Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?


Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

Iranska Henna för hår

Kosmetisk granskning

Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

Röd henna på håret

Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

 1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
 2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
 3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
 4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
 5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

Folkmekanismer

Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

 • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
 • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
 • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
 • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
 • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

Masker med jästa mjölkprodukter

 1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
 2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
Efter användning av kefir mask

Oljebaserade hemlagade recept

De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

Foto före och efter användning av olivolja

Sköljning med ättika

Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

Bilder före och efter sköljning med ättika

Masker med alkohol

 1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
 2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
 3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

Hur man tvättar Henna från hår efter färgning

Många kvinnor anser att det är skadligt att färga håret med professionell färg, tillgripa naturliga färger. En av dem är Henna.

Med håret får du en vacker rik guldfärg. Dessutom är henna bra för hår och helt ofarligt.

Det har emellertid en stor nackdel. Henna är djupt genomträngande i hårstrukturen, nästan omöjligt att tvätta eller måla över med annan färg.

Därför arbetar frisörer i skönhetssalonger inte med detta färgämne. Även i salongen är det inte känt hur håret kommer att reagera på färgning efter att ha använt henna. Mest troligt kommer deras skugga att vara grön eller till och med ljusorange på grund av att de kemiska komponenterna i färgämnet reagerar med henna.

Hur man tvättar henna: sätt

Det är möjligt att bli av med den färg som erhållits med hjälp av henna med hjälp av folkmedicin, vilket gör det möjligt att frigöra hårstrukturen från pigmentet. Det är naturligtvis osannolikt att ett absolut resultat kommer att uppnås, men det är ganska möjligt att dämpa färgen.

Alternativt kan du färga ditt hår en mörk färg. Men samtidigt finns det en risk att få en ojämn nyans. Innan du utför detta förfarande måste henna också tvättas från håret. Och ännu mer, du behöver inte göra färgning själv, men söka hjälp av en professionell frisör.

Med hennafjernare från håret är det bättre att inte dra åt. Redan bokstavligen om två veckor är hon så besläktad med ett hår att det blir nästan omöjligt att bli av med det. Således har mindre tid gått sedan färgning, ju högre sannolikheten för ett positivt resultat. Dessutom kan du få en bra effekt om du följer de grundläggande reglerna och rekommendationerna.

Det finns ett stort antal populära recept som kan hjälpa till att tvätta Henna från håret. Men hur man bestämmer hur effektivt de är och om de passar en viss hårtyp?

Den bästa metoden för att testa och försöka på ett inkonsekvent sätt, till exempel på strängar på baksidan av huvudet. Efter att ha använt verktyget måste du vänta lite, utvärdera resultatet och fortsätta tvätta eller prova ett annat recept. Öka chanserna för framgång med naturliga färskvaror. Det är bäst att köpa dem på marknaden.

Hur man gör en henna mask

Metoden för applicering av masker för tvätt av henna liknar användningen av konventionella masker för hår. Före proceduren ska håret tvättas med schampo och torka något. Gnugga kompositionen i rötterna är inte meningsfullt. Det måste vara noggrant fördelat över hela längden på håret. Efter appliceringen av produkten används en cellofanlock över huvudet och värms med en handduk. Kompletterar processen med att shampooa hårbotten följt av användning av balsam eller balsam för lättare kamning. Masker gör en kurs på 13-15 procedurer, beroende på resultatet erhållet var tredje dag.

Många kvinnor tvivlar på om vanliga produkter kan rensa håret av oönskade färgpigment. Faktum är att det här är ganska realistiskt, eftersom naturliga produkter innehåller fetter, syror - frukt eller mejeri, vilket gör det möjligt för dig att klara uppgiften.

