Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide


Att ändra frisyren genom att färga håret är ett av de mest populära alternativen, eftersom det är möjligt att utföra uppgiften inte bara i salongen utan även hemma. På grund av den möjliga negativa inverkan på krullarna i färdiga färgämneskompositioner, vill många tjejer och kvinnor färga sina strängar med naturliga blandningar. Vi pratar om användningen av henna och basma hemma, vilket, beroende på det valda förhållandet, ger nyanser från gyllenbrun till nästan svarta toner.

Henna och Basma hårfärgning garanteras ha en positiv effekt på deras struktur på grund av dess unika egenskaper.

Råvaror för produktion är löv från Lavsonia växten, som efter skörd och torkning males till ett pulver. Hemma, använd endast fräsch produkt, med en gulgrön färg. Komponenter av henna är eteriska oljor, tanniner, som bidrar till förstärkning, återhämtning efter intensivvård med hjälp av en hårtork, tång, kemiska färgämnen. Strängarna ser glänsande och fluffiga ut, det finns ett stopp för deras nedfall, eliminerar mjäll och minskar den negativa effekten av ultraviolett strålning. Den särdrag är att få en beständig färg utan att inkorporera i hårstrukturen.

Det är erhållet från bladen av en indigofer växt, som, som henna, krossas i ett grått grönt pulver. Resultatet är en förbättring av frisyrens tillstånd på grund av aktivering av tillväxt, restaurering av varje hårs struktur, förstärkning av folliklarna, eliminering av mjäll och ökad glans.

Skillnaden mellan basma och henna är den möjliga användningen endast i kombination med den andra komponenten på grund av sin gröna färg. Henna producerar på egen hand olika röda toner (beroende på den ursprungliga paletten).

Resultatet efter färgning med Basma och Henna varar i regel cirka en och en halv till två månader. Ibland är det en gradvis förändring i tonen med palettens övergång till röda eller blåvioletta nyanser, vilket indikerar behovet av omkorrigering.

Hårfärg alternativ efter färgning

När vi planerar att måla med en blandning av henna och basma, kan vi förvänta oss följande resultat beroende på exponeringstid:

 • Ljusbruna nyanser. För att göra detta, håll inte längre än 20 minuter.
 • Brown. Lämna i en och en halv timme.
 • Mörk svart färg. Det erhålls genom att hålla ca 2-3 timmar.

Var noga med att ta hänsyn till förhållandet mellan hårets längd och mängden pulver. Alternativ är möjliga (vikten av varje komponent anges):

 • kort hår - 100 g;
 • till nacken - 200 g;
 • medium längd - 300 g;
 • till midjan - 500 g

Om tonen visar sig vara för ljus, efter ett helt genomfört förfarande, smälter krullarna med upphettad vegetabilisk olja och efter 25 minuter tvättas låsorna väl med schampo och varmt vatten.

Eventuella förhållanden och nyanser erhållna

Blanda henna med basma i proportion för att ge önskat resultat:

Resultatet av att måla huset påverkas av blandningens sammansättning, som späds ut med pulver:

 • Med hjälp av extraktet av kamille läkemedel, är det möjligt att skapa guld-röda nyanser. Gräset är bryggt med en hastighet av två matskedar per kopp kokande vatten.
 • Blanda basma, henna och bryggt kaffe, få en rik kastanjfärg. Enligt receptet bryggas en matsked med malet kaffe med ett glas kokande vatten.
 • Kombinationen av naturliga ingredienser med kakao gör det möjligt att uppnå en blek kastanjeton. Förbereda lösningen i ett glas vatten, späd en matsked av kakao.
 • Du kan använda vinet "Cahors", vilket ger färgen på mahogny.

Det enklaste matlagningsalternativet spädar pulvret med vatten.

För att resultera i Henna hårfärgning med tillägg av Basma uppfyllde förväntningarna:

 • Komponenterna blandas i emalj eller lergods, exklusive kontakt med metall.
 • Framställningen av kompositionen och appliceringen utförs i gummihandskar.
 • Om man efter färgning uttrycker en liten grön nyans, är det värt att vänta ett par dagar tills fullständig oxidation av basmen. Om nödvändigt, måla om igen med henna.
 • Vid frekvent användning och långvarig kontakt med trådarna finns risk för torkning.
 • Toning med basma och henna, permanent perm, blekning och exponering för kemiska färgämnen är inkompatibla procedurer på grund av den oförutsägbara tonen som produceras vid utgången. Intervallet mellan dem måste vara minst 14 dagar.
 • I närvaro av grå krullar är det ofta omöjligt att färga håret kvalitativt första gången, så sessionen upprepas, vilket ökar exponeringstiden.

Egenskaper av färgningstekniken

Förfarandet utförs i steg:

 • I lämpliga behållare blandas komponenterna och fyller dem med vätska med en temperatur av 75 till 85 grader. Den färdiga blandningen ska ha konsistens av tjock grädde, klumpar är inte tillåtna. För större mättnad av nyanser kan du lägga till lavendel eller ylang-ylangolja till Basma.
 • Curls tvättas och väl kammas.
 • Enligt tillväxtlinjen smutsas huden med fet grädde eller petroleumjelly för att utesluta måla av huden.
 • Täck helt över axlarna för att skydda kläder från naturligt färgämne, eftersom det inte går att tvätta det från tyget.
 • Applicering av kompositionen med en kosmetisk borste börjar från baksidan av huvudet och passerar sträng över strängen över hela längden.
 • I slutet är huvudet täckt av plast och en varm handduk.

Det är viktigt att komma ihåg att färgande gråhår kräver en speciell inställning, vilket innebär att honan appliceras på alternerande sätt och sedan - i kombination med basma.

Om resultatet fortfarande inte är uppfyllt förväntas och det finns en önskan att tvätta färgen, hjälp recept:

 • Oljigt hår behandlas genom att gnugga i dem tinktur av rödpeppar. Mask håll i ca 20 minuter och tvätta av med varmt vatten och schampo.
 • För normala strängar lämplig komposition av 50 ml brandy och en äggula. Applicera och lämna i en timme, tvätta sedan med vatten vid rumstemperatur.
 • Med torra lås, en blandning av ett par äggulor, 4 skedar med ricin eller kardolja, är en tredjedel av en tesked av senapspulver effektiv.

