Regler för lättare hår med citron


Citron - en naturlig städare. I vardagen används den för avkalkning, rengöring av koppar och mässingsprodukter. Citronskivor serveras på ett bord som är parat med blåbär: så att tänderna blir vita. Och kvinnor utövas i allmänhet lätta hår med citron: sur frukt, tvätta bort pigmentet, förstör inte krullarna.

Fördelar och effekter på hår

De fördelaktiga egenskaperna hos citron beror på det höga innehållet av vitaminer (A, Grupp B och C) och spårämnen (koppar, kalium, magnesium, fosfor och zink, kalcium). Tack vare dem sitter rötterna stadigt i glödlamporna, slätas i längd och får glans.

Hårbotten normaliserar talgproduktionen och eliminerar mjäll. Men den främsta effekten av citron - är lättare hår, vilket beror på det höga innehållet av organiska syror.

Lättnad med citron hjälper dig inte att bli blond, men efter det första förfarandet märker du att håret har blivit 1 ton lättare. Och när lättnad med färg, beroende på den ursprungliga hårfärgen och koncentrationen av blekningskomponenten, kan du göra håret ljusare upp till 4 toner - inte mycket mer med tanke på skadorna på den.

Citronfördelar:

 • Förfarandet strider inte mot hårets struktur.
 • Lättare hår kan vara under graviditet;
 • Hår efter ljusning med citron börjar att lysa;
 • Rötterna blir starkare;
 • Förlusten minskar
 • Krullar blir mycket mindre;
 • Försvinner mjäll.

Citron Nackdelar:

 • Med frekvent användning torkar strängarna;
 • Dåligt tvättade
 • Om du tvätta håret hårt, kommer det att göra det så hårt som halm;
 • Orsakar allergisk hudutslag vid överkänslighet mot produkten.

Hårlättnad

Med hjälp av citron kan du inte få vitt hår. Men du kan förutsäga dess förändring. I tabellen nedan hittar du källan och den resulterande färgen:

Den slutgiltiga effekten av förtydligande påverkas av faktorer:

 • Rod tjocklek Ju tjockare det är desto sämre pigmentet tvättas ut;
 • Stiffhetsstången. Ju hårdare håret desto sämre blir det ljusare.
 • Naturlig färg. Det är lättast att lysa ljuskrullningar, värre - mörka. Citron är nästan maktlös om håret är naturligt svart (svart pigment är det mest resistenta).

Brightening funktioner

 • Om krullarna är tuffa, gör en mjukningsmask för att förbättra ljusförstärkningseffekten.
 • För att lysa håret med citronsaft, köp färsk frukt. Store juice innehåller konserveringsmedel och ett färgämne;
 • Spara inte pengar när du ansöker - annars kan du hoppa över delar av hår som kommer att förbli oupplysta.
 • Brightening i solen ger dubbelt så stor effekt. Därför, efter applicering av masken, gå ut i klart väder eller bara stå i södra fönstret - ultravioletta strålar hjälper pigmenten att komma ut snabbare. 1 timmars sola är tillräckligt;
 • Om du har torra lockar, gör proceduren en fuktgivande mask.
 • Alla frisyrer;
 • Individuella strängar: Endast valda strängar, vilket hindrar dem från att kontakta resten av massan.

Förtydningsregler:

 • Innan det första förfarandet ska du kontrollera din känslighet för citron. För att göra detta, kläm lite juice och applicera den på huden bakom örat. Om röda kliar inte syns inom en timme kan du använda citron för att lätta håret.
 • För att tvätta citronsaften måste du hålla krullarna under lång tid under rinnande vatten. Om det torkar på håret, blir det kristall som blir täppt under vågorna på stången, vilket gör håret svårt.

Det rekommenderas att återställa skadat hår före lätta. Du behöver inte tvätta håret före proceduren. För beredning och applicering av en ljusmask med citron behöver:

 • Träspatel;
 • Keramisk skål;
 • spruta;
 • Borsta för masken.

Ibland behöver du en plastpåse och en handduk (recept anger om de behövs).

Recept för förtydligande

Hemma kan håret tändas med citron eller dess produkter: eterisk olja och citronsyra. Du kan använda dem i ren form eller i kombination med hjälpprodukter.

Ansökan i ren form

På mörkt, fet och normalt hår - det är möjligt på natten, på torrt och tunt - högst 2 timmar. Skölj med schampo.

När du har tvättat masken, använd en mjukgöringsbalsam.

Du kan tända inte mer än en gång i veckan.

Sprid 3 droppar eter på kammen och kamma de tvättade och torkade lockarna.

När du tvätter huvudet kan du lägga 5 droppar olja till 10 ml schampo (balsam).

Efter kamning behöver du inte tvätta håret. Du kan upprepa proceduren i en vecka.

Att lägga till vårdprodukter rekommenderas inte längre än 1 gång om 7 dagar.

Ljusmask med citron

Efter lätta ditt hår, tvätta håret med schampo. Det kommer att ta sköljning mjukgörande balm. Torka huvudet utan hårtork.

I kombination med citron fungerar de inte värre än väteperoxid, men skadar inte håret. Tillsammans kan de hantera även hennafärgade strängar.

Hur man lagar mat: från 3 msk. l. kanel och 100 ml olivolja för att göra en mush, tillsätt saften av 1 citron och 100 ml balsam. Blanda upp det.

Hur appliceras: Sprid längs hårets längd och isolera i 3 timmar. Torrt, tunt hår - upp till 1 timme.

Det tar bort pigmenten väl, vilket gör ljuset mer intensivt. Olja fuktar lockar. Maskan är lämplig för torrt och svagt hår.

Hur man lagar mat: Blanda 40 ml juice, olivolja och honung.

Hur man ansöker: fördela längs hårets längd m för att värma i 2-4 timmar.

Mjuk mask som passar alla hårtyper. Kefir torkar inte ut och hjälper till att lätta håret.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml kefir med 1 ägg, juice av 1 citron och 30 ml vodka, 10 ml schampo.

Hur man ansöker: fördela sig längs hårets längd, isolera och motstå minst 8 timmar.

Har en ljusande effekt, ökar effekten av citron. Ger en gyllene nyans till blont hår, koppar - mörkt.

Hur man lagar mat: häll 2 msk. l. blommar 200 ml kokande vatten. Kram saften av 1 frukt och blanda med den kylda infusionen.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Sätta åt sidan för natten. För torrt och tunt hår i 2 timmar.

