Återställ håret efter tändning hemma


De flesta moderna kvinnor kan inte undvika att färga hår. Men inte alltid den nya färgen behåller sina ägare. Speciellt om aggressiva kemikalier används. Strängar kan skadas allvarligt genom att de regelbundet missfärgas. Detta är ett ganska traumatiskt förfarande som förstör det skyddande skiktet av lock och leder till uttorkning. Lär dig hur du återställer håret efter lätta hemma.

Orsaker till problem

Om du lyser krullar med billiga formuleringar av tvivelaktig kvalitet, kan du inte bara förstöra dem, men bränna dem också. Förklara hur det händer.

Alla blekmedel innehåller väteperoxid. Det lyfter nagelskalorna, tränger in i hårets inre strukturer och förstör det naturliga pigmentet. Detta kan väsentligt skada strängarna.

När skyddsskiktet försvinner håret blir torrt. På grund av det faktum att fukten i dem inte behålls, börjar de bryta och stratifiera på spetsarna. I vissa fall finns det en stark förlust och jämn skaldethed.

Resultatet av att ändra bilden kan vara beklagligt under följande förhållanden:

 • Dåligt skick. Innan du lyser håret, måste du utvärdera deras utseende. Experiment kan inte utföras på skadat, torrt hår.
 • Lightening svarta och mörka strängar. För att få ett ljust naturligt pigment, använd ett speciellt pulver med en hög procentandel peroxid (12% och högre). Det kan leda till allvarlig torkning.
 • Icke-överensstämmelse instruktioner. Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, späd försiktigt ut formuleringarna - strängt enligt proportionerna. Överdriv inte klarifieraren. Annars riskerar du att få brända strängar och till och med en kemisk brännskada i hårbotten.
 • Dålig kvalitet tåg. Billiga klarare innehåller inte bara peroxid, men också andra skadliga kemikalier. Det är bäst att använda professionella produkter där åtgärden av aggressiva ämnen kan mildras av naturliga vårdkomponenter.
 • Frekvent färgning. Håret faller ut efter förtydligande, när du är för angelägen om denna procedur. Permanent skada leder till negativa effekter. Därför bör du inte besöka frisören för att korrigera nyans varje vecka.
 • Fel vård. Efter blekningsträngar behöver rehabilitering. Om du inte hanterar dem ordentligt och regelbundet, kommer det inte vara möjligt att skydda din frisyrs hälsa.

Hur man återanpassar håret

Det är möjligt att bota trådar efter aggressiv exponering för väteperoxid endast med korrekt komplex vård. Uppgiften är ganska svår. Det kommer trots allt att vara nödvändigt att fukta, stärka, närma dem samtidigt, skydda dem mot yellowness utseende - ett vanligt problem med målade blondiner - och det negativa inflytandet av yttre faktorer.

Följande åtgärder hjälper till att göra detta:

 1. Professionell kosmetika för blekt hår. Det ska användas, även om du bara har strimmiga trådar. Formler för masker, schampon och balsam är perfekt balanserade och innehåller helande ingredienser.
 2. Folk recept. Masker hjälper till att få krullar i ordning efter blekning. De kan återuppliva även de mest skadade strukturerna.
 3. Salongtjänster. Behandling med kosmetiska procedurer kan ge bra resultat. Anmäl dig till laminering, keratinisering, glansning eller glasering. Valet av vårdalternativ beror på konditionernas tillstånd och effekten du förväntar dig att ta emot.

Maskeröversikt

Enkla och prisvärda masker - Frälsning för många blondiner. De innehåller alla ämnen som är nödvändiga för att återställa strängarna, deras näring, förbättrad fukt och skydd mot påverkan av yttre faktorer.

Applicera dem på torr eller lätt fuktad med vatten. Stå under en plastlock och en handduk. Växthuseffekten medger att de aktiva substanserna i föreningarna tränger in i strängarnas inre struktur.

Låt oss lära känna de mest effektiva hemmetoderna.

Regenerering + laminering

En tesked gelatin häll tre teskedar varmt vatten. Insistera, och värm sedan i ett vattenbad tills granulerna löser upp. Låt inte koka! Tillsätt äggulan av ett kycklingägg och en matsked av hårbalsam.

Distribueras efter shampooing på våta strängar, kringgå rotzonen. Håll varma i 1 timme. Tvätta sedan av med kallt vatten utan schampo.

I detta recept är äggulan en medicinsk ingrediens. Den innehåller alla aminosyror som är nödvändiga för snabb regenerering och ökad nutrition av lockar.

Gelatin ger en kosmetisk och skyddande effekt. Den sveper varje sträng med en genomskinlig glansig film, vilket gör håret smidigt, elastiskt och glänsande.

Förbättrad nutrition

Vi behöver färglösa henna - vi mäter en tesked. Fyll det med en matsked olivolja, majs, kardborre eller någon annan basolja uppvärmd på ett vattenbad. Introducera en äggula och blanda noggrant.

Distribueras längs hela längden av håret. Vi värmer i en halvtimme, tvätta sedan med schampo.

Henna är idealisk för matning av strängar. Denna naturliga produkt innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler och andra värdefulla komponenter.

Olja fyller mikroporerna längs hela längden av locken. På grund av detta blir de släta och glänsande.

Gul varning

Allt vi behöver är högfettig kefir uppvärmd i ett vattenbad. Det är önskvärt att han var hemma. Mängden varierar beroende på hårets längd och tjocklek.

Applicera produkten på trådarna och huden, massera ditt huvud lätt med fingertopparna. Skapa ett växthus och vänta 40 minuter. Tvätta av med varmt vatten utan schampo.

Kefir innehåller en stor mängd mjölksyra. Det förhindrar utseendet på en ful gul färg. Därför behöver du inte tona trådarna. Dessutom reglerar denna produkt talgkörtlarna, närmar och fuktar håret, vilket gör dem mjuka och hanterbara.

Vitaminmättnad

Knead med en gaffel en mycket mogen banan i mush. Lägg till en matsked fettig naturlig yoghurt, äggula, en tesked flytande honung (du kan smälta det i förväg) och mandelolja. Vi tar kompositionen till homogenitet.

Vi bearbetar det färdiga droghåret från rot till spets. Vi lägger på värmekåpan och håller i en halvtimme. Tvätta av med schampo.

Maskinkomponenterna har en kraftfull helande effekt, eftersom de innehåller en stor mängd vitaminer. De förbättrar inte bara strängarnas utseende, utan också utlöser regenerativa processer i dem, ökar skyddsfunktionerna. Honung, förutom ovanstående, ger en liten ljuseffekt.

Express Recovery

Blanda två msk panthenol i flytande form och en matsked Dimexide. Lägg till en flaska med vitamin A och en matsked shampoo.

Vi behandlar håret med alla medel - från rötterna och slutar med tipsen. Lämna i 40 minuter under hatten och handduken. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Försiktighet bör utövas med Dimexide. Innan du använder det, se till att du inte har kontraindikationer för det.

