Tillförlitligt apoteksmedel - Nizoral mjällschampo: komposition och tillämpningsregler


Varje tredje invånare på vår planet är bekant med obehagliga vita flingor på hår - mjäll. Tja, om detta fenomen var begränsat till ett oestetiskt utseende, men det finns andra medföljande symtom: klåda, irritation, ökad torrhet, eller omvänd oljig skalp...

Hur hanterar man det? Naturligtvis är ett besök hos en tricholog eller en hudläkare det säkraste steget. Men de flesta behöver bara ett verktyg som kommer att lindra mjäll.

Enligt experter är ett av de mest effektiva sätten ett speciellt apotekshampo. Men även inom apoteksområdet kommer inte alla medel att klara ditt problem. Det finns en väg ut, det är extremt enkelt - det här är "Nizoral", mjällschampo, du kan köpa det på ett apotek.

Drug action

Terapeutisk - profylaktisk mjällschampo "Nizoral" tvättar inte bara de vita partiklarna från håret, det kommer att förhindra deras utseende. Nizoral påverkar hårbotten, eliminerar huvudorsaken till mjäll - patogena svampar Malassezia och dermatofyter Trichophyton, Microsporum.

Detta läkemedel eliminerar synliga symtom - vita flingor och klibbigt hår, och hjälper dig också att glömma vad det är - klåda och irritation. Dessutom förbättrar Nizoral hårglans, vilket är en av de viktigaste hälsoindikatorerna.

Förutom de uppenbara fördelarna har Nizoral en obetydlig minus. Om du perederzhat det på hårbotten eller applicera detta schampo i hela hårets längd - du kan få torrt hår, så du bör strikt följa instruktionerna.

Sammansättningen av schampon

Antifunguschampo "Nizoral" är en ljus röd-orange substans med en specifik lukt. Låt oss vara uppmärksamma på de viktigaste aktiva komponenterna som har en terapeutisk, snarare än kosmetisk effekt:

 • ketokonazol neutraliserar mykoser, eliminerar sjukdomar i svampens natur (seborré, dermatit);
 • imidaurea verkar som ett antimikrobiellt element som kompletterar verkan av ketokonazol;
 • Saltsyra hjälper till att korrigera syrabasbasen (pH), hjälper till att glömma vilken mjäll som är och hjälper också att stärka håret.

Enligt studier är koncentrationen av dessa ämnen i schampon optimalt vald, så det finns ingen ackumulering av dessa element i blodet, vilket utesluter allergiska reaktioner i kroppen, inflammatoriska processer.

Hur ansöker du?

Det mest effektiva systemet för att använda schampo för att bli av med mjäll ser ut så här: använd Nizoral två gånger i veckan i en månad. Därefter ska du använda schampo en gång var sjunde dag som en förebyggande åtgärd.

För att få rent hår utan mjäll och en hälsosam hårbotten behöver du veta några regler. Först ska du tvätta håret med schampo två gånger. Det är nödvändigt att fuka håret, applicera en liten mängd pengar på huden och massage i 1 minut.

Det ska appliceras på hårbotten, och inte på hela längden av håret. Var inte rädd, medan sköljning av skummet från schamponet kommer att eliminera föroreningen av längden). Skölj sedan noggrant, skaka igen rötterna med schampo, den här gången lämnar den i 2-3 minuter. Då kan du använda vanlig balsam, mask eller hårbalsam.

Använd inte schampo dagligen eller för sällan. Kom ihåg - moderering och exakt följande av anvisningarna leder dig till framgångsrikt bortskaffande av så irriterande mjäll.

Varaktighet och effektivitet

Hur snart väntar på resultatet av schampo? Naturligtvis är ansökan inte tillräckligt. Men bara en flaska Nizoral-schampo är tillräckligt för att lösa problemet och glömma vad mjäll är. För ett mer effektivt resultat, eliminera från din kost söt, stekt och snabbmat.

Kontra

Oavsett hur bra Nizoral är, är det värt att komma ihåg att det inte är lämpligt för alla. Använd inte schampo, om det finns en individuell intolerans mot något av elementen i kompositionen.

Under graviditet och amning kan Nizoral endast användas på rekommendation av en läkare och under hans tillsyn. Du kan inte använda dessa verktyg till barn.

Terapeutisk Nizoral-schampo är det enda botemedel som inte tillfälligt maskerar problemet, men eliminerar det. Du kommer att glömma vad ett oestetiskt utseende och obehag är.

Hur man använder nizoralschampo

Nizoral shampoo är en röd-orange vätska, liknande konsistens med en vanlig schampo, som innehåller aktiv substans ketokonazol i två procent koncentration. Ketokonazol är ett bredspektrum syntetiskt antifungalt medel som används för att behandla olika svampsjukdomar.

ansökan

Nizoral shampoo hjälper till vid behandling av ett antal hudsjukdomar som utlöses av ökad aktivitet av svampmikroorganismer - inklusive pitiriasis (dermatos, manifesterad av långvarig, skalig hudskalning), flervärkt lakan, vilket orsakar partiell pigmentering av hårbotten och nacken, mjäll. Regelbunden användning av nizoral hjälper till att lindra problem med obehagliga smuts - klåda i hårbotten, flaking och ackumulering av skalor i hårbotten. Nizoral bidrar inte till omedelbar återställning av normal pigmentering av de drabbade hudområdena vid behandling av flerfärgade lavar, vilket orsakade ett brott mot hudpigmentering. Denna återhämtning kan ta veckor eller månader, beroende på hudtyp och skadans allvar.

Det är mycket enkelt att använda medicinskt schampo - använd bara lite vätska till fuktigt hår och hårbotten med mjuka massagebevegelser, lämna i fem minuter och skölj håret noggrant med varmt vatten efter tvätten. För att de aktiva substanserna i schampon ska fungera, ska nizoralom användas regelbundet. Varaktigheten av användning, dosering, mängd applicering beror på koncentrationen av schampon - koncentrationen av ketokonazol i schampon kan vara en procent eller två procent. Med shampoo måste du följa tillverkarens instruktioner på förpackningen. Om vätskan kommer in i ögonen ska du omedelbart tvätta dem med vatten, eftersom ketokonazol kan irritera slimhinnorna. Användningen av nizorala schampo rekommenderas inte i fall där hårbotten är skadad.

