Hur man tvättar svart färg från håret


Vilket som helst mörkt färgämne är svårt att ta bort, så det är en stor risk att byta hårfärg till svart. Tvätta bort den svarta färgen från håret helt och hållet inte fungerar, det maximala du kan göra är att krulla några toner lättare. Mycket beror på pigmentet i ditt hår: På grund av det röda pigmentet blir krönorna orange efter tvätt.

Salonprocedurer hjälper till att undvika ett oväntat resultat, men trådarna lider mycket på grund av användningen av aggressiva medel, och repainting rekommenderas inte senare. Därför är det bättre att använda hemlagade produkter gjorda av naturliga ingredienser för att mildra.

Professionella tvättar

Professionell hårborttagare kan användas inte bara i salongen, men också hemma. Om du följer anvisningarna kommer effekten inte att bli värre, även om det finns risk för att bli spottig och ojämn färg. I butiken för självständig användning säljs kit, vilket inkluderar tvätten själv, en färgindikator och en mjukningsbalsam.

Sådana medel är milda, men inte säkra, eftersom ammoniak fortfarande är närvarande i dem. Den här borttagaren tar bort den svarta färgen från håret, men skuggan blir fortfarande mörk. Dessutom kan den gamla tonen återvända om det inte är möjligt att ta bort allt svart pigment från håret. Närvaron av pigment bestäms av indikatorn. Den appliceras i några minuter efter användning av borttagaren. Om den gamla nyansen återkommer efter det betyder det att du måste använda tvätten igen.

Den appliceras på torra strängar och hålles i ca 40 minuter. Sedan tvättas med varmt vatten, sedan kallt. Shampoo ska användas för rengöring för att tvätta hårvågorna från färgen. Var noga med att använda balsam i slutet av proceduren. Det kommer att återställa krullarnas struktur, på grund av det plötsliga ingripandet blir de sköra och tråkiga.

Exit svart färg kan använda förtydligande med oxidationsfärger. Effekten av att använda dem är inte bra, du gör bara krusarna lättare. Dessutom förstärker färgen håret starkare än professionella tvättar och naturligt ljusande hårmaskor, gjorda med egna händer.

Folkmetoder

Tvätta bort den svarta färgen kan inte bara vara professionell tvätt, men också förberedd hemma från improviserade medel. De mest lämpliga produkterna för detta ändamål är:

Också i masken kan du lägga till ingredienser som positivt påverkar lockets tillstånd. Till exempel används citron ofta med honung och läsk med oljor. Maskuppskrifter är enkla, men samtidigt kan den färdiga produkten lätta håret med 3-4 toner. Men du måste ansöka det 2-3 gånger om dagen i 20-35 dagar. Under den här perioden kommer du att kunna tvätta det svarta pigmentet och ommåla dina lock i den färg du vill ha.

Naturlig mask med citron och honung

Citronmaske recept används ofta när frågan uppstår hur man tvättar svart färg från hår hemma. Naturlig citronsyra eliminerar onödig färg på kort tid, men för att hålla strängarna mjuka bör du blanda den med honung.

Masken behöver en medelstort citron och 2 msk. l. honung. Blanda pressad citronsaft med honung och värma upp. Den färdiga massan ska appliceras på håret och tvättas efter 4 timmar. För att göra effekten snabbare, linda huvudet i film. Det är nödvändigt att tvätta håret väl, för det är just nu att hårvågorna befrias från svart färg. På så sätt är det möjligt att tvätta den svarta färgen med strängar så mycket som möjligt i 8-10 applikationer.

Soda sköljning

Ett mycket aggressivt, men effektivt sätt att tvätta färgen från ditt hår hemma är en tvätt av läsk och olja. För svagt och tunt hår är det inte lämpligt, men denna behandling bör tillämpas på normala lockar med försiktighet.

För att förbereda tvätten behöver du:

 • Soda - 2 msk. l.
 • Olivolja - en kvart kopp.

Blanda ingredienserna och sätt i ett vattenbad. Vänta tills massan blir varm, varefter den ska appliceras på håret. Skölj efter 15 minuter. Spola denna mask ska vara försiktig, utan att lämna några spår. Ofta kan du inte använda den här metoden, och efter användning ska ditt hår lindas med en balsam eller balsam.

Håll återställningsk Cosmetics på strängarna under lång tid, annars kommer de öppna vågorna inte att ta sin normala position och krullarna ser livslösa ut.

kefir

Med kefir måste färgen tvättas bort länge, men den här metoden har ett stort plus: Hårets kvalitet blir bättre. Den snabba effekten kommer att vara om du använder mycket fettig kefir och klarar det på håret i minst två timmar. Före proceduren måste ett glas kefir upphettas, men inte mycket, och produkten ska vara varm.

Efter applicering bör håret vara väl inslaget. I värmen kommer den svarta färgen att sjunka mer intensivt, men krullarna kan vara mättade med lukten av kefir. För att undvika obehagligt arom, tillsätt eteriska oljor till produkten och skölj det endast med varmt eller kallt vatten, med hjälp av ett rengöringsschampo.

Olivolja

Oljor kan användas inte bara som en tillsats till de viktigaste sätten att bekämpa svart färg, men också separat. Vänta på ett omedelbart resultat från deras handlingar är inte värt det, men efter 8 procedurer krullar märkbart lysande. Men det svarta pigmentet lämnar under en sådan period, inte bara på grund av oljor, den tvättas ut med schampon och försvinner naturligt. Speciellt om färgen är instabil.

Oliveolja används för att klargöra 2-3 toner, det ger näring också krullarna och gör dem smidiga. Innan appliceringen måste det värmas upp i händerna och jämnt appliceras på alla trådar. Du kan bara tvätta av efter 5 timmar, annars kommer det inte att bli något positivt resultat.

rekommendationer

Du kan bli av med svart färg på olika sätt, men du måste komma ihåg att varje verktyg har sina nackdelar. Mycket betyder tillståndet av ditt hår och färgämnet som du använde. På grundval av detta är rekommendationerna följande:

 • Först bör du använda hemmetoder, men lätta krullar ett par toner, det är bättre att gå på salongen. Detta kommer att förbereda håret för effekterna av professionell tvättning
 • Förvänta dig inte att du kan ha svart färg helt hemma. Du kommer bara att ta bort det mesta av pigmentet, men håret kommer att förbli mörkt;
 • För att uppnå den inhemska färgen kommer det inte att fungera;
 • Aggressiva masker ska inte användas ofta, ta raster eller alternera med mjukare medel;
 • Hela tiden när du försöker ta bort det svarta färgämnet, tvätta bara håret med ett speciellt rengöringsschampo. Efter applicering av några tvättar är det nödvändigt att göra reparationsmasker.

