Hur man rengör en kam


Kam - nästan det enda kosmetiska objektet som används av varje kvinna varje dag. Dessutom är det också en hårvårdsprodukt, vars renhet är direkt relaterad till kvinnornas lockar.

Under borstningsprocessen ackumuleras fett, rester av döda celler och smuts på borsten. Ju oftare ägaren använder en borste, desto mer smuts ackumuleras på den.

Med tiden börjar smutsen påverka håret när det kammade på ett negativt sätt. Rena och glänsande lockar förlorar sitt attraktiva utseende, blir sköra och tråkiga.

Att undvika ett sådant obehagligt fenomen kan vara det enda sättet - genom regelbundet rengöring av produkten från smuts. Oftast genomförs sådana åtgärder med hjälp av schampo, flytande tvål, alkohol och andra rengöringsmedel för disk.

Så här rengör du en massagekam

Innan du börjar rengöra massageborsten från smuts måste du bli av med allt hår som har ackumulerats på det. För dessa ändamål kan du använda en platt borste eller kam.

För att tvätta bort smuts och rester av hårprodukter måste du:

 • blanda 1 liter vatten, 3-4 matskedar vinäger och 2 matskedar schampo;
 • produkten ska sänkas i lösningen under 6-10 minuter;
 • Tvätta den rengjorda borsten i varmt rinnande vatten och torka av med en handduk.

Om möjligt borstar borgen med hårtork.

Hur man rengör en rund kam

Vid rengöring av en rund kam kan det förekomma oförutsedda svårigheter i samband med inmatning av fukt i borsten.

Det är bäst att rengöra med en gammal tandborste, schampo eller flytande tvål. Alternativt kan du använda en mascaraborste som tidigare tvättats i varmt vatten och tvål.

För rengöring kan du använda diskmedel och alla ämnen som tar bort fett, inklusive alkohol. Suit i detta avseende och herrskolor.

Hur man rengör kammen

Kombiner är gjorda av naturmaterial - trä, ben, horn.

För att rengöra kammen och inte skada sin struktur, bör du ta hand om rengöringsprodukterna.

Innan du börjar rengöra bör du:

 • ta bort allt hår från kammen;
 • Blötlägg en bomullspanna i alkohol eller alkoholhaltig substans.

Vatt skivan för att torka varje tand i kammen, du kan behöva upprepa proceduren. Blöt i vatten, eller använd diskmedel inte värt det.

Så här rengör du naturliga hårborstar

Rengöringsborstar från naturmaterial tar lite mer tid än från artificiella, men professionella frisörer rekommenderar dem oftast.

Från trä

Träborstar anses vara perfekta för hårvård. De är miljövänliga, säkra att använda och lätta att rengöra.

För att rengöra en träborste behöver du en bomullsplatta, någon vodka eller alkohol:

 • Vata måste blötläggas i vodka, och sedan bör det hållas på varje borsttänder flera gånger;
 • Alkohol klarar sig bra med fettavlagringar, mjäll och smutsrester. För att rengöra en stor borste med täta rader av tänder helt, behöver du flera bomullsvattor. Alkohol kan ersättas med triple cologne. Än en gång är det värt att notera att träborsten inte är blöt.

Naturlig borste

Produkter från naturliga borstar är något svårare att rengöra än vanlig plast eller trä.

Först måste du använda en tandpetare och ta bort allt hår som fastnat mellan borsten.

Blöt penseln ur borsten är inte nödvändigt, torka det flera gånger med en tandborste och schampo. Detta bör ske noggrant, borsten borde inte skadas. I stället för en tandborste kan du använda en långborstad hushållsborste. Du kan köpa en sådan borste i vilken maskinvaruhandel som helst.

Från horn och ben

För rengöring av produkter från horn och ben kan du använda läsk, ättika eller vanligt schampo. Det räcker att placera ett litet valt rengöringsmedel på kammen och torka den med en bomullsplatta, eftersom den kommer att lysa med glans och renhet.

Du kan påskynda rengöringen med en tandborste eller en platt kam med tätt placerade tänder. För att torka borsten från hornet, eller om benet inte behövs, torka bara det med en handduk.

Från turmalin

Turmalin är ett kristallint formminne som används för att tillverka smycken, radiokomponenter och medicintekniska produkter av hälsofrämjande natur, inklusive hårborstar.

Turmalin är ett naturligt fast mineral, så när du rengör kammen från den, kan du använda samma verktyg som vid rengöring av produkter från horn och ben.

Borsten kan blötläggas, tänderna rengöras med alkohol, soda eller vinägerlösning (2 matskedar vinäger och 1 liter vatten är tillräckliga för beredning). Turmalin är inte rädd för varmt vatten, eftersom det kan användas säkert för rengöring.

Av silver

Silverprodukter rengörs bäst med tandpulver eller läsk. Vinäger, såväl som alkoholhaltiga ämnen kan också användas, eftersom de tidigare har löst dem i en viss mängd vatten.

För att rengöra en silverborste måste du bara använda bomullsplattor. På silver kan det förbli repor, eftersom metallprodukter, som en kniv och nagelfiler, är det bättre att inte använda som ett rengöringsmedel.

Hur man snabbt rengör kammen hemma

Rengöring av smutsskammen är inte det trevligaste förfarandet, speciellt om du inte har de nödvändiga verktygen och kunskapen om vad den här produkten består av.

Av plast

Plastprodukter är lätta att använda, slitstarka och mer än praktiska eftersom de inte är picky om de produkter som används för att rengöra dem.

För att bli av med smuts, damm och plack måste du:

 • Rengör plastkammen från håret med hjälp av en kam;
 • en borste med privata tänder och ett stort antal hår ihop i dem rengörs med en tunn kniv eller en nagelfil eller en tandpetare;
 • en plastkamma kommer inte att skada blötläggningen i en lösning av ammoniak och hårschampo (för att förbereda lösningen behöver du 1 matsked alkohol och samma mängd schampo, 1 liter vatten);
 • kam bör sänkas i lösningen i 25-35 minuter;
 • skölj den tvättade penseln under en kraftfull ström av varmt vatten;
 • efter att kammen tvättats, bör den undersökas för hår och smuts för att hitta någon, det är nödvändigt att använda en gammal tandborste och schampo.

Trassel teaser

Tangle-teaser typ kammen är oftast gjorda av plast.

Tillverkare vialade med varandra för att prisa produktens kvalitet, övertygande kunder att kammen är lämplig för huvudmassage såväl som för normal användning, förbättrar hårstrukturen, blodcirkulationen, spärrar inte spetsarna.

Kammens tänder är ordnade i flera rader, vilket gör det lite svårt att rengöra från hår och smuts.

Att rengöra lämpliga medel som: schampo, diskmedel för disk, alkohol. Vinäger och läsk kan också användas genom att spädas i 400-500 ml vatten och droppar kammen i den resulterande lösningen för blötläggning i 30-35 minuter.

Av metall

För att rengöra en metallkam behöver du:

 • minst 1 liter varmt vatten
 • soda;
 • tandborste.

I ett litet bassäng behöver du hälla lite vatten, sänka kammen där med tänderna ner och lämna i denna position i 3-4 minuter.

Applicera lite tandkräm eller tandpulver på tandborsten, torka kammen noggrant med den. Proceduren upprepas till fullständig rengöring, skölj sedan under rinnande vatten.

När kammen är rengjord måste den torkas noga, eventuellt med en hårtork. Om detta inte är klart kan kammen rosta.

silikon

Silikon kam vård är ganska enkelt. För att rengöra denna kam från smuts måste du förbereda en ättiksyra eller läsklösning med tillsats av en viss mängd schampo eller diskmedel.

Du kan bara borsta kammen när det är av med hår som fastnat mellan tänderna. Rengöring görs med en tandborste eller bomullsplatta.

Om kammen är mycket smutsig får den suga i varmt vatten i 10-15 minuter. Silikon deformeras inte under påverkan av fukt och värme, eftersom rengöringsprodukter som tillverkas av det inte orsakar svårigheter.

Video: Hur lätt är det att tvätta en kam

Titta i videon, hur man rengör olika kamar hemma.

