Hur sticka vitaminerna B1, B6, B12?


Vitamin B1 och Vitamin B6 - 1 ml injektioner i skinkans övre ytterkvadrant eller subkutant i brachialmuskelområdet (i överarm). Suppleant. I praktiken är det lättare att skriva jämnt och udda, dvs distribuera droger dagligen. Vit B12 införs i den så kallade blandningen enligt Boyko på natten: Vit B12 - 1 ml (500 gammas) + Analgin 50% - 2 ml + Novocain 0,25% - 5 ml + analgin 50% - 2 ml. Bra för osteokondros, sjukdomar i lederna.

Var noga med att ta reda på om allergiska fenomen för att ta vitaminer från grupp B, Novocain.

Samma läkemedel Milgamma, som kombinerar ett komplex av ovannämnda vitaminer. På 2 ml intramuskulärt varannan dag eller dagligen. Kurs - 10 injektion.

Förresten: Jag ger receptet. Jag använder det själv länge. På 5 ml (på 5 ampuller) av alla vitaminer (B1, B6, B12) genom sprutan fyller jag i schampo som jag använder. En liten lukt av medicin, men det spelar ingen roll! Håret blir tjockare, mer elastiskt och glänsande. Kontrollerad! Gammalt recept från en frisör.

Vitaminerna i komplex B kan genomföras oberoende hemma.

Det är viktigt att komma ihåg att injektionen utförs i

Det är nödvändigt att skilja mellan B6 och B12, eftersom deras verkan neutraliseras när de används tillsammans. Det är bättre att mellan prickarna B6 och B12 finns ett tidsintervall per dag.

Även B1 och B6 kombineras inte. I detta fall undertrycker B6 B1.

Ett detaljerat schema för injektionen beskrivs nedan.

Det är också viktigt att doseringen och tiden för injektionerna måste du nödvändigtvis samordna med din läkare. Injektioner utförs som regel antingen på morgonen eller på kvällen. Och dosen är individuell för varje enskilt fall av förebyggande eller behandling.

Problemet är att det finns en inkompatibilitet mellan vissa vitaminer. Till exempel antas att Bl och B6 är inkompatibla, eftersom pyridoxin kommer att ha en undertryckande effekt på tiamin. B6 och B12 är också inkompatibla. B12 kommer att förstöra B6 med ackumulering av kobolt. Det är bättre att pricka vitaminer separat. Tre skott per dag - morgon, eftermiddag, kväll. Eller omväxlande genom dagen. Beror på behandlingsregimen. Prick behöver på toppen av din skinkor. Var noga med att kontrollera regimen med vitaminer med din läkare.

Dessa vitaminer, nämligen B1, B6, B12, tillhör de läkemedel som måste injiceras intramuskulärt, och det betyder att om du får en sådan injektion, blir den mest lämpliga platsen den övre delen av skinkan. Faktum är att de människor som gick för injektioner till kliniken för att mata sina kroppar med vitaminer, vet att de gör det där.

Självklart, om du själv gör sådana injektioner, bör du förstås förstås rådgöra med din läkare, eftersom vitaminerna själva kan orsaka skada, men om allt är normalt kan du sticka dem i lårsidan eller ens i bukmuskeln.

Precis som alla skott. Dela skinkan i fyra delar och sticka den övre delen av skinkan (nästan under nedre delen). Och du måste pricka en gång om dagen. Det är önskvärt inte i samma skinka, men varje dag i olika. Och viktigast av allt, före injektionen, tvätta händerna och desinficera.

Jag kommer inte att säga för vitamin B1, men jag vet B6, B12. vitaminerna B6 och B12 samtidigt som du kan pricka. Och det är inte bara möjligt, och detta är precis vad läkarna gör, samtidigt som dessa två förstärkningsberedningar förskrivs. Bara en av dem prickly varje dag och den andra - varannan dag, för att den är lite smärtsam och uppfattas av kroppen värre. B6 injiceras varannan dag. B12 - varje dag. Det visar sig att en injektion är klar på en dag och två injektioner på andra dagen.

Prick vitaminer B6, B12 är nödvändig intramuskulärt. Jag gick personligen igenom detta förfarande. Jag prickade i en hel vecka (eller till och med tio eller tolv dagar), eftersom jag var tvungen att injicera minst sex injektioner av B6. Det här är en mycket smärtsam injektion, det löser sig länge.

Men efter en sådan behandling kände jag mig väldigt bra, rak, vingarna bakom min rygg växte. Smärtsamma symptom försvann (det var en asteniattack, enligt min åsikt). Det var riktigt, på de ställen där vitamin B6 injicerades, stora blåmärken, men de försvann. Det var lite smärtsamt att sitta, men i allmänhet var behandlingen framgångsrik. Jag hade inga dåliga effekter eller komplikationer från dessa injektioner.

Hur man stinkar vitaminerna B1 B6 och B12

Hur man prickar vitaminerna B6 och B12 och B1: Injektionsschemat kan de göras på samma gång, kompatibilitet

Vilka är fördelarna med dessa vitaminer i injicerbar form. Hur tar man dem korrekt och i vilken dos. Den nuvarande miljösituationen är långt ifrån idealisk. Vår kropp har en negativ inverkan, samtidigt som vi får en minimal mängd riktigt hälsosam mat. I en sådan situation rekommenderas det att stödja det - att genomborra vitaminerna i grupp B (B1, B6 och B12).

Frågan är hur man gör injektioner, vad är användningen av dem, och huruvida samtidig användning av dessa element är möjlig. Frågor kräver noggrann övervägning, eftersom misstag ofta leder till brist på resultat eller negativa hälsoeffekter.

Fördelarna med B-vitaminer

Till att börja med, låt oss titta på fördelarna med B1, B6, B2 och B12 pricks, vilken effekt dessa element har på kroppen:

 • Vitamin B1 är ett ämne som är involverat i bildandet av fetter och kolhydrater i människokroppen. Det hjälper till med kolhydratmetabolism, är involverad i transaminering och deaminering av protein. Hans positiva åtgärder innefattar att optimera funktionen i mag-tarmsystemet, förbättra magsens motor- och sekretoriska funktioner och normalisera hjärtats arbete. B1 har också en positiv effekt på kroppens reflexarbete.
 • Vitamin B2. Att välja vilka vitaminer som är bäst att genomborra, man får inte glömma fördelarna med B2, som är involverad i normalisering av hjärnan och CNS-systemet som helhet. Elementets verkan syftar till att hjälpa till vid syntes av viktiga hormoner, optimering av binjurarna. Det är också användbart för synen av syn.
 • Vitamin B6. Kursen av ett sådant element är en chans att normalisera arbetet med matsmältning, hjärta, centrala nervsystemet. Många frågar om det är möjligt att sticka vitaminerna B6 och B12 samtidigt. Svaret är ja. Läkare i utnämningen av droger kombinerar ofta de ovan nämnda ämnena för att göra regimen effektivare. När det gäller fördelarna med B6 är det värt att notera ett antal punkter. Det är ansvarigt för att bibehålla nivån av natrium och kalium, hjälper till att upprätthålla den normala balansen mellan hormoner, förnyar celler och deltar i metaboliska processer.
 • Vitamin B12. Vi får inte glömma B12, vilket inte tillåter stresshormonerna att "röra" i kroppen. Han deltar också i syntesen av aminosyror, DNA och RNA. Dess åtgärd syftar till att förnya nervceller, hjälpa till med mognad av blodplättar, vilket minskar kolesterolnivåerna. Speciellt är elementet viktigt för kvinnor under graviditeten, eftersom det hjälper celler att dela upp sig. I genomsnitt rekommenderas att göra injektioner, fyra gånger dagskursen.

På grund av förekomst av B12-reserver i levern är risken för brist låg, men om den förlängs under lång tid kan negativa följder inträffa.

Om du regelbundet tar en kurs med vitaminerna B1, B6 och B12, kan många farliga ögonblick undvikas.

Förfarandet för att kombinera och ta droger

Många efter att ha besökt läkaren bestämmer sig för att genomborra med vitaminer. Och här är det värt att fatta beslutet - att göra jobbet själv eller att lita på läkarna. I det första fallet är det nödvändigt att tydligt veta vilka B-vitaminer som kan pricklas ihop och vad deras kombination är fylld med.

Så, vitamin B6 kan inte prickas samtidigt med B1. Anledningen är att dessa delar neutraliserar varandra, och i slutändan får kroppen inte någon fördel. Dessutom är det förbjudet att injicera B6 med C-vitamin, effekten liknar den som beskrivits ovan.

