Hur byter du hårfärg utan färg?


Det är inte lätt att vara kvinna. Mode är så rastlös att det erbjuder att färga hår i en mängd olika färger. För tio år sedan färgade damerna sina hår i röda, sura och ljusa färger. Nu är naturliga toner på mode, men män, deras preferenser är så bytbara att du inte kan behaga dem igen - antingen blondiner eller brunetter som de gillar. Efter en bra manikyr, ett solarium och ett besök hos en kosmetolog finns det inte längre någon önskan och pengar för dyrt hårfärg. Och vad ska man göra? Du behöver veta hur man byter hårfärg utan färg, och då blir du inte onödiga problem.

Lite historia

Det är nu möjligt att gå till affären eller besöka en skönhetssalong och i ett förfarande ändrar du hårfärgen och ingen kommer att skylla dig för det (förutom naturligtvis mormor vid ingången, för vilken den minsta förändringen i bilden är en annan anledning till skvaller). I antiken i Ryssland fanns det helt olika regler och en titt på det.

Många kvinnor behöll sin naturliga hårfärg en hemlighet. Det var skäl för detta. Till exempel ansågs en ung dam som hade blont hår vara en riktig skönhet (kanske sedan de gånger männen drar vid blonda tjejer). Ganska damer med mörkt och rött hår var inte hävdade. Folk brukade säga att dessa djur är resultatet av att slå samman djävulen, deras själar är inte rena och man bör undvika att kommunicera med dem. Många tårar skjulde en mor för att gifta sig med sina döttrar. Så jag var tvungen att gå för några knep.

Naturligtvis fanns det ingen kosmetologer och hårforskningsinstitut vid den tiden, men häxor hedrade och respekterades. Inte bland allt självklart. Häxorna var tunna, vackra, för att de visste hur de skulle bry sig om sig själva. De visste skönhetens hemligheter, hade en uppfattning om de fördelaktiga egenskaperna hos vissa örter. Men samhället trodde inte på det, och alla deras upptäckter kallade resultatet av kommunikation med djävulen. Sådana kvinnor visste hur man bytte hårfärg, och därför vände sig mörkahåriga tjejer till dem för att inte stanna "i tjejer". Självklart riskerade de, för att förbindelsen med häxan kunde straffas. Rädsla och trollkarlar, men på grund av kvinnlig solidaritet gjorde gärna medgivanden och gav kvinnor magiska drycker. Uppenbarligen sedan dess har recepten gått vilse i folket, och nu är de tillgängliga för oss.

Hårlättnad

Eftersom viljan att bli en ljus blondiner förstör många flickers hår och slår dem i släp, vilket är anledningen till att de måste skära av dem och ha på sig en kort frisyr länge, börjar vi vår historia om hur man lättar håret med hjälp av naturliga färgämnen.

 • Gyllene nyans. Förbered en tinktur på 200 gram medicinsk kamille fylld med 1 liter kokande vatten. Efter 30 minuter spolas den kylda buljongen genom ostklaven. Våt "mirakelvatten" håret och vänta på att håret torkar naturligt.
 • Ljust blont nyans. Gör en blandning av 0,5 liter vitt vin och 150 gram rabarberrot. Koka blandningen i eld i 30 minuter, och efter den tilldelade tiden spänna kompositionen. Låt "potionen" torka och skölja håret, låt det torka utan hårtork.
 • Ljusgyllnad ton. 100 gram torkad kamomill, häll i 0,5 liter kokande vatten och koka i en halvtimme, omrör kompositionen från tid till annan. Töm sedan vattnet, pressa ut det återstående gräset och tillsätt 50 ml 3% väteperoxid. Kompositionen appliceras på håret i 30-40 minuter och tvättas av med schampo.

Du kan lätta ditt hår med andra mycket intressanta och förmodligen bekant på dina sätt:

 • Lemon. Applicera citronsaft med en borste eller dra en citronkil över strängarna och luta mot solen. Effekten är garanterad och bra!
 • Honung och citron. Förbered 4 citroner, 20 gram kalendula, 20 gram gummi, 30 gram rabarber, 50 gram alkohol, 50 gram honung och 500 gram cum. Från alla komponenter bereder du förtydligande strukturen. Rabarberrot och ättika kokar i 10 minuter, tillsätt sedan kamomill, kalendula, juice av 2 citroner till avkoket. Efter 5 minuter, svalna kompositionen och efter kylning tillsätt alkohol, honung och juice av de återstående 2 citronerna. Skölj håret med denna buljong, tillsätt 2 msk. skedar på 1 liter.
 • Lök Husk För att skapa en gyllene nyans 50 gram löklök, häll 200 ml och låt sjuda i 20 minuter. Torka sedan buljongen och pressa medlen, våt håret. Tvätta inte kompositionen och torka inte håret!
 • Acacia Honung Gnugga den här honungen i ditt hår efter det vanliga tvättförfarandet. Låt ditt hår blötläggas i honung i 10 timmar och täcker det med en huvudduk. Efter denna tid skölja återstoden med vatten. Honung skapar effekten av väteperoxid, endast delar dem i jämförelse med detta verktyg. Dessutom kan du bli av med spår av föregående färg, vilket färgat hår.
 • Kanel och honung. Observera att denna mask är kontraindicerad för personer som är allergiska mot biprodukter. Masken gör att du kan lätta håret med 2 toner, men vi rekommenderar att du duplicerar proceduren för detta och upprepar det 1 gång om 7 dagar. Om du har mörkt hår kan effekten ses från cirka 3-4 gånger. Förbered följande ingredienser: 4 msk. Skedar kanel, 100 gram honung, 2 msk. skedar balm eller hårmaskor. Värm honungen i ett vattenbad utan överhettning det för att inte förstöra dess fördelaktiga egenskaper. Sedan tillsätt kanel till honungen och blanda. Låt blandningen svalna, lägg sedan till masken den sista ingrediensen - hårbalsam. Blanda igen och skölj håret med schampo. Applicera din hemlagad mask på vått, handdukstorkat hår, kamma tråden för att ge varje hårfärg. Efter att du har försäkrat dig om att varje hår är täckt med produkten, linda huvudet med klämfilm och en handduk. Efter 4 timmar, tvätta håret noggrant med schampo och vatten. För övrigt lyser en sådan mask inte bara håret perfekt utan har också förmågan att lödda splittrade ändar.
 • Kefir. Denna mask görs på natten. 50 gram kefir vispa med ett ägg, tillsätt 2 msk. skedar av vodka, 1 msk. en sked av schampo och juice av en halv citron. Efter att ha skapat en homogen massa, applicera den på håret och fördela jämnt genom håret med en sällsynt kam. Täck huvudet med en wrap och en handduk och gå och lägg dig. Skölj håret på morgonen. Efter en sådan kefir-färgning kommer inte bara håret att lysas, men växa bättre och kommer också att vara mättat med näringsämnen.
 • Nettle och kamille. Ta 1 msk. sked torrnet och kamille och förbereda buljongen genom att tillsätta 1 liter vatten. Medan "drycken" svalnar, tvätta håret och skölj det med den beredda blandningen. Vik en handduk runt huvudet i 20 minuter. Ta bort handduken och torka håret och fukt sedan med kamille-essens, som späds i vatten i ett förhållande av 1: 1. En timme senare, skölj håret med följande infusion: 2 msk. skedar av kamomill fylls med varmt vatten och åldras i 20 minuter, sedan filtreras.
 • Te te För tinktur behöver du: 10 gram lös te, 50 gram farmaceutiskt apotek, 40 gram vatten, 400 ml vatten, 200 ml icke-kolsyrade mineralvatten. Koka upp vatten, häll ut Henna, Kamille, Långbladstea och koka kompositionen i 5 minuter. Vänta tills blandningen har svalnat, och först därefter häll i vodka. Sammansättningen insisterar på en mörk sval plats i 2-3 dagar. Därefter tömma vätskan och kläm resten. Applicera kompositionen för att rengöra fuktigt hår (utan att gnugga det i hårbotten). Skölj håret med shampoo efter 40 minuter.
 • Du kan också genomföra effektiv hårförtydligande med vita hönan och vegetabiliska oljor. Sådana metoder är emellertid mindre säkra, eftersom vit henna innehåller en stor mängd väteperoxid och oljor måste kombineras med en stor mängd oxidant.

