Hur man gör hårljusare hemma


Det händer sällan att tjejer ordnar sin naturliga hårfärg. Blonda skönheter målar ofta curls i brunt eller svart för att se ljusa och uttrycksfulla, och brunetter drömmer om att bli av med en mörk nyans. Missfärgning av strängar med kemiska föreningar är ett ganska aggressivt förfarande, eftersom fler och fler kvinnor i den vackra halvan av mänskligheten vänder sig till folkmedicinska lösningar. De påverkar noggrannare nagelbandet och håraxeln, de hjälper till att bevara hälsan.

Tänk på recepten och funktionerna i deras ansökan för att få bra resultat.

Kärnan i förtydligande

För att göra mörkt hår lättare, använder mästarna i salongerna speciella kompositioner som tvättar det naturliga pigmentet. Klargöraren kan innehålla från 6 till 12% väteperoxid. Ju mörkare och hårdare strängarna, ju mer aggressiva de använda metoderna.

Brown curls påverkas lättast av aktiva ingredienser, men pulver används för att arbeta med tjockt svart hår, lätta upp till 8 ton eller mer. Skadorna från sådana produkter är mycket starka, och till och med en ny bild kommer inte att kunna uppmuntra dig.

Så får håret en ny nyans:

 • förstörelse av strukturen, eftersom hålrum bildas på platsen av utvattnade naturliga pigment;
 • sårbarhet och torrhet hos krullarna;
 • skada på hårsäckar;
 • sårbarhet för de negativa effekterna av yttre faktorer, eftersom trådarna blir porösa och lätta, förlorar deras elasticitet.

Förberedelser för förtydligande

Det är möjligt att färga håret en tändare med hjälp av folkmedicin med mindre skada. Det är dock värt att komma ihåg att eventuella förtydliganden, även mjuka och milda, kan störa balansen mellan näringsämnen och fukt inne i locken.

För att förhindra dessa fenomen kommer det att hjälpa till att förbereda proceduren korrekt. Färgning kan endast utföras om följande rekommendationer observeras inom tre veckor innan bilden ändras:

 • Det är strängt förbjudet att använda färgämnen, eftersom ljusets resultat inte kommer att vara ljusa guldkrullar, utan en oförutsägbar och otrevlig nyans, ner till blått och grönt.
 • vård av håret bör vara noggrannare - för sin intensiva näring behöver du använda oljebaserade masker och balsamer minst två gånger i veckan.
 • strykning, hårtork och curling läggs i den bortre rutan - du kan inte tillåta termisk skada på trådarna före ljussättning;
 • Makeup-styling kosmetika läggs också åt sidan - det har negativ inverkan på rötterna och hela kröllens längd, och om det finns kvar på håret, kan det gå in i en kemisk reaktion med lysande förening och ge ett oväntat resultat.
 • Tvätta inte håret varje dag - ett badprocedur för två dagar räcker för fet hår, varje tre eller fem dagar för normalt hår, en tvätt per vecka räcker för torrt hår.

Effektiva recept

I spargrisen av folklig visdom finns det många recept för lätta krullar. För några årtionden sedan kunde våra mormor och mödrar inte köpa högkvalitativ ljusfärgad färg - de producerade helt enkelt inte sådana produkter.

Toning utfördes med en mängd olika kompositioner, allt från livsmedelsprodukter till farmaceutiska preparat. Ofta var resultatet av experimenten misslyckad färgning, varefter håret länge inte kunde växa.

Vi kommer att lära oss hur du korrekt förbereder och använder hemmetoder så att du inte förstör frisyren och ger det ett nytt utseende.

Peroxidförtydligande

Väteperoxid är kanske en av de mest populära hemlagade blekningsprodukterna för lock. Du kan bara använda 3% av kompositionen - desto högre procentandel finns det mer sannolikhet att du bara brinner håret.

Innan färgning av mitt hår ska du noggrant kamma det för att göra skuggan enhetlig. I en spruta blandas vi i ett förhållande av 1: 1 hydroponic och vatten. Vi delar frisyren i separata strängar och behandlar dem växelvis med en spruta - först tillämpar vi kompositionen på rötterna, så flyttar vi till ändarna.

Omedelbart efter applicering av peroxiden, sug krullarna med en bomullssvamp som blötläggs i rent vatten. Det tar en halvtimme att vänta på resultatet. Använd en uppvärmd keps för att förbättra effekten av proceduren. Tvätta bort peroxiden med vatten med ett mildt schampo, använd en näringsmask i 30 minuter, torka det naturligt.

Denna metod är inte lämplig för att lätta mörkt långt hår. För att inte riskera håret, måla omedelbart med hjälp av peroxid bara tipsen.

För att göra detta måste du samla en hög svans och bearbeta kompositionen av den nedre delen av locken med hjälp av svamp. Du kan få en smidig övergång genom att öka arean av de behandlade trådarna med varje procedur.

Glitter och glans från citron

Citrusjuice är en naturlig syra som mjukare tvättar bort pigment än kemikalier. Hemrecept hjälper inte bara att göra strängarna en ton och en halv ljusare, men ger dem också glans, volym och elasticitet. Blanda i ett sprayflaska ett helt glas citronfrisjuice och en fjärdedel av ett glas vatten, blanda vätskan väl, låt den brygga i 5 minuter. Vi fördelar jämnt på rent hår, går ut på en promenad i solen i 1,5-2 timmar. Vid återvändande, tvätta av rester av produkten med en stor mängd schampo, applicera en närande mask och torka utan hårtork eller andra stylingapparater.

Du kan hålla sessioner i en månad en gång var tredje dag, men endast den första varar lång tid, resten - inte mer än 30 minuter.

Ägare av torra lås kan ta en balsam istället för vatten, de appliceras jämnt med en pensel och hålls under en plastlock och en uppvärmd keps.

Kamille tonic

Farmaceutiska kamilleblommor används som en del av många masker för att behandla, stärka lockor och ge dem lydnad. Hårda tjocka trådar av ljusbrun färg är idealiska för att göra produkten ljusare, de blir mjukare, skinnigare och överflödighet blir eliminerad.

Färgen efter proceduren är ljus och balanserad, ljusa honungsflöden ger frisyrens aristokrati.

På ett glas kokande vatten tar vi tre matskedar av torkade blommor, häll i en termos, lämna i fyra timmar, efter tillagning, filtrera genom gasbindning. Applicera på rent torrt hår, isolera med en plastlock och handduk, vänta en och en halv timme. Skölj med rent varmt vatten utan schampo, upprepa proceduren utan begränsningar, åtminstone varje dag.

Intressant att veta! Om du har torra livlösa krölar, lägg till en tesked glycerin till toniken. Sammansättningen reanimerar genast håret, men det måste tvättas av med schampo.

