Lightening mörkt hår: de viktigaste folk och kosmetika


Hårets mörka färg, som du vet, är den dominerande egenskapen, så den absoluta majoriteten av människor på planeten är brunetter och brunhåriga människor. Naturligt blont hår är inte lika vanligt som det skulle vara önskvärt för moderna skönheter, så hur man lyser mörkt hår hemma är en mycket populär fråga.

Funktioner mörka lockor

Hårfärg bestäms av antalet och förhållandet mellan två färgpigment - eumelanin och pheomelanin. Den första ger en mörk färg, den andra - en röd nyans. Mängden av detta och ett annat ämne bestämmer intensiteten hos den resulterande nyansen. Ägarna av mörkt hår eumelanin producerade i stora mängder, medan pheomelanin syntetiserades ganska lite.

Pigmentet ackumuleras i hårets kortikala skikt. På toppen av det kortikala skiktet skyddar du tätt lagade nagelskalor, till exempel med ett enkelt schampo är det omöjligt att ändra krullarnas färg.

Som regel är det mörka håret ganska tjockt, märkbart tjockare än det för blondiner, men tunnare än det av rödhåriga. Deras antal är mindre än genomsnittet för rättvisa, men på grund av hårets tjocklek är denna funktion helt osynlig.

Färgning, blekning och missfärgning

För att ändra en mörk hårfärg, är det nödvändigt att ta bort det naturliga pigmentet och ersätta det med en artificiell. Det är inte lätt att göra det här. För det första har det kortikala skiktet en ganska hög densitet, för det andra är den skyddad av övre stratum corneum, och för det tredje omsluter håraxeln den naturliga utsöndringen av talgkörtlarna. För att avlägsna den naturliga nyansen är det därför nödvändigt att förstöra eller skada halsbandet, avlägsna fettet och göra det kortikala skiktet mer sprött. Självklart är ett sådant förfarande inte särskilt användbart för hår.

 • Blekning - innebär en fullständig tvätt av det naturliga pigmentet. Ljusa strängar samtidigt blir bokstavligen vita, även om de är naturliga svarta hår och efter ett så hårt förfarande behåller en gulaktig nyans och behöver ytterligare färgning. I detta fall behandlas håret först med ett starkt oxidationsmedel, som väteperoxid, för att deformera det övre lagret så mycket som möjligt. I detta fall kan skalorna, i stället för tätt stängning, borst och oxidationsmedel tränga in i det kortikala skiktet av håret. Naturligt pigment substans förstörs enkelt.

Som regel måste mörka strängar ljusas flera gånger innan en väldigt ljus nyans uppnås. Curls behöver då mycket noggrann vård.

 • Färgning - om du inte bara vill missfärga håret och ge det lite skugga - gyllene, honung, ask och därefter efter missfärgning appliceras färg på trådarna. Eftersom åtminstone delvis blekning är nödvändig, kommer den moderna färgen säkert att innefatta ett oxidationsmedel.
 • Lightening - i detta fall används svaga oxidationsmedel under bearbetningen. De penetrerar endast delvis stratum corneum och förstör en liten mängd eumelanin. Men om du behöver förtydligande om ett par toner är det tillräckligt.

För enkel uppklaring är det inte nödvändigt att tillgripa professionella färger. Effekten kan uppnås genom att använda en mängd olika folkmedicin.

Användning av kamomill

Traditionellt används ett avkok av kamomillblommor för att lätta och ge en vacker gyllene nyans till ljuskrullningar. Få människor vet att vägen är ganska lämplig för mörka flätor. Naturligtvis bör man inte förvänta sig en radikal färgförändring, men resultatet av mörkt blont brunt hår kommer att märkas - en förändring av nyans med 2-3 toner.

Tyvärr är "mot" de mörka krullarna av tusenskönan maktlös, det är inte värt att försöka.

Förbereda avkok är enkel: 3 matskedar av vegetabiliska råvaror häll 1 kopp kokande vatten och smutsa i minst en timme. Sedan sköljer denna buljong håret efter tvätt. För att ändra skuggan behöver minst 10 procedurer.

Förutom att kamille lyser håret, stärker det också håret.

Du kan förbereda ett annat alternativ som är lämpligt för att lätta blond och kastanjkrullar. Visst är verktyget ganska långt under förberedelse.

 1. 200 torkade blommor hällde 400 ml vodka och insisterar 7 dagar.
 2. 100 g henna häll 300 ml kokande vatten och låt i 3 timmar.
 3. Blandningen omröres och insisterar ytterligare 2 veckor.
 4. Buljong filtreras genom gasbindning och används som en mask för hår: sätt på strängar och håll i 40 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Ginger power

Gingerrot, som det visar sig, är inte bara ett lagerhus av olika mikroelement och vitaminer, men fungerar också som ett ganska effektivt oxidationsmedel. Den används i många recept för lättare hår.

Det första sättet är:

 1. flera planta köttiga rötter är revet
 2. hällde råvaror med kallt vatten och sätta på den minsta elden i en halvtimme;
 3. när buljongen kyls, filtreras den;
 4. avkok av roten används varje dag som en balsam tills dess att du får det önskade resultatet.

Den andra metoden kombinerar styrkan av effekterna av citron och ingefära. Under kraften av mörkt blont hår, gör denna blandning gyllene. Förfarandet är som följer:

 1. saften av en halv citron och riven ingefära blandas med ett glas ljus öl tills det är smidigt;
 2. Du kan lägga till några droppar av din favoritbasolja - persika, jojoba, så att krullarna blir inte bara en ny nyans utan också lyser;
 3. Den erhållna blandningen appliceras på trådarna och hålles på huvudet i 2-3 timmar. Du kan wrap huvudet med en varm handduk. Tvätta av masken med kallt vatten.

Den tredje metoden är utformad för ägare av torrt hår. Receptet är:

 1. ingefära rot och skal av en citron blöt i 20 timmar;
 2. 10 droppar essentiell olja och 200 g gräddfil läggs till infusionerna;
 3. blandningen appliceras enhetligt på krullarna. Sätt på en plastlock och linda upp en varm handduk;
 4. Den ljusande masken hålls i minst 2 timmar, tvättas sedan av med varmt vatten. Rekommendera nästa dag för att upprepa proceduren för att konsolidera resultatet.

Tips om hur man använder gingerhårets magiska egenskaper till maximalt:

Citronsaftförtydligande

Från hemmet läkemedel citron är den mest populära blekmedel. Och det har denna effekt på huden och håret. Applicera det när de vill lätta krullarna efter mörkfärg. Men citronsaft tar alltför effektivt bort fett och lossnar nagelbandet, så endast ägarna av fet hår rekommenderas att använda detta botemedel.

Applicera det så här: citronsaft späds med vatten i ett förhållande av 1: 1 och fördelas i våta strängar. Det är mycket bekvämt att använda en flaska med en spray. Då bör du torka håret i solen för att göra effekten av citronsaft effektivare. Sedan krullar tvättas med vatten.