Hur man gör håret rött?

För att bli en rödhårig beast kan du använda dessa recept:

 • Kinesiskt te. För ett glas behöver du 3 matskedar te. Sedan kokas blandningen i 20 minuter, kyles och appliceras på håret i 15 minuter. Förfarandet avslutas genom att tvätta håret med varmt kokt vatten utan att använda schampo.
 • Henna. Naturligtvis är henna också en färg, men användningen tvärtom har en positiv effekt på hårets hälsa och tillväxt. Du kan enkelt hitta den i butiken och förbereda blandningen i proportion som anges på förpackningen. Det viktigaste att tänka på när du köper din egen hårlängd. Om du vill färga kort hår - 1 pack henna är tillräckligt, 2 förpackningar är nödvändiga för medelhår och 3-4 förpackningar för långt hår.
 • Lök Husk 200 gram uppslamningsskal, häll 1 liter kokande vatten. Blandningen måste hållas i ett vattenbad i 20 minuter. Buljongen kyls, filtreras och håret sköljs med det. Som ett resultat kan du se en ljus gyllene nyans på ditt hår.
 • Lökskal för att skapa rödaktigt rött hår. Häll ett glas kokt vatten med 50 gram lökskål. Ställ in blandningen på låg värme och låt sjuda i 20 minuter. När buljongen är infunderad och kyld, gnid den i hårbotten. Istället för te kan du också använda svart te.

Hur ger du ditt hår en mörk nyans?

Inte bara för att lätta, men också att "mörka" håret är möjligt med hjälp av traditionella folk recept.

 • Malt kaffe för att ge hår en kastanjebrunt färg. 4 tsk naturligt kaffe häll ett glas kokande vatten och blanda väl. Koka blandningen över hög värme i 5 minuter, tillsätt sedan 1 paket av henna till det. Kall och applicera på håret. Täck huvudet med plastfolie och en handduk. Efter 40 minuter, tvätta av masken med varmt vatten och skölj, beredd enligt följande recept: 1 msk. sked vinäger späds i 1 liter vatten. För att spara färgen, upprepa masken var 7-10 dagar.
 • Ekbark för kastanjhår. Häll 1 msk. sked av ekbark med en liter kokande vatten och koka i en timme på låg värme. Efter kylning appliceras blandningen på håret i en timme, håret är inslaget med en film och en handduk. Blandningen tvättas inte av och håret torkas naturligt. Istället för ekbark kan du använda lind eller nässla.

Som alltid kan lite kunskap om folkrecept och din önskan göra underverk. Glöm inte att användningen av naturliga ingredienser inte bara gör hårfärg naturlig, men har också en positiv effekt på deras struktur och tillväxt.

Byt hårfärg utan att använda färg

Hårfärgning har nu blivit en nödvändighet, men ett visst sätt att följa. De besöker salonger och köper pengar inte bara för damer som behöver dölja sitt gråa hår, men också för unga damer som vill ge sitt hår en vacker eller ljus nyans. Sådana experiment kan inte påverka hårets kvalitet, och nu söker många kvinnor sätt för ofarlig färgning. Naturliga färgämnen ger inte bara håret önskad nyans utan förbättrar även kvaliteten.

Vad du bör tänka på när färgning håret folk remedies

Folkrättsmedel förstör inte hårstrukturen och skadar inte kroppen som kemiska färgämnen. De handlar försiktigt, så du kommer inte att uppnå ett så bra resultat med användning som med industriell färg. Dessutom kommer infusioner och masker som bygger på dem inte att hjälpa dig att drastiskt ändra färgen - de kan bara ge önskad nyans.

Följande är tips som du definitivt bör ta hänsyn till när du målar:

 1. För att göra önskad nyans mer uttrycklig behöver du flera förfaranden för färgning med naturliga produkter.
 2. Som vid kemisk färg beror den resulterande nyansen på krullarnas initiala färg.
 3. Mjukheten i naturliga färgämnen negerar effektiviteten av färgning av grå och hårt hår - det är svårt att måla över dem med infusioner.
 4. Det rekommenderas inte att färgas med naturliga produkter omedelbart efter att ha tillåtit det, eftersom håret är mycket svagt efter det här förfarandet. Bättre vänta en och en halv vecka.

Innan du byter skugga, är det bättre att mjuka krullarna: Häll den vanliga volymen av schampo i behållaren, med vilken du tvätta huvudet, tillsätt 1-2 matskedar natronkaka i det och blanda i en homogen emulsion. Applicera denna produkt på trådarna, smyg och skölj noggrant.

Lighteningsträngar

Tekniken för lätta hår innebär en stark kemisk effekt på lockar, vilket torkar ut dem och gör dem liknar släp. Naturhårfärgning är ett bra sätt för dem som vill göra lockar ljusare utan konsekvenser för håret.

kamomill

Den positiva effekten av blommorna i denna växt i folket upptäcktes för länge sedan. Kamomill desinficerar, föryngrar huden, hjälper till att klara inflammatoriska processer och lugnar sig perfekt.

Infusioner av blommor hjälper också kvinnor att lysa färgen på huden och strängarna.

 • 200 gram blommor ska infunderas i en liter kokande vatten. Detta kan göras i ett vattenbad eller brygg kamille i en termos. För att ge växten alla dess fördelaktiga egenskaper, vänta bara en halvtimme;
 • infusionen ska tömmas och får svalna;
 • Våt strängarna jämnt med avkok och vänta tills krullarna är torra.

För att göra resultatet av förtydligandet mer märkbart kan en mer koncentrerad infusion göras genom att fördubbla volymen av kamomillblommor.

