Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma - recensioner


Med hårets försämring står nästan alla tjejer inför, så den vanligaste frågan är hur man gör ditt hår smidigt och glänsande hemma. Lyckligtvis finns det ett stort antal naturliga produkter som har en positiv effekt på hårets utseende, stärker hårsäckar, berikar näringsämnen, släpper texturen och återställer den naturliga balansen mellan vatten.

Hårspolning

Varje tjej bör komma ihåg att sköljning är ett obligatoriskt förfarande som slutför varje shampooing. Det är den här händelsen som påverkar hårets skönhet, deras glans och nyansspel. Det finns många recept som har en positiv effekt på håret:

 • sköljning med mycket kallt vatten, främjar "kollaps" av hårvågor. Som ett resultat glättar krullarna och skimrar vackert i solen. Det enda villkoret är att det inte är nödvändigt att hälla vatten väldigt nära rotzonen, för att inte röra vid hårbotten eftersom den är fylld av förkylningar.
 • slipa i en mush ett stort blad av aloe, häll en liter varmt vatten, låt det brygga för en kvart i timmen, sedan belastning. Om huset inte har denna växt, är aloeapotekets ampul, upplöst i samma mängd vatten, lämplig. En sådan sköljning garanterar att håret blir glänsande och mycket slätt.
 • Till 3 liter vatten tillsätt 50 ml äppelcidervinäger och skölj krullar. En sådan koncentration av lösningen kommer att tillåta den skarpa lukten att eroderas snabbt, och chocken kommer att förvärva en hälsosam glans, silkighet och renas av överflödigt fett;
 • 15 gram vanliga teblad, blanda med samma mängd krossade löv av torkad mynta, häll en liter kokande vatten och lämna i en kvart i timmen. Efter att tinkturen har svalnat, måste den tömmas och sköljs sedan. Detta recept är bättre att använda mörkahåriga unga damer;
 • Blanda 15 gram apotekskamomill, häststol och nässla, häll en liter nykokt vatten, låt stå i en halvtimme, påfrestning;
 • guldhårda skönheter ska skölja en chock med vatten till vilket nypressad morotjuice tillsätts;
 • rättvisa unga damer som passar sköljning av kamilleinfusion. För att förbereda den behöver du 40 gram gräs, häll ett glas kokande vatten och låt det brygga i 30 minuter. Före användning, filtrerad infusion, måste du späda ut med en liter rent vatten.

Hårmaskar

Utan tvekan är masker ett av de mest effektiva sätten att veta hur snabbt håret blir smidigt och glänsande hemma. De innehåller alla vitaminer och mineraler som behövs för att föryngra håret, stimulera tillväxt, lägga till glans, silkighet och felfri jämnhet. Hemmasker är inte sämre än effektivitet för kosmetika baserade på kemikalier, men kostar bara pennies, så någon skönhet har råd med en enkel men effektiv vårdprodukt:

 • massan av två stora vattenmelonskivor knådar i mush, pressa saften och applicera på lockar. Wrap med plastfolie, varm med en handduk, håll i en halvtimme;
 • Värm 100 ml kefir, lägg på håret, var särskilt uppmärksam på rotzonen, lindra med polyeten och isolera. Efter en timme ska masken tvättas av med varmt vatten;
 • Blanda olivolja, mandel, persika och burdock i lika stora mängder, värm lite, fördela över hela längden av håret, linda med folie, varma och låt i 2-3 timmar. Oljekocktail tvättas av med vanligt schampo. Om det inte är möjligt att tvätta håret väl, bör du hälla en liten mängd brandy eller vodka i schampot;
 • blanda i en behållare rå kycklingblomma, en halv bananmassa, 30 ml nypressad citronsaft, 15 ml olivolja och tunn honung. För att fördela masken på hårets huvud, värma, tåla 30 minuter, skölj med kallt vatten;
 • Slå råa ägg, häll 30 ml ricinolja, 10 ml ättiksyra och glycerin, och blanda noggrant. Den resulterande näringsrika cocktailen sprider sig över stapeln, lindas med plast, viks med en handduk och lämnar i två timmar. Tvätta håret på vanligt sätt, skölj håret med avkok av kamomill eller kullrot
 • gör kaffe, separera en matsked, tillsätt det 3 matskedar varm olivolja och 5 droppar apelsineter. Blandningen ska appliceras på locken och hålla i 30 minuter;
 • Blanda en tesked äppelcidervinäger, 30 ml ricinolja, två rå kycklingäggor och 50 ml shampoo. Grundligt blandade komponenter i masken är det nödvändigt att fördela de rena, våta strängarna, isolera och motstå en kvart i timmen.

Ännu mer användbar information om hur du gör ditt hår smidigt och glänsande hemma, du kan ta reda på genom att titta på videon.

Någon annans erfarenhet

Det är också användbart att känna tjejernas uppfattning, som är övertygade av sin egen erfarenhet, hur man gör håret smidigt och glänsande hemma, efter noggrant genomgång av sina recensioner:

Evgenia, 31 år gammal

För mitt hårda och orubbliga hår är en mask som består av två matskedar majonnäs, burdockolja och två äggulor perfekt. Hårets huvud ska delas upp i separata strängar, fluffa dem ordentligt med en blandning och linda i en halvtimme med plastfolie och en handduk. Efter en sådan mask, min skovel är mycket jätte och vackert skimrar i solen. Det enda negativa är inte ett mycket trevligt ägg lukt i håret. Men du kan bli av med det, om du kammar, släpp av eterisk olja på kammen. Jag tycker om lavendel och mandarin mest.

Yana, 26 år gammal

Det mest effektiva sättet att tillföra glans och jämnhet till håret, tror jag gelatinmask. Gelatin bör kombineras med varmt vatten i förhållandet 1: 3, häll hårbalsam och låt blandningen svälla i 20 minuter. Masken ska appliceras på våta krullar, dra tillbaka några centimeter från rötterna, sedan linda med plast och en handduk. För effektivare exponering av komponenterna måste du värma håret med en hårtork, ca 15-20 minuter och hålla masken i ytterligare 45 minuter. Därefter måste du tvätta håret bra, men använd inte schampo.

Vackra, glänsande, tjocka och silkeslena krullar - hårt arbete som kräver tålamod. Du bör inte förvänta dig en mirakulös inverkan efter den första ansökan, vilket val som helst. Skapas enbart av naturliga ingredienser, de har en kumulativ effekt, vilket manifesterar sig genom flera förfaranden.

Tips 1: Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande

Innehållet i artikeln

 • Hur man gör håret silkeslen, slät och glänsande
 • Hur man gör håret mjuk och silkeslen
 • Hur får man tjockt hår

sköljning

Särskild sköljning hjälper till att göra håret skimt och mjukt. Kranvatten skadar håret hårt, vilket gör det sprött och torrt. För att undvika detta kan du använda mineralvatten istället för hårbalsam. Daglig sköljning med icke-kolsyrade mineralvatten hjälper till att göra håret tråkigt sken och ljusstyrka och göra dem mer lätta. Dessutom rekommenderas håret efter tvättning att skölja med "öl" av hög kvalitet, eftersom det innehåller i sin sammansättning många näringsämnen som är nödvändiga för hårbotten och aktiv hårväxt. Sköljning med en lätt uppvärmd öl hjälper till att göra håret glänsande och silkeslitet.

