Hur lätta håret svart?


Raven vinge färgkrullar gör en kvinna strikt och mystiskt. Men en sådan skugga kan lägga till några extra år. Och vad händer om resultatet av en radikal bildändring inte gillar? Hur tar man svart hårfärg snabbt och utan skada?

Allmänna tips och knep

För att inte skada strängarna, för att återvända den naturliga färgen till håret, måste du ta hänsyn till vissa nyanser.

Rekommendationer för att avlägsna svart färg från hår:

 1. Om henna och basma-baserade kompositioner valdes för färgning är det nästan omöjligt att bli av med den mörka färgen.
 2. För försvagat och tunt hår kan inte appliceras sura lysmedel, läsk och ammoniak - detta leder till en stark förlust. Det är bättre att använda produkter från örter och andra naturliga ingredienser.
 3. Tvätta baserade på syror och läsk kan appliceras 1-2 gånger om året, annars kommer krullarna att bli mycket torra, sköra.
 4. Efter eventuell ljuskomposition måste du använda balsam, använda mjuka, neutrala schampon.

Du bör inte försöka återställa hårets naturliga skugga snabbt - rush kan orsaka irreparabel hårskada, det kommer att ta lång tid att återställa strängarna.

Hur lättar håret i salongerna?

Om krullarna är svartmålade, kommer färgen på ljus nyanser inte att tas. Du måste först ta bort det svarta pigmentet med trådar. För att göra detta kan du kontakta de professionella eller använda hemlagade recept.

När du tar bort den mörka färgen i hytten jämnt täckta strängar med en speciell kemisk beredning. Men även erfarna mästare kan inte alltid förutsäga vad slutresultatet kommer att vara efter tvättning.

Vilka metoder används i salonger:

1. Missfärgning med speciella formuleringar gör det möjligt att göra mörkt hår 3-4 toner lättare. Verktyget appliceras på strängarna, utan att påverka de regrowna rötterna. Ofta, efter blekning blir krullarna rödaktiga, det kan bara målas om 12-14 dagar. Den största nackdelen är att höga ammoniakhalten i sådana produkter orsakar starka allergiska reaktioner, krullarna blir sköra och börjar falla ut intensivt.

2. Oxiderande färgämnen - ett mycket aggressivt sätt att tvätta svart färg från hår. Men de är mindre effektiva, förstör starkt krullarnas struktur.

3. Markering, färgning, ombrefärgning - alternativa och relativt säkra metoder för blekning. Individuella strängar blir gradvis lättare, frisyren ser mer voluminös ut, med tiden kan du uppnå en jämn, ljus kröning och samtidigt behålla sin längd och hälsa.

4. Hårklippning är en radikal metod som gör att du kan prova på en ny bild med en kort hårklippning.

Professionella hemvårdsprodukter

Som ett alternativ till att gå till salongen kan du använda professionella brickor eller korrigatorer för krullarnas mörka färg hemma.

 • Färg av - Estel tvätt, en av de senaste utvecklingen för att bli av med svart. Ger dig möjlighet att ta med ett mörkt pigment hemma, men inte bryta mot strängarnas struktur.
 • Professionellt verktyg från företaget Brelil - fungerar snabbt, efter en halvtimme kan du lätta trådarna i flera toner.
 • E'fassor från L'Oreal - fungerar försiktigt för att helt missfärga hår hemma, det tar 3-5 procedurer.
 • Brightener Company Syoss - Det finns 3 typer som skiljer sig åt i graden av påverkan på trådarna. Den minst koncentrerade produkten gör krullarna 1-2 toner lättare. Det starkaste läkemedlet lyser upp trådarna med 9-10 toner.

Du kan förbereda en tvätt själv, som inte bara kommer att bli av med svart, utan också bli en blondin. För att förbereda lättnadsmedlet hemma måste du blanda i lika delar peroxid och pulver Supra eller Blondoran. Sprid blandningen jämnt genom håret, 0,5 cm från rötterna. För ett mer enhetligt blekningsbehov att vika varje sträng med folie. Tvätta håret med ett milt schampo efter 45 minuter.

Proceduren bör utföras tre gånger - efter den första tvätten blir hårfärgen ljusröd, så börjar den gradvis lysa. Efter blekning är klar kan strängarna färgas till önskad nyans.

Säkert sätt att lätta håret

Hemma är det lätt att göra ett mildt medel för att bli av med svart på grundval av naturliga oljor. Denna metod kan inte kallas fort, men det kommer att göra nyanser av strängar ljusare, läka och stärka krullarna. För att utföra oljepackningen behöver du 2-3 gånger i veckan.

Vilka oljor kan användas:

Du måste ta 15-40 ml olja, värma den i ett vattenbad, applicera det varmt på torrt, smutsigt hår. Wrap ett huvud med en polyetenpåse och en handduk, regelbundet måste du värma upp handduken med en hårtork. Håll masken ska vara minst en timme, och det är bättre att lämna hela natten. Oljorna ritar konstgjorda färger från håret, återför den naturliga nyansen till strängarna.

Hemma kan du använda effektiva masker för att ta bort svart hårfärg utan skada eller använda praktiska verktyg.

Tvåltvål är en alkalisk produkt som snabbt neutraliserar konstgjorda färgpigment. Det är nödvändigt att tvätta håret med schampo, slå ett stabilt skum från tvålen, fördela det jämnt över hela längden av håret, lämna i 3-5 minuter. Skölj strängarna bra med varmt vatten, tvätta dem igen med schampo. Nackdelen med metoden - färgen tvättas inte alltid jämnt, efter det att håret första gången kan vara spottigt.

Soda verkar på hår av svart färg som en skrubba, tillåter att eliminera färgpigment. Det är nödvändigt att blanda salt och läsk i förhållandet 1:10. Blandningen späds gradvis med varmt vatten tills du får en tjock homogen massa. Det ska fördelas över alla lås, huvudet ska värmas och lämnas i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt, skölj med örtavkok.

Mjölkbakterier kan bryta ner färgpigment. Kefir-masken hjälper till att göra strängarna ljusare, återställa den skadade strukturen på strängarna. För andra sätt att använda kefir för hårbehandling, läs recensionen av kefirmasker för hår.

 • någon fettkaka - 500 ml;
 • olivolja - 10 ml;
 • regelbundet salt eller hav - 10 g;
 • rå äggula.

För att kombinera alla komponenter, för att fördela tyngden på alla lock, för att värma ett huvud med en matfolie och en handduk. Masken kan tvättas bort efter 40 minuter, för att förbättra effekten och eliminera den obehagliga lukten, kan du skölja trådarna med kamilleavkokning.