Comb Care Tips

För att hålla kammen ren och säker att använda lite längre än vanligt behöver du:

 1. Ta bort håret från henne varje dag.
 2. Tvätta kammen under rinnande vatten med rengöringsmedel varje vecka.
 3. torka kammen med bomullspuddar som fuktas med alkohollösning regelbundet.

Före avlägsnande av små hår ska hårborsten blötläggas i vatten. Processen kommer att accelerera.

Efter att kammen tvättats måste den torkas. Ackumulerad fuktighet kan orsaka mögel. Detta problem är särskilt relevant när det gäller massage och runda borstar. Det kommer bli svårt att bli av med formen på grund av dess yttre osynlighet, den här kammen måste kastas bort.

Rengör din kam - ingenting är lättare

Med tiden uppträder på alla hårborstar föroreningar - damm, oljig raid, rester av skum, lacker och andra medel. Hennes regelbundna rengöring är ett viktigt steg i hygien. Om du försummer detta, kommer håret, även efter tvätt, att se ut som ett smutsigt.

Varför rengör din hårborste

Damm, fett utsöndrat av hårbotten, hårflingor och andra föroreningar kvarstår på kammen. Från allt detta behöver du regelbundet bli av med. Om du inte rengör kammen 1-2 gånger i veckan, passerar all smuts som ackumuleras på vårt rena hår.

Hårborstar - ett oumbärligt verktyg för att skapa frisyrer och daglig hårvård

Typer av förorening och hur man hanterar dem

Varje förorening avlägsnas i enlighet med vissa nyanser:

 1. Om du behöver bli av med lös hår som har förblivit på kammen, intrasslad mellan tänderna och stramt fast vid dem, använd nagelsax, tandpetare, kam med ett skarpt handtag. Detta bör göras efter varje kamning. Om du tillåter ditt hår att ackumuleras, kommer mikrober att multiplicera på kammarens yta, eftersom det är en gynnsam miljö för dem. Du kan rengöra hårborsten med en kam med ett långt handtag
 2. Smuts är det generella namnet på allt som finns kvar på kammen: hår, damm, partiklar av subkutant fett, mjäll och rester av kosmetika. Våt rengöring med tvållösningar eller alkoholhaltiga produkter krävs här. Det finns också ett enkelt och effektivt sätt att rengöra eventuella hårborstar (borstar, kam, massage, metall, rund med naturliga borst): Krama rakskummet på hårborttagna produkter och lämna i en halvtimme eller mer och tvätta sedan av det. Rakskum - Universal Cleaner för alla hårborstar
 3. Om du märker en obehaglig blomning av vit färg, måste du också bli av med den. Dessa är fettpartiklar som hårbotten utstrålar. Det ackumuleras och multipliceras aktivt mikrober. Det kräver desinfektionsmedel, desinfektionsmedel - lösningar med ammoniak eller väteperoxid. Bakterier multipliceras i fet plakett, därför att rengöra hårborstar, använd desinfektionsmedel, såsom väteperoxid

Rening metoder

För varje material måste du välja egen rengöringsmetod, för att inte bara hantera föroreningarna och förhindra deras utseende, men också att inte skada kammen. Till salu hittar du metall, plast, träborstar, massagekamper, kammusslor.

Sätt att rengöra trähårborstar

Trä - det mest naturliga materialet som används för att producera kam, som inte gillar fukt. För att rengöra kammen från det, är dessa metoder lämpliga där vatten är närvarande i mycket små mängder. Och det är bättre att göra utan det. För denna användning:

 1. Vi fuktar en bomullspinne i det valda verktyget.
 2. Torka trätänderna och resten av produktens yta från alla håll. Alkoholbaserade vätskor löser upp damm och fett genom att rengöra kammen. Förutom tampongen kan du använda en bomullspinne: den kommer att tränga in i alla svårtillgängliga platser.
Trähårborstar rengörs med alkohol eller vodka

Så tvättar man en plastkam

Plast är en av de mest motståndskraftiga mot fysiska och kemiska effekter av material. Därför använder de inte bara alkoholhaltiga ämnen, utan också aggressiva ämnen vid rengöring. Hårborste rengöras från gammalt hår med händerna eller med en tandpetare. Därefter bli av med fettpartiklar utsöndrade av hårbotten, liksom damm som vidhäftar dem. Detta görs på flera sätt:

 1. Använd en lösning med schampo: I ett halvt glas varmt vatten, späd en tesked shampoo, sätt en kam i den i 30 minuter och tvätta sedan produkten under rinnande vatten.
 2. De förbereder en tvållösning med ammoniak: Lös upp flytande tvål i varmt vatten (1 tsk per glas) och tillsätt en liten mängd ammoniak. Sedan placeras kammen i den resulterande produkten i en halvtimme och tvättas sedan med rent vatten. Lösning från flytande tvål och ammoniak - bra rengöringsmedel för plastkam
 3. Renat med bakpulverpasta: vatten tillsättes till en liten mängd bakpulver till en ganska tjock uppslamningstillstånd. Tandborste sätter gruel på kammarnas tänder, smuts av smuts och tvätta produkten med vatten. Kashitsa från läsk och vattenhorsho tar bort smuts från hårborstar
 4. Användning av en lösning av blekmedel (förhållandet mellan vatten och blekmedel 9: 1) eller väteperoxid. Kammen lämnas i dessa produkter i en timme eller mer, tvättas och torkas.
Plastborsten rengörs med tvålvatten, natron och andra medel.

Användning av en lösning från blekmedel eller väteperoxid är också en desinfektion. Därför är metoden effektiv i närvaro av hårbottenparasiter, exempelvis löss.

Video: hur man rengör en hårborste med natron

Rengöring av metallkammen

Torra pulver - kök eller tvätt - är väl lämpade för rengöring av metallborstar. Något olika sätt att använda dem:

 1. Användning av rengöringsmedel för köksytor (PemoLux, Biolan, Pemoxol): Applicera lite av produkten på en våt tandborste och gnugga kammen med den resulterande pastaen tills all smuts har lämnat metallen. Sådana pulver består av aggressiva ingredienser som syftar till fullständigt avlägsnande av fett. Skölj rengört hårborste noggrant med rinnande vatten och torka av med en våffel eller handduk.
 2. Tvättmedel (1,5 tsk.) Späd till ett halvt glas vatten och lämna kammen i en sådan lösning i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och torka noggrant.

Metall är ett material för vilket rost inte är likgiltigt, och därför kan den inte vara våt på något sätt: kammen försvagas hopplöst.

Hårborstmetall kräver noggrann torkning efter rengöring

Skötsel av produkten med naturliga borsttänder

Naturliga borstar är samma hår, och därför kan du tvätta dem med schampo:

 1. Efter att ha rensat hårborsten från det kvarvarande håret på det, fördela schampo över hela borsten.
 2. Lämna på i 10-15 minuter.
 3. Placera i ett glas varmt vatten och använd en plastkam eller en tandborste, ta bort schamponet från borsten och all smuts som lätt går bort med den.
 4. Skölj kammen under kranen och låt handduken vara tills den är helt torr.

Det rekommenderas att torka en hårborste bara en borste upp. Andra positioner kan deformera det.

Så här rengör du en massagekam

Massage kallas masshushborstar, vars tänder är ordentligt fastsatta i en gummi- eller nyloninsats. Dessa produkter har en komplex form. Rengöring av dem är inte alltid bekvämt.

 1. Tandpetare eller händer borstar kammen från håret kvar på det. Du kan också använda en plastkam, tandborste eller till och med en annan massagekam.
 2. Vi förbereder en rengöringslösning: i 1 liter varmt vatten spädar vi 3 msk. l. 9 procent ättika, tillsätt 2 msk. l. schampo, blanda noggrant tills tillräckligt med skum bildas.
 3. Vi bearbetar dem en produkt. Vi suger inte: det lim på vilket gummit med tänder planteras tolererar inte nedsänkning i vatten, och även då är det nästan omöjligt att hälla ut det från kamens inre utrymme.
 4. Skölj med rent vatten och skicka till torr.

