det, men förfarandet har en dålig effekt på hårets och huvudets allmänna tillstånd. Besök en specialbutik och köp ett professionellt schampo för att tvätta färg.

Färgning och blekning

Denna metod innebär färgning för att återställa den naturliga färgen. Det beror helt på hårets ursprungliga nyans, och även på vilken ton du vill komma.

Skarp effekt på håret

Naturliga blondiner, målade i mörk färg, måste försöka hårt. Om håret har blivit färgat under en längre tid har pigmentet redan ingripit i håret, så det blir svårt att ta bort det. Det är känt att långlivade krämfärger har en kumulativ effekt, på grund av vilken pigmentet hålls i håret länge. Det är av dessa skäl att ljussfärger inte rekommenderas, de kommer bara att förvärra situationen. Blont hår är mycket tunt, exponering för lätta komponenter gör dem bräckliga, riskerar du att förlora de flesta av de inbyggda strängarna.

Men du måste fortfarande tillgripa missfärgning, men inte självständigt, utan med hjälp av en kvalificerad mästare. En skicklig frisör väljer den optimala kompositionen efter applicering, där inga oönskade nyanser (grön, röd, röd) kommer att visas på ditt hår. Denna metod anses inte harmlös, håret kommer i alla fall att drabbas, så gör dig redo för regelbunden användning av olika masker och balm.

Gradvis återgång till naturlig färg

Om du har hår, till exempel mörkt blont och du är målade kastanj, finns det ett alternativ att flytta till en naturlig nyans gradvis. Innan du måste ha färgat håret längs hela sin längd börjar du nu bara färga rötterna. Från hårets längd kommer pigmentet att spolas ut, varigenom behovet av att färga rotzonen snart kommer att försvinna.

Den viktiga punkten: När du väljer färgfärgen, föredra produkter 2-3 gånger ljusare än färgfärgens övergripande färg.

Övergången från blondin till brunett

Om du har naturlig hårfärg är mörk, men innan du utförde blekningsprocessen eller målades i ljus, kommer du att lättare återvända till din hemskugga. Måla inte vid 1 månad alls, vänta på den tid då rötterna kommer att bli tydligt synliga. Därefter köper du färg eller besöker salongen för att färga blekt hår i en färg som liknar rötternas skugga. Det är viktigt att förstå att pigmentet snabbt kommer att tvätta bort det blonda håret, så proceduren måste upprepas regelbundet. Gradvis kommer krullarna att växa, så du behöver inte måla alls.

Övergången från brunett till blondin

Om du vill bli blondin igen, målas i brunett, använd markeringsproceduren. Varje månad besöker du trollkarlen så att han färgade enskilda strängar, så att du enkelt kan uppnå en övergång till din färg utan att håret skadas.

Restaurering av grått hår

Det svåraste förfarandet är övergången av deras färgade hår till naturligt med grått hår. På grund av den långa färgen förvärvade krullarna en gulaktig tant med gråaktig nyans, så ren ash färg är inte synlig. Använd en blandning av ättika och vatten (1: 1 förhållande) eller nypressad citronsaft, som ska hållas på håret i minst 25 minuter. Produkterna är uteslutande naturliga, förfarandet kommer att vara ofarligt utan användning av kemi.

Folkmekanismer


Citrusfruktblandning

 • citronsaft - 120 ml.
 • apelsinjuice - 80 ml.
 • grapefruktjuice - 100 ml.
 • Pomelo juice - 70 ml.

Blanda komponenter, applicera på lock som har blivit färgade. Håll masken på håret 40-50 minuter. Kompositionen är lämplig för att lätta håret när man återgår till en naturlig färg bör vara försumbar. Rekommenderad kurslängd och appliceringsfrekvens är 3 gånger om dagen under 18-20 dagar.

Kefir mask

 • kefir eller yoghurt - 150 ml.
 • citronsaft - 50 ml.
 • burdock olja - 70 ml.

Kombinera ingredienserna och belägg håret med blandningen. Vik huvudet i en väska eller sätt på ett duschlock och täck sedan med en handduk. Varaktighet - 1 gång om 2 dagar under månaden.

 • te med melissa - 40 gr.
 • te med citron / juice av 1 citron - 30 g / 40 ml.
 • Rosemary eterisk olja - 6 droppar

Gör ett starkt tebröd från te, droppolja, skölj huvudet dagligen. Det är lämpligt att upprepa proceduren i två månader.