Denna mask ger dig möjlighet att snabbt återvända krullningen motståndskraft och styrka. För att uppnå önskat resultat måste det användas i 2-3 veckor. Därefter byt till en lättare version.

Lightening och shine

Fyra matskedar av torkade kamomillblommor fylls med en halv liter kokande vatten och skickas till en långsam eld. Efter kokning, ta bort från värme och insistera i en halvtimme.

Filtrera och skölj huvudet med färdiga medel efter varje tvätt. Skölj buljongen är inte nödvändig.

Kamille har medicinska och ljusande egenskaper. Detta är en riktig hitta för naturliga och färgade blondiner. Den nivåer ytan av strängarna, ger dem glans och mjukhet, fuktar med hög kvalitet.

Med regelbunden infusion kommer du att glömma vad trassliga och splittrade ändar är. Krullar blir mer lydiga och friska.

Allmänna vårdregler

Förtydliga strängar behöver särskilt noggrann vård. De bör ges noggrann uppmärksamhet för att återställa vattenbalansen så snart som möjligt och för att förhindra snedvridning av skuggan.

Experter rekommenderar att följa följande regler:

 1. Regelbunden skärning av tips. Delade kanter ska tas bort så snart de visas. Om du ignorerar den här punkten kan stratifiering av hår längs hela längden börja.
 2. Sällsynt schamponering. Försök att genomföra vattenprocedurer om 1-2 dagar. Daglig kontakt av håret med schampon leder till uttorkning.
 3. Använd endast milda tvättmedel. Det är önskvärt att de inte har lauryl och laureth sulfat. Undvik också produkter med silikon. De gör lockar tyngre och skapar en lufttät film på dem.
 4. Skydd mot extremiteter i temperaturen. Täck huvudet när du är i direkt solljus länge, i kylan eller i en bastu.
 5. Korrekt kamning. Var noga med att skrapa håret innan du tvätta huvudet. Så de blir mindre förvirrade. Men vått hår kan inte separeras med en kam eller en pensel - det gör ont på dem.
 6. Högkvalitativ kam. Det är bäst att köpa ett tillbehör med en naturlig borst eller en träkam. Dessa material försöndrar försiktigt krullar och förhindrar deras elektrifiering.
 7. Regelbunden hydratisering och näring. Använd masker 2-3 gånger i veckan. På det här sättet kan du snabbt återställa håret och förhindra dess efterföljande skada.
 8. Vägran av varm styling. Hårtork, krusjärn, likriktare och andra termiska enheter skadar strängar och tar bort fukt från dem. Vid tidpunkten för behandlingen, föredra att naturlig torkning.
 9. Renat vatten. Undvik kontakt med klor. Om det finns i rinnande vatten, rekommenderas att filtrera det innan du tvätter huvudet.
 10. Taboo för frekvent repainting. Det är en mycket dålig idé att få ditt hår tillbaka till färg efter lättade med omfärgning. Försök så lite som möjligt att tillgripa användningen av kemiska föreningar, för att inte skada strängarna.

Rita slutsatser

Lightening är ett ganska aggressivt förfarande som negativt påverkar hårets tillstånd. Men med rätt och regelbunden vård kan skadan minimeras. För att göra detta, följ bara de grundläggande rekommendationerna från stylister och tillämpa närande masker.

Glöm inte att en hälsosam kost också hjälper till att återställa balansen av näringsämnen i kroppen. Ta hand om ditt hår korrekt, och du kommer att kunna skydda dem från förstörelse och permanent bevara färgens ljusstyrka.

Hårvård efter lättnad: hur man återställer och botar?

Bilden av "biograf" blondiner, roligt, löjligt, sårbart, men samtidigt sofistikerat, förföriskt och dödligt, vi gärna antog, bemästrade och nu smaka vi på sina charmar! Men det finns ett "men" - sitt eget hår, hänsynslöst lättade för att bilden blev livlös och kräver särskild uppmärksamhet!

Lättnadsproceduren påverkar hårets tillstånd negativt och gör dem svaga och spröda. Men det här problemet är inte svårt att lösa även hemma, det viktigaste är att ta hand om hår regelbundet. Enkla men effektiva masker gjorda av naturliga ingredienser hjälper till. Låt oss berätta mer om de mest populära recepten.

Hur man återställer hår efter lätta och är det möjligt?

Förfarandet för lätta hår kan inte kallas säkert eller försiktigt - håret förlorar bokstavligen sin elastiska struktur, borstande med alla keratinskalor! Naturligt pigment tvättas ut ur håret och det blir tomt.

Vi märker ibland inte obehagliga förändringar i våra hårs egenskaper - för om blekningen sker på frisören, omedelbart efter det, använder trollkarlen en balsam på håret, flytande siden, gör stylingen - håret skiner, ser vackert och välskämt ut. Men denna illusion går förlorad efter det första hemmet "tvättning" av huvudet - håret blir som att tugga, ändarna går galen, klamrar sig till varandra, i ett ord blir håret inte "levande"! Så vad gör du, hur man ger ditt hår ett normalt utseende och gör dem lydiga och vackra!

Faktum är att blekt hår behöver särskild vård, vilket gör det möjligt att placera vågar i ordning och fylla hår med näringsämnen! Hårvård efter tändning kräver enormt tålamod och investering!

Korrekt vård av blekt hår

För att blekt hår ska behålla sin underbara glans, är det nödvändigt att mata dem med oljor - jojobaolja, druvolja eller persikolja tar hand om dem perfekt: de appliceras i hårbotten och håret är varmt och de lägger ett lock på huvudet! Denna procedur görs innan varje hår tvättar och varar ungefär en timme eller två.

 • När du tvätter håret är det nödvändigt att använda schampo för blekt hår med en genomskinlig och tillräckligt flytande konsistens - eftersom tjocka och ogenomskinliga schampon innehåller antingen silikon eller andra ytaktiva ämnen som ackumuleras på hårets yta och minskar glans, förutom de väger tyngre och gör dem blekta hår ful och orenat!
 • Speciella schampon gör det möjligt att både bevara färg och glans förbättra och berika den tomma hårstrukturen med ceramider och aktiva komponenter, varigenom varje hår blir mjukare och mer elastiskt. De flesta blekta hårschampon ger också skydd mot hårt vatten, vilket gör det möjligt att hålla upprepade gånger blekta hår silkeslen!
 • Den korrekta tekniken för att tvätta blekt hår spelar en stor roll för att ta hand om dem: det är nödvändigt att skumma schampot i hårbotten, sprida den över hela längden av håret, inte förtrassla dem, men som om utjämning från topp till botten och sköljs sedan.
 • Efter tvättning av håret är det nödvändigt att applicera en balsam på dem, välja att användas antingen för torrt hår eller för försvagade. Tja, enkla folkmask recept hjälper - till exempel ägg-honung, äggoliv eller majonnäs!

Hur bota hår efter lättade?