Kanel är ett svart lättmedel som närmar och förstärker strängarna. Blanda 30 g kanelpulver och varm honung. För oljigt hår, lägg till 1 äggvita, om håret är torrt - 1 äggula. Slå blandningen till en homogen konsistens, applicera på trådar, lämna i 2 timmar. Du kan göra proceduren 2-3 gånger i veckan.

Citronsaft hjälper till med att återvända med ljusfärg. Mala avskalad frukt i en mixer, fördela massan i alla lockar, värm huvudet. Efter 30 minuter, tvätta av masken, applicera bördolja på trådarna. Efter en kvarttimme kan du tvätta håret på vanligt sätt.

Regelbunden askorbinsyra hjälper till att återställa hårets naturliga färg. Blanda 20 tabletter av vitamin C med 120 ml schampo, använd vitaminborttagning för daglig hårtvätt. Metoden fungerar långsamt, strängar lyser gradvis, men jämnt. Detta schampo kommer att bevara hårets hälsa, stärka dem, påskynda tillväxten.

Det är svårt att göra färgen lättare utan hårskador. Användningen av professionella och folkliga metoder tillåter inte alltid att få det förväntade resultatet. För att bevara hårets skönhet och hälsa är det bättre att välja alternativa sätt - hårklippning, lättnad av enskilda strängar.

Så tvättar du snabbt den svarta färgen från håret

Ju mörkare färgen desto svårare är den att ta bort. Vad kan vi säga om svart: På grund av att fastigheten tränger djupt in i stångens struktur är pigmentet ganska motståndskraftigt, dåligt tvättat. Det är därför du måste tänka bra innan du färgar håret i en viss nyans: är det verkligen nödvändigt? Kommer det övergripande utseendet att se harmoniskt ut? Om det blev klart att den mörka färgen inte är ditt öde, är det för sent, men ha inte bråttom för att bli upprörd. Det finns flera metoder som låter dig tvätta av färgen och återställa den ursprungliga tonen till håret.

Metodöversikt

Det bästa alternativet att bli av med hartsfärgen är att använda en frisörfärgers tjänster. Att vara kompetent i denna fråga och baserat på hårets skick, kommer han att erbjuda det bästa sättet att uppnå detta. Till exempel:

 • missfärgning med speciella kompositioner - upp till 4 toner kan bli ljusare, men på grund av den höga ammoniakhalten används sådana medel inte på skadade lockar;
 • behandling med oxiderande färger - svart färg kommer att minska svårighetsgraden av 1-2 nyanser; Tekniken anses dock vara aggressiv, eftersom användningen endast är tillåten på friskt hår.
 • markering / färgning - inte som skadliga förfaranden som tidigare, eftersom enskilda strängar utsätts för kemisk exponering; Som en bra bonus får håret ytterligare volym; minus - enhetlig ljussättning är endast möjlig med tiden;
 • genom att skära av - ett radikalt sätt att bli av med svarthet, men utan hårskada; Det enda tillvägagångssättet: "försök" en ny bild med en kort hårklipp är tillåtet först efter att rötterna växer.

Ett alternativ till att gå till en skönhetssalong är att använda professionella tvättar hemma. Med hjälp av dem kan du snabbt få oönskad färg, men i början är det värt att välja vilken princip blekningen kommer att inträffa. Om genom avkapning det är möjligt att tvätta bort det svarta färgämnet från håret genom att kombinera molekylerna i kompositionen med pigmenten och trycka ut dem. I de fall där standard missfärgning är planerad, kommer både konstgjorda och naturliga pigment att avlägsnas från stångens struktur. Det är av den anledningen att trådarna efter proceduren förvärvar en rödaktig nyans.

Den bäst köpta och med rätta förtjänat uppmärksamhet innebär att tvätta oönskade hårfärger är:

 • Efassor (plockningseffekt) och Eclair Clair (blekande effekt) från L'oreal;
 • Brelils Colorianne Prestige (avfärgningsmedel);
 • Färg av från Estel (reduktionsmedel + katalysator + neutraliserare).

Du kan prova intensiva ljusare (igen, när det gäller friskt hår och skötsel i framtiden). Till exempel, Syoss, i varumärkets lineup finns det fyra typer av dem, som skiljer sig i graden av påverkan på texturen och den faktiska hårfärgen. Den minst koncentrerade produkten nr 10 lyser upp till 4 toner, den starkare åtgärd nr 11 - vid 6, från serien "intensiv" nr 12 - 7-8, "ultra" nr 13 - med så många som 9.

Ett annat sätt att uppnå ren blond är att blanda i lika delar av 9% väteperoxid och Supra eller Blondoran pulver. Den slutliga massan bör appliceras på krullarna och undviker kontakt med huden. I detta avseende är det mer lämpligt att utföra proceduren med handskar, och fördelningen i sig bör startas genom att gå tillbaka från rötterna på 0,5 cm. För att uppnå jämn förtydligning är det bättre att vikla varje bearbetad sträng med metallpapper (mat eller professionell folie). Efter 40-50 minuter ska kompositionen tvättas av med mycket vatten med ett mildt schampo. För att erhålla önskad ton är det ofta inte tillräckligt med en session. Denna blandning ska användas 2-3 gånger, eftersom håret blir ljust rött efter den första tvätten, det tar en sällsynt färg.

Hur tar man svart hårfärg snabbt och utan skada samtidigt? De angivna teknikerna bekräftar bara omöjligheten av sådana: antingen måste de missfärgas på ett eller annat sätt, vilket orsakar skador på stavarna, eller de kommer att kunna hålla strukturen intakt, men då kommer förklaringsprocessen att bli gradvis längre.

De bästa hemmen

Vegetabiliska oljor (oliv, lin, mandel, burdock) har förmåga att "dra" artificiella färgämnen, eftersom omslag med dem rekommenderas för enkel färgkorrigering och i fallet med en kamp med en fullständigt oönskade skugga. Före förfarandet måste substratet i mängden 30-40 ml uppvärmas. Det är nödvändigt att applicera det på torra, smutsiga lås, utan att gnugga in i hårbotten, för att inte prova greasiness. Efter att ha bearbetat alla krullarna med olja, bör du sätta på ett uppvärmningslock, genom vilket det periodiskt är nödvändigt att värma håret med en hårtork. Efter 1,5-2 timmar kan kompositionen tvättas bort. Även om vissa användare skriver att det är bättre att lämna allt på natten. Det är lämpligt att göra sådana omslag 2-3 gånger i veckan, förutsatt att dermis inte är för fet.