Med väteperoxid

Citron och peroxid förbättrar ljuseffekten av varandra. Denna metod är inte lämplig för skadat hår: det finns hög risk för bränning. Även kvinnor med starka krullar rekommenderas att kontrollera deras styrka under proceduren var 5: e minut. Om strukturen är trasig ska masken tvättas omedelbart.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml peroxid 3% och samma mängd citronsaft.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Håll i 3 till 30 minuter. Ju tunnare och lättare stavarna desto mindre håller.

Varning! För att inte överdryla krullarna, kontrollera processen med förtydligande. Om du känner att ditt hår har blivit tufft - torka av masken. Det rekommenderas att göra proceduren inte mer än en gång i veckan i en månad. Sedan - 1 månad vila.

Skötsel efter proceduren

Ljusat hår kräver noggrann vård:

 • Kam med en kam av naturmaterial (trä, horn);
 • Tvätta håret med naturligt schampo;
 • Var noga med att använda en balsam;
 • Fuktar, närnar och återställer hår med masker
 • Torka håret naturligt.

Ljushår med citron är motiverat om du inte vill radikalt ändra bilden. Citrus blev kär i blondiner, som förstörde håret under kemisk blekning, men de kunde inte vägra att lätta växande rötter. Lemon smälter övergången från de mörka rötterna till den klarade änden, utan att orsaka skada.

Citron för att lysa håret - ett alternativ till salongprocedurer

Flickor som tillgodoser lättnad med målar, lider av gallrande och sprött hår. Man kan säga att proceduren för färgning i en ljuston är den farligaste för hårets hälsa. Därför föredrar en del av det fina könet alternativa alternativ, med hjälp av naturliga ämnen som var kända för farmödrarna. I den här artikeln lär du dig hur man gör lockar lättare på ett budget sätt med hjälp av en citron.

Princip för verksamheten

Är det möjligt att lätta håret med citron? Låt oss försöka svara på denna fråga i artikeln. Citron är användbar på grund av dess sammansättning: den innehåller vitaminer, spårämnen, syror och eteriska oljor som ger näring av strängarna, vilket ger dem ett lyxigt utseende. Därför väljer många människor att lysa håret med citron. Separat kan du markera förtydligande med citronolja.

Färgen på krullarna beror på deras pigmentering, mängden eumelanin och pheomelanin: citronsaft penetrerar håraxeln, avslöjar dess vågor, bidrar till förstörelsen av pigmentet, vilket gör det lättare. Dessutom fortsätter förtydningsförfarandet i flera veckor. Citronsaft är mer lämplig för ägarna av naturlig krullfärg: färgade trådar i mörka färger eller en naturlig brunett kan inte tändas på detta sätt.

Med samma analogi fungerar alla färgämnen, men metoden med citrus anses vara den mest skonsamma. Men citronfärgning har en signifikant nackdel, som förut kan inte vara med kemisk klargöring: över tiden kommer pigmentet att börja förvärva sitt naturliga utseende.

Varning! Citronsyra för hår kan torra lockar med frekvent användning i sin rena form. Det rekommenderas inte att lätta upp med den här metoden om du har torra och utarmade krullar.

Hur tänder håret med citron

Förfarandet för att lätta håret med citronsyra är mycket enkelt och behöver inte någon hjälp, allt kan göras hemma. Även tonåringar kan utföra denna förtydligande, eftersom växten är helt säker. Det rekommenderas dock inte att använda denna metod för allergier mot citrusfrukter, såväl som för känslig hårbotten.

Kontrollera att citruskänsligheten är enkel: sätt en droppe juice på området bakom öronloben och observera reaktionen.

Foto före och efter

Vilka resultat kan uppnås med hjälp av citron:

Lightening hår maskerar med citron och deras applicering

Blekning av håret med hjälp av naturliga produkter har tjejer varit i stånd sedan antiken. Smårätterna i medeltida Florens använde citrusjuice för att producera vackra honungs- och vetetoner. De behandlade dem med lockor och gick sedan ut under den brännande solen, så att syra fungerade bättre. Blekning av citronhår utövas i vår tid, det här förfarandet gör det möjligt att inte bara ändra tonen i strängarna, men också för att förbättra dem.

Användbara egenskaper

Citronsaft är en helt naturlig klargörare, som också har helande egenskaper. Den är rik på vitaminerna A, C och B, phytoncider, kalcium, fosfor, koppar, magnesium. Alla dessa komponenter gör att du kan läka håret och hårbotten.

Användningen av citrus ger följande effekt:

 • få glänsande glanskrullar;
 • rötter stärktes
 • hårbotten desinficeras
 • mjäll elimineras;
 • fallout stoppar;
 • reglerade talgkörtlar;
 • enklare kammade strängar och deras styling.

Verkningsmekanismen av juice

Citron tillåter missfärgning av trådarna på grund av närvaron av naturliga syror. Dessa substanser höjer nagelskalorna och tar bort det naturliga pigmentet vilket gör krullarna ljusare.

Men kom ihåg att verktyget interagerar dåligt med konstgjorda färgämnen, dess användning kan ge oförutsägbara resultat.

Användbara citruskomponenter tränger igenom strängarna och återställer sina inre strukturer. De accelererar också blodcirkulationen i dermis, börjar metaboliska processer på cellulär nivå vilket bidrar till tillväxten av friska och starka krullar.

För och nackdelar med förfarandet

Även gravida och ammande kvinnor kan lätta håret hemma med citron. Skadlöshet är den främsta fördelen med tekniken. Hon kommer framför allt att gå till tjejer som bara vill ändra bilden något.

Tillsammans med den nya nyansen får du så trevliga bonusar:

 • bevarar strängarnas hälsa, i motsats till kemiska föreningar;
 • köp glansig glans
 • förstärkning och läkning av hår
 • eliminering av problem med hårbotten.

Det finns också nackdelar med tekniken. Citron är ett starkt allergen, och därför måste du göra ett test för personlig tolerans av fonderna före lätta.

Andra hinder före förfarandet bör övervägas:

 • frekvent användning av juice kan torka krullar;
 • produkten tvättas dåligt av håret, och dess rester kristalliserar och stelnar håret;
 • missfärgning ger inte den perfekta vita blondinen;
 • På mycket mörkt och svart hår fungerar inte juice alls;
 • Resultaten av naturlig färgning försvinner snabbt.

Förväntat resultat

Om du bestämmer dig för att lätta trådarna med citron, var vänlig notera att resultatet blir annorlunda för varje enskilt fall. Det mörkare, hårdare och tjockare håret, desto mindre uttalade effekten av ett enda förfarande. På porösa och tunna lockar fungerar juice bättre.