Lökbaserad avkok

 • lök - 5 st.
 • citronsaft - 200 ml.

Fyll pärlorna med kokande vatten och låt dem ligga i 5 timmar. Tillsätt citronsaft, använd kompositionen på håret under badprocedurer, vänta 45 minuter och skölj med vatten. Oroa dig inte för lukten av lök, citron neutraliserar det. Ansökningsfrekvensen - 5 gånger i veckan.

Herbal Mask

 • Calendula - 35 gr.
 • Kamille - 35 g.
 • salvia - 50 gr.
 • glycerin - 20 gr.
 • gräddfil med fettinnehåll från 20% till 120 gr.
 • honung - 35 gr.
 • Cornolja - 50 ml.

Brygga örter, låt buljongen stå i 6 timmar. Värm det och tillsätt glycerin, vänta tills det sväller, blanda sedan med honung, gräddfil och smör. Värm blandningen noggrant i mikrovågsugnen och täck håret, lind huvudet i en plastpåse eller klämfilm. Låt dig vila i 4 timmar. Observera att blandningen kan dräneras på nacke, rygg och décolleté, så vika dessa områden i förväg med en handduk eller trasa.

Kan inte återvända till den naturliga nyansen av hår? Gör en tvätt om du snabbt vill bli av med de färgade locken, men observera att proceduren skadar lamporna. Om du har tålamod och tid att vänta, besök mästaren varje månad och klippa håret. Gör alla slags masker och skölj huvudet med buljong. Var oemotståndlig!

Så här återställer du den naturliga hårfärgen

Vi pratar om "tvättar", effektiviteten av folkmedicinska lösningar och alternativ

I råd som "växa" eller "skära" i händelse av misslyckad eller irriterande färgning finns det en del av sanningen. Eftersom det är omöjligt att återställa din naturliga hårfärg till 100% efter färgning. Vi bestämde oss för att prata med experter om alternativa möjligheter för sådana radikala råd.

Vad händer

Färgavlägsnande eller färgkorrigering är en tvätt eller en rulle. I svåra fall, när du måste gå från svart till ljusbrun, kan avkoppling ta flera månader med en gradvis lättnad. "Endast en professionell bör utföra sådana manipuleringar med hår. Dekapiruyuschie kompositioner är uppdelade i alkaliska (L'Oréal Professionnel) och sura (Estel, Shot, Kapous). Som en del av den första pulver- och skummande komponenten, som blandas med varmt vatten eller en oxidant och appliceras på håret. Blandningen med vatten verkar som en skalning och avlägsnar pigmentet från hårets yta. Blandningen med oxidanten är starkare och avlägsnar pigmentet i cortexen (hårkroppen) och arbetar som ett ljusmedel. Kompositionen är i sig ganska kraftfull och kan, om den används illiterat, påverka hårkvaliteten ", förklarar Aleksey Nagorsky, kreativ partner till L'Oréal Professionnel, vinnare av den internationella frisörstävlingen StyleColour Trophy 2017. - I syraformuleringar är thioglykolsyra grunden (samma som för perm), löser det försiktigt hår och löser upp artificiellt pigment. Men denna komposition fungerar väldigt långsamt, och lukten av tioglykolsyra är inte till allas tycke. Syradeckor torkar hårt hår, och lukten av vätesulfid, som är anmärkningsvärd för tioglykolsyra, kommer att förbli hos dig under lång tid. "

Tvättningen är särskilt relevant om hårfärgen är mörkare än nödvändigt. "Nu finns det ett stort antal professionella verktyg som är speciellt utformade för att tvätta den misslyckade erhållna nyansen. Men bara professionell kan klara av professionella produkter, eftersom det är mycket viktigt att fördela kompositionen rätt och jämnt på håret. Hemma är det svårt att göra detta, och i slutändan komplicerar du bara arbetet genom att få fläckar. Att gå till salongen kommer befälhavaren att göra dig avkoppling eller lätta ditt hår och ge rekommendationer om ytterligare hårvård, säger Lusine Mutafyan, stylist på Wella Podium Team.

