Tips 1: Hur man gör schampo från tvål


Firande schampo för alla hårtyper

Blanda i en behållare 1/3 kopp basilika, nässla löv och maskros, 50 ml vanlig toalettsåp, 50 droppar av några viktiga och flera teskedar vegetabilisk olja. Från den resulterande blandningen bör göras tinktur. Från samma ingredienser kan man göra ett avkok, men oljan bör läggas till den redan beredda växtbaserade massan.

Applicera blandningen i håret. Vänta 10-15 minuter, skölj sedan noggrant med varmt vatten. Du kan använda denna naturliga schampo flera gånger i veckan.

Naturligt schampo för fet hår

Gör ett avkok av hypericum, coltsfoot, maskros och plantain. För 1 liter vatten behöver du några matskedar av dessa ingredienser. Separat, lösa upp två eller tre matskedar senapspulver i två liter varmt vatten. Tvätta först håret med senapsinfusion och skölj sedan med örttekoko.

Denna metod att stärka håret är lämplig för daglig användning. Den enda begränsningen är känslig hud. Senaps tinktur är inte lämplig för användning om huden är benägen att irritera.

Den enklaste och en av de mest effektiva metoderna för att stärka håret är att behandla dem med en uppslamning av svartbröd. Du kan göra detta schampo om några minuter. För att göra detta häll kokande vatten över några skivor svartbröd och lämna det över natten. Mala sedan brödet i en mush och applicera på håret. Ett sådant verktyg tvättas snabbt och enkelt, och resultatet blir märkbart nästan omedelbart.

Tips 5: Hur man gör shampoo gör det själv

I 99% av de produkter vi köper i butiken fungerar laurylsulfat som tvättmedel och resten av ämnena finns i vanishingly små mängder, så deras användning för hår och hud är extremt tveksamt. Det är bättre att leta efter ett recept på hemlagad schampo som passar dig.

För att skapa schampon med egna händer, rekommenderar vissa att köpa färdiga ingredienser, i synnerhet en tvättbas. Jag skulle inte säga att sammansättningen av schampo från färdiga element är ett riktigt hemlagad schampo, så överväga andra alternativ.

Här är ett exempel på ett recept på hemlagad schampo, som rekommenderas för normal och blandad hårtyp.

Recept 1: Finkornig eller mash en medelstor banan, tillsätt en äggula och två teskedar citronsaft. Allt måste blandas noggrant och appliceras sedan på håret. Sprid massan över hårbotten och håret, massera huvudet. Hela proceduren ska ta minst fem minuter, skölj sedan noggrant.

Recept 2: Häll två eller tre skivor rågbröd med en liten mängd låg fetthalt, sätt det på en varm plats i tre timmar i en skål med bröd i kefir. För torrt hår måste du ta kefir stort fett. Blanda sedan det bra och applicera på hår. Skölj sedan med en matsked äpple eller citronsaft per liter vatten.

Varning: Dessa hemlagade schampon kan inte lagras, eftersom de inte innehåller konserveringsmedel. Gjord - och omedelbart används.

Om du gillar regelbundet schampo kan du också späda dem med örtinfusioner. Till exempel för blondiner rekommenderas kamilledekok alltid oftast.

Tips 6: Hur man väljer barnschampo

Behöver barnet barnschampo

Babyshampo ska användas högst 1-2 gånger i veckan. Överdriven exponering av medlet till det skyddande skiktet i barnets hårbotten kan leda till uttorkning och utseende av seborrheiska skalor. Några mödrar och fäder, särskilt de som blev föräldrar för första gången, undrar: "Behöver ett barn speciellt barnschampo alls och varför ska du inte använda ett vanligt vuxenmedel för att bada ditt barn?". Dispel tvivel vuxna och övertyga dem att köpa ett schampo utformat speciellt för barn kan vara ett mycket intressant faktum. Det visar sig att en speciell syrafilm som bildar sig på krummans huvud och är avsedd att skydda sin hud i äldre ålder inte bildas fullständigt hos spädbarn och skadliga bakterier gör det inte svårt för bakterierna att passera genom det i barnets kropp. Barnens schampo, som i motsats till vuxna produkter främst syftar till att avlägsna överskott av talgummi, fuktar, närmar, skyddar barnets känsliga skalp, förhindrar förekomsten av inflammatoriska processer och stimulerar den korrekta utvecklingen av hårsäckar.

Bra babyshampo: valreglerna

Många barns schampo på hyllorna i moderna butiker är så bra att många föräldrar som väljer att köpa denna hygieniska produkt till deras barn förloras i ett så rikt sortiment och väljer den första flaskan eller den som de tycker mest om. Det är inte nödvändigt att göra det, för att du ska kunna köpa ett riktigt bra barnschampo bör du noggrant studera dess sammansättning och annan information som anges på förpackningen.

När du väljer ett schampo för barnet, var alltid uppmärksam på den åldersgrupp som anges på produktens flaska. Om flaskan med schampo är märkt "För barn från födseln", är du välkommen att köpa den för dina smulor. Frånvaron av denna inskription indikerar att verktyget är avsett för barn över tre år gamla.

När du väljer ett barnschampo, ge företräde åt produkten av kända märken. Större tillverkare värderar sitt rykte och använder aldrig ingredienser som är förbjudna och osäkra för barn vid tillverkningen av sina produkter.

Avstå från att köpa barnschampo med en ljus färg och stark lukt. Och om du fortfarande vill överraska din baby med en trevlig arom, välj honom baby shampoo med lukten av lavendel eller kamille, som förutom de viktigaste egenskaperna, har också en lugnande effekt.

De mest skadliga beståndsdelarna i barns schampo för barnens hälsa är cancerframkallande formaldehyd, natriumlaurylsulfat, 1,4-dioxan, trietanolamin och dietanolamin. Var noga med att kolla in kompositionen hos ditt favoritbarnschampo. Förutom de komponenter som anges i stort tryck, var uppmärksam på ämnen vars namn skrivs ut på etiketten i små bokstäver. Kanske är en av dem en potentiell fara för ditt barns hälsa.

Och slutligen, när du väljer ett babyshampo, föredrar du alltid produkter som är märkta "utan tårar". Dessa schampon består av milda rengöringsmedel som inte irriterar eller klämmer barnens ögon.

Tips 7: Hårvård: Hur man gör shampoo själv

Här presenterar vi flera recept för kepsar som du kan förbereda dig genom att ge ditt hår de naturliga vitaminer och mineraler som finns i deras ingredienser.

1. Senapschampo för fet hår (eliminerar fet skinn, håret blir inte smutsigt så snabbt):
1 msk. en sked senap utspädd i två liter varmt vatten och detta hår tvätt shampoo.

