Hur man gör lökolja


Cong Yu, eller lökolja, är ett oumbärligt element i hembakat kinesiskt kök. Den används som kryddor - tillsatt till färdiga grönsaksalat, såväl som nudlar, grönsaker, kött, fisk och skaldjur. Du kan använda lökolja som marinade för fjäderfä, fisk, kammusslor, räkor, grönsaker eller som en doppsås för alla slags pannkakor, tortillor, chips, sushi, grönsaker. Man tror att lök ökar aptiten. Att laga detta smör är väldigt enkelt.

Ingredienser:
vårlök - 80 g (6-7 pilar),
vegetabilisk olja - 250 ml.

Tvätta stammarna av gröna lök, torka dem med en servett eller handduk. Separera den vita delen av fjädrarna från pilarna och skära den återstående gröna delen av stjälkarna i hälften.

På de gröna segmenten av lökpilen hålls en gaffel, vilket leder till nedskärningar (naturligtvis inte i damm). De resulterande reporna tillåter lökskivor för att bättre ge din smak till het olja.

Vik alla delar av de gröna lökpilen i en lämplig kastrull (eller en kastrull eller wok), tillsätt vegetabilisk olja till löken och sätt på en liten eld. Låt oljan koka och koka löken i oljan i 10-15 minuter. Lök kommer att börja utstråla en underbar doft och samtidigt ändra färg från grönt till gult.

Spänn oljan genom en metallfilm. Kyl oljan och häll den i en ren glasbehållare. Och lök kan användas i någon maträtt, säg med stekta eller kokta nudlar - i Shanghai finns en populär maträtt med kokta äggnudlar med lök, stekt i olja.

Den färdiga oljan lagras bäst i kylskåpet, den kan lagras i upp till tre månader.

Med vänliga hälsningar Sergey Zverev.

Visa alla recept av avsnittet "Kinesisk mat"

Användbara egenskaper och användning av lökolja

Lök är en örtväxt som växer över hela världen. I de flesta fall används denna grönsaksfrukt som ingrediens för att laga olika rätter. Det är emellertid svårt att underskatta sin roll i urtemedicin. Lökolja har många fördelaktiga egenskaper som har en positiv effekt på hälsa och utseende.

Allmän information

Enligt smak är löken uppdelad i följande sorter:

Det högsta innehållet av eterblandningar observeras i skarpa lökvarianter. För sådana essenser karaktäristiskt vidhäftande och uttalad märklig lukt, vilket kan prova riklig rivning. Även den kontinuerliga metoden för ångdestillation, genom vilken lökens essentiella olja tillverkas, minskar inte mättnadens och dess intensitet. Av samma anledning måste du kontrollera kroppens reaktion innan du använder den "aromatiska" blandningen. För att göra detta måste en liten mängd olja appliceras på ett litet hudområde. I avsaknad av allergiska manifestationer i form av rodnad kan nysning och annan blandning användas säkert.

Lökets essens kännetecknas av snabb löslighet och en mycket stark lukt, vilket resulterar i att den framställs i ett speciellt skyddsförpackning som förhindrar överdriven irritation av slemhinnorna.

egenskaper

Sammansättningen av löketer-essenser innefattar olika typer av sulfider berikade i svavel, vilka har en antiinflammatorisk effekt, vilket bidrar till den aktiva kampen mot infektionssjukdomar. Dessutom är oljens essens av lök känd för följande positiva egenskaper:

 1. Förbättrar tarmarna, eliminerar matsmältningsproblem och normaliserar absorptionen av mat.
 2. Minskar blodtrycket, vilket gör olja oumbärlig för högt blodtryck.
 3. Det bidrar till att stärka benen, tack vare vilken det finns en aktiv tillväxt av naglar, styrka av tandemaljen.
 4. Det provar brinnande av fettavlagringar, varför det kan användas som ett medel för att gå ner i vikt. Förresten, vi har en separat artikel om användningen av viktiga för viktminskning hemma! Samtidigt, med korrekt användning av kärnan med vissa komponenter, förbättrar aptiten.
 5. En fördelaktig effekt på kroppens metaboliska processer, påskynda och optimera sitt arbete.
 6. Rengör kroppen effektivt genom diuretiska effekter och eliminering av giftiga ämnen.
 7. Ökar graden av skydd av immunförsvar, vilket gör att du självständigt kan motstå olika patogener.
 8. Ökar libido, bidrar till produktiv spermaproduktion och minskar menstruationsperioder.
 9. Det påverkar cellförnyelse och regenerering.

ansökan

På grund av sin intensiva och skarpa lukt används inte lökolja inte i aromaterapi, men används ofta i medicin och kosmetologi.