Honung behandling

Honung är en del av maskerna och salvorna för hud och hår. Om det inte finns någon allergi mot denna underbara produkt, kommer dess förmåga att återställa vattenbalansen att kunna sätta den torra huden och håret i ordning.

Honung kan också användas som en naturlig klarare. Den används i olika former:

 • honung kan enkelt appliceras på färgat hår och hållas som en mask i upp till 30 minuter;
 • Du kan späda det med vatten. Det betyder att fuktar strängarna, sätt sedan på en plastlock och linda huvudet med en varm handduk. Mask håll i 30-40 minuter;
 • Blanda honung och olivolja i förhållandet 2: 1. Denna massa appliceras på strängarna och hålls i 45 minuter. Du kan lägga till mashed banan i masken.

Kefir mask

Verkar svagare än citron, men torkar inte strängarna. Tvärtom tillåter kefirblandningar dig att återställa hydrobalansen.

50 ml kefir blandar med 2 matskedar brandy, 1 ägg, juice av halv citron och en tesked schampo. Blandningen omröres tills den är homogen och appliceras på krullarna. Huvudet är täckt med folie, insvept med en handduk. Mask håller i 8 timmar.

Förfarandet upprepas minst 4-5 gånger.

Hydroperitol missfärgning

Hemma är det ganska möjligt att lätta håret inte med färg, men på det klassiska sättet - med hjälp av väteperoxid. Tanken är ganska riskabel, eftersom man med en felaktigt beräknad dos eller tidsfördröjning, istället för ljuskrullar, kan få en massa bränt hår.

Hydroperiton tabletter säljs på något apotek. Den maximala koncentrationen av ämnet är 30% lösning. Vid beräkningen av hårets kvalitet bör beaktas:

 • med tunt hår bör koncentrationen inte vara mer än 7%
 • med en genomsnittlig tjocklek på upp till 12%;
 • För fett varierar koncentrationen från 12 till 30%.

Mjöl tillsätts till den resulterande lösningen av den erforderliga koncentrationen för erhållande av en uppslamningskonsistens. Sedan appliceras detta verktyg med en borste på trådarna, fördelar jämnt över hela längden. Det är bättre att skydda dina händer med handskar, eftersom peroxid också påverkar huden.

Håll kompositionen på strängarna i enlighet med uppgifterna. Skölj sedan med varmt vatten.

Med den här metoden kan du avsevärt lätta krullarna i ett förfarande. Vid behov kan förtydligande upprepas, men efter några veckor.

Det är nödvändigt att veta! Säker belysning utan hårskador - kosmetiska och folkmedicinska lösningar

Särskilda schampon

Det är inte bara färgning, men också lätta shampoo. Vilken färg som är bättre att lätta beror på typen av trådar och färgens natur. Det är svårare att avlägsna den naturliga nyansen, eftersom håret, som fortfarande är orört av färgen, är tillförlitligt skyddat. Färgade krullar är alltid nästa gång de målas snabbare och lättare, eftersom nagelbandet har blivit mer lös.

Lightening shampoos är mycket mjukare: färgpigmentet tränger inte in i det kortikala skiktet, men kvarstår på nagelbandet. Håret är inte skadat, men pigmentet håller inte länge.

Ett annat alternativ - färgskinn och mousses. Men sanning, de brukar användas för att färglägga enskilda strängar.

De mest populära lösningarna inkluderar följande schampon:

 • John Frieda Sheer Blonde Spray Eclaircissant Gible Go Blonder - komposition utformad speciellt för mörkt och svart hår och anses vara en av de mest effektiva. Innehåller ett vitaminkomplex för att stödja krullar och kamillextrakt. Shampoo kostar från 610 r.
 • Avon Advance Techniques är ett mjukt ljusmedel. Innehåller naturliga ljusande ingredienser. Kostnaden för schampon finns - 255 s.
 • Eugene Perma Keranove Blond Vacancies Shampoo Lighten Hair - designat för att lätta mörkbrunt och rött hår. Ljuseffekten tillhandahålls av kamillextrakt och veteproteiner. Produktpris - 505 sid.
 • Estel Aqua Otium - utformad för att lätta upp tråden i någon nyans skugga. Det får användas på skadat och tidigare färgat hår. Kostnaden för medel - 750 s.

Ljusa mörkt och svart hår hemma är inte en lätt uppgift. Det kommer att ta lite uthållighet och tålamod, eftersom resultatet endast kan erhållas genom att upprepa proceduren från 5 till 10 gånger.

Se också: ett helt säkert sätt att lysa håret i flera toner (video)

Lightening mörkt hår - dramatiska förändringar utan skada

Om du naturligtvis har mörk hårfärg, och du drömmer om att bli blondin, men de fantastiska berättelserna om vänner föreslår en orealitet av en sådan reinkarnation, är du felaktig. Du måste korrekt välja väg att ljusa, med hänsyn till dina individuella egenskaper och ljuskrullar du har angivit. Ljusfärgshår ser väldigt imponerande, ungt ansikte. En sådan förändring kommer att omvandlas inte bara externt utan även internt. Och uppmärksamma inte det stora antalet skämt om dumma blondiner. Blonda skönheter har hela tiden fascinerat de beundrande blicken hos män och lämnar bakom mörkahåriga tjejer.

komplexitet

Lightening Dark Hair är ett komplicerat förfarande. För att uppnå önskat resultat måste göra mycket arbete. När du tar bort den mörka nyansen, överväga hårets struktur. Ju tjockare de är desto mindre sannolikt är det att förfarandet kommer att ge det önskade resultatet, åtminstone första gången.

För att utföra ljusförtydligande, använd sparsamfärger eller tekniker som har kommit ner till oss från "folklore". Det är omöjligt att bli en platinblondin utan användning av aggressiva färgämnen, inklusive väteperoxid. Efter att sådana färgfärger kan förlora en hälsosam utseende, men moderna balm och masker för vård kan göra underverk.

Var inte rädd för att förändras! Om du bestämmer dig för att lysa, var god och välj det bästa verktyget för proceduren. Glöm inte extra omsorg att stärka håret och ge det en naturlig glans. Sammantaget är alla dessa förfaranden garanterade att leda till önskat resultat.

Foto före och efter

exempel på att håret blir lättare med väteperoxid

Särskilda funktioner

Brunetter, brunhåriga kvinnor och rättvisa skönheter bör komma ihåg att någon kan bli blondin idag. Men inte hela denna färg är lämpliga frisyrer. Enligt experter är detta objekt den viktigaste funktionen, vilket är värt att uppmärksamma representanterna för den vackra halvan av mänskligheten innan förfarandet. Först måste du tänka inte på vad som betyder att måla, men om huruvida vita krusar passar dig eller inte.

Det händer ofta att mörkhåriga tjejer experimenterar med sitt utseende, helt utan att tänka på konsekvenserna. Men efter misslyckad färgning försöker de återfå sin ursprungliga nyans, glans och hälsosamt utseende.