Biverkningar

Även om nizorala schampo verkar i hårbotten ganska försiktigt, kan det ibland vara att konstant användning av läkemedlet orsaka förändring av hårstruktur, missfärgning av huden, irritation och utseende av akneliknande skott i hårbotten. Dessutom, med regelbunden användning av nizoral kan det vara ökat fettinnehåll eller omvänt ökad hårdhet i hårbotten och håret. Som regel är biverkningarna som orsakas av användningen av nizoral kortlivade och obetydliga.

Risken för akut allergisk reaktion mot nizorala schampo är minimal, men om allergiska symptom uppträder, såsom hudutslag, klåda, svullnad i tungan, läpparna eller halsen, andningssvårigheter, yrsel, ska du omedelbart söka medicinsk hjälp och sluta använda shampoo. Det rekommenderas inte att använda nizoral i händelse av allergi mot den aktiva ingrediensen i schamponet (ketokonazol) eller andra ingredienser i schamponsammansättningen.

Användarvillkor shampoo Nizoral och instruktioner för användning för att uppnå önskad effekt

Enligt statistiken är 20% av människor på jorden bärare av mjäll. Orsakerna till denna sjukdom är olika. Att bli av med mjäll är inte alltid möjligt med lätthet. Detta kräver rätt behandling. Om en faktor som orsakar mjäll är en svampinfektion, kan Nizoral-schampo hjälpa till.

Användbara egenskaper och indikationer för användning

Detta terapeutiska antifungala medel finns i 60 ml och 25 ml plastflaskor, som är förpackade i kartonger. Innehållet bifogade instruktioner till läkemedlet. Nizoral är ekonomiskt att använda eftersom det har en hög grad av skumbildning. Priset på Nizoral shampoo i ett apotek är från 300 rubel för 25 ml och från 520 rubel för 60 ml.

Shampoo orange, ganska tjock konsistens. Dess effekt på hårbotten skiljer sig från det vanliga schamponets funktion. Nizoral behandlar huden, inte håret, så med det, bör du tillämpa andra medel parallellt med dina strängar.

Med hjälp av Nizoral kan du påskynda processen med att läka hårbottenproblem i hårbotten, som utlöses av en svamp. Systematisk applicering av detta schampo underlättar manifestationerna av sjukdomen - lindrar klåda, minskar flaking.

Lär dig allt om fördelarna och användningen av valnötolja för hår.

Hur man gör håret glänsande hemma? På denna sida läser du effektiva metoder.

Indikationer för användning:

 • varicolored och scaly beröva;
 • mjäll av olika etiologier;
 • seborrheisk dermatit och eksem;

Sammansättningen av schampo och aktiva ingredienser

Den viktigaste aktiva ingrediensen är ketokonazol - ett ämne för att bekämpa svampen. Den bryter sin struktur, inte ger möjlighet att utveckla och sprida sig vidare. Sköljet av svampen ger ergosterol, vilket leder till en hudbrott. Ketokonazol sänker denna process och minskar cellmembranets permeabilitet. Mängden av detta ämne i Nizoral-preparatet är 2%.

Den aktiva beståndsdelen påverkar:

 • jästsvampar (Candida, Pityrosporum, etc.);
 • dermatofyter;
 • dimorfa svampar;
 • zumitsety.

Förutom ketonazol innehåller Nizoral-schampo hjälpkomponenter:

 • laurylsulfat-dietanolamid för skumning;
 • kollagenhydrolysat;
 • NaCl;
 • Macrogola Metyldextros Dioleat - har en lugnande effekt, lindrar klåda och irritation.
 • HCl löser upp ketonazol (kan ibland orsaka allergisk reaktion);
 • Imidomouchena - har en antimikrobiell effekt.

Risk för biverkningar

Den enda kontraindikationen för Nizoral shampoo är individuell intolerans mot de enskilda ingredienserna i produkten. Allergiska reaktioner uppstår endast ibland. De kan uppstå i form av klåda, utslag på huden, svullnad i tungan, halsen, yrsel.

Effekten av Nizoral är ganska mjuk på huden. Men ibland kan du titta på:

 • förändringar i strängarnas konsistens och deras nyans (detta brukar manifesteras i grått hår och kemiskt skadat hår);
 • akne på ytan av hårbotten;
 • överdriven fett eller torrhet i dermis och hår.

Efter att användningen av schampon har upphört försvinner vanligtvis dessa symtom.

Funktioner och instruktioner för användning

Therapy shampoo Nizoral är inte särskilt svårt. För att uppnå resultatet är det nödvändigt att använda det systematiskt på grundval av indikationer för en viss typ av problem.

Behandlingsregimen:

 • Pityriasis versicolor behandlas genom att applicera kompositionen en gång om dagen i 5 dagar.
 • Mjölk och seborrheisk dermatit - 2 gånger i veckan i 2-4 veckor.
 • Som profylaktisk behandling för pityriasis versicolor - 1 gång per dag i 3 dagar, för mjäll - 1 gång per vecka eller två.

Ansökningsförfarande:

 • Först tvätta trådarna och hårbotten noggrant.
 • Lite medicinerad schampo skum i händerna.
 • Applicera på huvudet, särskilt noggrant behandla problemområden.
 • Distribuera rester till allt hår.
 • Lämna i 5 minuter.
 • Skölj av med vatten.

Om du ska använda en förberedelse för barn, är det nödvändigt att följa alla försiktighetsåtgärder. Shampoo ska inte komma in i ögonen eller inuti kroppen. Om tecken på allergi uppträder på huden, ska du sluta använda produkten och ge barnet en antihistamin (Fenistil, Erius, Suprastin, etc.).

