Hur man väljer färg för hårfärgning


Många tjejer tänker på vilken hårfärg som ska väljas före färgning så att den helt färgade strängarna, under lång tid för att hålla en ljus nyans och glans. För att välja rätt ton och färg, måste du bestämma din naturliga färg på lockar, ta reda på färgtypen av utseende. Detta är särskilt viktigt om håret har en röd glöd, nästan svart eller grå. Överväg hur man väljer hårfärg beroende på typ av utseende, deras struktur och det önskade resultatet efter färgning.

Bestämmer utseendet färgtyp innan du köper färg

För att välja rätt färgton och önskad färg måste du först bestämma den existerande färgtypen av hud, ögon och hår. Detta kan enkelt göras hemma och står vid spegeln. Däremot är det uppdelat i varmt och kallt och med namn - på vintern, vår, höst och sommar. Vid flickor av varm typ är huden vanligtvis brunbrun, brun, ögon grön eller brun. Dam av kallt färgtyp utmärks av mjölkaktig hud med blöda, blåa eller gråa ögon.

Färg typ höst

Sådana tjejer brukar ha rödaktig, rödaktig hårfärg med olika moduleringar: koppar, guld, kastanj. Du kan göra din nyans ljusare genom att välja en färgbehandling eller ändra den till en mörkare. Att välja rätt färg måste du välja när du köper en kastanj, koppar-guld, honung-karamellton. Lämplig för färgning enligt färgtyp och svart.

Färg typ vår

Sådana kvinnor är oftare ljusbruna, chokladkastanj eller bärnstensfärgade krullar, så färgen de behöver för att hämta ljusa nyanser. Lämplig för färgning av röd, gult, gyllene honungston, färgen på mjölk eller mörk choklad, brandy.

Färg typ sommar

Färgen på strängarna hos dessa kvinnor är oftast mus, smutsig, ask eller ljusblond. Det är bättre för dem att göra markering, markera enskilda krullningar i ansiktet, eller att välja någon nyans av blond för färgning. Asyton, platina, gyllene sand eller vit färg rekommenderas. Röd glöd ger ansiktet ett blekt uttryck, mörka färger av färger bör inte köpas heller.

Tsvetotip vinter

Det är lätt att välja hårfärg för en sådan färgtyp av tjejer. Deras hår är vanligtvis av mörka nyanser, närmare ljusbrun och svart. Lämplig för färgning av asfär, auburn eller kastanjetone, speciellt om din färg är naturlig.

Valet av färg på graden av motstånd

Efter att ha bestämt färgfärgen bör du också bestämma vilken grad av färgstabilitet att välja för hemfärgning. Enligt detta kriterium utmärks följande medel:

 • Permanent permanent - innehåller ammoniak och väteperoxid i kompositionen, vilket garanterar varaktig färg i flera veckor. Lämplig för dem som har sin nyans av ljusröd, kastanj, svart eller grå.
 • Professionell - innehåller speciella komponenter som förhindrar skador på strukturen vid ansökning av medel. Andelen ammoniak i dem minskar men detta påverkar inte den valda tonen och hållbarheten. Färgen varar från 3 till 5 veckor.

 • Semi-permanent (tonic) - väljs för att ändra tonen lite, med 2-3 positioner. Kan måla över högst 50% grått hår, innehåller inte peroxid och ammoniak. Det är bättre att köpa dem efter samråd med en frisör.
 • Halvsäker - Skada inte krullarnas struktur på grund av låg ammoniakhalt. Färg efter färgning blir ljusare, mer mättad.
 • Skuggning - det säkraste, om det tillämpas korrekt, enligt anvisningarna. Innehåller inte ammoniak, finns i form av balm, schampon. Lämplig för mörkt och blont hår, vilket ger en vacker nyans under en kort tid.
 • Naturligt (henna, basma, decoctions av örter, ekbark) - låter dig få en röd, guld eller svart färg utan att skada håret. Efter färgning kan håret ändra tonen till koppar, röd och röd, brun, beroende på receptet.
 • Populära och beprövade varumärken

  Stylister rekommenderar - det är bättre för hemfärgning att köpa färg från kända tillverkare som ansvarar för kvaliteten på sina produkter. Deras medel har instruktioner i ryska, engångshandskar, ampuller för blandning av oxidationsmedel och färgkomposition.

  För att korrekt applicera drogen måste du läsa fodret i förväg för att testa för allergier.

  Professionella rekommenderar följande märken:

  • "L'Oreal" - håller sin färg under lång tid, den har en balm som bryr sig om dig i en låda och överdriver inte hår.
  • "Garnier" - har en bred palett, vilken nyans som helst kvarstår länge. Lämplig för färgning i rött, brunt, askelt eller svart, innehåller inte ammoniak.
  • "Estel" - innehåller i sammansättningen av vitaminer, keratin, bryr sig om lockningar under färgning. Det är bäst att köpa det i närvaro av grått hår eller byta skugga med 2-3 toner.
  • "Vella" - populär på grund av den skonsamma kompositionen innehåller vitaminer och omsorgsserum.
  • "Palet" - ger en hållbar färg, älskad av blondiner för en rik ljuspalett.
  • "Sjöss" - anses vara en professionell färg, noga med att ta hand om strängarna. Bäst av allt kan du välja önskad nyans.

  Dekryptera numret på förpackningen med färg

  Det blir lättare för dem som drastiskt byter hårfärg för att bestämma mönstret på färgen. Men byte av 1-2 toner kräver noggrann studie av förpackningen, att hitta rätt nyans efter antal. Att förstå data är lätt om du vet vad som deklareras av siffror. Hitta en låda med lämplig färg i katalogen eller på butikshylla, ta hänsyn till följande.

  Den första siffran till punkten indikerar graden av färgmättnad. Ju mindre antal, desto mörkare är tonen:

  1. Black.
  2. Mycket mörk kastanj.
  3. Mörk kastanj (brun).
  4. Kastanjebrun (brun).
  5. Ljusbrun
  6. Mörkblondin.
  7. Brown.
  8. Lätt blont ton.
  9. Blond.
  10. Intensiv blond.

  Numren efter den första punkten är nyanser och graden av naturlighet hos färgen. De går från 0 till 8.

  1. Palett av naturliga nyanser.
  2. Askgrå.
  3. Pärlemor.
  4. Gyllene (gyllene).
  5. Koppar (röd färg).
  6. Röd (mahogny).
  7. Lila.
  8. Brun (kastanj).
  9. Choklad.

