Det bästa receptet på pepparvodka med honung på vodka eller alkohol


Hej vänner! Med dig som alltid Dorofeev Pavel. Kom ihåg att jag nyligen publicerade ett recept på anis tinktur? Söt prat Tja, låt oss laga något skarpt! Idag kommer jag att berätta för dig hur man gör en pepparvodka från vodka, alkohol eller månhår.

Jag försökte många recept för peppartinktur och tog ut min egen, enligt min mening, det bästa av dem. Samtidigt kännetecknas det av enkelhet och tillgänglighet av ingredienser, och det bereds ganska snabbt.

Innehållet i artikeln

 1. ingredienser
 2. Recept för att laga peppar vodka
 3. Användbara egenskaper hos tinkturen
 4. Mitt intryck av receptet

ingredienser

 • vodka - 0,5 liter;
 • rödpeppar - 1 pod;
 • allspice - 10 ärtor;
 • honung - 3 msk. skedar;

Matlagningsrecept

 1. Sätt i rött och allspice i en glasburk
 2. Fyll vodka och rör honung i den.
 3. Vi tar bort i mörkt rum med rumstemperatur.
 4. Insistera 5 dagar. De första 4 dagarna flera gånger om dagen, skaka upp burken. På den sista dagen berör vi inte banken - vi ger det en chans att stå stilla.
 1. Pertsovku filter. Honung ger mycket grumlighet, så du måste filtrera genom bomullsull eller filterpapper. Det fungerar inte alltid bra genom bomull, men det tar för lång tid genom papper, så du kan fortsätta som följer. Ge drycken att bosätta sig, så att honungen sätter sig i botten av burken och häll tinkturen genom ett halm.
 2. Vid avfarten bör du få en klar drink med en vacker honungsfärg. Som bilden:

Nedan är ett foto av en dåligt filtrerad pepparvodka. Hennes färg är också ganska trevlig, men jag kan inte dricka en så här - för söt. Även om du kanske gillar det.

Användbara egenskaper hos tinkturen

Pertsovka har antiseptiska egenskaper och är utmärkt för att förebygga förkylning. Tinkturen är också vältonad, ger styrka och stimulerar hjärnan. I måttliga doser förstås)

Mitt intryck av receptet

Pertsovka visar sig kraftfull och doftande. Rödpeppar ger skärpa och doftande mättar tinkturen med en hel bukett dofter. Det kombinerar smakerna av svartpeppar, kanel, muskot och nötkött.

Förresten visste du att allspice inte är peppar? Det är bara så kallat, och det är faktiskt den torkade frukten av ett stort träd - droger.

Självklart tar jag pepparvodka för främst för förebyggande ändamål. När jag känner att jag börjar få en förkylning dricker jag 2-3 glasögon före sängen och nästa dag är jag vaken och frisk. I år i januari i St Petersburg hade vi frost ner till minus 27, så den lagrade tinkturen kom väldigt bra.

När det gäller festet föredrar jag ginger tinktur. Hon har också en brinnande smak, men jag föredrar hennes smak. Men min far är tvärtom mycket respektfull i detta avseende.

Läs nu mitt inlägg. Noterade skillnaden mellan texten och en av bilderna. Jag tror inte att alla kommer att märka. Endast de mest uppmärksamma. Om det hittades - skriv i kommentarerna.

Jag har allt. Under tiden och framgångsrika alkoholförsök. Med vänliga hälsningar, Pavel Dorofeev.

Hur man gör hemlagad pepparkorn med honung - de bästa recepten

Pepparmynta med honung är en gammal och mycket berömd dryck. Många nationer: Ryssar, poler, ukrainare, ungar, litauer - bestrider författarens rätt att skriva sitt recept och anger att pepparmynta sedan början har varit deras traditionella dryck.

Mest troligt vet ingen verkligen historien om sitt ursprung. Men förmodligen är det inte så viktigt. Huvuddelen är att denna tinktur, som används som en aperitif, stimulerar aptiten aptit, och som ett botemedel som sparar av effekterna av hypotermi och förkylningar, har inte förlorat sin popularitet sedan antiken.

Hur man gör en pepparvodka med honung hemma?

I ryska ordböcker står "peppar vodka" för "vodka infunderad med peppar". Och frågan om hur man gör en naturlig paprika vodka utan smaker, färgämnen och andra skadliga föroreningar är svaret enkelt: vi förbereder det hemma, vi förbereder oss själva och endast från högkvalitativa ingredienser. Uppgiften underlättas också av det faktum att pepparrecept är mycket enkla och ingredienserna är ganska överkomliga.

Vi baserar oss bra vodka, alkohol, utspädd till 40-45% eller månhår (väl rengjorda och utan obehaglig lukt). Kvaliteten på den använda alkoholen är mycket viktig - den ursprungliga produktens smak och fördelar är beroende av den.

Obligatoriska ingredienser är varm peppar, vilket ger drycken utmärkt brinnande smak och skärpa och söt honung, vars närvaro hjälper till att smidiga pepparens brinnande egenskaper och göra pepparkorn mjukare.

Pepparpåsar har en medelstorlek (1-2 cm i diameter och 6-10 cm i längd) så att de lätt passerar in i flaskans hals. Det är tillåtet att använda torkad peppar, men dess mängd i receptet måste minskas på grund av större skärpa (ungefär 1 pepparkorn är lika med 1 tesked peppar).

Man bör komma ihåg att smaken av peppar och dess zhguchest beror på sorten, tidpunkten för insamling, lagringsmetoden. Frukt av olika sorter av chili peppar, innehållande capsaicin i stora mängder (ett ämne som ger skarpa och brinnande), har en särskilt skarp smak. Det finns också svaga brännande sorter, såsom paprika eller ungerska vaxpeppar. Dessutom kan inte bara rödpeppar användas i recept, men även varm grön paprika (färgen påverkar inte dryckens smak).

I den första beredningen (speciellt om graden av hethet och egenskaper hos peppar inte är bekant) kan du använda en liten böja per liter vätska. Du kan justera smaken av drycken och dess skärpa genom att avlägsna peppar från den vid infusionsstadiet eller tillsätta ytterligare ingredienser.

Vid mottagandet av en mycket varm pepparvodka kan du dessutom lägga till ren vodka eller lämna den för lokala medicinska ändamål i form av gnidning.

Tips: För att avlägsna överflödighet från tinkturen är det lämpligt att hälla kokande vatten över de speciella heta paprika sorterna och använd dem för att ta bort fröna.

