Hur man tvättar henna från håret


För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

Kortfattat om det viktigaste

Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

Hur länge efter färgning?

Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

 • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
 • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
 • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
 • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

Skäl till spolning

En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

 • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
 • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

Hur kan du snabbt dra hem hemma?

Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

 • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
 • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
 • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
 • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
 • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

Effektiva maskuppskrifter

Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

 • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
 • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
 • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
 • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
 • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

 • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
 • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
 • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

 • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
 • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

 • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
 • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
 • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

Professionella verktyg

Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

 • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
 • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
 • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
 • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
 • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
 • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.

Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?

Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

Iranska Henna för hår

Kosmetisk granskning

Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

Röd henna på håret

Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

 1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
 2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
 3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
 4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
 5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

Folkmekanismer

Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

 • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
 • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
 • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
 • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
 • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

Masker med jästa mjölkprodukter

 1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
 2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
Efter användning av kefir mask

Oljebaserade hemlagade recept

De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

Foto före och efter användning av olivolja

Sköljning med ättika

Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

Bilder före och efter sköljning med ättika

Masker med alkohol

 1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
 2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
 3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

Är det möjligt att tvätta hennaen från håret och hur man gör det

Många av oss, som vill stärka håret och tillbringa en mild färg, använder ofta naturliga färgämnen. Deras användning gör våra lockar glänsande och levande, för att de inte förlorar fukt. Om du vill ändra din bild, efter att du har färgat håret i en annan färg efter att ha använt kvarvarande naturliga färgämnen (henna och basma), bör du vänta. Efter att ha färgat hår med hennapartiklar i strukturen riskerar du inte att få önskat resultat. Så hur tvättar du henna från ditt hår? Med denna fråga sorterar vi bara ut den här artikeln.

Varför Henna är så svårt att ta ner

Faktum är att iransk henna innehåller en stor mängd tannin som kan tränga djupt in i krullarnas struktur. Den förbinder sig med keratin, vilket gör att det kan ta lång tid att ligga inuti.

Henna är gjord av löv av Lawsonia - en buske som växer i Iran och Indien. Användningen av naturligt färgämne gör att du kan få trevliga nyanser - koppar, eldrött, hibiskus och rik kastanj.

Framgången beror på din ursprungliga färg, kombination med basma och exponeringstid.

Generellt, på grund av standardproceduren för shampooing tvättas henna från håret på 6 månader. Hur påskyndar proceduren och så snart som möjligt att ta bort henna från håret?

Att ta bort henna från lock är nödvändigt när:

 • visade sig för mycket röd färg;
 • kräver färgning med andra färgämnen;
 • behöver göra en perm;
 • Du är inte nöjd med resultatet och vill återställa den naturliga färgen.

Om du inte tvättar hönan helt ur håret, efter färgning med färg, riskerar du att få en ojämn färg eller en oväntad nyans, allt från kräm till grön.

Om du vill tvätta av Henna så fort som möjligt är tiden inte på din sida. Orientaliskt pigment avlägsnas bäst under de första två veckorna efter målningen. Ju längre du drar med avkopplingen, desto mindre effektiv blir resultatet.

Hur man tvättar henna från håret

Så hur tvättar du henna från ditt hår? Förtvivlan inte för mycket och vänta sex långa månader. Med professionell kosmetika eller förberedelse av speciella produkter hemma kan du enkelt extrahera det irriterande pigmentet.

Rådet. Om du inte gillar den röda färgen, och du vill gå till brun, är det inte nödvändigt att ta bort henna och repainta till en "kastanj". Du kan använda ett annat naturligt färgämne - Basma. Detta mörka pigment hjälper till att blockera den röda färgen.