2. Shampoo-infusion av skummande (för fet hår och mjäll):
1 msk. en sked full av skummande häll häll två koppar kokande vatten, lämna i två timmar och sedan spänna. Strained infusion tvätt hår.

3. Nettle shampoo:
Häll 100 g färskt eller torrt nässla 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter ättika. Koka blandningen på låg värme i 30 minuter, sedan spänna. Tillsätt 2-3 koppar av det resulterande avkoket i en skål med vatten. Att tvätta håret med denna struktur.

4. "Rågschampo":
Receptet är komplicerat, men det visar sig bra!

Du behöver:
Rågmjöl - 3 msk. skedar;
Kamomillblommor - 1 tsk
Kockrot - 1 tsk;
Citronsaft - 1 msk. en sked
Rosemary (eterisk olja) - 5 droppar;
Jojobaolja - 1 tsk.
En blandning av kamomill och burdock häll 1 kopp kokande vatten och låt det brygga i ca 15 minuter. Denna buljong häller rågmjöl (bringa konsistensen av tjock grädde), tillsätt citronsaft, essentiell olja av rosmarin, tidigare utspädd i jojobaolja. Blanda väl och applicera på hår. Massera noga med håret, uppmärksamma feta områden och skölj sedan huvudet flera gånger.

5. Skadligt schampo från natron
1 msk. En sked bakpulver hälls i 1 kopp mycket varmt vatten och blandas tills det är helt upplöst. Därefter måste du vänta en stund tills shampooet har svalnat, hämta det i handen och fördela det genom ditt hår. Massage noga och skölj håret (citronvatten är bättre för det här, det gör håret starkt, lättsamt och ger dem glans).

Vilka komponenter behövs för att göra ett hemlagat schampo?

Industriella tvättmedel för lock har en komplex kemisk sammansättning. De rengör håret från föroreningar, men har inte helande effekter. För att närma och stärka strängarna behöver du naturliga ingredienser, så får hemlagad schampo mer och mer popularitet.

Vad är användbart?

För tillagning av hemlagat rengöringsmedel för håret måste du köpa en tvålbas. Den består av naturliga ingredienser.

Du kan laga det själv. Med egna händer bereds grunden för schampon från tvål med tillsats av destillerat vatten. Tvål på en fin rivare, uppvärmd i ett vattenbad, späd sedan med vatten. Det är lämpligt att använda glycerinsaften på grundval av tvättmedlet.

Universellt schampo för normal krullningstyp:

 • 60 ml renat vatten;
 • 60 ml tvålbas;
 • 10 ml olivolja.

Blanda alla ingredienser i den färdiga behållaren med en träspatel. Häll i en flaska, förvara på en sval plats. Detta hårschampo skummer väl. Olivolja används för att mjukna hårbotten och håret.

Detergentets sammansättning kan ändras beroende på hårtypen. Komponenterna har en annan sammansättning, liksom handlingsprincipen.

Vi väljer oljan

Användningen av basolja beror på typen av lock:

 • Lämplig för alla typer av druvutsäde och olivolja;
 • För torr och linor
 • För fett - mandel.

Användning av eterisk olja:

 • För normala lockar: citron, tea tree, bergamot;
 • För torra trådar: lavendel, orange, pelargon;
 • För oljigt hår: mint, bergamot, rosmarin.

Vid kombination av flera oljor bör deras egenskaper och arom övervägas.

Matlagningsschampo: stegvisa instruktioner

För att göra shampoo hemma på såpbasis måste du ta:

 • 55 gram tvål;
 • 10 ml mandelolja;
 • 15 droppar eter;
 • 40 gram näsblad
 • 190 ml renat vatten.
 1. Förbereda buljongen, ta nässlorna, placera i en glasbehållare och häll över vattnet, kokas. Insistera buljong under locket stängd i 25 minuter, sedan spänna buljongen;
 2. Glycerin tvål gnugga på en fin rivare och värma på ett vattenbad, inte koka. När tvålen smält, späd den med varmt vatten, rör om tills det är löst.
 3. I den kylda tvållösningen tillsättes mandelolja och eteriska oljor;
 4. Blanda det beredda schamponet med 50 ml avspänd örtkokning, rör om till en homogen massa. Resten av avkoket kan användas för att skölja håret;
 5. Den färdiga produkten hälls i en ren flaska och förvaras på en sval plats i högst 10 dagar.

Vi blir av med mjäll

Med hjälp av ett speciellt koncentrat berikat med nödvändiga komponenter kan du eliminera hårbotten.

Hur man självständigt gör ett schampo från basen för schampo?

Mjällmedel:

 • 110 ml schampobas;
 • 5 ml mjukgörande olja;
 • 12 droppar eterisk olja;
 • 1,5 gram nettlextrakt
 • 300 ml destillerat vatten;
 • 2,5 gram salt.

Basen värms upp till ca 35 grader. Rosemary eterisk olja, ricinolja tillsätts. Rör om 8-10 minuter med en träspatel. Förbered saltlösningen. Kombinera nätkstrakt med salt och häll över med varmt vatten. Rör för att undvika sediment.

Häll den beredda saltlösningen till basen, blanda allt. Klar innebär att hälla i en flaska, lämplig för användning. Saline är ett recept på hushålls tvättmedel. Den används för schampondensitet.

Göra medel för tillväxt av krullar

För att göra shampoo från basen med egna händer måste du välja rätt ingredienser.

Sammansättning med infusioner av örter:

 • 120 ml tvålkomponent;
 • 80 ml infusionsnät;
 • 10 gram basolja;
 • 3 droppar eter.

För att förbereda tvålkomponenten hemma måste du gnugga 50 gram tvål på ett fint rivjärn, häll det med varmt vatten för att lösa upp. Tillsätt 10 gram druvfröolja och 3 droppar eterolja av te träd till den varma lösningen.

Blanda väl, tillsätt 80 ml koncentrerad infusion av nässla eller kamilleblommor. Det innebär att tvätta håret två gånger i månaden. För att uppnå en större effekt kan 30 gram senapspulver sättas till den framställda kompositionen. Det här verktyget stärker kröllarnas rötter och stimulerar deras tillväxt.

Accelerera tillväxten

Diskmedel för ölsträngar:

 • 450 ml öl;
 • 110 ml bas;
 • 25 gram kamomill;
 • 25 gram nässla;
 • 25 gram hennapulver;
 • 25 ml peppartinktur;
 • 25 ml burdock olja.

Öl hällt i behållaren för matlagningsverktyg. Tillsätt 40 mg bas, blanda.

Värm kompositionen till ca 40 grader, tillsätt torrt näsblad, kamilleblommor, hennapulver. Ta bort från värme, insistera på 15 minuter. Värm över låg värme tills den ursprungliga temperaturen, lägg till burockolja, peppartinktur.

Avlägsna från värme, lägg till resten av basen.