1. Medicin

Som regel hjälper löketer-essensen effektivt med katarralsjukdomar och sjukdomar som orsakas av patogena mikrober och virus:

 • Bronkit, åtföljd av torr hosta och sputum som är svår att separera, kan härdas med en blandning med tillsats av lökolja. För dess framställning sätts en eterblandning i mängden 4 droppar till honungspotten. Det är nödvändigt att konsumera den erhållna vattnet i processen att ta emot huvudmaten.
 • Influensa behandlas genom inandning av aromatiska oljedunstar genom näshålan. Ett par minuter är tillräckligt för detta. Det är också möjligt att gnugga blandningen i slemhinnorna.
 • I närvaro av rinit är det lämpligt att använda speciell turunda, som är bomullsull eller bandage tamponger doppad i lökjuice. Efter introduktionen i näshålan måste du vänta ca 15 minuter. Biverkningar uppträder som en brännande känsla. När outhärdliga brinnande känslor kan du lägga in tamponger i sin tur. Som ett resultat aktiveras näsens slimhinnor, vilket kommer att minska utsläpp och andra fenomen som är karakteristiska för förkylningen. Barn åldersgrupp denna procedur rekommenderas inte. I stället bör den eteriska oljan användas som droppar, som måste spädas med honung eller kokt vatten.
 • I syfte att behandla adenoider blir lökens essentiella olja effektiv i kombination med andra fördelaktiga ingredienser. Så kan du blanda havtornolja i mängden 30 gram, 15 gram kakaosmör, honung i mängden 10 gram och 5 gram propolis med 10 droppar aromatisk essens. Alla ingredienser blandas noggrant tills en homogen massa, där du sedan ska doppa i bomulls- eller gasvästtamponger och sätt in dem i näsborret i 20 minuter.
 • Sjukdomar i samband med hörselorgan behandlas också framgångsrikt med lökolja. För detta ändamål är blandningen i regel begravd i öronen.
 • En sådan sällsynt sjukdom, såsom hjärnans vaskulär skleros, kan behandlas med användning av en blandning av eteriska oljor av lök och honung. För att göra detta blandas komponenterna i proportionen av en matsked honung och 10 droppar lökenolja. Den resulterande blandningen konsumeras två gånger om dagen före morgon och kvällsmåltid.
 • Det är användbart för personer som lider av högt blodtryck för att förbereda och ta följande komposition: en eterblandning i en mängd av 20 droppar blandas med 300 gram honung, till vilken valnötter i en mängd av 25 stycken tillsätts. Den resulterande massan fylls med vodka eller alkohol och lämnas till tinktur i 10 dagar. Den färdiga lösningen ska tas två gånger om dagen, en matsked.
 • I närvaro av ulcerös eller purulent manifestationer på slemhinnorna används lök väsentliga medel i sin rena form som smörjer såret.

2. Kosmetologi

Fältet för kosmetologi tillämpar inte mindre aktivt de väsentliga egenskaperna hos lökessens. Det används främst för hud- och hårproblem.

a) Hud:

 • Det är möjligt att rengöra huden av en känslig typ med hjälp av en lotion gjord på basis av lökolja. För att göra detta, blanda citronsaft i mängden av en citron, en halv kopp grädde, vodka i mängden av ett par matskedar, en äggula och 10 droppar eter essens. I den färdiga lotionen fuktas svabbar med vilka ansiktshuden torkas. Efter en halvtimme måste kompositionen tvättas av under rinnande vatten.
 • En universell botemedel som passar alla hudtyper är följande blandning: honung och glycerin i mängden ett par teskedar, ett par matskedar alkohol, borax i mängden 2 gram och 6 droppar eterisk olja blandas med varandra. För en början löses borax och glycerin med kokande vatten, som därefter kyles. Sedan läggs alla övriga komponenter till dem. Applicera som beskrivet ovan om användningen av lotioner.
 • Läs också en mer fullständig översyn av eteriska oljor för huden.

b) hår

Lite oftare används essensolja för att förbättra hårets tillstånd. För detta ändamål används speciella masker eller lösningar:

