Hur maler du håret själv?


Filirovka är en frisörs procedur genom vilket skapandet av ett naturligt volymförhållande mellan olika längder av hårsträngar uppträder. Det görs vanligen i slutet av bildskapandet delvis eller till och med över hela huvudet. Med en viss skicklighet kan du utföra arkivering hemma.

Arkiveringsverktyg

 1. Sax. Med hjälp av dem utför de lite glidning längs krullens spetsar med verktygets arbetsduk. Denna procedur utförs endast på vältorkade trådar efter läggning. Det är ganska svårt att göra det själv hemma. Det är viktigt att vara så försiktig som möjligt för att inte helt trimma strängen.
 2. Rakhyveln. Proceduren är ganska enkel, ta en krull, lyfta upp den och från rötterna spendera en rakhyvel till slutet. Detta verktyg används endast på våta strängar. Håll rakhyvel rekommenderas parallellt med håret, vilket bör vara väl sträckt.

Varianter av hårfiletering

En professionell i hans fält, som redan har tittat på krullarna, vet exakt vilken teknik som är bäst för dem. Om du bestämmer dig för att göra det själv, föreslår vi att du känner till de mest populära typerna av arkivering.

 • Filirovka tips av hår

Det är gjort för att ge frisyren lite ljushet. Oftast behandlas smärtan. Professionella frisörer kan utföra denna procedur i flera varianter:

 1. Stripping metod: krullar skärs i olika längder, medan saxen rör sig vinkelrätt mot huvudet;
 2. Picket: hår kammade på en kam, och de som visar genom tänderna, filtreras. I de flesta fall spenderar du på korta hårklippningar för att ge önskad textur
 3. Pointkat: skapar de korrekta geometriska och symmetriska formerna för att erhålla texturerade strängar. Detta är den mest tidskrävande versionen av arkivering. Den senare metoden kallas också "sträng till sträng", eftersom resultatet är en visuell effekt av att kamma strängarna. Skärverktyget placeras 90 grader mot krullen och leder till ett djup av 4 cm.
 • Radikal filmning

Det används för att skapa ytterligare volym med hjälp av korta trådar, vilket något ökar håret. En sådan gallring görs över huvudet, krullarna tas 4 cm breda och håller avståndet mellan dem 2 cm. Rörelserna med sax passerar uppifrån och ner i remsor. I detta fall spelas en viktig roll av skärverktygens konstanta rytm, endast detta kommer att göra det möjligt att räta strängarna jämnt och skapa effekten av snygga krökningar.

 • Filirovka hår längs hela längden

Detta är den vanligaste proceduren för att skapa "ragged" hårklipp. Även med hjälp, tunna ut för tjocka krullar och underlätta efterföljande installation av hårklippningen. Denna gallring kan göras på flera sätt. Vägen till selen är enkel, för det här ändamålet tar de bara en sträng, vrider den och passerar saxen längs hela längden. Skivning görs endast på våta lockar med ett halvt öppet verktyg som ligger parallellt med hårets huvud. Med den här metoden kan du använda en rakhyvel. Tunna i stil av "mush" används endast för att ge textur till enskilda långa strängar. Tunna saksar arbetstips ner i en halvcirkelväg.

Självhäftande hela längden på håret: tips från frisörer

Oberoende hemma kan du utföra följande manipuleringar. Efter skärning måste du ta saxen, placera strängen i handflatan och börja skära i 90 graders vinkel. Samtidigt bör kammen placeras parallellt med skärverktyget. Tunna krullar kan vara sådana sätt: i hela volymen eller delvis. Full arkivering avlägsnar 2/3 av tjockleken, den är gjord inuti 1/3 av rötterna, partiella tunnor ut 1/3 och hålls på ett avstånd av 1/3 från strängarnas ände. Nu är det tydligt hur man trimmer långt och annat hår, låt oss titta på sorterna av sådan gallring.

Tunna håret tipsar dig själv: hårspetsar

 1. Om du bestämmer dig för att klippa ändarna på ditt hår, måste du köpa skarpa saxar, hitta en stor spegel och ta en kam och barrettes. Om krullarna är olydiga, använd även en sprutpistol. Sådana manipuleringar på egen hand kan bara göras på långt hår, de som har en kort hårklipp är bättre att använda en mästers tjänster. Tänk på hur du kan trimma hårets ändar;
 2. För att förkorta bandet rekommenderas att lite fuktar strängarna. Huvuddelen, samtidigt som du bestämmer längden som du ska skära, är att komma ihåg att under vattenpåverkan sträcker krullarna lite. Saxar ska ligga parallellt med golvet, klippa bättre från mitten och trimma sedan kanterna.
 3. Ägare av inte för tjocka strängar kan minskas på samma sätt. Håret är uppdelat i avskiljning, hälften kastas framåt och försiktigt trimmad till den valda längden. Därefter görs samma med huvudets andra del;
 4. Tjocka, långa och kurviga lockar skärs på ett något annorlunda sätt. De kammas och samlas på toppen av svansen. Sedan kastas de på ansiktet och fuktas lite vid skärpunkten. Skärverktyget löper parallellt med golvet, det är bättre att skära i flera steg;
 5. Curly hair cut av strängar. Det är möjligt att göra det själv, men du måste spendera lite mer tid och ansträngning. De flesta människor är knuffade, och de börjar arbeta med en separat krull, som sedan används för att utjämna hela huvudet. Förkortat hår rekommenderas också att stifta, så att de inte stör varandra. Fördelen med den här frisyren är att krullarna enkelt döljer små fel på en hårklippning. Förstå hur du kan trimma långt hår hemma, du kan inte sakna andra viktiga punkter för att göra ditt hår mer välskött utseende;
 6. Det är möjligt att bli av med brutna ändar själv, bara vrida strängen i en bunt och ta bort torra hår som kommer att bryta ut ur det. Således kan du spara hela längden på håret.

Tack vare vår artikel kommer du att kunna självständigt genomföra hårfyllning hemma utan problem, samtidigt som du föreställer de tankar som befälhavaren inte kunde utföra.

Även om första gången inte fungerar perfekt, oroa dig inte, allt kommer att växa väldigt snart, dessutom kan du alltid kontakta befälhavaren för att korrigera felaktigheter. Gradvis kommer skickligheten att komma, och du kommer att uppnå perfektion.

Hårförädling: modetrend eller föråldrad procedur?

Varje tjej tenderar att vara vacker, att matcha modetrender och hålla koll på tiderna. Detta gäller också för hennes hår. De efterföljande trenderna gör det nödvändigt att ständigt ändra bilder. Bland det rättvisa könet finns det en sorts ord: "Rett - att curl, curly - straighten." Så det händer ofta, för mode står inte stilla. Ett av de förfaranden, utan vilka lejonens andel av moderna hårklippningar inte gör, är hårklippning.

