Mitt hår. Roux


När det finns så många olika förfaranden för läkning och förbättring av hårets utseende i frisörsalonger, har många redan börjat glömma att naturprodukter har en liknande, om inte den bästa effekten. En av dem är färglös henna, som perfekt stärker håret, och dessutom kostar det ett öre och är bra för självständig användning hemma.

Lite om vad Henna är

Henna är en växt av släktet Cassius, det kan sägas att det är en enkel ört. Förvirra inte vanliga och färglösa henna - den senare färgar inte håret. De liknar bara deras hälsoeffekter på lockar. Detta naturliga botemedel stärker håret, ger det sken och volymen, rensar hårbotten. Färglös henna har också en mild avskalningseffekt som hjälper till i kampen mot mjäll.

Ett sällsynt fall när det här verktyget ska användas med försiktighet - kraftigt lättade lock: En ljusgrön nyans kan uppstå. Detta sker inte alltid, men för att förutsäga resultatet blir det inte. Detta beror på reaktioner med färgämnen, liksom eventuell närvaro av metaller i kranvatten. Blekta trådar är mer mottagliga för pigment på grund av sin skadade struktur, därmed möjliga "gröna".

Hitta och köp färglös henna kan vara i apotek och specialaffärer för hårvård. Men att riskera och köpa denna naturliga produkt på marknaden "från brickan" eller i tunnelbanorna är inte värt det.

Vad ger Henna

Henna har en torkningseffekt, så användningen är speciellt användbar för dem som lider av fet hår. Om dina krullar tvärtom är torra, ska de använda måttligt - henna behöver bara appliceras på strängarnas rötter.

Även regelbunden användning av färglös henna ger följande resultat:

 • upphörande av håravfall
 • anti-mjäll och dess förebyggande
 • stärka hårsäckarna
 • förbättring av hårbottenimmuniteten;
 • ökning av hårets densitet
 • förebyggande av klåda, allergier
 • restaurering av hårstrukturen när den är skadad.

Hur används Henna

Det finns två sätt att använda färglös henna: som den enda aktiva ingrediensen och i kompositionerna av olika masker.

I det fall du bestämmer dig för att applicera denna naturliga botemedel i en "ren" form, ges doserna nedan för att beräkna den mängd du behöver:

 • När du bara applicerar henna till rötterna, kommer 2-3 doser att vara tillräckliga för dig (i ett standardpaket på 25 g);
 • På hår av medellång längd, upp till axlarna, kommer fem förpackningar att räcka;
 • för långa strängar som krävs från sju påsar.

Dessutom kan rätt mängd medel bero på hårets densitet, i vilket fall du bara måste försöka hitta det bästa alternativet för dig själv.

Applicera henna för att rengöra våta strängar måste spädas: 300 g kokande vatten per 100 g produkt. Efter det isoleras huvudet med cellofan (en keps eller till och med bara en påse) och en handduk förvärmd på batteriet. Det är nödvändigt att hålla en så enkel mask på håret från 30 minuter till en timme, så det kan tvättas av med vanligt vatten - förresten, sådan henna tvättas av mycket lätt.

Ritning av olika masker

Henna är som nämnts ovan bra för användning både av sig själv och som en komponent för masker. Så det kombineras med följande ingredienser:

 • Vegetabiliska och eteriska oljor

Vegetabiliska oljor har en lugnande och närande effekt på håret. Och särskilt bra att lägga till i masken med henna, om ditt hår lider av torrhet. Lin, oliv, burdock och andra kommer att göra.

När det gäller de eteriska oljorna har var och en sina egna egenskaper. Till exempel:

  • Ett bra sätt att lösa ett problem med hårförlust är cederträ, mint, tall och rosmarin;
  • i fallet med fet hårbotten hjälper citron, eukalyptus, bergamot, kryddnejlika och citronbalsam;
  • för delade ändar, kamomill, rosenträ, ylang-ylang;
  • apelsin, mandarin och lavendel eteriska oljor bör läggas till masker för torra lockar, du kan också använda rökelse och ylang-ylang.
 • Vitaminer i flytande form

Perfekt för vitaminerna A och E i flytande form, stimulerar hårväxt och ger dem nödvändig näring. De kan köpas i ampuller på något apotek till ett lågt pris.

Henna kan blandas med hackade örter. Du kan köpa dem i bulk eller slipa dig själv. Kamille är lämplig för att stärka ljuskronor, nässla för mörka.

Du kan lägga terapeutisk lera, dimexid, etc. till masker. Dimexid - ett läkemedel som avslöjar hårets struktur, så att alla de fördelaktiga ämnena kommer in i det snabbare. Av denna anledning är det bra att använda det för att maskerar för att förbättra deras inverkan.

Så du kan välja dina egna och individuella formuleringar för hår, experimentera med de ingredienser som passar dig bäst.

Till exempel nedan är ett par färdiga recept, som alla använder henna, men effekten av deras effekt på lock är annorlunda.

Sammansättningen av håravfall

Du behöver två msk. olivolja, grönt lerpulver och färglös henna, samt en msk. Castorolja och fem droppar essentiell olja av ditt val. Blandningen måste appliceras på trådarna, sedan värma huvudet och en timme senare med ett schampo.

 • Firming mask med kefir och henna

Letar efter 100 ml förvärmd kefir och ett par Art. färglös henna. Blanda dem och låt det brygga i en kvart i timmen. Därefter gnuggar blandningen försiktigt i hela längden av håret, var uppmärksam på rötterna och skaka huvudet med en handduk. Det är nog att hålla masken i 40 minuter, då måste den tvättas av med vatten och schampo.

Färglöst hår för henna är en utmärkt lösning för att stärka dem, samt att ge ett lyxigt utseende till lock. Men i någon form av hårvård är inte bara effektiviteten hos själva produkten viktig, men också regelbundenheten för dess användning. Gör masken 1-2 gånger i månaden, och resultatet kommer inte vara långt innan du kommer.

Färglös henna för hår - en värdig ersättning för biolaminering

Cassia dumma växt är känd bland traditionella läkare som universell medicin. Färglös henna är gjord av de torra löv och stammar av denna buske. Likhet med pulveret på basis av lawsonia bara i namnet, det målar inte lock i en kopparrött nyans, men ger en uttalad positiv effekt.