Förstärkt och ljusare med kanel

Kryddans gudomliga smak är inte det enda som det är högt uppskattat över hela världen. Naturliga komponenter som ingår i kanel stärker hårsäckar, stimulerar deras metaboliska processer och påskyndar tillväxten, ger glansig glans till lock.

Klargöraren är beredd från två matskedar flytande honung blandad med samma mängd varmt vatten, tre matskedar med kanel och balsam. Blanda ingredienserna noggrant tills en homogen massa, sätt på rena våta krusar, isolera huvudet i 2-3 timmar. Tvätta med schampo minst två gånger.

Efter att ha neutraliserat den röda nyansen efter proceduren, sköljs med vatten, surgjordes med äppelcidervinäger eller citronsaft (1 matsked per 1 liter vatten).

Receptet kan bara användas för att lätta upp den mörka basen. Om det appliceras på blont hår, kommer det att ge en rödaktig nyans.

Fördelarna med kefir

Mjölksyra som finns i kefir har en positiv effekt på tillståndet av trådarna och hårbotten. Det ljusar lite krullarna, tar bort överflödigt fett, reglerar talgkörtlarna och hjälper till att bekämpa våt mjäll.

Vi tar proceduren med produkten med högsta fetthalt, värmer upp till en behaglig temperatur, applicerar den på rent torrt hår, håll det varmt i 2-3 timmar, skölj med schampo. Vi använder kamilleavkok som en balsam.

För att lätta mycket mörkt hår, lägg till 1/3 kopp färsk citronsaft till ett glas kefir. Receptet kommer att bidra till att förändra hårets skugga, ge den styrka och naturlig skönhet.

Blekning med olivolja

Verktyget fungerar ganska långsamt, men ger fantastiska resultat. Med regelbunden användning får du friska, vackra krullar fyllda med glitter och energi.

För att förbereda masken behöver vi en matsked av torkade kamomillblommor, som vi häller i 0,5 koppar extra jungfruolja, insisterar i 12 timmar, och försiktigt filtreras genom gasbindning. Applicera på rena lite våta strängar och gå ut under den ljusa solen i 1,5 timmar. Skölj med mycket schampo, skölj med vatten med avkok av kamille eller försur med citron.

Funktioner av tvätten

Folk recept är olika försiktiga effekter, men i ett förfarande kommer de inte att låta dig hårda mer än 1 ton. Dessutom hjälper inte fonderna till att tvätta pigmenten från kemiska färger, om du bestämmer dig för att återvända till ditt naturliga utseende.

I en sådan situation är det bara en tvättning som behövs. Detta är ett rent salongförfarande som är strikt förbjudet hemma. Mästare använder ofta föreningar med syror som har en mild inverkan på håret.

Tvättningen kan vara ytlig om du behöver ta bort de olyckliga resultaten av tidigare färgning. Om målningen genomfördes under en lång tid och pigmenten hade tid att integrera i de djupare hårlagren, liksom med frekvent förhandsanvändning av färgfärger, appliceras en djup tvätt. Efter proceduren kommer du att återställa krullarna i minst 2 veckor, det är mycket möjligt att deras färg blir inte ganska estetisk, men du kommer att bli av med rester av gamla toner och kunna välja den lämpligaste nyansen.

Lita på tvätten endast till behöriga specialister, eftersom förfarandet kräver särskild kunskap och färdigheter. Välj endast beprövade professionella verktyg, som Estel, L'Oreal, Capus, etc.

Skötsel efter förtydligande

Även naturliga metoder för förtydligande kan orsaka skador på krullarna, göra dem torra, livlösa och tråkiga. För att förhindra att detta händer bör du ägna särskild uppmärksamhet åt vården av strängarna - använd speciella kosmetika och hemmetoder som återställer strukturen hos blekt hår.

Bäst av allt, om alla produkter är från samma linje, kommer de att komplettera och förbättra effekten av varandra. Dessutom följer expertråd:

 • Undvik långvarig exponering för sol och frost, UV-strålar och låga temperaturer torka ut strängarna;
 • använd termiskt skydd
 • Gå inte till bastur och simbassänger, om du är en platinablondin, klor negativt på krullarnas struktur och ändrar deras färg;
 • försök så lite som möjligt att använda en hårtork, strykjärn och hårgardiner;
 • Kamma ditt hår minst 4 gånger om dagen för att starta blodcirkulationen i hårbotten och stärka rötterna.

I slutet

Självklart lätta krullarna är ganska realistiska, för detta började även i forntida Egypten att uppfatta recept med naturliga ingredienser. Toppet av fondernas popularitet föll på renässansen, när rättvisa och rödhåriga damer slutade brinna på staven och den ljusa blonden fick status som en skönhetsstandard.

Moderna recept har samma grund som sina förfäder, men kvinnor har kunnat förbättra dem och komplettera dem med komponenter som ger lås noggrann vård.

Experimentera med hårfärger utan skada - Välj endast beprövade färgfärgsmetoder.

Hur man gör hårljusare: prisvärda och enkla recept hemma

Ofta hör vi från många kvinnor frågan - hur man gör hårljusare? Idag finns det många metoder för att göra detta i hemmet, utan att använda kemiska medel.

Denna artikel ger ett antal recept som hjälper till att ge ditt hår en ljusare färg.

Tips! Dessa recept kan användas av ägare av ljusa trådar, blondiner, rödhåriga och ljusbruna, eftersom de svarta färgerna bara kan tändas med hjälp av väteperoxid.

Det finns två sätt att lätta håret med egna händer:

 • specifik metod - med kemiska medel
 • Mjukt sätt - med traditionella medel.

Konstruktiva metoder för lättare hår

De flesta hårfärgerna, som säljs i butiker, tillhör de konstruktiva reagenserna, eftersom de innehåller antingen ammoniak eller väteperoxid. Sådana kemikalier fungerar inte bra på håret själv eller i hårbotten. Trots detta är färgprocessen mycket populär, så kemiska medel ger ett positivt resultat på kortast möjliga tid.

Kemiska medel kan delas in i tre kategorier:

Tips! Vid konstruktiva reagenser är det nödvändigt att följa alla säkerhetsåtgärder: Läs alla tips och strikt göra dem, genomföra förberedande tester för känslighet, applicera preparat på enskilda trådar eller hud.

Lightening med införandet av traditionella medel

Hur tänder håret hemma på ett icke-farligt sätt för deras tillstånd? Det finns många metoder för att lätta håret utan att använda kemiska preparat.

Sådana komponenter kan användas:

 • naturlig honung;
 • avkok av kamilleväxter farmaceutiska;
 • calendula decoction;
 • te löv;
 • citronsaft;
 • henna;
 • rabarberrot.

