Hur tvättar du snabbt färgen från håret hemma?


Tjejer tenderar att förändras: idag färgar hon håret en mörk nyans, men imorgon vill hon vara en blondin. Men med en dramatisk förändring av hårfärgen står många tjejer inför det faktum att den valda färgtonen inte gav det förväntade resultatet eller inte passade hudtonen.

Det är svårt att inte hålla med påståendet att skönheten inte kommer att förstöra något. Men ibland händer det. Till exempel när vi förstår med skräck att en ny hårfärg inte är katastrofal. Vi kommer inte till salongen, för det finns ingen tid, pengar, lust, i slutändan. Så vi måste leta efter ett sätt att tvätta färgen från håret hemma. För att rädda situationen och inte skada hälsan, låt oss ta itu med problemet på allvar. Läs mer: Hur gör håret starkt och starkt.

Tjejer gillar att utföra djärva experiment med sitt utseende. I strävan efter skönhet använder de icke-standard smink, gör djärva hårklippningar, byter hårfärg. Slutresultatet uppfyller inte alltid förväntningarna. Som ett resultat uppstår frågan hur man tvättar färgen från håret hemma. Den oemotståndliga lusten att vara charmig och oemotståndlig driver flickan till djärva steg. Vanligtvis är offer för sådana experiment håret, som utsätts för regelbunden färgning, skärning och styling. Tyvärr är denna situation obehaglig. Detta gäller särskilt unga damer som färgar sitt hår på egen hand. Även salongens anställda ger ingen absolut garanti för att resultatet helt kommer att uppfylla kraven.

Så tvätta färgen från håret hemma

 1. Med hjälp av sura tvättar. Idag kan du, med hjälp av specialverktyg, snabbt återställa din gamla hårfärg. Syra tvätt innehåller inte ammoniak och orsakar inte avsevärd skada på håret. Syraavlägsnarens verkan är enkel: det drar ut ett artificiellt färgpigment från håret utan att påverka hårets naturliga färg.
 2. Med hjälp av missfärgning. Om din hårfärg är för mörk för att lätta den lite, kan befälhavaren föreslå hårljus. Kom bara ihåg, efter lätta ditt hår kommer inte att vara i bästa skick, och de kommer att behöva återställas med hjälp av speciella masker och balm.
 3. Med hjälp av naturliga oljor. Om du har en viktig händelse på näsan, och din hårfärg visade sig vara annorlunda än vad du ville ha, försök att göra en maske baserad på olja. Kombinera oliv-, kardborre- och mandeloljor (efter blandning är det nödvändigt att värma blandningen lite) och applicera en konsistens längs hela längden. Masken ska hållas i ca tre timmar. Skölj oljan ordentligt med schampo efter det att tiden har löpt ut.
 4. Med hjälp av kefir mask. För att snabbt och effektivt tvätta bort färgen från håret måste du ta kefir med den största andelen fettinnehåll och tillsätt vegetabilisk olja till den. Applicera den resulterande texturen till hela längden av håret. Denna mask ska hållas i ungefär en timme. Tvätta sedan håret med schampo, skölj med kamilledekok vid slutet. Denna metod lätta håret med en och en halvton toner.
 5. Med hjälp av läsk. Soda kan också ta bort färgpigmentet och lätta håret. Ta 5-7 matskedar soda och blanda med en halv kopp vatten. Applicera blandningen jämnt på rötterna och ändarna med en bomullspasta eller borste. Denna mask bör hållas på håret inte mer än en timme. Därefter tvättas lösningen under rinnande varmt vatten med schampo.

Så tvättar du färgen från håret med naturliga oljor

Tänk på två populära recept. I det första använder vi tre mycket populära växtbaserade ingredienser i hårvård:

 • solrosolja;
 • olivolja;

Blanda dem i samma proportioner och värma till en temperatur som är bekväm för hårbotten. Masken måste vara varm och hård. Applicera på hårbotten och fördela längden på strängarna. Vi lägger på huvudet en plastpåse eller plastlock. Vi håller masken i 30 minuter. För att förbättra effekten är det möjligt ännu längre, men upp till högst 60. Tvätta sedan noga mitt huvud med vanligt schampo.

I det andra receptet använder vi två ingredienser.

 • ett glas vegetabilisk olja (du kan ta någon av ovanstående, liksom burdock, mandel, avokado eller jojobaolja);
 • 20-30 gram naturligt fett (du kan margarin).

Fett kan användas fläsk, innan det smälter. Margarin smälts också. Vi blandar vegetabiliska och smälta fetter, värmer till en behaglig temperatur och utför proceduren som i den första utföringsformen.

Dessa maskar kommer inte bara att tvätta bort färgen, utan också stärka håret, bada det med användbara organiska ämnen, skydda det från att falla ut.

För att öka effekten får man lägga en sked av brandy i masken. Det är bättre att tvätta dem med schampo för fettigt hår och tvätta flera gånger.

Hur man tvätta av färgen med honung

Mycket välsmakande mask, honung och citron. Tar bort färg och ger många fördelar. Särskilt bra för detta ändamål är acacia medoc. Du behöver flytande honung och juice av en citron. Honung behöver cirka 50 gram. Om du inte hittar vätska smälter du sockret i vattenbadet.

Blanda honung och citronsaft, applicera på hårbotten, jämnt fördelad över hela längden av håret. En sådan söt mask kan hållas längre (upp till två timmar) och appliceras oftare (åtminstone varannan dag). För allt lyser masken aktivt håret.

Du kan tvätta färgen från håret med kefir

Det är ett enkelt och säkert sätt att ta bort olämplig färg. Dessutom kommer en underbar jäst mjölkprodukt att bidra till att eliminera mjäll. Biologiska aktiva ämnen som ingår i drycken kommer att återställa hårstrukturen, göra den starkare. Maskernas sammansättning:

 • kefir, alltid med en stor fetthalt, 1 liter;
 • matsked av någon vegetabilisk olja (solros, olivolja, ricinus, burdock, etc.);
 • matsked salt.

Blanda komponenterna noggrant och applicera blandningen på torrt hår. Sätt på en plastpåse eller keps och håll masken på huvudet i ungefär en timme. Tvätta av på vanligt sätt. Ett sådant förfarande kan tillämpas inte mer än två gånger i månaden.

Kefir utan tillsatser kan användas oftare för att läka hårbotten och lätta håret. Sur mjölk eller majonnäs kan ersätta den, de kommer att ge bra näring och befästning.

Du kan tvätta bort färgen från håret och läsken

Det här är ett mycket effektivt verktyg, men du måste använda den med försiktighet. Soda blekningsegenskaper har länge varit kända. Men procedurerna med det torkar ut hårbotten och fungerar inte alltid jämnt. Därför följer vi rekommendationerna.

Masken kommer att kräva:

 • 10 matskedar natronkaka (dubbelt så mycket på långa strängar);
 • en tesked bordssalt;
 • ett glas varmt vatten.

Fyll soda med varmt vatten och blanda noggrant genom att tillsätta salt. Applicera på hårrötterna och fördela hela längden. Efter appliceringen, slå håret med händerna och vrid sedan strängarna. Vi går med sådana spiralhorn i ungefär en timme. Vi tvättar bort den här torkade "pärlan" under lång tid, minst 15 minuter under en ström av varmt vatten. Använd endast schampo för att tvätta och slutligen skölja.

Soda torkar håret, så efter att ha genomfört ljushanteringen, var noga med att göra någon fuktgivande eller närande mask.