Honung är bättre att använda flytande, doftande, blommig eller bovete. Idealiskt, om det bara är från apiary med dess medicinska egenskaper helt bevarade i den. Även om härdad honung kan användas i nivå med vätska, eftersom dess användbara egenskaper är bevarade även med sådan konsistens.

Honungens doftande sötma, i harmoni med den brinnande starka basen, hjälper till att bli rik, kryddig, med uttalade skarpa drycker.

Olika kryddor: allspice och svart bitter peppar, muskotnöt, kryddnejlika, kummin, kanel, vaniljens essens, vitlök, persilja och dill och andra - är inte obligatoriska ingredienser. Du kan experimentera med deras komposition och kvantitet. Men i alla fall kommer deras närvaro i tinkturen att göra smaken av hembakade pepparkornar rikare, ljusare och rikare.

Nästa tittar vi på några recept för pepparvodka med honung på moonshine, vodka eller alkohol. Kanske första gången och kommer inte att kunna få önskat resultat. Det är nödvändigt att försöka göra anpassningar till receptet till din smak, experimentera med mängd och sammansättning av ingredienser, deras proportioner och infusions tid.

Recept för pepparvodka med moonshine

Huvudingredienser:

 • honung - 4-5 msk. l.
 • moonshine (45-50%) - 2 l
 • 3-5 röda chili peppar
 • Svartpeppar - 7-10 st.
 • vaniljssocker - ½ väska
 • Sött peppar - 2-3 tsk.
 • kanel - ½ tsk.

Förbered först kryddorna: Skär paprikorna i pannorna i längdriktningen och gör skarvar på huden, och knöt ärterna så att kryddorna ger smaken sin maximala smak och skärpa. I vissa fall skörda fröna från peppar (men det här är upp till dig: någon tror att fröna tvärtom ger en speciell smak till tinkturen).

Kryddor och honung häller moonshine och rör så att all honung är upplöst. 7 dagar för att kräva blandningen, omblandning ibland. För att inte överdriva den med peppar kan du prova drycken i 4 dagar (om den brinner mycket, kan du ta bort några av peppar från vätskan).

Vid slutet av exponeringstiden, försiktigt filtrera drycken, flaska och hålla ett par dagar för slutlig mognad och förtydligande.

Peppar tinktur med honung på vodka

 • vodka - 1 l
 • honung - 5-6 msk. l.
 • varm röd peppar - 2 bägare
 • nejlikor - 5 stjärnor
 • svartpeppar - 7-10 ärter

Förbereda hemlagad peppervodka enligt detta recept snabbt och gör det enkelt. Alla kryddor (peppar, kryddnejlika), vodka bay, varma i 3-4 dagar. Blandningen måste omröras och skaka dagligen flera gånger. Därefter spänna genom ostkotten. Flytande honung häller i tinkturen, blanda allt och efter en dag eller två kan konsumeras.

Home winemakers rekommenderas att inte kasta bort de filtrerade ingredienserna, men att använda dem igen i peppar vodka recept med honung. För att göra detta, lägg till några skedar av honung sötma och häll det överallt med ny vodka (infusions tiden ökar till en vecka).

Recept för smaksatt pepparmynta på alkohol med honung

Ingredienserna i detta recept används mer, men drycken visar sig vara en gulbrun färg med en original smak, rik arom av honung och kryddor.

ingredienser:

 • alkohol (40-45%) - 1 liter
 • muskotmjölk - ¼ tsk.
 • chili peppar - 1-2 pods
 • svartpeppar - ½ tsk.
 • honung - 1 msk. l.
 • Allspice - 3-4 st.
 • Carnation - 2-3 st.
 • Kanel - ¼ tsk.

Kryddor (krossa peppar på peppar, krossa peppar-ärtor) med vodka till 60-70 ° C och låt sjuda i 10 minuter.

Cool, lägg till honung (om tinkturen visade sig vara mycket het, ta bort peppar) och håll en annan vecka på ett mörkt ställe.

Spänn sedan allt, häll i flaskor. Ett par dagar tinktur av peppar och honung är redo.

Fördelarna och skadorna på peppartinktur på honung

Beroende på receptens beredning kan pepparvodka med honung användas som en bordsalkoholdryck, såväl som en terapeutisk tinktur.

Historien om peppervodka är på något sätt kopplad till utseendet av en sådan dryck som vodka i den ryska staten (även om vanliga moonshine användes som bas). Ursprungligen tillsattes peppar till alkoholbasen för att göra en terapeutisk tinktur, som gnides med frostskad och skadad hud med radikulit.

Våra förfäder gissade om den helande egenskapen hos rödpeppar och använde den i folkmedicin som ett bakteriedödande medel, som ett medel för att stimulera ämnesomsättningen och arbetet i magen, vilket förtunnade blodet.

Doftande, hemlagad peppartinktur med tillsats av honung och kryddor, som har en hel uppsättning användbara egenskaper, när den används korrekt hjälper kroppen att klara olika sjukdomar. I modern kosmetologi används peppartinktur i hårvård.

Honung (speciellt om det inte värmebehandlas vid förberedelse av tinkturer) är det starkaste naturliga antiseptiska med antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper.

I recepten för kosmetiska procedurer och gnidning, förutom honung och peppar, kan andra komponenter användas.

Naturligtvis kan pepparvodka med honung inte anses vara en komplett medicin. Men med hypotermi och de första tecken på förkylning kan 50 gram brännande tinktur över natten rädda dig från obehagliga symtom och sjukskrivning.

Snabbt uppvärmning och utlösande mekanismerna för självhälsning, som är naturligt inneboende i oss, hjälper honungspeppartin att snabbt övervinna sjukdomen eller åtminstone försvaga kursen.

För att hålla i hela den färdiga tinkturen, kan det inte värmas upp. Det bästa stället att lagra det är ett mörkt rum där solens strålar inte faller. För långvarig förvaring rekommenderas kryddor att tas bort från tinkturen efter ansträngning.

Snabb pepparmynt recept med honung för behandling

En sådan uttrycklig metod motiverar sig rättvist när det inte finns någon färdig dryck hemma, och sjukdomen är redan förekommande eller du behöver snabbt värma upp. Det är möjligt att pepparpeppar, beredda på en timme eller två, kommer att vara sämre än tinkturen med en två veckors exponering, men det kommer att kunna uppfylla sin funktion som ett terapeutiskt läkemedel.

Vi behöver:

 • moonshine, vodka, utspädd alkohol - 0,5 l
 • honung - 1 msk. l.
 • vatten - 0,1 l
 • varm peppar - 1 pod

Du kan lägga till, om du vill ha nötkött, torkad paprika, svartpeppar eller någon annan krydda.