Om vi ​​tar hänsyn till kompatibiliteten av vitaminerna B1, B6 och B12 i ampuller, är det bästa alternativet att kombinera de två sista, eftersom de klarar sig bra med varandra. Det enda som rekommenderas att göra injektioner är inte varje dag, men varannan dag. Det är tillåtet att kombinera grupper B2, B5 och B9, liksom B2, B6 och B9.

Nu överväga hur man gör injektioner. Läkarna rekommenderar att du sticker i skinkans område eller i lårets överlopp. Om du gör jobbet själv är det andra alternativet att föredra (mer bekvämt). Åtgärdsalgoritmen är enligt följande:

 • Tvätta händerna innan du börjar med följande manipuleringar.
 • Desinficera injektionsstället. Allt som krävs är att fukta en bit bomull med en alkohollösning och behandla ytan där injektionen kommer att göras.
 • Öppna ampullen, sätt nålen på sprutan och tryck hela vägen till kolven för att släppa ut luften.
 • Få den önskade mängden vitamin, tryck sedan på kolven tills en droppe substans kommer ut ur nålspetsen. Detta tillvägagångssätt låter dig se till att all luft är ute.
 • Dra i huden i det område där injektionen kommer att göras, sätt in nålen. Läkemedlet introduceras långsamt, varefter injektionsstället behandlas med en alkohollösning.

Det är viktigt att förstå att rätt ordning med injektioner av vitaminer är förmågan att täcka det befintliga underskottet, för att fylla kroppen med användbara ämnen. Det viktigaste är att ta hänsyn till läkemedlets dosering och kompatibilitet. Det perfekta alternativet är att endast agera vid utnämningen av en läkare. Annars är effekten av vitaminterapi kanske inte alls. När självadministration rekommenderas att vara försiktig och undvika misstag vid dosering av droger.

Så, vitamin B12 bör komma i en volym på 1 mg, kurstiden - 7-14 dagar. Doseringen av ämnet varierar beroende på patientens aktuella tillstånd. Minsta volymen är tre skott. Om fallet körs rekommenderas upp till tjugo fulla injektioner.

När det gäller frågan, på vilken tid på dagen är det bättre att pricka vitaminer, då fattas beslutet av läkaren. Ofta kan olika ämnen sprida sig på morgonen och på kvällen för att utesluta negativa manifestationer. I detta fall är B12 oftast prickad på morgonen.

resultat

Sammanfattningsvis belyser vi de viktigaste punkterna som måste läras innan man börjar vitaminbehandling:

 • Vitaminerna B6 och B1 är inkompatibla. Verkan av pyridoxin hämmar användningen av tiamin, förhindrar det från att slutföra de tilldelade uppgifterna.
 • Tillåtet att kombinera pyridoxin med kalcium, magnesium och zink. Det har redan visat sig att B6 kan behålla dessa element i kroppen.
 • Det mest korrekta alternativet är kombinationen av B6 och B12 (tagen varannan dag).
 • Injektioner förbättrar metaboliska processer. Det är därför som läkare rekommenderar att injicera ofta, men med strikt överensstämmelse med doseringen. För att undvika problem är det nödvändigt att agera endast enligt instruktioner från en läkare.
 • Införandet av de ansedda vitaminerna är gjord i gluteal eller över låret. I detta fall är det nödvändigt att följa alla regler för injektion.
kommentarer drivna av HyperComments

Hur man prickar vitamin B1 B6 och B12 injektioner

Proteiner, fetter, kolhydrater, olika mineraler är naturligtvis nödvändiga för människan, men det finns en annan grupp näringsämnen, utan vilka ingen levande organism kan finnas - det här är vitaminer. De flesta av dem vi konsumerar med mat av vegetabiliskt och animaliskt ursprung.

För att fullt ut kunna uppfylla kroppens dagliga behov i de grundläggande B-vitaminerna (B1 B6 B12), måste du äta en hel massa svart- eller klibbröd. Därför började människor syntetisera vitaminer och producera i form av näringstillskott, piller som måste vara regelbundna berusade och preparat för injektioner. Vi kommer att prata om injektioner idag, lära oss att ta vitaminer B1 B6 B12 och vilka av dem är kompatibla med varandra.

Piller eller injektioner: vilket är bättre

Denna grupp (B1, B6, B12) kombinerar flera vitaminer, vilka tillsammans är ansvariga för följande funktioner i kroppen:

 • energimetabolism
 • stabilitet i nervsystemet
 • celltillväxt och regenerering;
 • immunförsvaret.

För att få alla nödvändiga vitaminer i sin helhet bör vår dagliga ration vara 5-6 tusen kcal. Idag är dagpenningen för en genomsnittlig person 2-2.5 tusen kcal, så var och en av oss är bristfällig i ett antal viktiga ämnen. Korrekt fylla deras brist, faktiskt med syntetiska vitaminer i grupp B (B1 B6 B12), som du kan dricka (kapslar, tabletter) eller injicera (preparat i ampuller för injektion).

Oftast, för att mätta kroppen med vitaminer, ställer man sig till sin orala användning, innan de kommer in i blodet, måste vitaminerna gå långt igenom livsmedelssystemet. Mun, här påverkas av salivenzymer, matstrupe, magsäck, med syra, sedan galla tarmmiljön, och om du dricker vitaminer i kapslar, sedan så småningom vår kropp blir bara en liten del av den användbara substansen. Därför tar vitaminkapslar en lång tid på ca 2 månader.

För en snabbare effekt (speciellt vid avitaminos) rekommenderar läkare att injicera B-vitaminer (B1 B6 B12), vilket gör att de nästan kan absorberas direkt av kroppen.

Du kan till och med behöva sticka vitaminer med följande sjukdomar:

 • hypovitaminos, avitaminos;
 • rehabiliteringsperiod, till exempel efter kirurgiska ingrepp;
 • återhämtning av kroppen efter stress
 • olika neuralgiska problem, neurit.

Men innan du börjar sticka vitaminer i grupp B (B1 B6 B12) är det viktigt att du rådgör med din läkare, självbehandling kan ha motsatt effekt.

Hur man stickar

När du besöker en läkare och etablerar en diagnos som kräver injektion av B-vitaminer, bör du bestämma dig för hur du prickar vitaminer själv eller använder tjänster av medicinsk personal.

Om du själv bestämmer dig för att injicera dig själv, måste du veta när du ska sticka B-vitaminer (B1 B6 B12), hur och när du ska göra det och ta hänsyn till det faktum att proceduren är ganska smärtsamt men det är inget svårt i det.

Injektionen kan administreras intramuskulärt i övre låret eller skinkorna (när det är lämpligare att hålla låret självhäftande). Rengör händer desinficera injektionsstället, vattna en bomullspinne med alkohol. När du har öppnat ampullen med drogen, placera en nål på sprutan och låt luften ut ur det och samla sedan in den önskade mängden av substansen. Därefter klickar du på kolven så att en droppe av det uppringda läkemedlet kommer ut ur nålspetsen - vi var övertygade om att all luft före sprutan, till exempel vitamin B6 (och andra), kom ut ur sprutan. Nu lägger vi en injektion direkt och injicerar långsamt läkemedlet, varefter vi på nytt behandlar denna plats med alkohol.

Förutom det faktum att vi nu vet hur man korrekt stakar vitaminerna B1 B6 B12, bör vi ta hänsyn till ytterligare ett faktum - deras kompatibilitet med varandra.

Kompatibilitet med B-vitaminer med varandra

Företrädare för denna grupp klarar sig oerhört jämnt, för att inte tala om andra vitaminer och mineraler. Därför är det lämpligt att veta vilka B-vitaminer som kan prickas ihop och vilka som inte är värda det.

Vitamin B6 kombineras aldrig med askorbinsyra, eftersom de neutraliserar varandra och kommer inte att ge någon fördel för kroppen. Också oförenligt med vitamin B6 B1. B6 hämmar B1, vilket gör det absolut värdelöst, men med B2 är det "vänligt" och kan även kombineras med magnesium, zink, kalcium. Om du inte vill dricka vitamin B6 tabletter är det ganska möjligt att pricka dig själv.

Trots det faktum att vissa vitaminpreparat är väl förenliga med varandra, blandas de aldrig i en spruta. Det bästa alternativet skulle vara en växel - idag injiceras ett läkemedel, och nästa dag prickar du en annan.

Till exempel läkare ordinera en kurs av injektioner, som består av två vitamin är B6 och B12, eftersom de kommer bra överens med varandra, men trots kompatibilitet, stickande vitamin B6 och B12 för bättre assimilation av deras behov i en dag. Dessutom kan du kombinera vitaminerna B2, B6, B9, liksom B2, B5, B9.