Hemma är det svårare att bli av med svart, för det är inte alltid känt hur man tvättar svart färg från håret. Processen är försenad i flera månader, och antalet procedurer är för stor. Det finns en chans att du kommer att skada dina lockar mer.

Om håret är försvagat måste du närma sig ärendet med fullt ansvar, överge effektiva men skadliga medel. Bara naturliga masker och vegetabiliska oljor är helt säkra.

Hemhjälpmedel hjälper inte om färgen är mycket ihållande eller du färgade håret med Basma. Även i stugan för att få Basm svårt, och på egen hand för att göra det är nästan omöjligt.

I strävan efter önskad färg på lockar, försök att bevara sin hälsa och skönhet. Alla störningar i hårstrukturen stör deras naturliga utseende, därför är det nödvändigt att måla trådarna och tvätta dem med försiktighet.

Hur och vad ska du ha med svart hårfärg hemma och i salongen

Situationen när den nya hårfärgen inte var i ansiktet - inte ovanligt. Speciellt om du utförde färgningen för första gången, och även hemma, utan lämplig erfarenhet. En olycklig blond kan tonas, men vad ska de tjejer som har valt att ändra sin bild för att ha en rik, mörk eller sämre kolsvart färg? Bli av med denna färg är mycket svår. Det finns dock flera alternativ för hur man får svart hårfärg i salongen eller hemma.

I vilka fall vill du ta med svart färg från håret

Ett ravnfärgat hårhår ser snyggt och mystiskt ut, men bara om det stämmer överens med färgtypen på utsidan. Detta experiment är osannolikt att dekorera ägaren av porslinshud med fräknar eller för ung person.

Ofta ser ett intensivt svart färgschema väldigt oförskämt, ibland vulgärt, och i många fall lägger det visuellt några år till en kvinna.

Därför är det säkraste sättet att undvika att komma i en obehaglig situation att korrelera den önskade färgen med egenskaperna hos utsidan. Vem är svart hår, vi rekommenderar att läsa på vår hemsida.

Om avtalet redan har gjorts, men resultatet är inte uppmuntrande, måste du tänka på hur man tvättar den svarta färgen från håret utan mycket skada på dem.

Detta är nödvändigt inte bara om skuggan inte passar, det visade sig vara rikare än förväntat, men om du redan är trött på det om några veckor, månader eller år med regelbunden färgning.

Vill du vara minst några toner lättare - gör dig redo att utföra en tvätt av en mörk färg. Dessutom krävs proceduren för tjejer som vill experimentera med moderna tekniker av brondirovanie, balayazh, shatush och titta på samma gång som om deras strängar brinner ut i solen.

Varning! Naturligtvis är krånglarna av en käftflans inte en kontraindikation för komplex färgning, men kontrast av det svarta och naturliga utbudet av ljus nyanser är alltför slående att se naturligt ut.

Hur man tar in hytten

Ett av de mest populära professionella rutinerna som hjälper till att ta bort svart pigment från håret är avtagande (tvätt). Denna tjänst är inte för billig: från 1 till 6 tusen rubel, beroende på längden på krullarna och området för skönhetssalongen. Men även om hon inte garanterar det önskade resultatet från första gången.

Om du färgat svart hår många gånger, blir det inte lätt att ta bort pigmentet. Det kommer förmodligen att ta flera besök på frisören. Men en erfaren mästare kommer att göra allt som möjligt så att ditt hår får en jämn nyans och med ytterligare färgning i ljusa färger har du inga problem.

Kärnan att avtäcka - genom att applicera på trådarna en aggressiv kemisk sammansättning med ammoniak, väteperoxid. Han kommer ordentligt att tvätta det konstgjorda svarta pigmentet från alla lager av håraxeln och gradvis göra krullarna lättare med 3-4 toner.

Naturligtvis kan en sådan djup inverkan av drogen inte påverka hårets hälsa. Så som ett resultat håret är inte alltför drabbat, bli inte involverad i förfarandet. Och om du behöver hålla flera decaping sessioner, var noga med att ta raster mellan dem. I pausen intensivvård av strängarna, använd reparativ kosmetika.

I stugan kan du erbjuda en tvätt med syrakomposition. Det anses vara mer mild än djupfrikoppling. Gör håret lättare med 1-2 toner.

Ett annat alternativ för dem som väljer hur man kan tvätta bort den svarta färgen från håret i frisören är att lätta eller missfärga lockar. För priset är tjänsten vanligen lite billigare än avkodning. Men det är möjligt att efter det blir din svarta röd. Vi måste upprepa proceduren eller nyans vad som är. I vilket fall som helst kommer det att bli nödvändigt att vänta flera dagar för att minimera skadorna på dessa hårmanipulationer.

Kardinallösningen är en kort hårklippning med ytterligare tillväxt av krullar av den ursprungliga färgen. Hårhår detta kommer bara att gynna, eftersom effekten av aggressiva kemiska föreningar är utesluten. Men detta sätt ut ur det svarta färgschemat kräver tålamod. För att påskynda processen, efter att ha besökt frisören, börja använda hårväxtaktivatorer som bevisats av populära recept (burdockolja, rödpipertinktur och andra komponenter för masker kommer att göra). Visst är processen fortfarande ganska långspelande.

Rådet. En metod för komplex färgning hjälper till att platta svart hårfärg: markering, färgning, brondirovanie. Den genomsnittliga kostnaden i kabinen är ca 2,5-5 tusen rubel.

Så tvätta sig hemma

Även i en frisörsalong är det omöjligt att snabbt bli av med den mättade mörka skuggan av lockar, vad man ska tala om oberoende försök att tvätta vidhängande svart pigment. Men fördelarna med det förfarande som utförs hemma finns fortfarande kvar. Du kommer att kunna spara betydligt, och om du väljer de traditionella tvättmetoderna skyddar du hårets hälsa avsevärt.