Ljussätt kan inte bara vara ren infusion:

 • nässla + kamille. I en liter kokande vatten måste du insistera på 1 msk. varje växt. Skölj håret med kylvätska efter shampooing. För att göra resultatet mer märkbart kan du ägna hela utmatningen till kamomill-kamomillljuset, från och med gången vätning krullarna med extrakt och torkar dem naturligt;
 • kamille + peroxid. Ett annat, men inte helt naturligt sätt att klargöra kamille, innebär att man lägger till 1 liter. Infusion av 100 ml 3% väteperoxid. Närvaron av detta apotek i "färg" kräver försiktighet: Efter att ha fuktat håret med ett schampo är det nödvändigt att skölja håret efter en halvtimme.

Kammelte infusioner torr hud och hår. För att inte förstöra dem rekommenderas det att "skämma bort" håret med fuktgivande masker efter lätta.

Naturliga syror

Kemisk klargöring uppstår på grund av exponering för syror, i naturen, dessa ämnen finns också i överflöd. För att uppnå önskad nyans kan du använda något av verktygen:

 • vin + rabarber Häll i en kastrull 0,5 liter. vitt vin och smula i flytande 150 gram stam eller rabarber. På en liten eld, koka blandningen i minst en halvtimme, och spänn sedan på den. Den resulterande sura avkoket våtnar ditt hår och låter dem torka naturligt. När du uppskattar den skuggade nyansens skull tvättar du dem noggrant och fuktar med en balsam;
 • citron + sol Juice av denna frukt bör försiktigt appliceras med en pensel på locken, jämnt fördela över hela längden. Om din framtida bild tillåter en viss försumlighet i förtydligandet av strängarna, kan du spendera dem direkt med en citronskiva och sedan gå under solens strålar.
 • kefir + ägg + vodka. 50 ml. Rör jäst mjölkprodukt i en homogen massa med ett ägg, 2 matskedar. vodka, juice av halv citron och 1 msk. schampo. Sprid den resulterande emulsionen jämnt längs strängarna och kamma den med en frekvent kam. Wrap ditt huvud med klädesfilm, linda håret med en handduk och gå och lägg dig. På morgonen ska blandningen tvättas av krullarna. Tack vare kefir som lättar håret, kommer krönorna inte bara att få önskad nyans utan också växa bättre.

Mjuka naturliga ljusmedel ger inte omedelbart märkbart resultat: För att ändra hårets nyans med 2 toner, är det nödvändigt att upprepa proceduren för naturlig färgning om en vecka.

Ljus akacia honung lyser också håret väl, som fungerar som väteperoxid, bara mycket mjukare. Efter kvällshampooing, applicera den här produkten på vått hår och linda det med en huvudduk över natten. Efter minst 10 timmars honung behöver du tvätta håret.

Honungsklingor lyser inte bara håret utan hjälper också försiktigt bort färgen från dem. Denna funktion hos biodlingsprodukten hjälper kvinnor att bli av med effekterna av misslyckad eller ojämn färgning.

Du kan också förbereda en ljusmask baserad på honung. Smält på ett vattenbad 100 gr. produktblandning i det 4 msk. l. mark kanel och sedan kallt. Efter kylning, sätt in emulsionen ca 2 msk. balsam. Tvätta håret med schampo och applicera sedan en ljussmalka jämnt på locken, lindra håret med en wrap och en handduk. Efter 4 timmar kan du tvätta av den doftande produkten med trådar och fukta dem med balsam.

Hur man gör håret rött

Det är mycket lättare att lägga till ett litet rött hår i hårfärgen än att lätta på det. Resultatet kommer att visas efter första eller andra användningen. Det bästa sättet att byta skugga på detta sätt är blont hår, men det är också möjligt att ge en attraktiv guldfärg till de mörka lockarna.

 • henna. Denna naturliga färg har länge använts inte bara för att ändra hårfärg, men också för deras övergripande återhämtning. Du kan köpa naturlig henna och brygga färgämnen själv, behåll de proportioner som anges på förpackningen, och du kan köpa färdiga emulsioner. Tillverkare av det senare ger ett stort urval av färdiga nyanser, blandning vit och vanlig henna i olika proportioner, samt att fördjupa färgen genom att lägga till basma;
 • så att den röda nyansen visade sig djupare, kan du knäda kakao eller malet kaffe med henna och lägga till en av dem i mängden 3 tsk. i sammansättningen av färgningens naturliga mask. En timme senare ska blandningen sköljas försiktigt från huvudet.

Användningen av henna har negativa konsekvenser: håret efter detta naturliga färgämne kan inte tändas tills plantpigmentet är helt ur dem. Exponering av oxidationsmedel för att krulla efter henna kan leda till att håret grönas.

 • Du kan ge krullarna en fin ljus gyllene färg genom att förbereda en infusion av lökskal. Tvätta 200 gr. råvaror för att lossa det från damm och brygga 1 l. kokande vatten. För att lökskalan bättre ska ge färgen till vätskan är det bättre att hålla infusionen i ungefär en halvtimme i ett vattenbad. Klar buljong är nödvändig för att kyla och skölja håret i det efter shampooing;
 • Med ett svagt extrakt av svart te kan du också lägga till en trevlig gyllene nyans till locken. 50 gr. råvaror måste fylla 0,5 liter. kokande vatten och låt stå i en halvtimme. Strained infusion appliceras på håret efter tvätt och vänta på deras naturliga torkning. Det är inte nödvändigt att tvätta bort det naturliga färgen från krullarna - naturliga medel kommer inte att skada dem.

Ge krullarna en mörk nyans

Kvinnor har alltid försökt att ge håret en ädel ljusskugga, så i folkrecept hittar du lite information om hur man gör krullar röda eller mörka. Men det finns fortfarande flera sätt att göra ditt hår mörkare med naturliga produkter.

De flesta naturliga färgämnen ger håret en ljus kastanj som kan spela vackert i solen.

 • Mask med kaffe och henna kommer att lägga en kastanjeskugga på dina lockar, mättnaden kan justeras genom att öka mängden malt kaffe i emulsionens sammansättning. För en färg av medelstark ljusstyrka rekommenderas att blanda 1 pack henna med 2-3 msk. kaffe och späd blandningen i 1 msk. kokande vatten. Koka masken, sedan svalna. Efter att ha applicerat locken sätta på huvudet med en omslag och linda ihop med en handduk. Efter 40 minuter (eller en timme om du har hårt hår), ska masken tvättas av;

Eftersom naturliga färger verkar mycket försiktigt och snabbt tvättas ut med schampon rekommenderas det att upprepa färgningen varje vecka.