  Vanligtvis på rutan ser numreringen så här ut: 8.34 eller 9.1.

  Tips för att applicera färgämnesammansättning

  Välja rätt nyans för hemfärgning, du måste blanda det ordentligt och applicera det på ditt hår. Det är bekvämare att ta någon som assistent, köpa en speciell pensel, en kappa för att skydda mot färgfärger på kläder. Professionella råd:

  • Mörka strängar bör vara missfärgade först, annars kommer färgen inte "ta" dem. Denna regel är särskilt viktig för brunetter som vill få ljusa färger.
  • Om färgförändringen sker för första gången kan du måla en osynlig sträng. Så det kommer bli klart vad som händer i slutet.
  • Vid återfärgning applicera kompositionen endast på de vuxna rötterna, för att inte bränna strängarna och inte att överdriva dem.
  • Om det grå håret på huvudet lite, kan du välja mörka och svarta toner. Om mer än 30% - mörkbrun, kastanj kommer att göra. Om det finns mycket grå hår, blir det mycket svårt att måla dem själv. Det är bättre att göra detta med en erfaren mästare i stugan, för att undvika misstag.
  • När du köper färg, var uppmärksam på procentandelen ammoniak, väteperoxid. För ägare av skadade eller torkade trådar, spröda tips, är det bättre att använda ammoniakfria formuleringar och tennberedningar.
  • Att skriva på paketet sammanfaller inte alltid med slutresultatet, så det är viktigt att bestämma den naturliga färgen mest exakt, läs rekommendationerna på lådan.

  Efter alla dessa tips kan du enkelt välja rätt färg för kvalitet och färg, förvandla från en brunett eller brunhårig till en blond skönhet, nyans röd, blont hår, bli en dödlig dam med ljusa koppar eller ashy krullar.

  Regler för att välja hårfärg

  Sederzhanie:

  Hårfärg är en snabb och okomplicerad metod för att ändra utseendet. Någon vill gömma grått hår, någon vill korrigera den naturliga färgen, och någon gillar bara att byta. Den moderna kosmetiska industrin erbjuder ett stort utbud av olika produkter.

  Hur inte gå vilse i denna sorten? Jag hoppas att min detaljerade analys av färger hjälper dig att göra rätt val.

  1. Typer av hårfärger

  Grundprincipen för färgämnesavdelning är deras "ursprung".

  1,1. naturliga

  Denna grupp omfattar henna och basma, liksom extrakt av vissa växter - kamomill, burdock, lökskal, etc. Vissa produkter används också som färgämnen, till exempel citroner, te och kaffe. Ägare av någon nyans av hår kan välja den nödvändiga färgen från en mängd olika naturliga färger.

  Men naturliga nyanser har sina nackdelar. Den viktigaste av dessa är omöjligheten att förutsäga slutresultatet av färgning.

  Därför föredrar naturliga färgämnen att använda dem som vill antingen lägga lite på sin naturliga nyans, eller som inte vill använda kemiska färgämnen.

  1,2. fysiskt

  Konstruerad för frekvent användning. Färgämnen tränger inte djupt in i hårstrukturen, men täcker bara dem med en osynlig film. Dessa inkluderar tonade schampon, tonics och balms.

  På grund av deras inverkan får locken en rik färg och vacker glans, och filmen på deras yta är ett bra skydd mot yttre faktorer. Fysikaliska färgämnen tvättas snabbt av hårets yta och garanterar därför inte ett långvarigt resultat. Dessutom innehåller de inte ljussättningskomponenter, därför är de inte lämpliga för drastiska färgförändringar.

  1,3. kemisk

  Det finns två typer av kemiska hårfärger: beständiga och halvbeständiga. Sistnämnda är ibland förvirrad med fysiska, men det finns betydande skillnader mellan dessa medel. Halvbeständig, till skillnad från fysisk, tränger in i kretsens struktur, men inte så djup som resistent. Därför har de de bästa färgegenskaperna och tvättar inte så snabbt.

  Återkommande

  Ge penetrering av färgpigment djupt in i håret och därigenom säkerställa en bestående färgning i någon nyans. Sådana verktyg produceras oftast i en krämig form, såväl som i form av mousser, geler och masker. Stora tillverkare (Loreal, Schwarzkopf och andra) producerar olika linjer.

  Ofta läggs mjukgörare och vårdprodukter till sådana preparat. Detta är nödvändigt för att minska de skadliga effekterna av kemikalier, förhindra biverkningar och bevara hårets naturliga skönhet.

  semipermanent

  Innehåller inte ammoniak eller väteperoxid, eller dessa ämnen är närvarande i små kvantiteter. Följaktligen är dessa färgämnen mycket mindre skadliga för håret än resistenta. Men de har en stor nackdel: även om de håller på länge, försvinner de fortfarande med tiden. Förutom permanenta färger, produceras de i olika former.

  2. Nivån av hållbarhetsfärger

  På färgens sammansättning, dess "ursprung" och hur länge det kommer att vara kvar på håret, utan någon kännedom om kemi, är ganska svår att förstå. Detta kan bedömas av de uppgifter som anges på förpackningen.

  Motståndsnivåer indikeras i fyra punkter:

  • 0 - tillfällig;
  • 1 - instabil (nyans)
  • 2 - halvbeständig;
  • 3-resistent.

  2,1. Med nivå 0

  Tillfälliga färger är ett idealiskt verktyg för dem som inte är redo för kardinalförändringar, men vill experimentera lite med färg eller hitta rätt nyans. Sådana medel kan antingen helt färga håret eller ändra färg på enskilda strängar.

  De produceras i olika former - geler, mousser, sprayer, slaktkroppar och pulver. Det senare alternativet, förresten, erbjuds inte bara av företag som specialiserat sig på hårprodukter utan även av andra kosmetiska tillverkare, till exempel Oriflame, Avon, Dior, Lumene och andra. Dessutom är slaktkroppar praktiskt taget det enda färgämnet som kan användas för barn.

  fördelar:

  • stor och mångsidig färgpalett;
  • användarvänlighet;
  • skada inte håret
  • lätt att tvätta bort
  • hypoallergena (med undantag för fall av individuell intolerans).

  nackdelar:

  • kort varaktighet: Lätta "noll" produkter tvättas bort omedelbart eller efter andra eller tredje tvätten och intensiva som klarar maximalt 4-5 vattenprocedurer.
  • ljusa färger kan inte visas mycket bra på mörkt hår.