Ljuskullar bör kombineras inte bara med hudfärg utan även med ansikte. Prova på en peruk och se hur ditt utseende ändras efter färgning. Idag finns det speciella datorprogram som låter dig skapa nya bilder.

Varning! Om, efter förtydligandet, ditt ansikte har förvärvat en jordig, tråkig nyans, då är det bättre att glömma denna reinkarnationsmetod för alltid. Försök att uppmärksamma den mörka blonda nyansen.

Det finns en annan funktion som alltid måste komma ihåg. Förfarandet för förtydligande med användning av aggressiva kemiska medel är osäker, som det kan tyckas vid första anblicken, till oerfarna skönheter. Förbered dig för att det kommer att hållas i flera steg. Tidsintervallet mellan dessa steg måste vara minst en vecka. Vid den här tiden ser du inte det bästa sättet. Men efter det att komplexet slutförts kommer utseendet att förändras helt och krullarna kommer att få önskad nyans.

Om du vill radikalt ändra ditt utseende, överväg rekommendationerna:

 1. Mörkt hår kommer att få önskad nyans först efter förklaringen. Lysare är inte en färg, det ger inte locken en vacker nyans. Det används för att förstöra pigment som är ansvarigt för färg.
 2. Någon blixt förändrar hårstrukturen. Krullarna kan bli sköra och torra. Valet av produkter för vård av blont hår - detta är ett obligatoriskt steg på vägen till ett vackert och lyxigt hår.
 3. Agera gradvis Måla i flera steg.
 4. Innan arbetet, kontrollera frånvaron av en allergisk reaktion på de använda läkemedlen.

Med tanke på ovanstående funktioner kan du välja bättre för att lätta mörkt hår och uppnå fantastiska resultat med minsta negativa konsekvenser.

Folkmekanismer

Brightening masker skapade med hjälp av naturliga ingredienser kommer inte bara att ge en vacker nyans, men också stärka strukturen. Krullar blir mer lydiga, starka och slutar falla ut.

Fördelarna med folkmedicin:

 • låg kostnad;
 • oskadlighet;
 • tillgänglighet.

Populära metoder för lättnad kan göra lättare mörkt hår hemma när som helst som är bekvämt för dig. Men kom ihåg att sådana verktyg inte hjälper dig att bli en blond blondin. De kommer att lätta krullarna med maximalt flera nyanser. Resultatet beror på fläckfrekvensen. Det bör göras från tre till fem procedurer, så att färgen märkbart förändras.

De vanligaste folkfärgarna är: kamille, citron, kefir, honung och även kanel. Med upprepad användning blir locken ljus och kommer också att få ett hälsosammare utseende. Välj lämplig metod i avsnittet: tänd håret med folkmedicinska lösningar.

Egenskaperna av citron kända tjejer från antiken. Juicen av denna frukt under solens handling öppnar folliklarna och städar ut det mörka pigmentet. Men det här sättet kan tunna strukturen. Efter proceduren använd regenererande masker. För att uppnå önskat resultat måste du göra minst tre procedurer.

Honung är också en naturlig klarare. Denna produkt fuktar och närmar sig näringsämnena. Honung innehåller ett enzym som producerar en liten mängd väteperoxid. Efter 2-3 procedurer blir håret mer märkbart lättare. Det finns många recept för sådana masker. Men honung kan enkelt spädas med vatten och appliceras på håret. Efter 40 minuter kan masken tvättas och njuta av ny nyans.

kemiska medel

Om du inte gillar procedurernas varaktighet, vill du snabbt få ett resultat, då kan du tillgripa kemiska medel. En framträdande representant för denna kategori är hydroponisk eller väteperoxid. Detta är ett billigt och lika överkomligt sätt. Du kan köpa hydroperit i något apotek.

Det är viktigt att följa en strikt följd av åtgärder. Annars kan håret skadas permanent. Koncentrationen bör inte överstiga 30 procent. Det beror på hårets struktur. För tunna krullar kan du använda en 7 procent lösning. För mörkt hår av medelhårdhet lämplig 12 procent lösning. Men för tjocka krullar, använd en 30 procent lösning av väteperoxid.

När du har berett lösningen, lägg till lite mjöl till det. Få den nödvändiga konsistensen.

Användbar video från svart till blond:

Måla användning

Den vanligaste metoden för färgning idag är användningen av specialfärger. Tillverkare erbjuder ett stort utbud av produkter. Välj det bästa alternativet bör baseras på kretsens typ och struktur.

Om du har svart hår måste du först utföra missfärgning. Kom ihåg att färgerna inte missfärger krullarna, utan ger dem önskad nyans. För förklaringen gäller speciella pulver för förtydligande.

Sammanfattningsvis är det värt att notera att överensstämmelse med alla regler och tålamod garanteras leda till önskat resultat.

Användbar video: färgmask och blond svart:

Dark Hair Brightening Shampoo

Den moderna skönhetsindustrin erbjuder brunetter för att ljusna sina strängar med ett speciellt schampo eller en balsam. En radikal omvandling kan inte garanteras, men det är realistiskt att lätta krullarna i flera toner, och viktigast, med minimala risker för att skada dem. Dessutom inkluderar alla lätta shampoos näringstillskott, och det kommer därför att vara mycket användbart för hår.

Vad erbjuder ledande kosmetiska företag tjejer med mörka nyanser av hår?

 • L'OREAL Professional Gloss Color-serien - skaparna av den kosmetiska produkten lovar en smidig färgning av locken. Palettens rikedom, det omfattande omsorgskomplexet av vitaminer lovar en mjuk och bekväm omvandling;
 • Estel Solo Ton-serien - Estelle, ett varumärke som är populärt inom frisör, har förberett en hel serie med 18 nyanser av schampon för sina favoritkunder. Estel Solo Ton är enkelt och bekvämt att applicera, och den tjocka formeln tillåter inte att produkten sprids. Lättning av trådarna med denna produkt kommer att glädja resultatet och komforten i proceduren, men det är inte så lätt att köpa balsam;
 • Tonic ROCOLOR är en mycket populär produkt för hemfärgning. Ett brett palett av nyanser hjälper varje kvinna att uppnå perfektion i hårets färg;
 • IRIDA M Classic Hair Shampoo från varumärket med samma namn Irida, ett välkänt och tidtestat varumärke av hårfärgprodukter, erbjuder tjejer ett brett utbud av nyanser och minsta skada för lock. Produkten har en stärkande och helande effekt för färgade hår;
 • Joanna Multi Effect Color Tint Shampoo - perfekt för valfri krullfärg. Den föreslagna produkten är lätt att applicera, förstör inte håret och garanterar ett bra resultat. Håret ser naturligt ut och är starkt, slätt och silkesikt, som efter laminering.

Vi har erbjudit dig den mest kända serien tonade schampon, men i själva verket är de mycket mer. Var inte rädd för att experimentera med färg för att se perfekt ut.

