Hur man gör schampo från tvål


Glöm inte om eteriska oljor. De har också olika egenskaper, bidrar till restaureringen av hårstrukturen, har en trevlig arom. 50 gram tvål är tillräckligt för att ta 20-40 droppar eterisk olja.

Hemlagad schampo är bäst att laga mat på avkok av örter. För blont hår, ta en eller två matskedar av kamomill eller salvia blommor. För rött, använd ett avkok av lökskal. Mörk kostym några örter. Det är mycket bra att använda nässla löv för att ta bort mjäll. Dekoktion kommer att göra ditt hår mjukt och lättsamt, kommer att ge glans och silkiness.

Först laga ett avkok av örter. Förberedt gräs häll ett glas kokande vatten, låt det brygga. Du kan också värma kompositionen i ett vattenbad. Därefter spänn genom tre eller fyra lager gasbind. I stället för avkok av örter kan du använda öl eller mjölk.

Tvålrist på en grov rivare. Häll sedan i en glasskål och smälta i ett vattenbad. Kombinera alla ingredienser och blanda noggrant. Häll det resulterande schampot i en behållare och förvara i kylskåpet. Hållbarhet är en vecka. För att förlänga det, lägg till en matsked vodka till kompositionen. För att förbättra den terapeutiska effekten kan du lägga till en sked full honung eller aloe juice till schampo.

Oliv-, kokosnöt- eller glycerinsaft kan ersättas av roten på tvålgräs. För att göra detta ska du hugga 15 gram rot, häll ett glas vatten och koka i 10 minuter. Lägg sedan till ovanstående ingredienser.

Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma. Recept från nässla, tvålnötter, aska, hushålls- och barntvål, ägg, kakao

Hår, som en del av kvinnlig skönhet, behöver konstant vård. Användningen av naturliga ingredienser i form av schampon gör håret hälsosammare och vackrare. Självgjord schampo hemma ger dem ett välskött utseende.

Home Shampoo Fördelar

Den största fördelen med ett hemlagat schampo är naturlighet. Dessa schampon har inte i sina kompositionparabener, silikon, konserveringsmedel, formaldehyd och ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen). Förutom den huvudsakliga funktionen - rengöring, dessa schampon, på grund av närvaron av användbara, naturliga ingredienser, närma hårbotten och håret.

Fördelarna med naturliga schampon:

 1. De innehåller säkra ingredienser.
 2. De har en förebyggande och terapeutisk effekt.
 3. Effektivt och snabbt resultat av ansökan.
 4. Ekonomiskt jämfört med schampon av industriellt ursprung.

Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma. Recept från nässla, tvålnötter, aska, hushålls- och barntvål, ägg, kakao

Men när du använder dem måste du följa vissa vacciner:

 1. På grund av brist på konserveringsmedel kan den maximala hållbarheten inte vara mer än en vecka, några bara några dagar. Förbered huvudsakligen före användning.
 2. Det är viktigt att observera lagringstemperaturen. Den optimala temperaturen är 2-5 grader.
 3. Allergiskt test måste göras före användning. Smörja tillbaka din hand eller armbågs rygg med en liten mängd. Här är huden mjukare, och reaktionen kommer att dyka upp i en kvart i timmen. Om klåda eller rodnad saknas är kompositionen lämplig för användning.
 4. Komponenterna ska passa håret.
 5. Om håret är mycket sköljt ut är resultatet av användningen inte synligt, ändringsmedel.

Jästschampo

Användningen av jäst som masker är känd. Jäst på grund av hemlagad schampo har fått stor användning. Det är lätt att göra det själv, eftersom det finns jäst i alla hushåll. Denna komponent löser upp fett och har en fördelaktig effekt.

För matlagning behöver du: 25 g jäst, ägg (2 st.), Honung.

 1. Rör i jästen och honungen, som degen kommer att stiga, tillsätt ägg.
 2. Sprid huvudet och håll en kvart i timmen. Om du kan lägga en plastpåse på huvudet. Detta kommer att maximera uppnåendet av ett positivt resultat.
 3. Efter applicering, mjuka, skölj med citron eller ättiksyra.

Fläckschampo med alkohol

Shampoo förbereder följande princip. Det är nödvändigt att ånga några bitar av svart brödmassa med vatten, vänta tills svullnad. Istället för vatten kan örter användas: ek, kamille, kullock.

Efter kylning tillsätt 10 ml alkohol. Du kan använda växtbaserade tinkturer på alkohol: björktinktur, tinktur av kalendula eller nässla. Den resulterande massan gnuggar hår och huvud. Håll i en halvtimme.

Kaffeshampo

Receptet för att göra kaffeshampoo är ganska enkelt. Kaffe, ägg, konjak (tinktur av ekbark tillåts) blandas. Applicera på hår och massage huvudet, linda i en plastpåse. Blötlägg i en halvtimme och skölj. Rekommenderas inte för blont hår, byt färg, ge en mörk nyans. För att mjuka är det lämpligt att skölja med citron eller ättiksyra.

Shampoo med henna i kompositionen

Färglös henna, för dem som inte vill ändra hårfärg. Hon lägger visuellt volymen. Det är nödvändigt att odla henna med kefir, örtteckkok att välja mellan. Kompositionen appliceras på huvudet och håret. Tillåt att ansöka upp till en halvtimme. Denna schampo är lämplig för oljig hårtyp, den är benägen att torka.

Hemlagad tvålbaserad schampo

För schampo måste du ta naturliga tvål, baby, glycerin eller apotek tvål blandningar. Lägg till växtbaserade extrakt och / eller oljor till tvålen. Gräset ångas och insisterar. För att förbereda basen måste du gnugga tvålen, tillsätt olja till chipsen.

Blanda infusions- och tvålflisorna, håll kvar tills tvålflaskorna löser upp. Efter att du använt det här schampot är det lämpligt att skölja huvudet med citron eller ättiksyra. Termisk användning om en vecka.

White Clay Shampoo

Hur man gör ett schampo med egna händer hemma från vit lera. Det kommer att ta en halv kopp lera och samma mängd varmt vatten, blanda för att uppnå konsistensen av gräddfil. Detta är grunden. Växtbaserade extrakt av kamille, björk och jasminblom kan användas som en vätska för att späda lera.

Det är tillåtet att tillsätta aromatiska eller eteriska oljor. Den resulterande kompositionen för att massera hårbotten. Att hålla lite tid och tvätta. För att mjuka sköljning med citron eller ättiksyra.

Soda baserad förening

På grund av dess alkaliska egenskaper tvättar läsken på ett perfekt och effektivt sätt huvudet, tar bort oljig film och ackumulerad smuts. Det är tillräckligt att medelhår för att lösa upp ett fjärdedel av ett glas i vatten. Natriumlösning bör ligga nära glaset. Till utspädning av sodapulver tillät användning av växtbaserade infusioner.

I kombination med ekinfusion, infusion av kullrot, kamilledekok, kommer denna åtgärd att utföra en närande funktion förutom rening. Splash vått hår, massera rötterna för att bli av med fett. Tvätta av. Det är lämpligt att skölja med citronvatten efter applicering.

Shampoo med senap för hårväxt

Senapschampo kan användas som hårväxtmask. Detta verktyg är lämpligt för oljig hårtyp. En tredjedel av ett glas senapspulver ska spädas i en halv liter vätska. För att späda pulvret kan du använda örtdekok av björkblad eller knoppar, kardborre, kamomill, salvia.

Tillsätt aloe juice (tillval). Massage huden och håret med en lösning. Faktumet av bränning indikerar en förbättring av blodrörelsen hos hårrötterna, respektive tillväxt stimuleras. Kan spädas till en tjock grädde, använd som en lösning. Efter applicering skölj håret med citron eller ättiksyra.

Gelatinkomposition

Detta schampo har inga restriktioner på hårtyperna. Krävs: 2st. l. snabbt löslig gelatin, örter för infusion, honung, aloe juice (tillval), oljor, tvålbas eller babyschampo. Blötlägg gräset, spänna, sätt gelatin före svullnad. Värm lite för att lösa upp. Tillsätt tvål, honung och oljor till blandningen. Skölj med citronvatten efter applicering.

Shampoo med äggula

Rör äggulan med vätskan (1: 1), smörj håret, skum och tvätta. Vätska kan ersättas med örter, men samtidigt ta hänsyn till hårets typ.