 • Ett par gånger i veckan kan du använda lökolja i sin rena form, några droppar måste försiktigt gnidas in i rötterna. Det är möjligt att späda blandningen med ricinolja. I detta fall bör förhållandet mellan komponenterna vara 1: 1. På torrt hår varar kompositionen ungefär en timme, på oljig -3 timmar, på normalt - 2 timmar. Efter att ha fördelat medlen till håret är huvudet inslaget med en handduk. Efter en viss tid tvättas krullarna med schampo.
 • I närvaro av mjäll måste du använda en blandning av brandy, burdock buljong och väsentlig lökolja.
 • Du kan lägga till naturlig glans och "livlighet" till strängarna med följande mask: 10 droppar lökolja blandas med citronsaft i mängden matsked, ett par matskedar brandy, en sked honung och ricinolja, samt en äggula. Efter blandning av alla ingredienserna upphettas kompositionen något och appliceras på hårbotten. På toppen av håret är täckt med en plastlock eller ett paket. När du håller masken i mer än en timme är det hög sannolikhet att en märkbar lök lukt kommer att dyka upp, vilket senare blir svårt att tvätta bort. När du applicerar den presenterade blandningen ett par gånger i månaden, kommer resultatet inte att hålla dig att vänta: Håret blir silkes, glänsande och rik på färg.

Medicinsk vegetabiliska oljor. Vitlök - lökolja

Om du frågade Avicenna, den stora läkaren, vad han tänker på vitlökens fördelaktiga egenskaper, skulle svaret vara följande: "Från alla sjukdomar." Så enkelt och med smak: från alla sjukdomar, och det är svårt att argumentera med det.

"Vitlökens fantastiska egenskaper är kända sedan antiken. Nostradamus själv, som gick till sina många patienter under pesten, tvingades gnugga sin kropp med vitlökolja."

Vitlök drivs bort av vampyrer, ogillar inte vitlökspiritus och andra skadedjur, inklusive orsakssjukdomar för infektionssjukdomar.

Med vitlök i medeltida Europa behandlades sjukdomar som tuberkulos, tyfoid, difteri, kolera och pest. Vitlökolja användes vanligen mot gulsot. Vitlök-, lök- och vitlökstabletter hjälper män att öka sin kraft, medan kvinnor kan inducera eller stärka menstruationen (med lökskalningsavkok). Vitlökstinktur tas med högt blodtryck, intestinal atoni, kolit etc.

Vitlökinhalationer behandlar andningssjukdomar, inklusive bronkialastma. Det är vetenskapligt bevisat att personer som regelbundet använder vitlök är mindre mottagliga för cancer än de som inte känner igen vitlök.

I gamla dagar i Ryssland räddade de sig traditionellt från smittsamma sjukdomar med lök och vitlök. Med hjälp av lök behandlas maligna tumörer, de räddas från frostskada, brännskador, purulenta sår och sår.

BEREDNING AV OLJ

Ta 3 skivor vitlök och 1/2 medium lök, finhacka och tillsätt vegetabilisk olja, värm i 30-40 minuter i ett vattenbad. Olja infunderas i 2 timmar, varefter den måste filtreras.

Haka i huvudet vitlök, lägg i en glasskål och häll 1 kopp obehandlad solrosolja. Den resulterande oljan ska infunderas i 2 veckor (åtminstone) på ett mörkt ställe med locket stängt.

Recept av traditionell medicin

Olje recept 1 är begravd i näsan, 3-5 droppar i varje näsborre - för vuxna och 1-2 droppar - för barn.

För att skydda barn från influensa under en epidemi, gör ditt barn en vitlök. Ta en liten behållare från kinderöverraskningen, sätt in den finhackad vitlök eller skumgummi, blöt i vitlökolja. Pipa hål i behållaren så att vitlöksandan går ut. Häng behållaren på sladden och lägg den på barnets nacke.

Spasmer av cerebrala kärl, hjärtkramper, andfåddhet

1 tsk olja beredd enligt recept 2, blanda med 1 tesked citronsaft. Ta blandningen vara 3 gånger om dagen i 30 minuter före en måltid som förebyggande åtgärd. Behandlingsförloppet är upp till 3 månader, sedan en paus och upprepning av behandlingsförloppet.

Oljan beredd enligt recept 1, ta 1 matsked 2 gånger om dagen - vuxna och 1 tesked 2 gånger om dagen - barn efter 3 år. Samma oljefett kokar.

Vitlök och lökolja, inte bara användbar medicin, men också en läcker kryddning för kött och sallader. Du kan alltid hålla i köket en flaska vitlök smör, att steka fläsk, lamm, croutons eller vad du vill. Inget pulver kryddor ger en sådan effekt som hemlagad vitlök eller lökolja.