Tips för att ta bort orientalisk färg

 1. Du vill inte drastiskt ta bort henna, men bara för att eliminera rödhåran, ha fått en trevlig kopparfärg, använd ett ovanligt recept - kombinera henna med kaffepulver i förhållandet 2: 4. Zaarite blandning med kokande vatten och applicera på lockar i en timme.
 2. Är det möjligt att tvätta hennaen helt? Tveka inte. Under de första 3 dagarna efter färgning kan du använda folkmekanismer som har en mild inverkan på krullarnas struktur. Stram med avkapning i flera veckor, då måste du tillgripa salongavlägsnandet och använda speciella emulsioner.
 3. När du använder professionell kosmetika för nedfallning, försök att undvika kontakt med hårbotten eftersom allergiska reaktioner är möjliga. I grund och botten fördelas kompositionen på våta krusningar, men du bör titta på instruktionerna. Om du vill skydda dina lockar, är Henna Remover utförd för flera tillvägagångssätt med ett minimumsintervall på 3 dagar.
 4. Som du vet, efter avfasning avlägsnas ett kosmetiskt pigment, vilket innebär att håret kvarstår ihåligt och blir tunn. Experter rekommenderar några dagar efter avslutad procedur för att utföra toning.
 5. Det händer att Henna efter färgning absorberas djupt i huden. För att ta bort det, använd den vanliga bomullspinnen fuktad med alkoholtinktur. Eliminera all färg du får inte fungerar, men för att göra det några toner lättare - enkelt. Soda hjälper också i kombination med citronsaft. Krama huden flera gånger med den resulterande kompositionen.
 6. Hur man tvättar henna Vill du ta med henna, som föll på kläderna, så spendera omedelbart blötläggning. Använd blekmedel, tvätttvål, riven eller väteperoxid.
 7. Använd professionella verktyg för dekapitering av lock, vilket inkluderar en neutraliserare. Var noga med att använda den här komponenten, eftersom den kommer att bidra till att ta ut pengar, vilket är särskilt viktigt vid efterföljande färgning.
 8. Du kan påskynda proceduren genom att torka med en hårtork. I det här fallet, var noga med att minska emulsionens exponeringstid, annars riskerar du att överdriva krullarna.
 9. Efter avkopplingsproceduren applicera en regenererande mask, eftersom dina krullar påverkades av kemikalier.

Det är mycket svårt att tvätta henna eftersom det gör starka kopplingar till hårets keratin. Därför, inte alltid, även när du använder professionella verktyg för avkoppling, väntar det önskade resultatet på dig.

Hur tvättar han henna från håret? Det finns flera sätt att hantera effekterna av det iranska färgämnet.

Du kan köpa professionell kosmetika för att hugga hår, beställa en speciell tjänst i salongen eller tillgodose det mest budgetalternativ - använd traditionella metoder.

I det senare fallet måste den fullständiga elimineringen av pigmentet avsevärt minska.

Med hjälp av professionell kosmetika

Du kan använda professionell kosmetika för avkoppling inte bara i salongen. Du kan enkelt hantera förfarandet hemma. Det finns en hel lista med masker, schampon, emulsioner för att tvätta rött. De kostar inte så mycket. Förfarandet för avkoppling kostar dig en storleksordning billigare än i kabinen.

Kosmetiska alternativ för avkoppling:

 • Kosmetik Paul Mitchell lindra från den irriterande röda färgen för 1 tillvägagångssätt. Shampoo Backtrack. Satsen, som är utformad för att tvätta depermenta färgämnen, innehåller en remuver, en neutraliserare och en skyddsbas. Applicera på torrt hår. I ett förhållande 1: 1 blandas de två första komponenterna, lämnar dem på håret i 20 minuter. Använd sedan skydd (1 minut). Verktyget tvättas noggrant under rinnande vatten. Det finns en uppsättning för avstängning mycket dyrt - 4900 rubel, men som de säger måste du betala extra för kvalitet.
 • Kapous Decoxon är en emulsion för tvättfärger, som från första gången kommer att bidra till att eliminera den röda färgen. Det hjälper till att korrigera skuggan i flera procedurer, löser upp det naturliga färgämnet och bringar det ut. Kostnaden för en uppsättning bestående av två flaskor är 500 rubel.
 • Färgborttagare från varumärket St. Petersburg hårk Cosmetics - Estelle. Färgen OFF-verktyget påverkar inte det naturliga pigmentet och lyser inte krullarna. Tillverkaren hävdar att färgen kommer att visas delikat. Satsen består av 3 komponenter - ett reduktionsmedel, en katalysator och en neutraliserare. Dessa 3 flaskor kostar dig bara 350 rubel.
 • Det italienska företaget Nouvelle erbjuder en uppsättning för dumpning, bestående av 2 flaskor. Den är konstruerad för full eller partiell färgtvätt. Color Back fungerar gradvis. Kostnaden för en uppsättning är 1000 rubel.
 • Emulsion för färgkorrigering Nexxt Color System Remover. Det fungerar väldigt fint utan att skada dina lockar. Det hjälper till att fixa den misslyckade hennafärgningen. Det är ett alternativ till blekningskompositioner. Det här verktyget kostar dig 350 rubel.

