Hur man tvättar Henna hemma efter färgning - Kosmetika och folkrecept


Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Hur man tvättar henna från håret

Henna hårfärgning är en effektiv, men samtidigt mild metod för att få ljus hårfärg. Nästan varje tjej vet hur man färgar håret med henna, men inte alla vet hur man tvättar henna från håret. Henna tränger djupt in i hårstrukturen, ibland är det svårare att ta bort det än permanent färg. Du kan också tvätta hennaen från ditt hår hemma; speciella masker, som jag kommer att berätta för dig i den här artikeln, hjälper oss med detta.

Henna för hår - fördelar och helande egenskaper

Henna är ett naturligt färgämne, fördelen som många har lyckats uppskatta. Gör detta mirakelpigment av busken, som har namnet Lawsonia. Den växer i heta länder med ett torrt klimat. Detta verktyg säljs i form av ett pulver som måste öppnas endast före användning, annars kommer henna att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. Det ger håret ljusa naturliga nyanser, och med frekvent användning har en positiv effekt på håret. Många tror att Henna fläckar uteslutande i ingefärg färg, det här är en vanlig missuppfattning. Det är värt att överväga fördelarna och nackdelarna med ett naturligt färgämne. Hennas fördelaktiga egenskaper är utan tvekan. Fördelarna med henna är inte begränsade till hårbehandling.

Aromen av oljor från denna naturliga växt avstöter insekter, hjälper till att lindra huvudvärk, har en torkningseffekt. Intressant sagt, Henna, som ett botemedel, nämndes så tidigt som 1500-talet f.Kr. I den moderna världen används henna som ett behandlings- och färgämne för hår. Naturligt färgämne kan eliminera följande problem.

Henna fördelar

 • Henna är en exklusivt naturlig färgämne.
 • Innehåller inte ammoniak och peroxid. Du kan färga håret under graviditeten och under utfodringsperioden.
 • Det har ingen åldersgräns i bruk, eftersom den inte strider mot hårstrukturens integritet.
 • Henna har antiseptiska egenskaper och kan avlägsna mjäll.
 • På grund av närvaron av tanniner komprimerar henna håret, så omedelbart efter att ha använts kan resultatet ses - håret ser tjockare ut, mer voluminöst.
 • Det släpper också hårvågorna och de blir släta och extremt glänsande.

Hur man tar bort henna från håret

De som målade detta underbara verktyg, vet hur mycket det är frätande och hållbar naturlig färg. Jag är själv ett fan av rött hår och iransk henna, eftersom färgen den ger är djup och vacker, och håret stärker bara.

Emellertid blir den föränderliga kvinnliga naturen snabbt trött på konstans, rödhåran blir uttråkad och det är bara att växa din egen färg och det viktigaste är inte att försöka lätta upp med kemiska medel! Om du självklart inte är redo att bli en apelsin eller en grönhårig sjöjungfru.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Det enklaste sättet att ta bort henna från håret direkt efter färgning. Om resultatet av målningen inte passade dig omedelbart, tvätta håret med schampo flera gånger. En viss mängd färgämne lämnar med skum.

Hur länge håller henna på håret

Vanligtvis håller henna tillräckligt länge. Ibland, ännu längre än vanliga kemiska färger. Det enda du behöver för att tona växande rötter. Det rekommenderas inte att använda henna för ofta: 1 gång i 2 månader kommer att vara tillräckligt. Från frekvent färgning kommer håret att förlora sin tidigare glans och bli matt. För att helt enkelt uppdatera färgen, använd sköljning: I 1 liter kokande vatten, lösa 1 påse Henna när blandningen har svalnat, spänna och skölj håret efter tvätt.

Hur man tar med henna omedelbart efter målningen

Om du vill tvätta alla henna måste du agera så här (receptet är endast lämpligt för ägare av fet hår):

1. Gnugga i hårtanken av rödpeppar på alkohol.

2. Sätt på duschen och håll i ca 20 minuter.

3. Tvätta av med vanligt schampo.

För dem vars hår är normalt eller torrt, är följande alternativ lämpligt: ​​Blanda äggula med konjak eller rom (50 ml.) Applicera på håret och håll i ungefär en timme (kanske lite mindre), varefter du kan tvätta av masken och vattnet ska vara varmt. I det här fallet kan du utan schampo.

