Hur får du hårfärgen tillbaka?


Ofta målar vi oss själva, men i slutändan får vi inte vad vi ville ha. Eller en nödvändig nyans, men det passar absolut inte oss. Därför vill vi överväga hur du får din hårfärg tillbaka hemma efter färgning, ljussättning och fräsning.

Tillbaka från de mörka nyanserna

Den svåraste delen är för blonda tjejer som bestämmer sig för att återvända till sin naturliga hårfärg. Du måste vara förberedd för följande problem:

 • Ljusrötter från fjärran kommer att se ut som bala fläckar;
 • kemiska ljusmedel kan inte användas, blondiner har mycket tunna lockor, de kan enkelt försämras efter blekning;
 • Detta är ganska lång tid.

Först måste du vänta några veckor från tiden för färgning, minst två, det är ett krav. Efter att vi har träffat frisören, beror vi redan på slutsatser och tillvägagångssätt, baserat på typen av lockar, deras skick och övergripande färg. Oftast består den i enkel blekning utan ammoniak i flera steg, varav en veckoslut tas också.

Vi kan råda hemma att fuka håret med citronsaft, utspätt med lite vatten och torka dem med hårtork. Färgen från oxidatorn kommer att tvätta lite, strängarna kommer att lysna.

Bli en brunett igen

Inte mindre ofta, och brunetter bestäms på en kardinal förändring av bilden och blir blondiner. Det här är givetvis mycket enklare, för det är möjligt att köpa hem färg som är så passande som krullens färg och klara av det.

Du kan också få din naturliga hårfärg från en blondine med enkel henna, men var beredd på att hon har mycket oförutsägbara reaktioner på perhydrolfärger. Du kan vara antingen brun eller röd eller grön.

Mörker hårmasken av brandy och svart te perfekt. Blanda i halva ingredienserna och skölj håret, lämna i en timme under en handduk. Du kan upprepa proceduren varannan dag.

Kämpar med grått hår

Det är mycket svårt att återställa grå trådar efter misslyckad färgning. Varje dag finns det kvinnor på gatorna som på grund av sin långa färgning har blivit gulgrå snarare än askan. Vinäger hjälper här (även om våra mormor trodde att det också ger yellowness).

Vi kan också råda dig att använda citronsaft, det här är ett helt naturligt ljusmedel utan någon kemi.

En annan gråhårig kvinna kan använda en honungsmask, den görs varannan dag i 40 minuter, och effekten kommer att märkas efter den tredje eller fjärde sessionen, allt beror direkt på det intagda färgämnet i håret.

Hemlagade sätt att återvända färg

Vi ansåg de tuffaste alternativen, men bra, inte alla tjejer bestämmer sig för ett så drastiskt steg, och i början kontrollerar de sin färgtyp med olika färgtoner. Om du har gjort upp med henna eller någon annan nyans, kan du använda följande alternativ för att återställa dig:

Förfarandet är enkelt: tvätta mitt huvud, använd sedan till exempel citronsaft, vänta ca 20 minuter, tvätta huvudet igen och torka vårt hår. Se effekten. Om det behövs, måste du upprepa, i taget kan du spendera högst 5 sådana förfaranden, som alla hjälper oss att bli en halvton ljusare, ser du, effekten är inte dålig.

Foto - Två hårfärger

Vi gör exakt samma med kefir, men det kan bara användas en gång om dagen, det irriterar talgkörtlarna något, i slutändan kan du bli av med den hatade hårfärgen och få oljiga rötter.

Vi rekommenderar ett mycket gott recept om håret är gulat eller mörkt efter repeterad fräsning. Vi blandar honung, citronsaft och avkok av grönt te, värmer upp det, använd en mycket tjock kam för att sprida lösningen över trådarna, lämna den under handduken i en halvtimme, tvätta av med kamilleavkok eller allt samma gröna te.

Goda folkmedicin är baserade på burdockolja och citronsaft, det är en bra mask, inte bara för att lysa, men också för att ge glans och polera till strängarna. Vi blandar två skedar eter och en kamomill, värmer upp den, lägger den på krullar med en tunnfilm och lämnar den i 40 minuter, du kan göra det varje dag.

Det enklaste sättet att hantera följderna av sådana misslyckade experiment på sommaren, eftersom solen själv snabbt sprider ut färgpigmenten, och om du också bor nära havet, kommer saltvattnet till stor del att bidra till detta. Naturligtvis, om tre dagar från svart kommer du inte att återvända till vitt, men om ungefär två veckor blir du mycket lättare utan att skada krullarna.
Video: hur man använder Estel Color Off Remover för att ta bort färg från håret

Professionella verktyg

Hem rättsmedel är inte lämpliga för alla på grund av att de tar lite tid att tillverka, och resultatet visas inte omedelbart. Hur får du din naturliga hårfärg tillbaka med inköpta produkter? Vi rekommenderar starkt Londa Remover, ett ledande tillverkare av färgvaror som säljer speciella färgåterställningsprodukter.

Om du till exempel snabbt behöver återvända till den gamla hårfärgen efter blekning, sveper du bara över blekt eller tvärtom mörkade hår med en ljusande svamp. Var noga med att läsa instruktionerna före användning.

Ofta, efter att ha tvättat under en tid kan du inte använda en hårtork eller stryka, försök också att undvika återfärgning under två veckor efter proceduren. Fördelarna med denna metod:

 • Efter att tvätta strängarna luktar mycket bra, och är absolut inte förvirrade;
 • deras struktur är till viss del återställd;
 • Den enda anmärkningen är: använd inte efter henna, det kan orsaka ett annat misslyckat försök att omvandla.
 • Detta är ett av de få sätten att snabbt återställa en vit nyans från ett mörkt hemma.

Det enklaste sättet att återvända håret är en riktig röd färg och mörkhårig, faktum är att rödhåren i spinnkärnorna har ett speciellt pigment som praktiskt taget inte tvättas ut och kan inte fullständigt ljusas. Efter färgning behöver du bara tvätta håret tre eller fyra gånger i rad, det kontrolleras att det fungerar!

Om du har hittat det bästa sättet att lägga fram allt, hur du får hårfärgen tillbaka, var noga med att prova det, men rekommenderar först att du läser recensionerna på Internet och tittar på fotoeffekten. Vi önskar dig en lyckad reinkarnation!

Är det möjligt att återställa krullarnas naturliga färg?

Förr eller senare bestämmer vi oss för att ändra vår naturliga hårfärg och tillgripa salong eller hemfärgning. Varje tjej vill experimentera minst en gång i sitt liv med sin egen bild, och det är ingen hemlighet för någon. Men vad ska man göra om stylistens påståenden att "förändring alltid leder till det bästa" inte lever upp till sina förväntningar, och att nostalgi för "infödda" hela tiden känner sig?

Vad är färgåtergångsproblemet?

Tyvärr döljer något färgämne håret och förstör deras naturliga pigment, och därför är det inte alltid lätt att återhämta det "lagliga". Faktum är att det enda sättet att återställa den naturliga nyansen är att växa hår. Men det är inte lätt att odla lockor, speciellt om de målade tipsen kontrast starkt med naturliga rötter.