Färglös henna för hår - nytta och skada

Den beskrivna naturprodukten är rik på värdefulla kemiska föreningar:

Dessa substanser orsakar alla de fördelaktiga effekterna som färglösa henna har på hår - fördelar:

 • stärka rötterna
 • hårbotten näring
 • eliminering av svamp- och bakterieinfektioner;
 • kämpa med mjäll;
 • restaurering av hårstruktur
 • normalisering av fett- och talgkörtlar;
 • grundlig rengöring;
 • ger volym och glans
 • tillväxtstimulering;
 • uppsägning av förlust
 • skydd mot atmosfäriska, kemiska och mekaniska skadliga faktorer;
 • förebyggande av tvärsnitt
 • tillväxtacceleration;
 • lindring av inflammation, irritation och klåda;
 • öka elasticiteten och elasticiteten hos strängarna;
 • korrigering av lokal immunitet hos huvudets epidermis.

Högkvalitativ färglös henna för hår orsakar inte allergiska reaktioner, men i vissa situationer bör den användas med försiktighet. Cassia-pulveret har torkningsegenskaper, därför måste dess användning på skadade och fuktberoende krök kombineras med intensiv fuktgivande och närande vård. Annars kommer strängarna att bli torra och spröda, börjar börja bryta av.

Hårlös hennahårbehandling

Kosmetologer råder att utföra terapi kurser, eftersom det aktuella läkemedlet ger en kumulativ effekt. Färglös naturlig henna för hår används huvudsakligen som en förstärkande och stimulerande produkt. Om du systematiskt applicerar pulveret av kassi kommer curls att sluta falla, splittra och bryta, få tjocklek, pomp och hälsosam glöd.

Färglös henna för att stärka håret

Den angivna produkten har en lokal irriterande effekt på huvudets epidermis och stimulerar blodcirkulationen i små kapillärer. På grund av detta får folliklarna mer syre och näringsämnen, de aktiveras och rötterna stärks. Färglös henna är effektiv mot håravfall och på grund av dess sammansättning. Ceaxanthin och rutin förhindrar alopeci, förhindrar döden av levande glödlampor och övergången av folliklar till ett "sovande" tillstånd.

Om allvarlig prolaps är förknippad med infektionssjukdomar i huvudets epidermis, kan den upphandlade behandlingen också hjälpa till. Färglös henna för hår innehåller krysofanol. Detta ämne har en uttalad aktivitet mot de flesta patogena mikrober och svampar. Dessutom eliminerar denna kemiska förening seborré och oljig mjäll.

Färglös henna för hårväxt

Inget verktyg kan påskynda strängarnas förlängning avsevärt. Den normala tillväxten hos krullarna är upp till 1,6-1,7 cm per månad (max). Iranska färglösa henna för hår är inget undantag. Med hjälp av att inte få en flätning i midjan om några veckor, men för att förbättra krillens tillstånd, för att stoppa tvärsnittet i ändarna och bryta av stavarna är ganska realistiskt. Tack vare pulveret från cassia kommer strängarna att vara hälsosamma, elastiska och starka, vilket eliminerar behovet att ständigt skära dem och låta dem växa snabbare.

Färglös henna för hår - hur man använder?

Standardmetoden för användning av det beskrivna medlet är att göra en vassle från växtbaserade pulver. Det är viktigt att använda hett vatten, men inte kokande vatten, för att bevara alla användbara ingredienser i produkten. Efter utspädning är det nödvändigt att tjockna massan på krullarna och hårbotten. Mängden cassia beror på längden, kvaliteten på strängarna och målen för terapi. Färglös henna för hår - applikation:

 1. När det är torrt bör gruel appliceras endast på rötterna. För att göra detta, tillräckligt 50-75 g pulver.
 2. Om det finns ett ökat fettinnehåll kan henna fördelas över hela längden. I enlighet med hårets nivå och densitet behöver 125-250 g cassia.
 3. När curls är oljiga men delade, rekommenderas att du använder produkten endast på hårbotten och huvuddelen av strängarna, undviker ändarna.

Hur man applicerar färglös henna på håret?

För att få den mest positiva effekten ska massan fördelas samtidigt som den är varm eller till och med varm. Färglös henna för hår - Metod för applicering:

 1. Rengör och grundligt kammade krullar fukta med vatten.
 2. Börja från baksidan av huvudet, applicera försiktigt men rikligt en uppslamning på huvudets epidermis, dela trådarna i avskiljningar.
 3. Sprid resten av blandningen genom håret.
 4. Gör fingrarna massage huden.
 5. Curls samlas i en sele, sätt på en plastlock.
 6. Värm huvudet med en tjock handduk.
 7. Tvätta av verktyget efter den tilldelade tiden (väljas individuellt).

Tekniken förändras något när färglös henna används för att stärka håret - användningsmetoden är begränsad till att applicera en pasta av kassi endast till rötterna, följt av massering. För att uppnå önskat resultat för 1 procedur fungerar inte, kommer den synliga effekten att märkas efter 9-10 sessioner. Strängar kommer att få täthet och volym, bli fluffiga, ljusa och glänsande.

Hur mycket att hålla färglösa henna på håret?

Varaktigheten av manipuleringen beror på låsens egenskaper och behandlingens varaktighet. När du använder färglös henna för torrt hår, eller om proceduren utförs för första gången, måste du hålla masken i 20-25 minuter. Om hårbotten är utsatt för fett appliceras pulvret mer än 3 gånger, ökningstiden ökar till 30-90 minuter. Varaktigheten beror inte på om färglös henna används på färgat hår eller inte, det påverkar inte strängarnas befintliga nyans. Den enda caveat - Cassia kan inte användas på de klargjorda lockarna, på grund av detta blir de gröna.

Mask med färglös henna för hår

Standardmetoden för att använda ett naturligt medel fungerar utmärkt bra utan tillsatser, men effekten kan förbättras med ytterligare komponenter. Eteriska oljor är väl lämpade:

 • från mjäll och fettinnehåll - eukalyptus, tea tree, bergamot;
 • vid förlust - beat, ylang-ylang, mynta;
 • mot sektion - kamille, sandelträ, vetiver;
 • för torrt hår - rosenträ, rökelse, apelsin.