Dessutom sköljs håret ofta med olika avkok, såsom avkok av kamomill, ekbark eller nässla. Dessa dekoder hjälper till att mätta håret med näringsämnen, förbättra tillväxten och mjukna effekterna på hårbotten med hårt flytande vatten.

För att förbereda avkokning av kamomill bör du ta två matskedar av torkade blommor och häll dem ett glas kokt vatten. Blommorna ska infunderas i en halvtimme, varefter det tvättade håret kan sköljas med avkok. Skölj buljongen är inte nödvändig. Man bör komma ihåg att ett starkt avkok av kamille kan ge en kopparskugga även till mörkt hår.

Skönhetsmaskar

Ditt hår blir mjukare och silkeslipat, om minst en gång i veckan kommer du att applicera någon mask. Hemlagade hårvårdsprodukter kan beredas av produkter som är lätta att hitta i vilket kök som helst:

- majonnäs;
- yoghurt;
- kycklingägg
- burdock olja etc.

Professionella frisörer rekommenderar att använda majonnäs som en närande hårmask. Det är nödvändigt att applicera färsk majonnäs till håret längs hela sin längd, lämna i 10-15 minuter och skölj med varmt vatten. Det är bättre att inte använda denna mask oftare än en gång i veckan så att håret inte blir fet.

För att hålla håret alltid mättat med fukt och förbli mjukt och glänsande, applicera ofta en kefir mask på huvudet: Färsk kefir uppvärmd till rumstemperatur appliceras försiktigt på hårbotten, hårrötterna och sprider sig längs hela längden. Hår inslaget med plast och en varm scarf. En sådan mask kan lämnas på huvudet i en timme eller till och med två. Äggsmaskan är också gjord på samma sätt, endast piskade och spända yolk används istället för kefir.

Masken av burdockolja görs bäst inom 2-3 månader, minst en gång i veckan. För att uppnå det bästa resultatet bör du gnugga bördolja, som kan köpas på apotek, i hårbotten och gradvis sprida sig över hela längden av håret. Då måste du täcka håret med plast, linda en varm scarf och lämna masken i 1,5 timmar. Det är nödvändigt att tvätta av oljan med schampo, eftersom det tvättas av ganska hårt. Men resultatet kommer att märkas omedelbart - håret blir mycket mjukt och glänsande.

Hur man gör ditt hår smidigt och glänsande - professionella hemligheter

Glatt och glänsande hår har alltid ett hälsosamt och välvårdat utseende, som med fördel kompletterar bilden.

Tyvärr har de negativa effekterna av miljön, frekvent användning av hårtork, strykjärn och gardiner, liksom otillräckliga vårdprodukter, håret torrt och livlöst, som halm.

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

För att returnera dina lock till en naturlig, hälsosam glans och göra dem smidiga, bör du använda enkla rekommendationer.

Tvätta håret rätt

Först måste du bestämma om vi har rätt i huvudet. Det verkar som att i detta förfarande är det absolut inget svårt: ta bara den nödvändiga mängden schampo i din handflata och börja tvåla ditt hår, vrid det som en svamp.

Men professionella hävdar att för att håret skall bli smidigt och glänsande är det nödvändigt att "stänga" hårvågorna, så när du tvätter håret bör du följa vissa regler:

 • Före applicering av schampon på håret bör det mycket spädas med varmt vatten för att uppnå optimal koncentration av tvättmedel och för att säkerställa en lätt fördelning av håret.
 • Applicera schampo borde bara vara på rötterna, för tipsen kommer att räcka skum som flyter från hårets rot.
 • Under tvättning är det inte nödvändigt att samla hår på toppen av huvudet, tvålrörelser bör utföras från topp till botten, det är nödvändigt att stänga hårets skal och tvätta varje sträng.
 • Tvätta shampoo från håret, du behöver inte sänka huvudet, du ska skicka en ström av vatten (det här är bäst att göra med dusch) så att det flyter från kronan till ändarna av håret, så skalorna stänger och håret ser jämt och glänsande ut efter tvätt.
 • Efter tvätt av håret, skölj håret med kallt, försvarat eller smält vatten med en liten mängd citronsaft, äppelcidervinäger eller citronsyra, som också stänger vågorna och normaliserar talgkörtlarna.

Hur man väljer ett schampo för glatt och glänsande hår

Hälsosamt hår ser alltid ut glänsande och slät, så först och främst är det nödvändigt att säkerställa korrekt hårvård. Det är bäst att föredra schampon som inte innehåller i SLS och parabener.

Men vad ska man göra om hårkonstruktionen är trasig, och det är helt enkelt nödvändigt att se lyxigt, till exempel i samband med en högtidlig händelse?

Som en nödåtgärd kan du tillgripa användningen av schampo, som innehåller i dess sammansättning silikoner, som omsluter varje hår, vilket gör krullarna smidiga och glänsande. Det är emellertid inte nödvändigt att missbruka sådana medel, eftersom det kommer att påverka hårets tillstånd negativt.

Balmer för att göra håret smidigt och glänsande

Att använda en balsam gör ditt hår snabbt och glänsande. För att uppnå önskad effekt, kom ihåg att:

 • Det är inte nödvändigt att applicera verktyget på hårets rotdel, för efter det att frisyren saknar volym. Frisörer rekommenderar närande hår med balm, steg tillbaka från rötterna med ett avstånd på ca 1 palm;
 • För att behålla verktyget på håret är exakt så mycket tid som rekommenderas i bruksanvisningen, vanligtvis 3-5 minuter, varefter balsmen måste sköljas ordentligt med rinnande vatten.

Det är mycket användbart minst en gång i veckan att skämma bort dina lås med användbara masker för att göra ditt hår smidigt och glänsande.

Hur man väljer en kam och kamma hår för att göra det smidigt och glänsande?

Hur rätt utvalda verktyg för hårvård beror direkt på deras utseende. Och först och främst är det värt att ta hand om att få en bra kam. Så, vi befäster oss med nödvändig information:

 • Bäst av allt, om kammen kommer att vara gjord av naturmaterial, om det är ett träd, bör du se till att tänderna inte har chipping, annars kan du skada hårets struktur.
 • När du väljer en massage kam, är det viktigt att vara uppmärksam på att tänderna har en rundad form så att effekten på håret är så mjuk som möjligt.
 • Preference ges bäst för professionella kamrar, trots den relativt höga kostnaden, kommer ett sådant verktyg att hålla i många år och kommer att ge ovärderliga fördelar för håret.

När man kammar lockar bör man komma ihåg att man inte kan kamma i våthår, och om håret är långt, bör man först kamma spetsarna och först då gå till rotdelen.

Och ett annat litet knep för dem som vill ge håret extra glans: En gång i veckan kan du lägga ett par droppar essentiell olja (rosmarin, ylang-ylang, apelsin eller lavendel) på kammen. Sådan aromaterapi kommer inte bara att förbättra hårets utseende, utan också ta hand om sin hälsa.

Hår styling för att göra krullarna släta och glänsande

För att göra håret smidigt och glänsande med styling, bör du överväga egenskaperna hos håret.