Varför är det omöjligt att återvända den inhemska färgen genom återfärgning? Först, för att återställa det naturliga djupet av skuggan är en sann konst som kommer att kräva att din frisör har oöverträffad skicklighet och "apotekets" noggrannhet.

Men även om färgämnet väljs rätt och appliceras strängt i erforderliga proportioner, kan ingen garantera att sluttonen exakt motsvarar den som naturen har tilldelat dig.

För det andra är saken ännu förvärrad om du färgade håret i mörka nyanser. I detta fall förändras pigmentet dramatiskt, och det är extremt svårt att korrodera det. Vad är förtydligandet, att tvätten inte kommer att ge den effekt som behövs. Ditt hår blir rött, och för att "betala" det genom toning, måste du använda korrigatorer och mixtoner som tenderar att snabbt tömma. Men förtvivla inte - i vissa fall lyckas färgämnen återgå till det naturliga ljusbruna eller ashya hårfärgen.

Hur farligt är håråterställningsförfarandet för hårstrukturen?

Om du undrar hur du kan återfå din naturliga hårfärg, kan du hjälpa befälhavaren från en ansedd skönhetssalong. Var noga med att leta efter mästaren på relationer och datering, undvik nybörjare och försök att inte köpa för smickrande reklamrecensioner på Internet.

Särskilt svåra saker med brunetter, som bestämde sig för att återvända till sina "blonda rötter". Faktum är att färgen inte tänder färgen, och mer eller mindre kvalificerad stylist kommer att berätta om det.

Och så utan en primär tvätt här helt enkelt inte kan. Om du försöker uppnå återkomsten av naturlig röd hårfärg behöver du bara en tvätt och efterföljande mjuk toning med en korrektor.

Och om du hade blont hår behöver du inte bara några sessioner av tvättning i rad utan även efterföljande missfärgning, och då kommer det att vara möjligt att ge den önskade tonen till krullarna med hjälp av korrigerande medel. Obs! På ett eller annat sätt sker "återgången till grunderna" inte snabbt och utan förlust. Du kommer att behöva besöka befälhavaren flera gånger och betala honom tillräckligt med pengar för sitt arbete och material. Dessutom behöver du "återupplivande" vård, vilket hjälper ditt hår att rehabilitera efter stressen.

Med poröst och parket hår är det bättre att inte tillgripa sådana aggressiva metoder alls, eftersom man helt enkelt kan "avsluta" dem med kemiska ingrepp. I det här fallet är frågan om hur man odlar din naturliga hårfärg mycket mer relevant.

För det första måste du regelbundet skära delade ändar så att de inte slår av och "bär bort" friska strängar. Det är bäst att vända sig till snabbare saxklippning, som tätar spetsarna och inte tillåter dem att exfoliera vidare. Dessutom bör du avstå från att testa dina egna lås med det brännande södra sol och havsvatten, så i odlingsstadiet är det bättre att avstå från att resa till heta länder.

Om du desperat inte vill offra i naturhårets namn, ta det besväret att köpa specialverktyg som skyddar mot ultraviolett strålning.

Vi råder dig också att tvätta håret med exklusivt kokt vatten och skölj dem regelbundet med fytoterapibuljonger. Dessutom måste du tänka över och samordna med befälhavaren den faktiska vården av ditt fall - utjämning och återställning av ampuller, professionella krämer och balsam för hårt skadat hår, masker för näring och viktning av trådarna. Om rötterna i ditt hår redan har ökat märkbart, rekommenderar vi dig att prova färgning med ombra eller shatush. Dessa mjuka tekniker förstör inte håret för mycket, dessutom hjälper de att kamouflera övergångszonen hos rötterna till spetsarna.

Om du får en riktigt skicklig hantverkare, som kunde återställa din naturliga aska-blond eller kastanj hårfärg, skynda inte att sucka med lättnad och tro att det här är din sista resa till salongen. Mest sannolikt behöver du en efterföljande nyansjustering, eftersom den resulterande tonen kommer att tvättas bort. Men det är bättre att göra detta när rötterna redan har vuxit tillräckligt starkt. I så fall blir barberaren lättare att justera tonlängden till den naturliga tonen.

Från blondin till brunett och från brunett till blondin

Otroligt nog, att återvända till brunetten från blondinen ibland ännu hårdare än omvänden. Faktum är att när du bleknar dig utvisar du alla pigment från hårstrukturen. Och efterföljande applicering av artificiellt pigment kan uppträda "krokigt". Utforska paletten av naturliga hårfärger. Börja färga dina krullar i färg 1-2 toner mörkare, och sedan gradvis närma sig den eftertraktade "choklad" med varje ny färgning.

Det är nästan omöjligt att vända från en brunett till en blondin på bara en session. Mer exakt är det i teorin verkligt, men i praktiken är det fyllt med betydande skador på strukturen hos de redan försvagade, skadade och torra trådarna. Be guiden att göra dig en tvättning och färga din hårfärg natur-brun.

För det första kommer detta förfarande att bli mer eller mindre skonsamt för dina lockor, och för det andra kommer du själv att överföra förändringarna i bilden mjukare.

Några tips för att återställa en naturlig ton

Om ingen av de metoder och exempel vi citerade verkar vara din, och du fortfarande inte har hittat ett sätt att återställa din naturliga askblonda hårfärg, kan du tillgripa andra medel.

Försök få din askbrun, kastanj eller rödaktig nyans på följande sätt:

 • Gör markering eller färgning;
 • Skär ditt hår kort (naturligtvis, om sådana hårklippningar går till dig, annars kommer besvikelsen att bli ännu mer beklaglig än efter färgning);
 • Tvätta huvudet ofta. Varmt vatten, men inte snabbt kan tvätta bort färgen, men tvättar säkert det konstgjorda pigmentet i cirka 15-20 tvättar;
 • Använd läsk (endast om dina lock är starka och täta);
 • Uppskatta honungs- och kefirmasker som kan tvätta bort hushållsfärg;
 • Tvätta håret med tvål (endast relevant för ägare av rakt och icke-poröst hår);
 • Använd oljemaskor (som basoljor för applicering på lockar är perfekta: jojoba, avokado, shi, macadamia, argan);
 • Om du är i "blond reinkarnation" har dina krullar fått en grön nyans, vilket är ganska vanligt, tvätta det med naturlig tomatjuice;
 • Efter varje shampooing skölj håret med en lösning av citronsaft eller vinäger.

Observera att efter ett antal olika kemiska experiment kan håret bli ganska rörigt och göra dig besviken med sin slöhet och livslösa utseende. Tänk därför hundra gånger om spelet är värt ljuset. När allt har blivit sjukt, dränerade och spröda strängar, är du osannolikt att vara nöjd med sin "naturliga" nyans.

Så här återställer du den naturliga hårfärgen

Vi pratar om "tvättar", effektiviteten av folkmedicinska lösningar och alternativ

I råd som "växa" eller "skära" i händelse av misslyckad eller irriterande färgning finns det en del av sanningen. Eftersom det är omöjligt att återställa din naturliga hårfärg till 100% efter färgning. Vi bestämde oss för att prata med experter om alternativa möjligheter för sådana radikala råd.