Tansy Shampoo

För detta behöver du förbereda infusion av tansy. Ta en sked blommor, ånga (1 kopp), blötlägg i ca 3 timmar. Brygg produktivt i en termos. Infusion kommer att förberedas snabbare och blir rikare. Stam och använd helst om två dagar.

Nässelschampo

På samma sätt, med andra växtbaserade schampon måste du först förbereda ett avkok: 30 g torrt gräs ångas ½ liter vätska. Insistera, dekantera och häll 100 ml ättika. Klar att använda.

Bananschampo

För att få en banansjampo måste du: rengöra banan, tillsätt ägg och citronsaft och ge homogenitet. Om så önskas, lägg till droppar kosmetiska oljor, oljiga vitaminer. Den resulterande kompositionen appliceras, slipas, hålles i ungefär en halvtimme. Tvätta och skölj med kamille eller nåldekok, beroende på hårfärgen.

Kefir schampo

Kefir, med någon procent av fett, utspätt med vatten och denna vätska för att tvätta håret. Skölj med citron eller vinägervatten. För att lägga till kefir mörkt bröd. Förberedelsen tar ungefär en timme. Blanda brödmassan med kefir, låt den göra brödet sväller. Slå massan tills den är jämn. Håll ungefär en dag, som brödet i kefirjäsning.

Rågschampo

Blöt en bit rågkrumm i vätskan. Insistera på att svälla. Det visar sig gruel, det är bättre att spänna, svårt att tvätta krummerna. Gjord med en massa smörj hår, slipa. För att hålla i 10 minuter, för att tvätta. Detta är ett sätt att bli av med mjäll.

Framställning av rågmjöl tar ungefär en halvtimme. Häll varm mjölk eller vattenlösning av örter. Låt det svälla. Stamma den resulterande massan. Få den så kallade rågmjölken (infusion). Används i denna form, men det är tillåtet att lägga till ytterligare komponenter: honung, citronsaft, aloe juice, oljevinaminer.

Applicera på fuktat hår. Idealt sett sätta på en plastpåse och håll i en halvtimme, håret kommer att absorbera näringsämnen. Kompositionen tvättas fullständigt. Efter applicering, mjuka, skölj med citron eller ättiksyra.

Jasminsjampo med honung

Huvudegenskapen: Fuktar och närnar håret. Han förbereder sig för tvål. Grate tvål (baby eller farmaceutisk tvål komposition), lägg till ett avkok av jasmin kronblad och honung. Rör tills tvålflaskorna löser upp. Applicera på ett fuktat huvud, massage och tvätta. Lagringsperiod på upp till en vecka.

Sammansättning med ricinolja

Castorolja schampo är utformad för att ge näring till torrt hår. Förbereder sig på tvålbasis. Lös upp den revade tvålen i ett avkok av örter att välja mellan, tillsätt smör och ägg. Sprida vått huvud, gnugga och tvätta.

Cognac shampoo

Cognac shampoo passar fet hår, det eliminerar den oestetiska glansen. Det är nödvändigt att blanda brandy och ägg. Komponenterna bringas till homogenitet, appliceras på ett vått huvud, gnugga och tvätta.

Sammansättning med ekbark

Ekbark, med konstant användning, hjälper till att eliminera mjäll. Krossad bark häll vätska, koka och minska en kvart i timmen. I buljongen kan du om så önskas lägga till aromatiska oljor.

Medel att ansöka om 2 månader. Det är värt att överväga att detta shampoo blonda hår ger mörka nyanser.

Sur mjölk som ett schampo

Kefir är inte den enda fermenterade mjölkkomponenten i ett schampo som kan tillverkas med egna händer i hemmet. Liksom kefir, kommer det alltid att vara sur mjölk eller yoghurt på gården.

Mjölksyra ger en skyddande film från den negativa påverkan av den yttre miljön. Mjölk appliceras på håret, gnider i hårbotten, täcker med en plastpåse. Blötlägg i en halvtimme, tvätta och skölj med citronvatten eller ättiksyra.

Tvålbuljong som schampo

Mylnyanka är en örtväxt. På grund av det enorma innehållet i roten av ämnen som kallas saponiner, har den förmågan - skum.

Du kan förbereda flera typer av schampo:

 1. En halv kopp jordrot och ett glas vätska, koka i en kvart i timmen. För att dekantera den kylda lösningen, tillsätt olja efter eget gottfinnande. Det resulterande schampot kan användas i en vecka.
 2. Jordrot, citronverbena, mint - koka, koka i en kvart i timmen. Kyl det ner.
 3. Jordrot + gräs: kamille (ljus), rosmarin (mörk), lavendel (fet), marshmallow (torr). Avkok och använd vecka.

Majsstärkelse torr schampo

Dry shampoo är en gudstjänst för dem som inte har tid att tvätta håret. Torkat stärkelsebaserat schampo kan enkelt klara av denna uppgift. Det är nödvändigt att spruta håret med torr stärkelse, piska och skaka dem, torka ut stärkelsen, om nödvändigt ta bort rester med en torrhandduk. Kamma håret med en tjock kam.

Shampoo med friska oljor

Beroende på resultatet är håret lämpligt: ​​kardborre, ricinus, salvia, ros, jojoba, etc. Det är nödvändigt att blanda sig i en homogen massa yolk, alkohol (vodka), en oljelösning av salvia och ros. Kompositionen eliminerar fläckning och klåda sensation. Gnid, noggrant promassirovav tvätt. Skölj med citron eller vinägervatten.

Ölschampo

Hemligheten med det här verktyget är enkelt. Öl fukta håret och skölj efter några minuter. Finns i kompositionen av ölkomponenterna dricker huden.

Saltschampo för djuprengöring

En effektiv och billig metod för djuprengöring är ett vanligt salt. I genomsnitt behöver du 30 g. Salt utspätt i vätska eller yoghurt. För att späda saltet kan du använda växtbaserade dekoktioner av kamomill, nässla, kalendula, björk. Fukt håret med den resulterande lösningen och massera huden. Tvätta av med vatten, återanvändning rekommenderas efter en halv månad.

Björkschampo

Det finns flera alternativ hur man gör en björksjampo gör-det-själv hemma. För baskomponenten tas björkblad eller björkknoppar. Förbered infusionen enligt standardschemat och använd det var tredje dag.

Granatäpple schampo

Verktyget är lämpligt för oljigt hår, eftersom granatäppleskalar har astringent, tannisk effekt. Erforderlig: Häll vätska (1 liter) av granatäpplen av jordskalan (20 g), koka och koka i en kvart i timmen. Du kan göra granatäpplen skorpor i en termos och lämna över natten. Cool, använd var tredje dag.

Hur och hur man gör håret attraktivt beror på det schampo som görs hemma med egna händer. Huvuddelen är att de valda komponenterna är tillämpliga på hårtyperna och ger dem ett hälsosamt och effektivt utseende.

Video om hur man gör ett gör-det-själv-schampo hemma

Hur man gör schampo hemma:

Hur man gör tvål hemma: ett urval av workshops

Det verkar som att behovet av tvål i hemmet har försvunnit på grund av det stora urvalet av denna kosmetiska produkt i butikerna. Men tvåltillverkning blir mer och mer populär. Tvålmakare skryter ena med varandra med sina egna mästerverk, uppfinna nya recept, genomföra mästerkurser och till och med tjäna bra pengar från sina hobbyer. Det finns också speciella avdelningar och butiker för tvåltillverkning, vilket återigen visar det växande behovet av tvåltillverkning. Är det lätt att göra tvål med egna händer?

Hemtvålen är bättre än köpt

Tvål, som säljs i vanliga hushållskemikalier och stormarknader, har inte naturliga ingredienser. Det är faktiskt svårt att kalla det tvål, eftersom tvål är förtvålad vegetabiliskt fett, inte raffinerade petroleumprodukter. Butiksprodukten torkar ofta huden och kan orsaka allergiska reaktioner.

När du gör hemma kan du bara använda naturliga ingredienser som passar din hudtyp. Och om det nu bara är en hobby, så kan det bli ett lönsamt företag.

Vilka ingredienser används

Det är möjligt att förbereda båda tvålen "från scratch", och från en färdig köpbas. Som sistnämnda kan du också använda naturliga barnsåp utan dofter. Och för budgetmedvetna är det sätt att smälta resterna och vända "avfallet" till en doftande tvål.