Sårläkningslökolja

Lökolja är ett enkelt verktyg, alla kan laga mat. Och samtidigt är det mycket effektivt för läkning av sår av olika slag, inklusive de som är svåra att läka, festering. Många nominerade lökolja som ett botemedel mot sängar.

Matlagning sårlökolja

Det är inte värt att göra mycket lökolja direkt - det används mycket sparsamt, dessutom är det snabbt att förbereda det, så om nödvändigt kan du göra det friskt.

Cirka 200 g sårläkande olja behöver 300 g lök.

 1. Välj kvalitetslökar, tvätta.
 2. Lök behöver inte rengöras, vi använder den med skal - det är läkning.
 3. Skär löken med skålen i stora bitar, skivor, ringar. Till vem det är bekvämt.
 4. Vik den hackade löken i panelen, emaljerade, gjutjärn, aluminium.
 5. Fyll med vegetabilisk olja. Solrosor är bra. Lök bör täckas med olja, häll 2-3 cm ovanför.
 6. Sätt grytan på elden, låt oljan koka, utan att stänga locket. När du kan stänga, och du kan laga lökolja i en öppen panna.
 7. Olja bör koka under en lång tid, ca 1 timme. Elden är den minsta, det vill säga massan i kastrullen bör knappt gurgla.
 8. Lök bör inte starkt stekt. Han kommer gradvis att ge upp sina ämnen, blir torr, men hans färg bör inte vara mörk.
 9. Lossa pannan från värmen, täck med locket och låt svalna.
 10. Torka massan, häll vätskan i en glasbehållare.
 11. Stäng burken eller flaskan med lökolja kan vara en plast- eller metalllock, stopp. Förvara vid rumsförhållanden, det vill säga läggs i kylskåpet är inte nödvändigt.
 12. Lök oljebehandling
 13. Att använda lökolja är enkelt: Våt en mjuk trasa och applicera den på såret. Verktyget är inte kaustiskt, så det är vanligtvis inget besvär. En liten bit polyeten kan sättas på duken fuktad med olja på toppen för att inte fläcka kläder och sängen.
 14. Håll bandaget i 3-4 timmar, varefter de tar av, så att kroppen vilar - även 3-4 timmar.
 15. Mycket bra lätt att massera, gnidade med lökolja runt såret.
 16. Det är nödvändigt att använda oljan regelbundet, även under en tid efter att såret har läkt - lösningen löser den läkade vävnaden. Detta är särskilt viktigt när lökolja används som ett botemedel mot sängar.

Lökolja för läkning av sår - foto och video

Nedan hittar du en användbar video, vi hoppas du tycker om det))

Se även andra artiklar:

Och nu får vi se vad våra läsare tycker om det och glöm inte att lämna dina kommentarer och dela den här sidan med resten.

Spara och dela information i det sociala. nätverk:

Essentiella oljelök

Löklök är en örtväxt, som har en rundad glödlampa och ihåliga löv. Det tillhör liljfamiljen och växer och odlas väl över hela världen. Oftast används lökar för kulinariska ändamål, men det är svårt att överskatta sina fördelar inom örtmedicin.

Historisk bakgrund

Den första omnämningen av löken finns i sumerernas skriftliga källor, som bodde i Mesopotamiens och Indiens territorium. Under dessa dagar gav myndigheterna ut till de fattiga lökarna och brödet, vilket inte bara bidrog till att lindra hungersnöd men också hindrade spridningen av infektioner.

Användningen av lök för medicinska ändamål började under Hippocrates tidar. Även då visste och uppskattade man sin helande egenskaper. Lök var mycket populära i antika Rom. Läkare från den tiden var övertygade om att han kunde lindra tandvärk, samt förbättra hans syn och normalisera sömn.

Denna växt kom in i den nya världen tack vare Christopher Columbus, som insåg att löken inte bara är en god och hälsosam produkt som kan ätas, men också en naturlig och en helt ofarlig färgämne. Man tror att bågen kom till oss från Centralasien, information om dess användning finns i annalerna som går tillbaka till XII-talet.

Läkemedlets läkningstegenskaper

Lökjuice är ett utmärkt hjälpmedel i kampen mot olika infektionssjukdomar. Dessutom har den en diuretisk och antiskorbutisk effekt på människokroppen. Ämnen som ingår i lök, kan även förbättra spermiernas produktion och kvalitet. De förbättrar avsevärt tarmmotiliteten, och visade sig också effektivt på att hantera hypertoni och ateroskleros. Lök stärker ben, normaliserar vikt och påskyndar metabolism.