Vad händer

Färgavlägsnande eller färgkorrigering är en tvätt eller en rulle. I svåra fall, när du måste gå från svart till ljusbrun, kan avkoppling ta flera månader med en gradvis lättnad. "Endast en professionell bör utföra sådana manipuleringar med hår. Dekapiruyuschie kompositioner är uppdelade i alkaliska (L'Oréal Professionnel) och sura (Estel, Shot, Kapous). Som en del av den första pulver- och skummande komponenten, som blandas med varmt vatten eller en oxidant och appliceras på håret. Blandningen med vatten verkar som en skalning och avlägsnar pigmentet från hårets yta. Blandningen med oxidanten är starkare och avlägsnar pigmentet i cortexen (hårkroppen) och arbetar som ett ljusmedel. Kompositionen är i sig ganska kraftfull och kan, om den används illiterat, påverka hårkvaliteten ", förklarar Aleksey Nagorsky, kreativ partner till L'Oréal Professionnel, vinnare av den internationella frisörstävlingen StyleColour Trophy 2017. - I syraformuleringar är thioglykolsyra grunden (samma som för perm), löser det försiktigt hår och löser upp artificiellt pigment. Men denna komposition fungerar väldigt långsamt, och lukten av tioglykolsyra är inte till allas tycke. Syradeckor torkar hårt hår, och lukten av vätesulfid, som är anmärkningsvärd för tioglykolsyra, kommer att förbli hos dig under lång tid. "

Tvättningen är särskilt relevant om hårfärgen är mörkare än nödvändigt. "Nu finns det ett stort antal professionella verktyg som är speciellt utformade för att tvätta den misslyckade erhållna nyansen. Men bara professionell kan klara av professionella produkter, eftersom det är mycket viktigt att fördela kompositionen rätt och jämnt på håret. Hemma är det svårt att göra detta, och i slutändan komplicerar du bara arbetet genom att få fläckar. Att gå till salongen kommer befälhavaren att göra dig avkoppling eller lätta ditt hår och ge rekommendationer om ytterligare hårvård, säger Lusine Mutafyan, stylist på Wella Podium Team.

"En lättare version av avstängning kan göras hemma. På hyllorna i stormarknaderna är sådana medel sällsynta, men fortfarande är de. Till exempel, i Garnier, i varumärkena Color Naturals och Color Sensations finns det ett färgämne "E0" (som inte innehåller några pigment och endast syftar till att bli lättare). Det kommer att tända det tidigare målade håret. På tillverkarens hemsida finns en videoinstruktion vid användningen. Som ett resultat kommer du att få en rödaktig bakgrund av förtydligande, som måste neutraliseras, så du måste använda ett annat färgämne som innehåller ashypigment, säger Yevgeny Sedoy, en expert-skapare av Garnier.

Om folkliga metoder

Färgämnesformeln är nu mycket stabil, så mormors metoder är inte längre relevanta. "Efter att ha torkat ut färgen med läsk, kan håret bli skört, tufft och svårt att stila. Soda är en mycket alkalisk produkt som bryter mot hårbotten i hårbotten, öppnar nagelbandet och skadar hårstrukturen hårt. Andra folkmedel som kefir eller citronsaft ger inte en snabb effekt. Sådana förfaranden måste göras många gånger i rad, och det kommer inte att vara möjligt att helt återvända till den ursprungliga nyansen och den glans som du får direkt efter färgning kommer att försvinna ", förklarar Marina Yatsenko, en kändis stylist.

Om du fortfarande vill prova läsk måste du smörja håret med olja. "Applicera olja på ditt hår och lämna det i en och en halv timme, värm av en hårtork och sätt en plastlock på huvudet. Tvätta sedan håret med ditt vanliga schampo och tillsätt en tesked sodavatten, en sådan alkalisk miljö gör att nagelbandet kan öppnas säkert, och oljan hjälper till att ta bort överflödigt pigment. Skölj håret noggrant med vatten. Använd sedan balsam, det kommer att mjuka ditt hår och stänga nagelbandet, "rekommenderar Evgeny Sedoy.

Om alternativa metoder

Först och främst behöver du veta vilken typ av färg du färgade ditt hår: resistent färg, färgton eller direkt färgämne. Det är mycket viktigt att veta, eftersom varje färgämne tvättas på olika sätt. "Om du till exempel färgar ditt ansikte med en färgton och du inte gillar den resulterande nyansen, kan du snabbt skölja bort den oönskade nyansen. För att göra detta, använd ett djupt rengöringsschampo, och sedan - en fuktgivande mask. Om du fortfarande inte gillar skuggan, så upprepar vi denna procedur igen, rekommenderar Lucine Mutafyan. - Efter tvätten rekommenderar jag att du gör färgen så nära som möjligt till önskad (men samtidigt är tonen ljusare). Det viktigaste att komma ihåg är att rötterna ska vara lite mörkare än ändarna. Således kan du få en fashionabel ombre effekt. Om håret har färgats med ett mörkt färgämne många gånger, kan pigmentet i hårets ändar ackumulera så mycket att det inte blir möjligt att lätta håret i önskad grad. Det mjuka alternativet är att fråga först för medium eller ljusblond. Och nästa gång - din sanna blonda. "

"Att återvända till den naturliga färgen på håret måste odlas. Ändra en färg till en annan är mer sannolikt. Självklart möter vi ofta en liknande förfrågan, men det är värt att förstå att det är omöjligt att återställa den naturliga färgen, som i processen att färglägga den naturliga hårfärgen oåterkalleligt lämnar, vilket bara lämnar bakgrunden till förtydligande. I salongen är det möjligt att färga håret en nyans som är nära naturen, men det är bara samma färg, och färgen kommer gradvis att försvinna, säger Alexei Nagorsky.

Ju oftare du tvätta huvudet, ju snabbare färgen tappar - en enkel, mest mild, men samtidigt en lång metod. "Färgfärg" "tvätt" är möjligt, till exempel, med hjälp av schampo, som inte syftar till att bevara färg. Men det är nästan omöjligt att hitta sådana varumärken i professionella märken, eftersom tillverkarna förstår att många människor färgar och, till exempel, genom att köpa schampo, för volymen, vill de inte bara få den påstådda effekten, men för att hålla skuggan på håret varnar Karina Kotova, Matrix tekniker. - Dessutom kommer hårfärgen inte att vara densamma. Men du kan artificiellt simulera den ursprungliga färgen. För att göra detta, kontakta färgen i skönhetssalongen. Om håret färgades 1-2 gånger ett professionellt färgämne i salongen, så kanske ett besök är tillräckligt för att komma nära den ursprungliga versionen. Befälhavaren måste ta bort det artificiella pigmentet och skapa en ny färg som ser ut som en naturlig. "

Om vård efter tvätt och fläckar

Om håret är mycket torrt och skadat kan du använda närande och fuktgivande masker. Det är viktigt att dessa produkter samtidigt behåller färgpigmentet. "Efter blekning är det nödvändigt att genomföra en omfattande hårbehandling. Dessutom, efter blekning, bör du noga överväga valet av färg för efterföljande färgning. Efter att ha torkat färgen från håret blir de mycket mottagliga för färgämnen ", säger stylisten av Wella Podium Team.

