Hur man planterar basma


Därefter måste du ta 25-200 gram färgämneblandning, beroende på hårets längd. Häll kokande vatten för att få en grumlig massa, blanda allt grundligt, utan att lämna klumpar. Täck och låt i 30-40 minuter infusera, och applicera sedan på hår.

Brew basmu med henna kan bryggas antingen med varmt vatten (temperatur ca 80 ° C) eller avkokning (infusion) av örter. För att ge ditt hår en rik kastanjebrunt färg kan du använda kaffe, te eller kakao, röd nyans - varmt rött vin, lila betesaft. För att få effekten av gyllene gnistor i färgat hår kan du tillsätta en liten mängd citronsaft eller några citronsyrakristaller när du spenderar basma och henna.

Med torra, glesa och delade ändar kan färg utspättas inte med vatten, varm mjölk, kefir eller yoghurt vid rumstemperatur.

Till blandningen var jämn och jämnt fördelad genom håret, du kan lägga till 1-2 tsk olivolja.

Den mjuka konsistensen är mer lämplig för färgning av rötterna och för håret längs resten av längden är det nödvändigt att framställa en del med tillsatsen av en dubbel mängd vätska. Bara flytande färg kommer bättre att passa håret och tjocka torkar ut och faller av och lämnar omärkta fläckar på strängarna.

I flera år har kvinnotidningen JustLady varit en värdig guide i mode och skönhetsvärlden. Vi fyller inte bara internetutrymme, vi letar efter och hittar något som kan vara intressant för en bred publik av kvinnor som vill hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna och trenderna. Dagliga uppdateringar av kvinnotidningen JustLady gör att du kan följa aktuella händelser i modevärlden, inte att missa den senaste kosmetiken och parfym och lära dig om de mest effektiva sätten att hålla din egen form i form.

I tidningen JustLady kan du alltid välja den optimala kosten för dig själv, lösa pressa kvinnors problem. Våra kvinnors forum expanderar dagligen genom att diskutera de mest spännande ämnena och blir en mötesplats för goda vänner. JustLady-tidningen för kvinnor upptar en av de första positionerna i rankningen, för vi växer oss själva och hjälper andra att förbättra.

Material som publiceras på webbplatsen, inklusive artiklar, kan innehålla information som är avsedd för användare över 18 år i enlighet med federal lag nr 436-FZ av den 29 december 2010, "Att skydda barn från information som är skadligt för deras hälsa och utveckling". 18+.

Hur man brygger Basma

Naturlig hårfärgning är henna och basma. Hur färgar hår med henna och basma

Naturlig hårfärgning är henna och basma. Hur färgar hår med henna och basma

Henna och Basma - de vanligaste naturliga färgerna. Deras användning i hemmet är inte svårt, och den positiva effekten på håret är stor. Hårmålat med henna blir blankt, vackert i utseende. Henna accelererar hårväxten, slutar falla ut, minskar mjäll.

Men före första användningen av henna, observera att blont hår, bara färgat med henna, förvärva en ljus gulrotfärg. Detta förklarar det faktum att henna används främst för mörkt hår.

Intensiteten av Hennas påverkan på håret bestäms av dess friskhet. Ju fräschare det är desto snabbare hår blir färgat. Den andra viktiga faktorn är hårfärg. Lättare hår kommer att producera en ljusare nyans, men Henna har nästan ingen effekt på svart hårfärg. För att ge det svarta håret en rödaktig nyans måste de förklaras med väteperoxid. För att ge ett mjukt mörkt hår en kastanjeskugga, måste du lösa upp hönanhöna tjockare och hålla på håret i minst en och en halv timme. Hårdt hår måste först mjukas. För detta gör du 5% väteperoxid (ca 30-40 g) och tillsätt 5 droppar ammoniak och 1 tsk flytande tvål. Håret fuktas med denna blandning, och henna appliceras på ca 20-30 minuter.

Alla dessa recept är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Om du vill få en mer lugn och naturlig färg, är Henna bäst använd i en blandning med basma.

Det är möjligt att färga håret med dessa två färgämnen på två sätt: den ena efter den andra eller efter blandning av båda färgämnena. Resultaten kommer att vara ungefär lika, men det är bättre att använda henna och basma konsekvent eftersom det är lättare att styra processen. Ändra förhållandet mellan henna och basma, varaktigheten av exponeringen, kan du få en mycket annorlunda hårfärg: från ljus till svart. Det är viktigt att efter hårfärg har ett naturligt utseende.

Resultatet av henna och basma hårfärgning bestäms av följande faktorer:

 • naturlig hårfärg att färgas
 • Förberedelse av hår före färgning, tvätt och torkning;
 • hårstruktur: deras tjocklek, torrhet och andra individuella egenskaper. Tunt, mjukt och torrt hår är målade mycket lättare än tjockt och tufft. Hårfärgad med väteperoxid, hår med permerat hår är mycket snabbare målade;
 • kvalitet färgämnen. Ju fräscha henna och basma, desto snabbare kommer de att pressa håret;
 • temperaturen på vattnet i vilket henna och basma gruel bereds, och gruel temperaturen när den appliceras på håret. Ju kallare färgämnet, desto långsammare målar det;
 • Varaktigheten av färgens effekt på håret Ju längre blandningen är på håret desto mer fläckar de;
 • proportioner i vilka henna och baspulver blandas.

Färgen bör appliceras jämnt på håret, då ska huvudet försiktigt förpackas. Noggrannheten i dessa operationer påverkar färgresultatet.

Oavsett när håret tvättades för sista gången är det absolut nödvändigt att tvätta det innan färgning. Detta kommer att bli av med fett och andra föroreningar som hindrar färgen från att interagera med hår. Här måste du vara uppmärksam på hårets förmåga att absorbera vatten. Hårets hygroskopicitet ökar med mjukning av det övre skaliga skiktet. För färgning av hår med henna och basma är det mycket viktigt, och därför bör en alkalisk tvål användas för att tvätta håret innan de färgas. Minns att allt ovan gäller för normalt och friskt hår. Efter det ska håret vara lite torrt och torka dem med en handduk. Du kan inte använda en hårtork, på grund av att de heta flakorna i det övre hårskiktet kan krympa tätt och härda, vilket minskar färgens effekt och förtvättar håret, kommer bara att förvärra färgen.

Så, henna appliceras varmt på färskt, något fuktigt hår. Nu kan du gå vidare till beredningen av lösningen.