Användbara tips från experter för mörkhåriga skönheter och framtida blondiner:

Användbar video om personlig erfarenhet av att använda John Frieda lysande schampo:

Lightening för mörkhåriga fashionistas

Ljusa mörkt hår - en svår uppgift, som inte alla kan hantera. Du kan välja två alternativ: folk och professionella verktyg. När du väljer att styras av den ursprungliga nyansen av strängarna, deras skick och resultatet som ska erhållas.

Lättnadshår är en process för att avlägsna pigment, oavsett vilket medel som används för detta. Det svåraste att göra är att lysa mörkt hår. Det är viktigt att välja ett verktyg som inte bara skulle ändra hårets färg utan också ha en sparsam effekt.

Skada från lätta hår

Om du använder aggressiva medel eller inte följer de grundläggande reglerna för förtydligande, har detta följande konsekvenser:

 1. Torrhet och brittleness. Det verkar som om håret blev livlöst. De är svåra att kamma och stila. I det här fallet är det inte rekommenderat att kamma dem, eftersom de är ganska bräckliga.
 2. Håravfall Detta problem uppstår om du använder produkter av dålig kvalitet för att lätta håret.
 3. Bränn huvudet i huvudet. Detta symptom indikerar att tiden som krävs för att lätta håret har överskridits.

Folkrättsmedel

kamomill

Detta är ett utmärkt sätt att lysa mörkt hår i flera nyanser. Dessutom skapar kamille ett ljust guldglöd på krullarna. Förbered, häll 40 g råmaterial med 200 ml kokande vatten. Stew på elden i 15 minuter, kyla, filtrera och skölj det redan tvättade håret med avkokning.

Kamille är inte bara en bra förtydligande, men också en effektiv lösning för att eliminera bräcklighet och splittrade ändar.

citron

Denna metod är en av de mest godartade. Ren juice används för att lätta inte allt hår, men hotellet låser, eftersom citronen torkar hårbotten starkt, vilket är fylligt med mjäll.

Matlagningsprocess:

 1. Kombinera saften av ½ citron med vatten i förhållandet 1: 3.
 2. Lägg till kamilleavkokning (1/2 förpackning per 200 ml kokande vatten).
 3. Tillsätt 40 ml ricinolja.

Fördela den resulterande kompositionen genom håret, varma med en handduk, gå i 2 timmar.

På grund av maskinkomponenterna är det möjligt att mjukna syreffekten och förhindra att hårbotten torkar ut.

Denna produkt innehåller naturlig väteperoxid, vilket resulterar i hårförtydligande. Tillvägagångssätt:

 1. Blanda honung och olivolja, taget i ett 2: 1-förhållande.
 2. Lägg ½ banan, mixa med en mixer.
 3. Applicera masken på håret efter 15 minuter, varma med en handduk och tvätta av efter 45 minuter.

kefir

Denna produkt tränger igenom hårvågorna och tvättar ut pimento, så att färgämnet delvis tvättas av. Tillvägagångssätt:

 1. Anslut 1 ägg och ½ kopp kefir.
 2. Tillsätt 40 ml vodka, 20 ml schampo och ½ citronsaft.
 3. Allt blandar och fördelar håret. Varma med en handduk. Gå 2-8 timmar.

ingefära

Gingerrot är en värdefull produkt som innehåller många vitaminer och spårämnen och effektivt lyser mörkt hår. Tillvägagångssätt:

 1. Mala flera växtrötter med en rivare.
 2. Häll kallt vatten till råmaterial och sätt i brand i 30 minuter.
 3. Så snart buljongen kyler, filtrera den. Applicera varje dag tills du kan uppnå önskad nyans.

Väteperoxid

Detta verktyg, trots dess effektivitet, är ganska aggressivt. Det räcker att beräkna dosen felaktigt eller överstiga kompositionens exponeringstid, eftersom du i stället för blekt hår kan bränna dem mycket.

Maximal koncentration av ett ämne är 30%. Det är bara viktigt att ta hänsyn till hårets kvalitet:

 • tunn - 7%;
 • medium tjocklek - upp till 12%;
 • tjock - 12-30%.

Tillsätt mjöl i blandningen för att få en grumlig konsistens. Att sätta strukturen med en pensel för målning. Använd handskar på dina händer eftersom peroxiden verkar på huden. Tåla kompositionen enligt uppgifterna och skölj sedan med vatten.

kanel

Detta krydda lyser håret redan redan i en session. Hon har en nackdel - det här är en liten brännande känsla under påverkan på hårbotten.

Tillvägagångssätt:

 1. Smält 60 g honung i ett vattenbad. Tillsätt 15 g kanel och 100 g eventuellt hårbalsam.
 2. Blanda allt grundligt tills det är smidigt.
 3. Applicera en mask på rötterna och sprid över hela längden.
 4. Lägg på polyeten, handduk, tvätta av efter 40 minuter.

Professionella schampon

För att lätta mörkt hår kan du använda följande effektiva produkter:

 1. John Frieda Sheer Blonde Spray Eclaircissant Gible Gå Blonder. Denna produkt är en av de mest effektiva för att lysa mörkt och svart hår. Den innehåller ett vitaminkomplex och kamillextrakt. Applicera det 2 gånger i veckan tills du uppnår önskad nyans.
 2. Avon Advance Techniques. Den har en mild lysande effekt. Den består av bara naturliga ingredienser, så det har ingen skadlig effekt. Applicera 2-3 gånger i veckan.
 3. Eugene Perma Keranove Blond Vacancies Shampoo Lighten Hair. Detta schampo är utformat för att lysa mörkt blont och rött hår. Denna effekt uppnås på grund av närvaron av kamillextrakt och veteprotein. Du kan använda produkten varje dag.
 4. Estel Aqua Otium. Detta verktyg är utformat för att lätta krullarna i någon original nyans. Tillåtet för användning på skadade och tidigare målade trådar. Applicera 2 gånger i veckan.

målarfärger

Loreal

Denna blekande färg - ett av de bästa sätten att lysa mörkt hår. Det har följande fördelar:

 • brist på ammoniak och obehaglig lukt;
 • stärker håret förutom lätta åtgärder
 • när det appliceras finns ingen brännande känsla;
 • måla säkert för hårstruktur.

Garnier

Denna produkt är känd för sin naturliga sammansättning. På grund av detta är processen med förtydligande av mörka lockar helt säker. Det har följande fördelar:

 • hög rätthöjd;
 • ingen gul nyans;
 • sparsamt inflytande
 • varaktigt resultat
 • bevarande av hårstruktur
 • trevlig lukt.

Estelle

Detta är ett inhemskt varumärke som har utvecklats för att klargöra kompositioner för unga tjejer och kvinnor i äldre ålder. Det har följande fördelar:

 • Effektiv ljusning även svarta strängar;
 • enkel applikation;
 • Minsta mängd aggressiva komponenter
 • irriterar inte huvudets hud;
 • Inkluderat är en balsam som återställer hårstrukturen.