"Som regel, efter allvarliga ingrepp i hårstrukturen, kan skuggan tvättas av snabbare. Du kan behöva protonera håret ytterligare en vecka eller två för bättre hållbarhet. Försum inte bort salongbehandlingarna: Ju bättre hårkvaliteten är, desto längre håller färgen, säger Alexei Nagorsky.

Förfarandet för att avlägsna artificiellt pigment är ganska allvarligt och innebär efterföljande återställande hårvård både på salongbesökets dag och hemma. "Varje tvätt kommer definitivt att behöva använda schampo och balsam från att återställa vågorna, efter, innan de läggs, applicera outplånlig vård också med en återhämtningsfunktion. En gång i veckan uppmuntras en mask på längden för kraftfullare näring och hydratisering. Efter den första färgen i en "naturlig" färg är det nödvändigt att komma tillbaka om några veckor för att konsolidera resultatet och förutom färgen, återigen göra en kraftfull salongbehandling ", säger Karina Kotova.

Hur får du hårfärgen tillbaka: bästa sätten

Läs hur du får din naturliga hårfärg tillbaka.

Alla oss flickor är ofta förtjust i att måla hår. Även den mest försiktiga färgen kan bokstavligen "döda" håret. Färgpigment förstör hårstrukturen och gör sålunda våra lockar till något som liknar en loofah.

Och efter många experiment återvänder många tjejer igen till sin ursprungliga hårfärg. Och då är det redan en svår uppgift, eftersom återställandet av färg du behöver spendera inte bara mycket pengar, men också tid.

Därför, om du letar efter svaret på den populäraste frågan: hur du återställer färgen efter färgning i olika nyanser, läs sedan våra bästa tips.

Så här återställer du den naturliga färgen: mörka nyanser

För att återvända en naturlig nyans bör du ta bort en färg från håret. Därför rekommenderar många stylister förtydligande. Denna procedur görs vanligtvis med en lågkvalitativ peroxid- och lysmedellösning blandad med schampo. Fråga din frisör att tvätta håret försiktigt och han kommer att ändra hårets färg lite. Denna metod är mindre destruktiv för dina lockor än att använda emulsion för att avlägsna långlivade färger.

Så snart håret är något ljusare bör du återge tonen nära det naturliga. För det första måste frisören neutralisera oönskade röda, röda, koppar och andra nyanser med hjälp av en kvalitetskorrigering så att håret går över en neutral nyans.

För naturliga blondiner rekommenderar stylister en gradvis färgning, vilket medför minimal skada på strängarna och låter dig återvända den naturliga blondan efter flera behandlingar. Då bör du naturligtvis glömma färgerna och börja växa din naturliga hårfärg.

Så här återställer du naturlig hårfärg: nyanser av rött

Om du har färgat ditt hår i röda nyanser i många år, och nu drömmer du om din naturliga hårfärg, då behöver du använda en emulsion för att avlägsna permanenta färger. Efter frisörens borttagning av det röda pigmentet måste du färga håret i en färg nära naturen och odla håret utan att tona det.

Hur återkommer hårfärg: ljus nyanser

Om du är blond och vill bli en brunett igen, måste du använda en färg som väldigt liknar din naturliga ton och djup och målar ändarna i en gyllene färg eller en ton mjölkchoklad: du bör alltid lägga värme åt ändarna så att färgen inte ser ut så dyster och trög.

Undvik panik om du ser blekta trådar efter några veckor. Blont hår måste vara tillräckligt mättat med mörkt pigment så det inte spolas ut efter att ha badat. Stylister rekommenderar efter den första färgen att spendera den andra efter 2 veckor, i samma färg för att konsolidera resultatet.

Tidigare skrev vi 3 enkla sätt att välja din perfekta hårfärg. Läs mer om detta här.

Se alla de mest relevanta och intressanta nyheterna på huvudsidan på kvinnans portal tochka.net

Prenumerera på vårt telegram och var medveten om alla intressantaste och mest relevanta nyheterna!

Hur återställer du hårfärgen efter färgning? Hårfärgsteknik

Experiment med utseende - en av favoritkvinnornas aktiviteter. Särskilt föremål för förändring av hår. Brunett, blont, rött och nu i toppen av mode ljusgröna, lila och blåtoner... Noble klassiska eller ljusa extrema nyanser - den vackra hälften av mänskligheten tror att den nya bilden kommer att förändra något på andra områden i livet. Men vad händer om experimentet misslyckades eller var du uttråkad med din naturliga naturton? Hur återställer du hårfärgen efter färgning? Det finns många sätt att återvända till den ursprungliga skuggan. Men var och en av dem är ganska lång och ofta dyr. En professionell frisör kommer att berätta att det inte går att uppnå vad du vill ha på en gång. Hur mycket tid det tar beror på många faktorer - hur du bryr dig om ditt hår, om du går till poolen, om du planerar en semester i söder. Men det viktigaste i denna process är hårets struktur.

Byt ut med sax

Att trimma håret är kanske det smärtsamma sättet att håret återgår till sin naturliga färg. I det här fallet är han självklart mest kardinal. Inte varje kvinna kommer att kunna tyst dela med längden. Särskilt om det växte under mycket lång tid.

Traditionellt används på två sätt:

 1. Smidigt klara ändarna. Det finns en regel - ju oftare du skär, desto snabbare hår växer. Men den här processen är lång. För att inte minska längden bör tiden gå mellan hårklippningarna, under vilka flera centimeter kommer att växa. Ja, och gå med återvunna rötter har några månader. Detta är inte särskilt vackert, särskilt om din hårfärg är väldigt annorlunda än färgens nyans;
 2. Radikalt kort hårklippning. Inte varje kvinna bestämmer sig för ett sådant experiment. Och den här längden är inte för alla. Och om din frisyr var ursprungligen kort, passar den här metoden perfekt.

Under hårklippningar finns det en viktig regel - färga inte håret i något fall. Även tonade schampon och tonics. Utan dem fortsätter processen fortare, och du - bättre se resultatet. Om du väljer den här metoden för att återställa huvudfärgen till din ursprungliga färg, bör du ta hand om det på ett speciellt sätt. Exempel på populära och professionella verktyg, vi ger nedan.

Professionell färg och tvätt

I arsenalen av professionella stylister finns många verktyg som kommer att återställa ditt hår naturligt. De använder också olika metoder:

 • Val av lämplig färg och färgning. Med denna metod kommer vuxna rötter inte att vara så märkbara. Men vägen är inte lämplig för alla - naturlig ton bör vara mörkare än den där du målade;
 • Ljussmedel - ett bra sätt för blondiner. De är väl avlägsnade även ihållande mörka toner;
 • Markering är ett bra sätt att gradvis återgå till den naturliga färgen för ägare av sin egen ljusskugga.

I det här avsnittet skulle jag vilja bo mer detaljerat om professionella hårtvättar. De är kommersiellt tillgängliga. Men gör proceduren bättre i en skönhetssalong, med proffs, för att inte förstöra sina egna lockar. Ämnen som kommer in i emulsionen penetrerar hårstrukturen och neutraliserar hjälmens pigment. Bäst av allt detta sätt är lämpligt för naturliga blondiner. För permanent effekt måste proceduren upprepas 3-4 gånger. Kanske mer, beroende på färgens hållbarhet.