Hur man tar bort henna från torrt hår

Tvätta Henna från torrt hår med en oljemask. Här är ett sätt att göra det: Blanda 2 äggolor, 4 msk burdock eller ricinolja, en tredjedel av en tesked av senapspulver, blanda komponenterna bra. Därefter bör du lägga mycket på ditt hår, lägga på en duschlock och rulla huvudet med en handduk. En timme senare kan du tvätta av masken med schampo och varmt vatten. Håret ska sköljas med vatten där du först måste tillsätta citronsaft eller ättika att välja mellan (1 matsked per liter vatten).

Hur man tar med henna med hjälp av improviserade medel

Masken av kosmetisk lera (det har adsorberande egenskaper) är ett annat sätt att tvätta henna från håret. Blandningen bereds enligt följande: Du måste blanda leran (vit eller blå) med kefir (kan vara med yoghurt) och applicera på håret, sätt på något isolerande, håll i 2 timmar. Massan ska visa sig som sur grädde i tjocklek. Skölj masken med schampo och skölj. Men jag vill varna dig omedelbart - håret kan vara riktigt torrt efter applicering av lera.

Ett annat alternativ - en mask med kefir. För dess förberedelse behöver du 50 gram jäst och ett glas kefir. Denna mask måste hållas i en timme eller två. Skölj masken, du måste skölja huvudet med surgjort vatten.

Om den oönskade rödaktiga inte har försvunnit, och du vill uppnå en mörkare nyans kommer basmen att komma till räddningen. När du målar med basma måste du lägga till malet kaffe till det. Då kommer håret att få en fin brun nyans.

Innan du tänker på hur man tar bort henna från håret, tänk, är det nödvändigt? Trots allt ser rött hår så vackert ut och lockar uppmärksamhet!

Färgat Henna hårfärg tar inte

Så här kommer experterna i hårhälsa och skönhet att svara dig om du frågar dem om de kan färga håret efter att ha använt henna. Och för att inte bara vara kategoriska, men också rimliga, kommer de att förklara för dig att slutresultatet av sådan permanent färgning kan vara den mest oförutsägbara. Så, till exempel, om du applicerar ljussfärg på hennafärgat hår (du drömmer om att vara blond eller får blont hår), så kan hårfärgen bli svampig. Medan lusten att bli en "mörk häst" kan det leda till ojämn färgning, och några av hårets lockar och lås blir inte ganska attraktiva träskbruna färger.

Faktum är att de ämnen som ingår i hennapulveret tränger så bra in i hårstrukturen och fixeras där att varken färgen eller permen efter henna är fäst vid håret.

Vad man ska göra för att färga håret efter hennafärg

I en situation där du befinner dig, har du bara 2 alternativ. Antingen väntar du på hennafärgade strängar att växa och klä dem snyggt (du måste vänta mycket länge och det är väldigt ynkligt att klippa), och först därefter gör allt du vill ha med ditt hår - du vill vara vacker, du vill curl eller... du Det är nödvändigt att tvätta henna från ditt hår. Det senare är faktiskt ganska enkelt, om du vet hur och vad du ska spola.

Recept för tvättning av henna

Sköljning med ättika för att tvätta henna

Ta 1 matsked av 9% ättika för 1 liter varmt vatten, blanda noggrant, häll den resulterande kompositionen i en behållare där du kan doppa ditt hår. Håll håret i sådant ättikvatten i minst 10 minuter, och tvätta sedan håret med schampo. Om du gör denna procedur skölja med ättika 3 gånger i veckan, då i slutet av den första veckan börjar hårets kopparskugga gradvis gå. Men kom ihåg att denna vinägerlösning har förmågan att överdriva hud och hår, därför måste du ta extra hand om ditt hårs näring - använd speciella masker eller balm för detta.

Oljig hårmask för Henna Remover

Du måste förbereda en mask av vegetabilisk olja - för att göra detta, värm bara oljan i ett vattenbad till rumstemperatur och applicera det på hårets trådar och rötter. Därefter lägger du ett plastlock på huvudet och sätter på huvudet med en handduk eller en varm scarf. Håll en sådan mask på håret i minst 1 timme, uppvärm det regelbundet med en hårtork. Därefter tvättar du masken från håret. Det är uppenbart att från första gången kan henna inte avlägsnas från håret, men om du gör sådana masker från vegetabilisk olja 2-3 gånger i veckan, så kommer deras naturliga hårfärg gradvis tillbaka till ditt hår.