Så tvättar han henna från håret: hemlagade recept

 • Om håret är oljigt, kan en varm peppartinktur, som kan köpas på apotek, hjälpa till att bli av med henna. Maskens varaktighet - 15 - 20 minuter. Om hårbotten är väldigt het, är det bättre att vägra ett sådant botemedel. En mer mild hårmask är helande lera, utspädd i kefir eller yoghurt till en pasty-stat.
 • Normalt hår kan hjälpa till att maskera äggulor, piskad med en kvart kopp brännvin.
 • Om håret är torrt är det bäst att använda oljemaskor. Utförandetiden för sådana förfaranden är mycket längre än konventionella masker - ungefär 2 till 3 timmar, eftersom oljan ska absorberas ordentligt i håret. Innan oljan appliceras ska håret tvättas med varmt vatten eller behandlas med alkohol så att skalorna öppnas och produkten tränger in djupt inuti. Det är bäst att använda traditionella håroljor - ricin, burdock, oliv, uppvärmd i ett "vattenbad". Förutom att du får tvättas av Henna, kommer de också att få en helande effekt. Tillsätt äggula och senapspulver till smöret. En liten mängd färsk flytande honung kommer inte att störa heller.
 • Skölj med utspädd ättika hjälper till att tvätta henna från håret efter färgning. Du kan surgöra vattnet och citronsaften.
 • Om det inte finns någon önskan att engagera sig i utdragna förfaranden och hårfärg inte gillar, och även irriterande, kan du ge dem en trevlig mörkare nyans med hjälp av naturliga kaffe och henna, togs i förhållandet 2: 1.

Så, beroende på hårets individuella egenskaper med hjälp av hemlagade masker, blir hårfärgen antingen mindre mättad eller naturlig.

Hur man tvättar Henna hemma efter färgning - Kosmetika och folkrecept

Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Hur man tvättar henna från håret

Henna hårfärgning är en effektiv, men samtidigt mild metod för att få ljus hårfärg. Nästan varje tjej vet hur man färgar håret med henna, men inte alla vet hur man tvättar henna från håret. Henna tränger djupt in i hårstrukturen, ibland är det svårare att ta bort det än permanent färg. Du kan också tvätta hennaen från ditt hår hemma; speciella masker, som jag kommer att berätta för dig i den här artikeln, hjälper oss med detta.

Henna för hår - fördelar och helande egenskaper

Henna är ett naturligt färgämne, fördelen som många har lyckats uppskatta. Gör detta mirakelpigment av busken, som har namnet Lawsonia. Den växer i heta länder med ett torrt klimat. Detta verktyg säljs i form av ett pulver som måste öppnas endast före användning, annars kommer henna att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. Det ger håret ljusa naturliga nyanser, och med frekvent användning har en positiv effekt på håret. Många tror att Henna fläckar uteslutande i ingefärg färg, det här är en vanlig missuppfattning. Det är värt att överväga fördelarna och nackdelarna med ett naturligt färgämne. Hennas fördelaktiga egenskaper är utan tvekan. Fördelarna med henna är inte begränsade till hårbehandling.

Aromen av oljor från denna naturliga växt avstöter insekter, hjälper till att lindra huvudvärk, har en torkningseffekt. Intressant sagt, Henna, som ett botemedel, nämndes så tidigt som 1500-talet f.Kr. I den moderna världen används henna som ett behandlings- och färgämne för hår. Naturligt färgämne kan eliminera följande problem.

Henna fördelar

 • Henna är en exklusivt naturlig färgämne.
 • Innehåller inte ammoniak och peroxid. Du kan färga håret under graviditeten och under utfodringsperioden.
 • Det har ingen åldersgräns i bruk, eftersom den inte strider mot hårstrukturens integritet.
 • Henna har antiseptiska egenskaper och kan avlägsna mjäll.
 • På grund av närvaron av tanniner komprimerar henna håret, så omedelbart efter att ha använts kan resultatet ses - håret ser tjockare ut, mer voluminöst.
 • Det släpper också hårvågorna och de blir släta och extremt glänsande.

Hur man tar bort henna från håret

De som målade detta underbara verktyg, vet hur mycket det är frätande och hållbar naturlig färg. Jag är själv ett fan av rött hår och iransk henna, eftersom färgen den ger är djup och vacker, och håret stärker bara.