 • En stark infusion av te gör håret mörkare med 2-3 toner i ett färgämne. Förbered en tjock brygga, vik 100 g tjockbladsdryck 0,5 liter. kokande vatten. Efter en halvtimme kan infusionen filtreras. Skölj krullarna med kylvätska och vänta på att de ska torka på egen hand;
 • En infusion av ekbark eller lindblommor färgar också färgämnen i mörka kastanjebrun. 2 msk. råmaterial häll en liter vatten och koka sedan kompositionen på låg värme i ungefär en timme. Efter ansträngning och kylning applicera naturligt färgämne i håret, linda huvudet med en wrap och en handduk. En timme senare kan krullarna torkas naturligt.
 • nässla kan användas för att göra krullarna mörkare. Packa löv av denna medicinska växten bör fyllas med vatten så att det täcker alla råvaror. Koka ner vätskan tills dess volym är halverad. Applicera den kylda "färgen" till tvättat hår i ungefär en halvtimme (det är bättre att fördubbla tiden för ägare av tjockt, hårt eller grått hår) och tvätta sedan av det.
 • färga håret i mörka nyanser med hjälp av Basma. Du kan variera önskad färg genom att blanda den med henna i olika proportioner.

Ta hand om strängarna efter proceduren

 • som buljonger och infusioner torkar upp krullarna lite, efter att procedurerna använder fuktgivande balm;
 • Efter färgning kan du skölja håret med något surgjort vatten (1 msk vinäger + 1 liter vatten);
 • och under de första dagarna efter färgning med naturliga produkter rekommenderas det inte att besöka offentliga simbassänger, eftersom högt klorinnehåll i vatten kan förstöra skuggan,
 • så att färgämnena inte tvättas före tiden, och krullarna och huden inte överdriver, välj schampon med ett minimum av alkali. PH för sådana produkter bör vara mindre än 6-7, men endast tillverkare av professionell kosmetika bör ange information om syrabalansen hos sina produkter. Om du hämtar vanligt schampo, ta det som skapades för torrt hår.
 • så att ditt hår inte torkar ut, undvik att använda en hårtork och andra stylingapparater, varmluft och ytor kommer att förstöra dina lockar;
 • att återfuka krullarna gör regelbundet masker med tillsats av vegetabiliska oljor.

Myntaolja för hår: fördelar och regler för användning

Läs mer om hemmet hårlaminering recept här.

video

Se videon för mer information om hårfärgning

slutsats

Naturliga färgämnen påverkar håret mjukare och skadar inte deras hälsa. Men bestämmer dig för att använda naturlig nyans, var redo att resultatet av förfarandet inte kommer att bli lika märkbart som efter användning av kemiska föreningar. Kvinnor måste ibland repetera hemavkok sessioner flera gånger för att uppnå önskad färg.

Hur man byter hårfärg utan att applicera färgämne

Ofta vill tjejer ändra sitt utseende. Och oftast föredras det att byta hårfärg. Med hjälp av olika medel kan du ändra färgtonen dramatiskt. Men inte alla produkter är säkra, speciellt färger, vilket inkluderar ammoniak. Nu betyder det att färgämnen är så olika att det är möjligt att välja även säkra metoder för färgning. Hemma kan du välja färgämnen som kommer att vara av naturligt ursprung. Som ett resultat kan hårfärg ändras och stärkt hår.

Tidigare tog färgproceduren mycket tid. Och i Ryssland måste flickan helt behålla sin naturliga färghemlighet. Även då var det blondiner som ansågs skönheter. Troligen från den tiden, lägger män mer uppmärksamhet åt tjejerna med denna hårfärg. Mörkhåriga damer är inte så värda bland unga killar. Men några kvinnor som kallades häxor, visste hur man bytte färg. Det var precis vad de brunhåriga människor vände sig till dem. Förmodligen började en piggy av recept för färgkrullar växa från och med den tiden.

Färgproceduren

Vid målning är det väldigt viktigt att veta några punkter:

 1. Det är inte meningslöst att lätta mörkt hår, det är osannolikt att de kommer under denna procedur.
 2. Hårt och tjockt hår dåligt färgat.
 3. Rött hår är inte mottagligt för lättnad i ett förfarande. Efter det första förfarandet blir håret orangefärgat.
 4. Blont hår är målade mycket bra.
 5. Oljebaserade blandningar och krämiga formuleringar färgar perfekt över grått hår.
 6. Många målarfärger behövs för mycket tjocka och långa krullar.
 7. Våt hår lyser snabbare.
 8. Om håret tidigare har genomgått ett permanent förfarande är det bäst att inte färga håret minst en vecka.

På videon, hur man byter hårfärg utan färgämne:

Hårlättnad

Håret är oftast mycket ogiltigt efter att en tjej försöker färga håret från mörkt till ljus. Som ett resultat blir krullarna som hö, längden måste avlägsnas. Därför behöver du veta färgkompositionerna av naturligt ursprung, vilket kan tända håret utan skada.

 1. Få en gyllene färg. För att göra detta måste du förbereda ett avkok som tillverkats av 0, 2 kg kamomill, köpt på apoteket och fyllning med en liter kokande vatten. Verktyget måste infunderas i en halvtimme, sedan filtreras det genom gasbindning. Helt allt hår fuktas med denna lösning och låter håret torka på egen hand. Vad är recensionerna om kardborreolja med kamillehår, hjälp att förstå informationen från artikeln.
 2. Ljusgyllene färger kan erhållas med rabarber och vitt vin. Det tar 500 ml vin och 0,15 kg rabarberrot. Den resulterande blandningen ska kokas i ½ timme, sedan belastning. Förbered en varm lösning för att helt skölja krullarna. Torka håret själv utan att använda ytterligare enheter.
 3. För att få en ljus guldfärg måste du hälla 0, 1 kg kamomill och häll 500 ml kokande vatten. Lösningen omrörs gradvis och kokas i brand i 30 minuter. Därefter hälls allt vatten och resterande blandning pressas. Väteperoxid - 50 ml sättes till lösningen, det är nödvändigt att ta en koncentration på 3%. Inom 40 minuter ska kompositionen verka på hela ytan av håret. Skölj bort rester väl med schampo.

Förutom dessa recept kan du använda andra tekniker. Dessutom kan många metoder vara bekanta.

Med citron

Den vanligaste citronen kan lätta krullarna. Du kan använda antingen nypressad citronsaft eller en skivad citron. Det är nödvändigt att applicera juice på en pensel och håll den helt på allt hår. Eller med hjälp av en citronkil för att bearbeta hår. Därefter måste du gå till solen, så att ditt hår är helt mättat med citron och torkat. Den resulterande effekten kommer att behaga.

Honung och citron är inte bara ett utmärkt sätt att förtydliga, men också en bra hjälpare för att återställa hårstrukturen. För att förbereda blandningen behöver:

 • 4 citroner
 • 50 g honung
 • 20 g calendula tinktur
 • 20 g kamille
 • 0, 5 liter vinäger
 • 50 g alkohol.

Till att börja med koka ättika och rabarber i 10 minuter. Juice pressas ur två citroner och läggs till kokande blandning tillsammans med kamomill och kalendula. Därefter ska buljongen stå kvar för att svalna, och sedan tillsätt de övriga ingredienserna. Den resulterande produkten måste tillsättas till vattnet för sköljning. För 1 liter vatten behöver 2 matskedar av blandningen. Men hur man gör en mask för hår med honung och citron hjälper till att förstå informationen från artikeln.

Vilken hårfärg kan du ge en beige hårfärg, detaljerad med bilder och videoklipp som anges i artikeln.