Du kan få dessa resultat, beroende på hårets grundskugga:

 • Blonda strängar kommer att vara ljusbruna;
 • ljusbrunet blir en gyllenblond;
 • mörkbrunhårig;
 • brunetter kommer att ha en rödaktig nyans och en bländande glans av krullar;
 • ljus röd färg kommer att vara ljusbrun.

Allmänna regler

Om du ska använda citronsaft för att ljusna, måste du veta hur man korrekt applicerar den till låsen. Detta ger en jämn skugga och håller håret från att torka ut.

Tänk på följande professionella rekommendationer:

 • Om du har hårda trådar, blanda citrusjuice med naturliga oljor.
 • Strikt behålla proportionerna av ingredienserna som anges i receptet.
 • Ta bara färsk juice, förpackad innehåller mycket kemikalier, och det ger inte den önskade effekten.
 • För att lätta strängarna så snabbt och effektivt som möjligt, efter att ha applicerat saften, gå ut i solen. Ultraviolett ökar syras funktion i citronen. På vintern kan du helt enkelt stå vid fönstret på södra sidan.
 • Lämna inte citronfylld juice över natten, det kan göra strängarna alltför stela och torra.
 • Användningen av syrabaserade produkter är strängt förbjuden i strid med hudens integritet.
 • Applicera saften på smutsigt hår, så att du kan skydda dem från att torka ut.
 • Det är nödvändigt att tvätta bort betyder lång och mycket noggrant. Om du inte tar bort det helt, kommer krullarna att bli styva.
 • Ljus inte håret flera gånger i rad med hjälp av juice, låt dem vila i minst 7 dagar.

Fortsätt att göra masker baserade på citrus tills du får önskat resultat. Förtydligandet bör dock inte vara längre än två veckor, annars kan du skada strängarna.

Användningsmetoder

Naturliga syror ingår inte bara i färska frukter, utan även i produkter som tillverkas av dem. Blekningsegenskaper har citronsyra och eter. Dessa verktyg är också lämpliga för att byta skuggor av strängarna.

Juic missfärgning

Krama saften av fyra citroner av medelstorlek, om strängarna är dehydrerade, lägg till en matsked balsam för den. Häll kompositionen i en behållare med en spray. Spruta liberalt på torra smutsiga lockar, se till att alla områden behandlas enhetligt.

För att förbättra effekten går vi ut i solen, och det är inte nödvändigt att täcka huvudet. Om möjligt går vi utomhus i en timme, om inte, håller vi masken i två timmar. Tvätta av med schampo och applicera sedan en fuktgivande balm.

Brightening hår med citronsyra

En matsked citronsyra utspädd i två liter varmt vatten. Smutsiga torra krullar vattnas rikligt med medel så att de alla är väl blötläggda. Vi lämnar en timme om vi intensifierar effekten med ultraviolett ljus och i två timmar när vi inte kommer att lämna rummet.

Tvätta av masken med schampo vatten för att ta bort eventuella rester. Recensioner bekräftar att syra fungerar mer effektivt än juice, eftersom det är en högkoncentrerad produkt. Men efter appliceringen finns det en chans att torka trådarna.

Därför upprepas proceduren inte mer än en gång i veckan, och mellan sessioner gör fuktgivande masker.

Eterisk olja

Applicera 2-3 droppar eter på en träkam och kamma genom dem med rena, torra trådar från rot till spets i 7-8 minuter. Du kan också tillsätta agenten i schampo eller balsam, med en hastighet av 5 droppar per 10 g kosmetika. Båda blixtalternativen används inte mer än en gång i veckan.

Eter tränger snabbt in i hårets inre struktur, eftersom det är lättare och bekvämare att använda. Det kan emellertid leda till avlägsnande av fukt från strängarna. Att använda verktyget i sin rena form är inte önskvärt för ägare av torra och skadade lockar.

Effektiva masker

Kombinationen av citrusjuice och andra användbara komponenter kommer inte bara att ändra hårets färg utan också bli av med några problem med det. Hårmaskar med citron för lättnad är mycket lätta att förbereda och tillämpa hemma, de har ett överkomligt pris.

Låt oss lära känna de mest populära och effektiva recepten.

Kamille och citron

Fyll ett glas kokande vatten med två matskedar torkade kamomillblommor, lämna i 15 minuter för att införa. Vid denna tid, pressa saften från en citrus, lägg den till den filtrerade infusionen. Vi distribuerar på torrt, otvättat hår, håller i en halvtimme under ett uppvärmningslock, skölj med schampo, applicera en balsam.

Båda komponenterna i kompositionen har lysande och medicinska egenskaper. Recensioner bekräftar att de har en positiv effekt på trådarna och hårbotten. För att inte skada håret bör proceduren upprepas inte mer än en gång varannan vecka.

För torra strängar

Blanda saften, pressad från en citron, med en halv liter fet yoghurt och ett ägg. Applicera hela längden på håret, täck huvudet med en plastlock och en varm handduk. Håll en och en halv timme, tvätta av med varmt vatten utan schampo.

Masken är väl lämpad för torra strängar. En fermenterad mjölkprodukt förbättrar citronsaftens ljusande egenskaper och fuktar håret. Ägget närmar dem med näringsämnen, gör håret mer mjuk och silkeslen.

För lös hår

Ta 40 ml flytande honung, olivolja och citronsaft. Vi blandar ingredienserna, fördelar på håret från rot till spets, låt det varma i 2-4 timmar. Tvätta av med schampo vatten.

Närvaron av olivolja och honung påskyndar processen för förtydligande, eftersom dessa ämnen också trycker på det naturliga pigmentet. Dessutom återställer de skadade krökstrukturer, vilket gör dem starkare, mjukare och mer lätta.

För friska lockar

Blanda 50 ml citronsaft och 3% väteperoxid, häll vätska i en flaska med en sprayflaska, applicera kompositionen på otvättade strängar längs hela längden, varsamt behandla varje sektion. Lämna utan isolering på håret, håll från 3 till 30 minuter. Ju tunnare håret desto snabbare blir det nödvändigt att tvätta produkten med vatten och schampo.

Kompositionen är ganska aggressiv, eftersom den endast är lämplig för att lätta upp friska och starka strängar.

Det är viktigt att kontrollera krillarnas tillstånd i processen att hålla fonderna. Om de blir svåra, tvätta omedelbart av resterna av masken. Förfarandet kan utföras inte mer än en gång i veckan.

För att sammanfatta

Citronsaft har länge varit bekant för kvinnor som ett effektivt ljussmedel. Det tar bort naturligt pigment från krullar och skadar dem mindre än kemiska föreningar.