Användbara rekommendationer

 • Du kan inte få Nizoral i dina ögon. Ketokonazol har en irriterande effekt på slemhinnan. Skölj omedelbart ögonen med rent vatten.
 • Med detta schampo kan du använda lokala kortikosteroider parallellt. Om mottagningen är tillräckligt lång så kan du inte avbryta dem brått. Detta borde vara en gradvis process - ca 2-3 veckor.
 • Det är nödvändigt att övervaka läkemedlets hållbarhetstid. Om det kom ut, kan schampo inte användas.
 • Förvara verktyget bör vara vid en temperatur av 15-25 ° C högst 3 år från utfärdandedatumet.
 • För att skydda miljön ska rester i injektionsflaskan inte kasseras i avlopp eller utsidan. Det måste vikas i plast och skickas till papperskorgen.

Hur man väver en fransk fläta? Läs instruktionerna steg för steg.

Nuanserna av brasiliansk hårrätning beskrivs i den här artikeln.

På http://jvolosy.com/sredstva/masla/kokosovoe.html lära känna användningen av kokosnötolja för hår.

Effektiva analoger

De flesta av analogerna shampoo Nizoral billigare. Men det finns medel och dyrare. Det finns också partiella analoger (till exempel det indiska läkemedlet Keto Plus till ett pris av cirka 390 rubel). Den aktiva substansen i den är inte bara ketonazol, men också zinkpyrition. Åtgärdsområdet för sådana medel är bredare än Nizoral.

Analyser av Nizoral:

 • Mycozoral - den genomsnittliga kostnaden för 150-190 rubel för 60 ml;
 • Perkhotal - 1% kostar ca 230 rubel för 60 ml, 2% - från 320 rubel;
 • Sebozol - 1% av kompositionen kostar från 290 rubel per 100 ml.

Alla dessa droger har samma effekt på hårbotten. Men bruksanvisningen kan skilja sig från varandra.

Video recension av nizoral schampo från mjäll:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!

Användningen av schampo Nizoral mjäll

Mjölk är känt att inträffa på grund av störningar i talgkörtlarna och en skada i hårbotten med jäst. Nizoral - medicinsk hårschampo, vars användning inte bara bidrar till att bli av med sjukdomen, men upprätthåller också ett positivt resultat under lång tid. Verktygets huvudkomponent är ett antifungalt läkemedelsketokonazol. Denna aktiva substans saktar processen med styrensyntes av cellmembranet av svampar, vilket leder till upphörande av deras reproduktion och död.

Indikationer och kontraindikationer för användning

Användningen av schampo Nizoral företrädesvis för behandling av följande sjukdomar:

 • mjäll eller seborrheisk dermatit;
 • oljig seborré;
 • pityriasis versicolor;

Det är förbjudet att använda Nizoral-schampo i närvaro av allergiska reaktioner och individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

I sällsynta fall kan biverkningar inträffa efter användning av Nizoral i form av urtikaria, klåda, akne eller generell svaghet.

Instruktioner för användning

Dessa instruktioner om användning av Nizoral-schampo för mjäll beskriver i detalj hur du använder verktyget korrekt. Tänk på att läkemedlet är medicinskt, inte kosmetiskt. Överensstämmelse med alla regler är mycket viktigt för snabb och effektiv återhämtning!

 1. Våt hår något med varmt vatten.
 2. Applicera en liten mängd av produkten och massera hårbotten i 3-5 minuter.
 3. Skölj omedelbart med vatten.
 4. Vid behandling av mjäll och seborréisk dermatit appliceras Nizoral shampoo 2 gånger i veckan i en månad. För förebyggande kan du använda 1 gång i 2 veckor.
 5. Med flerfärgad lichen behandlingsförlopp - 1 gång om 5 dagar under månaden. Förebyggande - 1 gång i 3 dagar före sommarsäsongen.

Läkemedelsrecensioner

Recensioner av shampoo Nizoral mest positivt, många kvinnor har noterat en fullständig upphörande av mjäll och den synliga effekten efter första användningen. Men det finns åsikter som drogen inte lindrar sjukdomen för alltid. För bästa resultat är det nödvändigt att genomföra förebyggande hårbehandling några veckor.

När det gäller de negativa recensionerna är många olyckliga med den lilla volymen på flaskan och den höga kostnaden för medel. För skivan finns schampo i injektionsflaskor på 25 mg och 60 mg, priset för det senare i olika apotek varierar mellan 550-650 rubel. I minoriteten, men det finns fortfarande recensioner av kvinnor till vilka Nizoral inte hjälpte eller inte passade alls.

Slutligen rekommenderar vi att du bekanta dig med läkarens granskning av terapeutiska mjällschampo:

Nizoral shampoo №1 mjäll, är det så eller är det bättre analoger

Många patogener bor i människans hud, i synnerhet den jästliknande svampen Malassezia furfur. Försvagning av immunitet, kroniska sjukdomar och störningar i de interna processerna i kroppen kan provocera deras förbättrade reproduktion. Sådana förändringar orsakar kliande, aktiv skalning av hårbotten och mjäll i håret, och själva sjukdomen kallas seborrheisk dermatit. Nizoral shampoo är ett läkemedel som är utformat för att undertrycka aktiviteten hos jästsvamp. Det kommer snabbt och utan skada att eliminera orsaken till mjäll, lindra symtomen på sjukdomen och snabb återhämtning. Den höga kostnaden för medel slutar ibland patienter: hur rättfärdiga är dessa kostnader, vi kommer att försöka sortera det vidare.

Principen om drogen

Nizoral shampoo är ett effektivt antifungalt medel för extern användning. Det kan säkert betraktas som en expert i kampen mot mjäll, tidtestad. Varje läkemedel kan skryta med en så lång erfarenhet av läkemedelsmarknaden. För första gången om läkemedlet blev känt 1976, och till denna dag lyckas han behålla popularitet och relevans i kampen mot en obehaglig defekt.

Drogen kan inte bara eliminera kosmetiska problem i hårbotten, men också att utrota orsaken till deras utseende. Ketokonazol är närvarande i produkten. Detta ämne hämmar tillväxten och bidrar till dödsfall av skadliga mikroorganismer, svampar, vilket provocerade utvecklingen av pityriasis, seborrheisk dermatit.

Tillverkaren rekommenderar att du använder Nizoral schampo för:

 • mjäll;
 • seborrheisk dermatit;
 • pityriasis versicolor.

