Så här torkar du håret efter tvätt


Många faktorer påverkar hårtillståndet. Dessa inkluderar väderförhållanden, grundvård, kost, kamning och torkning. Vi är intresserade av det sista alternativet, betrakta det mer detaljerat. Den moderna rytmen i livet gör att många tjejer använder sig av termometrar. Som ett resultat blir håret skört och tråkigt. För att återvända till sin tidigare kampberedskap är det nödvändigt att observera viktiga funktioner. Låt oss namnge effektiva sätt att torka, vi kommer att välja huvudämnet.

Metod nummer 1. Naturlig hårtorkning

Naturligtvis är det mest acceptabla och korrekta alternativet naturlig torkning av håret efter tvätt. Med rätt manipulationer ser strängarna friska och glänsande ut.

 1. För att påbörja proceduren, tippa huvudet efter tvätt, så att håret faller ner över ryggen. Vik försiktigt huvudet med en handduk, släng krullarna över din axel till förgrunden.
 2. Samla nu in fukt så att den absorberas i tyget. Krama krullarna i en knytnäve, i vilket fall som helst, skruva inte av dem. Varje mekanisk effekt är förbjuden.
 3. Många tjejer gör misstaget att luta sina huvuden ner och omsluta en chock i en chock. Som ett resultat av sådana åtgärder försvagar lamporna på grund av spänning.
 4. När du blir våt, byt ut den våta handduken med en torr. Använd dina fingrar, dela hela hårvolymen i 3-4 sektioner. Samla nu fukten från varje del separat.
 5. Efter en noggrann samling vatten, ta en annan torr terryhandduk. Värm det på radiatorer, med en hårtork, strykjärn eller torkningstvätt. Wrap huvudet i en varm trasa utan att falla ner.
 6. Nu är det för små, du måste förlita dig på tiden. Spola regelbundet ditt hår, skicka det mellan fingrarna och skaka huvudet. Luftcirkulationen torkar chocken snabbare och ger volymen till frisyren.
 7. Efter alla manipuleringar kan man fortsätta kamma. Det viktigaste är att se till att högen är helt torr. Om vatten kvarstår i strukturen kommer du att skada skalorna. Börja kamma från tipsen, steg upp gradvis.

Rekommendationer för naturlig torkning

 1. För att påskynda torkningsprocessen, använd en balsam-balsam efter shampooing. Balsammen bibehåller den nödvändiga delen av fukt i strukturen och tar bort resterande vätska till ytan.
 2. Du kan kombinera styling med torkning. För att göra detta, låt håret torka under en varm handduk på 70%. Ta sedan bort tyget, separera mitt huvud med lockar. Var och en av dem klämmer i en cirkel och sticker vid rötterna och väntar på att torka.
 3. Glöm inte att skaka håret med händerna och rör mellan fingrarna. På så sätt delar du stapeln i strängar, så att håren ligger lätta.
 4. Försum inte bort de outplånliga balsamerna, de kan köpas på kosmetikaffären. Spraya produkten efter att ha samlat vatten med en handduk, gnugga den i ditt hår. Produkterna kommer att underlätta kamningen och mjukna håret.
 5. På sommaren lämna balkongen med ett vått huvud. Varmluft torkar strängarna utan att skada. Var inte under direkt ultraviolett strålning, de torkar ut håret och gör det skört.

Metod nummer 2. Slagtorkning

Om du behöver lägga håret i volymen vid rötterna eller böja ändarna i en viss riktning, torka inte med en hårtork. I det här fallet måste du följa en viss sekvens och följa huvudreglerna.

 1. Tvätta håret på vanligt sätt, var noga med att använda en balsam. Torka försiktigt strängarna med en handduk utan att luta huvudet neråt.
 2. Vänta 10 minuter för all fukt att absorberas i tyget. Om så behövs byt du handduken för att torka. Nu fördela produkten med effekten av termiskt skydd på varje sträng, vänta på partiell absorption.
 3. Kamma håret med händerna och fördela dem i separata strängar. Med hjälp av tunna kammusslor, gör flera skiljeväggar för att dela upp pålen villkorligt i 5-6 delar.
 4. Slå på hårtorken på medeltemperatur och lågt luftflöde. Håll enheten i hårbotten och håll ett avstånd på 15-20 cm. Torka roten på varje sträng.
 5. Stäng sedan av torken, låt huvudet svalna i 3-5 minuter. Fortsätt nu torka, flytta ner. Håll dig vid ovanstående avstånd.
 6. För att undvika tvärsnitt, torka inte håret till slutet. När fukten avdunstas med 80%, sätt på det kalla luftflödet, torka trådarna i ytterligare 3 minuter. Hjälpa dig själv med kamborste, ge en mopform.
 7. Efter alla manipuleringar, lämna håret, kommer de att helt torka i en kvart i timmen. Om håret utvisas, spraya det med en balsamspray för enkel kamning.

Rekommendationer för blåstorkning

 1. För att hålla håret jämnt och inte fluffigt, skicka en hårtork för hårväxt. Du bör inte torka metoden från motsatt, för efter proceduren kommer du att se ut som en maskros.
 2. Var noga med att använda en spray med värmeskydd. Det täcker hårfilmen och låter inte höga temperaturer tränga in i kärnan.
 3. För att minska skada som orsakas av hårtorken, sätt på enheten för funktionen "kalltorkning". På handtaget finns en knapp med en asterisk eller en snöflinga.
 4. Om möjligt kombinera en hårtork med en naturlig torktumlare, använd inte värmeanordningen oftare 3 gånger i veckan. Använd lämpligt munstycke.
 5. Om du är en glad ägare till långt hår, torka inte håret i ett tillvägagångssätt. Stäng av håret varje 5-7 minuter, täck mig vid denna tid med en varm handduk.
 6. Stanna inte länge på en plats. Försök att flytta torken jämnt. Torka rötterna först, sedan hela längden. Tipsen behöver inte noggrann torkning.
 7. Börja proceduren, sätt torktumlarens kraft på mittenmärket. Under torkningen kan du öka läget till maximalt för att förkorta varaktigheten. Avsluta alltid manipulering med en kallblåsare.

Metod nummer 3. Torktumlare

Spridaren är ett munstycke för en hårtork i form av en halvklot. Fingrar sätts in i kudden, vilket stimulerar blodflödet till hårbotten och låter dig skapa volymen vid rötterna.

