Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma


Nästan varje dag står vi inför behovet av att tvätta håret med schampo. Men väldigt få människor vet hur skadligt naturligt schampo kan göra för redan försvagade lockar. En övertygande reklam och en vacker burk visar inte alltid produktens höga kvalitet, effektivitet och naturlighet.

Därför väljer fler och fler kvinnor hemlagat hårschampo, vilket är så lätt att förbereda hemma. Det finns en stor mängd hemlagade schampon, som är baserade på naturliga och prisvärda ingredienser. Vissa av dem är lämpliga för torrt och svagt hår, och vissa löser problemet med överdriven hårfettighet. Tänk på de mest enkla, effektiva och naturliga hemlagade schampon som passar dina krokar.

Skada vanligt schampo för hår

Den mest skadliga komponenten, som finns i nästan alla kosmetiska schampon, är lourylnatriumsulfat. Denna komponent förstör hår- och hudstrukturen. Därför leder användningen till tömning av strängar, del av tipsen och andra negativa konsekvenser. På grund av det faktum att denna komponent är den billigaste basen för schampo, fortsätter de flesta tillverkarna att använda den.

Dessutom kommer schampos skadliga substanser in i miljön, förorenande naturresurser. För att inte tala om det faktum att människokroppen redan ständigt påverkas av kemikalier, om vi kan använda naturliga lösningar för rengöringskurvor, varför skulle vi få oss att försvara oss med naturliga recept.

Fördelarna med hemlagad hårschampo

Miljövänlighet. Naturligt schampo är miljövänligt och säkert kosmetika.

Tillgänglighet. Gör ett hemlagat schampo är ganska enkelt, och används för dessa prisvärda och billiga komponenter.

Mångsidighet. Det finns många recept för naturliga schampon, så du kan hitta den som bäst passar din typ och krillens tillstånd.

Lätt att laga mat. Naturliga schampon lagras inte under lång tid, men deras förberedelse tar bara några minuter, så du kan enkelt förbereda en ny sats precis innan du tvättar huvudet.

Kontra

Shampoo gör-det-själv hemma är helt säkert och miljövänligt. Emellertid kan individuell intolerans mot vissa komponenter förekomma. Använd därför ett litet hudområde innan du använder det.

Produktion och användning av hemlagad schampo

Det enklaste sättet att göra ett naturligt schampo är att använda en schampobas, som kan köpas på apotek. Det innehåller inte dofter och färgämnen som kan skada curl och orsaka allergiska reaktioner.

Du kan lägga till basen av schampot:

 • eventuella infusioner och avkok av örter;
 • eteriska oljor;
 • honung;
 • aloe juice;
 • andra naturliga ingredienser.

Om du inte vill använda en bas för schampo, som fortfarande innehåller kemiska komponenter, kan du använda oliv- eller glyceroltvål som en bas, såväl som roten till tvålgräs. Detta schampo blir mer naturligt, säkert och effektivt. Shampoo, beredd på grundval av dessa komponenter, kan förvaras i en vecka i kylskåp.

Applicera hemlagad schampo bör också vara som vanligt. Efter användning av schampon rekommenderas att skölja krullarna med varmt vatten med en liten mängd nypressad citronsaft eller fruktäger. Detta beror på det faktum att schampo är alkaliskt, vilket är ett normalt medium för hårsyra. Användningen av sura sköljningar omsluter hårvågorna, vilket ger den glans, styrka och hälsosamt utseende.

Hemlagad schampo recept

För några århundraden sedan var det mest populära sättet att rengöra håret en blandning av vatten och rågbröd. Du kan göra detta schampo nu. För att göra detta är det tillräckligt att ånga brödet i flera timmar. Dessutom kan du lägga kli till sjampoen. För högkvalitativ rengöring av hår rekommenderas att applicera den erhållna vattnet i 10-15 minuter, massera hårbotten och skölj. Den enda nackdelen med detta recept är smulorna, som är ganska svåra att tvätta, särskilt med långt hår.

Ett annat alternativ för naturligt schampo är att använda blandningar baserade på fermenterade mjölkprodukter. Dessa schampon skyddar locken bara uttorkning och miljöpåverkan. Efter detta schampo rekommenderas att skölja med ättika eller sura juice. Följ sedan de bästa recepten för naturliga hårschampon som kan förberedas med egna händer.

Dry Shampoo Recept

Nyligen används torrschampo i allt större utsträckning för att omedelbart uppdatera lockar och avlägsna oljig glans. Men få människor vet att du kan använda torrt och hemlagat schampo.

ingredienser:

 • Havregryn - 60 gr.
 • Soda - 15 gr.

Havregryn ska krossas i en kaffekvarn. Tillsätt en liten mängd soda och blanda noggrant. Används för normalt och smutsigt hår. Det bidrar till normalisering av fettighet, och gör också omedelbart krusorna fräscha och rena.

Ett annat recept på torrt hårschampo

I kosmetologi används stärkelse och grova korn ofta för att rengöra lockar. Ett sådant torrt schampo har en fördelaktig effekt på lås av vilken typ som helst.

ingredienser:

 • Majsstärkelse - 50 gr.
 • Cornmeal - 50 gr.
 • Violett rotpulver - 10 g.

Cornmeal bör krossas i en kaffekvarn och blandas med stärkelse. Dessutom kan du lägga till en liten mängd violett rot.

Instruktioner för användning. Innan appliceringen ska schampan bör kamna krullarna. Applicera blandningen och låt den ligga i 5-10 minuter. Efter det ska strängarna torkas med en handduk och kamma igen.

Hemlagad oljig hårschampo

Hårvård, som kännetecknas av ökad smidighet, kräver användning av djupa rengöringsmedel. Därför tillåter användningen av konventionella schampon för hår som regel bara att förvärra problemet, såväl som att skada hårstrukturen. Vanliga shampoo berövar också krökorna av fukt, vilket leder till deras bräcklighet.

Shampoo för fet hår kan framställas med egna händer, endast med naturliga och hälsosamma ingredienser.

ingredienser:

 • Citronsaft - 40 ml.
 • Vodka - 15 ml.
 • Mandelolja - 10 ml.
 • Äggula - 1 st.

För att börja bör du göra citronsaft. Du kan också använda färdiga naturliga citronsaft. Tillsätt vodka, mandelolja och äggula till den. Alla komponenter ska blandas noggrant och appliceras på våtkrullar. Med regelbunden användning av schampo blir håret mer friskt och frodigt, oljigt glans och behovet av daglig shampooing kommer att försvinna.

Hemlagad schampo för torrt hår

Varje kvinna som står inför problemet med alltför torrt och livlöst hår vet att inga kosmetiska produkter snabbt kan lösa detta problem. Dessutom förvärrar användningen av konventionella schampo problem ofta, eftersom de kemiska komponenterna berövar kretsarna av fukt och näring. Men när du använder hemlagade schampon, vars medicinska egenskaper har bevisats av tusentals användare, kan du ge curls den nödvändiga fukt och näring.

ingredienser:

 • Castorolja - 40 ml.
 • Ett ägg
 • Eteriska oljor.