Förutom schampon erbjuder tillverkaren piller och grädde Nizoral. Många experter hävdar att grädden garanterar större effektivitet, eftersom den är i kontakt med problemområden i hårbotten längre. Men i tabletter är koncentrationen av den aktiva aktiva beståndsdelen den högsta - 200 mg per 1 kapsel.

Sammansättning och användning

Mjällmedel Nizoral är en röd-orange vätska, tjock i konsistens, med en specifik lukt. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol, i en andel av 20 mg per 1 g schampo. Ketokonazolpartiklar tränger in i varje cell i en skadlig svamp, stoppar tillväxten och förstör cellmembranet, vilket gör dem försvarslösa och försvagade.

För djup och högkvalitativ rengöring av hårbotten från de ackumulerade mjällskalorna tillsätts tensider (ytaktiva ämnen) till kompositionen. Dessa inkluderar kokosnötfettsyra-dietanolamid och dinatriumlaurylsulfat.

För att stabilisera syra-basbalansen föreligger tillsatsen av antimikrobiell verkan av medlet, saltsyra och imidokourea i kompositionen. Det är omöjligt att sakna närvaron vid framställning av kosmetiska dofter, smaker och färgämnen.

En viktig punkt! Trots sin rika syntetiska komposition kan Nizoral Shampoo användas under amning och graviditet.

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna och positiva egenskaperna hos produkten Nizoral noterar experter och användare:

 • hög effektivitet i kampen mot svampsjukdomar i hårbotten, bekräftad av 64 kliniska studier och användarrecensioner
 • påverkar problemet från insidan, har en destruktiv effekt på orsakssambandet hos sjukdomen;
 • lämplig för behandling och förebyggande av mjäll i håret;
 • kan användas under amning och under graviditet, för behandling av barn och ungdomar;
 • har ett minimum av kontraindikationer
 • det skumar väl
 • lätt att använda;
 • säljs i ett apotek, säljs utan recept.

Av de negativa egenskaperna hos användare noterade:

 • hög kostnad för drogen;
 • kompositionen innehåller färgämnen, parfymer, dinatriumlaurylsulfat och ett antal andra syntetiska tillsatser som kan orsaka biverkningar, en allergisk reaktion;
 • brist på naturliga näringstillskott, oljor och växtextrakt som skulle mildra aggressiviteten hos den kemiska sammansättningen och den aktiva substansen;
 • kan ge en blekt och grå krulle en konstig nyans. För att eliminera det, räcker det med att tvätta håret med vanligt schampo.

Kostnad för

Kostnaden för medel Nizoral ganska konkret. Shampoo finns i volymer på 25, 60 och 120 ml. För inköp av en liten flaska betalar du från 750 rubel.

Konsumerad produkt sparsamt. Till exempel är en förpackning tillräcklig i 1,5-2 månader vid behandling av seborrheisk dermatit. Om Nizoral är avsedd att beröva pityriasen är det lämpligt att köpa ett stort paket.

Användningen av utgått produkt är strängt förbjudet.

Kontra

Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter - huvudbegränsningen för användningen av Nizoral-produkter. För resten finns inga kontraindikationer.

Före första användningen, testa kompositionen för allergier. För att göra detta, använd några droppar av produkten till känslig hud. Utseendet av en stark brännande känsla, rodnad vid kontaktplatsen med läkemedlet och det finns en allergisk reaktion, ett sådant verktyg kan inte användas.

Risk för användning under graviditet och amning

När det gäller behandling av mjäll och hudsjukdomar hos kvinnor under graviditeten finns det inga uppgifter om skadorna på barnet i livmodern. Med tanke på aggressiviteten hos ketokonazol jämförs vid förskrivning av läkemedlet den förväntade terapeutiska effekten och den möjliga skadan för fostrets hälsa.

För ammande mödrar är användningen av Nizoral-schampo inte kontraindicerad. Den enda gången - när en allergisk reaktion uppträder hos en baby, stoppas användningen av läkemedlet. Exkludera slag av medel för en mammakörtel.

Regler för ansökan

Användning av Nizoral är enkelt, behandlingen kan kombineras med att ta en dusch.

Appliceringsmetod, enligt anvisningarna från tillverkaren av produkten:

 1. Fuktar håret med vatten.
 2. Sprid en del av produkten i dina palmer och sprida den över huvudets yta.
 3. Massage huden med fingertopparna i 2-3 minuter.
 4. Sprid det resulterande skumet över hela längden av håret.
 5. 5 minuter efter applicering, tvätta av rester av läkemedlet med varmt vatten.

Rådet. Om du märker ovanlig styvhet och torrhet efter att ha tvättat håret, applicera naturolja eller balsam på dem. Behandla allt hår och hårbotten rekommenderas inte.

Användningsfrekvens:

 • Det rekommenderas att använda Nizoral shampoo från att beröva den oviformiska en dagligen, varaktigheten av behandlingskursen är 5-7 dagar. För förebyggande av sjukdomen tillåts enanvändning var tredje dag.
 • För behandling av seborrheisk dermatit, mjäll och eksem används drogen två gånger i veckan. Behandlingskursen varar upp till 4 veckor. För profylaktiska ändamål används schampo en gång i veckan.

Om det inte uppnås återhämtning efter kursen ordinerar läkaren kortikosteroider under en period av 2-3 veckor. Dessa läkemedel, aktuella svampdödande krämer kan också användas i sjukdomens svåra stadium.

Foto före och efter

Biverkningar

Trots den säkra doseringen av den aktiva substansen och syntetiska tillsatser i sammansättningen av schamponet, är risken för biverkningar inte nekad. Dessa inkluderar:

 • allergiska utslag på applikationsstället
 • svullnad i tungan, svalg, vilket kan göra det svårt för patienten att andas
 • yrsel;
 • ökad klåda.

Om du hittar dessa tecken tvätta omedelbart kompositionen från huvudet med rikliga mängder vatten och kontakta en specialist.

Följande biverkningar anses vara acceptabla:

 • utseendet på akne i hårbotten;
 • ökat fett och torrt hår;
 • små förändringar i färgen på grå eller tidigare färgat hår.