Vad är arkivering och varför behövs det?

Filirovka är ett förfarande för att minska hårvolymen på ett ställe och öka den i en annan genom att tunna den. Det finns speciella verktyg för detta:

 • gallring
 • rakhyvlar;
 • bladet.

Tunnning görs också med vanliga saxar. För tunnning appliceras även en klippare.

Fotogalleri: apparater för arkivering

Typer av arkivering

Det finns flera typer av arkivering.

Radikal arkivering

Under denna process skärs strängar vid rötterna. Var inte rädd: om förfarandet utförs av en professionell, så är effekten av det utmärkt. Radikal arkivering kommer att lägga till extra volym på grund av det faktum att förkortat hår kommer att lyfta och hålla långa lockor. Denna typ av gallring är lämplig för ägare av tunna strängar utan volym. Det viktigaste är att inte överdriva det. Om du torkar rötterna för ofta stannar fuliga igelkott ut. Huvudet kommer att få ett konstigt och ohälsosamt utseende. Därför bör basal arkivering endast lita på en erfaren mästare.

Tunna tips

Denna typ används i olika situationer. Till exempel, när det är nödvändigt att uppnå effekten av rivna ändar. I det här fallet används olika apparater, upp till tennbladet - det beror helt på tanken. En annan situation: du måste klippa torra ändar på tjocka strängar, men då får du en rak klippning, som ser väldigt grov ut. Om du lämnar ditt hår i den här formen kommer tipsen att vara förvirrade och vara löjliga. För att göra detta, applicera gallring av ändarna för att göra volymen likformig över hela längden och för att ge frisyren ett komplett utseende. Inte mycket försiktig arkivering kommer inte att vara osynlig för ögat, men strängarna kommer att få naturlighet. Det är viktigt att inte överdriva det och inte profilera för mycket för att inte få en "råtttav".

Hela längden

Det finns också en sådan förtunning som att tunna längs hela längden. Denna procedur är nödvändig om strängarna är mycket tjocka och inte passar bra eller behöver få en ragged frisyr. När du skapar det, kan du inte undvika stark uttunning, men det är värt att väga allt på förhand, för om en sådan frisyr snart blir trött, kommer det att ta lång tid att växa.

Fotogalleri: olika typer av arkivering

Typer av arkivering - video

Vad är en examen

Förväxla inte gallringen med ett annat förfarande för håruppgift.

Graduation är en teknik som är avsedd att öka volymen till en frisyr genom stegvisa skärsträngar.

Inlämningen är närvarande i detta förfarande - varje lager tunnas i ändarna så att locken ligger snyggt. Graduation passar tjejer med vilken typ av ansikte som helst. Men det är värt att överväga att det är bättre att inte bli bortfört med gallring på tunt hår, eftersom frisyren inte ser väldigt attraktiv ut. Genom att reducera kretsens svårighetsgrad ges de volymen, medan längden på strängarna förblir intakta.

Fotogalleri: graderade hårklippningsalternativ

Fördelar och nackdelar med arkivering

Det finns olika åsikter i världen om hur arkivering återspeglas i hår. Vissa experter tror att det inte finns något fel på gallring och detta är ett effektivt sätt att ge volymen till ditt hår. Det viktigaste är att mästaren utför proceduren är en professionell med ett bra verktyg.

Andra är glada motståndare till denna händelse. De anser att ändarna försämras och börjar skära på grund av ojämn skärning efter arkivering. Det blir nästan omöjligt att återställa dem. För att inte nämna det faktum att en oerfaren mästare inte får fångas som inte utför proceduren på rätt nivå. Vissa frisörer är kategoriskt mot användning av tandade saxar, medan andra arbetar lugnt med dem.

Innan du bestämmer dig för detta förfarande måste du veta din hårtyp. Om håret är tunt och benäget för torrhet, kommer en viss del av volymen efter en stund att försvinnas från ändarna på grund av bräckligheten hos spetsarna i kammarprocessen. Därför är det ingen mening att fräsa sådana strängar. Tunnning är lämplig för personer med tjockt hår och gör sällan något annat. En bra lösning skulle vara att hitta en kvalificerad mästare som kommer att ta hänsyn till hårets egenskaper och kontakta honom regelbundet.

Varför behöver jag mala hår - video

Bang och gallring

För filetering är det nästan samma regler:

 • Om bandet är sällsynt är det bättre att inte bli buren med en minskning av volymen.
 • tjocka smällar kommer att vara stygga, så det måste fräsas;
 • Tunna smäll ska göras till tjejer med en rund ansikte;
 • Räta mala päls bör väljas för dem med rund och oval ansikte typ och kvadrat haka;
 • Ägarna av smala egenskaper och små läppar är bäst att göra sneda malsade smällar.

Fotogalleri: malade stenarter

Hur man mår sönderrivna smällar oberoende utan sönder sax - video

Hem Tunna

Innan du bestämmer dig för arkivering av huset, är det lämpligt att åtminstone en gång att göra denna procedur i salongen med befälhavaren för att säkert veta om det är lämpligt för hår. Om beslutet fattas måste du lagra ett eller flera av dessa verktyg:

 • hakad sax;
 • tunna blad
 • vanliga saxar;
 • klipper med ett speciellt munstycke.

Och det är också bättre att ha i arsenalen:

 • kamma;
 • plast tunnel kam;
 • rund kam för styling.

Fotogalleri: hårborstar för frisörprocedurer

 • skivning - utförs med halv öppen rak sax, som rör sig längs strängarna från topp till botten;
 • Mush hålls annorlunda: en separat sträng tas med två fingrar, böjd upp och efter det är ändarna tunna med sax.

Dessutom varierar tekniken beroende på det valda verktyget:

 • Vid arkivering med en rakhyvel tas en sträng, vars tjocklek ska vara ca två centimeter och bearbetas med ett blad till önskad effekt;
 • Vid fräsning med serrated sax, stiger den valda strängen och bearbetas vid en plats inte längre än fyra centimeter och med intervaller på en centimeter;
 • När du arbetar med en klippare behöver du bara ett speciellt munstycke. En hårsträng vrids i en bunt och enheten gör skåror. Det är bättre att inte göra för mycket men en mottagning, men för att se vad som händer. Om det behövs kan du alltid upprepa proceduren.

När du behandlar tipsen använder du tre typer av arkivering:

 • Pekning är slutningen av ändarna med rak sax vinkelrätt mot strängen;
 • Poincat är en punktskärning med vanlig sax i 90 graders vinkel mot strängen;
 • plocka ut på kort hår genom att höja strängar med en kam.