Ljushår är ett komplicerat och ganska riskabelt förfarande. Det räcker att göra ett mindre misstag, vilket kommer att medföra en rad problem i form av håravfall, deras bräcklighet och tvärsnitt. Om du använder professionella verktyg, bör du inte spara på dem, välj endast högkvalitativ och beprövad produkt.

Hur man lyser mörkt eller färgat hår hemma

Inlagd av: admin i hårvård 10.06.2018 0 203 Visningar

Hur man lyser mörkt hår hemma

Idag är det sällsynt att hitta en kvinna som aldrig har förändrat hennes hårfärg i sitt liv. Detta är det enklaste och mest prisvärda sättet att ändra utseendet.

Om felaktig användning används, kan missfärgningar hemma leda till irriterande problem: sprött hår, torrhet och livlöshet. Hur man korrekt utför ett sådant förfarande, se nedan.

Hårblekning hemma

Om dina lockar är målade i mörka färger, och du vill radikalt ändra utseendet och göra dem ljusare, måste du följa följande rekommendationer:

 • Svart hår kan få en vacker ljusfärg, om du först tänder den, och bara sedan använda ett färgämne. Vilken färg som helst ändrar hårets struktur, men fel kan också leda till torkning och brittleness.
 • Färgning bör ske smidigt: i början täcker den övervuxna delen, och sedan är skuggan vald till tonljus. Rör inte de målade spetsarna, annars kan de skadas.
 • När du använder naturliga ingredienser, se till att du inte är allergisk mot dem. Applicera den produkt du vill använda på huden i känsligare områden (öronets baksida och armens insida).

Brightening mörkt hår med egna händer

Även om reklam olika droger för att ändra krullfärgen och lovar en vacker och rik skugga, är hon tyst om hur mycket skada dessa färgämnen orsakar hår. Det är en helt annan sak - naturliga ingredienser.

Masker gjorda hemma, inte bara skämma bort krullarna, men också förbättra deras tillstånd avsevärt. Istället för hårda syntetiska procedurer kommer du att kunna förbättra ditt hår: de blir starkare, mjukare, mer lydiga och slutar falla ut.

Kemikalierat hår måste bli skört och torrt. Och det beror inte på kostnaden för färgämnet - blekningsprocessen åtföljs alltid av en sådan effekt.

Kamomill mörkt hårljus

När man använder naturliga ingredienser är en stor fördel deras tillgänglighet och möjligheten att utföra proceduren hemma. Så lätta dina krullar hjälper:

Den enda nackdelen som kan noteras i naturliga färgämnen är den upprepade proceduren - det svarta håret lyser inte direkt.

För att skydda ditt hår från de negativa effekterna av aggressiva färgämnen kan du försöka lätta dem hemma med hjälp av naturliga ingredienser.

 • Honey. Stort verktyg som ger näring och fuktar håret. Eftersom honung har ett naturligt enzym som producerar en liten mängd väteperoxid, kan denna produkt lätta den. Efter flera manipuleringar kommer honungen att kunna lätta håret lite och ge det glans. Honung kan appliceras direkt på mörkt hår på principen om en mask. Du kan lägga till vatten för att tona honungen. Applicera på lite våta lockor, sätt på ett speciellt lock och lämna i 30-40 minuter. Ta bort med schampo. Honung kan kombineras med olivolja (i lika stora mängder) och spridas över håret. Maskinsprincipen är densamma som den föregående. För mättnad kan du lägga till en halv banan i masken. Honung kan kombineras med luftkonditionering. Applicera på ett rent huvud.

Honung för att lysa mörkt hår

 • Kamomill. Ett bra sätt att lätta håret hemma utan att skada. Sätt kamille i en skål, täck med vatten och koka. Håll på låg värme i 30 minuter. Få ett starkt avkok. Efter det svalnat, filtrera det. Efter applicering av avkoket bör håret torka naturligt och helst i friluft. För att ändra färgen på locken kan det vara 2-3 msk. sked lägg till i schampo (balsam). Det finns också möjlighet att använda buljong för sköljning. Om du vill tända håret, bör sådana manipuleringar upprepas 2-3 gånger i veckan.
 • Lemon. I årtionden har denna frukt använts för att bleka krullningar hemma. Dess juice är effektiv för ljusa toner, men den kan också användas för svart. Under solens inverkan återupptas citronsyra och öppnar hårfollikeln för att rengöra pigmentet. Eftersom citronsaft torkar håret, efter applicering måste du använda luftkonditionering. För att uppnå önskad effekt göres masker 3 gånger i veckan.

Citron för att lysa mörkt hår

Torka citronsaft och vatten i ett förhållande 1: 1. Häll i en sprayflaska och fördela rikligt på vått hår. Torka i solen. Därefter tvättar du dem för att bli av med tråkighet.

Kombinera lite citronsaft med honung, olivolja eller kamilleavkokning. Så du kan inte bara lätta dina lockar, utan också mata dem.

Färgat hår har redan en trasig struktur. Därför är det för deras förtydligande önskvärt att använda produkter hemma som hjälper dem att återfå sin hälsa. Konstigt som det kan låta, vanlig kanel är ett utmärkt sätt som du kan lätta ditt hår utan att skada. Den enda funktionen - krullarna kommer att ha en rödaktig nyans.

 • Blanda 2 msk. skedar med mark kanel med 4 skedar av balsam. Sprid massan på rötterna och sprida kammen över hela längden. Ursprungligen kan du känna en liten stickning i huden, men det går om några minuter. Wrap med polyeten och håll masken i minst 4 timmar. Vissa rekommenderar att du lämnar för natten. Vid slutet av proceduren tvättar du blandningen noggrant.

Kanel och kefir för lättare hår

 • 0,5 koppar honung, 200 ml balsam, blanda mark kanel. På tvättat hår applicera över hela ytan (utan att röra på hårbotten). Sätt på en hatt eller plastpåse, sätt i en handduk. Håll i 1,5 timmar. Skölj huvudet noga efter proceduren. Curls blir ljusare, desto oftare kommer en sådan mask att användas.
 • Kanel (4 matskedar) kan kompletteras med honung (200 g) och olivolja (3 matskedar). Samtliga komponenter blandas och utspädes med vatten. Sprid över håret och lämna i 4 timmar. Tvätta huvudet med schampo. Efter kanelblekning kommer ditt hår att ha en trevlig arom. En amlah-mask kommer att vara ett utmärkt verktyg för att färga jämnt grå hår. Utför proceduren minst 3 gånger om 7 dagar.
 • 3 msk. skedar av olja, saft av 1 citron och lite vatten rör tills gruel. Applicera på håret och håll 2-3 timmar. Tvätta håret efter proceduren. Det hjälper till att lätta håret och vanliga kefir utan skada. Värdefulla element som ingår i det, bara magiskt agera på hårets struktur. Med kefir kan du inte bara ändra krusetonen hemma utan också återställa strukturen och påskynda tillväxten.
 • Du behöver: 50 g kefir, 2 msk. skedar av brandy, 1 ägg, tesked shampoo, juice 0,5 citron. Allt hur man blandar och sprider sig över hela ytan. Täck huvudet med en film och isolera. Håll i 8 timmar.