Vidta åtgärder för att eliminera dem är inte nödvändiga, kommer de obehagliga symptomen att klara sig själv efter avslutad behandlingskurs.

Positiva resultat efter applicering av schampon kan bedömas i bilden före och efter.

Schampoanaloger

Nizoral är inte det enda antifungala läkemedlet. Du kan köpa produkter som är billigare och inte mindre effektiva vid behandling av mjäll. Bland analogerna från Nizoral påpekar experter:

 • Dermazol - har en identisk komposition. Vid användning måste du hålla några minuter på håret utan att tvätta. Detta är dess skillnad från Nizoral. Pris - 180 rubel för 50 ml.
 • Kenazol - har en mer uttalad antifungal effekt, är billigare, inom 250 rubel per förpackning.
 • Dermazol plus - kompositionen kompletteras med aloextrakt och zinksuspension. Skaka före användning. Kostnaden för schampo - ca 350 rubel per 100 ml.
 • Ketokonazol - kanske den mest prisvärda analoga Nizoral. Kompositionen kompletteras med zink, denna komponent kännetecknas av antimikrobiella egenskaper. Kostnad - från 350 rubel.
 • Sebozol - har nästan identisk sammansättning, användningsregler. När man väljer vad som är bättre Nizoral eller Sebozol föredrar många det andra läkemedlet, vilket hävdar att det är mer effektivt mot mjäll. Den enda skillnaden mellan de två medlen - Sebosol används mindre ofta än en dyra motsvarighet. Prisintervall - 250-350 rubel.
 • I händelse av överkänslighet hos kroppen mot ketokonazol framträder Sulsen-pasta som ett utmärkt alternativ till Nizoral. Den innehåller selen disulfid aktiv ingrediens, som har höga antiseptiska, desinfektionsmedel och antifungala egenskaper. Produktens sammansättning riktar sig inte bara mot bekämpning av mjäll, men även vid förstärkning, tillväxt av hårsäckar. Många användare hävdar även att de blev av med problemfelet i bara 3 applikationer, och noterade också en förbättring av hårets kvalitet efter behandlingskursen.

Nizoral har visat sin effektivitet och kvalitet, men priset jämfört med billigare motsvarigheter gör det möjligt för användarna att tänka på genomförandet av ett sådant köp. Utför läkemedelsbehandling först efter att ha hört en läkare och fastställt en noggrann diagnos. Läs noggrant igenom bruksanvisningen före användning.

Användbara videoklipp

Nizoral: Effektiv vid behandling av mjäll, klåda och allergier efter användning, analoger.

Nizoral - mjällschampo №1 (recension, recensioner, instruktioner, priser)

Medicinska schampon - ett populärt sätt att bli av med svampsjukdomar i hårbotten. De är lätta att använda, tillgängliga och ger snabbt resultat. Nizoral shampoo är en populär produkt som snabbt och effektivt hanterar mjäll.

Läs även vår recension om en annan skumdryckschampo - Keto Plus - med recensioner, användarhandböcker och nuvarande priser.

Egenskaper schampo Nizoral

Nizoral shampoo är ett terapeutiskt antifungalt medel. Finns i plastflaskor på 60 och 25 ml. Var och en placeras i en kartong och har bifogade instruktioner. Läkemedlet är endast för extern användning. Konsistensen är ganska tjock, orange. Den har en trevlig kosmetisk arom.

Eventuella biverkningar: klåda, irritation, allergiska reaktioner. Men de förekommer väldigt sällan. Det kan också ändra hårets tillstånd, de kan bli torrare eller oljiga beroende på de enskilda egenskaperna och hårbotten hos produkten.

Indikationer för användning:

 • Pityriasis versicolor
 • Seborréisk eksem
 • Mjäll av olika ursprung
 • Svamphudsskador

När du använder produkten på grå eller blekt hår, kan det uppstå en liten missfärgning, som kommer efter tvätt med vanligt schampo.

Undvik kontakt med ögonen, eftersom det kan orsaka allvarlig irritation och riva. Om problem har uppstått måste du tvätta dina ögon med mycket vatten.

Nizoral: schampokomposition

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol, som har antifungala egenskaper. I dess schampo innehåller 2%.

Hjälpkompositionschampo Nizoral:

 • Natriumhydroxid
 • imidurea
 • Saltsyra
 • Macrogol metylcystros
 • Natriumlariylsulfat
 • Fragrance
 • vatten

Alla dessa komponenter fungerar externt och absorberas inte i blodet. Vad gör shampooet ganska säkert och kan användas under graviditet och amning. På plasmanivå kan komponenter detekteras, men endast när hela kroppen appliceras och exponeras för ett tag, vilket inte motsvarar hur shampoo används.

Kan nizoral schampo användas för barn?

I instruktionerna för schampo Nizoral indikeras behandlingsregim innebär barn från spädbarn, därför kan du ansöka. Endast det är nödvändigt att observera försiktighetsåtgärder, för att skydda barnet från träff av medel i ögonen eller inuti. Shampoo är inte barnslig och har ingen formel utan tårar.

Det är också nödvändigt att övervaka tillståndet för integumentet, eftersom agenten kan provocera avskalning eller irritation av ömt babyhud. I händelse av allergisk reaktion ska du omedelbart sluta behandlingen och ge barnet en antihistamin (Zodak, Suprastin).

Nizoral shampoo: bruksanvisningar

Slutresultatet av någon behandling beror till stor del på dess tillräcklighet.

Shampoo behandlingskurser:

 • Vid berövande av medlet appliceras 1 gång per dag i 5 dagar.
 • För behandling av seborrés schampo appliceras 2 gånger i veckan med en kurs på upp till 4 veckor.

För att förebygga berövande är det nödvändigt att applicera drogen 1 gång i 3-4 dagar. Om det finns kontakt med en sjuk person eller om det finns en annan infektionsrisk, ska du omedelbart tvätta huvudet. För att förebygga seborré är det tillräckligt att använda biverkningen en gång i veckan.