Blanda ricinolja med ett ägg, du kan lägga till några favorit eteriska oljor. För att göra shampooet med en luftig, krämig konsistens, kan du piska in det i ett skum med en bländare. Klar schampo att applicera på lockar längs hela längden. Om nödvändigt kan rester av schampo användas vid nästa shampooing, men de måste lagras i kylskåpet.

Handgjord tvålschampo

Om du vill göra ett naturligt schampo med egna händer, som kan förvaras i kylskåpet i 1-2 veckor, föredra att schampo från tvål. Det passar alla typer av hår, rengör håret och hårbotten perfekt och är mycket billigare än vanligt schampo.

ingredienser:

 • Tvål - 100 gr.
 • Vatten - 2 koppar.
 • Eteriska oljor.
 • Kosmetisk olja - 50 ml.

Tvål bör smält i ett vattenbad, lägg till dina favoritoljor. Det resulterande schamponet är mycket säkrare och mer effektivt inköpt, förutom att den slutliga kostnaden kommer glatt överraska dig.

Hemlagad schampo för hårväxt

För att påskynda tillväxten av lockar och förhindra att de faller ut, rekommenderas att använda hemlagad gelatin shampoo. Indikationer för användning av ett sådant schampo är tråkiga lockar, långsam hårväxt, bräcklighet och förlust.

ingredienser:

 • Gelatin - 15 gr.
 • Yolks - 2 st.

Blanda gelatin med äggulor och applicera på våtkrullar. Hemlagad schampo för hårförstärkning med gelatin efter flera applikationer stärker kretsarna avsevärt, accelererar tillväxten och ger en otrolig mängd.

Hemlagad mjällschampo

Tansy har en rengöring, antiinflammatorisk och fuktgivande effekt. Därför kan du på grundval av denna växt göra ett underbart hemlagat hårschampo.

ingredienser:

 • Torkad skål - 1 msk. l.
 • Vatten - 200 ml.
 • Honung - 15 ml.

Brew skummande i ett glas vatten, låt det brygga. Lägg till honung och använd för regelbunden schamponering.

Video: Recept för naturligt hårschampo

Hemlagad schampo: ansökningsrecensioner

Äggschampo hem var för mig en riktig frälsning. Det rensar inte bara helt håret utan kostar också ett öre. Jag lägger bara till gelatin och mitt huvud till ägget. Hår blev mycket mer voluminöst och slutade falla ut.

Gilla receptet på schampo från bröd. Mycket coolt rensar håret. De slutade falla och blev lysande.

Till efterrätt, video: Naturliga hårstädare hemma

Hur man gör hemlagad schampo

De flesta av tjejerna förstod för länge sedan att naturliga hårkosmetika kan ge odds till även de mest avancerade varumärkena. Det är därför som många av de nuvarande kännetecknen för "eko" fick en skarp fråga: "Hur man gör schampo hemma?". Vi är glada att svara på det!

Naturliga schampon för torra strängar

Ägg och Vodka Shampoo

 • Vatten - 1/4 kopp;
 • Ammoniak - 1 tsk;
 • Vodka - en halv kopp
 • Yolks - 2 st.
 1. Blanda äggulor med ammoniak och vodka.
 2. Tillsätt vatten.
 3. Vi mättar vått hår med schampo och massage i minst 5 minuter.
 4. Vi tvättar bort.
 • Tansy - 1 msk. sked;
 • Vatten - 400 ml.
 1. Gräs hällde kokande vatten.
 2. Insistera ett par timmar, tsedim genom en sikta.
 3. Mitt huvud varannan dag. Kurs - 1 månad.

Citron Shampoo

 • Olja (solros eller olivolja) - 20 g;
 • Store shampoo - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Morotjuice - 20 gram;
 • Citronsaft - 20 gr.
 1. Vi blandar allt.
 2. Mitt huvud är denna blandning.

Äggula schampo

Detta recept är enkelt och enkelt. Ta 1-2 äggulor och gnid i våta strängar i fem minuter. Skölj med rinnande vatten.

Med tillsats av gelatin

 • Varje schampo - 1 del;
 • Gelatin - 1 del;
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda torrt gelatin med butikshampo och äggula.
 2. Vi bryter alla klumparna.
 3. Vi tvättar denna blandning i ca 5-10 minuter.
 • Castorolja - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Olivolja - 1 tsk.
 1. Vispa skinkan i en ren skål.
 2. Häll i olja.
 3. Mitt huvud är den resulterande blandningen.

Du kan berika ditt hemlagade schampo med olja (kosmetisk och väsentlig). Lämplig ros, kamille, rosmarin, jojoba, lavendel, coltsfoot, druvfröolja, jasmin, myrra, neroli.

Shampoo för strängar benägna att hög fetthalt

Granatäpple schampo

 • Vatten - 1 liter;
 • Granatäpple (krossad skal) - 3 msk. sked.
 1. Fyll på granatäpplen med vatten.
 2. Koka i 15 minuter.
 3. Mitt huvud var tredje dag. Kursen är 2 månader.

Ek bark

 • Ekbark (krossad) - 3 msk. skedar;
 • Vatten - 1 l.
 1. Fyll ekbark med vatten.
 2. Koka i ca 10 minuter.
 3. Mitt huvud Kursen är 2 månader.
 4. För profylax användning för sköljning.

Senap med vatten

 • Senapspulver - 1 msk. sked;
 • Vatten - 2 liter.
 1. Häll senapspulveret i en skål.
 2. Där häller vi varmt vatten.
 3. Mitt huvud är där.

Du kommer också att vara intresserad av den här artikeln: 8 coola senapsmaskar!

 • Vatten - 1 liter;
 • Vinäger - 0,5 liter;
 • Nettle - 100 gr.
 1. Fyll nätet med ättika och vatten.
 2. Koka i en halvtimme.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Tillsätt 2-3 glas färdiga buljong i ett handfat med vatten.
 5. Mitt huvud
 • Äggula - 1 st.
 • Vatten - 2 msk. skedar;
 • Camphorolja - på toppen av en tsk.
 1. Blanda vatten med kamferolja och äggula.
 2. Mitt huvud i 7 minuter.
 3. Vi tvättar bort.

I fall av en fet och kombinerad typ kan eteriska oljor också vara användbara. Använd gärna cederträ, tall, pelargon, burdock, grapefrukt, timjan, tea tree, basilika, cypress, bergamot, calendula, apelsin, mint, ylang-ylang, citronetrar.

Se också: 4 super recept

Shampoo som är lämpliga för normal typ.

Brödschampo

 • Rågbröd - 3 stycken;
 • Vatten - om ett glas.
 1. Smula bröd i bitar.
 2. Fyll med varmt vatten.
 3. Torka av massan genom en sikt efter en kvarttimme.
 4. Mitt huvud är 10 minuter.
 5. Vi tvättar bort.

Honung och senapshampoo

 • Kefir - 1,5-2 Art. skedar;
 • Olivolja - 1 tsk;
 • Senap - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar senap med kefir.
 2. Häll i olja och honung.
 3. Mitt huvud, vänta 10-20 minuter och tvätta av.

Baserat på vit lera

 • Vatten - 1,5-2 Art. skedar;
 • Vit lera - 2 msk. sked.
 1. Blanda leran med vatten.
 2. Mitt huvud
 3. Skölj med citronvatten.