Restaureringen av blekt hår är en mycket lång process som kräver både professionella produkter och hemlagade masker. Från färdiga masker kan vi rekommendera en serie silkeproteiner, de innehåller silkeproteiner som är relaterade till hår, som fyller hårstrukturen, ger den en hälsosam glans och underlättar kamning och styling!

Användbar och näringsrik mask med oljor eller på grund av placentan: Placenta har en uttalad fastighet och oljor släpper hårets yta.

Att välja en färdig mask för hårvård efter förtydligande, är det nödvändigt att vara uppmärksam på dess sammansättning. De bästa maskerna är de där de aktiva ingredienserna är placenta extrakt, silkeproteiner, olika oljor (oliv, wheatgrass, jojoba). De mindre listade kemiska föreningarna - desto bättre för ditt hår!

Masker efter förtydligande

Inte konstigt att de säger att naturen är en klok doktor. Naturliga ingredienser handlar försiktigt, ger bra resultat och ger ingen skada på kroppen. Det här är precis vad du behöver skadat hår.

På hårets tillstånd bör de vara oroliga omedelbart efter förtydligandet. Efter att ha gått in i kosmetikaffären, passerar många av någon anledning av färglös henna, och det är helt förgäves. Färgning håret bryter mot deras struktur - flingor börjar exfoliera. Detta påverkar utseendet på håret, krullar fult borstigt. Henna har å andra sidan förmågan att koagulera dessa vågar, vilket gör håren starka och perfekt släta.

Att förbereda en vårdmask från denna växtberedning är mycket enkel. Torka pulvret med vatten i förhållandet som anges i anvisningarna, och läkningskompositionen är klar. Endast tre procedurer räcker för att håret försvagas genom att bli lättare för att förhöja sig och bli tätt. Och om du blandar henna med örtavkok (nässla, kamille, häststång), blir dina krullor glänsande, silkeslen och elastiska.

För att stärka håret efter blonding kan du använda andra naturliga blandningar.

Cognac honungsmask

För tillverkningen av denna vårdkomposition krävs sådana produkter:

 • Sked honung.
 • Spoon brandy.
 • Äggula.

Blanda först konjaket med honung, häll sedan äggulan och blanda den igen. Det borde vara en tjock homogen komposition. Det fördelas jämnt på locken, vikar huvudet med en tjock handduk och väntar minst en timme. När proceduren är klar tvättas huvudet ordentligt med varmt vatten. Denna behandling kommer att ge stor nytta utmattad tråkigt hår.

Kefir för hår

Denna mask bereds mycket enkelt - det finns inga ingredienser i det, förutom kefir själv. Mejeriprodukten värms något och appliceras på håret. Först gnidade in i rötterna och behandlade sedan strängar till spetsarna. Krullarna borde vara välbehandlade med kefir.

Huvudet är inslaget i plast och en keps läggs på toppen.

Exponeringstid kefir mask - inte mindre än en timme. Torka därefter håret försiktigt med ett mildt schampo på gräset, använd en balsam.

Denna mask mättar håret med protein och aminosyror. Tack vare detta förstärks de, återställs och förvärvar vackert pomp.

Mask av majonnäs

Denna mask hjälper håret att behålla en rik nyans, tillåter inte yellowness. Men för att det ska bli effektivt måste det tillämpas regelbundet. Förbereda kompositionen av sådana produkter:

 • En sked majonnäs.
 • Olivolja och senapsolja (för en tesked).
 • Färsk citronsaft (en halv tesked).

Alla produkter kombineras och blandas grundligt. Därefter fördelas näringskompositionen jämnt över strängarna, huvudet värms och väntar i minst en timme. Det är nödvändigt att tvätta av masken utan schampo - skölj håret noggrant med varmt vatten.

Aloe mjukgörande förening

För att mjukna håret efter lätta, kan du förbereda en användbar blandning av dessa komponenter:

 • Honungsbi (tesked).
 • Färsk aloe juice (tesked).
 • Castorolja (halv tesked).

Castorolja upphettas först, sedan läggs honung i och juice hälls. Kompositionen är noggrant knådad och efter det är den klar att användas. Först behandla hårbotten och fördela sedan blandningen längs krullarnas längd. Vänta en halvtimme och tvätta av kompositionen med varmt vatten.

Användning av oljor efter förtydligande

Olika oljor är väl lämpade för att förstärka och återuppliva blekt hår. De kan användas i ren form eller göra helande blandningar för masker baserade på dem. Oftast används dessa oljor för hårvård:

Vid val av olja för behandling av hår är det absolut nödvändigt att överväga deras typ och grad av skada.

Således, på grundval av ricinolja, erhålles utmärkta näringsmässiga masker. Det värms lite och blandas med äggula och en sked honung. Den erhållna blandningen behandlas med torrt hår.

Kockolja har förmågan att stärka hårsäckar, det innehåller tanniner och vitamin C. Om du regelbundet applicerar det på blekt hår, kommer håret att vara volymmässigt och elastiskt. För att öka effektiviteten blandas burdockolja med mandel eller oliv och hålls på håret i minst en timme. Tvätta av oljan med en mjuk växtbaserad schampo.

I hemmet kosmetologi har en blandning av sex oljor (avokado, jojoba, burdock, oliv, persika, mandel) visat sig bra. De tas i lika stora proportioner (ungefär på en sked) och blandas väl. Därefter tappas ett par droppar av ricinolja och stör igen. Den resulterande kompositionen sattes i ett vattenbad. Det måste värmas, men får inte koka. Varm blandningen behandlas trådar till spetsarna. Oljeblandningen rekommenderas inte att användas oftare än en gång var 10: e dag. Annars kan talgkörtlarna försämras och håret blir fet.

Buljonger på örter

För effektiv vård av blekta krölningar är det inte nödvändigt att köpa dyra sköljningar i kosmetiska butiker. I stället kan du laga underbara avkroppar av vanliga farmaceutiska örter. De mest användbara hårplanterna är:

Ett par matskedar av någon av dessa örter hälls med kokande vatten (1,5 liter) och får infusera i ungefär en halvtimme. Medan avkoket infunderas, tvätta huvudet och skölj sedan håret med en varm komposition. Du kan också använda samlingen av alla ovanstående växter.

Några allmänna riktlinjer

 1. När du tar hand om ditt hår med hemlagade masker följer du några enkla regler:
 2. Varje vegetativ mask måste vara beständig. Exponeringstiden beror på kompositionen och kan vara från en halvtimme till två timmar.
 3. Så att användbara ämnen absorberas bättre i håret, huvudet är täckt med en plastlock och värms därefter.
 4. De flesta masker är inte avsedda för daglig användning. Applicera dem två gånger i månaden.
 5. Det är tillrådligt att inte använda samma sammansättning hela tiden. Var tredje månad, byt maskingredienserna.
 6. Kom ihåg att låga temperaturer påverkar något hår, och särskilt blekt. Därför, i frostigt väder, var noga med att bära en varm hatt.
 7. Efter förtydligande är det högst oönskat att använda en hårtork i två veckor. Annars kan håret skadas.
 8. Glöm inte, om nödvändigt, att bli av med splittrade ändar. Då kommer fler näringsämnen att få friskt hår.

vitaminer

Alla ovanstående naturliga formuleringar innehåller många fördelaktiga föreningar. Men för hälsosam hårväxt måste kroppen matas inifrån. Därför är det efter klargörande önskvärt att dricka bort ett vitaminmineralkomplex. Den största fördelen är droger med vitaminer B, biotin, kalcium och zink.