Mjölkbakterier är benägna att splittra färgpigment, därför kommer kefirmask säkert att hjälpa till att få ut (men inte omedelbart) den svarta färgen. För beredningen krävs att drycken, fermenterad med svampar, tar i sig 400-500 ml. Till honom kommer att behöva lägga till rå äggula, 10 g av något (hav / bord) salt och samma mängd olivolja. Alla komponenter är väl blandade och fördelade i lås i 40 minuter. Kapslingsisoleringen är nödvändig både för termisk påverkan och för att förhindra spridningen av kompositionen. Sessionsfrekvensen liknar föregående recept.

 • Behandling av tvål.

Hushållspapper - alkalisk produkt, och neutraliserar därför färgämnen fullständigt. Det ska piskas i ett stabilt skum, applicera på hela längden av håret med en kam och stå i 4-5 minuter. För dehydratiserade trådar rekommenderas inte denna metod, eftersom tvål har en torkningseffekt. Antalet procedurer - två gånger i veckan (tre gånger - med mycket fet hud i hårbotten).

 • Skrubba på soda och salt.

Svart färg är rädd för läsk, eftersom det är kaustisk alkali. Och i kombination med salt kommer effekten av ämnet att öka många gånger. Båda komponenterna måste tas beroende på hårets längd och densitet. Men deras förhållande bör alltid vara 1:10 (salt: läsk). Torka blandningen bör gradvis, så att den inte löser sig helt och förvandlas till en tjock mush. Den appliceras på locken under sträckfilmen och handduken i 30-40 minuter. Sådan skrubbning tillåts upp till 4 gånger om 10 dagar.

De beskrivna salon- och hemmagjorda metoderna för avlägsnande av svart hår är endast effektiva om färgningen gjordes med ammonium / ammoniakfria pigmentformuleringar. När du använder henna, Basma, garanterar ingen metod (särskilt professionell) utmärkande.

Om du blir av med svart färg uppstod genom missfärgning, lättnad och andra aggressiva medel, krullar behöver särskild vård. Till exempel, hemma kan du göra speciella regenererande masker, använda mjuka, neutrala schampon och, efter att ha tvättat, använder huvudet balsam och balsam. I estetiska centra är det inte överflödigt att genomgå ett förfarande för cautarization - behandling av strängar med terapeutiska och kosmetiska kompositioner. På grund av detta kommer rötterna och stavarna att vara mättade med användbara bioelement, deras skalor är "förseglade" och hårets skugga kommer att få en hälsosam glöd.

Hur bli av med svart hår utan skada

Regelbunden förändring av utseende och bild som helhet är det obestridliga privilegiet för allt rättvist sex utan undantag. Det vanligaste sättet att göra dig "annorlunda" är hårfärgning. Enligt statistiken är färgerna på den svarta vingen och blonda kardinalen i hela färgområdet. Men om blondinen när som helst kan välja en annan färg eller till och med bara en nyans så kommer hon att kunna göra det med liten ansträngning. Vad kan man säga om brunetter. Och ändå, hur bli av med svart hår?

 • 1. Metoder för att avlägsna färgen från håret
 • 2. Det mest populära och effektiva sättet
 • 3. Hem tvättmetoder
 • 3,1. Honungsmask
 • 3,2. Citronmask
 • 3,3. Kefir mask
 • 3,4. Soda mask

Metoder för att avlägsna färgen från håret

Idag finns det flera metoder och ett sätt att ta bort svart färg från håret. Men med all mångfald kan de säkert definieras i två huvudgrupper:

 • avlägsnande av svart färg från locken med hjälp av professionell kosmetika;
 • bli av med färgen på ravnens vingemetoder.

Brunetter som bestämmer sig för att ändra sitt utseende, brukar söka professionell hjälp i skönhetssalonger, frisörer och skönhetssalonger. Med sina erfarenheter kan mästare nästan omedelbart säga att slutresultatet blir oförutsägbart. Faktum är att olika faktorer påverkar avlägsnandet av svart pigment från trådarna:

 • Krockens struktur.
 • Kvaliteten på den använda färgen.
 • Den tidigare frekvensen av hårfärgning.
 • Färgets exponeringsperiod på håret.

Så du borde inte bli upprörd och uttrycka missnöje med resultatet. Det är bättre att ha tålamod och förbereda dig psykologiskt för det faktum att den svarta färgen kommer att visas med långt hår och systematiskt. Frisörer för detta ändamål använder endast professionella förberedelser - tvättar. De är indelade i:

 • blekmedel;
 • syra tvättar.

Den senare kan användas även hemma. Hopp om ett omedelbart resultat är fortfarande inte nödvändigt, det kommer inte. Eventuell tvätt kommer missfärgade strängarna bara några få toner. Från den brinnande brunetten får man en rödhårig skönhet. Men hur är det med de kvinnor som inte kan stå i den röda färgen? Det finns flera väldigt radikala sätt:

 • kort hårklippning Denna metod kan verka blasfemisk för många, men det kommer definitivt att bli av med det svarta pigmentet. Växande hår kommer att vara helt naturligt;
 • peruk. Detta är det mest demokratiska sättet att dölja effekterna av brunetter. Även om han är fylld med flera "fallgropar". En peruk av konstgjort hår kan absolut inte andas, så det skapar en negativ växthuseffekt på hårbotten, vilket i sin tur leder till problem med trichologi. Tja, en peruk av naturligt hår kostar mycket pengar.

Om varken en hårklippning eller en peruk blev ett alternativ, behöver du bara vänta eller återväcka kosmetiska produkter.

Det mest populära och effektiva sättet

Så tillbaka till vårt "får". Inget behov av förtvivlan och tro att en brunett är en mening. Nej, den moderna kosmetologinäringen erbjuder ett ganska brett utbud av tvättar. Följande syraberedningar är bland de mest populära och följaktligen effektiva:

 • Vitalitys blekningsolja.
 • "Färg av" från Estel parfym varumärke.
 • "Art Color Off" -produktion Vitalitys.
 • "Remake Color" från kosmetikföretaget Hair Light.
 • "Colorianne Color System", producerat av Brelil.
 • "Remover" remover släppt av Dikson varumärke.
 • "Oxy Reload" -produkt från kosmetisk tillverkare Selective.