Universell mask från färglös henna

 • flytande honung - 35-50 ml;
 • klyfta eller annan vegetabilisk olja (mandel, olivolja) - 30-40 ml;
 • 1 äggula;
 • äppelcidervinäger - 20-25 ml;
 • färglös henna för hår - 50-200 g;
 • varmt vatten - 50-150 ml.
 1. Späd kassan med vatten till en uppslamning.
 2. Lägg till andra komponenter i den varma massan.
 3. Gnid del av produkten i rötterna.
 4. Fördela hårets sammansättning.
 5. För att värma huvudet med polyeten och en handduk.
 6. Efter 1,5 timmar tvättar locken med schampo.
 7. Upprepa proceduren 1-2 gånger i veckan.
 8. Behandlingstiden är 2-3 månader.

Hur färgar hon färglös henna?

Även namnet på den aktuella produkten indikerar frånvaron av pigment i dess sammansättning. Det är omöjligt att färglägga hår med färglöst henna, cassiapulver ändrar inte nyansens nyans. Denna kosmetiska produkt används för att behandla skadade lockar, återställa strukturen och stärka glödlamporna. Om du applicerar cassia på färgade trådar blir tonen bara ljusare och rikare.

Hår efter färglös henna

Användningen av den presenterade naturprodukten har en mycket positiv effekt på hårets tillstånd. Färglös henna är speciellt användbar för skadat hår, det gör dem tätare och mjukare, förbättrar elasticiteten och förhindrar tvärsnitt och bräcklighet. Som en del av kassan finns komponenter med omslutningsegenskaper. De skapar en mikroskopisk film på hårstängerna, som inte bara skyddar dem mot skadliga yttre påverkan, men ger också en blank glans. Efter att ha fullföljt hela behandlingen, ser lockarna ut efter biolaminering.

Ett oönskat resultat kan endast erhållas om färglös henna har applicerats på blont hår. Naturliga blondiner ska inte använda kassierpulver eftersom det ger strängarna en gröngul ton. Artificiellt lättade lockar, särskilt i närvaro av skador och stavens porösa struktur, är mer utsatta för denna åtgärd och blir smutsiga kärr.

Kan jag färga mitt hår efter färglös henna?

Frisörer förbjuder inte parallellt att tillämpa den ansedda vårdgivaren och ändra tonens toner. Efter färglös henna kan du färga håret, men inte omedelbart. Det är lämpligt att vänta tills krökarna absorberar de goda naturliga ingredienserna och återhämtar sig lite. Det är bättre att färga trådarna antingen innan du använder färglös henna för håret, eller en vecka efter de medicinska procedurerna.

Använd färglös henna

I den här artikeln ska jag prata om en av mina favorit naturprodukter för att stärka håret - om färglös henna. Den kan användas av absolut alla, men vara känslig för din kropp: om håret är torrt, är det bättre att använda det mindre ofta och bara applicera på hårbotten.

Färglös henna för hår är metoden för tillämpning huvudämnet i denna artikel.

Färglös henna

Färglös henna är en miljövänlig naturlig produkt som erhålls från en Lawson-växt genom att slipa sina torra stammar i pulver. Till skillnad från konventionell henna, målad i rödaktig färg, och erhållen från bladen av samma växt, ändrar färglös henna inte hårets färg, men det har inte heller mindre användbara egenskaper.

Så, med hjälp av färglös henna för hår kan det avsevärt förbättra sitt utseende, struktur och allmänna tillstånd.

En av de främsta fördelarna med användningen av detta verktyg är att stärka, återställa och väsentligt förtjocka håraxeln. Som ett resultat blir krullarna tjockare, livliga och glänsande.

Och den färglösa hennaens förmåga att släta hårets vågor, som om den omsluter den med en osynlig film, gör det bara ett medel för frälsning för splittring, skadat och sprött hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Man tror även att effekten av att applicera färglös henna flera gånger motsvarar effekten av ett sådant salongförfarande som laminering.

En annan viktig egenskap hos färglös henna är dess förmåga att förebygga och stoppa håravfall samt stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därmed väcka vilande hårsäckar.

I synnerhet hjälper det att klara av mjäll, och med både torr och oljig, för att lugna hårbotten, lindra inflammation, klåda och irritation.

Förutom alla ovanstående har produkten en närande och samtidigt en mild rengöring och peeling action, och kan användas som ett naturligt schampo.

På grundval av allt kan vi dra slutsatsen att för återkomsten av skönhet och hälsa hos hår är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på dyra salongprocedurer. I de flesta fall gör färglösa henna inte värre.

Försvagad, tunn, tråkig, skört och livlös, dåligt växande och fallande hår bokstavligen "återföds" efter sin vanliga användning.

Var att köpa

Köp färglös henna, som regel kan du:

 • i små avdelningar med billiga kosmetika och hushållskemikalier,
 • på marknaden,
 • ibland i apotek och i stora stormarknader som Auchan.

Användningen av färglös henna för hår

Hår är en prydnad för mannen. Inte bara kvinnor drömmer om friskt och vackert hår. Tyvärr är inte många av dem som förbättrar naturliga produkter kända som inte skulle färga håret. Det är lätt för dem som föredrar att ändra sin färg, men de som är nöjda med de naturliga, särskilt blondinerna och blondinerna, är mycket svårare i detta avseende. Men ett verktyg som inte färgar håret finns naturligtvis - naturen har gett allting. Färglös henna är en ört som, trots att håret stärks, ändrar inte sin färg.

Vanligtvis säljs färglös henna i påsar (fråga hos apotek och kosmetiska butiker), som rekommenderas att användas en gång. Faktum är att när du öppnar förpackningen förstörs pulvret ganska snabbt och förlorar dess användbara egenskaper.

I princip skrivs instruktionen för att odla färglöst hennapulver på en väska. Som regel hälls pulvret i en sådan mängd kokande vatten att det vid omrörning bildas en medeltjocklek av grus. Den resulterande och något avkylda massan bör appliceras på håret.

Nu hur man använder färglös henna

När du har spridit pulvret och fått den nödvändiga konsistensen, applicera kompositionen på håret, gnugga det bra in i hårbotten och rötterna och jämnt sprida sig längs hela längden av strängarna. Du kan göra denna procedur både på rena och smutsiga lockar. Efter, som med tillämpning av hemlagade hårmaskor, rekommenderas att vikla huvudet med plastfolie och linda den med en varm handduk ovanpå.