Med hjälp av prof. medel

De mest desperata unga damerna kan försöka tvätta bort den frätande svarta färgen med hjälp av specialverktyg eller lätta krullarna. För att göra detta kan du köpa sådana droger som har fått gott rykte:

 • L'Oreal Efassor - Pulver för påse i påsar (en kostar ca 180 rubel). Som en vanlig tvätt används den som ett schampo: läkemedlet späds ut med varmt vatten, churned, sprids över håret och lämnar i 5-20 minuter. För djup dumpning kombineras Efussor med ett oxidationsmedel och ökar exponeringstiden.
 • Estel Color OFF-emulsion - en uppsättning med 3 flaskor (reduktionsmedel, katalysator, neutralisator) kostar cirka 400 rubel. Produkten innehåller inte ammoniak. Enligt tillverkaren är det möjligt att färga det uppdaterade håret inom en timme efter applicering av emulsionen;
 • Hair Light Remake Color Corrector av Hair Company. Kompositionen innehåller inte väteperoxid och ammoniak, men fruktsyror är närvarande. Det gör det möjligt att ändra den mörka nyansen med 2-3 toner. Det kostar ungefär 2 tusen rubel;
 • ljuskomposition Blondoran. Det produceras av olika märken, bland annat Londa och Estelle. Kostnad - från 70 rubel till en påse;
 • Supra är ett medel för blekningsträngar i många kosmetiska företag. Pris - ca 100 rubel.

Också uppmärksamma produkterna för tvätt från Kapous, Brelil, Paul Mitchell och andra företag.

Använda hårfärg

Målarkrullar - inte det mest försiktiga förfarandet för lockningar, speciellt när det gäller beständig svart färg. Men samtidigt möjliggör det gradvis, utan radikal ingrepp, att bli ljusare i flera nyanser. För detta ändamål passar:

 • markera (inklusive följt av toning) - speciellt ofta, liten teknik. Lämplig och auktionsmetod. Ask, platina, guld och andra tunna trådar lyser håret visuellt. Du kan välja nyanser som inte står i kontrast till det ursprungliga färgschemat: kastanj, kaffe, choklad och andra. Övergångar blir mjuka och ut ur färgen på käften vingen - smidig. Det är riktigt nödvändigt att lätta de enskilda krökarna;
 • färgning - delvis påminner om belysning, men endast med användning av flera nyanser. Det kan vara en naturlig eller ljus palett;
 • Bokning - en kombination av mörka och lätta trådar ser otroligt snygg ut, men endast om en professionell har arbetat med det. Omedelbart att hitta ett rättvist hårhår kommer inte att fungera, men du kan använda fler och fler ljustoner steg för steg.

Rådet. Du kan ta tillfälliga färgämnen, tennbalsam eller sparsam bezammiachnye-färg. Om du utför proceduren hemma, titta först på träningsvideot.

Folkmetoder

Kefir mask för mild tvätt av svart färg:

 • 300 ml fettfermenterad mjölkprodukt, tillsätt 40 gram gelatin;
 • rör om och låt svälla
 • efter 20 minuter, något värme i mikrovågsugnen;
 • fördela i lås och värm huvudet i 3-5 timmar;
 • skölj med kallt vatten och upprepa en vecka senare.

Det finns andra variationer av detta recept för att tvätta hårfärg utan skada:

 • i 0,5 liter kefir häll 10 ml olivolja;
 • tillsätt rå kycklingägg och 10 gram hav eller salt till blandningen;
 • håll blandningen på håret under plast och isolerande lock i ca 40 minuter.

Eller du kan blanda 1 liter lätt, högmjölkad, jäst mjölkdryck med 2 matskedar läsk och en halv kopp olivolja (alternativet är 50 gram vodka av hög kvalitet). Tvätta av denna mask efter 1,5 efter applicering och värmning av huvudet.

Aromatiska medel för att tvätta mörkt hår med honung och kanel:

 • kombinera 30 gram av båda komponenterna;
 • tillsätt protein om locket är fet, eller äggula om det är torrt;
 • slå till en jämn konsistens;
 • Applicera på håret och lämna i ett par timmar. Repetitionsfrekvensen - 2-3 gånger i veckan.

Honungspapper. Det hjälper inte bara att tvätta den mörka färgen från håret, men också stärka sköra strängar:

 • förskölj krullar med läsklösning (2 tsk pulver per liter varmt vatten);
 • torka dem något
 • honung, något uppvärmd i ett vattenbad, applicera på allt hår, från rot till spets;
 • Sätt på en plastpåse eller duschlock. Du kan knyta en tunn halsduk över toppen, för när du lägger på honung behöver du inte värma håret.
 • Efter 7 timmar, tvätta den söta produkten.

Naturliga oljor. Kan gradvis avlägsna den svarta färgen från håret. Castor, burdock, oliv, lin, mandel och till och med vanlig solrosor är lämpliga för detta ändamål. Matlagningsrecept:

 • något värme någon oljig bas (1 kopp behövs);
 • tillsätt 20 gram smör eller margarin;
 • vänta på att smältan smälter;
 • kyla något, fördela genom håret;
 • håll från 3 till 7-8 timmar.

Ett annat alternativ för att tvätta svart färg är ännu enklare att förbereda. Ta 15-40 ml olja (mängden beror på hårets längd), värm i ett vattenbad och fördela över torra, smutsiga lås. Wrap minst en timme, och bättre på natten. Naturliga oljor ritar effektivt konstgjorda pigment.

Rådet. För varje 150 ml oljig bas kan du tillsätta 20 milliliter geraniumeter, eukalyptus eller ginseng.

Citronmask och sköljning. Gul citrus - ett välkänt verktyg som används inte bara för lätta, men också för att tvätta mörkt hår. Maskrecept:

 • hacka 1 skalad frukt. Det är lämpligt att göra det med en mixer, men en köttkvarn eller matberedare kommer också att fungera;
 • fördela på hår, värma dem
 • Efter en halvtimme, skölj och applicera burdockolja;
 • Efter ytterligare 15 minuter tvättar du äntligen ditt hår.

För att gradvis avlägsna den svarta färgen från håret med hjälp av en citron, kommer en brightener att göra:

 • pressa juice av en stor frukt;
 • lägg den till en liter vatten;
 • skölj håret. Upprepa efter varje shampooing.

Det finns också alternativa sätt att bli av med mörkt hår. För detta används soda, senap, tvål, aspirintabletter och andra ingredienser i populära recept. Några av dem torkar noggrant krullarna, så före användning, testa hemhjälpmedel för kompatibilitet med ditt hår.