"En lättare version av avstängning kan göras hemma. På hyllorna i stormarknaderna är sådana medel sällsynta, men fortfarande är de. Till exempel, i Garnier, i varumärkena Color Naturals och Color Sensations finns det ett färgämne "E0" (som inte innehåller några pigment och endast syftar till att bli lättare). Det kommer att tända det tidigare målade håret. På tillverkarens hemsida finns en videoinstruktion vid användningen. Som ett resultat kommer du att få en rödaktig bakgrund av förtydligande, som måste neutraliseras, så du måste använda ett annat färgämne som innehåller ashypigment, säger Yevgeny Sedoy, en expert-skapare av Garnier.

Om folkliga metoder

Färgämnesformeln är nu mycket stabil, så mormors metoder är inte längre relevanta. "Efter att ha torkat ut färgen med läsk, kan håret bli skört, tufft och svårt att stila. Soda är en mycket alkalisk produkt som bryter mot hårbotten i hårbotten, öppnar nagelbandet och skadar hårstrukturen hårt. Andra folkmedel som kefir eller citronsaft ger inte en snabb effekt. Sådana förfaranden måste göras många gånger i rad, och det kommer inte att vara möjligt att helt återvända till den ursprungliga nyansen och den glans som du får direkt efter färgning kommer att försvinna ", förklarar Marina Yatsenko, en kändis stylist.

Om du fortfarande vill prova läsk måste du smörja håret med olja. "Applicera olja på ditt hår och lämna det i en och en halv timme, värm av en hårtork och sätt en plastlock på huvudet. Tvätta sedan håret med ditt vanliga schampo och tillsätt en tesked sodavatten, en sådan alkalisk miljö gör att nagelbandet kan öppnas säkert, och oljan hjälper till att ta bort överflödigt pigment. Skölj håret noggrant med vatten. Använd sedan balsam, det kommer att mjuka ditt hår och stänga nagelbandet, "rekommenderar Evgeny Sedoy.

Om alternativa metoder

Först och främst behöver du veta vilken typ av färg du färgade ditt hår: resistent färg, färgton eller direkt färgämne. Det är mycket viktigt att veta, eftersom varje färgämne tvättas på olika sätt. "Om du till exempel färgar ditt ansikte med en färgton och du inte gillar den resulterande nyansen, kan du snabbt skölja bort den oönskade nyansen. För att göra detta, använd ett djupt rengöringsschampo, och sedan - en fuktgivande mask. Om du fortfarande inte gillar skuggan, så upprepar vi denna procedur igen, rekommenderar Lucine Mutafyan. - Efter tvätten rekommenderar jag att du gör färgen så nära som möjligt till önskad (men samtidigt är tonen ljusare). Det viktigaste att komma ihåg är att rötterna ska vara lite mörkare än ändarna. Således kan du få en fashionabel ombre effekt. Om håret har färgats med ett mörkt färgämne många gånger, kan pigmentet i hårets ändar ackumulera så mycket att det inte blir möjligt att lätta håret i önskad grad. Det mjuka alternativet är att fråga först för medium eller ljusblond. Och nästa gång - din sanna blonda. "

"Att återvända till den naturliga färgen på håret måste odlas. Ändra en färg till en annan är mer sannolikt. Självklart möter vi ofta en liknande förfrågan, men det är värt att förstå att det är omöjligt att återställa den naturliga färgen, som i processen att färglägga den naturliga hårfärgen oåterkalleligt lämnar, vilket bara lämnar bakgrunden till förtydligande. I salongen är det möjligt att färga håret en nyans som är nära naturen, men det är bara samma färg, och färgen kommer gradvis att försvinna, säger Alexei Nagorsky.

Ju oftare du tvätta huvudet, ju snabbare färgen tappar - en enkel, mest mild, men samtidigt en lång metod. "Färgfärg" "tvätt" är möjligt, till exempel, med hjälp av schampo, som inte syftar till att bevara färg. Men det är nästan omöjligt att hitta sådana varumärken i professionella märken, eftersom tillverkarna förstår att många människor färgar och, till exempel, genom att köpa schampo, för volymen, vill de inte bara få den påstådda effekten, men för att hålla skuggan på håret varnar Karina Kotova, Matrix tekniker. - Dessutom kommer hårfärgen inte att vara densamma. Men du kan artificiellt simulera den ursprungliga färgen. För att göra detta, kontakta färgen i skönhetssalongen. Om håret färgades 1-2 gånger ett professionellt färgämne i salongen, så kanske ett besök är tillräckligt för att komma nära den ursprungliga versionen. Befälhavaren måste ta bort det artificiella pigmentet och skapa en ny färg som ser ut som en naturlig. "

Om vård efter tvätt och fläckar

Om håret är mycket torrt och skadat kan du använda närande och fuktgivande masker. Det är viktigt att dessa produkter samtidigt behåller färgpigmentet. "Efter blekning är det nödvändigt att genomföra en omfattande hårbehandling. Dessutom, efter blekning, bör du noga överväga valet av färg för efterföljande färgning. Efter att ha torkat färgen från håret blir de mycket mottagliga för färgämnen ", säger stylisten av Wella Podium Team.