Koka kryddorna i vatten i 10 minuter efter kokning vid minimal värme. Efter avlägsnande från värmen, tillsätt honung till samma ställe och rör om allt, kyla och kombinera med vodka, skaka. Håll en timme eller två från en mörk plats.

Hur man dricker peppar vodka?

Connoisseurs rekommenderar inte att du dricker mycket mycket kallt eller varmt. Optimalt - det här är rumstemperatur.

Smaken av peppartinkturen är skarp och brinnande, och dess hållfasthet är i genomsnitt 35%. Med en uppvärmnings effekt är den mer lämplig för kall vintertid. Dessutom stimulerar det starkt aptiten och föreslår lämpliga mellanmål - starka kötträtter, stekt potatis, pickles och svamp.

Inte alla rekommenderas att dricka peppar vodka, men tror att detta kan förbättra den brinnande effekten av peppar, vilket inte alltid är och inte för allas smak.

Kontra

Man bör komma ihåg att det inte är för mycket med pepparkorn, och om det finns kontraindikationer kan du skada dig själv. Stark alkohol i stora mängder (oavsett sammansättning och beredningsförfarande) är alltid ett toxin.

Denna drink är absolut kontraindicerad för personer med alkoholberoende, såväl som personer som lider av leversjukdomar, gallblåsa och mage.

Peppartinktur hemma: enkla recept

Peppartinktur är en dryck med helande egenskaper. Men att köpa en god pepparvodka i en butik är väldigt svårt. Nästan alla pommeskor innehåller kemikalier och smaker, och det finns inget naturligt i dem. Många vinmakare gör pepparviner hemma själva. Denna process är väldigt lätt. Dessutom är det framställt av ingredienser som alltid är hemma till hands. Hur man lagar pepparvodka hemma - läs nedan.

ingredienser

Huvudkomponenterna för peppartinktur är vodka av hög kvalitet, alkohol, utspädd upp till 40-45 grader eller renad, utan att ha en specifik lukt av månskinn.

Dessutom innehåller tinkturen följande ingredienser:

 • bitter peppar. Det gör alkoholen skarpare och ger den en lätt pepparkorn;
 • söt honung Det hjälper till att göra drycken mjukare.

Men det är viktigt att välja rätt ingredienser: Pepparna ska ha en diameter på 1-2 centimeter och en längd på 6-10 cm. Dessa är paprika som passar i flaskan. Vissa vinmakare använder torr peppar, men det tar mycket mindre att säga det: bara en tesked.

Vinmakare noterar att en peppar hothet bestäms av dess sort, dess samlingstid och lagringsplats. Capsula till peppar ger capsaicin, som i vissa sorter, till exempel i chili, finns i mycket stora mängder.

Sådana sorter av peppar som ungersk vax och paprika har en liten mängd capsaicin, så de har dåligt uttalade brinnande egenskaper. Vissa vinmakare tar frukterna av röda chili eller gröna paprika för att laga pepparkorn. De tror att färg ger speciella egenskaper till produkten. Det är det inte. Färgen på peppar påverkar inte dess smak.

De vinmakare som förbereder drycken för första gången rekommenderas att ta 1 peppar och häll den med en liter vodka. Färgen och smaken av alkoholen förändras under infusionen: peppar avlägsnas från kompositionen och sålunda reduceras bränningen av drycken eller olika örter läggs till kompositionen.

Nuancer: Om du har överdriven det, och du har en brinnande alkohol och inte smaklig, bör den spädas med vodka eller användas för att behandla sjukdomar.

Det är lätt att ta bort heta paprikans hethet: För att göra detta, innan de tillsätts till alkohol, måste alla frön avlägsnas och frukterna tvättas med kokande vatten.

Valet av honung bör också kontaktas ansvarsfullt. Du måste överväga vilken sorts honung används. använda:

 • flytande honung;
 • bovete honung;
 • blomma honung.

Vinmakare anser att den bästa honungen samlas i apiaryen. Denna produkt har läkande egenskaper.

Denna pepparvodka har en kryddig eftersmak och har en liten bitterhet.

Matlagningsrecept

Nu finns det många olika recept för att laga pepparvodka hemma. Att hitta det perfekta receptet på hur man gör tinktur hemma är svårt: varje vinmakare lägger till något för sin alkohol. Ofta läggs till det:

Tack vare deras tillägg får en dryck med vodka eller annan alkohol en unik smak, färg och lukt. Nedan betraktar vi de mest populära metoderna för hemlagad pepparlikör.

Pertsovka på moonshine

Denna metod för att laga peppartinktur anses vara den enklaste vinmakaren.

 • liter moonshine;
 • 1 röd varm peppar;
 • 1 msk matklyftor.
 1. Ta en peppar och en sked av kryddnejlika, blanda dem i en djup skål.
 2. I blandningen häll en liter moonshine.
 3. Ställ blandningen åt sidan i 2 veckor.

Nuancer: Peppar i denna metod används helt, inte malet. I 2 veckor kommer han att ge kompositionen av alla dess brinnande egenskaper. En sådan peppar gör inte heller ont för att filtrera drycken. Användad vodka ska inte ha föroreningar.

Peppar vodka

Om du vill göra väldigt högkvalitativ pepparvodka måste du få en beprövad, bra vodka.

 • liter vodka;
 • en tesked kanel;
 • 2 asterisk kryddnejlika
 • 2 tsk honung;
 • 0,5 tsk kummin;
 • 1 chili peppar;
 • 3 söta ärter;
 • en tesked svart pepparkorn;
 • en tesked muskotnöt.

Matlagning peppar vodka:

 1. Ta en sked av kanel, 2 kryddnejlika, 0,5 tsk kummin, 1 chilipeppar, 3 söta ärtor, 1 tsk svartpeppar, 1 tesked muskatmos och placera allt i en djup skål, häll i en liter vodka.
 2. Sätt blandningen på spisen och vänta tills den kokar.
 3. När bubblor dyker upp på ytan, ta av kompositionen från kaminen, stäng locket och kyla till 40 grader.
 4. Sammansättning sätter i ett mörkt hörn av rummet i 5-10 dagar.
 5. Efter den angivna tiden, nå behållaren, filtrera kompositionen genom gasbindning.
 6. Den erhållna kompositionen sattes i kylskåp under 2 timmar.
 7. Efter 2 timmar, ta en flaska och bjud in gästerna för en provsmakning.

Detta recept på vodka med peppar kommer att vädja till konsumenter som älskar tårta, kryddiga drycker med hög alkoholhalt.