Oljemaskor baserade på kardborre-, lin-, oliv- och castorprodukter fungerar bra. Varaktigheten av exponeringen - ungefär en och en halv till två timmar.

Avgång efter målning

 • Under de första tre dagarna efter färgning tvättas inte krullarna för att förbättra färgens snabbhet.
 • Det är tillrådligt att använda kokt vatten i kombination med ett mildt schampo för efterföljande vård och shampooing.
 • För en längre bevaring av skuggan framställs en sköljning från 25 g henna och basma som tas, vilket dras i en och en halv liter vatten. Lösningen används endast i den filtrerade formen.
 • Ytterligare hårvård efter tvätt ger surmjölk, ostmassa. Effektiva balsam - Myntinfusion, äppelcidervinäger.
 • Övergången till effekterna av kemiska färgämnen är möjlig inte tidigare än i 4-6 månader.
 • Tinting utförs, vilket gör att kompositionen endast är omröttad. Fullfärgning sker endast genom proceduren.
 • Bra hand om krusningar efter basma och henna - proteinhaltiga masker som erbjuds i kosmetiska avdelningar.

Överensstämmelse med ovanstående tips - nyckeln till långsiktigt bevarande av ljus färg och glans av håret, upprätthåller deras hälsa.

Ansökningsrecensioner

"Jag har stödt nyanser av chokladfärg med iransk henna i över sju år. Kemiska färgämnen används inte en gång. Mycket nöjd med sin ton. Den enda nackdelen med denna metod kan kallas svårigheten att tvätta ut pulvret. Resten av resultatet är helt positivt. "

"Min feedback om användningen av henna och basma är tyvärr negativ. Kanske visade sig blandningen vara föråldrad, eller jag missade några nyanser, men till sist fick jag en obeskrivlig träskfärg. Kompositionen själv sköljdes knappt bort, nu vet jag inte hur man ska rätta på en sjöjungfrus bild. Vänner råder att försöka färga igen. "

"Henna användes alltid av min mamma, jag bestämde mig också för att följa hennes traditioner och har ingen ånger. Andelen av komponenter som jag har valt kan du behålla en vacker krullkrets, vilket gör dem visuellt tjocka, mjuka och lydiga i styling. Dessutom hänger jag regelbundet mina strängar med masker baserade på iransk henna (till exempel i kombination med kefir), som är helt ofarliga. Även efter en lång vistelse i den öppna solen är frisyren välskötta, håret lyser och torkar inte ut. "

Anna, Nizhny Novgorod.

"Min erfarenhet är också positiv. Blanda henna och basma i ett 1: 1-förhållande, jag får en underbar ljus kastanj skugga, som idealiskt släcker mina ögon och hud. Jag accepterar inte kemiska färgämnen kategoriskt, så jag planerar att fortsätta använda beprövade naturliga föreningar ".

Hur färgar hår med henna och basma

Den vanligaste vegetabiliska färgen är Henna. Det används framgångsrikt både hemma och frisörsalonger.

Användningen av henna för hår

 • En anmärkningsvärd egenskap hos henna är att den innehåller ett garvningsmedel som har en positiv effekt på håret.
 • Dessutom reducerar henna mjäll.

Användningen av henna ger emellertid ofta onaturliga färger. Hur färgas håret korrekt med henna, för att inte bli besviken i den resulterande färgen?

Henna färgning: viktiga nyanser

Blont hår, färgat bara med henna, få en ljus morotfärg. Därför används henna huvudsakligen för att ge röda nyanser till ganska mörkt hår, det vill säga med henna kan du få färger från ljusrött till mörk kastanj.

Ju fräscha hönan är, desto mer aktiv verkar det på håret och desto lättare hår, desto mindre tid spenderas på färgning.

Resultatet av färgning beror också på den ursprungliga färgen: På blont hår erhålls en ljusare nyans, har Henna nästan ingen effekt på svart hår. För att färga sådant hår måste de först tända med väteperoxid.

 • Mörkt hår, om det är mjukt och löst, kan ges en kastanjebrunt färg, om henna gruel, tunnad tjockare, bör hållas på håret i minst 1,5 timmar.
 • Om håret är hårt, bör de mjukas. För att framställa en mjukgörande komposition av 5% väteperoxid (30-40 g) häll i 5 droppar ammoniak och 1 tsk flytande tvål. Håret fuktas med denna blandning, och efter 20-30 minuter appliceras henna på dem. Men det är vi, vi upprepar, om röda nyanser som inte alltid ser naturliga ut.

Henna och Basma hårfärg: funktioner

Henna och Basma kan färga håret på två sätt: i följd eller efter förblandning av färgämnen.

Färgresultaten är desamma, men den separata, konsekventa användningen av henna och basma kan föredras, eftersom i detta fall kommer mästaren att agera mer självsäker.

Genom att variera förhållandet mellan henna och basma, varaktigheten av deras påverkan, kan du få en mängd olika hårfärger: från en blond blondin till en brun och till och med svart. I detta fall blir håret helt naturligt nyanser.

Färgen som håret får när det är färgat med henna och basma beror på följande faktorer:

a) från hårets naturliga färg som skall färgas

b) från att förbereda håret före färgning, korrekt tvättning och torkning;

c) Hårets strukturella tillstånd, dess tjocklek, torrhet och individuella egenskaper (tunna, mjuka och torra hårfärger är mycket enklare än tjock och hård, hårfärgad snabbare än väteperoxid efter sex månader och perms;);

d) Färgkvaliteten (den färre henna och basma, desto större är deras färgförmåga);

e) Temperaturen på vattnet i vilket henna och basma gruel var beredda och grueltemperaturen när den applicerades på håret - det kylda färgämnet fläckar långsammare;

e) på varaktigheten av färgens effekt på håret (desto mer färgämne är på håret, desto mer färgar de dem);

g) från de korrekta proportionerna (vid beredning av grumlingblandningens henna och basma).