De första gångerna kommer ansökan att räcka för att hålla produkten på håret i 25-30 minuter. I efterföljande tider kan innehavstiden gradvis ökas till 1: a timme.

Som ovan nämnts har färglös henna en mild rengöringsegenskap, och verkar i viss utsträckning också som ett schampo, så att du kan tvätta av det bara med vatten. Men om du känner att ditt hår inte är tillräckligt tvättat, tvätta sedan Henna, tvätta mitt huvud som vanligt, med hjälp av schampo och balsam.

Vad som annars kan sägas om tekniken för att applicera färglös henna för hår är det faktum att du inte kan begränsa dig själv i experiment. Så i stället för kokande vatten kan pulvret spädas med heta buljonger och infusioner från olika örter, och olika ingredienser kan sättas till den resulterande massan, allt från väsentliga och vegetabiliska oljor till andra naturliga produkter.

Färglösa hennahårsmaskar

Färglösa henna masker är effektiva och utan att tillsätta några ingredienser.

Eventuella recept för hemlagade masker är en rekommendation, inte en tydlig indikation på åtgärden, och dessutom, på grund av hårstrukturens individualitet, bör du välja de komponenter som passar dig. Du måste försöka välja det bästa alternativet.

Färglös henna för hår tjänar som en utmärkt bärare, sedan Det är bekvämt att blanda det med andra ingredienser av populära recept för hår. Lägg till några andra örter (kamille, nässla, salvia, calendula eller burdock (hugga örter i en kaffekvarn eller tillsätt extrakt av dessa örter)), vegetabiliska oljor (sesam, johnoba, mandel, jojoba, gör håret mjukare, återfuktas, närma ), eteriska oljor (gör hård doftande och mer lysande och har en individuell effekt), äggula, honung, kefir (stärker håret mer) etc. Du kan också experimentera genom att lägga till vitaminer A, E, krossade spannmål, dimexid, lera etc. Dimexid är ett läkemedel som gör cellmembranet permeabelt och läkemedlet når målet snabbare. Varje komponent är användbar på egen väg.

Alternativ 1

Så det är nog att späda 1 påse med hennapulver (eller påsens golv beroende på hårlängden) med kokande vatten i en sådan mängd att en homogen krämig massa erhålles vid omrörning. Den resulterande och lätt avkylda massan ska appliceras helt på allt hår, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten och håll i 25-30 minuter, helst omsluta huvudet med plastfolie och omsluta en handduk över toppen.

Applicera Henna kan vara både smutsigt och rent hår. De första tiderna bör det inte hållas på håret i mer än 30 minuter. I efterföljande tider kan hållartiden gradvis ökas till en timme.

Du kan tvätta av masken, som med användning av schampo, eller bara med vatten bara.

Denna mask med färglös henna är lämplig för alla typer av hår. Men speciellt är det rekommenderat att göra det med håravfall, särskilt med dåligt växande, tunt, försvagat, skört och splittrande hår, såväl som i närvaro av torr eller oljig mjäll.

Alternativ 2

Och självklart kan du förbättra effektiviteten och användbarheten hos färglösa henna masker genom att lägga till olika naturprodukter till dem.

Till exempel kan hennapulveret självt spädas inte bara med vatten utan med infusioner och avkok från olika örter.

Vanligtvis är örtteer framställda enligt följande: 1-2 msk. sked torrt gräs hällde en halv liter kokande vatten, och koka på låg värme (eller ludd i ett vattenbad) i ca 10-15 minuter.

Därefter avlägsnas buljongen från värmen, täckt med lock, lämnas i 30 minuter och sedan filtreras. Vid infusioner tas samma proportioner gräs och vatten, endast efter att ha kokt vatten, kompositionen kokar inte, men täckes helt enkelt med ett lock och lämnas i 1 timme, eller till fullständig kylning. Efter, filtreras igen.

I princip, om du köper torra örter i farmaceutisk förpackning, bör förberedelsemetoden skrivas på dem.

Innan avel ska avkok eller infusion upphettas till ett hett tillstånd.

När det gäller örterna som används för att göra hemlagade masker med färglös henna, är det till exempel en infusion av kolvfot, avkok av burdockrötter, infusioner av torrblod och björkblad lämpade för att förbättra hårväxten. För att stärka håret och mot deras förlust - avkok och infusioner av hummer och salvia.

Du kan enkelt hitta information om andra örter som passar din typ och egenskaper hos hår på Internet.

Alternativ 3

Hårmaskor från färglös henna med tillsats av vegetabiliska och eteriska oljor:

Det är mycket bra att lägga till naturliga oljor till redan utspädd färglös henna. Ungefärliga proportioner - 1 msk läggs till 1 engångsdel av henna. sked vegetabilisk olja (med mycket torrt hår kan vara 2 matskedar), eller 5-6 droppar eterisk olja.

 1. För torra, spröda och splittrade ändar är olivolja, kokosnötolja (1 tesked smält smör), avokadoolja, jojobaolja, cashewnötter och vetexperter perfekta.
 2. I närvaro av snabbt smutsande fettigt hår kommer det att vara bra att tillsätta den essentiella oljan av citron, limemetta och citronbalsam.
 3. För den allmänna förstärkningen och restaureringen av hår vitalitet - vegetabilisk olja av pistasch, kalendula och grönt kaffe. Ur eteriska oljor - myrraolja, ylang ylang och cassia.
 4. För håravfall, borrolja, eterisk olja av gran, cederträ och cypress rekommenderas.
 5. Tja, om du är orolig för mjäll, lägg till den eteriska oljan av pelargon, gran, enbär och kayaputa.

Metoden för att applicera färglösa henna masker med oljor är densamma som i fallet med henna masker som beskrivs i det första receptet. Endast tvätta dem ska vara med schampo.

Alternativ 4

När det gäller andra produkter som läggs till hemlagade hårmaskor från färglös henna, kan du experimentera som du vill.