Det är mycket lättare att arbeta med en färdig bas. Den är transparent och vit. Också tillgängliga är organiska baser för tillverkning av naturlig tvål. Du kan köpa dem i butiker för tvål. Att arbeta med basen är lätt, men du behöver fortfarande vissa färdigheter. När det gäller förberedelse av tvål "från början", då behöver du också kunskap inom kemiområdet, för att du måste arbeta med alkali. Innan du börjar laga tvål, måste du vara säker på att bekanta dig med säkerhetsåtgärder när du arbetar med alkali.

Antalet ingredienser kommer att bero på sättet att förbereda tvålen och receptet. Tänk på listan över nödvändiga komponenter för varje enskilt fall.

Ingredienser för färdig tvål

Alla huvudingredienser kan köpas i en specialaffär, och ytterligare - i ett vanligt snabbköp. Vissa kommer förmodligen att vara i ditt hem. Du behöver:

 • klar bas
 • bas vegetabiliska oljor;
 • färgämnen;
 • aromer;
 • eteriska oljor;
 • örter, kronblad, honung, malet kaffe - viljan;
 • alkohol medicinsk.

Grunderna från olika tillverkare skiljer sig åt i pris, hårdhet, hårdhet och andra egenskaper. Det finns organiska baser som används för att göra helt naturlig tvål.

Genomskinlig tvål är gjord av transparent bas.

Basoljor används för att berika tvålen, de ger dem användbara egenskaper som fuktgivande, närande och mjukgörande. Utan dem torkar verktyget huden, och snabbt "torkar ut", splittrar och splittrar. I samma syfte kan du lägga till en kräm eller kroppsmjölk, kräm eller pastöriserad mjölk.

Det är viktigt! Överdriv det inte med fuktighetsgivande ingredienser och oljor. Om du väljer att lägga till fet mjölk, minska beloppet. Tvål, övermättad med fetter, dålig skum.

Färgämnen är flytande och torra. Det är mest lämpligt att använda flytande, eftersom det är mycket lätt att mäta rätt mängd droppar. Torra färgämnen förblandas med oljor eller vätskor och injiceras därefter endast i den färdiga massan. Försök att inte överdriva det med färgämnen, för på grund av detta kommer skummet också att färgas under tvålning. För att komma igång är det tillräckligt att köpa tre grundläggande färger: röd, gul och blå. När du blandar dem kan du uppnå nästan vilken nyans som helst.

Förutom köpta konstgjorda färger kan du söka naturliga. Det kan vara kryddor (gurkmeja, karry), samma basoljor (havtorn, pumpa), olika fyllmedel (färgad lera, malet kaffe, kakao, starka avkok av örter). Med hjälp av det hjälper det sig inte att uppnå ljusa, mättade färger, men tvålen blir så miljövänlig och naturlig som möjligt.

Pärlpigment, glitter och olika dekorationer kan också användas för dekoration.

Med hjälp av specialfärger kan du ge tvålen någon nyans.

Smaker är ansvariga för den vackra aromen. Du kan använda konditorivaror, och du kan leta efter speciella smaker för hemlagad kosmetika. I stället för artificiella aromer används essentiella oljor, honung, choklad, kaffe, torkad skal, örter, blommor och kronblad. Nackdelen med eteriska oljor är att de försvinna snabbare. De ges vanligtvis i slutet.

Alkohol används också i tvåltillverkning. Det eliminerar luftbubblor från ytan av tvålen och förbinder skikten i en flerskiktad färgtvål. För denna alkohol hälls i en liten dispenser och strövar ytan på produkten.

I hemtvålen kan du lägga till ett avkok av örter, torkade kamomillblommor och naturliga eteriska oljor.

Tvål att förvärva sådana egenskaper som skrubbning, anti-celluliter effekt, rynk utjämning etc., olika fyllmedel läggs till det. Detta är malt kaffe, pulver från skalet av nötter, lera, havregryn, hackad havsalt och många andra saker. Alla dessa extravårdsprodukter som ger såpen de önskade fördelaktiga egenskaperna.

Använd inte färska frukter, bär, gurkor, ingefärarot och liknande ingredienser. De kommer att ruttna och snabbt ta din "berikade" tvål i förfall. Använd i stället torkade örter och löv, kronblad och små torkade blommor, ingefärapulver, torkade frukter.

Verktyg och enheter

Du behöver också:

 • emaljerade eller rostfria paneler;
 • någon annan vattenbad gryta;
 • plast- eller glasbehållare för mikrovågsugnen;
 • sked;
 • vispa;
 • mätbägare;
 • kök elektroniska vågar;
 • alkoholspray;
 • tvålformar.

Former kan köpas i samma specialaffärer eller använda silikonkakor. Också lämpliga barns plastformar för att leka med sand, behållare av yoghurt eller gräddfil och andra små behållare av flexibel plast. Köpta blanketter kommer i plast eller silikon. För nybörjare är det bäst att använda den senare, på grund av dem är det enklaste att få färdig tvål.

Tvålformer är plast och silikon

När det gäller disken kan du inte använda aluminiumpannor, gjorda gjutjärn. För dessa ändamål lämpliga behållare i rostfritt stål, med emaljbeläggning, samt värmebeständiga glas- och plastbehållare för användning i mikrovågsugn. För den exakta mängden ingredienser behöver du en mätbägare och skalor.

Vilka ingredienser är kokt tvål "från början"

Tvålbasen framställs oberoende med endast tre komponenter:

 • lut;
 • Olja för förtvålning
 • flytande destillerat vatten, örttekok, mjölk.

För tillverkning av fast tvål behöver kaustik soda (NaOH). Det säljs i form av flingor eller små kristaller. Alkali är nödvändigt för förtvålning av fetter, nämligen basoljor.

Caustic soda kallas också kaustisk soda.

Vid framställning av tvål "från början" av stor betydelse är det så kallade överflödet. Eftersom fetterna efter att reaktionen med alkali upphört att vara användbar, rekommenderas att tillsätta flera oljor i slutet av tillagningen. Detta kommer att överföras. Som regel används värdefulla och dyra oljor för det.

Vegetabiliska oljor använder någon. Lägg till fläskfett. Vätska behövs för att förlösa alkali och förbereda det för att kombinera med fetter. Med hjälp av decoctions av örter, ger du såpen användbara egenskaper, såväl som naturlig arom och skugga.

För att förbättra tvålen använder dess färg och aromatisering följande komponenter:

 • mjukningsmedel - socker, sorbitol, fruktos, honung;
 • syror - mjölksyra, bärnstenssyra, stearinsyra, citronsyra;
 • lanolin;
 • glycerol;
 • oljor för anrikning (återfett);
 • färgämnen;
 • aromer;
 • olika användbara fyllmedel.

Färger, smaker och fyllmedel använder samma. Mjukgörare behövs för att göra tvålen mer plast, samt förbättra skumning. Syror kommer att göra tvålen svårare och ge den bakteriedödande egenskaper. Lanolin kommer att ha en mjukgörande effekt på för torr och grov hud.

Med hjälp av olika basoljor kan du ge såpa omsorg, fördelaktiga egenskaper.

Hjälpverktyg

 • två kokkärl (en kan vara av värmebeständigt glas);
 • handblandare;
 • mätbägare;
 • glasrör eller sked
 • kapacitet för arbete med alkali;
 • formen.

Det är viktigt! Verktyg som användes för tvål, du kan då inte använda för matlagning!

När man arbetar med alkali, läggs stor vikt vid säkerhetsåtgärder.

Ingredienser för olika typer av tvål: för ansikte, händer och kropp

För att ge tvålen kommer olika kvaliteter att behöva lämpliga komponenter. Vissa av dem har mjukgörande egenskaper, andra - fuktgivande och närande, andra - baktericid och torkning. Det är värt att notera att för varje del av kroppen är det bättre att använda lämplig tvål. Det är inte rekommenderat att tvätta ansiktet med kropp eller handtvål. Dessutom är inte alla komponenter lämpliga för alla hudtyper.