Men även med användning av naturliga masker måste man vara försiktig. Observera instruktionerna i recepten tydligt, överdriv inte det och använd fuktgivande masker mellan procedurerna. Så du kommer att kunna byta hårfärg utan någon skada.

Citron Lightening

Trots de överflöd av blekmedel och färgämnen tänker de flesta moderna tjejer i allt högre grad att använda alternativa rättekniker. Citron är det mest effektiva, säkra och kostnadseffektiva alternativet till kemisk färg. Kanske är det därför han är så populär bland dem som vill ha en liten blondin. Hur tänder håret med citron och vad ska man ta hänsyn till?

Effekten av citron på kvinnornas strängar

Du frågar hur citron påverkar hårfärg? Det är väldigt enkelt! Citronsyra, som tränger in i håraxeln under färgning, bidrar till förstörelsen av pigmentet. Det är bara till skillnad från kemiska föreningar, det verkar mycket försiktigt och försiktigt. Observera också att det naturliga pigmentet över tiden börjar återhämta sig och dess tidigare skugga återvänder till håret, vilket inte tidigare kan vara med klassisk färg. Om resultatet av experimentet inte uppfyllde dig, behöver du därför inte vänta på den motsatta effekten för länge.

Citronsaftfärgning är huvudreglerna.

Färgsträngar med citronsaft lämpar sig för ägare av mörkt och ljust hår. Men för att den ska bli så framgångsrik som möjligt bör hårfärgen vara naturlig och vädret utanför ska vara varmt och soligt. Du frågar, vad har vädret att göra med det? Och trots det faktum att du kommer att behöva sätta på de blöta strängarna i bläckblandningen och spendera på gatan ett tag.

Det klassiska sättet att lysa citronsträngarna

Traditionellt lysande hår med citron kräver ingen stor ansträngning. Förfarandet är tillgängligt även för tonåringar.

 • Keramiska rånar;
 • Keramisk skål;
 • citroner;
 • Varmt vatten (¼ kopp) eller balsam (1/4 kopp);
 • Sprayflaska.

Hur proceduren ser ut:

 1. Klem citronsaften i en keramisk rån. För långt hår behöver du en hel kopp med det här verktyget.
 2. Häll det i en skål och blanda med vatten eller balsam. För kemisk curling eller svår torrhet är det att föredra att ta andra strängen.
 3. Om du använde vatten, blanda blandningen och häll den i en vanlig spray. Avgå från rötterna 10 cm och bearbeta det översta lagret av hår längs hela längden. Det kommer att finnas två sådana sprutor, så använd inte all vätska.
 4. Om du bestämmer dig för att använda en balsam, håll dig själv med en pensel för att applicera färg och borsta trådarna med blandningen.
 5. Vill du markera de enskilda strängarna? Dampa bomullssvamp i citronblandningen och gå igenom håret.
 6. Gå ut och stanna i direkt solljus i minst en och en halv timme. På vintern kan klareringsförfarandet utföras i ett solarium, för det behöver du bara ligga i det i 5-7 minuter.
 7. Fortsätt nu med genomförandet av andra etappen och gå ut i solen i ytterligare en halvtimme.
 8. Skölj håret med vatten med ditt favoritschampo och smörj det med en mask, balsam eller fuktgivande olja.

Intressant kommer ljuseffekten att fortsätta efter slutet av proceduren under en hel tre veckor. Om du upprepar förtydligandet med citron med avundsvärd regelbundenhet kommer du att kunna uppnå sådana resultat:

Du kan bli en "naturlig" blondin - lätta ditt hår med citron! Lightening hår med citron hemma: teknik

Herrar föredrar blondiner...

Det är vad många kvinnor tycker.

Därför gå till kostnaden för en stor ansträngning, tid och pengar för att bli en av företrädarna för den blonda världen.

Tyvärr vet få personer att det blir lätt och enkelt att bli blondin. Du kan utföra denna enkla procedur hemma och med hjälp av en vanlig citron.

Lättnadshår med citron är ganska effektivt, förutsatt att alla steg följs ordentligt.

Citron Lightening: Hur Effektiv

På en tio-punkts skala, använder citron som en av ljusning metoder kan sätta en djärv tio. Många undrar hur en vanlig frukt kan påverka vårt hår? Faktum är att syran i citron har flera egenskaper. Till exempel tränger den fritt in i håraxlarna och förstör deras pigment. Det fungerar bara försiktigt och försiktigt, i motsats till kemiska färger. Dessutom, efter en viss tid, återställs det förstörda pigmentet, och vårt hår blir samma nyans, vilket inte kan garanteras av färgkompositioner av välkända varumärken. Brightening hår med citron är mest effektivt för ägare av blont och rättvist hår, men även mörkahåriga tjejer kan förvänta sig ett bra resultat. Lätta håret med citron ger dem garanterad nyans ett par nyanser lättare.

Citron Lightening Hair: Försiktighetsåtgärder

De tjejer och kvinnor som bestämmer sig för att lysa håret med citron bör komma ihåg ett antal enkla sanningar. Till exempel är koncentrerad citronsaft mycket aggressiv och kan förstöra hårets struktur. Citron kan orsaka torrt, skört och skadat hår.

Efter att ha lysat håret med citron, är det nödvändigt att använda stärkande och fuktgivande, närande masker, krämer och balm. Och det kommer bli nödvändigt att göra detta varje gång under badprocedurer. Om ditt hår redan är skadat är det bättre att inte använda citron för att lätta håret.

Det är bättre att skölja håret efter lättnad med citron med lite varmt vatten. Det rekommenderas att torka naturligt utan att använda en hårtork.

Kom ihåg känslan av proportioner när du lysar håret med citron. Naturligtvis kan det göra ditt hår glansigare, men det kan också bidra till deras förlust.

Det bör också förutses att om du lyser hela håret med citron, kan färgen bli samma som vid färgning av en banal hydroperiod. Det är nödvändigt att bearbeta endast deras övre lager.

Lemon Hair Lightening: Recept och Teknik

Det finns en mängd olika masker för att lysa håret med citron. Endast citron och standard ingredienser kan användas, många stylister rekommenderar att lägga till örter och medicinalväxter till sammansättningen av de ljusande citronmaskerna. Glöm inte att effekten blir bättre under inflytande av ultraviolett strålning.

Den klassiska masken för lättare hår med citron innehåller citronsaft och vodka i ett förhållande 1: 1. Applicera blandningen på hela längden av håret eller enskilda trådar. Efter detta, stå lite under solen. Vistelsen är begränsad till en halvtimme. Skölj håret med kallt vatten och behandla det med balsam.