Emellertid blir den föränderliga kvinnliga naturen snabbt trött på konstans, rödhåran blir uttråkad och det är bara att växa din egen färg och det viktigaste är inte att försöka lätta upp med kemiska medel! Om du självklart inte är redo att bli en apelsin eller en grönhårig sjöjungfru.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Det enklaste sättet att ta bort henna från håret direkt efter färgning. Om resultatet av målningen inte passade dig omedelbart, tvätta håret med schampo flera gånger. En viss mängd färgämne lämnar med skum.

Hur länge håller henna på håret

Vanligtvis håller henna tillräckligt länge. Ibland, ännu längre än vanliga kemiska färger. Det enda du behöver för att tona växande rötter. Det rekommenderas inte att använda henna för ofta: 1 gång i 2 månader kommer att vara tillräckligt. Från frekvent färgning kommer håret att förlora sin tidigare glans och bli matt. För att helt enkelt uppdatera färgen, använd sköljning: I 1 liter kokande vatten, lösa 1 påse Henna när blandningen har svalnat, spänna och skölj håret efter tvätt.

Hur man tar med henna omedelbart efter målningen

Om du vill tvätta alla henna måste du agera så här (receptet är endast lämpligt för ägare av fet hår):

1. Gnugga i hårtanken av rödpeppar på alkohol.

2. Sätt på duschen och håll i ca 20 minuter.

3. Tvätta av med vanligt schampo.

För dem vars hår är normalt eller torrt, är följande alternativ lämpligt: ​​Blanda äggula med konjak eller rom (50 ml.) Applicera på håret och håll i ungefär en timme (kanske lite mindre), varefter du kan tvätta av masken och vattnet ska vara varmt. I det här fallet kan du utan schampo.

Hur man tar bort henna från torrt hår

Tvätta Henna från torrt hår med en oljemask. Här är ett sätt att göra det: Blanda 2 äggolor, 4 msk burdock eller ricinolja, en tredjedel av en tesked av senapspulver, blanda komponenterna bra. Därefter bör du lägga mycket på ditt hår, lägga på en duschlock och rulla huvudet med en handduk. En timme senare kan du tvätta av masken med schampo och varmt vatten. Håret ska sköljas med vatten där du först måste tillsätta citronsaft eller ättika att välja mellan (1 matsked per liter vatten).

Hur man tar med henna med hjälp av improviserade medel

Masken av kosmetisk lera (det har adsorberande egenskaper) är ett annat sätt att tvätta henna från håret. Blandningen bereds enligt följande: Du måste blanda leran (vit eller blå) med kefir (kan vara med yoghurt) och applicera på håret, sätt på något isolerande, håll i 2 timmar. Massan ska visa sig som sur grädde i tjocklek. Skölj masken med schampo och skölj. Men jag vill varna dig omedelbart - håret kan vara riktigt torrt efter applicering av lera.

Ett annat alternativ - en mask med kefir. För dess förberedelse behöver du 50 gram jäst och ett glas kefir. Denna mask måste hållas i en timme eller två. Skölj masken, du måste skölja huvudet med surgjort vatten.

Om den oönskade rödaktiga inte har försvunnit, och du vill uppnå en mörkare nyans kommer basmen att komma till räddningen. När du målar med basma måste du lägga till malet kaffe till det. Då kommer håret att få en fin brun nyans.

Innan du tänker på hur man tar bort henna från håret, tänk, är det nödvändigt? Trots allt ser rött hår så vackert ut och lockar uppmärksamhet!

Färgat Henna hårfärg tar inte

Så här kommer experterna i hårhälsa och skönhet att svara dig om du frågar dem om de kan färga håret efter att ha använt henna. Och för att inte bara vara kategoriska, men också rimliga, kommer de att förklara för dig att slutresultatet av sådan permanent färgning kan vara den mest oförutsägbara. Så, till exempel, om du applicerar ljussfärg på hennafärgat hår (du drömmer om att vara blond eller får blont hår), så kan hårfärgen bli svampig. Medan lusten att bli en "mörk häst" kan det leda till ojämn färgning, och några av hårets lockar och lås blir inte ganska attraktiva träskbruna färger.