Tvätta i stugan

Förfarandet för avkoppling i hytten är praktiskt taget inte annorlunda än användningen av professionella färgvätskor, som i vår tid har blivit tillgängliga för alla. Du kan tvätta henna för 1,5-4 tusen rubel.

Kostnaden påverkas av:

 • val av professionella medel;
 • prestige salong;
 • längd krullar.

Först kommer befälhavaren att ordentligt späda kompositionen (i den rätta proportionen blandas reduktionsmedlet och katalysatorn). Efter att ha väntat en viss tid efter applicering på krullarna tas en separat sträng, på vilken en neutraliserare appliceras. Efter kontroll av resultatet, om en svag korrigering uppnås, appliceras emulsionen igen.

Observera att efter att molekylerna av det artificiella pigmentet löser upp, utför mästaren shampooing med ett speciellt schampo, vilket tar bort de delade resterna.

Foto före och efter

Är det möjligt att tvätta hemma

Tvätta Henna hemma hjälper oljor, alkoholtinkturer, ättika, tvål eller bryggerjäst.

Burdock Mask

Faktum är att många oljor tränger djupt in i krullarnas struktur, vilket bidrar till att eventuella pigment avlägsnas. Det är därför som du vill fixa den resulterande färgen länge, är deras användning oönskade. I vårt fall är det tvärtom Henna Remover från hår som krävs.

Handledning:

 • köpa olja på apoteket (du kan också ta olivolja);
 • 10-15 ml (beroende på mängden hår) uppvärmd på elden, inte kokande;
 • Applicera på lock och hårbotten;
 • Du måste först packa en plastpåse först och sedan en handduk;
 • efter en timme tvättas suspensionen under rinnande vatten med användning av schampo.

Hur snabbt kan Henna tvättas från håret på detta sätt? Tyvärr tar det 5-10 procedurer. Men efter den första shampooing kommer du att märka hur färgen på locken kommer att blekna.

Jästmaske

För att göra en mask måste du köpa 50 mg jäst (du behöver bara en liten nypa).

Handledning:

 • kombinera en liten jäst med en tesked socker och täck med varmt vatten;
 • rör om tills ingredienserna löser upp;
 • efter 30 minuter, applicera på lockar;
 • var noga med att begränsa åtkomsten av syre med en plastpåse och en handduk;
 • Skölj huvudet efter 40 minuter.

Hur snabbt tvättas Henna med öljäst? Svaret är mycket tvetydigt. Enligt recensioner av tjejer som tar liknande experiment, tar det 2 veckor med daglig användning av masken för att säga adjö till den irriterande rödhåran.

vinäger

Som du vet är ättika en utspädd syra som kan penetrera djupt i olika ytor. Hår är inget undantag.

Handledning:

 • späd 1 msk. l. ättika i en liter vatten;
 • Håll dina curls i den resulterande lösningen i minst 10 minuter;
 • skölj med schampo.

Efter en så enkel manipulation i ett tillvägagångssätt blir den eldröda färgen till koppar.

En viktig punkt! Eftersom ättiksyra starkt torkar hår, måste du ta hand om deras fuktgivande. Var noga med att använda efter shampooing av balmsköljning, som appliceras på en lite fuktig krullning.

Tvättmedel

Vi vet alla att tvål är alkali, varför denna produkt är föremål för upplysningen av skalor. Så fort du tvättar tvålvattnet, glöm inte att sätta en näringsmask. Utför proceduren för en månad var tredje dag.

alkohol

Det är möjligt att tvätta henna från hår hemma med hjälp av 70% alkohol. Enligt användarens återkoppling är det här alternativet det snabbaste.

Handledning:

 • fuktar locken med 70% alkoholinfusion;
 • håll vätskan i 5 minuter;
 • Smörj krullarna med någon olja (oliv, burdock, palm);
 • täck huvudet med ett paket och linda det i en terry handduk;
 • blötlägg en blandning av alkohol och oljor i ca 40 minuter;
 • tvätta lockar.