"Som regel, efter allvarliga ingrepp i hårstrukturen, kan skuggan tvättas av snabbare. Du kan behöva protonera håret ytterligare en vecka eller två för bättre hållbarhet. Försum inte bort salongbehandlingarna: Ju bättre hårkvaliteten är, desto längre håller färgen, säger Alexei Nagorsky.

Förfarandet för att avlägsna artificiellt pigment är ganska allvarligt och innebär efterföljande återställande hårvård både på salongbesökets dag och hemma. "Varje tvätt kommer definitivt att behöva använda schampo och balsam från att återställa vågorna, efter, innan de läggs, applicera outplånlig vård också med en återhämtningsfunktion. En gång i veckan uppmuntras en mask på längden för kraftfullare näring och hydratisering. Efter den första färgen i en "naturlig" färg är det nödvändigt att komma tillbaka om några veckor för att konsolidera resultatet och förutom färgen, återigen göra en kraftfull salongbehandling ", säger Karina Kotova.

KOSMOPOLIT

Så här återställer du den naturliga hårfärgen

Nyligen bestämde du dig för att färga. "Operation" var framgångsrik, och förändring, säger de, är alltid till det bättre. Men vad man ska göra om du är nostalgisk för den naturliga hårfärgen och detta "förflutna" påminner redan om sig själv i form av regrown roots? Vi frågade en expert hur du får din naturliga hårfärg tillbaka.

Vår expert - Tatiana Sharkova

Stylist Schwarzkopf Professional, ägare till Londons salong, årets färgist enligt Ryska frisörpriset

Så får du hårfärgen tillbaka

Varför återgå till naturlig färg är inte så lätt? Faktum är att för att få samma tonhöjd, som var före, och därför exakt samma nyans - det här är en hel konst. Från frisören krävs "noggrannhet" när han beräknar förhållandet mellan ingredienser för att färga håret igen och återställa den ursprungliga färgen. Och i de fall då brunetten vill bli blond igen, behöver vi en sådan procedur som en tvätt. Det utförs med hjälp av en aggressiv lösning - det bör avlägsna håret av artificiellt pigment. Utan detta steg är det omöjligt att måla i en ljusare nyans. Det finns en obestridlig regel: färgen lyser inte färg.

Och tänk inte att återvända din färg är ett engångsförfarande. När du kommer till salongen för att få din naturliga nyans kommer resultatet av det första försöket - den första färgen - att bero på många faktorer. Har du poröst hår? Vilka produkter kommer du då att ta hand om ditt hår? Kommer du att gå till poolen? Kommer du att "testa" håret i södra solen? Och det är inte allt. Det är helt möjligt att bara den upprepade färgen hjälper dig att äntligen återvända din "färg" till dig när rötterna efter det första växer. I sin kurs blir det bättre att "redigera" den slutliga nyansen.

Så återställer du din naturliga hårfärg: från blondin till brunett

För att få en vacker färg på väg från en blondin till en brunett är det viktigt för en frisör att beräkna vilket pigment som saknas i håret för en fullständig blackout: gul, orange eller röd. Det kommer att bli nödvändigt om du inte kan (eller inte vill) vänta och vill återvända hemskuggan så snart som möjligt.

Men det finns ett mer mildt alternativ för hår - ombr. Denna färgning var ursprungligen tänkt för att ge håret en vila från det konstanta ljuset. Ombre är en idealisk lösning som gör att du kan göra en smidig övergång från ljusa ändar till mörka rötter helt utan risk att skada hårstrukturen. Som ett resultat är det här ett utmärkt tillfälle att känna blondiner, vara brunetter och också att återställa hårfärgen vackert.