Framställning av lösningen

För att förbereda färglösningen behöver rätter för honom, väskor av henna och Basma, varmvatten, vaselin eller fet kräm, ull, handskar, smörpapper eller polyeten, kam, badlakan.

Färgen späds ut i glas, porslin eller emalj, såväl som i en behållare av värmebeständig plast. Borsten ska vara platt. I stället för en borste kan du använda en bomullspinne inklädd runt en träpinne. Innan du färgar håret, linda halsen med en servett. Därefter smutsar du med vaselin eller annan fet kräm på pannan, tempel. Detta kommer att skydda huden från färgning vid inkassering och låt sedan färgen droppa av lätt. Se till att petroleumjelly inte kommer på håret, eftersom de ställen som är täckta med fett inte kommer att fläcka.

Förpackning Henna bör öppnas omedelbart innan du lagar färg. Efter att ha hällt den önskade mängden pulver i en torr skål, gnugga försiktigt med en trä- eller plastpinne tills en homogen massa erhålls utan klumpar. Därefter tillsättes vatten med en temperatur på ca 80 ° C och blanda allt tills en uppslamning av samma tjocklek som flytande gräddfil bildas. Du kan inte hälla kokande vatten, eftersom i detta fall bryts hennaen och förlorar det mesta av målningsförmågan. Du kan inte heller hälla pulvret i vattnet, för i det här fallet kommer det oundvikligen att finnas klumpar, som en gång på håret kommer att lämna vissa platser oskadade.

För tunnt bryggd vattnet kommer att tömma - och håret är färgat ojämnt. Det är oönskat att ha för tjock färg eftersom håret är måttat i en vattenlösning, och med brist på vatten kommer hönan att torka innan håret smälter.

Henna-lösningen bör kylas till ca 40-50 ° C (dvs avsatt i ca 3-4 minuter). Så att, under appliceringen av färg, den färdiga lösningen inte svalnar för mycket, kan en skål med henna sätta i en större skål med varmt vatten. Vanligtvis gör de detta vid färgning av långt hår, när det tar ganska lång tid att applicera färgämnet. En lösning av henna bör appliceras på håret så snabbt som möjligt så att det inte har tid att svalna och huvudet är jämnt färgat. För att applicera lösningen på håret, dela den med en avskjutning, ta en sträng i handen och applicera ett tunt lager av något snett kammat hår med henna. Gruel henna typ på en pensel i små portioner. Vi gör nästa avstånd på ett avstånd av 1 cm från föregående och bearbetar det på samma sätt. Vi lägger de bearbetade låsen på den målade tidigare. Således behandlar vi hela occipitaldelen. Att sätta henna längst ut i hårväxten på nacken bör inte vara, eftersom håret på dessa ställen är mycket tunnare och kan göra en mer intensiv färg. Vi färgar dessa hårstrådar sist efter att färgen appliceras jämnt på resten av huvudet. Det är omöjligt att kamma Henna-gruelen på ändarna av håret, eftersom i detta fall rötterna kan förbli odödade. Att måla över ändarna av håret, späd henna grub med varmt vatten och blöt i ändarna med denna lösning. Allt behandlat hår lyftes och läggs på kronan. Att de inte bröt upp, vi fixar dem med en stift.

Henna och Basmo hårfärgningsrecensioner

Henna hårfärgning

Maria

Tjejer, det är inte sant att Henna inte målar över gråhår! Hon målar, bara hon måste tinker :-) Om du har på sig en henna, kommer grå hår att bli lite lättare, men de blir inte gråa ändå. Om du inte bara behöver röda eller röda nyanser, och bruna etc. Lägg sedan till basma, men inte omedelbart. Eftersom grått hår ännu värre mottagliga för målning, först göra prepigmentatsiyu - det vill säga sätter vi ren henna, den bästa indiska röda, vi behålla den tilldelade tiden, tvätta och fick grunderna redan lagt basmu eller en blandning av henna och Basma i rätt proportioner, eller den så kallade vegetativa färg på henna bas är en färdig blandning av henna, basma, amla och andra växtbaserade kosttillskott. Vi står - och det är allt! Även brewing henna-basma måste vara korrekt. Henna kan bryggas med mycket varmt vatten, sedan i ett vattenbad, tillsätt citronsaft - då blir det bättre och färgen blir ljusare. Du kan även lämna för natten att insistera. Vanligtvis behövs alla dessa manipuleringar för iransk henna, och indianen tar det utan det - helt enkelt brygga. Det finns ett kallt sätt - att lösa hönan med kefir, låt stå lite - och fortsätt. Plus det faktum att med den här metoden tvättas det bara bra då. Basma, å andra sidan, bryggs inte med varmt vatten - 50 grader räcker. Tja i en skål med utspädd Basma tillsätt en tesked salt. Men personligen föredrar jag inte ren basma, men färdiga blandningar - brun. Det faktum att henna gradvis ackumuleras i håret är ja, sant. Så jag råder dig när du är redo att tona rötterna - att tona dem och inte röra längden. Och viktigast av allt - njut av processen :-) Lycka till alla!

Myter Fighter

Och några ord om hur man tvättar henna, om du exempelvis vill se ut som en blondin :-) Om henna var utan basma passar den den nuvarande nyansen, men du vill lägga till ljusets ljus, då kan du försöka markera. Det kommer att bli ganska ljust, orange, men ingen förbjöd ens tonat lite mer :-) Om basma tillsattes, så för att undvika Zelentsy - måste du göra ett prov på en sträng. Men basmen är inte en mening!))) Om du vill helt ändra skuggan - då kan du brazenly använda en syraavlägsare! Hon tar Henna inte värre än färgprovade upprepade gånger. Efter flera år av henna, genom en tvätt, lyckades jag gå in i en ashy blond!

trumhinnan

Tjejer, jag har målat med henna bara tre gånger, och tre månader har gått sedan dess kan jag måla mitt hår nu?

Myter Fighter

Tjejer, jag har målat med henna bara tre gånger, och tre månader har gått sedan dess kan jag måla mitt hår nu?

Basma är de torkade och krossade löv av indigo-tropisk buske. Basmaspulver har en grågrön färg.

Basma målar håret i en mörkblå färg, och därför används Basma endast i kombination med henna.

Det finns två sätt att färglägga hår med henna och basma: separat och gemensamt.

Separat hårfärgningsmetod först med henna och sedan Basma

Håret är målade i två steg - först med henna, och sedan med basma.

Jag föds i hårfärgning - henna.

Tvätta håret och torka med en handduk (torka inte håret så att skalorna inte stängs).