Dessutom rekommenderar kosmetologer att man köper flytande vitaminer från apotek och lägger dem till omsorgsmasker. Så du förstärker rötterna, löser problemet med mjäll och håravfall.

Den som sa att det är blont är lätt är väldigt fel! Att vara en blondin är mycket arbete, men för skönhetens och beundrande utseende är vi redo att förbättra! Därför fortsätter vi att lätta ditt hår, inte sparar styrkan för att ta hand om din skönhet!

Hur man återställer hår efter blekning - tips och recept

Vad är hårblekning

Hår efter blekning

Blekningskompositionen bryter mot hårets struktur och dess övre lager, lyfter hårvågorna för att tränga in djupt in i. Därefter löser det naturliga pigmentet under påverkan av oxidationsblandningen och på grund av detta lyser håret. Ju mindre naturligt pigment kvarstår desto ljusare blir håret.

Hår efter blekning blir skört och lös, du kan också möta sådana problem:

- torrt och bräckligt hår;
- poröst hår
- håravfall
- brist på glans.

Även om du bleknar håret ens gång, kommer du sannolikt att stöta på dessa problem eftersom hårbotten är skadad och det kan inte längre återställas, håret blir hårt och torrt.

Shampoo och balm för blekt hår

Professionell hårvård efter blekning är ett måste. För blont hår måste du välja ett speciellt schampo och en balsam. Shampoo är bäst att välja fuktgivande, eftersom ditt hår nu behöver vara aktivt fuktad och näring. Vanligtvis innehåller dessa schampon ingredienser som hjälper till att behålla fukt. Det är bättre att välja ett transparent schampo som är lätt i konsistens, eftersom tjocka och inte transparenta schampon innehåller mer silikon och extrakomponenter som fyller håret och gör det tyngre.

Balsam och mask rekommenderas också att välja med anteckningen "för blekt hår" eller "för skadat hår". Balm måste användas varje gång efter tvättning, det är nödvändigt att släta håret. Masken ska appliceras ungefär 1 gång per vecka. Det bidrar till en djupare återhämtning.

Efter blekning kan håret få en gulaktig nyans, så en gång i månaden kan du använda ett speciellt tonat schampo som kommer att ta bort yellowness.

Regler för hårvård efter blekning

1. Det rekommenderas att tvätta håret inte mer än 2 gånger i veckan, vilket hjälper till att undvika överdriven hårdhet.

2. Borsta håret regelbundet med en naturlig borstkam, särskilt innan du tvättar. På grund av kamning fördelas talg jämnt genom håret och stänger skalorna, vilket kommer att förhindra att håret smälter under tvätt.

3. Avvisa att använda en hårtork, strykning, curling och andra termiska medel. Nu är allt detta kontraindicerat för ditt hår, annars kan ditt hår vara helt förlorat. Till och med friskt hår som påverkas av höga temperaturer försämras, blir torrt och sprött, blekt hår och så svagt och ömtåligt, och användningen av dessa enheter kommer att leda till att håret bryts. Om du fortfarande inte kan ge upp torken, ska håret torkas med kall luft.

4. Efter shampooing, använd alltid en balsam eller balsam och en regenererande mask minst en gång i veckan.

5. Efter tvätt kan du använda speciella outplånliga balsam, de kommer att underlätta kamning och skydda håret från penetrering av smuts och damm.

6. Ge hårnäring, för detta hjälper du hemlagade masker.

Hemmagjorda masker för blekt och blekt hår

De bästa ingredienserna för blekt hår är:

- yoghurt;
- grönsaker och eteriska oljor (med vegetabiliska oljor, du måste vara försiktig, eftersom oljorna leder till att de torkar ur färg och ger en gul nyans, så maskerar inte mer än en gång i veckan);
- honung;
- kycklingägg
- majonnäs;
- citron;
- banan och avokado;
- lök;
- gräs.

Fuktgivande mask för blekt hår med kefir

För en sådan mask behöver vi en halv kopp kefir, den måste vara lite uppvärmd och appliceras på håret i varm form med särskild uppmärksamhet på hårets ändar. När håret är rikligt blött med kefir, täck huvudet med klädesfilm och en handduk.

Håll masken i en timme och skölj sedan med vatten och ett mildt schampo, använd en balsam. Denna mask kommer att fuktar håret och göra det mer glänsande. Om så önskas kan du lägga 3-5 droppar eteriska oljor till kefir.

Nourishing mayonnaise hårmask efter blekning

Försök att köpa så mycket som möjligt naturlig majonnäs eller laga det själv, eftersom olika tillsatser till vårt hår kommer till intet.

Mayonnaise fördelas jämnt över hela hårets längd, lämnar i 1-2 timmar, förvärm huvudet med en handduk.

Hårmask med banan och avokado

- mogen banan;
- avokado;
- Olivolja 2-3 msk.

Banan och avokado behöver knä, det är bäst att använda en blender, då kommer masken att ha en krämig konsistens. Tillsätt sedan olivolja och mixa. Applicera blandningen på håret och hårbotten, sätt på ett uppvärmningslock och gå om vår verksamhet i minst 40 minuter. Tvätta sedan håret med schampongvatten.

Mask kan göras 1 gång per vecka.

Oljemask för blekt hår

För en oljemask kan du använda en eller flera typer av olja. För blekt hår lämplig oliv, ricin, burdock, mandel, persika, avokadoolja och jojoba.

För att förbereda masken behöver du ca 5 matskedar oljor. Till exempel kan du ta 2 msk. kardborre, 2 msk. olivolja och 1 msk ricinolja, blanda dem och värm upp i ett vattenbad. Varm olja appliceras på håret, jämnt fördela längden, och lämna i ett par timmar. Mask skölj med schampo. Denna mask rekommenderas att göra högst 1 gång om 10 dagar.

Mask för blekt hår med honung och aloe

Mask med en båge för håravfall

Om efter blekning började håret falla ut, kan en sådan mask hjälpa dem:
- 1 msk. lökjuice;
- 1 msk. citronsaft;
- 1 msk. vegetabilisk olja;
- juice från 2 vitlöksklyftor.

Masken gnidas i hårbotten och lämnar i 20-30 minuter. Då måste du tvätta håret med schampo och skölj håret med avkok av nässla. Tillämpningen av masken - 2 gånger i veckan.