För att säkert minska det naturliga pigmentet, utför proceduren med ett intervall på tre dagar flera gånger.

För att helt ta bort henna från ordern behöver du använda schampo för fettigt hår och bäst av allt speciellt djupverkande schampo, vilket är avsett för avkapning.

Masker baserade på gräddfil och kefir

Hur tar man bort henna 20% åt gången? Mycket enkelt! Du behöver bara göra en närande mask baserad på gräddfil. Mjölkprodukten lämnas på huvudet i en timme. Snurra turbanen ur handduken.

Expertråd. Om du vill påskynda masksens funktion och andra medel för avkoppling kan du använda en hårtork. Det kommer att minska exponeringstiden med 20 minuter.

Vård efter

För att ta bort det naturliga pigmentet av lövbladen krävs ganska aggressiva medel, det är absolut nödvändigt att du tar hand om låsningarna efter proceduren.

tips:

 • borsta inte de våta krökarna, annars kommer du att skada dem väldigt mycket;
 • klippa delade ändar, eftersom avkoppling kan torka ut håret;
 • Använd sköljbalsam eller örtavkok efter shampooing.
 • sätt hårtorken i en lång låda (om du verkligen behöver torka håret, använd bara kall luft);
 • Tvätta inte huvudet med klorerat vatten, om du har för hårt vatten i kranen, lägg till lite ättika i bassängen - det kommer att mjukna väsentligt.
 • skydda lockar från exponering för UV-strålar på sommaren;
 • minimera stilprodukter;
 • Efter tvättning och ytterligare målning kan du genomföra biolamineringsproceduren.

Således är det ganska realistiskt att ta bort henna från håret, du behöver bara utöva maximal ansträngning genom att genomföra regelbundna procedurer hemma. Betydande påskynda processen kommer att hjälpa speciella medel för betning av hår. Om du är rädd för att skämma bort dina lockar, kontakta salongen, där rapportsättningen kostar 1,5-4 tusen rubel.

Användbara videoklipp

Hur man tvättar henna Hur man kommer ut ur rött i blont.

Så tvätta Henna från håret: Skönhet utan offer

Det är känt att naturliga färgämnen, som Basma och Henna, förbättrar hårets tillstånd. Med hjälp av tonen blir tonen spektakulär, och det finns inget behov av att återställa strängens hälsa. Men vad händer om processen misslyckades, hur man tvättar henna från håret? Det finns sätt.

Henna Washout Regler

Henna är mycket resistent. Dess fullständiga borttagning kräver tålamod och tid. Alla komponenter för tvättkompositioner måste hämta fräscha och naturliga. Då kommer chanserna för ett framgångsrikt utfall av förfarandet att öka markant.

Applicera hemma masker för att tvätta bör vara samma som vanligt, på lite våta tvättade strängar, sprida sig längs längden. Att massera in i rötterna gör ingen mening. Men det är mycket effektivt att sätta håret över toppen helt. Sammansättningen kommer att förbli från en kvart till en hel timme. Tvätta det med antingen vanligt vatten eller örttekoko.

Om det är helt omöjligt att tvätta produkten är det tillåtet att använda schampo. Du kan använda masken varannan eller tre dagar. För slutförvaring av henna behöver du minst fem, högst tio förfaranden. Mängden beror på personliga egenskaper, men efter den första tvätten är det inte vettigt att vänta på ett mirakel.

Recept masker för tvättning av henna

Vegetabiliska oljor är mycket effektiva. För att tvätta färgen ta tillräckligt med olivekstrakt, majs eller solros och upphettas på ångbad. Massan måste appliceras längs längden och linda upp toppen. Lämna kompositionen för ett par timmar. Det tvättas av med schampo för fettigt hår. Om resultatet inte är tillfredsställande måste du upprepa proceduren igen.

De naturliga oljorna av kardborre och ricinusböna bidrar till att påskynda återställandet av den ursprungliga tonen. Mängden beror på längden på beställningen. I genomsnitt bara ett par stora skedar av burdock extrakt och castorka sked. Enligt recensioner är en viss uppvärmning av medel tillåten. Sammansättningen appliceras jämnt från rötterna i alla strängar, samlar in mycket krullar i en bunt som är insvept över toppen. Behöver hålla ett par timmar.