Hur man tvättar färgen från håret folkmekanismer

Många skönheter efter en misslyckad förändring av hårskärmen skickas till en skönhetssalong. De måste betala för tjänster av professionella. Dessutom ger salongprocedurer extremt aggressiva medel.

 1. Med. Effekten av denna biodlingsprodukt på hår liknar väteperoxid, bara honung är mer mild. Täck krullarna med uppvärmd naturlig honung och lämna till morgon. Innan du tvättar av honungsmasken, skölj håret med en sammansättning av två glas vatten och två matskedar soda. Detta populära recept ger flera förfaranden som inte skadar håret, bidrar till ett jämnt flöde av färg och fyller lås med kraft och glans.
 2. Vegetabilisk olja. Att tvätta av färgen ett stort glas solrosolja i kombination med 30 gram margarin. Värm upp blandningen lite och applicera på håret när det är kallt. Vik sedan huvudet med folie och försiktigt omsluta en tjock handduk. Efter att ha väntat i två timmar, skölj med schampo. Tekniken är perfekt för att tvätta bort färgen från rött och blont hår.
 3. Kefir. Sammansättningen av denna fermenterade mjölkprodukt innefattar syra som förstör kemiska föreningar i färgen. Sprid kefiren på hårets huvud och täck huvudet med en film i två timmar. Ett förfarande lyser tonen. Upprepad recept ersätter inte håret.
 4. Tvättmedel. Min vän delade den här tekniken för lackering av färg. Under testerna visade det sig utmärkt resultat. För att tvätta av färgen, tvätta håret med tvåltvål i flera tillvägagångssätt, tvätta det ordentligt med vatten. Behandla håret med en balsam efter proceduren. Om detta inte är gjort kommer de att bli hårda och blekna.
 5. Majonnäs. Fyra skedar av majonnäs ångad och kombinerad med en sked av vegetabilisk olja. Därefter täcker håret med kompositionen och lämnar i två timmar, omsluter huvudet med en film och en näsduk. Skölj av med schampo, skölj sedan med vatten med tillsats av färsk citronsaft. Och kompletterar listan över produkten som kombinerar det bästa av ovanstående produkter - majonnäs.
 6. Coca-Cola. En populär drink kommer att vara användbar i en situation där färgen efter färgning visar sig vara extremt mättad. För att delvis torka av färgen, applicera Coca-Cola på trådarna i 20 minuter och tvätta den av med varmt vatten.
 7. Soda. De metoder som beskrivs ovan fungerar inte med mörkfärg. Lös problemet med bakpulver. Ett hundra gram soda kombinerat med en nypa salt och utspätt i ett glas uppvärmt vatten. Applicera tvätten på strängarna med en svamp- eller bomullspanna och vänta efter 40 minuter efter att du har vikrat huvudet med en handduk. Tvätta sedan noggrant huvudet och applicera en regenererande mask. Innan du använder hemtvätt rekommenderar jag att dina ingredienser inte orsakar allergier. För att göra detta, använd några droppar av produkten på underarmen och vänta 2 timmar. Om en brännande känsla eller rodnad uppträder är det bättre att vägra att använda produkten.
 8. Lemon. Lemon brightening förmågor är kända för alla. Det räcker med att minnas hur teet lyser när en citronskiva läggs till. Skölj med hår med citron är också möjligt. För att göra detta, skölj håret med citronvatten efter varje tvätt. För att göra detta, i 1 liter vatten utspädd juice av 1: a citronen. Färgen utspelar sig något, vid 0,5-1 ton, men med regelbunden användning kan du uppnå ett mer konkret resultat.
 9. Tvål. Enkelt och effektivt sätt - ekonomisk eller tjära tvål. Hur man tvätta färgen från håret med tvål är inte svårt att gissa själv. Håret grundligt soaped och lämnade i detta tillstånd i upp till 30 minuter. Tvätta sedan noggrant. Tvålen har en exiltorkningseffekt, så efter applicering av denna metod är det önskvärt att applicera en balsam eller en fuktgivande mask till håret. Ägare av torrt hår är bättre att vägra denna metod för att inte skada håret och hårbotten.

Effektiviteten av förfarandet beror till stor del på ansträngning, vidhäftning till tvättteknik och hårets tillstånd. Värdinnan av tjockt hår för att tvätta bort färgen måste spendera flera sessioner. På det skadade och försvagade håret håller färgen mindre.

Så tvättar du färgen från håret

Det händer att du efter färgning av hår inte är nöjd med färgen som kom ut som ett resultat. Sedan försöker du tvätta bort färgen med schampo, men tyvärr inträffar ingenting. Det beror på att moderna hårfärger innehåller mycket resistenta element som starkt absorberas i hårstrukturen och det blir omöjligt att tvätta dem.

Oftast uppstår fel efter målning i en mörk färg som blir för mörk. Då går tjejerna till skönhetssalongen och där professionella människor erbjuder att lätta håret med ammoniak eller någon syraavlägsna. Men vi försäkrar dig, du borde inte göra det här. Tillsammans är ammoniak en mycket potent och osäker lösning. Det påverkar starkt hårets hälsa och deras utseende. Ditt hår kan sätta in, förlåt för uttrycket, skovla halm. Och om du redan bestämmer dig för det här är det värt att välja en mästare som du litar på hundra procent. Efter denna procedur kan du stanna helt utan hår.

Masker och färgavlägsnare för hår

Som en del av sådana masker finns oljor, citronsaft, läsk och andra improviserade medel som kan splittra färgpigmentet och underlätta dess spolning.

Lösning med citronsaft

 • Citron - 1 st.
 • Apple - 1 st.
 • Flytande honung - 2 tsk.
 • Olivolja - 20 ml

Kram juice från citron. Skala äpplet och fröna, hugga med en mixer. Blanda äppelmassa med citronsaft, tillsätt honung, olivolja och mixa. Blandningen appliceras på håret längs hela längden, viks med en film och rullas upp med en handduk. Efter 1,5 timmar skölj av med varmt rinnande vatten.

Dark Color Flush Remover

 • Soda - 100 g
 • Salt - 1 tsk.
 • Vatten - 200 ml

Blanda läsk och salt i varmt vatten. Den resulterande uppslamningen jämnt från rot till spets för att fördela håret, wrap huvudet i en handduk. För att bibehålla 40 minuter. Skölj av produkten noggrant under 15 minuter under rinnande varmt rinnande vatten. Applicera på hårnärande eller fuktgivande mask.

Användningen av läsk för att tvätta bort målaren är kontraindicerad för torr hårbotten, mjäll, svag, spröd och splittrande ändar.

Oljemask

 • Vegetabilisk olja (ricinus, olivolja, solros eller burdock) - 250 ml
 • Fett (margarin, smör, fläskfett) - 30-40 g

I det angivna förhållandet blandas de valda komponenterna. Rör om blandningen under omrörning försiktigt över låg värme tills en homogen konsistens erhålls. Mask i form av värme med en speciell borste att applicera på torrt hår och rötter. Kläd håret med klädesfilm och på toppen med en handduk. För att hålla på minst 3 timmar, om proceduren utförs på eftermiddagen, eller lämna om natten om på kvällen. För att helt bli av med resterna av fonderna måste du tvätta håret flera gånger med ett schampo för fet hår.

Denna mask missfärgar inte bara, men stärker och närmar också håret, stimulerar tillväxten och förhindrar håravfall, ger skinn och silkighet. För att tvätta bort färgen från håret är det ibland nödvändigt att använda mycket svåra medel. Många tjejer, efter att ha besökt en skönhetssalong, är ofta missnöjda med sin nya frisyr eller hårfärg. Men ännu oftare kan sådant missnöje orsakas efter målning av huset. Läs mer: Hur tvättar han henna snabbt från håret.