  2,2. Med nivå 1

  Den första gruppen innehåller ostabila eller färgfärger. De är utformade för att uppdatera de redan färgade trådarna, vilket ger en vacker underton till naturliga krullar. Skuggmedel innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför är de mest ofarliga. Tvättade nästan helt genom 6-8 vattenprocedurer.

  fördelar:

  • ge hårets huvud ljusstyrkan och glansen;
  • skada inte håret
  • effekten av växande rötter är inte märkbar;
  • naturlig färg returneras utan korrigerande förfaranden
  • möjlighet att använda som "korrigeringsmedel" när den återgår till en naturlig färg (för tidigare färgat hår);
  • möjligheten att använda för torkade och försvagade lockar, för vilka användningen av kemiska färgämnen är kontraindicerad (vissa medel, på grund av de ytterligare ämnena i kompositionen, har en terapeutisk effekt).

  nackdelar:

  • måla inte grått hår;
  • ett litet antal nyanser i jämförelse med färger;
  • ganska snabbt tvättas ut;
  • Du kan inte ändra färgen mer än 1-2 nyanser.

  exempel:

  - icke-professionella: Palettfärgade geler, Tonic-balsam, Irida-schampo, Estel Love-shampoo, etc.

  - professionell: Schwarzkopf Igora Color Gloss, Kemon Kroma-Life-färgningsmask, etc.

  2,3. Med nivå 2

  Den andra gruppen innehåller färger som innehåller väteperoxid, vilket ger långvarig färgning. De kommer att "hålla ut" från tre veckor till tre månader på villkor av tillfällig hårtvätt (standardfiguren är 28 huvudtvättprocedurer).

  De låter dig också effektivt måla över grått hår, lätta krullarna med 1-2 toner, ge dem en vacker rik färg och ge extra försiktighet (om vegetabiliska oljor eller andra näringsämnen ingår).

  fördelar:

  • innehåller vanligtvis inte ammoniak eller innehåller den i minimala mängder;
  • tillåter dig att lätta håret med 1-2 toner (beroende på mängden väteperoxid);
  • tvättas bort gradvis, vilket undviker effekten av återvunna rötter, om färgen inte är så annorlunda än den naturliga.

  nackdelar:

  • det är nödvändigt att uppdatera färg med jämna mellanrum
  • När färgen hålls kan färgen skilja sig från den som anges på förpackningen.
  • Håret som tidigare målats med resistent färg får inte färgas, eller skuggan kommer att vara inkonsekvent med den förväntade
  • blont hår tvättas snabbt bort blonda nyanser;
  • I stället för ammoniak kan aminer innehålla - luktfria ämnen, men inte mindre giftiga än ammoniak.
  • kan inte klara av grått hår, om de är mer än 50%.

  exempel:

  - icke-professionell: Gjutningkräm Glans av L'oreal, L'oreal Sublim mousse av Cacting, Oreal PRODIGY, etc.

  - Professionell: EstelDeLuxeSense, MatrixColorSync etc.

  3,4. Med nivå 3

  Den tredje gruppen innehåller långlivade färgämnen. Företrädare för denna kategori har många fördelar gentemot andra arter.

  De målar helt över grå hår och för länge kvar på håret utan att ändra färg. Närvaron av ett stort urval av färger, toner och halvtoner, samt möjligheten till en dramatisk förändring av krullarnas färg gör dem väldigt populära.

  På grund av de olika oljorna i deras komposition reduceras deras negativa påverkan på hårstrukturen under färgning och ytterligare försiktighet utförs.

  fördelar:

  • stort färgområde
  • förmågan att drastiskt ändra färgen
  • möjligheten att lätta håret upp till 4 toner utan föregående blekning
  • 100% färg över allt grått hår;
  • långvarig effekt (högkvalitativa färger har en "outplånlig" effekt).

  nackdelar:

  • ammoniak och väteperoxid kan skada håret;
  • När färgen ändras med mer än 4 toner, med sin fortsatta tillväxt, kommer gränsen för övergången av nyanser att vara synlig;
  • denna färgning rekommenderas inte för gravid och lakterande på grund av skadliga effekter av ammoniak och peroxid;
  • möjlig allergisk reaktion på färgkomponenter;
  • skarp och obehaglig lukt under färgning
  • möjlig skada på hårbotten med ammoniak och peroxid;
  • svårigheter kan uppstå vid den efterföljande bytet av en mörk nyans till en lättare;
  • Behovet av regelbunden färgning av rötterna (beroende på hårväxtens hastighet, en gång var 3-6 veckor).

  exempel:

  - icke-professionell: L'oreal Excellence, Syoss, L'Oreal L`OREAL SUBLIME MOUSSE, Palette, WELLATON, etc.

  - Professionell: Estel Delux, Londa Professional, MATRIX SOCOLOR skönhet etc.

  3. Hur man väljer rätt färgfärg

  Färgprodukter från någon tillverkare består av grundtoner och ytterligare nyanser som har en numerisk eller alfanumerisk beteckning. Denna färgkodning anges alltid på rutan. Det är det enklaste sättet att bestämma vilken färg man kan förvänta sig av färgning, eftersom kommersiella namn som "bitter choklad" eller "frostig körsbär", som bilden på förpackningen, bara ger en uppfattning om den riktiga nyansen.

  3,1. Skala av färger och nyanser

  Det finns en "Internationell skala av naturliga toner" (achromatisk serie), bestående av 10 grundtoner från svart till ljusblond.

  1. svart;
  2. Mörk mörk kastanje;
  3. Mörk kastanje;
  4. Auburn;
  5. Ljus kastanj
  6. Mörkblond;
  7. brun;
  8. Lättblont;
  9. blond;
  10. Lättblont.

  Detta är den första siffran i den färgstarka "cipher", vilket indikerar hur mycket färg är mörk eller ljus.

  Så det finns en standard skala av nyanser, inklusive 8 nyanser (betecknas med siffror från 1 till 8) och nummer 0 på beteckningen av naturliga färger. Det är från skalans skala att den andra siffran "ansvarig" för huvudskuggan tas i färgens "chiffer".

  • 0. Naturligt;
  • 1. Ashen;
  • 2. Pearlescent (lila);
  • 3. Golden;
  • 4. Koppar;
  • 5. Röd;
  • 6. Violett;
  • 7. Brown;
  • 8. Pearl (blå).

  Nummerkoden kan bestå av två, tre och ibland fyra siffror (till exempel 10.13 - ljusblond beige (ashy + golden = beige).