Därefter förblir det ett bra tvätthår flera gånger. Färgoljemask tvättar sig utmärkt. Av detta skäl målar både skummet och vattnet snabbt under tvätt. Det är användbart att genomföra oljeavlägsnande av ton före varje tvätt. När du lämnar över natten förbättras effekten, tonen kommer av snabbare.

Mejeriprodukter

Frätande kraftig henna är maktlös mot mejeriprodukter och äggprodukter: de innehåller mycket syror, och med konstant exponering för färgpigment trycker de dem ut ur håret. Naturen är bättre än kemister berätta om användbara recept hemma.

För att bli av med den oönskade tonen kan feta strängar införa röd paprika. Inga ytterligare komponenter för tvätt behövs. Verktyget appliceras i längd och lämnar från kvart till en tredjedel av timmen.

Kommer att hjälpa oljigt hår efter färgning och sammansättningen av tre stora skedar av blå eller vit lera, upplösta i mager kaka till konsistensen av gräddfil. Mässan håller ungefär en timme.

Tvätta av färgen med en normal sträng hjälper piskad med femtio milliliter av högkvalitativt rum eller brandy-äggula. På huvudet av hår exponeringstid - från två tredjedelar till en hel timme.

Du kan lösa upp 50 gram jäst i ett glas kefir med 2,5% fett. Lämna mycket på håret från halv till två tredjedelar av en timme. Du kan applicera sådana masker varje dag och tvätta låsen med varmt vatten.

Torra strängar för att bli av med henna kommer att tillåta masken av ett par piskade med fyra stora skedar extrakt av burocksoljor. De lägger till en halv tesked senapspulver, fylld med uppvärmt vatten. Blandningen knådas under lång tid och tillsättes till äggula-oljemassan. På lockar appliceras den i en timme. Kock är acceptabel att ersätta ricinolja.

Femton procent smetanka fungerar bra, vilket är kvar i en timme. Även sur surkräm kommer att bli av med den nya färgen i flera sessioner. Den appliceras på locken, insvept på toppen och håller i en timme. Ryzhina tvättas på detta sätt är mycket märkbar.

Alkaliska föreningar

Skölj krullarna bra med en lösning av ättika: tjugo liter vatten kräver tre stora skedar. Det är nödvändigt att skölja krullarna i det dagligen, och det ljusa röda håret efter färgning kommer att ändra skuggan till en ädel koppar.

Alkohol hjälper till att öppna hårvågar. Pigmentet tvättas väl med det. En sju procent botemedel appliceras på strängarna och hålles i fem minuter utan tvätt. Sedan applicerar de något smör på krullarna och lämnar i en halvtimme, omsluter ett varmare huvud. Från tid till annan rekommenderas att värma huvudet med en hårtork. Metoden med tunn och lös tråd är inte lämplig. Varmt vatten är bra för dem, inte alkohol.

Tvättvålen vinner även Henna. Alkali kommer att avslöja vågar. Hår tvättade med tvål och sätta oliv extrakt. Utför sessioner en gång i veckan. Efter några månader tvättas Henna för det mesta bort. Då kan du måla lås i en annan färg.

Sådana hemlagade medel för att tvätta hönan från håret kommer att vara effektiva och ganska enkla. Hur många gånger måste man upprepa ingen kommer att säga, men skuggan blir mindre ljus eller om några sessioner kommer den ursprungliga färgen att återvända. Ett extra plus är de fördelaktiga egenskaperna hos masker. De matar lockar, ger dem glans och styrka. Även för detta är det värt att försöka med hemmet. Men de är fortfarande säkra på att tvätta henna. Det finns ingen bedrägeri här.

Ju längre tid gått efter färgning, desto svårare är det att bli av med konsekvenserna av ett misslyckat experiment. Det är optimalt att starta tvätten efter tre dagar, det är länge ingen mening att tänka. Vidare blir det svårare att bli av med oönskade toner.

För citronsaft applicerar svart eller röd krus fruktjuice med finhackade citronstycken. Håll verktyget måste vara tre timmar. Utför proceduren om två eller tre dagar. Efter sju behandlingar kommer resultaten att märkas.