För någon, helt enkelt kamma håret, så att de ser lyxiga ut, och någon måste göra lite ansträngning, med en hårtork eller ett strykjärn för håret.

Man bör komma ihåg att den frekventa användningen av "heta" hår styling enheter kan ha negativ inverkan på deras hälsa, därför rekommenderas det inte att ständigt tillgripa sådana metoder. Och före den "heta" stylingen är det nödvändigt att skydda håret med speciella termiska skyddsmedel.

Glatt och glänsande hår med hårtork:

 • Applicera ett skyddsmedel och skum på vått hår, sprida det över hela längden;
 • torka håret med en hårtork och en kam, rikta en ström av luft från topp till botten;
 • Förbättra effekten av jämnhet och glans genom att aktivera funktionen "kall luft".

Vi kommer att få håret smidigt och glänsande med hjälp av hårjärn:

 • torka håret med en hårtork eller på ett naturligt sätt;
 • Applicera ett skyddsmedel
 • räta hårstrykning, arbeta genom varje sträng;
 • Om det behövs, om det är hög luftfuktighet ute eller om du vill spara din stil under en längre tid, åtgärda resultatet med hårspray.

Det är värt att notera att många tillverkare producerar stylingprodukter som ger hår jämnhet och glans utan att använda en hårtork och strykning. Sådana produkter är till exempel i sortimentet Sunsilk, Got2b, Maria Nila och andra.

Salongbehandlingar för att göra håret smidigt och glänsande

För de som drömmer att håret alltid ser glänsande ut, men inte har tid eller önskan att göra daglig styling, är det lämpligt att göra ett professionellt förfarande som ger håret ett bra utseende.

Här är de vanligaste:

 • Laminering eller belysning - Applicering på håret av en speciell komposition som innehåller proteiner, vilket ger jämnvågar, vilket gör håret smidigt och glänsande. Beroende på hårets struktur, varar effekten från 1 till 3 månader.
 • Skärmning är ett förfarande vars mål är att omge varje hår med en tät film som ger krullarna en blank glans och skyddar dem från negativ påverkan av den yttre miljön. Kompositionen som appliceras på håret skapas på basis av sojaprotein och olika växtkomponenter och innehåller inte ammoniak;
 • Keratinisering är behandling av hår med en komposition som inte innehåller några kemiska ämnen som negativt påverkar hårets struktur. Förfarandet ger långvarig hydrering av lockar, blockerar delade ändar, utjämnar vågar och, som ett resultat, jämnhet och glans av hår.

Beslutet om hur man ger håret jämnhet och glans, varje tjej tar sig själv, men först och främst bör du komma ihåg att det friska håret själv ser fantastiskt ut.

Hur man gör håret smidigt och glänsande, ta reda på genom att titta på videon:

Hur man gör håret glänsande och smidigt hemma?

Livlig glans av vackert, silkesigt hår lockar ögat och ger kvinnan en extra charm. Och de tråkiga, livlösa strängarna, som hänger med orörda istappar, kan förstöra även den mest idealiska bilden och förstöra intrycket av att dö. Därför är det för många representanter för det fina kön den mest pressande frågan om hur man gör håret glänsande och återställer sin hälsa och skönhet.

Experter erbjuder olika lösningar på problemet. Det är nödvändigt att ge håret rätt skötsel, använd kosmetika av hög kvalitet, ta vitaminer och glöm inte bort de moderna salongprocedurerna som kan återställa hårets glans. Perfekt effekt kan uppnås med hjälp av hemmasker och folkmedicin, sköljning och massage. Låt oss dölja varje alternativ och berätta hur du gör ditt hår glänsande och silkeslitet.

Varför blir håret tråkigt?

Om ditt hår har blivit torrt, tråkigt och skört, var uppmärksam på din diet. Kanske har kroppen helt enkelt inte tillräckligt med vitaminer, och håret behöver en tillförsel av näringsämnen. För att avhjälpa situationen ingår i den dagliga kosten av färska grönsaker och frukter, kött, fisk och skaldjur, fisk, ägg, nötter, vegetabiliska oljor och spannmålsprodukter.

En annan orsak kan vara hälsoproblem. Dessa är kroniska sjukdomar i interna organ, metaboliska störningar, avitaminos, anemi, cirkulationssjukdomar. Sådana förhållanden leder till försämring av hälsan och påverkar hår- och hårbottens tillstånd.

En viktig roll spelas på sätt att ta hand om håret. Regelbunden värmebehandling med krulljärn eller hårtork dehydrerar locken och gör dem tråkiga och spröda. Problemet förvärras av felaktigt urval av kosmetika (schampo, balm, balsam). För att rätta till situationen, lyssna på råd från experter och följ deras rekommendationer.

Hur man gör håret smidigt och glänsande?

För att göra ditt hår glittrande med en livlig glans, var stark, voluminös och tjock, följ följande regler när du bryr dig om dem:

 • Du bör inte tvätta ditt huvud för ofta, vattenprocedurer utförs endast när håret är smutsigt. Använd varmt, inte varmt, vatten för att tvätta. Klorat kranvatten är inte det bästa sättet att påverka hårets tillstånd, så det är bättre att koka det på förhand.
 • Innan du applicerar schampo på håret, skum det lite i din handflata, så det kommer att fördela bättre och städa locken mer effektivt från smuts.
 • Skölj håret från schamporesterna flera gånger och skölj dem slutligen med ett avkok av medicinska örter som permanent håller håret rent, friskt och glänsande.
 • Torka håret ordentligt. Det är bäst att göra det i luften, utan att använda en hårtork som torkar håret.
 • Borsta inte håret vått, det kan orsaka skador och förluster.
 • För att förbättra blodcirkulationen i hårbotten varje kväll borstar du håret med en träkam eller en mjuk borste som sveper från 50 till 60 gånger.
 • Varje morgon i 5-10 minuter, massera hårbotten, det kommer att stärka flödet av näringsämnen till rötterna och förbättra hårets utseende.
 • Två gånger om året, ta ett multivitaminkomplex som innehåller friska hårmineraler och spårämnen.
 • Sköter regelbundet ditt hår med hembehandlingar, maskerar, oljepackningar och kompressor.
 • Använd högkvalitativa kosmetika med en helande effekt som hjälper till att återställa ditt hår till sin tidigare vitalitet och glansig glans.
 • Om hår styling görs med en hårtork, slutför torkning i kallt läge. En stråle av kall luft kommer att stänga flakarna i håraxeln och göra håret smidigt och glänsande.

Förutom de grundläggande reglerna om vård, var uppmärksam på din hälsa, behandla sjukdomar i interna organ i tid, undvik stress, vara mindre nervös, ge upp dåliga vanor, försök att få tillräckligt med sömn och följ daglig behandling. Alla dessa åtgärder i komplexet kommer att ge ett positivt resultat, bidra till att förbättra hälsan och en positiv effekt på hårets tillstånd.

Hur man gör håret glänsande hemma?

Folkrecept baserade på användningen av naturliga ingredienser hjälper till att återställa hårglans och styrka. Särskilt populära är masker baserade på mejeriprodukter, ägg, färsk frukt, oljekompressor och sköljning med örtflockar. Låt oss dö på de mest populära hemprocedurerna.