Grundläggande tips och knep

 1. Den speciella spridningen av professionella tvättar är att de avkodar bara artificiellt pigment, men berör inte den naturliga. Så om du vill komma ut ur ditt naturliga, inte färgade mörka hår - allt hoppas på folkrecept och lysande kompositioner.
 2. Försök inte tvätta den svarta färgen om den är målad med henna eller basma. Mest troligt kommer inte resultatet att bli.
 3. När du använder några kemikalier, glöm inte handskar, för att inte skämma bort händerna på händerna.
 4. Håll inte kompositionen på huvudet längre än tillverkaren rekommenderar, annars skadar håret.
 5. Antalet avkopplingsprocedurer beror på krullarnas individuella struktur, användningsgraden för svart färg och dess kvalitet. Någon behöver 1-2 sessioner, och någon behöver 5-6.
 6. Efter tvätt, använd en balsam, balsam eller applicera en mask. Tvätta håret med mjuka schampon.
 7. Kom ihåg: det är inte möjligt att returnera din ursprungliga nyans med blekmedel. Du kan bara bli ljusare.
 8. Utöva inte användningen av professionell remover oftare 1 gång om 3 månader.
 9. Att måla efter det bör strängar vara kortare än 2 veckor.
 10. Missa inte och populära recept: 1-2 gånger i veckan, inte mer.
 11. Avvisa halsband med sura föreningar, läsk, peroxid, senap och citronsaft, om ditt hår är försvagat, skadat. Föredrar älskling, kefir, oljor.
 12. Att ta hand om låsen, få en vitaliserande, närande kosmetika: masker, serum, balm.
 13. Kassera hårtork, strykning, curling, tätt gummi, metallkamper och hårnålar.
 14. Ta hand om ditt hår från solstråle och klorerat vatten.

Att snabbt och smärtfritt ta bort svart hår hemma eller i salongen kommer inte att fungera. I vilket fall måste du offra någonting: tid, kvalitet på resultatet, krullarnas hälsa. Men om du följer alla regler för att komma ur ett mörkt färgschema och inte heller glömma att bry sig om dekade strängarna, kommer du att kunna minimera manifestationen av negativa följder avsevärt.

Läs mer om håråterställning:

Användbara videoklipp

Svartfärgsmedel med Constant Delight.

Hur man tar med svart hår hemma.

7 bevisade sätt att tvätta färgen från håret

Varje kvinna vill vara oemotståndlig och i hennes strävan stoppar inte bara på de egenskaper som naturen ger. Kosmetika, välvalad frisyr och hårfärg kan göra underverk. Därför går kvinnor djärvt för experiment. Och om den misslyckade sminken bara är tillräckligt för att tvätta bort, med hårfärgen som inte uppfyllde förväntningarna är sakerna något mer komplicerade. Och ändå finns det en väg ut.

Om färgen eller skuggan efter färgning inte är helt nöjd kan den också tvättas bort. För detta finns särskilda kemikalier, salongprocedurer och beprövade folkmedicin. Vi erbjuder dig 7 beprövade sätt att tvätta färgen från ditt hår hemma.

1. Olja

Metod nr 1 tvättar färg med hårolja

Det mest effektiva och mjuka sättet att återställa den ursprungliga hårfärgen eller nyansen är olja. För detta ändamål lämpar sig någon vegetabilisk olja (solros, olivolja, ricinus, burdock), smör, margarin och jämnt fläskfett. Recept, hur man tvätta färgen från håret med olja, är ganska enkelt.

Du måste ta 1 kopp vegetabilisk olja och tillsätt 20-30 g fast fett (smör, svamp, margarin) till det. Värm blandningen för att lösa upp fast fett, men inte mer än den temperatur som kommer att vara bekväm för hårbotten. Masken appliceras jämnt på håret, inslaget med cellofan och en varm handduk och lämnas på håret i minst 2-3 timmar. Du kan göra en sådan mask på natten. Ju längre blandningen kvarstår på håret desto bättre blir effekten. Masken tvättas av med schampo för fettigt hår. För fullständigt avlägsnande av fett kommer håret att tvätta flera gånger.

Här är några fler recept hur man tvättar färgen från håret med olja:

 • Solros, olivolja och ricinolja blandas i lika stora mängder
 • Blanda 3-4 skedar med ricinolja med 3 äggulor
 • bara olivolja

Olja hjälper inte bara att tvätta bort färg från hår. Det närmar och skyddar hår. Efter applicering av masken blir håret glänsande, silkeslen och felfri.

En mängd olika masker för torra hårändar kommer att återställa håret till sitt tidigare eleganta utseende. De bästa recepten, tipsen, rekommendationerna.

Vad är användbart för vitamin e för hår och hur man använder det, läs här.

Modig hela tiden frisyr skal. Enkla och tydliga instruktioner här.

2. Kefir

Metod nr 2 tvättar med kefir hår

Nästa effektiva ingrediens är kefir. Effekten av kefir liknar åtgärden av speciella syrahår tvättar. Syra i fermenterade mjölkprodukter förstör de kemiska föreningarna som utgör färgämnet, som därefter tvättas bort.

För att tvätta av färgen med kefir måste du ta en liter kefir eller yoghurt med högsta fetthalt, applicera det på håret, linda upp det och lämna i 1-1.5 timmar. Skölj sedan med schampo. Efter en tid kan proceduren upprepas. Håret lyser 0,5-1 ton. För att förbättra effekten, försök att lägga en halv kopp vegetabilisk olja till kefir, eller 2 matskedar soda eller 50 g vodka.

3. Soda

Metod nummer 3 tvättar med hårpipa

Ägare av fet hår kan använda ett annat beprövat verktyg - läsk. Hur man tvättar färgen från håret läsk är klar utan beskrivningar. För att göra detta, ta en läsk, om ett glas och späd det med varmt, men inte varmt vatten till en uppslamningstillstånd. Den resulterande uppslamningen appliceras på håret längs hela längden med en pensel eller en kam med täta tänder. Wrap i polyeten och en handduk. Att hålla upp till 40 minuter, men inte mer än en timme. Skölj noggrant under rinnande vatten och slutligen schampo.

Du kan göra en stark läsklösning (5 matskedar per 1 liter vatten), fuktar håret och lämnar det samtidigt som i föregående version.

Soda torkar hårbotten och håret, så att använda denna metod rekommenderas inte om håret är torrt och huden är benägen för mjäll.

4. Tvål

Enkelt och effektivt sätt - ekonomisk eller tjära tvål. Hur man tvätta färgen från håret med tvål är inte svårt att gissa själv. Håret grundligt soaped och lämnade i detta tillstånd i upp till 30 minuter. Tvätta sedan noggrant. Tvålen har en exiltorkningseffekt, så efter applicering av denna metod är det önskvärt att applicera en balsam eller en fuktgivande mask till håret. Ägare av torrt hår är bättre att vägra denna metod för att inte skada håret och hårbotten.

