Nässla för hår: alltid tjockt och vackert hår


Nässla för hår var inte ett undantag i kosmetiska förfaranden. Det har fått särskild tillämpning på detta område för behandling av hår - deras förstärkning, tillväxt och strålning. Våra farmödrar använde också nässla för hår för att få ett lyxigt och strålande hårhår.

De övergripande fördelaktiga effekterna av nässla på människokroppen

Mycket kan sägas om fördelarna med nässla. Det är en mirakulös helande växt för alla organ och system i människokroppen. Med hjälp av nässla kan du eliminera sjukdomar i genitourinary system, lever. Det städar rent blodet, förhindrar bildandet av trombos. Nässle läker sår och sår, eliminerar inflammatoriska reaktioner.

En av de viktigaste influenserna för en person som har nässla är restaurering av hårdensitet, vitalitet, glans och på hårbotten.

Vad är användbart nässla för hår och alla dess positiva aspekter på grund av innehållet i den naturliga kompositionen:

 • vitamin K, nödvändigt för friskt hår och stärka blodcirkulationen i huvudet,
 • vitaminer i grupp B, E och C;
 • karotenoider;
 • kalciumackumuleringar;
 • phytoncids;
 • klorofyller, som bidrar till normalisering av frisättning av subkutant fett och säkerställa hårvolymen;
 • organiska syror.

Hur användbart nässla för hår

Det finns många användbara egenskaper som nässle har för hår. Men varför är nässla bra för håret?

Bland de viktigaste förklaringarna är:

 • Eliminering av mjäll
 • Suspension av hårsäckar lossningsprocessen - nät för hår används för sköljning mot håravfall;
 • Läkning av sår i hårbotten, eliminering av klåda och irritation;
 • Den snabba förstärkning av hårsäckarna
 • Minskad utsöndring av subkutan och hårfett;
 • Förbättra hårets struktur;
 • Accelererande hårväxt.

Korrekt användning av nässla för hår är en garanti för deras skönhet och hälsa.

Som en terapeutisk effekt av nässla på håret kan den användas både i fräsch och i torkad form. Den används, både i en separat ordning och i kombination med andra naturliga ingredienser. Nässla för hår används som kokta infusioner, masker eller avkok.

Innan du lär dig att brygga nässlor för att skölja håret, bör du bekanta dig med följande varningspunkter:

 1. Nässlor och produkter, gjorda med hjälp av det, kan göra håret något styvt, torkat. Därför är det kontraindicerat för tjejer med torrt hårtyp. I det här fallet kan den endast användas som en mask för rotsystemet och hårbotten.
 2. Växten som kallas nässla har flera färgegenskaper. Till exempel kan blondor efter appliceringen märka en något grön nyans på håret. För att förhindra sådana incidenter bör nässlor användas tillsammans med en liten mängd citronsaft (det missfärgar skuggan).
 3. För applicering av flytande produkter, kallat sköljningshår med hemlagad nässla, är det lämpligt att använda dem i en sprayflaska.
 4. Efter sköljning av håret med nässla för att hårbotten ska kunna känna sitt mirakulösa resultat i sig är det användbart att applicera lite medel med en gnidningsrörelse i sitt område.

Skölj hårbehandlingar med infusion och avkok av nässla

Om du tar hänsyn till vanan att använda produkter från nässle till hår regelbundet, så behöver du inte använda dyra kosmetika och procedurer i salonger. För detta behöver du använda nässla som infusion eller avkok. Nu återstår det att räkna ut hur man brygger nässlor för att skölja håret.

Recept för matlagning av njurinfusioner

 1. Det är nödvändigt att ånga 3 msk krossad nässla i torr form i flera glas kokande vatten. För att infusionen skall kunna införas ordentligt är det nödvändigt att låta den vara täckt i en halvtimme eller en timme. Därefter kan du i den filtrerade infusionen tillsätta lite honung eller ättika. Använd som hårspola och gnugga in i rötterna.
 2. Nässla i kombination med kullock har en fördelaktig effekt på håret och hårbotten än mer än i en oberoende form. För att göra detta måste du ta lika delar av det krossade torrnetet och torkad kullrot, ånga med kokande vatten i en halv liter. Denna avkok ska vikas in i en handduk så att den är väl infunderad i en halvtimme. Använd för att skölja hår och gnugga i huvudet.
 3. För att stärka hårfollikeln behöver du veta hur man använder nässla för hår? För att göra detta, ta en jämn mängd grönt te, nässla, rosmarin och burdock rot. Steam 2 skedar erhållen blandning med 1 liter kokande vatten, för att insistera om 20-30 minuter. Infusion behöver skölja rent hår.

Nettle Broth Recept

 1. Färskt nät. Tvätta noga 50 gram färskt näs med stammar. Sätt på elden i en halv liter vatten, koka på låg värme i ca 25-30 minuter. Tvätta håret med kylt buljong.
 2. Torrnål med rötter. Nätet för hårreceptet säger att du måste lägga några matskedar av torkade nässelfloror med rötterna i en kastrull, häll ett glas vatten och koka, koka över låg värme i ca 30 minuter. Kylningsbuljong att gnugga i hårets rötter. Om du använder denna avkok för att tvätta håret, måste det vara lite utspätt med kokt vatten.
 3. För torrt hårtyp. Ta lika mycket torrt och örtmamma och styvmor, nämligen 3 matskedar, häll kokande vatten och koka i ca 25-30 minuter. Buljong måste tvätta håret.
 4. Hur sköljer du ditt hår med nässlor för att bli av med mjäll. Koka 400 ml vatten till koka, tillsätt några matskedar torra sju kamille, ljung, nässla, hackade hoppkeglar, kullrot. Koka buljongen i 10 minuter. Därefter filtreras, kyls och sköljs med hår.

Tips! För att håret ska se sig frisk och silkeslen med nässla, är det nödvändigt att använda procedurer från det varje gång efter att ha tvättat håret. Om håret kan tvättas varje dag, så kan du göra det om en dag eller två.

Är viktigt. För att resultatet av nätbryggor ska vara uppenbart, ska du inte tvätta dem med vanligt vatten efter tvätt av håret. Torka dem torra med en handduk, efter proceduren, sköljnätet är inte värt det, bara bli lite våt.

Recensioner av det fina kön om nässlor för hår

För att kunna använda nässla som underlag för en mask kan du använda den, både i fräsch och i torkad form. Recensioner av nässlor för hårsköljning kommer säkert att vara positiva för alla!

Olesya, 27 år gammal. Jag försöker bara använda naturliga läkemedel i hårvård, så jag tvättar mitt hår med ett avkok av nässlor två gånger i veckan. Förutom effekten av förstärkning märkte jag att fettinnehållet i håret på rötterna minskade.

Marina, 19 år gammal. Efter att ha återvänt till min naturliga mörka blonda hårfärg, försökte jag länge få mitt hår i ordning med hjälp av köpta masker och balm. Detta fortsatte tills hennes mammas vän rådde mig att inte köpa nässla på apoteket. För närvarande går jag igenom den andra kursen att förbättra mina tre hår, men jag ser redan resultatet. Mitt hår började växa snabbare och förvärvade samma livfulla glans.

Färska nätmaskar

Naturligt har fräschnät en rikare mängd fördelaktiga spårämnen än torkat. Därför är det mycket användbart att göra masker på grundval av maj till slutet av sommaren.