Hem sätt

I kylskåp, i trädgården eller på apoteket finns det också något som hjälper dig att komma tillbaka "till rötterna". Här är några populära recept:

 1. Citrusjuice hjälper till att lätta upp strängarna. Det ska användas upp till 5 gånger om dagen. Håll saften på håret kan inte vara längre än 30 minuter. Du kommer inte bli platina blondin, men din ton blir ljusare.
 2. Sköljning av håret efter tvättning med starkt tebröd gör håret mörkare.
 3. En blandning av honung, citronsaft och grönt te kommer att rensa håret av yellowness;
 4. Perfekt lätta hår kefir och honung. Gör en nattmask av en av dessa produkter. Dessutom äter honung och kefir hår, gör det skrymmande och behandlar mjäll.
 5. Lägg till en mörk ton kan maskera brandy;
 6. Väl inredar håret kamille avkok, det tar också bort yellowness.

Med folkmedicin är det värt att veta åtgärden. Naturliga komponenter är mycket lätta att överföras hår, som sedan blir torr och livslös. Tja, vi måste vara tålmodiga - att återvända den naturliga färgen på sådana förfaranden kommer att ta lång tid.

Vi återvänder till blondinen

För att återställa den ljusa hårfärgen efter målning i mörkret - det svåraste av de möjliga alternativen. Du måste vara tålmodig - processen är inte snabb. Flickorna som har bestämt sig för detta kommer att behöva möta problem:

 • Det är nödvändigt att välja tvättmedel mycket noga - blondiner har mycket svagt hår, de är tunna. Starka kemiska emulsioner kan fullständigt förstöra krullningar;
 • Lätta strängar på bakgrunden av mörk längd kan se ut som en blek patch.

Även om du inte gillar den mörka färgen direkt efter färgning, måste du lida. Minst två veckor. Och först då börja tvättprocessen. Förresten är tvätt inte det enda sättet att bekämpa mörkt pigment. Stylister erbjuder andra alternativ:

 1. Använd tekniken av bärnsten och brondirovaniya. Med det här alternativet kan du smidigt flytta från en färg till en annan;
 2. Färgning är ett av de mest smärtfria sätten för ditt hår;
 3. Markeringen kommer att ge en nymodig nyans och låta dig gradvis flytta till en naturlig ljusfärg.

Återvänd den mörka nyansen av håret

Vad kan vara sämre än omkroppsliga mörka rötter? Men detta måste acceptera de som bestämde sig för att återigen bli en naturlig brunett. Här är förfarandet mycket enklare. Du kan även returnera din färg i ett förfarande. Men det måste upprepas, eftersom färgen tvättas bort. Du kan helt enkelt köpa färgen av en lämplig ton och använda den hemma. I kombination med masker av konjak och svart te, vilket gör tonen mörkare, kommer processen inte att hålla länge. Du kan blanda flera nyanser av färg för en mer exakt träff i en naturlig färg.

Förresten är det enklaste sättet att återvända din naturliga färg till rödhåriga tjejer. Detta pigment är det starkaste och är helt omöjligt att döda. Dessutom trycker han helt enkelt färgen ut ur håret.

Video om restaurering av naturlig hårfärg

I den här videon lär du dig att bli av med blont hår:

KOSMOPOLIT

Så här återställer du den naturliga hårfärgen

Nyligen bestämde du dig för att färga. "Operation" var framgångsrik, och förändring, säger de, är alltid till det bättre. Men vad man ska göra om du är nostalgisk för den naturliga hårfärgen och detta "förflutna" påminner redan om sig själv i form av regrown roots? Vi frågade en expert hur du får din naturliga hårfärg tillbaka.

Vår expert - Tatiana Sharkova

Stylist Schwarzkopf Professional, ägare till Londons salong, årets färgist enligt Ryska frisörpriset

Så får du hårfärgen tillbaka

Varför återgå till naturlig färg är inte så lätt? Faktum är att för att få samma tonhöjd, som var före, och därför exakt samma nyans - det här är en hel konst. Från frisören krävs "noggrannhet" när han beräknar förhållandet mellan ingredienser för att färga håret igen och återställa den ursprungliga färgen. Och i de fall då brunetten vill bli blond igen, behöver vi en sådan procedur som en tvätt. Det utförs med hjälp av en aggressiv lösning - det bör avlägsna håret av artificiellt pigment. Utan detta steg är det omöjligt att måla i en ljusare nyans. Det finns en obestridlig regel: färgen lyser inte färg.

Och tänk inte att återvända din färg är ett engångsförfarande. När du kommer till salongen för att få din naturliga nyans kommer resultatet av det första försöket - den första färgen - att bero på många faktorer. Har du poröst hår? Vilka produkter kommer du då att ta hand om ditt hår? Kommer du att gå till poolen? Kommer du att "testa" håret i södra solen? Och det är inte allt. Det är helt möjligt att bara den upprepade färgen hjälper dig att äntligen återvända din "färg" till dig när rötterna efter det första växer. I sin kurs blir det bättre att "redigera" den slutliga nyansen.

Så återställer du din naturliga hårfärg: från blondin till brunett

För att få en vacker färg på väg från en blondin till en brunett är det viktigt för en frisör att beräkna vilket pigment som saknas i håret för en fullständig blackout: gul, orange eller röd. Det kommer att bli nödvändigt om du inte kan (eller inte vill) vänta och vill återvända hemskuggan så snart som möjligt.

Men det finns ett mer mildt alternativ för hår - ombr. Denna färgning var ursprungligen tänkt för att ge håret en vila från det konstanta ljuset. Ombre är en idealisk lösning som gör att du kan göra en smidig övergång från ljusa ändar till mörka rötter helt utan risk att skada hårstrukturen. Som ett resultat är det här ett utmärkt tillfälle att känna blondiner, vara brunetter och också att återställa hårfärgen vackert.

Så här återställer du den gamla hårfärgen: från brunett till blondin

Att komma ut ur en mörk färg på en mycket ljus en dag är risken för att skada ditt hår till graden av brittleness. Särskilt om håret har färgats med ett mörkt färgämne många gånger. Sedan, i hårets ändar, kan pigmentet ackumulera så mycket att det inte blir möjligt att lätta håret i önskad grad. Den "mjukaste" alternativet är att fråga först för medium eller ljusblond. Och nästa gång - din sanna blonda. Det är bättre för friskt hår. Och det blir känslomässigt lättare för klienten att överleva förändringen.

Hur bryr du dig om håret när "din" färg returneras?

Dessa hår bör behandlas som blekt och kemiskt skadat, och det spelar ingen roll vilken färg du faktiskt får. Intensiv fuktgivande kommer att tillåta hår att återställa plasticitet. Produkter för färgat hår hjälper till att bevara den nya nyansen. Reparation av förfaranden kommer att gynna den inre strukturen positivt och påskynda processen för "postoperativ" hårrehabilitering. Kombinationen av dessa tre grundläggande typer av hårvård kommer att medföra hårets tillstånd till sitt ursprungliga tillstånd och hjälpa dig att återfå din hårfärg hemma.