De företag som producerar alla dessa tvättar anger att något av deras medel inte gör mycket skada på håret. Men de varnar för att du kan använda borttagaren inte mer än en gång varannan vecka. Efter varje förfarande ändras krullarnas färg till mindre intensiv. Till skillnad från blekningsprodukter är sura produkter inte aggressiva, de innehåller inte ammoniak och påverkar inte den naturliga hårfärgen. Deras handlande bygger gradvis på det konstgjorda färgpigmentets sträckning. Dessa tvättar kan användas hemma. Efter deras tillämpning behövs också särskild vård för krullarna, vilket består av olika restaureringsprocesser.

Hem tvättmetoder

För många moderna kvinnor blir frågan om hur man får svart hårfärg inte bara relevant, men sentimental. Ibland ber om hjälp från professionella experter inte att materialet ligger till grund, och ibland är orsaken till behovet av att ta bort färgen från krullarna hemma en akut brist på tid.

Hemmagjorda metoder för att avlägsna pigment skiljer sig inte mycket från salongen. De antar alla samma tvättar för färgämnen. Men tillsammans med shoppingmöjligheterna finns det folkliga metoder, förresten, mycket effektiva. Dessa inkluderar masker som är populära i hemmet kosmetologi.

Honungsmask

Smidigt och utan hårskada avlägsnar färgpigment.

 • 3 matskedar honung.

Placera honungen i en behållare och lägg den i ett vattenbad. Förvärm till flytande tillstånd, men koka inte i något fall. Kyl till en bekväm temperatur. Applicera på krullar, sprida sig längs hela sin längd. Wrap en värmekompress från en cellofan duschlock och en terry handduk. Lämna i detta tillstånd i 6-8 timmar. Den bästa tiden är masken gjord på natten. Tvätta av massan med varmt vatten. Förfarandet kan upprepas två gånger i veckan.

Citronmask

Rensar strängar av svart utan att skada håret.

 • 1 citron

Citronskalad och krossad med en mixer eller köttkvarn. Den resulterande vattnet fördelas jämnt över hela krullängden. Wrap en värmekompress. Tvätta av efter 20-25 minuter. Därefter appliceras burdockolja på strängarna i minst 15 minuter, som sköljs med varmt vatten med användning av ett sulfatfritt schampo. Torka uteslutande på ett naturligt sätt.

Kefir mask

Sköljer säkert svart färg från hårets huvud.

 • 200 ml kefir.

Vi väljer i fettaste kefir i butiken. Häll den önskade mängden hemma i en behållare och lägg den i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Värm upp Applicera hela längden på strängarna. Vi täcker med en värmekompress från en duschlock och en terryhandduk. Tåla minst 3 timmar. Tvätta av med varmt vatten och schampo utan aktiva sulfater. För att undvika lukten av sur mjölk från håret, kan du lägga till några droppar av din favoritolja till masken.

Soda mask

Det bekämpar inte bara svart färg, utan stimulerar också aktivt folliklar, vilket leder till aktiv tillväxt av strängarna.

 • 150 gram mat soda;
 • 1 glas vatten;
 • 1 tsk salt finmalt.

Alla komponenter placeras i en icke-metallisk behållare och blandas noggrant. Applicera på locken med en bomullsplatta, dela dem i tunna trådar, så att allt hår utan undantag har blivit fuktat och behandlat. Efter appliceringen av masken masserar du huvudet med mjuka rörelser. Wrap en värmekompress i 1 timme. Det är nödvändigt att tvätta av masken med en stor mängd varmvatten, noggrant övervaka att det inte finns några smulor på håret. Applicera balsam för att locka och lämna den i en timme.

Det är viktigt att komma ihåg att vilken strategi som helst för att bekämpa svart hår är utvalt, bär det med sig mycket svårigheter och faror för att skada håret. Därför bör man vara mycket försiktig med hänvisning till lusten att bli en sexig brunett.

20 sätt att tvätta svart hår

Trött på att vara en brunett, bara tonen ätit så mycket att det är omöjligt att tvätta det? Eller är du överexponerad "kastanj" eller "choklad"? Lär dig hur du tar med svart hårfärg professionell och hemmetoder, och gärna ändra utseendet!

Missfärgning av svart i kabinen

Nu erbjuder salonerna blekmedel som ändrar färg med så mycket som 4 toner. Men det finns en stor nackdel med detta förfarande - efter det riskerar du att bli röd! Naturligtvis kan färgen målas över eller återblekning, men du måste vänta minst två veckor. Tänk på att sådana verktyg kraftigt kan påverka hårets hälsa - strukturen är trasig, ändarna börjar splittras, det når till och med förlust. Därför, efter tvättning, var noga med att slutföra en kurs av terapeutiska masker.

Tvätta hemma

Är det möjligt att visa svart utan att tillgripa stylister? Köp en pigmentborttagare. Det är av flera typer:

 • Acid Remover - representerad i de flesta professionella linjer. Det tränger igenom strängarna och korroderar svart.
 • "Supra" och andra liknande droger - det är inte en tvätt utan en djup förtydligande. Den kemiska processen sker under påverkan av väteperoxid, tagen i en viss koncentration. En hög dos peroxid (10-12%) missfärgas snabbt, men gör håret mycket sprött och torrt. Det är bättre att ta en produkt med en 3% oxidant - blekning kommer att ske gradvis, men med mindre risk för håret. Det är enkelt att använda Supra - blanda det med schampo i lika stora mängder och applicera det på håret i 40 minuter. Efter shampooing kan strängarna bli färglösa eller få en röd eller gul ton. Därför bör nästa steg färgas.
 • Shampoo för att tvätta bort färgen är en mycket mild, mjuk och svag botemedel. Gör dig redo för det faktum att du måste spendera hela röret för att uppnå resultat. Men även då kommer den svarta färgen inte att tvättas helt, men bara blekna mycket. Du kan sedan applicera någon svag oxidationsmedel eller ommåla trådarna. Ett sådant schampo kan bara ta bort nyansmousse eller ett icke-ammoniakfärgämne. Persistenta målar, liksom henna och basma kommer inte att vara under hans makt.

Det är viktigt! Innan proceduren, se till att passera testet på en tunn strand i mitten av håret. Denna kontroll visar hur ditt hår reagerar på tvätten och vilken nyans du kan förvänta dig. Och en sak till. Marknadsförare kommer att försöka övertyga dig om att använda en tvätt av samma märke som den färg du vill tvätta av. Det finns inget behov av detta eftersom alla tvättar består av liknande komponenter.