När allt kommer omkring, visar poro nyanser ganska oförutsägbara. Men vad ska man göra om den resulterande hårfärgen, gillar du inte alls? Naturligtvis kan långvariga hårfärger vara mycket länge, men det finns metoder som kan bli av med misslyckad färgning. För det första är dessa speciella tvättar, för det andra avfärgningsmedel, för det tredje hemmagjorda masker, med hjälp kan du göra en misslyckad färg, något annorlunda genom att korrigera skuggan eller muffla den.

Så tvätta färgen från håret hemma

Tjejer älskar att förändras genom att färga krullarna. Men experiment slutar inte alltid framgångsrikt, den valda nyansen kanske inte harmoniserar med utseendet alls. Det händer att färgen faller ojämnt, så att sådana ägare oftast får porösa och skadade trådar. Lightening mycket mörka krullningar ger ofta obehaglig yellowness. Om målning inte ger det önskade resultatet kan pigmentet tvättas.

Vi överväger vilka folk- och professionella verktyg som är avsedda för detta förfarande, och hur man använder dem korrekt.

Hur tvättar man snabbt färgen från håret

Du kan ta bort den olyckliga nyansen själv hemma. För att göra detta, använd gamla folkrecept, uppfunnit av våra mormor. De kan ge ett bra resultat endast om du använde ett färgämne utan ammoniak och väteperoxid. Sådana föreningar skadar inte krullarna, pigment härrör från effekterna av naturliga ingredienser.

Låt oss lära känna de mest effektiva recepten.

Den vanliga badsåpen för att rensa håret från färgen kommer inte att lyckas, men den ekonomiska och tjära är idealisk för uppgiften. De har en alkalisk miljö och innehåller minst 64% fettsyror, under vilken färgfärgen pigmenteras bokstavligen av håret.

Var försiktig när du har sköra och torra lås, och din hårbotten är benägen att flinga, det är bättre att inte använda det här alternativet.

Om det inte finns några sådana problem, tvätta noga huvudet, placera det under filmen och lämna det i en halvtimme. Därefter måste du tvätta av rester av schampo och applicera en närande mask. Denna metod hjälper till att lätta håret med 1 ton i en applikation.

oljor

Kallpressad vegetabilisk olja ger inte bara effektiv men också helt säker tvätt av färg. Naturliga syror avlägsnar pigmentet, och näringsämnena återställer lockar, ger dem elasticitet, glans och styrka.

Detta alternativ för borttagning av färg är perfekt för ägare av torrt, livlöst hår. Du kan använda olivolja, kardborre, solros, kokosnöt, ricinus, persika eller någon annan.

Metoden för applicering är ganska enkel: du behöver värma oljan i ett vattenbad till en behaglig temperatur och jämnt fördela längs hela längden. Du kan också göra en blandning av margarin, smör eller kokt fläskfett. För ett halvt glas vegetabilisk olja tar vi tre matskedar av en av ovanstående ingredienser, smälter allt i ett vattenbad, blandar det noga och lägger det på håret. Vi täcker masken med polyeten och lindar den med ett uppvärmningslock, lämnar i 2-3 timmar. För att uppnå bästa effekten kan du värma håret flera gånger med hårtork. Vi tvättar med schampo för fettigt tjockt hår, det blir nödvändigt att tvätta huvudet minst tre gånger.

Kefir Brightening

Kefir tvätt av hårfärg hjälper inte bara att lätta krullarna åtminstone en halvton, men också för att förbättra dem. Varför eliminerar produkten pigment? Det handlar om sin jästbaserade mjölkbas, vilket neutraliserar det alkaliska mediet som är nödvändigt för att behålla färgen.

Mjölksyra avlägsnar oönskad färg och stimulerar tillväxten av friska strängar. Du kan göra en mask av en kefir, för det här behöver vi produkten med högsta fetthalt.

För att förbättra effekten av en varm dryck, lägg till ett halvt glas av någon vegetabilisk olja eller ett halvt glas vodka, där vi först löser upp 2 matskedar soda. Applicera blandningen på lock, inslagna med en film och en varm handduk, vänta 2-3 timmar. Därefter tvättas rester av schampo för fet hår.

Viktigt att veta! Att använda kefir på mycket mörkt hår kan ge en ful grön nyans. För att neutralisera det, slipa 10 aspirintabletter i pulver, lös upp i två glas vatten. Skölj håret efter tvätt.

Soda mask

Soda hjälper till att tvätta även det ljusaste pigmentet, eftersom det är ett naturligt slipmedel och har en alkalisk miljö. För att förbereda masken måste vi ta läsk och varmvatten i lika delar, men inte kokande vatten.

 • Rör om ingredienserna och få mush.
 • Vi lägger den på hela längden på locken, lägg den under plastlocken och uppvärmningslocket.
 • Vi behåller masken i högst en timme för att inte skada strängarna.
 • Tvätta av rester av varmt vatten och schampo, var noga med att applicera en fuktgivande balm.

Soda mask är endast lämplig för tjejer med fet hårbotten och friska krullningar. Eftersom det har en aggressiv alkalisk miljö kan oåterkallelig skada orsakas av smala och torra lås.

Honungspapper

Naturlig honung verkar på pigment, som ett lösningsmedel, skjuter dem ut ur håren. Detta verktyg kan användas inte bara för att härleda färgen, men också för att stärka och närma krullarna. Det ger lås en känslig gyllene nyans.

Ta bort färgen helt efter att en session inte lyckats, du måste upprepa proceduren minst 7 gånger.

Bee produkter appliceras på lite fuktigt hår, då de är inslagna i en varm handduk eller ett uppvärmningslock läggs på. Det är tillrådligt att lämna masken på natten, så hon kan bäst absorberas. På morgonen tvättar du håret med en lösning av bakpulver - ta 2 matskedar per 1 liter vatten. Sköljning hjälper till att avfetta strängarna.

Citron och Äppelcider Vinäger

Fruktsyror som ingår i saften av nypressad citron- och äppelcidervinäger, neutraliserar den alkaliska miljön, vilket bidrar till att lätta krullarna. Från naturliga ingredienser kommer vi att förbereda en sköljning. För ett glas vatten, ta 2 matskedar vinäger eller citronsaft.

Förbered så mycket av lösningen som nödvändigt för att skölj hela håret ordentligt. Använd verktyget varje gång efter shampooing. Synligt resultat kan uppnås efter 5-6 regelbundna upprepningar av proceduren.

Majonnäsmask

Sammansättningen av naturlig majonnäs innehåller fetter och fettsyror, vilket neutraliserar effekten av färgens kemiska komponenter. Dessutom sätts citronsaft, senap och ägg till såsen, som har en fördelaktig effekt på lockar och stimulerar deras tillväxt. Masken hjälper inte bara att lätta håret på 2 färger samtidigt, men också för att förbättra trådenes hälsa, göra dem smidiga och fina.

För förtydligande behöver vi hög fet majonnäs, helst att laga det själv. Applicera den varma blandningen för att torka håret, linda ihop med en film och en varm handduk, lämna i 3-4 timmar, tvätta sedan med schampo.

Professionell inställning

Hemlagade recept ger inte alltid ett bra resultat första gången, speciellt om du använde resistenta färger med ammoniak och väteperoxid. Att härleda pigmenten av dessa formuleringar är svårare - man kan inte göra utan professionellt ingripande.

I specialaffärer kan du hitta verktyg för lätta och dumpande. De innehåller ämnen som bokstavligen tvättar utländsk färg.