Öppna paketet med henna strax före färgning av hår och häll det i skålen. Lös upp henna med varmt vatten (inte kokande, för att inte brygga pulvret). Rör om tills en homogen massa har en konsistens av flytande gräddfil.

Om knölar av henna faller på håret, kommer håret under dem inte att färgas.

Massan bör inte vara mycket tjock (på grund av brist på fukt, färgen kommer inte längre att absorberas av håret) och bör inte svalna.

För att göra detta måste den resulterande massan av henna sättas i ett vattenbad.

Applicera borsten över avskärningen med en borste, separera små strängar (ca 1 cm). Du måste börja från occipitalzonen, avsluta framsidan.

Om det finns ett grått hår, först och främst måla över grå hår. Borsta inte hennahuden från hårrötterna, men applicera färg jämnt längs hela längden på strängen.

Lyft sedan upp håret, se till att håret är ganska löst och sätt på ett uppvärmningslock.

För att skydda ditt ansikte och kläder, placera en bomullsbunt under ditt lock (utan att ta på dig ditt hår). Det är mycket viktigt att fukten inte avdunstar och huvudet kyler inte.

Exponeringstid - från 10 till 60 minuter, men tiden kan vara längre beroende på källfärgen: desto mörkare är desto längre exponeringstid.

Skölj därefter håret med vatten utan schampo. Om hennafläckar kvarstår på huden, applicera en lösning av basma på dem och tvätta den av efter 5 minuter.

Effekten av henna på håret fortsätter i ytterligare 24 timmar efter att ha tvättat håret.

Steg II hårfärgning - applicering av basma på håret.

Basma bör beredas också före ansökan. Häll baspulver i en kopp, späd med varmt vatten och, till skillnad från henna, koka upp (100 ° С). Basma i hårfärgsprocessen förtjockas, så att Basma upprätthåller konsistensen av flytande gräddfil, periodiskt utspädd Basma med varmt vatten.

Efter att ha applicerat basma på håret behöver du inte lägga ett lock på huvudet.

Basma tvättas av med vatten utan schampo. Mycket viktigt är den första etappen - henna behandling.

Om tiden bestämdes felaktigt och håret inte är hennafärgat nog, kan en grön färg visas när färgas med basma. För att eliminera denna effekt på grönt hår i 10-15 minuter måste du applicera en lösning av henna.

Ett gemensamt sätt att färglägga hår henna + basma

Med den gemensamma metoden är håret färgat med henna och basma samtidigt.

Förhållandet mellan henna och baskomponenter är mycket viktigt i denna blandning, eftersom den framtida färgen beror på detta.

Om det finns mer henna i kompositionen - hårfärgen blir mer röd, om det finns mer basma - hårfärgen blir mörkare.

Kastanjebrunt hår - blanda 16 g henna och 9 g basma, häll varmt vatten (70-80 ° C) till konsistensen av gräddfil.

Mörk kastanj hårfärg - blanda 12,5 g henna och 12,5 g basma, fyll i varmt vatten (70-80 ° C) för konsistensen av gräddfil.

Svart hårfärg - blanda 9 g henna och 16 g basma, häll blandningen med varmt vatten (70-80 ° C) till konsistensen av gräddfil.

Blanda henna och basma i rätt proportion och häll hett vatten med en genomsnittstemperatur på 90 ° С (för henna - 80 ° С, för basma - 100 ° С).

Kyl till 40-50 ° C och applicera på ditt hår och sätt sedan på ett uppvärmningslock.

Kompositionens exponeringstid på håret - från 20 till 120 minuter. Vid slutet av exponeringstiden, tvätta färgen från håret utan schampo.

Hur man planterar basma

Basma är en riktig färg som används av kvinnor sedan antiken. För närvarande används den i kombination med henna för färgning av hår. Det finns flera metoder för att späda färg.

Du behöver

 • - henna;
 • - glas eller porslin porslin
 • - träspade
 • - varmt vatten
 • - olivolja

instruktion

1. Färg inte ditt hår med bara Basma, tvärtom blir ditt hår blått grönt. Separera den med henna. Beroende på förhållandet mellan ingredienser kan du få olika nyanser.

2. Blanda i glas eller porslinskivor henna och basma i lika stora proportioner för att få en klar kastanjfärg. För att köpa kastanjfärg - i förhållandet 2: 1 (henna: Basma), svart - 1: 2. Du kommer att få en intens svart färg om du späd 1 del av henna med 3 delar basma.

3. Ta 25-200 gram av blandningen, beroende på hårets längd. Fyll det med kokande vatten och blanda med en träspatel till konsistensen av gräddfil. Blanda alla klumpar.

4. Låt färgämnet stå i 40 minuter och applicera det på håret.

5. Brew basmu med henna tillåts brinnande vatten (temperatur på ca 80 ° C), avkok eller infusion av örter. För att ge håret en intensiv kastanjfärg, använd hållbart kaffe, te eller tjocktorns avkok, rött nyansvärt rött vin och lila rödbetorjuice. För förvärv av gyllene gnistor i färgat hår, späd blandningen med surgjort vatten. Tillsätt citronsaft eller äppelcidervinäger (en tesked till ett glas vatten) eller några citronsyrakristaller. För att köpa en nyans av mahogny, sätt 3-4 teskedar kakao till vattnet.

6. Om du har torrt eller mycket sällsynt hår, häll hetmjölk, kefir eller sur mjölk vid rumstemperatur i färgen.

7. För att jämnt separera den resulterande blandningen, tillsätt 1-2 teskedar olivolja.

8. Gruel konsistens sur grädde förberedd för rötterna. För att färglägga håret i längdled, förbered en ny fraktion med dubbelt antal vätskor eller späd den befintliga med varmt vatten. Det är lättare att fördela den flytande färgen genom håret, medan den tjocka färgen torkar ut och faller av från håret i klumpar och lämnar tydliga fläckar.

Tips 2: Hur färgar du håret med Basma

Basma - vegetabiliskt naturligt färgämne anses vara perfekt för färgning av hår i stora, mörka färger. Detta färgämne används i kombination med henna, mycket: för att förbättra hårets design, stärka rötterna, eliminera mjäll, förbättra hårväxten, ge dem glans.

Du behöver

 • - basma
 • - henna
 • - glas
 • - borste för applicering av hårfärg

instruktion

1. För att undvika att få en grön färg, i den som målar basma, applicera den på rent tvättat råhår efter den ursprungliga hennafärgningen eller med henna.