Hår glans masker

 1. Fermenterade mjölkprodukter. Masker på basis av kefir, gräddfil, vassleärande, återfuktar och återställer hår, återställ dem till en levande glans och styrka. Det räcker att värma upp mjölkprodukten något och applicera det på håret och hårbotten. Ovan måste du ha ett uppvärmningslock, detta kommer att förbättra penetreringen av användbara ämnen och öka effektiviteten av proceduren. Masken hålls i 30-40 minuter, tvättas sedan av med schampo.
 2. Kycklingägg. Procedurer baserade på kycklingägg görs i kombination med naturliga oljor, gelatin eller mejeriprodukter. Dessutom, om håret är torrt, rekommenderas att lägga en äggula till masken, om oljig - ett protein. För att göra håret skinnigt och lättsamt, piskas två ägg och blandas med 2 msk. l. burdock olja, 1 msk. glycerin och 1 tsk bordsvinäger. Denna blandning appliceras på håret och lämnas i en halvtimme. För att lägga till sken kan du använda vanlig gelatin (1 msk. L.). Den är fylld med vatten för svullnad, sedan blandat med ägg och schampo. Blandningen appliceras på krullarna i 1 timme. Observera att alla äggbaserade formuleringar ska tvättas av med lite varmt vatten från håret, annars kommer proteinet att curdle och det blir svårt att ta bort från håret.
 3. Banana. Regelbundna förfaranden med denna frukt kommer att ge en vacker glans och återställa lockets attraktivitet. Mogen banan skalad, mashed med en gaffel i potatismos och tillsätt 1 msk. l. olivolja och naturlig yoghurt. Blandningen appliceras på håret under filmen och lämnar i en halvtimme.
 4. Vattenmelon. Hur man gör håret glänsande och silkeslen? Detta kommer att hjälpa vattenmelonsmassa. Under säsongen kan en sådan mask utföras varannan dag. Det räcker att skära av några skivor vattenmelon, pressa ut saften och gnid det återstående köttet i mush och lägg det på håret under ett uppvärmningslock i 30 minuter. Efter proceduren skölj håret med vatten, med tillsats av vattenmelonsaft.
 5. Naturlig kaffe. Kaffemaskar kommer att ge glans till mörkt hår. För blondiner är detta recept inte lämpligt, eftersom krullarna kan färgas. Masken består av 2 msk. l. nymalt kaffe. Det måste kokas, kylas och appliceras på håret i 30 minuter.
 6. Kamomill. Blonda tjejer som kommer tillbaka kommer att hjälpa blandningen baserat på avkok av kamomill och citronsaft. För att göra detta brygga 200 ml kokande vatten, torka, filtrera och tillsätt 1 tsk till torrkamomillknoppar (2 msk). citronsaft.
 7. Rötter + morötter. Ägare av rött hår hjälper till med färsk betorjuice och morötter. För att göra detta, blanda bara saften av dessa grönsaker i ett 1: 1 förhållande och applicera på håret i 20 minuter. Förfarandet kommer att bidra till att betona ljusstyrkan och djupet på röda nyanser, och krullarna kommer att spela en naturlig glans.
 8. Oljekomprimerar. Användningen av naturliga oljor för hårvård ger inte bara näring och hydrering, men ger också hårvolymen och vacker glans. På apoteket kan du alltid köpa castor, burdock, mandel, linolja. För rutiner används ofta orefinerad olivolja eller mer exotiska alternativ: jojobaolja, kokosnöt, persika, vetex. Det är möjligt att bereda oljeblandningar från en blandning av flera naturliga oljor med tillsats av estrar. Eteriska oljor (rosor, ylang-ylang, patchouli, citrus) ger en trevlig arom, fuktgivande och silkighet. Lägg bara till dem lite, bara 2-3 droppar.
sköljning

För att uppnå en strålande glans rekommenderar kosmetologer att byta alkalisk miljö och använda vatten som surgörs med citronsaft, bordsvinäger eller äppeläger för att skölja håret. Detta förfarande normaliserar talgkörtlarna, eliminerar alltför mycket fet hår och hjälper dem att hålla sig fräscha, rena och glänsande under lång tid. För förfarandet är det tillräckligt att späda saften av en citron eller 50 ml ättika i tre liter kokt vatten. Sköljning med försurning är mer lämplig för normalt och fettigt hår. Om håret är torrt och hårbotten är irriterad, är det bättre att använda masker baserat på jästa mjölkprodukter.

Hur får du ditt hår att lysa med hjälp av örtsköljningar? Detta är lätt att göra. Plocka upp de grönsaksråvaror som är mest lämpade för din hårtyp och använd den för att göra avkok för sköljning. För att förbättra glansen kan du använda ett avkok av humle, ekbark, kamomill, salvia, kalendula.

 • Hur man gör en effektiv sköljning? Förbered en örtsamling av lika delar av kalendula, nasturtium och rosmarin. Ta 2 msk. l. häll 500 ml kokande vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Skaka färdig buljong och applicera det i en varm form för att skölja håret efter tvätt.
 • En balsam med vitt vin kommer att väcka hårsäckar och aktiverar blodcirkulationen i hårbotten. Förbereda det, ta samlingen av kamomill, marjoram och rosmarin. Häll en liten handfull krossade grönsaksråvaror i en flaska torrt vitt vin och lägg det på en varm, mörk plats i en vecka. Därefter infusionen, och med varje sköljning tillsätt 4 msk. per liter vatten. Denna procedur kommer att återställa hår vitalitet och glans.

Kosmetika för glänsande hår

För att ge ditt hår en hälsosam glans rekommenderar experter att använda schampo, balsam eller balsam som innehåller glycin eller silikon. Dessa ämnen omsluter noggrant varje hår, vilket ger en effekt som liknar biolaminering. Tack vare detta kommer din frisyr att glöda med en blank glans. Men att använda sådana verktyg är inte alltid värt det. Faktum är att silikon skapar en lufttät film som stör den fria vävnadens andning och kan orsaka försvagning och förlust av hår. Därför rekommenderar yrkesverksamma att endast välja högkvalitativa produkter som innehåller vattenlösliga silikoner, som lätt tvättas av med vatten. Annars kommer håret snart att bli orörligt och hängt med feta istappar.

Många tillverkare av professionell kosmetika erbjuder för att lösa problemet med tråkigt hår med hjälp av speciella serier av omsorg: serum, sprayer, oljor, balm. Vi listar de mest populära:

 • Naturlig multifunktionell olja Mytisk olja från franska märket L'Oreal. Kompositionen innehåller en blandning av druvfröolja och avokado, kompletterad med ett vitaminkomplex. Det ger inte bara näring, fuktar och återställer krullarnas struktur, men ger dem också en levande glans.
 • Bleach Bio traitement hårglans. Den lätta och mjuka sammansättningen av produkten baserad på linfröolja närmar sig håret med näringsämnen, tätar delade ändar och ger strålande glans.
 • Vätskesilke av Estelle. Det ger glans och rik glans till hår. Kompositionen av denna produkt är ett komplex av silikon komponenter som omsluter varje hår och ger noggrant skydd utan viktning. Produkten släpps i en flaska (100 ml) med en droppdispenser, vilket underlättar appliceringen.
 • Shampoo "Liquid Silk" från Gliss kur. Designad speciellt för att ta hand om matt och torrt hår, berövad av vitalitet. Produktens sammansättning innefattar silkeproteiner, flytande keratiner och vitaminer. På grund av de aktiva ingredienserna återställer schamponet poröst och skadat hår och ger det jämnhet och vacker glans.
 • Aerosolsprutor ger en hälsosam utseende och skönhet till strängarna, efter att ha applicerats på dem ser håret väl preparerade och får en strålande glans. Sortimentet av sådana produkter är det mest mångsidiga, tillverkare erbjuder spray för strålande glans med en helande effekt. De inkluderar växtbaserade extrakt, siloxaner, naturliga oljor, vitaminer och fruktsyror. Sprayer från varumärken som Estel, Everline, Cehko, Wella ger extremt glans till håret, samtidigt som de säkerställer deras skydd, restaurering och näring. Sådana produkter, när de används korrekt, gör inte håret tyngre, gör det lättare att kamma, fuktar, göra dem fukta och mjuka. Spray bör appliceras efter installationen.
 • Hårspray hårspray.
Hur man gör håret mjukt och glänsande?