Vilken typ av färg kan uppnå ljusbrun hårfärg, hjälp att förstå informationen från artikeln.

Här är vilken hårfärg som får färg av choklad, information från den här artikeln hjälper dig att förstå: http://opricheske.com/uxod/okrashivanie/cvet-volos-molochnyj-shokolad.html

Men vilken typ av färg kan uppnå kopparbrunt hår hjälper till att förstå informationen från den här artikeln.

Med en båge

Lökskal har länge använts för färgning påskägg. Så hon kan också delta i hårfärgning. För att göra detta, rengör löken, ta 0,05 kg skinka och häll 200 ml vatten. Denna blandning sätts i brand för att koka i 20 minuter.

Stam flytande dab hår. Därefter behöver du inte skölja håret, men lämna dem bara för självtorkande. Som ett resultat kan du få en gyllene nyans. Men hur annars kan du använda en buga för hår, hjälper till med informationen från den här artikeln.

Använda acacia honung

Ren acacia honung används också för att lätta krullarna. Förfarandet utförs bäst på natten. För att göra detta gnidas flytande honung i håret och på toppen lägger jag på ett tyg. Exponeringstiden är 10 timmar. På morgonen drog håret bara med vanligt vatten.

Verkan av honung kan jämföras med verkan av väteperoxid. Men, naturligtvis är honung en godartad botemedel. Om håret tidigare var målat, kommer honungen att bli av med rester av färg.

Med kanel och honung

Kanel och honung - dessa två komponenter används ofta för att läka hår. Kanel är känd för sin rika sammansättning av näringskomponenter, du kan inte ens prata om de gynnsamma egenskaperna hos honung. Om du är allergisk mot honung eller kanel, ska denna mask inte användas. Vanligtvis krullar efter denna procedur klargörs med 1-2 toner.

Därför, om du vill uppnå mer synliga resultat måste du upprepa proceduren. Det rekommenderas att göra detta inte mer än en gång i veckan. När det gäller mörka lockar är att utföra proceduren 4 gånger för att få ett märkbart resultat. På Internet kan du se mycket recept med kanel och honung, du behöver bara välja rätt för dig själv. Ett alternativ kan vara enligt följande. Vilka recensioner om masken för hår med kanel finns, du kan förstå om du läser innehållet i den här artikeln. 100 g honung måste smält i ett vattenbad, men du behöver inte döda alla fördelaktiga egenskaper genom att koka. Tillsätt sedan 100 gram kanel till flytande honung. Kanel ska lösas i honung, vilket kommer att förbättra den ytterligare sköljningen av kompositionen från hårets yta. Blandningen måste kylas och tillsätt sedan balsam. Det tillsätts för att mjuka håret, eftersom kanel kan torka håret.

Kompositionen appliceras på håret och förpackas med handdukar. Men i förväg fördelas hela blandningen jämnt med en hårborste. Förpackningsfilm skadar inte. Över 4 timmar färgning kommer att inträffa. Resterna av produkten tvättas av med schampo och vatten. Med allt detta visar det sig inte bara en ny hårfärg, men också ändarna slutar skära.

Med henna

Henna i kombination med vegetabilisk olja verkar också underverk. Det är nödvändigt att använda vit henna, men dess användning måste vara korrekt. Sammansättningen av denna typ av henna innefattar mycket peroxid, vilket är nödvändigt för exponering för olja. Använd denna teknik med försiktighet.

Ljusa inte hår som är för mörkt i håret. Skadade och smala krullningar rekommenderas inte heller att lysa, för att undvika ytterligare försämring av håret. Om det emellertid förtydligades, är det bäst att bearbeta håret med näringsrika balm. Hur kan man fortfarande använda färglös henna för hår, hjälp att förstå informationen från artikeln.

Hur får man en röd färg?

Håret kan inte bara lysa, men ger dem också en röd färg.

 1. En av de enklaste metoderna är att använda te. För matlagning behöver du ett glas vatten och 3 skedar te. Inom 15 minuter måste blandningen kokas och sedan svalna. Buljongen appliceras på håret i en kvart i timmen. Skölj sedan krullarna med vatten, shampoo är inte nödvändigt att applicera.
 2. Hur man inte säger om den kända Henna. Hon kan inte bara färga håret utan också behandla det och påskynda tillväxten. Att förbereda lösningen i sig kommer inte att vara svårt, vanligtvis på paketet finns en instruktion. Det viktigaste är att ha tillräckligt med smink för hela hårets längd. Vanligtvis är ett eller två paket tillräckligt för en genomsnittlig längd.
 3. Med hjälp av lökskal kan du också få rött hår. En liter vatten behöver 200 gram skal, som måste placeras i ett vattenbad och hållas där i 20 minuter. I den ansträngda kyllösningen sänker du håret och låt det torka. Den rödaktiga nyansen kommer att bli mycket märkbar.
 4. Med hjälp av lökskalar kan du göra en ljus röd nyans. För att göra detta behöver du 50 gram skinka, häll ett vanligt glas vatten. 20 minuter kokas blandningen på elden och lämnas sedan för att insistera. Spridd lösning löses väl i huvudets hud.

Få en mörk nyans av hår

Med hjälp av olika metoder blir håret ofta ljusare. Men det finns sätt att göra skuggan mörk. Samtidigt att använda de skadliga färgstrukturerna är det inte nödvändigt.

Det vanligaste sättet är att använda kaffe. Resultatet är en kastanjeskugga. För ett glas kokt vatten behöver du 4 teskedar kaffe. Men notera att kaffe måste vara naturligt. Kaffedryck krävs för att koka i 5 minuter, och tillsätt sedan henna till den. Det kommer att vara tillräckligt en väska. En kall lösning appliceras på håret och täckt med en påse eller film.

Maskens exponeringstid bör inte överstiga 40 minuter. Därefter tvättas resterna av med vatten och håret sköljs på toppen. Behöver rengöringslösning förberedas i förväg. För att göra detta, för 1 liter vatten måste du ta matsked vinäger. Sköljning kan lite fixa den resulterande färgen. Men det är fortfarande nödvändigt att utföra proceduren för färgning varje vecka eller var 10: e dag. Så du kan spara färgen.

På videon, hur man färgar håret svart utan färgämne:

Ekbark hjälper också att ge ditt hår en kastanjfärg. På den minsta elden måste du koka en matsked bark i en liter vatten. Kokningsprocessen ska ta 1 timme. Medlar processkrullar och lindar dem med en tjock handduk. Det är bäst att lägga håret kvar i förpackningen. Inget behov av att tvätta bort resterna, krullarna ska torka på egen hand. Om du inte kan ta barken av ek, kan du ersätta den med lind eller nässla.

Dessa enkla recept hjälper till att färga håret och göra det friskt. Naturliga ingredienser har alltid värderats, och nu värderas de ännu mer.

Hur byter du hårfärg utan färg?