Självtvätt svart hår har några nyanser:

 • För ett förfarande för att uppnå det önskade är osannolikt att lyckas. Man kommer att behöva 2-3 sessioner, den andra och 5 kommer att vara små;
 • Resultatet av sådan spolning är inte alltid förutsägbar;
 • Tyvärr kommer det inte att vara möjligt att helt ta bort färgen och returnera starttonen.
 • Ammoniak är ofta närvarande som en del av preparatet, därför är det omöjligt att kalla dem helt säkert.

I butikerna hittar du många olika tvättar. Här är en lista över de mest effektiva:

 • Estel Color Off är en ny mjuk behandling som smutsar bort färg och håller håret friskt. Innehåller inte ammoniak och utmärks av ett överkomligt pris.
 • "Brelil Professional" är ett ganska effektivt verktyg, det fungerar väldigt snabbt (25-30 minuter);
 • "Efassor L'Oreal" - lyser upp strängarna försiktigt. För att helt bli av med den mörka nyansen kommer det att ta flera sessioner;
 • "Syoss" - spenderar praktiskt taget inte håret. Tillverkaren producerar tre typer tvättar - för ljussättning med 1-2, 3-5 och 9-10 toner;
 • "Ollin Servise Line Color Corrector" - en delikat korrektur som tar bort artificiellt pigment från håret. Lyser med 2-3 toner och förstör inte strukturen på trådarna;
 • "Brelil Colorianne Remove Color System" - mjuk tvätt, vars effekt inte gäller för naturligt pigment;
 • Salerm Color Reverse är en billig spansk svart färgborttagare. Returnerar hennes hår till sin naturliga färg;
 • Hair Company Light Remake Color är en billig professionell produkt vars huvudsakliga komponent är fruktsyror;
 • "Kapous Decoxon 2 Faze" är en tvåfasig mjuk tvätt. Om det ska appliceras inom två timmar efter misslyckad färgning, är det ett förfarande som är tillräckligt.

Färg som en metod att hantera svart

Markering, färgning och ombre är ganska populära metoder för förtydligande. De ser relevanta, skapar effekten av volymen och låter dig snabbt dölja den irriterande svarta färgen.

Tips som hjälper till att tvätta det mörka färgen från håret själv:

Ett naturligt alternativ till en skönhetssalong är ett bra alternativ. De låter dig tvätta bort den svarta färgen utan att skada håret. Hemma kan du säkert tillämpa följande recept.

Experter tror att den vanliga bruna tvålen inte fungerar sämre än professionell tvätt och skadar inte alls.

Tvätta håret med schampo, skölj sedan en tvål och applicera det här skummet på ett fuktigt huvud. Torka väl in i huden och låt i 5 minuter. Skölj strängarna med vatten. Tillsammans med skummet kommer det att gå och svart. För att få den oönskade tonen snabbare, upprepa proceduren minst tre gånger i veckan.

Efter den första sessionen kan håret bli klibbigt och oralt, men med varje nästa tvätt blir det vanligt. Ekonomisk tvål hjälper inte bara att bli av med svart, men också stärka håret.

Sprid i pulver två förpackningar askorbinki (10 tabletter). Blanda det med schampo (0,5 koppar). Tvätta strängar dagligen.

Kram citronsaft, späd det med vatten och blöt lite fuktigt, tvättat hår med denna blandning. Ställ i solen i en kvarts timme och skölj strängarna. Denna mjuka och naturliga ljusning kan appliceras med varje shampooing.

Vit henna hjälper till att ta bort den svarta nyansen (förväxla inte med färglös!). Det är faktiskt en kemisk blondoran, som måste användas extremt noggrant.

Diskmedel

En annan effektiv, men mycket aggressiv metod. Diskmedel, som används istället för schampo, hjälper till att tvätta den svarta färgen, men det kommer att torka ut strängarna dramatiskt.

Honungsmask
Honung är en av de mest kända naturliga clarifiersna. I dess sammansättning finns en substans som liknar väteperoxid, som är ansvarig för missfärgningen. Honungsmaskar gör håret glänsande, ger den en vacker guldton och återställningsstruktur.

Innan du applicerar en sådan mask måste du förbereda ett hår. För att göra detta tvättas det med schampo och en liten mängd soda. Balm gäller inte. Sedan torkas strängarna med en handduk och lägger flytande honung (det är bättre att ta från akacia). De väntar 8 timmar och täcker huvudet med en film och en lätt tjocklek. Det är inte nödvändigt att värma varmt: vid höga temperaturer försvinner ljusningsegenskaperna hos honung.

Du kan använda detta enkla recept:

 1. Blanda saften av en citron med två matskedar honung.
 2. Värmemängd med vattenånga.
 3. Applicera på håret i form av värme.
 4. Wrap huvudet och vänta 5-6 timmar.

Väteperoxidmask

Inte säker på hur du ska bli av med de svarta färgsträngarna? Förbered denna mask:

 1. Kombinera grön lera (2 tsk) med ammoniak (6 droppar) och 20% peroxid (6 droppar).
 2. Mätta strängarna med blandningen och vänta 5-10 minuter.
 3. Tvätta med varmt vatten.

Mask med peroxid och kamille

Denna mask hjälper även med mycket mörkt hår:

 1. Fyll med kokande vatten (200 ml) torkade kamilleblommor (100 gram).
 2. Insistera en kvart i timmen.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Tillsätt 10 droppar väteperoxid.
 5. Mätta dina lås med en mask och göm ditt huvud under filmen.
 6. Skölj med varmt vatten efter 30-40 minuter.
 7. Tvätta håret med schampo.

Ett annat mildt hemhjälpmedel som har en positiv effekt på hårets struktur och gradvis återvänder till sin naturliga nyans.

 1. Blanda kefir och majonnäs i lika stora proportioner.
 2. Applicera masken på tvättat hår i minst en timme.
 3. Wrap huvudet med en varm scarf.
 4. Tvätta håret med schampo.
 5. Skölj huvudet med citronbalsam (vatten + citronsaft).

Heta masker baserade på lin, burdock, olivolja eller mandelolja är också mycket effektiva, eftersom de har möjlighet att tvätta bort det konstgjorda färgämnet. De görs 2-3 gånger i veckan. Maskerna lyser den svarta färgen i flera toner och gör håret mycket mjukt och glänsande.

 1. Värm eventuell olja på vattenånga.
 2. Lägg det på det smutsiga håret i varm form.
 3. Wrap ditt huvud.
 4. Värm det regelbundet med en hårtork eller lägg en handduk på ett varmt batteri.
 5. Håll en mask hela natten eller minst en timme.
 6. Tvätta håret med schampo.