Ett annat recept på lätta hår med citron är ganska lång, det är bra att resultatet blir länge. Från ett par citroner behöver du försiktigt pressa saften, rör den i en liter vatten. Varje gång efter att ha badat proceduren är det nödvändigt att tvätta håret med detta "citronvatten".

Du kan lägga citronolja och schampo. Tillräckligt ett par droppar. Shampoo med citronoljedroppar ska skakas före användning.

Det traditionella receptet för lättare hår med citron är bekant även till tonårsflickor. Det är enkelt och prisvärt. Citroner och varmt vatten eller hårbalsam behövs. Det första du behöver för att pressa saften av citroner. Det är lämpligt att använda keramiska rätter, i alla fall inte aluminium. Efter att saften har erhållits är det nödvändigt att blanda det med varmt vatten eller balsam. Från rötterna är det värt att dra sig tillbaka ett dussin cm, du behöver bara bearbeta det översta lagret av hår. Efter lättnadsproceduren rekommenderas att man spenderar åtminstone ett par timmar i frisk luft under direkt solljus. Om du tänder håret på vintern, använd solariumtjänsten. När håret tvättas från citronmasken med schampo, behandlad med balsam eller olja, behöver du stanna i solen i en halvtimme.

Effektiv mask med citron och kamille. För dess förberedelse behöver du juice av en medelstora citron, ett par matskedar av kamomill, ett glas vatten, några droppar lavendelolja. Alla ingredienser blandas och hälls kokande vatten. Lämna till infusionen i en halvtimme. Applicera den färdiga massan i 20 minuter till håret, tvätta sedan håret med schampo och behandla det med balsam.

Det andra maskreceptet med citron och kamille för att förbereda lite längre. 10 torkade kamomillblommor ska hällas med en kvart liter kokande vatten och lämnas för att komma upp i ett vattenbad i ca 25 minuter. Efter buljongen måste du kyla och passera genom en sil. Tillsätt två skedar av vegetabilisk olja och juice av medium citron. Applicera masken på håret i 50 minuter, skölj sedan med schampo.

Bättre ljuset med tillsats av rabarber. Denna växt ligger i trädgården av nästan varje värdinna. När man gör masker med citron och rabarber används 5 citroner, en stapel rabarberrot, en halv liter vinäger, kamomill, en stapel honung och ett halvt glas alkohol. Receptet är ganska komplicerat, så det är viktigt att korrekt uppfylla alla dess villkor. Kram juice från citroner. Skär rabarbern och hugga ihop med citronskal med en mixer. Blanda blandningen med ättika, koka. Koka 15 minuter, tillsätt kamille. När vår buljong har svalnat, skicka den genom en sil. Tillsätt honung, citronsaft och alkohol. För förtydligande förfarande späds vi med vatten i proportion 1 liter vatten: 1 sked buljong.

Koncentrerad citronsaft är ganska farlig för förtydligande, men när det används klokt är det ett panacea för mörkhåriga damer. För att lätta mörkt hår är det nödvändigt att applicera citronsaft i sin rena form till håret längs hela längden, torka sedan och tvätta med schampo. Glöm inte att använda en närande eller fuktgivande balm. Det rekommenderas att göra en sådan mask inte mer än en gång i två veckor, för att inte förstöra håret.

Citron kan göras essentiell olja, som också tjänar till att lätta håret. Tillsätt några droppar citroneter till ditt schampo och använd det som vanligt. Efter ett tag kommer ditt hår definitivt att lysa.

Du kan också lägga citronsaft med en hastighet på två skedar per liter vatten till ditt huvud skölj. Tack vare citronhåret blir det ljust, glänsande och mjukt.

Ett annat vanligt sätt att lätta håret är att blanda citronsaft med honung. Inte alla kommer att gilla detta recept, eftersom honung måste appliceras på håret, en klibbig massa kan dränera och orsaka obehag. Juice av två citroner blandad med två koppar honung. Om ditt hår är långt ökar du antalet ingredienser. Det är bra att blanda vikt och att applicera på torrt hår. Lämna i fem timmar. Skölj. Använd schampo och balsam är inte nödvändigt, eftersom honung har en fuktgivande effekt.

Blandningen av kefir med citron hjälper till att lätta håret. Blanda ägget med en stapel kefir, citronsaft och två skedar av brandy. Lägg till lite schampo i denna massa. Applicera blandningen på håret, lägg ett speciellt plastlock på toppen och linda huvudet med en varm handduk. Förfarandet utförs företrädesvis på kvällen. På morgonen tvättar du ditt hår och behandlar det med balsam.

Brightening hår med citron: orsakerna till misslyckanden

Trots det faktum att lättare hår med citron är en mycket effektiv metod, testad av mer än en generation av kvinnor, finns det en möjlighet att det inte kommer att få det rätta resultatet. Anledningen till detta är mycket vanligt.

Svart hår kan inte lysas med citron.

Resultatet av lättnad påverkar inte bara färgen utan även hårets struktur. Om håraxeln är tjock, kommer håret att bli lättare än värre.

Frånvaron av ultravioletta strålar. Åtgärden av citronsaft i processen att bli lättare aktiverar solen.

Använd citronsaft industriell produktion. Det är nödvändigt att använda endast nypressad citronsaft.

Om ditt hår är färgat eller permeerat, kommer citronfärgning inte att fungera.

Hur tänder håret med citron?

Den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett brett sortiment av kemikalier som du lätt kan lätta på håret. Detta kan göras både i stugan och hemma. Dessa verktyg är lätta att använda och kan på kort tid göra en brinnande brunett till en platina blondin. Men den största nackdelen med denna omvandling är svagt och sprött hår. För att hålla krullarna hälsosamma efter lätta, föreslår vi att vi uppmärksammar wonder frukten - citronen. Denna citrus kommer inte bara att göra dig blond, utan också spara pengar.

Princip för verksamheten

För första gången gjorde skönheter sin uppmärksamhet åt citrusfrukter i många århundraden före vår tid. Med det blev blondiner vitare varje gång, och brunetter förvandlades till varma röda haired temptresses.

Detta händer på grund av syra, som finns i citronjuice. Syra förstör melanin, vilket är det naturliga pigmentet i håret. Curls förlorar sin färg mycket långsamt, samtidigt som hårstrukturen bibehålls i originalet. Efter ett tag regenereras melanin och håret återfår sin naturliga färg.