5. älskling

Metod nummer 5 tvätt färg med hår honung

Det är möjligt att tvätta av färgen från torrt, tunt, svagt hår med hjälp av honung. Honung på vått hår verkar som väteperoxid, men mer delikat, det ger håret en ljus gyllene nyans. Innan honung appliceras, är det lämpligt att tvätta och skölja med en svag sodavätning (1-2 teskedar per liter vatten). Honung fördelas jämnt genom håret och lämnar i 8-10 timmar, helst över natten. Det behöver inte wrap ett huvud starkt. Denna metod kommer inte bara att återställa håret i samma färg utan också förbättra sitt tillstånd.

6. Citron

Metod nummer 6 tvättar färg med hår med citronvatten

Lemon brightening förmågor är kända för alla. Det räcker med att minnas hur teet lyser när en citronskiva läggs till. Skölj med hår med citron är också möjligt. För att göra detta, skölj håret med citronvatten efter varje tvätt. För att göra detta, i 1 liter vatten utspädd juice av 1: a citronen. Färgen utspelar sig något, vid 0,5-1 ton, men med regelbunden användning kan du uppnå ett mer konkret resultat.

Alla "för" och "mot" masker med dimexid för hår. Ta hand om ditt hår korrekt.

Ta reda på varför att lyfta på ljusbrunt hår är mer fördelaktigt för hår än vanlig färgning.

Användbar rådgivning om hur du accelererar hårväxten, kolla på denna adress.

7. majonnäs

Och kompletterar listan över produkten som kombinerar det bästa av ovanstående produkter - majonnäs. Blandningen av majonnäs innehåller vegetabilisk olja, äggulor, syra, och därför har effekten på hårmayonnaise ett komplex. Den mest bekväma att majonnäs är helt klar för användning. Du behöver bara hämta det ur kylskåpet innan det blir varmt. För att tvätta färgen från håret med majonnäs, applicera den tjockt på krullarna, isolera masken och lämna i 3 timmar. Tvätta av med schampo för fettigt hår. Efter majonnäsmasken är håret inte bara lättare, men också märkbart transformerat, blir silkeslätt, smidigt och ovanligt glänsande.

Oavsett hur du föredrar, bör du komma ihåg att en enda procedur för att återvända håret till sin ursprungliga färg inte räcker till. För att tvätta bort färgen från håret hemma tar det flera dagar eller till och med veckor. Och ändå är det bättre än ingenting. Innan du förtvivlar eller dömer ditt hår, bör du försöka. Resultatet kan tacka väldigt mycket, men i alla fall gör det inte ont.

Så tvätta bort den svarta färgen från håret: tips

Vackra damer är inte konsekvent när det gäller utseende. I ett försök att ändra sin egen bild, tillgriper de olika kosmetiska förfaranden, inklusive färgning och pigmentborttagning. Vi är intresserade av den andra versionen av omvandlingen - avlägsnandet av svart färg från håret. Processen innefattar vissa egenskaper, såsom kompositionens stabilitet, önskat slutresultat, hårets individuella struktur.

Hemmetoder för att tvätta svart färg från hår

Folkrättsmedel eliminerar inte mindre effektivt svart färg, men du behöver fler procedurer. På grund av hårets naturliga sammansättning utsätts inte för ammoniak, vilket är en obestridlig fördel.

Citronsyra
För att förbereda blandningen måste man blanda 25 gram. citronsyra och 140 gr. dricka läsk. Om så önskas kan du hälla 40 ml. ricinolja för att ytterligare fukta krullarna. Häll blandningen med varmt vatten (inte kokande vatten), rör om med en gaffel för att få en pasta.

Applicera produkten över hela längden med en borste, försök att inte vidröra hårbotten. Kram krullarna med en kam med stora tänder, linda högen med plast och linda dig ihop med en tjock duk.

Åtgärdens varaktighet är 40 minuter, allt beror på önskad effekt. Ta bort handduken och filmen regelbundet för att utvärdera resultatet. När du når önskad effekt, tvätta håret med schampo, applicera en balsam.

Professionella rekommenderar att skölj hår med medicinsk avkok, som har vitare egenskaper. Tillräckligt att koka 70 gram kokande vatten. kamille eller salvia, insistera 1 timme, skölj sedan håret. Infusionen behöver inte tvättas bort, slutför ablutningen genom att applicera en näringsfull mask.

Vänta inte på att granulerna löser upp, använd omedelbart produkten på hela ytan av håret. Dra tillbaka 2 cm från rötterna och hårbotten, efter applicering, kamma strängarna med en kam. Wrap shovel med folie eller häftfilm, linda med en handduk.

Vänta 30-40 minuter tills agenten är halv absorberad. Därefter tar du bort foliehatten och handdukarna, vänta ytterligare 20 minuter. Tvätta av produkten, skölj strängarna med en lösning av 60 ml. bordsvinäger och 2 liter. vatten. Gör en närande mask, håll den i en halvtimme.

Askorbinsyra
Inte många människor vet, men allas älskade askorbiner visar perfekt svart färg från hårets kärna. Du behöver 22 tabletter för ett medelstort hårhår. Krossa dem i en mortel eller mellan två matskedar, häll i schampo eller hårbalsam. I slutet bör du få en tjock mask där proportionerna av askorbinsyra och schampo (balsam) är ungefär lika med 1: 3.

Produkten appliceras på förfuktat hår. Efter fördelningen av masken massera huvudet i 5-10 minuter. Ett sådant drag kommer att förbättra blodcirkulationen och väcka glödlamporna. Wrap huvudet med folie, linda den med en varm trasa, vänta en halvtimme. Efter en tid, skölj med vatten, använd en balsam för att underlätta repor (under alla omständigheter, för att inte behålla färg).

Kanel och honung
De två komponenterna i kombination bildar ett effektivt ljussmedel, fastän de individuellt är ineffektiva. Häll 150 gr. flytande honung i en djup skål, smälta på ett bekvämt sätt (vatten eller ångbad, mikrovågsugn). Stänk 35-40 g. malda kanel, blanda väl, låt blandningen stå i ungefär en halvtimme.

Tvätta håret med schampo, torka det något och kamma det med en kam. Applicera den beredda masken över hela längden, undviker rötterna och hårbotten. Vik skovla med plastfolie och lägg sedan ihop med en handduk. Slå på hårtorken med långsam hastighet, värm huvudet i 5 minuter.

Vänta ca 5 timmar, under denna period kommer du att lätta strängarna med 1 ton. Skölj av med varmt vatten, använd inte schampo. Upprepad procedur utförs inte tidigare än inom 2 dagar.