Lightening med honung, citronsaft, kamilleavkokning

Hur man gör håret en tändare med införandet av dessa verktyg? Införandet av ovanstående ingredienser i sin rena form kommer att bidra till att markera strängarna med endast 1 ton, för att uppnå ett effektivare resultat måste du vara tålamod. Effektiviteten hos sådana metoder ligger i deras frekventa användning (sköljning med örtteck och citronsaft) och varaktighet (användning av honung).

Honungsljus

Metoden för lättnad med naturlig honung är lätt, men det kräver speciellt tålamod. Det är bättre att använda damerna med en ljus eller ljus blond färg. För denna metod rekommenderas att använda akacia honung.

Brightening med naturlig honung

Abstrakt honungsförklaring

 1. Tvätta huvudet med daglig shampoo blandat med en tredje tsk soda, skölj väl och torka med en handduk. Använd balsam rekommenderas inte.
 2. Förvärm naturlig vattnig honung (inte i en mikrovågsugn, eftersom användbara egenskaper går förlorade) och applicera det måttligt med en kam över hela hårets längd, från rot till spets.
 3. Massera hårbotten.
 4. Täck huvudet med en film och linda en handduk för att förhindra flödet av honung på nacke och kropp.
 5. Blöt honungsmasken i ca 10 timmar (det är därför bättre att göra detta före sänggåendet).
 6. Efter 10 timmar skölj huvudet med lite varmt vatten och tvätta med schampo.
 7. Skölj avkokning av kamomill eller vatten med tillsats av citronsaft.

Före och efter införandet av honung

Tips! När du lägger en honungsmask ska du försöka att inte överhettas på huvudet, eftersom det kommer att sakta ner processen för utsöndring av ett ämne som hjälper till att klargöra.

Lightening avkok av kamille

I 0,5 liter kokande vatten tillsättes en matsked kamilleväxter och nässlor, koka i 10-15 minuter och smälta sedan i ytterligare 20 minuter. Applicera lösningen noggrant på tvättat hår och linda ihop med plastfolie. En timme senare, skölj med en ren bouillon av kamomill (häll två matskedar av kamomillplantor med kokande vatten och låt i ca 15 minuter).

Införande av avkok av kamomillblommor, före och efter introduktion

Citron Lightening

Hur man gör mörkt hår lättare med citron? Du måste använda hans saft. För tillverkning av verktyg måste man pressa saften från 2 citroner och späd den i en liter vatten.

Applicera sedan lösningen på det tvättade våta håret och torka det naturligt, utan att ha en hårtork. Denna vätska kan användas en gång om dagen, det är ofarligt och ger möjlighet att bli av med problemet, som mjäll och göra ditt hår vakent och glänsande.

Foto - ljusande citronsaft före och efter

Henna lightening

Henna är en läkande substans som inte läcker in i hårstrukturen, men gör en skyddande film och flätor, vilket gör håret skimt, tjockt och välkamrat. Dessutom har detta verktyg en positiv effekt på hårväxten.

Henna på blont hår kan ge dem en något orange färg, så du borde lägga den i små mängder av växtbaserade konsistens. Mättad rödaktig färg erhålls om håret har ljusbrun och ljus färg.

Henna Flashing

Lighting decoction av rabarber

För tillverkning av Rabarberdekok, behöver du två glas torra eller nyklippta stjälkar, hugga Rabarberbladet, lägg till en kopp krossade rötter och en halv liter torrt vitt vin. Du kan inte använda rabarberrötter och byta vin med kokande vatten.

Koka upp alla ingredienser tills halva avdunstning, sedan kallt, spänning och måttligt applicera på hår (1 timme), linda i cellofan. Denna metod hjälper till att klargöra lite strängar och ge ett litet askfärgschema.

Lightening med kefir med citronsaft

En säker metod är införandet av konsistensen av yoghurt med låg fetthalt och citronsaft, det hjälper inte bara att lätta håret med två toner utan också för att påskynda tillväxten, stärka strukturen. För att göra en mask, måste du blanda två matskedar brandy eller vodka, 50 gram magerfett, ett ägg, halv citronsaft och två teskedar schampo.

Slå alla ingredienser med en gaffel eller en visp och applicera på torrt hår, sprida sig över hela längden. Slå i cellofan och linda ihop med en handduk. Graden av lättnad med denna metod beror på tiden, ju längre masken är på håret desto ljusare blir färgen. Ett bra alternativ är att behålla denna mask hela natten, efter det behöver du tvätta den och applicera balsam.

slutsats

Lättare hår kan vara en mängd olika metoder, följa vissa regler och följa de skisserade recepten. I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Ljusblont hår - det finns ingen gräns för perfektion

Blont hår är standarden för skönhet och femininitet. Ägare av naturliga blonda krullar är väldigt få, och den här trollens magi är obegränsad. Blond är ung, ger håret en speciell charm, showiness. Idag söker många tjejer att hitta det perfekta sättet att lätta håret. Men här uppstår en naturlig fråga. Vad är det perfekta sättet att lätta de blonda krullarna och existerar det verkligen? Vi kommer att försöka svara på det i den här översynen.

rekommendationer

Varje skönhet vill bli blondin utan att skada håret utan att använda de dyra tjänsterna av professionella frisyrer. Denna önskan är möjlig. Använd de välkända folkmaskarna under lång tid. Detta tillvägagångssätt är särskilt relevant för naturliga blonda skönheter. I det här fallet ökar möjligheterna att bli en fantastisk blondin och erövra mäns hjärtan med änglalusta synpunkter.

Lightening blond curls är en enkel uppgift. Här är det viktigt att inte fokusera på valet av den slutgiltiga nyansen, utan på valet av medel som kan orsaka minimal skada.

Ägare av ljusblonda trådar kan bli blondiner bokstavligen efter den första färgen. Förtydligandeförfarandet tar inte mycket tid. Och en utmärkt nyans kan erhållas även med hjälp av folkmaskar. Men det finns vissa subtiliteter och nyanser som bör betraktas som skönhetshåriga skönheter. Försök att noggrant följa rekommendationerna från professionella frisör stylister. Då garanteras det utmärkta resultatet från arbetet.

Här är några tips:

 1. Ljusa naturliga lock har en tunn, ömtålig struktur. Under kemisk färgning blir de torra, livlösa. Bara en väg ut - använd färger som inte innehåller ammoniak. Pre-select masker, balms som gör att du kan behålla det skönhet, friska hårets utseende.
 2. Blont blir inte missfärgat. Färg på denna nyans faller enkelt och enkelt.
 3. Föredrar färgämnen av kända världen märken. Ledande företag bryr sig om rykte genom att noggrant övervaka produktkvaliteten.
 4. Ljusa tjejer behöver inte applicera färg. Använd toniken, vi analyserade frågan i detalj: är det möjligt att lätta håret med tonic? Det kommer inte att skada krullarna, kommer att ge en hälsosam glans, silkiness. Tint shampoos, masker kan användas kontinuerligt. Håret kommer alltid att ha önskad nyans, förbli frisk, lydig, välskött.
 5. Efter appliceringen täcker inte läkemedlet ditt huvud med en plastpåse. Du kan brinna lockar, skada hårbotten.
 6. Passar en annan färgfärg. Välj ask, sandig, gyllene, nutty blond. Någon av dem kommer att se bra ut, perfekt kompletterar utseendet.