Jäst och kefir för tvätt av henna

Lös 40 gram jäst i 1 kopp varm kefir (det är bättre att ta naturligt, istället för pulver i påsar), blanda blandningen noggrant och applicera den på hår. Lämna på håret i 2 timmar, efter att du har sköljt håret under rinnande vatten. Ett sådant förfarande, om du har önskan och tiden, kan du göra det dagligen - det kommer ingen skada.

Tvättmedel för Henna Remover

Vad är vanlig tvål - det är alkali. Och vilken egenskap har alkali? Öppna hårvågar.

Men efter ett sådant hår tvätta - glöm inte bonusen för dem - en näringsrik mask. Efter 1 månad kommer du att kunna färga ditt hår i vilken färg som din själ önskar.

Hur mjuka kopparskuggan efter hennafärgning

Om den röda färgen med vilken ditt hår har vunnit Henna passar dig, vill du dock ta bort dess ljusstyrka och "orangeness" - du kan neutralisera en så ljus färg lite med hjälp av en gräddfil peroxid som du kommer att applicera på ditt hår. Lämna denna mask på håret i 1 timme och skölj sedan med varmt vatten. Hårfärg blir mer avslappnad.

Om det inte finns något behov av en kardinalförändring av färg, men du vill bara ta bort den röda nyansen, kan du använda kaffet receptet: blanda henna med kaffepulver i ett förhållande mellan 2 och 4. Dampa den beredda blandningen med kokande vatten, sätt på håret och tvätta det efter 30 - 60 minuter. Kaffe kan tas både omedelbart och markerat, och du kan kombinera båda typerna i lika stora proportioner.

Hur tvättar du snabbt henna från håret

Du har inte tid för återanvändbara veckoprocedurer som syftar till att tvätta henna från ditt hår, för du har redan anmält dig till målning till din frisör några dagar senare? Vad ska man göra i det här fallet? Tja, det finns en uttrycklig metod. Ta 70% av medicinsk alkohol, dra in en svamp i den och torka håret med en svamp doppad i alkohol. Efter det, lämna alkoholen på håret i 5 minuter, och applicera sedan någon naturlig vegetabilisk olja på håret. Sätt en plastlock på toppen av huvudet och linda huvudet med en varm handduk. Efter 40 minuter har du använt schamponet för att skölja håret (helst ett schampo som är avsett för fet hår). Denna procedur kan upprepas flera gånger och om ett par dagar kommer ditt hår att glömma att de var bekanta med henna. Visst, alkohol torkar håret mycket, men vi varnade dig om det.

Andra sätt att bekämpa henna

Du kan också göra en honung, mjölk eller majonnäs mask. Om inget hjälpte dig, är det värt att köpa en färgåtervinning. De är ytliga och djupa. Tyvärr skadar de håret och har ofta en ganska obehaglig lukt, från vilken du kan bli sjuk. När du har använt färgämneavlägsningen, applicera en mask på håret för att närma dem. Tvätta av den henna som nyligen har applicerats på håret.

Om du har färgat håret mer än två veckor sedan är det värdelöst att tvätta det. Nu måste du bara vänta, med tiden kommer det att komma ner. Det tar vanligtvis 3 månader. Ju längre du väntar desto bättre.

En skönhetssalongmästare kommer sannolikt att vägra dig denna procedur. Men du kan försöka välja en tvätt som avslöjar hårvågar och utvunnet färg. Du behöver inte en ljusare tvätt, det hjälper dig inte. Om du har ett ljusstarkt hår från naturen och du måste tvätta av Henna, använd ovanstående folkrecept. De borde hjälpa dig med en högre sannolikhet.

Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?

Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

Iranska Henna för hår

Kosmetisk granskning

Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

Röd henna på håret

Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

 1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
 2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
 3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
 4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
 5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

Folkmekanismer

Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

 • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
 • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
 • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
 • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
 • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

Masker med jästa mjölkprodukter

 1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
 2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
Efter användning av kefir mask

Oljebaserade hemlagade recept

De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

Foto före och efter användning av olivolja

Sköljning med ättika

Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

Bilder före och efter sköljning med ättika

Masker med alkohol

 1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
 2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
 3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

Hur man tvättar Henna från hår hemma

Artikelns innehåll:

 1. Skäl till tvätt
 2. Kosmetisk granskning
 3. Hur man tvättar Henna
  • Mejeriprodukter
  • Vegetabilisk olja
  • Masker med alkohol
  • Improviserade medel

Henna är det mest populära pigmentet för att ge en önskad nyans till krullningar, eftersom man väljer färg för hår, många föredrar naturliga färgämnen. Detta beror på en önskan att inte förstöra, utan snarare att återställa håret. Men ibland blir det nödvändigt att tvätta Henna.