Sköljning av blekt hår efter tvätt

Efter varje tvätt rekommenderas att skölja håret med avkok av örter eller vatten med citronsaft. För sköljning kan du använda nässlor, häststång, kamomill, växtfäste.

Att förbereda växtbaserade sköljbehov 2 msk. örter häller 0,5 liter. kokande vatten och insistera inom 30-50 minuter. Spänn sedan buljongen och skölj håret efter tvätt. Skölj buljongen är inte nödvändig.

Nu vet du att håret efter blekning behöver konstant och kvalitetsvård. Det är nödvändigt att inte bara välja rätt hårvårdsserie utan också att göra hemlagade masker för blekt hår. Försumma inte vitaminkomplexen, de kommer att stärka hårrötterna och hjälpa till med håravfall. Men innan du missfärger hår, tänk flera gånger vad som är viktigare: friskt hår eller en önskan att ändra bilden.

Hur man återställer hår efter blekning

Många representanter för den rättvisa könshaven till missfärgning av hår. Oftast spenderar denna aggressiva procedur tjejer hemma, vilket ytterligare komplicerar situationen. Hår efter blekning ser inte det bästa sättet - deras struktur förändras, blir porös, krullarna ser torra och livslösa ut. Så här återställer du blekt hår, jag kommer att berätta för dig i nästa artikel.

Hårfärgning

Många "pseudo-blonde" förbryllas av problemet med hur man bota håret efter blekning. Det finns en stereotyp i samhället att en kvinnas ljusa krullar gör henne mer attraktiv och önskvärd. Och många av de svagare könen går till vissa offer för att uppnå önskad effekt och bli ägare av eleganta ljuskrullar.

Det är bara inte alltid det blir elegant, eftersom strängar utsätts för stark kemisk attack och förlorar sin naturliga glans, pomp, hälsa. Som ett resultat uppnås den önskade färgen och på huvudet - en otålig "tvättduk".

Hur blekning påverkar håret

För att få reda på varför håret blir torrt och svårt efter det att du har blivit blek bör du förstå vad som händer med dem under proceduren. Bleklösningens sammansättning innefattar väteperoxid och ammoniak. Ammoniak höjer hårvågorna, och peroxid rör sig till staven. Kärnan består av keratinprotein och melanin - ett ämne som bestämmer curls naturliga färg. Ju mer melanin finns, desto mörkare är strängarna.

Som ett resultat av kemiska reaktioner förstör peroxid melaninmolekyler och ersätter dem med syremolekyler, och sedan med färgämnen molekyler. Som ett resultat blir håret missfärgat, medan deras skalor inte stänger. Genom dem förångar fukten, och staven är helt tömd - strängarna blir torra, tråkiga, spröda och icke flyktiga. Dessutom kan det fortfarande finnas ett problem med håravfall.

Det är värt att notera att om missfärgningen utfördes åtminstone en gång, kommer skalorna inte att återhämta sig förrän håret växer helt. Naturligtvis, efter en sådan aggressiv procedur, bör man ordentligt ta hand om krullarna och genomgå en viss behandling.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Regler för vård av blekt hår

Eftersom trådarna blir ganska torra efter blekning rekommenderas det att tvätta dem inte mer än 2 gånger i veckan.

 • Kammen ska vara gjord av naturliga borst. Metall- och plastkammar passar inte alls, eftersom de elektrifierar och därmed skadar de redan skadade låsningarna.
 • Du bör kamma det regelbundet - minst 2 gånger om dagen. Vid kamning fördelas talg jämnt längs hårets längd och hjälper till att täcka skalorna.
 • Det är nödvändigt att helt överge hårfönstren, ployk, strykjärn. I annat fall kan försvagade, bräckliga trådar som påverkas av höga temperaturer bryta av helt och hållet.
 • Krullar bör tvättas endast med varmt vatten (40 ° C), inte varmt alls, eftersom det främjar ännu mer hårtorkning. Kallt vatten ska användas för sköljning.
 • Shampoo och balsams märkta "för blekt hår" ska användas för shampooing. De innehåller komponenter som fuktar och ger näring till skadat hår.
 • Efter shampooing rekommenderar experter att skölja med växtbaserade infusioner (nässla, horsetail, kamille, plantain) eller surgjort vatten (med ättika eller citron).
 • För att förbereda infusionen tas 2 msk. l. örter, fyllda med kokande vatten (0,5 liter), infunderad i 1 h. Sedan ska infusionen dräneras och sköljas med hår. Spola det är inte nödvändigt.
 • Återhämtning i komplexet

  Korrekt och regelbunden vård hjälper till att återställa skadat hår efter lätthet. Enligt trichologer bör återhämtningen vara omfattande och regelbunden. Ett av de mest effektiva sätten de kallar följande:

  • Användning av speciell kosmetika: schampo, balsam, sköljning, serum;
  • användningen av masker och sköljningar;
  • regelbunden massage i hårbotten;
  • trimmar delade ändar.

  I de flesta fall är problemen i samband med lätta, verkligen klara hemma, föremål för regelbundna förfaranden.

  Hemmagjorda masker för blekt hår

  Naturen är en klok och generös läkare. Många växter innehåller vitaminer, etrar och andra fördelaktiga ämnen som hjälper till att återställa försvagat hår.

  Så, efter att ha utfört blondineringsproceduren är det inte dåligt att återkalla den färglösa henna, förbi vilken många ofta passerar i kosmetikaffärer. När färgning av flingor slår av, så börjar håret att borsta. Henna främjar vikning av skalor, utjämning av hårets skadade yta längs hela längden.

  För att förbereda masken är pulvret i vegetabilisk beredning tillräcklig för att lösa upp med vatten i önskad konsistens, applicera på strängarna längs hela längden och håll i en halvtimme. Efter 2-3 sessioner blir försvagat hår livligt, blir tätt. Och om gräsbuljong (kamomill, nässla, fälthästar) läggs till henna mush, då är elasticitet och silke garanterad.

  Dessutom innehåller många livsmedel spårämnen som har en positiv effekt på blont hår: de närmar och tonar dem, främjar helande och tillväxt.

  Cognac mask med äggula och honung

  • Cognac - 1 tsk.
  • Honung - 1 tsk.
  • 1 äggula

  Applicering: Förbered en blandning av brandy och honung, rör i äggula. Applicera på trådar och håll i en timme, värm huvudet väl, skölj sedan med varmt vatten. Detta är ett ganska effektivt verktyg för tråkigt och utmattat hår.

  Kefir mask

  Lätt uppvärmd kefir att gnugga in i rötterna, det är bra att suga håret längs längden. Täck huvudet med en tunn plastfolie, värm upp toppen. Blötlägg masken i en timme, skölj med varmt vatten med mild schampo och balsam. I fermenterad mjölkprodukt finns det många användbara aminosyror och protein som hjälper till att återställa håret, fuktar det, vilket gör det frodig och mjuk.

  Majonnäsmask

  • Majonnäs - 1: a. l.
  • Olivolja - 1 tsk.
  • Senapolja - 1 tsk.
  • Citronsaft - ½ tsk.