Eftersom en person ofta utsätts för stress, rekommenderar experter att pricka vitamin B12, han kommer att återställa nervsystemet och öka kroppens stressmotstånd. Typiskt är dagskursen 1 mg och i 7 till 14 dagar, men beroende på sjukdomens svårighetsgrad kan läkaren ordinera en högre dos av läkemedlet. Patientens tillstånd påverkar också hur länge vitamin B12 är prickigt - det här är minimalt tre injektioner, i mer avancerade fall kan antalet injektioner uppgå till 20.

Men hur ofta är det möjligt att pricka vitaminer i grupp B (speciellt B1 eller B12), så att det inte finns någon överdosering, kommer endast den behandlande läkaren att berätta i detalj, eftersom varje fall är annorlunda. Men ganska ofta kan man höra uttalandet att injektioner av detta ämne kan administreras två gånger om året för profylaktiska ändamål - det här är i början av vintern och våren avitaminos tid.

Under alla omständigheter, innan du bestämmer dig för ett så allvarligt förfarande som injektioner, är det viktigt att du först går till en bra läkare, fastställer diagnosen och behovet av att injicera ett eller annat vitaminpreparat.

Hur man prickar vitaminerna B1, B6 och B12

 • Vad är vitaminerna B1 och B6 för?
 • B12-vitaminens roll i kroppen
 • Hur man prickar vitaminer
 • Kompatibilitet med B-vitaminer med andra element

Hur sticka vitaminerna B1 B6 och B12? Denna fråga anses aktuell för närvarande, eftersom miljösituationen kring människor inte är bäst. På grund av detta bör människokroppen bibehållas med vitaminer. Några av dem när de tas oralt i form av tabletter är svåra att smälta av kroppen. Därför kan du garantera leverans i kroppen med hjälp av injektioner. Det här är den främsta anledningen till att du borde ha en aning om hur bra injektionerna ska sättas och om möjligheten att kombinera dem med andra läkemedel.

Vitaminer spelar en viktig roll i varje persons kropp. I det här fallet talar vi om tre vitaminer från grupp B. Dessa är tiamin (B1), pyridoxin (B6) och cyanokobalamin (B12). Denna vitamingrupp används vid behandling av sjukdomar i nervsystemet. Dessutom ges den huvudplatsen i celldelning, metaboliska processer, produktion av blodkroppar och hemoglobin.

Vad är vitaminerna B1 och B6 för?

Tiaminens roll i människokroppens funktion är ganska hög. En av huvudegenskaperna är:

 • Produktion av proteiner och fetter.
 • normalisering av matsmältningsprocessen;
 • stabilisering av hjärtat;
 • ökning av konditionerad reflexaktivitet.

Vitamin B1 är en del av den icke-proteiniska organiska föreningen, den är aktivt involverad i produktionen av väsentliga spårämnen. Det finns emellertid inget substitut för det i metabolism av kolhydrater, eftersom det verkar som en katalysator för eliminering av karboxylgrupper. B1 har en positiv effekt på matsmältningsprocessen, samtidigt som man förbättrar magefunktionen och underlättar snabb matsmältning av mat. På grund av vitaminerna i grupp B förbättras kardiovaskulärsystemet. Dessutom påverkar vitamin B1 de konditionerade reflexerna, vars ökning beror på dess intag.

Den vitala aktiviteten hos nervsystemet, hjärt- och matsmältningssystemen beror helt på närvaron av vitamin B6 i kroppen. På grund av beriberi och andra sjukdomar ordinerar läkaren B6 i ampuller. Men att ta vitamin är tillåtet för gravida kvinnor under första trimestern eller i svullnad i benen. Dessutom säkerställer vitamin B6 en korrekt utveckling av fostret. Det bör noteras att pyridoxin anses vara ett skönhets vitamin, eftersom det är ansvarigt för hormonnivåer, cellförnyelse och metabolism. Samtidigt förskrivs det att förbättra hälsan hos hår och hud.

För närvarande finns det många vitaminkomplex, vars användning visas för terapeutiska ändamål. Till exempel, för vegetativ-vaskulär dystoni, föreskriver läkaren en fullständig behandlingskurs med vitaminerna B1, B6 och B12. I detta fall måste läkaren bedöma deras kompatibilitet med andra makro- och mikroelement.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Ämnet, som är nära samverkande med syror, ligger i dess ursprungliga positioner i metaboliska processer. I detta fall är B12 ansvarig för produktionen av kolin, vilket är nödvändigt för den fysiologiska aktiviteten i nervsystemet. Dessutom har det en positiv effekt på levern och lägger till järnreserver i kroppen.

Forskare säger att när cyanokobalamin är brist, är den naturliga processen att bilda benvävnad undantas, särskilt för barn och kvinnor i position. Dessutom är huvudrollen hos B12 i biosyntesen av deoxiribonukleära och ribonukleinsyror, där den deltar ihop med andra komponenter.

Vitamin B12 produceras i piller, såväl som i form av en lösning för injektioner. Vitaminlösningen är belägen i ampuller och har en ljusrosa färg. Denna form av läkemedlet används intramuskulärt, intravenöst, subkutant och intra-lumbart.

Vitamin B12-injektioner är föreskrivna för diagnoser som: anemi, polyneurit, migrän, strålningssjukdom, etc.

B12 anses vara en nödvändig substans för kvinnor som bär ett barn. På grund av närvaron av detta vitamin i människokroppen är en celldelning. Detta tyder på att en brist på vitamin B12 kan förvärra moderens och hennes barns tillstånd. Under graviditeten ökar behovet av vitamin B12 avsevärt. B12-brist uppträder endast på grund av sjukdom eller på grund av undernäring. I sådana situationer ordinerar läkaren patient B12-injektioner.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Inledningsvis, innan du prick vitaminer i grupp B, bör du få läkares rekommendation. Inget behov av att göra en slutsats av sjukdomen och föreskriva en terapeutisk kurs.

Injektioner injicerade i muskeln, gjorda utan några speciella svårigheter.

I grund och botten placeras vitaminer i gluteal musklerna.

Men om proceduren utförs utan hjälp av en specialist kan du lägga injektionen i överlåret. För att genomföra proceduren behövs följande:

 • ampull fylld med vitamin;
 • engångsspruta för intramuskulär injektion;
 • alkohol torka;
 • bomullsull.

Någon tid innan proceduren börjar, tvätta händerna bra. Då måste du öppna injektionsflaskan med en vitaminsubstans och ta en spruta. Efter avlägsnande av locket bör en liten mängd syre höras i sprutan och injicera sedan en lösning i den. Efter tömning av ampullen är det nödvändigt att rikta in sprutan med nålen och tryck försiktigt på den med en fingernagel. Detta görs så att luften i sprutan kombinerar och går till sin övre del. Tryck sedan långsamt på kolven själv. Således kommer luften ut. Så snart en droppe lösning syns på kanten av nålen, kan du fortsätta med proceduren.

Injektionsstället torkas med bomullsullen som tidigare impregnerats i alkohol. Med din vänstra hand bör du lätt dra åt hudskiktet i det område där injektionen injiceras, och själva nålen sätts in med höger hand. Substansen ska injiceras i långsammare takt, med gradvis fördjupning på kolven. Därefter avlägsnas nålen och injektionsområdet gnids med en lösning av alkohol. Förstå hur man prickar vitaminer i grupp B, du kan utföra proceduren hemma utan att gå till sjukhuset. Men före detta måste du få en läkare råd och klargöra eventuella kontraindikationer.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Experter noterar att gruppen vattenlösliga vitaminer inte är kompatibel med vissa ämnen. De interagerar inte med andra element, och är inte heller föremål för assimilering bland dem själva. Det är strängt förbjudet att kombinera vitamin B6 med vitamin C. På grund av deras oförenlighet kan dessa ämnen ha en negativ effekt på kroppen. Vidare, när man kombinerar dessa substanser uppstår neutralisering av de mest användbara komponenterna i någon av dem.

Dessutom finns det ingen kompatibilitet mellan B1 och B6. Verkan av pyridoxin inhiberar tiamin och därigenom hämmar aktiviteten av dess funktioner. Detta föreslår att dessa substanser tillsammans, de inte gynnar kroppen.

Pyridoxin är emellertid kompatibel med vitamin B2, zink, magnesium och kalcium. Att hitta ett ämne B6 försenar utsöndringen av dessa ämnen från kroppen. I många fall ordinerar läkaren en kombinerad kurs av vitaminerna B6 och B12. Men för bästa resultat ska de tas omväxlande varannan dag.