Färgning av hår med henna och basma är en mycket komplicerad operation som kräver stor uppmärksamhet från befälhavaren.

Teknik för naturligt hårfärg

1. Med vilken metod som helst, börjar färgprocessen utan att misslyckas med schamponering, oavsett hur mycket tid som har gått sedan den senaste tvätten. Detta är nödvändigt för att bli av med fett och andra föroreningar som hindrar färgen från att interagera med hår.

Det är omöjligt att inte uppmärksamma i detta fall på hårets förmåga att absorbera vatten (hygroskopicitet), vilket ökar med mjukning av det övre skaliga skiktet. För färgning av hår med henna och basma är denna omständighet mycket viktig, och därför är det i detta fall nödvändigt att använda alkalisk tvål. Naturligtvis gäller allt ovanligt för normalt och friskt hår.

2. Torka håret genom att torka det med en handduk utan att använda en hårtork, eftersom det övre lagrets flak kan krympa tätt och härda vilket förhindrar penetrering av färgämnen i hårets djup - förtvätt kommer att förlora sin betydelse på många sätt.

3. Innan du spädar ut färgen bör du förbereda alla nödvändiga material och verktyg, diskar för att tillverka henna och basma, varmvatten, petroleumgel eller någon tjock grädde, bomullsull, handskar, perkamentpapper eller polyeten, kammar och terryhanddukar.

4. Glas används för utspädning av färg, porslin eller emalj. Du kan använda disken och värmebeständig plast. Borsta bättre för att ta en platt. I stället för en borste kan du arbeta med en bomullspinne sårad på en träpinne.

5. Innan färgning av håret ska halsen vara omslagen med en servett: om färgämnet kommer på huden, blir det svårt att tvätta det. Pannan, tempel och nacke är utsmyckade med vaselin eller grädde. Detta skyddar huden mot färgning och gör det möjligt att enkelt tvätta bort eventuella bläckläckor. Du måste se till att grädden inte kommer på håret, eftersom de platser som är täckta med fett inte kommer att målas.

6. Förpackning Henna öppnas omedelbart före matlagning. Efter att ha hällt den erforderliga mängden i en torr skål gnuggar pulveret försiktigt med en trä- eller plastpinne så att inga klumpar kvarstår, tillsätts vatten vid en temperatur av ca 80 ° C tills en slurry bildas, vilken ska ha samma tjocklek som flytande surkräm.

 • För tunn bryggd el är inte lämplig: det kommer att tappa och håret kommer inte att få en likformig färg.
 • Även för tjockt färgämne är oönskade, eftersom håret färgas i en vattenhaltig lösning och med brist på vatten kommer hönan att torka innan håret är färgat.

7. Applicera på håret en lösning av henna efter kylning till 40-50 ° C, dvs på ca 3-4 minuter. För att hålla lösningen sval kan en skål med henna sättas i en annan skål, flera stora storlekar, där hett vatten hälls. Vanligtvis görs detta vid färgning av långt hår, när man använder färg tar ganska mycket tid.

En lösning av henna bör appliceras så snabbt som möjligt på håret, för det första så att det inte har tid att svalna, och för det andra för att jämnt färga individuella strängar.

 • Henna har förberett en avskiljning, applicerad med ett tunt skikt av något snett kammat hår. Henna gruel samlas på en borste i små portioner.
 • Nästa avdelning görs på ett avstånd av 1 cm från föregående och behandlas på samma sätt. De behandlade trådarna läggs på tidigare målat. Således bearbetar hela occipitaldelen.
 • Du kan inte kamma Henna Gruel på ändarna av håret, eftersom rötterna kan vara odödade. För att måla över hårets ändar spädas Henna Grub-återstoden med varmt vatten och blötläggs med denna lösning.
 • Allt behandlat hår lyfts upp och läggs på kronan. Så att de inte faller ihop, kan de fästas med en stift.

Henna och Basma hårfärgning - video:

8. Så att Henna inte droppar på huden, efter att ha behandlat håret på pannan, tempel och nacke, under håret, lägger de upp sig inte mycket snävt sladd med bomullsull, sedan är håret täckt med perkamentpapper eller polyeten, över vilken en handduk är bundet. Håren insvept på detta sätt kyls inte, fukten förångas inte, vilket bidrar till den normala passagen av färgningsprocessen.

9. Exponeringstiden måste bestämmas i förväg, med hänsyn till hårets struktur, den ursprungliga färgen och tonen som ska erhållas.

10. Efter en tid som är tillräcklig för exponering för henna tvättas håret med varmt vatten utan tvål. Om hennafläckar kvarstår på huden, appliceras en flytande lösning av Basma på det färgade området av huden och efter 4-5 minuter tvättas de av med varmt vatten och tvål, utan att röra håret.

Frågan om den nödvändiga graden av färgbasma är löst efter utvärderingen av resultaten av färgning med henna. Det bör dock noteras att även efter sköljning, har Henna effekt på håret några timmar. Därför används Basmu med hänsyn till det faktum att håret blir något ljusare än omedelbart efter tvättning.

11. Basma gruel är också beredd före användning. För beredningen males pulvret försiktigt, hälls med varmt vatten och blandas väl. Sedan kokar lösningen av Basma under omrörning koka över låg värme. Så snart lösningen börjar koka, avlägsnas den från värmen.

Korrekt förberedd Basma-lösning har konsistensen av flytande gräddfil. Basmy gruel snabbt förtorkar, så det gör det lite mer flytande än henna-lösningen. I processen hälls hett vatten i bashalten.

Färgämnet bör vara tillräckligt så att det inte behöver förbereda ytterligare ett belopp under färgning. Färgen kräver desto tjockare desto längre håret. För hår upp till 15 cm i längd med en genomsnittlig tjocklek är vanligtvis tillräckligt för en påse med ett och annat färgämne.