Fotogalleri: olika arkiveringstekniker

Video: hur hår arkivering sker

Fililirovka frans hemma

Video: Korrekt filigran frans

Vad ska man göra med felaktig arkivering

Resultatet kan inte alltid uppfylla förväntningarna. Hur som helst, ingen är immun mot ett slags incidenter, oavsett om det är en oerfaren mästers arbete eller en självständig misslyckad arkivering av huset. Svårigheten i denna situation ligger i det faktum att de extra strängarna skars av vid kakelning och hårdets densitet minskade. Vad ska man göra om håret är bortskämd genom skuggning?

För det första - ingen anledning att panik. För det andra är det värt att bedöma graden av skada. Kanske är allt inte så läskigt, och en lätt korrigerande hårklippning hjälper till att eliminera misslyckad gallring. Många mästare åtminstone en gång, men möter en situation när du behöver fixa en annan frisörs arbete. En mer kvalificerad specialist hjälper till att få håret i ordning. Det kan hända att du måste ta bort den väsentliga delen av längden.

Om skadan orsakas avsevärd och korrigerande hårklipp inte räcker, finns det ett alternativ att ta bort så mycket hårlängd som behövs för att skapa en vanlig frisyr. Men inte allt rättvist kön kommer att gilla den korta hårklippningen. I denna situation finns det ett alternativ - använd inte dina strängar. Du kan köpa lockar som är knutna till ditt eget hårs rötter och tas bort, eller för att öka trådarna på en av de många befintliga teknikerna. Då tjänar de värdinnan som egen under en tid, beroende på vilken typ av förlängning.

Massera hårbotten kommer att säkerställa blodflödet, vilket kommer att accelerera tillväxten av strängarna. Du kan använda olika masker på basis av oljor eller produkter som säljs i butiken specifikt för detta ändamål. Det viktigaste är att inte överdriva det med hemlagade recept, för att inte förstöra hårbotten och inte förvärra situationen. Vissa hävdar att orsakad hårväxt med hjälp av folkmedicinsk kompensation kompenseras av brist på densitet. Det bör noteras att man har blivit hård, många masker måste överges, eftersom de har en destruktiv effekt på vissa typer av förlängningar. Därför måste du i förväg konsultera mästaren om hur du ska ta hand om ditt hår.

Hur man bryr sig om håret efter att ha byggt - video

Fotogalleri: byggteknik

Hårvård Professionella tips

Experter tror att hårets skönhet inte bara beror på rätt hårklipp, utan också på hur håret är omhändertagen.

 • För att göra ditt hår bättre kamma, applicera ett par droppar rosmarin till en kam av trä eller ben;
 • Innan du tvätter håret, applicera hårbalsam på ändarna och shampoo av samma serie på rötterna. Massage tills skum visas, skölja av schampo och balsam med varmt vatten. Balsammet kommer sålunda att mildra och fukta håret, samtidigt som det inte tillåter att schamponet fungerar på spetsarna.
 • För att förhindra splittrade ändar, skära av dem regelbundet. Reklam är fylld med alla möjliga erbjudanden för att köpa en mirakelbehandling för split ends. Men de har ännu inte kommit ett bättre sätt att eliminera dem än välskärmade saxar;
 • För att snabbt göra en vacker frisyr på morgonen, vind håret på stora curlers. Håll dem i ca 25 minuter, varpå ta bort och strö endast rötterna med en lackmedia fixering;
 • Vill du drastiskt ändra din bild? Besök butiken för hårförlängningar;
 • Är håret ständigt knockt av hår och bleknat? Sådana klagomål kommer som regel från ägare av lockiga lockar. Försök att applicera en hårspray på tandborsten och dra den längs strängarna. De kommer att bli mycket mer lydiga;
 • För att lägga skina på håret, applicera surt vatten på dem. Det kan vara äppelcidervinäger eller citronsaft. Torka dessa produkter i ett glas vatten och skölj strängarna efter tvättning.
 • Du kan göra håret tjockare och mer voluminöst på följande sätt: Efter tvätt med schampo för att öka hårvolymen, torka håret lite med en handduk och applicera stylingprodukt. Därefter dela dem i små strängar och bearbeta varje sträng med varm luft, rikta flödet till rötterna.
 • för att lägga till volym, gör en tät och lång smäll;
 • Avsluta alltid blåstorken med kall luft. Kall strömmar nivå hårvågar och gör strängarna felfria och silkeslen;
 • Kamma aldrig ditt våta hår! Annars börjar de falla ut;
 • Trolla inte långt hår medan du tvättar. Skaka försiktigt shampoo i skum över hela hårets längd;
 • Tvätta håret snabbt, eftersom fett, svett och smuts tvättas iväg omedelbart;
 • Filmstjärnor Frisörsråd: Med vanligt pulver kan du ge ditt hår en fantastisk volym. För att göra detta, applicera ett pulver med en bred pensel mot hårets rötter, avskiljning efter avskiljning. Massera sedan håret noggrant. Bäst av allt detta sätt är lämpligt för blont hår, eftersom pulveret på dem inte kommer att synas;
 • Ett annat sätt att ge en unik mängd hår - massage med lavendelolja. Innan du tvätter håret, fukta dem och applicera salt och tillsätt några droppar lavendelolja. Massage huvudet i 5 minuter, skölj håret med schampo.

Video: hur man väljer ett hårklipp efter typ av ansikte

recensioner

Innan jag försökte filigran på mig själv trodde jag att det bara är lämpligt för ägare av tjockt hår, för det är faktiskt det tunna håret, vilket innebär att deras tjocklek minskas. I praktiken visade det sig att det tvärtom hjälper till att ge volymen och håret efter att det håller sin form mycket bättre.

Oksana_M

http://irecommend.ru/content/filirovka-podkhodit-i-dlya-tonkikh-volos-pomogaya-pridat-volosam-obem-samoe-glavnoe-naiti-kh

Jag vill bidra till filialen om hårarkivering... Läs recensionerna, jag kom överens om att det var en fruktansvärd hårskada... men då kom jag ihåg mig om 4 år sedan och insåg att det inte alltid var så... det beror helt på hårklippningen!

dö sonne_Sommer

http://irecommend.ru/content/filirovat-ili-net-smotrya-kakaya-strizhkasnachala-eto-bylo-khoroshono-vot-potom-stalo-uzhasn

Tja, vad kan det vara vackert om det här? Varför tårar flickor från ung ålder sitt hår i bitar? Jag tror att många kommer att förstå mig. Du tas till en skönhetssalong, gör en "hårklipp", ah, stege, ah-kaskad. Tja, du tittar i spegeln och även som den är det roligt. I stugan, så lägger du några släp royally. Och sedan, efter några dagar, tvättar du ditt hår hemma, och här börjar tennet. Hår (även om de inte berörs av färg) sticker ut i alla riktningar som en kvast, de passar inte, de ser ut som tattered down.