  Den tredje och fjärde siffran är också från "nyans" -skalan. De betecknar en ytterligare nyans, vilken i färg är vanligtvis två gånger mindre än huvudskuggan. Om 2 och 3 siffror är desamma ska vi tala om intensiteten hos pigmentet som finns i det.

  Till exempel anger "kod" på 1-0 eller 1,00 på förpackningen att den är en ren svart naturlig färg, 1-1, 1.10, 1.01, 1/0, 1/00 ​​är svart med en kall askaska.

  Problemet är att inte alla tillverkare använder en standard internationell skala för märkning av bläck. Vanligtvis utvecklar varje tillverkare sin egen palett med egna beteckningar. Exempelvis markerar vissa företag (till exempel Palette, Colorissimo) färger med alfanumeriska beteckningar. Vanligtvis används bokstäverna för att beteckna skugganas skala, men ibland för att beteckna de grundläggande tonerna.

  Estel pofessional (Ryssland).

  Palett av nyanser: 0-naturlig; 1 aska; 3 gyllene; 4 koppar; 5 rött; 6-violett; 7 bruna; 8 pärla.

  Exempel: 6/7 - Ljusbrun, Brun.

  Kaaral (Italien).

  Palett: 0-naturlig; 1 aska; 2-violett; 3 gyllene; 4 koppar; 5-mahogny; 6 rött; 8 brun.

  Exempel: 6/38 - Mörkblond, Guldbrun.

  Schwarzkopf IGORA (Tyskland).

  Palett: 0-naturlig; 1 sandre; 2 pärlor; 3-aska; 4 beige; 5 gyllene; 6 brun; 7 koppar; 8 rött; 9 lila.

  Exempel: 7/77 - Blond, intensiv koppar (koppar-koppar).

  3,2. Oxid (emulsion, som visar mjölk, oxygent)

  För att fixa färgen finns en oxid, som, beroende på dess procent, ger en annan effekt. Den är endast avsedd för kemiska färgämnen (beständiga och icke-resistenta).

  För enkel användning är koncentrationen av väteperoxid per liter bas angiven på flaskor med oxid. Till exempel betyder 1,5% att 15 ml väteperoxid är närvarande i 1 liter bas. Andra procentandelar av utvecklande emulsioner används också: 3%, 6%, 9% eller 12%.

  Olika proportioner och procentandel av väteperoxid krävs för att skapa olika nyanser och effekter:

  • från 1,5% till 2,5% - för toning eller mild färgning;
  • 3% - för färgning i ton eller mörkare med 1 nivå används ibland för toning;
  • 6% - för färgning 1-2 nivåer lättare och för grått hår (bättre fast pigment (färg));
  • 9% - för förtydligande på nivå 2-3;
  • 12% - används med färgämnen av en speciell tändningsgrupp (11 och 12-serien) i förhållandet 1 till 2 (1 del färg och 2 delar oxid), förtydligande vid 3-4 nivåer.

  4. Preliminär "diagnostik" vid val av färg

  För en tydlig orientering i färger och nyanser producerar nästan varje tillverkare sina bord, vilket gör det möjligt att bestämma färgfärgen med noggrannhet.

  Men man bör komma ihåg att nyanserna i bordet erhålls genom färgning av vita syntetfibrer. Därför kan resultatet inte sammanfalla, även om håret är ljust och ommålat.

  Om färgen tidigare gjordes kan den slutliga färgen vara annorlunda än färgen i paletten. För att uppnå önskat resultat bör en preliminär "diagnos" göras.

  diagnostik

  Innan du väljer en viss nyans bör du svara på några mycket viktiga frågor:

  • Gör grått hår, och hur många av dem (0%, 25%, 50%, 75%, 100%).
  • Vad är din naturliga hårfärg (välj tonnivå på internationell nivå).
  • Vad är din färg nu, om krullarna var förmålade (du bör också välja tonnivån på skalan).
  • Hårets önskade färg (bestäm dess nivå).

  5. Val av färgämne ommålat, färgat och grått hår

  5,1. omålad

  steg:

  • Bestäm din hårfärg.
  • Bestäm om önskad färg:
  • tändare med mer än 4 toner. För att uppnå önskad nyans måste du först tända håret eller använda färg som kan lysa mer än 4 toner. Glöm inte att när det blir lättare, åtminstone för 1 ton, uppstår en varm nyans (koppar eller yellowness), beroende på hårfärgsnivån.
  • tändare på 1-3 (maximalt 4) toner.
  • ton till ton, lägg till nyans. Det rekommenderas att ammoniakfria och toningfärger, liksom färgämnen av vegetabiliskt ursprung.
  • mörkare. Om du inte är säker på att färgen passar dig, använd inte ammoniakfärg (det tvättas ut).

  Exempel (Estel):

  1. Hårfärgen är 7,0 - blond.

  2. Önskad färg 9.34 (enligt Estelle palett) - blont guldbrun.

  Lösning: Estelle 9.34 färg ska blandas med 6% oxid (se avsnitt "oxid"), håll i 35 minuter. Om du har långt hår, målar du först längden och sedan rötterna. Och om kort, så omedelbart hela längden.

  5,2. målat

  steg:

  • Bestäm färgen på rötterna och längden.
  • Bestäm den önskade färgen (se tabellen).

  - Först färgar rötterna, sedan längden;

  - Lämplig utan ammoniakfärg.

  - Måla längd, och sedan regrown rötter. Oxid 3%;

  - Färgen tvättas snabbt på blekt hår;

  - Ta inte nyanser av aska, på blond hårfärg blir grå.

  - Det är bättre att inte riskera mörkare hår, använd ammoniakfri färg;

  - Håll färgen under en viss tid, eftersom kan vara mörkare än förväntad färg.

  - Det är lämpligt att måla snabbt, för en likformig färg;

  - Använd inte kalla färger, på det blekta håret erhålls en grå färgton.

  - Längden är färgad efter ett tag, rötterna;

  - Används 6%, 9%, 12% oxid.

  - Första rötterna är färgade, sedan längd;

  - Används 3%, 6%, 9% oxid. Extremt sällan 12%.

  - Gör en syra eller sprängningstvätt;

  - Det rekommenderas inte att ändra hårfärgen för mycket. kan brinna hår.

  - Idealisk för toning hårtoner skum, schampon och färger;

  - Om du vill ha lite ljusare färgar du håret med 6% oxid. På 9% på egen risk.

  Exempel (Estel):

  1. Växta rötter 6,0 - mörkblond, längd 9,3 - guldblond.

  2. Önskad färg 6,7- mörkblond, choklad.