Kom ihåg! Vita trådar behöver konstant användning av reparation, skyddsmaskar. Använd helande balm, förbered dig själv hemma. Kompositionerna är näringsrika, naturliga, fullständigt ofarliga.

Hur tänder brunt hår hemma?

De är lätta att måla. Enligt experter är det inte nödvändigt att använda kemikalier för att ge önskad nyans. Var uppmärksam på de populära recepten för förtydligande, tidtestad. Få ett vackert, ljust hårhår, vilket ger tråden en hälsosam utseende, vilket förbättrar situationen avsevärt. För naturlig blond skönhet är detta föremål väldigt viktigt.

Sätt att lätta brunt hår

Nedan följer några populära sätt att uppnå bra resultat:

 1. Lightening daisy. Denna metod anses vara en klassiker. Den används av tjejer över hela världen från antiken till nutiden. Kamille - en växt som kan missfärga trådar av flera toner. För att förbereda ett underbart verktyg behöver du två matskedar av kamomillblommor, ett glas kokande vatten. Fyll gräset med vatten, koka upp det. Lämna lösningen i femton minuter. Kall, stam. Applicera på tvättat vått hår. Efter applicering tvättas den inte av.
 2. Citron Lightening. Kom ihåg att citronsyra torkar lockar, använd den försiktigt. Perfekt för fettigt hår. Strängar lyser några nyanser. Det finns många recept med citron. Det enklaste - skära citronen i skivor, häll kokande vatten över det. Låt buljongen stå i flera timmar. Skölj håret med citronvatten. Förfarandet utförs flera gånger. Du kommer att få lättare krullar. Denna metod för förtydligande bör inte väljas för tjejer med torra, spröda, glesa strängar.

Utöver ovanstående verktyg kan noteras effektiviteten av kefir mask, honung, kanel. Nästan alla ingredienser finns i köket, de är billiga. Alla metoder beskrivs i detalj i avsnittet lättare hår med folkmedicinska lösningar.

Videosalm för kraftig blont hår:

Shampoo för att lätta brunt hår

Du kan uppnå bra resultat utan att använda aggressiva färgämnen. Ett bra alternativ till färger är ett lysande schampo.

Idag erbjuder många kända kosmetiska företag inte bara schampon-tonic, men också en hel rad produkter med färgningseffekt. Det kan vara balm, balsam, masker, emulsioner. Alla produkter missfärga hår i flera nyanser, ge dem glans, silke, hälsosam utseende.

Tack vare ett stort utbud av val kan skönhetshåriga skönhetsmedel få en skön blond för en varm blond. Allt beror på personliga önskemål och preferenser. Ett exempel är Estelle-samlingen för blondiner. Efter färgning kommer strängarna att ha ett oändligt utseende.

Tonics innehåller inte väteperoxid, ammoniak i dess sammansättning. De bryter inte hårets struktur och täcker det. Lätt att applicera hemma. Procedurens varaktighet överstiger inte tjugo minuter. Kombinationen av toning shampoo med en mask - en garanti för utmärkt resultat.

Ljust brunt hår utan yellowness

Trots enkel procedur är det några brister som borde vara kända innan arbetet påbörjas. Den största nackdelen är utseendet på oönskad yellowness på strängarna. En mindre nyans, men det kan helt förstöra resultatet av färgning, liksom utseendet på någon tjej. Blondiner med gula, brinnna lockar ser dåligt ut. Varje tjej vill att den gula färgen inte visas under färgningsprocessen.

Låt oss se hur yellowness kommer från när lätta blonda krullarna. Det finns två pigment som är ansvariga för den naturliga färgen: eumelanin, pheomelanin. Anslutande med varandra bildar de en mängd olika färger. Om du planerar att bli ljusare än din naturliga nyans, måste du bli av med mörka pigment. För att göra detta, blekning eller missfärgning.

Färgämnen kan inte förstöra pigmenten från första gången. Som ett resultat blir ljusskärmen oönskad yellowness. Professionella mästare tar hänsyn till detta faktum när man arbetar med blondiner.

För att undvika en sådan händelseförändring, måste du förstärka krullarna. Därefter kan du måla dem med speciella färgämnen. För ägare av blonda trådar är detta tillvägagångssätt oönskat. De bör utföra flera fläckar med mjuka färger och observera ett visst tidsintervall mellan förfarandena.

Tips! Experter rekommenderar att du avlägsnar de gulnande toningsschamponerna. De kan användas omedelbart efter färgningsproceduren.

Dessutom är schampon inte bara ofarligt för håret, men också att ge krusarna en hälsosam utseende. Toning varaktighet är obegränsat. Shampoo kan användas i flera år utan rädsla för skada på håret. Tillverkare ständigt förbättrar sina produkter, vilket gör dem bättre och säkrare. Detta har en positiv effekt på låsens tillstånd.

Lightening ledde till gulnande och sprött hår? Följande artiklar på vår sida kan vara användbara för dig:

Video workshop hur man målar i en ljus färg utan yellowness:

Om belysning görs i salongen, blandar professionella frisörer flera olika nyanser tillsammans. Denna metod förhindrar bildandet av yellowness. Låt oss få en intressant färg. Du kan lägga till kompositionen av en liten rosa eller aska färgämne. Professionella frisörer stylister observera vissa proportioner. Upprepa inte hemma själv.

Sammanfattningsvis är det värt att notera att blonda flickor noggrant ska följa experternas råd. Detta kommer att få önskad nyans och hålla håret friskt, strålande, slående vackert.

Hur man gör hårljusare hemma?

Olga Drozdova

En konstnär som inte svävar i molnen, men skickligt gör sitt arbete.

Att lätta håret utan att spendera mycket pengar är en frestande idé. Vi berättar varför det inte är nödvändigt att köpa färg i närmaste stormarknad och hur man gör dem lite lättare utan att håret skadas.

Naturligt hår

Kastanjebrunt hår, tyvärr, kan inte tändas till vete nyanser utan användning av färgämne. Och färgning, särskilt med missfärgning, är en rent professionell uppgift, som endast en salongmästare kan göra. Endast han kan korrekt bestämma tonnivån och skuggriktningen, förstå hur och hur mycket hår ska tändas och vilken formel som ska användas.