Ämnen som tillhör denna vitamingrupp är svåra att absorberas av matsmältningssystemet. Därför är det mest tillrådligt att pricka dem.

Injektioner av denna grupp stabiliserar metaboliska processer. Därför bör de konsumeras ofta, men i föreskrivna doser. Samtidigt bör man inte ignorera intaget av andra vitaminkomplex. När allt kommer på så sätt tar en person hand om sin egen kropp och hälsa.

Så mättar vitaminerna i grupp B människokroppen med de mest användbara ämnena och elementen. I det här fallet, innan injektionen ska få läkares recept. När allt är som nämnts ovan måste vitaminer vara kompatibla och deras prick ska vara korrekt. Detta är det enda sättet att få ett resultat av vitaminterapi. Med självinjektion bör du vara försiktig och använd endast den dos som rekommenderas av din läkare. Vitaminbehandling tjänar också som ett komplement till den allmänna medicinska behandlingen som rekommenderas av den behandlande läkaren. Förutom vitaminer från grupp B har vitaminer från andra grupper också en positiv effekt på människokroppen.

3 röster, genomsnitt: 4.33 av 5 Loading.

Vad är systemet för att dela upp vitaminerna B6, B12 och B1, för att inte skada dig själv? - Din livsstil är en hälsosam livsstil!

Vilka är fördelarna med dessa vitaminer i injicerbar form. Hur tar man dem korrekt och i vilken dos.

Den nuvarande miljösituationen är långt ifrån idealisk. Vår kropp har en negativ inverkan, samtidigt som vi får en minimal mängd riktigt hälsosam mat. I en sådan situation rekommenderas det att stödja det - att genomborra vitaminerna i grupp B (B1, B6 och B12).

Frågan är hur man gör injektioner, vad är användningen av dem, och huruvida samtidig användning av dessa element är möjlig. Frågor kräver noggrann övervägning, eftersom fel ofta leder till brist på resultat eller

negativa hälsoeffekter.

Fördelarna med B-vitaminer

Till att börja med, låt oss titta på fördelarna med B1, B6, B2 och B12 pricks, vilken effekt dessa element har

  Vitamin B1 är ett ämne som är involverat i bildandet av fetter och kolhydrater i människokroppen. Det hjälper till med kolhydratmetabolism, är involverad i transaminering och deaminering av protein. Hans positiva åtgärder innefattar att optimera funktionen i mag-tarmsystemet, förbättra magsens motor- och sekretoriska funktioner och normalisera hjärtats arbete. B1 har också en positiv effekt på reflex

Vitamin B2. Att välja vilka vitaminer som är bäst att genomborra, man får inte glömma fördelarna med B2, som är involverad i normalisering av hjärnan och CNS-systemet som helhet. Elementets verkan syftar till att hjälpa till vid syntes av viktiga hormoner, optimering av binjurarna. Det är också användbart för organ

Vitamin B6. Kursen av ett sådant element är en chans att normalisera arbetet med matsmältning, hjärta, centrala nervsystemet. Många frågar om det är möjligt att sticka vitaminerna B6 och B12 samtidigt. Svaret är ja. Läkare i utnämningen av droger kombinerar ofta de ovan nämnda ämnena för att göra regimen effektivare. När det gäller fördelarna med B6 är det värt att notera ett antal punkter. Det är ansvarigt för att upprätthålla nivån av natrium och kalium, hjälper till att upprätthålla den normala balansen mellan hormoner, förnyar celler och deltar i metaboliska

Vitamin B12. Vi får inte glömma B12, vilket inte tillåter stresshormonerna att "röra" i kroppen. Han deltar också i syntesen av aminosyror, DNA och RNA. Dess åtgärd syftar till att förnya nervceller, hjälpa till med mognad av blodplättar, vilket minskar kolesterolnivåerna. Speciellt är elementet viktigt för kvinnor under graviditeten, eftersom det hjälper celler att dela upp sig. I genomsnitt rekommenderas injektioner, fyra gånger så höga som

På grund av närvaron av B12 i levern är sannolikheten för brist låg, men med långvarig brist är det möjligt

manifestation av negativa konsekvenser.

Om du regelbundet tar en kurs med vitaminerna B1, B6 och B12, kan många farliga ögonblick

Förfarandet för att kombinera och ta droger

Många efter att ha besökt läkaren bestämmer sig för att genomborra med vitaminer. Och här är det värt att fatta beslutet - att göra jobbet själv eller att lita på läkarna. I det första fallet borde du tydligt veta vilka B-vitaminer som kan vara prik

tillsammans och vad deras kombination är fylld med.

Så, vitamin B6 kan inte prickas samtidigt med B1. Anledningen är att dessa delar neutraliserar varandra, och i slutändan får kroppen inte någon fördel. Dessutom är det förbjudet att injicera B6 med C-vitamin, effekten är liknande

Om vi ​​tar hänsyn till kompatibiliteten av vitaminerna B1, B6 och B12 i ampuller, är det bästa alternativet att kombinera de två sista, eftersom de klarar sig bra med varandra. Det enda som rekommenderas att göra injektioner är inte varje dag, men varannan dag. Det är tillåtet att kombinera grupper B2, B5 och B9,

såväl som B2, B6 och B9.

Nu överväga hur man gör injektioner. Läkarna rekommenderar att du sticker i skinkans område eller i lårets överlopp. Om du gör jobbet själv är det andra alternativet att föredra (mer bekvämt). Algoritmen

 • Tvätta händerna innan du börjar med följande manipuleringar.
 • Desinficera injektionsstället. Allt som krävs är att fukta en bit bomull med en alkohollösning.

och behandla ytan där injektionen kommer att göras.

Öppna ampullen, sätt nålen på sprutan och tryck hela vägen till kolven för att lossna

Få den önskade mängden vitamin, tryck sedan på kolven tills en droppe substans kommer ut ur nålspetsen. Detta tillvägagångssätt tillåter

se till att all luft är ute.

Dra i huden i det område där injektionen kommer att göras, sätt in nålen. Läkemedlet administreras långsamt, varefter platsen

Injektionen behandlas med en alkohollösning.

Det är viktigt att förstå att rätt ordning med injektioner av vitaminer är förmågan att täcka det befintliga underskottet,

fyll i kroppen med användbara ämnen.

Det viktigaste är att ta hänsyn till läkemedlets dosering och kompatibilitet. Det perfekta alternativet är att endast agera vid utnämningen av en läkare. Annars är effekten av vitaminterapi kanske inte alls. När självförvaltning rekommenderas att vara försiktig

och undvik fel vid dosering av droger.

Så, vitamin B12 bör komma i en volym på 1 mg, kurstiden - 7-14 dagar. Doseringen av ämnet varierar beroende på patientens aktuella tillstånd. Minsta volymen är tre skott. Om saken körs,

Det rekommenderas upp till tjugo fulla injektioner.

När det gäller frågan, på vilken tid på dagen är det bättre att pricka vitaminer, då fattas beslutet av läkaren. Ofta kan olika ämnen sprida sig på morgonen och på kvällen för att utesluta negativa manifestationer. I detta fall är B12 oftast

resultat

Sammanfattningsvis belyser vi de viktigaste punkterna som måste läras innan man börjar vitaminbehandling:

  Vitaminerna B6 och B1 är inkompatibla. Verkan av pyridoxin hämmar tiaminfördelar genom att inte ge

att utföra uppgifterna.

Tillåtet att kombinera pyridoxin med kalcium, magnesium och zink. Redan bevisat att B6 kan hålla

nämnda element i kroppen.

 • Det mest korrekta alternativet är kombinationen av B6 och B12 (tagen varannan dag).
 • Injektioner förbättrar metaboliska processer. Det är därför som läkare rekommenderar att injicera ofta, men med strikt överensstämmelse med doseringen. För att undvika problem är det bara värt att agera

  av läkare recept.

  Införandet av de ansedda vitaminerna är gjord i gluteal eller över låret. Samtidigt

  överensstämmelse med alla regler för injektion.

  kommentarer drivna av HyperComments [1]

  Vilka är fördelarna med dessa vitaminer i injicerbar form. Hur tar man dem korrekt och i vilken dos.

  Den nuvarande miljösituationen är långt ifrån idealisk. Vår kropp har en negativ inverkan, samtidigt som vi får en minimal mängd riktigt hälsosam mat. I en sådan situation rekommenderas det att stödja det - att genomborra vitaminerna i grupp B (B1, B6 och B12).

  Frågan är hur man gör injektioner, vad är användningen av dem, och huruvida samtidig användning av dessa element är möjlig. Frågor kräver noggrann övervägning, eftersom fel ofta leder till brist på resultat eller

  negativa hälsoeffekter.