 1. Tvätta först håret och torka det med en handduk. Stöt inte stöten, vrid inte strängarna i en bunt.
 2. Sprid över hela ytan av håret från värmebehandlingen. Du kan också använda en spray som ger lätt kamning.
 3. Låt håret torka, försiktigt sprida mousse eller stylingskum över rotområdet. Se till att kompositionen inte var för mycket. Annars blir håret till "istappar".
 4. Håll ner, sätt på diffusorn, håll den på baksidan av huvudet och tryck den på huvudet. Torka rötterna i 3 minuter, flytta sedan till toppen av huvudet och whiskyen. Håll alltid hårtorken i 90 graders vinkel.
 5. När du torkar rotområdet, ta startpositionen. Nu rikta flödet i riktning mot hårväxten. Efter torkning över hela längden, avsluta kallblåsningsoperationen. Stänk håret med lack om det behövs.

Hur man torkar hår rekommenderas inte

 1. Gnid aldrig strängarna med en handduk, vrid dem ihop. På så sätt skadar du ditt hår, som ett resultat kommer de att börja splittra och falla ut.

Om möjligt, torka håret naturligt. Om detta inte är möjligt, sätt på torken med en medelhastighet och lägsta temperatur. För att minska de skadliga effekterna av en termisk enhet, använd en diffusormunstycke. Spraya strängarna med en spray för att underlätta kamningen.

Hårtork: 11 huvudregler

Vet du hur man torkar håret med en hårtork? Visst, du vet inte alla subtiliteter och nyanser, men det är lätt att fixa!

De viktigaste reglerna för att arbeta med en hårtork

För att snabbt torka våta strängar, gör en vacker styling och håll ditt hår friskt, kom ihåg dessa viktiga regler.

Regel 1. Slå inte torken omedelbart till den maximala temperaturen - det är skadligt inte bara för enheten, men också för hår. Så, en av de vanligaste orsakerna till huvud kliar och torr mjäll är bara regelbunden torkning av hår med för varm luft. De första 5 minuterna är bättre att välja medelläge, och när huvuddelen av håret torkar, gå till maximalt. Avsluta proceduren med en genomsnittlig eller minsta temperatur.

Regel 2. Var noga med att hålla ett avstånd mellan håret och huvudet. Optimal prestanda - 15-20 cm. Med kortare avstånd finns det hög risk för torrt hår. Om du håller hårtorken torkar strängarna ut hårt.

Regel 3. Glöm inte att göra en 5-minuters paus - vid den här tiden är håret täckt med en handduk.

Regel 4. Rusa inte för att applicera skummet eller lacken på varma trådar - detta leder till deras bräcklighet.

Regel 5. Om du efter en schamponering använder en läkningsmask (speciellt med eteriska oljor eller proteiner), skynda inte att torka. Vänta en kvart i timmen, ta bort överskottsfukten med en handduk och använd sedan enheten.

Regel 6. Dela håret i flera tunna zoner - detta ger bra ventilation och gör att du kan räta ut trådar effektivt. Börja nära pannan, gradvis flytta till templen och den centrala delen. Arbeta med en separat sträng, knippa resten av håret med ett klipp så att det inte stör varandra.

Regel 7. Ta hand om att skydda ditt hår mot överhettning. Före torkning, använd ett bra termiskt skyddande medel - lotion, spray eller oljigt serum. De tillämpas på olika sätt:

 • Spray sprutas på det kammade håret från topp till spets;
 • Serum och lotion är markerade i palmerna, vilka sedan bärs på hårets huvud från topp till botten.

Regel 8. Torka huvudet i riktning mot hårväxten. Torkning i motsatt riktning leder till splittring av flakarna och stratifieringen av ändarna.

Regel 9. Var särskilt uppmärksam på munstyckena för torken. Så, en koncentrator (ett långsträckt munstycke i form av en båge) passar bäst till ett rund munstycke. Det riktar luftflödet till rätt ställe. För att ge håret en volym och skapa vackra lockar, använd en diffusor. Detta munstycke är bra för torra strängar. Det fördelar luften och förhindrar att krullarna torkar ut.

Regel 10. Håll instrumentet i din ledande hand.

Regel 11. För att ge håret extra volym, lyfta håret på rötterna och sträck dem till spetsarna.

Är det möjligt att torka håret så att de är frodiga och voluminösa? Gör det väldigt enkelt! Detta hjälper dig med våra detaljerade instruktioner.

Förbered allt du behöver:

 • Hårtork;
 • Styling fluid;
 • Krabba eller hårnål;
 • Shampoo ger volymen;
 • Rund stor pensel;
 • Lac.

Hur processen ser ut:

Steg 1. Tvätta håret med schampo för att öka volymen. Det ska också matcha din hårtyp.

Steg 2. Smörj spetsarna med balsam eller balsam. På grund av detta blir håret inte tungt och den resulterande volymen kommer att förbli under lång tid.

Steg 3. Torka håret med en handduk så att det inte finns någon fukt kvar. Annars kommer stylisten att limma samman trådarna.

Steg 4. Börja torka från baksidan av huvudet och fixa håret på kronan med en krabba.

Steg 5. Ta en hårsträng i handen, strö den med stylingvätska och vind den på borstning. Rikta luftflödet först till rotzonen och sedan till ändarna. Kör dem fram och tillbaka så att den heta luften inte skadar ditt hår.

Steg 6. Fäst de torkade locken med en lack av medium fixering - det kommer att hålla stylingen och kommer inte att väga ner den. Gel eller skum är bättre att inte använda - en tät struktur av medel kommer inte att hålla volymen.

Steg 7. Ta bort krabban från håret och torka håret på baksidan av huvudet, vid tempel och nära pannan.

Steg 8. Om det är ett kallt lufttillförselläge, dab dem med allt hår. Detta kommer att stänga skalorna och göra håret smidigt och glänsande.

Steg 9. Vid slutet av processen lutar du huvudet och lyfter upp kraftigt.

Steg 10. För att hålla volymen under en längre tid, lägg till strängar i de temporala, occipitala och frontala zonerna.

Steg 11. Sprid rotzonen en gång till.

Titta på videon: Allt om hemligheterna hos ordentligt hårtorkande hårtork.

Problemet med fluffigt hår är bekant för de flesta kvinnor. Att inte se ut som en maskros efter att ha tvättat ditt huvud, använd vår rådgivning.

 • Hårtork utan bilagor;
 • Medel för termiskt skydd;
 • Kam med breda tänder;
 • Straightening shampoo;
 • Hårnål eller krabba;
 • Rätande olja;
 • Bred borste.