2. Ta det önskade, beroende på hårets längd och önskad färg, antalet torra pulver av Basma och Henna, varierande i intervallet 25-100 g.

3. Färger håret med basma och uppnår det önskade resultatet kommer att hjälpa följande förhållanden: Kastanjfärg kommer efter exponering för 2 färgämnen i lika delar, en bronsskugga du kommer att uppnå senare användning av basma och henna i förhållandet 1 del först till 2 delar 2: a färgämne och tvärtom kommer de andra delarna av basma i kombination med den första delen av henna att ge svart hårfärg.

4. Gnid träspskan med pulveret med varmt vatten, uppvärmt rött vin eller stark infusion av varmt svart kaffe i ett glas eller porslinskål. För att jämnt färga håret med basma, tillsätt schampo, glycerin eller ett avkok av linfrö.

5. Smörj huden runt håret med tjock grädde eller petroleumjelly, vilket hjälper till att undvika att färga remsan på ansiktet i en klar gul färg. Applicera kompositionen i partiklar, torka håret hårt med en handduk i förväg.

6. Torka resterande våtmarken med varmt vatten med en tredjedel och applicera i hårets ändar, sätt sedan i håret med plastfolie och linda med en terryhandduk ovanpå för att skapa ett termiskt resultat.

7. För att köpa klara färger, håll färgen i 10 till 40 minuter, för mörka, från 1 till 1 1/2 timmar. Skölj sedan ditt hår med varmt vatten utan att använda schampo. Bara en dag senare får håret skölja med surgjort vatten.

Bra råd
Innan du målar för första gången, riskera inte - först måla en liten strand för att se den erhållna färgen och se till att valet är korrekt. Kom ihåg: Basma håret tvättas inte, det är bara tillåtet att skära.

Tips 3: Hur man spädar vätskan

Inte bara i processen med kemiska färdigheter, men också i vardagen, står många inför behovet av att späda ut vätska. Men här är hur man gör det, i de flesta fall vet de inte. Det är tillåtet att se denna procedur på exemplet för beredning av Bordeaux-vätska - lösningen som används av trädgårdsmästare för att bekämpa svampsjukdomar i träd. Det hänvisar till denna typ av vätska, vars kemi inte är så svårt för självständig förståelse.

instruktion

1. Bordeauxvätska framställs ganska primitivt. För att göra det, blanda lösningen av kopparsulfat och lösningen informerar. Kom ihåg att endast hydratiserad kalk är lämplig för att göra denna vätska. Om du bara har vanlig kalk till hands, oroa dig inte, det är lätt att göra en slakad ut ur den. Fyll enkelt den halvfabrikat, fylld i emalj eller plastbehållare, med vatten i förhållandet 1 till 2 och låt det stå i flera timmar.

2. Nu om proportionerna under avelningen. Om du vill få 1% Bordeaux vätska, lösa upp 100 gram vitriol i en liten mängd varmt vatten. Denna upplösning rekommenderas även i behållare av plast, emaljerat eller glas, men inte i metall. Efter att kopparsulfatet är helt upplöst, bringa den totala volymen av vätskan till 5 liter, vilket primitivt tillsätter den nödvändiga mängden vatten, smalare kallt.

3. Ta den andra behållaren och späd 100 gram släckt olja i det, även med 5 liter vatten. Du får en vit vätska, som kallas lime mjölk. Strängt spänna det med emaljerade eller plasträtter med en kapacitet på minst 12 liter.

4. Häll en lösning av kopparsulfat i en filtrerad mjölk av kalk i en tunn ström, och rör om kontinuerligt vätskan. Var noga med att se till att de båda första lösningarna är lika med temperatur och kyla under blandningen.

5. Efter avslutad matlagning, kontrollera surheten hos mediet erhållen Bordeaux vätska. För att göra detta, sänk kniven in i den. Om den är täckt med koppar av en rödaktig nyans betyder det att lösningen har en sur miljö, och det rekommenderas inte att använda det eftersom växter kan brännas av en sådan vätska. För att göra flytande surhetsskiktet mer neutralt, tillsätt limmjölk till det. Använd den resulterande lösningen omedelbart efter avslutad förberedelse, tvärtom kommer den att förlora alla dess lämpliga egenskaper under lagring.

Tips 4: Hur blir svart från basma

Basma är en miljövänlig vegetabilisk färg, förberedd för håret. Den erhålls från de torkade bladen i en vacker tropisk växt, indigo (eller indigo), som har en gröngrå färg. Basma används alltid gemensamt endast med kaffe eller henna, eftersom en basma kan färga ditt hår grönt-blått. Samtidigt har Basma snygga kosmetologiska egenskaper: det ger dem en normal glans, stimulerar hårväxten, stärker rötterna.

instruktion

1. Förbered basma tillfredsställande strax före applicering på håret. Beroende på längden på ditt hår, ta från 20 till 100 g baspulver och henna. Låt oss säga om du har skulderlängdshår, ta sedan 2 pack basma och 1 pack henna.

2. Förhållandet bestäms mellan basma och henna, beroende på önskad färg och nyansintensitet. Om du till exempel späder pulverna i lika stora proportioner får du en vacker kastanjebrunt färg. Men om du vill få ditt hår så svart som natt, ska andelen inte vara mindre än 1: 2 (henna: basma).

3. Blanda blandad basma med henna med kokande vatten till konsistensen av gräddfil. Därefter rör om färgen mycket väl, så att det inte finns några klumpar och blandningen blir homogen.

4. Lätt dämpa håret och kamma det. Efter det börjar du färga håret på baksidan av huvudet. Te på baksidan av huvudet har den lägsta temperaturen, och det är där att håret färgar lite längre.

5. Därefter applicera basma på parietala och tidsmässiga hårlås och sedan på varje återstående längd.

6. För att förbättra resultatet, sätt en plasthatt på huvudet (om det inte finns, kan du ta en vanlig plastpåse) och linda den med en handduk.

7. Färg håll i 1 till 3 timmar (för förvärv av svart och intensiv färg). Platser där det är den största samlingen av grått hår, fläckar igen.

8. För att få en intensiv mörk färg, lyssna på det antika orientaliska receptet: Blanda i porslin eller plastfat Henna och Basma i lika stora proportioner, sätt i blandningen 4 matskedar av naturligt naturligt kaffe och häll det vita vita vinet. Senare, för att erhålla en homogen massa, värm upp vattnet på ångbadet. Applicera nu färgen på håret.