För massage kam använda en annan lösning:

 1. I 1 liter vatten tillsätt 2 msk. l. schampo, 1 tsk. väteperoxid och ammoniak.
 2. Det resulterande verktyget torkar förorening.
 3. Tvätta och låt lufta tills det är helt torrt.
Massagekammar kan inte blötläggas i vatten.

I någon rengöringslösning för kamning kan du lägga till några droppar essentiell olja eller en blandning av dem för att ge en trevlig arom. Lämpliga oljor av grapefrukt, bergamot, citron.

Eftersom det är omöjligt att dränka borsten på batterier, men du måste tvätta det regelbundet, kan du använda ett enkelt sätt: Dra ut batterierna och ta bort smuts från tänderna med en gammal tandborste med diskmedel. Att sällan måste göra det, efter varje användning måste du ta bort alla hår.

Ta bort batterierna innan du rengör den elektriska massageborsten.

Hur man rengör en rund kam

 1. Bli av med hår med en tandpetare.
 2. Förbered en av ovanstående lösningar.
 3. Fördunka i kammen vid den tid som anges i instruktionerna.
 4. Vi får, vi tvättar, vi torkar.
En rund hårborste, som alla andra, behöver rengöring.

Video: hur man rengör hår och smuts från en kam med depilationskräm

Hårvård regler

Det finns flera grundläggande rekommendationer för vård av kam:

 1. Rengör produkter minst en gång i veckan.
 2. Gnugga inte tänderna mycket eller deras fästning på ramen: du kan bara bryta dem.
 3. Bra torkning av kammen efter rengöring är ett viktigt villkor för långvarig användning av frisörverktyget.
 4. För att bli av med håret på borsten varje gång efter att ha använts.
 5. Varje 3 eller 4 månader för att ändra kammen.
 6. Så att borsten eller kammen, som du alltid bär med dig, inte förlorar sin form och inte lockar överflödigt smuts - få ett skyddshölje för dem. Skyddet hjälper till att bevara kammen och skyddar mot smuts

Observera reglerna för vård av hårborstar och rengör dem ordentligt. Välj en metod enligt produktens typ och material. Så ditt hår kommer att lysa med en ny kraft, damm och smuts från obehandlade penslar kommer inte att lösa sig på dem.

Hur man rengör kammar hemma

Hem »Ta hand om saker» vård av tillbehör »Hur man rengör kammen hemma

Ett oumbärligt föremål hos många kvinnors kosmetologer är en kam. Med hjälp kan du inte bara ta med hår i ordning och fixa håret, men skapa också ett stort antal bra styling och frisyr. Frekvent användning av någon kam kan bli smutsig över tid och kommer inte att kunna användas, eftersom håret börjar bli smutsigt snabbare. Om det är möjligt och hur du rengör det här tillbehöret kommer du att lära av den här artikeln.

Hur rengör man en kam?


Detta kan ske utan stor svårighet, det är viktigt att välja rätt rengöringsmetod. Metoden för rengöring av detta användningsområde beror i första hand på materialet från vilket det tillverkas. Hittills köps kvinnor mer:

 • träkammer;
 • metall;
 • på naturliga borstar
 • massage borstar;
 • rund och andra.

Beroende på vilken typ av material det här objektet är tillverkat av, bör en lämplig rengöringsmetod väljas så att rengöringsämnets komponenter inte bara klarar av föroreningarna på borsten utan också skadar dess strukturer. Det finns flera effektiva sätt att överväga.

Hur man rengör en träkam?

För att eliminera förorening från denna typ av tillbehör, bör man välja rätt sätt att rengöra dem, eftersom trädstrukturen är ett naturmaterial, vilket under påverkan av vissa faktorer kan bli oanvändbart.

För en effektiv och säker rengöring av trähushållsartiklar är ett alkoholhaltigt medel, såsom vodka eller ren alkohol, perfekt. Fukt en bomullspinne i det här ämnet och torka försiktigt träträarnas ytor. Alkohol upplöser aktivt partiklar av talgummi avsatt på kammen och dammets tänder. En sådan tampong passerar in i alla små hål och avlägsnar befintlig förorening.

Plastrengöring

Att ta bort förorening från ett föremål av plast är ganska enkelt, eftersom det här materialet är resistent mot alla slags influenser och ämnen.

Rengöring bör börja med att håret sitter fast mellan tänderna. De bör noggrant samlas in för hand och kasseras. Om det finns mycket hår och det fastnar djupt så att det inte är mottagligt för händer, ska du ta en tandpetare och ta bort det kvarvarande håret från kammen med hjälp av sin skarpa ände.

Metod nummer 1. Nu finns det partiklar av talg och damm som fastnar på den. Du måste ringa i en liten behållare lite vatten, förvärmas och tillsätt en liten mängd schampo. Det är lämpligt att hälla högst trettio milliliter av ämnet. Därefter måste du skaka vattnet tills shampoo är helt upplöst och doppa den förorenade kammen i den. Låt det ligga i den här lösningen i en timme. Ta sedan bort produkten och skölj i rent vatten. Från den gamla föroreningen kommer inte att vara ett spår.

Hur man skärper keramiska knivar, ta reda på i den här artikeln.

Det är möjligt att hälla i denna rengöringslösning en och en halv matsked ammoniaklösning (ammoniak). Dens komponenter kommer att bidra till upplösningen av partiklar av talg och dess avlägsnande från produktens tänder.

Metod nummer 2. Du kan rengöra en plastkam från smuts med vanligt sodavatten. Ta en liten mängd av detta ämne och strö på det på borsten i en tandborste. Nu med den här borsten gnider du det område där kryddnejlika ligger, där den starkaste smutsen kvarstår. Därefter ska hushållsartiklarna sköljas i varmt vatten.

Vid hygienisk rengöring ska en plastprodukt desinficeras med blekmedel. För att göra detta är det nödvändigt att förbereda en lämplig lösning genom att blanda nio delar vatten med en del blekmedel och placera ett tillbehör för desinfektion i den. I denna lösning kommer svampsporer, skadliga bakterier och andra parasitära organismer, såsom löss, att dö. Håll saken i den här lösningen ska vara minst en timme. Då måste den desinficerade kammen sköljas i rinnande vatten och torkas.

Metallrengöring


Metallkammar är också ganska vanliga bland mässan, så frågan om deras rening är ganska relevant för många kvinnor. Det finns flera effektiva sätt att lära känna dem bättre.

Metodnummer 1. För att avlägsna smuts från ytan av en sådan produkt lämpligt rengöringsmedel "Biolan". En liten mängd pulver tas och appliceras på borsten, som därefter smutsas med smuts på en metallkam. De aktiva ingredienserna i rengöringspulvret tränger djupt in i fettens struktur och löser upp det. Förorening kommer att börja blekna före ögonen. Nu måste den rengjorda saken sköljas väl i rinnande vatten för att krossa alla partiklar i rengöringspulvret. Därefter måste du torka produkten med en frottéhandduk, och du kan använda den igen.

Metod nummer 2. För att avlägsna partiklar av smuts och sebum från tändernas lumen kan du använda vanligt tvättmedel. Lös upp den tredje delen av ett handfull sådant pulver i varmt vatten och blanda allt bra tills det är helt upplöst. Lägg sedan tillbehöret i den beredda lösningen i en timme, ta sedan av och skölj noggrant.

Hur rengör du en produkt från en naturlig borste?

Att ta bort fasta partiklar av smuts och damm kan enkelt, tack vare det vanliga schampot. Ta lite shampoo för hår och applicera det på borstytan på ditt tillbehör, efter att ha tagit bort allt hår från det. Nu sprida försiktigt shampooet över objektets yta och lämna i detta tillstånd i tio minuter.

Förbered en behållare med varmt vatten och doppa tillbehöret med det applicerade schampot i det. Nu, med enkla rörelser, tvättar du bort alla schamponrester och befintlig förorening mellan borsten av naturligt ursprung. Skölj föremålet i rent vatten och låt det torka. Det rekommenderas att torka sådana produkter med borststrålar uppåt för att inte orsaka dess deformation. När det torkar kan du börja använda det.