Ljusa håret med kanel

Om du vill tända håret ganska, och varaktigheten av naturliga förfaranden inte passar dig, kan du tillgripa andra medel. Men ett sådant beslut kan vara riskabelt. Till exempel kan du missfärga krullarperoxid.

Denna metod är den billigaste och överkomliga, eftersom tabletter hydropermit kan köpas på något apotek. För att förhindra skador på ditt hår är det nödvändigt att strikt följa teknik. Koncentrationen bör inte vara mer än 30% (1 tablett per 1 ml vatten). Varje typ av hår kräver sin egen koncentration:

Lätta hår med väteperoxid

När koncentrationen väljs, tillsätt mjöl till lösningen - detta kommer att uppnå önskad konsistens.

Förresten, med hjälp av hydroperit, kan du lätta fluffen på kroppen, göra meliku och till och med bli av med mjäll.

Som du kan se kan du lätta håret utan att skada huset, utan hjälp av experter. Men en viktig regel är det obligatoriska receptet.

Tips 1: Hur bäst ska ljuset ljusa i 2018

 • hur bäst att lätta mörkt hår

Tips 3: Hur lättar håret med hjälp av naturliga produkter

Ljus hårfärg går inte ur mode, och manliga hjärtan rusa alltid till blondiner. Och flickorna själva har en guldhårig bild som verkar lättare och mer rörande.

Samtidigt har många flickor länge plågats av frågan - hur man lättar håret med naturliga medel?

Lätt hår med kemikalier är skadligt. Och detta är särskilt märkbart på tunt hår, vilket i allmänhet är kontraindicerat kemiska effekter. Det är känt att med hjälp av grönsaksfärger av henna och basma, liksom buljong av lökskal, rabarber och ekbark kan du färga håret röda och mörka toner av varierande intensitet. Men vad kan naturen erbjuda oss att göra hårljusare?

Sådana medel är, även om inte så mycket. Naturligtvis blir det omöjligt att bli en blondin från en brunett med hjälp, men att lätta dina krullar med två eller tre toner är ganska möjligt. Samtidigt kommer hårets struktur inte att lida alls, dessutom kommer sådana förfaranden att spela rollen som en mask och kommer även att kunna stärka håret, lägga till glans och förbättra utseendet. Naturlig hårlättnad kan göras ganska ofta, utan rädsla för att skada dem. Från tid till annan kommer en kumulativ effekt att uppstå, dvs krullarna blir gradvis lite ljusare.

Det mest kända sättet med naturlig hårlättnad är att använda citronsaft. Krama några citroner och applicera jämnt på håret. Ju längre det visar sig att inte tvätta juicen, desto lättare blir håret. För att förbättra effekten är det bra att utföra ett sådant förfarande på en solig dag för att kunna ersätta huvudet mot solen. Du kan kombinera två saker - lätta hår och en resa till stranden, helt enkelt genom att spruta hår från en sprayflaska med citronsaft och sedan gå och sola. Efter 3-4 timmar är det lämpligt att tvätta håret noggrant, annars kan du börja starkt nypa hårbotten och ditt hår torkar ut.

Väl lyser krull kanel blandat med honung. För en ljusande blandning behöver du fyra matskedar kanelpulver, två matskedar olivolja, ett halvt glas honung och varmt vatten för utspädning. Det kommer att vara nödvändigt att smita all denna massa på vått hår, att värma och gå så här i ungefär fyra timmar. Du kan göra en sådan mask även för natten: krullarna kommer att förvärva extraordinär mjukhet och silkiness samtidigt med lättnad för ett par toner.

Också många kända klargörande egenskaper hos kamomill. Du kan använda det ofta, och du behöver bara hålla en halvtimme. 100 gram torkade blommor ska fyllas med två koppar vatten, kokt i fem minuter, stam. Tillsätt 30 g glycerin till avkoket. Om du inte använder hela blandningen - kan du placera rester i kylskåpet för vidare användning

Rabarber receptet med vinäger är ännu effektivare. Rabarber kan köpas på marknaden eller i snabbköpet. Vinäger behövs bara naturlig, druv eller äpple. De behöver hälla rabarber för att täcka toppen och koka 15 minuter. Den resulterande filtrerade kompositionen kan även hållas i kylskåpet, något uppvärmd före användning. Innan varje tvättning av huvudet ska appliceras på huvudet och hålla från en halvtimme till två timmar. För den kumulativa effekten under de första två veckorna måste det hela tiden, och sedan behövs endast vid rötterna.

Tips 4: Hur tänder håret och blir en blondin

Ljushår hemma: steg för steg instruktioner

Lättnadshår är ett av de snabbaste sätten att byta frisyr. Hemma måste du vara extremt försiktig så att du inte får bränna släp istället för blonda krullar. Felaktig färg för ljussättning eller felaktig exponeringstid kan leda till mycket sorgliga konsekvenser.

Om du bestämmer dig för att ändra hårfärgen och lätta den, var då förberedd för att håret kommer att försämras. Ja, oavsett hur mycket man skulle vilja tro färgtillverkare, men det är oundvikligt. Ljusat hår kommer alltid att förlora i sitt tillstånd även bara färgat hår, för att inte tala om den naturliga färgen. Men detta betyder inte att håret oundvikligen blir styvt och kommer att se ut som om det inte är känt vad, en sådan effekt kan endast uppnås om du brinner håret. Korrekt ljusning kommer inte att göra mycket skada, men håret blir fortfarande torrare. Vid blekning dödar vi hårets ursprungliga pigment och gör det poröst, alltså alla möjliga problem.

Som redan skrivit ovan finns det inte ett enda färgämne som kan tända håret utan att förstöra det. Men vi kan behålla strukturen så mycket som möjligt och välja den mest skonsamma varianten av förtydligande. Det bör förstås här att skonsamma metoder för missfärgning inte alltid ger det resultat du förväntar dig (vilket betyder färg). Jo ljusare håret du vill ha, desto mer aggressiva bör färgen vara.

Lightening hår - något som inte är värt att spara. Det är bättre att betala lite mer en gång, men för att få en bra jämn blondin än att springa med bränt hår till en frisör, för att åtminstone på något sätt rätta situationen och måla över en obegriplig färg som visade sig.

Det första du behöver för att bestämma källbasen - nivån på din naturliga hårfärg. Detta kan göras med hjälp av ett specialbord. Nästa måste du bedöma hårets tillstånd.

För att göra detta ska vi göra en liten analys:

 1. Är hårfärgat?
  En mycket viktig del, eftersom det blir lättare att ge en naturlig jämn nyans till en naturlig färg.
 2. Hårets tillstånd vid rötterna, i längd och vid spetsarna.
  Här måste du bedöma hårets kvalitet: hur torr, porös, spröd är de. Bestäm deras tjocklek och elasticitet.