  Fördelarna med B-vitaminer

  Till att börja med, låt oss titta på fördelarna med B1, B6, B2 och B12 pricks, vilken effekt dessa element har

   Vitamin B1 är ett ämne som är involverat i bildandet av fetter och kolhydrater i människokroppen. Det hjälper till med kolhydratmetabolism, är involverad i transaminering och deaminering av protein. Hans positiva åtgärder innefattar att optimera funktionen i mag-tarmsystemet, förbättra magsens motor- och sekretoriska funktioner och normalisera hjärtats arbete. B1 har också en positiv effekt på reflex

  Vitamin B2. Att välja vilka vitaminer som är bäst att genomborra, man får inte glömma fördelarna med B2, som är involverad i normalisering av hjärnan och CNS-systemet som helhet. Elementets verkan syftar till att hjälpa till vid syntes av viktiga hormoner, optimering av binjurarna. Det är också användbart för organ

  Vitamin B6. Kursen av ett sådant element är en chans att normalisera arbetet med matsmältning, hjärta, centrala nervsystemet. Många frågar om det är möjligt att sticka vitaminerna B6 och B12 samtidigt. Svaret är ja. Läkare i utnämningen av droger kombinerar ofta de ovan nämnda ämnena för att göra regimen effektivare. När det gäller fördelarna med B6 är det värt att notera ett antal punkter. Det är ansvarigt för att upprätthålla nivån av natrium och kalium, hjälper till att upprätthålla den normala balansen mellan hormoner, förnyar celler och deltar i metaboliska

  Vitamin B12. Vi får inte glömma B12, vilket inte tillåter stresshormonerna att "röra" i kroppen. Han deltar också i syntesen av aminosyror, DNA och RNA. Dess åtgärd syftar till att förnya nervceller, hjälpa till med mognad av blodplättar, vilket minskar kolesterolnivåerna. Speciellt är elementet viktigt för kvinnor under graviditeten, eftersom det hjälper celler att dela upp sig. I genomsnitt rekommenderas injektioner, fyra gånger så höga som

  På grund av närvaron av B12 i levern är sannolikheten för brist låg, men med långvarig brist är det möjligt

  manifestation av negativa konsekvenser.

  Om du regelbundet tar en kurs med vitaminerna B1, B6 och B12, kan många farliga ögonblick

  Förfarandet för att kombinera och ta droger

  Många efter att ha besökt läkaren bestämmer sig för att genomborra med vitaminer. Och här är det värt att fatta beslutet - att göra jobbet själv eller att lita på läkarna. I det första fallet borde du tydligt veta vilka B-vitaminer som kan vara prik

  tillsammans och vad deras kombination är fylld med.

  Så, vitamin B6 kan inte prickas samtidigt med B1. Anledningen är att dessa delar neutraliserar varandra, och i slutändan får kroppen inte någon fördel. Dessutom är det förbjudet att injicera B6 med C-vitamin, effekten är liknande

  Om vi ​​tar hänsyn till kompatibiliteten av vitaminerna B1, B6 och B12 i ampuller, är det bästa alternativet att kombinera de två sista, eftersom de klarar sig bra med varandra. Det enda som rekommenderas att göra injektioner är inte varje dag, men varannan dag. Det är tillåtet att kombinera grupper B2, B5 och B9,

  såväl som B2, B6 och B9.

  Nu överväga hur man gör injektioner. Läkarna rekommenderar att du sticker i skinkans område eller i lårets överlopp. Om du gör jobbet själv är det andra alternativet att föredra (mer bekvämt). Algoritmen

  • Tvätta händerna innan du börjar med följande manipuleringar.
  • Desinficera injektionsstället. Allt som krävs är att fukta en bit bomull med en alkohollösning.

  och behandla ytan där injektionen kommer att göras.

  Öppna ampullen, sätt nålen på sprutan och tryck hela vägen till kolven för att lossna

  Få den önskade mängden vitamin, tryck sedan på kolven tills en droppe substans kommer ut ur nålspetsen. Detta tillvägagångssätt tillåter

  se till att all luft är ute.

  Dra i huden i det område där injektionen kommer att göras, sätt in nålen. Läkemedlet administreras långsamt, varefter platsen

  Injektionen behandlas med en alkohollösning.

  Det är viktigt att förstå att rätt ordning med injektioner av vitaminer är förmågan att täcka det befintliga underskottet,

  fyll i kroppen med användbara ämnen.

  Det viktigaste är att ta hänsyn till läkemedlets dosering och kompatibilitet. Det perfekta alternativet är att endast agera vid utnämningen av en läkare. Annars är effekten av vitaminterapi kanske inte alls. När självförvaltning rekommenderas att vara försiktig

  och undvik fel vid dosering av droger.

  Så, vitamin B12 bör komma i en volym på 1 mg, kurstiden - 7-14 dagar. Doseringen av ämnet varierar beroende på patientens aktuella tillstånd. Minsta volymen är tre skott. Om saken körs,

  Det rekommenderas upp till tjugo fulla injektioner.

  När det gäller frågan, på vilken tid på dagen är det bättre att pricka vitaminer, då fattas beslutet av läkaren. Ofta kan olika ämnen sprida sig på morgonen och på kvällen för att utesluta negativa manifestationer. I detta fall är B12 oftast

  resultat

  Sammanfattningsvis belyser vi de viktigaste punkterna som måste läras innan man börjar vitaminbehandling:

   Vitaminerna B6 och B1 är inkompatibla. Verkan av pyridoxin hämmar tiaminfördelar genom att inte ge

  att utföra uppgifterna.

  Tillåtet att kombinera pyridoxin med kalcium, magnesium och zink. Redan bevisat att B6 kan hålla

  nämnda element i kroppen.

 • Det mest korrekta alternativet är kombinationen av B6 och B12 (tagen varannan dag).
 • Injektioner förbättrar metaboliska processer. Det är därför som läkare rekommenderar att injicera ofta, men med strikt överensstämmelse med doseringen. För att undvika problem är det bara värt att agera

  av läkare recept.

  Införandet av de ansedda vitaminerna är gjord i gluteal eller över låret. Samtidigt

  överensstämmelse med alla regler för injektion.

  Hur man prickar vitaminerna B1, B6 och B12

  Hur sticka vitaminerna B1 B6 och B12? Denna fråga anses aktuell för närvarande, eftersom miljösituationen kring människor inte är bäst. På grund av detta bör människokroppen bibehållas med vitaminer. Några av dem när de tas oralt i form av tabletter är svåra att smälta av kroppen. Därför kan du garantera leverans i kroppen med hjälp av injektioner. Det här är den främsta anledningen till att du borde ha en aning om hur bra injektionerna ska sättas och om möjligheten att kombinera dem med andra läkemedel.

  Vitaminer spelar en viktig roll i varje persons kropp. I det här fallet talar vi om tre vitaminer från grupp B. Dessa är tiamin (B1), pyridoxin (B6) och cyanokobalamin (B12). Denna vitamingrupp används vid behandling av sjukdomar i nervsystemet. Dessutom ges den huvudplatsen i celldelning, metaboliska processer, produktion av blodkroppar och hemoglobin.

  Vad är vitaminerna B1 och B6 för?

  Tiaminens roll i människokroppens funktion är ganska hög. En av huvudegenskaperna är:

  • Produktion av proteiner och fetter.
  • normalisering av matsmältningsprocessen;
  • stabilisering av hjärtat;
  • ökning av konditionerad reflexaktivitet.

  Vitamin B1 är en del av den icke-proteiniska organiska föreningen, den är aktivt involverad i produktionen av väsentliga spårämnen. Det finns emellertid inget substitut för det i metabolism av kolhydrater, eftersom det verkar som en katalysator för eliminering av karboxylgrupper. B1 har en positiv effekt på matsmältningsprocessen, samtidigt som man förbättrar magefunktionen och underlättar snabb matsmältning av mat. På grund av vitaminerna i grupp B förbättras kardiovaskulärsystemet. Dessutom påverkar vitamin B1 de konditionerade reflexerna, vars ökning beror på dess intag.

  Den vitala aktiviteten hos nervsystemet, hjärt- och matsmältningssystemen beror helt på närvaron av vitamin B6 i kroppen. På grund av beriberi och andra sjukdomar ordinerar läkaren B6 i ampuller. Men att ta vitamin är tillåtet för gravida kvinnor under första trimestern eller i svullnad i benen. Dessutom säkerställer vitamin B6 en korrekt utveckling av fostret. Det bör noteras att pyridoxin anses vara ett skönhets vitamin, eftersom det är ansvarigt för hormonnivåer, cellförnyelse och metabolism. Samtidigt förskrivs det att förbättra hälsan hos hår och hud.