Alkoholalkohol

Denna metod för att laga pepparlut på alkohol anses vara bäst av vinmakare. Denna alkoholtinktur med en trevlig och delikat smak, mottagen 2016 på kongressen av vinmakare i Black Soil Medal.

 • liter 40 graders alkohol;
 • svartpeppar - 15 ärter;
 • 3 söta ärter;
 • 3 skedar honung;
 • 0,25-0,5 paprika "Spark";
 • 0,5 tsk kanel eller en liten del av hela.
 1. Lägg i pannan 15 svarta ärter och 3 ärter allspice, 3 skedar honung, 0,25-0,5 skivor röd paprika, 0,5 skedar med kanel och häll i en liter alkohol.
 2. Sammansättning satt till sidan i 14 dagar.
 3. Efter den angivna tiden får vi drycken, vi filtrerar och lägger oss igen i 2 timmar.

Vill du lära dig hur man gör peppar vodka mer mättad? Tillsätt apelsinskal till alkohol.

Honungspeper

Nästan varje vinmakare tror att ingen hemlagad peppervodka är komplett utan honung. Med honom kommer alkohol ut mindre kryddig och väldigt användbar.

 • liter moonshine;
 • 4 skedar av honung;
 • 5 chili pepprar;
 • 10 svarta pepparkornar;
 • 0,5 påsar vaniljssocker;
 • 0,5 tsk kanel;
 • 3 teskedar av torkad paprika.
 1. 5 chili peppar skär i hälften och ta bort alla frön från dem.
 2. Krossa 10 svarta pepparkorn i en murbruk, blanda kompositionen med 3 matskedar av torkad paprika. Tillsätt 0,5 påsar med vaniljssocker och 0,5 matsked kanel.
 3. Blanda båda blandningarna, sätt honung till dem, blanda dem noggrant. Du behöver röra tills honungen är helt upplöst.

Gillar du skarpare drycker? Gör sedan följande: Vi gör alla matlagningssteg som beskrivs ovan, och ställer den resulterande kompositionen för att infusera. Vid 4-5 dagar får du en drink och försök. Om det verkar som vinmakaren är för skarp, kan peppar avlägsnas från kompositionen.

Peppar pinnar

För vinmakare, älskare av kryddade drycker, kommer följande recept på pepparvodka att vara idealisk. Den har en kryddig smak och en otrolig arom. En viktig caveat: mindre honung läggs till receptet än vanligt, annars kommer det att döda nötkötten.

Hur man gör peppartinktur? Vi behöver följande komponenter:

 • alkohol - liter;
 • muskotmjölk - 0,25 sked
 • 2 röda paprika
 • 0,5 skedar med markerad svartpeppar;
 • 0,25 skedar hackade kryddnejlika
 • tesked honung;
 • 3 söta ärter;
 • 4 stjärnor nejlikor.
 1. Lägg i en kastrull 0,25 skedar muskotnöt, 2 röda paprika, 0,5 skedar med svartpeppar, 0,25 tskskalvar, 1 sked honung, 3 ärter allspice, 4 asteriskskalvar och häll i en liter alkohol.
 2. Kompositionen omrörs: honungen måste vara fullständigt upplöst.
 3. Sätt kärlet med blandningen i ett mörkt, kallt hörn av rummet i 1 vecka.
 4. En vecka senare tar vi en drink, vi filtrerar och försöker. Om vinmakaren verkar som att färgen och smaken av alkoholen inte är trevlig, bör mängden tillsatt nötkött minskas eller ökas.
 5. Kompositionen sätts igen åt sidan i 14 dagar.

Hur man dricker peppar vodka

Följande regler hjälper konsumenten att fullt ut njuta av denna drink. Det rekommenderas att noggrant studera dem:

 1. Kyl inte av det före användning. Konsumera vätska vid rumstemperatur.
 2. Drick nödvändigtvis mellanmål. Disken med kött och stekt potatis är perfekt för honom.
 3. För uppvärmning dryck peppar vodka på vintern och hösten innan du äter. Pertsovka hjälper till att värma kroppen från insidan och förhindra att det blir en kall förkylning. Det förbättrar också aptiten, så det används ofta som en aperitif.

Användbara egenskaper hos tinkturen

Pepparlikör - har både medicinska egenskaper och kontraindikationer. han:

 • har antiseptiska egenskaper
 • hjälper till att förhindra förkylning;
 • har en tonisk effekt på kroppen;
 • återställer förlorad energi
 • förbättrar hjärnans aktivitet.

Glöm inte att alkohol med peppar är alkohol och du måste använda den för behandling i en liten dos. Kom också ihåg att den här hälsosamma drycken inte är för alla. Det är strängt förbjudet för personer som har sjukdomar i matsmältningssystemet, lever. Och det: Fördelen och skadan kan påföras en sjuk person som bestämde sig för att prova det, det är nästan omöjligt att känna igen.

För att sammanfatta: peppar vodka är en kryddig alkoholhaltig dryck, så om friska människor ofta använder pepparvodka, kan de även ha hälsoproblem. Om du är osäker på om du kan använda den, fråga din läkare.

Peppartinktur på vodka och moonshine: matlagning recept

Peppartinktur på alkohol eller vodka anses vara en stark alkoholhaltig dryck, som inkluderar röd het paprika. Den här drinken som är förberedd hemma är främst populär för sina utmärkta smak- och helande egenskaper. Peppartinktur används som vanligt stark alkohol, såväl som vid matlagning, hemmet kosmetologiprocedurer och traditionell medicin.

För närvarande finns det många olika alternativ för att göra peppartinkturer hemma. Alla dessa recept (några som tas från webbplatsen alkofan - alcofan.com) är ganska enkla, de ingredienser som behövs för tillverkning anses vara tillgängliga när som helst på året.

Så, låt oss titta på hur man förbereder peppartinktur på alkohol, liksom andra starka drycker.

Klassiskt recepttinktur

Först och främst, överväga med dig en version av de klassiska recepttinkturerna. Om denna dryck är gjord för terapeutiska ändamål, bör koncentrationen av alkohol i den vara mycket hög. Smaken av den färdiga drycken på grund av den heta pepparen kommer att vara skarp, för att undvika obehagliga konsekvenser rekommenderas det att använda detta läkemedel, framställt enligt det föreslagna receptet, endast med tillstånd från läkaren.

För att förbereda klassisk bitter peppartinktur hemma behöver du följande ingredienser:

 • 500 ml god vodka.
 • 3 skivor med varm peppar.

Det är värt att notera att för framställning av drycken kan användas som färska och torkade paprika. Dess pods kan krossas eller lämnas hela. Vodka kan ersättas med utspädd upp till 45% av medicinsk alkohol eller högkvalitativ moonshine.