Förutom färgning läcker citron håret och berikar det med vitaminerna B, C och A. Dessutom åtnjuter det krullarna med användbara spårämnen:

Citronprocedurer kommer inte bara att stärka rötterna i hårsäckarna, utan också ge håret glans och räta ut dem längs hela längden. Förutom allt ovan kommer citron att lindra dig av mjäll. På grund av dess effekt på hårbotten upphör den att producera talg, vilket provar utseendet av vita vågar. Hårblekning inträffar. Feedbacken om denna procedur är mest positiv.

Fördelarnas fördelar och skador

Användningen av citron hör naturligtvis till folkmekanismer. Och som alla folkmedicin är det mycket långsamt i sin inverkan. Efter det första ljusproceduren kommer du säkert att märka att ditt hår har fått en viss nyans. Den önskade färgen måste emellertid göras mer än en gång.

Lightening med sur citrus har både positiva och negativa egenskaper. Fördelarna med denna metod innefattar följande egenskaper:

 • Hårstångsstrukturen är bevarad;
 • glans visas
 • hårrötterna stärks
 • Ibland minskas fallet;
 • minskad hårighet;
 • mjäll försvinner
 • kan användas av gravida kvinnor.

Utan cons kan det tyvärr inte. Dessa inkluderar:

 • allergisk reaktion på citronsyra;
 • Tvätta håret efter att förfarandet tar lång tid.
 • Hårvård av hård kvalitet kommer att leda till hög styvhet;
 • rekommenderas inte för frekvent användning, eftersom du kan överdriva krullningar;
 • efter en tid återvänder pigmentet till sin naturliga färg.

Om du inte är rädd för de nackdelarna, vilket innebär att citronen lyser, så var god att börja bleka ditt hår. Men kom ihåg att beroende på önskad nyans av curls och den ursprungliga hårfärgen måste arbeta hårt. Du måste göra nth antal gånger för att få ett tillfredsställande resultat. Nedan följer några exempel på den slutliga versionen av hårskärmen efter citronfärgning:

 • beige med rödaktig nyans får skönhet med mörka bruna lockar;
 • lysande de ljusa bruna trådarna, du kommer att få en mörkblond färg med en glans av guld;
 • blond curl kommer att målas i ljusblond;
 • Vete frisyr garanterad redhead;
 • mörka blondor kommer att kunna omvandlas till blonda skönheter utan det minsta ledet av yellowness.

Viktiga regler

Processen med blekning med citron är inte komplicerad. Han kan även ungdomar som enkelt kan genomföra det hemma, vilket ger frisyren sin. Och viktigast av allt, kan föräldrarna inte oroa sig för att en sådan förtydligande inte kommer att skada, och den naturliga hårfärgen kommer tillbaka efter ett tag.

Men fortsätt inte att bleka citronsyra utan hänsynslöshet. Detta är fortfarande en syra, och många människor kan vara allergiska mot det. De flesta vuxna har antagligen redan studerat sina kroppar och vet om de har en reaktion på citron eller inte. Även om över tiden förändras allt. Och om du tidigare inte hade någon allergi mot citrus, kan det efter några år uppstå.

Därför, innan du börjar lätta citronsaft, kontrollera din hud för en allergisk reaktion.

Acid susceptibility testas mycket enkelt. För att göra detta, sätt lite citronsaft på öronloben och vänta på resultatet. Om efter en timme allting är i ordning, så kan du börja klargöra. Men först kommer vi att studera vissa regler i denna process:

 1. Håret måste vara friskt, så det finns ingen bräcklighet, torrhet.
 2. Citronsaft torkar lockar. Skölj håret noggrant efter blekning. Fyll på hårmaskor med en fuktgivande och närande effekt. Gör dem regelbundet för att återställa låsens normala tillstånd.
 3. Citronfärgning rekommenderas endast för hår som aldrig har färgats.
 4. Vid tidpunkten för färgning, se till att syran inte kommer in i ögonen.
 5. När blekningsprocessen är klar, låt håret torka utan hårtork.
 6. Älskare av poolen måste skjuta upp sitt besök högst en vecka. Klor och citron är inte särskilt vänliga. För att inte förstöra förtydligandet, undvik därför en sådan kontakt.

Om det med en allergisk reaktion på citrus är allt bra, fortsätt sedan med blekning. Dam med hårt hår måste göra en förkropp som mjukar håret. Vi köper inte en citron, men flera beroende på hårvolymen. Var noga med att klämma saften från naturlig frukt och inte köpa i påsar. Applicera citronsyra i håret mycket, för att inte missa en enda sträng.

För citronproceduren är det bäst att vänta på soligt väder. Solen kommer att förbättra ljusstyrkan. En timme kommer att räcka till. Efter alla manipuleringar glöm inte bort den fuktgivande masken.

medel

Recept för lättare hår med mycket citron. Nedan är ett exempel på de mest populära metoderna för färgning hemma.

Som regel, för att klargöra utanför salongen, använd citron eller ämnen som erhålls efter bearbetningen: citrusyra och eterisk olja. Det är möjligt att använda som en ren produkt, och i kombination med ytterligare ämnen.

Oavsett vilken produkt du väljer, förbereda nödvändiga armaturer för blekningsprocessen. Få en speciell färgborste. Om detta inte är möjligt, kommer en bomullsplatta att göra. En plast eller keramisk behållare krävs för att vätskan ska målas. Sprayer kommer att förenkla appliceringen av blandningen över hela längden av håret.

Citrusjuice utan tillsatser är en mild färgning. Curls lyser en eller två toner.

Steg för steg instruktioner:

 • en dag innan proceduren inte tvättar ditt hår
 • ta 4-5 frukter och pressa saften ut ur dem
 • häll det i sprayflaskan (om krökorna är torra, måste du lägga till några matskedar hårspolning);
 • Våt inte håret innan du applicerar saften.
 • strö alla krullar med mycket vätska;
 • Wrap inte ditt huvud (ultravioletta strålar ska fritt påverka det behandlade håret, öka ljusningen);
 • lämna håret i denna form under en tid, vilket beror på krullarnas tillstånd: Mörkt intakt hår tar ungefär 12 timmar, tillräckligt skört i några timmar;
 • tvätta håret med schampo och skölj med balsam;
 • upprepa förtydligande helst efter 7 dagar, och så vidare varje gång tills önskat resultat uppnås.

Lättnad med citronsyra är ett mer radikalt sätt, eftersom det i sig är ett koncentrat. Lightening kommer att hända snabbare, men krullarna blir torra.