Hur man gör naturlig hårfärg

Varje gång jag hittade stylisters annonseringsrapporter på nätverket, "bestämde de färgtyperna idag, många flickor behöver färga håret." Jag tittar nyss på bilder av kvinnor som har gett sig upp till gur-stil för att se till att de inte kommer att måla blondfärgade skrivare belagda ", och inte röda röda fans av huvudhjälten i filmen" Angelica, Marquis of Angels "och de unga damerna med fantastiska naturliga brun nyanser!
Varför rekommenderar många hemmafysistister med manisk persistens mörkare eller tvärtom lyser nuvarande hårfärger - mörkblond (6.0) och mediumblond (7.0) eller helt enkelt mörkbrun och blond? Låt oss räkna ut det!

Från och med ögonblicket i Ryssland uppträdde det första TV-dressingprogrammet, kvinnor förstod klart att resultatet av ett överklagande till en stylist nödvändigtvis måste vara en omvandling. Det var inte tillräckligt för att justera dressingstilen, förklara trenderna i smink, färg och hår styling. Det är nödvändigt att "grå musen" blir en ljus blondin i kläder monterade enligt principen "färgblock" eller en brinnande brunett i en röd klänning, annars är det inte en omvandling, men lite nonsens!


Intressant är att de "gråa mössen", de är hjältarna i programmen, alltid såg ungefär samma: hår av naturlig ljusbrun färg, som säkert sätts i en hästsvans, jeans eller kjol och en utsträckt blektröja. Kontrasten "var / var" i slutet av programmet slog backhand, imponerade även de mest skeptiska tittarna.


Dessa program lagde ideologin som omhändertas av de flesta stylister av alla band som erbjuder tjänster för att ändra utseendet. Oavsett vilken teori en skola eller en individuell stylist främjar, måste en TRANSFORMATION ske som ett resultat.

Men vad hände hände - naturlighet återvände till mode.

modeller med mörkt brunt, blont och blont hår

Tidskriftsöverdrag och fotograferingar september och augusti 2016

Idag bedömer man modeshowerna på modeveckan i New York, London, Milano och Paris, samt fotograferingar i glansiga tidskrifter och färgpaletter av ledande tillverkare av professionell kosmetika för hår. Modemfärger är:

- ljusbrun (5,0 och choklad / cognac nyanser på denna nivå)
- mörkblond eller mörkblond (6,0 och ashy / choklad / cognac nyanser på denna nivå)
- mediumblond eller blond (7,0 och ashy / choklad / cognac nyanser på denna nivå)

Men varje dag rekommenderar dussintals hundratals stylister att ägarna av dessa vackra naturliga nyanser färgar håret! Varför?


Den mest otroliga saken är att före domen "att måla!" Stylisterna förklarar att de har utfört proceduren för att bestämma färgtypen och, för att betona den naturliga skönheten (.), Rekommendera sina avgifter antingen mörka blondan / blond (6.0 / 7.0) till ljusbrun (5.0) eller lysa upp till blond (9,0 och uppåt).
Vad i helvete för att definiera en färgtyp och prata om naturlig skönhet, om en komplex naturlig färg direkt smutsas upp så enkelt och förståeligt som en mörkbrun spik eller ett lätt pigment utan pigment?

Varför händer detta?

1. Stylisten vet inte hur man ska arbeta med ljusbruna nyanser.

Ljusbrun en av de dyraste (bokstavligen) och ädla nyanser av hår. Det är extremt svårt att få konstgjort (det med ett ljus, det med en mörk bas) och inte bara behålla efter färgning.
Naturlig blondin kräver en naturlig smink och en delikat färgdesign, som berömda färgämnen vet inte hur man gör som standard!

Omslag och fotoskott september och augusti 2016


Varje gång jag tittar igenom kollektionen "var / blev", är jag förvånad över hur dåliga paletterna av nyanser erbjuds av "professionella" stylister som är besatta av färgskrivning. Var är pripylennye färger, var är pastellnyanser, var är färgerna i skymningen, varför kommer allt ner antingen till en dagis regnbåge, eller ännu mer komplicerat (lila, turkos, lax), men rena färger? Ja, för att pulverformade och pastellfärger, naturliga smink och hårfärg inte visar en omvandling!

Jag kommer att visa exempel på överföringen av "Fashion sentence" för 2016 och andra halvåret 2015, men jag antar att du regelbundet ser något så här i dina vänner.
Jag ber om ursäkt på förhand om kvaliteten på skärmdumparna.

En tjej med vacker blond hårfärg. Håret kröker inte, men frånvaron av basvolymen förstör inte alls. Hjälten är nästan ingen smink, men ansiktet är inte förlorat, du kan se alla fördelar: stora ögon, fulla läppar, konturerade ögonbryn.


Ja, hennes utseende är dim, ja, tjejen är ganska snygg än vacker, men är det verkligen dåligt?

Klänning utvalt av programets hjältinna


Förvånansvärt väljer heroinen intuitivt sin egen palett av nyanser, färgen på den här klänningen passar henne, en annan fråga är att han är monoton och det finns för många av dem. Om du förtunnar den här färgen med nyanser från palatset av den föråldrade höstskogen (inte skogen under den indiska sommaren, som glöder med ljusa färger, nämligen sen höst, då lövverket redan var vått från regn och berört av förfall, björnen torkades och mörkades), flätade flickan skulle vara över natten!

Foto sessioner september och augusti 2016

Var uppmärksam på bakgrunden på bilderna, det är en integrerad del av modellens exteriörs färgdesign.

Vad gör stylister med det?


Ljusa hennes hårsträngar (lyckligtvis inte från rötterna och det omhuggade färgade håret kan enkelt klippas av), ta på sig sin blå kostym och sminka smink.


Jag har alltid undrat varför nästan alla hjältar av en fashionabel mening vid slutet av överföringen växer en näsa? Vad gör sminkartisten med dem?


Efter omvandlingen förvärvade den unga damen även en tät "näbb" på samma sätt.
Och varför borde en tjej med en sådan mjuk färg svart eyeliner? Allt för en blå kostym!

En liknande situation, en tjej med blont hår tänds till nivå 10, de målar ansiktet, men nu kan du lägga på en gul klänning och visa TRANSFORM!

Överraskande kände denna hjältinna också intuitivt sin naturliga kontrast och, utan hjälp av stylister, valde en klänning i dämpade toner.

För rättvisans skull måste det sägas att ibland lämnar stylisterna i "Mode sentence" -programmet sina naturliga blonda hårfärger, medan andra till och med repaintar från extra blond till blond, vilket är mer rationellt och motiverat ur modernt perspektiv.

Du kan förstå när klienten förklarar stylisten "Jag vill bli mörkare eller ljusare från detta och dansa", han betalar och beställer musik, men när stylisten ger ut "bestämmer färgtypen, nu klienten behöver måla sig" och presenterar ett foto av en tjej med blont hår, bara kvar att undra vad de definierade där då?