För att göra detta, är det fortfarande att lära sig att tvätta håret med nässlor?

 • Nettle juicebaserad mask. För att göra detta, använd en mixer och köttkvarn för att mala en ny massa nässla och pressa saft ut ur det genom cheesecloth. Den resulterande saften ska pressas in i hårets rötter och i hårbotten, sedan sätta huvudet ihop med cellofan i 1-2 timmar och linda den med en handduk.
 • Mask för fet hår. En massa färskt näthack med en mixer eller köttkvarn. Den resulterande slurryen appliceras på huvudet, efter att ha tillsatts 1 tesked salt (hav eller bord). Gnid in i hårrötterna i 30 minuter, skölj sedan håret med varmt vatten.
 • Mask för närande hår. Slam från krossad nässelflygning med en liten mängd honung, en halv sked olja. Applicera massan i 20-30 minuter, skölj håret noggrant.
 • Mask för att stärka håret. I olika mängder, ta ny nät och minthackblandare. För en mask är en fjärde del av ett glas av blandningen tillräckligt, där samma mängd naturlig yoghurt eller kefir tillsätts. Masken appliceras i 20 minuter och håret tvättas med vatten.
 • För att skapa effekten av laminerat hår måste du veta hur man sköljer håret med nässlor. Ta bort en liten mängd nyhackad nässla med 1 matsked hårbalsam och 1 matsked gelatin. Applicera våt på håret i 1 timme, rullade med polyeten och en handduk. Skölj sedan huvudet noggrant med varmt vatten.

Nettle masker i torkad form

 • Firming mask En halv kopp torkad nässla lämnar för att slipa till ett pulvertillstånd, tillsätt några matskedar Henna (ingen färg), häll kokande vatten i sådan mängd så att du får en grundligt blandad likformig massa. I den kylda blandningen måste du köra en äggula och applicera på huvudet i 2 timmar.
 • För att bli av med mjäll sköljnät. Krumla smöret av svartbröd i små smulor, häll i 2 matskedar av nässeltinktur och 1 matsked vinäger. Applicera försiktigt en homogen blandning i håret, sätt ihop med polyeten med en handduk i 1 timme. Du måste förbereda en sådan mask varje annan dag.
 • Mask för torrt hårtyp. Ta en liten mängd havtorns frukter, hugg dem tills mashed, tillsätt 1 tesked honung och 3 msk nässle tinktur. Applicera blandningen i 1 timme på hår och hårbotten, skölj sedan noggrant.

Tips! För att nätmasken, oavsett fräsch eller torr, ska ge så mycket resultat som möjligt, när det appliceras på håret, en mild huvudmassage ska utföras. Detta hjälper till att slappna av, förbättra blodflödet och därmed tillförseln av alla nödvändiga komponenter i masken till huden och håret.

Genom att följa de enkla tipsen ovan om att stärka håret med nässla, kan du uppnå bra resultat. Dessutom, med regelbunden användning, kommer det inte längre att finnas behov av att använda dyra kosmetologiprodukter. Försök att vara säker, du kommer inte ångra!

Nettle avkok för att skölja håret mot håravfall. Recept och användning

Nettle - en känd växt som älskar våtmark och skumma ställen, anses vara en ogräs av många människor. Trots varningsförbränningen av bladen används växten i stor utsträckning inom produktion, medicin och matlagning.

Från stjälkarna vävda rep, vävde en solid duk, sysade skjortor. Juice behandlade sår, matsmältningsbesvär och "kvinnliga" sjukdomar. Också, bladen - den viktigaste ingrediensen i ett antal rätter, de mest kända är gröna shchi.

Användbara egenskaper hos nässla för hår

Nettle för hår (sköljning mot håravfall, fuktgivande masker, lotioner, etc.) användes även av våra mormor. Växtens huvudsakliga rikedom är "skönhets vitaminer" (K, E, C och B). Nettle överträffar även citrusfrukter i mängden askorbinsyra.

Dessutom lämnar plantens löv phytoncider (aktiva substanser som dödar bakterier), mättade med eteriska oljor och syror. Nettle innehåller kalcium, jod, kalium, järn, mangan och andra spårämnen.

Allt detta har en positiv effekt på hår- och hudcellerna. Näsjuice används i synnerhet:

 • att stärka rötterna och förhindra skallighet;
 • att eliminera orsaken till mjäll;
 • att stimulera tillväxten av strängar;
 • från fettinnehållet hos lockar;
 • för att återställa en hälsosam utseende - strängar blir släta, starka, glänsande.

Nettle - en riktig källa till hälsa och skönhetskräm. Att skörda eller köpa örter är inte svårt: nässle växer i sommarstugor och säljs i nästan alla apotek.

För en märkbar positiv effekt är sköljnätet mot håravfall tillräckligt för att göra 3 gånger i veckan

Ett intressant faktum! I naturen finns det 50 arter av nässla som finns i olika delar av världen. Nässla användes för att göra dukar i Kina, Indonesien, Korea, Japan och Filippinerna. I Ryssland är dioecious och stickande nässla vanligt.

Nässle använder regler för hår

För att uppnå önskat resultat och förhäfta förbipasserande med hårets pomp bör du följa vissa regler för att använda nässlor för olika hårtyper.

Var uppmärksam! Nässle för hår (sköljning mot håravfall, närande masker, infusioner) appliceras efter eller istället för att tvätta huvudet och kräver periodisk upprepning av proceduren. Dessutom beror effekten i stor utsträckning på strängarnas initiala tillstånd.

Nettle Hair Mask Recept

Nettle för hår är inte bara sköljande lösning mot håravfall, men också effektiva masker, beredda av malda blad med tillägg av naturliga produkter. Några enkla recept kommer att bevara curls skönhet och ge dem en hälsosam utseende.

Användbara nätmaskar för torrt hår

Med henna

 • torkad nässla - 100 g;
 • färglös henna - 10 g;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • äggula.

Nudel och Henna ånga med kokande vatten, coolt. Tillsätt äggula, blanda.

Blötlägg blandningen på håret i 2 timmar, tvätta trådarna.

I stället för henna per 100 g nätdekok, kan du lägga till flytande vitaminer B1 och B6 (i ampuller). I det här fallet måste håret med masken vara förpackat med plast och en handduk.

Efter en timme av proceduren, tvätta av blandningen med schampo. Äggula och vitaminer ger näring till håret.

Jästmaske

 • avkokning av nässla (ej filtrerad) - 250 ml;
 • jäst - 50 g;
 • honung - 60 g;
 • olivolja - 60 g

Fördela komponenterna blandade i buljong på huvudet, håll i 20 minuter och skölj med schampo.

Nettle masker för fet hår

Med kamomill och protein

 • fräsad fräsk - 30 g;
 • markfärsk kamille - 30 g;
 • protein av 2 ägg.

Blanda alla ingredienserna och fördela masken på håret. För att bibehålla 7 minuter (högst 10 minuter).

Med mint och kefir

 • färskhackad mint - 30 g;
 • kefir (0%) - 1 kopp;
 • färsk marknät - 40 g.

Mynt ger en kylande effekt och sänker fettproduktionen, stärker rötterna (håll masken i 15 minuter).