Catreena

http://irecommend.ru/content/milliony-devushek-i-zhenshchin-s-izurodovannymi-volosami-ved-vse-khitro-zadumano-industriei

Trots många tvister är det svårt att förneka att tunna trådar är en integrerad del av de mest fashionabla bilderna, men det är inte för alla. Masters tunna ofta sitt tjocka hår med gallring, eftersom det för tunt hår kan denna procedur ha en negativ effekt. Det är viktigt att hitta en bra mästare som alltid kommer att bestämma vilken typ av hår som helst och inte skada frisyren. Åsikterna om inlämningen är väldigt olika, varför ett individuellt tillvägagångssätt är så viktigt. En professionell hjälper dig att bestämma om en frisyr och kommer att göra jobbet bra. Om du vill ändra bilden själv är det inte heller svårt. Det viktigaste är att följa enkla regler och instruktioner. Genomförandet av rekommendationerna från yrkesverksamma, vård och omsorg är nyckeln till friskt och vackert hår.

Hur man gör håret gallrande utan en frisör

Efter fräsning av hårklippningen blir mer naturlig på grund av förhållandet av hår av olika längder. Frisyren på lång tid tar på sig lätthet och form, och krullarna blir mer attraktiva.

På funktionerna i denna teknik kommer vi att prata vidare.

Vad är den här tekniken

Tekniken används i sådana fall:

 1. För att minska eller öka volymen.
 2. För att skapa smidiga övergångar mellan hårklippningslager.
 3. Att ge tipsen en mer naturlig struktur.

Att passa

Filirovka passar perfekt för ägarna av tjockt hår, som under regrowth praktiskt taget inte håller form. De ser inte alltid snygg ut och är svåra att ta hand om dem.

Används för att tunna tjockt, långt hår.

övergångar i frisyren blir släta.

på bekostnad av korta strängar blir långt hår volymmässigt, men om mästaren gör ett misstag kommer korta hår att hålla sig fast.

Skapandet av en något rakad kontur (även om det är en fileterad bang och kräver konstant vård, men det kan avsevärt ändra utseendet till det bättre).

metoder

Slaysing

(från den engelska skivan - klippa, klippa)

Skjut genom håret med en gallrande rakhyvel eller sax. Det är viktigt att verktygen är väl skärpa. Denna snitt lämnar på toppen av ett hår inte en cirkel, men en oval. På grund av detta är locken mycket vackrare. Denna teknik kräver hög professionalism hos befälhavaren.

Poyntings

Gör tipsen med vanliga saxar eller djupt snitt. Denna metod kan skapa en snygg frisyr.

Poyntkat

Prickskärning. Kanten på strängen är texturerad. Använd, om du vill skapa inte bara en hårklippning utan en exakt, jämn form.

stationering

Används för att ge textur till korta hårklippningar. Den kan användas för både manliga och kvinnliga hårklippningar. Håret är kammade mot tillväxtlinjen och utskjutande lockar tunnas i en vinkel på 45 grader.

Dra ut

Skärning av hår på olika nivåer. Med hjälp av utdragningen utförs steg-för-steg hårkorrigering, vilket leder till att hårspetsens tips placeras nästan perfekt.

Harness Method

Finns även hemma, eftersom det är lätt att genomföra. Det är nödvändigt att skilja en sträng, vrida den i en bunt och producera små hak längs buntens längd med skärpsax. Denna metod kommer att ge hårvolymen.

Arkiveringsverktyg

Olika typer av arkivering produceras i frisörsalonger, olika professionella verktyg används i enlighet med detta:

 • Standard skarp sax för en frisyr;
 • dubbelsidiga gallringsskjuvar;
 • ensidig uttorkning sax;
 • rakhyvlar;
 • clippers med olika munstycken.

I salongen frågar befälhavaren om du vill göra en filigran. En erfaren frisör kommer att ge råd om huruvida den här tekniken passar dig eller inte. Dessutom har varje mästare sina egna knep och tekniker som han använder för att göra dig oemotståndlig.

Hur man gör hemma

Börja med bangs, och när du lär dig kan du gå vidare. Behöver du göra på rent, torrt hår. Separera pärlorna, dela resten av håret och fixa med hårnålar.

Börja från centrum. Vrid strängen med en flagellum och gör skär med gallring, om det inte finns någon, kan du försöka använda vanliga men mycket skarpa saxar.

Tunna trådarna, hålla saxen strikt vertikalt.

Hur man gör fräschhår hemma: 2 bästa sätt

Filirovka eller filirovaniehår är en konstgjord gallring av hårvolymen. Varje tjej har en annan täthet och struktur av lockor, och omtanke för dem är annorlunda. I slutet av hårklippningen frågar mästaren: "Ska vi arkivera?". Vad ska du svara på en sådan fråga, och vem behöver arkivering, och vem är det bättre att klara av det?

Vad är gallring

Hår av samma längd blir till en slags monolit, de är tunga, rusar ner och håller inte form. Med arkivering kan du skapa ett naturligt förhållande mellan långa och korta strängar. Detta kommer att underlätta håret, understryka krullarnas skönhet och tillåta en lång tid att hålla frisyrens form. Till exempel, förtunning av långt hår kommer att underlätta strängar, de blir smidigare och fluffiga, kommer att hålla ditt hår bättre. En gallring av hårets spetsar gör hårklippningen mer naturlig och komplett.

Vad gör filigranhåret och deras tips

 1. justera krökans volym, gör håret mer frodigt eller tvärtom minska volymen;
 2. göra smidiga linjer och övergångar mellan skikt av hårklippningar;
 3. förbättra texturen på tipsen.

Det är nödvändigt att förstå att det är omöjligt att vända resultatet, och det är svårt att korrigera en misslyckad arkivering. Skärpa strängar kan inte längre returneras eller förlängas. Du måste kontrollera graden av gallring och var noga med att varna frisören, om du inte vill förlora tjockleken och volymen av håret. En erfaren mästare kommer dock inte att göra det förfarande som kommer att skada kunden.

Håret kan formas både för att underlätta trådarna och minska hårvolymen och ge volym och fluffighet. I det andra fallet, korta hår under stöd och lyft längre strängar.

Vad man kan förvänta sig av förfarandet och till vilket det är kontraindicerat

För att förstå hur man mår håret korrekt måste du veta vilket resultat du vill uppnå. Det kan vara:

 • Mjuka linjerna. Spetsarna på smällen är frästrade för att det ska bli mjukt och naturligt.
 • Lätta vägar. Proceduren utförs i rotzonen, korta hår skapas som kommer att stödja långa strängar.
 • Rippade tips. Genom att filetera ändarna skapas moderna tornade ändar.

Oavsett om hår styling görs hemma eller i frisersalong, måste du behandla det på ett ansvarsfullt sätt. Förfarandet kräver kunskaper och färdigheter. Det finns fall när hon bara förstör håret.