Massageborste rengöring


Som vanligt bör rengöring av kam, inklusive massage, startas med hårborttagningsprocessen. Här kan du använda fingrarna eller skarpa föremål. Bra passform för dessa ändamål och den vanliga platta kammen. Det rekommenderas att städa håret för att öka effektiviteten i rengöringen, eftersom talg och damm också fastnar mellan håret på kammen.

För att avlägsna smuts från en massageborste bör du förbereda en speciell rengöringslösning bestående av ättika, schampo och vatten. Du måste ta en liten behållare och häll cirka en liter vatten in i den. Sätt sedan tre fulla skedar ättiksyra, 9% koncentration och två stora skedar av din schampo i detta vatten lite varmare än rumstemperatur. Den resulterande lösningen blandas väl tills ett skum bildar sig på ytan av vattnet.

I den resulterande lösningen bör produkten sänkas i tio minuter och skölj därefter med rent vatten. Sätt sedan borsten på en plan yta för att torka vid rumstemperatur.

Hur rengör man en rund borste från håret?

Ta bort fast hår med en rund borste kan vara ett enkelt och effektivt sätt hemma.

I det här fallet kan vi helt enkelt inte göra utan den vanliga tandpetaren. Med hjälp kan du försiktigt ta bort håret vridet på en kam, vilket ger henne en snyggare look.
Efter att ha blivit av med håret, är det nödvändigt att rengöra damm- och talgpartiklarna. För dessa ändamål kan man helt enkelt inte göra utan tvållösning. Du kan laga det själv. En liten mängd varmt vatten tas och lite schampo är upplöst i det (två stora skedar). I den beredda blandningen bör du lägga till en sked väteperoxid, liksom samma mängd ammoniaklösning som finns i förstahjälpskitet. Då måste du blanda allt bra och sätt ditt tillbehör i mixen.

Håll det i blandningen i minst en timme. Dra ut det, du kommer att se att det inte finns något spår av den gamla smutsen! Det är bara att skölja det och torka noggrant. Det torra tillbehöret kan återanvändas för att skapa vackra frisyrer och elegant styling.

På valet av automatisk tonometer läs här.

Några desinfektionstips


Det bör lära känna några rekommendationer som hjälper till att inte bara tvätta din favoritkam, utan också göra det helt säkert att använda.

 1. För desinfektion kan du använda speciella desinfektionsmedel som alltid är kommersiellt tillgängliga i apotekskedjan. Vanligtvis, tillsammans med sådana verktyg kommer detaljerade instruktioner för deras användning. Med hjälp av speciella desinfektionsmedel kan du rädda dig själv och din familj från löss och andra parasiter som kan komma i hårbotten när du använder vanliga kammer.
 2. En bra desinfektionsegenskap har vanlig alkohol som kan användas för sådana ändamål. Applicera lite av detta ämne på bomullsullen och torka tillbehöret med det. Från parasiterna och deras metaboliska produkter kommer det inte att vara ett spår.
 3. Att desinficera kammarens yta från alla möjliga obehagliga mikroorganismer och parasiter hjälper ett varmt tvålvatten. Det rekommenderas att upplösa en tvätttvätt i varmt vatten och suga din kam i denna lösning i flera timmar. Samtidigt kommer inte bara parasitens avfallsprodukter att dö, men alla befintliga föroreningar kommer att ligga kvar.
 4. Detta tillbehör kan desinficeras genom att koka det i några minuter i vanligt vatten. Efter detta ska hushållsartikeln torkas och återanvändas.
 5. Hyppigt gnidning av ytan på detta tillbehör med herrkolv kommer också att bidra till att eliminera produkterna av parasitlivet.
 6. Den bäst använda kammen på det vanliga huvudet är att ersätta den nya. Denna metod kommer att ge hundra procent garanti för att dina parasiter inte kommer att infektera deras hårbotten.

Dessa tips hjälper dig att göra din favoritkam inte bara nödvändig utan också helt säker.

Om du inte vet hur man rengör kammen från plack och andra föroreningar, bör du titta på den här videon där allt visas och förklaras i detalj.

Hur man rengör en träkam 5/5 (1)

Eventuella hygienbehov kräver vård och lagring. Inget undantag är kammen. Oavsett vilket material kammen eller borsten är gjord av, detta tillbehör ska rengöras minst en gång i veckan. Och om plast och metallkammar kan sköljas i såpvatten så mycket som du vill, behöver en träprodukt särskild vård, noggrannare och noggrannare.

Varför behöver jag borsta mitt hår

Varje dag använder vi vår favoritkam för att få våra krullar i ordning. Och ibland ackumuleras lösa hår, hudpartiklar, feta sekretioner och rester av olika stylingprodukter. Alla dessa kluster måste rengöras och tvättas ut, eftersom de kan orsaka obehagliga hudsjukdomar, mjäll och ormigt hår och kommer att störa ditt hår.

Om du inte har problem med överdriven fet hår, mjäll och svampsjukdomar, ska du rengöra träkammen en gång i veckan. Sådan periodicitet kommer att hjälpa till med att bli av med oönskade mikroorganismer, och en kam av trä kommer att tjäna dig mycket längre. Om något av dessa problem fortfarande är närvarande bör borsten rengöras minst tre gånger i veckan för att förhindra återinfektion av skadliga bakterier.

Hur man rengör en träkam hemma

Trätillbehöret kan sättas i rätt form på två sätt:

Innan du fortsätter med någon av metoderna måste du först städa håret fast mellan tänderna. Ta bort överskott från åsen är inte svårt. Om du har en massagekam av trä kan du använda en tandpetare eller annat skarpt föremål.

Så, efter att kammen är klar av hår, fortsätt till huvudåtgärden.

Våt rengöring

Denna metod innebär att man tvättar en träkam i en varm såplösning. För att förbättra effekten kan du lägga till ett par matskedar av natron till vattnet.

Det är viktigt! Försök aldrig rengöra produkten med slipmedel. Små partiklar kan skrapa ytan och skada slipningen. På dessa ställen börjar trädet att knäcka och klämmer fast friskt hår när man kammar.

När lösningen är klar, doppa din kam eller borsta i vattnet och skölj i två till tre minuter. Låt inte träet suga i vattnet, det sväller upp och kommer att spricka när det torkar.

Efter tvållösningen skölj den under rinnande vatten. Torka sedan av med en handduk och låt den torka. Torka aldrig på solen eller på batteriet, det kommer att skada det naturliga materialet och ditt tillbehör blir oanvändbart.

Vänd från en sida till den andra regelbundet så att träet torkar jämnt. Efter att träet är helt torrt kan du använda din favoritskalm igen.

Kemtvätt

För att tvätta en träkam på detta sätt behöver vi en bomullspinne och någon alkoholhaltig lösning. Det kan vara vodka eller alkoholisk växtbaserad tinktur.

Vi fuktar bomullsull med vätska och rengör varje tand noggrant. Alkoholen löser helt upp rester av fettsekretioner och stylingmedel och desinficerar också ytan. Eftersom bomullspinnen är förorenad bör den ersättas med en ren. Förfarandet kan betraktas som fullständigt när det inte finns mer smuts på batten.

Om du är hemifrån och du inte har någon bomull eller alkohol runt dig, och du behöver rengöra kammen, kan du använda vanliga våtservetter. Idealiskt, om de är antibakteriella. Ta en servett och torka av alla tänderna, var särskilt uppmärksam på luckorna mellan dem. Glöm inte att bearbeta och borstens yta eller kam.

Naturligtvis är effekten av en sådan städning något lägre än i tidigare metoder, men det är mycket bättre än att ignorera proceduren helt och hållet.

Kom ihåg att kompetent vård kommer att förlänga din produkts livslängd avsevärt och ditt hår kommer att lysa med skönhet och hälsa.

Hur man rengör en kam från smuts

Hårvårdsprodukter kräver inte mindre uppmärksamhet än håret själv. Det är viktigt att ständigt övervaka kammarens tillstånd och förhindra förorening för att förlänga verktygets livslängd. Tänk på hur du rengör kammaren ordentligt från smuts och hår hemma.