Saltmask (havs- eller bordsalt)

Riktat till hårets rötter. Behåll denna mask måste vara 30 minuter. Det rekommenderas att upprepa proceduren var tredje dag. proportioner:

 • näsjuice - 50 g;
 • salt - 3 g

Firming masker mot håravfall

För att stärka och stimulera hårsäckar rekommenderas det att använda koncentrerad njurjuice. För att få det måste du mala med en bländare, fräscha blad eller rötter (60 g).

Juiceen gnids i hårväxten och åldras under cellofan och en handduk i högst en timme. Skölj med varmt vatten för att slutföra proceduren.

Bli av med mjällhår och gör dem starka och glänsande recept hjälper till med svartbröd och äppelcidervinäger. För detta behöver du förbereda:

 • bröd kött;
 • njurinfusion - 60 ml;
 • Äppelvinäger - 30 ml.

Gör en mush, suga det smuliga brödet i infusionen och ättikan. Sprid den resulterande massan i en masserande rörelse längs strängarna och linda i matfilm och en handduk. Efter en timme skölj krullarna med vatten.

Hur man förbereder en lösning av nässla för att skölja håret

Nettle behåller sina egenskaper under ganska lång tid, så friskt och torrt nässla är lämpligt för lösning.

Det enda villkoret är insamlingsperioden - maj och juni. Vid en senare tid spenderar nässlarna näringsämnen och blir mindre effektiva.

Det är viktigt att komma ihåg! Torkat nässla lagras i 2 år. Därför köper du örter i ett apotek bör du vara uppmärksam på insamlingsperioden och kontrollera utgångsdatumet.

För applicering av lösningen på krullarna rekommenderas att använda en spray eller bomullspinne (lotion).

Instruktioner kokar njurinfusion för hår

Infusionen görs utan kokning men kräver långvarig exponering. Förbered det, häll 60 g torkat nässla med kokt vatten (500 ml). Den resulterande lösningen infunderas i 7 timmar (natt).

Om så önskas kan honung (5 ml) sättas till kokande vatten. Det ger näring krullarna, ger dem en hälsosam glans och elasticitet.

Rent nettlextrakt (utan tillsats av andra örter och oljor) används för att stimulera tillväxt och stärka lockor. För att göra proceduren effektiv bör du upprepa det varannan dag.

Hur man lagar en avkok av färskt nässla

Om maj är ute, räcker det med att välja en handfull näsblad. Sommarväxter behöver mer. Det är bäst att samla de bästa saftiga bladen. För avkok och lämpliga frön och blomställningar. Undvik endast skadade och sjuka blad.

Nässla är mycket användbart för hår från antiken. På grund av sina egenskaper, våra mormor hade segel, elastiska flätor.

Ett avkok av nässla för hår (sköljning mot håravfall) bereds enligt följande instruktioner:

 • skölj färskt plockad nässla, skaka och torka;
 • sätt de beredda växterna i potten och häll kallt vatten (500 ml);
 • lägg krukan på spisen och värm i 15 minuter;
 • stäng av värmen och töm buljongen.

Utan att sakna en enda dag sköljdes krullarna i 10 dagar med en kyld buljong.

Instruktioner kokar en avkok av bladen och rötterna på nässla

Nettle kan användas för hår (sköljning mot håravfall) helt: löv och rötter är perfekta för avkokning.

Vanligen malda eller hackade rötter blandas med löv.

Så här lagar du ett avkok:

 1. till marken rhizomer och löv (60 g) tillsätt vatten (200 ml);
 2. koka över låg värme;
 3. utan att lägga till värme, koka i en halvtimme;
 4. stäng av värmen, låt svalna och spänna.

Buljong används för att skölja eller gnugga i hårbotten (skölj inte).

Nudel och ättikafokning: recept

Vinäger - ett effektivt verktyg för att bekämpa mjäll. Kombinationen av en njurbuljong med en bit bidrar till att snabbt uppnå ett synligt resultat: håret blir elastiskt, mjuk och silkeslen.

Nettle avkok av färska eller torkade örter blandade med 9% eller äppelcidervinäger. Proportionerna är följande:

 • nässla - 100 g;
 • Eddik (9%) - 500 ml per 1 liter vatten;
 • Äppelcidervinäger (6%) - 500 ml per 500 ml vatten.

Först är strimlad nässla fylld med vatten. Sedan tillsätts ättika, och behållaren med framtida avkok placeras på spisen. Lösningen måste kokas i 30 minuter och dekanteras.

Strängarna tvättas med buljong i utspädd form utan att använda schampo varje dag i 4 veckor.

Hur man förbättrar effekten av nässla: användbara örter för avkok och infusioner

Effekten av nässla för hår rekommenderas att stärka med hjälp av naturliga produkter. Till exempel, när sköljning mot håravfall i en njurlösning lägger mint, växtät, burdock, St John's wort (i samma proportioner med nässla).

För att förbättra rötterna och mot fettinnehållet i buljongen med havtornsjuice, använd efter tvätt.

Det är nödvändigt att koka buljongen i 30 minuter. komponenter:

 • nässla - 60 g;
 • havtornsjuice - 0,25 ml;
 • vatten - 0,5 l.

Ett recept med burdockrötter hjälper till att eliminera mjäll och ge sken en hälsosam glans. Vad du behöver:

 • nässla - 25 g;
 • lyng - 25 g;
 • burdock rhizom - 25 g;
 • hoppkeglar - 25 g;
 • kokande vatten - 1 l.

Gör en blandning av örter och tillsätt varmt vatten. Värm över låg värme i 10 minuter. Stäng av kaminen och lämna i en halvtimme. Tvätta håret och skölj med buljong.

Med hjälp av ett vattenbad (10 minuter) framställs ett avkok med kamille, vilket effektivt kan skölja trådarna efter tvätt. För buljong behöver:

 • nässla - 50 g;
 • kamilleblommor - 50 g;
 • varmt vatten - 500 ml.

Ett avkok med coltsfoot och airom bereds från fettinnehållet i strängarna och appliceras varannan dag.

För avkoket måste du förbereda:

 • nässla - 40 g;
 • coltsfoot - 40 g;
 • calamus root - 40 g;
 • varmt vatten - 1 l.

Gräs täckt med kokande vatten, håll på låg värme i ca 10 minuter, lämna i 1 timme.

Nettle - naturlig vård för hår från rot till spets. Vilken hostess som helst kan enkelt förbereda en tinktur eller avkok utan stor svårighet, och effekten av agenten kommer inte ta lång tid att vänta.

Lär dig av videon om fördelarna med nässlehår:

Sköljning med avkok av nässla mot håravfall:

Hur man gör nässlor för hår

Hur man samlar och förbereder nässelråvaror

Nettle kan skördas när som helst, tills dess löv har vissnat och ändrats färg till brunt. Men det bästa är perioden från juni till september. Vid denna tidpunkt ligger växten på sin mognads topp och har därför en maximal koncentration av näringsämnen.

Skörda näsblad bör vara borta från industrianläggningar (minst 30 km) och motorvägar (minst 500 m). Endast i detta fall kan du verkligen dra nytta av växten, och inte hela periodiska bordet i en flaska. Nässla löv borde vara fri från externa defekter och insekter skadedjur. Skörden bör utföras i torrt väder efter att daggningen torkar. Inte grundläggande, men det är bättre att göra det vid månens växande fas.