För att få ditt hår att bli välskämt och transfusera med rik skins, erbjuder professionella ett lamineringsförfarande. Detta alternativ är särskilt bra i de fall då håret är försvagat och utarmat med konstant värme och aggressiva färgämnen. På bara några timmar kommer trollkarlen att återställa det välskötta utseendet, glansig glans och silkighet mot håret. Salonprocedurens specificitet består i att applicera en särskild kemisk komposition baserad på protein, vitaminkomplex och andra bioaktiva komponenter till krullarna.

Effekten av denna procedur varar i 4-6 veckor, varefter den kan upprepas. Laminering är säker för håret, varefter håret blir volym, jämnhet och bländande glans. På grund av proteinmättnad blir locken hållbara och elastiska, de kan klara mekaniska skador och aggressiva miljöpåverkan. Filmen som bildas på håret hindrar inte syreflödet, men förhindrar förlust av näringsämnen, fukt och vitaminer. Det finns inga kontraindikationer för lamineringsprocessen, det kan användas för alla typer av hår med varierande grad av skada.

Förfarandet kan göras i stugan eller hemma. För hemlaminering applicera speciella föreningar eller vanligt gelatin. Denna produkt innehåller en tillräcklig mängd protein, som fungerar som en designer och effektivt återställer hårstrukturen, vilket gör dem fina, glänsande och silkeslen.

Recept från Hollywood Stars

De världsberömda kändisarna har speciella recept för att behålla hårets skönhet och glans. Detta gör det möjligt för dem att gå till podiet med lyxiga frisyrer, iriserande glansig glans. Låt oss öppna några hemligheter från Hollywoods skönheter.

Jennifer Lopez och Catherine Zeta - Jones älskar att dricka lätt öl. Oroa dig inte, de dricker inte det, men använder det för att skölja håret efter tvätt. För dessa ändamål är lätt ofiltrerad öl lämplig, den har många vitaminer och näringsämnen. Efter en sådan sköljning kommer håret till liv och blir strålande och glänsande. Om håret är för torrt och skadat kan du lägga till lite olivolja eller honung till öl.

Blond Melanie Griffith rensar håret med mandelolja, det närmar sig, fuktar, eliminerar splittrade ändar och återupplivar tråkigt hår. Sexig brunett och bara vacker Angelina Jolie till hennes hår shimmer och glans, använder ett orientaliskt recept. I porslinsteapoten bryts skådespelerskan en nypa stark Ceylon-bladte och en liten handfull sågspån. Den resulterande infusionsfiltret och lägger till vattnet för sköljning av hår.

Använd våra hårvårdstips och snart kommer du att kunna skryta med vackra, välskötta, friska och glänsande lockar.

Recensioner om hemmetoder och metoder

Granska №1

Jag gillar det verkligen när håret ligger i vackra vågor och lyser med en livlig glans. På omslaget på modetidningar från de välskötta skönheterna är det omöjligt att titta bort. Jag har mörkt och tjockt hår, så att de passar vackert in i håret och behåller sin form, jag måste använda ett krusjärn och en hårtork. Och detta skadar krullarnas struktur, och de blir torra och livlösa.

Nyligen har jag försökt att använda schampon med silkeproteiner och vitaminer, vilket förbättrar ståndarnas tillstånd. Och efter varje schampo skölj håret med varmt kokt vatten, surgjorda med ättika. Och resultatet är redan där. Håret är friskt och rent längre, det är lätt att kamma och börjar verkligen överflöda med en hälsosam glans.

Maya, Naberezhnye Chelny

Granska nummer 2

För att alltid se hälsosamt, snyggt och glänsande hår gör jag masker baserade på jäst, mejeriprodukter, senap, naturliga oljor. Jag hörde mycket bra saker om lamineringsproceduren, men i salongerna finns det höga priser och jag bestämde mig för att göra allt själv. För proceduren användes vanligt matgelatin. Nu på Internet hittar du många recept för hemlaminering.

Jag gjorde allt strikt enligt anvisningarna, vilket resulterade i att håret verkligen blev slät och glänsande. Men samtidigt såg gelatinvägda strängar och hår fettiga. Effekten är bevarad endast tills det första håret tvättas, vilket naturligtvis är en besvikelse. Men om du vill se bra ut i vissa fall kan det här förfarandet göras.

Granska nummer 3

Om jag behöver titta på alla 100% gäller bevisade verktyg. Att ge håret en livlig glans med bara högkvalitativa kosmetika från välrenommerade företag. Oftast använder jag hårsprayer, de är lätta att applicera, de gör inte håret tyngre och limar inte dem som lack eller mousse. Frisyren ser perfekt ut: Håret är mjukt, silkeslen, lätt att kamma, ej elektrifierat och får en blank glans.

Du kan köpa sådana sprayer i specialaffärer. Dessutom har många balsams, serum och andra vårdprodukter en liknande effekt. Det är bara nödvändigt att välja dem korrekt och var uppmärksamma på tillverkaren. Och alla slags folkrecept och sköljning på örter är inte för mig. Jag gillar inte att spendera tid på deras förberedelser, det är lättare för mig att köpa en färdig produkt.

6 bevisade sätt att göra ditt hår glans

1. Kamma håret ordentligt.

Kom ihåg gamla råd: så att håret var vackert, kammade det, göra hundra slag med en borste? Naturligtvis är hundra en byst. Men om du långsamt borstar ditt hår eller kamma med en kort och tjock naturlig borste (till exempel från en vildsvin) 20-30 gånger blir de mjukare och skinnigare. Frisörer kallar denna teknik hårpolering. Allt förklaras helt enkelt: sådan kamning polerar verkligen håret, utjämnar nagelskalorna - och de börjar skina.

2. Använd speciella produkter för hårglans

Nästan varje märke har en sådan linje. Dessa är olika produkter med vitaminer (främst panthenol), växtekstrakter, kollagen, keratin, glycerin, betain, flyktiga silikoner, olika naturliga oljor. Om du behöver snabba och maximala resultat väljer du professionella produkter. Endast du bör först kontakta en frisör: Om du har gjort ett fel val (till exempel, välja vård som inte passar din hårtyp) kan du förvärra hårets tillstånd. Ja, hon kommer att skina, men frisyren kommer snabbt att förlora sin form.