12. Basma gruel appliceras på håret på samma sätt som henna. Förpackning av håret efter applicering basma är valfritt. Undantaget är färgningen i svart - du måste hålla basmen på håret länge, och det blir kallt med ditt våta huvud, speciellt om det är kallt i rummet.

Tvätta håret med schampo endast nästa dag. Om hårfärgen är mörkare än vad som behövs kan du tvätta dem omedelbart med schampo. Du kan försöka ta bort alltför mörkare med citronsaft eller citronsyralösning, men allt detta ger ingen signifikant lättnad. Och kom ihåg att det är mycket svårt att ta bort basma från håret, därför är det bättre att underexponera det än att överdriva det.

Du kan också titta på en video om hur man förbereder en blandning av henna för att färga hår hemma.

Allt om hårfärgning basmma och henna

Henna och Basma är naturliga färgämnen av vegetabiliskt ursprung. Deras färgningsegenskaper noterades i antiken, så i öst har dessa växter länge varit vana vid att få naturligt pigment på håret. De målar noggrant trådar, inte tränger in i hårstrukturen. Den rätta kombinationen av henna och basma ger dig möjlighet att få vackra, ädelbruna nyanser av olika intensitet. Och det här kan göras hemma, och den här artikeln är utformad för att hjälpa dig med det här.

Fördelarna med henna och basmas för hår

Henna är en torkad, hackad löv lazzaniya. Basma erhålls från bladen av indigofer. Deras hemland är Mellanöstern och Centralasien. Frisk henna har en gulgrön färg och den gamla har en rödaktig nyans (sådant färgämne kan inte användas). Basma säljs som ett grått grönt pulver.

Henna innehåller eteriska oljor och tanniner, så hår färg Henna är inte bara ofarliga, men även till hjälp: henna stärker och läker hårrötterna drabbats av felaktig skötsel, ger dem en märkbar glans. Dessutom skyddar detta naturliga färgämne håret från de skadliga effekterna av solen, slutar håravfall, eliminerar mjäll.

I öst färgar även män som är angelägna om att rädda huvudet från skallighet färga håret med henna.

Basma distribueras huvudsakligen på de östra ländernas territorier och har använts för färgning av krullningar sedan antiken. I ren form Basma används sällan, eftersom felaktig användning kan framställas grön eller blå nyans i stället för ett önskat mörkt. Denna färgämne späds ofta med henna, vilket möjliggör en ädel färg. Användningen av basma för hår består inte bara av möjligheten att färga kulor säkert, utan dessutom för att mata skadat och försvagat hår.

Förfarandet för färgning av hår hemma i kombination med henna och basma ger följande fördelar:

 • stärker hårsäckar
 • slutar håravfall
 • omsluter ytan av varje hår, skyddar trådarna från skadliga yttre påverkan;
 • bekämpar mjäll
 • sänker sebumsekretion (med fet hårtyp);
 • Basma ger pomp och volym till frisyren, samt ger varaktig färgning i den mörka färgen av grått hår.
 • Båda färgämnena kan användas under graviditeten;
 • henna och basma är överkomliga.

Både henna och basma - hypoallergena och säkra komponenter, orsakar inte en brännande känsla och rodnad. Med antiseptiska egenskaper bidrar de till snabb läkning av mindre skador och eliminera de skadliga bakterierna som lever i hårbotten.

Rekommendationer för användning

Basma och Henna är resistenta färgämnen som tränger igenom hårkutiklet. När de bindas på molekylär nivå med keratiner, tvättas de dåligt, så rusar inte till riskhår. Innan du lagar basma och henna för att färglägga hela hårets hår, välj en smal strand på ett ogenomskinligt ställe och färg, håll blandningen i ca 20 minuter. Detta test kommer att utvärdera effekten av de valda proportionerna av kombinationen av henna och basma. Om resultatet är tillfredsställande kan du applicera färgämne på alla krusningar.

Vi erbjuder flera rekommendationer som hjälper till att färga hår med henna och basma:

 • Basma och henna är bättre placerade på rena, våta lås, så det är lämpligt att tvätta håret med schampo innan de färgas.
 • späd pulveret enligt anvisningarna i instruktionerna för att erhålla en homogen uppslamningskonsistens. Basma hälls nästan med kokande vatten (80-90 ºС);
 • hudområden nära håret, rekommenderas att smörja grädden före färgning, annars kommer det att bli fläckar som irriterar länge med sin närvaro;
 • färgämnen äter starkt i huden, så använd skyddshandskar, täcka dina axlar med en gammal sak;
 • basma kan läcka, så det är bättre att sätta på huvudet (på gränsen till hud och hår) med en sladd av mjuk trasa eller gasbindning;
 • börja färgning när blandningen har svalnat till ett varmt tillstånd;
 • processblandningsträng av sträng över hela längden, startande från det ockipitala området. För att se till att pastaen inte svalnar snabbt sätt den i en behållare med varmt vatten;
 • färgat hår rekommenderas att gömma sig under polyeten, fastän färgen från ren basma inte kräver inslagning;
 • blandningen på håret hålls beroende på egenskaperna hos krullarnas färg och struktur. Uppstartstiden är som följer: från 10 minuter till 3-4 timmar, ibland kan målarpasta även hållas hela natten. Ju längre du håller, desto mörkare blir tonen
 • Tvätta av färgen med varmt vatten utan att använda schampo, eftersom tvättmedlet kan tvätta bort det ännu inte fixerade färgen från håret.
 • För att underlätta kamning, använd inte olje- eller sköljmedel.

Resultatet av henna och basmafärgning bör utvärderas 3-4 dagar efter proceduren efter att ha tvättat håret med schampo

Framställning av färgkompositioner

Färgegenskaperna hos henna manifesteras bättre i en sur miljö. För att undvika hårets hårdhet och hårdhet blandas henna vanligtvis på kefir, och någon kosmetisk olja eller glycerin tillsätts till färgkompositionen. För oljig hårtyp är det bättre att lösa hönan i nyvärmd citronsaft (eller en sur vätska - vatten med ättika, örtte med citron, vin etc.) 10 timmar innan färgning sätts och blandas för att infilera på en varm plats.