Torka bladen i ett välventilerat område (utan direkt solljus), sprida dem på en ren trasa med ett lager av 2 cm. Efter torkning ska råvarorna vikas i en dukväska eller en glasburk. Istället för locket borde halsen på en burk bindas med en trasa. Lagra nätbehov på en mörk plats.

Hur man gör nässlor för hår

För att förbereda hårprodukter från nässla kan du ta egna beredda råvaror eller köpa dem på apoteket.

Förresten, kan du använda en ny, just plockad växt. Hur brygger man fräscha nät? Fyll en 1-liters glasburk med halv färska, tvättade löv under rinnande vatten. Fyll med kokande vatten i brädan. Låt det brygga i ca 20 minuter och sedan spänna. Efter shampooing av ditt hår, skölj håret med förberedd infusion. Spola det är inte nödvändigt.

Det finns många recept för nässelhårvårdsprodukter.

Nästa - receptet och metoden för dess genomförande:

- ta 2 msk. l. torra råvaror, lägg i en emaljpanna och häll 1 liter kokande vatten;

- sätt läkemedlet på en långsam eld och koka i 10-15 minuter;

- kyla till rumstemperatur och spänna buljongen i en annan behållare.

För långt hår bör mängden torrt nål och kokande vatten fördubblas.

Regelbunden användning av infusion av nässla för hår hjälper ditt hår att bli vackert och friskt. Observera att det på det blonda håret efter det beskrivna förfarandet kan förekomma oönskad grön nyans.

För att läka håret brygga du bara nässlor

Herbal infusioner är ganska populära inom kosmetikområdet. De är effektiva, lätta att förbereda och viktigast av allt är de komponenter som utgör dem generellt tillgängliga. I dag tittar vi på njurbuljongen för hår som, när de är ordentligt förberedda, kommer att bota dem av många kosmetiska defekter.

Detta verktyg är en aktivator av deras tillväxt och är mycket kraftfullare än många butiksprodukter, eftersom nässla är en outtömlig källa till näringsämnen. Det stärker glödlamporna, mättar varje hår med vitaminer, vilket gör dem skina och friska.

Hur fungerar denna åtgärd?

Nettle innehåller i sin sammansättning en stor mängd näringsämnen som tränger in i varje hår och subkutan skikt och börjar arbeta aktivt. Tänk på effekten av varje komponent i verktyget separat:

 • Vitamin A - främjar aktiv hårväxt, "väcker" frusna lökar och läker sår i hårbotten.
 • C-vitamin stimulerar blodcirkulationen i kärlen och ger vävnaderna syre, vilket också medför att håret växer mycket snabbare.
 • K-vitamin - gör håret glänsande och glänsande, ansvarar för pigmentering och ger dem en rik färg;
 • Karoten är mycket viktigt för fet hår, eftersom det intensivt närmar hårbotten med fukt och normaliserar talgkörtlarna.
 • tanniner - har en lugnande effekt på irriterade områden i hårbotten, gör krullarna elastiska och släta, tack vare håret blir det lydigt och passar lätt in i håret;
 • flavonoider - hjälp bekämpa förlusten, effektivt stärka varje follikel;
 • organiska syror aktiverar metaboliska processer i hårsäckarna.

Viktigt att veta! Nettle kan visa en ganska aggressiv effekt, så avkoket ska användas enligt reglerna. Annars riskerar du att skada håret och hårbotten.


Många kvinnor glömmer om den höga effektiviteten hos folkmedicin, som föredrar kosmetiska procedurer med syntetiska preparat. Otvivelaktigt stämmer atmosfären och den vänliga servicen i skönhetssalonger ofta, men farmakologiska medel gör ofta mer skada än bra. Ett avkok av nässlor klarar uppgiften mer än bra - det eliminerar mjäll, stärker hårsäckar och stoppar förlusten. Krullarnas naturliga nyans återställs på kort tid, de blir mjuka och silkeslika.

Nettledekok används oftast som hårspolning. Det stimulerar deras tillväxt och aktiverar aktiviteten hos varje glödlampa. Med regelbunden användning kan du se resultatet i 2 månader - håret blir mycket tjockare och längre. Dessutom kommer fettbalansen att återställas, och de blir smidiga, glänsande och ger elasticitet.

Matlagning recept

Ett avkok av nässla är beredd mycket enkelt. Det viktigaste är att välja och förbereda råvaror. Torkamling kan köpas på apoteket, men för bästa resultat, använd färska löv. Både unga och mogna skott av nässla kommer att göra, men i det senare fallet är det nödvändigt att bara plocka upp de övre löven, det är möjligt direkt från blomställningarna och fröerna.

Som nämnts ovan används oftast avkoket för sköljning, men förutom denna metod gnider man också in i hårrötterna. Låt oss titta på varje recept mer detaljerat.

Buljong för gnidning i

 1. Chop löv och rötter av nässla.
 2. Två matskedar råvaror häll 200 ml vatten.
 3. Koka upp och koka över låg värme i 30 minuter.
 4. Kyl buljong vid rumstemperatur och filter.

Ett varmt verktyg för att gnugga i hårbotten efter tvättning av hår.

Avkok för sköljning

 1. I kapaciteten att tillsätta 500 g näsblad.
 2. Häll 500 ml kokande vatten.
 3. Smäll i 10 minuter.
 4. Medel att svalna och filtrera.

Det är viktigt! Varje gång du ska använda en nyberedd åtgärd, kommer du bara i det här fallet att uppnå önskad effekt.

Hur man sköljer håret

Varje procedur kräver att vissa regler följs, och sköljning med avkok är inget undantag. Vad behöver man göra?

 • Klar buljong ska spädas i varmt kokt vatten i ett förhållande av 1: 4.
 • Tillsätt en tesked bakpulver för att mildra botemedlet.
 • Häll ut utspädd buljong i en lämplig behållare - ett handfat.
 • Böj över bäckenet och vattn håret med produkten i 5 minuter.
 • Vid slutet av proceduren, wrap håret med en handduk, bli våt, men torka inte torr.
 • Låt krökorna torka vid rumstemperatur.

Sköljning kan göras varannan dag. Kursens varaktighet - 20-30 dagar. Efter en månadsavbrott tas och kursen upprepas.

Varning! Nettle decoction rekommenderas inte för torrt hår.

Genom att följa dessa regler kan du förbättra ditt hårs tillstånd avsevärt. Regelbunden användning av nätdekok ger dig möjlighet att, utan att använda dyra droger, återställa hårets hälsa på en relativt kort tid.

Hur man gör nässla för att skölja håret

Nu lär vi oss att brygga nässlor för hår. Hur man förbereder en infusion för sköljning. Sköljnät hår är en av de äldsta ritningarna. Ja, det är precis vad våra mormor behandlade.

Nässla för hår: sköljning

Hår är utan tvekan huvudargumentet hos en kvinna vid "daglig brudens brud". Vackert fluffigt hår eller en snygg kort frisyr - Modetrender förändras, men efterfrågan på glans och hälsa hos håret är oförändrat. Idag erbjuder många kosmetiska företag en ökande mängd pengar för att ta hand om kvinnans främsta visuella vapen. Du kan ändra hårfärg, curl eller räta ut stygga krullar, öka volymen eller smidighet och spegelglans, det är även möjligt att öka längden (en absolut prestation sedan perukerna). Men alla dessa manipuleringar skador hårstrukturen, gör den livlös och med tiden ger permanent håravfall. Skulle det inte vara bättre att vända sig till traditionella folkvårdsmetoder så att skönhet manifesterar sig i all sin ära? Kanske bör du lyssna på råd från den äldre generationen, som inte hade så mycket kemi och syntetiska tillsatser i deras kosmetiska arsenal?