  Applicering: Blanda alla komponenter, värm lite och applicera på hår. Värm upp, håll en och en halv timme och tvätta av utan schampo. Med regelbunden användning behåller masken hårfärgen, eliminerar yellowness.

  Mask med aloe för mjukhet

  • Aloe juice - 1 msk. l.
  • Honung - 1 tsk.
  • Castorolja - ½ tsk.

  Applicering: Värm olja, tillsätt aloejuice och honung, blanda väl. Gnid en del i hårbotten och applicera den andra på strängarna. Efter en halvtimma, tvätta av masken med varmt vatten.

  Lök när du återställer lockar

  Hur återställer man håret efter blekning och ger det tillbaka till den gamla kraften? Detta kan hjälpa blandningar som är tillverkade hemma från de tillgängliga ingredienserna.

  En sådan blandning behandlar inte bara skadade lås, utan ger även näring till hårbotten, som har lidit till följd av blekningskurvor.

  För att förbereda lökmaskan behöver du:

  • 1 lök
  • 30 ml olivolja;
  • Juften av en halv citron.

  Kram juice från en riven lök, tillsätt citronsaft och beredd olja. Alla blandningar, appliceras med lätta rörelser.

  För att värma huvudet, lämna i 8-9 timmar. Det är lämpligt att utföra ett sådant förfarande före sänggåendet. På morgonen tvättar du locken med schampo. Med regelbunden användning av detta verktyg accelereras tillväxten av krullningar, hårfolliklarna förbättras, och hårets skörhet minskar.

  Lera mot blekt hår

  För att förbereda lerblandningen behöver:

  • 25-30 gram lera;
  • 45 gram havtorn
  • 120 ml mjölk.

  För att förbereda kompositionen av havtorn bär bär till tillståndet av potatismos. Mjölk uppvärms, kombinerad med lera och bärpuré, blanda noggrant. Sätt på strängar, lämna till att påverka i 35-45 minuter. Skölj med rinnande vatten med schampo.

  Med hjälp av masker med blå lera kan du snabbt uppnå önskat resultat, eftersom de förstärker hårsäckarna, gör strängarna mer elastiska.

  Blanda av avokado för alla typer av hår

  Vad kan återställa håret efter blekning? Ta en mogen fruktmos 1 puré i en puree, tillsätt ett slagen ägg. Ha feta rötter, häll i 15 ml citronsaft, om du har torra, lägg till några droppar olja. Applicera den beredda blandningen på hela längden av strängen och varma. Skölj med shampoo efter 45 minuter.

  Frukt, som grundas, återställer hårets struktur, ger dem glans och hälsa.

  Naturlig yoghurt för blondiner

  Få människor vet hur man snabbt återställer hår efter blekning är möjligt med hjälp av vanlig yoghurt.

  För att förbereda blandningen används naturlig yoghurt, som inte innehåller några tillsatser. För att förbereda kompositionen behöver du 220 gram yoghurt och 1 äggula. För att påskynda exponeringsprocessen kan blandningen upphettas i ett vattenbad. Den färdiga kompositionen appliceras på hårbotten och trådarna, vilket gör en lätt massage. Värm med folie och täck med en handduk. Skölj blandningen och skölj med örtinfusion efter 18-20 minuter.

  Yoghurtens sammansättning stärker glödlamporna, eliminerar mjäll och ger silkiness till krullarna. En särskiljande egenskap hos jästmjölksmaskar är möjligheten att rengöra trådarna utan att använda ytterligare tvättmedel.

  Bananer för blekta krölar

  I processen med hår restaurering efter blekning kan hjälpa fruktblandning. Frukter mätta dem med massor av vitaminer och återställer strukturen. För fruktbasen kan användas bananer, avokado, äpplen.

  • 1 mogen banan;
  • 20 ml rosmarinolja;
  • 25 gram flytande honung;
  • 1 äggula.

  För beredning av en terapeutisk blandning, knåd banan, tillsätt de övriga komponenterna, blanda noggrant.

  Applicera den beredda kompositionen, linda upp och låt den värma i en timme och tvätta sedan på vanligt sätt.

  Användning av oljor i vård av blekt hår

  Det perfekta sättet att ta hand om problem hår är oljor, som används oberoende eller som en del av masker. Vid val av olja beaktas alltid hårets typ, uttömningsgraden och skadorna:

  1. Castorolja i en lätt uppvärmd form appliceras på torrt hår längs hela längden. För att förhindra att långa trådar sticker ihop, är det bättre att blanda smöret med 1 äggula och 1 timme. l. flytande honung.
  2. Kockolja innehåller vitamin C och användbar tandkött med tanniner, det återställer folliklar och stärker glödlamporna, med det ljusa håret blir elastiskt och pomp. För mer effekt kan du blanda med några droppar olivolja eller mandelolja. Blandningen hålles i minst en timme och tvättas av med en mild schampo.
  3. Effektiv är oljans sammansättning: olivolja, mandel, persika, jojoba, avokado, burdock. Varje är tagen i 1 tsk. 2 droppar ricinolja tillsätts, allt är blandat. Blandningen upphettas i ett vattenbad (i alla fall inte koka!) Och appliceras över hela längden av håret. Förfarandet utförs var 10-12 dagar, inte oftare: oljor ger näring till folliklarna, och frekvent användning leder till funktionshinder i talgkörtlarna.

  Om du inte vet hur man använder oljan - det spelar ingen roll. Du kan blanda flera oljor och applicera en helande blandning på ditt huvud, vilket hjälper dig att uppnå en större effekt.

  Hur man applicerar olja på huvudet, så att resultatet var maximalt

  För att börja, förbereda en olja eller en blandning av flera oljor. Den beredda vätskan bör upphettas något i ett vattenbad så att den varma kompositionen snabbt tränger in i hårstrukturen. Värm oljan på öppen eld är omöjlig - det blir värdelöst.

 • Olja bör appliceras på torrt hår konsekvent. Först fuktar fingertopparna i oljan och masserar noggrant hårrödorna. Ingen del av hårbotten bör inte förbises. Därefter fuktar kammen med branta tänder i oljan och kamar håret längs hela längden. Den sista etappen - bearbetningstips. Doppa dem väl i varm olja. Eftersom tipsen ofta behöver repareras mest.
 • Efter det ska huvudet täckas med plastfolie, linda med en handduk och lämna i några timmar.
 • Efter den angivna tiden måste handduken och filmen avlägsnas, men skynda inte för att exponera håret under en ström av vatten. Om du omedelbart blöt ditt oljiga hår med vatten, kommer de att vara mycket svåra att tvätta, vilket ger effekten av fettigt hår. Först skum i händerna på en liten mängd vatten och schampo. Applicera schampo på fettigt hår och försök skölja det med skum. Oljor av olja kommer att hålla fast i tvålens molekyler och tvätta huvudet blir mycket lättare.
 • Därefter skölj huvudet ytterligare 2-3 gånger med riklig användning av schampo. Detta skyddar dig från att känna fettigt och klibbigt hår.
 • Oljemaskor ger synliga resultat efter första användningen. Men för att återställa de skadade locken helt, behöver du en procedurförlopp från 10-12 masker. Det är bäst att applicera olja på håret en gång i veckan.