Varje kvinna har en önskan att byta hårfärg från tid till annan: säkert, tillsammans med förändringar i livet, vill du också ändra något i utseende, och det händer att det bara är dags att lägga till nya anteckningar på din bild på våren eller sommarens kväll. Men ofta står kvinnan inför ett dilemma: hur man byter hårfärg, men inte att förstöra håret? Vanligtvis används endast henna eller basma för detta ändamål. Men det visar sig att det finns ett antal naturliga produkter för att byta hårfärg med 1-2 toner. Låt oss ta reda på mer om dem.

kamomill

Du behöver 200 g kamomillblommor (kan vara i pulver). Fyll tusensköna med 1 liter kokande vatten, låt det brygga i en halvtimme, och suga därefter håret rikligt med denna infusion (först, förstås, spänna det). Vänta på fullständig torkning utan hårtork. Denna metod kommer att ge ditt hår en gyllene nyans.

Lök Husk

Kom ihåg hur du målar ägg till påsk? En av de enklaste och mest kostsamma metoderna - lökskal. Det är också lämpligt för färgning av hår i guld, röd och till och med rödaktig färg. Färgen kommer att bero på metoden för tillagning av avkoket. Så om du häller 200 g skinka med 1 liter kokande vatten, låt det stå på vattenbadet i 20 minuter och applicera på ditt hår - du får en gyllene och röd färg. Om koka skålen (tillräckligt att laga 50 g skinka i två glas vatten i 20 minuter) och använd sedan avkokningen till håret, så blir de mer mättade rödröda nyanser. Både i det första och det andra fallet är det nödvändigt att lämna buljongen på håret tills den är helt torr, utan att tillgripa en hårtork och inte tvätta den med vatten.

200 g löv och kvistar, häll två koppar vatten, koka sedan buljongen över låg värme tills vätskemängden minskas med hälften. Sedan bör buljongen appliceras på håret och lämnas för att torka helt - hårfärgen kommer att förvärva en djupare och mer intensiv brun färg, och detta avkok rekommenderas speciellt för dem som har mellanklart eller mörkblont färg. För att göra färgen med en liten rödaktig nyans (kastanj) till en torr lind måste du lägga till en liten torr blandning av näsblad och ekbark.

Långblå svart te

Svart långblått te färgar också hår - mörkt brunt med rödaktig glansfärg. För att skapa en färglösning, häll 2-3 matskedar svart torrt te med två koppar vatten, koka upp och koka sedan över låg värme i 20 minuter. Broth redo. För att bibehålla den resulterande färgen hela tiden eller göra den ännu mörkare, använd regelbundet ett avkok av te till ditt hår - ungefär en gång i veckan. Detta kommer att bli en slags mask - trots allt har te läkningsproblem.

Om du i princip inte känner viljan att målas hela tiden, men du har grått hår och du vill dölja ditt gråa hår för en kort stund (flera dagar), använd även tefärgning: 1 tsk. te häll kokande vatten (ca 1/3 kopp), lämna i 40 minuter. Lägg sedan till 1/3 kopp kakaopulver eller snabbkaffe här - mixa och applicera den resulterande massan på håret. Glöm inte att slå ditt hår i en hatt och en handduk. Efter en och en halv timme, tvätta av denna maskfärg, skölj i slutet ditt hår med surgjort vatten. Förbereda det blanda, 1 tesked citronsaft eller vinäger och 0,5 liter vatten.

För att ge håret en djup brun choklad nyans används malet kaffe. Du behöver 2-3 teskedar av naturligt malet kaffe, häll dem med ett glas kokande vatten och lägg dem i kylskåpet. Därefter, när kaffet har svalnat, blanda det med 2 matskedar outplånlig balsam och ytterligare 2 msk. skedar av torrt kaffe. Den resulterande färgen, efter noggrann blandning, gäller för torrt hår. Ju mer du håller blandningen på håret, desto mörkare kommer de att visa sig, men det är lämpligt att hålla i minst en timme. Det är nödvändigt att tvätta av den här masken på vanligt sätt, tvätta trådarna med varmt vatten. För att behålla färgen måste masken upprepas - en gång om 7-10 dagar.

Rabarberrot

Denna produkt används för att ge håret en ljus blond eller asy nyans. För att få en ljusblond färg med röd eller kopparfärg, häll 200 g torr rabarberrot med vatten och koka i 20 minuter över låg värme, spänna sedan och skölj håret med avkok. För att få en ljusbrun färg med en ashyton, tillsätt 100 ml ättika eller vitt vin till ovanstående lösning.

Granbark

200 g granbark ska finmalt, bryggas med kokande vatten, låt det brygga i 30-40 minuter, spänn och applicera på hår. Denna mask måste hållas i minst en timme - efter det blir håret mörkt brunt, nästan svart.

Och vilka recept av naturliga färger vet du?

Hur byter du hårfärg utan färg?

Färgen har en kemisk effekt på håret, och det är skadligt, oavsett vilka provitaminer det är. Därför tänker många kvinnor som vill behålla hårets hälsa, tänka på hur man byter färg utan att tillgripa färg.

Vi alla vet att det är lättast för redheads i denna fråga: att färga håret med henna och det är det! Och befästning och önskad färg! Det finns dock vissa nyanser.

Hur byter du hårfärg med henna?

Henna - medel för att färga hår, känt under en mycket lång tid. Nu är det det vanligaste och billigaste sättet att hårfärgning. Men få tillkännagav det. Trots allt, inte alla tjejer instämmer i den röda nyansen av hår.

Egenskapen hos Henna hårfärgning är att ju längre du använder det, desto rikare blir hårfärgen. Så från den ljusa röda färgen kan du komma till den röda kastanjen. Även om mycket beror på den ursprungliga hårfärgen. I blondor är det inte troligt att henna målning ger brunt hår. Ju mörkare den naturliga hårfärgen desto rikare skuggan erhålls efter förstärkning med henna.

Henna är färglös - för att stärka håret och färga - för att stärka och färga håret. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till tjejer som vill bli rödhåriga.

Henna - detta naturliga vegetabiliska hårfärg. Det finns emellertid inte bara en, men andra mindre vanliga vegetabiliska målarfärger.

Hur byter du hårfärg med kamomill?

Kamille läkemedlet - den naturliga klarare för hår som är känd sedan en antikvitet. Det kan finnas flera sätt att lätta håret med kamomill. Huvudregeln - håret ska vara några toner mörkare. Daisy kommer inte att ta mörkt hår, trots allt är det inte ett färgämne. Det kommer att ge ett rättvist hår en vacker nyans och gör dem lite lättare.

200 g kamille häll kokande vatten (1 liter). Efter en halvtimme, dra in infusionen och skölj håret efter schamponering. I stället för infusion kan du använda ett avkok av kamomill. För att göra detta, 300 g kamille häll vatten (ca 1 liter). Koka i 10 minuter. Stam ut.

Du kan lägga citronsaft (100 g) och vegetabilisk olja (1 msk) till buljongen. Applicera ett sådant verktyg också efter att ha tvättat huvudet som en sköljning eller en mask (lägg sedan till vatten i halv mindre).

Hur byter du hårfärg med rabarber?

Rabarber är ett naturligt färgämne som ger håret en ljusbrun färg.