Det är dock värt att vara extremt försiktig när du använder sådana produkter - bristande överensstämmelse med instruktionerna kan allvarligt skada krullarna. Tänk på vilka färgalternativ som finns tillgängliga.

missfärgning

Blekningskompositioner används om håret är för mörkt i färg. De hjälper också till att drastiskt ändra bilden, till exempel om du vill vända från en brunhårig kvinna eller brunett till en blondin. Medlen lät krullarna omedelbart på 4 toner, denna effekt beror på närvaron av kemiska komponenter som aggressivt påverkar hårpigment. Oftast är det väteperoxid, som torkar och tömmer lockar.

Missfärgning kan utföras inte mer än en gång varannan vecka så att håret har tid att återhämta sig. För att uppnå önskad effekt på en mycket mörk bas, krävs flera sessioner.

Viktigt att veta! Ofta efter missfärgning uppträder ett rött pigment. Även om det är för uttalat är det omöjligt att upprepa proceduren omedelbart, du måste vänta minst 2 veckor. Det är möjligt att bli av med en oönnskad nyans med hjälp av tinting säkra formuleringar.

betning

Avdunstningsmedel innehåller syror som förstör det konstgjorda inbäddade pigmentet och trycker det ut ur krullarna. De påverkar inte den naturliga nyansen, eftersom det inte finns ammoniak och väteperoxid i kompositionen.

Det är bäst att använda tvätten i stugan, eftersom även små slipsar kan ge oönskade resultat. Fullständigt avlägsnande av ett beständigt färgämne är möjligt i 2-3 procedurer, men efter den första kommer du att märka att trådarna har ljusnat med 2-3 toner.

Trots det faktum att tillverkare garanterar hårsäkerheten, efter varje session behöver du intensivt återfuka och närma dem.

I slutet

Konventionella tvättmedelskonstruktioner garanterar inte avlägsnande av färgbeständigt eller halvvarigt färgämne.

För att ta bort oönskade färger kan du använda enkla och prisvärda folkmedicinska lösningar. De har en sparsam effekt på locken, men ger inte omedelbara resultat. Professionella tvättar och klargörande medel hjälper till att klara uppgiften snabbare, men efter att ha applicerat dem behöver du återställa strängarna en stund.

Använd endast bevisade och säkra metoder för att hålla ditt hår friskt och vackert.

Paint remover från hår. Hur tvättar man det ordentligt hemma?

Flickor och kvinnor alla sina medvetna liv är i strävan efter skönhet. Vissa vill förändras väldigt snabbt, andra vill ändra sitt utseende målmedvetet och långsamt. Tyvärr är det inte alltid möjligt att bli ägare till ett elegant hårhår, som precis har den färg du vill ha. Denna fråga är mycket relevant för blondiner och brunetter som tänkte en mycket snabb och skarp övergång från färg till färg. Men om det finns fall då färgen färgat på håret eller till och med gjorde hår av oförståelig färg. Frälsning i sådana situationer kommer att tjäna att tvätta hårfärg.

Vi rekommenderar att du läser: Hair styling cream - för vem är det lämpligt?

Vad är botemedlet?

Detta är ett läkemedel som syftar till att avlägsna långlivade färgämnen från håret. Många tjejer säger att tvätten är skadlig för håret och det är bättre att inte använda det alls. Med sådana uttalanden kan man inte argumentera, men få av tjejerna tänker på det om håret visade sig grönt, blått eller rosa. I det här fallet finns det bara en önskan - så snart som möjligt att bli av med det hemska utseendet, oavsett vilket pris du måste betala för det.

Medel som kommer att appliceras på håret syftar till att minimera pigmentet i varje hår. Följaktligen kommer, med varje applikation, den applicerade färgen att bli mindre märkbar och intensiv.

Absolut alla tvättar delas in i två alternativ - de som skapas av professionella företag, och de som kan göras hemma. Om en tjej allvarligt undrar hur man tvätter hårfärgen, ser hon inte på kostnaden eller komplexiteten att beställa en sådan produkt. Dessutom är denna fråga relevant om omvandlingen ägde rum speciellt för någon form av semester - årsdag, födelsedag, bröllop, examen. Det kommer inte att finnas tid för skämt, så tunga artilleri kommer att användas, vilket teoretiskt bör göra det möjligt att snabbt ändra hårfärgen.

Tvätter från kända företag

Vanligtvis kallas dessa verktyg inte tvättar, men emulsioner eller medel för att avlägsna permanenta färger från håret. Naturligtvis kommer nästan alla företag som är engagerade i skapandet av färg att presenteras och ett sådant verktyg för kunderna. Oftast recensioner på nätet om en sådan emulsion kan hittas om företagen Estelle, Hair Light, brelil, Paul Mitchell. Självklart berömmer varje sandpiper sin träsk, så svaren är inte alltid det mest tillförlitliga. För att inte bli besviken i informationen som fanns på Internet, kolla uppgifterna på 100% pålitliga resurser, där det finns bilder före och efter ett sådant verktyg.

Tillverkare säger att vanligtvis tvättar färgämnet från hår inträffar under samma procedur. Samtidigt erbjuder vissa företag ett helt komplex av hårrensning, vilket kommer att räkna med cirka 5-6 användningar.

Svårigheter vid tillämpningen av ett sådant verktyg och dess plats kommer inte att vara hår. För att göra detta är det nödvändigt att jämnt fördela konsistensen av våtkrullar, dra den i ungefär en halvtimme. Exakt exponeringstid kommer att anges av tillverkaren på förpackningen.

Därefter tvättas verktyget mycket noga med vatten från håret när den önskade tiden har gått. Givet intensiteten hos komponenterna i en sådan komposition, efter tvättning är det nödvändigt att noga behandla håret med en speciell mask som hjälper dig att snabbt återställa krullarna. Om du vill repaint, är det lämpligt att skjuta upp denna åtgärd i ca 10-14 dagar.

Vi rekommenderar att du läser: Cream för hårborttagning - fördelarna och effekterna

Hur tvättar man med en naturlig komposition?

Det är mycket ofta intresserad av tjejer, eftersom många förstår den skada som ett sådant verktyg kommer att orsaka för håret. I allmänhet är kärnan i arbetet med sådana komponenter ganska enkelt. Naturliga element kommer att omsluta och stärka varje hår, bidra till att bevara krullarnas struktur. Samtidigt kommer speciella tillsatser som kommer att tvättas bort, att "dra" ut färgen från dina lockar. Oftast skapas dessa medel hemma på egen hand, men det största problemet är att ett förfarande inte kommer att räcka för att förvärva den nödvändiga hårfärgen. Vi måste spendera minst tre eller fyra tillvägagångssätt för att få hårfärgen nära den du vill ha.

Det bör noteras fördelarna med att använda medel, vilket inkluderar naturliga ingredienser. Det kommer att vara mycket mer känsligt att agera på ditt hår, och deras pris i jämförelse med professionella medel kommer att vara mer än attraktivt. Låt oss därför titta på vilka grundläggande tips som gäller användningen av professionella verktyg, hur man bäst kan skapa och tillämpa hemmagjorda alternativ för att rensa hår från starka färgämnen.

Hur man använder salongborttagaren?

Tvätt hårfärg i hemmet är möjligt med hjälp av kraftiga medel som erbjuds av många företag. När det gäller deras kostnad kan det variera från cirka 300 till 1200 rubel. Verktyget själv kan presenteras på olika sätt. Företaget Estel tillhandahåller till exempel förpackningar, vars sammansättning är tillräcklig för användning på mediumhår ca 4 gånger. Naturligtvis, om ditt hår är långt och det har blivit ommålat, så är det möjligt att du måste köpa ett annat paket. Så vad ska man tänka på när du rensar håret?