Faktum är att de ämnen som ingår i hennapulveret tränger så bra in i hårstrukturen och fixeras där att varken färgen eller permen efter henna är fäst vid håret.

Vad man ska göra för att färga håret efter hennafärg

I en situation där du befinner dig, har du bara 2 alternativ. Antingen väntar du på hennafärgade strängar att växa och klä dem snyggt (du måste vänta mycket länge och det är väldigt ynkligt att klippa), och först därefter gör allt du vill ha med ditt hår - du vill vara vacker, du vill curl eller... du Det är nödvändigt att tvätta henna från ditt hår. Det senare är faktiskt ganska enkelt, om du vet hur och vad du ska spola.

Recept för tvättning av henna

Sköljning med ättika för att tvätta henna

Ta 1 matsked av 9% ättika för 1 liter varmt vatten, blanda noggrant, häll den resulterande kompositionen i en behållare där du kan doppa ditt hår. Håll håret i sådant ättikvatten i minst 10 minuter, och tvätta sedan håret med schampo. Om du gör denna procedur skölja med ättika 3 gånger i veckan, då i slutet av den första veckan börjar hårets kopparskugga gradvis gå. Men kom ihåg att denna vinägerlösning har förmågan att överdriva hud och hår, därför måste du ta extra hand om ditt hårs näring - använd speciella masker eller balm för detta.

Oljig hårmask för Henna Remover

Du måste förbereda en mask av vegetabilisk olja - för att göra detta, värm bara oljan i ett vattenbad till rumstemperatur och applicera det på hårets trådar och rötter. Därefter lägger du ett plastlock på huvudet och sätter på huvudet med en handduk eller en varm scarf. Håll en sådan mask på håret i minst 1 timme, uppvärm det regelbundet med en hårtork. Därefter tvättar du masken från håret. Det är uppenbart att från första gången kan henna inte avlägsnas från håret, men om du gör sådana masker från vegetabilisk olja 2-3 gånger i veckan, så kommer deras naturliga hårfärg gradvis tillbaka till ditt hår.

Jäst och kefir för tvätt av henna

Lös 40 gram jäst i 1 kopp varm kefir (det är bättre att ta naturligt, istället för pulver i påsar), blanda blandningen noggrant och applicera den på hår. Lämna på håret i 2 timmar, efter att du har sköljt håret under rinnande vatten. Ett sådant förfarande, om du har önskan och tiden, kan du göra det dagligen - det kommer ingen skada.

Tvättmedel för Henna Remover

Vad är vanlig tvål - det är alkali. Och vilken egenskap har alkali? Öppna hårvågar.

Men efter ett sådant hår tvätta - glöm inte bonusen för dem - en näringsrik mask. Efter 1 månad kommer du att kunna färga ditt hår i vilken färg som din själ önskar.

Hur mjuka kopparskuggan efter hennafärgning

Om den röda färgen med vilken ditt hår har vunnit Henna passar dig, vill du dock ta bort dess ljusstyrka och "orangeness" - du kan neutralisera en så ljus färg lite med hjälp av en gräddfil peroxid som du kommer att applicera på ditt hår. Lämna denna mask på håret i 1 timme och skölj sedan med varmt vatten. Hårfärg blir mer avslappnad.

Om det inte finns något behov av en kardinalförändring av färg, men du vill bara ta bort den röda nyansen, kan du använda kaffet receptet: blanda henna med kaffepulver i ett förhållande mellan 2 och 4. Dampa den beredda blandningen med kokande vatten, sätt på håret och tvätta det efter 30 - 60 minuter. Kaffe kan tas både omedelbart och markerat, och du kan kombinera båda typerna i lika stora proportioner.