Blondirovanie hemma - generellt en stor risk för hår! Detta gäller deras tillstånd och resultatet av färgning. Naturligtvis går recept om naturlig hårljus med lökskalar och citronsaft runt på webben, men vi insisterar: de är inte bara värdelösa, men de kan vara skadliga! Till exempel citronsaft, även om det bidrar till att bränna hår i solen, men skadar dem allvarligt.

Därför rekommenderar stylister att använda speciella sprayer hemma: Hårfärgen kommer inte att förändras radikalt, men det kommer att lysa med några få toner. Och om du vill göra en naturlig hårfärg lite kallare, använd sedan toning lila vård!

Färgat hår

Om du färgade ditt hår och färgen visade sig vara för mörk, var inte avskräckt! Omedelbart efter färgning, speciellt om håret tidigare har blivit ljus eller missfärgat, kommer tonen alltid att bli ljusare och över tiden förlorar mättnaden. Så, du kommer bara se slutresultatet om några dagar. Om du vill påskynda denna process, använd hårmaskor med högt innehåll av oljor - de kan delvis tvätta det artificiella pigmentet och håret blir lättare.

"Om färgen visar sig vara mörkare än nödvändigt, tvättar mästaren sitt hår med ett speciellt djuprengöringsschampo. Du kan använda den hemma, men kom ihåg att det torkar håret mycket starkt. "

Anthony Diaz

"Om blondinen när toning har blivit lite mörkare än hon ville, är det enda som hon kan göra utan att håret skadas att" trycka ut "det konstgjorda pigmentet från håret med oljig vård. Om det finns en mask mättad med oljor hemma kan du applicera den i 15-20 minuter och upprepa varje dag i tre dagar i rad. "

Irina Zhokhova

Det verkar som ett fel har inträffat. Försök igen senare.

Hur man gör hårljus utan färg

Hur lättar håret hemma snabbt och utan skada. Recept för att lätta håret hemma, videor och foton

Är du redo att gå för obehagliga, skadliga, dyra och farliga klargörande förfaranden för att du vill bli lite attraktivare? Eller välj mer mjuka alternativ för blonding? Det finns två alternativ för lätta: gå till frisören eller självfärgning hemma. Hur tänder håret hemma, vi överväger nu.

Hur tänder håret hemma i 1-2 toner

Användningen av naturliga färgämnen baserade på citron, kamille, kefir gör det möjligt för ägarna av ljusblont och rött hår att bli lättare med 1-2 toner. Radikal blond att uppnå fungerar inte, men håret ser naturligt och friskt ut. Naturlighet är nu på mode, så vi rekommenderar att du uppmärksammar naturliga färgämnen.

Hur man lyser upp med professionella verktyg hemma

Professionella verktyg som används i frisör, mycket effektivare målarfärger. Köp sådana medel är inte svårt. Det är viktigt att välja ett lämpligt verktyg som kommer att färga håret i önskad nyans och samtidigt vara försiktig med håret.

Vi rekommenderar dig att göra detta:

 • Få några prov på professionella färger och prova på en liten strand. För högkvalitativ färg och bedömning är det bättre att avbryta ordern.
 • Förutom att bedöma skuggan kan den här teststrängen göra det möjligt att bedöma färgens hållbarhet: tvätta och torka strängen efter färgning, och om skuggan förändras signifikant är det bättre att välja en mer resistent kemikalie.
 • Om det är nödvändigt att lätta på en gång med 4-5 toner och mer, bör denna procedur utföras i flera steg, resultatet blir mycket bättre.
 • Om det finns tvivel om självfärgning, är det bättre att överlämna proceduren till en professionell.

Hur man lättar håret hemma med hjälp av folkmedicinska lösningar

Hemfärg utan peroxid

 • Calendula, kamille (blommor) - 1 msk. l.
 • Äppelvinäger - 500 gram
 • Rabarberrot - 2 msk. l.
 • Citron - 4 st
 • Honung - 3 msk. l.
 1. Krossa rabarbern, fyll den med ättika, koka den.
 2. När det kokar, koka ytterligare en kvart i timmen över låg värme.
 3. Ta två citroner och pressa saften ut ur dem.
 4. Tillsätt citronsaft, kamomill och kalendula till avkoket. Koka i några minuter.
 5. Efter kylvätskestammen.
 6. Kram saften från de återstående citronerna, blanda med honung, lägg till buljongen.
 1. Om hårfärgen behöver ändras med 1-2 nyanser, en artikel. l. avkok lös upp i 200 gram vatten och skölj håret i det efter tvätt.
 2. För stark färgning, skölj håret med rent avkok, torka av färgen efter en halvtimme.

Den önskade färgen kommer att hålla en vecka, så du måste färga håret varje gång innan du tvätter håret. Buljongen lagras i kylskåpet i flera veckor.

Peroxidmedel

 • Väteperoxid 30% - 50 gram
 • Vatten - 300 gram
 • Kamille - 100 gram
 1. Sätt vatten på elden, koka, tillsätt kamille.
 2. Låt buljongen infusera i 20-30 minuter.
 3. Efter kylning, spänning, häll peroxid.
 1. Innan du tvättar huvudet, applicera avkoket mot håret, lindra sträckavslutningen.
 2. Tvätta av masken om en halvtimme.
 3. Därefter tvätta håret med vanligt schampo.

Glycerinlösning

 • Glycerin - 50 gram
 • Kamille - 150 gram
 • Vatten - 500 gram
 1. Sätt vattnet på elden, koka och tillsätt kamomill.
 2. Låt buljongen infilera i en halvtimme.
 3. Efter kylbelastning tillsätt glycerin.
 1. Innan du tvättar huvudet, applicera avkoket mot håret, lindra sträckavslutningen.
 2. Tvätta av masken efter 45 minuter.
 3. Därefter tvätta håret med schampo, som vanligt.

Citron Lightening

 • Juice av en citron
 • 1: 1 vatten med citronsaft
 • Kram citronsaft, späd det med samma mängd vatten.
 1. Skölj håret innan du tvättar håret, applicera en blandning av citronsaft på den.
 2. Håll masken i 15 till 30 minuter.
 3. Torka därefter håret med vatten (temperatur 35 grader).

Den resulterande färgen beror på hur länge proceduren löper - ju längre du håller masken, desto lättare blir håret. Förutom att bli lättare, kommer masken att göra håret mer glänsande.

Förfarandet är lämpligt för tjejer med tjockt ljusbrunt och mörkt brunt hår. För torrt hår är denna färgmetod farlig - det är troligt att de kommer att torka ut och bli sköra.