För att torka strängar behöver det:

 1. Tvätta håret med en rakningsschampo.
 2. Blot vått hår med en handduk.
 3. Kamma dem med en bred kam.
 4. Använd medel för termiskt skydd.
 5. Blås torr utan bilagor. Separera bottenskiktet, sticka resten av håret med en krabba eller barrette. Dra strängarna ner med en bred borste tills den är helt torr.
 6. Upprepa processen med de återstående strängarna.
 7. Vid slutet av torkningen, torka håret med kall luft för att stänga skalorna och fixa resultatet.
 8. Smörj trådarna med rätningsolja - det kommer att göra dem glänsande och släta.

Hur man torkar lockigt hår?

Hur torkar håret med en hårtork, om de krular? Och med den svåra uppgiften kan du hantera det med ett slag.

 • Rundborste;
 • Hårtork;
 • Våffla handduk;
 • Medel för termiskt skydd;
 • Skum.

Gå nu till torkningen:

 • Steg 1. Tvätta huvudet.
 • Steg 2. Torka trådarna med en varm handduk.
 • Steg 3. Tillämpa medel för termiskt skydd.
 • Steg 4. Skaka flaskan med skummet, pressa bollen på handflatan eller kamma och fördela genom håret. Fett först rötterna och sedan hela längden. Överdriv inte det, annars låserna hålls ihop.
 • Steg 5. Torka håret med en hårtork, lyft dem med fingrarna nära rötterna och vrid det med en rund pensel (linda locket på borsten till de mycket tipsen).
 • Steg 6. Säkra stylinglacken.

Om du har en hårtork med diffusor, använd detta munstycke för att skapa en mycket vacker styling.

Förbered allt du behöver:

 • Hårtork med diffusor;
 • Kam med sällsynta tänder;
 • gel;
 • Luftkonditionering.

Steg 1. Väl kamma det tvättade håret med en kam med breda tänder.

Steg 2. Applicera en speciell balsam för tipsen.

Steg 3. Dela strängarna i flera identiska delar.

Steg 4. Torka var och en av dem med en diffusor. Det är tillrådligt att torka torken till lägsta luftflöde Curls i detta fall kommer ut snyggt och identiskt.

Steg 5. Om du vill öka mängden hår, torka huvudet och luta ner det.

Steg 6. Separata strängar kan bearbetas med en liten mängd gel för att ge dem en textur.

Är det skadligt att blåsa ditt hår?

Kanske är denna fråga nästan det viktigaste. De flesta experter insisterar på att trådarna torkar ut bara naturligt, men hårtorken fungerar mycket snabbare. Så är det skadligt att blåsa ditt hår?

Det finns flera faktorer som bör undvikas för att minska den negativa inverkan av denna enhet på strängar:

 • Höga temperaturer. Den konstanta användningen av varmluft leder till svaghet, brott, slöhet och håravfall.
 • Hög luftflöde. Den stora kraften av luftblåsning på håren underlättar dess separation. För att skydda dig mot sådana problem köper du en hårtork med en luftregulator.
 • Överdriven fläkthobby. Använd den här enheten endast två gånger i veckan;
 • Torka våta strängar. Detta är ett av de vanligaste misstagen! Var noga med att ta bort strängarna med en handduk och ta bort överskott av fukt.
 • Använda billiga apparater. Dyraare modeller är bra eftersom de inte ger mycket varm luft. Billiga motsvarigheter ger ofta för varmt en ström av luft, vilket är fylligt med försämring av hårets tillstånd.

Genom att följa dessa rekommendationer kommer du att kunna behålla hälsan och skönheten i ditt hår under lång tid.

Se även: Torka håret med huvudet ordentligt och utan att skada håret.

Så här torkar du håret: effektiva knep och tips

Hälsningar till er mina kära läsare av min blogg! Ämnet som vi kommer att tala om idag ligger nära alla oss tjejer, oavsett ålder. Jag bestämde mig för att samla råd från trichologer, mästare - frisörer, stylister på frågan om hur man torkar håret ordentligt? Personligen undrar jag alltid: varför efter torkning är min mästare i salongläggningen magnifik, lysande, och när jag gör det hemma visar det sig något fluffigt som en maskros?

Några allmänna tips

Om dessa samma frågor oroar dig också, låt oss lära oss hur du torkar och stilar dina lockar korrekt, oavsett längd och struktur.

Hur torkar håret

För olika typer av hår, för olika längder, finns olika vårdregler. Trots detta finns det några grundläggande regler som gäller för alla:

 1. Hår i en handduk efter tvätt måste vridas ut, enkelt och försiktigt, men försiktigt. Med intensiv friktion förstörs strukturen, strängarna blir sköra och splittrade.
 2. Var inte lång med ett vått huvud - långvarig exponering för fukt är också ogynnsam för vårt hår.
 3. Tvätta det tvättade huvudet med en mjuk handduk, håll i 10 minuter, gå ytterligare 10 minuter utan en handduk utan att kamma den: bara tid för frukost eller morgonkaffe. Först efter det börjar torkning och styling med en hårtork, eller utan det.
 4. Den viktigaste tabu vården går till sängs med ett vått huvud. Det är inte ens hur frisyren kommer att se ut på morgonen. Friktionen som finns mellan vått hår och sängkläder är skadligt för nagelbandet.

Så här torkar du håret: Använd en hårtork

Hårtork har länge blivit en oumbärlig hjälpare, vilket gör det möjligt för oss att minska tiden för morgonprocedurer, underlättar frisyrstilar av olika typer och längder.

Hur man använder en hårtork

Är det skadligt att blåsa torrt hår?

Vissa kosmetologer föreslår även ett antal fördelar med sådan torkning över den naturliga processen. För att krullarna inte blir torra och spröda, så att de inte fluffar, passar bra, följ enkla men viktiga rekommendationer:

 1. Spara inte på ditt hårs hälsa. I lågkostnadsmodeller är kraft- och luftflödes temperaturregulatorn ofta dåligt inställda.
 2. Börja torka, mycket av fukten är borta i handduken.
 3. Se upp för temperatur och exponeringstid.
 4. Introducera vanan att använda termiska geler och sprayer.
 5. Direkt luftströmmen är inte kaotisk över hela huvudet, och dela chocken i separata strängar.
 6. Påverka varje zon med kall luft.
 7. Curl process, från rötterna, gradvis flyttar till tipsen.
 8. Långt hårtork, från början av botten. De centrala strängarna vid denna tid samlas i en bunt på toppen, fästes med en barrette. Gradvis ta krullen bort från kammaren och arbeta med dem en efter en.
 9. Neka inte att använda ett munstycke som reglerar luftens riktning, detta är särskilt viktigt för svagt och tunt hår. I det här fallet är det lämpligt att välja ett kallt eller något varmt läge vid hög hastighet.

Är viktigt. Ta inte apparaten i huvudet närmare 20 cm.