Handlingsalgoritmen liknar den första metoden. Endast metoden för att bereda en vätska för färgning skiljer sig: en matsked syra späds i två liter vatten. Vatten ska vara varmt så att substratets kristaller löser sig snabbare.

Citron eterisk olja hör också till den radikala metoden, eftersom håret blir mycket torrt efter exponeringen. Han kommer dock till pigmentet mycket snabbare och lättare än juice och syra.

Färgning princip:

 • Tvätta håret med schampo med tillsats av eterisk olja, cirka fem droppar;
 • torra lockar;
 • Applicera 3-4 droppar olja längs hela kammen;
 • kamma ditt hår
 • låt dem torka naturligt;
 • Det rekommenderas att endast klara avklaringen med eterisk olja om en vecka.

Alla tre produkterna appliceras på håret med en sprayflaska. Många kanske undrar: varför bereder du då en speciell pensel för färgning, en bomullsplatta? Allt beror på hur mycket du kommer att lätta. Naturligtvis, för hela huvudet nog spridare. Men om du behöver måla några krusar, då skulle en bomullsplatta vara perfekt. Borsten är lämplig när man använder en vätska med tillsats av en balsam.

Skölj håret med rent vatten, ibland läskas till.

Under den århundraden gamla historien om citronklarering har ett tillräckligt antal maskrecept ackumulerats för att lysa citronbaserat hår. Det visar sig att citrus går bra med många produkter. Sådana masker kommer inte bara att lätta krullarna utan också närma dem med ytterligare användbara vitaminer.

Kanel + citron

En fullständig mask erhålls från dessa produkter, om du lägger till olivolja för dem. proportioner:

 • citron - 1 st.
 • Kanel - 3 msk. l.
 • olivolja - 6 msk. l.

Alla blandas och appliceras på håret från rutt till spets. Dölj lockar under en speciell keps och linda i en handduk. Underhålla tre timmar, förutsatt att håret inte är skadat. För sköra krullar är det tillräckligt att gå i den i en timme. Skölj sedan huvudet med rent, varmt vatten.

Honung + Citron

Liknande den tidigare masken, lägg till olivolja. Blanda alla ingredienser i lika stora mängder före bildandet av en mushy blandning. Blanda inte blandningen med en metallsked, annars riskerar du att resultera i en grön nyans på håret. Det kommer att vara bekvämare att applicera honung-citron komposition med en pensel eller bomullsplatta, dela håret i strängar. Därefter samlar du krullar i en bulle och gömmer dig under en plastlock. Sedan sätter vi på huvudet med en handduk i fyra timmar. Då fortsätter vi att shampooing, inte glömma att mjuka håret med balsam.

Med hjälp av detta recept rekommenderas att flera villkor följs:

 1. Innan honung-citronmaskan appliceras måste den värmas upp. För att göra detta, placera behållaren med blandningen i en het gas eller elspis och vänta i 20 minuter.
 2. Planera en förtydligande för helgen. Faktum är att masken inte tvättas av första gången, du måste tvätta håret flera gånger.
 3. Om du är allergisk mot honung rekommenderar vi inte att du väljer den här metoden.
 4. Hårbotten bör vara fri från repor och rodnad.

Kamille + citron

Detta recept kommer att vädja till älskare av vete färg. Håret kommer inte bara att lysa upp ett par toner, men glittrar med gyllene toner. Brunhårig får en kopparskugga.

Förbered först kamilleinfusionen: två matskedar av kamomillblommor häll ett glas kokande vatten och lämna det för att infusera. Medan infusionen kyler, pressa saften från en citron. Sedan blandar vi två vätskor och vi fyller i allt i en spruta. Spraya lockar längs hela längden.

Intacta lock är bäst kvar i 12 timmar, skört - i ett par timmar.

Kefir + Citron

En mild mask som inte bara kommer att lätta håret, utan också stärka det. Frisyr kommer att se frisk ut, inte överdriven.

Det kommer att ta:

 • kefir - 4 msk. l.
 • citron - 1 st.
 • ägg - 1 st.
 • Vodka - 2 msk. l.
 • schampo - 10 ml.

Kram saften från citronen och blanda den med alla resterande komponenter. Borsta för att färga håret, applicera blandningen längs hela längden. Vi lägger en plastlock på huvudet och gömmer alla krullarna under den. Vi täcker våra huvuden med en handduk och går i denna form i ca åtta timmar.

Skötsel efter proceduren

Citron, som något verktyg, ändrar hårets struktur, och inte alltid i positiv riktning. För att korrigera de brister som uppstår efter ett sådant förfarande (bräcklighet, torra krökor) är det därför nödvändigt att ta hand om krullarna efter förtydligande.

rekommendationer:

 • köpa en kam från horn (till exempel får, getter, ox) eller trä;
 • Försök att välja ett schampo av naturliga ingredienser för att tvätta håret.
 • mjukna krullar sköljning - detta är en av de viktigaste villkoren för vård;
 • regelbundet skämma deras hår närande och återfuktande masker, stör inte och återställa;
 • Glöm håret och torka trådarna på ett naturligt sätt.

De som har försökt klargöra med citrus kommer att bekräfta att du inte kommer att se en radikal förändring av hårfärgen. I bästa fall kan blondor få en mjuk övergång från omkroppade rötter till färgade lockar. Brunetter kommer att kunna vara nöjda med gyllene vete nyanser.

Självklart är det självklart att välja citrusklaration eller inte. Men om du sätter hårets hälsa på vågorna, har du råd att åtminstone en gång i ditt liv försöka ett hundraårigt skönhetsrecept.

Citron Lightening Recept

Lättnad med hjälp av syntetiska droger påverkar hårets tillstånd negativt. Gör krullarna mer gyllene och behåll deras hälsa genom att använda naturliga blekmedel. En del av dem är citronsaft. Det kan inte sägas att det är helt säkert för hårets huvud, men när det används korrekt, påverkar citrus citrat försiktigt strängarna. Vi kommer att förstå hur man lättar håret utan att skada strukturen med hjälp av citron och andra naturliga medel.

Principen för operation och resultat

Varför är lockar missfärgade under påverkan av juice? Den innehåller äppelsyra och citronsyror, som tränger in i håraxeln och delvis förstör det naturliga pigmentet - melanin. Till skillnad från kemiska reagenser tar de inte bort det helt. Lightening visar sig vara mjukare, men mindre stabil - efter ett tag återställs melanin, och strängarna förvärvar sin naturliga färg.

Att lysa håret med citron är inte ett snabbt och radikalt förfarande. Curls förlorar sin ton mycket långsamt. För att uppnå en signifikant effekt krävs flera förfaranden.