För att göra tvättmedlet mer effektivt, innan du applicerar på trådarna i det måste du hammar en äggula. Shampoo, som är baserat på öl, ger näring åt håret, accelererar tillväxten av strängar.

För näring och glans

Receptet av schampo från tvålbas med tillsats av gelatin:

 • 15 gram nässla
 • 15 gram burdock;
 • 15 gram humle;
 • 55 ml tvålprodukt
 • 5 droppar eterisk olja;
 • 20 ml burdockolja;
 • 30 gram honung;
 • 40 ml aloe juice.

För beredningen av tvättmedelskompositionen med egna händer måste du klippa av aloeblommans löv och stå i 10 dagar i
kall plats.

Sekvensen för beredning: Häll i en torr samling örter i en emaljskål, häll kokande vatten, lämna i 35 minuter. Stryk infusionen, tillsätt gelatin till den. Värm lite för att lösa upp gelatin.

Lägg sedan till naturlig flytande honung, kardborreolja och eterolja med teträd. Till blandningen sätt en tvålbas och aloejuice. Blanda allt grundligt, lagra i kylskåpet. Innan du tvättar huvudet, ska tvättmedlet för krullarna värmas upp till rumstemperatur.

Applicera det på vått hår, sprida sig över hela längden. Tvätta håret efter 15 minuter. Shampoo närmar sig strängarna och ger dem glans.

Tvättmedel i stället för schampo

Tvättvål används efter schampo. Den första gången att tvätta fettet och dammet från håret med ett medel och andra gången att tvätta med tvål. För att uppnå önskat resultat bör proceduren utföras minst en gång i månaden. Viktigt: du kan inte tvätta håret med en bit tvål. Med sådan tvål bryts strukturen på krullen.

Hur man gör schampo från hushållssaft?

På en fin rivare gnid en bit tvål, häll den med varmt vatten. Rör om tills det är upplöst. Tvätta huvudet med tvåltips och massera huvudet. Tvätta tvållösningen med en sträng.

Efter tvättning av krullarna, skölj med vatten med tillsats av äppelcidervinäger, du kan också surgöra vattnet för sköljning med citron.

Mörka lockar är lätta att lätta upp några toner med hjälp av tvål. För att göra detta måste du tvätta och tvätta tvålen efter 8 minuter. För torrkrokar är tvättning med tvål kontraindicerat. Med en fet typ av trådar avlägsnar tvålen mjäll och tar bort oljig glans, samt ökar volymen till håret.

Använda recept för beredning av schampo från basen med egna händer, vi får inte glömma att de inte är föremål för långvarig lagring.

Handgjord tvålschampo

Shampoo från tvål - naturligtvis billigt, användbart! Shampoo gjorda av naturliga ingredienser blir allt populärare, och vi erbjuder dig flera recept som gör ett utmärkt schampo baserat på tvål. Nedan hittar du schampon med oljor, örter och recept på fast shampoo från en tvålbas. Att göra ett tvålschampo med egna händer är inte alls svårt!

Shampoo från barntvål - Det enklaste receptet för schampo från tvål

 • 200 gram av den vanligaste barnsåpen,
 • 1 liter vatten.

Som ni kan se - det finns inget exotiskt i kompositionen. Inga skadliga ingredienser läggs vanligtvis till barntvål, så det är utmärkt för att göra naturligt schampo. Så vi ställer vattnet för att suga. Gnugga nu den revade tvålen eller hugga med en kniv i små bitar. Lös upp tvålspån i vatten. Shampoo är klart! Du kan lagra detta schampo i ungefär en vecka. Elena Malysheva rekommenderade detta recept:

Shampoo tvålbas

 • 100 gram tvålbas
 • 0,5 liter vatten

Den vanliga tvålbasen för dagens fashionabla tvåltillverkning är i grunden samma tvål utan tillsatser och överflödiga kemiska komponenter. Därför kan den också användas för att tvätta håret. Shampoo tvål bas kan tillverkas som en tidigare metod, och göra en fast shampoo för hår.

Massivt schampo från tvål eller tvålbas

 • 1 bar tvål eller 85-90 gram tvålbas
 • En liten form för tvål, kakor eller barns påskkakor
 • Basoljor, väsentliga och / eller avkok av örter och / eller flytande vitaminer

Detta recept tar lite längre tid, men du kan lägga till de nödvändiga oljorna i håret med schampo. För beredning av shampoohacksåp eller bas. Värm i ett vattenbad tills det smälts. Koka inte med. Ju långsammare smältningen sker desto mer homogen kommer massan att vara. I smält tvål lägger vi till oljor, avkok av örter eller flytande vitaminer. Eventuellt kan du lägga till en matfärg eller ett speciellt färgämne för tvål och doft, om du inte planerar att lägga till eteriska oljor. Alla valda komponenter tillsättes till den smälta basen, blanda väl och häll i formen. Detta schampo rör sig från tvål inom 2-3 timmar. Därefter avlägsnas formuläret med tvål i frysen i 10-15 minuter, så att det senare är lätt att dra vårt schampo ur formen.

Om tillsatser i schampo från tvål

I schamponet från tvålen med egna händer kan du lägga till naturliga ingredienser. Här är några ingredienser som gör shampooen mer användbar och lämplig för ditt hår.

Basoljor

Naturliga oljor närmar sig, stärker håret och återställer sin struktur. Basoljor kan tillsättas till schampot från tvål med en hastighet av 0,5-1 tsk. per 100 ml schampo. Välj oljor baserat på din hårtyp.

För alla typer av hår lämplig oliv, mandel, burdock;

För fett - kokosnöt, macadamia, jojoba

Eteriska oljor

Olja av ylang-ylang, lavendel, citron - ett av de mest fördelaktiga håret. Per 100 ml schampo från tvål kan du lägga upp till 7-10 droppar eterisk olja. Eteriska oljor hjälper till att stärka håret och ge dem naturlig näring. För oljigt hår, med hjälp av eterisk olja kommer att vara en utmärkt regulator, så att håret stannar längre.

Avkok av örter

Krukor av örter, som det är känt, stärka håret bra, gör det mycket starkare och starkare. Lägg till dekoktioner av örter med en hastighet på 1 msk. på 100 ml. Buljonger är bättre att lägga till de som du redan har använt och som passar ditt hår. Om du inte ständigt använder decoctions av örter för att stärka håret, är det bättre att lägga till eteriska oljor i schamponet från tvålen.

Vätska vitaminer

I hår shampoo kan du lägga till en flaska med flytande vitaminer A, E, B till 500 ml schampo. Dessa är de mest nödvändiga vitaminerna för hår, vars användning kommer att eliminera de flesta problem med hår.

Håll dig vacker och frisk, använd naturkosmetik, skapad av naturen själv!