9. Om du vill få en vacker trendig nyans "svart tulpan", lägg sedan 3 eller 4 teskedar av färsk betorjuice till blandningen av henna och basma i förhållandet 2: 1.

Tips 5: Henna och Basma Färgning

Henna och Basma är naturliga färgämnen, med sitt stöd får man uppnå en vacker och saftig nyans utan att störa hårets integritet och design.


Juicy röd färg Mättad röd färg erhålls om du kombinerar 10 delar Henna med 1 del av jordnätet och späd blandningen med varmt vatten till en tjock uppslamning. När färgen har svalnat, måste den appliceras på håret, linda den med polyeten på toppen och linda ihop med en handduk. Håll i minst en timme, skölj sedan huvudet perfekt. Denna metod är lämplig för ägare av blont hår. Gyllene nyanser För att uppnå en gyllene nyans på mörkt hår ska henna blandas med citronsaft till konsistens med gräddfil. Efter det målar du håret och håller det i 1,5-2 timmar. Färgen på mahogny Få en anständig scarletone tillåten genom att kombinera Henna med varmt rött vin i förhållandet 1: 1. Blandningen före användning måste insisteras i 60 minuter och appliceras sedan på håret och ta 1-2 timmar. Svart färg För att färga ditt hår blått, måste du kombinera 1 del av henna och 2 delar basma, upplös färgpulveret med brinnande vatten för att tjockna gräddfilen. Färgen bör hållas i minst en timme. Det är nödvändigt att veta. Efter färgning med basma och henna är det omöjligt att applicera kemiska färgämnen och exponera håret för kemiska förfaranden (perm, rätning etc.). Basma kan inte användas i sin rena form, utan tillsats av henna, mittemot håret blir grönt.

Hur man blandar henna och basma för att få rätt färg, proportionsschemat

Mehendi, magsdans, orientaliska sötsaker, turkiska kärleksserier - populariteten av allt detta beror på våra landsmäns intresse i östens liv och kultur. Exakt samma naturliga resultat av nyfikenhet var användningen av naturliga färgämnen av henna och basma för färgning av hår. Invånare i Indien, Iran, Sudan och andra länder har länge använt grönsaksråvaror att bli mer attraktiva, för att göra krullarnas naturliga färg ljusare och strängarna själva är hälsosamma. För att lära dig att färga hår med henna och basma hemma, välj rätt proportioner och blanda båda komponenterna, det räcker att läsa den här artikeln med bilder, tips och detaljerade instruktioner.

Vilka är fördelarna

Båda färgerna har en helt naturlig komposition, eftersom de är gjorda av växter. För att få henna är de nedre lövningarna av bushen Lawsonia löviga, och för Basma - blad av indigofers från benfamiljen släcks. I det första fallet har pulvret en grön och i den andra - en grågrön färg.

Varning! Den främsta fördelen med båda medlen är inte bara sparsam, utan även i terapeutisk effekt på håret: stärkning, närande krullar, som reglerar talgkörtlarna.

Henna i ren form färgar strängar i röd färg. Det finns andra sorter av det, med vilket du kan få en gyllene, röd nyans, några toner bruna.

Om endast basma används för färgning blir håret blågrönt. Därför är pulvret från indigoferbladet nästan inte använt som ett självständigt färgämne, och i de flesta fall blandas det med henna. En sådan tandem gynnar båda komponenterna: kombinationen neutraliserar ljusa pigment och skapar vackra, naturliga nyanser på håret. Vad exakt - beror på förhållandet mellan färgverktyg.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med naturliga färgämnen:

 • otvivelaktiga fördelar för håret. Med hjälp kan du lösa många problem - förlust, långsam tillväxt, mjäll, överdriven fetthalt i huvudet;
 • förbättra det övergripande tillståndet hos håret, vilket blir glänsande, tjockare, vackert;
 • tar emot olika nyanser utan kemiskt inflytande av en permanent;
 • Effektiv målning av grått hår när man kombinerar båda komponenterna (själva henna, till skillnad från Basma, klarar inte bra med "silver" i håret);
 • möjlighet att kombinera med andra naturliga ingredienser, vilket gör det möjligt att diversifiera den ursprungliga paletten (detta inkluderar växtjuicer, decoctions of herbs, kryddor, te, kaffe);
 • låg kostnad av färgämnen;
 • användarvänlighet hemma;
 • hypoallergen.

Om du ska göra henna och basma färgning, överväga också nackdelarna:

 • Med frekvent användning blir den terapeutiska effekten knappast märkbar, eftersom naturliga pulver kan vara skadliga: överdriven håret;
 • att måla om, måste arbeta hårt. Henna och Basma är "inte vänliga" med kemiska föreningar;
 • efter förfarandet är det svårt att lossa krullarna hos färgämnesresterna bestående av gräspartiklar. Det tar lång tid och torkar tålmodigt håret;
 • någon gång håret utstrålar en märklig lukt;
 • Att hämta den önskade nyansen från första gången är ganska svår. Ofta måste du experimentera med proportioner och komposition för att få det du behöver.

Rådet. Kontrollera vid inköpet om lagringstiden för naturliga råvaror inte har löpt ut. Dess kvalitet bestämmer direkt resultatet av målningen.

Kontra

Om trådarna är torra, spröda eller hårbotten är för torr, är det bättre att skjuta ut förpackningen med pulver tills bättre tider. Ett alternativ kan vara en kombination av dem när de färgas med kefir, gräddfil, oljor. Det rekommenderas inte att göra proceduren under graviditet och amning: Den förändrade hormonella bakgrunden påverkar negativt hur färgen kommer att falla.

Försiktighet bör vidtas för att använda naturliga ingredienser på ljuskullar, eftersom du kan få fula gulgrön nyanser.

Oönskade hårfärgning med henna och basmo efter en nyligen perm eller användning av en permanent, halv-permanent komposition. I det första fallet, vänta på den snabba rätningen av lockor, i det andra - för att få ett ojämnt färgschema.

På samma sätt bör du inte använda ammoniak eller ammoniakfri färg från kända tillverkare på färgat hår, om du tidigare använde vegetabiliska pulver. Mest sannolikt kommer den nya färgen att göra dig besviken, om det över huvudet syns på håret.

Det är viktigt! I vissa fall kan även pulver av vegetabiliskt ursprung orsaka en allergisk reaktion: klåda, rodnad, svullnad. Testa färgämnena på huden på handleden eller armbågen.