Orsak till Henna tvätt med hår

Det är ganska svårt att förutse resultatet när det färgas med henna. Särskilt ofta oönskad nyans uppträder på svagt, poröst och torrt hår. I vissa fall visas en grön eller blå ton.

Tänk på varför du kanske behöver tvätta Henna från ditt hår:

  Utseendet av en oönskad nyans. Om efter att ha använt henna visas en blå eller röd nyans, måste den tas bort. Det är svårt att göra till och med en erfaren frisör. Det rekommenderas att använda blåa balsams som dräner ut den röda färgen.

Lusten att omhärda håret med ammoniakfärg. På hennafärgat hår är det mycket svårt att ta en annan färg. Det är nödvändigt att först avlägsna pigmentet eller tvätta det maximala beloppet.

 • Önskan att helt ändra bilden och haircut. Henna stannar på håret under lång tid, det är svårt att ta bort, och omfärgning med ammoniakfärger är oacceptabelt. Du kan få en konstig färg.

 • Hur kan Henna tvättas av hår: Översyn av kosmetika

  Om du har behandlat curls med ett naturligt färgämne, men resultatet har inte inspirerat dig, kan du försöka ta bort henna med hjälp av professionell kosmetika. Ge företräde till beprövade och professionella varumärken. Utför tvätten senast 14 dagar efter färgning.

  Professionell Henna Remover för hår:

   Tvätta Colorianne Brelil. Åtgärdens verkan är baserad på att bryta den kemiska bindningen av henna och hårets struktur. I det här fallet tänder inte ämnet krullarna och missfärgar dem inte. Den består av proteiner och fruktsyror. Skadar inte håret och ger utmärkt resultat. Priset på två rör på 125 ml - ca 10-15 dollar.

  Tvätta Salerm. Trots det höga priset, tar det här verktyget inte så bra bort naturliga färgämnen från håret. Förfarandet måste upprepas flera gånger. Priset på två flaskor på 200 ml är 12 dollar.

  Estelle Av Remover Flush Henna kommer att ha flera gånger. Som ett resultat får du en orange nyans, som måste överfalla med naturligt eller konstgjort färgämne. Priset på förpackning med flaskor - $ 7.

  Hair Company Hair Light Remake Färg. Kompositionen innehåller fruktsyror och vegetabiliska proteiner. Förstör inte hårstrukturen, trycker försiktigt färg. Henna tvättar sig dåligt, eftersom det naturliga pigmentet deponeras inuti håret och är dåligt sköljt ut. Måste använda verktyget flera gånger.

  Paul Mitchell. Professionellt verktyg som används av frisörer. Väl beprövad, eftersom det effektivt avlägsnar både naturligt och artificiellt pigment. Priset för en tvättkit är $ 30.

 • DECOXON 2FAZE Kapous. Utmärkt professionell tvätt. Gör det möjligt för dig att lätta krullarna på en ton efter första gången. Det är nödvändigt att upprepa behandlingen flera gånger för att erhålla önskad effekt. Förpackningspris - 4 dollar.

 • Hur man tvättar Henna från hår hemma

  Det finns många sätt att ta bort henna från håret. Det är nödvändigt att föredra naturliga läkemedel som försvagar pigmentens anslutning med lockar.

  Hur tvättar man snabbt Henna från jästmjölkhår

  Kefir, gräddfil och surmjölk används inte för någonting för att avlägsna det naturliga pigmentet från håret. De innehåller mjölksyra, som försiktigt lyser håret och gör att du snabbt kan återställa den naturliga färgen. Fältet för upprepad användning av fermenterade mjölkprodukter kan färgas med konstgjorda färgämnen.

  Recept maskerar med mejeriprodukter för att tvätta henna från håret:

   Med kefir. Du måste värma 70 ml kefir och injicera 50 ml bin nektar. I en separat skål smula 50 g pressad jäst och häll i lite varmt vatten. Lämna till den karakteristiska lukten och skummet. Ange jästen i mjölkblandningen och häll i 50 ml citronsaft. Blanda noggrant och applicera på lockar. Sätt på påsen på huvudet och linda den med en handduk. Med denna turban måste du gå och lägga dig. På morgonen tvättar du locken med schampo. Du kan upprepa sessionen varannan dag för att få önskad nyans.