Varför behöver jag tvätta kammen?

Först och främst borstar borsten ut ur hygieniska överväganden. Efter kammarförfarandet förblir inte bara hår kvar på borsten utan även döda hudpartiklar, mjäll och damm som kommer från atmosfären. Om du lider av mjäll, ska kammen tvättas minst en gång i veckan. Annars kommer det att räcka till att rengöra det en gång i månaden.

Rengöring bör baseras på hårborstens form och material. Materialet kam håret är indelat i: trä, plast, metall och borstar av naturliga borst.

Innan du rengör borsten från smuts, bli av med håret på den. Om håret är dåligt rengjort, ta en nagelklipp och, ha plockat upp håret på instrumentet, skära det. Så du förenklar processen väldigt mycket. Denna procedur bör utföras oberoende av kammens material och form. Fortsätt sedan med att rengöra hårborstarna från ett visst material.

Hairbrush av plast

Hårborstar av plast är de vanligaste och populäraste. De är lätta att använda och kräver ingen komplex vård. För att rengöra plastkammen från smuts och desinficera den, använd följande rekommendationer.

 • Ta en skål eller en liten skål i enlighet med kammen, fyll den med varmt vatten.
 • Tillsätt medicinsk alkohol och schampo till vattnet, rör om.
 • Blötlägg borsten i lösningen.
 • Efter 20 minuter avlägsna kammen från lösningen, skölj med rent vatten.

Om kammen från plast är i ett försummat tillstånd, eller om det har kammade håret, som har behandlats för pedikulosa, använd blekmedel i lösning.

Träkam

Trähårborstar är miljövänliga, bekväma och orsakar minst skada på håret och ytan på hårbotten. Men de behöver specialvård. Hur man rengör en träkam? För att rengöra denna borste behöver du:

 • Fukt en liten trasa med alkohol eller vodka.
 • Torka försiktigt ut verktyget.
 • Låt borsten torka.
 • Upprepa proceduren om fixturen inte är helt ren.

Kom ihåg att penslar av trä inte gillar fukt. Försök att inte blötlägga det och inte hålla det på platser med hög luftfuktighet, annars kan den formas och bli oanvändbar.

Metallkam

Metallhårborstar är en sak från det förflutna, men om du fortfarande har en, var försiktig med kemikalier vid rengöring, eftersom metallen är utsatt för korrosion. Hur tvättar man en kamma från metall?

 • Förbered en lösning av vatten och läsk i en liten skål. Baserat på det faktum att för 1 liter vatten finns 2 msk. sked av läsk.
 • Skölj penseln i lösningen, lämna i 10 minuter.
 • Om kammen inte rensas, ta en onödig tandborste och gnugga den med en hårborste efter att ha applicerat soda på ytan.

Glöm inte noggrant att torka metallkammen så att den inte rostar.

Naturlig borstborste

För ett verktyg med en naturlig nap extremt delikat. Att tvätta denna typ av kam använder en tandborste och schampo. Applicera en liten mängd schampo på penseln och skrubba smutsen försiktigt mellan borstarna. Efter proceduren tvättar kammen i vatten vid rumstemperatur, torr.

Ett annat kriterium för att välja en metod för att snabbt rengöra en hårvårdsenhet är form. Kamens form kan vara: massage, runda, borstar som pensel, kammar.

massage

Hur man rengör en massage kam För att rengöra massage från oönskade smuts, använd en lösning av vatten, schampo och ättika. För att göra detta, späd i en liter vatten 3st. skedar av ättika. Lägg till en liten mängd schampo. Tvätta borsten i den resulterande vätskan. Torka med en handduk.

runda

En rund borste är svår att rengöra från håret, eftersom den har en komplex form. För att underlätta ditt arbete, använd inte bara nagelsaxar utan också en tandpetare. Efter rengöring från hår, använd denna rengöringsmetod från smuts.

 • Lös upp schampo, flytande ammoniak och peroxid i varmt vatten.
 • Låt borsten stå i lösningen i 20 minuter.
 • Skölj med rinnande vatten, torka med en servett eller handduk för att avlägsna fukt.

Använd en tandborste, som i tidigare metoder, om föroreningen är för stark.

Borstar borstar

Tydlig borstning, liksom en rund kam, är inte lätt. Efter rengöring av håret, gör en lösning av vatten, tvål och ammoniak. Blötlägg borsten i en halvtimme. Efter sköljning och torkning.

Kam kam

Kammen är den enklaste borstningen, eftersom den bara har en rad tänder. För att rengöra det späd i en liter vatten 3 msk. skedar av natron. Låt borsten stå i en halvtimme. Torka av med en torr trasa.

Kombisinfektion

Det är ingen hemlighet att hårvårdsprodukter måste desinficeras. Hur man genomför det? Var 2-3: e dag, torka din kam med en bomullsplatta doppad i alkohol eller alkoholbaserade produkter. Ett sådant förfarande, som utförs regelbundet, kommer att ge dig en säker kamning.

Förebyggande vård

När du använder en hårborste, glöm inte om den dagliga vården av verktyget. Detta är för att säkerställa att din kam serverat dig så länge som möjligt.

 • Markera ett par minuter i slutet av dagen för att rengöra din pensel. Det tar inte mycket tid, men det kommer att underlätta ditt arbete under den "globala" rengöringen.
 • Titta på kammen, de måste vara intakta.
 • Använd inte aggressiva kemikalier, eftersom de kan skada beläggningen på produkten.
 • Skölj kammen en gång varannan vecka till 4 veckor om du har en hälsosam hårbotten. Och en gång i veckan, om du lider av hudsjukdomar.

Använd de medföljande tipsen för att hålla kammarens kvalitet permanent och skydda din hårbotten mot de negativa effekterna av föroreningar. Gör regelbunden vård regelbundet för att få det lämpliga resultatet.

Vi rengör kammen: vi väljer metoden beroende på materialet och formen på produkten

Kam - ett oumbärligt hygienartiklar. I kontakt med hennes hår samlar hon allt som har ackumulerats på dem. Nästa gång du använder någon av denna smuts, går den tillbaka till håret, och nästa lager sitter fast i tänderna.

Om du tvättar det regelbundet och ordentligt, kommer vård inte att orsaka problem, och ditt hår kommer att skyddas mot ytterligare förorening. Borstkammar utförs varannan vecka med kort hår och en gång var sjunde dag - med långa.

Orsakar föroreningar kam

Det finns alltid orenheter i hårbotten och håret som ackumuleras mellan tänderna i en obehaglig grå patina.

Kammen samlar partiklar av död hud och mjäll, lös hår och damm.

Dessutom limar stylingprodukterna allt på tänderna ännu mer.

Vad är skadligt smuts?

Använd en smutsig kam - gör stor skada på ditt hår.

 1. För det första, till och med helt tvättas, börjar de genast att se smutsiga ut.
 2. För det andra kan infektion uppstå. Seborrheisk dermatit, som kan gå till pannan eller näsan, bidrar till utvecklingen av mykos, ibland skallighet.

Dessutom kan insekter, mögel eller svamp uppträda i döda partiklar.

För varje kam är du rengöringsmedel

I alla hem finns alltid en mängd tillbehör - kammar, penslar, massagekamper. De kräver alla dagliga vård.

De är gjorda av olika material: naturligt och artificiellt, beroende på detta och välja tvättmetod.

Rengöring av eventuell kam i hemmet börjar med att håret avlägsnas på det: de avlägsnas för hand.

Om detta inte kan ske direkt, är det nödvändigt att lyfta den ackumulerade massan av håret från basen med något skarp: en nål, en tandpetare, en virkade krok och skär med sax. Det är bättre att suga det torkade håret i varmt vatten med tvål.

Tvätta kammar med pensel för att färga håret med en gammal tandborste, speciell rengöring för kammar och borstning.

Hur man rengör en träkam

Om du fortfarande måste tvätta den här kammen, måste den snabbt och noggrant torkas.