Korrekt användning av schampo Nizoral:

 1. Hår och hårbotten fuktad med vatten.
 2. En liten mängd schampokummor i palmerna.
 3. Verktyget appliceras på huvudet, särskild uppmärksamhet ägnas åt problemområden, resterna fördelas genom håret.
 4. Åldras i 3-5 minuter.
 5. Tvättade med vatten.

Om håret efter Nizoral blir torrt och hårt, kan balsam appliceras på spetsarna och längden. På hårbotten under behandlingens gång rekommenderas inte kosmetika.

Om det önskade resultatet inte uppnås vid slutet av behandlingskursen, kan du förlänga användningen av schampo.

Prisschampo Nizoral

Produkten säljs på apotek. I Moskva kan Nizoral shampoo köpas från 300 rubel per 25 ml flaska och från 520 rubel per 60 ml flaska. I Volgograd är priset på Nizoral shampoo från 330 rubel för en 25 ml flaska och från 560 för ett 60 ml paket.

Analoger Shampoo Nizoral

De flesta Nizoral-shampoo-analoger är billigare, men det finns dyrare produkter. Generics köps för att minska kostnaden för behandling eller om apoteket inte har rätt läkemedel.

Det finns också ofullständiga analoger, till exempel Keto Plus-schampo, förutom ketokonazol det innehåller zinkpyrition, varför användningsområdet för verktyget är mer omfattande.

Analyser av Nizoral:

 1. Mikozoral. Innehåller också 2% av den aktiva substansen, kostnaden för 190 rubel för 60 ml.
 2. Perhotal. Kan innehålla 1 eller 2% ketokonazol. Kostnaden för 350 rubel per flaska på 60 ml.
 3. Sebazol. Innehåller 1% av den aktiva substansen, kostnaden för 320 rubel per 100 ml.

Trots att dessa verktyg liknar varandra, kan de skilja sig från instruktioner för användning och behandlingstid. Därför är det önskvärt att bekanta dig med det innan du använder det.

Nizoral shampoo: recensioner

När mjäll skedde, läste jag de positiva recensionerna av Nizoral shampoo och utan tvekan köpte jag den. Läkemedlet är helt berättigat. Problemet gick bort efter 3 applikationer. Jag rekommenderar!

Bra och mycket effektivt verktyg. Och hantera problemen med vilket ursprung som helst. När Nizoral hjälpte sin son att klara av oljig tonårs seborré, men vi använde den länge, ca 2 månader. Och nyligen visade samma problem för mig, och jag minnde omedelbart om det här verktyget.

Nizoral hjälpte mig inte. Används i 4 veckor, mjäll blev lite mindre, klåda gick igenom. Och det är allt. Fram till slutet botade han inte min hårbotten. Och mitt hår efter honom är lite oljigt, på andra dagen måste jag tvätta dem igen. Mest sannolikt passar inte rätten mig helt, idag köpte jag ett annat läkemedel med ketokonazol. Låt oss se vad som händer.

Jag köpte Nizoral, ett effektivt anti-mjällmedel. Men det skiljer sig inte från Sebosol eller Perhotal. Agerar på samma sätt Jag ser ingen anledning att betala flera gånger mer. Klåda passerar omedelbart, mjäll genom 5-6 applikationer. Men jag behandlade aldrig enligt instruktionerna. Jag ville ha ett snabbare resultat, och jag tvättade mitt huvud istället för 2 gånger i veckan varannan dag.

Mjölk var min ständiga följeslagare och verkade flera gånger om året. Om Nizoral lärde sig ungefär 5 år sedan, och han hjälpte mig först. Men då, efter att ha köpt igen, såg jag inte något resultat. Han lät bara av klåda, och snön på huvudet som han var, förblev. Jag vet inte varför det här hände, kanske mjäll hade annorlunda ursprung, eller jag fick skämmas förfalskning.

Används Nizoral för behandling av skorpor i barnets huvud. Först uppträdde de i spädbarn och kammade ut med en kam. Det är överallt. Då märkte vi nya tillväxtar, när barnet var redan ett år gammal, och skorporna var mycket täta och fasta på huden. Diagnosiserad med seborrheisk dermatit. Vid tvätt applicerades skumschampo på problemområden, hölls i flera minuter och tvättades bort. Allt gick i en månad.

Nizoral är väldigt bra! Jag brukade dricka dessa piller för att klara av bältros som jag hämtade på lägret. Nu hjälpte han mig i 5 applikationer för att klara av mjäll, som täckte mitt mörka hår med snö. Nu är detta min trollstav och håller den alltid till hands.

Nizoral shampoo är en effektiv behandling för svampsjukdomar, som är effektiv i 90% av fallen. Det finns många analoger på den aktuella komponenten. Om rättsmedel med ketokonazol inte hjälper, kan orsaken gömma sig i fel applikation eller i sjukdomen.

Nizoral mjällschampo granskning

Mjölk ger mycket besvär. Och om det åtföljs av klåda och irritation i hårbotten, så vill du bli av med det snabbt. Som regel fungerar de flesta mjällschampo inte i verkligheten. Därför rekommenderar många yrkesverksamma att använda Nizoral. Detta schampo har specialutvecklats för att förstöra mjällens mjäll.

Sammansättningen och egenskaperna hos schampo

Enligt beskrivningen är Nizoral ett helande schampo med uttalade antifungala effekter. Utseendet liknar en röd-orange vätska med en trevlig arom.

Huvudsubstansen i skummel är 2% ketokonazol. Denna kemiska förening gör det svårt att biosyntesa ergosterol, triglycerider och fosfolipider. Dessa komponenter är en del av cellmembranet av svampar som orsakar mjäll. Genom att förstöra dessa enzymer blockerar ketokonazol åtkomst till syre till patogenorganismen, vilket leder till dess död. Ämnet förstör också aktivt dimorfa och jästsvampar, stafylokocker, eumyketer och streptokocker, minskar produktionen av androgener. Ketokonazol har förmågan att ackumuleras i vävnaderna, vilket ger en långvarig effekt på patogener. Men när den appliceras externt tränger den inte in i blodomloppet.