Lightening med honung och kanel

 • Honung - 50 gram
 • Kanel - 50 gram
 • Luftkonditionering - 100 gram
 • Gör en blandning av alla ingredienser.
 1. Applicera masken på det tvättade våta håret längs hela längden, det är inte nödvändigt att gnugga det i huden.
 2. Lämna masken under filmen i en halvtimme, linda huvudet med en varm scarf.
 3. Efter en halvtimme, ta bort halsduken, lämna masken på håret i ytterligare 2 timmar.

Efter en behandling kommer håret att lysas i minst en ton. För ytterligare färgförändringar rekommenderas att du utför proceduren flera gånger. Förutom lättnad ger masken hårglans och styrka.

Hur man lättar håret med kanel, kan du se i videon.

 • Kefir - 100 gram
 • Äggula - 2 stycken
 • Cognac - 60 gram
 • Citron - halv
 • Balsam (vårdprodukt) - 20 gram
 • Gör en blandning av alla ingredienser.
 1. Applicera blandningen i ditt hår.
 2. Wrap ett huvud med en film och linda en handduk över toppen.
 3. Det är lämpligt att lämna masken hela natten, åtminstone sju till åtta timmar.
 4. Efter denna period tvättar du av masken med hårbalsam.

Kefir masken lyser inte bara håret utan förbättrar även deras utseende.

Lightening avkok av kamille

 • Kamilleblommor - 30 gram
 • Vatten - 250 gram
 • Koka vattnet, häll kokande vatten över blommorna, kyla och spänna. Infusionen lagras inte mer än en dag.
 • Tvätta huvudet, skölj det med avkok av kamomill, skölj inte av masken.

Förfarandet kommer att lätta håret med flera toner i fem procedurer. Kamillebelysning anses vara det säkraste och mest effektiva sättet att lätta på.

Som du redan förstod, lyser håret starkt ut med hjälp av professionella verktyg eller väteperoxid, men dessa metoder för färgning är skadliga för håret. Men för brinnande brunetter och brunhåriga kvinnor finns det ingen väg ut - endast 8 toner kommer att visa sig lysa upp. Om håret är rödaktigt eller mörkt blont, finns det en alternativ lösning - tändning med naturliga färgämnen som är ofarliga för hälsan.

Under varje färgningsprocedur finns det risk för att håret förstörs eller färgas i en oönskad färg. Även erfarna hantverkare i dyra salonger kan göra misstag. Men tänder ditt hår själv hemma, du kan själv styra denna process och göra några anpassningar till det och titta på resultatet.

Försök, ändra och försök att använda endast sådana medel för att förtydliga, vilket inte kommer att orsaka håret mycket skada.

Hur tänder håret på 2 toner: kan det bli gjort hemma?

Inte alltid för att lätta håret för ett par toner är det nödvändigt att springa till frisören. Ibland räcker det bara för att försöka prova folkmord. Till exempel är det ganska möjligt att tända håret 2 toner och kamille avkok eller kefir. Läs mer om detta nedan.

Arsenal av folkmekanismer

Bland icke-professionella metoder för lättare hår består följande i två toner: förtydligande med citron (citronsaft), med vin och rabarber, med kefir, kamille, honung, kanel, väteperoxid och till och med glycerin.

Varje typ av hår passar deras folkläkemedel. Så, brunetter är inte meningsfullt att försöka dramatiskt tända upp med kamomill eller honung, och blondiner får inte komma kefir och kanel.

Frisör tips

Professionella rekommenderas att följa vissa regler, om du utför en förtydligande hemma. Så du kan undvika vissa misstag och inte bli besviken i det slutliga resultatet.

1) Mörkt hår är svårt att lätta, så ta mycket tålamod och några sessioner av denna procedur.

2) Med frekventa förtydliganden påverkas hårfolliklarna hårt, så denna procedur bör inte göras varje vecka.

3) Våt hår blir lättare.

4) Den ursprungliga hårfärgen har stor inverkan på resultatet. Så rött hår lyser det värsta på grund av det starka pigmentet, men grått hår lyser utan hjälp av en professionell är nästan omöjligt.

5) Det är omöjligt att gå till poolen med blekt hår samma dag, eftersom vatten desinficeras där med hjälp av speciella kemikalier som kan orsaka blå eller grönt hår.

6) Det är oönskade att göra en perm på blekt hår, eftersom detta kan ytterligare uttömma redan försvagat hår.

7) Tunt hår är bättre förstärkt med masker, så att ljusprocessen kommer att passera med minsta skada på håret.

Topp 5 phyto-klargörare

Här är en kort lista - de fem mest populära phyto-brightenersna, det vill säga, innehåller inte kemikalier. Väteperoxid ingår inte i denna lista, eftersom den trots dess popularitet fortfarande verkar på håret ganska aggressivt och ibland till och med "brinner igenom" lockar.

citron

En av de starkaste fytostimulanterna är citron. Det är bra för att lätta både mörkt och blont hår. Och inte bara ren citronsaft lyser håret utan också citronolja. Flickan under smeknamnet MaliSHka89 utnyttjade det för förtydligande. Här är vad hon skriver på forumet:

"Jag hörde mycket om citronfärgning hår bra, men av någon anledning vågade jag inte försöka. Därför försökte först den essentiella oljan av citron. Överraskande kan de också lätta sitt hår. Det finns två sätt jag försökte.

Den första tillsats av citronolja till schampo, den andra - gjorde en mask med tillsats av kefir, kokosnöt och linfröolja, mangoolja och kanel. Jag håller denna mask i kylskåpet och applicerar det med jämna mellanrum på torrt hår. Jag brukar hålla den i 2-3 timmar och tvätta den sedan. Resultatet kan ses nedan på bilden före och efter proceduren. "

Här är andra exempel på citronförtydligande:

Hår kan klargöras och andra folkmedicin, såsom honung. Experter tror att det verkar på håret som väteperoxid, men inte så aggressivt. Innan hon appliceras, tvättas håret vanligen med schampo med en nypa läsk.

Uppvärmd honung appliceras som en pasty mask över hela längden av håret och vänster hela natten. På morgonen tvätta av med varmt vatten, upprepa proceduren 2-3 gånger. Maskens huvudsakliga nackdel är maskens klibbiga konsistens och dess möjliga kurs. Ljuseffekten är inte märkbar omedelbart, men efter några dagar.

Här är exempel på bilder före och efter lätta hår med honung:

kefir

Bara mörkt hår kan vara en stor ljusare kefir. Speciellt eftersom denna produkt inte kräver speciell förberedelse för masken. Häll helt innehållet i flaskan i en skål och använd försiktigt kefirblandningen till håret. Gå med en sådan mask i 2 timmar och tvätta sedan av den.