Slutresultatet av sådan färgning beror på hårets initiala nyans:

 • mörkt brunt hår blir kastanjebrunt;
 • ljusbrun - mörkbrun med en guldglans
 • mörkblond - ljusbrun;
 • rödvete;
 • mörkblond - blond utan yellowness.

Efter varje sessions citronblekning lyser krullarna med 1-2 toner.

Flickor med svart hår bör inte använda juice - effekten kommer knappt att märkas.

Viktiga regler

Hur lättar du håret med citronsaft med minimal risk? Det är nödvändigt att följa följande regler:

 1. Medel kan endast appliceras på ett ommålat hår.
 2. Juice har en torkningseffekt, så efter applicering måste du skölja noggrant, liksom regelbundet applicera fuktgivande och närande maskor.
 3. Det är viktigt att undvika att få koncentrerad juice på ögonets hud och slemhinnor.
 4. Inom några dagar efter proceduren får citronhår inte komma i kontakt med klor, därför bör poolbesök skjutas upp.
 5. Det rekommenderas inte att applicera denna metod på skadat, övertorkat och sprött hår, deras tillstånd kan förvärras.
 6. Efter förtydligande bör krullarna inte värmas upp med hårtork - låt dem torka naturligt.

Tänk på de mest populära sätten att bleka håret med citron.

Denna metod kan endast tillämpas under den varma årstiden, eftersom det innebär en lång vistelse i direkt solljus. Ultraviolett är en katalysator, det accelererar förstörelsen av melanin genom syror.

 • citroner - 4 frukter (för hår av medellängd);
 • citrusjuicer;
 • atomizer;
 • keramisk skål;
 • varmt vatten eller hårbalsam - 0,25 kopp.
 1. Kram saften från citronerna med en juicepress eller manuellt. Använd det andra fallet endast av icke-metalliska enheter.
 2. 5 cm
 3. För noggrannare förtydligande, blanda saften med balsam och applicera på trådarna med en pensel.
 4. Gå ut i solen i 1,5-2 timmar efter att ha smurt ut de utsatta områdena av kroppen med en skyddande kräm.
 5. Återgå till rummet, och efter 1,5 timmar, ersätt igen remsan under ultravioletta strålar i ytterligare 30 minuter.
 6. Tvätta huvudet med kallt vatten och schampo. Applicera fuktgivande balm. Förfarandet bör inte upprepas mer än en gång i veckan.

Den andra varianten av "sol" citronklarering är smörjningen av enskilda strängar med en skiva frukt för att få en höjdpunktseffekt. Det är lättast att genomföra på stranden.

Lättnadshår med kanel tillåter inte bara att ge krullarna en guldton, men för att göra dem mjukare, silkeslen och stark. En trevlig bonus av sådan färgning är en god smak som kommer att bestå i flera dagar.

 • juice av en citron
 • kanel - 3 matskedar pulver;
 • hårbalsam - 6 matskedar.
 1. Blanda kanel och citronsaft i en keramisk skål och lägg sedan till balsam.
 2. Sprid kompositionen på fuktigt rent hår över hela längden, utan att påverka hårbotten.
 3. Wrap curls i polyeten och terry handduk.
 4. Efter 4-6 timmar sköljer du produkten med schampo och borstar håret med balsam.

Lättnadshår med kanel och citron fungerar bäst på ljuskrullar - de får ett gyllene glöd. Kastanjkärnor kan bli röda. Graden av missfärgning kan justeras genom att ändra maskintidens användning.

Alkohol ökar den avfärgande effekten av syra, och normaliserar även hårbotten i hårbotten.

 • citronsaft - 60-70 ml;
 • Vodka - 60-70 ml.
 1. Blanda vodka och citronsaft grundligt.
 2. Mätta håret med botemedlet över hela längden, förutom hårbotten.
 3. För mer intensiv förtydligande, gå ut i solen i 30 minuter.
 4. Om du vill få en mjuk missfärgning, linda håret i en handduk och vänta på samma gång.
 5. Skölj blekt hår och fukt med balsam.

Vodka mask med citron är kontraindicerad för tjejer med svagt hår.

Rabarber Recept

Rabarber är en växt med vilken den kan ges en ashy, gyllene eller halm subton till de blonda krullarna. Det missfärgar inte bara, men läker också håret, vilket gör det glänsande och silkeslen.

 • citroner - 4 frukter;
 • rabarberrot - 30 g;
 • äppeläger - 0,5 liter;
 • torra blommor av kamomill och kalendula - 20 g;
 • honung - 50 g;
 • alkohol - 50 g
 1. Välj saften från citronerna och krossa köttet och skäll i en mixer tillsammans med rabarber.
 2. Häll gruelen med ättika, koka i 10 minuter, tillsätt halvparten av saften, tillsätt torra blommor, blanda allt och koka i ytterligare 5 minuter.
 3. Städra buljongen efter kylning och komplettera den med honung, alkohol och resterande juice.
 4. Häll produkten i en glasfat med lock och förvara i kylskåpet.

Använd kompositionen på två sätt:

 • skölj håret efter varje tvätt, förutspädning 1 sked i 1 liter vatten;
 • Applicera koncentratet på enskilda trådar, vänta på deras naturliga torkning och skölj med kallt vatten.

Mask med kamomill

Kamille är ett välkänt naturligt ljusmedel som närmar och fuktar håret och desinficerar även hårbotten. Tack vare avkokningen av denna växt blir ljuskrullarna gyllene.

 • citron - 1 frukt;
 • kamilleblommor - 2 matskedar;
 • vatten - 200 ml;
 • lavendel eterisk olja - 3 droppar;
 1. Kram saften ut ur citronen, tillsätt kamomill och kokande vatten till den.
 2. Efter en halvtimme av infusion, spänna blandningen och droppa den eteriska oljan in i den.
 3. Applicera produkten på vått hår i 15-20 minuter.
 4. Tvätta håret med schampo och borsta det med balm.

För gradvis och noggrann förtydligande kan du lägga till några droppar citronolja till schampo. Stärka effekten som erhållits genom sköljning med citronvatten (1 stor sked juice per 1 liter vätska).

Tips om att lysa håret med citron och andra naturliga produkter kan erhållas genom att titta på videon:

Citrons missfärgning är ett utmärkt sätt att lätt korrigera färgen på det naturliga blonda håret. Med en rimlig användning av citrus, kommer krönorna inte bara att lysa, men också bli mer lysande, och kommer också att hålla färska längre.Nästa Artikel
Egenskaper av toning hår efter förtydligande