Hur man förbättrar resultaten av spolning

Måla Henna med andra färger ger en fantastisk ljus nyans av otrolig färg. Och att bli av med det är nästan omöjligt. Men hur många recept tvättar masker! Det är nödvändigt att fokusera på hårtypen och kom ihåg att det finns föreningar för torra lås som är skadliga för fett och vice versa.

Efter att ha valt sin egen version utförs ett prov på baksidan av nacken innan kompositionen appliceras, vilket kan döljas vid fel. Det förberedda medlet appliceras på det och lämnas under en tid. Genom resultatet blir det klart om ett sådant recept kommer att fungera eller måste leta efter en annan.

Hur man tvättar basma

Hur många sessioner att hålla och vad resultaten kommer att bestämmas av hårets tillstånd. De som spolade hjälpte inte, kommer att behöva använda Basma för att återställa hårets ursprungliga färg. Naturligt färgämne eliminerar den piercing-röda tonen och ger skugga från karamell till choklad. Strax före detta måste du brygga Basma med kokande vatten eller blanda det med olivolja.

Hur man tvättar basmu från hår Du måste använda färskpressad citronsaft. Det appliceras på trådarna i fem till tio minuter och tvättas dem. Om du inte gillar resultaten kan du avkapas. Men tjänsten är i salongerna, men hemma är det inte genomförbart.

Henna matar lockar och ger dem en spektakulär ton. Verktyget är redan testat och har etablerat sig på den positiva sidan. Nötter och läker håret och Basma. Strax innan du bestämmer dig för att bli en platinblondin direkt efter färgning med naturliga färgämnen, är det värt att komma ihåg hur mycket Henna lingrar på håret. Så innan du ändrar tonen är det värt att noggrant väga alla fördelar och nackdelar.

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Tvätta Basma med Henna, kanske! MEN..

Hej, jag ska berätta för min historia)

Och så målade jag med en färg baserad på Henna, jag kommer att berätta en kraftig sak. Jag åt så går det)

Jag bestämde mig för att tvätta alla dessa saker och växa min naturliga färg.

Min färg är mörkbrun.

Bilden visar att färgen tog nästan en blågrön nyans, denna ebb flöt bort efter flera huvudtvättar, men färgen förblev mörk och skillnaden var väldigt stor.

Så, först sköt jag bara med kefir (utgått), det här är viktigt

Och vattnet började strömma svart, jag var glad som onormal, men färgen var mörk. Och sedan blev vattnet helt klart.

Och då började jag komplicera förfarandet.

I förfallna kefir (fet) ca 0,5 liter.

tillsatt jäst i en brikett som är -1 pack.,

så lämnade i värmen i 20 minuter för att reagera. Och hon lade allt detta hissande ämne på huvudet och satt tills blått i ansiktet, men lämnade det ganska för natten. Och höra, det mörka vattnet började flyta igen, full av glädje igen fulla byxor))

Dessutom tillade jag till och med kanel, hoppas att det skulle tända)

Så gjorde jag under en mycket lång tid inom 2-3 månader.

Även tvål tvål hår. Jag försökte det en gång och blev förskräckt själv vad jag hade nått. Förresten var det ingen effekt. Det hjälper bara med tonic!

Han ville inte kemiska tvättar, och så torkade han sitt hår (henna torkar håret)

På bilden tidigare - målad med örtfärg baserad på Henna och Basma Lady Henna.

Efter ett halvt år senare har färgen redan vuxit och övergången är inte så tydlig synlig.

Masker om jag gör det, det är rent för att stärka, eftersom det är väldigt användbart)

Det var en period som jag satte av rötterna, så att övergången inte var så uppenbar när det var nödvändigt att gå någonstans vacker och elegant. Och Igora hjälpte mig med detta.

MEN då var det omöjligt att använda masken, eftersom allt kommer att tvättas bort! (denna mask är också lämplig för kemiska färger, effekten blir ännu bättre på dem) Jag försökte det på en bekant) köpte en dålig färg)

Läs mer Mina hårrecensioner:

3 enkla recept för henna hårborttagning

Färgning av hår med henna, i motsats till artificiella färgämnen, bryter inte hårets struktur.

Därför är vegetabiliska färgämnen så förtjusta för många kvinnor - det ger inte bara färg och ljusstyrka i 2 till 3 månader, men det eliminerar försämringen av vegetationens kvalitet på lång sikt.