Så här återställer du den gamla hårfärgen: från brunett till blondin

Att komma ut ur en mörk färg på en mycket ljus en dag är risken för att skada ditt hår till graden av brittleness. Särskilt om håret har färgats med ett mörkt färgämne många gånger. Sedan, i hårets ändar, kan pigmentet ackumulera så mycket att det inte blir möjligt att lätta håret i önskad grad. Den "mjukaste" alternativet är att fråga först för medium eller ljusblond. Och nästa gång - din sanna blonda. Det är bättre för friskt hår. Och det blir känslomässigt lättare för klienten att överleva förändringen.

Hur bryr du dig om håret när "din" färg returneras?

Dessa hår bör behandlas som blekt och kemiskt skadat, och det spelar ingen roll vilken färg du faktiskt får. Intensiv fuktgivande kommer att tillåta hår att återställa plasticitet. Produkter för färgat hår hjälper till att bevara den nya nyansen. Reparation av förfaranden kommer att gynna den inre strukturen positivt och påskynda processen för "postoperativ" hårrehabilitering. Kombinationen av dessa tre grundläggande typer av hårvård kommer att medföra hårets tillstånd till sitt ursprungliga tillstånd och hjälpa dig att återfå din hårfärg hemma.

Hur återställer du din naturliga hårfärg?

Mässan och några män älskar att experimentera med hårfärg. Efter färgning är färgen ljus och mättad. När färgpigmentet tvättas bort, färgar färgen och rötterna i det naturliga håret växer samtidigt.

Det finns en fråga om valet av ytterligare åtgärder: fortsätt att färga håret eller bara måla över växande rötter eller återvända din naturliga hårfärg.

Det finns flera alternativ för hur du kan odla din färg. Vissa av dem är ofarliga, medan andra kan skada hårstrukturen väsentligt och försämra utseendet.

Allmänna rekommendationer för retur av hårfärg

Naturen belönar varje person med en genetiskt förutbestämd hårfärg. Naturlig hårfärg är en kombination av två typer av melanin (ett naturligt färgpigment som produceras av kroppen) i hårstrukturen.

Eumelanin orsakar bruna och svarta nyanser av hår, och pheomelanin orsakar gul. Kombinationen av två typer av melanin genererar en av sex möjliga naturliga nyanser av hår.

Naturliga hårfärger:

Brunett, nästan svart hårfärg. Färgfärger från brun till blåaktig svart.
Brown. Nyanser från mörkblond till kastanj. Den mest mättade, iriserande färgen.
Red. Hårorange och eldiga nyanser.
Brown. Färg vid skärningspunkten av brunhårig och blond. Nyanser från ljusblondin till mörkblondin. Naturlig ljusbrun färg kan inte återskapas genom färgning. Detta är den naturliga hårfärgen i östeuropeiska nationer, den finns ofta och anses vara "grå" eller "normal". Men mode för denna unika naturliga färg är tillbaka.
Blont blont hår. Detta hår är vitt, grått, gult.
Vit eller grå. Hårfärg, där det inte finns något färgpigment. Nyanser från gulaktig vit till silver.

Håret färgades hela tiden med hjälp av naturliga färgämnen, och med uppfinningen av metoden att byta hårfärg med kemikalier blev det modernt att göra det. Du kan måla håret i någon regnbågsfärg, och det är svårt att växa håret efter det.

Att färga håret kör i flera fall:

vill ändra bilden
vill se ljusare och attraktivare
naturlig färg upphör att gilla;
följ modet;
önskar gömma grått hår eller annan brist på utseende.

Återgå till naturlig färg när:

konstgjord hårfärg upphör att gilla;
kom till insikten att den naturliga färgen är den mest lämpliga och vackra;
Det är nödvändigt att förbättra håret, eftersom vanlig färgning är hälsofarlig.
vanlig hårfärgning blir ett problem och en dyr uppgift;
Av medicinska skäl kan du inte fortsätta använda hårfärg.

Vissa kvinnor, som vill växa naturligt hår, styrs av kunskapen att de flesta män gillar naturlig, naturlig skönhet.

Haircut - det säkraste sättet att återställa den naturliga hårfärgen.

För snabb hårväxt är det användbart att trimma dem. Det kommer ingen skada från hårklippningen.

När de håller sig längs, skär de av hårets ändar, vilket tenderar att ackumulera mer kemiskt pigmentpigment än huvuddelen av håret. Hårspetsarna brukar bryta och bryta, särskilt i blondiner och rättvisa tjejer. Klippning accelererar hårväxten på grund av omfördelningen av näringsämnen i hårstrukturen. De slösa ingenting om livlösa tips.