Detta hemlagade schampo är bekant för våra mammor och mormor. Applicera någon öl till håret (ca 50 ml), massera i ungefär en kvart i timmen och skölj med vatten.

Herbal Shampoo

 • Calendula blommor - 1 del;
 • Ljus öl - 200 ml;
 • Hopkeglar - 1 del;
 • Björkblad - 1 del;
 • Kockrot (krossad) - 1 del.
 1. Blanda alla örter och burdock rot.
 2. 50 gram av kompositionen häll öl.
 3. Insistera om en timme.
 4. Filtrera genom en sikta och tvätta mitt huvud.

Torkad schampo hemlagad

För att förbereda torrt schampo hemma behöver du lite tid och en liten uppsättning ingredienser.

 • Bakpulver - 1 del;
 • Havregryn - 4 stycken.
 1. Grind havremjöl i en kaffekvarn.
 2. Blanda med bakpulver.

Ett annat effektivt recept:

 • Foderkorn - 1 del;
 • Majsstärkelse - 1 del.
 1. Vi slipar foderkorn i kaffekvarnen.
 2. Kombinera den med majsstärkelse.
 • Kosmetisk lera - 6 delar;
 • Talc - 1 del;
 • Soda - 1 del.

Och så, hur man gör:

 1. Blanda läsk med talk.
 2. Lägg till lera.
 • Kakaopulver - 2 msk. sked;
 • Mjöl (havre eller vete) - 1 msk. en sked.

1. Blanda mjöl med kakao.

 • Majsstärkelse - 2 delar;
 • Jordmandelar - 1 del;
 • Iris rot (mark) - 1 del.
 1. Mala mandlar och kola rot.
 2. Blanda alla ingredienser.

Hur man använder torr schampo?

Steg 1. Luta huvudet över badet och applicera torrt schampo på det. För bekvämligheten kan du fylla den i saltskakan med stora hål.

Steg 2. Efter 5 minuter, gnugga huvudet med en ren och torr handduk.

Steg 3. Kombinera det återstående pulvret med en tunn kammussling.

Några fler ord om naturliga schampon

Som du kan se är det ganska enkelt att göra schampo hemma. Det är bara för att få reda på några viktiga punkter.

 • Hemmagjorda schampon kan inte lagras under mycket lång tid, de försämras på bara 2-3 dagar. När det gäller bröd, ägg och gelatin shampoo är en dag tillräcklig för dem. Helst bör dessa verktyg förberedas strax innan huvudet tvättas.
 • Om du vill fylla på schampo för två eller tre procedurer framöver, var noga med att hålla den i kylskåpet och innan du applicerar på trådarna varma i ett vattenbad.
 • Naturligt schampo borde passa din hårtyp.
 • För att förstå om det här verktyget är rätt för dig måste du testa det i ca 30 dagar. Om du inte gillar effekten, använd ett annat recept.
 • Vid allergier, lämna omedelbart denna blandning.
 • Hemmagjord naturligt schampo är inte lämpligt om håret tvättas mycket dåligt och vill inte kamma.
 • Det bör också noteras att hemlagad schampo ger lite skum, eftersom de inte är relevanta ytaktiva ämnen.
 • Fuktar strängarna bra innan de appliceras.

Vi hoppas att tack vare våra recept kommer ditt hår att utstråla bara skönhet och hälsa.

Vilka komponenter behövs för att göra ett hemlagat schampo?

Industriella tvättmedel för lock har en komplex kemisk sammansättning. De rengör håret från föroreningar, men har inte helande effekter. För att närma och stärka strängarna behöver du naturliga ingredienser, så får hemlagad schampo mer och mer popularitet.

Vad är användbart?

För tillagning av hemlagat rengöringsmedel för håret måste du köpa en tvålbas. Den består av naturliga ingredienser.

Du kan laga det själv. Med egna händer bereds grunden för schampon från tvål med tillsats av destillerat vatten. Tvål på en fin rivare, uppvärmd i ett vattenbad, späd sedan med vatten. Det är lämpligt att använda glycerinsaften på grundval av tvättmedlet.

Universellt schampo för normal krullningstyp:

 • 60 ml renat vatten;
 • 60 ml tvålbas;
 • 10 ml olivolja.

Blanda alla ingredienser i den färdiga behållaren med en träspatel. Häll i en flaska, förvara på en sval plats. Detta hårschampo skummer väl. Olivolja används för att mjukna hårbotten och håret.

Detergentets sammansättning kan ändras beroende på hårtypen. Komponenterna har en annan sammansättning, liksom handlingsprincipen.

Vi väljer oljan

Användningen av basolja beror på typen av lock:

 • Lämplig för alla typer av druvutsäde och olivolja;
 • För torr och linor
 • För fett - mandel.

Användning av eterisk olja:

 • För normala lockar: citron, tea tree, bergamot;
 • För torra trådar: lavendel, orange, pelargon;
 • För oljigt hår: mint, bergamot, rosmarin.

Vid kombination av flera oljor bör deras egenskaper och arom övervägas.

Matlagningsschampo: stegvisa instruktioner

För att göra shampoo hemma på såpbasis måste du ta:

 • 55 gram tvål;
 • 10 ml mandelolja;
 • 15 droppar eter;
 • 40 gram näsblad
 • 190 ml renat vatten.
 1. Förbereda buljongen, ta nässlorna, placera i en glasbehållare och häll över vattnet, kokas. Insistera buljong under locket stängd i 25 minuter, sedan spänna buljongen;
 2. Glycerin tvål gnugga på en fin rivare och värma på ett vattenbad, inte koka. När tvålen smält, späd den med varmt vatten, rör om tills det är löst.
 3. I den kylda tvållösningen tillsättes mandelolja och eteriska oljor;
 4. Blanda det beredda schamponet med 50 ml avspänd örtkokning, rör om till en homogen massa. Resten av avkoket kan användas för att skölja håret;
 5. Den färdiga produkten hälls i en ren flaska och förvaras på en sval plats i högst 10 dagar.

Vi blir av med mjäll

Med hjälp av ett speciellt koncentrat berikat med nödvändiga komponenter kan du eliminera hårbotten.

Hur man självständigt gör ett schampo från basen för schampo?

Mjällmedel:

 • 110 ml schampobas;
 • 5 ml mjukgörande olja;
 • 12 droppar eterisk olja;
 • 1,5 gram nettlextrakt
 • 300 ml destillerat vatten;
 • 2,5 gram salt.

Basen värms upp till ca 35 grader. Rosemary eterisk olja, ricinolja tillsätts. Rör om 8-10 minuter med en träspatel. Förbered saltlösningen. Kombinera nätkstrakt med salt och häll över med varmt vatten. Rör för att undvika sediment.

Häll den beredda saltlösningen till basen, blanda allt. Klar innebär att hälla i en flaska, lämplig för användning. Saline är ett recept på hushålls tvättmedel. Den används för schampondensitet.

Göra medel för tillväxt av krullar

För att göra shampoo från basen med egna händer måste du välja rätt ingredienser.