  För närvarande finns det många vitaminkomplex, vars användning visas för terapeutiska ändamål. Till exempel, för vegetativ-vaskulär dystoni, föreskriver läkaren en fullständig behandlingskurs med vitaminerna B1, B6 och B12. I detta fall måste läkaren bedöma deras kompatibilitet med andra makro- och mikroelement.

  B12-vitaminens roll i kroppen

  Ämnet, som är nära samverkande med syror, ligger i dess ursprungliga positioner i metaboliska processer. I detta fall är B12 ansvarig för produktionen av kolin, vilket är nödvändigt för den fysiologiska aktiviteten i nervsystemet. Dessutom har det en positiv effekt på levern och lägger till järnreserver i kroppen.

  Forskare säger att när cyanokobalamin är brist, är den naturliga processen att bilda benvävnad undantas, särskilt för barn och kvinnor i position. Dessutom är huvudrollen hos B12 i biosyntesen av deoxiribonukleära och ribonukleinsyror, där den deltar ihop med andra komponenter.

  Vitamin B12 produceras i piller, såväl som i form av en lösning för injektioner. Vitaminlösningen är belägen i ampuller och har en ljusrosa färg. Denna form av läkemedlet används intramuskulärt, intravenöst, subkutant och intra-lumbart.

  Vitamin B12-injektioner är föreskrivna för diagnoser som: anemi, polyneurit, migrän, strålningssjukdom, etc.

  B12 anses vara en nödvändig substans för kvinnor som bär ett barn. På grund av närvaron av detta vitamin i människokroppen är en celldelning. Detta tyder på att en brist på vitamin B12 kan förvärra moderens och hennes barns tillstånd. Under graviditeten ökar behovet av vitamin B12 avsevärt. B12-brist uppträder endast på grund av sjukdom eller på grund av undernäring. I sådana situationer ordinerar läkaren patient B12-injektioner.

  Hur man prickar vitaminer

  Inledningsvis, innan du prick vitaminer i grupp B, bör du få läkares rekommendation. Inget behov av att göra en slutsats av sjukdomen och föreskriva en terapeutisk kurs.

  Injektioner injicerade i muskeln, gjorda utan några speciella svårigheter.

  I grund och botten placeras vitaminer i gluteal musklerna.

  Men om proceduren utförs utan hjälp av en specialist kan du lägga injektionen i överlåret. För att genomföra proceduren behövs följande:

  • ampull fylld med vitamin;
  • engångsspruta för intramuskulär injektion;
  • alkohol torka;
  • bomullsull.

  Någon tid innan proceduren börjar, tvätta händerna bra. Då måste du öppna injektionsflaskan med en vitaminsubstans och ta en spruta. Efter avlägsnande av locket bör en liten mängd syre höras i sprutan och injicera sedan en lösning i den. Efter tömning av ampullen är det nödvändigt att rikta in sprutan med nålen och tryck försiktigt på den med en fingernagel. Detta görs så att luften i sprutan kombinerar och går till sin övre del. Tryck sedan långsamt på kolven själv. Således kommer luften ut. Så snart en droppe lösning syns på kanten av nålen, kan du fortsätta med proceduren.

  Injektionsstället torkas med bomullsullen som tidigare impregnerats i alkohol. Med din vänstra hand bör du lätt dra åt hudskiktet i det område där injektionen injiceras, och själva nålen sätts in med höger hand. Substansen ska injiceras i långsammare takt, med gradvis fördjupning på kolven. Därefter avlägsnas nålen och injektionsområdet gnids med en lösning av alkohol. Förstå hur man prickar vitaminer i grupp B, du kan utföra proceduren hemma utan att gå till sjukhuset. Men före detta måste du få en läkare råd och klargöra eventuella kontraindikationer.

  Kompatibilitet med B-vitaminer med andra element

  Experter noterar att gruppen vattenlösliga vitaminer inte är kompatibel med vissa ämnen. De interagerar inte med andra element, och är inte heller föremål för assimilering bland dem själva. Det är strängt förbjudet att kombinera vitamin B6 med vitamin C. På grund av deras oförenlighet kan dessa ämnen ha en negativ effekt på kroppen. Vidare, när man kombinerar dessa substanser uppstår neutralisering av de mest användbara komponenterna i någon av dem.

  Dessutom finns det ingen kompatibilitet mellan B1 och B6. Verkan av pyridoxin inhiberar tiamin och därigenom hämmar aktiviteten av dess funktioner. Detta föreslår att dessa substanser tillsammans, de inte gynnar kroppen.

  Pyridoxin är emellertid kompatibel med vitamin B2, zink, magnesium och kalcium. Att hitta ett ämne B6 försenar utsöndringen av dessa ämnen från kroppen. I många fall ordinerar läkaren en kombinerad kurs av vitaminerna B6 och B12. Men för bästa resultat ska de tas omväxlande varannan dag.

  Ämnen som tillhör denna vitamingrupp är svåra att absorberas av matsmältningssystemet. Därför är det mest tillrådligt att pricka dem.

  Injektioner av denna grupp stabiliserar metaboliska processer. Därför bör de konsumeras ofta, men i föreskrivna doser. Samtidigt bör man inte ignorera intaget av andra vitaminkomplex. När allt kommer på så sätt tar en person hand om sin egen kropp och hälsa.

  Så mättar vitaminerna i grupp B människokroppen med de mest användbara ämnena och elementen. I det här fallet, innan injektionen ska få läkares recept. När allt är som nämnts ovan måste vitaminer vara kompatibla och deras prick ska vara korrekt. Detta är det enda sättet att få ett resultat av vitaminterapi. Med självinjektion bör du vara försiktig och använd endast den dos som rekommenderas av din läkare. Vitaminbehandling tjänar också som ett komplement till den allmänna medicinska behandlingen som rekommenderas av den behandlande läkaren. Förutom vitaminer från grupp B har vitaminer från andra grupper också en positiv effekt på människokroppen.

  Hur man sätter ihop grupp vitaminer i systemet

  LiveInternet LiveInternet

  HUR DET ÄR DEN KORRIGA KOLOTEN AV VITAMINGRUPPEN IN

  Hur sticker man B-vitaminer

  Vitaminer måste kunna användas korrekt. Hur man stinkar vitaminerna i grupp B - låt oss prata om detta.

  Du kan diskutera standardfästningssystemet med din läkare: Alla vitaminer - 10 skott varje. De första 10 dagarna: B12 dagligen, varannan dag växlar mellan B1 och B6. De andra 10 dagarna byter B12 med B2 - B2 varje dag, varannan dag fortsätter att växla mellan B1 och B6.

  Kursen är 20 dagar. Återigen uppmärksammar vi det faktum att detta system är föremål för obligatorisk diskussion med den behandlande läkaren personligen. Drogtillverkare erbjuder patienter vitaminer från grupp B och i specialkomplex som redan blandats i en ampull på ett speciellt sätt (sådana preparat innefattar inte vattenlöslig B1, men fettlöslig benfotiamin). Och ett sådant "kit" är bekvämt, inklusive användarvänlighet - en injektion var tredje dag. Möjligheten och möjligheten att använda droger som Milgamma, Ambene, Bepleks, kan också diskuteras med din läkare.

  På förenligheten med vitaminerna B och askorbinsyra. Såvitt vi vet är det nödvändigt att "in tid" späda injektionen av vitamin C med vitamin B12 - eftersom engångsadministrationen av C-vitamin och B12 inaktiverar cytokobalamin (B12) -verkan - dessa läkemedel rekommenderas att skjutas åtminstone 2 timmar från varandra. När det gäller engångsintroduktionen av vitamin C och vitamin B1 eller B6 är vi inte medvetna om några varningar om omöjligheten av en sådan introduktion. Det enda som jag vill bekräfta är ditt antagande att det är bättre att inte blanda dem i en spruta, men gör fortfarande två injektioner - i olika riktningar skinkor. (Och det är naturligtvis omöjligt att blanda i en spruta B1 och B6 - men om vi tolkar ditt meddelande korrekt är administreringen av dessa läkemedel planerad till dig varannan dag).

  B1 är tiamin. Ange djupt in / m eller långsamt in / i 1 gång / dag. En engångsdos för vuxna är 25-50 mg. Behandlingsförloppet varierar från 10 till 30 dagar. Var uppmärksam på bieffekten av vitamin B1: Eventuella allergiska reaktioner - urtikaria, klåda, angioödem; i sällsynta fall anafylaktisk chock; svettning, takykardi är också möjlig.
  Subkutan (och ibland intramuskulär) injektioner av tiamin är smärtsamma på grund av lösningarnas låga pH.