 1. Ursprungligen försök välja de kläder du inte behöver. En tvättning av denna typ är väldigt frätande för tyget. Efter applicering av kompositionen på håret är det önskvärt att vikla dem med en tillräckligt tät polyeten och därefter med en hårtork.
 2. Det är nödvändigt att minimera smycken både i öronen och på nacken. Kom ihåg att färgen inte riktigt kan gå till guld eller silver, för vilket rengöringen av ädla smycken blir komplicerat.
 3. Om en sådan komposition träffar slemhinnor, är det nödvändigt att skölj omedelbart de drabbade områdena med rinnande vatten. Kompositionen är mycket kaustisk, så det kan ge många obehagliga stunder.
 4. Nackdelen är en ganska obehaglig lukt av ett sådant verktyg, så vid applicering och uppvärmning försök att säkerställa god ventilation av luften i rummet där du utför själva processen.
 5. Varje lösning på håret är ungefär 20 minuter om vi pratar om alternativ från företaget Estel.
 6. Det är nödvändigt att fördela konsistensen noggrant och jämnt längs hela längden av håret, så att strängarnas arbete är detsamma. Svårigheter kommer att vara hos tjejer som hade upplyst strängar. Naturligtvis kommer det inte att fungera för att få en likformig färg i detta fall, men du kan minimera manifestationen av den nyans som du inte gillar mest.
 7. Inte alla tillverkare rekommenderar att man använder denna lösning för hårrötterna för andra gången. Men de tjejer som utförde detta påstående att kullarnas allmänna tillstånd och färg skulle då vara ungefär lika. Inget speciellt obehag det här levereras inte.

Använda folkmetoder

Om du verkligen behöver tvätta färgen från ditt hår hemma, och du inte vill tänka på att köpa specialverktyg, kan du tillgripa de recept som har testats av många tjejer i flera år. Det finns speciella masker och kompositioner som kan skapas från produkter som är hemma. Effekten av dem kommer att behöva vänta lite längre än från salongen, men du kommer att vara säker på skyddet av ditt hår och till lägsta kostnad.

Vi rekommenderar att du läser: Hårkräm - vad är det och för vad?

Så, vilken typ av masker testades?

 1. Mask på basis av oljor. Det är nödvändigt att blanda olivolja, mandel och burdockolja. I denna blandning, som skapades i proportioner på 1: 1: 1, måste du lägga ungefär en matsked av brandy eller öl. Kompositionen på håret ska vara i tre timmar. Som ett resultat kommer det att tvättas av med rent vatten, och sedan tvättas krullarna med schampo. Tja, om du i slutändan sköljer ditt hår med vatten med tillsats av citronsaft. Ungefär en halv liter vatten lämnar 1 frukt.
 2. Ett bra alternativ skulle vara att skapa en mask baserad på fermenterade mjölkprodukter. Den perfekta skulle vara kefir eller yoghurt. Medlen kommer att appliceras på håret i ungefär en halv till två timmar. Det är mycket viktigt att jämnt fördela blandningen över dina lock så att klumpar eller ojämnt bearbetade ställen inte skapas. Underhålla detta verktyg är nödvändigt för hår som är förpackat med plast. I slutändan, efter tvättning, försök också tvätta håret med schampo och använd sedan en balsam som kan fukta håret väl.
 3. En honungsbaserad mask anses vara ett bra alternativ. För att göra detta, tvätta håret noggrant med schampo, till vilket en tesked havssalt och en nypa läsk läggs till. Detta öppnar hårvågorna för att göra konsistensen lättare att tvätta ut. Det är nödvändigt att sätta honung på vått hår, försiktigt gnugga det i lockar. Det största problemet med detta recept är att produkten ska vara på håret i nästan 10 timmar. Men effekten av användningen av en sådan mask som många flickor. Grunden är att den naturliga komponenten innehåller naturliga syror. Faktum är att de inte bara kan ge den önskade färgen till dina lockor, utan även ut skuggan, ge ditt hår ett guldligt vackert överflöde.
 4. Vissa tjejer pratar om effektiviteten av en mask baserad på majonnäs. För att skapa det blandar 200 ml majonnäs och 3 matskedar vegetabilisk olja. Den erhållna blandningen appliceras på hela längden av håret, jämnt fördelat. Curls efter att du behöver vikla med plast och lägga en hatt på huvudet. Underhålla denna blandning i 3 timmar.

Kom ihåg att hur du väljer att ta bort färgen från håret måste du vara mycket känslig för rengöringsprocessen. Det är svårt att svara på hur man snabbt tvätta hårfärgen. Det beror huvudsakligen på hur mycket färgen uppdateras och hur länge ditt hår är. Många tjejer säger att de verktyg som passar en person kanske inte passar den andra. Så i det här fallet måste du vara så försiktig som möjligt och omedelbart fylla på de kompositioner som kommer att kunna återställa dina lockar från att torka ut.

Hur man tvättar bort den uttråkade eller misslyckade färgen från håret?

Maria Pimenova

Han skriver djupt men med humor om mode, konst, parfym, resor, hälsosam livsstil och välbefinnande.

Hårfärgning är nästan alltid en process med ett okänt resultat! Även erfarna medarbetare i skönhetssalonger kan inte ge 100% garanti för att den slutliga nyansen helt uppfyller dina förväntningar. Och vad kan vi säga om fallen när vi målar hemma!

Om du efter färgning inte uppfyllde dina förväntningar eller en ny nyans av hår var banal för dig, är det enda sättet att tvätta färgen från håret. Hur man gör det: hemma eller i en skönhetssalong? Vad betyder att föredra? Vad är nyanser? Vi kommer att berätta om det i vårt material.

Färgfärg från hår hemma

När vi pratar om "home remedies" för att tvätta färg från hår, menar vi hela komplexet av läkemedel: från folk (oljor, kefir, tjärsåp, citron, etc.) till kosmetika (till exempel speciella schampon eller balsam för färgbehållare från hår).

Och även om sådana verktyg är mer sparsamma än salong, var förberedda för att för att få det önskade resultatet måste du använda dem många gånger, och då kan bara några få färger färgas i ett steg. Inte som i skönhetssalongen!

Stylister varnar: efter att ha tvättat färgen hemma kommer håret inte att återvända till sin naturliga nyans. Det är därför som professionella råder att göra tvätt i skönhetssalonger - så att du kan uppnå önskad färg mycket snabbare och det finns ingen risk för kemisk brännskada eller allergisk reaktion.

Men om du fortfarande bestämmer dig för att försöka göra hemma, kom ihåg några regler:

 • svart och rött tvättas bort värst av allt
 • tekniker för att tvätta färg i blondiner och brunetter är signifikant olika.

Allt för sig: hur man tvättar färgen från blondans hår

Bli av med den olyckliga skuggan av ägare av blont hår är väldigt lätt, även hemma. Men stylister rekommenderar fortfarande att rättvisa tjejer inte tvätta bort färgen och tona deras hår i en annan nyans.

Hur man tvättar brunettfärg

Brunetter i detta avseende var mindre lyckliga: att bli av med svart hår är mycket svårt. Därför föredrar de ofta att göra en tvätt i en skönhetssalong. Men vi skyndar oss för att försäkra dig: det finns folkrättsmedel som hjälper till med att bli av med ravans vinge.