  Med mjölk. Du behöver sur mjölk. För att förbereda tvätten blanda 100 ml surmjölk med 50 ml olivolja. Gnugga rötterna och kram krullarna bra. Det är nödvändigt att varje hår behandlas med ett medel. Sätt på ett duschlock eller sätt i håret med klädesfilm. Sätt på en varm halsduk och gå och lägg dig. På morgonen tvätta håret.

  Med gräddfil. För att förbereda tvätten behöver du 150 ml gräddfil. Det behöver inte blandas med någonting. Överför produkten till krullarna och vänta minst 2 timmar. Det är bäst att lämna grädde i 8 timmar, det vill säga för natten. Masken kan användas flera gånger i rad med intervall om 2 dagar.

 • Med kefir och lera. Du måste blanda lika stora mängder vitt och blått lerpulver. Späd denna blandning med varm kefir för att erhålla en homogen och elastisk blandning. Låt försiktigt suga håret på plats och lämna i minst 2 timmar.

 • Är det möjligt att tvätta hennaen från håret med vegetabilisk olja

  Vegetabilisk olja är ett utmärkt verktyg för att avlägsna naturligt pigment från håret. Med det kan du inte bara lätta krullarna utan också ge dem styrka.

  Recept masker baserade på vegetabilisk olja för att tvätta henna:

   Med solrosolja. Vilken vegetabilisk olja är lämplig för förfarandet. Du bör värma den feta vätskan lite och häll den på locken. Kamma strängarna med en kam med enstaka tänder. Det är nödvändigt att varje krull absorberad olja. Lämna minst 2 timmar. För mindre du kan, kan du för hela natten. Tvätta håret med schampo på morgonen.

  Med olja och fett. Du måste sätta i en metallbehållare 200 ml linolja och 20 g vanligt smör. Placera behållaren i en skål varmt vatten och rör om tills smöret löses upp. Häll fettet på locken, linda dem med en påse och en handduk. Resultatet visas efter 2 timmars användning. Du kan använda den 2 gånger i veckan på grund av att krökorna är mycket feta och svåra att tvätta av blandningen.

  Med smör och senap. Blanda i en flaska 50 ml ricinolja med två äggulor. Rör vätskan ordentligt och tillsätt en sked stor senapspulver. Först släng massan i rötterna och kamma sedan locken med en sällsynt kam. Bär en hatt och gå i 2 timmar. Du bör inte gå och lägga dig i blandningen, eftersom senap kan orsaka irritation.

 • Med alkohol. Det är nödvändigt att torka lockar med 76% alkohol och applicera olja på toppen. Det måste vara vegetabiliskt. Tie lockar i en bulle och lägger på en hatt. Gå med en turban på huvudet i 2-4 timmar. Skölj med varmt vatten med avkok av ekbark.

 • Hur man tvättar svart henna från hårmaskar med alkohol

  Alkoholhaltiga drycker värmer upp hårbotten, men dessutom avslöjar de hårflingor, vilket hjälper till att bli av med naturliga färgämnen, vilket i sig ökar i krullets konsistens.

  Recept tvättar för svart henna med alkohol:

   Med konjak. Blanda i en behållare 50 ml brandy och 50 ml castorca. Applicera masken på krullarna, i 1 timme. Skölj inte blandningen, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice ovanpå alkohololjecockeln. Dessa ingredienser ska vara lika fördelade. Häll massan på håret och massagekrullarna, som vid tvätt. Lämna på i 4-6 timmar. Torka sedan strängarna ordentligt.

  Med vodka. Häll 70 ml vodka och 50 ml olivolja i en liten kruka. Lägg till en sked full av bi-nektar till blandningen. Före blandning bör smör och honung vara lite uppvärmd. För att göra detta, doppa kärlet med komponenterna i varmt vatten och häll dem på krullarna. Gnid in i rötterna och sprid över hela längden. Håll massan under huven i minst 2-4 timmar. Därefter kan du använda peroxidbaserade klargörande formuleringar.