Jag skulle vilja börja en granskning av naturliga produkter för vård av lock med det vanliga och samtidigt ovanliga nässeln. Vad är användbart nässla för hår? Hur man gör håret tjockt och glänsande, såväl som hälsosamt och lätt att kombinera? Ta reda på det just nu.

Nässla: Läkande egenskaper för hår

Brännande gräs är bara en butik med vitaminer och spårämnen som förbättrar hårets struktur. Men först vill jag prata om de områden där näsan våra rimliga förfäder använde.

 • Först av allt vävade gräset hela tyg som blev seglar för slaviska skepp.
 • För det andra gjordes tyg av det. I Ryssland var naturligtvis lin föredragen, men i Kina (Celestial Empire), Filippinerna, Japan och Indonesien, var det nässle som blev det huvudsakliga råmaterialet för mastyakläder.
 • För det tredje hjälper en infusion av nässla till sanna blommodlare att hantera bladlöss (skadedjur som slukar blommor och träd);
 • För det fjärde blev samurajsköldar gjorda av torra grässtjälkar och snodda fibrer gjordes av en bågstring för sina bågar.

Vi kommer inte längre att lista industriella, farmaceutiska och till och med parfymeringsegenskaper, låt oss fortsätta att diskutera den organiska sammansättningen av örter. Användning av nässla för hår på grund av närvaron av:

 1. Vitamin A, som läker repor och sår kvar i kammen. Detta vitamin främjar metaboliska processer och orsakar inaktiva glödlampor att öppna, "frisläppa" nya hår utanför;
 2. Vitamin C, som hjälper cellerna i huvudet att ta emot syre, vilket i sin tur lägger en längd på krullarna;
 3. Vitamin K, som fyller varje hår med glitter;
 4. Betakaroten, som är ansvarig för att sebaceous körtlar normalt fungerar. Snabbt smutsigt hår kommer att vara en sak i det förflutna om nätet går in i listan över groomingprodukter;
 5. Tanniner som limar hårflakor, vilket gör det smidigt och mer elastiskt;
 6. Flavonoider som stärker glödlamporna själva och säkerställer hårets styrka i dem, så att du kan glömma håravfall;
 7. Organiska syror som är nödvändiga för hårväxt.

Idealisk nässla för att stärka håret, eftersom det också är en viktig faktor i hårets skönhet och hälsosamma utseende.

Någon form av nässla kan användas:

 • torkades;
 • färska;
 • Som en separat komponent;
 • I kombination med andra örter;
 • Nettle juice;
 • Infusioner och avkok av örter.

Vilka problem kan lösas med nässla

Faktum är att deras lista är enorm, så vi kommer att lista de viktigaste "bonusarna" som är omöjliga att inte märka.

 • Bli av med mjäll
 • Stopp av håravfall
 • Eliminering av bräcklighet;
 • Ackumuleringen av kraft och färg;
 • Ökning av densitet
 • Leveling eksem och dermatit
 • Förebyggande av hudsjukdomar;
 • Aktivering av blodcirkulationen;
 • Restaurering av strukturen hos varje enskilt hår;
 • Förbättra immunförsvaret;
 • Förstärkning av blodkärlens väggar;
 • Eliminering av klåda och flaking.

Split ends - det här är problemet med moderna tjejer. Ekologi, sola och brännskador, miljöförorening, bilgaser och avgaser bidrar inte till hårets hälsa. Lägg till obalanserad mat till någon kontorsarbetare, och krullarna har ingen chans att vara attraktiva och starka. En avkok av nässla för hår tar lätt bort alla konsekvenser av vardaglig stress och ger vitalitet och glans till lock.

Hur man gör självskördande nässla

Även om nässlor kan köpas på något apotek, kommer det nu att vara en fråga om hur man korrekt samlar och torkar gräset med egna händer. För det första är det en bra idé för dem som vill vara säkra på kvaliteten på råvarorna. För det andra finns det flera nyanser som bör beaktas vid insamling och som påverkar det framtida resultatet.

 • Den ideala tiden att samla är från majhelgen till slutet av juni;
 • Ta inte löv och stjälkar om de är skadade.
 • Glöm inte handskar, för att inte vara som Elise från Christian Andersens berättelse;
 • Färskt gräs bör tvättas noggrant, helst med varmt vatten.
 • Det är nödvändigt att torka inomhus eller under en baldakin så att direkt solljus inte brinner gräset.
 • Torkningstid - från en och en halv till två veckor;
 • Den mest användbara 0 är löv, men stammarna kan krossas för ytterligare lagring;
 • Hållbarhetstid - högst två år, i en separat papperspåse.

Hur man gör en självständig skörd, du har lärt dig. Nu lär vi oss att brygga nässlor för hår.

Hur man brygger nässlor för hår

Till att börja med är det nödvändigt att bestämma målen, eftersom det finns flera sätt hur man använder nät. Du kan göra:

 • Nettle avkodning för hår;
 • Infusion av nässla för hår;
 • Mask för gnidning i;
 • Huvudtvätt vatten.

Naturligtvis är koncentrationen av näringsämnen i varje fall annorlunda. Vi kommer att prata om alla alternativ för att fullt ut avslöja det användbara nätet för hår. Så, gå till praktiska råd.

Hur man gör nässla för hår

Samlade blad (ca 250 gram torra och 500 gram färska) fylls med rent vatten (ungefär 2 liter) och lägger på en liten eldstuga. Du måste vänta tills blandningen kokar, varefter den kokande lösningen filtreras genom en fin sil och får svalna till en behaglig temperatur.

Hur man gör en infusion

Det är bättre att ta torkade löv, i en mängd av 400 gram. Häll bladen behöver kokande vatten och lämna i 3 timmar. Stryk sedan infusionen, som i den första utföringsformen;

Nettle Mask Recept

Hur man brygger gräs för att göra en mask, ställs ofta på kvinnors forum. Svaret är: bladen och stjälkarna av torrnet måste krossas till det maximala (möjligt i en mixer). Sedan hälls 200 gram gräs med ett glas kokande vatten och lägger på låg eld. Koka minst en halvtimme. Den tjocka blandningen kyls och gnids i huden vid rötterna. En sådan mask kan vara på huvudet upp till en halvtimme, varefter det tvättas av utan att använda schampo. Vi lärde oss att brygga gräs för en mask, nu ska vi flytta till sköljning.