Hur tvättar du snabbt henna från håret

Du har inte tid för återanvändbara veckoprocedurer som syftar till att tvätta henna från ditt hår, för du har redan anmält dig till målning till din frisör några dagar senare? Vad ska man göra i det här fallet? Tja, det finns en uttrycklig metod. Ta 70% av medicinsk alkohol, dra in en svamp i den och torka håret med en svamp doppad i alkohol. Efter det, lämna alkoholen på håret i 5 minuter, och applicera sedan någon naturlig vegetabilisk olja på håret. Sätt en plastlock på toppen av huvudet och linda huvudet med en varm handduk. Efter 40 minuter har du använt schamponet för att skölja håret (helst ett schampo som är avsett för fet hår). Denna procedur kan upprepas flera gånger och om ett par dagar kommer ditt hår att glömma att de var bekanta med henna. Visst, alkohol torkar håret mycket, men vi varnade dig om det.

Andra sätt att bekämpa henna

Du kan också göra en honung, mjölk eller majonnäs mask. Om inget hjälpte dig, är det värt att köpa en färgåtervinning. De är ytliga och djupa. Tyvärr skadar de håret och har ofta en ganska obehaglig lukt, från vilken du kan bli sjuk. När du har använt färgämneavlägsningen, applicera en mask på håret för att närma dem. Tvätta av den henna som nyligen har applicerats på håret.

Om du har färgat håret mer än två veckor sedan är det värdelöst att tvätta det. Nu måste du bara vänta, med tiden kommer det att komma ner. Det tar vanligtvis 3 månader. Ju längre du väntar desto bättre.

En skönhetssalongmästare kommer sannolikt att vägra dig denna procedur. Men du kan försöka välja en tvätt som avslöjar hårvågar och utvunnet färg. Du behöver inte en ljusare tvätt, det hjälper dig inte. Om du har ett ljusstarkt hår från naturen och du måste tvätta av Henna, använd ovanstående folkrecept. De borde hjälpa dig med en högre sannolikhet.

Henna för hår: hur man färgar och hur man tvättar bort det?

Henna har använts för att ändra hårfärg i många år. Detta är en av de mest populära färgerna donerade av naturen. Habitatet för denna växt är Asien och Afrika. Detta är ett välkänt verktyg i norra Afrika och Mellanöstern.

Fördelar med henna hårfärgning

Bland fördelarna med hårfärgning med henna är:

kylningseffekt. Användningen av henna kommer att få dig att känna dig cool, eftersom användningen på sommaren är speciellt användbar. Det utmärks av antimikrobiella egenskaper;
Henna bekämpar mjäll. Detta är ett utmärkt botemedel mot klåda och irritation. Hjälper till att öka hårväxten, ger håret hälsa och styrka.
Henna avlägsnar grått hår. Systematisk användning hjälper till att helt måla över grått hår. Det hjälper till att sakta ner krökens åldrande.

Henna har många användbara funktioner:

gröna klorofyll tonkrullar;
Hennotansyra bekämpar bakterier och svampar i hårbotten. Håret blir mjukare, starkare, mer magnifik, mjäll går bort;
hartserna regenererar krullarna utan att göra dem tyngre. Efter att ha använt henna, återställs håret, men förblir ljus;
tannin bekämpar förlust, förstärker rötterna;
polysackarider är naturliga balsam. Det fuktar huden, kämpar brittleness och torra krullar;
syror reducerar fett, normaliserar körtlarna;
pektiner ger extra volym;
Eteriska oljor har en positiv effekt på huden och krullarna och stärker dem.

Henna-principen

Huvudprincipen för henna på håret är att växten innehåller Lawnone-tanninmolekyler. De är inte synliga eftersom de är maskerade av klorofyll. När knådning lämnar och blandar dem med surgjort vatten, går molekylerna utanför, eftersom cellulosacellens väggar försvinner. Färgämnen passerar från blandningen, förstör epidermis, i håraxlarna, de är kopplade till keratin.