  B2 - riboflavin. En engångsdos för en vuxen - 5-10 mg 1-3 gånger per dag i 1-1,5 månader. Biverkningar: möjlig nedsatt njurfunktion, nedsatt syn.

  B6-pyridoxin. För behandling av vitamin B6-brist hos vuxna i a / m, subkutan eller i / med införandet av en daglig dos på 50-150 mg. Varaktigheten av behandlingen bestäms av sjukdoms typ och svårighetsgrad.
  För förebyggande av vitamin B6 används brist i en dos på 40 mg / dag. Särskilda instruktioner: Med försiktighet som används i magsår och duodenalsår, kranskärlssjukdom. Vid svår leverskada kan pyridoxin i höga doser orsaka försämring av funktionen.

  B12 - cyanokolamin. Med en brist på vitamin B12 för profylax - in / m eller / in / i 1 mg 1 gång per månad; för behandling - in / m eller / in / i 1 mg dagligen i 1-2 veckor, en stöddos på 1-2 mg / m eller / in - från 1 gång i veckan, upp till 1 gång per månad. Biverkningar: Från sidan av centrala nervsystemet: sällan - ett tillstånd av spänning. Sedan kardiovaskulärsystemet: sällan - smärta i hjärtat, takykardi. Allergiska reaktioner: sällan - urtikaria. Kontraindikationer - Tromboembolism, erythremi, erytrocytos.

  Allergiska reaktioner är möjliga för alla B-vitaminer. Alla B-vitaminer kan inte blandas i en spruta, eftersom koboltjonen i cyanokobalaminmolekylen bidrar till förstörelsen av andra vitaminer. Det bör också komma ihåg att vitamin B12 kan öka de allergiska reaktionerna som orsakas av vitamin B1.
  Alla beredningar av vitaminer i grupp B måste administreras djupt intramuskulärt, långsamt (en tre-komponent spruta ska användas för bättre kontrollerbarhet och smidig administrering).

  1 ml ampuller i en förpackning med 10 st. 3% och 6% lösning och tiaminklorid: 1 ml ampuller i förpackningar med 50 st. 2,5% och 5% lösning.

  1 injektionsflaska med 1 ml injektion innehåller pyridoxinhydroklorid 0,01, (0,025) eller 0,05 g; i lådan 10 st.

  Injektionsvätska, lösning 0,05%, 0,02%.

  1 ml lösning innehåller 500 eller 200 mcg cyanokobalamin, 1 ml per ampull, 10 ampuller per kartong.

  1% lösning för injektioner i ampuller med 1 ml, 10 ampuller per förpackning.

  C-askorbinsyra:

  Finns i ampuller. 1 ml lösning innehåller 20 eller 100 mg aktiv substans. Volymen på 1 ampull är 1-2 ml. Fördelarna med läkemedelsadministration är stora. Lösningen kan ha en koncentration av 5 eller 10%.

  Delar erfarenheten av älskare av en hälsosam livsstil:

  "varje vår och hösten säsongen jag piercerar mig själv vitamin B1, B6, B12 och vitamin C.

  Jag tar varje vitamin i paketet + 40 st. 2 gr sprutor och framåt.

  * Vitamin B1 - på udda dagar på morgonen
  * C-vitamin - på eftermiddagen på udda dagen. Vitamin B1 kombineras med vitamin C
  ** Vitamin B6, B12 - På jämna dagar (i olika händer, ben, skinkor, den som är bekväm) B-vitaminer tränger på morgonen "

  "Pricking vitaminer B kan vara 4 gånger under en livstid. Idag har min kropp blivit upptagen. Jag kommer att punktera igen. Den här gången lägger jag till B2 och C.
  (B2 förstärker B6, B1 är inte kompatibel med B6, B är inte kompatibel med C)

  10 dagar på morgonen B6 och B1 varannan dag, B12 varje dag på kvällen;
  10 dagar på morgonen B6 + B2 och B1 varannan dag;
  10 dagar från
  Totalt: 30 dagar 50 injektioner - 10x (B1 + B2 + B6 + B12 + C)

  Det här inlägget har lästs 21600 gånger.

  Hur man prickar vitaminer i grupp B

  Du kan diskutera standardfästningssystemet med din läkare: Alla vitaminer - 10 skott varje. De första 10 dagarna: B12 dagligen, varannan dag växlar mellan B1 och B6. De andra 10 dagarna byter B12 med B2 - B2 varje dag, varannan dag fortsätter att växla mellan B1 och B6.
  Kursen är 20 dagar. Återigen uppmärksammar vi det faktum att detta system är föremål för obligatorisk diskussion med den behandlande läkaren personligen. Drogtillverkare erbjuder patienter vitaminer från grupp B och i specialkomplex som redan blandats i en ampull på ett speciellt sätt (sådana preparat innefattar inte vattenlöslig B1, men fettlöslig benfotiamin). Och ett sådant "kit" är bekvämt, inklusive användarvänlighet - en injektion var tredje dag. Möjligheten och möjligheten att använda droger som Milgamma, Ambene, Bepleks, kan också diskuteras med din läkare.

  På förenligheten med vitaminerna B och askorbinsyra. Såvitt vi vet är det nödvändigt att "in tid" späda injektionen av vitamin C med vitamin B12 - eftersom engångsadministrationen av C-vitamin och B12 inaktiverar cytokobalamin (B12) -verkan - dessa läkemedel rekommenderas att skjutas åtminstone 2 timmar från varandra. När det gäller engångsintroduktionen av vitamin C och vitamin B1 eller B6 är vi inte medvetna om några varningar om omöjligheten av en sådan introduktion. Det enda som jag vill bekräfta är ditt antagande att det är bättre att inte blanda dem i en spruta, men gör fortfarande två injektioner - i olika riktningar skinkor. (Och det är naturligtvis omöjligt att blanda i en spruta B1 och B6 - men om vi tolkar ditt meddelande korrekt är administreringen av dessa läkemedel planerad till dig varannan dag).

  B1 är tiamin. Ange djupt in / m eller långsamt in / i 1 gång / dag. En engångsdos för vuxna är 25-50 mg. Behandlingsförloppet varierar från 10 till 30 dagar. Var uppmärksam på bieffekten av vitamin B1: Eventuella allergiska reaktioner - urtikaria, klåda, angioödem; i sällsynta fall anafylaktisk chock; svettning, takykardi är också möjlig.
  Subkutan (och ibland intramuskulär) injektioner av tiamin är smärtsamma på grund av lösningarnas låga pH.

  B2 - riboflavin. En engångsdos för en vuxen - 5-10 mg 1-3 gånger per dag i 1-1,5 månader. Biverkningar: möjlig nedsatt njurfunktion, nedsatt syn.

  B6-pyridoxin. För behandling av vitamin B6-brist hos vuxna i a / m, subkutan eller i / med införandet av en daglig dos på 50-150 mg. Varaktigheten av behandlingen bestäms av sjukdoms typ och svårighetsgrad.
  För förebyggande av vitamin B6 används brist i en dos på 40 mg / dag. Särskilda instruktioner: Med försiktighet som används i magsår och duodenalsår, kranskärlssjukdom. Vid svår leverskada kan pyridoxin i höga doser orsaka försämring av funktionen.

  B12 - cyanokolamin. Med en brist på vitamin B12 för profylax - in / m eller / in / i 1 mg 1 gång per månad; för behandling - in / m eller / in / i 1 mg dagligen i 1-2 veckor, en stöddos på 1-2 mg / m eller / in - från 1 gång i veckan, upp till 1 gång per månad. Biverkningar: Från sidan av centrala nervsystemet: sällan - ett tillstånd av spänning. Sedan kardiovaskulärsystemet: sällan - smärta i hjärtat, takykardi. Allergiska reaktioner: sällan - urtikaria. Kontraindikationer - Tromboembolism, erythremi, erytrocytos.

  Allergiska reaktioner är möjliga för alla B-vitaminer. Alla B-vitaminer kan inte blandas i en spruta, eftersom koboltjonen i cyanokobalaminmolekylen bidrar till förstörelsen av andra vitaminer. Det bör också komma ihåg att vitamin B12 kan öka de allergiska reaktionerna som orsakas av vitamin B1.
  Alla beredningar av vitaminer i grupp B måste administreras djupt intramuskulärt, långsamt (en tre-komponent spruta ska användas för bättre kontrollerbarhet och smidig administrering).