På grund av att blandningen blandas på kefir, kommer håret att förvärva en djup och rik färg. Du kan också lägga 1-2 äggulor i blandningen: på så vis blir färgen lättare att tvätta och kommer att få en helande effekt.

Henna eller Basma pulver måste hällas i emalj eller glas och blandas med en träsked. Basma utspädd med vatten bara.

Konsistensen av det färdiga färgämnet bör vara enhetligt och måttligt vattentätt. För tunn gruel kommer att tappa och håret kommer att färgas ojämnt. För tjock massa torkar på huvudet innan håret smygar.

Den färdiga blandningen bör värmas på ett ångbad från 55 till 70º C. Kokvatten (100 ° C) kan endast användas för basma, Henna bakas vid kokpunkten och färgämnena försämras. Använd gummihandskar, försök att applicera färgämne i håret i varm form tills det är kallt. Ju kallare färgämnen, desto långsammare smälter det.

Färgteknik

När man talar om hur man korrekt färgar hår med henna och basma finns det två sätt att applicera kompositionerna: i följd, en färgning efter en annan eller samtidigt blandning av båda pulver. Den första metoden är mest lämplig när henna appliceras först, sedan basma. Om den efterföljande hårfärgen inte passar dig, blir det lätt att korrigera med efterföljande målning med basma. Metoden för sekventiell applicering av färgämnen tillåter dig att justera processen och resultatet av färgning.

Genom att ändra förhållandet mellan henna och basma, varaktigheten av deras påverkan, kan du få en mängd olika nyanser.

Efter färg har håret ett naturligt utseende.

Vilka resultat bör förväntas

Om efter färgning med henna är hårfärgen för ljus, kan den neutraliseras. För att göra detta, applicera på håret lite varm vegetabilisk olja som kan absorbera Henna. Sprid oljan över hela ytan och lämna i 20 till 30 minuter, och tvätta sedan håret med schampo. Vid behov kan proceduren upprepas.

Om håret efter färgning med Basma visat sig vara mörkare än önskat, kan du skölja det med vatten, sura med ättika eller citronsaft. Om vid gemensam färgning visade sig håret inte tillräckligt mörkt, kan de färgas med basma igen.

Resultatet av henna och basma hårfärgning beror på faktorer som:

 1. Naturlig färg.
 2. Hårets struktur (tjocklek, torrhet och andra egenskaper). Tunt, torrt och mjukt hår är målade mycket lättare än tjockt och hårt. Hår som blektas med väteperoxid är färgat ännu snabbare, liksom hår efter perm (även om detta inte ska ske).
 3. Temperaturer av vatten vid vilken henna och basma blandas, och temperaturen hos vattnet när det appliceras på håret.
 4. Varaktigheten av effekterna av färg på håret. Ju längre blandningen är på håret desto mer fläckar de.
 5. Andelar i vilka hönan och baspulver blandas.

Från första gången är det svårt att uppnå önskad färg, så det är bättre att göra ett preliminärt test för en liten hårsträng.

Kombinationen av henna och basma vid färgning

Olika förhållanden av henna och basma kan ge helt olika resultat. Vilka nyanser kan jag få?

 • Blanda naturlig henna och basma i förhållandet 2: 1 kan bara naturliga blondiner med blandningen på håret i 10-15 minuter. Mörkare strängar med bronsfärg kan erhållas genom att hålla färgen i ungefär en halvtimme;
 • Solig ljusbrun nyans erhålls om du blandar 3 delar av henna och en del av basma. Blötlägg blandningen i ca 30 minuter;
 • färgning hår med henna och basma i samma proportioner kommer att lägga en kastanj färg till lockar;
 • För att få brun eller chokladfärg kombineras henna och basma i ett förhållande 1: 2. Blandningen måste hållas i 15-20 minuter, inte mer, annars blir den svart.

Guld, koppar, kastanj, choklad och svarta lockar - det är vad färgpallen, som kan erhållas genom att bara kombinera två naturliga komponenter - henna och basma.

Brist på färgning

Henna och Basma har några nackdelar:

 1. Använd inte henna och basma om håret tidigare har färgats med kemiska föreningar. Resultatet i det här fallet blir svårt att förutsäga: du kan få skarpa eller gröna strängar.
 2. Samtidigt bör kemiska formuleringar inte appliceras på krullarna, om naturliga färgämnen fortfarande finns kvar på håret.
 3. Det rekommenderas inte att använda basma och henna om håret nyligen har utsatts för kemisk krökning eller rätning.
 4. Färgprocessen med henna och basma kan ta flera timmar, vilket inte alltid är bekvämt.
 5. Andelen av henna och basma är subtila. Vilket resultat du får beror på blandningen du blandar.

Lök för hårväxt: nuvarande metoder och recept för att påskynda tillväxten av lockar

Läs mer om typerna och sätten att skapa vackra frisyrer för examen dagis läs här.

video

För mer information om hårfärgning med henna och basma, se videon nedan.

slutsats

I århundraden har kvinnor använt naturliga färgämnen för hår och ögonbryn. Med hjälp av Basma kan du få hartskrullar, och henna kommer att göra de vanliga strängarna till en rödaktig chock. Dessa verktyg är fortfarande relevanta. Så du kan utföra inte bara färgning, men också henna hårbehandling. Det bidrar till att ytterligare närma håret, bli av med oljig hårbotten och mjäll. Prova det och med hjälp av vårt råd att skapa en unik nyans och betona en ljus bild med användning av sina lockar.