  Lösning: Estelle 6,7 färg blandad med 3% oxid. Måla över längden först och sedan rötterna. Håll i 35 minuter.

  5,3. grå

  Vid färgning av grått hår måste du ta hänsyn till många nyanser.

  • Om du har upp till 50% grått hår rekommenderas ammoniakfärger från nivå 7 och mörkare med oxid 6% (detta är fallet om din naturliga färg är mörk). Samt ett bra alternativ - markera.
  • Om du har från 50 till 80% grått hår, rekommenderar vi färger från nivå 9 till 7 (när rötterna växer, grå hår kommer inte att synas). Markeringen är också lämplig. Du bör inte ta väldigt varma nyanser. Oxid passar från 6% till 9%.
  • Om du har 80 till 100% grått hår rekommenderas färgämnen från de ljusaste till 8 nivåerna. Du kan helt enkelt lägga nyans med färgton, skum etc. Eliminera mörka och ljusa färger!

  5,4. Tabell över uppskattningar och granskning av färger (baserat på personlig erfarenhet)

  6. Viktiga rekommendationer

  Många erfarna stylister och frisörer rekommenderar att man utför den första färgen i salonger och frisörsalonger. Befälhavaren kommer inte bara att hjälpa till med valet av önskad ton och skugga, men också korrekt måla.

  Ytterligare manipuleringar kan utföras hemma av dig själv:

  • Var försiktig med att ändra hårfärgen som tidigare färgats med henna, basma eller andra naturliga färgämnen. När man applicerar konstgjorda färgämnen för att förutsäga är resultatet nästan omöjligt.
  • Lightening svart hår är omöjligt i en applikation. Gradvis applicering av lättare nyanser krävs. Till exempel, efter den svarta färgen måste du måla i mörk kastanj, sedan mörkbrun, blond och så vidare. Endast i det här fallet kommer det att finnas en korrekt och förutsägbar förtydligande.
  • Mycket ljusa nyanser bör appliceras endast på naturliga strängar. Artificiellt blekt hår kommer att skadas ännu mer.
  • För att måla grått hår skulle det bästa valet vara naturliga nyanser.
  • Färgat hår på något sätt kräver ökad uppmärksamhet och vård före, under och efter färdigställandet av målningsprocessen. För pigmentets bästa penetration och för att få ett stabilt och enhetligt resultat är det värt att på förhand utföra ett antal förfaranden för att återställa hårets jämnhet.
  • Behöver alltid vara uppmärksam på hållbarheten. Verktyg med utgångsdatum kan orsaka signifikant skada på håret eller ändra grundtonen utan igenkännande.
  • Det är aldrig för sent att experimentera med hårfärg, men kanterna av orsaken måste respekteras. Vid färgning är det värt att uppmärksamma åldern, längden på trådarna, den ursprungliga tonen och det övergripande utseendet, så att den nya nyansen harmoniskt passar in i den nybildade bilden och inte motsäger den.

  Hur man väljer hårfärg och färgfärg hemma?

  Det mest populära sättet att diversifiera bilden är att ändra frisyren och dess färg. Hur man väljer hårfärg om du vill göra det hemma? Det är naturligtvis bättre att besöka en frisör och lita på en erfaren mästare. Men du kan också ändra färgen hemma, fördelen med den moderna industrin ger ett brett arsenal av verktyg för detta ändamål.

  Valet kommer att bero på vilken nyans du vill få, vad ditt hår är för tillfället, om det färgades tidigare eller det är en naturlig färg. Också svara dig själv frågan om du vill ha en ny färg under en längre tid och om ditt hår kommer att tåla anfallet av kemiska färgämnen.

  Bestäm färgen

  För att förstå vilken hårfärg som passar dig, bestämma din typ av utseende. Konventionellt finns det två typer: varmt och kallt. De kallas också vinterhöst och vårsommar.

  • Tecken av varm typ: bruna eller gröna ögon, hud mörk eller varm, solbränd lätt. Kvinnor med detta utseende är det önskvärt att välja varma färger: guld, brons, karamell, choklad. Hårets ton måste vara något mörkare än huden, annars kommer ansiktet att förlora sin uttrycksförmåga.
  • Den kalla typen karakteriseras av grå eller blå ögon. Huden är ljus, mjölkaktig eller med rosa tänder, det brinner lätt i solen, blåa vener lyser genom huden. Flickor av kall typ rekommenderas att måla i ashy, ljusbrun, nöttoner och platina blond. De bör undvika röda och koppar nyanser, annars blir huden ohälsosam rödaktig färg.

  Den universella regeln är att om du hade blonda krullar i din barndom, så kan du säkert bära blondin.

  Var försiktig med att närma sig för ljusa toner - en person kan "gå vilse". Också, inte alla passar den radikala svarta. Han är mycket gammal och ser ofta dyster ut. Endast mörkskinniga tjejer med olivskinn rekommenderas att använda den. För att ge håret en liten volym kan du variera tonen i strängarna av nutty färgton.

  Auburn är en ganska universell färg, eftersom den har många nyanser - både varma och kalla. Tänk på att för denna frisyr behöver du ha bra hud.

  Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

  Generellt rekommenderar stylister att färga 1-2 toner lättare än den naturliga nyansen. Det belyser ansiktet och gör det ser yngre ut.

  För att försöka på en ny färg kan du göra följande.

  • Om du inte målar över grått hår och tonen ligger nära din naturliga färg - prova instabil färg.
  • Prova på päron av motsvarande färg.
  • Ändra hårfärgen i fotoredigeraren - Photoshop och andra.
  • Vissa tillverkare av färger erbjuder på sina webbplatser för att prova färgen online. För att göra detta, ladda bara upp ditt foto.

  Man bör också komma ihåg att mörkt hår uppfattar färgämnet sämre än ljus, så skuggan blir mindre mättad.

  Hur hittar man rätt färg?

  Om du byter hårfärg för ett par toner, måste du välja färg, med fokus på dess nummer. I katalogen hittar du en curl som liknar dina i färg. Det är tillrådligt att titta på dagsljus. Välj en färg två färger ljusare eller mörkare. Sök efter nummer. Numren på rutan anger följande.

  Den första siffran är färgmättnad.

  3 - mörkbrun / kastanj / brun

  5 - ljusbrun / kastanjebrun / brun

  6 - mörkblond / blond

  8 - ljus blond / blond

  9 - mycket ljus blond / blond

  10 - platina / intensiv blond / blond

  De andra siffror tillverkarna indikerar nyans.