Hur man förbereder en infusion för sköljning

Sköljnät hår är en av de äldsta ritningarna. Ja, det är precis vad våra mormor behandlade. Först sköljde hjälpte kam långt hår. För det andra användes nässla mot håravfall hos gravida kvinnor (under graviditeten försvann moderns immunitet). För det tredje lärde sig även små värdinnor hur man tvättar håret med nässlor så att håret i flickvän kan flätas in i en 12-tråds flätan (tecken på bruden). Så, hur man gör en infusion för sköljning? Du måste ta 500 gram torkat gräs, eller 15 levande stjälkar med löv. Häll 6 liter vatten och sätt i brand. Tidigare användes hinkar för detta, och dagens modeskvinnor måste allokera en separat panna. Vänta tills buljongen blir brunaktiggrön och ta bort från värme. Stam och du kan lägga till mer vatten i förhållandet 1 till 4. Tvätta håret med schampo, och häll sedan bara utspädd buljong på den. Vinäger tillsattes ibland för att få håret att lysa mer.

Hur man kombinerar infusioner och avkok

Hur man gör nässlor på håret korrekt, har redan lärt sig. Men ännu bättre recensioner förtjänar multikomponentdecklingar med nässla. Här är några bevisade recept:

 • För tillväxt: 50 gram vodka blandas med färskpressad gräsjuice i lika stora proportioner. Gnidde in i huden och lämnade i några timmar, värmdes med en handduk;
 • För feta rötter: Blanda blå lera (2 st / l) och nätdekok till tjock, applicera sedan på håret och låt det torka. Skölj nätvatten för större effekt;
 • För torrt hår: Den första blandningen är ett avkok av nässla och kamille som tas för sköljning. Den andra - Applicera avkok av ekbark, mamma och styvmor, kamille och stingnät (allt är koncentrerat) på lock och håll det i ett par timmar utan att tvätta det.

Recensioner av varje recept är bara positiva, så du kan försöka utan rädsla. Nu vet du hur man brygger nässlor för hår och använder den för att behålla sin egen skönhet.

Hur bryggs nässlor? Hur man gör nässla för att skölja håret? För avkokning kan du använda en fräsklippning eller torrväxt.

Nässla för hår - sköljning med underbart gräs, recept avkodningar och återkoppling på resultaten av hälsoproceduren

Ditt hår är tråkigt, och tipsen ser brutna ut? Drömmer du om en frisyr värdig för den engelska drottningen? Besviken i modern kosmetika? Det är dags att vända sig till växtbaserade läkemedel. Naturen hjälper dig, damer. Bevis på detta - tusentals recensioner av tacksamma kvinnor runt om i världen. För att dina flätor ska bli desamma som i Elena Prekrasnaya behöver du nässel för hår, vars sköljning har applicerats av många generationer av den vackra halvan av mänskligheten.

Fördelarna och sköljningsmekanismen hos nässelhår

Stingnät (på latin - Urtica dioica) - verkligen allestädes närvarande växt, som från Europas vägar och ödemarker har trängt in i Nordafrika och båda Amerika. Den klättrar modigt uppför backarna på de nepalesiska himalaya och överlever i torrt Australien.

Den innehåller många fördelaktiga ämnen:

 • pigment;
 • fett och vattenlösliga vitaminer;
 • spårämnen
 • olika användbara organiska substanser.

Den första gruppen innehåller det gröna pigmentet klorofyll (2-5%), här är koncentrationen tio gånger högre än i andra medicinska örter.

Tänk på den andra i detalj. Den innehåller vitamin C eller askorbinsyra (0,15-0,6%, vilket är mer än i apelsiner och rosenkräm), en stimulator av celltillväxt och en antioxidant. Det innehåller också vitamin A (retinol) och andra karotenoider (karoten, xantofyll, violaxantin) - sårläkning, påskyndar återhämtningen av alla hudceller, inklusive hårsäckar. Förutom dem finns det också vitamin K, det förbättrar blodkoagulering.

För att inte nämna vitaminerna i grupp B: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B5 (pantotensyra), som är nödvändiga för nervsystemet, vilket ger trofism, det vill säga hårnäring. Det finns fortfarande phyloquinoner (400 enheter per 1 g torra löv) - viktiga deltagare i ämnesomsättningen och flavonoider (quercetin) - antioxidanter som är nödvändiga för arbetet med olika enzymer i vävnaderna.

Den tredje gruppen, spårämnen - järn, krom, koppar, mangan, vanadin och kalcium. Dessa metaller är nödvändiga för alla organ och hud, inklusive.

Phytoncider, antiseptika, är utmärkta antimikrobiella medel. Dessutom innefattar de organiska syror (myrsyra, kisel, fenylkarboxylsyra-koffein, ferul) - komplexa toniska föreningar. Även tanniner, tanniner, som skapar en film på ytan av huden och håret, skyddar den mot skadliga effekter. I nässle syntetiseras unik urticinglykosid, som har en tonisk effekt.

Från nässeln förbereder avkok, tinkturer, extrakt och medicinska oljor, gör masker och gnidblandningar. Det vanligaste sättet är att använda ett nyberedt avkok.

Vad händer efter sköljning av hår med avkok av nässla?

Blodkärlen, även de minsta kapillärerna, expanderar i hårbotten och blodflödeshastigheten ökar.

Varje cell- och hårfollikel får mer syre och näringsrika ingredienser, från dem olika slagg och avfall tas bort snabbare.

Det stimulerar metabolismen, gör att vävnaderna växer och utvecklas snabbare. Och vitaminer, som också ingår i nässla, skyddar huden från negativa faktorer, korrigerar fel i biokemiska processer som kan uppstå om du tidigare haft avitaminos.

Nu överväga hur exakt du behöver skölja ditt underbara hår. Detta görs vanligtvis efter schamponering. Använd inte luftkonditionering. Du måste sakta, i två eller tre minuter, bevattna huvudet med infusion med en kastrull, dipper eller spray. Å andra sidan måste du räta ut dina strängar för att uppnå jämn fördelning av medel. I slutet, bläddra dem försiktigt och låt dem torka på egen hand.

Kom ihåg att ibland verkar effekten av behandling gradvis och kommer att vara särskilt uttalad med långvarig användning.

Säkerhetsåtgärder

Du måste vara vaksam när du använder nässlor i följande fall:

 • Om du är ägare till blont hår. Klorofyll, som finns i denna växt, kan måla håret i en grön nyans. Därför, för att dra fördel av dess läkning egenskaper, du bättre ta rötterna av nässla. Med löv behöver du använda kosttillskott, som vi beskriver nedan.
 • Om du har mycket torr hud och du är allergisk med okänt ursprung. Här korrigeras situationen med ytterligare ingredienser. Men glöm inte att konsultera en läkare.
 • Om du är gravid. Under inga omständigheter ta inte buljongen inåt, eftersom det stimulerar sammandragningen av livmodern, vilket kan leda till tidig förlossning.
 • Om ditt blod koagulerar för aktivt. Du behöver också applicera avkok och infusioner av nässla endast externt, för kosmetiska ändamål. Annars finns det en kraftig ökning av risken för blodproppar som orsakar hjärtattacker och stroke.

Intresserad av andra populära recept för friskt hår? Testa sedan en hårmask med majonnäs - enkla recept för lyxiga lockar, liksom recensioner av dem som redan har provat det här verktyget.

Om fördelarna med hårmaskor baserade på havtornsolja, läs här.

Vill du lätta ditt hår, men vill inte exponera dem för kraftig kemi? Här http://hairs-club.ru/lechenie-volos/sovety/kak-osvetlit-volosy-narodnymi-sredstvami.html hittar du ofarliga sätt att lätta håret med folkmedicin - citron, kanel, honung.