Steg för steg instruktioner för tillagning av peppartinktur:

 1. Krossad eller hela peppar häll alkohol.
 2. Låt drycken stå i en mörk, kall plats i minst 24 timmar.
 3. Avlägsna den färdiga lösningen, varefter den kan användas för avsedd användning.

Peppartinktur kan tas oralt i ren form, 30 ml under förkylning. Dricksen kan också ingå i kompositionen av medicinska cocktails med örter och honung i 100 ml. När frysningar görs komprimerar detta läkemedel för att minska temperaturen.

Vodka med chili och torr paprika

Det är väldigt enkelt hemma att du kan göra en varm alkoholhaltig dryck, som inkluderar svartpeppar, chili peppar och paprika. För att göra en sådan varm dryck behöver du följande ingredienser:

 • 450 mm medicinsk alkohol.
 • 550 ml destillerat vatten.
 • 3 pods av chili.
 • 1 matsked torkad jord paprika.
 • 6 svarta pepparkorn.

Steg för steg Drickberedning:

 1. Först och främst är det nödvändigt att göra flera längsgående skär på stygnen av chili och placera dem sedan i en glasburk.
 2. Alkohol späds med destillerat vatten och häll dem chili.
 3. Tillsätt alla övriga ingredienser i lösningen, blanda väl.
 4. Stäng glasburken med ett kapronlock ordentligt och lämna på en mörk, sval plats i en vecka.
 5. Varje dag måste lösningen skakas åtminstone 3 gånger.

Klar varmvatten måste dräneras och flaskas. I det här fallet måste pepparpåsar vara åtskilda från de andra komponenterna, kasta dem i peppartinktur. Alkohol ska förvaras i kylskåp. En sådan drink används under festen, liksom ett läkemedel för akuta luftvägsinfektioner och svåra förkylningar.

Vodka med kryddnejlika och peppar

Grunderna för beredningen av denna alkoholhaltiga dryck är i regel vodka eller hemgjorda högkvalitativa moonshine. För att förbereda måste du förbereda följande ingredienser:

 • 3 skivor röd röd peppar.
 • 1 liter vodka.
 • 5 g svartpeppar, ärter.
 • 3 matskedar av bovete eller maj honung.
 • 2 knoppar av torkade kryddnejlika.

Vodka måste hällas från en flaska i en stor behållare, lägga till alla de torra ingredienserna. Späd honung i en liten mängd kallt vatten, och lägg sedan till de andra komponenterna. Blanda alla ingredienser väl, stäng burken med en nylonlock och lägg i ett varmt mörkt ställe i 5 dagar. En gång om dagen ska drycken skaka bra, utan att locket öppnas. De senaste två dagarna får tinkturen stå, så att hela sedimentet kommer att samlas längst ner i burken.

Den färdiga drycken före användning måste vara väl dränerad, filtrerad med en linneduk. Efter dekantering ska den återstående massan inte kastas bort, den kan fyllas om med vodka och lägger till några matskedar honung och insisterade under hela veckan.

De bästa recepten för pepparvodka med honung

Pepparmynta med honung är en gammal och mycket berömd dryck. Det finns fortfarande konflikter över vem bland folket har rätt att författa receptet för beredningen av denna dryck. Men ursprungsberättelsen är okänd.

Denna alkoholhaltiga dryck används ofta som en aperitif, den kan perfekt stimulera aptiten, används som ett botemedel som sparar effekten av hypotermi, är ganska effektiv under en förkylning. För närvarande har peppertinktur med honung inte förlorat sin popularitet.

Som regel tas god vodka, alkohol utspädd till 45 grader, eller högkvalitativ hemmagjord moonshine. Det är värt att uppmärksamma att kvaliteten på alkohol är huvudpunkten, eftersom smaken och fördelarna hos den resulterande produkten kommer att bero på den. Obligatorisk ingrediens i drycken är varm peppar, vilket ger läkemedlet en utmärkt brinnande smak, liksom söt honung, utjämnar pepparens brinnande egenskaper och gör drycken mjukare.

Pepparpåsar för att göra tinkturer rekommenderas att välja mellanstorlek - ca 2 cm i diameter och upp till 10 cm i längd. Dessa paprika passerar lätt in i flaskans hals. Du kan också använda torkade peppar, men beloppet ska vara mindre, eftersom det är mer varmt. Cirka 1 färsk chili peppar motsvarar 1 tesked peppar.

Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till att smaken av peppar och dess brinnande förmåga kommer att bero på sorten, lagringsmetoden och tidpunkten för uppsamling.

Om resultatet är att drycken är mycket kryddig för konsumtion, kan du dessutom lägga till ren vodka eller lämna den för medicinsk användning. Om du vill avlägsna bitterhet från den resulterande drycken rekommenderas att häll kokande vatten över peppar och ta bort fröet innan det används.

När det gäller honung rekommenderas att använda en flytande, aromatisk, bovete eller blommig produkt. Det perfekta alternativet skulle vara om honungen bara hämtades från apiaryen och behöll helläkningsegenskaperna. Men härdad honung kan användas för att göra peppardryck.

Söt aromatisk honung kombineras harmoniskt med varm peppar medan du hjälper drycken att få tillräckligt med kryddiga och uttalade anteckningar.

Om du lägger till olika kryddor till tinkturen, till exempel, svart och allspice, muskot, kummin, kryddnejlika, kanel, vitlök, vaniljessens, dill och persilja, kommer dess smak att bli rikare, ljusare och mer mättad.

Låt oss lära känna flera recept för att laga pepparvodka med honung på moonshine, alkohol och vodka.

På moonshine

För tillverkningen behöver följande ingredienser:

 • 5 matskedar honung.
 • 2 liter god moonshine.
 • 5 stycken röda chili peppar.
 • 10 stycken svartpeppar.
 • Halvpaket med vaniljssocker.
 • 3 tsk sallad paprika.
 • ½ tsk kanel.

Först måste du förbereda kryddorna. Capsicum måste skäras i längdriktningen, skära på huden och peppar med ärter måste knådas så att det ger drycken sin skärpa och arom så mycket som möjligt. Du kan ta bort alla frön från chili peppar så att drycken inte är för varm.

Därefter skall honung och kryddor hällas med månskinn och omröras så att all honung är helt upplöst i vätskan. Låt lösningen stå i 1 vecka, omblandning ibland. Efter 4 dagar, försök att smaka på drycken - om det är väldigt varmt, rekommenderas att ta bort några av peppar från lösningen.