Sammansättning med infusioner av örter:

 • 120 ml tvålkomponent;
 • 80 ml infusionsnät;
 • 10 gram basolja;
 • 3 droppar eter.

För att förbereda tvålkomponenten hemma måste du gnugga 50 gram tvål på ett fint rivjärn, häll det med varmt vatten för att lösa upp. Tillsätt 10 gram druvfröolja och 3 droppar eterolja av te träd till den varma lösningen.

Blanda väl, tillsätt 80 ml koncentrerad infusion av nässla eller kamilleblommor. Det innebär att tvätta håret två gånger i månaden. För att uppnå en större effekt kan 30 gram senapspulver sättas till den framställda kompositionen. Det här verktyget stärker kröllarnas rötter och stimulerar deras tillväxt.

Accelerera tillväxten

Diskmedel för ölsträngar:

 • 450 ml öl;
 • 110 ml bas;
 • 25 gram kamomill;
 • 25 gram nässla;
 • 25 gram hennapulver;
 • 25 ml peppartinktur;
 • 25 ml burdock olja.

Öl hällt i behållaren för matlagningsverktyg. Tillsätt 40 mg bas, blanda.

Värm kompositionen till ca 40 grader, tillsätt torrt näsblad, kamilleblommor, hennapulver. Ta bort från värme, insistera på 15 minuter. Värm över låg värme tills den ursprungliga temperaturen, lägg till burockolja, peppartinktur.

Avlägsna från värme, lägg till resten av basen.

För att göra tvättmedlet mer effektivt, innan du applicerar på trådarna i det måste du hammar en äggula. Shampoo, som är baserat på öl, ger näring åt håret, accelererar tillväxten av strängar.

För näring och glans

Receptet av schampo från tvålbas med tillsats av gelatin:

 • 15 gram nässla
 • 15 gram burdock;
 • 15 gram humle;
 • 55 ml tvålprodukt
 • 5 droppar eterisk olja;
 • 20 ml burdockolja;
 • 30 gram honung;
 • 40 ml aloe juice.

För beredningen av tvättmedelskompositionen med egna händer måste du klippa av aloeblommans löv och stå i 10 dagar i
kall plats.

Sekvensen för beredning: Häll i en torr samling örter i en emaljskål, häll kokande vatten, lämna i 35 minuter. Stryk infusionen, tillsätt gelatin till den. Värm lite för att lösa upp gelatin.

Lägg sedan till naturlig flytande honung, kardborreolja och eterolja med teträd. Till blandningen sätt en tvålbas och aloejuice. Blanda allt grundligt, lagra i kylskåpet. Innan du tvättar huvudet, ska tvättmedlet för krullarna värmas upp till rumstemperatur.

Applicera det på vått hår, sprida sig över hela längden. Tvätta håret efter 15 minuter. Shampoo närmar sig strängarna och ger dem glans.

Tvättmedel i stället för schampo

Tvättvål används efter schampo. Den första gången att tvätta fettet och dammet från håret med ett medel och andra gången att tvätta med tvål. För att uppnå önskat resultat bör proceduren utföras minst en gång i månaden. Viktigt: du kan inte tvätta håret med en bit tvål. Med sådan tvål bryts strukturen på krullen.

Hur man gör schampo från hushållssaft?

På en fin rivare gnid en bit tvål, häll den med varmt vatten. Rör om tills det är upplöst. Tvätta huvudet med tvåltips och massera huvudet. Tvätta tvållösningen med en sträng.

Efter tvättning av krullarna, skölj med vatten med tillsats av äppelcidervinäger, du kan också surgöra vattnet för sköljning med citron.

Mörka lockar är lätta att lätta upp några toner med hjälp av tvål. För att göra detta måste du tvätta och tvätta tvålen efter 8 minuter. För torrkrokar är tvättning med tvål kontraindicerat. Med en fet typ av trådar avlägsnar tvålen mjäll och tar bort oljig glans, samt ökar volymen till håret.

Använda recept för beredning av schampo från basen med egna händer, vi får inte glömma att de inte är föremål för långvarig lagring.

Naturliga schampon gör det själv

Naturliga schampon har nyligen blivit mycket populära, de är nästan lika konkurrenter med märken av välkända schampon. Folk började inse att de kemiska komponenterna i schampon inte alltid gagnar hår. Shampoo, kokta med egna händer, hanterar hårproblem mycket mer effektivt, till exempel ökat fett, mjäll, brist på skinn och brittleness. I den här artikeln ska jag berätta för dig hur man gör schampo hemma, vilket kommer att vara lämpligt för din hårtyp.

Shampoo matlagning hemma

Vi brukade tvätta vårt hår med schampo och skölj med balsam. Gör ett naturligt schampo hemma ger inget arbete, men fördelarna med ett sådant schampo kommer att vara flera gånger överlägset de flesta verktyg som köpts på butikshyllor. Det finns utmärkta folkmedicin för hårvård. De kan lätt förberedas hemma och håret efter dem kommer att vara vackert, starkt och glansigt med sin hälsa.

Receptar naturliga schampon för alla typer av hår

Förbereder ett liknande schampo baserat på en blandning av olika örter, senap och rågmjöl. Dess främsta fördel är att den kan lagras i torr form under mycket lång tid. Och för att tvätta håret behöver du bara en liten mängd utspädd med vatten innan du tar emot vattnet. Det påverkar helt håret, absorberar väl och tar därför bort fett och andra föroreningar.

Blondt hår rekommenderas att använda: kamille, björkblad, växtfäste, kullockor, horsetail, humle och jämn ingefära. I allmänhet ju fler örter du använder desto bättre.

Till exempel kan du göra ett hemlagat hårschampo med följande recept:

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Blanda lika stora mängder björkpinnar, humlekottar, lakritsrot och nässlor. Mala alla ingredienser till ett pulveriserat tillstånd med en kaffekvarn. Om stora partiklar är närvarande i blandningen, sikt det genom en sikta. Fyra matskedar av de resulterande råvarorna kombineras med en halv sked torr ingefära, en sked senapspulver och tio matskedar rågmjöl.

Torka den önskade mängden av blandningen med vatten. Du kan också använda någon sur vätska, till exempel vassle, äppel eller citronsaft. Applicera sedan på håret och gnugga om två eller tre minuter, skölj sedan. Om tiden tillåter kan kompositionen lämnas på håret i ungefär tjugo minuter.

Jästschampo Mask

Detta verktyg löser sig perfekt fett och bäst återspeglar hårets tillstånd. För dess förberedelse behöver du en fjärdedel av ett pack av pressad jäst (torr oönskad att använda), ett par yolk och ett par skedar honung. Pund honung med jäst och sätta på en varm plats. Efter blandningen skumar, sätta äggulorna till den, blanda väl och applicera på torrt hår och hud och vrid sedan huvudet i polyeten. Kompositionen är önskvärd att motstå minst en kvart i timmen och företrädesvis fyrtio minuter. Detta är nödvändigt för att alla dess komponenter ska reagera med fett och smuts, vilket gör att du kan rengöra ditt hår så mycket som möjligt.

Hemlagad mjällschampo baserad på alkohol och oljor

Utnämning: eliminerar hudsköljning och klåda.