 1. Så, om du har oljigt hår kan hennapulver spädas med lite uppvärmd kefir, sur mjölk, vassle, yoghurt eller grönt te. Och tillsätt det blötta svarta brödet, massan av färsk tomat, massan av sura frukter och bär, riven råpotatis, vetemjöl.
 2. Med en blandad och vanlig hårtyp, försök att lösa Henna med yoghurt eller liknande med grönt te, och tillsätt sedan sur grädde eller massan av vattenmelon, persika, druvor, äpplen.
 3. I närvaro av torrt hår är det bra att odla Henna med varm mjölk och tillsätt majonnäs, äggulor och 1-2 teskedar honung, keso, banan, persimmon, melon och aprikosmassa.

Ta proportionerna av tillsatta komponenter i ögat.

Hålltidstiden för masker med färglös henna och andra produkter under de första tiderna är också 25-30 minuter. I den efterföljande applikationen kan tiden ökas till 1: a timmen.

Skölj med schampo.

Färglös henna skiljer sig i konsistens från vanlig henna, och det är lättare att tvätta bort.

Alternativ 5

Maske mot håravfall: kokosnöt (fuktgivande, näring) olja 2 matskedar, ricinusolja 1.1 matskedar, cassia obovata 2 matskedar, någon essentiell olja för att stärka 5 droppar, mulani dregs eller grön lera 2 matskedar, avkok gräs eller varmt vatten.

Applicera på håret och lämna i 1 timme, skölj sedan av masken med schampo.

Alternativ 6

Mask för att stärka håret och mot deras förlust. Ångad henna på varmt vatten eller avkok av örter. Lägg till sesamolja eller olja av bingaradzh till den. Du kan lägga till några droppar essentiell olja.

Håll masken i 15-30 minuter, skölj sedan.

Alternativ 7

Mask för glans och hårvolym. Ångad Henna i varmvatten eller örtbuljong och tillsätt 1 msk. mandelolja och 1 tsk Dimexidum.

Håll i 30 minuter till en timme, skölj sedan. Du kan använda schampo. Denna mask kan utföras utan tillsats av Dimexidum.

Alternativ 8

En mask som täcker många aspekter: fuktar, närmar, stärker, ger sken och volym.

150 g Henna färglös + 2 äggulor + 2 matskedar mosad olja + 1 matsked olivolja + 2 matskedar vinäger + 2 timmar honung och ångad kryddnejlika med bryggning, eller du kan helt enkelt koka vatten. Pinks läggs till i skuggan av rött.

Skölj med schampo efter 1-1,5 timmar.

Alternativ 9

Mask för täthet och stärka håret. Använd försiktigt för dem som har torrt hår.

I en blandning av vatten och färglös henna tillsätt 2 msk. l. citronsaft, två äggulor, mager kockost. Applicera en tjock massa på håret, sätt på ett lock och linda en handduk runt huvudet.

Håll i ca 20-40 minuter, skölj sedan med schampo.

Alternativ 10

Mask för att återfuktas och återställa torrt och skadat hår.

Häll kokande vatten eller avkok av gräs 2 msk. cassia obovaty, insistera 15 minuter, tillsätt sedan massan av avokado och 1 msk. kokosnöt, castor, Bringaradzh oljor.

Tvätta av med schampo om ungefär en timme.

Alternativ 11

Att stärka fet hår.

Färglös henna zaparit på varmt vatten eller örttekoko, tillsätt 2 msk. l. citronsaft, blå lera 2 msk. och 1 msk. l. sesamolja eller olja av blengaradzh.

Håll dig från 40 minuter till en timme. Skölj håret väl med schampo.

Alternativ 12

Mask-schampo för hårvolymen.

Gör en blandning av färglös henna och nässla 2 till 1, tillsätt senapspulver (ca 2 matskedar blandning av 2 teskedar). Allt detta häll varmt vatten.

Blandningen appliceras på fuktigt hår och varar i 7 minuter, tvättas sedan av utan schampo med vatten, surgörs med ättika.

Du kan göra ett schampo utan senapspulver, helt enkelt skapa en blandning av henna på ett avkok av nässla eller kamille, till exempel. Vatten kan inte surgöras, om ditt hår reagerar dåligt på ättika eller om du är allergisk mot det. Bara i detta fall är det värt att skölja håret inte bara med vatten, men som en del av avkok som du inte har lagt till i henna.

Alternativ 13

Henna, äggula, 1: a. flytande honung, 1 msk. Cognac - allt detta blandar till en krämig konsistens. Det kan spädas med varmt vatten.

Applicera blandningen på håret, lägg sedan på en hatt, linda en handduk runt huvudet. Värme orsakas av brandy, det stimulerar blodkärlen i huvudet och hårlökarna, honung och äggula som ett sätt att stärka.

Håll i 15-30 minuter. Tvätta håret

Alternativ 14

Värm hönan med varmt vatten, tillsätt aloejuice, vitaminer och olja till blandningen. Applicera sedan på hårets rötter, fördelas över håret.

Sätt på en hatt, och lägg på en handduk runt huvudet. Håll masken i ungefär en timme, skölj sedan med vatten. Om det behövs kan du använda schampo.

Alternativ 15

Mask för att mjuka håret och ge det en volym.

1 msk. färglös henna, 1 msk. mandelolja (kan sesam, kokos, Bringaradzh, jojoba, etc.), varm kefir och 1 hl. citronsaft.

Håll i 15-30 minuter.

Alternativ 16

Mask med färglös henna för att accelerera och hårväxt.

Rör hennaen med krossad nässla och häll den resulterande blandningen med avkok av kullrot, kyla något och tillsätt 1 matsked. vetegroddarolja med några droppar eterisk olja. Blanda allt grundligt och applicera på torrt hår.

Sätt på en hatt och linda ett huvud över det med en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter. Du kan använda luftkonditionering.

Alternativ 17

Blanda 150 g henna neutrala, 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 2 tsk honung och ångad nötkött eller bara kokande vatten.

Pinks läggs till i skuggan av rött.

Om ditt hår är "torrt" från henna

På grund av individens individualitet är det värt att notera att den färglösa henna med alla dess positiva egenskaper kan "torka" håret för vissa människor. Men det här undviks enkelt om du följer några regler och recept.

Först bör masker av färglös henna göras mer än en gång i veckan (oftare, och vissa kanske oftare - lyssna noga på din kropp, det berättar alltid vad du ska göra och hur).