När drycken är klar, måste den försiktigt filtreras, avlägsna alla extrakt, och flaskas sedan och hålles i ytterligare två dagar, så att tinkturen är helt mogen och ljusare.

På vodka

För tillverkningen behöver följande ingredienser:

 • 1 liter kvalitetsvodka.
 • 6 matskedar honung.
 • 2 peppar med varm röd peppar.
 • 5 stjärniga nejlikor.
 • 10 svarta pepparkorn.

Receptet på denna hemlagade pepparvodka är ganska enkelt. Klyfta och peppar bör hällas med vodka, vilket håller det varmt i 4 dagar. Efter denna tid ska blandningen blandas väl, men skaka flera gånger varje dag. På femte dagen filtreras drinken genom ostklaff. I den filtrerade tinkturen måste du tillsätta flytande honung, blanda allt bra, och om två dagar kommer drycken att vara klar för användning.

På alkohol

För tillverkningen behöver följande ingredienser:

 • 1 liter 45% alkohol.
 • Tsk av muskotnöt.
 • 2 pods av chili.
 • En halv tesked svartpeppar.
 • 1 matsked honung.
 • 4 bitar av allspice.
 • 3 bitar av kryddnejlika.
 • Tesked kanel.

Före matlagningen måste peppar ärtor krossas, på chili pepparna för att göra längsgående skär. Alla ingredienser måste upphettas med vatten till 70 grader och hållas vid låg eld i 10 minuter. Därefter måste du svalna drycken, tillsätta honung till den och hålla den i ytterligare en vecka på en mörk, varm plats. Efter denna tid är drycken filtrerad, hälld i olika flaskor. På två dagar kommer pepparvodka med honung att vara färdig att använda.

Kosmetisk användning

Hemgjorda alkoholbaserade paprika används ofta i kosmetologi för behandling och stimulering av hårväxt, hudvård och nagelstärkning. Dessutom används denna tinktur ofta som ett effektivt sätt att bekämpa celluliter och övervikt.

För att förbereda en sådan mirakelhärdning måste du ta två peppar chili peppar eller röd varm peppar, 200 ml medicinsk alkohol 95%. Peppar ska tvättas ordentligt och finhackas. Lägg produkten i en glasburk, häll med alkohol. Kruven med den resulterande lösningen måste vara välkorkad, lägg i en sval mörk plats, låt den brygga i en vecka. Efter denna tid måste lösningen dräneras och filtreras genom bomullsull eller gasbindning.

På grund av att koncentrationen av det här verktyget är ganska högt måste tinkturen utspädas med destillerat eller kallt kokt vatten i förhållandet 1:10. Om din hud är känsligare kan du lägga till mer vatten.

I kosmetologi används peppervodka som en mask för hår och naglar. För att mildra åtgärden lägg till ett avkok av medicinska växter, vegetabiliska och animaliska oljor, ägg och mejeriprodukter.

Som en behandling för förkylning används pepparvodka för att chafing tar bort feber och frossa. För att öka dryckets effektivitet, måste den blandas med vinäger och spädas ut med vatten. Inne i olika förkylningar tas pepparvodka i sin rena form, med tillsats av honung, bovete eller senap. Det rekommenderas att använda ett sådant läkemedel i en uppvärmd form.

Hemlagad peppar vodka

Traditionell rysk paprika vodka är känd inte bara för sin utmärkta brinnande smak, men också för dess helande effekt. Det är svårt att hitta en lämplig naturprodukt i butikerna, i de flesta fall säljs smaksatta drycker. Detta problem är löst, vi ska titta på hur man gör en pepparvodka hemma. Receptet är enkelt, och ingredienserna är tillgängliga för alla.

Vodka eller etylalkohol (40-45%) kan ersättas med god månhinne (alltid utan obehaglig lukt). Försök att välja bukvete eller blommig flytande honung för tinktur, som fäller mindre och mjukar alkoholens bas bättre.

 • vodka (alkohol, moonshine) - 0,5 liter;
 • rödpeppar - 1 pod;
 • svarta peppar-ärtor - 4-7 ärtor;
 • honung - 3 matskedar;
 • Nötkött - 3 stycken.

Pepparmint Recept

Man tror att före insisterande honung måste spädas i varmt vatten eller uppvärmd vodka. Jag rekommenderar inte detta, för även efter en svag uppvärmning förlorar honung de flesta av dess fördelaktiga egenskaper.

2. Stir, tätt stäng locket, lägg i 5 dagar på en mörk plats med rumstemperatur. De första 3 dagarna en gång om dagen, skaka upp innehållet i burken.

3. Filtrera den färdiga hembitorn genom en tjock trasa eller gasbindning. Häll drinken i förvaringsflaskor. På en plats skyddad från direkt solljus är hållbarheten upp till 3 år. Fortress 34-36 grader.

De filtrerade ingredienserna kan återanvändas, du behöver bara lägga några matskedar honung tillsammans med den nya vodka. Jag rekommenderar att infusionsperioden ökas till 7 dagar.

De resulterande peperkornen kommer att skilja sig i färg från butiken. Faktum är att ett färgämne läggs till fabrikstinkturerna, vilket ger drycken ett marknadsförbart utseende. Smaken är ungefär densamma som för vodka med peppar som produceras av företaget Nemiroff.

Hur man dricker peppar vodka

Om det är vanligt att kyla vanligt vodka, serveras pepparvodka vid rumstemperatur. Varma kött och chips är bra för ett mellanmål. Tinktur värmer och ökar aptiten. Särskilt bra att dricka i kallt väder.

Varning! Pertsovka är en ganska kryddig alkoholhaltig dryck, så det är viktigt att inte överdriva det. Mycket försiktig måste vara personer som lider av sjukdomar i mag-tarmkanalen och levern. Även pepparvodka kan användas som ett medel för att förhindra förkylningar.

Recept för pepparvodka hemma

Peppartinktur är inte bara en utmärkt alkoholhaltig dryck, som kan fungera som en aperitif, men också ett effektivt medel för behandling av förkylning. Det finns flera sätt att förbereda denna goda dryck, som alla har sin egen smak.

Om du gillar att laga god alkohol hemma behöver du enkla och inte komplicerade recept på denna drink. Du kan inte bara skämma bort dig själv och dina gäster med god aromatisk vodka, utan också förbättra din hälsa.

Hur man gör vodka med chili och torr paprika

Det enklaste receptet på vodka med peppar kommer att glädja älskaren av läckra och doftande drycker. Mängden kryddor kan minskas eller ökas, vilket ger den önskade smaken.

Innan du gör vodka med peppar, bör flera längsgående skärningar göras på varje pod. Lägg peppar i en burk, fyll den med vodka och tätt stäng locket.