Rengöring med alkohol

Trä behandlas bäst med alkohol (vodka) med en bomullspinne. Varje klyftning torkas försiktigt från alla håll, byter pinnar som det blir smutsigt.

Våtservetter

Det är mycket bekvämt att rengöra med våtservetter: de kommer inte bara att avlägsna smuts utan också desinficera ytan utan att väta veden.

Tvätta en rund kam

Tvättbyte är inte lätt: det kommer till speciellt mycket hår och damm.

Tvållösning

Eventuellt tvättmedel läggs till bassängen med vatten, borstningen fuktas och torkas mellan tänderna med en pensel. Våt inte mycket.

Schampo, väteperoxid eller ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • väteperoxid - 1 msk. l.

Om borsthuset inte är trä kan du dränka borsten i en halvtimme.

Lufttork eller hårtork.

Hur man rengör massage

Det tar bort damm och smuts från håret väl, men förorenar också sig mycket snabbt. Du bör tvätta det ofta, men du bör inte blöta det mycket: basen kan komma ifrån.

Tvållösning

 • varmt vatten - liter;
 • tvättmedel - 1 msk. l.

Shampoo med ättika

 • varmt vatten - 1 l;
 • schampo - 2 msk. l.
 • ättika 9% - 3 msk. l.

Om penseln inte är rädd för vatten kan du suga den i 10 minuter innan du tvättar den.

Flytande tvål med ammoniak

 • varmt vatten;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • flytande tvål - 30 ml.

Ammoniak kan ersättas med 9% ättika.

Soda Vinäger

Rengör massageborsten med vatten och ättika, sätt lite läsk på tandborsten och gnugga den mellan tänderna. Skölj först med ättiksyra och rengör sedan.

Tvättat hår kam från plast

Det är lättast att ta hand om en sådan kam.

Schampo skum

 • schampo (porslin) - 2 msk. l.
 • varmt vatten.

Slå till skummad, blöt i 15 minuter, tvätta med en pensel.

Bakpulver

Om våldet är dåligt tvättade kommer läsk att komma till räddningen. Dampa en pensel i vatten, doppa den i läsk, rengör den mellan tänderna, speciellt vid basen.

Du kan göra en stark lösning av läsk i varmt vatten och doppa kamma i det i 20 minuter.

Liquid ammoniak shampoo

 • vatten;
 • schampo;
 • ammoniak - 1 msk. l.

Kamma sätta i lösningen i 10 minuter, rengör, skölj.

Rakskum

Detta är ett av de mest enkla och effektiva sätten: skum tar bort föroreningar väl.

I 15 minuter appliceras skummet på tänderna och kanske behöver de inte ens tvättas: agenten kommer att lösa smuts.

Regler för snabb rengöring av metallkammar

Sådana tillbehör kan tvättas på något sätt, men omedelbart efter bearbetningen måste de vara helt torkade (de kan rostar).

Rengöringsmedel "Biolan"

Denna produkt innehåller ämnen som bryter ner subkutant fett, med allt rengörs det snabbt och enkelt.

Tvättpulver

Torka något pulver, dra kamma i en timme, tvätta med en pensel, skölj i rent vatten.

Bakpulver

Att gnugga tänderna en våt borste med natron.

Naturliga borstkammar

Mycket användbart tillbehör till hår: Det fördelar fett längs hårets längd, så att du kan undvika torra ändar. normaliserar deras näring genom att förbättra blodcirkulationen; elektrifierar inte.

Men en sådan kam är hållbar endast med noggrann hantering:

 • Om du samlar mycket hår på en borste kommer det att bli problematiskt att ta bort dem.
 • Om du tar bort håret kraftigt, kan borsten vara kvar i dina händer.
 • om borstarna är böjda, kommer de att bryta.

Med slarvig hantering av borst kan du bli skadad: injicera, tryck den under nageln.

Shampoo med ammoniak

 • vatten - liter;
 • schampo - 3 msk. l.
 • ammoniak - 5 droppar.

Doppa borsten (inte hela borsten) i lösningen i 10 minuter, tvätta med en mjuk trasa eller svamp. Soak under lång tid kan inte vara: borsten kan komma av.

Sjampoen ska vara silikonfri. Torka ner på en fuktabsorberande yta.

Hur man rengör kammen med ammoniak och diskmedel beskrivs i videon.

Hur uppnås absolut renhet?

 • Från tid till annan måste kammen desinficeras.
 • Ibland räcker det bara att torka tänderna med en alkoholtorka.
 • Du kan hålla i en koncentrerad tvållösning, men inte mindre än tre timmar.
 • Kammusslor kan kokas under lång tid (en timme eller längre).

Tillgängliga desinfektionsmedel:

 • vatten - 9 delar;
 • blekmedel - 1 del;
 • behandlingstid - 1 timme.
 • vatten - liter;
 • ammoniak - 1 msk. l.
 • exponeringstid - 10 minuter.

För stora volymer bearbetning på försäljning finns speciella droger som helt dödar bakterier - Alaminol, Aquaminol, Alpinol.

Alltid perfekt hårborste

Renligheten blir perfekt om:

 • ta bort håret efter varje kamning
 • skölj regelbundet med tvålvatten;
 • Torka ofta med desinfektionstorkar;
 • tillåter inte andra att använda det;
 • ändra det minst en gång per år.

Damm i kombination med talg är en utmärkt miljö för utveckling av bakterier som orsakar hårsjukdomar. En ren kam skyddar ditt hår mot infektion.

Hur man rengör kammen hemma korrekt

Hur ska man börja rengöra?

För att börja rengöra måste du bestämma vilket material din pensel har gjorts av. Beroende på detta kriterium finns det olika sätt att borsta ditt hår.

Idag kan du välja en kam av någon kvalitet och kostnad, men det är allmänt accepterat att dela dem i sorter som:

Observera också vilken form din kam är. Det beror på hur svårt det blir att rengöra det. Om några minuter kan du rengöra kammen, och en massage eller rund borste att tvätta är något svårare.

Varför tvätta kammar?

Med konstant användning på hårborstar ackumuleras olika föroreningar - lös hår, talg, skalade hudpartiklar, rester av vårdprodukter. Resultatet av att tvätta håret kan sänkas till noll om du inte tvättar alla kammen med ditt hår. Det räcker att regelbundet tvätta kammen 1-2 gånger i veckan så att de tjänar länge och hjälper till att bibehålla friskt hår. Korrekt vård kommer inte att förstöra en kvalitetskam alls om den städas enligt den typ av material som används.

Sätt att rengöra olika material är olika. Det är viktigt att inte bara rengöra ytan utan också att hålla kammen i sin ursprungliga form utan att skada tänderna. Inte alla material som kontakt med vatten (till exempel trä- eller hornkammar). Effektiviteten av förfarandet beror på det valda tvättmedlet och rengöringsmetoden i enlighet med materialtypen.

Hur man rengör en träkam?

Kombiner av denna typ rekommenderas för inköp för alla typer av hår. Naturmaterialet elektrifierar inte hår, bidrar till att bevara deras hälsa. Deras enda nackdel - trädet kan inte tvättas med vatten. Från detta material sväller, belägger exfolieringen, kommer grannar på tänderna. Gör rengöring med bomullspuddar och alkohol (vodka möjligt). Bomullspinnen försiktigt passerar igenom alla tänderna, alkohol löser upp feta insättningar, dödar bakterier.

Hur tvättar man en kamma från en naturlig borste?

Naturliga borstar rengörs noggrant med schampo med tandborste eller annan kam. Innan du tvättar, ska det rengöras av förlorat hår (en tandpetare hjälper till), ta bort damm. I hushållsavdelningen i någon butik kan du köpa en borste med en lång borste, det kommer enkelt att tvätta stora massagekamper helt av borst.

Min träkam

Man tror att användningen av naturliga borstar för att ta hand om din frisyr är mycket mer användbar än verktyg från andra material. Men om du vill rengöra en träkam från smuts måste du noggrant närma dig denna process. Det är nödvändigt att försöka att inte skada veden under rengöring, eftersom effekterna av vatten och hushållskemikalier kan påverka det. För att tvätta din pensel ordentligt och inte skada den, följ dessa steg:

 • Först och främst måste du ta bort överflödigt hår från kammen.
 • Fuktar en bomullspinne i alkohol eller en lösning baserad på den.
 • Torka kammarens tänder tills du är säker på att den är ren och inte har smuts på den.