Förutom ketokonazol innehåller Nizoral-schampo följande komponenter:

 • Saltsyra har en termisk effekt på hårbotten, förstör svampfloran.
 • Imidomerea accelererar ketokonazolabsorptionen och ökar dess effekt. Dessutom har den antibakteriella egenskaper, men orsakar en allergisk reaktion.
 • Kollagenhydrolysat är en proteinförening som djup närmar huden och mättar den med aminosyror. Förmågan att läka skador och mildra effekterna av mer aggressiva ämnen gör det till en värdefull komponent.
 • Färger, smaker - Ändra inte shampoos egenskaper, utan ge det bara färg och lukt.

På grund av denna sammansättning kan Nizoral slåss själva orsaken till mjäll. Shampoo fungerar i två riktningar samtidigt:

 • Desinficerar och dödar patogena bakterier.
 • fördröjer tillväxten och förhindrar reproduktion av mikroorganismer, och i fallet med mjäll - saktar svampens utseende.

Anti-mjällschampo säljs i flaskor på 25 och 60 ml, tillverkad av högdensitetspolyeten med skruvlock.

Effektiviteten av anti-mjäll

Många studier och recensioner visar att Nizoral mjällschampo kan spara en person från problemet på bara 2 veckor. Det förhindrar reproduktion och eliminerar svampinfektion i hårbotten, bekämpar dess manifestationer. Regelbunden användning av schampo leder till följande resultat:

 • klåda i hårbotten är helt borta;
 • peeling går bort, hårbotten rensas av skalor som bildas av fungusens verkan;
 • pigmentering av hårbotten och nacke elimineras;
 • mjäll försvinner
 • förbättrar läget i hårbotten.

Enligt shampoohandboken behandlas det effektivt och förhindrar återkomsten av sjukdomar:

 • mjäll;
 • pityriasis versicolor;
 • seborrheisk dermatit.

För att uppleva de helande effekterna av schampo är det viktigt att använda det ordentligt.

Instruktioner för användning

Instruktionerna för verktyget säger att med kolivus lichen används Nizoral en gång om dagen. I detta fall är behandlingen 5 dagar. För att förebygga sjukdomen är det att applicera det var 3-4 dagar. När mjäll eller seboréisk dermatit uppstår, tvätta håret med schampo två gånger i veckan. Behandlingsförloppet är en månad. För profylakse använd det en gång i veckan.

Använd mjällschampo på följande sätt:

 • Hår och hårbotten fuktas rikligt med vatten.
 • Ett litet schampo görs i palmerna genom att blanda det med vatten.
 • Applicera skummet på huvudet, var noga med problemområdena. Shampoo rester fördelas jämnt över hela håret.
 • Massage i hårbotten i 3-5 minuter.
 • Tvätta håret med vatten noggrant.
 • I slutet av strängarna sätta en lugnande balm eller balsam. Det är inte nödvändigt att fördela verktyget i full längd, för att inte försvaga effekten av Nizoral.

Om resultatet efter kursen inte tas emot fortsätter behandlingen. Om det finns risk för återinfektion, till exempel vid kontakt med en sjuk person, ska du omedelbart tvätta håret med schampo för förebyggande ändamål.

För att förhindra avstängning rekommenderas behandling med Nizoral tillsammans med kortikosteroider, som används i 2-3 veckor.

Recensioner av Nizoral behandling

"Efter stressen hade jag den starkaste mjällen. Varken folkrättsmedel eller speciella schampon hjälpte mig. Effekten av dem var kortsiktig, mjäll uppkom igen. Min frisör uppmärksammade detta problem och rådde mig till Nizoral. Efter 5 tvätten började mjäll att försvinna. Efter några veckor försvann hon helt. Ett år har gått sedan dess, då jag använde en mängd olika schampon, men ingen mjäll. Ibland tvättar jag mitt huvud med Nizoral för förebyggande. "

"I flera år hade jag mjäll, som jag inte kunde bli av med. Efter många misslyckade försök till självbehandling bestämde jag mig för att vända mig till en tricholog. Det visade sig att jag hade seboré, från vilken konventionella medel är maktlösa. Läkaren föreskrev mig nizoral. Efter en månadskurs passerade mjäll och klåda slutligen. "

Andrey, Nizhny Novgorod.

"Jag fick mjäll efter graviditeten. Jag hörde om Nizoral, läsa recensioner om användning av schampo, men var rädd att använda den när jag ammade. Med tiden förvärrade problemet bara, och jag var tvungen att vända mig till en tricholog. Läkaren sa att Nizoral inte absorberas i blodet och är helt säkert för barnet. Redan efter 3 schampon blev mjällsschampo mindre. Jag fortsätter att använda den. "

"När jag märkte mjäll började jag genast söka recept på Internet från henne. Men alla mina försök misslyckades. I en av recensionerna av mjällmedel kom jag över information om Nizoral. Han agerade på 100%. Huvudet rensades av mjäll i 3 veckor. "

Marina, Moskva regionen.

Med positiv feedback kan vi säga att Nizoral verkligen fungerar.

Med tanke på den höga effektiviteten hos Nizoral kan dess kostnad anses vara acceptabel. Därför kan mjällschampo ha råd med nästan alla. Priset på ett läkemedel beror på volymen på flaskan:

 • 60 ml - från 580 rubel.
 • 120 ml - från 750 rubel.

Nizoral schampo

Nizoral är ett syntetiskt bredspektrum antifungalt medel.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol. Detta läkemedel är ordinerat huvudsakligen för svampskador, onychomycosis, seborréexem, mjäll och pityriasis.

Till skillnad från andra kosmetika är schampo ett läkemedel för extern användning, vilket påverkar kärnan i sjukdomen. Recensioner föreslår en hög effektivitet av läkemedlet, men tillsammans med detta finns kontraindikationer och biverkningar.

Klinisk farmakologisk grupp

Antifungala läkemedel för extern användning.

Försäljningsvillkor för apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar Nizoral shampoo i apotek? Genomsnittspriset är 650 rubel.