  0 - en serie naturliga toner

  7 - naturlig förkylning

  Ibland skriver de den tredje siffran - det betyder en extra ton som utgör hälften av huvuddelen. Det kommer att se ut så här: 8.34 - ljusblond gyllene med en liten kopparfärg. Eller 9,1 - ashy blond.

  Färghastighet

  Alla hårfärgsprodukter är uppdelade i tre grupper beroende på färgens hållbarhet.

  • Persistent (permanent) - innehåller väteperoxid i koncentrationen 6% eller 9%, eller ammoniak eller aminer. Under påverkan av aggressiva medel öppnar hårvågorna, och färgämnet tränger djupt in i sin struktur. Använd sådana verktyg, följ noggrant på ansökan. Du måste också ofta måla de växande rötterna - ungefär en gång var 6-8 veckor. Permanenta färger gör ett utmärkt jobb med grått hår.
  • Halvbeständig (halvvarig). Dessa är mjuka färger. De har en liten andel väteperoxid, innehåller inte ammoniak. De låter dig göra en naturlig färg mättad eller ändra den till en ton. När färgläggningen sitter på håret ovanifrån, utan att penetrera djupt in i och utan att skada strukturen. Färgen fortsätter i 1-1,5 månader.
  • Tintmedel - schampon, skum, geler, balm. Försvinner efter 6-8 shampooing. Passar huvudsakligen för blont hår, ge dem glans, färgmättnad. Om du målar permanent med skuggning betyder det att det finns ackumulation av pigment och du behöver bara tona växande rötter. Dålig kvalitet verktyg kan lämna märken på kragen eller locket.

  Typer av hårfärger

  Industrin producerar två typer av hårfärger.

  1. För hemfärgning - ha en lämplig förpackning, innehålla en utvald oxidant och färgämne.
  2. Professionella färger. De är svårare att använda, men ger möjlighet att få en exakt nyans.

  Färgämnen innehåller olika färgämnen och skiljer sig åt i deras verkningsmekanism.

  • Vegetabiliska målarfärger. Henna, Basma, kaffe, kamille, valnöt. Henna ger en rödrött färg, Basma - grönblå. Blanda dem i vissa proportioner, få olika nyanser av brunt. Innan du applicerar dem är det bättre att experimentera med en liten order. Fördelar: stärka håret. Nackdelar: Ljusa inte. Rekommenderas inte för hårfärgning med kemiska färgämnen - resultatet kan vara oförutsägbart.

  Henna borde inte vara perederzhivat på håret, eftersom det inte gynnar. Blondiner bara 15 minuter, brunhårig - högst 2 timmar.

  • Oxiderande färgämnen är baserade på anilinfärger, som själva inte färgar, men förvärvar deras egenskaper i kombination med peroxid. Släpp i en flytande och krämig form. Innehåller väteperoxid i 5-6 procent koncentration, färgmodifierare, färgstabilisatorer samt ämnen som skyddar håret mot skador. Nackdelar: bryter mot hårets struktur.
  • Ammoniakfärger gör det möjligt att radikalt ändra endast den naturliga färgen. Om håret redan har färgats, är det maximala tvåtoner mörkare eller en ton är ljusare. Helt målat över grått hår. Höga ammoniakfärger används som lysande färgämnen för naturligt hår för att få ljus nyanser.
  • Direkta färgämnen - färger baserade på aminoantrakinonföreningar. Det innebär att måla tyget. De löses inte i vatten, de är i ett dispergerat tillstånd. Före användning måste du testa dig själv för allergier.
  • Blondning, eller ljusning, färg förstör hårets naturliga pigment. Med hjälpen lätta, måla sedan i andra nyanser.

  När det är torrt, är det sprött, skadat hår bättre att använda vegetabiliska färgämnen.

  För att inte orsaka onödig hårskada, använd inte färgämnen med överdriven koncentration av oxidationsmedel.

  • För tonning eller färgning i en mörkare ton räcker det från 1,5% till 3%.
  • För att avlägsna grått hår eller måla 1-3 toner lättare, välj färg med 6-9% oxidationsmedel.
  • För blonding av naturligt hår använd 12%.

  Fem hjälpsamma tips

  1. När du väljer färg, titta inte på modellens hårfärg på bilden. Fokusera på katalogerna med färgade trådar, men samtidigt ta i åtanke att färgämnet applicerades på blekt hår. För att klargöra färgens intensitet kommer bilden att hjälpa till "före och efter" på baksidan av lådan.
  2. Om du aldrig har ändrat din hårfärg, färgar du först färgen ett par strängar. Så du kommer att se hur ditt hår reagerar på färgämnet, de behöver inte färgas var sjätte månad, och i händelse av fel blir det lätt att växa din naturliga färg.
  3. Om du inte är säker på om en bra färg kommer att fungera på ditt hår, blanda en liten mängd färg och måla en bottensträng. Utvärdera resultatet och färga håret helt.
  4. Försök inte att färga håret blont om du har mörkt hår.
  5. Om du inte gillar färgen - gå till mästaren. Repainting har sina egna subtiliteter.

  Några ord om grått hår

  Det rekommenderas att måla grå hår med mörk färg om deras mängd är mindre än en tredjedel. Om det finns mer grått hår, så slutar de vid asfär-bruna nyanser nära den. Om du fortfarande vill ha mörk, välj nyanser utan rött - de ger ofta en morotfärg. Om du räknade mer än 70% av grått hår, gå till frisören. Han kommer att välja det optimala färgen och måla hela frisyrens frisättning korrekt.

  På hyllor av butiker finns en mängd olika medel för färgning av hår. För att välja färg du är intresserad av, använd tillverkarnas kataloger och styra av den internationella klassificeringen med många nyanser och toner. Det rekommenderas inte att färgas hemma när du byter färger mer än 2 färger.

  För en radikal förändring måste man kontakta mästaren. Först måste du rensa håret från det naturliga pigmentet eller spåren från föregående färgning och använd sedan ett färgämne. Vid misslyckad färgning är det möjligt att använda tvättmedel som rengör två toner - eller blekning (avfall) på fyra toner. Ibland krävs det 2-3 sessioner. Re-curls missfärgad efter två veckor, eller de kan målas igen i en annan färg.

  Frekvent färgning är dålig för hårets hälsa. Var noga med att följa processstekniken och använd sedan de reducerande och terapeutiska ämnena.