Tabell: Rekommenderade ingredienser för tvål, beroende på användningen

För blekande hud rekommenderas geraniumolja eftersom det hjälper till att mjuka rynkor. Mynt kommer att spara från torrhet, och enbär kommer att mätta huden med användbara ämnen. För grovtorkad hud rekommenderas med lanolin. Orange olja, tång, loofah och malt kaffe har en anti-celluliter effekt och gör huden elastisk.

Eteriska oljor ger en vacker arom, liksom "berika" tvål med användbara egenskaper.

Göra fast tvål hemma

Först smälter basen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. I den första metoden smälter basen längre, men det visar sig en jämnt smält massa. Dessutom kan du självständigt styra hela smältprocessen. Vid uppvärmning i en spis finns risk för kokning av basen. Placera därför kraften så mycket som möjligt och värma i 1 minut, kontrollera basens skick var 5-10 sekunder.

Från tvålbas

Efter att ha förberett alla nödvändiga ingredienser och enheter, gör följande:

 1. Skär basen i små kuber och lägg i en lämplig behållare.
  Hakad tvålbasvikt i en glasbehållare
 2. Smälta i mikrovågsugnen.
 3. Tillsätt alla fyllmedel till den smälta massan.
  Så här ser en smält bas ut efter att ha tillsatt oljor.
 4. Blanda allt bra.
 5. Fyll formarna med en tvålmassa.
 6. Eliminera luftbubblor genom att spruta med alkohol.
 7. Låt tvålen härda i 24 timmar.
  I form av tvål bör vara tills fullständig stelning
 8. Ta bort tvålen från formen på en dag.
 9. Vik det i film eller använd det omedelbart. En sådan vacker tvål kan komma från färdiga baser, oljor och pigment.

Detta är en standardaktivitetsalgoritm. Antalet ingredienser och fyllmedel beror huvudsakligen på receptet.

Det rekommenderade antalet komponenter per 100 g bas

 • basoljor - 1/3 tsk;
 • eteriska oljor - 3-7 droppar;
 • smak - 3-4 droppar;
 • flytande färgämne - 1-7 droppar;
 • torrt pigment - 1/3 tsk.

Andra tillsatser (örter, lera, skrubbningsingredienser) kan tillsättas efter önskemål, såväl som i enlighet med receptet.

Det är viktigt! Ester läggs i slutet på en varm, men inte varm, såpig massa. De är ganska flyktiga, förångas snabbt och deras egenskaper förloras.

Video: Hur man gör tvål från den färdiga tvålbasen

Kall och varm produktion från början

Detta är den mest verkliga tvålen. Du kan laga bara basen och använda den i framtiden som ett färdigt köp.

Tvåltillverkning "från början" är inte det säkraste ockupationen. Vi måste arbeta med alkali, och som ni vet är det kapabelt att lämna brännskador på kroppen. Därför läggs stor vikt vid skyddet och bekantskapet med alkaliens egenskaper, dess reaktion med vatten, samt med kemiska reaktioner som uppstår vid förtvålning av fetter och deras omvandling till så mycket tvål.

Alkali, reagerar med vatten, avger en skarp lukt och är mycket skadlig för slemhinnor. Alkali på huden orsakar svåra brännskador, var därför mycket försiktig när du arbetar med detta ämne.

Säkerhetsregler vid arbete med alkali

 • Var noga med att använda skyddsutrustning: skyddsglasögon, andningsskydd, gummihandskar.
 • Kläder och skor ska vara så stängda som möjligt.
 • Köksartiklar och verktyg som används för att göra tvål, inte användas för matlagning.
 • Det är bäst att arbeta med alkali utomhus. Om detta inte är möjligt - öppna fönstren och sätt på huven.
 • Mat bör inte kokas i köket. Barn och djur ska inte vara närvarande.
 • Reagerar med vatten, alkalin är mycket het, eftersom en våldsam reaktion uppträder. Se till att vattnet är så kylt som möjligt, och helst med isbitar.
 • Behållaren ska vara glas, helst en speciell behållare för att arbeta med alkali.

Detta är den minsta listan av krav som skyddar dig när du förbereder tvålbasen. Följ sedan de allmänna reglerna för att göra tvål från början.

En annan viktig punkt. Alkalös lösning hälls i flytande oljor och inte vice versa! Det är också nödvändigt att spänna lösningen för att undvika ingrepp av hela sodakristaller.

För att säkerställa att oljorna och alkali har fungerat fullt och tvålen är helt säker på huden rekommenderar vi att du använder speciella indikatorremsor (lakmuspapper). Bara doppa spetsen av remsan i tvålen och vänta på reaktionen. Därefter jämför du färgen på papperet med färgskalan på förpackningen. Ju mörkare skuggan desto högre pH-nivå. En tvål med en pH-nivå över 10 anses vara omognig och inte klar för användning.

För beredning av grunderna med färdiga recept, eller utveckla egna genom att använda en särskild tvålkalkylator. Den senare finns på Internet på många tvålställen. Tricket är att du måste beräkna mängden olja och alkali för rätt förhållande. För nybörjare är det svårt att göra, så vi rekommenderar dig att använda färdiga recept från Internet.

Detta är online-kalkylatorn för att beräkna mängden ingredienser för tvål.

Förbered en tvålbas på två sätt:

 • Coolt sätt. Enklare, men det tar lång tid att "mogna" tvål.
 • Varmt sätt. Svårare i början, men tvålen är klar att användas inom 24 timmar.

Tänk på var och en av dem.

Coolt sätt

 1. Mät ut rätt mängd alkali.
 2. Häll isvatten i en speciell behållare.
 3. Häll långsamt alkali i vattnet och rör omedelbart. Alkali sättes gradvis till vätskan och omrörs försiktigt.
 4. När blandningen svalnar, fortsätt till oljorna.
 5. Smält fasta oljor i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Fasta oljor upphettas i ett vattenbad tills de är helt smälta.
 6. Blanda alla oljor till en jämn konsistens.
 7. Mäta temperaturen hos alkali och oljor - en bör vara ungefär densamma och vara 37-38 ° C (använd en elektronisk termometer).
 8. Tillsätt en alkalisk lösning på oljorna samtidigt som den filtreras genom en sil.
 9. Rör försiktigt.
 10. Slå på mixern och börja slå blandningen av oljor och alkalier. Alternativ piskning och omröring i avläge. Pipoljor med alkalilösning med hjälp av en handblandare.
 11. När blandningen blir viskös kan du börja lägga till olika verktyg, färger och smaker.
 12. På detta stadium lägger du till fett, eteriska oljor, andra naturliga ingredienser. När tvålbasen blir viskös kan du börja lägga till olika fyllmedel och användbarhet
 13. Häll blandningen i formarna och låt frysa.
 14. Ta bort tvålen efter 24 timmar och ta bort från formuläret.
 15. Vik i folie och låt dem mogna i minst 4 veckor.

Den långa mognadsträckan behövs för att tvålen från spårningsstadiet ska kunna flyttas till "gel" -fasen. I enkla ord, under denna tid blir det vad det borde vara.

Video: Tvål "från början" på ett kallt sätt

Vid "spår" -fasen, när massan börjar tjockna, kan du sluta och lämna allt som det är. Den frusna massan kommer att vara en tvålbas, som sedan kan smältas och tillverkas av det doftande hemlagad tvål.

Varmt sätt

Till scenen av "spår" framställs tvål på samma sätt som med kallmetoden. Den mest intressanta börjar senare.

Så är viskös bas klar. Vi fortsätter till följande behandling:

 1. Vi lägger tanken med tvålmassan i ett vattenbad. Vattennivån i pannan bör nå nivån i massan i tanken.
 2. Koka på låg värme i 3-4 timmar under locket. Koktvål baseras under ett slutet lock på låg eld
 3. Vi övervakar vattennivån i pannan och rör om var 30: e minut.
 4. Massan ska vara geliknande och inte hålla fast vid fingrarna.
 5. När basen är klar kan du säkert gå vidare till dess "fyllning". Litmusprovet hjälper till att bestämma alkaliniteten hos den färdiga tvålbasen (pH-indikator)
 6. Perezhir lägger till samma i slutet.
 7. Tvål hälls i former och får tjockna helt under dagen.
 8. Din hemlagad, naturlig tvål är redo att användas.

Video: Tvål "från början" het

Som du kan se är hetmetoden mycket mer komplicerad, men det har en fördel: tvål kan användas nästan omedelbart efter förberedelsen.