Lemon. Citrusfrukter lättar håret perfekt om du förbereder masker baserade på dem med tillsats av andra ingredienser. Vanligtvis framställs citronmask med honung. För dessa ändamål måste du ta 4 frukter, hugga in i kuber tillsammans med zest och skicka till en mixer. När frukterna krossas i gröt, lägg till dem 80 gr. tjock honung och blanda. Eventuellt kan du hälla 25 gram. mark kanel.

Masken ska göras på smutsigt hår, så det rekommenderas inte att tvättas i 2 dagar före proceduren. När blandningen är helt applicerad, linda in trådarna i folie eller film, lämna i 6 timmar. Efter utgångsdatumet, skölj och täck håret med balsam.

Estrar och oljor. Det är möjligt att tvätta svart färg från håret med hjälp av naturliga och eteriska oljor. Anslut 145 ml. ricinolja med 15 ml. Sprid geraniumeter på rent, torrt hår. Täck dig själv med film, vänta 5 timmar. Tvätta av produkten med en balsam först, sedan med schampo.

Om så önskas kan ricinolja ersättas med oliv-, mandel-, burdock-, lin- eller havtornsolja. Ett alternativ till pelargon är aiter av rosenträ, druvfrö och ginseng. Det viktigaste är att hålla proportionerna.

Väteperoxidlösning
Drogen tar inte bara bort det svarta färgämnet, utan torkar även håret starkt. Det rekommenderas inte att använda väteperoxid om du har naturligt tunt hår. Kom i den kosmetiska affärsfärgen ovan, mixa påsen med väteperoxid i lika stora proportioner.

Medlen appliceras på allt färgat (!) Hår. Om du har regrown rötter, bearbeta inte dem. Sprid massan över hela längden och kamma kammen med en kam. Krama trådarna i en knytnäve så att kompositionen absorberas bättre. Wrap huvudet med folie eller folie, lämna i 45 minuter.

Efter en bestämd tid, ta bort peroxiden med vatten, håret blir röd. Följande procedur utförs inte tidigare än 4 dagar. Dölj oönskade färger kan tvättas bort med tonic.

Torr senap
För att göra en blekningsmask behöver du ca 180 ml. nypressad citronsaft, 55 gr. torr senap, 30 ml. någon naturlig olja. Blanda ingredienserna, täcka dem med en chock, massera hårbotten i 5 minuter.

Vik krullarna med folie och en tjock handduk. Slå på hårtorken, ta den på huvudet och håll ett avstånd på 30-40 cm. Värm högen i 3 minuter och lämna sedan blandningen i 3 timmar.

Efter alla manipuleringar tvättas massan av med varmt vatten. Upprepade procedurer bör utföras om 2-3 dagar. Obligatorisk göra näringsmässiga masker, använd en spray för att återfuktas.

Kefir eller surmjölk
Sura mjölkprodukter används av många tjejer, kefir är älskad för resultatet och mild effekt. För att få den svarta färgen att späda ut 55 gr. gelatin i 340 ml. fet yoghurt eller sur mjölk. Vänta ungefär en halvtimme tills blandningen blir geléliknande.

Efter denna period smälter kompositionen i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad, gnugga in i håret. Wrap huvudet med en film och en handduk, slå på hårtorken och värma upp högen. Börja med att göra hushållssysslor, varaktigheten av exponeringen ska inte vara mindre än 6 timmar. Skölj av med kallt vatten och schampo och balsam.

Salon svartfärgsborttagare

Det är omöjligt att säga exakt hur snabbt du kan ta bort den svarta färgen från håret. Förfarandet kräver tid och ansträngning, slutresultatet är direkt relaterat till hårets individuella struktur. Lika viktigt är kompositionens kvalitet, vissa tjejer behöver tre procedurer, andra kan inte ta bort färgen även efter femte sessionen.

Det är värt att notera att du inte kommer att kunna få den naturliga hårfärgen efter att ha tvättat det svarta pigmentet. I vilket fall som helst kommer en oönskade ljusskugga att komma till ytan. Detta beror på att ammoniakvatten endast påverkar 80% av kärnan. Det är omöjligt att göra missfärgning mer än 1 gång om 2 månader.

De bästa svarta färgavlägsnarna

 1. Estel Collor off. Produkter används av professionella frisörer för att bleka svart och brunt hår. Enligt experter är tre förfaranden tillräckliga för att få det slutliga resultatet. Företaget producerar en tvätt, lämplig för användning i stugan och hemma. Preparat är en mild linje, blekningskomposition och aktivator kan köpas på professionella kosmetiska butiker för frisörer. Kostnaden för två flaskor kostar dig 350 rubel.
 2. "Professionell Brelil". Drogen verkar på hårets kärna, det tränger in i mitten, löser upp pigmentet och tar det till ytan. Tvätten från denna tillverkare tillhör premiumsegmentet, vilket medför att det har en hög prispolitik (cirka 500 rubel för en aktivator och en tvätt). En positiv egenskap hos missfärgningen på detta sätt är kompositionens hastighetsgrad. Produkten appliceras i en halvtimme, varefter den avlägsnas med varmt vatten.

En viktig aspekt anses vara det faktum att det mörka pigmentet är ganska svårt att tvätta ur hårstrukturen. Du kan använda både professionella verktyg och populära metoder. Om du vill tvätta i flera steg, låt oss koppla av håret i 3-5 dagar. Under denna period kommer stapeln delvis att återhämta sig, förutsatt att masker används regelbundet.

Vi tvätta bort svart färg från håret självständigt: är det möjligt hemma?

Svart hårskugga kan inte kallas en mauveton i ordets breda bemärkelse. Men han har länge gått ur mode, och kvinnor, som för några år sedan endast riktat till honom, är nu överens med det faktum att han väger "väger" utseendet och lägger ålder till sin ägare. Dessutom, i trenden nu naturlighet, och därmed målning i listorna över salongtjänster förefaller relevanta - bokning, shatush, ombre...

Naturlighet och naturlighet

Kvinnor runt om i världen är angelägna om att uppdatera färgen på sina lockar för att ge bilden en naturlig och "ung" charm.

Därför blir frågan om hur man tvättar den svarta färgen från håret allt viktigare. Det är värt att notera att pigmentet med artificiell harts är ganska ätare, vilket innebär att det inte är så lätt att eliminera det från hårets struktur.

Om vi ​​vänder oss till en ljusare färg kommer inget förnuftigt av den här tanken, eftersom en färg inte lyser den andra. Det här är de grymma lagarna av färg.

Professionella mästare erbjuder sina kunder ett antal omfattande program för att komma ur svart, vilket traditionellt inkluderar tvätt, markering eller brondirovanie, ytbehandling i önskad nyans.