Undvik arkivering är nödvändig för ägare av tunna och sällsynta krullningar, förfarandet för att få önskad volym hjälper inte dem. Strängt kontraindicerade thinning-ägare lockar, korta hår sticker ut i alla riktningar. Försiktigt bör den naturliga volymen referera till långhåriga tjejer, annars sträcker sig svansen risken för att bli en mus.

Typer av gallring och verktyg för tjockt hår

Filming producerad med olika metoder. Det finns flera typer av hår arkivering:

 • radikal bearbetning;
 • längs stångens längd;
 • tips behandling.

Syftet med den radikala bearbetningen är att underlätta för täta och tjocka krökningar, valet av enskilda strängar. I denna teknik klipps enskilda hår nästan till roten.

Spetsen av spetsarna mjukas med gallring. Det finns flera varianter av proceduren - peka, punktkatt och stationering.

Strukturens struktur och elasticitet förvärvas tack vare att stången lämnas längs hela längden med hjälp av skiv- och mush-teknikerna. Denna procedur förenklar läggandet för tjocka och tunga krullar, ger form och riktning mot strängarna.

Befälhavaren kan använda rakhyvel, vanliga saxar eller speciella tunna saxar som verktyg. Tunna saksar är inte som vanliga. En av bladen ser ut som en kam med täta tänder. Sålunda skärs de strängar som fallit på spetsen, medan de som har passerat in i spåret förblir intakta.

Fyllbladet är inneslutet i ett plastfodral som förhindrar eventuell skada. Det praktiska plasthandtaget är fastsatt på kroppen. Strängarna som rör bladet skärs. Saxar och ett blad kan köpas i en specialaffär.

Hur man gör en filigran längs hela hårets längd hemma

Förfarandet kräver en erfaren mästers hand, men många tjejer bestämmer sig för att tona hårets tips på egen hand. Hur profilerar du hår hemma? Först bestämmer du vilket resultat du vill få. Om du kommer att utföra proceduren hela tiden, kommer det att vara bekvämare att omedelbart köpa personliga gallringar.

Oftast behöver gallringen smälla. Du kan ta hand om det och ha erfarenhet, försök att arbeta med långa trådar. Hur torkar du ditt hår hemma? Tvätta och torka därefter noggrant. Separera pärlorna och fixa de resterande trådarna med hårnålar.

Kamma håret med en våt kam med glesa tänder och dela in i tre delar. Börja arbeta med den centrala strängen. Vrid det i en flagellum och skär av ändarna av gallring sax. Verktyget måste vara skarpt, annars kommer håret att skadas och ändarna börjar splittras.

Om det inte finns några specialverktyg kan du göra gallringen med vanliga saxar. Hur utförs proceduren i det här fallet? Saxar ska vara mycket skarpa, med långa tips. Tunna ändarna av trådarna behöver hålla saxen strikt vertikalt.

Filirovka är ett utmärkt sätt att forma håret för tjejer som kan skryta med tjockt hår. Tunnning kommer att göra strängarna naturliga och klara. Men en erfaren mästare måste utföra proceduren, annars kommer frisyren att bli bortskämd.

Fräsning hår (38 bilder) - spektakulär och frodig frisyr

Vid modellering moderna hårklippningar, kan fyllning ge dig form och volym. I vissa fall kan denna frisörteknik avsevärt förbättra strukturen hos sällsynta lockar. Hårprofilering är avskärningen av enskilda strängar, vilket hjälper till att forma silhuetten och betona alla fördelar med en ansiktsform.

Casual stil - full längd arkivering och asymmetrisk form

Vad är kärnan i processen

Strandutspädningsriktning

Tunna krullar kan vara i rötterna och på spetsarna eller längs hela längden beroende på önskad effekt. Varför fräsa hår? - Tunnning ger volym och fluffighet till någon hårklippning.

Det finns tre typer av arkivering:

 • radikal;
 • "Ragged frisyr" - fyller hårets tips;
 • Tunna i hela.

Vad är skillnaden mellan dessa processer och om det är möjligt att göra dem själv utan att gå till frisören.

Försök först att ladda upp ditt foto och se hur det här klippet kommer att se på dig.

Professionell frisörservice för våra abonnenter helt gratis

Korta hårklippningar och mjuka, lätta krokar

Flerhårig frisyr kort och medellängd

Den mest populära kan betraktas som root arkivering av occipitalzonen, eftersom det oftast är de upphöjda trådarna på baksidan av huvudet som ger frisyrpompen och extra volym.

Hemma kan du som vanligt använda starkt skärpad sax med smala spetsar eller ett speciellt utspädningsverktyg (sax är ensidigt eller dubbelkanterat, beroende på vilken frisyr och avsedd tunning).

Priset på ett professionellt frisörverktyg är betydande, men om utformningen och justeringen av formuläret utförs ofta, är kostnaderna värda det.

Vi fäster på baksidan av huvudet den nödvändiga pumpen

Processen med radikalförtunning utförs enligt följande:

 • Håret lyfts med en kam med glesa tänder från rötterna;
 • Individuella strängar klipps i en höjd av en centimeter, med jämna mellanrum.

Rådet. Innan du gör det själv, är det tillrådligt att gå på flera mästarklasser i frisör eller träna på en gammal docka.

 • Tunnande vertikalt riktad uppåt används för att dekorera frodiga smällar eller lyfta håret på baksidan av huvudet i garcon, kaskad och halvklippta hårklippningar. Kortare lockar längst ner höjer toppen och ger håret den nödvändiga volymen;

Den perfekta formen för tunna och lätta krokar

 • Horisontell filigran utförd på en ansträngd strand, men inte mer. Än fem millimeters krökt längd bidrar till att skapa en fashionabel "avslappnad" effekt - kreativ röra;
 • För att forma håret från rötterna - vi skär ut tunna trådar från roten till mitten och på spetsarna;

Rådet. Innan du torkar dig själv, träna din peruk. Detta gäller särskilt för fashionistas vars krullar växer långsamt.

Tunna över hela längden

På fotokaskaden i kombination med "ragged haircut"

Det rekommenderas att utföra speciell sax, skarpt skärpad, utan hak och tänder. Tekniken "skivning" gör det möjligt att ge tydliga konturer till frisyrer av medellång längd och betona asymmetriska smällar. Instruktionen för denna teknik rekommenderar att man använder denna metod i form av en genomsnittlig bil, kaskad, sida (se även artikeln "Hårförlust på kvinnornas krona: orsaker till fenomenet och dess förebyggande").

Våta strängar tunnas längs hela längden från rot till spets i riktning mot remsor av den utformade formen.

Teknik "Mush" innebär hår, pekar uppåt. Det utförs med hjälp av en bred kam, strängarna tunnas på lika vertikalt avstånd från roten till spetsarna.

Perfekt för tjocka och lockiga lås

Hur mala håret av medellängd och tjocka långa krullar? Lika kort. Med den enda skillnaden att mer uppmärksamhet bör ägnas åt frisyrens form och justering av ansiktskonturerna.