LiveInternetLiveInternet

-video

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips för alla tillfällen (103)
 • Lite tricks bra matlagning (84)
 • Hushållstips (121)
 • Personlig utveckling (83)
 • Minnesutveckling (48)
 • Livstips (13)
 • Time Management (11)
 • Kommunikationsförmåga (9)
 • Hastighetsläsning (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansartiklar (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalisk dans (25)
 • Vanliga frågor (78)
 • Vanliga frågor (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våra mindre bröder (656)
 • Hundar (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Min beast (5)
 • Från kattens liv -1 (154)
 • Från livet av katter-2 (35)
 • Intressant om katter (62)
 • Kattungar (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • För kattägare (37)
 • Dessa härliga djur (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Mus.Collection (32)
 • Vilka framsteg har nått (8)
 • Jag vill veta allt (114)
 • Kreativ skrivning (17)
 • Myter och fakta (36)
 • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
 • Passionate Mordasti (44)
 • Fantastiskt - nästa! (14)
 • Showbiz (40)
 • Allt om allting (39)
 • Livet är en glädje (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
 • Helgdagar, traditioner (97)
 • Pengar Magic (72)
 • Man och kvinna (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • För själen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helgedomar (5)
 • Faith alfabetet (104)
 • Hälsa (802)
 • Hjälp dig själv (363)
 • Självmassage enligt alla regler (82)
 • Sjukdomar (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Zoneterapi (40)
 • Ålderdom är inte en glädje? (26)
 • Visionskorrigering (9)
 • Traditionell medicin (9)
 • Orientalisk medicin (4)
 • Lev hälsosam (133)
 • Traditionell medicin (45)
 • Rengöring av kroppen (41)
 • Sista cigaretten (24)
 • Israel (144)
 • Städer (34)
 • Promised Land (10)
 • Användbar information (5)
 • Izravideo (19)
 • Foto rapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yogakomplex (123)
 • Yoga löser problem (43)
 • Övningar (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga för fingrar (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skönhet utan magi (1164)
 • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
 • Lyxigt hår (133)
 • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
 • Massageteknik (63)
 • Ungdomars hemligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Stigen till strålande hud (111)
 • Kosmetisk väska (55)
 • Obefläckad smink (105)
 • Problem (42)
 • Konsten att vara vacker (33)
 • Stil (135)
 • Vård (281)
 • Recept (769)
 • Baking (93)
 • Garnering (18)
 • Den första maträtten (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Degprodukter (84)
 • Att äta arkiverad (51)
 • Kött (113)
 • Bråttom (31)
 • Dryck (75)
 • Grönsaker och frukter (115)
 • Recept (25)
 • Fisk, skaldjur (34)
 • Sallader (60)
 • Såser (8)
 • Villkor (16)
 • Användbara platser (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktörer (3)
 • Strömförsörjning (7)
 • Användbara länkar (7)
 • Program (11)
 • I livet skrattar. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto roligt (3)
 • Leksaker (25)
 • Åh, de barnen. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bara bra! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Stickning (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparationer (3)
 • Gör det själv (83)
 • Vi skapar tröst (37)
 • Syning (70)
 • Poems and Prose (245)
 • Lyrics (151)
 • Ordspråk (67)
 • Aforismer, citat (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt Body (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobics (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Gym (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Sträckning (40)
 • Övningar (233)
 • Photo World (63)
 • Konstnärer (5)
 • Naturen (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer och deras verk (31)
 • Blommor (8)
 • Photoshop (5)
 • Utmana extra vikt (552)
 • Fångad i dieter (63)
 • Power Laws (118)
 • Ät att leva. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Förlora vikt intelligent (128)
 • Vägen till det idealiska (103)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

Hur färgar hår med henna och basma

Förutom Henna i öst finns det en annan favoritfärg - Basma. Henna och Basma - de vanligaste naturliga färgerna.

Deras användning i hemmet är inte svårt, och den positiva effekten på håret är stor.

Recept med henna är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Basma i kombination med henna används för att färga hår i mörkare färger - från lätt kastanj till svart, och är också lämplig för färgning av grått hår.

Basma används bara med henna eller kaffe, eftersom en basma målar håret i en grönblå färg. Basma innehåller ett blått färgämne - indigo, och om du lägger till henna till det, kommer förekomsten av den röda komponenten att förhindra utseendet av en grön nyans. Å andra sidan neutraliserar den blå komponenten i Basma den mättade röda färgen på henna som det var, vilket gör att färgen blir mer lugn.

Henna är mycket användbart eftersom det innehåller mycket eteriska oljor och tanniner. Det stärker och läker hår, behandlar hårrötter som påverkas av kemiska färgämnen eller felaktig vård, skyddar mot de skadliga effekterna av solen, slutar håravfall, hjälper till att eliminera mjäll. Intressant tränger Henna inte in i hårstrukturen när de färgas, men fläckar dem länge, nästan som färgämne. Det innehåller ämnen som stramar det yttre skaliga hårskiktet och ger en märkbar glans.

Basma är gjord av indigo blad. Basma är, som henna, en miljövänlig produkt och har anmärkningsvärda kosmetologiska egenskaper: det stimulerar hårväxten och ger den en naturlig glans, förbättrar hårstrukturen och förstärker rötterna.

Tillsammans har henna och basma för hår också ett stort antal användbara egenskaper. Nästan varje kvinna märker att efter hårfärgning blir håret glänsande och starkt. Dessutom, tack vare dessa kosmetika försvinner mjäll och håret slutar falla och börjar växa snabbare.

Det är möjligt att färga håret med dessa två färgämnen på två sätt: den ena efter den andra eller efter blandning av båda färgämnena. Resultaten kommer att vara ungefär lika, men det är bättre att använda henna och basma konsekvent (henna måste göras först, då basma). Den här metoden är den mest praktiska, eftersom om efter Henna du får oönskad hårfärg, blir det lätt att korrigera med efterföljande målning med basmoy. Detta kommer att tillåta att reglera färgprocessen.

Henna nyanser med basma

Färgprocessen med henna och basma är samma som med kemiska färgämnen. Det enda undantaget är att innan du målar är det nödvändigt att tvätta huvudet och, utan att torka huvudet, fortsätt att applicera färgen på håret.

Basma appliceras på rent, fuktigt hår med henna eller efter hennafärgning.