Blanda blandningen i sju dagar på en mörk varm plats - du kan hålla bankerna vid rumstemperatur, men inte under 16 grader. Blandningen bör omröras bra dagligen - det är bäst att göra det varje 5-6 timmar.

När drycken får en brunaktig nyans måste den tömmas. Sätt honung, paprika och andra kryddor i den filtrerade vodkaen, blanda väl och sätt tinkturen i ytterligare två dagar på en mörk varm plats. Därefter kan drycken anses vara redo att dricka. Spänn det genom ett bomullsfilter, häll i en flaska eller karaffel och servera till bordet.

Hur man gör vodka med peppar och nötkött

Detta recept på peppar vodka kommer att vädja till alla älskare av hårdlut, som du kan laga med egna händer inom några dagar. Efter 5 dagar kan du njuta av den trevliga milt smak av hemlagad pepparkorn.

 • Vodka - 500 ml
 • Röd chili peppar - 1 pod
 • Svartpeppar ärtor - 5 st
 • Honung - 3 st, l
 • Carnation -3 bud

Innan du gör vodka med peppar, måste alla kryddor sätta i en glasburk och blandas med honung. Du kan ta någon honung, dess mängd kan också vara vilken som helst - från 1 till 5 matskedar per flaska vodka.

Alla ingredienser häll vodka, blanda väl, stäng burken med lock och sätt den på en mörk, torr plats. Under de tre första dagarna ska tinkturen blandas väl var 3-4 timmar. De senaste två dagarna ger vodka en vila.

När drycken är klar måste den vara väl dränerad genom flera lager av gasbind och sätta i kylskåp för kylning.

Hur man insisterar på pepparvodka hemma

Peppar vodka hemma kan beredas på ett annat sätt. För behandling av förkylning beredas drycken starkare och visar sig vara ganska brinnande i smak. Det är därför, om du förbereder en medicinsk tinktur, är det väldigt viktigt att följa rekommendationerna för mottagandet.

 • Vodka - 500 ml
 • Rödpeppar - 3 st

Innan insisterande vodka på peppar ska skivorna av färska chili sönderdelas i små bitar. Sätt krossad peppar i en burk, häll vodka och lägg på en sval plats. Om du lagar mat från torra peppar kan du mala dem med en kaffekvarn eller köttkvarn.

Enligt detta recept kommer pepparvodka att vara klart på en dag, och du kan börja behandlingen.

Den färdiga tinkturen kan inte bara bli full i ren form i små portioner på 35-50 gram, men också för att förbereda terapeutiska cocktails på dess grund.

Med stark kyla, gnidning och komprimering med pepparvodka hjälper det bra - det bidrar till att minska temperaturen och värma under kylning.

Hur man gör peppartinktur på vodka

Eftersom flera personer har prenumererat på mig för manualen för att välja moonshine (som jag inte publicerade i alkobushniki-ligan för oerfarenhet) och önskade att jag delade med dem anteckningar om moonshines ämne, förutom tekniska problem med destillation, kommer jag att ladda upp alla slags alkoholhaltiga recept som Jag gillar, som jag oftast gör mig själv i min samling, och som redan har testats på vänner och släktingar, och går med ett knäck på någon fest.

Låt oss börja med Pertsovka. Jag gjorde det på olika sätt, eller snarare när jag var förvirrad och gjorde det på flera sätt, krävde 5 liter liter och arrangerade en provsmakningsafton för vänner med poäng och siffror. Med en majoritet av rösterna valdes receptet, där alla slutade, och som jag nu ska rösta.

Så låt oss gå. Pepper vodka.

Traditionell rysk paprika vodka är känd för sin vackra brännande smak, liksom dess härdande anti-hostegenskaper. Det är inte lätt att hitta en anständig produkt till salu, för att oftare än inte lagras pepparktur med tillsats av smaker, snarare än en naturlig insats på peppar och kryddor. Därför gör de verkliga känslorna av "Pertsovka" sig själva. Dess recept är enkelt nog, och ingredienserna är lätta att köpa i närmaste butik.

Recept för 1 liter peppar vodka:

- Moonshine 45% eller rektifierad anda, utspätt till samma koncentration - 1 liter. Om man använder moonshine för basen är det bättre att använda ett minimum av dubbel destillation och den maximala reningsgraden. Pertsovka - smal tinktur. Hon avslöjar fundamentets brister efter att ha insisterat, snarare än att kamoufla dem.

Det är möjligt att insistera på vodka, men under lång tid har jag inte köpt den. På det, graden efter insisterande kommer att vara lite lägre än nödvändigt, men detta är inte kritiskt.

Vidare, genom ingredienser:

- Pepper. 1 pod per liter (podstorlek är vanligtvis 10-12 cm). Det är bättre att ta små chili från en bra stormarknad. Peppar är inte skuren, tränger inte igenom. Sätt som det är.

- Hackad paprika (du kan pulver, men det är värre) i mängden av en halv matsked.

- Peppar svarta ärter. Slip inte, krossa inte, kast som det är i mängden 3 stycken.

- Vaniljssocker på toppen av en kniv.

- Mark kanel är också på toppen av en kniv.

- Honung 1 tsk. Jag köper honung genom släktingar från apiaryen, men du kan också köpa butiksalternativet, för det är bara väldoftande att välja.

Insistera på 10 dagar, med enstaka agitation. Efter filtrering genom bomullsull eller gasbindning. Peppar, som insisterade dryck kan lämnas för skönhet. Du kan dricka omedelbart, men det är bättre att ge en veckas vila innan du dricker. Jag måste genast säga att det är bättre att göra inte per liter men minst 3 liter, och det är bekvämt att insistera på banken och reserven förblir. Hållbarheten är ganska stor, även årets fält, aromen förblir, färgen ändras inte, inget fälls ut. Men vanligtvis är pepparvodka inte lång i baren)

För posten drog jag specifikt ut ur källaren en kopia med min presentmärke)

Peppar dryck är full vid rumstemperatur, och traditionellt biter den första aldrig. Det är allt. Ha en bra fest!

Honung med peppar. Hemlagad pepparvodka med honung.

Den andra dagen fick jag möjlighet att prova hemgjord peppar vodka (en vän är hänge) Drycken kom till min smak och bestämde mig därför för att dela dess recept med dig. Vad kan man säga om peppar vodka? Det här är en mycket gammal tinktur, nästan av "Petrovsky" tider, används inte bara som en aperitif (och det spänner aptit mycket), men också som ett botemedel, särskilt för förkylningar. I butikerna hittar du flera exemplar, till exempel "Nemiroff med peppar", där den senare ligger direkt i flaskan. Inte det värsta alternativet, men hemlagad, det är alltid bättre, speciellt om det är kokt med egna händer.