Denna växt är användbar för personer som lider av:

 • högt blodtryck;
 • sexuell svaghet
 • inflammation i andningssystemet, tuberkulos;
 • kronisk rinit och bihåleinflammation
 • gastrit med låg surhet
 • tarmsjukdomar: förstoppning, flatulens, kolit;
 • akne och furunkulos.

Efter en kraftig konsumtion av stekta och feta livsmedel hjälper lökar till att bli av med tyngd i magen och bidrar också till snabb eliminering av toxiner från deras kroppar.

Lökvarianter

Enligt smak är lök uppdelade i sådana sorter:

 • skarp;
 • halvön;
 • söt.

Den maximala mängd eteriska oljor som finns i skarpa varianter av lök. De kännetecknas av hög densitet av glödlampor, liksom utmärkt uthållighet. Söta sorter av lökar är inte lämpliga för långvarig lagring, så de äts ofta fräscha eller ingår i sallader, kött eller fiskrätter.

Varför är lök så fördelaktigt för människokroppen?

Unga lök är mycket användbara för manifestationer av vårens vitamin. Det kan helt uppfylla människokroppens behov för vitamin C. Dessutom innehåller lökarna jod, liksom äppelsyra och citronsyror. Lök normaliserar nervsystemet, har en positiv effekt på njurarnas arbete och förbättrar tillståndet i mikrofloran i munnen.

Lök kan ge specifika flyktiga ämnen i luften, som kallas phytoncides. De gör ett utmärkt jobb med olika patogener, virus och infektioner. Regelbunden lök hjälper till att normalisera aptiten och förbättra immunsystemet.

Essentiell olja av lök och dess egenskaper

Den eteriska oljan erhålls från den angivna växten genom ångdestillation. Denna olja har en uttalad märklig lukt, såväl som lacrimatoregenskaper, d.v.s. orsakar lakrimation. På grund av dessa faktorer bör lätta eteriska oljor användas med extrem försiktighet. Det används ofta i livsmedelsindustrin, som en del av alla slags kryddor och såser.

Eteriska oljor av lök hjälper till att bekämpa förkylning och virussjukdomar. Innan du använder dem bör ett individuellt toleransprov utföras. För att göra detta bör en liten mängd av den beskrivna oljan appliceras på handleden. Om rodnad inte uppträder på huden, kan du säkert gå vidare till vanliga procedurer.

Eterisk olja från lök är liposolös. Dessutom indunstar den inte ens med långvarig värmebehandling. Man måste komma ihåg att mängden biologiskt aktiva substanser som finns i lök beror på dess variation, liksom på de mark- och klimatförhållanden som finns på platsen för tillväxten.

Omfattning av lökjuice och väsentlig lökolja

Essentiell olja från lök används ofta i medicin. Det är ett bra verktyg för att lindra hosta, olika lunginfektioner och bronkit, eftersom det har en helande och expektorativ effekt. Hjälper olja i närvaro av olika hudpustulära infektioner. Det kan också användas med ett övergripande överarbete av kroppen, eftersom det har en uttalad tonisk effekt. För att eliminera gallan i urinblåsan, för att förbättra arbetet i mag-tarmkanalen och i infektioner i det urogenitala systemet tas det oralt.

Oumbärliga lökar och i kosmetologi. Hälsosaft används som ett verktyg för att bli av med seborré och häckande baldness. Det har visat sig att det har en förstärkande effekt inte bara på håret utan också på hårbotten, därför ingår det i många kosmetiska masker. Efter applicering av lökjuice blir människohår silkeslen, mjuk och felfri. Även denna saft kan användas för att bekämpa fräknar. Blandat med honungsjuice kan vara en utmärkt mask för ansikte och nacke. Det hjälper till att uppdatera huden, och saktar också åldringsprocessen och förhindrar på ett tillförlitligt sätt utseende på rynkor.

Lökolja anses vara den snabbaste och mest mättade av alla eteriska oljor som säljs idag. På grund av det faktum att det har en ganska skarp lukt som kan irritera ögon och näsa slemhinna, produceras det i en speciell skyddspaket. Huvudkomponenterna i denna olja är sulfider berikade i svavel. Människokroppen använder effektivt denna svavel för cellförnyelse och regenerering.