Släpp form och sammansättning

Den aktiva substansen i Nizoral är ketokonazol (dess mängd i läkemedlet är 20 mg / g). Till hjälpkomponenterna i beredningen ingår följande ämnen:

 • fettsyra dietanolamid - 22 mg;
 • metyldextrosedioleat -20 mg;
 • kollagenhydrolysat - 11 mg;
 • natriumlaurylsulfat - 39 mg;
 • dinatriumlaurylsulfosuccinat, som är det huvudsakliga skummedlet i kapunen, är 180 mg;
 • saltsyra - 110 mg;
 • natriumklorid;
 • imidova, ett antimikrobiellt medel;
 • färgämne;
 • smak;
 • renat vatten.

Representerar en ljusorange vätska, presenteras Nizoral i apotek i flera doseringsformer som har en liknande effekt på huden som skadas av svampar och jäst. Mekanismen för deras verkan är baserad på den aktiva komponenten - ketokonazol, som neutraliserar orsakssystemet för sjukdomen och eliminerar negativa manifestationer.

Farmakologisk effekt

Aktiviteten av Nizoral-produkter baseras på deras komponent ketokonazol, som har en fungicidal och fungistatisk effekt mot jäst- och dimorfiska svampar, flerfärgade lavar, eumykiter, trifytoxi, dermatofyter, kryptokocker, epidermofitet, streptokocker och stafylokocker.

Nizore är effektiv vid behandling av seborré som orsakas av Pityrosporum ovate stammar. Den aktiva substansen i Nizoral när den appliceras externt absorberas inte i den systemiska cirkulationen.

Indikationer för användning

Nizoral shampoo används för att tvätta håret för att behandla och förebygga infektioner orsakade av Pityrosporum spp. (Malassezia spp.), Såsom mjäll, seborrheisk dermatit och pityriasis versicolor.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda läkemedlet vid överkänslighet mot dess aktiva substans eller dess övriga komponenter.

Erfarenheten av att använda shampoo i barnläkemedel är mycket begränsad, så innan du börjar använda Nisoral bör personer under 14 år kontakta läkare.

Använd under graviditet och amning

Med försiktighet används detta verktyg bland ammande och gravida kvinnor.

Dosering och användningsmetod

Bruksanvisningen visar att barn från spädbarn, ungdomar och vuxna: Applicera nizoral 2% schampo till de drabbade områdena i 3-5 minuter, skölj sedan med vatten.

behandling:

 • pityriasis versicolor: en gång om dagen i 5 dagar;
 • seborrheisk dermatit och mjäll: 2 gånger i veckan i 2-4 veckor.

förebyggande:

 • pityriasis versicolor: 1 en gång om dagen i 3 dagar (enstaka behandling före sommartid)
 • seborrheisk dermatit och mjäll: vecka eller 1 gång om 2 veckor.

Funktioner för användning hos barn är inte tillgängliga.

Biverkningar

Vid användning kan följande biverkningar inträffa:

 1. Ögonkontakt kan orsaka irritation och riva.
 2. Hos patienter med skadat eller grått hår kan färgförändringar eller ökad håravfall uppstå.
 3. På huden och hudvävnadens manifestation av sådana reaktioner som: akne, kontaktdermatit, torrhet och hudförändring, förändringar i hårets struktur, pustulärt utslag på applikationsstället, irritation, ökad hudskalning.

Särskilda instruktioner

 1. Vid användning av schampon, undvik kontakt med ögonen. Om schampo kommer in i dina ögon, skölj dem med vatten.
 2. För att förhindra återtagande med långvarig topisk behandling med kortikosteroider rekommenderas det att fortsätta lokal användning av kortikosteroider i kombination med Nizoral shampoo 2% följt av gradvis uttag av kortikosteroider i 2-3 veckor.

Patienten ska informeras om att om läkemedlet har blivit oanvändbart eller har gått ut, ska det inte kastas i avloppsvattnet eller på gatan. Det är nödvändigt att sätta drogen i påsen och sätta den i papperskorgen. Dessa åtgärder kommer att bidra till att skydda miljön.

Läkemedelsinteraktion

Data om interaktionen med andra droger är inte tillgängliga.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av personer som använder Nizoral shampoo:

 1. Yana. Används Nizoral för behandling av skorpor i barnets huvud. Först uppträdde de i spädbarn och kammade ut med en kam. Det är överallt. Då märkte vi nya tillväxtar, när barnet var redan ett år gammal, och skorporna var mycket täta och fasta på huden. Diagnosiserad med seborrheisk dermatit. Vid tvätt applicerades skumschampo på problemområden, hölls i flera minuter och tvättades bort. Allt gick i en månad.
 2. Masha. Och nizoral hjälpte mig bara en stund. Men det här är inte förvånande, när hon gick till doktorn, berättade hon för mig varför det hände mig. Det visar sig att nizoral innehåller endast en komponent i kompositionen, vilket hjälper till att bli av med mjäll, detta är ketokonazol, och därför är behandlingen inte effektiv. De tilldelade mig en keto plus. Det inkluderar ketokonazol och zinkpyrition, vilket ger en större effekt under behandlingen, eftersom de påverkar båda orsakerna till mjäll. och han hjälpte mig verkligen. Och nu använder jag inte keto plus, men jag har inte mjäll.
 3. Olga. Problem med mjäll har alltid varit. Försökte mycket olika schampon, hjälpte inte. En hudläkare rekommenderas att prova Nizoral. Tre dagar i rad tvättar du bara med dem, och sedan för profylakse varannan vecka. Resultatet framkom efter den andra dagen, klåda försvann och mängden mjäll minskade. En vecka senare försvann hon helt och hållet. I två år nu minns jag inte om det. Resultatet var mycket nöjda. Priset är mycket mer acceptabelt än att köpa ständigt dyra skällor.

analoger

Analoger av Nizoral-shampoo: Mycozoral, Perhohot, Sebozol, Kenazol, Ketodin, Orazol, Ebersept.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvara i torr, utom räckhåll för barn och skyddad mot ljus; tabletter och grädde - vid en temperatur upp till 30 ° С, schampo - upp till 25 ° С.

 • Tabletter, schampo - 3 år;
 • Cream - 5 år.


Nästa Artikel
Färgämnen för grå hår: betyg av de bästa, recensionerna