De mest effektiva och användbara är masker för att tvätta färgen från håret från naturliga ingredienser:

 • honung (följande recept är populärt i nätverket: 3 skedar honung bör värmas men inte kokas så att honungen blir flytande, sedan kyls den till en behaglig temperatur och appliceras på håret längs hela längden under 6-8 timmar, det rekommenderas att sätta håret i cellofan);
 • citron (många användare rekommenderar att man gör en mask enligt detta recept: skala 1 citron, hugga den med en bländare, applicera våt på håret över hela längden under 20-25 minuter, tvätta av med varmt vatten och applicera burdockolja på håret);
 • björktjära eller tjärsåp (hemma brukar tjejer ofta använda detta recept: Tvätta håret med tjärtvål i flera tillvägagångssätt, tvätta det med vatten varje gång, slutligen applicera en balsam på håret).

Men professionella stylister rekommenderar fortfarande att föredra professionella verktyg, som inkluderar dessa komponenter. Hemma kan du göra ett misstag med dosen eller ens tjäna en allergisk reaktion!

Professionella arbeten: hur man tvättar färgen från håret i salongen

Det finns många myter och legender kring professionella hårtvättar. På grund av effektivare aktiva ingredienser har de en mycket starkare effekt på håret, men de tillåter att färgen avlägsnas håret mycket snabbare och med en mycket mer förutsägbar effekt!

Professionella hårvaskar är indelade i två underarter:

 • surt - innehåller inte ammoniak (därför kan de användas fullt hemma!);
 • blekning - det finns ammoniak i kompositionen av sådana färger (därför rekommenderas de endast att användas i salongen och under överinseende av en specialist).

Dekapitation (som färgämnen kallar processen att tvätta färgen från håret. - Ca. Ed.) Utförs med hjälp av specialverktyg som ändrar hårets inre struktur. Den kemiska kompositionen penetrerar under sina skalor och förstör färgpigmentet.

Kom ihåg att moderna färger ofta innehåller flera pigment, och det är inte alltid möjligt att ta bort dem på en gång, så att tvätten sker i flera steg. Men rusar inte för att upprepa det oftare än en gång varannan vecka: annars undviker du torrhet, brittleness och håravfall!

Är färgavlägsningen skadlig?

Liksom någon effekt på hår av aggressiva kemikalier, sväller färgen håret, så innan du bestämmer dig för det, måste du noggrant välja mästaren och salongen för att vara säker på att han endast använder högkvalitativa produkter.

En bra mästare varnar för att tvätta om håret är skadat hårt (annars riskerar det att försämra sitt tillstånd. - Ca. Ed.). Och förklarar också att tvätta håret ensam inte räcker: efter en viss tid måste den följas av färgning drar ut pigmentet från håret och de bildar hålrum som behöver fyllas med en ny så att håret inte blir skört och livlöst. - Ed.), och i vilket fall som helst kommer håret att kräva särskild vård.

Och vi skingrar en annan populär myt: Moderna tvättar kan även användas under graviditeten, om det inte finns kontraindikationer för allergiska reaktioner på komponenterna!

Hur bryr man sig om håret efter att ha tvättat färgen?

Tvätta färgen bryter mot den hårda nagelns naturliga läge och berövar dem av pigment. För att återställa glans och hälsa till hår, rekommenderas att göra en fuktgivande hårmask före tvätt och efteråt, och minst två gånger i veckan är bättre. Till exempel tvättbar vård för skadat hår L'Oréal Professionnel Absolut Reparation Lipidium, som tränger igenom hårkutiklet, närmar, fuktar och återställer hälsan till livlöst hår.

Dessutom bör vården inkludera naturliga oljor: kardborre och ricin. Detta kommer att hjälpa till att undvika torrhet och brittleness.

Catherine Bu: "Både genom beröring och utseende förstår jag att nu är allt mitt hår tillräckligt. De ser mycket tätare, mer elastiska, starkare med Absolute Repair. "

MissGlory: "Mitt hår, som ser mer ut som halm, blir som hår. Luftkonditionering närmar dem, fuktar, släpper upp fluffighet, delade ändar verkar inte så splittrade. Tack vare det här verktyget blev jag av med behovet av att ständigt skära den här skammen och äntligen kunde växa hår. Mitt hår som är oljigt vid rötterna behöver inte tvättas oftare, balsammetern är inte fet och gör dem inte tyngre. "

Färgfärg från hår hemma, de bästa folk- och professionella metoderna

Många tjejer är glada att ändra hårfärg, experimenterar med nyanser och färger från olika tillverkare. Men inte allt färgning ger det önskade resultatet. För att ta bort tonen, som av någon anledning inte passade ditt hår, hjälper hårborttagaren hemma. Du kan använda professionella verktyg eller hemlagade blandningar, vilket är mild inverkan. Och det är fortfarande nödvändigt att vara tålamod, eftersom det inte är en snabb uppgift att tvätta färgen och det är inte det enklaste.

Vad är en hårborttagare

Leafing genom prislistorna på skönhetssalonger, kan du se i listan över deras tjänster förfarandet för dumpning. Det är vad professionella kallar tvätt - processen att tvätta ut artificiellt pigment från färgat hår. För detta använder frisörer särskilda kemiska föreningar.

De tränger in i håraxelns struktur och förskjuter färgen. Det är nästan omöjligt att göra detta på en gång, så efter ett tag upprepas proceduren. I regel används denna metod för att lätta upp flera toner av svarta, mörka, intensivt färgade trådar.

Även efter några sessioner av tvätt kan du inte återvända din naturliga färg, men bli av med den nya nyansen. Detta är vanligtvis nödvändigt i sådana fall:

 • Kohler passade helt enkelt inte, visuellt gjorde kvinnan äldre, betonade bristen på utseende;
 • samma ton som används under en lång tid, trött. Jag vill ändra bilden
 • färgen låg ojämnt, det finns fläckar och märken på håret, eller några områden målades inte;
 • färgen verkar för ljus eller onaturlig.

I salongen kostar avkopplingstjänsten mycket: 1000-6000 rubel per besök. Hur många av dem som behövs beror på strukturen på dina lockor, färgens kvalitet, och hur länge du använde den. Ibland räcker det med 2 procedurer, och i vissa fall når antalet sessioner 5-6. Av denna anledning föredrar vissa tjejer att göra färgavlägsna med hår hemma. Dessutom är det med självständigt avlägsnande av pigmentet möjligt att använda sparsamma medel som är beredda enligt populära recept.

Varning! Istället för halshuggning kan du missfärga (lätta) håret. Förfarandet utförs också i stugan eller hemma.

Typer av hår tvättar

Enligt läkemedlets sammansättning och intensiteten av dess påverkan på håret är avkoppling:

 1. Deep. Lättar håret med 3-4 toner i ett förfarande. Denna effekt beror på användningen av starka medel med ammoniak, väteperoxid. Rekommenderas för att tvätta mörka toner och endast i salongförhållanden.
 2. Yta. Sura medel används för att tvätta pigmentet. De tränger inte för djupt in i hårskalens struktur och anses vara skonsamma (innehåller inte ammoniak, väteperoxid). Håret lyser med 1-2 toner. Ofta är frikoppling används för att korrigera en alltför mättad mörk nyans.
 3. Natural. Om du inte vet hur man tar bort färgen från håret hemma och skadar inte låsen - det här sättet är för dig. Kompositioner för sådana tvättmedel framställs på basis av naturliga oljor, fermenterade mjölkdrycker, läsk, aspirin, citron, tvål, honung och andra praktiskt säkra komponenter. Begränsningar inkluderar förekomsten av allergi mot huvudkomponenterna i hushållsblandningar (citrusfrukter eller biprodukter), liksom egenskaper hos hårtypen. Vissa ingredienser torra lockar, så recepten med dem rekommenderas endast till ägare av feta trådar. Även om utbudet av folkmetoder är så brett att du alltid kan välja själv ett ofarligt alternativ till professionella tvättar.