  Herbal decoctions för blont hår

  Sköljmedel som är gjorda av växtbaserade avkok är tillgängliga för att återställa blekt hår. För deras förberedelse använder de timjan, salvia, ekbark, burdockrötter. 2-3 art. l. krossade växter (eller samling) häll 1,5 liter kokande vatten och lämna i 20 minuter. Skölj håret med en varm lösning efter tvätt.

  Allmänna rekommendationer

  Som du kan se är det inte så komplicerat att behålla håret i gott skick efter ljussättning, och det är ganska möjligt att utföra det inte i salongen, utan hemma. Efter enkla rekommendationer är det möjligt att återställa håret på kort tid:

  Håll masken ska vara från 30 minuter till 2 timmar. För att ingredienserna ska kunna "öppnas upp" och penetrera hårets kropp, måste man ha en tunn hatt efter applicering av kompositionen på huvudet.

 • Masker används inte mer än 2 gånger i veckan i 1,5-3 månader.
 • Juften av en citron, blandad med en liter uppvärmt vatten kommer att ge håret glans och mjukhet.
 • Varje 1,5-3 månader rekommenderas att byta mask. Under denna period blir hår beroendeframkallande mot en viss mängd näringsämnen, men täta förändringar av ingredienser kommer inte att vara fördelaktiga.
 • Ljusat hår på vintern är särskilt sårbart, det bör skyddas mot frost genom att ha på sig en hatt på gatan.
 • Under de första två veckorna efter förtydligandet bör inte använda en hårtork. Höga temperaturer kommer bara att förvärra hårets tillstånd.
 • Efter förtydligandet bör splittrade ändar periodiskt trimmas: på så vis kommer näringsämnen inte att användas till livlösa ändar.
 • Vitaminer för blekt hår

  De listade hushållsprodukterna innehåller alla vitaminer och mineraler som är nödvändiga för hår. Det är emellertid nödvändigt att mata in kroppen från insidan. Mottagandet av vitaminer gör det möjligt att återställa det försvagade ljuset hårdare. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt användningen av vitaminer i grupp B, liksom komplex med bra innehåll av zink, kalcium och biotin.

  Dessutom kan vitaminlösningar köpas på något apotek. Vitaminvätska smörjer hårbotten eller lägger till masken, vilket berikar det. På detta sätt kan du stärka rötterna, eliminera utseende av mjäll och håravfall.

  Professionell vård efter blekning

  Nästan alla ledande tillverkare av kosmetika har en skötsel av blekt hår. Särskilda schampon och balsam innehåller näringsrika och fuktgivande ämnen som hjälper till att återställa uttömda strängar och göra dem livliga och smidiga.

  I schampon med en genomskinlig konsistens finns inga viktbärande komponenter, balsamer och lotioner har en ljus konsistens, innehåller inte silikon och konstgjorda färger. Dessa verktyg kan användas dagligen. Sammansättningen av industriella masker för djup återhämtning innefattar naturliga extrakt, keratiner och proteiner som hjälper till att påskynda läkningsprocesserna hos glödlamporna och folliklarna, normalisera talgkörtlarna.

  Hår som har gått igenom flera färgprocedurer är allvarligt skadat, och det är osannolikt att de kommer att kunna återställa dem hemma. Specialister som kommer att erbjuda avskärmning, spa terapi och cauterization för försvagat och allvarligt skadat hår kommer att kunna hjälpa till.

  Hur man återställer hår efter lätta - vi löser problemet effektivt

  Lusten att bli blondin är typisk för många kvinnor. Att hitta den efterlängtade ljusskärmen är inte alltid möjligt att beundra uppdateringen. Ofta förlorar lockar sin tidigare skönhet, blir till livlös släp. Hur man återställer hår efter lättade? Finns det effektiva behandlingar för lösa strängar? Det är värt att veta det i tid för att hjälpa håret.

  Effekter av förtydligande

  Eventuella ljussningar av krullarna beror på förlusten av det naturliga melaninpigmentet som finns i dem. Ju större mängden av dess förstörelse desto mindre intensivt blir håret färgat. Förändringar påverkar inte bara pigmentering utan även andra viktiga egenskaper. Mer information om hur lättnad påverkar hårets struktur, läs vår tidigare artikel.

  Som ett resultat av förtydligande förändras hårets struktur väsentligt: ​​håligheter, porositet, deformation förekommer. Därför, efter blekning blir håret torrt, skört, blir olydigt, förlorar glans.

  Det är mycket viktigt att veta hur man återställer hår efter lätta för att kunna hjälpa dem i tid. Strängarna som bränns av ett oxidationsmedel behöver intensiv fuktning, näring och försiktig omsorg. Lösna krullar som en svamp absorberar allt på dem. Därför är det bättre att "dekorera" dem med användbara ämnen, snarare än stylingmedel och andra negativa effekter.

  Skador på håret efter färgning kan vara av varierande svårighetsgrad. Beror på krillarnas initiala tillstånd, koncentrationen och tiden för exponering av kompositionen.

  Observera att för att återställa håret efter ljussättning bör en hel rad åtgärder vidtas för att säkerställa korrekt vård. Så är det möjligt att uppnå det förväntade resultatet på kortast möjliga tid.

  Grundläggande omsorgsriktlinjer

  För att håråterställning efter lättnad ska ske enkelt och inte orsaka besvär, måste du följa följande rekommendationer:

  1. Dessutom kan traumatiserade dränerade krökningar inte. Skadade strängar brukar vara förvirrade, så du måste kamma dem mycket noggrant. Ritualen börjar med de mest problematiska områdena - tipsen, utför sedan noga rörelser från rötterna längs hela längden. På våta strängar utförs denna effekt inte. Krullar förtorkade, sedan kam. Verktyg som används av naturmaterial. De borde inte dra, riva, elektrifiera.
  2. För att återställa bränt hår snabbare efter blekning är det nödvändigt att skydda det mot eventuella temperatureffekter. Torkning av hårtorkar, strykning, alla atmosfäriska manifestationer som solen, kyla, nederbörd och vind har en extremt destruktiv effekt på trådarna. Det är bättre att skydda ett hår från liknande influenser.
  3. Skadade lockar, speciellt med ett stort antal hålrum, måste rengöras regelbundet. Samtidigt bör tvättmedel inte överdriva strängar. Shampoo bör välja mjuk, sulfatfri. Och från överflöd av stylingprodukter, tungt förorenande hår, är det bättre att ge upp. Var uppmärksam på schamponet med effekten av laminering.
  4. Var noga med att lära dig hur du återställer håret efter blekning. Komplex vård kan omfatta professionell kosmetika, folkmedicin, terapeutiska åtgärder, särskilda förfaranden. Välj själv av de överflöd av möjliga alternativ som är mest lämpliga och regelbundet utföra dem.
  5. God näring, hälsosam sömn och välbefinnande är de bästa allierade i kampen för att återställa håret efter lätta och andra kemiska effekter.
  6. Var inte rädd för hårklippningar. Att lämna några centimeter brinnna lockar är inte så läskigt. Detta gäller speciellt för split ends. Du bör inte göra hårklippningar som kräver komplex styling, skapa frisyrer, dra hår. Detta kommer bara att förvärra problemet, och det blir svårare att återställa håret.