Lökolja

Energivärde per portion

 • Kalorier 770 kcal
 • Proteiner 1,6 gram
 • Fett 80,4 gram
 • Kolhydrat 11,7 gram
 • * Kalorihalten beräknas för råa livsmedel.
 • 1 portion
 • 2 portioner
 • 3 portioner
 • 4 portioner
 • 5 portioner
 • 6 portioner
 • 7 portioner
 • 8 portioner
 • 9 portioner
 • 10 portioner
 • 11 portioner
 • 12 portioner

ingredienser

 • Jordnötssmör 1,75 kopp
 • Lök 450 g

Matlagningsinstruktion

Olja kan förvaras vid rumstemperatur i 1 vecka och 3 månader i kylskåp.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • (0)
 • GIMP (9)
 • färg (3)
 • SWFText (7)
 • Banner Maker (4)
 • avatarer (4)
 • animeringar (32)
 • walker (13)
 • allt för blogg (20)
 • bakning (97)
 • ordstäv (10)
 • textgeneratorer (20)
 • dekor (19)
 • Tomter (24)
 • ämnen (128)
 • Hälsa (1069)
 • allergi (3)
 • smärta (39)
 • åderbråck (32)
 • hår (44)
 • hemorrojder (2)
 • yrsel (5)
 • tryckhjärta (27)
 • diabetes (93)
 • diet (51)
 • Magtarmkanalen (74)
 • syn (37)
 • tänder (2)
 • immunitet (3)
 • stroke (15)
 • läka bilder (1)
 • hosta, kallt (79)
 • hudsjukdomar (22)
 • Behandling av folkmedicin (228)
 • salva (48)
 • friska drycker (162)
 • njurar (24)
 • andra (4)
 • fartyg (93)
 • fogar (72)
 • övningar, massage (54)
 • öron (6)
 • rengöring av kroppen (24)
 • enuresis, cystit (12)
 • clipart (89)
 • komenty (41)
 • kosmetika (27)
 • Vackra bilder (37)
 • Recept (868)
 • Första måltiden (41)
 • spannmålsprodukter (48)
 • kycklingdiskar (89)
 • pitaskålar (1)
 • grönsaker och svamp rätter (207)
 • malet kötträtter (76)
 • gryta (51)
 • pasta (5)
 • mejeriprodukter (26)
 • kött (35)
 • tips (27)
 • giblets (26)
 • andra (56)
 • fiskrätter (93)
 • sallader (133)
 • sås (44)
 • mitt arbete i Photoshop (6)
 • Mitt arbete i redaktören (1)
 • mina ramar (6)
 • bön (8)
 • musik (35)
 • Online-redaktör (11)
 • vykort (40)
 • musikkort (10)
 • Nyttårskort (9)
 • grattis på födelsedagskort (5)
 • Påsk (6)
 • Julkort (3)
 • från den 8 mars (3)
 • playcast (2)
 • verktyg (309)
 • tvätt (41)
 • rengöringsmedel (64)
 • barnutveckling (32)
 • separatorer (7)
 • ramar (4)
 • ritualer (15)
 • nålverk (75)
 • frisyrer (1)
 • trädgård (232)
 • skadedjursbekämpning (20)
 • gräskontroll (5)
 • träd (13)
 • jordgubbe (9)
 • krukväxter (6)
 • buskar (6)
 • grönsaker (22)
 • gödselmedel (13)
 • smilies (4)
 • dikter (8)
 • system (3)
 • besök räknare (0)
 • hörn (2)
 • lektioner (82)
 • animering lektioner (19)
 • blixt (14)
 • bakgrunder (54)
 • fotogenerator (11)
 • Photoshop (247)
 • collage (5)
 • masker (12)
 • ramar (8)
 • Citat (3)
 • Klocka (2)
 • humor (12)

-citat

"Pumpa på koreanska" "Pumpa på koreanska".

Dumplings som aldrig kokar mjuk! Dumplings - en god och god maträtt, som är och.

Säsongsmässigt recept: Gryta med pumpat malet kött till en familjedagpumpa 800 gr. malet kalkon.

Bokhete Auberginesoppa: Du kommer att bli förvånad över hur välsmakande det är! Jag föreslår att prova bokhvede.

Snabb födelsedagsrecept - en elegant semester utan krångel! Inte alltid förbereder för semestern.

-musik

-referenser

-nyheter

-Fotoalbum

-Alltid till hands

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-statistik

Lökolja.

Lökolja.

Lök sårläkning olja

Lökolja är ett enkelt verktyg, alla kan laga mat. Och samtidigt är det mycket effektivt för läkning av sår av olika slag, inklusive de som är svåra att läka, festering. Många nominerade lökolja som ett botemedel mot sängar.