Om detta är för komplicerat en förklaring, beskrivs denna process också enligt följande: Om en våt tepåse finns kvar på vitt tyg, blir tannin i fibrer. Så fläckar kvar. Och ju längre te ligger på tyget, desto mörkare är färgen på fläcken.

Därför måste henna spädas ut med citrusjuice och får stå över natten innan du börjar måla. Under denna period frigörs pigmenten helt.

Henna är en växt substans som positivt påverkar hårets hälsa i allmänhet, liksom deras utseende.

Den slutliga färgen beror på hårets skugga, eftersom färgämnena blandas med keratin. Därför är varje krull olika i färg, och alla människor kommer att ha olika nyanser.

Användningen av henna ger curls utstrålning, jämnhet, regenererar dem efter kemiska färgämnen. Men innan appliceringen ska henna försöka på en av strängarna.

Hennaberedning

För att förbereda Henna för målning, måste du blanda pulvret med något surgjort vatten av flera skäl. Cellulosa löses i färg för att frigöra pigmentet. Vätet i färgpartiklarna måste bevaras tills keratin och henna är bundna. Detta gör det möjligt att göra skuggan mörk och behålla den. Om väte inte har tid att fästa på färgämnena, är färgen ljus orange och snabbt bleknar.

Det är nog att blanda färg och citronsaft. Om huden reagerar på citronirritation, välj sedan juice av andra citrusfrukter. Vinäger och vin är också lämpliga, men lämna en obehaglig lukt. Passar till ett annat te med citron.

Kom ihåg reglerna för blandning av henna. Detta kommer att hjälpa till att undvika obehagliga situationer och oönskade hårfärger.

Lägg inte till yoghurt, för dess protein förhindrar frisättning av pigment och "äter" färg. Rekommenderas inte att blanda Henna med kaffe. Det ändrar färg och krullarna får en obehaglig lukt. Om du blandar henna och kaffe får du en djupare kastanjebrunt färg. Tillsätt 2 msk till kompositionen. olivolja för att återställa utarmade krullar. Klutspett ökar färgen, men kan orsaka hudirritation. Använd aldrig kokande vatten för att späda henna. Det ger en koppar-orange nyans till locken.

Skilsmässig henna krävs för att täcka filmen och låta stå över natten. Under denna period kommer färgen att släppas, och den kommer att vara redo för manipulation. För att påskynda processen ska du placera disken i värme (35 grader). Sedan kommer färgen att beredas om 2 timmar.

Så, hur mycket henna krävs för färgning:

om krullarna är korta, så är 100 g tillräckligt;
För hår som når axlarna krävs 2 gånger mer - 200 g;
om curls strax under axlarna - 300 g;
För krullar till midjan behöver du ett halvt kilo henna.

En sked innehåller 7 g Henna. Och i ett halvt glas - 50 gram.

Viktiga tips

Det finns några viktiga henna tips:

det är en permanent färg. Det är inte avlägsnat från håret;
håret mörknar långsamt. Om du kom ut för mättad nyans, oroa dig inte. Det kommer att ta ett par dagar, och det blir mörkare;
med varje procedur absorberas en större mängd färgämnen i håret. Om krullarna har mörkats lite, upprepa proceduren;
om du gillar skuggan behöver du inte mörkna, måla bara rötterna;
henna får färga hår efter vanliga färgämnen. Innan detta gör en kontroll på ett inkonsekvent hårområde;
Dessutom är det viktigt att kontrollera henna för en allergisk reaktion.

Henna ansökningsregler

Så, överväga reglerna för att applicera henna på håret:

Henna används på rena krullar för att uppnå bästa resultat.

Det spelar ingen roll, de är torra eller våta. Men det är bättre att göra manipuleringar på våta lockar, så färgen absorberas mer. Glöm inte testningen.

Applicera en kräm längs hårlinjen och på öronen. Detta hjälper till att undvika färgning av huden.
Dela håret i delar med 3 cm. Detta tillvägagångssätt hjälper till att bättre täcka krullarna, utan att hoppa över.
Använd handskar för att skydda händerna.
Applicera henna längs hela längden på krullen.