Nackdelen med denna metod är att det tar lång tid att växa hår. Beroende på längden och typen av hår måste du växa minst tre till fyra månader. Om krullarna är långa och växer långsamt, måste du vänta ett år eller mer.

Det visuella problemet är växande rötter. Om den naturliga färgen är något annorlunda än den konstgjorda, och färgövergången från rötterna till spetsarna är slät, ser frisyren ut som en fashionabel ombre. Om rötterna skiljer sig radikalt från den målade delen ser den ful ut.

Ett alternativ till gradvis hårskärning är en kort hårklippning. Det här alternativet är endast lämpligt för de tjejer som inte är ledsna för att skära längden och de som redan har en kort hårklippning.

Förutom en hårklippning för att växa hår hjälper:

Hyppig tvättning av huvudet med varmt vatten. Varmt vatten avslöjar hårets nässkala av varje hår och färgpigmentet tvättas ut.
Professionell, tvätt av pigmentet av artificiella färgämnen och shampoo för hår.
Använda hemlagade masker för hårväxt och återhämtning.
Användningen av naturliga sköljningar innehållande syra.
För oljigt och normalt hår är lämplig metod att använda tvål som tvättmedel. Efter tvättning av håret med tvål appliceras en balsam på håret. Det tar bort den alkaliska lukten av tvål och fuktar håret. Metoden passar inte ägare av torrt hår.

Med frågan om hur man snabbt växer hår och återvänder den naturliga färgen är det bättre att konsultera en specialist. I skönhetssalongen förutom hårklippning kommer det att erbjudas flera fler lösningar på problemet.

Hur man odlar hår brunetter och blondiner

Om en naturlig brunett vänder sig till en skönhetssalong med en fråga om hur man odlar din färg, rekommenderar mästaren att du färgar håret igen, men i en färg som är nära naturligt, gör färg eller ombre.

Om du färgar håret så nära som möjligt till den naturliga färgen blir de växande rötterna nästan osynliga. De tjejer som använder denna metod kan snabbt växa håret efter färgning, speciellt om de periodiskt skär det. Svårigheten med denna metod är att det är svårt att välja en färg nära naturen. Kemiska pigment ersätter inte naturlig melanin.

Vid färgning och ombra döljs skillnaden mellan växande rötter och den färgade längden genom övergångar mellan nyanser och färger.

Färgning är en teknik för färgning av hår med små eller stora trådar i olika färger (en eller flera). Ombre är en typ av hårfärgning, där en smidig övergång från en färg till en annan utförs, gradientfärgning.

Brunetter är lämpliga metoder för omfärgning av hår i en färg nära naturliga, färg och ombre.

Det är svårare för en naturlig blond kvinna att växa blonda krullar om de är målade med mörkfärg. Detsamma gäller för ljusbrunt hår. Blont hår är i sig mer ömtåligt, sprött och svagt. Om du målar dem med varaktig mörk färg, är det svårt att återvända den naturliga färgen. I sådana svåra fall utför skönhetssalonger ett kosmetiskt förfarande som kallas en kemisk remover. Till skillnad från hårfärgning rekommenderas tvätt inte absolut för hemmabruk.

Emulsionen, som tvättar bort färgen och appliceras på strängarna, neutraliserar pigmentet i det kemiska färgämnet och missfärgar håret. Efter att emulsionen hållits en stund på huvudet tvättas den av med vatten. Ett förfarande är inte tillräckligt, upprepa upp till tre gånger. Efter att ha torkat håret målade över i en ton nära det naturliga ljusbrunet eller guldet.

Till skillnad från blekningsprocessen involverar en kemisk remover inte användning av aggressiva ämnen. Bleknings aggressiv emulsion kan kraftigt skada den redan försvagade hårkemin, men i vissa fall använder erfarna frisörer denna procedur.

Ett mindre radikalt men inte mindre skadligt sätt att återvända till det naturliga ljuset är att färga hårrödor. Metoden kräver uthållighet, tålamod och förmågan att välja rätt färgfärg. Färgning av rötterna varje gång i en alltmer lättare ton, och utan att färga resten av håret, kommer till en naturlig färg. Den konstgjorda färgen kommer att tvättas av förr eller senare från håret, och vid denna tid kommer rötterna att målas i en färg som är identisk med naturen. Denna komplexa metod kombineras med en periodisk hårklippning.