Antag att du har mörkt hår. Dessutom är de tunna och spröda, spetsarna splittras. Det är bäst att tända håret i salongen, hemma är det hög sannolikhet att du inte kommer att kunna hitta rätt ljusare. Men betrakta en ungefärlig version av sådan förtydligande.

Lightening mörkt färgat hår

 • Eftersom håret är tunt kan du använda mer eller mindre mild färg, men i vårt fall måste du komma ur den mörka färgen, vilket förvärrar situationen. Därför, att lätta med ljusspulver och oxidationsmedel 6%.
 • Blanda dessa två komponenter måste vara strikt enligt tillverkarens instruktioner! Du måste först göra ett test på armbågen för att undvika en eventuell allergisk reaktion på hårbotten.
 • Vidare är det bäst att försöka lätta en sträng för att säkert veta att vi inte misstog och valde rätt komposition för lättnad (trots allt är håret färgat). Ljusspulver bör appliceras rikligt på strängen från roten och längs hela längden, och spetsarna ska lämnas utan färg.
 • Efter 30 minuter, applicera lösningen på spetsarna, vänta ytterligare 20 minuter och skölj. Det ska inte bli vitt, i bästa fall kommer det att bli en blond med stark yellowness, men när du lämnar mörkt hår kan det inte undvikas och du kommer att behöva lida.

Den andra klargörandet kan göras tidigare än i en vecka. Tipsen under den andra förtydligandet måste omedelbart målas. För den andra klargöringen är det ganska lämpligt ljuspulver utan ammoniak och oxidant 3%. Applicera generöst på håret och vänta 40 minuter. Resultatet är blont hår med ett minimum av gul.

Då måste vi bli av med den yellowness som alla clarifiers, utan undantag, ger. Detta kan göras med shampoo toning eller färg toning. Gulning med blekt hår kan avlägsnas endast genom toning, upprepad ljusning med färg eller pulver ger inte önskat resultat!

Således behöver du bara korrekt bedöma hårets ursprungliga färg och tillstånd, välj sedan rätt procentandel oxidant. För förtydligande brukar inte använda 12%, du kan inte bara förstöra håret, men också få en hårbotten bränna! Lighteners 9 och 12 procent tas endast i fall där håret är tjockt och mörkt. Men sådana experiment utförs bäst under överinseende av en specialist.

Hur tänder håret

Det vanligaste misstaget är felaktig applicering av ljusförening till håret, och som ett resultat bränna lås. Därför tillämpar vi strikt enligt detta schema:

 1. Applicera blandningen först och främst på rötterna, använd sedan bara längden och sista vänd på spetsarna. Du kan inte helt färga hela strängen, då den andra - den första kommer att brännas medan du färgar hela håret.
 2. Först lägger vi färg på en occipital zon. Där är håret det tuffaste och det värsta av allt är lätt att lättare, så du måste börja med det, så att de kan klargöras till önskad nivå.
 3. Vi tänder de temporala och parietala zonerna senast, håret är tunnare än på baksidan av huvudet.
 4. Området nära ansiktet, där det finns mycket kort kort hår på rötterna, lyser med det allra sista.

Det här är vad ordern borde ha när det bleker håret hemma, och inte så många tjejer gör det - först lätta templen och parietalzonen, och i sista stund baksidan av huvudet. Det är därför de får röda lås bakifrån, de har bara inte tid att tända och håret nära ansiktet vid slutet av ljussättningen börjar redan försämras.

En annan regel med pulverförtydligande är att den inte ska torka på håret, om det torkar ut, det slutar fungera och det är inte meningsfullt att fortsätta det. Därför appliceras blandningen på håret i rikligt tjockt skikt. Pulver när håret lyser ska gå mer än färgen, eftersom färgen inte torkar så snabbt, och ett tunt lager av ljuspulver torkar mycket snabbt.

Efter lättnad måste håret tonas, eftersom de blir porösa. Även om du är nöjd med den resulterande färgen, och du inte vill ändra skuggan på något sätt, behövs fortfarande toning. I det här fallet kan du till och med ta en färglös färg.

Hur man lättar det svarta håret?

Varje kvinna från tid till annan kommer tanken att ändra något i sin egen bild. Och ibland drabbar radikala förändringar. Till exempel vill jag vända mig från en brinnande brunett till en mild blondin. Eller vice versa. Ibland är sådana experiment ganska framgångsrika. Men erfarenheten visar att kvinnor förr eller senare återvänder till sin vanliga stil. Här är bara lättnad färgat svart hår utan skada är mycket svårt.

Innehåller brunetter

Mörkt av naturen håret i sin struktur är mycket annorlunda än ljus. Efter många studier har forskare funnit att även mängden hår beror på deras naturliga nyans. Mörkare vanligtvis mindre, men de är mycket tjockare och hårdare. Svart lockigt hår har också en oval, nästan platt sektion.

Av de två typerna av melanin (ett färgpigment som produceras av melanocyter i hårbotten) dominerar eumelanin i brunetter vilket ger en mörkbrun nyans. Om mängden gulrött pigment (pheomelanin) är obetydligt, ser håret ut svart. Ju större det är desto ljusare är tonen brun. Det är på grund av dess olika proportioner att den naturliga mörka paletten har så många olika toner.

När eumelanin förstörs under påverkan av kemiska reagenser (vid ljussättning eller färgning med ammoniakfärger) eller ultraviolett (om den är lång under öppen sol), förvärvar den en gulaktig röd färg, vilket nästan är omöjligt att bli av med. Det är därför som en naturlig brunett ursprungligen skulle överge tanken på att måla sig, till exempel i den arktiska blondinen.

Större densitet av keratin vågar, som bildar det övre skyddsskiktet, lägger till det svarta håret i jämförelse med ljusstark styvhet. Det finns flera av dem och de passar närmare varandra. Och för att lätta det mörka håret måste keratinskiktet lossas, eftersom det är under det att färgpigmenten är belägna.

Därför måste brunetter använda starkare medel för blekning än blonda hårägare.

Svart färg

Det verkar som om det i detta fall inte borde vara ett problem att förtydliga det svarta håret, som konstgjordes i denna färg. För att kunna införa ett mörkt pigment i dem har keratinskiktet redan lossnat. Det är bara att behandla håret med en komposition som neutraliserar den och tvättas ut ur håret. Men det beror allt på färgens kvalitet och hårets tillstånd.

Basmibaserade naturfärger tvättas ut snabbare, eftersom grönsakspigment är mindre resistenta. De kan inte tränga djupt in i hårstrukturen och fungera som en tonic som återstår på hårets yta. Efter en tid tvättades de helt av, även utan användning av speciella klargörande medel.

Men moderna professionella färger innehåller mikropigment och speciella formler som hjälper dem att tränga djupt in i håraxeln och få fotfäste där.

Billigare hushållsfärger har inte denna förmåga. Men de förstör keratinskiktet mer. Håret efter appliceringen blir porös, bryts, passar in i håret och även efter en svag inverkan på dem kan ljusmedlet permanent försämras.