Hur bryggs nässlor?

Hur man gör nässla för att skölja håret? För avkokning kan du använda en fräsklippning eller torrväxt.

Om du har tillräckligt med tid och inspiration - gå till att samla nässlor i maj och början på sommaren när det börjar blomstra.

Det är bevisat att hennes unga skott är mest användbara. Glöm inte att ta med handskar och en kniv eller trädgårdsax.

Men du måste hitta en ren plats, avlägsen från motorvägar och stora industrier. Annars kommer skördad gräs att göra mer skada än bra.

Om du bor i metropolen, och din rytm av livet inte tillåter dig att komma ut i naturen finns det också en väg. Du kan komma ut ur staden på majhelgen och förbereda medicinska råvaror för hela året. Sprid de uppsamlade bladen och skotten på papper och torka i en vecka på en sval plats med bra ventilation. Fäll dem sedan i en bomullspåse och använd efter behov.

Det är vinter på gården, det snöar, och du lärde dig just nyligen om läkningens helande egenskaper? Förtvivlan inte. Nässla används i modern medicin för många allvarliga sjukdomar, och därför är dess rötter och löv torra i alla stadens apotek. Dessutom kommer priset för en låda av en sådan avgift (inom fyrtiofemtrediens rubel) att överraska dig mycket trevligt. Sköljning av hår med torrt nässle ger ett resultat inte värre än vid användning av färska råvaror.

Nyplockad nässla för efterföljande torkning

Så du har allt du behöver. Näsblad måste fylla med varmt vatten, koka upp och koka över låg värme i 15-20 minuter. Du borde få en brungrön vätska med en trevlig lukt. Låt det stå i en halvtimme. Spänn lösningen genom en fin sil eller vanlig gasbindning. Därefter svalna till rumstemperatur och blanda i ett handfat med varmt vatten. Nu är avkoket redo för din hälsa.

Pulverformiga nässla löv och rötter produceras i påsar, som liknar vanligt te. För ett förfarande behöver du 4-6 sådana filterpaket. Lägg dem i en volymetrisk tallrik eller en metallpanna och tillsätt kokande vatten. Täck dina diskar, linda väl med en handduk och lämna i en halvtimme. Ta sedan ut påsarna och vrid dem ut. Låt buljongen svalna, späda ut med rätt mängd kokt vatten och använd för avsedd användning.

Vid bryggning, var uppmärksam på följande saker:

 • Splash unga skott i förväg med en ström av kokande vatten, eller använd handskar för att inte bränna dina händer.
 • Gör inte för mycket eld vid matlagning, det kan förstöra alla användbara ämnen.
 • Använd avkoket omedelbart, eftersom det inte lagras mer än en dag.

Om du har torra råvaror - låt blandningen stå i en kvarts timme innan du kokar. I det här fallet tätt täcka det med ett lock och linda en handduk för att hålla varma.

recept

Det klassiska avkoket av nässla (förhållandet mellan blad och vatten är 1:10 eller 2:10) är verkligen användbart.

Men för att förbättra dess helande egenskaper och förhindra oönskade effekter, används olika ytterligare komponenter.

De behövs för att hjälpa varje person individuellt.

Vad är recepten för att göra ett avkok av nässla för hår, och vad är indikationerna för deras användning?

 1. För flickor med blont hår. Blanda torra rötter och löv i lika stora proportioner. Tillsätt en matsked honung eller citronsaft till den resulterande buljongen. Detta skyddar dina strängar mot oväntade färgförändringar.
 2. För glans, mjukhet och silkiness. Tillsätt en matsked äpple eller druvättäger till färdig buljong.
 3. För torrt hår och mjäll. Lägg till i början av beredningen till nätet 50-60 g torr mor-och-styvmor.
 4. Att stärka rötterna och förhindra håravfall och mjäll. Det första alternativet är att lägga till ett glas havtornsjuice. Det andra alternativet är att lägga till kullrot, ljung, humle och kamille i lika stora proportioner (20-30 g). Förbered blandningen enligt standardreceptet.
 5. För feta rötter och splittrade ändar. Behöver celandine och calendula i samma mängd. I det färdiga avkoket, tillsätt några droppar tinktur av motherwort.
 6. Mot skallighet och ålder grå hår. Du behöver 2-3 påsar med pounded calamus root, som också finns i apoteket. Dessutom kan du använda hackade skott av hästslag.
 7. För fet och kombinationshår. Rosemary frön, grönt te och några matskedar burdock olja kommer att krävas. I det här fallet, var noga med att skölja huvudet efter sköljning.
 8. För att normalisera arbetet med talgkörtlarna i huvudet. Du kan lägga till en eller två teskedar pepparmynt.

Ett stort utbud av matlagningsmöjligheter gör att du kan välja vad som passar dig. Om du går förlorad från de föreslagna metodernas överflöd, använd en klassisk avkok eller kontakta din läkare som du litar på.

recensioner

Luda, 22 år gammal. På grund av konstant stress på jobbet började mitt hår falla ut. Min vän räddade mig.

Hon sköljde håret med avkok av nässla i många år efter varje tvätt. Jag, utan att veta orsaken, beundrade alltid hennes tjocka flätor.

Tack vare en väns råd började jag också använda nässlor. Och åh, ett mirakel - på bara två veckor såg jag att mängden hår på min hårborste nästan hade halverats! Tack, Nadya, och tack vare det brinnande gräsgräset, nu är jag frisk igen.

Victoria, 35 år gammal. Seborré har jagat mig sedan barndomen. Oavsett hur det var, blev mitt liv bildat, och nu är jag gift med en älskad. Men för att bli av med de ständiga tankarna om mitt hår hjälpte min svärmor mig. Hon berättade om njurarnas helande egenskaper och att under hennes ungdom i deras by hade alla tjejer hennes hår spikat exakt så. Jag bestämde mig för att kolla in det. Tre månader senare blev mitt hår silkesamt och glänsande. De blev mycket mer, och mjäll upphörde att störa mig alls. Och min man är ännu mer glad över mig!

Galina Alexandrovna, 56 år gammal. Efter femtio blir de flesta kvinnor gråa, och jag var inget undantag. I en tidning läste jag om en folkmedicinsk botemedel. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. Och du kommer inte tro det - en månad senare slutade nya gråhår att dyka upp och efter sex månader började min gamla färg återvända till mig! Hur glad är jag nu! P.S. Jag rekommenderade en njurbuljong till min systerdotter när hennes hår började splittras efter att ha fött. Han hjälpte henne också.

Nettle - en riktig gåva av naturen i fråga om hårvård. Tack vare hennes styrka kommer varje tjej och kvinna att få frisyren i sina drömmar och bli den vackraste och önskvärda.

På hyllorna av butiker representerade en stor mängd kosmetika för håret, inklusive till överdrivna priser. Innan du går till frestande erbjudanden, försök att förbättra ditt hår på egen hand. Försök med havtorns hårolja. Läs recensioner från människor om dess användning.

Eteriska oljor är attraktiva, eftersom de med minimal dos har en signifikant effekt på håret. Om deras korrekta användning för hårväxt, läs den här artikeln.

Video om ämnet

Det används ofta vid behandling av försvagade, dåligt växande lockar. Att veta hur man gör nässlor för hår och applicera det i hemmet kosmetologi, kan du få ett lyxigt hårhår. Efter sköljning behövs ingen extra tvätt.