Ett annat sätt att återvända till den naturliga färgen för blondiner - framhäver. Markering av hår är en färgmetod, som består i att lätta individuella strängar. Detta är en mer mild variant av färgning, där övergången från ljusrötter till mörkt hår är mindre märkbart.

Blondiner är lämpliga metoder: blekning av hår, kemisk remover, färgning av rötter, markering.

För den snabba tillväxten av håret under och efter förfarandena för att återvända den naturliga färgen, använd fuktgivande balm, gör närande masker och utför andra procedurer som återställer hårets struktur. Det rekommenderas att begränsa användningen av hårtorkar, elektriska apparater för krökning eller rätning av hår, det är bättre att inte använda aggressiva kosmetika.

Hemmetoder för naturlig färgåterställning

Hur snabbt växer hår om ingen av metoderna är lämpliga? Du kan prova hemlagade naturliga masker och hårbalsam.

För att avlägsna det artificiella färgämnet med användning av produkter innehållande syra:

citron, apelsin (citronsyra, galakturonsyra),
kefir (mjölksyra),
lökskal (askorbinsyra),
apotekskamomil (salicylsyra, nikotinsyra, askorbinsyra),
honung (en stor mängd organiska och oorganiska syror).

Acid neutraliserar artificiellt pigment och gör håret en ljusare ton.

Naturlig citron och apelsinjuice pressas ut ur frukt och appliceras på håret. Håll i en halvtimme och tvätta av med vatten. Ljusa omedelbart håret på det här sättet kommer inte att fungera. Ju oftare du applicerar saften (men inte mer än fem gånger om dagen), ju tidigare blir håret lättare.

Kefir distribueras längs hårets längd, men i motsats till en fruktmask, åldras den under en påse och en handduk i tre timmar. Du måste upprepa proceduren fyra gånger. Kefir är ett utmärkt botemedel mot orubbligt, ofta förvirrat och dåligt kammade hår, och även användbart för hårbotten, hjälper till att bli av med torrhet och mjäll.

Kamille sköljning är lätt att tillverka. De tar tre matskedar av kamomillblommor, häll i två glas vatten, koka i femton minuter, kyla, filtrera och skölj håret.

En sköljning görs av lökskalan: ett hundra gram skal sopas med en liter vatten, kokas i en halvtimme, kyls och filtreras. Minus av denna lysande sköljning är lukten av lök på håret, vilket inte alltid elimineras efter applicering av balsam.

Honungsmask är flytande naturlig honung applicerad på vått hår. Det rekommenderas att göra denna mask för natten, tvättas av med vatten och schampo på morgonen. Du måste upprepa proceduren ungefär sex gånger.

För att göra blekt hår mörkare sköljs de regelbundet med starkt bryggning av svart te, utan efterföljande sköljning med rinnande vatten.

I ett försök till naturlig hårfärg, var försiktig och kom ihåg att det vackra håret är friskt hår.

5 sätt att få din naturliga hårfärg tillbaka

Du bestämde dig för att ändra hårfärgen drastiskt, men gjorde resultatet besviken? Eller kanske är du trött på den oändliga färgningen av växande rötter, och du vill återvända till den naturliga nyansen? För att vara ärlig är det mycket svårt att göra detta, men det är ganska realistiskt. Du behöver bara tålamod och en omfattande arsenal av verktyg för att driva och återställa ditt långvariga hår.

Så här återställer du hårfärgen: Metod nr 1. Använd tvätten.

Tvättning eller emulsion för att avlägsna permanenta hårfärger är det mest effektiva sättet att återställa den naturliga färgen. Vid nödutnyttjande av borttagaren, när en kort tid passerat efter misslyckad färgning, kan 2-3 procedurer vara tillräckliga för att fullständigt tvätta av färgen. Om du i flera år har målats i mörka färger och plötsligt ville återvända till din naturliga blond, kan det ta mellan 5 och 10 sessioner med raster på 1-2 dagar.

Bli inte förvånad om hårfärgen, som kommer att erhållas efter den slutliga avlägsnandet av färgen, kommer inte att mäta mycket på din naturliga. Faktum är att effekten av kemiska färgämnen passerar i två steg:

Eliminering av det naturliga pigmentet för att skapa en grund för efterföljande färgning;

Applicera ett kosmetiskt pigment i håret.