För det andra, för att stärka håret, är det ofta tillräckligt att applicera blandningen endast i hårbotten, så hårlampan tar emot alla nödvändiga ämnen, men samtidigt får henna inte på håret själv. Men den här metoden är inte lämplig för dem som vill "återställa" skadat hår, släta "hårvågor" etc. För att göra detta behöver du fortfarande näring håret längs hela längden. I framtiden, efter att du har tagit ditt hår i ordning, kan du närvara bara hårrötterna.

För det tredje kan du fuktar håret med vegetabiliska oljor (sesam, mandel, jojoba, Bringaradzh, etc.). Oljan kan tillsättas direkt till blandningen och kan appliceras på håret efter att du tvättat henna.

Henna för ansikte

Henna används ofta i kosmetologi, och inte bara som en mask för hår. Mild rengöring och peeling effekt lämplig för huden. Kompositionen av henna är en speciell syra som binder kollagen i hudcellerna, vilket är mycket viktigt vid anti-agingprocedurer. Används för att näring huden, föryngra, lyft, till tonen, den har en vitare effekt. Huden efter en sådan mask blir elastisk och flätig.

Färglös henna är en tonic och används mot kokar, hematom, inflammationer och även herpes. Hjälper med överflödig fet hud från seborré.

Tonårsbekämpare rekommenderas ofta att använda färglös henna för att bekämpa inflammatoriska formationer i problemområdena i huden: akne, akne, svarta prickar. I det här fallet läggs lite teolja till den färglösa henna. Resultatet är ett medel som lindrar inflammation, normaliserar talgproduktionen och torkar ansiktets hud.

För att lätta fräknar och ge en matt skugga i ansiktet, rekommenderas att använda färglös henna med tillsats av borsyrainfusion.

För att uppnå maximal effekt av att applicera masken från henna, bör du rengöra huden före proceduren och behandla den med lotion eller tonic - så maskkomponenterna absorberas bättre av huden.

 • Torka en liten mängd Henna med varmt vatten till konsistensen av tjock gräddfil, låt den brygga i ca 5 minuter; Applicera ett tjockt lager på hela ansiktet eller på det önskade området (ju varmare Henna, ju bättre det expanderar porerna och låter de användbara ämnena tränga in). Håll kvar tills det är torrt. Maskan är väldigt lätt att tvätta av. Och om den "torkade" hennaen späds något med vatten, kan du gnugga ansiktet och få en skrubbande effekt. Överdriv inte bara det.

Färglös henna för hår: applicering

För beredning av naturligt och säkert hårfärg använd torra löv eller rötter av Lawson. Färglös henna, som är tillverkad uteslutande av rötter, är inte mindre populär, närmar torra trådar med vitaminer, läker skador och ökar hårvolymen. Hur appliceras färglös henna korrekt, kan den användas varje dag?

Färglös henna: funktioner

Det har länge varit känt att henna ger en ljus, rik färgton till krullningar, stärker hårsäckarna, förhindrar förlust och återställer den skadade strukturen hos strängarna. Tjejer som inte vill ändra sin hårfärg använder färglösa henna - det läkningspulveret avlägsnar lätt mjäll, stärker håret (förtjockar varje hår), eliminerar splittrade ändar och ger en ädel glans. Pulvret har en grön färg och passar alla typer av hår.

Det finns flera typer av färg: svart, vit, koppar, färglös. Färgad henna är gjord av löv som innehåller ett säkert naturligt färgämne.

Henna sammansättning innefattar rutin - ansvarig för att förstärka hårsäckarna, fisalen - ett ämne som är oumbärligt i kampen mot mjäll, karoten - ansvarig för restaurering av skadade trådar (särskilt efter kemisk perm eller långvarig användning av curling), krysofanol, förstörande svampar och mikrober, ceaxantin - inte tillåter hårlökar att falla ut och emodin - accelererande hårväxt. Pulvret innehåller också vitaminer: B, C (askorbinsyra förbättrar blodcirkulationen). Färglös henna behandlar allergiska reaktioner och sjukdomar som psoriasis i huvudet eller seborréen. Håret är fyllt med styrka, förtjockat, signifikant ökat i volym, lockar lätt kammas, blir jämn och glänsande. Den negativa påverkan av solstrålarna och det aggressiva inflytandet av ett krusjärn eller en hårtork reduceras, dessutom hårbotten fuktas. Tjejer som drömmer om långa, silkeslena krullar kommer att uppnå sitt mål två gånger så fort om de använder naturläkemedel. Färglös henna har en helande effekt och är billig - från 15 till 90 rubel. Svart eller vit henna är endast avsedd för färgning.

Kontraindikationer och skador

Henna kan orsaka allergisk reaktion. För att undvika obehagliga följder, applicera en liten mängd grön gruel på handleden eller armbågen, vänta i 15-20 minuter, skölj blandningen. Om det inte finns någon rodnad på huden och inget obehag (klåda, brinnande) kan läkemedlet användas. Om du har blont hår är det bättre att applicera produkten på flera strängar och kontrollera om de ändrar skuggan. Henna dränerar håret hårt - med en torr hårtyp är det inte nödvändigt att använda pulver, och det är bättre att lägga till ytterligare mjukgörare i masken. Om du bestämmer dig för att ändra bilden och göra en annan färg, sluta använda Henna minst sju dagar innan du applicerar färgen.

Hur man ansöker om ett botemedel

För torrt hår rekommenderas det att tillsätta ett par droppar essentiell olja till den utspädda blandningen. Skålen för att blanda Henna med vatten bör vara glas, kopparskålar är förbjudna, och vattnet för blandning ska ha en genomsnittlig temperatur (inte kokande vatten).

 • Torr och normal typ - du kan använda henna en gång varannan vecka, håll masken i högst 40 minuter;
 • Fetttyp - 2 gånger i veckan, behåll masken i minst 1,5-2 timmar.

Vad kan läggas till pulveret: kycklingägg, ryazhenka, torkade örter, eteriska oljor. Färglös henna ger de första resultaten efter 2 ansökningar per månad. Indiska och afrikanska kvinnor använder starkt te istället för vatten. En mask som appliceras på blont eller blont hår tvättas av på en halvtimme, för svarta tiden ökar tiden - 1,5 - 2 timmar, beroende på typ.