Torka till volymen

Skapa ett voluminöst hår med en vanlig hårtork hjälper dig att runda kam - borste, munstycke för att styra luftstrålen, kam med breda tänder, lack eller andra stylingprodukter:

 1. Kombinera ditt hår så att det blir smidigt, utan trassiga tips, med hjälp av en kam.
 2. Skruva de enskilda trådarna på en rund borste och torka dem individuellt, från basen.
 3. Gel eller serum för styling appliceras innan torkning börjar och det erhållna resultatet är fixerat med lack.

Volym med diffusor

Skaparna av hårtorkar uppfann för oss tjejer, en utmärkt sak - en speciell enhet kallad diffusor. Det ser ut som en rund disk med utskjutande tänder. Denna bilaga hjälper hastighetstiden signifikant och minskar risken för torrt hår. Förutom att skapa en volym diffusor kan användas när du behöver släta ut en stygg vågig chock.

Rådet. När du väljer själv en sådan assistent, var uppmärksam på längden och tjockleken på hans "tentakel". För de som har kort hår lämplig diffusor med korta fingrar, långa trådar - vilket innebär att spikarna ska vara längre.

Rekommendationer för torkning med ett sådant munstycke skiljer sig inte från de viktigaste: användningen av termiska skyddsmedel, torkning i separata delar, temperaturkontroll.

Tips för speciella tillfällen

Så det är vanligt i våra tjejer: Om flätorna är raka och släta, vill vi lockiga lockar. Ägare av krullar driver dem för att anpassa och räta ut. Hår av olika strukturer, särskilt efter de manipuleringar som utförs på dem, torkas också annorlunda.

Lockigt hår

Vanligtvis är tjocka krullar alltid något hårdare och tjockare än raka strängar. När de utsätts för en het ström, förbättras dessa krullningskvaliteter. Dina krullar kommer alltid att locka ögat, om du efter tvätten följer dessa rekommendationer:

 1. Krokigt hår - det här är fallet när det torkas naturligt i luften är att föredra för en hårtork.
 2. Om du väntar på att torka utan yttre ingrepp under lång tid, välj en hårtork med diffusor eller hårtork - kam.
 3. Torka inte helt krullarna. Lämna våta ändar, ge dem en spiralform. Sådana våta krullningar skärpas nedåt och räta dem något vid basen.
 4. Undantaget är när du lägger på de vågiga strängarna med en jämn yta när du lägger dem. Därför måste de vara helt torra. Att missbruka denna metod är inte värt det, för att inte skada den redan svaga, skyddande beläggningen.

Curly hårtork

C perm

Utför en voluminös lång frisyr på tunt och sparsamt hår perm. Efter denna procedur krävs särskild vård:

 1. Torka krullen på ett naturligt sätt, slå ibland dina händer för lätthet.
 2. Om det behövs, torka snabbt, använd lätt kall hårtork.
 3. Glöm inte de speciella skyddsåtgärderna mot överhettning.
 4. Öva på stora curlers.

Hur man torkar håret genom en kolsyrare

Och här är en kolander, frågar du? Köksutrustning för detta ändamål - en fin sil med ett metallnät. Med en enkel enhet kan du skapa vackra små lockar, som efter en lätt kemi. Gör så här:

 1. Tvätta och torka håret med en handduk.
 2. Applicera styling gel.
 3. Vik det våta håret i en sikta och torka genom det.
 4. Ta inte en hårtork närmare 20 cm från sikten.
 5. Effekten av denna procedur är en lätt, behaglig curling.

Hur man torkar håret genom en kolsyrare

Efter keratinrätning

Naughty fluffy strands blir slät och glänsande efter exponering för dem med speciella blandningar med högt innehåll av keratin. Dessa produkter innehåller också näringsämnen som positivt påverkar hårsäckarna. Tvättning och torkning av huvudet efter rätningen är något annorlunda än det vanliga förfarandet:

 1. Du kan tvätta håret bara tre dagar efter appliceringen.
 2. Torka snabbt och mycket varmt hårtork.
 3. Använd endast speciella schampon.
 4. Håll ditt hår från att bli vått, och om du råkar falla under regnet, så snart du kan slå på torktumlaren till en hög temperatur och torka snabbt.

Smal krullar

Moderna metoder för hårförlängningar gör det möjligt att framgångsrikt genomföra med färgning, alla slags styling, toning, straightening eller lindning. Den största försiktigheten är inte att påverka kapselmonteringen. Med tanke på detta ögonblick, när du torkar håret, använd följande regler:

 1. Du bör inte lägga handduken på huvudet, bara ta bort håret så att vattnet inte droppar ur det och torka det naturligt.
 2. Kombination av våta strängar rekommenderas inte heller.
 3. Om du skyndar dig och behöver torka snabbt, använd en hårtork med kall luft, men förbi utrymmet med kapslar.

Hur man torkar utan hårtork

Tänk inte att torka en tjock mopp i friska luften inte kräver att en specifik algoritm följs. Långvarig exponering för fukt väger håret och leder till förlust. Så låt oss lära känna råd från experter:

 1. Så att håret efter tvättning är mindre förvirrad, kamma dem nödvändigtvis före proceduren.
 2. Våta strängar klämmer ihop händerna separat.
 3. Wrap huvudet med en varm handduk, som förvärms med järn eller på batteriet.
 4. Efter att ha blivit våt, byt handduk till andra, också varma.
 5. Exfoliera lite fuktigt hår i luften och borsta det först efter det.

Korrekt hårvård - det viktigaste villkoret för sitt attraktiva utseende. Jag hoppas att vårt råd hjälpte dig idag att få svar på frågan om hur man torkar håret ordentligt. Glöm inte att dela med dig av dina vänner och besök oss igen - vi förbereder oss mycket intressanta saker.

Hur man torkar håret

Modern ekologi har länge varit fattig. Skadliga miljöförhållanden påverkar omedelbart vårt utseende och välbefinnande. Lägg till detta stress, obalanserad kost och frekvent styling - det är inte konstigt att väldigt få människor nu kan skryta med frodigt glänsande hår. Och regelbunden hårtork med hårtork, som måste tillgripas på grund av kronisk tidstryck. Men en hårtork, till skillnad från andra faktorer, kan, när den används ordentligt, inte orsaka hård skada.

Vad är skada hårtork

Även barn vet förmodligen att det är skadligt att ständigt använda en hårtork för att torka håret. Överallt säger och skriver de om detta utan att verkligen förklara vad huvudproblemet är. Och det är inte bara och inte ens så mycket i hårets uttorkning, även om detta också är viktigt - med mycket fuktförlust bryts de mycket, och ändarna är stratifierade.