Matlagning sårlökolja

Det är inte värt att göra mycket lökolja direkt - det används mycket sparsamt, dessutom är det snabbt att förbereda det, så om nödvändigt kan du göra det friskt.
Cirka 200 g sårläkande olja behöver 300 g lök.
Välj kvalitetslökar, tvätta.
Lök behöver inte rengöras, vi använder den med skal - det är läkning.
Skär löken med skålen i stora bitar, skivor, ringar. Till vem det är bekvämt.
Vik den hackade löken i panelen, emaljerade, gjutjärn, aluminium.
Fyll med vegetabilisk olja. Solrosor är bra. Lök bör täckas med olja, häll 2-3 cm ovanför.

Sätt grytan på elden, låt oljan koka, utan att stänga locket. När du kan stänga, och du kan laga lökolja i en öppen panna.
Olja bör koka under en lång tid, ca 1 timme. Elden är den minsta, det vill säga massan i kastrullen bör knappt gurgla.

Lök bör inte starkt stekt. Han kommer gradvis att ge upp sina ämnen, blir torr, men hans färg bör inte vara mörk.
Lossa pannan från värmen, täck med locket och låt svalna.
Torka massan, häll vätskan i en glasbehållare.
Stäng burken eller flaskan med lökolja kan vara en plast- eller metalllock, stopp. Förvara vid rumsförhållanden, det vill säga läggs i kylskåpet är inte nödvändigt.

Lök oljebehandling
Att använda lökolja är enkelt: Våt en mjuk trasa och applicera den på såret. Verktyget är inte kaustiskt, så det är vanligtvis inget besvär. En liten bit polyeten kan sättas på duken fuktad med olja på toppen för att inte fläcka kläder och sängen.

Håll bandaget i 3-4 timmar, varefter de tar av, så att kroppen vilar - även 3-4 timmar.

Mycket bra lätt att massera, gnidade med lökolja runt såret.

Det är nödvändigt att använda oljan regelbundet, även under en tid efter att såret har läkt - lösningen löser den läkade vävnaden. Detta är särskilt viktigt när lökolja används som ett botemedel mot sängar.

Hemlagad lökolja (recept med foton) | Kinesiska köket

Cong Yu, eller lökolja, är ett oumbärligt element i hembakat kinesiskt kök. Den används som kryddor - tillsatt till färdiga grönsaksalat, såväl som nudlar, grönsaker, kött, fisk och skaldjur. Du kan använda lökolja som marinade för fjäderfä, fisk, kammusslor, räkor, grönsaker eller som en doppsås för alla slags pannkakor, tortillor, chips, sushi, grönsaker. Man tror att lök ökar aptiten. Att laga detta smör är väldigt enkelt.

vårlök - 80 g (6-7 pilar),

vegetabilisk olja - 250 ml.

Tvätta stammarna av gröna lök, torka dem med en servett eller handduk. Separera den vita delen av fjädrarna från pilarna och skära den återstående gröna delen av stjälkarna i hälften.

På de gröna segmenten av lökpilen hålls en gaffel, vilket leder till nedskärningar (naturligtvis inte i damm). De resulterande reporna tillåter lökskivor för att bättre ge din smak till het olja.

Vik alla delar av de gröna lökpilen i en lämplig kastrull (eller en kastrull eller wok), tillsätt vegetabilisk olja till löken och sätt på en liten eld. Låt oljan koka och koka löken i oljan i 10-15 minuter. Lök kommer att börja utstråla en underbar doft och samtidigt ändra färg från grönt till gult.

Spänn oljan genom en metallfilm. Kyl oljan och häll den i en ren glasbehållare. Och lök kan användas i någon maträtt, säg med stekta eller kokta nudlar - i Shanghai finns en populär maträtt med kokta äggnudlar med lök, stekt i olja.

Den färdiga oljan lagras bäst i kylskåpet, den kan lagras i upp till tre månader.

Lök sårläkning olja

Lökolja är ett enkelt verktyg, alla kan laga mat. Och samtidigt är det mycket effektivt för läkning av sår av olika slag, inklusive de som är svåra att läka, festering. Många nominerade lökolja som ett botemedel mot sängar.

Matlagning sårlökolja

Det är inte värt att göra mycket lökolja direkt - det används mycket sparsamt, dessutom är det snabbt att förbereda det, så om nödvändigt kan du göra det friskt.

Cirka 200 g sårläkande olja behöver 300 g lök.

Välj kvalitetslökar, tvätta.