Hur man lagar mat

Öppna påsen med verktyget, häll det i skålen, fyll det med varmt vatten (inte kokar), vatten kan ersättas med örttekoko. Häll vatten a la carte, tills dess, tills du får en viskös, sur grädliknande välling. Vänta på att masken svalnar, tillsätt ytterligare näringsämnen (om någon), rör om blandningen noggrant. Innan du applicerar masken behöver du tvätta huvudet, kamma det. Sprid henna över hela längden av strängarna med lätta, massorande rörelser. Täck huvudet med en plastpåse eller göm krullarna under en speciell gummikåpa. Efter en bestämd tid, tvätta av masken - ingen anledning att tvätta huvudet med schampo (du kan använda babyshampo, om en blandning av oljor som är svåra att tvätta bort läggs till pulvret).

recept

Extra mat för svaga, blekna trådar. Blanda en påse med henna med varmt vatten (80-100 ml), rör om till en enhetlig konsistens. När massan har svalnat till medium temperatur, tillsätt 1 tsk. bovete honung och 1 kycklinggul, applicera agenten längs hela längden av trådarna, tvätta av efter 30 minuter (tid räkna med dig själv).

För färgat hår. Häll pulvret med varmt avkok av kamille (till en tjock konsistens), tillsätt till den halvkylda massan av 2 tsk. burdock olja och 3 droppar eterisk olja (rosmarin, jojoba eller ylang-ylang), applicera på strängarna, skölj.

Färglös henna för mjäll. Torka pulvret med vatten (80 ml), blanda med ricinolja (1 msk), burdockolja (1 msk), avokadosmassa (2 msk). Vänta på att masken fylls på (5-10 minuter). Applicera den varma blandningen i håret, massage, lämna i en halvtimme eller 1,5 timmar, beroende på hårets typ och färg, skölj.

Mask på kefir eller cottage cheese

Blanda 2 msk. henna med varm kefir (100 ml), låt blandningen stå i 20 minuter och sprida sedan över strängarna. Tvätta av på en halvtimme. Kefir mask accelererar tillväxten av hårsäckar, stärker lösa strängar. För att göra en ostmask, blanda pulvret med ostmassa (3-4 msk), kycklingblomma (2 st), Citronsaft (2 matskedar).

På nätet

140 g pulver blandat med torr krossade näsblad (100 g), senapspulver (2 msk), tillsätt vatten (till en tjock uppslamning), fördela genom håret.

Färglös henna för fetttyp

Häll 100 g grönt pulver med varmt vatten (300 ml), när masken har svalnat lite, tillsätt citronsaft (2 msk), blå lera (2 msk), burdock eller ricinolja (2 msk).

Ett annat sätt: Lägg till varm öl (100-150 ml) till 100 g pulver, låt lösningen stå i ca 30 minuter, tillsätt sedan 2 msk. citronsaft, 2 msk. blå lera, 1 tsk ricinolja 1, rör om blandningen, använd som avsedd.

Shine och Shine

Blanda Henna (100 g) med vatten (300 ml), tillsätt mandelolja (1 msk), "Dimexid" (1 tsk). Rör masken noggrant, använd som omedelbart instruerad, tvätta av det efter en timme. Henna kan blandas med jojobaolja (3-4 droppar).

Multikomponent färglös henna

Blanda pulvret (150 g) med varmt vatten (200 ml), vänta tills det kyls till medium temperatur (lämna i 30 minuter) och tillsätt följande ingredienser: 2 äggulor, 2 msk. l. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 1 msk. bovete honung

Med denna artikel läs:

Färglös henna för hår

Utan undantag vill varje kvinna ha vackert och välskött hår. Sedan antiken har de glänsande, långa och tjocka strängarna vittnat för deras ägares hälsa och var en av de mest värdefulla egenskaperna hos äkta kvinnlig skönhet.

Att leva under förutsättningarna för en modern metropol exponerar vi hela tiden vårt hår för effekterna av skadliga miljöfaktorer. Damm- och torrluft, ultraviolett strålning och bilavgaser har en dålig effekt på deras hälsa. Dessutom saknar de ofta rätt näring, vård och omsorg. På grund av allt detta över tiden blir krullarna spröda och tråkiga, de kan börja dela och falla, det finns irritation och mjäll.

Färglös henna kan klara av alla dessa problem. Denna kosmetiska produkt är framställd av löv och stjälkar av Cassia dumma, och det har verkligen underbara egenskaper.

Vad är det för?

Henna, som är bekant för alla, färgar hår i en kopparröd färg är gjord av bladen av en sådan växt som lawsonia är otrevlig. Förutom de uttalade färgegenskaperna som används för hår- och mehendi-kroppsmålning har detta pulver länge använts i medicin som ett desinfektions- och regenereringsmedel. Från det gör masker för naglar och hud.

Färglös henna är inte mycket lik den vanliga trots likheten i namnet. Pulvret från dessa växter ser nästan likadant ut, men påverkar annorlunda. Produkten som erhålls från kassi fläckar inte, men den har en kraftfull positiv effekt på huden och håret. Växten är rik på sällsynta och extremt fördelaktiga substanser, tack vare vilken den har använts sedan urminnes tider. Och nu är det populärt när det används som en mask för ansikte, händer och kropp, och speciellt för hår. Det tjänar till att stärka, återställa och närma hår och hårbotten, klarar av problem som överdriven fett, mjäll och skador på krullarnas struktur.

Färglös henna är skyldig i alla sina användbara egenskaper till sin unika sammansättning.

struktur

Det är förvånande att en växt som växer i öknen under de hårda förhållandena om brist på vatten och näringsämnen kan ha en sådan rik och värdefull komposition. Följande ingår i antalet användbara ingredienser i Cassia:

Chrysophanol är ett naturligt antiseptiskt medel som bekämpar svampar och mikrober. På grund av dess antiinflammatoriska verkan och effekten på skadliga mikroorganismer fungerar det utmärkt vid behandling av seborré, liksom mjäll som dess yttre manifestation. Dessutom hjälper det att rengöra pus och läker epidermis sår. På grund av sin färg kan det ha en liten färgförmåga.