Tvåltillagande recept

Det finns ett stort antal recept för att förbereda olika typer av tvål, olika i deras syfte, egenskaper, fyllmedel och utseende. Tänk på några recept med hjälp av grunderna, men om så önskas kan de också användas vid framställning av tvål från början.

baby

 • organisk bas - 250 g;
 • morotjuice - 1/2 tsk;
 • avkok av serien och kamille - 1 tsk
 • mandelolja - 8 droppar;
 • mandarinolja - 1-2 droppar;
 • roliga barns formar gjorda av silikon i form av små djur.

Allt är väldigt enkelt: smälta basen, blanda den med resten av ingredienserna, häll den i mögel och lämna i 24 timmar för att frysa tvålen.

Dessa söta ungar kan göras från en tvålbas och andra ingredienser.

Tjära tjära

 • transparent bas - 100 g;
 • Calendula oljekstrakt - 1/3 tsk;
 • björktjära - 1,5 tsk. (säljs på apotek)
 • Pepparmint eterisk olja - 6-8 droppar.

I den smälta och lättkylda basen, tillsätt ingredienserna i följande sekvens: oljextrakt, tjära och i slutet den eteriska oljan. Blanda noggrant och häll i former.

Björk tjära har antiseptiska och antifungala egenskaper, så denna tvål kommer att vara användbar för problem hud.

Detta kommer att vara tjära tjära tvål gjord av en ogenomskinlig naturlig bas.

Tvåskikt färg tvål med honung

Enligt detta recept kan du göra en vacker dekorativ tvål från lager av olika färger.

 • transparent bas - 50 g;
 • matgult färgämne - 3 droppar;
 • Honungsaroma - 10 droppar;
 • naturlig honung - 1 tsk
 • druvfröolja - 1/3 tsk.
 • vit bas - 100 g;
 • avokadoolja - 1/2 tsk;
 • pastöriserad mjölk - 2 tsk
 • pärlemorsk pigment - 1/2 tsk;
 • form i form av honungskamrater.

Förbered först det första lagret av en genomskinlig bas, häll den i formen och strö med alkohol. När skiktet har svalnat, strö det igen med alkohol och fyll i den beredda vita basen.

Denna gula och vita tvål har en unik doft av honung.

Använda rester

Samtyck, ibland är det mycket synd att kasta ut rester av tvål eller så kallade rester. Vi erbjuder ett enkelt sätt att "återuppliva" resterna och göra tvål från dem, vilket i slutresultatet kanske överträffar sin "ursprungliga källa". Från "tvål" kan rester göras både fast och flytande tvål.

Förutom resterna behöver du följande ingredienser och enheter:

 • rester - 200 g;
 • vatten - 5 msk. l.
 • glycerin - 2 msk. l.
 • anda tinktur av calendula - 2 msk. l.
 • eteriska oljor och dofter för dofter - på förfrågan
 • en rivare för gnidningsrester
 • kapacitet för ett vattenbad
 • sked;
 • formen.

Rester kan användas mycket olika, förutom, naturligtvis, rester av tvätttvål för tvätt och olika fläckborttagare. Fyllmedel och dofter kan ta några. Med hjälp hjälper du dig att "rikta" tvål, ge det nya fördelaktiga egenskaper och aromer.

Du kan göra en underbar tvål ur färgade rester.

Glycerin behövs för en mer viskös konsistens, det hjälper komponenterna att lösa upp sig snabbare och behåller önskad fuktighet. Istället för alkoholtinkning av kalendula kan du använda medicinsk alkohol.

Rester måste smälta i ett vattenbad. På detta sätt värms innehållet jämnt och smälter till önskad konsistens.

Så, ha förberett alla nödvändiga ingredienser och verktyg, fortsätt till jobbet:

 1. Ställ en uppvärmd pott med vatten för vattenbadet. Minska värmen när vatten kokar.
 2. Gnid resterna av rivaren. För att göra tvål måste du först gnida rester av en stor rivare
 3. Överför markerna till en lämplig behållare.
 4. Häll i vatten, glycerin och calendula tinktur.
 5. Blanda allt och sätt att värma.
 6. Rör tvålen och se till att den inte kokar.
 7. Ta bort pannan från värmen när de flesta rester är helt smälta.
 8. Låt massan svalna något.
 9. Tillsätt önskade fyllmedel.
 10. Fyll i formulär med färdig massa.
 11. Ställ tvålen att frysa på en sval plats för en dag.
 12. Ta bort tvålen från formen och låt den torka i ytterligare två dagar.
 13. Den färdiga produkten lagras omslagen i klibbfilm eller används omedelbart. Den så kallade "marmor" tvålen kan tillverkas av ojämnt smälta färgade bitar.

Samma metod kan användas för att göra tvål från återstoden av en tvålbas och barntvål.

Video: Hur man gör en fast tvål från resterna

Hur man gör flytande tvål

För beredning av flytande tvål "från början" använd en annan typ av alkali, nämligen KOH (kaliumhydroxid). Denna typ av tvål kallas även kalium. Flytande tvål kan tillverkas av samma rester av barnens tvål, från rester av tvålbasen eller någon fast tvål. Tänk på matlagningsprocessen.

Av rester

För att förbereda 1 liter flytande tvål behöver du:

 • rester - 50 g;
 • destillerat vatten - 1 liter;
 • tinktur av kalendula eller medicinsk alkohol - 2 msk. l.
 • eterisk olja - 3 droppar;
 • mat flytande färgämne - 3 droppar;
 • glycerin - 4 msk. l.

Sätt vattenpotten på elden och gör följande:

 1. Gnid resterna av rivaren. För framställning av flytande tvål är det bättre att gnugga resterna på ett fint rivjärn
 2. Blanda med vatten och sätt i ett vattenbad.
 3. Aktivt rör så att alla bitarna är helt upplösta.
 4. Ta bort behållaren från värmen och låt massan svalna något.
 5. Tillsätt alkohol och glycerin.
 6. Mät ut rätt mängd färgämnen och eteriska oljor, blanda.
 7. Spänn den färdiga tvålen genom en sikt och överför till en flaska.
 8. Tvålen är redo att användas. Korrekt förberedd flytande tvål är praktiskt taget ingen annorlunda än den inköpta

Video: hur man gör flytande tvål från resterna

Flytande tvål

Den används för att tvätta kläder och tvätta. Du behöver en bar av hushållssepa (200 g), 1 liter vatten, eteriska oljor och dofter - på förfrågan. Hur man lagar mat

 1. Gnugga tvålen på rivaren - desto mindre chips, ju snabbare det kommer att lösas upp.
 2. Häll flisorna i rostfritt potten och lägg till vatten.
 3. Rör om ingredienserna och koka över låg värme tills chipsen är helt upplösta.
 4. På slutet, dra massan genom en sikta och kyla något.
 5. Tillsätt ca 20 droppar essentiell olja eller smak.
 6. Häll den färdiga flytande tvålen i en plastflaska.
 7. Koncentrerad tvättgel är klar.
Den färdiga produkten lagras i en sluten behållare.

Fotogalleri: vacker handgjord tvål

Video: hur man packar tvål vackert

Nu vet du hur man gör en tvål med egna händer från en färdig bas och rester, samt hur man lagar tvål från grunden. Vi hoppas tack vare våra råd och steg för steg instruktioner, lyckas du framgångsrikt göra din första tvål och tack vare din nyfunna erfarenhet får du en ny, fascinerande aktivitet.

Handgjord tvålschampo

Shampoo från tvål - naturligtvis billigt, användbart! Shampoo gjorda av naturliga ingredienser blir allt populärare, och vi erbjuder dig flera recept som gör ett utmärkt schampo baserat på tvål. Nedan hittar du schampon med oljor, örter och recept på fast shampoo från en tvålbas. Att göra ett tvålschampo med egna händer är inte alls svårt!

Shampoo från barntvål - Det enklaste receptet för schampo från tvål

 • 200 gram av den vanligaste barnsåpen,
 • 1 liter vatten.