Shampoo från tvålen med egna händer och andra folkmedel för att tvätta håret

Det finns en åsikt att allt gjort för hand är mycket mer användbart än fabriksanaloger. Uttalandet är kontroversiellt, men det har rätt att existera. Hemmagjord schampo innehåller i alla fall inte tensider och andra skadliga kemikalier.

Åtminstone ur nyfikenhet eller för att spara, är det värt att försöka göra ett sådant verktyg. Det finns många recept för att förbereda en huvudtvätt hemma.

Du kan göra schampo med tvål och utan

Baby Tvålformulering

Foto av baby tvål

Barntvål har alltid gjorts med minst användning av olika skadliga ingredienser. Samtidigt, eller kanske på grund av detta, är priset på denna produkt alltid inom räckhåll för även de mest insolventa segmenten av befolkningen.

Naturligt schampo från babysepa med egna händer, en av de mest populära områdena hand-mei.

Det enklaste receptet

Om du bestämmer dig för att prova i tillverkningen av schampon, måste du börja med det enklaste:

 • Du behöver: tvålbarn ca 100 gram, ett avkok av örter - 0,5 liter, 10 gram eterisk olja och några droppar eteriska oljor (som de gillar).
 • Om produkten inte används i taget, och det finns ganska lång lagring, krävs vodka i en mängd av högst 15 ml.
 • Tillagningsprocessen är extremt enkel: slipa tvålen på en rivare, späd den i vatten eller buljong och tillsätt alla nödvändiga ingredienser.

Vad som precis ska läggas till och vilka oljor att välja beror på hårets önskan och struktur:

För torrt hår - kamille, jojoba och citrus

Tips! För att förbereda buljongen för en halv liter vatten ta 4-5 matskedar (eller 50 gram) torrt substrat. Gräs, rötter eller blommor hälls kokt, men inte varmt vatten och koka i ett vattenbad.

Den erhållna buljongen kyles, filtreras och justeras med kallt kokt vatten till önskad volym. I vårt fall är det 500 gram.

Te träd och citron är de bästa lösningarna för fet hår

För din bekvämlighet har vi tabulerat rekommendationerna för beredning av schampon:

 • Buljong: ekbark, björkblad, granatäppleskal, humle (koner), skum, Johannesjurs.
 • Basolja är inte.
 • Essentiell olja: citron, mint, grapefrukt, rosmarin, tea tree.
 • Buljong: lindblommor, kamomill, mynta löv, nässla, burdock rot.
 • Basolja: jojoba.
 • Essential: alla citrusoljor, liksom rosa, avokado, jasmin, myrra.
 • avkok av nässla, calamus rot, calendula, kullar rot, skräp.
 • Basoljan är ricinolja.
 • Viktigt: För torr typ - någon barrträd. För fett - rosmarin.
 • Buljong: lind, nässla, ek, burdock. I det första fallet, gräset. I den andra barken. I den tredje - roten.
 • Basolja: mandel.
 • Essential: lavendel, cederträ, ylang - ylang, citron, salvia.
 • Senapspulver - två matskedar.
 • Apotekskamomill eller nässla - två matskedar buljong.
 • Tvålspån - 50 gram.
 • Tvålstång,
 • Vatten- eller örttekokoktion (500 ml)
 • Aromatiska oljor (efter smak).
 • Äggula.
 • Vatten.
 • Soda.
 • Vatten.
 • Senap.
 • Vatten- eller växtbaserade avkok.
 • Bröd.
 • Vatten.
 • Träaska.
 • Vatten.

För att stärka håret: kullockor, mandelolja och ylang-ylang

Nu om alla nämnda metoder i lite mer detalj:

Tvål och senap

Shampoo från senap och barntvål är ett utmärkt verktyg för att förbättra det yttre och inre tillståndet hos håret som är benäget för torrhet. Matlagning är enkel nog:

 • senapspulver - två matskedar;
 • apotekskamomill eller nässla - två matskedar buljong;
 • tvålchips - 50 gram.

Baby tvål och senap - det perfekta schamponet för att tvätta och stärka håret

 • Tvåltopp revet och löst i kokande vatten.
 • I en varm såplösning lägg till ett avkok av örter och senap.
 • Blandningen hälles i en flaska, förseglas och kyles.
 • För att förbättra verktygets näringsegenskaper insisterar 14 dagar på en mörk kall plats.

Hur man gör ett schampo av barntvål, berättade vi. Vi vänder oss till andra typer av hemlagade hygienprodukter.

Hushållssaftformulering

Tvåltvål kan också användas med framgång

I förhållande till tvätten tvål åsikter är uppdelade. En del av publiken hävdar att användningen av en sådan hårtvätt inte kan under alla omständigheter. Den andra är att det är möjligt och nödvändigt. Och alla hänvisar till personlig erfarenhet.

Låt oss försöka förstå situationen.

 • Sådan oenighet i åsikter är sannolikt resultatet av en individuell reaktion på komponenterna i denna produkt. Individuell intolerans, tyvärr, kan inte ångras. Det handlar om dem som är emot användningen av detta huvudvärme.
 • Å andra sidan finns det skäliga anhängare av tvåltvål men de är också helt överens om att du bara kan använda hemlagad tvålschampo från naturliga sorter utan dofter, blekmedel och tillsatser.
 • Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att nu nästan alla tvålprodukter har en syntetisk grund och det finns väldigt få fettsyror i den.

Mitt huvud tvål

Vi drar slutsatsen att det fortfarande är möjligt att använda detta verktyg med vissa reservationer.

 • Det rekommenderas inte att använda schampo från tvålhushåll för daglig tvättning av huvudet. Applicera inte mer än två gånger i veckan. Typiskt används detta verktyg som ett tillägg till huvud- eller terapeutiska ändamål.
 • Du kan tvätta håret med endast fast tvål och kokt schampo (om receptet nedan).
 • Efter användning sköljs håret med en svag lösning av citronsyra eller ättika.
 • Det rekommenderas inte att använda verktyget ofta för hår och hud utsatta för torrhet.

Nu hur man gör ett schampo från hushållssaft:

Shampoo från hushållssoppa

 • Du behöver: en bar av tvål, vatten eller örttekoko (500 ml), aromatiska oljor.
 • Tvål hackad och löst i avkok av örter eller rent vatten, lägg till din favoritolja. Några droppar. Överdriv inte det!
 • Den färdiga produkten förvaras i kylskåp och upphettas till rumstemperatur före användning.

Allt är väldigt enkelt och nästan identiskt med barnsåpe.

Tips! För beredning av hemlagad schampo rekommenderas med smältvatten. Den är fryst i kylskåpet. Vid tinning separeras rent vatten försiktigt från föroreningar.

Att tvätta ditt hår är också bättre med smältvatten. För tvättning upphettas den och spätts inte ut kokt.