  Genom att följa dessa rekommendationer upphör frågan om hur man återställer hår efter lätta att störa.

  Foto före och efter

  Hemåtervinning

  För att inte orsaka ännu mer skada på håret behöver du veta hur man återställer håret efter lätta. Det finns många alternativ. Utför självbehandling med läkemedel från apoteket, personligt beredda masker, samt ge vård med hjälp av butikskosmetik.

  Behandling droger från apoteket

  Du kan försöka hantera problemet från insidan - för att skapa en hälsosam livsstil, ta multivitaminkomplex. Detta är absolut nödvändigt, men det tar lång tid innan resultaten blir synliga. Därför är det nödvändigt att räkna ut hur man bota håret efter blekning med hjälp av ytterligare lokal applicering av vissa droger.

  Specialiserade ampullkomplex (Structur fort, Dikson Polipant Complex, Timulactine 21, CH5 plus) kan hjälpa till att klara problemen med förlust, brott på kortast möjliga tid. Det höga priset på dessa produkter gör dem ofta att välja mer prisvärda droger. Experter rekommenderar ampuller för håret Tahe Magic Efecto Botox.

  Därför återställer vi håret med vanliga vitaminer, glycerin, panthenol. De används som ett självständigt medel eller i blandningar med andra användbara ämnen.

  Panthenol och vitamin A för att återställa

  Kallt vatten är täckt med 1 tsk gelatin, insistera på 15 minuter. Kombinera den resulterande massan med 2 msk. skedar av panthenol i flytande form, 2 kapslar A-vitamin, 2 teskedar schampo. Blandningen kan kompletteras med Dimexidum (det är värt att bekanta sig med kontraindikationer). Den resulterande massan är täckt med lockar, uppvärmda. Efter 30 minuter, tvätta av på vanligt sätt.

  Vitaminer A, E, PP för ökad tillväxt

  Grunderna för masken kommer att vara linfröolja. Till det kan du lägga till 1 tsk tinktur av Eleutherococcus på alkohol. Vidare på 1 ampull av vitaminerna A, E, PP. Den resulterande blandningen blandas grundligt, fördelas i strängar, värms. Efter 1 timme tvätta krökarna på vanligt sätt.

  Folk recept för återhämtning

  Kombinerad terapi innebär ett botemedel mot behandling från apoteket för att alternera med självberedda näringsformuleringar.

  Helande mask med färglös henna

  Blanda 1 tesked färglös henna, rå äggula, 1 msk. sked av någon basolja (för torrt hår är perfekt linfrö, oliv, burdock). Massan blandas grundligt, appliceras på trådarna, värms. Efter 40 minuter, tvättas på vanligt sätt, använd en balsam.

  Nourishing mask med avokado

  Till hackad avokado massa tillsätt 2 msk. skedar av citronsaft och basolja. Massan är väl blandad, fördelad i strängar, uppvärmd. Efter 40-60 minuter, skölj med schampo, skölj med kamillextrakt.

  Kosmetika för blekt hår

  Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av vanliga kosmetiska produkter. Medel för färgat, skadat hår bör vara grunden för vård. För att återställa håret måste hämta en hel serie: schampo, balsam, mask, spray, termiskt skydd.

  Observera att kompositionen måste innehålla proteiner, keratin, ett komplex av naturliga ingredienser. Medlen är utvalda närande, fuktgivande, men inte viktande.

  Enligt många kvinnors uppfattning är det värt att belysa vårdprodukterna för kraftigt skadade lockar Estel, L'Oreal, Alerana, Utena. De hjälper till näring, fuktar försvagade lockar, skyddar mot skadliga effekter, förbättrar tillväxt och återhämtning.

  Professionell vård för skadade lockar

  Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de förfaranden som erbjuds i skönhetssalonger. De vet hur man återställer bränt hår så effektivt och snabbt som möjligt. Det är professionella förfaranden som bidrar till intensiv hårmättnad med användbara ämnen, den snabbaste restaureringen av strukturen och tillförlitligt skydd mot yttre påverkan. För skadat lätta hår passar:

  1. Djupa action masker. Progressiv komposition bidrar till bra penetration, intensiv näring. Förfarandet är flera steg, därför ger det en stark återställande effekt.
  2. Hot wrapping. Under påverkan av temperatur och speciell sammansättning får mycket torra, skadade, livlösa strängar ett hälsosamt utseende, är mättade med näringsämnen.
  3. Biolaminirovanie. Curls täckt med en speciell bas som skyddar mot olika skador. Verktyget klämmer helt igenom trådarna samtidigt som du garanterar en jämn penetration av fukt, luft.
  4. Överdrags. Under förfarandet beläggs varje hår med en blandning innehållande ceramider. Håret blir hälsosamt, den befintliga nyansen är mättad, det finns en volym, glans. Krullar blir mer naturliga, lydiga.
  5. Avskärmning. Håret är täckt med ett specialverktyg som främjar intensivvård. Förhöjd effekt av fukt är näring tillhandahållen. Resultatet är hälsosamma, släta, glänsande strängar.
  6. Botox. Håret behandlas med keratiner. Tack vare dem är mikroskador fyllda. Curls blir mjuka, elastiska. Den skyddande beläggningen varar ca 3 månader.

  Läs också om hårmaskor efter lätta, i denna artikel diskuteras denna fråga mer detaljerat.

  Rådet. På grund av den mirakulösa kompositionen av medlen och skickligheten hos specialisterna, säkerställer professionella rutiner den rätta vården för det långa håret och förvandlar utseendet under en lång tid.

  Det är möjligt att återställa håret efter lätta, men det kommer inte att hända snabbt. Det bästa rådet i detta fall är att inte ta håret till ett sådant tillstånd. Om det hände, bör du försvara dig med effektiva recept av skönhet och vara tålamod.

  Följande produkter ger mer styrka, skönhet och hälsa till blekt hår:

  • Agi Max Botox Capilar Radiance Plus - en innovation inom snabb håråterställning
  • Nexxt Botex Energy återställer jämnt livligt hår på 3 minuter
  • Fiberceutic Intra-Cylane från L'Oreal - styrka och hälsa hos ditt hår
  • Hår restaurering Professionals rekommenderar Felps xbtx
  • Lebel Luquias serien - professionell förbättring av håret med effekt av toning


  Nästa Artikel
  Sätt att återställa håret med långsam tillväxt