Hur ofta behöver jag byta kam?

Om tandborstar rekommenderas att byta 1 gång på 2-3 månader, kan högkvalitativa kammar fungera i flera år. Även om vissa tillverkare och frisörer rekommenderar att byta tillbehör en gång per år, med hänvisning till sådana argument:

 • Även vid regelbunden rengöring behåller ytan några av bakterierna, vilket kan skada hårets hälsa.
 • Regelbunden borstning avser de hygieniska procedurer som håret kräver. Den gamla hårborsten fungerar inte bra med sin funktion, böjda tänder stimulerar blodcirkulationen sämre.
 • Kvaliteten på materialet i vanliga, inte professionella kamar är inte så högt, med tiden uppstår mikroskador på ytan. Otänkbart för ögat, de skador på håret, spetsarna splittras oftare.
 • Den skyddande beläggningen raderas, kamämnet elektrifierar håret.

Hur man rengör en rund borste

Kombiner av plast är lätta att rengöra med hjälp av tillgängliga verktyg, eftersom detta material är opretentiöst och inte kan skadas, till exempel med vatten, till skillnad från träborstar. Men det finns också flera praktiska sätt att göra rengöringsprocessen snabbare:

 • Ta bort håret från borsten.
 • I händelse av att det finns många tänder på borsten med förtrasslat löst hår, kan flera olika verktyg användas för att underlätta rengöring, till exempel en nål, tandpetare eller en liten kniv.
 • Därefter borstar borsten i soppvatten. Förbereda det, ta 1 matsked ammoniak, samt 1 sked schampo. Lös upp dem i varmt rent vatten i en behållare så att den lätt kan passa en kam.
 • Blöt din kam i tvättmedel och låt det suga i ca 30 minuter.
 • Efter det ska borsten sköljas ordentligt i varmt vatten för att tvätta rester av smuts och tvål.

Om din pensel har en rund form, blir det mycket svårare att tvätta det:

 • Ta en tandpetare eller en nål och försök att ta bort allt håret från kammen.
 • Plocka upp en liten skål för att suga på instrumentet.
 • Förbered lösningen genom att blanda 1 msk väteperoxid och ammoniak med schampo i varmt vatten.
 • Sätt kammen i vattnet med lösningen och låt suga i ungefär en timme.
 • När 1 timme har passerat, kontrollera om din runda hårborste har blivit ren. Om patina fortfarande är kvar bör du gnida verktyget med en onödig tandborste.
 • Skölj kambrunnen i varmt rinnande vatten och torka det.

Detta kan ske utan stor svårighet, det är viktigt att välja rätt rengöringsmetod.

Hittills köps kvinnor mer:

 • träkammer;
 • metall;
 • på naturliga borstar
 • massage borstar;
 • rund och andra.

Beroende på vilken typ av material det här objektet är tillverkat av, bör en lämplig rengöringsmetod väljas så att rengöringsämnets komponenter inte bara klarar av föroreningarna på borsten utan också skadar dess strukturer. Det finns flera effektiva sätt att överväga.

För att eliminera förorening från denna typ av tillbehör, bör man välja rätt sätt att rengöra dem, eftersom trädstrukturen är ett naturmaterial, vilket under påverkan av vissa faktorer kan bli oanvändbart.

För en effektiv och säker rengöring av trähushållsartiklar är ett alkoholhaltigt medel, såsom vodka eller ren alkohol, perfekt. Fukt en bomullspinne i det här ämnet och torka försiktigt träträarnas ytor. Alkohol upplöser aktivt partiklar av talgummi avsatt på kammen och dammets tänder. En sådan tampong passerar in i alla små hål och avlägsnar befintlig förorening.

Plastrengöring

Att ta bort förorening från ett föremål av plast är ganska enkelt, eftersom det här materialet är resistent mot alla slags influenser och ämnen.

Rengöring bör börja med att håret sitter fast mellan tänderna. De bör noggrant samlas in för hand och kasseras. Om det finns mycket hår och det fastnar djupt så att det inte är mottagligt för händer, ska du ta en tandpetare och ta bort det kvarvarande håret från kammen med hjälp av sin skarpa ände.

Metod nummer 1. Nu finns det partiklar av talg och damm som fastnar på den. Du måste ringa i en liten behållare lite vatten, förvärmas och tillsätt en liten mängd schampo. Det är lämpligt att hälla högst trettio milliliter av ämnet. Därefter måste du skaka vattnet tills shampoo är helt upplöst och doppa den förorenade kammen i den. Låt det ligga i den här lösningen i en timme. Ta sedan bort produkten och skölj i rent vatten. Från den gamla föroreningen kommer inte att vara ett spår.

Det är möjligt att hälla i denna rengöringslösning en och en halv matsked ammoniaklösning (ammoniak). Dens komponenter kommer att bidra till upplösningen av partiklar av talg och dess avlägsnande från produktens tänder.

Metod nummer 2. Du kan rengöra en plastkam från smuts med vanligt sodavatten. Ta en liten mängd av detta ämne och strö på det på borsten i en tandborste. Nu med den här borsten gnider du det område där kryddnejlika ligger, där den starkaste smutsen kvarstår. Därefter ska hushållsartiklarna sköljas i varmt vatten.

Vid hygienisk rengöring ska en plastprodukt desinficeras med blekmedel. För att göra detta är det nödvändigt att förbereda en lämplig lösning genom att blanda nio delar vatten med en del blekmedel och placera ett tillbehör för desinfektion i den. I denna lösning kommer svampsporer, skadliga bakterier och andra parasitära organismer, såsom löss, att dö. Håll saken i den här lösningen ska vara minst en timme. Då måste den desinficerade kammen sköljas i rinnande vatten och torkas.

Metallrengöring


Metallkammar är också ganska vanliga bland mässan, så frågan om deras rening är ganska relevant för många kvinnor. Det finns flera effektiva sätt att lära känna dem bättre.

Metodnummer 1. För att avlägsna smuts från ytan av en sådan produkt lämpligt rengöringsmedel "Biolan". En liten mängd pulver tas och appliceras på borsten, som därefter smutsas med smuts på en metallkam. De aktiva ingredienserna i rengöringspulvret tränger djupt in i fettens struktur och löser upp det.

Metod nummer 2. För att avlägsna partiklar av smuts och sebum från tändernas lumen kan du använda vanligt tvättmedel. Lös upp den tredje delen av ett handfull sådant pulver i varmt vatten och blanda allt bra tills det är helt upplöst. Lägg sedan tillbehöret i den beredda lösningen i en timme, ta sedan av och skölj noggrant.

Hur rengör du en produkt från en naturlig borste?

Att ta bort fasta partiklar av smuts och damm kan enkelt, tack vare det vanliga schampot. Ta lite shampoo för hår och applicera det på borstytan på ditt tillbehör, efter att ha tagit bort allt hår från det. Nu sprida försiktigt shampooet över objektets yta och lämna i detta tillstånd i tio minuter.

Förbered en behållare med varmt vatten och doppa tillbehöret med det applicerade schampot i det. Nu, med enkla rörelser, tvättar du bort alla schamponrester och befintlig förorening mellan borsten av naturligt ursprung. Skölj föremålet i rent vatten och låt det torka. Det rekommenderas att torka sådana produkter med borststrålar uppåt för att inte orsaka dess deformation. När det torkar kan du börja använda det.

Massageborste rengöring

Som vanligt bör rengöring av kam, inklusive massage, startas med hårborttagningsprocessen. Här kan du använda fingrarna eller skarpa föremål. Bra passform för dessa ändamål och den vanliga platta kammen. Det rekommenderas att städa håret för att öka effektiviteten i rengöringen, eftersom talg och damm också fastnar mellan håret på kammen.