Vissa kvinnor är i ständig sökning efter ett sätt som skulle göra det möjligt att tvätta bort tonhöjden hos håret med folkmekanismer. Naturligtvis är det förståeligt - tvättning i hemmet är inte bara en budget men skadar inte håret. Till exempel föredrar många människor att tvätta bort mörk hårfärg med oljor. Detta hjälper inte bara till att utrota det irriterande pigmentet utan också bryr sig omsorgsfullt om hår.

Men det finns andra, mer aggressiva metoder för att ta bort svart från hårets huvud, inklusive masker med läsk och tvättning med tvål. Dessa förfaranden är endast lämpliga för ägare av tjocka och tjocka krullar, eftersom de torkar ut och skadar hår.

Eliminera den svarta färgen själv

Eftersom vi redan har förberett material på salongprocedurerna för att tvätta färgen från håret, kommer vi idag att diskutera rent folkmedicin som hjälper dig att lätta tonen lite.

Hur kan jag tvätta den svarta färgen hemma? Först och främst bör du avstå från frestelser att gå till affären och köpa ett blekpulver som Blondoran. Genom detta kommer du inte bara att uppnå en tillräcklig nyans av krullningar utan bränna dem också genast.

Vissa tjejer som tillgriper sådana metoder tvingas vända sig till en frisör för en kort hårklippning, eftersom deras strängar inte kan återställa någonting redan, inklusive professionella dyra medel. Därför, skäm bort inte alla allvarliga saker, och försök att närma sig frågan så noggrant som möjligt.

Naturligtvis kommer sådana primitiva medel som olivolja inte helt att eliminera svart färg och ge dig tillbaka den naturliga nyansen av hår. Men de mjuka din ursprungliga ton till kastanj eller choklad så mjukt som möjligt. Dessutom kommer oljebaserade närande masker att ge djup hårvård och restaurering, vilket kommer att förbättra hårets struktur och förbereda dem för efterföljande färgning, om det planeras.

Tvätta svart färg med hår folkmekanismer

 1. Citronpuré. Inte alla vet att någon frukt- eller bärsyra kan vara ett alternativ till salongoxider. Särskilt väl beprövad i detta avseende citronsaft. Det är möjligt att tvätta av färgen från håret på följande sätt: Skal citronen och gnid citrusmassan till puré. Det är bäst att göra det med en matberedare. Applicera sedan den resulterande vattnet längs hela längden av locken, linda med film och en handduk och lämna i detta tillstånd i ungefär en halvtimme. Skölj sedan med varmt vatten utan att använda schampo. Efter denna procedur kan dina strängar jämnt ljusa om en halvton. Detta förfarande bör dock inte transporteras bort, och det bör utföras en gång i månaden. Det rekommenderas också att perederzhivat sura kompositioner på håret - i så fall riskerar du att få en allergisk reaktion, mjäll eller svår irritation. Efter proceduren är det viktigt att näring krullarna med någon grundläggande vegetabilisk olja;
 2. Bakpulver. Kokar natronfärg svart färg? Inte riktigt. Men hon är också kapabel att lätt lätta dina krokar längs hela längden. Jag måste säga att den här metoden inte passar alla - bakpulver gör håret hårt och torrt. Använd därför inte receptet om det är svagt, torrt eller skadat i ditt fall. Så, för att tvätta av det kaustiska pigmentet med hjälp av denna banala produkt, fortsätt enligt följande. Ta ett glas läsk och späd det med vatten till en tjock uppslamning. Applicera över hela längden av håret med en pensel eller en kam med glesa tänder. Wrap huvudet med plast och en handduk, blöt i 40 minuter (men inte mer än en timme), skölj sedan huvudet noggrant med vatten och sulfatfritt schampo. Denna procedur är utmärkt för ägare av fet hårbotten;
 3. Kefir. En annan mycket sparsam metod för hemtvätt är en mask baserad på regelbundna kefir. Detta recept är extremt enkelt: Allt du behöver är att applicera kefir, yoghurt eller jäst med högsta fettinnehåll till krullar, skapa en växthuseffekt för huvudet och vara i 1-1.5 timmar. Fermenterade mjölksvampar förstör aktivt de kemiska föreningarna som bildar färgämnet, och sedan tvättas de hårt av håret och utan "förlust".
 4. Tvättmedel. För att tvätta den svarta färgen från håret med tjära eller hushållssaft, räcker det inte med att göra tvättproceduren. Det är viktigt att applicera skummet på vått hår och piska in i ett tjockt skum och stå sedan på huvudet i en halvtimme. Efter proceduren är det viktigt att göra en fuktgivande eller närande mask, och för ägare av torrt och poröst hår är det bättre att vägra denna produkt.
 5. Med. Naturlig blomma honung påverkar krullarna som väteperoxid, men det verkar mycket mer delikat. Med denna värdefulla produkt kan du inte bara tvätta den oönskade nyansen utan också återställa håret. För att göra detta måste du lätt fukta krullarna och applicera flytande honung till dem (om din produkt är kandad kan du smälta det lätt på ångbadet, men inte i mikrovågsugnen). Det behöver inte sätta på huvudet för mycket. Låt honungen ligga på lås för natten (7-10 timmar), skölj sedan noggrant med vatten med ett mildt schampo eller balsam.

Som du kan se är hemmagjorda tvättmetoder ganska känsliga, men vissa av dem får inte missbrukas. Någon av dessa produkter, som snabbt tvättar bort färgen, kan lika snabbt skada dina lockar.

Salonprocedurer

Glöm inte att du i din strävan kan hjälpa erfarna och kompetenta mästare färgämnen.

Bland tjänsterna för att lämna tjären eller den blå-svarta nyansen är de mest populära följande:

 • Professionell remover speciell komposition;
 • Missfärgning (tändning) och toning;
 • Frekvent markering genom stoppning.

Vi rekommenderar dig att föredra att vända sig till proffs, speciellt om det nuvarande läget för dina lock är otillfredsställande.

Ögonfärgsläckare

Och vad ska man göra om ögonbrynmålningen misslyckades? Det är trots allt farligt att använda aggressiv tvättning här inte bara för växten själv, men också för ögonen...

Hur man tvätta bort svart ögonbrynfärg:

 1. Fuktar fuktigt en bomullsplatta i vilken olja som helst (solros, oliv, burdock eller castor passar bäst). Massage i hår och hud. Gör det här hela dagen (några timmar);
 2. Torka ögonbrynsområdet med en vattentäppta doppad i väteperoxid 3%;
 3. Applicera på ögonbryns kompressor av bomullsull blöt i citronsaft eller koncentrerad citronsyra. Blötlägg i 15-20 minuter. Håll dig vågrät.