Här är exempel på att använda kefir:

kanel

Inte illa du kan lätta ditt hår med kanel. Det är sant att detta kommer att kräva en extra ingrediens - vilken kosmetisk balsammask. I det måste du lägga till en nypa kanelpulver och applicera på fuktigt hår. Att gå med en sådan komposition på håret från 2 till 4 timmar, och tvätta sedan av. Håret lyser, men bara efter 3-4 regelbundna sessioner.

Olivolja

Om en kvinna har svartfärgat hår, blir det inte så lätt att tända det. Detta problem ställdes inför användaren Natalia.

Hon skriver: "Jag bestämde mig för att måla mig i absolut svart. Före detta, lite tonat hår med henna. Hon applicerade färgen själv, hemma, och precis en vecka var allt bra. Då insåg jag att brunetten inte är min. Inte min karaktär.

Jag bestämde mig för att snabbt lysa upp. Tyvärr visade detta sig vara ett problem: I salonerna erbjöds jag lättare med dyra och aggressiva noga hårprodukter, och några vägrade helt och hållet efter att ha läst om henna. Det finns inget att göra, jag bestämde mig för att ta bort den svarta färgen från håret själv. Vänd sig till folkmedicinska lösningar.

Jag fick hjälp av följande: olivolja och klyftaolja, läsk och tvåltvål. Jag applicerade oljor längs hela längden på håret och tvättade det och applicerade soda längs hårets längd och tvättade av det efter 15 minuter. Dessa medel förstärkte bara mitt hår, så jag försökte tvätta mitt hår med tvål.

Så, efter några månader med alternerande oljor, läsk och tvätttvål, fick jag en fin kastanj hårfärg. "

Här är exempel på ljusare svartfärgat hår med folkmekanismer:

video

Snälla berätta för mig hur man gör hårljus utan hårfärg.

Larisa Litvinova

Hur man tänder håret utan färg, med hjälp av honung. Recept nummer 1.

Håret måste först tvättas med schampo blandat med en nypa salt för att mjuka det. Balsam behöver inte appliceras, bara torka håret med en handduk och gnugga honung i dem, bäst av allt, om det är akacia. Om håret är långt och tjockt, kan honung behöva en hel del. Under tiden är det inte nödvändigt att täcka huvudet med en cellofanlock, som vanligtvis görs för att accelerera reaktionen. När det gäller honung kommer reaktionen bara att sakta ner. Att klibbigt hår stör inte, du kan täcka dem med en tunn halsduk. I denna form bör det finnas minst 10 timmar, varefter honungen kan tvättas bort. Ljuseffekten uppnås genom att extrahera från honungen en speciell substans, som liknar peroxid, bara mer försiktigt uppträder på håret. Masken med honung lyser inte bara håret utan tvättar också bort pigmentet av färger som du kan måla i tidigare. Så färgen blir jämnare, och håret blir mjukt och silkeslen.

Hur tänder håret utan färg. Recept nummer 2.

Du kan göra utan färg och lätta håret med följande komponenter: du behöver halva liter ättika, fyra citroner, 20 g torrkamille, 20 g kalendula, 30 g rabarberrot, 50 g akacihonung, 4 citroner och 50 g alkohol.

Rabarber häll ättika och sätt i en lugn eld i ca 10 minuter. Efter att ha tillsatt kalendula, kamille och juice av två citroner. Allt detta kokar fortfarande i fem minuter. Efter att stänga locket och låt blandningen svalna. När kyla, lägg till mer citronsaft, alkohol och honung.

Om du vill ha en liten ljuseffekt, lös en sked av blandningen i en liter vatten och skölj håret efter tvätt. För mer starkt förtydligande, applicera blandningen på ditt hår och lämna det i en halvtimme. Och här är ett annat recept gillat
Så komponentdelarna:
- cognac eller vodka - två matskedar;
- ett ägg;
- kefir - 30-50 gram;
- ½ citronsaft;
- schampo - en tesked.
Den resulterande kompositionen ska vara tillräcklig för hår av medellängd.
Ingredienserna placeras i en kopp och piskad med en gaffel, varefter den resulterande massan appliceras på torrt hår och fördelas genom massering av rörelser genom håret.
Wrap huvudet med en handduk och sätt på en polyetenlock för duschen.
Det är möjligt att lämna en sådan mask på håret även för hela natten, men mindre är möjligt. Från varaktigheten av dess användning beror på graden av lätta hår.
Efter sköljning kommer det att vara bra att applicera den vanliga balsammen.

Hur gör man mörkt brunt hår lite lättare, eller är det säkert att missfärga?

älskar

Om du har mörkt hår blir det lättare med ton eller halvton. Jag har försökt att uppnå detta sedan 20 år, men tyvärr. Jag gick verkligen halm färg hår, och jag var mörk - ljusbrun. Nu, tyvärr, jag målar i en sådan färg, men först lätta all håret i en färg. Självklart kan jag inte utan hårbalsam, men ingen professionell färgämne, förutom ljusare, ger dig önskad effekt. Endast i två steg. Förresten, du kan alltid återställa din färg, men gradvis kommer det gamla håret sakta skära av sig. Generellt produceras en bra effekt genom att lyfta fram, en del av håret kommer att vara lätt och den totala effekten blir ganska bra, även om det är samma blekning.

Hur tänder håret hemma

Vill du betona din naturliga blonda eller lätta det mörka håret? Ljushår hemma kommer att vara ett billigt och hälsosamt alternativ till salongprocedurer.

Förtydligande av väteperoxid

Väteperoxid - det billigaste och prisvärda sättet att lätta håret. Men det är omöjligt att använda det på ett kontinuerligt sätt - även en utspädd blandning kan helt förstöra folliklarna och orsaka att trådarna faller ut.

För förtydligande behövs:

 • Peroxid 3% (inte mer!) - 1 fl.;
 • kamma;
 • Sprayflaska (ren och torr) eller bomullspinne;
 • Krabbor eller klämmor;
 • handskar;
 • Gamla kläder;
 • Shampoo och balsam.

Gå till proceduren:

 1. Jag tvätta mitt hår med schampo och kamma det bra, annars kommer hårfärgen i knutarna att vara väldigt annorlunda. För mycket fuktig våt handduk.
 2. Vi klär på gamla kläder, eftersom verktyget förstör tyget. Händer skyddar handskar.
 3. Fyll flaskan med väteperoxid. Den kan spädas med vatten (1: 1) eller användas rent. Det är bättre att testa verktyget på en tunn strand och fortsätt sedan till resten av håret.
 4. För att lätta hela huvudet, dela håret i sektioner, säkra det med krabbor. Alternativt spraya peroxid på strängarna från rot till spets eller torka dem med en fuktig bomullssvamp. Om du vill lätta en del av håret, behandla bara med agenten de nödvändiga strängarna.
 5. Vi lämnar peroxid i 40-60 minuter - ju mörkare håret desto längre tar det. Efter ungefär en halvtimma, tvätta av blandningen med flera trådar och kontrollera resultatet. Om det under förfarandet finns obehagliga känslor, skölj omedelbart tenn och torka av kompositionen.
 6. Tvätta av peroxiden från håret med varmt vatten. Vi applicerar en balsam på dem i minst 30 minuter.