Bristen på naturlig avkapning är en färgförändring med 0,5-1 ton. Effekten av kemikalier kommer inte att vara.

Ofta ersätter tillverkare av professionella färgavvisare aggressiv ammoniak eller väteperoxid med mjuka komponenter. Dessa inkluderar naturliga ingredienser (sojaxtrakt, vetex), fruktsyror. I form av frigöring finns emulsioner, pulver samt hela uppsättningar bestående av 2-3 flaskor med vätskor.

Ansökningsregler och tips

 1. Droger som hjälper till att tvätta färgen från håret hemma ska fördelas över de torra strängarna.
 2. Medel för avkoppling påverkar endast målade krullar. Recensioner av några tjejer innehåller ett nyfiken faktum: Om tvätten faller på naturligt hår (ofta på återvunna rötter), ändras inte deras färg.
 3. Även professionella produkter är maktfria mot de naturliga färgämnena av henna och basma. Ett ordentligt resultat garanteras inte i stugan.
 4. Under förfarandet använd kokt eller filtrerat vatten. Det är bättre att vägra flöda.
 5. Om receptet innehåller ägg eller sura mjölkdrycker, föredra hemlagade, snarare än butiksbaserade produkter.
 6. Sprid vätskeblandningen med en svamp, tjock - med en pensel.
 7. För att förbättra effekten efter applicering av tvätten, wrap huvudet med polyeten och sedan med en handduk.
 8. Följ strikt instruktionerna från tillverkaren. Håll inte drogen på håret längre än rekommenderat.
 9. Tvätta håret med schampo tills vattnet är helt klart.
 10. Efter proceduren, försök inte torka krullarna med en hårtork.
 11. Under proceduren, var noga med att bära handskar och skydda dina kläder med en gammal badrock eller hårklädsel.
 12. Återanvändning av en potent professionell decoupler rekommenderas om 2-3 månader.
 13. Hembakade blandningar kan appliceras på krullarna inte mer än två gånger i veckan.
 14. Syraberedningar kontraindiceras till skadat, svagt hår, såväl som naturliga formuleringar med soda, senap, citronsaft och peroxid. I detta fall lämpar sig olika oljor, honung, kefir.
 15. Det svåraste att tvätta bort den svarta färgen och måla rödaktiga nyanser.
 16. Planera en ny färgning endast 2-3 veckor efter den sista avkapningssessionen. Efter vilken tid du kan färga håret efter tvätt kan du läsa på vår hemsida.

Rådet. Omedelbart efter att du har torkat färgen från ditt hår hemma, applicera en mask eller balsam på de våta strängarna.

Hur man gör hemma

Välj en produkt före avkoppling eller blekning. Om det här är en professionell produkt, testa det och se till att det inte orsakar allergier. Vid hushållskompositionen, använd en nyberedd tvätt.

Folkmekanismer

En av de mest populära recepten innefattar användningen av fermenterade mjölkdrycker: kefir, yoghurt, naturlig yoghurt.

Sprid produkten med en hög procentandel av fett i alla lock, sätt på en plastlock och varma sedan med en handduk. Efter 1,5-2 timmar, skölj genom att surgöra vattnet med färsk citronsaft.

För torrt hår kan du lägga en matsked av någon vegetabilisk olja till den fermenterade mjölkblandningen, för fet mat - samma mängd senap.

För att förbättra effekterna av naturlig tvätt, använd en mer komplex komposition baserad på kefir:

 • kombinera en liter lite varm, fettdryck med två matskedar läsk
 • tillsätt 50 gram vodka av hög kvalitet eller 0,5 koppar olivolja;
 • lägg på håret, linda det
 • tvätta efter 1,5 timmar.

Recept kefir-ägg tvätt hårfärg hemma:

 • Ta 0,5 liter jäst mjölkprodukt och 10 ml olivolja;
 • hammare i kycklingägg
 • salta blandningen. Det tar 10 gram hav eller vanligt salt;
 • Sprid kompositionen i ditt hår, värm huvudet i 40 minuter.

Om du har gott om ledigt tid, prova det här verktyget:

 • kombinera 0,3 liter kefir med 40 gram gelatin;
 • lämna för att svälla efter blandning;
 • Efter 20 minuter, värm upp lite. I det här fallet är det bekvämt att använda en mikrovågsugn;
 • Applicera på håret och lämna i 3-5 timmar efter omslaget.

Blandningen, som måste hållas på krullarna i 4-8 timmar, bereds enligt detta recept:

 • 0,5 koppar jäst mjölkprodukt, blanda med två rå kycklingägg;
 • Häll saften av 1 citron och 1/4 kopp vodka;
 • lägg till 2 matskedar mjuk schampo.

Rådet. Om du inte gillar den fermenterade mjölkluften på ditt hår, lägg till några droppar av din favoritolja till någon mask.

Naturlig honung är också ett effektivt botemedel mot hemförfall och förstärkta strängar. Du kan lätt värma upp det i ett vattenbad och applicera det på håret, som tidigare tvättats med läsklösning (2 teskedar per 1 liter varmt vatten).

Det är bäst att göra en sådan omslag på natten, förpackade säkert huvudet med plast och en handduk. På morgonen tvätta av rester av den söta produkten.

Kanel går bra med honung, och inte bara i matlagning, men också i hårvård. Masken med en behaglig lukt sakta, men mildnar lätt krullarna. Förbered det så här:

 • kombinera honung och kanel i lika delar (brukar ta 30 gram);
 • för feta trådar tillsätt kycklingprotein för torrgul
 • Vrid blandningen till en homogen uppslamning och lägg på håret i 2 timmar. Uppvärmning krävs.

Detaljer om hårbelysning med honung finns på vår hemsida.

Fans av en hälsosam livsstil är osannolikt att hålla majonnäs hemma. Mögeläsan är dock idealisk för att tvätta färg eftersom den innehåller olja, ägg och en naturlig klarare - ättiksyra eller citronsyra. Det blir väldigt bra om du gör såsen själv. I det här fallet kommer det inte att innehålla skadliga tillsatser. För att fälla hemma, distribuera bara den feta produkten på hårets huvud och linda den i 3 timmar. Minus tvätt med majonnäs (som kefir och honung) - effekten visas inte omedelbart, men efter 2-4 veckor efter det att maskerna började.

För att försiktigt ljusa håret kan du blanda i lika delar majonnäs med kefir. Kompositionens exponeringstid på strängarna är 60 minuter.

Ägare av fettkrullor rekommenderas att tvätta färg med läsk. Förbered detta verktyg enligt följande:

 • 2 tsk pulver omrörs i ett halvt glas varmt vatten;
 • smörja med läskblandningsträngar från rot till spets;
 • värm huvudet i 30 minuter, skölj det sedan.

Det finns också en annan andel: 10 matskedar soda per kopp varmt vatten (200 ml). Du kan lägga till 1 tesked salt. Exponeringstid gruel på inslagna lockar - en halvtimme.

Vitamin C, som finns i tabletter av askorbinsyra, citron, bryter också ner färgämnet. Ta 1 stor citrus utan en skal och hugga den. Sprid på håret, linda ihop. Efter en halvtimme, tvätta och skölj krullar med burkolja i ytterligare 15 minuter.