 • Med alkohol och läsk. Blanda i 80 ml alkohol och 30 g natronpulver i en liten tallrik. Blanda blandningen och pressa 50 ml citrus (citron) juice i den. Smörj krullarna jämnt. Exponeringstiden är 1-3 timmar. Från tid till annan, kolla på krullarnas färg. Detta är ett av de mest skadliga sätten, men ganska effektivt.

 • Hur tvättar han henna korrekt med improviserade medel

  Trots effektiviteten hos masker med kefir, olja och alkohol finns det lika populära kompositioner med andra komponenter. Väl avlägsnat naturligt pigment med tjärsåp, ättika och salt.

  Recept för tvättar från improviserade medel:

   Med ättika. Du behöver bara förbereda den surgjorda lösningen. Häll 50 ml ättika i en liter burk varmt vatten. Häll lösningen i bassängen och kasta håret in i det. Rull krullar med en påse och en handduk så att vätskan inte dräneras från håret. Låt på i 10 minuter och skölj med schampo vatten. Detta verktyg torkar håret märkbart, men låter dem lysa avsevärt och avlägsna en del av pigmentet.

  Med majonnäs. Köp ett paket med naturlig sås. Det bör innehålla naturliga äggulor, ättika, olja och senap. Det är tack vare naturliga ingredienser som du kan avsevärt lätta krullarna. Majonnäs är bekväm att använda, eftersom den inte flyter och inte behöver blandas med andra ingredienser. Fett med majonnäs rikligen varje sträng. Den tid för vilken håret ska tända - 1-4 timmar. Förfarandet utförs före tvätt av håret, och majonnäs appliceras på torra lockar.

  Med älskling. Honung är lämplig för att lysa rött henna eller basma. Det ger curls en vete färg, tar bort den orangefärgade färgen. Det är nödvändigt att värma i en skål 150 ml maj honung. Ta den flytande produkten. Smörj varje sträng med en söt substans och packa den i ett paket. Sätt på en turban från en handduk. Lämna massan på locken i 3 timmar. Du kan hålla hela natten. Den söta produkten appliceras på våta krullar.

  Tvättmedel. Detta verktyg torkar tipsen, så efter proceduren måste du återställa krullarna. För att lätt tvätta bort det naturliga pigmentet är det nödvändigt att fukta låsen och skaka dem med tvåltvål. Lämna inte länge, tillräckligt med 20-50 minuter. Tvätta av med mycket vatten. Applicera en balsam på spetsarna. Du kan alternativt tvätta med tvål och vegetabiliska oljor.

  Lök. Grilla lite lök. Det är nödvändigt att få 100 ml gröt. Blanda potatismos med juice av 3 aloeblad. Gnid blandningen i rötterna och smörj sedan alla krullarna. Lämna under locket i 1-3 timmar. Lukten kan förbli under lång tid, därför bör du använda vatten med citronsaft under tvätt.

  Coffee. Denna metod hjälper till att ändra färgen lite, men det tar inte bort färgpigmentet. Med en mask av kaffebönor kan du göra krullarna mörkare och ge dem en trevlig chokladfärg. För att göra detta, blanda två matskedar av färglös henna med 4 matskedar malet kaffe. Det är bättre att använda färskt slipat korn. Torka den torra blandningen med varmt vatten tills gröt. Smörj vattnet varje krull och lämna under klädesfilmen. Exponeringstiden är som vanligt henna.

 • Rödpeppar. Du måste använda tinkturen i denna krydda. Häll flaskan i våta lockar. Det är nödvändigt att försöka att betyder att det inte kom till rötter. Det är inte nödvändigt att lägga på en hatt och en handduk. Exponeringstiden är 20-30 minuter. Tvätta av masken med schampo, fukta spetsarna med balsam.

 • Så tvätta Henna från håret - titta på videon:

  Hur man tvättar henna från håret

  För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

  Kortfattat om det viktigaste

  Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

  Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

  Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

  Hur länge efter färgning?

  Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

  • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
  • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
  • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
  • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

  Skäl till spolning

  En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

  • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
  • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

  Hur kan du snabbt dra hem hemma?

  Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

  Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

  • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
  • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
  • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
  • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
  • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

  Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

  Effektiva maskuppskrifter

  Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

  Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

  • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
  • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
  • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
  • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
  • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

  Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

  Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

  • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
  • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
  • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

  Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

  • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
  • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

  God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

  • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
  • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
  • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

  Professionella verktyg

  Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

  För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

  • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
  • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
  • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
  • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
  • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
  • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.


  Nästa Artikel
  Receptar hemlagade hårmasker med kaffe