Som ni kan se - det finns inget exotiskt i kompositionen. Inga skadliga ingredienser läggs vanligtvis till barntvål, så det är utmärkt för att göra naturligt schampo. Så vi ställer vattnet för att suga. Gnugga nu den revade tvålen eller hugga med en kniv i små bitar. Lös upp tvålspån i vatten. Shampoo är klart! Du kan lagra detta schampo i ungefär en vecka. Elena Malysheva rekommenderade detta recept:

Shampoo tvålbas

 • 100 gram tvålbas
 • 0,5 liter vatten

Den vanliga tvålbasen för dagens fashionabla tvåltillverkning är i grunden samma tvål utan tillsatser och överflödiga kemiska komponenter. Därför kan den också användas för att tvätta håret. Shampoo tvål bas kan tillverkas som en tidigare metod, och göra en fast shampoo för hår.

Massivt schampo från tvål eller tvålbas

 • 1 bar tvål eller 85-90 gram tvålbas
 • En liten form för tvål, kakor eller barns påskkakor
 • Basoljor, väsentliga och / eller avkok av örter och / eller flytande vitaminer

Detta recept tar lite längre tid, men du kan lägga till de nödvändiga oljorna i håret med schampo. För beredning av shampoohacksåp eller bas. Värm i ett vattenbad tills det smälts. Koka inte med. Ju långsammare smältningen sker desto mer homogen kommer massan att vara. I smält tvål lägger vi till oljor, avkok av örter eller flytande vitaminer. Eventuellt kan du lägga till en matfärg eller ett speciellt färgämne för tvål och doft, om du inte planerar att lägga till eteriska oljor. Alla valda komponenter tillsättes till den smälta basen, blanda väl och häll i formen. Detta schampo rör sig från tvål inom 2-3 timmar. Därefter avlägsnas formuläret med tvål i frysen i 10-15 minuter, så att det senare är lätt att dra vårt schampo ur formen.

Om tillsatser i schampo från tvål

I schamponet från tvålen med egna händer kan du lägga till naturliga ingredienser. Här är några ingredienser som gör shampooen mer användbar och lämplig för ditt hår.

Basoljor

Naturliga oljor närmar sig, stärker håret och återställer sin struktur. Basoljor kan tillsättas till schampot från tvål med en hastighet av 0,5-1 tsk. per 100 ml schampo. Välj oljor baserat på din hårtyp.

För alla typer av hår lämplig oliv, mandel, burdock;

För fett - kokosnöt, macadamia, jojoba

Eteriska oljor

Olja av ylang-ylang, lavendel, citron - ett av de mest fördelaktiga håret. Per 100 ml schampo från tvål kan du lägga upp till 7-10 droppar eterisk olja. Eteriska oljor hjälper till att stärka håret och ge dem naturlig näring. För oljigt hår, med hjälp av eterisk olja kommer att vara en utmärkt regulator, så att håret stannar längre.

Avkok av örter

Krukor av örter, som det är känt, stärka håret bra, gör det mycket starkare och starkare. Lägg till dekoktioner av örter med en hastighet på 1 msk. på 100 ml. Buljonger är bättre att lägga till de som du redan har använt och som passar ditt hår. Om du inte ständigt använder decoctions av örter för att stärka håret, är det bättre att lägga till eteriska oljor i schamponet från tvålen.

Vätska vitaminer

I hår shampoo kan du lägga till en flaska med flytande vitaminer A, E, B till 500 ml schampo. Dessa är de mest nödvändiga vitaminerna för hår, vars användning kommer att eliminera de flesta problem med hår.

Håll dig vacker och frisk, använd naturkosmetik, skapad av naturen själv!

Gör tvål och schampo gör det själv

Vad är orsaken till en sådan popularitet?

För det första är det ett slags exklusivt, handgjordt och bara en vacker doftande produkt som kan användas för sitt avsedda ändamål för hygieniska ändamål och som en present.

För det andra är det, i motsats till affären, en naturlig produkt, och därför säker för hälsan. När man tittar på etiketten för hygien är det inte svårt att förstå att tillverkaren använde sig vid tillverkning av kemikalier och olika tillsatser som ibland har negativa hälsoeffekter. Som en följd av användningen av en sådan produkt kan det finnas obehagliga känslor på huden: klåda, skalning, torrhet.

Vid produktion av tvål väljs naturliga ingredienser med egna händer, så denna kosmetiska produkt är säker för hälsan och kan användas även med känslig hud och en allergitendens.

Självgjord tvål (se bilden nedan) ser väldigt vacker ut och har dessutom en trevlig, otrolig arom:

"Hur man gör tvål med egna händer" är en av de vanligaste frågorna om produktion av naturlig kosmetika hemma. Å ena sidan kan du köpa den här produkten, men för att den är ganska dyr. Dessutom, i färd med att göra tvål med egna händer, kan du göra det som du vill ha genom att välja formen och smaken.

Nuförtiden är konsten att tvåltillverkning upptagen av många människor för vilka detta arbete har blivit inte bara en bra inkomstkälla utan också en favorithobby. Denna process är väldigt fascinerande, eftersom den som producerar naturlig tvål med egna händer ges en bra möjlighet att självständigt välja komponenter, för att visa kreativitet och fantasi.

En annan fördel med denna typ av hobby är att den person som är engagerad i den alltid kommer att ha den ursprungliga och nödvändiga gåvan för varje tillfälle. Dessutom kommer en sådan gåva utan tvekan att vädja till både män och kvinnor.

Hur man gör tvål hemma med egna händer: en uppsättning för att göra

Låt oss nu gå vidare till huvudfrågan på hur man gör tvål hemma med egna händer.

För traditionell hushållspappning kommer följande komponenter att krävas:

 • Tvålbas.
 • Tillsatser, fyllmedel.
 • Naturliga färgämnen.
 • Verktyg för arbete.

Tvålbasen kan vara olika, som du önskar. Till exempel är det inte förbjudet att använda en bas tagen från vanlig kosmetisk tvål av industriproduktion. Det är nödvändigt att omedelbart göra en reservation om att en sådan grund kommer att ha en specifik, skarp lukt, vilket är svårt och ibland omöjligt att döda. När man blandar det med andra ingredienser finns det risk att man får en bar med obehaglig lukt.

Lämplig för beredning av bas- och babysond, även om den också innehåller kemikalier, men har ofta en lugn subtil arom.

Kanske är det bästa alternativet att köpa en tvålbas på naturliga oljor (kokos, palm, etc.) i affären.

När man väljer kosttillskott bör man inte bara styra sina egna preferenser utan också ta hänsyn till hur de kommer att kunna diversifiera sortimentet av hushållssoppa, samt vilket resultat de kommer att medföra. I alla fall behöver du olja utan stark lukt. Olive, persika, mandel, avokado, jojoba, kokosnöt och andra kommer att göra.

Att ge en doftande lukt till framtida baren kan du inte göra utan eteriska oljor. Här är det tillåtet att ge utblåsning till fantasi. Perfekt som smakämnen citronolja, lavendel, ylang-ylang, apelsin, bergamot och andra.

Också, eftersom fyllmedel inte blir överflödiga kronblad och blommor av olika växter.

Om uppgiften är att förbereda en tvålskrubba, då användbara kaffebönor, havsalt, socker, hackad havregryn. Dessa fyllmedel hjälper till att ta bort döda hudceller, rengör väl, mjukna och släta huden, gör det ömt.

För tillverkning av tvål för fet hud behöver citronskal, vilket ger en torkningseffekt.

En av de viktigaste komponenterna är glycerin, som har en fuktgivande och mjukgörande effekt. Dessutom lindrar detta ämne irritation, torkar huden, utsatt för fett.

Under beredningen av kosmetiska baren kommer mjölk, grädde eller vatten i små mängder att krävas för att lösa upp tvålmassan.

En uppsättning för att göra tvål med egna händer kan vara mycket annorlunda, du behöver bara ansluta din fantasi.

För att skapa en original vacker tvål, behöver du definitivt specialtillbehör, det här är:

 • En uppsättning olika former (silikon, plast) - formen och dimensionerna på den tillverkade stången beror på dem;
 • Två behållare (krukor eller djupa metallkoppar) för ett vattenbad;
 • rivjärn;
 • Skedar - te, matsal.

Hur man gör en vacker dekorativ tvål gör det själv: gör färgad tvål

En färgad kosmetisk produkt ser mycket mer attraktiv ut än en vit eller neutral nyans, så dess produktion använder naturliga färgämnen. Så, låt oss försöka lista ut hur man gör färgade tvål med egna händer.