Nettle för hår: hur man brygger ett avkok, den terapeutiska effekten av sköljning och masker

Värdet av nässla som en medicinsk växt upptäcktes hundratals år sedan. Kunniga människor hävdade att det kan ersätta många läkare. Med en rik kemisk sammansättning skapar naturmedicin en värdig konkurrens mot professionell kosmetika.

Sammansättningen och verkan hos den gröna "läkaren"

Använd nät till hår på grund av dess sammansättning. Att komma in i krullarnas struktur, börjar elementen snabbt att agera, så resultatet behöver inte vänta länge. Mer information om växtens komponenter finns i tabellen.

Bord - Hälsning Nettle Komponenter

Växten kan aktivera tillväxten av strängar, bli av med torrhet och brittleness. Det stärker glödlamporna, har antiinflammatorisk effekt. Effektiv vid bekämpning av feta rötter och mjäll, skallighet. Ger shag glans, jämnhet. På grund av dess sammansättning kan växten ersätta även salongprocedurer.

Funktioner för att samla växter

De härdande egenskaperna hos nässla beror till stor del på hur det skördats. Var noga med att skydda händerna genom att bära handskar. Och då - med fem enkla regler kan du lagra på kvalitetsråvaror.

 1. Samlingsperiod Vi samlar från maj till juni. Vi föredrar unga buskar. Bättre att välja varma och torra dagar. Vid denna tidpunkt förekommer blommande, vilket innebär att de fördelaktiga elementen har ackumulerats i tillräckliga kvantiteter.
 2. Bladkvalitet. Riva inte av skadade näsblad. I de döda områdena finns inget nytt. Ja, och att ta bort de drabbade bladen tar tid.
 3. Torka råmaterial. Lägg löven på pappersytan. Torka i ett mörkt men välventilerat område. Växten är klar för användning i genomsnitt efter tio dagar, då bladen börjar bryta.
 4. Lagring. Klara råmaterial placeras i pappersbehållare. Förvara på en mörk plats.

Vid torkning och under lagring försöker vi förhindra att fukt kommer in i råmaterialet. Fuktighet kommer att leda till utseende av rot och skada på samlingen. Vid efterlevnad av rekommendationer om lagring kan vi använda torrbränna inom två år.

Vad att frukta

Vid framställning av hemlagad kosmetika kan man använda både färska och torra blad. Den typ av råmaterial påverkar inte kvaliteten på förfarandena. Men innan du utför dem rekommenderas att du bekanta dig med följande nyanser.

 • Risk för torrhet. Denna behandling är huvudsakligen angiven för fet hår, eftersom det kan reglera talgproduktionen. Men för torra strängar kan det orsaka skada och göra dem väldigt tuffa. Ytterligare komponenter används för att lösa problem på torra strängar.
 • Färgseffekt. Nettle extrakt kan ändra färgen på lockar. I de flesta fall händer detta med blondiner. Lätta strängar kan få en grön nyans. Du kan undvika detta genom att tillsätta citronsaft till växten. Han kan neutralisera plantans färgförmåga. Också användbart är honung, vit lera eller vinäger.

Recensioner av nässlor för hår tyder på att det är bättre att applicera flytande formuleringar av kosmetika med en sprayflaska. Annars kommer fläckarna att lämna märken på huden, kläderna. För större effekt kombinerar vi ett folkläkemedel med professionella produkter, utvalda enligt hårets typ, det befintliga problemet.

Hur man brygger nässlor till håret: Sköljfunktioner

Sköljning av hår med nässlor kan ge resultat ganska snabbt. Effekten är synlig efter flera procedurer, speciellt om problemet inte är signifikant. Det är viktigt att göra processen regelbunden, det enda sättet att vi kommer att få ett bra resultat och fixa det. Vi bearbetar hår på två sätt.

 1. Sköljning efter tvättning. Shampoo-tvättat vått hår tvättas med hemmet. Efter proceduren är spolning av infusion eller avkok ej nödvändig.
 2. Sprayspruta. Spraya vätskan från rötterna och längs hela längden av trådarna med en sprayflaska. Applicera produkten för att rengöra och förtorkade lockar. Torka utan hårtork och även handdukar, tvätta inte.

infusioner

Vi tar med i beräkningen att förberedelsen av nätutdrag för hår hemma tar mer tid än matlagningsbuljong. Detta beror på att verktyget behöver uthärda en viss tid. Vi väljer självständigt antal procedurer. Förstärkning av nässlehår sker ganska snabbt, så i de flesta fall är en månad tillräcklig. Förbered infusionen noggrant att fuktiga strängarna och skölj dem inte. Du kan upprepa processen efter varje shampooing. Tänk på fem matlagningsalternativ.

 1. Utan tillsatser. Sked av råvaror häll ett glas varmt vatten. Stäng behållaren och lämna i mörkret i 60 minuter. Filtrera och applicera.
 2. Koncentrerad. Häll 500 ml kokande vatten 5 matskedar råvaror. Täck behållaren och placera den på ett mörkt ställe i 30 minuter.
 3. Med coltsfoot och mint. Vi tar fyra matskedar av mint, coltsfoot och nässla. Brew en liter kokande vatten och insistera 60 minuter. Vi använder inte mer än två månader.
 4. Med kullrot. Kräftor och torrbladslök tar på 100 g. Fyll med tre koppar kokande vatten. Täck behållaren och vänta i 30 minuter. Vi kan ansöka i tandem med din favoritläkeshampo.
 5. Med kamomill. Ta 20 g torkade kamomillblommor och blanda med 40 g näsblad. Fyll med liter kokande vatten, insistera 60 minuter. Verktyget används även på strängar av ljusa färger. Vi kommer inte att få en grön nyans eftersom det finns en kamomill i infusionen.

Det rekommenderas inte att hålla naturliga tinkturer. Vi kan göra verktyget högst en vecka. Om du vill ha en naturlig kosmetika med en reserv, välj sedan alkoholtinktur. Håll det i kylskåpet. Hur man lagar mat Vi tar någon av ovanstående metoder och lägger till vodka, alkohol istället för vatten.

buljonger

Vi förbereder det enklaste avkoket av nässla för hår. För honom tar vi phytopaketics, köpt i ett apotek. Brew dem enligt anvisningarna. Du kan också använda följande två metoder.

 1. Direktkokande. Ta en liter kruka och häll tio matskedar av råvaror in i den. Till tankens kant fyller du med vatten. Låt koka i 60 minuter efter kokning. Filtrera och använda.
 2. I vattenbadet. Detta sparar ett större antal användbara artiklar. För en halv liter vatten tar vi 200 g krossade löv. Tillagning 30 minuter. Stam, tillsätt en annan halv liter varmt vatten. Skölj håret.

Vi ökar effektiviteten av avkänningar och lägger till dem andra element. Till exempel burdock olja med nässla för hår - ett effektivt och effektivt verktyg i kampen mot mjäll. Bara behöver lägga till buljongen några droppar olja. Kompositionen torkar rötterna och normaliserar produktion av talg. Vi studerar tabellen alternativ för beredning av medel och deras sammansättning.

Tabell - Nåldecklingar med ytterligare komponenterNästa Artikel
Hur man väljer hår med klipp när man köper?