I själva verket är den enda fördelen med hårtorken att med hjälp kan du snabbt torka huvudet efter tvätt och till och med lägga på håret. Men ofta betalar du priset för detta tråkiga, försvagade håret.

Huvudskälet är att vid tre tilltagande torkning påverkar tre faktorer omedelbart det:

 1. Hög temperatur Hår består huvudsakligen av en proteinförening - keratin. Och under termiskt inflytande förändras proteinet dess struktur. Vågen som skapar ytskyddsskiktet öppnas något, och håret förlorar sin styrka, blir lös, dåligt mottaglig för styling.
 2. Hög lufthastighet. Ju starkare vinden blåser desto snabbare tvättar torkningen. Luftflödet som det blåser bort fukt från dess yta. Samma sak händer med håret - desto högre hastighet ställs på hårtorkregulatorn, ju mer torr och mindre elastisk håraxeln blir.
 3. Styling produkter. För att bättre fixa frisyren appliceras skummet och gelen ofta före torkning av håret med en hårtork för volym, till exempel. Vid uppvärmning tränger skadliga kemiska beståndsdelar från dessa medel in i hårstrukturen och förstör det. Därför behöver du bara välja produkter av beprövade varumärken och använda dem så lite som möjligt.

Det finns ett annat mycket obehagligt ögonblick för håret - många tycker om att dra håret med penselborstningen. Denna process gör att du verkligen kan skapa en stor mängd extra volym och uppnå perfekt jämnhet. Men du kan upprepa det med en gång i veckans styrka.

När en hårborste drar vått hår gör det det tunnare och löst. Sådant hår bryts ofta vid rötterna eller i mitten av längden.

Torka huvudet korrekt

Men måste verkligen helt överge torken? Om du har kort hår som torkar snabbt på egen hand så är det här ett perfekt alternativ. Även om naturlig hårtorkning har sina hemligheter är det i alla fall mindre skadligt än en hårtork.

För medelhår är mycket användbar munstycksdiffusor, vilket möjliggör torkning för att bilda en fin, något disheveled curls. Detta kommer att spara håret från att behöva uthärda uppvärmning med en curling eller strykning.

Naturligtvis uppnås inte den perfekta formen av lock med diffusor, men du kan snabbt skapa ytterligare volym och samtidigt inte skada håret.

Med ett långt hårhår fungerar det här alternativet inte. Torka dem naturligt under lång tid. Och gå i säng med ett vått huvud kan inte i alla fall. Det faktum att det är extremt obehagligt att ligga på en våt kudde är liten jämfört med det faktum att håret tvekar under natten och det är inte alltid möjligt att räta ut det på morgonen även med ett strykjärn. Så, detsamma är det värt att lära sig att torka håret med en hårtork.

utbildning

Det första och viktigaste skedet av korrekt torkning är att förbereda håret för denna process. Först måste du tvätta dem ordentligt. Shampoo rester måste neutraliseras med balsam eller balsam.

För att behålla håret i gott skick behöver de fuktgivande och / eller närande masker. De appliceras före eller i stället för balsam och tvättas noggrant med rinnande vatten efter 3-5 minuter.

Nu är det väldigt viktigt att ta bort överskott av fukt - desto mindre blir det kvar på håret, desto kortare kommer torkningen att vara med en hårtork. Men i alla fall är det omöjligt att klämma, än mindre vrida hår! Rester bör tillåtas tömma fritt i 1-2 minuter och sedan noga blotta huvudet med en handduk.

Om håret är hälsosamt blir det lätt att kamma utan att använda ytterligare medel. Skadad och överdriven skadad, och sedan, för att borsta dem, måste du använda outplånliga balsams. Applicera dem på det våta håret och mycket små portioner, varsamt fördela längden. Nu kan du kamma ditt huvud med en kam med stora, stumma tänder och börja torka.

Torkning och / eller styling

När du torkar hår med hårtork är små saker mycket viktiga. De låter dig göra denna process så bekväm och säker som möjligt.

Här är några tips som professionella frisörer ger:

 • Det är bättre att börja torka håret från baksidan av huvudet, sedan sidzonerna och den sista - bandet. Kort och medelhårt hår, du kan först torka hela huvudet på rötterna - det ger dem extra volym.
 • Långt hår är bäst uppdelat i zoner med clips. Detta kommer att undvika att torka samma trådar och hjälpa till att släta håret med hög kvalitet, så att du inte behöver använda järnet.
 • Luftens riktning är alltid från rötterna till spetsarna. Det sätter munstycket - navet, som måste användas om du inte använder en diffusor.
 • Inga balsams och masker ersätter produkterna med termiskt skydd - det bör appliceras före varje användning av hårtorken på lite fuktigt hår. Efter detta måste strängen kammas så att sprutan är bättre fördelad.
 • Temperaturregimen väljs beroende på hårets tjocklek och önskad effekt. Om du behöver lägga sig styggt, tjockt, tjockt hår, kan du till och med ställa in max. Men för tunn och skadad - under strängaste förbudet. De behöver torkas bara lite varm luft.
 • När du lägger med borstborstning, torka omedelbart något och värm hela håret och dra sedan ut de enskilda strängarna, dabbing dem först med varm och då kall luft.
 • Även vid läggning bör avståndet från strängen till torken inte vara mindre än 10 cm. Endast vid användning av diffusor är det minimalt, men samtidigt aktiveras en mild temperaturreglering. Ju varmare luften desto större är det säkra avståndet till håret.
 • När det är nödvändigt att torka snabbt, gör det genom att öka luftens hastighet och inte genom en starkare uppvärmning av håret. Kort och medium hår torkar snabbare om du tar bort navet. Nästan hela huvudet blåses så jämnt, men efteråt ser det sig obehagligt.

Reglerna är inte komplicerade alls, men om du följer dem regelbundet kommer du snart att upptäcka att hårets tillstånd har märkbart förbättrats - det har upphört att torka ut mycket och bli mer elastiskt.

Lika viktigt är kvaliteten på den enhet du använder. Om håret är färgat eller försvagat och du planerar att torka huvudet med en hårtork varje dag, bör du tänka på att köpa en professionell apparat.

Även om hushållsapparater från vissa tillverkare (till exempel Philips, Bosch eller Roventa) har alla nödvändiga funktioner för säker hårtorkning: jonisering, kall luftflöde, flera steg för att justera hastighet och temperatur samt olika munstycken.

fixering

Men torkning är inte allt. Vacker frisyr måste lösas. Men först måste helt torkat hår dras med en svag ström av kall luft. Var inte rädd för att den kommer att svika - om du följer samma riktning som under torkning, kommer installationen inte att lida.