Citronmask

Tänk på hur man får den svarta färgen på strängarna? Citronmask kan göra det utan skada:

 1. Skala av det och slipa det i en mixer.
 2. Fördela den resulterande citronpuréen jämnt genom håret.
 3. Wrap ditt huvud.
 4. Tvätta av efter 25 minuter.
 5. Blöt strängar med burdockolja och vänta ytterligare 15 minuter.
 6. Skölj med sulfatfritt schampo.

Kämpar perfekt med en mörk nyans och stimulerar utvecklingen av folliklar, vilket leder till snabb hårväxt.

 1. I en icke-metallisk behållare, blanda bakpulver (150 gram) och fint salt (1 tesked).
 2. Lägg till ett glas vatten.
 3. Dela håret i tunna trådar.
 4. Använd en bomullssvamp, dra in håret längs hela längden.
 5. Massage huvudet i ca 5 minuter.
 6. Wrap ditt huvud.
 7. Tvätta av masken på en timme med mycket vatten. Se till att inget hår kvar i håret.
 8. Applicera balsam och lämna i en timme.

Kom ihåg att folkrättsmedel inte ger snabba resultat. Endast vanlig användning av masker kan ge en märkbar effekt.

Se även: Ljusa håret med två eller tre toner.

Hur man tar med svart hår hemma

Flickor har en bra funktion att byta. Många representanter för den rättvisa halvan vill vara ett rött djur idag, en platinblondin imorgon, en mörkhårig raseri igår. Huvuddragen i den mörka färgavlägsningen är procedurens varaktighet. Det finns inte många verktyg som kommer att klara problemet under några dagar. Användningen av både professionell kosmetika och hushållsformuleringar är tillåten. Tänk på de effektiva metoderna i ordning.

Professionella förberedelser för tvätt

Det är svårt att säga säkert hur snart du kommer att bli av med svart pigment. Det beror helt på hårets individuella struktur och kvaliteten på färgämnet som används. Vissa kvinnor behöver cirka 2-3 procedurer, andra - ca 5-6.

Det är viktigt att alltid komma ihåg att det inte kommer att vara möjligt att tvätta bort den svarta färgen och samtidigt återvända hårets naturliga nyans. Professionella droger är sura, de innehåller ammoniak, men anses vara mindre aggressiva. Enligt tillverkare är det emellertid omöjligt att genomföra förfarandet oftare 1 gång om 3 månader.

Populära städare

 1. "Brelil Professional". Sammansättningen har många positiva recensioner, hänvisar till klasserna "premium", påverkar intensivt pigmentet och förstör det från insidan. Användningstekniken är ganska enkel: Produkten fördelas över hela hårets längd, varefter den tvättas av efter 20-30 minuter (den exakta tiden anges i anvisningarna).
 2. "ESTEL Collor Off." Läkemedlet används ofta i salonger, avlägsnar svart pigment från hårets kärna för flera förfaranden. Liksom den tidigare sammansättningen producerar företaget "Estel" sparande läkemedel som är ganska lätta att använda hemma. Instruktionerna anger exponeringstid och önskad mängd, baserat på hårets längd.
 3. Loreal Effasor. "L'Oreal" avser professionella hemmetoder, därför är den lämplig för användning under sådana förhållanden. Nackdelen med produkten är låg effektivitet, det tar ungefär 3 procedurer för förtydligande av 2-3 toner. Dessutom tvättar blandningen ibland fallet ojämnt.
 4. «SYOSS». Clarifier av detta företag består av 80% naturliga ingredienser. Sammansättningen av "Syoss" innefattar naturliga oljor och estrar, citronsyra, i vissa fall väteperoxid. Tillverkaren producerar tre typer av droger, beroende på graden av förtydligande (2-3-5-5-9 toner).

Folkmedel för tvättning

Dricka läsk och salt. Soda-baserade produkter används endast i fall där håret inte brinner eller torkas. För att framställa en effektiv komposition, späd 145-160 gr. produkt i 225 ml. renat varmt vatten, häll i 30 gr. malt havsalt. Rör om lösningen tills kristallerna löser upp.

Kram krullarna, täck dem med ett tjockt lager, linda huvudet med klädesfilm eller sätt på ett duschlock. Exponeringstiden sträcker sig från 40-60 minuter. Tvätta blandningen, använd en luftkonditionering eller en mask, täck huvudet med polyeten, lämna i 1 timme efter den angivna perioden.

Soda och citronsyra. Kombinera i ett bulkpulver 125 gr. bakpulver och 15 gr. citronsyra, späd dricksvattnets sammansättning för att erhålla en pastaformig blandning. Sprid den färdiga produkten över hela ytan av håret, tvätta med en film eller sätt en påse på huvudet. Tie en handduk, vänta ca 45 minuter.

Efter denna tid, skölj av med rinnande vatten. Skölj strängarna med salviadekok. För att laga det, häll 50 gr. örter 2 l. kokande vatten, sval och stam. Slutför proceduren med en närande mask eller balsam.

Askorbinsyra och schampo. Få 2 förpackningar stor askorbinsyra från ett apotek. Krossa 25 tabletter i damm, sätt regelbundet schampo på så sätt att en tjock massa erhålls.

Fukt håret med vatten, applicera produkten på håret och skummet ordentligt. Massage din hårbotten för att väcka hårsäckar. Därefter wrap håret med matfilm, vänta en kvart i timmen. Skölj kompositionen med rent vatten, täcka strängarna med balsam-sköljning.

Honey. Innan du fortsätter till proceduren, förbered håret för nödvändiga manipuleringar. Blanda 50 ml. schampo med 20 gr. kokpulver, blanda, lös kristallerna helt upp. Tvätta håret på vanligt sätt, använd inte balsam eller mask. Torka trådarna med en handduk, gå till nästa steg.

Smält i ett vattenbad så mycket honung (helst på basis av akacia), så att produkten är tillräcklig för hela tjockleken och längden på håret. Skölj krullarna med kompositionen, tvätta runt med matfilm och en varm trasa. Vik i axlarna med en handduk så att blandningen inte fläckar dina kläder. Gå i vila eller gör hushållsarbeten i 8-10 timmar, och tvätta sedan av masken.

Citron och honung. Det är känt att citrus har lysande egenskaper. Ta 3 citroner, skicka frukten genom köttkvarnen, förhacka dem i små bitar. Lägg några matskedar tjock honung till citrusgröt för att göra massan tjock och tät.

Gör en mask på smutsigt hår, vänta 10 timmar eller lämna blandningen över natten. Wrap huvudet med plastfolie och en handduk. För att uppnå bästa resultat kan masken värmas upp med hårtork (i så fall kommer procedurens varaktighet att minskas till 5 timmar).