Emodin är ansvarig för att ge en naturlig livlig glans till krullningar, efter en tillräcklig exponeringstid, verkar dess effekt som hårlaminering.

Aloe-emodin påverkar perfekt hårväxten, stimulerar tillväxten av gamla och nya hår.

Karoten främjar läkning av problematiska lås, återställer hårsaxelns struktur, förhindrar att det faller, faller ut, sektionen av spetsarna.

Betaine är en populär del av olika produkter för att ta hand om torra, färgade och skadade trådar. Det har en enorm fuktgivande effekt.

Ceaxanthin är ett kraftfullt förebyggande av håravfall och ett sätt att bekämpa det.

Rutin stärker hårsäckarna, vilket ökar livet för varje hår och förhindrar att de faller ut.

Fysalin är också en antimykotisk och eliminerar en orsak till seborré och hudirritation.

Kosmetisk färglös henna innehåller inte vitamin- och mineralkomplex som är vanliga för våra vanliga växter. Dessutom är varje ämne användbart och speciellt. På grund av att de är sällsynta i våra breddgrader blir de ännu mer värdefulla eftersom det är nästan omöjligt att få dem från någon annan produkt.

Med korrekt användning och fullbordad behandling med färglös henna kan du förbättra håret avsevärt, ge det glans, styrka och tjocklek.

Fördel och skada

Cassia pulver används för att eliminera ett stort antal problem med hår och hårbotten. Här är några av dess fördelaktiga egenskaper för lock och epidermier:

Stärka hårsäckar, vilket är ett utmärkt sätt att förhindra håravfall.

Extra mat för tunna trådar och epidermier.

Den är speciellt användbar för fettkrullar, reglerar talgproduktionen och eliminerar fettinnehåll och snabb förorening.

Bra för användning och hårväxt. Kompositionen hjälper till att inte förlora gamla regrowna hår och stimulerar utseendet på nya.

På grund av närvaron av krisofanol och fizalenapulver kan det bota olika sjukdomar som orsakas av svampar och bakterier. Det används också vid behandling av mjäll och seborré.

En färglös hennapulvermask är användbar för hårlinjetycka. På grund av detta är det också mycket fördelaktigt för hårvolymen.

Henna-behandling har förmågan att förbättra huvudvärkets immunsystem och skydda den mot effekterna av negativa miljöfaktorer, sol och vind samt mekanisk eller kemisk skada.

Verktyget hjälper till att kämpa mot tvärsnittet av hårspetsarna och torkar inte huden.

Vi kan säga att användningen av det här verktyget gör krökarna mer levande och friska, på ett positivt sätt förändrar håraxelns struktur, fuktar och närnar det, ger krönens volym, styrka, glans och skydd mot skadliga influenser.

Men även denna användbara produkt har sina nackdelar.

På grund av produktens naturlighet, orsakar det praktiskt taget inte allergiska reaktioner. Ändå är individuella manifestationer möjliga på grund av intolerans mot ämnet. Om detta inträffade och under appliceringen av masken började du brinna och klåda, bör proceduren omedelbart stoppas. Annars kan du få irritation av huden, som då måste behandlas i tillägg.

Tillsammans med den antiseptiska effekten kan produkten torka hår och hud. Därför, med speciell skada eller stark uttorkning av hår, är det nödvändigt att applicera det noggrant. Önskad kombination av pulver med substanser för näring och hydratisering. Om du använder Henna för ofta och inte kombinerar med fukt kan du ta håret till dränering och brittleness.

Använd inte färglöst hennapulver på nyfärgat eller blekt hår. För det första kan komponenterna i verktyget ingå i en kemisk reaktion med färgämnesresterna och då kommer effekten att vara oförutsägbar. För det andra kan produkten ha en färgningseffekt på hår som är lättare och pigmentfritt och färgar det i en gulgrön nyans.

Vilken henna är bättre?

När man köper färglös henna är det omöjligt att bedöma dess kvalitet. Men ändå köpa ett verktyg och komma hem, kan du kontrollera dess egenskaper. I affären kan du se var produkten producerades och göra ett välgrundat val.

Indiska Henna har en god kvalitet, såväl som producerad i Turkiet och Egypten. Också på försäljning är iranska naturprodukter, men användare noterar att de senaste åren har kvaliteten minskat. Kanske berodde detta på tillägg av andra örter.

Det bör noteras att om växten skördades vid rätt tidpunkt, torkades och krossades kvalitativt, kommer den slutliga kosmetiska produkten att vara av kvalitet oavsett var gräset är.

Men det bör noteras att det inte finns några europeiska kvalitetsstandarder och produktionskontroll i Indien, så inte alla komponenter kan skrivas på sminkens smink och ibland finns det onödiga tillsatser.

Öppna väskan med pulveret först luktar det. Om lukten är växtbaserad, märkbar och stark - produkten kommer att ha goda helande egenskaper. Även texturen i pulvret kommer att berätta mycket. Om det är litet och homogent, var produktionen av hög kvalitet, men om det är möjligt att hitta ojordade komponenter var råvarorna troligen inte första klass. Pulvret ska ha en grönbrun färg, som fortfarande kan kallas marsh. Särskilt uttalad färg efter kombination av torrsubstans med vatten. Om det finns en skugga av yellowness i det - växten samlades in vid fel tidpunkt och kommer inte att innehålla den maximala mängd användbara ämnen.

Om ditt hår inte har färgats eller blektats, kommer rätt färgade henna inte att ändra sin färg alls. Vid målning kan man dra slutsatsen att produkten är falsk eller innehåller ytterligare komponenter.

Hur ofta kan jag använda?

Användningen av färglös henna för behandling och förstärkning av hår, som i fallen med andra produkter bör vara regelbundet och inte episodisk. För att få ett synligt resultat är det nödvändigt att göra en hel kurs med masker med cassiapulver som håller flera månader.

För normala eller fettbenäkra lås kan sådana masker appliceras 2 gånger i veckan. Med en torr hårtyp bör du inte upprepa proceduren mer än en gång i månaden.

För att minska produktens torkningseffekt kan du lägga till några droppar essentiell olja i masken eller göra en blandning baserad på kefir.Nästa Artikel
Hur tvättar man burkolja från håret?