  1 ml ampuller i en förpackning med 10 st. 3% och 6% lösning och tiaminklorid: 1 ml ampuller i förpackningar med 50 st. 2,5% och 5% lösning.

  1 injektionsflaska med 1 ml injektion innehåller pyridoxinhydroklorid 0,01, (0,025) eller 0,05 g; i lådan 10 st.

  Injektionsvätska, lösning 0,05%, 0,02%.

  1 ml lösning innehåller 500 eller 200 mcg cyanokobalamin, 1 ml per ampull, 10 ampuller per kartong.

  1% lösning för injektioner i ampuller med 1 ml, 10 ampuller per förpackning.

  C-askorbinsyra:

  Finns i ampuller. 1 ml lösning innehåller 20 eller 100 mg aktiv substans. Volymen på 1 ampull är 1-2 ml. Fördelarna med läkemedelsadministration är stora. Lösningen kan ha en koncentration av 5 eller 10%.

  Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

  Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

  Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

  Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

  En älskare av en sund livsstilsaktie upplever:

  "Varje vår och hösten säsar jag mig själv vitamin B1, B6, B12 och vitamin C.

  * Vitamin B1 - på udda dagar på morgonen
  * C-vitamin - på eftermiddagen på udda dagen. Vitamin B1 kombineras med vitamin C
  ** Vitamin B6, B12 - På jämna dagar (i olika händer, ben, skinkor, till vilken det är bekvämt) B-vitaminer tränger på morgonen "

  ♥ Skadade vitaminer B kan vara 4 gånger under en livstid. Idag har min kropp bränt. Jag kommer att punktera igen. Den här gången kommer jag att lägga till B2 och C.
  (B2 förstärker B6. B1 är inte kompatibel med B6, B är inte kompatibel med C)

  10 dagar på morgonen B6 och B1 varannan dag, B12 varje dag på kvällen;
  10 dagar på morgonen B6 + B2 och B1 varannan dag;
  10 dagar från
  Totalt: 30 dagar 50 injektioner - 10x (B1 + B2 + B6 + B12 + C)

  Hur man prickar vitamin B1 B6 och B12 injektioner

  Proteiner, fetter, kolhydrater, olika mineraler är naturligtvis nödvändiga för människan, men det finns en annan grupp näringsämnen, utan vilka ingen levande organism kan finnas - det här är vitaminer. De flesta av dem vi konsumerar med mat av vegetabiliskt och animaliskt ursprung.

  För att fullt ut kunna uppfylla kroppens dagliga behov i de grundläggande B-vitaminerna (B1 B6 B12), måste du äta en hel massa svart- eller klibbröd. Därför började människor syntetisera vitaminer och producera i form av näringstillskott, piller som måste vara regelbundna berusade och preparat för injektioner. Vi kommer att prata om injektioner idag, lära oss att ta vitaminer B1 B6 B12 och vilka av dem är kompatibla med varandra.

  Piller eller injektioner: vilket är bättre

  Denna grupp (B1, B6, B12) kombinerar flera vitaminer, vilka tillsammans är ansvariga för följande funktioner i kroppen:

  • energimetabolism
  • stabilitet i nervsystemet
  • celltillväxt och regenerering;
  • immunförsvaret.

  För att få alla nödvändiga vitaminer i sin helhet bör vår dagliga ration vara 5-6 tusen kcal. Idag är dagpenningen för en genomsnittlig person 2-2.5 tusen kcal, så var och en av oss är bristfällig i ett antal viktiga ämnen. Korrekt fylla deras brist, faktiskt med syntetiska vitaminer i grupp B (B1 B6 B12), som du kan dricka (kapslar, tabletter) eller injicera (preparat i ampuller för injektion).

  Oftast, för att mätta kroppen med vitaminer, ställer man sig till sin orala användning, innan de kommer in i blodet, måste vitaminerna gå långt igenom livsmedelssystemet. Mun, här påverkas av salivenzymer, matstrupe, magsäck, med syra, sedan galla tarmmiljön, och om du dricker vitaminer i kapslar, sedan så småningom vår kropp blir bara en liten del av den användbara substansen. Därför tar vitaminkapslar en lång tid på ca 2 månader.

  För en snabbare effekt (speciellt vid avitaminos) rekommenderar läkare att injicera B-vitaminer (B1 B6 B12), vilket gör att de nästan kan absorberas direkt av kroppen.

  Du kan till och med behöva sticka vitaminer med följande sjukdomar:

  • hypovitaminos, avitaminos;
  • rehabiliteringsperiod, till exempel efter kirurgiska ingrepp;
  • återhämtning av kroppen efter stress
  • olika neuralgiska problem, neurit.

  Men innan du börjar sticka vitaminer i grupp B (B1 B6 B12) är det viktigt att du rådgör med din läkare, självbehandling kan ha motsatt effekt.

  Hur man stickar

  När du besöker en läkare och etablerar en diagnos som kräver injektion av B-vitaminer, bör du bestämma dig för hur du prickar vitaminer själv eller använder tjänster av medicinsk personal.

  Om du själv bestämmer dig för att injicera dig själv, måste du veta när du ska sticka B-vitaminer (B1 B6 B12), hur och när du ska göra det och ta hänsyn till det faktum att proceduren är ganska smärtsamt men det är inget svårt i det.

  Injektionen kan administreras intramuskulärt i övre låret eller skinkorna (när det är lämpligare att hålla låret självhäftande). Rengör händer desinficera injektionsstället, vattna en bomullspinne med alkohol. När du har öppnat ampullen med drogen, placera en nål på sprutan och låt luften ut ur det och samla sedan in den önskade mängden av substansen. Därefter klickar du på kolven så att en droppe av det uppringda läkemedlet kommer ut ur nålspetsen - vi var övertygade om att all luft före sprutan, till exempel vitamin B6 (och andra), kom ut ur sprutan. Nu lägger vi en injektion direkt och injicerar långsamt läkemedlet, varefter vi på nytt behandlar denna plats med alkohol.

  Förutom det faktum att vi nu vet hur man korrekt stakar vitaminerna B1 B6 B12, bör vi ta hänsyn till ytterligare ett faktum - deras kompatibilitet med varandra.

  Kompatibilitet med B-vitaminer med varandra

  Företrädare för denna grupp klarar sig oerhört jämnt, för att inte tala om andra vitaminer och mineraler. Därför är det lämpligt att veta vilka B-vitaminer som kan prickas ihop och vilka som inte är värda det.

  Vitamin B6 kombineras aldrig med askorbinsyra, eftersom de neutraliserar varandra och kommer inte att ge någon fördel för kroppen. Också oförenligt med vitamin B6 B1. B6 hämmar B1, vilket gör det absolut värdelöst, men med B2 är det "vänligt" och kan även kombineras med magnesium, zink, kalcium. Om du inte vill dricka vitamin B6 tabletter är det ganska möjligt att pricka dig själv.

  Trots det faktum att vissa vitaminpreparat är väl förenliga med varandra, blandas de aldrig i en spruta. Det bästa alternativet skulle vara en växel - idag injiceras ett läkemedel, och nästa dag prickar du en annan.

  Till exempel läkare ordinera en kurs av injektioner, som består av två vitamin är B6 och B12, eftersom de kommer bra överens med varandra, men trots kompatibilitet, stickande vitamin B6 och B12 för bättre assimilation av deras behov i en dag. Dessutom kan du kombinera vitaminerna B2, B6, B9, liksom B2, B5, B9.

  Eftersom en person ofta utsätts för stress, rekommenderar experter att pricka vitamin B12, han kommer att återställa nervsystemet och öka kroppens stressmotstånd. Typiskt är dagskursen 1 mg och i 7 till 14 dagar, men beroende på sjukdomens svårighetsgrad kan läkaren ordinera en högre dos av läkemedlet. Patientens tillstånd påverkar också hur länge vitamin B12 är prickigt - det här är minimalt tre injektioner, i mer avancerade fall kan antalet injektioner uppgå till 20.

  Men hur ofta är det möjligt att pricka vitaminer i grupp B (speciellt B1 eller B12), så att det inte finns någon överdosering, kommer endast den behandlande läkaren att berätta i detalj, eftersom varje fall är annorlunda. Men ganska ofta kan man höra uttalandet att injektioner av detta ämne kan administreras två gånger om året för profylaktiska ändamål - det här är i början av vintern och våren avitaminos tid.

  Under alla omständigheter, innan du bestämmer dig för ett så allvarligt förfarande som injektioner, är det viktigt att du först går till en bra läkare, fastställer diagnosen och behovet av att injicera ett eller annat vitaminpreparat. • Nästa Artikel
  5 hårprodukter med antistatisk: Välj din egen!