Hemlagad schampo utan tvål

För dem som inte vill använda jämn tvål, kan vi rekommendera några väldigt naturliga sätt att tvätta huvudet:

 • Äggula är en av de mest effektiva metoderna för att rensa och stärka håret.
 • Bara skilda det från proteinet, blanda det noggrant med 50 gram vatten. Du kan till och med slå i en mixer.
 • Soda i dess rengöringsegenskaper överstiger många ämnen.
 • För att tvätta huvudet, löses en matsked läsk i ett glas varmt vatten och använd den här lösningen för att tvätta huvudet.
 • Vattentemperaturen ska vara bekväm.
 • I slutet är det bättre att skölja först med mycket vatten, och sedan med en lösning av citronsaft och citronsyra i vatten (1 tsk per liter vatten).

senap

Senap - effektiv rengöring

 • Senap renar rent oljigt hår.
 • Det räcker att lösa två matskedar i en liter varmt vatten och applicera på huvudet med massagerörelser.
 • Sådan tvättning åtföljs av lite obekväma känslor, men det är normalt.
 • Alternativt kan du inte applicera senap med vatten på huvudet, men skölj håret i ett fat med utspädd senap.
 • Herbal decoction används istället för vatten.

Bröd kan användas för att tvätta håret och bli av med mjäll

 • Ta två bitar rågbröd utan skorpa, smula i en skål.
 • Fyll med varmt vatten och låt svälla.
 • Applicera våt på håret, gnugga rötterna.
 • Lämna i 20 minuter på håret eller massage i 5 minuter och skölj.

lera

 • Välj kosmetisk lera som passar din hårtyp.
 • Två matskedar pulver häll varmt vatten och rör om.
 • Lägg till några droppar olja. Du kan eterisk.
 • Sprid shampoo över hårbotten.
 • Låt i 20 minuter och skölj av efter 5 - vid viljan.
 • Skölj med citronsyra vatten.

lut

Träaska - Lågens botten

Det mest populära och miljövänliga sättet att tvätta huvudet.

 • Två tredjedelar av en fem-liters hink faller som en träaska, bättre än björk eller alder. Fyll med vatten och blanda.
 • Stort skräp väljs och kasseras.
 • Insistera aska med vatten i tre dagar. Under denna tid bildar vätska i övre delen. Det hälls noggrant i ett separat kärl.
 • Den används för att tvätta huvudet efter att ha tillsatts tio delar vatten.

slutsats

Hemlagad schampo - garant för välskötta hår

Alla hygienprodukter är bra. Du behöver bara hitta det som passar dig bäst. Men när vi använder naturläkemedel, verkar effekten som regel inte så snabbt som vi skulle vilja.

Några naturliga produkter bör appliceras i minst en månad, det är precis den period som behövs för att bryta krullarna från skadliga kemiska tillsatser i köpta schampon.

Och om du är fast besluten att själv göra förberedelserna av tvättmedel eller vill försöka vad det är så kommer videon i den här artikeln att hjälpa dig och stöd i den här ädla orsaken.

Skönhet och hälsa blogg

Kvinnlig åsikt, oberoende åsikt, recensioner

sidor

2015/03/24

Gör-det-själv-schampo: Inte illa, men torkar håret

Hälsningar till läsaren. Idag vill jag dela erfarenheten av att använda ett intressant recept på hemmet kosmetika, alla två enkla ingredienser.

För första gången hörde jag om Elena Malyshevas program "Att leva hälsosamt" för mer än ett år sedan, men jag bestämde mig för att försöka laga mig bara för en tid sedan.

100% naturligt schampo från barntvål, jag skulle inte kalla det. Men det är mycket säkrare än hela massmarknaden som vi har till försäljning. Ja, och lyxiga verktyg sår ofullkomliga ingredienser.

När jag blev förbryllad för att hitta en säker barntvål utan några extra tillsatser och färgämnen, blev jag förvånad över hur mycket produkten var bristfällig idag. När jag gick in i snabbköpet satt jag fast på hyllorna med hygienprodukter under en bra halvtimme medan jag läser formuleringarna igen.

Överallt tillkom något oönskat: tvivelaktiga extrakt, dofter, tillsatser, EDTA, dinatrium, blekmedel, fuktkräm. Det var inte det.

Som du vet, i barnens tvål minsta uppsättning ingredienser, eftersom det anses vara det säkraste. Knappt hittat Men glädjen att köpa var för tidigt.

Enligt receptet, för att göra ett schampo från barntvål med egna händer, behöver du bara slipa den på en rivare och lösa upp den i en liter vatten, och tillsätt din favoritolja. För provet bestämde jag mig för att ta en fjärdedel av doseringen, eftersom 1 liter även för långt hår är mycket, du kan tvätta håret i ett halvt år.

Jag valde apelsinolja eftersom den toner bra och lämpar sig för fet hud. Inklusive hårbotten. Dessutom är aromen underbar och som nästan alla.

Göra schampo var inte svårt. På 5 minuter var allt klart. Håll blandningen lång, försämras inte. Det viktigaste är att locket på behållaren ska vara tätt eller vridande, eftersom de eteriska oljorna tenderar att eroderas snabbt om de tillsätts utan en bas.

Efter att ha provat detta hemhjälp flera gånger blev jag besviken över det. Eftersom håret torkar. Speciellt om utan balsam att tvätta. Det finns ingen glitter, såväl som ingen "salong" -typ, som ges av de potentiellt farliga schamponerna med silikon och PEG från butiken.

Kanske bör receptet för schampo från barnsäte kompletteras med något annat fuktgivande, aloe, honung, basolja eller något annat. Men i den form som Elena Malysheva rekommenderar det är det inte särskilt imponerande.

Shampoo hemma

De fördelar som gör-det-själv-hemlagad schampo är förstås i ingredienserna. Attraktiva bubblor av schampon som säljs i köpcentra innehåller inte alltid användbara kosmetiska produkter. För att vara säker på vad vår hårrengöring består av kommer vi att göra en självhäftande schampo, naturlig i komposition.

Hur man gör shampoo gör det själv

Shampoo med egna händer kan förberedas med olika recept och råvaror. Beroende på komponenterna gör de sina egna schampon från början, med hjälp av oljor och alkali. Förbered även schamponet med egna händer med de nödvändiga ingredienserna:

 • från tvålbas
 • från baby tvål
 • från tvätttvål
 • från ytaktivt ämne
 • baserad på växtbaserade avkok

Intressant är att shampoo inte nödvändigtvis är flytande. Numera är shampoo tvål eller fast handgjord schampo återigen populär. Vi erbjuder recept på flera typer av kosmetiska produkter för att tvätta håret i den här artikeln för att räkna ut tillsammans hur man gör shampoo med egna händer.