Under påverkan av köldinskalor med kall luft ökar håret glatt och elastiskt.

Om du är van att använda lack, notera att det inte är applicerat på varmt hår. Efter torkning ska det svalna till rumstemperatur och först då kan frisyren fixas. Annars kommer lacken att hålla fast ihop och håret kommer att förlora rörlighet, och det kommer vara extremt svårt att kamma ut det på kvällen.

Vid applicering av vax eller skum före torkning behövs vanligen inte längre lack. Dessa verktyg ger en stabil elastisk fixering (om de är av hög kvalitet). Därför är det tillräckligt att låta håret svalna och försiktigt kamma. Krullar ordnade med diffusor kan enkelt piskas något med fingrarna för att ge dem naturlighet.

Om du självständigt gjort laminering med gelatin hemma, kan du bara torka håret med lite varm luft, annars blir det tråkigt. Och ytterligare fixering efter torkning i detta fall behövs inte.

Naturtorkning

Trots det, även med en mycket försiktig, men för ofta användning av en hårtork, blir håret skört och ändarna börjar splittras starkt. Det är därför det är lämpligt åtminstone från tid till annan för att låta håret torka naturligt.

Men det betyder inte att du behöver gå runt huset eller gatan med ett vått huvud och vänta på att fukten ska förångas helt. Korrekt naturlig torkning ser ut så här:

 • Efter tvättning av håret, tryck försiktigt fingrarna utan att dra håren;
 • överskott av fukt smutsas med en handduk;
 • en turban av en handduk uppvärmd på ett batteri eller ett elektriskt järn, under vilket allt hår är dolt, viks runt hans huvud;
 • efter 15-20 minuter ersätts den redan kylda handduken med en ny;
 • Nu kan du noga kamma det våta håret och låt det torka vid rumstemperatur.

Våt hår kan inte flätas i pigtails eller curled på curlers. För sådan styling borde de bara vara lite våta. Och för att hålla vågorna bättre kan flätat eller tvinnat hår värmas upp igen med en hårtork i 3-5 minuter.

Det finns också förbud. Torka inte vått hår i stark vind eller i direkt solljus. Så förlorar de snabbt fukt och blir följaktligen spröda och förlorar sin vackra glans.

För torkning och rätning samtidigt försöker vissa att använda ett platt järn. Men den här enheten används uteslutande på torrt hår! Detsamma gäller krulljärn och andra elektriska apparater som har direkt kontakt med håret.

Hur torkar håret

Artikelns innehåll:

 1. Hur man väljer en hårtork
 2. Hur man torkar
  • Att inte falla ut
  • Att ha en volym
  • Att inte fluffas
  • Att krulla

 3. Hur man torkar utan hårtork

Torka håret är en ganska noggrann övning, som kräver försiktighet och har sina egna subtiliteter. Felaktig användning av hårtorklägen eller överdriven krullning kan leda till deras beklagliga utseende.

Hur man väljer en hårtork för att torka håret

Tekniken att torka håret är mycket viktigt, men det är nödvändigt att din hårtork är bekväm och funktionell. Det finns några tips att tänka på när du väljer en enhet:

  Det kräver en stor kapacitet av hårtorken, eftersom det kommer att påskynda torkningsprocessen, och följaktligen kommer flödet av varm luft inte att torka över håret.

Fokusera på hårtorkar med flera temperaturregimer. Detta kommer att bidra till att justeringen baseras på hårets tjocklek och längd.

Det är önskvärt att satsen hade två munstycken: en koncentrator (reglerar flödet av luftflödet) och en diffusor (producerar torkning vid hårets rötter, vilket ger dem volym).

Först och främst bör det vara bekvämt för dig att kontrollera hårtorken, eftersom placeringen av reglagen och knapparna för att spela en viktig roll.

Fokusera inte på enhetens lätthet. Ofta använder de billiga material. Motor spola tillbaka koppartråd, som snabbt överhettar och bränner. Hårtork bör vara massiv.

 • Ge företräde för hårtorkar med plastmunstycken. Om spetsarna är tillverkade av metall, är det skönt att håret överskuggas, de blir svaga.

 • Nyligen har hårtorkar med icke-standardfunktioner uppstått som förenklar torkningen och gör den säkrare och bekvämare. Enligt säkerhetsreglerna i badrummet får man inte använda en trådbunden torktumlare. Av detta skäl började många tillverkare producera enheter utrustade med batterier och några till och med gaspatroner. Detta gör torkningen i badrummet säkrare.

  Förutom den stegade reglering av värmemodus och kraft, började man nyligen producera hårtorkar med en digital skala som du kan exakt bestämma graderna och vissa hastighetsparametrar. Det är mycket praktiskt för oärligt och problematiskt hår.

  Dessutom finns fenes-caps. Utseende, de liknar en mjuk silverlock. En slang är ansluten till den genom vilken varmluft som levereras. Vissa modeller har inbyggda jonisatorer. Joner - partiklar som har en positiv laddning kan minska immunitet och prestanda. För att minska de skadliga effekterna är emellertid elektroderna installerade i torkmedlen, de skapar negativa partiklar. Den senare har en positiv effekt på håret. Fukt tränger in i dem, vilket ger vitalitet vitalitet och elasticitet.

  Hur man torkar håret

  Det finns två typer av torkning efter tvätt: med hårtork och på ett naturligt sätt. Var och en av dem är bra på sin egen väg och har sina egna fördelar. Blås-torr - mycket mer praktisk, snabbare och bekvämare. Naturtorkning är säker, skadar inte hårets struktur.

  Hur torkar håret så att det inte faller ut

  Sällan behöver kvinnor på kortast möjliga tid att torka krullarna och göra styling, vid sådana tillfällen sparar en hårtork. Frekvent användning av det kommer att leda till torrhet och håravfall, såvida du inte vet och följer vissa rekommendationer och följd av åtgärder:

   Vid slutet av tvätten sätta omedelbart ditt hår med en varm handduk så att den absorberar överskott av fukt. Kulans längd beror på hur mycket du kommer behålla det. Som regel är det för lång hår tillräckligt att hålla dem insvept i ungefär femton minuter.

  Innan du börjar torka, måste du applicera en värmebeständig gel eller spraya på krullarna, eftersom den direkta effekten av hetluftflöden är farlig för hårstrukturen. Kamma sedan och dela dem i små trådar.

  Blödtorkning börjar från pannan, går till den tidsmässiga delen och sedan till mitten av huvudet. Occipital curls förbli slutligen.

  Lämna en liten bunt hår i pannan, och resten samlar in, vrider i en knut och slaktar. Använd hårtorken för att börja torka icke stickade trådar.