Ta en liten strand varje gång. Manipulationerna fortsätter tills alla krullarna är täckta jämnt. Om färgen kvarstår måste den distribueras. Efter applicering är det en lätt vikt.

Lämna henna att agera.

För en ljus nyans tar det 40 minuter under en handduk och 60 minuter utan det. Mörkt hår behöver minst 50 minuter med en handduk och 80 utan den.

Skölj krullarna med varmt vatten.

Det tar lång tid att spola hennaen. Dela krullarna i strängar och skölj dem en efter en.

Använd sedan vanligt schampo.

Henna rotfärgning

För att producera Henna rodfärgning finns det två sätt. Den första är följande:

färg krävs för att appliceras på rötterna med ett speciellt verktyg;
gör rörelser till höger öra, du vill separera krullarna 1-2 cm;
När du når örat, måste allt håret flyttas till andra sidan och börja från huvudets mitt, flytta till vänster;
Efter att du har färgat framänden, gå till baksidan av huvudet. Du behöver 2 speglar. En bakom, och den andra framåt. Applicera på samma sätt: dela lock med 2 cm;
Efter slutet av manipuleringen, täck håret med en film och en handduk.

För den andra metoden behöver du köpa en hårfärgflaska eller en konditoriväska. Dessa enheter hjälper till att förenkla färgprocessen och göra den mer exakt.

Hur man tvättar Henna

På påsarna skriver du en varning om att henna inte kan tvättas av. Och på håret som målades av henne kan du inte använda kemiska färgämnen. Därför är det troligt att henna är en alltför hållbar färg, den kan inte avlägsnas. Men är det? Hur tvättar han henna själv?

För detta uppfann olika sätt. Det mest effektiva resultatet uppnås inom 14 dagar efter färgning, men äldre färger tvättas också bort. En av metoderna är följande: håret är utsmält med 70% alkohol och lämnas i 5 minuter. Nu behöver du förbereda en mask av vegetabilisk olja eller special, som används för att avlägsna färgen. Applicera i längd och täck med en handduk. Ju högre oljetemperaturen desto bättre blir resultatet. Lämna masken i 120 minuter. Vid uppvärmning med en hårtork reduceras gapet till en halvtimme. Tvätta nu av det. Olja tar helt bort färgen.

För att eliminera henna från håret finns det flera sätt. Men experter säger att det mest effektiva - med användning av oljor.

Ett annat sätt är en kefir-baserad mask. 200 gram blandad med 40 gram jäst. Applicera på håret och låt det fungera. Denna metod tar bort ca 20% henna. Men håret måste tvättas med tvål. Och manipulationerna upprepas dagligen under veckan.

Ett annat alternativ är att häll 3 msk ättika i bassängen med vatten, doppa håret i 10 minuter, skölj sedan och smörj med balsam. Ljus röd färg kommer att ersättas av koppar.

Det finns ett sätt att ta bort henna med tillsats av basma. Den är bryggd, blandad med olivolja. I den upphettade formen gnids blandningen och lämnas i en halvtimme. För att uppnå resultatet, upprepa ett par gånger. Ett annat alternativ med Basma: brygg och smält torkade lockar i 20 minuter. Kommer att hjälpa till att återställa den naturliga nyansen.

En citronmask framställs enligt följande: juice och finhackad citron appliceras i 3 timmar på lock. Upprepa tre gånger i veckan. Effekten uppnås efter 7 behandlingar. Kaffe ändrar även hårfärg: Blanda 4 skedar med 2 matskedar av henna och måla lockar igen.

Gräddfil med gräddfil i en halvtimme, värm håret. Detta kommer synligt att lätta krullarna.

Om du tror recensionerna uppnås de mest effektiva resultaten genom användning av uppvärmda oljor. Resultatet beror på hårets struktur. Och om dessa medel inte hjälper, kan du ändra den röda färgen genom att måla med basma.