Tillagningstid: 5 minuter.

komponenter:

kycklingägggubbar - 2 st.
alkohol eller vodka - 20 ml
salviaolja - 4 droppar
rosolja - 1 droppe

preparatet:

Slå äggulor, lösa olja i alkohol och tillsätt till äggulor. Blandningen appliceras på vått hår.

Genomsnittlig kostnad per portion: 17 rubel.

Förvaringsförhållanden: högst 4 dagar på kallt ställe.

Äggschampo

Shampoo hem med kaffe och ägg absorberar och löser upp fett och smuts, och tar dessutom bort dem mekaniskt. Dess väsentliga komponenter är kaffe (helst mycket finmalt) och äggulor. Du behöver också cognac eller alkoholisk tinktur av ekbark, som enkelt kan tillverkas av dig själv.

Två skedar av brandy och samma mängd kaffe blandat med ett par äggulor. Gnugga blandningen i krullarna, för bästa effekten, linda dem i plast, håll i femton till fyrtio minuter, skölj sedan av med inte mycket varmt vatten. Tyvärr är det här verktyget inte lämpligt för blondiner, eftersom kaffe kan ge strängarna en brunaktig nyans.

Henna schampo

Förutom att Henna helt tar bort fett från håret, är det också mycket användbart för strängarna.

Det måste helt enkelt spädas till en konsistens av gruel med citronsaft, kefir, vassle, ett avkok av örter eller vanligt vatten, sätta på håret, gnugga väl och skölj. För bästa resultat kan blandningen lämnas på håret i ungefär trettio minuter. Det är dock värt att beakta att Henna, särskilt färglös, torkar hår, så det ska inte användas för ofta - högst en gång i veckan.

Shampoos i tvål

Ofta, för att göra shampoo hemma, använder älskare av naturprodukter en tvålbas. Eftersom det är lämpligt hemmagjord tvål, barntvål, naturliga glycerinsaft eller tvålbaser, sålda i specialaffärer eller apotek. Dessa produkter blandas med olika växtbaserade infusioner, essentiella och vegetabiliska oljor. Till exempel kan du göra hemlagat hårschampo av vilken typ som helst med följande recept:

Vitlera hemlagad schampo

Utnämning: mot håravfall.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

vit lera - 50 g
vatten - 100 g

preparatet:

Ta torr vit lera (säljs i apotek), blanda med varmt vatten, bör inte vara flytande, men inte för tjock massa. Applicera kompositionen på håret och massera brunnen. Tvätta av med varmt vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 17 rubel.

Förvaringsförhållanden: i slutna behållare, högst 2 veckor.

Soda-baserad schampo

Eftersom soda har en alkalisk miljö rensar den helt och hållet strängarna och huden från föroreningar, neutraliserande syror. För att förbereda schampon behöver du bara lösa en matsked pulver i ett glas varmt vatten. Skölj enkelt strängarna med den resulterande vätskan, massage dem lätt, fördela kompositionen över hela längden och skölj sedan. Efter applicering av detta verktyg måste håret sköljas med vatten, sura med ättika eller citronsaft.

Senapshampoo

1 msk. en sked senap utspädd i två liter varmt vatten och detta hår tvätt shampoo. Senap är bäst för fet hår. Det eliminerar obehaglig oljig glans, håret blir inte så snabbt att bli smutsigt.

Gelatin Shampoo

Blanda 1 msk. sked av något schampo, 1 äggula och 1 msk. sked av gelatinpulver. Slå långsamt, så att det inte finns några klumpar, applicera på fuktigt hår och håll i 5-10 minuter, skölj sedan håret väl med ljummet vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. För enkelhets skyld är det möjligt att göra en koncentrerad lösning av gelatin (1 matsked gelatin för 3 matskedar vatten). Du kan lägga till 1 mer äggula istället för schampo.

Äggula schampo

Skölj äggulan i lite fuktigt hår och skölj noggrant med varmt vatten efter 3-5 minuter.

Tansy Shampoo

1 msk. En sked full av skumdryck häll två koppar kokande vatten och lämna i två timmar. Strained infusion tvätt hår. För oljigt hår, tvätta den här infusionen med hår varannan dag i en månad. Denna åtgärd hjälper också till med mjäll.

Nässelschampo

Häll 100 g färskt eller torrt nässla 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter ättika. Koka blandningen på låg värme i 30 minuter, sedan spänna. Tillsätt 2-3 koppar av det resulterande avkoket i en skål med vatten. Att tvätta håret med denna struktur.

Fermenterade mjölkschampo recept

1. Du kan använda för att tvätta håret surt mjölk, yoghurt eller yoghurt. De skapar en fet film som skyddar håret från de skadliga effekterna av miljön. Du måste ta till exempel yoghurt, fuktar det rikligt med huvudet och täcker håret med polyeten och på toppen med en handduk. Efter en halvtimme sköljer du håret noggrant med vanligt varmt vatten och surgörs sedan med saften av en citron- eller vinägerlösning (1 msk vinäger per 2 liter vatten).

2. Torka kefir med varmt vatten och tvätta håret med denna komposition.

Banan hemlagad schampo

Utnämning: ger mjukhet, glans och silke.

Tillagningstid: 5 min.

komponenter:

 • en halv banan
 • citronsaft - 20 ml
 • kycklingägg - 1

Förberedelse: Rengör hälften av banan, ta bort lite av det övre lagret (som det är visköst), slip resten till ett slamtillstånd. Tillsätt till denna puré citronsaft och äggula. Rör om. Att tvätta håret med sådant schampo.

Genomsnittlig kostnad per portion: 9 rubel.

Förvaringsförhållanden: på kallt ställe, ca 2 dagar.

Rågschampo

Ta en skiva med rågbröd och knåd i en liten mängd varmt vatten på ett sådant sätt att man får en flytande uppslamning. Du kan ge henne lite tid att kräva. Skaka håret och håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noggrant med vatten. Man bör komma ihåg att brödsmulor är svåra att kamma, så det är bäst att gnugga vattnet genom en sikta. Dina ansträngningar kommer inte att vara förgäves: detta maskschampo har en mycket fördelaktig effekt på hårtillväxt och på deras tillstånd: håret blir tjockt, tjockt. Detta recept är särskilt effektivt för fet hår.

Hemlagad schampo för normalt hår

Hemlagad äggschampo med gelatin

Syfte: För volymen och mjukheten i håret.

Tillagningstid: 45 min.
komponenter:
gelatin - 1 matsked
vatten - 100 g
äggula - 1 st.

preparatet:
Häll gelatin med vatten, låt svälla i 40 minuter. Värm det i ett vattenbad, dränera. Tillsätt äggulan till gelatin, rör om. Applicera på håret, lämna i 20 minuter, skölj sedan ordentligt med vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 7 rubel.

Förvaringsförhållanden: i kylskåp, högst 2 dagar.

Hemlagad schampo med jasmin och honung

Utnämning: mat, fukt och hälsosam glans.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

vanlig schampo - 2 matskedar
avkok av jasminbladblad - 1 matsked
honung - 1 matsked

preparatet:

Blanda alla ingredienser, applicera på håret, massera lite och skölj med vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 20 rubel.