Sätt att förtydliga

Som du kan se är det inte så lätt att bli av med svart. Därför bör blondiner tänka på hur man bestämmer sig innan de färgar sitt tunna hår radikalt mörkt.

Naturliga brunetter bör vara medvetna om att efter hårbotten blir håret inte lika frisk och glänsande som tidigare. Dessutom kommer de att behöva noggrann vård och kanske regelbunden toning för att bli av med den obehagliga gula nyansen.

Professionella sätt

Alla extrema omvandlingar, enligt de flesta kvinnor, är bättre att göra i stugan. En bra mästare har mer eller mindre regelbundna sådana kunder. Därför har han redan erfarenhet av en radikal färgförändring.

I händerna på en professionell är du minst försäkrad av att ditt hår kommer att bli hopplöst, vilket ofta är fallet efter hemförsök. För att lysa svart hår i salongen används vanligtvis ett av följande sätt: tvättning, pulver eller pasta.

tvätta

För naturliga brunetter är inte ett alternativ. Sammansättningen av det här verktyget är det svagaste bland alla andra och det maximala det kan - Lätt lossa keratinskiktet när du vill ge svart hår en röd, brun eller blåaktig nyans genom efterföljande användning av tonic. Men detta är dess plus - det skadar minimalt håret.

Användning av tvätt rekommenderas om färgen som erhålls under färgning är för mörk. Det hjälper bra att bli av med rester av mörk färg från blont hår, när det mesta av det redan har städats naturligt.

För flera användningsområden är det möjligt att lätta färgat hår på detta sätt med 2-3 toner.

pulver

I de flesta fall, för att lätta svart hår, föredrar både naturliga och färgade yrkesverksamma att använda pulver. Det köps dock alltmer för hemmabruk.

Jämfört med traditionella färger har det ett antal fördelar:

 • brukar inte innehålla ammoniak och har ingen karaktäristisk stark lukt;
 • ekonomiskt och perfekt fördelat genom håret;
 • perfekt för blekningstips
 • spridar inte och tillåter att ljusa endast valda zoner eller strängar;
 • mindre irriterande och skadar hårbotten när de kommer på rötterna;
 • kan du lätta håret i en användning från 2-3 till 7-8 toner;
 • appliceras på ett öppet sätt, vilket möjliggör kontinuerlig övervakning av processen.

Dessutom finns i pulver av bra tillverkare alltid ett lila eller blått pigment som neutraliserar oönskade yellowness som redan är i färgningsprocessen.

De flesta pulver gör det möjligt att använda olika procentandelar av ett oxidationsmedel, vilket gör det möjligt att arbeta relativt säkert även med skadat och mycket torrt hår.

pasta

Pastan används huvudsakligen för missfärgning av ljusbrunt eller blont hår som har blivit svartmålat. I kompositionen är det förutom lättnadskomponenterna vanligtvis fortfarande ämnen som mildrar skadliga effekter: vitaminer, naturliga oljor etc. Men de försvagar också effekten av pastan och kan i högsta grad ta bort upp till 6 toner.

Det är dyrare pasta än pulver och dess förbrukning är mer, så för en sådan belysning i kabinen kommer att behöva betala mer pengar.

Men pluset är att med det korrekta valet av oxidationsmedel och den exakta överensstämmelsen med tekniken för att applicera håret efter proceduren, fortsätter den levande, mjuk och silkeslen. Det är lätt att återställa på bara några veckor med balm och masker.

Folkmekanismer

Hemma kan du försöka missfärga färgade hårdmetallfärger i svart hår. För att påbörja sådana förfaranden, företrädesvis inte tidigare än två veckor efter färgning. Och det är definitivt inte värt att räkna med snabba resultat. Tålamod och beständighet - detta är det viktigaste villkoret för säker hembelysning.

Här är några av de medel som våra farmor och mormor hade för detta:

 1. Väteperoxid. Perhydrolblondiner under det senaste århundradet var hjältar av populära skämt. Den missfärgning av svart hår på detta sätt gav en ljusgul kyckling nyans, som var igenkännlig och svarade inte ens till nyans balm. Visst, ibland med hjälp av violett "Irida" var det möjligt att vända den till musgrå, men de flesta nyblanketter föredrog att förbli i gult. Nu i sin rena form använder ingen peroxid eller 9-12% oxidator.
 2. Kefir mask. Det klarar sig ganska bra med uppgiften och skadar håret mycket mindre än en professionell "blekmedel". Du kan laga den genom att blanda en halv kopp kefir med juice från hel citron, 50 gram vodka och två äggulor. Kompositionen fördelas jämnt genom håret, huvudet är inslaget. Behåll denna mask måste vara några timmar (eller gå över natten). Det löser försiktigt men säkert pigmentet och på morgonen kan du förlora upp till 2-3 toner.
 3. Kamomill med rabarber. Ett tidtestat och relativt säkert sätt att göra en tvätt. Krossad rabarberrot på mycket låg värmekokning i en halv liter vinäger i 10 minuter. Kasta i en matsked torkade kamilleblommor och kalendula och koka i ytterligare 5 minuter. Torka buljongen och låt den svalna. Lägg sedan till en matsked honung, 50 ml brandy och samma mängd nypressad citronsaft. Blandningen kan förvaras i en välsluten burk i kylskåpet i 21 dagar. Applicera en halvtimme före varje tvätt med pensel som vanligt färg. Skölj sedan huvudet med en lösning av läsk (en matsked per liter vatten) för att neutralisera vinägerna helt.

Dessa recept kan inte användas för eventuella kränkningar av huvudets hudintegritet - det kan orsaka allvarliga irritationer och inflammatoriska processer.

Extra försiktighet

För att minimera skada på håret i blekningskompositionerna, före lätta det svarta håret, behandla dem med användbara masker i flera dagar i rad. Kemiska produkter appliceras endast på det smutsiga håret, så att skiktet av naturligt fett skyddar dem från stark torkning.

Under inga omständigheter kan du hålla blekningskompositioner längre än den tid som rekommenderas i instruktionerna.

Ge en lättare hårvård och noggrann hemvård:

 • Använd endast schampo och balm för skadat eller blekt hår;
 • vägra åtminstone de första två veckorna från varm styling;
 • När du torkar en hårtork, var noga med att använda termiskt skydd.
 • Applicera med UV-filter innan du går ut i den öppna solen;
 • Missbruk inte lack och andra stylingprodukter.

Regelbunden användning av regenererande masker hjälper till att snabbt återställa naturlig glans och elasticitet mot blekt hår. Använd och massage huvudet med naturliga eller eteriska oljor. Det är önskvärt att göra det 1-2 gånger i veckan. Det ger näring och stärker rötterna, reglerar talgkörtlarna och även superlättar stress och ökar sömnen. Så gör denna procedur bättre på natten.Nästa Artikel
Allt om fördelarna med vitamin C för att förbättra hårväxten