Korrekt tunnat hår kan lätt kammas när det kammas i en magnifik kurvig frisyr.

Tunna tips

Spetsarna är justerade för både lång och kort hårklippning.

Nästan alla färdiga hårklippningar kräver slipade hårändar. Du kan tunna ut med speciell sax eller en rakhyvel. Beroende på det valda alternativet kan tipsen vara raka eller vinklade.

För bob och medelhårda frisyrer brukar tunna tipparna oftast användas. Det erforderliga avståndet är två centimeter bred och fem centimeter långt.

Tips mästare för användning hemma

Nödvändiga verktyg (rak sax, tunna saks, ensidig, kam med sällsynta och breda tänder, klämma)

Om det är ett behov av att snabbt göra en fashionabel frisyrning, och det finns ingen tid att gå till frisören, måste du ha följande verktyg till hands:

 • Särskild professionell sax för arkivering (ensidig eller dubbelsidig);
 • Hår rakhyvel för att klippa hår - användbart för ägare av korta hårklippningar;
 • Pier-room - för att se resultatet av processen från alla håll;
 • Sprayflaska med varmt vatten för styling och fuktning av trådarna.

"Ladder" är populär med naturliga blondiner med tunna, fina krullar

Ofta hemma vill du göra mer tjock på baksidan av huvudet eller ändra formen på ansiktet med snedställda hängslen och tempel.

Efter att ha dragit en tunn strand från roten, utför vi gallring, skär inte mer än fem millimeter från roten till mitten. För att öka frisyrens volym kommer det att hjälpa till med "ragged haircut" - gallring utförs horisontellt och skär av stegen av en stege, fem millimeter mindre än strängen ovanpå.

Hur man målar hår och huruvida det kan ske självständigt? Om du önskar är ingenting omöjligt, men du kan också skylla resultatet endast på dina färdigheter.

slutsats

Tilldela utseende och prestanda av frisyrer till proffs.

Teknikens tunna strängar som används i nästan alla varianter av moderna hårklipp, och måste utföra det som en professionell mästare. Det är ganska svårt att uppnå en bra effekt. Den föreslagna videon i den här artikeln ger dig möjlighet att bekanta dig med användandet av fileteringstekniker av strängar på både långt och kort hår (läs också artikeln "Balayazh-hår - modern färgningsteknik").

Filirovka hår, foto före och efter. Hur man gör för tunna, lockiga korta krullar längs hela längden när det skjuvas, hur det ser ut, vem det passar

Ofta gör man hår och hårklippningar i specialiserade salonger och frisörer. Många rekommenderar att fräshår beror på att du kan uppdatera bilden och göra något nytt och original. Om du tvivlar på behovet av hårarkivering, kommer bilderna som tas före och efter att hjälpa dig att fatta ett beslut.

Typer av arkivering och deras syfte

Filirovka hår - detta är skärning av enskilda strängar i olika höjder. Tack vare arkivering kan du göra hårklippningen mer volym på det glesa håret, ändra formen eller till och med ändra frisyrens utseende, gör det mer lyxigt. Filler hår gör på rötterna, tipsen eller längs hela längden. För att bestämma hur och var du ska göra en hårklippning kan du granska fotot före och efter.

Tunna på rötterna görs för extra volym. Sådana manipuleringar utförs huvudsakligen på baksidan av huvudet och på kronan. Trimning görs med hjälp av en kam, i vilka sällsynta kryddnejlika. Strängen måste höjas från roten och skära flera tunna strängar i en höjd av 1 cm.

Det anses vara vanligt att avsluta ändarna, i vilket fall håret ser naturligt ut och konturen blir mjukare. De använder både raka och tunna skjuvar, liksom en farlig kamp för arkivering. För att skapa en fullvärdig bild brukar mastern hela längden på håret. Det kommer att ta bort hårda och tunga hår som gör att du radikalt kan ändra utseendet.

Professionella rekommenderar fräsning, då förvärvar det ett aristokratiskt utseende, och bilden blir snyggare, mer ömtålig.

När du behöver tunna hår och vem lämpar sig för gallring

Om man bestämde sig för att ändra frisyrens utseende på frisören, så skulle herren verkligen rekommendera hårrätning. Bilder före och efter tidigare arbete är tillgängliga för nästan alla frisörer, så du kan på förhand bestämma mästarens erfarenhet och kvalifikationer. Han kommer också att ge bra råd när han väljer en ny bild.

Trots detta måste du veta vem arkivering är lämplig för, och vem ska hitta något annat:

 • Denna frisyr kommer att bli knubbig, eftersom den kan gömma plumpa kinder och många andra brister. Långa, smalformade smällar förlänger visuellt ansiktet och korrigerar dess form.
 • För en triangulär ansikte typ skulle stark uttunning av håret vara perfekt.
 • Filirovka lämpar sig för kort hårklipp och ger bilden av fullständighet och lekfullhet.
 • För hårförlängningar kommer ett nytt utseende att ge ditt hår ett naturligt utseende och form.

De grundläggande reglerna för långt hårförtunning

För frisyr såg volymen och håret låg på rätt sätt måste du följa följande regler:

 1. Fyllmedel behöver endast göras efter skärning och när håret är torrt. Med en längd från rötterna till botten kommer en volymökning att erhållas, och från spetsarna till rötterna kommer håret att slickas.
 2. Under arkivering är längden på krullen uppdelad i 3 lika delar. För en fullständig gallring av roten, lämna 1/3 av krullen och gör proceduren, för en del, lämna 2/3 av längden.
 3. För att jämnt placera trådarna efter skjuvning måste befälhavaren utföra proceduren i samma rytm för öppning och stängning av saxen;
 4. Befälhavaren måste ha en känsla av proportioner;
 5. Innan du går och profilerar håret, måste du bekanta dig med fotot, vilket avbildar personer före och efter arkivering.

Korta hårfyllningsregler

Det rekommenderas inte att klippa för kort hår. Resultatet kan vara oförutsägbar (det beror på vilken typ av hår) eller hår slicked antingen stiga, bildar en manlig frisyr "igelkott". För att säkerställa att strängarna är rätt placerade måste du mala whiskyen och kronan.

Filigree teknik över hela hårets längd

En hårklippning med denna teknik kommer att göra styling snabbare och enklare, samt ger lätthet och lätthet. En erfaren mästare utan några problem kommer att kunna rätta ansiktets form om det görs korrekt.

Långt hår kan fräsas av flera tekniker: Mush-metoden, en turné och en glidskärning. Tack vare sele-metoden kommer håret att få extra volym från rötterna till spetsarna. Du behöver bara vrida strängarna i form av rep och skära dem längs hela längden.