Nyanser och proportioner

Omedelbart bör det noteras att information om antalet droger är rådgivande. Du kan behöva justera proportionerna i en riktning eller en annan. Mycket beror på struktur, tillstånd, hårfärg. Förstå hur den kombinerade färgen uppfyller dina förväntningar, kan bara upplevas av. Med varje ny färgning kommer tonen att bli starkare och bli rikare.

Om du blandar henna med basma i lika stora mängder, får du en kastanjfärg av varierande intensitet (på blondiner - ljusare, på brunhårig - med kopparskimmer). Håll blandningen på huvudet i 1-2 timmar. För andra kombinationer, använd följande förhållanden:

 • Blondin är resultatet av att blanda 3 delar av henna och en del av basma. Färgen kommer att visas inom en halvtimme. Den ursprungliga hårskärmen ska vara ljus.
 • Red. En mjuk variation av ljusa färgscheman erhålls genom att kombinera henna och basma i ett förhållande 2: 1. Receptet är lämpligt för blondiner och kräver att pastaen torkar i högst 10-15 minuter.
 • Brons. Förhållandet mellan färger är detsamma, 2 till 1, men applicera blandningen på mörka lockor och tvätta inte av det i 30 minuter. Proportionerna kan ändras: 1,5 delar av henna plus basma i samma mängd (1 del).
 • Choklad, brun. Denna färg ger en kombination av 1 lob pulver av deras Lawsonia och 2 lobes - medel för indigofer. Sammansättningen lämnas på håret i 15-50 minuter.
 • Svart färg erhålls genom att använda samma andel, 1: 2 och ökar exponeringstiden till 1,5-2 timmar.

Det är möjligt att applicera medel inte bara i form av en homogen blandning, men också i sin tur. I detta fall beror varaktigheten av färgning på vilken färg du behöver i slutändan:

 • om blond, använd först henna i 60 minuter, sedan basmu i 20 minuter;
 • Du vill ha rik choklad - lämna tiden för den första komponenten samma, för den andra - öka till 40-50 minuter;
 • att bli svart, för henna, ta 40 minuter, för basma - 2 timmar.

Observera att mängden pulver du behöver för färgning beror på hårets längd, tjocklek och hur mycket du föredrar. För korta och medelstora strängar kan det ta mellan 100 och 300 gram torrsubstans, för långa - 300-500 gram.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. För utspädd basma krävs vatten. Detta färgämne, till skillnad från henna, är inte rädd för kokande vatten och hög temperatur.
 2. Det är bättre att späda pulver från lawson av kefir (om håret är normalt eller torrt) eller citronsaft, vatten med ättika (om strängar är fet). Den sura miljön bidrar till en ljus, rik färg.
 3. Anslut färdiga lösningar före användning, men se till att de inte är för heta.
 4. Använd inte för beredning och applicering av metallprodukters sammansättning.
 5. Efter färgning komprimeras kompositionen lättare om i 1-2 preparatsteg införs 1-2 äggulor i den.
 6. Kosmetisk olja, avkok av linfrö eller apotek glycerin tillsatt till lösningen tillåter inte torrt hår.
 7. För mycket basma i förhållande till henna kan ge krullar en grön färg.
 8. Färgen ska ha en medellånghet. För flytande blandning kommer att flöda över ansiktet, kläder, vilket ger obehag. Mycket tjock kommer att härda snabbare än håret kommer att få en ny nyans.
 9. Kompositionens temperatur bör vara måttligt varm. Kallfärg är långsammare, och hett färgämne kan orsaka brännskador.
 10. Vid färgning hemma, speciellt långa krullar, är det lämpligt att använda för uppvärmning av drogvattenbadet.
 11. Håret ska vara rent, torrt eller lite fuktigt. Det har visat sig att pigmentet tränger bättre in i strukturen av fuktiga strängar.
 12. Om du använder en blandning av vegetabiliska ingredienser, var noga med att slå på huvudet med polyeten, sedan med en handduk.
 13. Vid applicering av en separat färg kan värmen endast värmas under appliceringen av henna. Utan detta blir färgen väldigt ljus. Basma kräver inte sådana åtgärder.
 14. För att öka blodcirkulationen och förbättra effekterna av färgämnen, fördela dem längs håret, drick te med ingefära, citron eller lite lätt alkoholhaltig dryck.
 15. Använd inte schampo och balsam, tvätta bort henna och basma. Denna regel gäller under de tre första dagarna efter proceduren.
 16. För att fixa färgen sköljer du huvudet med ättika eller rosenkrämbuljong (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten).
 17. Om den resulterande nyansen verkar för ljus använd olivolja. Bara fördela det genom ditt hår före en annan hårtvätt.
 18. En alltför mörk färg kan tändas genom att tvätta krullarna med vatten och ättika eller citronsaft.

Rådet. Uppdatera färgen, gör det mer levande skölj med henna och basma hjälper. Ta 25 gram av båda produkterna, lös upp i 1,5 liter kokande vatten. Stam, sval och applicera som avsedd. Du kan ta på samma mängd vatten 50 gram av en Henna.

Målningsteknik

Det finns två sätt att färglägga hår med henna och basma: separat och samtidigt. Enligt recensioner ger båda ungefär samma resultat. Men vid sekventiell applicering av färgämnen kan du styra vilken färg som erhålls och justera den direkt under proceduren.

För båda metoderna måste du förbereda:

 • 2 tankar för blandningslösningar;
 • samma antal penslar eller svampar (beroende på den valda metoden);
 • 2 skedar eller ätpinnar för att röra blandningen;
 • kam kam;
 • hårspännen eller hårnålarna;
 • vaselin eller fettkrämer
 • polyetenpåse, duschlock eller klädesfilm;
 • en handduk som inte har något emot nedsmutsning;
 • handskar;
 • vattentät peignoir / gammal morgonrock eller t-shirt.

Hur man målar med henna och basma genom den samtidiga metoden:

 1. Lös upp pulver i olika behållare och blanda sedan.
 2. Häll kompositionen till en temperatur av 40 ° C och låt den ligga i en skål varmvatten så att det inte svalnar.
 3. Smörj håret med en oljig grädde (petroleumjelly).
 4. Använd handskar, en badrock eller en t-shirt.
 5. Dela håret i 4 zoner: occipital, crown och two temporal. Säkra varje med barrettes.
 6. Färgstart från nacken. Dela den här delen av krullarna i separata strängar.
 7. Applicera lite varm på varandra i följd. Flytta från rotzonen till tipsen.
 8. Därefter behandla på samma sätt de tidzoner och kronan.
 9. Sätt håret i en bulle, sätt på ett baddräkt (paket) eller linda en film runt huvudet.
 10. Täck därefter håret med en handduk.
 11. Efter att ha väntat på rätt tid sköljer du blandningen med rikliga mängder varmt vatten.