Färgpigment hjälper till att ge en nyans till baren:

För att få en rosa färg borde du använda sockerbetor. För blå - kamille eterisk olja. Saffron ger en gul nyans, spirulina alger ger grön, brun choklad och svart kaffe.

Tillsammans med naturligt utbredda konstgjorda färger, som kan vara torra och flytande. Pigment och nacres används för färgning av tvål.

Torra färgämnen är mer ekonomiska, för på grund av koncentrationen räcker det att lösa en liten mängd i vatten och sedan lägga några droppar i tvålen.

Vätska är mer praktiskt att använda, eftersom de inte behöver spädas, men du kan omedelbart lägga till såpen med en hastighet av 5 till 10 droppar per 100 g tvålvätska (beroende på vilken färg du behöver för att få som resultat: lätt eller mättad).

Efter att ha köpt flera färger kan du blanda dem tillsammans och få olika intressanta färgkombinationer.

Att vara intresserad av hur man gör en vacker tvål med egna händer, bör du vara uppmärksam på olösliga färgade pulver - pigment som ger ovanliga kombinationer av nyanser. Per 100 g tvållösning behöver du 1/3 tsk pigment. Innan pigmentet färgar tvålblandningen löses den i fet olja, vilket gör det möjligt att erhålla en likformig uppslamning, som därefter färgar tvålbasen.

Pärlemor kommer att intressera dem som tänker hur man gör en dekorativ tvål med egna händer, så att det inte bara är vackert, men originellt och utsökt. Denna komponent hjälper till att göra en vanlig stång till ett riktigt mästerverk, för att göra det elegant och spektakulärt. Använd det bättre i kombination med färgämnen.

Hur du kan göra tvål med egna händer: ett traditionellt recept

Det finns många recept för hur man gör tvål med egna händer, nedan är den traditionella, mest använda.

Det rekommenderas att utföra detta arbete i andningsskydd. För att skapa en tvålbas användes tvål, revet eller klar, köpt i butiken.

Om krossad tvål tas, måste den smältas med alla medel men inte på spisen, men i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Uppvärmning bör inte vara överdriven, vänta bara på att den smälter. Det bästa i detta fall är att använda en termometer för vätskor. Basen ska värma upp till högst 65 ° C. Vid smältning i en mikrovågsugn finns risk för att basen överhettas och koka, så att välja den här metoden kräver att man kontrollerar sitt tillstånd var 20: e sekund.

Efter att basen har förvärvat den nödvändiga konsistensen kan du börja blanda det med essenserna. Det kan vara parfym, eteriska oljor, honung, vanilj och så vidare. Passande och färdiga essenser avsedda för tvåltillverkning. Vi får inte glömma att de eteriska oljorna har en stark, stark lukt, så det är viktigt att inte överdriva det och lägga till en hel del.

Efter att ha behandlat smaker kan du gå till färgämnena. Men de bör läggas med försiktighet, eftersom det är mycket lätt att överdriva det. Det är nödvändigt att tillsätta färgämne gradvis, om färgen blir blek - lägg till lite mer tills färgen som behövs visas.

När du vill göra en tvål med fuktighetsgivande egenskaper, kan du inte klara av naturliga vegetabiliska oljor: jojoba, kokosnöt, mandel, havtorn, argan, persika. Olja av vete, mango och druvfröolja har också en utmärkt fuktgivande effekt. Försum inte bort de flytande vitaminerna A och E.

Hur man gör en fuktgivande tvål och skrubba med egna händer

Hur man gör en tvålskrubba med egna händer är en mycket aktuell fråga för dem som väljer att skapa ett rikt utbud av kosmetiska barer för olika ändamål.

Scrubs har en peeling och rengöring effekt, lindra huden på "onödiga skräp".

För att göra dem behöver du salt (hav eller småkokta), eller malet kaffe, socker, halm eller majsgris, hackade nötter, havregryn.

När man bereder en fuktgivande tvål bör man komma ihåg att genom att missbruka vegetabiliska oljor kan man få för mjuk en bar som inte kommer att härda.

Den färdiga tvålblandningen hälls i formar. För att göra den färdiga tvålen lättare och snabbare att ta bort i slutet av arbetet, bör formarna smörjas lätt med någon vegetabilisk olja eller petroleumgel.

Hur man gör en stämpel för den ursprungliga tvålen gör det själv

Nu säljer butiken former med olika lättnader, vilket är användbart för dem som kommer att göra en ovanlig tvål med ett konvext mönster. För att ge en speciell stil och originalitet till baren rekommenderas det att använda speciella frimärken.

Du kan köpa dem i butiken, men det är bättre att göra det själv, bara för att du behöver lära dig hur man gör en stämpel för tvål med egna händer. För att göra detta, passa en vanlig platt suddgummi, som med en liten kniv och nagelsax kommer att vara väldigt lätt att skära ut något tänkt mönster.

Förbered en original kosmetisk produkt på följande sätt:

 • I formens urtag appliceras en vit massa utan tillsats av färgämne, sedan fylles resten av formen, men endast med den redan färgade blandningen.

Det händer att bubblor uppträder på ytan efter att ha tillsatts tvålkompositionen till formen. För att undvika detta är det nödvändigt att spruta ytan med vodka eller alkohol, med en sprayflaska för detta ändamål.

Därefter avlägsnas tvålmassan för att torka i flera dagar på en sval, torr plats. Efter flera dagars torkning kan du enkelt ta bort tvålen från formarna och beundra en vacker, aromatisk, handgjord kosmetisk produkt.

Om formen inte försmörts, blir det svårt att ta bort baren. Du måste sätta formen i frysen i 5 minuter och häll sedan över kokande vatten. Tvålen ska omedelbart separeras från formuläret.

Ett fast block är klart att använda, men för att inte torka det är det bäst att placera det i plastförpackningar. Sedan kommer tvålen att ligga i mer än en månad utan att förlora sina ursprungliga egenskaper.

DIY matlagning recept

Alla kan göra tvål på egen hand, bara lust, ansträngning och fantasi krävs.

Men om fantasi misslyckas, och det finns ingen erfarenhet i det här fallet, erbjuder vi intressanta, beprövade recept för att göra tvål med egna händer:

Tvål "Honung".

Basen är gjord av 100 g glyceroltvål, fint riven. Glycerin i detta recept väljs inte av en slump, för det ger en gul nyans som är inneboende i honung.

De krossade partiklarna måste lösas i varmt vatten, tillsätt ett par Art. skedar av honung, 3 msk. skedar av olivolja eller samma mängd glycerin.

Det rekommenderas att lägga till 3-5 droppar essentiell olja av citron, apelsin eller mandarin.

Tvål "Marmor".

Det är värt att göra en reservation att den mottagna baren kommer att likna en marmorsten, som är mycket vacker och ovanlig.

För tvålbasen behöver du 100 g babysåpa, som måste riven, sätt i ett vattenbad, tillsätt 150 ml mjölk och 1 msk. en sked av honung.

Den resulterande massan krävs för att ständigt röra, så att den blir enhetlig.

När massan blir flytande ska den avlägsnas från värmen och uppdelas i två lika delar. Lägg i en del 1 msk. sked havtorn olja, 4 droppar apelsinolja, i den andra - 1 msk. sked olivolja och 3-4 kuber choklad, riven.

Kyl upp blandningen och häll i formen på följande sätt: 1 lager - orange, 2-choklad, 3-orange, 4-choklad. Blanda sedan kompositionen och låt svalna. Resultatet är en "marmor" tvål.

Choklad-vaniljsåp.

Denna tvål har ett attraktivt utseende och sötvanlig vaniljolja.

För att doften inte ska avbrytas av skarpa parfymer, rekommenderas att använda 100 gram barns riven tvål till basen.

Smälta de krossade partiklarna i ett vattenbad och tillsätt till pastaen 4 - 5 droppar vaniljolja, 2 msk. mandel- eller olivskedar, 2 droppar ylang-ylang eterisk olja, 0,5 tsk kakaopulver, 1 tsk havregryn, 0,5 tsk malet kaffe, flytande vitamin E (1 kapsel), 1 msk. sked av honung.

Hur man gör en tvåfärgad "Emerald" tvål med egna händer

När den används, stärker denna tvål, förbättrar humör och ger huden en god arom.