Den enda nackdelen med henna är att det är svårt att repaintera. Kvinnor tenderar att ändra hårfärgen för att ändra stil, försöka på en ny bild eller bara för humöret.

Och det är nästan omöjligt att byta färg på hennafärgade strängar med hjälp av en annan färg, färgämneproducenter skriver även om det på förpackningen.

Kemiska medel, som interagerar med henna, ger oförutsägbara resultat.

Det är uppenbart att giftiga gröna och ljusa krusiga frisyrer inte ingår i planerna för dem som vill ändra bilden. Därför bör du ta bort henna från håret innan du börjar färga i en annan färg.

Det finns fabrikspreparationer för att snabbt ta bort henna från håret. Men varför betala om det finns folkrecept baserade på naturliga produkter.

Hemmasker hjälper till att ta bort henna från hår, utan att orsaka skador, oundvikliga när man använder kemikalier av kemisk produktion.

Hur lång tid tar det att tvätta Henna

Experter tror att henna är inbäddad i hårstrukturen över tiden. Ju mer tid har gått sedan ögonfärgningen blev, desto mer hannade "blev som" med håret, och ju hårdare det är för dem att "dela".

Det enklaste att tvätta Henna från håret under de första tre dagarna. Förfarandet för att ta bort henna bör börja omedelbart efter det att det visat sig att färgen kräver korrigering.

För dem som regelbundet målade med henna under en lång tid och sedan bestämde sig för att byta till ett annat färgämne är utsikterna mindre rosa.

Det är uppenbart att tvätta hönan från håret i detta fall inte fungerar i 2-3 doser. Men det är bättre att spendera 2 - 3 veckor än att vänta på att de färgade lockarna växer för att skära dem. Och minst en kvinna skulle knappast komma överens om att gå med de vuxna rötterna i en annan färg.

Recept för att tvätta Henna hemma

Du behöver följande produkter för spolning:

 • Varje vegetabilisk olja - olivolja, solros, linfrö.
 • Alkohol är bättre om det är en alkoholisk växtbaserad tinktur.
 • Syra - En flaska ätiksyra är varje värdinna, du kan använda citronsyrapulver i dospåse. Färsk citronsaft är också lämplig.

Med den integrerade användningen av dessa ämnen tvättas henna från håret efter 1 till 3 applikationer. Under förutsättning att beslutet att tvätta av färgämnet gjordes utan dröjsmål - ungefär 3 dagar efter målningen.

Det är uppenbart att enskilda faktorer också spelar en roll: tjocklek och infödd hårfärg, kvalitet på växtmaterial.

Recept för snabb lansering

Tinktur av rödpeppar fuktade färgade strängar. Alkohol främjar öppningen av hårvågor och röd peppar stimulerar tillväxten. Efter 5 minuters exponering kan du gå vidare till nästa steg - en oljemask.

Uppvärmt oljestryckt huvud. Sedan inpackad med en film och placerad i värme: uppvärmd med en hårtork eller sätta på en varm keps (inslaget med en handduk). Mask håll i 20 - 30 minuter, tvättas sedan av med schampo.

OBS: Det är omöjligt att tvätta av oljan från huvudet med ett enda schampo på en gång - du måste tvätta och skölja håret två gånger.

Den sista fasen sköljer. Varmvatten med en liten mängd ättiksyra, 2 till 3 matskedar per 10 liter hälls i en lämplig behållare. Sänk ner huvudet i ett handfat eller vattnas från en hink.

För att tvätta av Henna från torrt hår, görs vid första sköljning endast oljeväxling. Om effekten inte uppnåtts för en enda användning, omfattar följande procedur alla 3 steg.

I vintage recept användes ättika sköljningar, bland annat för att förbättra briljansen. Vinäger tillsattes "med ögat", huvudkriteriet var den svaga lukten av surhet från det beredda vattnet. Försiktighet måste utövas: om lösningen kommer i ögonen, skölj dem med rinnande vatten.