2. Stylisten förstår inte modetrender.

Varje år visas en artikel om tecken på en provinsiell garderob på en viss portal eller blogg. Om vi ​​släpper ut detaljer kommer alla väsen att minska till en gemensam nämnare: användningen av föråldrade tekniker för att utforma en bild eller en garderobsdel, men en vidhållande övertygelse om att det är modernt eller prestigefyllt.


Den övergripande fyllningen av den naturliga bruna färgen är mörkare eller lättare för att betona ögonens / hudtonens färg och är det vanligaste tecknet på provinsialism. Låt mig påminna dig om att provinsialiteten i det här fallet inte är ett geografiskt begrepp, utan snarare den stora förödelsen som enligt klassens mening i huvudet och inte i toaletterna.

Foto sessioner september och augusti 2016


Att färga håret ljusare eller mörkare, och sedan dagligen med dekorativa kosmetika för att dra ut ansiktet ur det "regnvättade meddelandet" - provinsialism!
Naturliga toner, naturliga och inte ritade i mascara ögonbryn, naturliga nyanser av läppstift.


Och om stylisten som du bad om råd rekommenderar att du mörkar eller ljusar din naturliga blonda hårfärg, kontakta en annan stylist, varför arbetar du med din bild med en föråldrad mall?

3. Stylisten förstår inte principerna för färgämnearbete alls, men ger råd om att ändra hårfärg.

En annan attack, extremt vanlig bland pseudo- och provincial stylister.
Blont hår har ofta en uttalad askfärg, som fortfarande populärt kallas "mus" och strävar efter att uppdatera med choklad-, kaffe- eller konjaktoner av färgämnen. Det är bara nästan varje kvinna som i sin tid önskade att tonad naturlig ljusbrun färg med något mer "perky", kan berätta en sorglig historia som heter "redhead".


Jag skrev redan att naturlig blondin (7.0) är en av de mest komplexa och dyra hårfärgerna. På 7 bakgrundsförklaringar innehåller apelsin och gula pigment. När färgblandningen och den lägsta procentandelen oxidant kommer i kontakt med ljusbrunt hår, öppnas en orange bakgrund av förtydligande och även om färgen direkt efter färgning visar sig "som i en palett", kommer det i 2-3 veckor att torkas säkert och ett rött huvud kommer att tyckas hatat av många människor. Det är extremt svårt att bli av med det, det är lättare att missfärga håret till en gul bakgrund (9.0) eller mörka till en ljusbrun (5.0) än att tona det varannan vecka.
Om du har en naturlig ljusbrun färg vill du inte ha drastiska förändringar, men ibland tänker du på att "uppfriskna färgen" med ett halvt permanent färgämne, lämna dessa tankar eller vara beredd att bekämpa ett ojämnt slag med apelsinpigmentet, vilket är fysiologiskt på 7 bakgrunder som andning och sömn.


Om stylisten rekommenderar dig att uppdatera skuggan, var noga med att fråga om stilguru målade någon förutom sig själv och sin mormor? I händelse av ett negativt svar är det mer försiktigt att samråda med en kompetent specialist.

Alltså:

- ljusbrunt hår är mer relevant idag än någonsin

- Det enda objektiva skälet att färga håret i vår tid är grått hår

- Om du har naturlig hårfärg har du genomgått färgskrivning och fått råd från en stylist för att omhärda håret. till en sofistikerad trädgård. Om du vill att ditt utseende ska omformas enligt någons föråldrade begrepp om skönhet, döm dina ögonbryn och måla någons bensystem på ditt ansikte - på ett bra sätt

- När det gäller kostnad och komplexitet av färgning, är det lättare att mörka håret från ljusbrunt till ljusbrunt (5.0) eller ljusa till ljusblont (10.0), så att man helt och hållet löser problemet med apelsinpigmentet än att färga den ljusbruna (7.0) tonen till tonen eller nyanser i den sjunde lätta nivå

Hur återställer du din naturliga hårfärg?

Mässan och några män älskar att experimentera med hårfärg. Efter färgning är färgen ljus och mättad. När färgpigmentet tvättas bort, färgar färgen och rötterna i det naturliga håret växer samtidigt.

Det finns en fråga om valet av ytterligare åtgärder: fortsätt att färga håret eller bara måla över växande rötter eller återvända din naturliga hårfärg.

Det finns flera alternativ för hur du kan odla din färg. Vissa av dem är ofarliga, medan andra kan skada hårstrukturen väsentligt och försämra utseendet.

Allmänna rekommendationer för retur av hårfärg

Naturen belönar varje person med en genetiskt förutbestämd hårfärg. Naturlig hårfärg är en kombination av två typer av melanin (ett naturligt färgpigment som produceras av kroppen) i hårstrukturen.

Eumelanin orsakar bruna och svarta nyanser av hår, och pheomelanin orsakar gul. Kombinationen av två typer av melanin genererar en av sex möjliga naturliga nyanser av hår.

Naturliga hårfärger:

Brunett, nästan svart hårfärg. Färgfärger från brun till blåaktig svart.
Brown. Nyanser från mörkblond till kastanj. Den mest mättade, iriserande färgen.
Red. Hårorange och eldiga nyanser.
Brown. Färg vid skärningspunkten av brunhårig och blond. Nyanser från ljusblondin till mörkblondin. Naturlig ljusbrun färg kan inte återskapas genom färgning. Detta är den naturliga hårfärgen i östeuropeiska nationer, den finns ofta och anses vara "grå" eller "normal". Men mode för denna unika naturliga färg är tillbaka.
Blont blont hår. Detta hår är vitt, grått, gult.
Vit eller grå. Hårfärg, där det inte finns något färgpigment. Nyanser från gulaktig vit till silver.

Håret färgades hela tiden med hjälp av naturliga färgämnen, och med uppfinningen av metoden att byta hårfärg med kemikalier blev det modernt att göra det. Du kan måla håret i någon regnbågsfärg, och det är svårt att växa håret efter det.

Att färga håret kör i flera fall:

vill ändra bilden
vill se ljusare och attraktivare
naturlig färg upphör att gilla;
följ modet;
önskar gömma grått hår eller annan brist på utseende.

Återgå till naturlig färg när:

konstgjord hårfärg upphör att gilla;
kom till insikten att den naturliga färgen är den mest lämpliga och vackra;
Det är nödvändigt att förbättra håret, eftersom vanlig färgning är hälsofarlig.
vanlig hårfärgning blir ett problem och en dyr uppgift;
Av medicinska skäl kan du inte fortsätta använda hårfärg.

Vissa kvinnor, som vill växa naturligt hår, styrs av kunskapen att de flesta män gillar naturlig, naturlig skönhet.

Haircut - det säkraste sättet att återställa den naturliga hårfärgen.

För snabb hårväxt är det användbart att trimma dem. Det kommer ingen skada från hårklippningen.

När de håller sig längs, skär de av hårets ändar, vilket tenderar att ackumulera mer kemiskt pigmentpigment än huvuddelen av håret. Hårspetsarna brukar bryta och bryta, särskilt i blondiner och rättvisa tjejer. Klippning accelererar hårväxten på grund av omfördelningen av näringsämnen i hårstrukturen. De slösa ingenting om livlösa tips.