För att avlägsna smuts från en massageborste bör du förbereda en speciell rengöringslösning bestående av ättika, schampo och vatten. Du måste ta en liten behållare och häll cirka en liter vatten in i den. Sätt sedan tre fulla skedar ättiksyra, 9% koncentration och två stora skedar av din schampo i detta vatten lite varmare än rumstemperatur. Den resulterande lösningen blandas väl tills ett skum bildar sig på ytan av vattnet.

I den resulterande lösningen bör produkten sänkas i tio minuter och skölj därefter med rent vatten. Sätt sedan borsten på en plan yta för att torka vid rumstemperatur.

Hur rengör man en rund borste från håret?

Ta bort fast hår med en rund borste kan vara ett enkelt och effektivt sätt hemma.

I det här fallet kan vi helt enkelt inte göra utan den vanliga tandpetaren. Med hjälp kan du försiktigt ta bort håret vriden på kammen och därigenom återvända till det mer snyggt utseende. Att ha av med håret är att du måste rengöra damm- och sebumpartiklarna. För dessa ändamål kan man helt enkelt inte göra utan tvållösning.

Du kan laga det själv. En liten mängd varmt vatten tas och lite schampo är upplöst i det (två stora skedar). I den beredda blandningen bör du lägga till en sked väteperoxid, liksom samma mängd ammoniaklösning som finns i förstahjälpskitet. Då måste du blanda allt bra och sätt ditt tillbehör i mixen.

Håll det i blandningen i minst en timme. Dra ut det, du kommer att se att det inte finns något spår av den gamla smutsen! Det är bara att skölja det och torka noggrant. Det torra tillbehöret kan återanvändas för att skapa vackra frisyrer och elegant styling.

Hur tvättar man kammar från olika material?

Hur man rengör en hårborste från en hårborste?

Bara fingrar att dra ut allt fastnat hår kommer att vara svårt om kammen är tjock. Dessutom kan du använda en tandpetare. Den spetsiga änden ger dig möjlighet att nå de mest otillgängliga platserna.

Hur rengör man en kam från smuts?

Trä, kåt fuktar inte, du kan torka ytan av sin tappduk doppad i alkohol. Plast, silikon, metall fördränkt i en lösning av schampo, tvål, sedan ren

Hur man rengör en kam från plack?

Först avlägsna rester av hår, sätt sedan i en tvållösning. Förtvättning i varmt vatten med tvättmedel hjälper beläggningen att skilja sig från ytan.

Hur rengör man en kam från damm?

Rengöring från håret, då kan du använda en dammsugare eller en enkel tvätt med vatten (om materialet tillåter).

Hur man behandlar en kam för löss?

Combing är ett av de effektiva sätten att bli av med parasiter. Efter varje procedur kräver kammar och hushållsartiklar desinfektion. Du kan tvätta dem med ett speciellt schampo för att bekämpa parasiter eller desinfektionsmedel

Hur man desinficerar kam?

Effektiv desinfektion kan genomföras med hjälp av frisörer och salonger. I en specialbutik hjälper konsulten dig att välja den mest effektiva. Gnugga alkohol är tillräckligt för hemkammar

Hur tvättar man en hårkam?

Förbered en tvållösning i varmt vatten. Som tvätt använd baby tvål, schampo, flytande tvål. Förutom 1 liter vatten tillsätt 1 matsked peroxid eller ammoniak. Det finns inga speciella hemligheter hur man tvättar en kam. Rörelsen ska vara mjuk, för att inte skada tänderna, tvätta noggrant, så att du inte hakar ut mellanslaget under nageln med en skarp tand. Kamma från hornet och träet tvättar inte, vatten förstör deras struktur.

Hur rengör man en rund kam?

Denna typ av kammar är lämplig för massage, de förbättrar väl blodcirkulationen. Men sådana kamar samlar mest föroreningar. Resterna av håret avlägsnas med en tandpetare, kammen sätts ner med borst i ett handfat med varmt vatten.

Videon kommer tydligt att berätta om hur man rengör kammen hemma

Vid tvättning av hårborstar är det värt att komma ihåg att fukt kan vara kvar och orsaka mögel. Obligatorisk noggrann torkning efter kontakt med vatten.

Hur man rengör en rund borste

Vanligtvis väljs inte metallborstar ofta för daglig användning, men de kan vara användbara för dig om du behöver skapa volymetriska lock eller styling med trådar. I alla fall, även om du inte använder en metallborste varje dag, bör du ibland rengöra den. För att göra detta kvalitativt och ta bort onödigt plack, förstöra håret, gör följande:

 • Skriv en liten natron i en liten behållare.
 • Våt din kam.
 • Ta en gammal tandborste och doppa den i vatten och sedan i läsk.
 • Gnid kammen över soda med vatten tills du har tagit bort all plack.
 • Skölj med varmt rinnande vatten.

När du har torkat hårbröstet, försök torka det bra. Annars kan metallborsten rosta snabbt.

Om du behöver tvätta massageborsten från placken, måste du hitta den vanligaste platta kammen, som du kan kamma genom tänderna. På så sätt kan du ta bort håret som fastnat på instrumentet. Därefter måste du tvätta kammen i en speciell lösning som eliminerar talg och dammiga insättningar, samt spår av vårdprodukter. För att förbereda lösningen behöver du:

 • Blanda 1 liter varmt vatten med 3 matskedar 9% ättika och 2 skedar schampo.
 • Blöt ditt instrument i den resulterande lösningen och låt den suga i några minuter.
 • Ta bort penseln från vattnet, skölj med rinnande vatten och låt det torka på en ren handduk som absorberar överskott av fukt.

Några desinfektionstips

 • Det rekommenderas att borsta håret från borsten omedelbart efter kammning. I så fall kommer det inte att ackumulera hår med smuts.
 • För att den obehagliga lukten av ättika inte stör dig kan du lägga till en liten mängd aromatisk olja i tvättlösningen.
 • Efter en tid är det bättre att byta borstar, eftersom det kan finnas mycket mögel inuti dem, vilket försämrar hårets kvalitet.

Med hjälp av dessa enkla rekommendationer kan du tvätta kammen från vilket material som helst, varefter den smutsiga beläggningen inte kommer att förbli på ditt hår.

Det bör lära känna några rekommendationer som hjälper till att inte bara tvätta din favoritkam, utan också göra det helt säkert att använda.

 1. För desinfektion kan du använda speciella desinfektionsmedel som alltid är kommersiellt tillgängliga i apotekskedjan. Vanligtvis, tillsammans med sådana verktyg kommer detaljerade instruktioner för deras användning. Med hjälp av speciella desinfektionsmedel kan du rädda dig själv och din familj från löss och andra parasiter som kan komma i hårbotten när du använder vanliga kammer.
 2. En bra desinfektionsegenskap har vanlig alkohol som kan användas för sådana ändamål. Applicera lite av detta ämne på bomullsullen och torka tillbehöret med det. Från parasiterna och deras metaboliska produkter kommer det inte att vara ett spår.
 3. Att desinficera kammarens yta från alla möjliga obehagliga mikroorganismer och parasiter hjälper ett varmt tvålvatten. Det rekommenderas att upplösa en tvätttvätt i varmt vatten och suga din kam i denna lösning i flera timmar. Samtidigt kommer inte bara parasitens avfallsprodukter att dö, men alla befintliga föroreningar kommer att ligga kvar.
 4. Detta tillbehör kan desinficeras genom att koka det i några minuter i vanligt vatten. Efter detta ska hushållsartikeln torkas och återanvändas.
 5. Hyppigt gnidning av ytan på detta tillbehör med herrkolv kommer också att bidra till att eliminera produkterna av parasitlivet.
 6. Den bäst använda kammen på det vanliga huvudet är att ersätta den nya. Denna metod kommer att ge hundra procent garanti för att dina parasiter inte kommer att infektera deras hårbotten.

Dessa tips hjälper dig att göra din favoritkam inte bara nödvändig utan också helt säker.

Om du inte vet hur man rengör kammen från plack och andra föroreningar, bör du titta på den här videon där allt visas och förklaras i detalj.Nästa Artikel
Anagenovy alopeci: orsaker och behandling