  Börja inte med det maximala värmetillståndet. Det kommer att skada både ditt hår och hårtorken själv. Slå på medeltemperaturen. Maximalt är att flytta först efter att hårets huvuddel torkar.

  I slutet, blåsa håret med kall luft och fortsätt till nästa strängar.

  Om ditt hår är svagt och sparsamt, är det bäst att använda "mildt" läge (kall luft) hela tiden. Dess flöde riktas längs tillväxtlinjen: du måste börja från rötterna och leda till spetsarna. På det här sättet stänger du hårflingorna, utjämnar dem. Denna process använder ett speciellt koncentratormunstycke som hjälper till att reglera luftstrålens riktning. Håret blir mer hanterbart, mindre krökt, skapar inte effekten av "maskros".

  Strömmen av varmluft från koncentratorn bör gå parallellt med kammen, annars kommer dina krullar att torkas ojämnt och, som ett resultat, ligger formlöst.

  Hårtork bör vara 20-25 cm från krullarna, för att inte överdriva dem. Lyft varje sträng en efter en och torka den, vilket gör mjuka rörelser över hela ytan. Du kan inte hålla hårtorken i ett huvudområde för länge. Detta kommer att torka ut inte bara krullarna utan även hårbotten, vilket leder till mjäll.

  Vid torkning med hårtork är det lämpligt att använda rundkammar med plastborst, men inte metallisk. Metall kan skada hårbotten och orsaka skada på hårsäckar.

  Torka inte håret i badrummet, eftersom det är koncentrerad fuktighet, kan det sträcka sig under procedurens längd. Torka i ett rum med låg luftfuktighet.

  I slutet, kamma och lägg ditt hår. Totalt tar tid för torkning och styling ca 10-15 minuter. Processens varaktighet beror på hårets längd och tjocklek.

 • Om du planerar att utföra ytterligare manipuleringar med krullarna, bör du inte torka dem helt. Rent och lite fuktigt hår är mycket mer lydigt.

 • Om du har problematiskt hår, då är det under torkningen värt att göra fem minuters paus och täcka håret med en torr handduk. Under denna tid kommer ditt hår att kunna ta en paus från de heta luftströmmarna.

  Hur man torkar håret till volymen

  Problemet med brist på hårvolym är ganska vanligt. Kvinnor börjar i sådana fall tillgripa olika metoder: speciella schampon, balm, sprayer, masker. Krullarna kan emellertid lätt ges volym och med hjälp av en hårtork, en kam med breda tänder och en rund pensel.

  Under torkning görs det enligt följande:

   Som med vanlig blåstorkning måste du bli våt efter att ha tvättat håret med en varm handduk för att avlägsna överskott av fukt. Kom ihåg att gnugga håret är strängt förbjudet, eftersom du bryter sin struktur, direkt hårvågar mot tillväxt.

  Kamma försiktigt det våta håret med en bred kam, så att dina tips inte är trassliga.

  Spraya en värmespruta på håret för att förhindra sårbarhet.

  Sätt navet på torktumlaren. Ta en hårsträng, vrid den med oförskämda rörelser på en rund, bred kam och torka, från rötterna och gå ner nedanför spetsarna. Se till att hårtorken inte ligger nära hårbotten.

 • Vid slutet av hårtorkningen är det lämpligt att fixera effekten och spraylacken på det färdiga håret. På det här ganska enkla sättet skapar du en stabil volym av dina lockar.

 • Hur torkar du håret så att de inte fluffar

  Ett annat vanligt hårproblem är deras tendens till fluffighet. Ägare av hår, som en maskros, börjar använda sig av olika geler och lacker, men allt börjar med torkningsprocessen, och det beror på hur ditt hår kommer att ligga till nästa shampooing.

  Här är sekvensen av åtgärder:

   Det är tillrådligt att tvätta håret med en rakningsschampo.

  Våt krullar blöt med en handduk, kamma dem med en bred kam.

  Applicera värmespray.

  Det är nödvändigt att torka utan bilagor, så att håret förblir lite fuktigt.

  Samla det övre lagret av trådar i svansen och börja torka botten. Curls bör dras ner med en bred pensel. Detta bör göras tills det är helt torrt. Upprepa proceduren med toppskiktet av hår.

  Vid slutet av torkningen, byt hårdvarutillståndet till kall luft och gå igen runt hela hårets område för att konsolidera resultatet.

 • I slutet ska du applicera rätningsolja i håret, vilket hjälper till att hålla dem släta och glänsande.

 • Hur torkar håret så att de krullade

  Ägare av rak och slät hår vill ofta ändra bilden och vara med vågigt hår. En hårtork och en rund borste kan hjälpa till med detta:

   Efter shampooing, torka håret med en varm handduk så att retentionskummet inte tömmer av strängarna.

  Applicera värmebeskydd på krullarna.

  Ta en flaska stylingskum, skaka den före användning. Tack vare dispensern kan du styra hur mycket pengar (beroende på hårets tjocklek) måste pressas ut på din handflata eller kam.

  Skummet appliceras först på rötterna och fördelas jämnt genom håret med en kam. Var försiktig och lägg inte mycket pengar, eftersom krullarna kan bli svåra, hålla fast och se slarviga ut.

  Börja torka med en hårtork, samtidigt som du lyfter håret med fingrarna från rötterna och roterar med en rund borste (vindsträngen rakt upp till spetsarna på borsten).

 • Vid slutet av installationen, åtgärda effekten genom att spruta krullar med lack.

 • Håret kommer inte bara att krulla utan också ha extra volym. Håret kommer att vara vackert, snyggt och organiskt.

  Hur man torkar hår utan hårtork

  Mycket frekvent torkning av hår med termoelement torkar dem ut, gör dem fluffig, spröd, bryter upp strukturen. Därför bör du ibland ta till sig naturlig torkning. Men, utan att följa en specifik algoritm av åtgärder kan du skada dina lockar.

  De viktigaste rekommendationerna för naturlig torkning:

   Innan du tvättar är det bättre att kamma håret, de blir mindre förvirrade, de blir enklare att torka.

  I slutet av shampooing är det nödvändigt att klämma varje hårsträng med händerna för att avlägsna överskott av fukt.

  Sedan är håret inslaget med en varm handduk (du kan värma den med ett strykjärn eller placera det på batteriet). De lindar huvudet tätt. Efter 3 minuter (eftersom fukt absorberas) ska handduken ersättas med en torr.

  Du bör inte torka håret utomhus, eftersom det kan orsaka viktning vid rötterna och leda till för tidig förlust.