Shampoo gör det själv från basen

Det är ett nöje att arbeta med en flytande tvålbas. Det är tillräckligt att tillsätta basoljor till det, för att berika det med eteriska oljor och det visar sig användbart naturligt schampo utifrån handarbetet.

ingredienser:

 • 100 ml - basen av Shampoo basiska organiska ingredienser
 • 1,5 ml - jojobaolja
 • 1,5 ml - ricinolja
 • 5 cap. - rosmarin eterisk olja
 • 5 cap. - Enbärolja
 • 5 cap. - eterisk olja av tall

Shampoo hemma

 1. Mät ut 100 ml flytande tvålbas.
 2. Värm basen till 30-35 grader Celsius i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn.
 3. Mät ut önskad mängd olja och värm den också.
 4. Häll oljan i en tvålvätskebaserad bas (helst var temperaturen hos basen och oljan ungefär densamma).
 5. Vi droppar valda eteriska oljor och blandar väl eller skakar.
 6. Häll det färdiga schamponet med egna händer från basen till en torrflaska av lämplig storlek genom en tratt.
 7. Vi använder genast.

resultat:

Utvalda för shampoo-basen för 70% består av organiska komponenter. Basen anpassar sig perfekt för vård av vilken typ av hår som helst, beroende på de tillsatta komponenterna. I detta fall användes omsorgsoljor och eteriska oljor för att förhindra mjäll och främja hårväxt.

Handgjord fast shampoo

Shampoo-tvål beredas på flera sätt, varav en är baserad på natriumaktivt natriumkososulfat.

ingredienser:

 • 40 g - natriumkoksulfat (fast shampoobas)
 • 1 g - nässlextrakt
 • 1-2 kap. - kamillextrakt
 • 2 g - laurelolja
 • 5 g - rosmarin hydrolat
 • 4 cap. - keratin
 • 2 keps. - kosmetisk silikon (fenyltrimetikon)
 • 5 cap. - rosmarin eterisk olja
 • 5 cap. - essentiell olja av citrongräs

Hård schampo recept

 1. Vi mäter kokosulfat, om så önskas, kan krossas i en murbruk i små partiklar.
 2. Mät ut med en pipett och tillsätt 5 g rosmarinhydrolat, vilket har en stor effekt på hårväxten.
 3. Tillsätt 1 g nötkött extrakt, som på grund av den koncentrerade gröna färgen något färgar shampoo.
 4. Vi lägger till 1-2 droppar kamille extrakt, vilket kommer att mjukna hårbotten och förhindra mjäll.
 5. Tillsätt 2 g laurololja, perfekt för oljigt hår.
 6. Nästa steg är att introducera de aktiva ingredienserna - keratin och kosmetisk silikon (mjukna hår och lätta styling).
 7. Blanda alla ingredienser och skicka till vattenbadet.
 8. Det visar sig i form av en tjock gruel, vi lägger till 5 droppar rosmarin och citrongräs eteriska oljor.
 9. Basen fryser ganska snabbt, knådar det bra först med en pinne och sedan med handskar.
 10. Plastbasen läggs ut i en form, välpressad och sprids över hela ytan.
 11. Låt frysa i några timmar.
 12. Avlägsna från formen och låt den torka i ytterligare 24-48 timmar.

Massivt hårschampo

Torrt schampo, som har en massa användbara egenskaper, utmärkt skumning och behagligt luktande, är oumbärlig för resor och hemma. Efter användning, försök att torka resterande bit. Denna storlek av shampoo tvål varar i två månader med en genomsnittlig hårlängd.

Omsorg hård schampo gör det själv från början

ingredienser:

 • 40 g - kokosnötolja
 • 40 g - olivolja
 • 10 g - vetegroddolja
 • 10 g - ricinolja
 • 14,23 g alkalisk NaOH
 • 33 g - vatten
 • 5 cap. - Trädolja eterisk olja

Steg för steg instruktioner:

 1. Observera säkerhetsåtgärderna vid arbete med alkali. Vi förbereder alla ingredienser, tallrikar och mögel för 150 g tvål, stäng ansiktet med glasögon och andningsskydd, bär handskar på våra händer.
 2. Vi mäter isvatten i ett stort glas.
 3. Väg alkali och häll försiktigt i isvatten. Reaktionen börjar med värmeavgivning. Lämna lösningen ett tag.
 4. Värm och smält oljan.
 5. Vi mäter temperaturen hos den alkaliska lösningen och oljorna. Om temperaturen ligger i intervallet 30-37 grader Celsius introducerar vi den alkaliska lösningen i oljan genom en sikt.
 6. I en behållare med olja och alkali sänker du mixern och börjar slå tills ett spår framträder.
 7. Tillsätt teatolja och mixa.
 8. Framtida schampo hälls i formar, inslagna i papper och skickas till en varm plats för att gå igenom gelsteget.
 9. Efter 12-24 timmar, lossa mögel och lämna i ytterligare 12 timmar.
 10. Efter en bestämd tid, ta bort schampot från grunden på ett kallt sätt och lämna det för att mogna i några veckor.

Tvål sjampo med egna händer

Utmärkt tvål shampoo underbara skum, bryr sig om hårbotten och håret, ekonomiskt konsumeras. Efter varje användning torka resterande stycke.

Baby Tvål Shampoo

ingredienser:

 • 100 g - baby tvål
 • 0,5 liter destillerat vatten
 • 10 cap. - lavendel eterisk olja

Baby Tvål Sjampo Recept

 1. Gnugga barnsäpen utan tillsatser i värmebeständiga rätter och smälta i ett vattenbad.
 2. Tillsätt varmt vatten och blanda.
 3. Ta till ett önskat konsistensschampo utan att skadliga tillsatser avlägsnas från värme.
 4. Lägg i lavendelolja i shampoobasen.
 5. Häll i en vacker flaska, lämplig för volymen av schampo.
 6. Shampoo är redo att användas.

resultat:

Hemmagjorda barnsåpschampo skummar vackert, har inga skadliga ingredienser och luktar som en favorit doft.

Hemlagad hårschampo

Hemlagad schampo är en kosmetika som använder endast bekanta ingredienser. Beroende på den tillsatta basen och eteriska oljor erhålls en hemlagad schampo för fet hår och torr, för hårväxt, smuts, etc. Handgjord schampo, recensionerna är positiva. Ta gärna experimentera och välj kompositionen av det schampo som är perfekt för din hårtyp.

Baby tvål Nizhny Novgorod olja-och-fett kombinera "Detskoe" - recension

Shampoo från barntvål enligt receptet av Elena Malysheva, vi gillade det! ❀ ❀ ❀ Recept + FOTO SAMMANSÄTTNING

Hälsningar till alla som tittade!)) Och idag vill jag berätta

om den bästa barnsåpen som vi tvättar och gör. schampo!