Express henna färgning metod

För uttrycklig hennafärgningsmetod krävs 50 g för kort hår och 200 g för lång tid:

Henna späds med uppvärmt vatten för att uppnå en krämig konsistens (ca 1 matsked per 1 matsked vatten). Placera för att ta bort klumpar. Då coolt. I kompositionen faller en liten koncentrerad olja. Så blir skuggan rikare, och färgen kommer att falla jämnare på håret;
täcka kläderna, applicera hårkräm mot öronen och på öronen;
hennafärgat tvättat hår. Processen börjar med huvudet. Efter det måste krökarna kamma kam, massage för en jämn fördelning;
hår täckt med en film och fixa det. Henna är starkare i värme, eftersom toppen är att blåsa handduken.

Den genomsnittliga perioden för färgning når 1-1,5 timmar. Om du behöver stärka locken, istället för att byta skugga, håll sedan henna i 10 minuter. Efter en tid sköljs håret ordentligt med varmt vatten tills det blir transparent. Om de grå trådarna får en blek eller gulaktig färg, upprepa proceduren.

Frågor och svar

Tänk på populära frågor och svar om henna:

Kan jag använda andra färger efter henna målning?

Svaret är ja. Du kan applicera färgning efter ren naturlig henna. Men det är ett ögonblick som är viktigt att veta: Vanliga färgämnen uppför sig lite annorlunda jämfört med användningen på omaintat hår.

Användningen av konventionell färg kommer inte att bryta mot hårets struktur, men kommer att ge oväntade resultat, vanligtvis blir färgen mörkare än väntat. Kemisk färg tvättas ut snabbare än vanligt, eftersom Henna ger hår jämnhet och minskar deras porositet. På grund av detta kan färgen inte absorberas väl.

Ofta efter henna kan du uppnå en mörkare färg genom att använda onaturliga bläck. För bättre assimilering, lätta krullarna och måla sedan. Men hårblekning blir svårt, eftersom henna förhindrar absorption av färg.

Kom ihåg! Om henna användes med Basma, kommer användningen av vanlig färg att ge håret nyanser av grönt.

Kan jag återställa min färg efter henna?

Nej, Henna är nästan omöjligt att tvätta bort. För att återvända sin nyans måste håret tändas.

Hur man lagrar henna

Det är viktigt att veta hur man korrekt lagrar henna för att bevara dess egenskaper. Pulvret hålls på platser utan fukt i en förseglad förpackning. Henna kan bibehålla egenskaper för ett par år, och ibland längre, om du fryser det i en tätt sluten behållare. Den hålls fortfarande kall eller kall i mörkret. Henna kan förvaras vid en temperatur av +21 grader, men inte mer än 1 år.

Med rätt förvaring kan henna spara flera år. Alternativet att frysa den färdiga blandningen hjälper till att påskynda nästa färgning.

Blandningen lagras i frysen i ett halvår. Det är viktigt att henna släpper färgen innan den skickas till kameran. Ett sådant botemedel kommer att få en starkare effekt. Det är tillåtet att tina, frys sedan igen ett par gånger utan att förlora styrka.

Frysning håller färgen, men använd den varm, eftersom hållbarheten minskar. Försök hålla kompositionen ur frysen för kortast möjliga tid.

Syraadditiver (citronsaft eller frukt) förlänger ämnets livslängd, eftersom de bidrar till att bevara färgen med frekvent avfrostning.

Hur man tvättar henna från håret

För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

Kortfattat om det viktigaste

Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

Hur länge efter färgning?

Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

 • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
 • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
 • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
 • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

Skäl till spolning

En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

 • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
 • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

Hur kan du snabbt dra hem hemma?

Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

 • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
 • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
 • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
 • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
 • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

Effektiva maskuppskrifter

Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

 • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
 • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
 • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
 • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
 • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

 • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
 • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
 • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

 • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
 • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

 • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
 • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
 • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

Professionella verktyg

Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

 • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
 • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
 • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
 • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
 • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
 • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.


Nästa Artikel
Hur räta ut håret utan att stryka?