Väteperoxid tänds inte i ett snål, du kan behöva flera procedurer. Upprepa en session varannan dag eller dagligen, beroende på strängarnas tillstånd. Förresten kommer den termiska effekten att accelerera dina resultat, så du kan använda en hårtork eller sitta i solen. I det första fallet samlas strängarna i ett bunt och döljs under en folielock. När du värmer folien med en hårtork, rör den från sida till sida i 15 minuter. I det andra - kamma bara håret med en kam.

Förtydligande av väteperoxid (före och efter)

Citron - det bästa brightener

Ett annat effektivt verktyg som gör att du blir lättare utan att håret skadas. Citronsyra lyser pigmentet och gör håret glans.

Folk kosmetologi erbjuder två recept:

Recept nummer 1 - för torr typ:

 • Luftkonditionering - ¼ kopp;
 • Nypressad citronsaft (ca 4 st.) - 1 kopp.

Recept nummer 2 - för normal typ

 • Varmt vatten - ¼ kopp;
 • Nypressad citronsaft - 1 glas.

Gå till proceduren:

 1. Häll citronsaft i en behållare med en spray eller en ren skål. Häll i vatten eller balsam och skaka. Lägg åt sidan i 15 minuter.
 2. Applicera kompositionen i håret med en bomullssvamp, spray eller pensel för färgning (perfekt för luftkonditionering).
 3. Efter att ha bearbetat alla strängar, sitta ner någonstans i solen i så mycket som 2 timmar.
 4. Mitt huvud med schampo sätter vi balsam.
 5. Förklaringen (ytterligare 30 minuter) kan genomföras omedelbart eller nästa dag. Resultatet kommer bara att visas efter 2-4 veckor.

Medicinsk kamilleblekning

Hur lättar du håret för att inte bara förstöra ditt favorithår, utan också att dra nytta av henne? Naturligtvis, tusensköna! Vi erbjuder dig några effektiva och ofarliga recept.

 • Kamille - 30 g.
 • Juice 0,5 citron - om så önskas;
 • Vatten - 250 ml.

Gå till proceduren:

 1. Fyll kamille med kokande vatten, låt svalna och filtrera genom gasbindning.
 2. Mitt huvud
 3. Skölj håret med kamillextrakt och låt det torka.

För förtydligande behövs:

Gå till proceduren:

 1. Falla i sömn kamille i en termos.
 2. Fyll blommorna med kokande vatten.
 3. Insistera 4-5 timmar.
 4. Filtrera genom cheesecloth.
 5. Vi suger håret med infusion, vi sätter på huvudet med en film och lämnar i 60 minuter.
 6. Skölj med rent vatten.

Kamille med glycerin - för torr typ

 • Kamille - 2 Tors. l.
 • Glycerin - 60 gr.

Gå till proceduren:

 1. Fyll kamille med kokande vatten och lägg åt sidan i ett par timmar.
 2. Tillsätt glycerol till den kylda och filtrerade infusionen.
 3. Vi ansöker i full längd, sveper huvudet med en film och väntar 45 minuter.
 4. Skölj huvudet med rent vatten.

Kamille, saffran och eterisk olja

För förtydligande behövs:

 • Kamille - 2 msk. l.
 • Saffron nypa;
 • Vatten - 200 ml;
 • Juice 1 citron;
 • Lavendel Eter - 3-4 droppar.

Gå till proceduren:

 1. Kamille med saffran häll kokande vatten.
 2. Låt dem stå i ungefär en halvtimme.
 3. Häll den eteriska oljan och citronsaften i den filtrerade buljongen.
 4. Mätta håret med denna blandning i 20 minuter.
 5. Skölj med rent vatten.

Kamille, citron, gurkmeja

 • Kamille - 3 msk. l.
 • Vatten - 1 liter;
 • Gurkmeja - 1 tsk
 • Citron - 1 st.

Gå till proceduren:

 1. Blanda kamille med gurkmeja.
 2. Lägg till finhackad citronskal.
 3. Fyll med kokande vatten.
 4. Efter ett par timmar, filtrera blandningen.
 5. Det kan appliceras dagligen för att rengöra trådar. Återstoder att lagra i kylskåp.

Denna effekt kan uppnås:

Kefir för lättare hår

Ljushår hemma med kefir har varit känt under lång tid. Denna fermenterade mjölkdryck accelererar tillväxten av strängar, återställer strukturen, närmar och fuktar. Kefir används både solo och i kombination med andra ingredienser. Den enda nackdelen - den här masken är svår att tvätta av.

Och nu ska vi ta en titt på receptet.

Vi applicerar kefir på torra trådar, vi lägger en film runt huvudet, vi värmer det med en handduk och väntar 2-2.5 timmar.

Kefir med Cognac

 • Kefir - 50 ml;
 • Juice 0,5 citron;
 • Hårbalm - 1 tsk;
 • Cognac - 2 msk. l.

Gå till proceduren:

 1. Blanda hela kompositionen.
 2. Smörj trådarna.
 3. Vi lägger på värmekappen.
 4. Håll tändningsmasken i minst 8 timmar, men det är bättre att lämna det för natten.
 5. Tvätta av med vatten.
 6. Applicera balsam.

Brightening kanel

Läcker, hälsosam, duftande kanel kan tända en brinnande brunett! Naturligtvis kommer resultatet inte att komma omedelbart, så var snäll och använd ett av våra recept.

Kanel och olivolja

För förtydligande behövs:

 • Kanel - 3 msk. l.
 • Destillerat vatten - 1 msk. l.
 • Honung - 2 msk. l.
 • Luftkonditionering - 3 msk. l.
 • Olivolja - 3 msk. l.

Gå till proceduren:

 1. Blanda honung med vatten.
 2. Tillsätt kanelpulver. Om du använder pinnar, skicka dem genom en kaffekvarn.
 3. Häll i balsam och olivolja.
 4. Smörj håret i 2-3 timmar.
 5. Om så önskas kan du tillsätta citronsaft till masken (2 matskedar).

För förtydligande behövs:

 • Destillerat vatten - 3 msk. l.
 • Honung - 3 msk. l.
 • Kanel - 3 msk. l.

Gå till proceduren:

 1. Blanda hela kompositionen.
 2. Värm det i ett vattenbad.
 3. Applicera varmt på trådarna.


Nästa Artikel
Hårförlust - folkmekanismer