400 g rabarber häll 1 liter vitt vin. Sätt i ett vattenbad. Koka på låg värme tills blandningen reduceras 4 gånger. Kyl det ner. Stam. Använd som sköljning efter shampooing.

Om vad som annars kan användas för ljus och blont hår, läs artikeln Hur man tänder håret utan färg?

Hur byter du hårfärg med lökskal?

Lökskal är en annan naturlig lösning för dem som vill bli rödhåriga. Denna metod för hårfärgning ger dig en guldröd eller rödaktig nyans. Allt kommer att bero på den ursprungliga hårfärgen och receptet du använder.

 • För en guldröd nyans, använd lökskalinfusion. För att göra detta, häll 200 g lökskal med en liter kokande vatten och lämna i en halvtimme. Skölj håret med varm infusion efter varje shampooing.
 • För rött hår, använd lök avskalning avkokare. Koka 50 g lökskal i ett glas vatten i ungefär tjugo minuter. Ta sedan bort pannan från värmen. Kyler ner. Stam ut. Ge brygga. Stark buljonglökskal gned i håret efter schamponering.

Kaffe för att byta hårfärg utan färg

Kaffe är ett utmärkt naturmedel för dem som vill byta färg till mörk kastanje eller choklad.

4 tsk. kaffe (marken) häll ett glas kokande vatten. Koka i 5 minuter. Kyl buljongen. Lägg till en påse med henna. Och applicera på hår som en mask. Värm huvudet med en handduk. Efter ungefär en timme, tvätta av masken och skölj håret med surgjort vatten (1 msk ättika per 1 liter vatten).

Växtbaserade produkter färgar naturligt hår! Därför färgar de inte bara håret utan också stärker det, återställer och stimulerar deras tillväxt.

Fördelarna med naturläkemedel för att ändra hårfärg är uppenbara. Det måste emellertid erkännas att de måste tinker med. Många produkter (kamomill, rabarber, henna) appliceras efter varje shampooing. På grund av brist på tid, kommer inte alla tjejer att kunna ge sådan uppmärksamhet åt håret. Men de som inte sparar tid och energi för hårets skönhet, är bara nöjda med hårets skugga och deras skick!

Hur man färgar hår utan färgämne hemma

En kvinna är en fantastisk varelse. Vi vill förändra varje dag och försöka se annorlunda ut - vi uppdaterar garderoben, vi gör en ny frisyr, vi försöker djärva smink. Idag vill hon vara en dödlig brunett, imorgon - en frivolös blondin, och i övermorgon - en lekfull skönhet med eldiga röda krullar. Och det här är hela den moderna kvinnans väsen - att se på ett nytt sätt, men för att bevara den individuella charmen och charmen. Allt skulle vara bra, men håret tyvärr inte tolererar sådana frekventa förändringar. Ofta färgning med industriella färgämnen leder till dålig hårhälsa. Ändå finns det i färgkompositionerna en stor mängd ammoniak och andra potenta kemikalier. Därför rekommenderar vi att du använder ett alternativ - hemmetoder för färgning.

Fördelarna och nackdelarna med hemfärger

Hårfärgning är som följer. Om det är en professionell färg penetrerar den djupt in i håraxeln och trycker hårskalorna ihop. Det är därför håret efter frekvent färgning kraftigt pressar, blir hård vid beröring. Hemmagjorda färgämnen tränger inte in i håraxeln, men lämnar pigmentet väl på ytan. För att förstå kärnan i hemfärger måste du vara uppmärksam på för och nackdelar med oberoende förfaranden. Låt oss börja med det trevliga.

Den viktigaste fördelen som gör att kvinnor nekar professionell färg till förmån för hemfärgning är att bevara hårets hälsa. Efter hemmet får håret inte försämras, torkar inte, behåller sin tidigare styrka och livlig glans. Dessutom förändrar många naturläkemedel inte bara hårets skugga utan ger också extra omsorg - de närmar sig, återställer och återfuktar.

Kostnaden för hemfärger är ganska låg, hela processen kommer att kosta tio gånger mindre än en liknande som utförs i salongen. När allt kommer omkring erfarna hantverkare uppskattar sina tjänster mycket, du måste ganska mycket gaffla ut, för att inte tala om kostnaden för själva färgen.

En annan fördel med hemfärgning är procedurens bekvämlighet. Du kan ändra din bild när som helst, det är sent på kvällen eller kvällen. Du behöver inte gå till den andra änden av staden till den framstående mästaren, du behöver inte sitta med ett vått målade huvud i ett obekant rum. Du kan applicera ett färgämne och göra hushållssysslor utan att förlora tiden. Detta gäller särskilt för unga mammor som är mycket svåra att fly hemifrån.

Dessa är de viktigaste fördelarna som kan bli så kraftfulla att du för alltid kommer att vägra salongprocedurer och gå vidare till en självständig hemfärgning. Men inte allt är så rosigt. För rättvisa skull kan det noteras att förfarandet har flera nackdelar.

Den största nackdelen är att du inte kan drastiskt förändra hårets färg. Det kommer inte vara möjligt att vända från en brinnande brunett till en rättvis dam, eftersom naturliga färgämnen inte tränger in i hårets inre. Du kan dock ändra originalfärgen till 2-3 toner, inte mer. Det är, du kan göra en brunett från en brunett, ge ditt hår en kaffe, kastanj eller cognac nyans. Blondiner kan tända håret för ett par toner, ge asfär eller vete pigment, bli av med yellowness.

Naturliga färgämnen fungerar inte omedelbart. Det vill säga för att ändra färgen till ett par toner måste du utföra minst 3-4 procedurer med ett intervall på flera dagar. Det är viktigt att förstå att håret ändras färg gradvis, bara om det inte handlar om basma eller henna.

En annan viktig minus hemfärgning - är instabiliteten hos pigmentet. Tyvärr, om du slutar färga håret regelbundet, kommer färgen att återvända till originalet om några veckor.

Om du inte stoppar dessa brister kan du gå direkt till proceduren. Men först måste du bestämma önskade nyanser.

Hur tänder håret utan färg

Som regel försöker kvinnor i de flesta fall att lätta strängarna, eftersom den ljusbruna och vete hårfärgen positivt betonar ljus hud och uppdaterar bilden. Kom ihåg att de presenterade naturprodukterna endast är för blondiner och brunhårda kvinnor, de kommer inte att kunna byta svart hårfärg.