Ändra förhållandet mellan henna och basma, varaktigheten av exponeringen, kan du få en mycket annorlunda hårfärg: från ljus till svart. Det är viktigt att efter hårfärg har ett naturligt utseende.

Beroende på hårets längd tar de från 25 till 100 gram torrt hennapulver och basma. Förhållandet mellan dem varierar beroende på önskad ton och färgintensitet.

* Svart färg erhålls genom att blanda 1 del henna och 3 delar basma.
* Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 30 minuter.
* Lättblont hårskärpa ger en blandning av 1 del henna och 3 delar basma, applicerad i 1 timme.
* Kastanjfärg erhålls genom att blanda henna och basma i lika delar.
* Mörk kastanjfärg. Blanda henna och basma i förhållandet 1 till 3. Du måste hålla i 1,5 timmar.
* Ljusbrun nyans. Blanda 1 del henna och 1 del basma. Håll i 1 timme.
* Bronsskugga. Blanda 2 delar av henna med 1 del av basma. Håll 1, en timme.

Henna och Basma-pulver males omsorgsfullt i en glasfat med en träsked med varmt vatten eller med varm infusion av starkt naturligt kaffe eller med uppvärmt rött vin till en uppslamningstäthet. Linfrö-avkok, glycerin eller schampo kan också sättas till henna-lösningen. Dessa är bindande komponenter som hjälper till att applicera färgämne i håret jämnare.

Titta på en mycket användbar video om ämnet henna och basma hårfärgning

Separat henna och basma färgning

Hårfärgning med henna och basma används separat främst för svart (första henna, då basma).

* Svart färg. Sätt henna på håret först. Håll en timme. Tvätta sedan av och håret torkas.
Efter att ha satt gruel från basma. hålla:

 • 15-20 minuter för ljusbrunt hår,
 • 1-1,5 timmar för kastanj
 • 2-3 timmar för svart.

Henna eller basma appliceras, antingen genom att dela håret i avskiljningar, eller helt enkelt över håret, fördela det jämnt från rot till slutet. Färgen fördelas kraftigt på håret, kammas först med en sällsynt, sedan med en frekvent kam, så lägger pigmenten smidigare.

Basma gruel, som henna, är beredd precis före användning. För dess förberedelse är pulvret också noggrant malt, hällt med varmt vatten och blandad brunn. Därefter kokas lösningen av basma med kontinuerlig omröring över låg värme. Så snart lösningen börjar koka, avlägsnas den från värmen. Korrekt förberedd Basma-lösning har konsistensen av flytande gräddfil.
Basmy gruel fortviker snabbt, så det måste göras mer flytande än henna-lösningen. I arbetet med att arbeta i grus av basma behöver du lägga till lite varmt vatten. Vi förbereder färglösningen tillräckligt för att täcka hela huvudet. Ju tjockare och längre håret desto mer lösning krävs.

Applicera den kokta gruelen Basmy på håret, som henna. Bara wrap ditt huvud är inte nödvändigt. Detta är bara nödvändigt när du målar i svart. I detta fall måste basmen hållas på håret under lång tid.

Tvätta Basmu med varmt vatten utan tvål. Du kan tvätta håret med tvål bara nästa dag. Endast om hårfärgen var mörkare än vad som krävs, tvätta omedelbart håret med tvål.
För mycket mörkare kan försöka ta bort citronsaft, citronsyralösning eller ättika. Men det kommer inte ge betydande förtydliganden.
Tänk på att det är mycket svårt att ta bort basma från håret, därför är det bättre att underexponera det än att överdriva det.

Med otillräcklig hennabehandling kan överexponering av basma på huvudet orsaka en grön nyans. För att eliminera denna defekt bör håret tvättas med vatten med tvål och därefter bör henna appliceras på dem i 10-15 minuter. Efter denna operation blir håret en mörkare ton.


Hårfärg med en blandning av henna och basma

Vid samtidig färgning hälls den önskade halten av henna och basma (50-200 gram av allt beroende på hårets längd) i rätter, hälls med varmt vatten och omröres tills en homogen uppslamning bildas, liknande i konsistens till tjock gräddfil. För att erhålla önskad nyans av håret tas ett visst förhållande av henna och basma (se ovan). Ju mörkare skuggan du vill få, desto mer basma borde vara i hårfärgsmedlet.

Om du vill få en trendig nyans av "svart tulpan", lägg sedan till 3 - 4 teskedar av nypressad rödbetersaft till en blandning av basma och henna (2: 1), uppvärmd i ett vattenbad. Och om du lägger till 1 tesked olivolja blir ditt hår mycket mjukare och silkeslen.

Den framställda kompositionen appliceras på skiljeväggarna på tvättat och något handdukstorkat hår. I hårväxten smudde huden med petroleumjelly. Om du inte, då någon gång efter proceduren, kommer din panna att "dekorera" en ljusgul rand.

Kremaktig färg bör appliceras på torrt eller vått rent hår och det är bäst att börja från baksidan av huvudet. Bakst på huvudet har den lägsta temperaturen, så håret fläckar längre. Applicera sedan färgen på parietala och tidsmässiga delar av huvudet, och sedan - längs hela längden.
För att förbättra effekten, sätt en plastlock på huvudet och linda ihop med en handduk.
Färghållare:

 • från 10 - 40 minuter (för att ta emot ljuston)
 • till 1 - 3 timmar (för att ta emot mörk mättad ton)
 • områden med störst ackumulation av gråhår färgas 2-3 gånger
 • Resterna av vattnet späds 1/3 - 1/4 med varmt vatten och lägger färg på ändarna av håret.

Efter färgning sköljs håret med varmt vatten. Vid färgning av hår med basma är det inte önskvärt att tvätta håret med schampo eller annat alkaliskt medel i minst tre dagar efter färgning.

Sköljning med surgjort vatten kan endast utföras på en dag.

Kom ihåg: om du målar för första gången, försök sedan måla en liten strand först innan du färgar hela håret.

Efter färgning av hår med henna med Basma är det inte lämpligt att färga håret med kemiska färgämnen och exponera dem för kemiska förfaranden (curling eller straightening).