Som du kan se, även för att tvätta den svarta tonen från krullarna på egen hand och inte vara lätt, men ändå är det ganska möjligt.

Act! Men glöm inte försiktighet, och bli inte fördragen. Var vacker och naturlig!

Så tvätta färgen från håret hemma

På hur man tvättar färgen från håret hemma, kanske utan hälsorisk, överväga några enkla och skonsamma sätt att hår. Varje kvinna syftar till att göra hennes skönhet ljusare. Att försöka komma närmare idealet, kvinnor använder olika sätt att ändra sitt utseende. Ett prisvärt och snabbt sätt att sticka ut är att färga håret.
Ofta, flickor av olika skäl försummar tjänsten från yrkesverksamma och utför egen färgning. Tyvärr uppfyller resultatet inte alltid kvinnans förväntningar.

Så tvätta färgen från håret hemma

Hur tvättar man svart färg från håret?

Funktioner tvättfärger:

 1. Svart färg är särskilt slitstark, och det blir inte lätt att tvätta det. Bakpulver är perfekt för att avlägsna svart pigment från hår. Receptet för soda-blandning beskrivs nedan. Man måste komma ihåg att om du lämnar soda på håret i mer än en timme, kan ditt hår drabbas mycket.
 2. Det svåraste att bli av med den röda nyansen. Det är bättre att använda professionella produkter. Butikerna erbjuder ett brett utbud av speciella tvättar som tränger igenom håret och neutraliserar färgpigment. Bekväm förpackning och konsistens låter dig använda verktyget hemma. Mest sannolikt kommer det att vara nödvändigt att tillämpa borttagaren flera gånger.
 3. Färgen av ljus nyanser kommer inte att tvättas bort från hår av svart och brun färg, eftersom under blekning av naturliga pigment tas bort från håret och det är omöjligt att returnera dem. Om du färgat blekt hår en ljus färg, kommer professionella eller folkmedicin att hjälpa till att tvätta av färgen.

Att spendera tvätt i frisörsalong är inte ett billigt nöje, särskilt som kemiska preparat förstör hår. Vanligtvis, efter salongförfaranden för att avlägsna färg måste håret återställas under lång tid.

Folk avlägsnare är:

Vi tvätta bort färg från huden

Ofta, efter nästa färgning, är du förskräckt över att finna att fula fläckar förblir på huden. Vatten och tvål i detta fall var maktlösa.

Men det finns effektiva sätt att bli av med sådana fläckar:

 1. Lägg lite alkohol eller ättika på bomullsullen och blöt försiktigt ut fläcken. Om du inte kan ta bort färgen till slutet, försök igen.
 2. Gnid i en fläck av natron och några droppar vatten.
 3. En bomullspinne doppad i tvålvatten kan bara ta bort färska fläckar.
 4. Applicera varm vegetabilisk olja på fläcken och vänta i 15 minuter. Skölj sedan under rinnande vatten.
 5. Tandkräm hjälper till att ta bort fläckar. Sprida fläcken väl på pastan och låt den torka helt. Skölj sedan med vatten.
 6. Gör en 10-15 minuters kefir-komprimering.
 7. Ofta är det möjligt att ta bort eventuell färgrester på huden med hjälp av en våt kosmetisk torka.

Naturlig färgåtergång

Masken av majonnäs kan återställa den naturliga färgen. För att göra detta, häll 3 skedar av vegetabilisk olja i en burk majonnäs och mixa. Att hålla strukturen, utan att tvättas i 3 timmar.

Tvätter perfekt bort citronsaftens färg. Till juice, pressad ur en citron, lägg till en matsked äppelmos, en sked smör och honung. Rör om. Tvätta av masken med schampo om en timme.

Titta på videor av detta ämne.

Barnens färg och spray

På det naturligt lätta håret fortsätter färgsprayen till den första tvätten, och färgade blondor får tvätta håret 2-3 gånger.

Barnens tillfälliga hårfärg tvättas av utan svårighet efter en enda schamponering.

Användbar video om ämnet

Så tvättar du färgen från håret på video:

Verkan av kefir och läsk

Ett utmärkt tillfälle att återvända den gamla bilden ger kefir. Baserat på mjölksyror och fetter tvättar kefir bort färgpigment, och återställer hälsa och glans till hår.

Ju högre fettinnehållet i kefir är desto mer effektivt kommer det att klara uppgiften:

 1. Blanda en liter kefir och en matsked olivolja.
 2. Behandla håret (det ska vara torrt) med blandningen, värm kompress i en timme.
 3. Tvätta kompositionen under kranen med vatten först, tvätta sedan håret med schampo. Om effekten inte är tillräcklig, upprepa proceduren.

Ett annat av de mest prisvärda och billiga sätten att eliminera misslyckade resultat av färgning är behandlingen av hår med läsk:

 1. Häll 1 sked salt och mixa.
 2. Bearbeta blandningen med en bomullsplatta.
 3. Håll blandningen i 30-40 minuter och skölj med schampo.

Använd burdock olja

Kockolja tvättar inte bara färg, men hjälper också till att stärka håret.

Därför kan denna metod kallas inte bara effektiv men också användbar:

 1. För att tvätta av färgen måste du ansöka mycket olja från rot till spets.
 2. Täck huvudet med en plastpåse och lämna om möjligt för natten.
 3. Tänk på att oljan tvättas hårt. Du kommer att behöva mer tid än du brukar spendera på att tvätta håret.
 4. Oljan kan hållas på huvudet i 1-2 timmar, men ju längre det påverkar håret, desto mer pigment tar färgen från håret. På grund av detta minskas antalet procedurer.

Åtgärdsåp

 1. För att tvätta de mörka nyanserna måste man skumma hårbrunt tvätttvål. Modern vit eller gul fungerar inte. För bekvämligheten av tvål, kan du rosa en bit av riven tvål.
 2. Tvålen ska tvättas väl under kranen, annars kommer håret att ha en obehaglig grå patina.
 3. Förfarandet upprepas 4-5 gånger. Om håret har en porös struktur upprepas proceduren upp till 10 gånger. Efter det är det nödvändigt att sätta en närande mask på håret, eftersom tvål kan göra håret torrt och sprött. Gör näringsmaskor bör vara minst fem dagar efter proceduren.

I fall av misslyckad färgning borde du inte omedelbart springa till salongen och spendera mycket pengar på att återvända färgen. Du kan fixa situationen själv hemma.Nästa Artikel
Låt huden vara jämn som silke: bli av med håret för alltid!