Efter avlägsnandet av det naturliga pigmentet blir håret blekt gul till rött. Du kommer att se en av dessa nyanser efter tvätt. Därefter måste du färga håret i färg så nära som möjligt för naturligt och allvarligt engagera sig i att återställa hårets hälsa, vilket kommer att avsevärt förstöra ovanstående procedurer. Var redo för detta.

Metod nummer 2. Färga håret i färg nära naturligt

Denna metod är mer lämplig för blondiner, som i "tidigare liv" var brunetter eller brunhåriga kvinnor. Om du tillhör denna grupp tjejer,... skynda inte att springa för färgen. Rådfråga först med proffs som ger dig den rätta tonen. Okontrollerad färgning kan leda till oväntade konsekvenser, och i stället för en perfekt ljusbrun får du en glad grön färg. Var beredd på att du måste måla mer än en gång, eftersom det blonda håret torkar snabbt.

För de tjejer som vill byta från en brunett till en blondin, krävs ytterligare ett steg - lätta håret. Denna procedur är ganska aggressiv och dödande effekt på håret, så det är bättre att använda borttagaren eller metodnummer 3.

Metod nummer 3. Gör markering eller färgning.

Den gradvisa återkomsten av den naturliga färgen genom att markera eller färglägga är lika lämplig för "tidigare" brunetter och blondiner. Måla de enskilda strängarna i en mörkare färg eller lysa dem och tonas under en naturlig nyans. Denna metod påverkar håret mindre skadligt och ger tid att tänka på om den naturliga hårfärgen ska återställas. Dessutom är färgningsteknikerna, som ger en kombination av mörka och lätta nyanser (ombre, shatush, balayazh), idag i topp popularitet. Så gärna gå till salongen och gör dig redo att visas offentligt i ett nytt trendigt utseende.

Så här återställer du hårfärgen: Metodnummer 4. Försök att använda folkmedicinska lösningar.

Medan mänskligheten inte har uppfunnit färgämnen och tvättar, har flickor runt om i världen ändrat sin hårfärg med hjälp av improviserade medel. Till exempel, för att lätta håret, sköljdes med en lösning av citronsaft, och för att ge dem en röd nyans - de använde bad med rödbeta-avkokning. Du kan också använda folkmekanismer, men räknar inte med ett omedelbart och dramatiskt resultat. Om färgämnet är ordentligt ingreppat i ditt hår, kommer kefirmasker och honungshanteringar inte att hjälpa, men sådana procedurer kommer fortfarande att tydligt gynna din hälsa. Här är några recept:

Kefir mask för lättare hår: lite varm kefir och lägg på ditt hår, sätt ett lock på toppen och linda huvudet med en handduk. Tvätta håret med schampo efter 2-3 timmar.

Honungspapper: smält 200 gram honung i ett vattenbad, fördöma lite och applicera på håret längs hela längden. Sätt på ett duschlock, linda ett huvud med en handduk och gå och lägg dig. Nästa dag, tvätta håret med schampo.

Skölj håret med avkok av kamille eller citronsaftlösning efter tvätt. Detta hjälper till att lätta håret lite.

Sköljning med tomatjuice är bara om ditt hår har en grön nyans under experimenten.

Vissa källor talar om sådana sätt att återställa en naturlig färg, till exempel att applicera en mask baserad på läsk och salt eller tvätta håret med tvåltvål. Sådana metoder är endast lämpliga för mycket oljigt hår och garanterar inte alls ett resultat. Torrt hår eller normalt hår gör mer skada än bra. Så var försiktig.

Metod nummer 5. Tänk på en kort hårklippning.

Denna metod är den mest kardinal, men samtidigt den billigaste och snabbaste. Det är inte nödvändigt att ha en hårklippning "under hedgehog". Idag finns det så många alternativ för korta hårklipp som är lätta att stila och gå till många tjejer. Kanske är du en av dem. Prata med dina flickvänner, stylister, försök att modellera en ny bild med hjälp av frisyrverktyget på 24hair.ru. Kanske en kort hårklipp, det här är precis vad du behöver. Dessutom finns det en åsikt att håret håller den negativa energi som de dåliga önskarna sänder oss, därför är det från tid till annan nödvändigt att skära dem.

Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Det är möjligt att i kampen mot naturlig hårfärg måste du använda flera metoder. Det viktigaste är att inte ge upp och försiktigt gå till målet!Nästa Artikel
Aloe Vera - Naturliga fördelar för ditt hår