Om du använder askorbintabletter för att tvätta, mala 20 tabletter i pulver, sätt det till ett halvt glas schampo och applicera på trådarna i högst 5 minuter. Upprepa tre gånger i veckan.

Ett effektivt sätt är att tvätta hårfärgen hemma med hjälp av vegetabiliska oljor. Vilken som helst lämplig: solros, castor, sesam, linfrö, oliv, burdock. Värm erforderlig mängd i ett vattenbad och fördela locken.

Wrap och lämna minst en timme (bättre, naturligtvis, på natten). Du kan tillsätta 20 gram annat fett (margarin, smör) till ett glas oljebaserad bas, smälta det och använd blandningen på samma sätt som andra föreningar.

Verktyget blir ännu effektivare om du häller brandy eller torkar vitt vin i det: för varje 5 delar av oljan 1 andel alkoholhaltig dryck.

Dessutom, att ta bort färgen från håret hemma hjälper dessa recept:

 1. För förtydligande för mättad mörk färg lämplig Coca-Cola. Dampa håret och lämna i 20 minuter. Skölj av med varmt vatten.
 2. Om du inte är rädd för att torka trådar, använd tvål (eller tjära). Skölj flera gånger och skölj sedan tvättmedlet bort från huvudet. Slutligen applicera en mask och en balsam på håret.
 3. I det fall där trådarna har fått en ful grön nyans, kommer aspirin att hjälpa. Lös 5 tabletter i ett halvt glas varmt vatten och fukt håret med en lösning. Värm upp och tvätta av efter en timme.
 4. Precis som majonnäs, kan du sätta senap på ditt hår. Det är sant att det är mycket torra lockar.
 5. Diskmedel som används som vanligt schampo anses vara mycket aggressivt. Det kommer att tvätta det svarta pigmentet, men kommer att göra strängarna torra, hårda.
 6. Det finns populära recept och kompositioner med väteperoxid. Till exempel kombinera 6 droppar av ett 20% koncentrat med samma mängd ammoniak, tillsätt 2 teskedar grön lera. Håll på ett hårhår inte längre än 5-10 minuter.

Rådet. Att ta bort färg från hår hemma blir snabbare om du regelbundet sköljer huvudet med vatten med citron eller kamilleavkokning.

Professionella tvättar

För att bli av med oönskade pigment på trådarna kan du inte tillgripa tvättning och missfärgning. För detta finns speciella preparat, varav supra och blonddoran är särskilt populära. De tillverkas av olika tillverkare, så innan du använder det här verktyget, läs instruktionerna för det.

Hemma används vanligtvis den följande algoritmen för att tvätta ut det svarta färgschemat:

 • Blanda det valda pulvret med 3% väteperoxid. Andel - 1: 1;
 • sätta på krullar, förpackade dem i folie;
 • håll inte längre än en halvtimme;
 • tvätta av med schampo.

Du kan också lägga till schampo för att bleka pulver. Blondoran blandas med råd på temat forum, blandas med vanligt huvudvatten och vatten i lika stora proportioner (30 gram av varje komponent). Håll på huvudet i högst 15 minuter, tvätta av.

Supra kan kombineras med schampo i ett förhållande 1: 1. Det är något annorlunda recept:

 • 1 andel av ovanstående
 • för samma mängd vatten och schampo;
 • 2 delar av oxidationsmedel (1,5% koncentration). Applicera, skölj efter 10-15 minuter.

Om du fortfarande bestämmer dig för att inte föredra självtillverkade recept, men till en professionell hårborttagare, var uppmärksam på sådana produkter som förtjänar bra recensioner:

 1. Ammoniakfri emulsion Färg OFF-produktion Estel. I paketet hittar du 3 flaskor. För att använda dem korrekt, följ instruktionerna tydligt.
 2. PowderL'Oreal Efassor. Den kan spädas med vatten (för vanlig tvätt) eller kombineras med en oxid (för djup provtagning).
 3. Backtrack av PAUL MITCHELL. Som en uppsättning från Estelle består av 3 olika medel.
 4. Hair Light Remake Color Corrector från HAIR COMPANY. Innehåller inte aggressiva komponenter (peroxid, ammoniak). Det spolas ut färgen på grund av innehållet av fruktsyror.
 5. Decoxon 2-fasens tvåfasskorrektor och Kapus-märket RevoLotion-lotion med samma effekt. De hjälper till med att korrigera färgfel genom att försiktigt arbeta på trådarna.

En viktig nyans! Ju mindre tid passerar efter att ha målat krullarna, desto mer märkbar blir resultatet.

Vårdfunktioner

Radikal remover med aggressiva professionella preparat, blekning hemma med väteperoxid, supra eller blond givare leder ofta till försämring av hårets tillstånd. Håret kan bli överdroget, skört, börjar falla ut intensivt. De slutar att skina, få en dim nyans. Alla dessa negativa förändringar i curls är märkbara även med blotta ögat.

Att stödja strängarna efter tvätten hjälper till med vård:

 • Använd schampon som rengör håret och hårbotten smidigt. Observera: sulfater bidrar till snabb utlakning av artificiellt pigment, men försvagar håret;
 • öva regelbunden användning av närande, fuktgivande, regenererande medel (masker, balm, balsam, serum);
 • Tvätta inte håret med varmt vatten. I slutet sköljer du alltid det kallt genom att lägga till ättika eller örtte.
 • åtminstone tillfälligt avlägsna håret, krulljärn, järn, för hårt gummi, hårnålar och kamar av metall;
 • Kamma inte de våta krökarna och gå till sängs först efter att håret har torkat helt.
 • i soligt väder, bära en hatt, i poolen - en badmössa. Sol och klor är skadliga för något hår och speciellt försvagas;
 • gör hemlagade masker baserade på kefir, ägg, bröd, jäst. Frekvens - 1-2 gånger i veckan;
 • systematiskt trimmer tips, smörj dem med speciella antisektionsmedel;
 • Om möjligt, gå igenom en rad reparationsåtgärder i kabinen. Efter tvättning och färgning är laminering, enrobing, screening, keratisering och andra förfaranden lämpliga för försvagade strängar.

Varning! Även några hemmetoder (läsk, tvättmedel) kan torka håret, göra det svårt. Försumma inte rekommendationerna för användning av vissa hemrecept som tar hänsyn till de olika typerna av lockar.

Tvätt hårfärg hemma är ett extremt mått som inte får missbrukas. Många tjejer är överens om att det är bättre att använda alternativa metoder än att avslöja hårets huvud till ett sådant test.

Att dela upp för att spara situationen hjälper dig att markera eller färglägga. De används för en gradvis utgång från alltför mörk färg och förtydligande.

Den radikala metoden är kort skärning och växande lockar av en naturlig nyans. Och verkligen ganska extravagant sätt - bär en peruk.

Om du väljer en naturlig tvättning enligt hemlagade recept, var vänlig tålamod. Resultatet kommer inte att vara omedelbart uppenbart, och du kommer fortfarande inte att uppnå salongeffekten. För att inte rusa på jakt efter ett medel för hämtning efter exponering, tänk på allt i förväg.

Färga håret i nyanser som passar din färgtyp. Och för experiment, ta tillfälliga färgämnen: schampon, tintsalmer, sprayer, mousses och andra. De kommer att tvätta sig ut ur håret för några shampooing-förfaranden.

Hur man inte gör ett misstag vid valet av nyans och färg för håret när man färgar:

Användbara videoklipp

Tryggt ljusgörande hår hemma.Nästa Artikel
Gör ditt hår glänsande och hälsosamt med hemlagade masker