  Att vara i direkt solljus är oönskade. Det är bättre att ha på huvudbonad, eftersom ultravioletta strålar påverkar håret hårt, de blir övertorkade och tråkiga.

  När curls har torkat ut med 80%, ta bort handduken, eftersom långvarig bär det kan störa hårets struktur och kvalitet.

 • Du kan bara kamma efter den slutliga torkningen, eftersom vått hår blir mer ömtåligt. När de kammar i det våta tillståndet sträcker de, bryter och faller ut.

 • Så att torka håret - se videon:

  Slagtorkning: Stora misstag

  Hur man torkar håret

  Varför är salong styling alltid bättre än hemlagad? ELLE avslöjar professionella hemligheter och berättar hur man torkar håret med en hårtork.

  Bli av med överskott av fukt

  Ju sämre du torkar håret desto längre måste de kommunicera med hårtork, och det här är inte det mest användbara företaget. Dessutom, på lite fuktigt hår, beter sig de aktiva ingredienserna i produkterna bättre än på våta. Så efter tvättning, torka försiktigt huvudet med en handduk, och de bästa är gjorda av mikrofiber: Sådana fibrer är mjukare än terrydukarna, vilket innebär att det inte finns någon skada på håret. Och gnid aldrig ditt huvud och krullar med kraft - det här är en av de vanliga orsakerna till hårbrott. Vänta 10-15 minuter efter duschen (den här gången räcker till frukost, smink eller klädsel) och bara sedan fortsätt till installationen.

  Lägg till termiskt skydd

  Ett av misstagen när man torkar håret med en hårtork är försummelsen av högspecialiserade medel. Innan du tar upp hårtorken, curling irons eller straightener, gnugga strängarna med en värmeskyddande spray eller lotion. Deras uppdrag - för att förhindra skador från höga temperaturer och att noggrant mätta fukt - är möjlig. Applicera det på torkat hår, jämnt, strand efter strand.

  Överdriv det inte med styling

  En annan av de fel som är förknippade med processen att torka en hårtork - ett överflöd av produkter för styling. Principen om överdosering innebär inte ett bättre resultat eftersom håret fortfarande absorberar exakt så mycket som de behöver och inte en droppe mer. Överdriv det och du kan gå under duschen igen - det enda sättet att bli av med den feta filmen är det enklaste. Layfkhak till dig i hjälpen: om du ska lägga en produkt på palmer och att mala lite, så tillåter du att hantera mindre kvantitet och att placera jämnt.

  Välj rätt pensel

  Om du har långt och / eller lockigt hår, kan en rund eller platt borste inte lossa alla knutar och lossna knutarna. Som ett resultat drar du och drar håret, vilket inte alls är glatt. Kommer att hjälpa till med en enkel träkam eller Tangle Teezer. Medan håret fortfarande är vått, och termosprayen redan är påsatt, rulla kammen från spetsarna och gå upp till rötterna. En borste är användbar under installationen. Metalltänder värmer varmt upp från en varmluftsflöde av hårtorken, vilket skadar håret. Använd därför en björnborste, speciellt om du har blekta eller försvagade trådar.

  Dela in i zoner

  Blödtorkning är inte så lätt uppgift när det bara finns två händer och oföränderligt större hår. Uppdelningen av moppen i separata zoner underlättar processen väsentligt och säkerställer det bästa resultatet. Dela håret i fyra sektioner (vertikalt avstånd från pannan till mitten av nacken, horisontellt sträcker sig från öron till öra) och säkra med speciella klipp eller fjärilsnålar. Börja torka från nacken. När du är färdig med den första nedre zonen, anslut den med den andra fortfarande våta toppen och torka dem ihop. Detta skapar en mer naturlig frisyr.

  Använd munstycket

  Ett munstycke (som regel en diffusor eller en slitsliknande koncentrator) ingår inte av misstag i förpackningen för varje anständig och speciellt professionell hårtork. Det bidrar till att rikta och koncentrera luftflödet till var du behöver, i stället för att slumpvis blåsa och kasta hår i alla riktningar. Det korrekta navet är långt och inte brett, med en smal slits: Torkning är inte snabb, men jämnt. Munstycket ska vara en fortsättning på hårtorken, så vrid den inte vinkelrätt. Den stora runda diffusorn gör jobbet mycket snabbare än navet. Men den utilitariska rollen som "fingrarna" är tveksam: de är avsedda att skapa en basvolym, men de brinner lätt i hårbotten.

  Håll hårtorket rätt

  Håll hårtorken så nära som möjligt för håret, du får inte torka dem snabbare, men bara snabbare skador. Det optimala avståndet är 15 cm. Detta avstånd garanterar en jämn torkning och gör det möjligt att inte vara sen för arbete. Flytta gadgeten smidigt från rot till spets av strängen och håll munstycket parallellt med det. Detta garanterar enhetlig torkning genom hela längden och jämnheten. Ja, och händerna blir inte trött längre.

  Håll hårtorket i vänster hand

  Som regel tar vi (och många frisörer) en hårtork i höger hand och en borste till vänster. Gör motsatsen. När borsten är i en starkare, så kallad dominerande borste (för vänsterhänder är den respektive vänster), blir det bekvämare för dig, resultatet blir bättre och du spenderar mindre tid.

  Skapa volym

  Bara borstning från topp till botten, du kommer inte få någonting även på distans som liknar volymen. Dra därför strängen genom strängen mot taket och avbilda en imaginär båge eller hästsko odling från toppen av ditt huvud. När du har nått mitten, fortsätt antingen för att skapa lockar eller räta ut.

  Torka till slutet

  Om du lämnar håret lite fuktigt eller torrt på plats, och omedelbart efter det fortsätter att krulla eller räta med tång... Nej, vi måste ens tänka på vad som händer med håret. Det är värt att torka till segern i fallet med att dra håret med en pensel: de våta kommer snabbt att krulla igen.

  Ibland är det svårt att avgöra om håret är helt torkat, eftersom de är heta. Men het betyder inte torrt. Byt hårtorken i det kalla läget och gå snabbt runt hårets huvud. Fältet för detta tvivel kommer inte att förbli. Om håret vid rumstemperatur - det är gjort. Om det fortfarande är vått eller kallt - torka vidare.

  Glöm inte produkterna för mållinjen

  Avsluta produkterna hjälper till att släta håret och ge det en spegelglans, några av dem har också en svag fixering. Var noga med att applicera dem på helt torrt hår. Kom ihåg känslan av proportioner. Du vill inte börja om igen?

  Hurst Shkulev Publishing

  Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)  Nästa Artikel
  Mjölkbehandling: Hur man använder ett naturligt läkemedel på ett säkert sätt?