Lök behöver inte rengöras, vi använder den med skal - det är läkning.

Skär löken med skålen i stora bitar, skivor, ringar. Till vem det är bekvämt.

Vik den hackade löken i panelen, emaljerade, gjutjärn, aluminium.

Fyll med vegetabilisk olja. Solrosor är bra. Lök bör täckas med olja, häll 2-3 cm ovanför.

Sätt grytan på elden, låt oljan koka, utan att stänga locket. När du kan stänga, och du kan laga lökolja i en öppen panna.

Olja bör koka under en lång tid, ca 1 timme. Elden är den minsta, det vill säga massan i kastrullen bör knappt gurgla.

Lök bör inte starkt stekt. Han kommer gradvis att ge upp sina ämnen, blir torr, men hans färg bör inte vara mörk.

Lossa pannan från värmen, täck med locket och låt svalna.

Torka massan, häll vätskan i en glasbehållare.

Stäng burken eller flaskan med lökolja kan vara en plast- eller metalllock, stopp. Förvara vid rumsförhållanden, det vill säga läggs i kylskåpet är inte nödvändigt.

Håll bandaget i 3-4 timmar, varefter de tar av, så att kroppen vilar - även 3-4 timmar.

Mycket bra lätt att massera, gnidade med lökolja runt såret.

Det är nödvändigt att använda oljan regelbundet, även under en tid efter att såret har läkt - lösningen löser den läkade vävnaden. Detta är särskilt viktigt när lökolja används som ett botemedel mot sängar.

Lökolja

på grund av dess höga priser. Dock har bågen
fungerar inte mindre effektivt.
handling. Insidan används för
metaboliska störningar; förseningen
luftvägar, tarmar,
arterioskleros; kronisk ökning

abscesser, felon, kokar, sår,
fräknar, insektsbett; för

användning
ökar aptiten men också

blötläggas i flera timmar i oliv
aptitretare, sallader, soppor och andra rätter.
några timmar i varmt vatten, drick
citronsaft.

vatten 10 minuter, ta 1/2 l per dag.
tunna skivor stor lök
Ta 1 glas på morgonen på tom mage.
Upprepa efter 2-3 månader.
från reumatism
obehandlad koka i 1 liter vatten 15
före säng och efter sömn.
från gallstenar
skivor och häll 4 skedar olivolja
Herr osaltad fläskgryta, laga in
flera kvällar i rad. Efter 2 h
tjocktorn skört (2 - 5 g torkad bark
- 6 timmar i kylning för infusion). detta

gaser och även dagen efter
medicin - löksoppa.
sirap: hugga löken i skivor,
Att acceptera dagligen på 2 - 5 matsalar

föreskriva 3 mjölksoppa per dag med

ökad urinering fortsätter 2

i halvlök kan du sluta

ansökan
senapsplåster med rålök.
komprimerar med rålök på pannan.
komprimerar med rålök på underlivet.

Abrasions. Komprimera med lökjuice.
skär, sår, brännskador
lager av glödlampan, kan användas
pålägga såret, täcka med gasbind och

gnid med lökjuice.

lökjuice, sätta i öronen.

swab blöt i lökjuice.
fotsålen på natten: på det här sättet
sjukdomar.
från dålig andedräkt efter att ha druckit
frö, några stammar persilja

Lökolja

Hur man lagar lökolja för 4 portioner?

Fotorecept med steg för steg instruktioner och en lista över ingredienser.

Matlagning och äta med nöje!

 • 2 produkt.
 • 4 portar.
 • 102
 • Lägg till bokmärke
 • Skriv ut recept
 • Lägg till foto
 • Kök: Indiskt kök
 • Recept Typ: Middag
 • Typ: Såser och Pickles
 • Lägg till i inköpslista + Jordnötssmör 1,75 kopp
 • Lägg till i inköpslista + Lök 450g

Lökolja steg för steg recept

Värm en wok över hög värme i ca 30 sekunder. Tillsätt smör och finhackad lök. Koka i ca 7 minuter tills lökan blir gyllene och omrör hela tiden. Minska värmen till medium och koka, rör om, i ytterligare 15 minuter, tills lökorna blir ljusbruna.

Avlägsna från värme och spänn genom en sikta i en skål, kläm på löken för att ta bort eventuell kvarvarande olja. Låt oljan svalna vid rumstemperatur. Häll sedan i flaskan och stäng locket.Nästa Artikel
Allt om keratin hårrätning hemma: hur man gör det mesta och vilka verktyg som ska användas?