Hur man gör hår glans?

Och var försiktig med oljor, outplånliga sprayer och serum för hårglans: Om de något överdriver det med deras mängd kommer håret att hålla ihop och kommer att verka oljigt.

3. Gör hårlaminering

I skönhetssalongen, för att ge ditt hår glans, kan du erbjuda ett förfarande för laminering eller eliminering. Även om funktionsprincipen som används för dessa kompositioner skiljer i grunden, är det i princip liknande förfarande: håret under 20-30 minuter för att tillämpa en särskild del (transparent eller med en touch) med proteiner och andra biologiskt aktiva substanser, som verkade att limma disparat nagelband smidig och porös hår, vilket gör dem mer glänsande, smidiga och hanterbara. Vidare varar effekten 3-6 veckor.

4. Färga håret med henna

Det spelar ingen roll - färg eller färglös - glans garanteras. Till skillnad från kemiska färgämnen tränger Henna inte in i hårsaxens struktur, såväl som lamineringsformuleringarna omsluter dem och fyller oregelbundenheter i det övre skaliga skiktet. En extra bonus är att håret blir starkare och blir bättre, eftersom Henna också stärker dem bra. Och fortfarande sådana stärkande "masker" - en effektiv lösning för att bekämpa mjäll. Men kom ihåg att kemiska färgämnen efter färgning med henna kan "inte ta upp" eller resultatet blir det mest oväntade (upp till en mossgrön nyans). Av samma anledning, efter färgning av hår med henna, inklusive färglös, rekommenderas det inte att göra en perm eller kemisk hårrätning.

5. Tillsätt surhet

Om pH-värdet ändras till surt är det också enkelt att släta nagelbandet och få håret att lysa. Enligt denna princip arbetar många hårglansbalsamer - effekten uppnås genom att tillsätta fruktsyror, extrakt eller citrusoljaoljor till deras sammansättning. Och ett mycket enkelt alternativ - du kan lägga citronsaft eller vinäger till vattnet för sköljning (en matsked per liter vatten). Förresten, denna försurning mjukar också vattnet. Och hårt vatten är en av anledningarna till att håret förblir tråkigt, trots alla ansträngningar: Salterna som finns i den reagerar med tvättmedlet. Som ett resultat bildar ett sediment på håret, berövar dem av glans. För att avlägsna det tillsätts fruktsyror eller salicylsyra till många schampon.

6. Använd naturliga masker

Den enklaste hemlagade masken för hårglans - med äggula. Vitaminerna A, B och E ingår i det. Aminosyror och lecitin ger näring, fukt och återställer även skadat hår. För maximal effekt är det bättre att blanda äggulan med olja (till exempel olivolja, avokado eller jojoba). Den resulterande blandningen appliceras på håret i 30-40 minuter före tvätt.

KOSMOPOLIT

Hur man gör håret glänsande: 10 hemliga sätt

Glitter hår är det främsta tecknet på deras skönhet och hälsa. Men ofta ser håret ut, trots användning av luftkonditionering eller professionella masker. Hur är det? Vi vet 10 riktigt användbara sätt att göra ditt hår glänsande!

1. Korrekt hårtork

Ofta är orsaken till hårets trötthet triten eftersom du suger ditt hår fel. Om du använder en hårtork med för brett munstycke eller styr luften på ett kaotiskt sätt, glider hårflingorna och ditt hår blir matt.

Så kom ihåg de tre reglerna för att torka hårtork för hårglans:

1. Smal munstycke - luftflödet ska vara tätt, klart riktat.

2. Torrt hår ska hålla munstycket i vinkel och i nedåtgående riktning, från rötterna - till ändarna. Det är den här rörelsen som släpper vågorna och gör håret glänsande.

3. Avsluta alltid installationen med kall luft.

2. Kokosolja

Kokosolja är ett universellt botemedel mot hud och hårskönhet. För att göra håret glänsande, förbered en mask av kokosnötolja - värm upp det lite på ångbadet och applicera varmt medel mot ditt hår. För att öka effekten kan du bära ett duschlock. Och tvätta bara ditt hår som vanligt.

3. Avocado Mask

Avokado är ett riktigt förråd av vitaminer och läkande oljor. En avokado mask är ett recept som även Jennifer Lopez regelbundet använder! Frukten av en mogen avokadosmos med en gaffel, tillsätt ett par citronsaftdrycker och jämnt fördela gruelen över hela längden av håret. Hälsosam sken efter att du har tvättat!

4. Öl sköljning

"Live" lätt öl är ett utmärkt sätt att ge ditt hår en bländande glans. Rent vått hår ska sköljas ordentligt i en öl. För att bli av med lukten kan du applicera balsam efter proceduren. Dessutom ger ölen inte bara en kosmetisk glanseffekt, utan ger också mycket näring åt håret tack vare haltens innehåll. Lysande!

5. Citronsaft

Omedelbart noterar vi att denna metod inte passar tjejer med torrt hår, eftersom citronsaft tenderar att torka dem. Men samtidigt kan citronsaft verkligen lägga till sken på håret - det är nog att fördela det över hela längden, lämna i 10-15 minuter och tvätta sedan av det med kallt vatten.

6. Gelatinmasker

På Internet hittar du många recept för "gelatin hårlaminering" - och det här är förstås absolut skräp. Det är inte möjligt att göra laminering med gelatin, men för att ge ditt hår en vacker ljusglans - enkelt. Lös upp 3 matskedar gelatin med 4 skedar kokt vatten. Placera blandningen i ett ångbad och rör om tills gelatin är helt upplöst. Låt svalna och applicera produkten i håret, lämna i 40 minuter och tvätta det.

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Slutligen vet jag hur man gör håret vackert och glänsande! Hemmasker, beprövade medel för tillväxt och håravfall. Sätt att odla hår hemma. Bilder före och efter.

Här var jag äntligen mogen för en översyn av hårvård och är redo i alla detaljer och berättar gradvis min historia om att göra en tvättduk till något anständigt. Denna berättelse är min stolthet, så det kommer att finnas många brev och känslor.

Gör dig redo. Jag kan inte sakna någonting, för i denna översyn samlade all den kunskap som erhölls i mitt liv :)

------ PRO MY BENÄMNING FÖR HÅRVÅRD, UTVECKLAD TILL ÅR ----

1. Mycket många skriver att det här vackra håret är arbete. För mig är det inte så. Eventuella skräp med hår är ett sant nöje, glädje, nöje. Därför gör jag lätt, även de mest invecklade recepten, jag kan spendera många timmar på att göra lite ny magisk elixir, innan jag spenderar mycket pengar och ansträngningar på att extrahera hemliga ingredienser till den mycket magiska elixiren. Resultaten är olika, både framgångsrika och inte så. Men som regel vill jag inte skriva om misslyckanden, så för det mesta drar jag recensioner till vad som imponerade på mig positivt :)

2. Konstigt nog, men Jag gillar inte riktigt det ryska tillvägagångssättet för hårvård, även om jag regelbundet försöker (jag menar våra farmödors recept och hemligheter). Detta tillvägagångssätt hade tillräckligt med tid att manifestera sig i mitt hår, eftersom jag tillbringade hela min barndom och ungdom i byn, där vår mormor brydde sig om mitt flytande hår och mina systers samma hår med avundsvärd iver.