Tillverkare av tvål undrar ofta, "hur man gör en tvålfärgad tvål med egna händer", eftersom en sådan kosmetisk produkt är i god efterfrågan av köpare.

Intressanta idéer i detta fall kan vara vilket som helst nummer.

Nedan är det ursprungliga och samtidigt enkla receptet för att göra ett tvåfärgsmästerverk:

Tvål "Emerald".

Tvålbasen är gjord av 100 g riven babysoppa. Små chips hälls i en kastrull, fylld med varmt vatten (1/3 kopp) och smälts i ett vattenbad i 20-25 minuter.

Vid den här tiden måste du förbereda resterande ingredienser:

Häll en liten mängd vatten i en liten behållare, tillsätt 0,5 tsk av ett livsmedelskvalitets naturligt färgämne med grön färg, tillsätt 5 droppar myntolja. Till en annan kopp lägg till 8 droppar olivolja och 5 droppar havtorn.

Blandningen av oljor bör hällas i den färdiga smälta tvålbasen, du får en gulaktig eller krämfärg. Nu har vi två behållare, varav den ena är en krämfärgad tvålbas och den andra är en grönaktig blandning med mint smak.

I en förberedd form måste du hälla en blandning av två behållare samtidigt. Således får du en stapel med två delar: gul och ljusgrön.

Denna produkt kommer inte bara att glädjas åt ett attraktivt utseende, men också utmärkta egenskaper. Pepparmint essentiell olja minskar inflammation, torkar fet hud och dess aromtoner, återställer förlorad energi, fyller på vitaliteten och bekämpar trötthet. Olivolja har antiinflammatorisk och föryngrande effekt, och havtornen fuktar väl.

Med andra ord, tvål "Emerald" kommer att vara en utmärkt kosmetisk produkt som sköter om huden.

Mer detaljerat hur fortfarande det är möjligt att göra tvål händerna kommer att berätta följande video:

Hur man gör en flytande tvål med egna händer från billiga ingredienser

Flytande tvål är mer lämplig att använda än fast. Dessutom kan den användas som duschgel.

Butikshyllor är bokstavligen fulla av alla slags märken flytande tvål, men ingen av dem kan jämföras med vad som lagas hemma. Varför? Allt är väldigt enkelt: hemgjorda och naturliga ingredienser som gör den säker och effektivast.

Så då ska vi prata om hur man gör en flytande tvål med egna händer från billiga ingredienser.

För tillverkning av tvålbas kan du ta någon vanlig fast tvål och gnugga den på rivaren, men det bästa är lämpligt för barn, eftersom det inte luktar och därför inte kommer att störa den färdiga produktens smak.

Lägg de resulterande markerna i en liten behållare, häll 1 kopp kokande vatten, slå med en mixer. I den färdiga homogena blandningen tillsätt 1 msk. en sked honung, 1 msk. sked av glycerin, 5-7 droppar av någon essentiell olja, blanda noggrant. Låt svalna i 15 minuter. Efter denna tid, tillsätt 1/3 kopp kallt vatten, slå. Flytande tvål med egna händer redo för användning. Nu kan det hällas i dispensern.

Ytterligare komponenter kan variera, men barntvål och glycerin rekommenderas alltid som bas. På fördelarna med barntvål har man redan sagt, när det gäller glycerin - den här ingrediensen är en utmärkt hudfuktighetskräm.

Hur man gör ett naturligt schampo med egna händer

Det är ingen hemlighet att någon, även den dyraste schampoen innehåller en stor mängd kemi, konserveringsmedel och färgämnen. Det är därför som ibland som ett resultat av användningen av en sådan schampo klåda, irritation av hårbotten, mjäll och andra problem uppstår. Mycket mer användbart schampo gjord av naturliga ingredienser. Men vart ska man få det? Det visar sig att du kan få en elixir för hår hemma. Men inte alla vet hur man gör tvål-shampoo med egna händer och tvivlar på sina förmågor, vägrar detta åtagande, vilket är helt förgäves.

Att hantera hur man gör tvål med egna händer kommer att hjälpa många recept på särskilda webbplatser.

Du kan använda beprövade idéer eller på basis av färdiga recept för att lära dig hur du skapar din egen, den mest lämpliga för en viss typ av hår:

För basen är det rekommenderat att ta baby- eller glycerinsaft, renat eller mineralvatten samt ädel vegetabilisk olja (oliv, mandel, havtorn, sojabönolja, majs, etc.). Örtteor, aloejuice, eteriska oljor och flytande vitaminer är lämpliga som extra komponenter.

Du måste gnugga en bit tvål på en rivare, sätt hackade marker i en behållare, smälta i ett vattenbad, gradvis hälla i vatten (2,5 koppar). Massan rör sig kontinuerligt så att den förblir homogen. Lägg också här 1 - 2 msk. skedar av olja och extra komponenter (beroende på hårets typ), blanda, värma i ytterligare 2 minuter, men koka aldrig Blandningen får svalna vid rumstemperatur.

Följande video beskriver hur du skapar tvål med egna händer och njut av friska vackra lockar:

Att göra tvål med egna händer och video, hur man gör barnsåpe

Hur man gör en barntvål med egna händer intresserar, framför allt omsorgsfulla föräldrar som är oroade över deras barns hälsa. Det är självklart att butiksbehandlade tvål i kompositionen inte skiljer sig mycket från vad som skapas för vuxna.

Det innehåller också aggressiva ämnen, kemikalier, färgämnen. Den enda skillnaden är en svagare lukt, men det gör det inte användbart för barnet.

Ja, en sådan produkt klarar av sin huvuduppgift - rengör huden, men samtidigt kan det orsaka allergier, klåda, peeling. Därför är det bäst att förbereda en naturlig tvål med egna händer, vars recept kan vara väldigt olika, men säkra för den unga kroppens hälsa.

Barn som allt är ljusa och ovanliga, det är värt att överväga i barens produktion och förhandsvalka de ursprungliga mögelarna, till exempel i form av djur eller frukter. Du bör också ta hand om komponenterna, tänka på färg och arom i framtida hygienprodukter.

Om detta arbete är svårt att göra på egen hand, föreslår vi att du tittar på videon "gör det själv":

Här kan du dra en hel del idéer för skapandet av dessa mästerverk, och utan att göra speciella ansträngningar och inte spendera stora pengar.

Alla barn, oavsett ålder, kommer att njuta av att använda en doftande, färgstark bit av ovanlig form. Vad behöver föräldrarna till sina barn för daglig hygien?

Hur man gör tvål med egen logo med egna händer

Tvål med en logotyp är ett slags reklammedium, eftersom beställningen av denna hygienprodukt från tvålmakare har kunden ett mål - att presentera det för kunden för att göra en trevlig och nödvändig present och attrahera sina tjänster.

Vanligtvis barer med logotyper beställs av skönhetssalonger, bilhandlare, märkesvaror, kaféer, restauranger, fitnesscenter.

Sådan reklam är den mest effektiva, eftersom ingen kommer att kasta bort tvål (till skillnad från broschyrer och annat reklamavfallspapper), men kommer definitivt att ta hem hemmet eller att arbeta och använda det, och komma ihåg givarorganisationen. Med stor sannolikhet kommer klienten igen att tillgripa sina tjänster.

Hur man gör en tvål med en logotyp med egna händer kommer också att intressera dem som bestämde sig för att ge en minnesvärd souvenir till sina nära och kära eller vänner. Du kan skapa din egen logotyp genom att visa lite kreativitet.

För att skapa en sådan tvål är något recept lämpligt, funktionen kommer endast att vara i applikationen av logotypen. För att göra detta, ta vattenlösligt papper och fråga foto salongen för att skriva ut den önskade bilden på den, det kan vara en ikon eller en inskription.

Efter utskrift ska bilden vara helt torr, sedan skärs skivan och skickas till botten av formen (ner med "ansiktet"). Det kommer att hällas såpmedel färdigblandning. När kompositionen härdar, tar du bort den från formuläret, kan du se logotypen på framsidan av baren. Logotypen är gjord med hjälp av en hemlagad frimärke.

Här är kanske mysteriet om hur man gör tvål med egna händer uppenbarat och ett urval av bilder av de mest ursprungliga verken presenteras nedan:Nästa Artikel
Kan jag färga mitt hår efter Henna och hur man gör det på rätt sätt?