Rådet. Om det kvarvarande pulvret avlägsnas dåligt, applicera lite balm på färgat hår, eftersom du inte kan använda schampo.

Att färglägga på ett separat sätt är nästan lika:

 1. Förbered henna först - det appliceras alltid först.
 2. Skydda kläder med badrock, händer med handskar och hud på pannan, tempel och nacka med grädde eller petroleumjelly.
 3. Form från hårets huvud 4 zoner, nypa dem med clips.
 4. Behandla lockar på samma sätt som vid färgning samtidigt.
 5. När den nödvändiga tiden har gått, skölj med vatten. Du kan använda en balsam.
 6. Lös sedan upp basmen, fördela den till trådarna.
 7. Vik inte på huvudet.
 8. Efter en viss tid, tvätta av färgämnet.

Separat sätt praktiseras oftare för att bli svart.

Grå hårfärgning

Henna används sällan som ett självständigt färgämne för grått hår, endast om det finns lite "silver" på trådarna. Annars visar det sig mycket ljus orange färg. Kombinationen med Basma gör det möjligt att mjuka lite, för att muffla den skrikande nyansen för att göra det mer naturligt.

Gråkrusningar är dåligt utsatta för färgning, kräver därför några förfaranden eller långvarig exponering av kompositionen (upp till 5-6 timmar). Mjukt hår kommer att absorbera pigment snabbare, hård - långsammare.

En viktig punkt! För att måla det grå håret är det bäst att agera i steg, vilket ger blandningen på ett separat sätt. Färgmättnaden beror på exponeringstiden för varje komponent.

Det finns sådana rekommendationer:

 • För att få en blond, inklusive mycket lätt, bör henna påverka håret i 2-5 minuter. Sedan hälls håret med Basma och tvättas omedelbart med vatten;
 • För en mörkare blond applicera en blandning av pulver av Lawsonia i 8-10 minuter, en produkt från indigofera i 4-5 minuter;
 • ljusbrun eller mörkbrun är resultatet av hennaexponering under 10-40 minuter, basma - 5-30 minuter. Ju längre, desto mer mättad tonen. Det är nödvändigt att öka tiden proportionellt för båda färgämnena;
 • För att få en kastanjfärg, applicera konsekvent båda drogerna i 20-25 eller 40-45 minuter vardera (för respektive ljusare eller mörkare version);
 • det är möjligt att färga det svart om du står henna först och sedan basma i 1-1.5 timmar.

Naturliga råvaror av vegetabiliskt ursprung gör det möjligt att få en ny färg och samtidigt behandla hår. Ta bara inte del i naturliga ingredienser. Det är nog att uppdatera färgen var 2-3 månader och tona rötterna resten av tiden.

Experimentera med proportionerna av henna och basma, du kan välja den mest framgångsrika nyansen för ditt hår.

Det är svårt att få önskad nyans med naturliga färgämnen. Professionella rekommenderar att du använder beprövade verktyg:

Varje förändring av hårfärg är en stress för ett hårhår. Glöm inte håråterställning efter färgning, våra tips hjälper till med detta.

Tips 1: Att odla basma

 • - henna;
 • - glas eller porslin porslin;
 • - träspatel;
 • - varmt vatten;
 • - olivolja.

Tips 2: Hur färgar du håret med Basma

Tips 3: Henna och Basma hårfärgning

Henna och Basma är naturliga färgämnen, med hjälp du kan uppnå en vacker och saftig färgton utan att störa hårets integritet och struktur.

Juicy röd färg

En rik ingefärgfärg erhålls genom att kombinera 10 delar av henna med 1 del av marknäring och spädning av blandningen med varmt vatten till en uppslamningstäthet. När färgen är cool bör den appliceras på håret, linda den med polyeten på toppen och linda ihop med en handduk. Håll åtminstone en timme, skölj sedan huvudet väl. Denna metod är lämplig för ägare av blont hår.

För att uppnå en gyllene nyans på mörkt hår måste henna blandas med citronsaft till konsistensen av gräddfil. Färg därefter håret och håll det i 1,5-2 timmar.

Mahogany färg

Du kan få en ädel röd ton genom att kombinera Henna med uppvärmt rött vin i ett 1: 1-förhållande. Blandningen före användning, du måste insistera i 60 minuter, och applicera sedan på håret och lämna i 1-2 timmar.

För att färga håret blåsvart, måste du kombinera 1 del av henna och 2 delar basma och späd sedan färgpulveret med varmt vatten till en tjocklek av gräddfil. Färgen bör hållas i minst en timme.

Det är nödvändigt att veta

Efter färgning med basma och henna bör kemiska färgämnen inte användas och hår ska utsättas för kemiska förfaranden (perm, rätning etc.).

Basma kan inte användas i sin rena form utan att lägga till Henna, annars kommer håret att bli grönt.

Hur man använder Basma för att färga hår hemma

Basmy egenskaper vid färgning av hår

Att använda ett sådant pulver började i gamla dagar. Det gjordes av löv av ett tropiskt indigofer-träd. Mjöl som extraheras på detta sätt har en grå färg med en grön tipp. Det är därför inte rekommenderat att göra färgning med en basma, annars riskerar du att vrida dina krullar från naturlig till blågrön färg. Och tvätta bort, måla över en ovanlig nyans ganska svårt.

Basma användning för hår

Med rätt användning av basfärg för hår kan du uppnå bra resultat. Även fans av kända varumärken som Palette, Casting, Wella, kommer inte att kunna skilja deras och dina resultat av färgning. Ändå har det naturliga färgämnet en låg kostnad och mycket positiv feedback på grund av dess kosmetiska egenskaper:

  Stimulerar hårglans;

Det matar locken med olika grupper av användbara spårämnen och mineraler;

Det ger strängarna mjukhet och silkiness, vilket gör dem fina

Fördelaktig effekt på hårsäckar;

Förbättrar tillväxten av lockar;

En fördelaktig effekt på hårbotten, lindrar mjäll

Vad håret ser ut efter basma

Många tjejer, som har lärt sig de många fördelarna med Basma, vill prova pulvret på håret, men inte rusar, men du bör noggrant studera reglerna för att använda Basma, som bestämmer hårtypen:

  Färgningsträngar för första gången riskerar du att få fel färg du vill ha. Därför rekommenderas att använda Basma med henna. Blanda pulver i strikta proportioner för att få önskad ton.