Väteperoxid. Sammansättningen påverkar hårdstrukturen ganska tätt, torkar ut och försämras. Av samma anledning tar peroxid helt bort svart pigment på kort tid. För att förbereda blandningen måste du ta pulveret "blondonoran" eller "supra" (färgavlägsnare) och 3% väteperoxid.

Förfarandet kan endast utföras om hårrötterna är välfärgade, annars kommer de att bli missfärgade (bli genomskinliga). Kombinera i lika stora delar de komponenter som anges, applicera en blandning med ett tjockt lager över hela längden av håret. Gnugga masken i 5 minuter, varpa sedan varje krök separat med matfilm / folie.

Blötlägg kompositionen på håret i 1 timme, skölj sedan. Du kommer att se att håret har fått en gulrotskugga som visas helt efter 3-4 sessioner. Peroxidvättning kan göras inte mer än 1 gång i 4-5 dagar.

Senapspulver och citron. Krama saften av 4 citroner, hoppa över skalen genom köttkvarn eller mixer, förvandla den till en gröt. Blanda ingredienserna i en komposition, tillsätt 40 gram. senapspulver.

Sprid massan på håret, gnid försiktigt produkten i hårbotten, linda en plastpåse och en handduk. Slå på hårtorken, ta den på huvudet, värm kompositionen i 7 minuter på 35 cm. Den totala exponeringsperioden är 2 timmar, efter det att masken kan tvättas av.

Torka håret naturligt, var noga med att använda vårdsprayer och serum, vilket förhindrar brott och tvärsnitt. Om så önskas, tvättas efter 3 dagar.

Kefir. Kompositionen är godkänd av kvinnor, eftersom den effektivt tvättar bort svart färg och inte skadar håret. Förbereda blandningen, ta 300 ml. fett yoghurt, yoghurt eller sur mjölk. Stänk 40 oz. matgelatin, blanda och låt svälla.

Efter 20 minuter lägger du produkten i mikrovågsugnen på kanten av roterplattan, värms upp. Sprid håret i ett tunt lager, sätt på en hatt och täck med en varm trasa. Exponeringstiden varierar från 3 till 5 timmar, om så önskas, tillsätt 5 ml till kompositionen. palmolja. Skölj av med kallt vatten.

Naturliga oljor och etrar. Naturliga oljor inkluderar ricinolja, olivolja, mandel, grönsaker, linfrö, havtorn och majs. Dessa produkter kommer inte bara att tvätta bort den svarta färgen utan också mätta håret med användbara element. Som ett resultat av proceduren behöver du inte dessutom göra näringsmask eller använda en balsam.

För att förbereda tvätten, ta 150 ml. någon olja, tillsätt 20 ml. ginseng, geranium eller eukalyptuseter (valfritt). Applicera blandningen i håret, linda huvudet med en film, vänta 6 timmar. Efter slutdatumet, tvätta noga med schampo, utvärdera resultatet. Vid behov utföra proceduren ytterligare 3-4 gånger med ett intervall på 5 timmar.

Praktiska tips för att tvätta svart färg

 • Tvätta av det svarta pigmentet från håret kommer endast att erhållas om ammoniak eller ammoniakfri komposition användes. När det gäller henna / basma kommer dessa masker att vara ineffektiva.
 • Om du i naturen är ägare av tunt och sprött hår, sluta använda soda, senapspulver, sura (professionella) tvättar, peroxid, citronsaft. Föredrar kefir, naturliga oljor, honung.
 • Efter att ha använt ovanstående folk- och professionella verktyg glöm inte att göra närande masker. Ta hand om ditt hår med mjukgörande serum, sprayer, balm. Kassera termiska instrument och strykjärnspennor.
 • Svart färg är ganska svår att ta bort från hårets struktur, men det betyder inte att alla metoder kommer att vara ineffektiva. Tänk på professionella verktyg som Estel, Loreal, Brelil. Se de populära recepten baserade på honung, peroxid, citron, kefir, senapspulver.

  Några visade metoder för att få hårfärg ut.

  Många kvinnor, som vill ändra sin bild, för att ge den en nyhet och friskhet, föredrar att måla håret i vissa färger. Men i vissa fall är experimenten misslyckade, och du måste vidta nödåtgärder för att bli av med den förvärvade nyansen.

  Foto - olika medel används för att tvätta färgen från hårets huvud

  Idag kommer vi att prata om hur du ska bli av med den irriterande tonen för att orsaka hårets minsta skada. Vår instruktion kommer att vara användbar inte bara för dem som inte förstår detta ämne, men också för nybörjare, och till och med erfarna frisörer.

  Observera att kvinnor står inför de största problemen när de hanterar rött och svart, eftersom ljus nyanser kan enkelt målas över med någon annan färg som intresserar dig.

  Ta bort den röda färgen

  Låt oss först tala om hur man tar med röd hårfärg. För att lösa detta problem finns det flera bevisade och effektiva sätt.

  Var uppmärksam. En av de enklaste metoderna är att helt enkelt måla om till en annan nyans. Men den här metoden kommer endast att ge resultatet om den valda nya färgen är märkbart mörkare än den röda tonen. I alla andra fall måste du först tvätta den röda färgen.

  Tror du den här färgen misslyckades? Det kan elimineras!

  Eliminera rött, uppträdde på en ljus bakgrund

  Den röda nyansen kan dyka upp på krullarna efter förtydligande i två fall:

  • med fel val av nyans;
  • med låg kvalitet blandning.

  I båda fallen rekommenderar experter att använda tandkräm som:

  • hjälper till att ge håret en naturlig färg;
  • avsevärt förbättra hårstrukturen.

  Men kom ihåg att ett sådant resultat kan uppnås endast om du köper balsam från en känd tillverkare.

  Det är trots allt bara sådana produkter som läggs:

  • Färgämnen av hög kvalitet.
  • komponenter för mjukningskurver.

  Naturligtvis är priset på sådana balsam ganska höga, men i det här fallet talar vi inte bara om hårets utseende utan också om deras hälsa, så det finns ingen anledning att spara!

  Trött på röd nyans? Det finns flera metoder för att ta bort det.

  Var uppmärksam. Denna metod har en stor nackdel. Balm tvättas lätt av och måste därför appliceras regelbundet.

  När du använder färgbalsam, kom ihåg också att de inte kan vara perederzhivat på hårets huvud, eftersom det kan leda till att istället för en röd färg får du en annan ljus och inte en naturlig nyans.