Nackdelen med denna metod är att det tar lång tid att växa hår. Beroende på längden och typen av hår måste du växa minst tre till fyra månader. Om krullarna är långa och växer långsamt, måste du vänta ett år eller mer.

Det visuella problemet är växande rötter. Om den naturliga färgen är något annorlunda än den konstgjorda, och färgövergången från rötterna till spetsarna är slät, ser frisyren ut som en fashionabel ombre. Om rötterna skiljer sig radikalt från den målade delen ser den ful ut.

Ett alternativ till gradvis hårskärning är en kort hårklippning. Det här alternativet är endast lämpligt för de tjejer som inte är ledsna för att skära längden och de som redan har en kort hårklippning.

Förutom en hårklippning för att växa hår hjälper:

Hyppig tvättning av huvudet med varmt vatten. Varmt vatten avslöjar hårets nässkala av varje hår och färgpigmentet tvättas ut.
Professionell, tvätt av pigmentet av artificiella färgämnen och shampoo för hår.
Använda hemlagade masker för hårväxt och återhämtning.
Användningen av naturliga sköljningar innehållande syra.
För oljigt och normalt hår är lämplig metod att använda tvål som tvättmedel. Efter tvättning av håret med tvål appliceras en balsam på håret. Det tar bort den alkaliska lukten av tvål och fuktar håret. Metoden passar inte ägare av torrt hår.

Med frågan om hur man snabbt växer hår och återvänder den naturliga färgen är det bättre att konsultera en specialist. I skönhetssalongen förutom hårklippning kommer det att erbjudas flera fler lösningar på problemet.

Hur man odlar hår brunetter och blondiner

Om en naturlig brunett vänder sig till en skönhetssalong med en fråga om hur man odlar din färg, rekommenderar mästaren att du färgar håret igen, men i en färg som är nära naturligt, gör färg eller ombre.

Om du färgar håret så nära som möjligt till den naturliga färgen blir de växande rötterna nästan osynliga. De tjejer som använder denna metod kan snabbt växa håret efter färgning, speciellt om de periodiskt skär det. Svårigheten med denna metod är att det är svårt att välja en färg nära naturen. Kemiska pigment ersätter inte naturlig melanin.

Vid färgning och ombra döljs skillnaden mellan växande rötter och den färgade längden genom övergångar mellan nyanser och färger.

Färgning är en teknik för färgning av hår med små eller stora trådar i olika färger (en eller flera). Ombre är en typ av hårfärgning, där en smidig övergång från en färg till en annan utförs, gradientfärgning.

Brunetter är lämpliga metoder för omfärgning av hår i en färg nära naturliga, färg och ombre.

Det är svårare för en naturlig blond kvinna att växa blonda krullar om de är målade med mörkfärg. Detsamma gäller för ljusbrunt hår. Blont hår är i sig mer ömtåligt, sprött och svagt. Om du målar dem med varaktig mörk färg, är det svårt att återvända den naturliga färgen. I sådana svåra fall utför skönhetssalonger ett kosmetiskt förfarande som kallas en kemisk remover. Till skillnad från hårfärgning rekommenderas tvätt inte absolut för hemmabruk.

Emulsionen, som tvättar bort färgen och appliceras på strängarna, neutraliserar pigmentet i det kemiska färgämnet och missfärgar håret. Efter att emulsionen hållits en stund på huvudet tvättas den av med vatten. Ett förfarande är inte tillräckligt, upprepa upp till tre gånger. Efter att ha torkat håret målade över i en ton nära det naturliga ljusbrunet eller guldet.

Till skillnad från blekningsprocessen involverar en kemisk remover inte användning av aggressiva ämnen. Bleknings aggressiv emulsion kan kraftigt skada den redan försvagade hårkemin, men i vissa fall använder erfarna frisörer denna procedur.

Ett mindre radikalt men inte mindre skadligt sätt att återvända till det naturliga ljuset är att färga hårrödor. Metoden kräver uthållighet, tålamod och förmågan att välja rätt färgfärg. Färgning av rötterna varje gång i en alltmer lättare ton, och utan att färga resten av håret, kommer till en naturlig färg. Den konstgjorda färgen kommer att tvättas av förr eller senare från håret, och vid denna tid kommer rötterna att målas i en färg som är identisk med naturen. Denna komplexa metod kombineras med en periodisk hårklippning.

Ett annat sätt att återvända till den naturliga färgen för blondiner - framhäver. Markering av hår är en färgmetod, som består i att lätta individuella strängar. Detta är en mer mild variant av färgning, där övergången från ljusrötter till mörkt hår är mindre märkbart.

Blondiner är lämpliga metoder: blekning av hår, kemisk remover, färgning av rötter, markering.

För den snabba tillväxten av håret under och efter förfarandena för att återvända den naturliga färgen, använd fuktgivande balm, gör närande masker och utför andra procedurer som återställer hårets struktur. Det rekommenderas att begränsa användningen av hårtorkar, elektriska apparater för krökning eller rätning av hår, det är bättre att inte använda aggressiva kosmetika.

Hemmetoder för naturlig färgåterställning

Hur snabbt växer hår om ingen av metoderna är lämpliga? Du kan prova hemlagade naturliga masker och hårbalsam.

För att avlägsna det artificiella färgämnet med användning av produkter innehållande syra:

citron, apelsin (citronsyra, galakturonsyra),
kefir (mjölksyra),
lökskal (askorbinsyra),
apotekskamomil (salicylsyra, nikotinsyra, askorbinsyra),
honung (en stor mängd organiska och oorganiska syror).

Acid neutraliserar artificiellt pigment och gör håret en ljusare ton.

Naturlig citron och apelsinjuice pressas ut ur frukt och appliceras på håret. Håll i en halvtimme och tvätta av med vatten. Ljusa omedelbart håret på det här sättet kommer inte att fungera. Ju oftare du applicerar saften (men inte mer än fem gånger om dagen), ju tidigare blir håret lättare.

Kefir distribueras längs hårets längd, men i motsats till en fruktmask, åldras den under en påse och en handduk i tre timmar. Du måste upprepa proceduren fyra gånger. Kefir är ett utmärkt botemedel mot orubbligt, ofta förvirrat och dåligt kammade hår, och även användbart för hårbotten, hjälper till att bli av med torrhet och mjäll.

Kamille sköljning är lätt att tillverka. De tar tre matskedar av kamomillblommor, häll i två glas vatten, koka i femton minuter, kyla, filtrera och skölj håret.

En sköljning görs av lökskalan: ett hundra gram skal sopas med en liter vatten, kokas i en halvtimme, kyls och filtreras. Minus av denna lysande sköljning är lukten av lök på håret, vilket inte alltid elimineras efter applicering av balsam.

Honungsmask är flytande naturlig honung applicerad på vått hår. Det rekommenderas att göra denna mask för natten, tvättas av med vatten och schampo på morgonen. Du måste upprepa proceduren ungefär sex gånger.

För att göra blekt hår mörkare sköljs de regelbundet med starkt bryggning av svart te, utan efterföljande sköljning med rinnande vatten.

I ett försök till naturlig hårfärg, var försiktig och kom ihåg att det vackra håret är friskt hår.Nästa Artikel
Granskning av de bästa recepten för kanelhårsmaskar