Avlägsnande av henna och basma efter en lång period av användning: olja, ättika, grädde - alla medel i åtgärd

Om det dynamiska receptet inte hjälpte till att tvätta henna från håret, kan du försöka ta det ut. Masker från enkla produkter görs före varje tvätt. Om 2 veckor blir håret inte bara fritt från färgämnen, men blir också friskare och starkare:

 • Kefir-jästmask. Blanda 1 kopp kefir och 40 g jäst. Näringsämnesblandning håller upp till 1 timme.

Hur man tvättar basmu från hår

Basma är bra för alla - både billigt och bra för hår och varar länge. Nackdelarna med denna naturliga färg kan tillskrivas kanske en del av dess oförutsägbarhet. De som tillämpar det är väl medvetna om att du kan få en märkbar grön eller blå nyans. I ett sådant fall rusar en kvinna till frisörerna med en fråga hur man tvättar basmen från håret. Och... hittar ingen hjälp. Mästare föredrar att inte börja tvätta naturliga färger precis på grund av oförutsägbara resultat. Det är nödvändigt att leta efter en väg ut i en sådan situation.

Först och främst måste du komma ihåg att bli av med denna radikala svarta färg är mycket svår. Ljussättning med peroxid hjälper inte här - efter sådana experiment kommer håret troligen att skaffa en ny våg av havsvåg. Färgen kommer att matas långsamt - först är det nödvändigt att lätta den på kastanj, sedan till mörkbrun, och så kommer strängarna att växa så att den misshandlade basmen kan skäras.

Olja för att hjälpa

Ett bra verktyg för den gradvisa blandningen av Basma-oljemaskor. De bör göras två gånger i veckan. Lightening kommer att märkas om en och en halv månad. Om du använder ricinolja som bas, kan du samtidigt behandla hår, göra det starkt och glänsande, öka tillväxten.

En sådan mask görs väldigt enkelt. Det är nödvändigt att blanda fyra matskedar varm ricinolja och två äggulor och applicera på håret innan du tvättar. Blandningen fördelas över hela längden, huvudet viks med polyeten och en handduk i några timmar. Då ska håret tvättas noggrant med schampo, kanske två gånger, så att de inte hänger istappar.

Soda masker

Om strängarna inte är bortskämda, kan du försöka påverka den oönskade färgen med läsk. För att tvätta basan från håret hemma med hjälp, behöver du en koncentrerad lösning - 8-10 matskedar per liter vatten. Bara du kan inte använda hett, annars kommer allt att vara värdelöst. Det ska vara väl fuktat i hans hår och sedan wrap huvudet med plast och en handduk. Soda-lösningen lämnas i en halvtimme och tvättas sedan noggrant. Ofta rekommenderas det inte att upprepa detta förfarande - det finns risk för torrt hår och framkalla mjäll. Det är bättre att kombinera effekterna av läsk med oljemaskor.

Citronsaft

Citronsaft kan också ge en ljusare nyans till basfärgat hår. Men inte ett och inte två förfaranden kommer att krävas. Detta verktyg är nästan ofarligt för håret, så att du kan fortsätta att lätta upp till ett acceptabelt resultat. Juice av 4-5 citroner ska spädas med fem matskedar vatten, hälls för att bli bekvämt i en sprayflaska och behandla torra obehandlade trådar. Då måste du vänta tills de torkar och tvätta med schampo. Du behöver och balsam för att återfuka håret.

Professionella verktyg

På egen risk kan du försöka bli avfärgad. Dess åtgärd är mildare än vanlig tvättfärg och samtidigt effektivare. Den appliceras som ett schampo, sedan läggs en keps eller påse på huvudet, och efter 20 minuter avlägsnas blandningen från håret. Det är bättre att inte tvätta det och tvätta med pappershanddukar. Då måste du tvätta håret med djupt rengöringsschampo.

Till skillnad från konventionella klarare innehåller avfärgningsmedel inte peroxid och ammoniak, så det finns en chans att håret inte kommer att få regnbågsskuggor. Ja, och de förstöra mindre. Ofta, efter flera sådana förfaranden, kommer skuggan vara mycket lättare, men fortfarande gulaktig. Detta är ett mellanstadium. Efter det är det redan tillåtet att tänka på ommålning i en mer acceptabel färg.

Att veta hur man tvättar Basm från ditt hår kan du experimentera med naturliga färgämnen, utan rädsla för konsekvenserna.Nästa Artikel
Vi tar bort en grön nyans efter färgning av håret