Vi är mycket nöjda med denna tvål "Nizhny Novgorod Children"!

Pris löjligt för en bar 200 gram bara 28 rubel!

Vikt som redan noterats 200 gram, jag gillar sådana stora myleter))

de är ännu mer))

de är också mina favoriter)

Denna baby tvål Nizhny Novgorod, trots ett sådant överkomligt pris,

mycket väl tvättar och torkar inte, huden är utmärkt!

Vi är mycket nöjda med dem - vi tar självklart, eftersom det inte finns några barn ännu))

Vi använder hela familjen och det är bara super för vuxen hud!

Den har en delikat naturlig vit färg - inga giftiga färgämnen!

Förutom läder är det bra att göra HOME SHAMPOO:

Jag, som många redan vet, för tre månader sedan bestämde jag mig för att helt överge schamponet (industriellt och skadligt), och just då - bara ödet - sätt på TV: n på morgonen,

och där verkar programmet "hälsa" leda till Elena Malysheva,

Jag tittar inte alls på centrala kanaler (jag tittar bara på TLC Diva och U), så

Det är fantastiskt att jag kom på henne, precis när hon delade sitt hemrecept

schampo. Hon berättade och visade hur man gjorde hemlagad schampo,

för övrigt notera hur shampoos är skadliga, hur parabener orsakar cancer,

och så vidare, och hon gav ett bra recept för att göra hemlagad schampo från barntvål,

vatten och eteriska oljor!

Så här är han ett recept på hemlagad schampo från Elena Malysheva

vi såg det här underbara receptet!

- 200 - 300 gram tvål tvungen på en grov rivare,

- sätt de resulterande markerna i pannan och häll samma liter varmt vatten,

- Lägg till eteriska oljor 10 droppar per liter, efter smak

- vi tar en vacker flaska liter, (eller två för en halv liter)

och genom trakten häller vi vårt hemlagade schampo in i dem,

stäng, lagra i badrummet, det är lagrat under lång tid.

Jag får det är en rik vit färg som grädde)))

Mycket trevligt att tvätta dem, ring "krämig schampo")))

Vi förberedde det med min mamma! Och mina föräldrar och m.ch. MYCKET nöjd med det!

Syster också! Det verkade mig att det var lite torrt.. men jag är vanligtvis picky))

Så shampoo är mycket anständigt, bättre än vad som nu säljs som "schampon",

(mitt hår har till och med tunnat från de inköpta!) Jag tvättade dem idag,

håret är mycket rent, mjukt, ingen känsla av kemiska rester

på håret (från schampon), så att det är bättre och bättre att tycka om det.

Naturligtvis, efter att ha tvättat detta schampo -

skölj med ättika

- ett glas vatten pressa en halv citron,

då blir allt bra, mjukt och glänsande))

Jag rekommenderar starkt alla denna Nizhny Novgorod Barnens tvål!

Tack vare Elena Vasilyevna för receptet!

Förresten, också från fabriken av tvål "Nizhegorodskaya"

Vi rekommenderar baby tvål Nizhny Novgorod,

och tvätta och göra schampo

och även lämplig för hemlagad tvättmedel

som vi brukar göra från tvålen i samma recept)

Mycket bra barnsåpe!

Köpt ytterligare 5 barer kommer att laga såpa med röd lera och oljor))

(enligt Ayurveda recept)

och även för älskare av naturligt råd

Gul Clay + Recept för det bästa tvättstället från prische

Röd lera + bästa tvättstället för känslig hud

Shampoo från tvålen med egna händer och andra folkmedel för att tvätta håret

Det finns en världsuppfattning att allt handgjorda är ännu mer användbart än fabriksanaloger. Världsbilden är kontroversiell, men den har rätt att existera. Men det hemlagade schampot innehåller i alla fall inte ytaktiva ämnen och andra skadliga kemikalier.

Åtminstone ur nyfikenhet eller för att rädda det är värt att försöka göra ett sådant verktyg. Det finns ett stort antal recept för att göra headwash i hushållsförhållandena.

Du kan göra schampo med tvål och utan

Formulering med användning av barntvål

Foto av baby tvål

Barntvål har alltid gjorts med minimal användning av olika skadliga ingredienser. Med allt detta, och kanske på grund av detta, är kostnaden för denna produkt alltid inom räckhåll för även de mest insolventa segmenten av befolkningen.

Naturligtvis är schampo från barntvål med egna händer en av de mest populära sfärerna av hand-mei.

Det vanligaste receptet

Om du vågar prova i produktionen av schampon måste du börja från det vanliga:

 • Du behöver: tvålbarn ca 100 gram, avkok av örter - 0,5 liter, 10 gram eterisk olja och några droppar eteriska oljor (vilket de tycker om).
 • Om produkten inte appliceras på en gång, men det finns ganska lång lagring, krävs vodka i en mängd som inte överstiger 15 ml.
 • Tillverkningsprocessen är mycket enkel: slipa tvålen på en rivare, späd den i vatten eller buljong och tillsätt alla nödvändiga ingredienser.

Vad som precis ska läggas till och vilka oljor att välja beror på hårets önskan och struktur:

För torrt hår - kamille, jojoba och citrus

Tips! För tillverkning av buljong för en halv liter vatten ta 4-5 matskedar (eller 50 gram) torrt substrat. Gräs, rötter eller blommor hälls kokt, men inte varmt vatten och koka i ett vattenbad.

Förvärvad buljong kyles, filtreras och bringas till en lämplig volym med kallt kokt vatten. I vårt fall är det 500 gram.

Te träd och citron är de bästa lösningarna för fet hår

För din bekvämlighet har vi tabellerat shampooing tips:

 • Buljong: ekbark, björkblad, citronskal, humle (koner), skumdryck, Johannesört.
 • Basolja är inte.
 • Essentiell olja: citron, mint, grapefrukt, rosmarin, tea tree.
 • Buljong: lindblommor, kamomill, mynta löv, nässla, burdock rot.
 • Basolja: jojoba.
 • Essential: alla citrusoljor, även rosa, avokado, jasmin, myrra.
 • avkok av nässla, calamus rot, calendula, kullar rot, skräp.
 • Basolja - ricinus.
 • Viktigt: För torr typ - någon barrträd. För fett - rosmarin.
 • Buljong: lind, nässla, ek, burdock. I det första fallet gräs. I den andra barken. I den tredje - roten.
 • Basolja: mandel.
 • Essential: lavendel, cederträ, ylang - ylang, citron, salvia.
 • Senapspulver - två matskedar.
 • Apotekskamomill eller nässla - två matskedar avkokning.
 • Tvålspån - 50 gr.
 • Tvålstång,
 • Vatten- eller örttekokoktion (500 ml)
 • Aromatiska oljor (efter smak).
 • Äggula.
 • Vatten.
 • Soda.
 • Vatten.
 • Senap.
 • Vatten- eller växtbaserade avkok.
 • Bröd.
 • Vatten.
 • Träaska.
 • Vatten.