  Hur man väljer rätt färg

  Läs om att färga håret med professionella färgämnen själv, utan att vara specialist. Följ de färgregler som beskrivs i detalj nedan och du kommer utan problem att övervinna svårigheterna med färgning, bli en riktig expert i den här frågan, smärtfritt färga håret och spara dig själv.

  Låt oss göra en liten introduktion - Ofta är begreppen "nivå" och "skugga" förvirrade, kom ihåg när det gäller hårnivån talar vi om graden av mörker, när vi vänder oss till skuggan talar vi om färg.

  Välja färgen på professionellt hårfärg

  Innan du börjar självfärga hår rekommenderar vi att du använder specialverktyg som hjälper dig att välja den perfekta hårfärgen som passar alla aspekter - hudfärg, ögon, hårtyp, ansikte.

  Huvudhjälpare för oss är färghjulet och färgdiagrammet. Dessa saker måste vara tillgängliga när du väljer en färg, eftersom vi kommer att ta den från punkt A till punkt B (för att måla om från en färg till en annan). De hjälper dig att förstå hur din valda nyans kommer att se ut när du lägger över en befintlig.

  Här är "färghjulet":

  Tabellen över fördelningen av nyanser av naturliga färger:

  Med hjälp av denna tabell kan du enkelt förstå nyanser av färger som presenteras i hjulet.

  Hur man förstår vad siffrorna på färgen betyder och hur man väljer färg för dem?

  Formel: primär färg (första siffra) + nyanser, som läggs till (andra siffran) + ytterligare nyans (den är minimal, brukar ses som en reflektion).

  Naturligt färgschema:

  Naturliga färger har alltid sin egen ton från 1 och uppåt (om du till exempel ser tonen 8.3 - det betyder att den naturliga färgen kommer att ha lite nyans (i paletten av varje märke kan nyanser skilja sig, så när du köper färg måste du jämföra alla en gång till).

  1 är svart
  2 är en mycket mörk kastanj
  3 är mörk kastanje
  4 är kastanj
  5 är lätt kastanj
  6 är en mörkblond
  7 är ljusbrun
  8 är ljusblond
  9 är blont
  10 är en ljusblond

  För att tydligt förklara för dig hur du förstår färgens slutfärg enligt dess antal följer vi det naturliga diagrammet (det är högre) och samma exempel 8.3-8 - det här är huvudfärgen vi ser ovanför förstår vi att det är lättblont, 3 är mörk kastanj färgen är ljusbrun med en antydan av choklad. Vanligtvis är naturliga nyanser numrerad lika för alla tillverkare, men var försiktig.

  Så här kommer det att se ut, varför ska vi analysera det nedan:

  Det är också mycket viktigt att följa de enkla reglerna för att kombinera hårfärg med hudfärg, en felaktig vald nyans kan ge intrycket av en blek eller trött look som inte passar oss alls. Därför, memorera enkla tips:

  Hur man väljer hårfärg för att matcha hudfärg:

  Hur man väljer en hårfärg för att matcha din ögonfärg:

  Valet av färg enligt färgtypen - vinter, sommar, höst, vår:

  Följ de tonaliteter som visas på bilden och du väljer rätt hårfärg.

  Hur väljer man rätt hårfärg enligt ögonfärg och hud? ⇒⇒⇒ Läs mer

  Vi fortsätter till nästa steg i vår träning. Nu ska vi prata om hårutvecklare.

  Oxideringsmedel (oxidanter, utvecklare) hur man väljer dem korrekt?

  "Vad är en utvecklare?" Svar: Utvecklaren eller oxidationsmedlet (oxidant) är en peroxid eller oxiderande komponent som arbetar för att utveckla färg på håret. Oxideraren avlägsnar den naturliga färgen, vilket möjliggör manifestationen av en artificiellt vald färgfärg. Det vill säga, den önskade färgen uppnås tack vare oxidationsmedlet.

  Tips: Det är bättre att använda ett märke av färg och oxidant.

  Det är nödvändigt att välja ett oxidationsmedel enligt dess kraft, det beror på hur mycket procent av väteperoxiden som finns. Det anges som - volym. Bestäm oxidorns kraft är enkel, det beror på den valda färgen. Använd tabellen nedan för att bestämma oxidanten för dig.

  Om de ändå inte är säkra på att de självständigt har bestämt sig för färg och oxidationsmedel, kontakta konsulterna i butiken där du kommer att köpa färgen för rekommendationer.

  Tips: Professionell färg värt att köpa i butikerna av professionella kosmetika och verktyg.

  I den tredje etappen av träningen betraktar vi specifika exempel på färgning.

  Mörkning blont hår. Hur man målar om från blondinen till brunetten

  Först: vi blir av med idén att du bara behöver köpa färg och färga ditt hår!

  Liten examen, kolla dig själv

  Efter att ha lärt sig färgen "hjulet" svarar frågan: Vad händer om du tar en mörkbrun nivå 3 och applicerar den på ljusnivån 12?

  Vi tittar på ratten och förstår att vår hårfärg blir grågrön-brun, för att bara säga det - hemskt.

  Vi gav det här exemplet för dem som tycker att du kan "bara köpa färg" av den färg du vill och färgar - självklart, men sådana åtgärder kommer att leda till att du inte kommer att bli förvånad över resultatet inte till det bättre.

  Att komma ihåg färgningen är fyllningen av hår med pigment, så det avsedda resultatet kommer inte alltid att uppnås första gången, speciellt när färgen är helt etsad och håret är helt tomt, som det är fallet med blondiner.

  Till exempel sker övergången från ljus till aldrig mörkat hår till mörkt i två steg. Det första steget är den primära fyllningen. Fyllning av håret innebär att pigmentet byts ut, först sätter vi håret flera nivåer under det vi vill få (en ljusare nyans från den som du vill få i slutet).

  Om blont hår färgas omedelbart i en mörk färg, utan primär fyllning, blir det matt och kommer att göra dig besviken. Efter att vi fått näring blont hår kan vi färga dem i den valda mörktonen. Mellan första och andra färgning, paus i 1-2 dagar.

  Vilka verktyg du behöver använda och hur man applicerar färg steg för steg instruktioner ⇒⇒⇒ Läs mer

  Hur kan en blondin bli en brunett?

  Om ditt hår förblir lättare med blonddoran eller efter tvättning, och du vill göra det mörkare eller till och med helt svart, först och främst, eliminera oförmågan. För att göra detta är det första steget att protonera håret.

  Tips: Du skadar praktiskt taget inte håret om du använder oxidationsmedel 10 volymen för en ljusgyllnad färg (7-8 naturton enligt diagrammet).