  Om du var målade med henna

  Vi kommer separat att överväga frågan om hur man får ut den röda hårfärgen, om färgningen gjordes med henna. Naturligtvis är det en naturlig komponent som är säker för krillens hälsa, men det är ganska svårt att bli av med Henna-färg.

  Om håret är färgat med henna, blir det extremt svårt att bli av med den röda färgen.

  Problemet är att Henna pigment inte faller på en annan färg.

  Därför kommer ingen frisör att ta bort en sådan röd ton, eftersom resultatet av arbetet blir oförutsägbart - krullar kan förvärvas:

  Två metoder anses vara effektiva:

  • Användning av schampon med färger tills den naturliga färgen växer;
  • full, djuprengöring av hårkonstruktionen utförd i salongen genom professionella förberedelser, men denna metod medför betydande skador på låsningarna och de kräver efterföljande restaurering.

  Ta bort svart färg

  Kämpar svart är det svåraste. Men det finns fortfarande bevisade metoder för att hjälpa dig att ta bort mörka pigment.

  Svart är det svåraste att ta bort.

  För hjälp i salongen

  Att lita på yrkesverksamma behöver inte:

  • självständigt välja ingredienserna;
  • Applicera tvättar och masker.

  Dessutom, som övning visar, är det professionella frisörer som ger garanterad uppnåelse av målet. Även om riskerna finns här.

  De uttrycks i det faktum att resultatet ibland kan vara oförutsägbart. Och kostnaden för förfarandet är ganska hög.

  För att förbättra effektiviteten av förfarandet, innan det är nödvändigt att:

  • berätta för mästaren hur länge du har målat med svart färg;
  • vilken typ av färgkompositioner gäller
  • använde du henna;
  • huruvida masker applicerades för att stärka krullarnas struktur och vilka;
  • Användte du grönsaker, naturliga färgämnen för att producera svarta toner?

  Efter att informationen har tagits kan guiden välja den mest effektiva metoden för att ta bort färg. I synnerhet finns det två huvudsakliga sätt.

  Den första innebär fullständig blekning av hår, som använder pulver som:

  Den andra metoden innefattar användning av syraavlägsnare. Även om varken en eller den andra metoden är en absolut garanti för avlägsnande av irriterande svart färg.

  I fotohåret före och efter applicering av Blondoran

  Nu mer om varje metod.

  För genomförandet av den första behöver du:

  • ta pulver supra eller blondorant;
  • blanda det i lika stor utsträckning med 3% väteperoxid;
  • Applicera den resulterande lösningen på trådarna;
  • Samtidigt är det viktigt att observera ett halvt centimeter av rötterna;
  • För att säkerställa effektiv fördelning och påverkan av blandningen bör den appliceras på separata, tunna trådar och sedan infolie i folie;
  • blandningen hålls på håret i omkring fyrtiofem minuter;
  • Därefter avlägsnas folien, och huvudet tvättas med det schampo som är traditionellt för dina lockar.

  Efter den första användningen av pulverkrullar kan bli tangerinfärg

  Resultatet ska vara en mandarin färg. Efter denna procedur upprepas. Om den andra appliceringen av blandningen inte medförde förändringar i hårets skugga, är ytterligare förtydligande med denna metod inte värt det. Om håret är lättare är tangerintonen matt, då är en tredje applicering av blandningen också möjlig.

  Förfarandet för att bli av med den svarta tonen är avslutad genom toning eller färgning av håret i skuggan av intresse.

  Användningen av sura tvättar är den andra metoden som nämns och det innefattar användning av speciella professionella preparat. Lyckligtvis har många tillverkare av sådana kosmetiska produkter i sin linje speciella medel för att tvätta mörka toner.

  När du använder sura borttagare, kom ihåg att:

  • specifikt verktyg väljer mästaren;
  • förfarandet är extremt osäkert för hälsosamt hår;
  • Det är nödvändigt att strikt följa instruktionerna som bifogas läkemedlet.
  • Innan hela hårhåret bearbetas ska det valda verktyget provas på en liten strand.

  Enligt populära recept

  Separat, överväga hur man tar med svart hårfärg folkmekanismer, kokta med egna händer. Lyckligtvis finns det många recept för masker som hjälper dig att lösa problemet.

  Var uppmärksam. Folk recept - säkert för friskt hår. Men resultatet av användningen av masker är inte förutsägbart.

  Vi har valt de mest effektiva recepten för dig.

  Bakpulver hjälper till vid beredningen av tvätten.

  Tänk på att använda en läskvatten som du behöver göra:

  • ta din vanliga schampo
  • Blanda det i samma proportioner med bakpulver.
  • Tvätta håret med detta schampo;
  • sätt på ditt hår din vanliga balsam;
  • i ett hundra gram rent varmt vatten späd ett hundra gram soda;
  • Applicera lösningen på krullarna;
  • vänta tjugo minuter och tvätta den av.

  Olivolja hjälper till att ta bort svart

  För att få svart hårfärg hemma kan du använda oljeavlägsnaren:

  • ta olivolja eller burdockolja;
  • Blanda det i samma proportioner med brandy;
  • fördela genom hår
  • Wrap håret i plast och en tjock halsduk;
  • bära en mask i fyra timmar;
  • tvätta den med varmt vatten och ditt vanliga schampo.

  Och ytterligare en tvätt bereds på grundval av kefir:

  • Ta ett hundra gram färskt kefir med hög fetthalt (bättre än hemlagad);
  • lägg till två kycklingägg till det;
  • Häll i tre skedar av alkohol eller högkvalitativ vodka;
  • tillsätt juice av en medelstora citron
  • Häll i en sked av din vanliga schampo;
  • fördela den resulterande masken på hårets huvud;
  • vikla lock med polyeten och en näsduk;
  • håll masken i minst fyra timmar, och bättre - hela natten;
  • skölj med varmt vatten och traditionellt schampo.

  Kefir hårmask ska göras varje dag tills du uppnår resultatet.

  Masker för populära recept hjälper till att bli av med svart

  I slutet

  Som du kan se finns det en massa effektiva och beprövade metoder för att garantera garanterat avlägsnande av en obehaglig eller irriterande färg. Några av dem innebär användning av kemiska och syntetiska komponenter, vilket är skadligt för hårets hälsa, andra - naturligt och naturligt, men effekten av sådana tvättar är lägre.

  Vilken metod att använda, välj själv och den extra videon i den här artikeln hjälper dig att bättre lära dig de grundläggande principerna för att göra hårvaskar hemma.  Nästa Artikel
  Hur man blandar henna och basma för att få rätt färg, proportionsschemat