 1. Kamomill. Detta är ett bra sätt att byta strängar med ett par nyanser. Förbered ett avkok av kamille - cirka tre matskedar blomställningar per liter kokande vatten. Du kan våta håret i kompositionen och lämna det under filmen, men en mycket varaktig effekt kan uppnås om du sköljer håret med kamilledekok efter varje shampooing. Ta bara proceduren i vana, och krullarna kommer att lysa upp betydligt efter en månad med regelbunden sköljning.
 2. Lemon. Citronsyra har också en ljuseffekt. Nypressad citronsaft behöver bara appliceras på håret. Verktyget är bekvämt eftersom du kan uppnå effekten av bärnsten - det vill säga lätta håret är inte helt, men bara tipsen eller pigmentet till mitten av längden. Stärka verkan av citronsyraburken, om efter att ha applicerat saften för att lämna krullarna för att torka under direkt solljus. Ultraviolett accelererar processen för förtydligande.
 3. Väteperoxid. Denna färgmetod kan inte kallas säker och användbar, men det är ett enkelt och billigt sätt att lysa upp trådarna hemma. Hydroperit måste krossas och lösas i vatten. Den färdiga flytande väteperoxiden ska appliceras på håret, håll inte mer än 15 minuter, skölj med varmt vatten. Denna färgningsmetod bör kombineras med regenererande och närande masker så att håret inte blir torrt.
 4. Kefir. Alla mejeriprodukter innehåller i sin sammansättning av fördelaktiga bakterier som tränger in i hårstrukturen och förbättrar mejeriprodukternas ljuseffekt. Dessutom lyser kefir inte bara ljuset utan också bryr sig helt om håret, vilket gör det starkare, mjukare och mer glänsande. Kefir appliceras helt enkelt på fuktigt hår, varefter det ska fördelas över hela längden och tvättas bort om en timme.
 5. Med. Söt produkt perfekt återställer håret efter misslyckad färgning, brinner ut i solen. Det lyser inte, men ger en trevlig honungskugga, som är märkbar främst i solljus. Applicera honung i håret, täck huvudet med en omslag och värma upp, tvätta masken om en timme.
 6. Glycerin. Denna mask kan inte bara lysa upp trådarna, utan också göra dem otroligt smidiga och glänsande. På grund av förvärvet av ett spegelutseende visas håret visuellt lättare. Att lägga glycerin är inte svårt - det distribueras perfekt genom håret. Det bör emellertid tvättas av grundligt och upprepade gånger, med en stor mängd schampo. Annars kommer håret att vara fettigt.
 7. Gurkmeja. Detta naturliga färgämne hjälper dig att få en solig guldfärgad hårfärg. Gurkmeja kommer att klara av grått eller bränt gult pigment. Pulver kryddor bör blandas med kosmetisk olja eller hårbalsam, applicera på trådarna och lämna i 30-40 minuter. Men var försiktig - gurkmeja fläckar starkt handdukar, bad och hud.

För förtydligande kan du inte använda en produkt, men flera, kombinera dem med varandra.

Hur man målar om de bruna naturliga färgerna

Dessa tips och rekommendationer hjälper till för ägarna av ljusbrunt hår, från den ljusaste till den mörka nyansen. Med hjälp av hemfärger kommer du inte att ändra färgen drastiskt, men ge den en trevlig varm nyans.

 1. Cognac. Få en djup cognacfärg, du kan använda en kvalitetsdryck. Cognac bör appliceras på håret, lämna trådarna under ett par timmar under filmen och en handduk, skölj sedan med vatten. Färgen ändras inte efter det första förfarandet, men efter 3-4 färgning kommer resultatet att märkas.
 2. Coffee. För att få en kaffeskugga kan du bara använda naturligt kaffe. Löslig produkt för dessa ändamål fungerar inte. Brew starkt kaffe, fukta håret från rot till spets, samla i en bunt och lämna i några timmar. Efter tvätten kommer du inte bara att njuta av den utpräglade färgen utan också behålla den magiska kaffedomen på ditt hår.
 3. Ek bark. För att uppnå en ljusare (woody) nyans kan du använda ekbark. Ett par hackade skedar ska fyllas med kokande vatten, insisterade i en termos i ca 8 timmar, sköljt hår efter varje tvättning av huvudet.
 4. Lök Husk Detta färgämne ger dig en gyllene nyans och varm honungsfärg. Lökskal ska kokas över låg värme, spänna kompositionen och skölja håret. Utan tvättning av buljong måste du vikla huvudet med en film, lämna i 40-50 minuter, skölj sedan med varmt vatten.
 5. Valnötter. Skaffa dämpad träfärg kan använda färg från ett valnötskal. Om du vill uppnå ett mer uttalat pigment måste du använda unga nötter, de ska hackas och kokas i låg värme i minst en halvtimme. Dampa håret i kokt buljong, håll i ungefär en timme och skölj. Mörk hårfärgning valnöt ger en bronsfärg.
 6. Nettles. För att skryta med en koppar nyans av hår, måste du använda ett avkok av nässla. Skölj bara håret efter varje shampooing.

Glöm inte att den resulterande färgen kan skilja sig något från det angivna. Pigmentet beror på sin egen hårskugga, hårkroppens tillstånd (om håret är lös, det är lättare att färga), och även om håret är färgat eller inte.

Hur man uppnår rött hår

Det är möjligt att uppnå röd färg, för detta ändamål är det nödvändigt att använda samma lökskal, men i en mer koncentrerad form. En ljus röd färg kan erhållas med karkadte - skölj bara håret med det. En hetare färg kan uppnås genom att blanda hibiskus med kalendula. Om du använder vin för en mask får du en djup, slank färg, mer som en körsbär. För att göra detta bör en naturlig dryck upphettas, appliceras på håret och lämna i några timmar. Alla dessa verktyg ger ett synligt men inte alltför ljust resultat. För att uppnå en riktig skugga av rött, kan du använda henna.

Henna är en strimlad växt som används för färgning av hår, ögonbryn och ögonfransar, på basis av henna förbereder de kroppsfärg. Det är ett säkert, men otroligt kraftfullt pigment som verkligen förändrar hårets färg. Dessutom är henna mycket användbar, det släpps även i färglös form - för att stärka strängarna och göra dem mer levande och tjocka. I sig ger Henna en klar röd färg. För färgning, blanda hennapulver med vatten och applicera våt på håret. Om du vill få en mörkare och djupare nyans rekommenderas att blanda henna med basma. Basma är också ett naturligt färgämne, men i sin rena form ger den en svart eller mörk kastanjfärg. I kombination med henna kan du få en djup konjak, choklad eller bronsfärg. Blanda de två komponenterna i de proportioner som passar dig bäst, beroende på önskad färg.

Om du inte vill använda färgämnen, men ändå har en önskan att ändra hårfärgen, kan du använda andra kosmetika. Till exempel en hårtonic. Denna färg håller sig väl på håret, tvättas av efter att ha tvättat huvudet och ger ett ljust pigment. Men var förberedd för det faktum att de flesta av dessa produkter färgar inte bara hår, men också en kudde, hud etc. Ett annat sätt att få ljusa färger till liv är att använda speciella kritor för hår. Att applicera dem är inte svårt - håret är vridet i en bunt, målat med krita, upplöst. Färgen hålls tills den första tvätten av huvudet. Det är mycket bekvämt, med hjälp av krita kan du snabbt göra en kvalitativ effekt på ditt hårbärnsten.

Hårfärg är en återspegling av den feminina väsen och stämningen. Var annorlunda, byt hårfärg, bländar med färger och prova något nytt, eftersom livet är så orättvist tråkigt och monotont!Nästa Artikel
Peppar mask komplimang recensioner