Förvaringsförhållanden: I en mörkad, inte varm plats, högst 1 månad.

Hemmagjorda hårda schampon

Hemlagad schampo med ricinolja

Syfte: hydratisering och näring.

Tillagningstid: 2 minuter.

komponenter:

Castorolja - 2 matskedar Art.
kycklingägg - 1 st.

preparatet:
Blanda väl alla ingredienserna och tvätta håret med detta schampo och massera huvudet väl.

Genomsnittlig kostnad per portion: 7 rubel.

Förvaringsförhållanden: i kylskåp, i en tätt sluten behållare, högst 2 dagar.

Äggoljeshampoo

Blanda äggulaen med 1 tesked ricinus och olivolja och tvätta håret med den resulterande lösningen. Denna blandning är speciellt lämplig för torrt hår.

Hemlagad schampo för svagt och skadat hår

Hemlagad schampo från bröd och kefir

Tillagningstid: 2 timmar

komponenter:

svartbröd - 100 g
Kefir - 100 g

preparatet:

slipa brödet i små bitar, häll det med kefir, lägg i ett par timmar på en varm plats. Därefter bör denna massa piskas med en mixer, skölj håret.

Genomsnittlig kostnad per portion: 10 rubel.

Hemlagad schampo för fet hår

Hemlagad brandy shampoo

Syfte: torkar och eliminerar glans.

Tillagningstid: 2 minuter.

komponenter:

Cognac - 50 g
ägg - 1 st.

preparatet:
Blanda cognac med äggula för att få en krämig massa, tvätta håret, gnugga kompositionen väl i huden och håret.

Genomsnittlig kostnad per portion: 15 rubel.

Förvaringsförhållanden: på en sval plats, inte mer än 3 dagar.

Hemlagad ek Bark Shampoo

Syfte: mat, glans, återhämtning.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

ekbark - 100 g
kokande vatten - 1 liter

preparatet:

brygg ekbark med kokande vatten. Denna buljong tvättar håret i 5 minuter.

Genomsnittlig kostnad per portion: 6 rubel.

Förvaringsförhållanden: i en glasbehållare, inte mer än en dag.

Matlagning "Nästan schampo"

1-2 msk. l. basilika, nässlor eller maskros glas rent vatten, 60 ml av en toalett eller bättre flytande tvål (endast inspektera den för närvaron av skadliga ämnen), 15 till 60 droppar av någon eterisk olja lämplig du, till exempel, ceder, en timme. l. lite vegetabilisk olja (solros, cederträ). Gör avkok eller infusion av örter och tillsätt alla övriga ingredienser där, blanda väl. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter.

Detta schampo kan lagras i kylskåpet i en vecka. Om vid tillsättningstillfället tillsättes en tesked vodka, ökar hållbarheten till 3-4 veckor.

Senaps-shampoo-mask utan tvål

Ta 1 msk. sked av senapspulver, spätt till konsistens med gräddfil med kefir, tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk vegetabilisk olja. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Effekt: stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring. Eller detta alternativ för fet hår: 1 matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

Tvätta håret med sur mjölk

Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Det är nödvändigt att säga, yoghurt, att fukta det rikligt med huvudet, att täcka det med en polyetenplast och på toppen - med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret i skummet överfettad tvål, såsom "Baby", skölj noga med varmt vatten, och sedan - surgjordes (1 matsked vinäger till 2 liter vatten).

Tvätta hårdekok Mylnyanki läkemedel

Två förpackningar tvålfat (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong att tvätta mitt hår utan tvål och schampo, skölja med vanligt vatten, eller ännu bättre - tinktur av kamomill, om håret är blond och avkok av ek bark - om mörkret.

Hårtvätt skräp

1 matsked av skumdryck häll 2 koppar kokande vatten, lämna i 2 timmar. Strained infusion för att tvätta håret utan tvål i en månad. Detta verktyg används för att eliminera mjäll.

Recept kan fortfarande resultera i många. Det viktigaste att komma ihåg när man använder naturliga schampon är att effekten inte omedelbart, och att det är nödvändigt att skölja håret med örtteer eller mjuka hårt kranvatten, äppelcidervinäger.

Jag skulle också vilja berätta om en naturlig hår styling produkt, inte helt Siberian, men fortfarande bättre än kommersiell hårspray med sin giftiga lukt.

Natural Hairspray Recept

Skär citronen i skivor och koka den i ett glas vatten tills hälften av vätskan förblir, filtrera sedan och tillsätt några droppar alkohol (eller vodka) för bevarande. Applicera på hårsprayen. Passar perfekt för hår och håller styling.

Hur man gör schampo från en naturlig bas

När sommaren kommer, blir många tjejer hår spröda, torra och ändarna splittras. Nästan alla vet att moderna schampon är mycket skadliga för håret, eftersom de innehåller sulfat.

Detta problem kan lösas med hjälp av hemlagad schampo, som inte bara är ofarlig, men också återställer hårstrukturen, och hjälper också till att påskynda hårväxten väsentligt.

Så hur ska man göra shampoo hemma från naturliga ingredienser?

 • Gelatin Shampoo 2 äggulor blandas med 1 matsked gelatin. Slå långsamt denna lösning så att inga klumpar kvarstår. På vått hår applicerar du blandningen och smutsar försiktigt i hårbotten och håret själv tills ett skum bildas. Lämna sedan blandningen på håret i 7 minuter. Efter skölj det med varmt vatten för att rengöra håret. Detta schampo gör ditt hår vackert, glänsande och mycket voluminöst. Snart märker du att håret helt upphört att falla ut och bli mycket starkt.
 • Tansy schampo. 1 matsked / sked torkad sylt (kan köpas på något apotek) bör bryggas i två koppar varmt vatten. Låt blandningen stå i två timmar och spänn sedan genom ostklaven. Skölj håret med infusion. Om du har fet hår, kommer de att sluta smutsa så snabbt, och torrt hår blir starkare och mer voluminöst. Även detta schampo hjälper till att bli av med mjäll.
 • Nässelschampo. Ta 100 gram färskt nässla (du kan också använda torkat) och fyll det med 1 liter vatten. Tillsätt sedan en halv liter vinäger till infusionen. Denna blandning bör kokas i 30 minuter över låg värme. Efter - spänna lösningen genom ostklaven. Tillsätt 2 koppar av denna buljong i en skål med vatten och skölj håret. Nässle har ett reduktionsmedel och gör också håret skrymmande.
 • Senapshampoo. Lös upp 1 matsked senap (torr) i 2 liter vatten, tillsätt 0,5 h / sked socker. Skölj håret med detta schampo. Senap kommer att eliminera den obehagliga glansen, ge volymen och hjälpa håret att växa snabbare.
 • Stärkelseshampoo. Detta recept hjälper de som inte har tid att tvätta håret, och fettet från håret måste tas bort. Stänk håret med torr potatisstärkelse, och vispa sedan det som om du tvättar det. Torka håret med en torrhandduk efter 5 minuter för att avlägsna stärkelsrester. Kamma ditt hår med en kam eller en träkam.
 • Kefir schampo. Torka kefir med varmt vatten och tvätta sedan håret med denna komposition. Skölj sedan huvudet med en liter varmt vatten där juice av en citron spätts ut. Den här metoden hjälper dig att bli av med mjäll och säkerställa hårets volym.
 • Brödschampo. Ta en skiva rågbröd och mash den, späd ut med en liten mängd vatten. Det borde göra en flytande gruel, som bör insisteras. Gnid håret med denna våt och lämna i 5-7 minuter. Därefter tvättar du håret så att det inte finns brödsmulor i ditt hår. Insatser kommer inte att vara förgäves, eftersom detta schampo gör håret mer frodigt, glänsande och tjockt.