En vän berättade receptet i allmänhet, så jag var tvungen att studera lite mer information (och sedan förbereda det). Vad kan jag säga säkert: av ingredienserna är bara peppar och honung viktigt, och naturligtvis är den alkoholhaltiga blandningen (vodka, moonshine, alkohol) naturligtvis inte så viktig, men utan dem är smaken dålig. I allmänhet fortsätter vi direkt till receptet.

Recept för pepparvodka med honung

Till att börja med delar jag receptet på pepparvodka med alkohol - det är precis vad min kamrat gjorde. För att förbereda tinkturen behöver vi:

 • 0,45 alkoholhalt av 96%;
 • 1 msk. sked av honung;
 • 3 chili peppar (röd);
 • 1 msk. sked av torkad paprika;
 • svarta pepparkorn, citronskal, en nypa propolis, vaniljssocker, kanel (bark).

Vissa ingredienser:

 • som nämnts ovan - honung och chili är obligatoriska, med resten av ingredienserna kan du shaman;
 • alkohol kan tas och en mindre fästning, men i slutändan måste vi ta den till 40% (se artikeln om hur man spenderar alkohol med vatten och hitta en länk till en användbar räknare).
 • Honung av bättre kvalitet - Ljung eller akacia, i allmänhet, den mest doftande och fräscha;
 • chili - pods av 6-10 cm, inte tjockare än diameteren på halsen på en vodka flaska, du kan ta färre pods, tre är för de starka i anda, så att säga;
 • Mängden paprika är också till din smak, men det är fortfarande önskvärt att hälla i det, annars kommer det inte att vara gott.
 • pepparkorn måste krossas, mängden smak (ca 5-7 ärter);
 • citronskal - klippa med en kniv för att städa grönsaker behöver 3-5 band utan vita vinklar på 2-4 kvadratmeter. cm.;
 • propolis - bokstavligen i knivens spets, om det är i klumpar - frysa och hugga (du kan använda en rullpinne mellan två pappersark);
 • vaniljssocker - på samma sätt på knivens spets
 • Kanel måste tas i form av bark, det vill säga inte krossad, en bit någonstans med en spik (1 cm), det är bättre att inte slipa alls.

Matlagning Hembakat Pepparmint med Honung och Alkohol

 1. Börja, häll i en behållare för infusion (helst en 2-liters burk) kristallklart vatten i en mängd av ca 0,55 ml och tillsätt alkohol till den. Totalt borde vi få 1 liter vatten-alkoholblandning.
 2. I chili peppar med en skarp kniv gör vi längsgående skärningar och skickar böterna i en burk, vi lägger också alla ingredienser där (läs det andra alternativet nedan).
 3. Insistera vecka, ofta och intensivt mixa.
 4. Efter utgången av termen filtrerar vi genom ett lager bomullsull och låt det stå i ett par dagar, varefter vi dekanterar (avlägsna sedimentet med ett gummirör) och filtrera en gång till, servera den till bordet.

Förresten är det möjligt att insistera ännu längre, men det måste ske mycket noga - pepparvodka kan visa sig vara mycket kärnvapen och "nevkayf" kommer att dricka det. Honung kan läggas mer - 2-3 skedar, allt beror på dryckets stinginess (det är klart att du behöver provsmaka före användning). När det gäller filtrering blir det svårt att klargöra på grund av närvaron av honung och paprika i pepparvodka. Du kan ta tålamod - låt det bara lösa sig och ta bort från sedimentet. Ett bevisat sätt att "professionella": att driva en drink genom ett filter som måste byggas av filterpapper (säljs för kaffemaskiner, verkar det), mellan två ark, av vilka du borde lägga en vattrad cirkel ur en kvinnlig kosmetikväska. Det verkar vara som en tår =).

Naturligtvis kunde jag inte ignorera det mindre krävande receptet för vodka den här gången. För detta behöver vi:

 • 0,5 liter vodka;
 • 1 pod av röd chili;
 • 4-7 svarta pepparkorn;
 • 1 matsked honung (kan vara mer, upp till 3);
 • 3 lådor med kryddnejlika.

Förberedelse av följande: Häll alla ingredienserna i vodka i en liter burk och lägg dem på ett mörkt ställe i 5 dagar. De första tre dagarna ska skaka bra, de två sista som tillåter stå. Efter 5 dagar, filtrera genom en tjock bit tyg och drick med nöje. Detta alternativ kommer att likna ovannämnda peppervodka från Nemiroff.

Hur man dricker peppar vodka är viktigt

Riktigt viktig punkt. Det är nödvändigt att dricka en peppervodka vid rumstemperatur, inte lägre och inte högre - det är inte särskilt varmt när det kyls och varmen är väldigt "spetsig". Det första glaset brinner starkt, de efterföljande är fyllda med mycket större glädje. Allting passar som mellanmål, från en liten gurka till en skiva kött. Mycket nöjd med de stekta potatiserna. Jag är säker på att på vintern peppar vodka kommer att njutas ännu mer.

Aktivt passivt förbereder olika tinkturer och likörer hemma. Jag kommer att behålla under min "field" -forskning!

Och i den här artikeln beskriver samma kamrat Don Pomazan flera andra metoder för att laga pepparvodka. Kolla in!

UPD # 1 daterad 09/21/2014. Idag tog jag ett prov från min första pepparvodka med följande ingredienser: 0,45 ml alkohol, vatten till 1 liter av den totala blandningen, 1,5 Sparky peppar (stor, ca 14 cm vardera) och 1 chili pepper, vilket visade sig vara varför inte skarp, 1 msk. sked av honung, 3 st. allspice, kanelbark med guldguld, en halv vitlöksklyfta för experimentet, 1 kryddskal, 0,5 msk. skedar av paprika. Den första pannkaka är klumpig - det luktar tomatsallad, smaken är bara kärnvapen, jag vet inte om någon kommer att dricka den. Nu går jag igenom ett bomullsfilter, rengör det med kol, lägg ett par matskedar honung och lägg det i kylskåpet - det kan hjälpa. Var noga med att uppnå ditt mål.

UPD # 2 daterad 12/02/2014. Hon stod i mer än två månader. Resultatet var en bra drink med en utsökt smak. Extraktet gjorde den hemlagade pepparvodka en av de bästa drinkarna jag gjorde hemma. Rekommendera ovanstående recept.Nästa Artikel
Ciklopiroxolaminsjampo: Namn på schampon som har ciklopiroxolamin