Hur färgar grå hår med henna och basma

Med ålder minskar hårinnehållet i färgpigmentet - melanin i håret, därför börjar håret bli grå. Gråt hår kan döljas med hjälp av olika färgämnen. För att få ett bra resultat för håret kan du använda vegetabiliska färgämnen, som också behandlar håret och fyller dem med näringsämnen, vilket innebär att de kommer att ha en terapeutisk effekt på håret och hårbotten.

Henna har förmåga att perfekt måla över grått hår. För färgning av grått hår är det mest fördelaktiga mörka nyanser: brunt och svart.

Hår med grått hår rekommenderas att färgas i två steg - först med henna och sedan med basma. Det är också tillrådligt att alltid lägga till basma till henna om du har mer än en tredjedel av grått hår. I det här fallet smyger det gråa håret bättre.

Vid färgning av grått hår rekommenderar vi att färga håret på håret (i minuter):

Om du vill få färgen ljusare än naturlig, måste håret först klargöras med en eller två toner med väteperoxid.

Efter att ha färgat hår länge ser du silkeslen och glänsande. Det räcker att tonera växande rötter och periodiskt uppdatera färgen längs hela längden.


Den rekommenderade mängden pulver för olika hårlängd

- 100 g var för kort hår

- 200 g av var och en för håret till nacken.

- 300 g av var och en av dem för axellängdshår.

- 500 g av var och en för hår upp till midjan.

Spara inte på blandningen: O).

Resultatet av henna och basma hårfärgning bestäms av följande faktorer:

● Naturlig hårfärg att färgas
● Struktur av hår: deras tjocklek, torrhet och andra individuella egenskaper. Tunt, mjukt och torrt hår är målade mycket lättare än tjockt och tufft. Hårfärgad med väteperoxid, hår med permerat hår är mycket snabbare målade;
● Temperaturen på vattnet där henna och basma gruel är beredda, och vattentemperaturen när den appliceras på håret. Ju kallare färgämnet, desto långsammare målar det;
● Varaktigheten av färgens effekt på håret. Ju längre blandningen är på håret desto mer fläckar de;
● Proportioner där henna och baspulver blandas.

Nackdelar med att färga hår med henna och basma

 • På kemiskt färgat hår beter sig henna och basma oförutsägbart. Därför har du färgat ditt hår med henna och basma, du kommer inte att kunna använda de inköpta färgerna med kemiska färgämnen i kompositionen tills håret växer
 • Målade med henna och basma hår kan inte utsättas för några frisyrstickor relaterade till användningen av kemikalier: perm, laminering, markering, toning - det här är inte för dig nu.
 • Om du ser en grön nyans, var inte panik. Den kommer att försvinna om en dag eller två när basan oxideras. Efter 2 dagar blir ditt hår helt svart.
 • Henna och Basma färgning brukar vanligtvis i flera månader, men kan gradvis förvärva en röd eller blå-violett nyans, därför, för att behålla önskad färg, är det nödvändigt att göra hårfärgning i rätt tid.

Steg för steg instruktioner för henna och basma hårfärgning

Henna och Basma hårfärgning är tillgänglig för alla och kan användas hemma. Du kan färga håret svart och måla grått hår med henna och basma, utan parafenylendiamin eller andra kemikalier!

Henna och Basma hårfärgning slappar av lockigt hår och gör det glatt, slätt och svart.

Natten innan, blanda Henna med citronsaft för att göra potatismos. Låt blandningen över natten så att färgämnet kan dyka upp. På morgonen, tillsätt tillräckligt med vatten till blandningen för att göra det som tjock yoghurt.

När håret är blont, kan de inte omedelbart bli svart, så i början är det nödvändigt att färga dem med henna.

Du hittar mer information om hur du färgar håret med henna här: Henna färgning

Använd handskar, eftersom dina händer kan fläcka!

Applicera en tjock färglack och fördela det genom håret. Så att hela håret var täckt med ett tjockt lager färgämne, upp till hårbotten.

Massage blandningen i håret till rötterna. Det är lämpligt att applicera mer blandning.

När håret är helt täckt, rengör hårlinjen och öronen från färg.

Wrap hår med klädesfilm och håll i 2 timmar.

Skölj håret och torka med en torr handduk.

Var inte orolig att ditt hår efter färgning inte kommer att ha den färg du ville ha!

Efter att hönanen tvättats och håret är torrt, förbereda basma.

Kombinera Basmaspulver med vatten till konsistensen av yoghurt.

För att göra färgen stabilare, tillsätt en tesked salt.

Och du kan omedelbart börja hårfärgning.

Basma pasta måste appliceras på samma sätt som henna pasta

Kamma håret så att du sedan enkelt delar upp det i sektioner. Separera håret och applicera blandningen mycket tjockt mot hårbotten.

När allt hår är helt täckt med en pasta av basma, linda håret med plastfolie.

Torka hårbotten från överflödig färg och lämna i 1 timme.

Tvätta färg på håret.

Efter att huvudet har tvättats är det klart att håret har blivit svart!

Det finns en snabbare färgmetod, om du inte har tillräckligt med tid för att skilja hårfärgningen.

Ta henna och häll pulvret i en skål (helst plast) och häll kokande vatten (90 grader), rör om med en sked så att det inte finns några klumpar, du borde ha en tjock gruel. Låt det smälta i 10-15 minuter på ett ångbad. Du måste också göra med Basma, sprida den till ett tillstånd av tunna potatismos. Tillsätt basmagasinet i Henna-koppen.

Och måla som beskrivet ovan.

Henna och Basma är naturliga hårfärgsprodukter som dessutom tar hand om håret, stärker sina rötter och strukturer längs hela längden. De skyddar håret mot skador, ger det glans och ökar volymen, närmar hårbotten, förhindrar håravfall (för mer information, se Henna för skönhet och hälsa hos håret).Nästa Artikel
Ett alarmerande symptom! Om hårbotten gör ont och håret faller ut: vilka medel och procedurer hjälper?