  Har anpassad färg i en ton, torrt hår och passerar sedan till det andra steget - vi applicerar färg av önskvärd färg.

  1. Justera färgövergångarna genom att tona (använd inte "tonic" alls, de är inte kompatibla med prof. Serier). Recept för hemlagad tonic - 30 gram färg (2 toner lättare) +20 gram schampo + 10 gram balsam.
  2. Tvätta håret.
  3. Torka håret, låt det vila i 20-30 minuter.
  4. Applicera färgen på den färg du vill se.
  5. Tvätta, lägg, njut av resultatet.

  Hur kan en brunett gå till en blondin?

  Brunetter att bli blondiner är verkligen också i flera steg, allt beror på källfärgen, om den var svart, så måste den lysa minst två gånger, om choklad, före och en gång kan räcka.

  1. Gör blekning (med svart färg, gör det 2 gånger med en paus på en vecka).
  2. Efter den andra tvätten, ta en paus på dagen och tona ditt hår eller måla det i önskad blond med permanent färg.
  3. Tvätta, torka.

  Den fjärde etappen kommer att överväga frågan om att tvätta håret.

  Hur att bleka håret själv? Hur man tvättar?

  Blekning eller tvättning av håret görs för att göra håret blont eller tvätta bort den tråkiga färgen för att gå till en ny.

  Blekande hår, eller snarare, resultatet beror på den valda oxidanten. Alla oxidationsmedel, när de blandas med blekmedel-blondoran, kommer att lätta håret, den enda skillnaden är processens hastighet. Om vi ​​till exempel blandar Blondranpulver med en volym av oxidationsmedel 40, kommer effekten av lättnad att ske snabbt, men du bör inte välja den. Om du har tunt hår är det inte lämpligt för denna typ av hår. Oxidizer 10 volym kommer att ge samma resultat, men du måste behålla håret lite längre, men den här kombinationen är lämplig för alla typer av hår.

  Tips: Proportionerna av blondorant och oxidant är 1: 1,5 eller 1; 2 (1 mätkopp av pulver till 2 eller 1,5 mätkoppar av oxidationsmedel)

  Hårblekningssteg:

  Hårtvätt skiljer sig från blekning i det att schampo läggs till blandningen av blonddoran och oxidant. Detta görs för en mild effekt, shampoo kommer att kuva håret och tvättblandningen kommer att arbeta mer försiktigt på håret.

  Hårtvättrecept: Blanda oxidationsmedel, blonddoranpulver och tillsätt schampo (oxidationsmedel och schampo tillsätts 1 till 1). Applicera blandningen jämnt på håret och låt utvecklingstiden vara beroende av det valda oxidationsmedlet. Denna typ av tvätt kommer att ge önskat resultat och kommer inte att skada håret.

  Den femte etappen av vår träning är hårtoning efter tvättning eller färgning.

  Hur rätt tonat?

  Vi kan dunkla håret på två sätt - med färg och toner, med ordet toner menar vi korrigeringsenheten. Om du vill ändra färgnivån för att göra den neutral eller ljusare, kommer vi att tillgripa deras hjälp. Till exempel, efter blekande hår blev gul, men jag vill få en riktig blond. Välj en toner eller färg av önskad färg.

  När du väljer en korrektor, kolla på ditt hår.

  Svar själv 2 frågor: Vilken brist vill du bli av med? Är det lite koppar eller för gul?

  Kontrollera din färg med färghjul. Till den oönskade skuggan gick till önskad vacker tonalitet. Välj motsatta färgtoner. Blå och lila toner är bra för att eliminera guld nyanser. Gula och gröna toner är lämpliga för att eliminera röda.

  Vi påminner dig om att nyanser finns i färgzoner

  Korrigeringen för hår läggs till färgen till exempel vid 60 gram färg, ca 10-15 gram korrigeringsmedel kommer att gå. Använd instruktionerna, eftersom varje företag kommer att ha egna regler och doser.

  Hemmagjord tonic recept utan korrigeringsmedel består av schampo, balsam och färg. Den genomsnittliga dosen är 60g färg + 20g schampo + 10g balsam eller mask. Huvudpunkten är en bra blandning.

  Extra ljusa färger - vår sjätte stadiet av träning.

  Hur färgar du ditt hår i ljusa eller pastellfärger?

  Ljusrosa, blått, grönt, lila, orangegult eller pastellhår är resultatet av blekning och färgfärg. Få en saftig färg utan att bleka håret inte fungerar, detsamma gäller sängfärgshår. Var inte rädd för att riskera en sparsam metod för avfärgning, vi vet redan, men sådana färger kommer inte att skada. Bilden blir fantastisk!

  1. Gör en tvätt (kanske flera gånger).
  2. Känn dig fri att färga håret, pastell tar första gången och ljus i 2 gånger.

  Hår i pastellfärger:

  Moderiktiga gråfärger under grått hår ⇒⇒⇒ Läs mer

  Det är logiskt att gå från pastellfärger till det sjunde, sista steget av färgande gråhår.

  Vilken oxidant att använda när man målar grå hår?

  Gråt hår är svårare att absorbera pigment, men det är ganska möjligt. Kom ihåg en enkel regel, för färgning av grått hår, använd en oxidator minst 20 volymer.

  Om det finns mycket grå hår, och till exempel, du vill få en cool vit färg, måste du använda en neutral eller gyllene nyans för att kompensera för den naturliga färgen som saknas. Om grået inte går, ökar vi oxidationsförmågan till 30 volymer för att hjälpa håret att absorbera den nya färgen.

  Och det viktigaste slutstadiet av träning, vi kommer inte att numrera det, du måste komma ihåg det i alla fall!

  Ta hand om färgat hår

  Ju friskare ditt hår desto lättare och snabbare absorberar de färg. Älska dem och ta hand om dig.

  • Att hålla färgat hår friskt och mättat är inte svårt, använd inte schampo för att bevara färg, det hjälper inte, men tvättar lite färg. Testa istället en rengöringsgrädde som kommer att rensa håret och behålla sitt gott skick.
  • Kamma ditt hår, gör det rätt att välja en kam för din hårtyp.
  • Om ditt hår inte reagerar på färgning, drick proteinpreparat, och återgå till färgning, fokusera på att fukta håret, utan detta är fuktgivande grunden till hårvård.

  Använd luftkonditionering och masker. Skäm bort ditt hår med masker från naturliga ingredienser - organiskt.  Nästa Artikel
  Kefir mask för att lätta håret hemma