I närvaro av gråa trådar, var förberedd för maximal effekt. Basma kommer att ge en ljus färg till krönen, men på de ställen där det inte fanns något grått hår kan fläckar med olika nyanser uppträda. Det är bättre att applicera färg på kvinnor som har en jämn hårton.

Använd inte färgpulver mer än en gång per kalendermånad. Annars riskerar du att få motsatt effekt, dvs. störa vattenbalansen i hårstrukturen. Som ett resultat kommer de att bli sköra och ta ett tråkigt ohälsosamt utseende.

 • Färg inte håret om du har använt ett annat färgämne eller krökt det innan.

 • Hårbehandling med basma

  För tjejer som har problem med lockar är det bättre att inte använda kemiska färgämnen med ammoniak. Men det finns tillfällen då färgämnet är oumbärligt. I det här fallet passar du Basma. Inte bara får du en vacker färg på trådarna, utan också med hårstrukturen i full ordning. Om du inte vill måla lockar gör du en mask.

  Basma Hair Mask Recept:

   Mask för alla typer av hår. Ta två skedar majonnäs, basma och vegetabilisk olja för att neutralisera färgen. Blanda i en skål. Sätt på lockar. Titta på ett par annonser på TV, tvätta blandningen från huvudet med varmt vatten.

 • För lätta strängar. Blanda henna, basma, kefir, magert olja. Applicera kompositionen på håret i tio minuter. Tvätta sedan ditt hår. Effekten kommer att märkas nästan omedelbart.

 • Basma färger för hår

  För att få en specifik hårfärg bör du välja rätt basma för färgning. Basma är svart, röd, dessutom kan blandningen ha en chokladfärg. Låt oss prata mer om detta nu.

  Vad är nyanser av basma

  Den som inte använde Basma, vet inte att med hjälp av den kan man få olika nyanser av färg. Det viktigaste är att kunna blanda de nödvändiga ämnena i rätt proportioner:

   Blanda henna och basma, få följande nyanser: varm blondin, brun med en bronsfärg, svart och kol.

  För lätt kastanjfärg, använd henna, basma och grönt te.

 • För att få en vacker chokladfärg, lägg till kaffe till dessa två ingredienser.

 • Hur man väljer en basma färg för hår

  För att få den önskade färgen, först och främst, köpa färg, titta på produktionstiden. Var noga med att granska förpackningen noggrant. Det är tillrådligt att lukta Basma. Om du luktar fuktigt och känner klumpar, är detta pulver inte lämpligt att använda. När inga brister hittas, var god att köpa varan. För att få olika färger, förutom basma själva, tar de också henna, kaffe, elderbärsaft och andra naturliga färgämnen.

  Svart basma för hår

  För att bli en ljus brunett, färga krullarna med henna först. Håll färgen på huvudet i ungefär en timme. Efter det, tvätta av henna och sprida huvudet med basma, reklamfilmer, en timme eller två. Torka sedan håret noggrant igen.

  Röd basma för hår

  Ta två förpackningar av henna och en basma, blanda i en tallrik. Fyll med varmt vatten. Sprid jämnt alla trådar. Låt färgen vara på i en och en halv timme. Skölj sedan med varmt vatten.

  Chokladfärg basmas för hår

  Basma ansökan om hårfärgning

  Basmys regler för hårfärgning är enkla:

   Förbered färgen omedelbart före användning.

  Använd endast högkvalitativa råvaror.

  Behandla hudområdena nära håret med en rik, närande grädde, eftersom färgämnet är dåligt tvättat.

  Använd skyddshandskar på dina händer.

  Använd gamla trasor för att täcka dina axlar.

 • Använd en plastlock på huvudet, var vänlig observera - det kommer inte att vara möjligt att tvätta det efter användning på grund av långvarig färgämne.

 • Hur man väljer basmängder när man färgar hår

  Genom att ändra proportionerna av innehållet i blandningen av henna och basma, kan du få helt olika färger och nyanser av färgning. Kromaticiteten påverkas också av hårets struktur och tiden då du målar. I vissa tjejer sker färgning på en halvtimme, och i andra - är en och en halv timme inte tillräckligt. Därför rekommenderar tillverkarna att prova blandningen på hårkrullen innan man målar hela hårets hår.

  Nu mer om proportionerna:

   För svart måste du ta 2 påsar basma och 1 henna, håll 40-90 minuter.

  För rättvishårig mix 1 paket med basma och 1 henna, håll inte mer än trettio minuter på strängarna.

  För kastanjebrun, såväl som ljusbrun, är blandningens sammansättning en till en, men färgtiden kommer att vara 50-65 minuter.

 • För bronsfärgen tar vi 1 paket basma och 2 henna, hårfärgning tar 45-65 minuter.

 • Basma Blend Recept för hårfärgning

  Kompositionerna för färgning av krullar framställes i följande ordning, oberoende av receptet:

   Ta komponenterna, blanda, till pulver har en likformig färg.

  När det svalnar lite (upp till 90 ° C), lägg det gradvis till pulvret och rör om.

  Ska göra en tjock gruel, som sur grädde.

 • Som experiment för att ge en ovanlig nyans kan du lägga till andra naturliga färgämnen - mutterblad, skal, kaffe, kakao, svart, grönt te.

 • Hur man använder basma för hår hemma

  Applicera naturlig färg hemma, var uppmärksam - det är dåligt tvättade inte bara från håret utan också från andra ytor. Använd därför noggrant, för att inte smita nya saker, kläder. Om du smeder på badrummet, sjunker, kakel, tvättar sedan omedelbart ytan, dra inte åt med rengöring.

  Hur färgar håret i basma

  Förbered, som beskrivet ovan, saker och föremål för att inte smita utsatt hud. Först därefter fortsätter man till beredningen av färgkompositionen. Håret får inte tvättas.

  Applicera försiktigt den fortfarande varma massan på hårsträngarna med en speciell borste. Börja smita håret från baksidan av huvudet och smidigt sprida allt håret upp till hårets ändar. Fördela basma jämnt, smörj försiktigt varje kröning. Lägg sedan på en plastlock och ett näsduk ovanpå. Vänta enligt anvisningarna i receptet. I slutet skölj blandningen med ett mildt schampo.

  Titta på videon om användningen av basma för hår:  Nästa Artikel
  Så tvätta färgen från håret hemma