Och vilka recept för naturliga hårschampon vet du? Dela dina recept i kommentarerna nedan!

Naturliga schampon gör det själv

Kosmetika för hårhygien annonseras dagligen av välkända kosmetiska företag. Löfte om mirakulöst bortskaffande av mjäll och skört hår förblir bara löften. I reklamklämmor om schampon används egenskaperna hos Photoshop, den grafiska "omvandlingen" av håret efter inköpta schampon.

Efter långvarig användning av industriella schampon förlorar håret sin glans, hårbotten blir torr och mjäll förekommer.

OBS: Alla tillverkare av industriell kosmetika lägger till konserveringsmedel och sulfater i schamponet, vilket garanterar långvarigt förvaring av produkter på affärshyllor.

Under 18 och 1900-talet använde damerna örtinfusioner för att tvätta lockar. Rengöringsmedel hade inte skumliknande egenskaper, det hygieniska förfarandet orsakade mycket problem på grund av processens komplexitet.

I vår tid för beredning av schampo hemma med hjälp av en tvålbas. Du kan köpa den på apotek, specialiserade marknader. I undantagsfall, som en grund för hemlagad hårkosmetik, kan du ta barnschampo utan tillsatser.

Användbara kvaliteter av naturliga hemlagade schampon

 1. Naturliga sulfatfria schampon innehåller inte konserveringsmedel, kemiska tillsatser.
 2. Användning av färsk mat, oljor, extrakt.
 3. Efter att ha tillämpat hemmagjorda hårkosmetika blir curls frisk och silkeslen.
 4. Permanent skydd mot negativa miljöfaktorer.
 5. Naturliga växtingredienser verkar på hår som antioxidanter.
 6. Förbättra hårets struktur, lökapparat, accelerera hårväxten.
 7. Att skapa schampon kräver att det själv kräver minimal ekonomiskt avfall.

Behöver håret vitamintillskott?

Vitamin tillskott kan läggas till ditt eget hemlagade schampo. Varför behövs de?

 • Retinolacetat

Vitamingrupp "A" i flytande form kan köpas hos någon apotekskiosk. Det läggs till i schamponet för att förbättra de hårda rotsystemets trofiska funktioner, förbättra blodcirkulationen, näring, hårväxt.

 • Askorbinsyra

Gynnsamt påverkar hårstrukturen. Stärker folliklar, förhindrar håravfall.

 • Vitaminer av grupp "B"

Tiamin, riboflavin, pyridoxin - de viktigaste komponenterna i sammansättningen av naturligt schampo. Med deras hjälp uppdateras cellerna i hårbotten regelbundet, regenerering av lampans byggceller uppträder. Under påverkan av vitaminer i grupp "B" har håret en hälsosam glans.

Det normaliserar hormonbalansen. Vitamin "E" reglerar förnyelseprocessen på cellnivå, vilket bidrar till att sakta ner åldrandet.

I apotekets form kan vitaminkomplexet tillsättas oberoende av något naturligt hemlagat schampo.

Inköpta schampon: Vad är fångsten?

I anteckningen av inköpta kosmetika för hårhygien indikeras det kvantitativa förhållandet av ingredienserna som ingår i kompositionen. Efter att ha utfört en kemisk analys av flera typer av industriella schampon visade sig: Sammansättningen är inte sant. Herbal ingredienser, vitamintillskott är i den sista raden av schampokompositionen.

Huvudfunktionen hos köpta tvättmedel är borttagning av smuts. Kompositionen innehåller skadliga kemiska föreningar. Ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen) avlägsnar rester av fett som produceras av körtlar, ger schampo med riklig skumning.

Negativa kvaliteter av inköpta produkter:

 • Frekventa allergiska reaktioner mot de närvarande kemiska komponenterna.
 • Industriella schampon påverkar talgkörtlarna, som med långvarig användning orsakar torr hud, mjäll och tunna hår.
 • Silikon som en del av köpta tvättmedel täcker hår med en fet film. På grund av detta stör de naturliga näringsfunktionerna, krullarna har en oljig glans, strängarna ser orubbliga ut.

Shampoo klassificering

Innan du förbereder schamponet är det nödvändigt att bestämma vilken typ av hår för vilken produkten kommer att tillverkas. Missbildningen av diskmedel med typen av hårbotten kommer inte att ge maximal effekt, tvärtom kommer det att förvärra hårets hälsa.

Ett bra hemlagad schampo innehåller växtbaserade extrakt, vitamintillskott i form av naturliga juice, naturliga ingredienser som inte innehåller kemiska föreningar.

Förbered ett hemlagat naturligt schampo är enkelt. För detta ändamål tas tvålkomponenten ut som en bas, ingredienser från tredje part läggs till: livsmedelsprodukter, vitaminkomplex, aromatiserad olja.

Tvålbas för schampo ska förvaras i en separat behållare från den färdiga produkten. Om nödvändigt hälls en viss mängd bas i en separat maträtt, tillsätt tillhörande ingredienser. Håll redo shampoo under lång tid rekommenderas inte.

Hårda schampon för hår gör det själv

Under det 21: a århundradet gjorde kosmetologer ett genombrott i skapandet av universella hygienprodukter för att tvätta hår. I sammansättningen av fasta schampon finns det inga flytande, konserveringsmedel, kemiska tillsatser.

För att förbereda ett fast schampo behöver du:

 • Glycerolja
 • Tvålbas
 • Herbal Extracts
 • Smaksatta oljor

Matlagningsteknik

Först framställs växtdekoket:

 1. Herb (apotek version) - 30 g
 2. Vatten - 100 ml

Placera urtete i en emaljskål, häll hett vätska. Skapa en termisk "kudde". Avkoket är klart på 60 minuter.

Herbal samling placerad i en behållare, häll kokande vatten. Häll vatten i pannan, sätt på elden. När vattnet kokar, lägg en behållare med gräs ovanpå pannan. Klar buljong avlägsnas från vattenbadet om tjugo minuter. Basen för schampo smältes med förfarandet som beskrivits ovan. Blanda det färdiga avkoket med örter med en uppvärmd tvålbas. Tillsätt glycerolja i rätt mängd. Sammanfattningsvis: att ge shampoo en aromatisk doft - eteriska oljor. Häll den resulterande massan i en separat behållare. Efter 30 minuter sätts shampooet i ett kallt utrymme tills det är helt härdat.