En glidskärning används på något fuktigt hår med gallringsax från rot till botten. Saxar ska vara parallella med håret och inte trycka igenom dem. Klippet görs på ett avstånd av 1-1,5 cm. Mästarna använder även raka eller rakhyvlar. Håret skärs i höjd för 5-7 rörelser. Rakgen placeras parallellt med håret.

Mush teknik används för att tunna enskilda strängar längs hela längden. För korrekt prestanda måste du ta sax utan hak och bred kam. I de vertikala avdelningarna väljs breda krökar och placeras mellan den lätt öppna saxen, vars ändar ser ner. Saxar under arbetet gör en halvcirkel - från topp till botten.

Radikal arkivering

Radikal uttunning görs över strängarna. Först och främst utför de åtgärder nära rötterna, sedan i mitten och igen vid rötterna. Denna frisyr kommer att se spektakulär och magnifik.

För proceduren används tunna saksar, och vid rakt hår - en farlig rakhyvel. Trots att mästarens inställning är individuell beror allt på hårets typ och struktur. Om frisören är professionell i sitt fält kan han använda vanliga saxar. Denna teknik kräver mycket ansträngning och träning.

Filirovki tips

Fräsningstips är indelade i tre typer:

 1. Horisontellt: Låset är fixerat mellan mitten och indexfingrarna, sax avskurna en del av håret vinkelrätt (0,5 cm). Frisyren visar sig storslagen och elegant.
 2. Vertikal: Krullen är fast såväl som horisontell, endast vinkelrätt glidning är gjord med sax. Saxar för arkivering kan inte vara helt stängda, du behöver bara klippa en del av håret. Hår, gjord i denna teknik, visar det sig avrundet.
 3. "Klöver": Spetsarna på låsningarna dras ut och skärs sedan i en vinkel på 45º i en höjd av 0,5 cm.

Det är svårt att göra rätt val i förhållande till hårfyllning. Bilder före och efter hjälper till att bedöma resultatet av frisyren.

Fililiki bangs

Bangs kräver korrekt vård: regelbunden trimning, läggning etc. Lägg krullar som är tunna, enklare och snabbare. Milled bangs passar inte alla tjejer.

Det är värt att neka dem som:

 • lockigt hår (de kommer att hålla sig i alla riktningar);
 • hår målade i röda nyanser;
 • fina hår.

Lämpliga fräsna pärlor för ägare av triangulär ansikte. Innan proceduren börjar är det att tvätta och torka håret. Det är omöjligt att utföra filigran på våta strängar, för då blir det mycket kortare än vad som behövs.

Att profilera bang behöver:

 • att ta bort krullen från huvud håret, allt som återstår är att sticka barret;
 • Använd järnet för att rikta in det och smutta lite på spetsarna.
 • Bang uppdelad i 3 identiska strängar;
 • haircut för att börja med en mittkrulle;
 • Innan du börjar trimningen måste strängarna vridas i buntar och göra skär längs hela längden med sax.

Funktioner som tunna tunt hår

I allmänhet rekommenderar trollkarlen inte att fräsa tunt hår. Denna procedur kommer inte att ge håret den önskade pompen, utan gör den gles och ger håret en svag look.

Om det var beslutat att göra proceduren, då var filingen lätt, lätt märkbar. Ett bra alternativ skulle vara att hantera de övre locken, och på sidorna och botten för att göra en rak klippning.

Trots välfylld arkivering måste volymen skapas manuellt med hjälp av en kam, hårtork eller strykjärn.

Funktioner som filmar tjockt hår

På tjockt hår kan du göra en djup och grundlig läggning. Det hjälper till att distribuera volymen ordentligt och göra håret enklare.

För tjockt hår lämpligt radikalfilament. Det kommer att minska volymen och skapa intrycket av individuella, eleganta lockar. Hårpartiklar skärs längs hela längden från roten, diagonalt 3-4 mm bred. Avståndet för varje steg är ungefär 1-2 cm.

Utsökt till denna teknik och för att rätta ansiktet. För att uppnå målet måste du använda någon av följande metoder: tappning, glidskärning, mush.

Egenskaper av lockigt hårfiletering

Filirovka - det här är en bra lösning för dem som har vågigt hår. Förfarandet gör dem flexibla och lydiga.

För tunna krusigt hår använder frisörerna aldrig gallringsaxlar. I grunden är de frästrade med rak sax, och pekning anses vara en idealisk teknik. Formen på hårklippningen spelar ingen roll, det beror helt på kundens önskan. Stylisten kan bara uttrycka sin åsikt om hur denna eller den här formen kommer att se ut beroende på huvudets form, figur etc.

Filirovka påverkar hårets hälsa negativt - endarna lider mycket.

Saks arkiveringsteknik

Att tunna curls med vanlig sax kräver stor erfarenhet. Krullen sträcker sig i en liten vinkel, de öppnade saxarna är placerade vinkelrätt mot hårets tillväxt. Utför omedelbart 2 operationer: sätt ihop änden av saxar, skift dem kraftigt till ändarna av håret. Metoden kräver noggrannhet och omsorg, annars kan du klippa mer än nödvändigt eller en hel sträng.

Sätt att arkivera med rak sax

 1. Gear cut. Sax har en liten vinkel mot håret. Resultatet är en triangel med flera linjer. Filmering gjort under frisyren.
 2. Plockning. Saxar är vinkelräta mot krullen och skär de små strängarna på samma avstånd. På så sätt kan håret fräsas både under klippningen och efter det.
 3. Skjutskärning. Saks ska öppnas och placeras i mitten av hårbunten, ner till botten i små sektioner. Handen måste trycka på instrumentet för att undvika oönskade följder. Malt efter skärning
 4. Glidskärning med gallring. Resultatet av en resa till gallringen med en rakhyvel. Saxen är något öppen och glider ner håret. Verktyget är placerat parallellt med krullen. Denna teknik används efter skjuvning.

Tunna tunna saksar

Saxar för arkivering används för skuggning och gallring. De är singel eller bilaterala. I de första tänderna placeras de endast från ena kant, i dubbelsidiga - längs båda bladen. Vid användning av sådana verktyg är håret som faller på tänderna avskuret och alla andra hår är hela.

Fräsning gör på torrt, rent hår. För att skapa volym på ett knäpp eller på toppen av huvudet väljer mästaren vertikala krullar och kvarnar från botten till toppen. Således kommer korta nedre hår att höja de övre. För att skapa en frodig frisyr med ett känsligt utseende, använd "saw teeth" -metoden. Frisören skär håret med 2-3 cm från rötterna.

Med hjälp av tekniken med en glidskärning (sax skära håret från mitten till ändarna), görs en frisyr med olika längder. Slutresultatet är synligheten av volymen.

"Plocka" - klippa strängar på samma längd och avstånd, sax "arbeta" vinkelrätt. Så du kan uppdatera frisyrens utseende, lägga ljus på bilden. Du kan torka spetsarna i vertikalt och horisontellt läge på saxen.