För att stärka håret: kullockor, mandelolja och ylang-ylang

Nu om alla nämnda metoder lite mer:

Tvål och senap

Shampoo från senap och barntvål är ett bra sätt att förbättra det yttre och interna tillståndet hos frisyren som är utsatt för torrhet. Matlagning är ganska lätt:

Du behöver:

 • senapspulver - två matskedar;
 • apotekskamomill eller nässla - två matskedar buljong;
 • tvålspån - 50 gr.

Baby tvål och senap - oklanderligt schampo för att tvätta och stärka håret

 • Tvåltopp revet och löst i kokande vatten.
 • I en varm såplösning lägg till ett avkok av örter och senap.
 • Blandningen hälles i en flaska, förseglas och kyles.
 • För att förbättra näringsparametrarna insisterar verktyget 14 dagar på en cool svart plats.

Hur man gör ett schampo av barntvål, berättade vi. Vi vänder oss till andra typer av hemlagade hygienprodukter.

Formulering med tvål

Tvåltvål kan också användas med framgång

I förhållande till tvätt tvålen är uppdelade. En del av publiken hävdar att det är omöjligt att använda en sådan hårvård under några omständigheter. Den andra som kan och måste göras utan att misslyckas. Och alla hänvisar till personlig erfarenhet.

Låt oss försöka förstå situationen.

 • En sådan motsättning i synpunkter är troligtvis resultatet av ett personligt svar på komponenterna i denna produkt. Personlig intolerans, tyvärr, avbryter orealistiskt. Det handlar om dem som är emot användningen av detta huvudvärme.
 • Å andra sidan finns det skäliga anhängare av hushållssåpen, och de är helt överens om att du bara kan använda hemlagad tvål för schampo från naturtyper utan dofter, blekmedel och tillsatser.
 • Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att för närvarande nästan alla tvålprodukter har en syntetisk bas och fettsyror i det är helt obetydliga.

Mitt huvud tvål

Vi drar slutsatsen att det med vissa obfuscation fortfarande är möjligt att använda detta verktyg.

 • Använd schampo från tvålhushåll för daglig tvätt av huvudet rekommenderas inte. Använd oftare 2 gånger i veckan. Typiskt används detta verktyg som ett komplement till huvud- eller helande ändamål.
 • Du kan tvätta håret med endast fast tvål och kokt schampo (om receptet nedan).
 • Efter användning sköljs håret med en svag substans av citronsyra eller ättika.
 • Det rekommenderas inte ofta att använda det här verktyget för hår och hud utsatt för torrhet.

Nu hur man gör ett schampo från hushållssaft:

Shampoo från hushållssoppa

 • Du behöver: en bar av tvål, vatten eller örttekoko (500 ml), aromatiska oljor.
 • Tvål och slipa i avkok av örter eller rent vatten, lägg till din favoritolja. Några droppar. Överdriv inte det!
 • Den färdiga produkten förvaras i kylskåp och upphettas till rumstemperatur före användning.

Allt är så enkelt som möjligt och nästan identiskt med barntvål.

Tips! För tillverkning av hemlagad schampo rekommenderas att använda smältvatten. Hennes tidigare fryst i kylskåpet. Vid tinning separeras rent vatten försiktigt från föroreningar.

Att tvätta ditt hår är också bättre med smältvatten. För tvättning upphettas den och spätts inte ut kokt.

Hemlagad schampo utan tvål

För dem som inte vill använda jämn tvål, kan vi rekommendera flera helt naturliga metoder för att tvätta huvudet:

testikel

 • Äggula är en av de mest effektiva metoderna för att rensa och stärka håret.
 • Bara skilda den från proteinet, blanda noggrant med 50 gram vatten. Du kan till och med slå i en mixer.
 • Soda i sina rengöringsegenskaper överstiger många ämnen.
 • För att tvätta huvudet, löses en matsked läsk i ett glas varmt vatten och använd den här lösningen för att tvätta huvudet.
 • Vattentemperaturen ska vara bekväm.
 • I slutet är det bättre att skölja först med en stor mängd vatten, och senare med ett innehåll av citronsaft och citronsyra i vatten (1 tsk per liter vatten).

senap

Senap - effektiv rengöring

 • Senap renar rent oljigt hår.
 • Två matskedar är tillräckliga för att lösa upp i en liter varmt vatten och applicera på huvudet med massagerörelser.
 • Sådan tvättning åtföljs av lite obekväma känslor, men detta är normalt.
 • Alternativt kan du inte applicera senap med vatten på huvudet, men skölj håret i ett fat med utspädd senap.
 • Istället för vatten använder de växtbaserade avkok.

Bröd kan användas för att tvätta håret och bli av med mjäll

 • Ta två bitar rågbröd utan skorpa, smula i en skål.
 • Häll med varmt vatten och låt svälla.
 • Applicera våt på håret, gnugga rötterna.
 • Lämna i 20 minuter på håret eller massera i 5 minuter och skölj.

lera

 • Välj en kosmetisk lera som passar din hårtyp.
 • Två matskedar pulver häll varmt vatten och rör om.
 • Lägg till några droppar olja. Du kan eterisk.
 • Sprid shampoo över hårbotten.
 • Kasta i 20 minuter och skölj av efter 5 - vid viljan.
 • Skölj med citronsyrat vatten.

lut

Träaska - basluga

Den mest populära och miljövänliga rengöringsmedel.

 • Två tredjedelar av en fem-liters hink faller som en träaska, bättre än björk eller alder. Fyll med vatten och blanda.
 • Stort sopor plockas och kastas bort.
 • Insistera aska med vatten i tre dagar. Under denna tidsperiod i högsta delen förekommer lut. Det hällde rent i ett separat fartyg.
 • För att tvätta huvudet används det efter tillsats av 10 delar vatten.

slutsats

Hemlagad schampo - garant för välskötta hår

Alla hygienprodukter är inte dåliga. Det är bara nödvändigt att hitta det som passar dig direkt. Men när man använder naturläkemedel verkar effekten inte så snabbt som vi skulle vilja.

Några naturliga produkter måste användas i minst en månad, detta är specifikt den period som behövs för att bryta krullarna från skadliga kemiska tillsatser i köpta schampon.

Och om du är fast besluten att börja göra tvättmedel utan hjälp från andra, eller om du vill försöka vad det egentligen är, kommer videon i den här artikeln att hjälpa och stödja dig i detta generösa arbete.Nästa Artikel
Betygsätt de bästa schamponerna från naturliga ingredienser