Det var allt: vi tvättade vårt hår EXCLUSIVLY med björk avkok, under dagen vår mormor kunde laga oss nässla eller burdock skölj och på en varm dag får hon skölj håret. Jag kommer också ihåg oss väl, systrarna, sitter på kvällarna före ett bad med en kopp kopplad till kronan med gummiband. Så vegetabilisk olja (solros, oraffinerad) absorberades i våra hår. Hjälpte allt detta håret att se bättre ut? Inte ett gram.

Mitt eviga problem - splittrade slutar, verkade som ett kors, som jag ska bära hela mitt liv tills jag blir en vuxen och köper en peruk från den första löneskatten.

Lyckligtvis kom det inte till en peruk, en dator kom fram i huset, sedan Internet, då lärde jag mig engelska, och en underbar värld öppnade mig med hårvårdstips från hela världen.

Det var inte längre nödvändigt att dra nytta av kunskap från tidningarna "Bondekvinna", "Murzilka" och "Burda Moden", och det visade sig att av någon anledning indiska traditioner i hårvård är de mest lämpade för mig.

Därför är jag nu en frequenter av indiska webbplatser och forum om skönhet, jag åker dit oftare än hos den ryska kosmetikern, jag fångar uteslutningar, jag försöker på mig själv och delar mycket framgångsrika recept med nöje :)

Och nu - berättelsen om mitt hår.

------- Var allting började -------

Allt börjar som vanligt med genetiken. Och när det gäller hår, sparar hon mig inte.

Mitt hår har alltid varit

- tråkig och livlös

- med delade ändar

All min barndom jag, som jag kunde, kämpade med den sista olyckan, samtidigt drömde om långt hår. Och jag kunde hantera tipsen på ett ganska unremarkable sätt: plocka dem med mina händer så snart som fritid uppträdde. Då blir det lite smartare, fingrarna ersatt med sax, men här är olyckan: hushållssaxen gjorde inte exakt skarp, gör mer skada än bra och splittrade helt allt som föll under sina oavslutade blad.

Här är ett foto av mina plockade lockar, 11 år gammal.

Jag gick igenom hela skolan med en sådan kyckling och förtroende, som jag skrev tidigare, om ren rysk vård och letade efter mirakulösa recept i tjejtidskrifter som för en gång förvandlar dunkelt hår till skinnande materia och löddelade slutar i ett eller två applikationer (i de oupplysta tiderna var de producenter som lovade det, och det fanns köpare som hoppades på det).

Miraklet hände inte, och vid den 9: e klassen avslutade jag mitt hår så mycket att enda utvägen var att klippa den så nära som möjligt till början av avsnittet.

Några år senare, ännu kortare:

Det var min mest underbara frisyr i 15 år av livet, som jag framgångsrikt förstörde, för med glädje började jag måla med Feria (ammoniak) och röka (cigarettrök torkade mitt hår väldigt mycket).

Hur man gör håret glänsande och smidigt hemma?

Flickor är redo att ägna mycket tid till hårvård, och för vissa blir det i allmänhet en fullvärdig hobby. Fältet för aktiviteter är oändligt: ​​schampo, balm, masker, färger... Men vilken otur: Även fashionably trimmed, snyggt färgat och vackert stylat hår ser inte bra om de inte lyser. Håller inte med? Tja, föreställ dig sedan långa och tjocka, men tråkiga lockar med delade ändar. Det är samma sak! Men om du efter dessa ord sprang till frisören, skyndar du inte. Förutom att ta hand om färg och annan vård är det viktigt att veta hur man gör håret glänsande och smidigt hemma. Denna färdighet kommer att vara till nytta när din älskade mästare är upptagen, vill spara lite, eller om du helt enkelt inte har tid att besöka salongen. För att göra håret silkesigt hemma kan någon kvinna som inte är för lat för att ägna lite tid och energi till huvudet.

Varför gliner inte håret? Glatt och glänsande hår
Hårets struktur borde vara känd för alla som tog examen från skolan. Låt oss uppdatera kunskapen: Varje hår på ditt huvud består av en "dold" rot under huden, och en stång synlig utanför. När du vill växa långt hår eller göra håret tjockare, så försöker du helt rätt att påverka hårrötterna, förbättra blodtillförseln och näring. Eftersom den synliga delen av håret faktiskt är död, och ingen manipulering med den kommer att påverka dess tillväxt och utveckling. Men strängarnas visuella överklagande beror enbart på det yttre skalets tillstånd på varje hår. Eller snarare, cuticle, det tunnaste och mest sårbara lagret.

Om du tittar på hårkutiklet med en stor approximation ser du de många skalor som bildar den. De består av relativt fast keratin och deras läge liknar ett kaklatak, som delvis täcker varandra. Så länge som keratinvågorna passar snyggt, glider håret och ser spegelglatt ut. Men om den mikroskopiska ytan är "tattered", och skalorna förlorar sin täthet och släpar efter sig, eftersom håret blir tråkigt, förlorar de sin mjukhet. Det här håret kallas ofta livlöst, för att varken glansen eller elasticiteten den inte har.

Hur man gör håret silkeslen
Silkigt hår eller hår som siden - dessa fraser är mycket förtjust i att använda kosmetiska tillverkare. Och deras analogier är helt tydliga: väl preparerade lockar flödar verkligen och skimrar som tunt tyg. Men likheten är inte begränsad till detta. Långt hår är som känsligt naturligt silke utsatt för skador, även med den minsta mekaniska inverkan. De kan riva, bryta lätt med brist på fukt och förlora sin glans och överklagande. Men samtidigt har det först och främst friska håret sken och mjukhet, så den primära uppgiften för varje tjej är att bevara dessa egenskaper och inte skada håret. Då behöver de inte återvända.

silkesigt hår För att hålla ditt hår glänsande och smidigt, måste du följa några enkla regler för att ta hand om dem. Det här är de lagar som inte kan brytas, eftersom även sällsynt missbruk kan skada håret:

 1. Skydda ditt hår från externa faktorer: ultraviolett, snö etc. Men förutom bara värme och frost behöver ditt hår skydd mot extremiteter i temperaturen. Placeringen av skalorna på deras yta är trasig när du på vintern går från gatan till ett uppvärmt rum, eller vice versa, i sommarvärmen får du luftkonditionering. För att behålla hårets hälsa och glans, försumma inte huvudbonaden.
 2. Förutom vinterhattar och hattar ska din garderob ha sommartillbehör: panama hattar, hattar och / eller bandaner, utan vilka det inte är önskvärt att dyka upp på stranden. Men de räcker inte: När du väljer produkter med ultravioletta filter för kroppen, måste du också köpa solskyddsmedel för håret, så att de inte bleknar eller blir tråkiga.
 3. När du tvätter håret, gör inte vattnet för varmt - detta skadar också hårets yta. Välj en bekväm temperatur nära rumstemperaturen. Och i slutändan sköljer du alltid håret med kallt vatten, som påverkar vågorna närmare varandra. Och borsta aldrig ditt våta hår - vänta tills det torkar och / eller blottar med en handduk.
 4. Shampoo, balsam och balsam för hårglans, som presenteras i butiker i ett stort sortiment, hjälper till att uppnå jämnhet, men med vissa reservationer. Dessa medel beror på silikon i sin sammansättning. För det första omsluter det varje hår och, utan fullständig spolning, läggs sken. Men efter 3-4 ansökningar blir mängden silikon överdriven och håret blir tråkigt. Därför alternativa kosmetika för hår: ett par gånger, använd ett speciellt schampo, tredje gången - en mjuk baby utan silikon.
 5. Håret förlorar sken efter torkning och styling med heta apparater. Naturligtvis, på vintern, har få människor råd att torka håret på ett naturligt sätt. Dessutom är luften i rummen också under torrsäsongen torr, vilket inte bidrar till hårets fukt och glans. Ändå håll en rimlig balans: kom ihåg att det är bättre att gradvis torka med kallt i stället för varm luft av en hårtork, och curlers för natten föredrar att heta curling eller strykning.
Hur man gör håret smidigt och glänsande hemma
Det finns inget lättare än att kontakta en skönhetssalong och i viss mån få professionell hårvård. Men det garanterar inte att glansen kommer att fortsätta under lång tid. Därför gör det inte ont för att lära sig att göra ditt hår smidigt på egen hand. Här är en vägledande lista över hemgjorda hårskinnskosmetik:
 1. Vätska för hårändar. Hår börjar splittras från ändarna, så kampen för jämnhet bör börja med dem. Välj ett verktyg för hårets ändar: det kan kallas en vätska, olja, elixir, flytande kristaller eller ett annat namn, uppfunnet av marknadsförare. Men kärnan är densamma: det är en tjock oljig substans som klistrar hårets delade ändar och låter dem inte försämras ytterligare. Kräver inte sköljning. Applicera på vått hår efter tvätt och torka efter behov. Men inte högre än 2-3 cm från ändarna, annars kommer håret, oljat över hela längden, att fastna ihop och tråkigt.
 2. Kam från naturliga borst. Denna massage borste är dyrare än plast och metall motsvarigheter, men det kommer att tjäna din ovärderliga service till ditt hår. Till skillnad från träkammer, som också är tillverkade av naturmaterial, klibbar den inte på håret och skadar inte dem. Tvärtom, tjocka borststrumlor släpper ut strängar och mjukar hårvågor, som om polering. Dessutom finns det en högkvalitativ massage i hårbotten, vilket bidrar till att stärka och öka håret.
  hårlaminering
 3. Hemlamineringsprodukter. Som i salongversionen bildar de en outplånlig transparent glänsande film på varje hår. Hemma appliceras lamineringsföreningen på grundligt tvättat, avfettat och helt torkat hår. Därefter täckt med en kapsel av polyeten och uppvärmd med hårtork. Nästa steg är kylning, varefter värmekylningscykeln upprepas flera gånger inom cirka en halvtimme. Ett sådant förfarande anses vara ett komplett alternativ till dyr professionell laminering.
 4. Hårspray med glitter. En sådan spray kan fixa stylingen eller bara göra hårytan glans. Välja det, var uppmärksam på egenskaperna: billiga medel innehåller i regel separata glänsande partiklar som är märkbara på håret och ger ingen naturlig glans, men en dekorativ effekt som endast är relevant för nyårsmatinen. Hitta en spray med fint reflekterande pulver för att håret ska se naturligt ut efter appliceringen.
Här är de enklaste, nästan färdiga sätten att göra ditt hår glänsande. Du kan välja en av dem eller prova allt om ekonomiska möjligheter tillåter. Men förutom dem vill jag uppmärksamma dig på andra, mycket billigare, men inte mindre effektiva, naturliga lösningar för hårbearbetning.

Folkmedel för hårglans
I tidigare tider var kvinnor rättvis stolta över sitt tjocka, fula och glänsande hår. Och inte bara för att de inte visste om hårtorkar och inte använde metallkammar. Våra mormödrar använde naturliga hårvård recept. Och ingen stör oss att upprepa dem hemma:
hår glans masker

 1. Masker för hårglans. Många variationer är kända, men alla recept är förenade med det faktum att det finns ett syra och / eller ett beläggningsmedel i kompositionen. Ett bra exempel: en mask för glans hår med äggula och citron. För beredningen måste du blanda en äggula, juice från en halv citron, 2 matsked olivolja och 2 tsk honung. Blandningen upphettas något och appliceras på håret längs hela längden under 3-4 timmar. Citronsaft utför funktionen av syra som stänger hårvågorna, och ägg och olja - naturliga laminatorer.
  Ett annat bevisat sätt att göra håret glänsande är en mask gjord av majonnäs. Det är naturligtvis bättre att använda en såsberedd med egna händer, men det är också möjligt att applicera högkvalitativ butik majonnäs utan tillsatser över hela längden av håret och tvätta av det efter 15-20 minuter. En sådan mask släpper inte bara håret utan ger även näring åt det, men ägare av fet hår rekommenderas inte att göra det oftare 1 gång per vecka. Och naturligtvis kan äggulor, vegetabiliska oljor och mejeriprodukter appliceras på håret för glans före varje tvätt i sin rena form utan blandning.
 2. Sköljning för glanshår. Även om du sköljer ditt hår på ett disciplinerat sätt efter tvätt med kallt vatten, gör det inte ont för att lägga till glans på den. Ta till exempel två matskedar äppelcidervinäger och lös upp i en halv liter kallt vatten. Om så önskas kan du lägga till några droppar citron eller grapefruktolja. Efter att du har avlägsnat schampon och mask, blöta håret med denna komposition och tvätta inte av det, låt det absorberas och torka på håret.
  Det är mycket användbart att skölja ditt hår med naturligt grönt te. Svart te, förutom sken, kommer att ge en mörk nyans till ett vackert hår, och örtkamomillte kommer att göra blont hår inte bara glänsande, men också lite gyllene. Nettledekok är lämplig för sköljning av hår av vilken typ som helst. För att förbättra glans och jämnhet, lägg till honung (1 tsk per halv liter) eller citronsaft (halv citron per halv liter).
 3. Lamination av hårgelatin. Bli inte förvånad: laminering är inte en ny uppfinning. Och det kan göras utan industriella verktyg, ersätta dem med matgelatin. För att göra detta upplöses en full matsked gelatinpulver (1 påse, ca 15 gram) i tre matskedar varmvatten. Därefter tillsätt en tesked av någon tjock mask eller hårbalsam och blanda tills den är jämn. Applicera kompositionen för att rengöra, fuktigt hår och jämnt fördela över hela längden. Vik ihop med polyeten och värm med en het hårtork i 3-5 minuter. Lämna ytterligare en halvtimme under filmen och skölj sedan med rinnande vatten utan schampo. Skölj noggrant så att håret inte håller sig ihop.
Och självklart, hemma kan du göra något annat för att göra ditt hår glänsande och smidigt. Namnlösa: Ät rätt och ge upp dåliga vanor. Rökare hittar sällan vackra och silkeslena krullar. Men en tillräcklig mängd vitaminer, mineraler och bey i kosten kommer att påverka hårets glans på bästa sätt. Drick rent vatten i stället för söt läsk, ta ett multivitamin - och ditt hår kommer att bli glänsande och slät utan hjälp av en frisör.Nästa Artikel
Keratos av huden på huvudet