Horisontellt: håret är rakt och ca 5 mm är skuren över. Vertikala: Strängar placeras i en vinkel på 30 ° och skär av duken till botten. För att tunna hårrötterna måste du räta ut och klättra små strängar över: först och främst - i själva rötterna (5-10 mm), i mitten och på spetsarna.

När man arbetar med gallring saxar är nödvändig för att uppmärksamma den typ av hår, till exempel fräsning grovt hår är inte önskvärt - de kommer att sticka ut i alla riktningar, och tjock och mjuk bör tunna ut djupare, då håret kommer att vara mycket mer genomarbetade. Fräsning av hår med rakhyvel är säker på att göra vått hår.

Arkivering av rakmaskin

Fräsning av hår med rakhyvel är säker på att göra vått hår.

Regler för att göra hårklipp:

 • hårsträngar sträcker sig kraftigt, annars kommer kniven inte att skära dem;
 • Maskinen under hårklippningen placeras parallellt med det sträckta håret, och den skarpa kanten ska se nedåt;
 • När bladet nästan har nått det avsedda klippets plats, öka dess lutning;
 • med vanliga arkivering görs 2-3 sektioner på varje sträng;
 • För ytterligare hår görs ytterligare 3-5 snitt på håret.

Poyntings

Punktmetoden används i nästan alla hårklippningar, och arkivering är inget undantag. Huvudmålet med poyting är att forma hårets tips. I en rörelse skärs längden och håret skärs. Den färdiga hårklippningen ser ut som en frans, den blir frodig och bilden är mjukare. Viktigt - poiting är gjort på rent och torrt hår.

Tekniken är enkel: du måste lyfta strängen i en liten vinkel och lämna någon hårlängd. Klippet är bäst utfört på djupet med 1 cm. Djupspetsning rekommenderas för tjockt eller hårt hår.

Skäret är gjord med saxens spets, som placeras i vinkel mot tillväxtlinjen. Ju skarpare det är att göra, desto mindre arkivering kommer att märkas.

Point Cut Point

Ofta används det för att göra geometrisk frisyr. Denna hårklippning och gallring på samma gång. Det ursprungliga resultatet av en sådan teknik är texturerad kanter av lockar. Håret ska trimmas med saxens kanter, som är vinkelräta mot trådarna. Skärdjup inte mer än 2-3 mm.

Nackdelarna innefattar en lång procedur.

stationering

Lämplig för korta hårklippningar, ger hårets tips rätt position. Att utföra tekniken för att klippa håret över kammen. Curls kammade mot tillväxt. De som ser ut bakom kammarens tänder skärs med verktygets tips i en vinkel på 50 °.

Harness Method

Applicera för att ge volymen. Håret är uppdelat i flera små lockar, snodd i form av ett rep och små snitt görs längs hela längden.

Klipp metod

Det är vanligt att göra håret fantastiskt. Tipsen faller naturligt och enkelt efter proceduren. Skär krullar av olika längder. Saxar placeras vinkelrätt.

Skjutskärning

Hår, trimmad av tekniken att skära, få ett vackert, elegant utseende, bli lydig. I processen att skära skärformen en oval hår på kontur av ansiktet. Används för att kombinera zoner, uppnå volym och korrekt strängtextur.

Tekniken är lämplig för fileteringspansar. Applicera skarpa vanliga saxar. Före proceduren är håret lite fuktigt. Dra en liten strand med din vänstra hand. Flytta från toppen ner med sax skar de små delar av strängen. Med en kort hårklipp bör saxa röra på huvudet.

Tack vare tekniken kan du göra en raggad eller smidig skärning.

Mush teknik

Denna teknik används för texturering av enskilda strängar och för en fullskärning. Ett karakteristiskt kännetecken för metoden är att efter manipulering är själva håret uppdelat i lås, vars ändar är något bundet upp.

Saxar tas utan hak. Det är önskvärt att kamma håret och dela upp de vertikala partierna i strängar. Var och en av dem placeras mellan saxens blad, vars kanter rör sig neråt. En glidskärning görs från topp till botten i en halvcirkel.

Sätt att göra ditt eget hår arkivering

Du kan göra någon av ovanstående arkiveringstekniker med egna händer. Några av dem kräver skicklighet, så du måste börja med enkla metoder för att tunna håret.

Filirovka hår, foto före och efter. Hur man gör det enkelt att göra det själv utan att skada håret

Innan hårfiler börjar, kan du ta ett foto av sitt tillstånd och sedan jämföra det ursprungliga och sista utseendet. På så sätt kan du välja en metod som lämpligen kommer att användas i framtiden för en självständig frisyrning.

Innan du skickar in måste du förbereda verktygen: sax eller rakhyvel, kam, barrettes och en spegel.

 1. Du måste ta en hårsträng i handen och göra skär med en sax i en vinkel på 90 °. Kammen är parallell med verktygets spets. Med hjälp av metoden kan du tunna det långa håret delvis eller längs hela längden. Efter en full filigran kan du förlora 2/3 av håret.
 2. För att klippa bandet måste du lite våta det. Sax måste placeras vinkelrätt. Trim bangs, börjar från mitten, kant för att korrigera förra.
 3. Ägare av sällsyntt hår kan delas upp genom sin avskiljning, hälften för att kasta framåt och klippa den längd som krävs. Gör detsamma med andra halvleken.
 4. Slå lång, voluminöst hår på toppen av huvudet, sträck det framåt och lätt det. Verktyget är placerat vinkelrätt mot kroppen. Klippet är gjort i flera olika tillvägagångssätt.
 5. På curling av lockigt hår tar mycket tid och ansträngning. Behöver klippa små trådar. Att knäcka huvuddelen av håret och börja klippa med små lockar. Plus lockigt hår - lockar gömma små brister efter arkivering.
 6. Det blir lätt att bli av med lösa ändar - det är tillräckligt att vrida håret i en bulle och skära av den skadade delen.

När arkivering inte är värt att göra

Filmning rekommenderas inte om:

 • håret är gles, grov och tunn i struktur
 • det var en perm;
 • av naturen lockar krullen;
 • Hon passar inte håret.

För det slutgiltiga beslutet kan du titta på fotoet av fräst hår som gjordes i strid med ovanstående argument och jämföra resultatet före och efter proceduren.

Filirovka borde passa ansiktet, hårtypen, bilden av en kvinna. Överensstämmelse med reglerna under arkivering av hår, kommer att betona bilden. Du kan ta ett foto före och efter, vilket gör att du kan jämföra resultatet av hårklippningar och analysera fel.

Hårfilettvideo

Korrekt hår arkivering:

Hur man skär ditt hår hemma om 10 minuter:Nästa Artikel
Nikotinsyrahårbehandling