Positiva egenskaper hos fasta schampon

 1. Innehåller bara naturliga ingredienser.
 2. Fuktar hårbotten.
 3. Stärker metaboliska processer på cellulär nivå.
 4. Ekonomiskt.
 5. Hög koncentration av näringsämnen.
 6. Bärbara medel för hårhygien (det är bekvämt vid långa resor).
 7. Den har antistatisk effekt.
 8. Lätt att använda: Fuktar huvudet med vatten, applicerar schampo.

Hur man gör en tvålbas hemma

 1. Olivolja - 0,4 liter
 2. Kokosolja - 0,4 L
 3. Veteolja - 0,1 l
 4. Castor - 0,1 L
 5. Renat vatten - 0,37 l
 6. Alkali - 0,15 L
 7. Orange olja - 10 droppar

Varning: var noga med att följa proceduren!

 • Häll rent vatten i disken, häll alkali. Följ den fullständiga upplösningen av den alkaliska produkten.
 • Kyl lösningen.
 • Smält alla oljekomponenter i en separat emaljerad behållare. Kall till alkalisk temperatur (högst 37 ° C).
 • Rör om alla tillgängliga produkter tillsammans till en tjock konsistens.
 • Häll den resulterande massan i de förberedda silikonbehållarna.
 • Toppformar täcker med cellofan, skapa ett termiskt "bad". Lämna shampoo tills det stelnar vid rumstemperatur.
 • Om 24 timmar är fast schampo redo att användas.

Hemlagad torr schampo

För beredning av torra schampon användes ris, havregryn eller majsmjöl. Som ytterligare ingredienser används adsorberande ämnen, aromatiska oljor.

Torra schampon har många fördelar:

 • Ta försiktigt bort korneas grovda celler.
 • Effektivt använd i händelse av brist på vatten;
 • Högkvalitativ användning för korta hårklippningar.

Rekommenderas inte för torrt hår.

Hur man använder

Torrmassa gnuggar i hårbotten. Applicera resten av torrschampot på krökorna. Efter att fet fett absorberas i mjölkens konsistens i produkten, kamma håret med en träkam. Skaka av det återstående schamponet med en torr handduk.

Matlagningsteknik

 • "Quick"

Ingredienser blandas. Applicera på huden. Efter fem minuter, applicera en kam för att ta bort eventuellt kvarvarande pulver.

 1. Kornmjöl - 50 g
 2. Kanelpulver - 60 g
 3. Orange olja - 3 droppar
 4. Mandarinolja - 3 droppar

Split krullar i flera separata strängar. Använd en borste för att färglägga hår, applicera en massa i hårets rotszon, efter separationerna. Hela längden på krullkompositionen appliceras ej. Tio minuter senare, använd dina fingrar för att göra några cirkulära massagebevegelser. Ta bort resterande pulver med en kam.

Schampo recept

 • "Mustard"
 1. Senap - 30 g
 2. Vatten - 2 l

Torka senapspulver i varmvätska. Skölj krullar med en lösning för att eliminera överskott av talgkörtlar.

Utformad som ett näringsämne för att förbättra strukturen hos hår, näring, glanskrullar.

 1. Eventuellt tvättmedel för hår - 30 ml
 2. Kycklingötter - 2 stycken
 3. Gelatinpulver - 30 g

Ingredienser placeras i en glasbehållare, vispa med en vispa tills den är jämn. Applicera schampo på strängarna med massagerörelser. Tvätta av under rinnande vatten efter tjugo minuter.

 • "Mjäll"
 1. Samling av skum - 30 g
 2. Vatten - 0,5 l

Förbered infusion av skumgummi: Häll upp samlingen i en behållare med varmt vatten. Tansy låt det brygga i ett par timmar under värmen "kudden. Skölj oljiga hårsträngar med schampo varannan dag i 30 dagar.

 • "Whey shampoo"
 1. Serum - 0,1 L
 2. Sur mjölk - 0,1 liter
 3. Kefir - 0,1 L
 4. Bordsvinäger 9% - 30 ml

För att skydda håret mot negativa faktorer (väderförhållanden, exponering för höga temperaturer), applicera en jäst mjölkprodukt från listan för att krulla och gnugga in i strängens rotszon. Täck huvudet med cellofan, ha på sig en stickad hatt. Skölj krullarna med ättikvatten i fyrtio minuter.

Det andra alternativet: späd ut eventuell jäst mjölk med kokande vatten i ett förhållande 1: 1. Det resulterande massglasset hår. Exponeringstid: 10 minuter.

 • "Brödschampo"
 1. Brunt bröd - 150 g
 2. Vatten - 50 ml

Krossa bröd i en keramisk maträtt. Tillsätt kokande vatten, blanda. Stamma den resulterande massan genom ostklaven. Kompositionen appliceras på locken och hårbotten. Procedurstiden är femton minuter. Kombinera ditt hår med en träkam med glesa höga tänder efter en viss tid. Tvätta vattnet med varmt vatten. Skölj krullarna med en svag ättiklösning.

För oljigt hår

 • "Medicinsk schampo från granatäppleskal"
 1. Färsk granatäppleskal - 1 stycke
 2. Vatten - 1l

Förbered granatäppledekok: sätt finhackad skal av frukten i en emaljskål, häll vätska. Efter kokning, lämna blandningen på spisen i ytterligare femton minuter. Täckbehållare med avkok med en handduk i 1 timme. Stam.

Helande avkok för oljigt hår bereds för varje mottagning. Shampoo ditt hår 2 gånger i veckan. Kurs: 16 procedurer.

 • "Recept från Kina"
 1. Ärtor (eller ärtmjöl) - 60 g
 2. Vatten - 100 ml

För att förbereda schamponet behöver du jordnötter eller mjöl från samma produkt. Häll mjöl i en termos, häll varm vätska. Låt svälla i 8 timmar. Gnid lås och hårbotten med den resulterande massan. Efter fyrtio minuter, tvätta trådarna som vanligt.

 • "Kamferhampo"
 1. Kamferolja - 10 ml
 2. Kycklingblomma - 1 stycke
 3. Vatten - 60 ml

Separera kycklingblomman försiktigt från albumen, placera den i kamferolja. Blanda allt. Tillsätt vatten till den resulterande balsam. Shampoo skum på huvudet. Exponeringstid: 10 minuter.

För torrt hår

 • "Äggula schampo på moonshine"
 1. Moonshine - 30 ml
 2. Kycklingolja - 2 stycken
 3. Vatten - 60 ml
 4. Flytande ammoniak - 10 ml

Innan du förbereder schamponet, späd moonshinen med vatten i ett förhållande 1: 1. Tillsätt till alkoholhaltiga lösningar. Rör om. Tillsätt ammoniak till blandningen. Späd massan med kokt vatten.

Det andra alternativet: Blanda äggulorna med vodka (1/4 kopp). Torka schampo med en liten mängd vätska. Skummande schampo på trådarna i fem minuter.

 • "Herbal Apple Cider Vinegar Shampoo"

Gelatinpulver - 30 mg

Gelatinpulver placerad i en glasbehållare, häll kallt vatten. Blanda noggrant med en visp tills det är smidigt. Lämna i trettio minuter. I den resulterande kompositionen tillsätt de återstående ingredienserna. Rör om. Shampoo skum krullar. För att uppnå maximal effekt, följ exponeringstiden - 15 minuter.Nästa Artikel
alopeci