Låt huden vara jämn som silke: bli av med håret för alltid!


Visst har du någonsin hört uttrycket om "uppvaknande" av hårsäckar när du växer hår eller ögonbryn. Faktum är att lejonandelen av kvinnor syftar till att stärka och aktivera hårsäckarna, men... på vissa ställen. Med resten av kroppen är sakerna radikalt olika.

Hur kommer man av med "skogen" på sina fötter?

Håren på benen, i armhålorna, ljummen och över överläppen är inte kapabla att pryda det kvinnliga utseendet. Därför kämpar vi med oönskade hår mer och mer noggrant med alla kända och innovativa metoder.

Som ett resultat av alla traditionella borttagningsmanipulationer börjar de växa ännu snabbare och blir ovanligt hårda och tjocka. I desperation söker vi recept som hjälper oss att permanent "döda" folliklarna, eller "sätta dem i sömn" under en tillräckligt lång tid.

Bland de välkända långsiktiga metoderna för att eliminera oönskade hår är fotoepilation och laser hårborttagning. Dessa kosmetiska procedurer, som utförs av kvalificerade specialister i professionellt utrustade rum, kan spara dig från onödig vegetation för alltid.

Men båda förfarandena är dyra, och ju större arean som ska behandlas desto högre är den slutliga kostnaden för hårborttagning. Till exempel, om du bestämmer dig för att bli av med vegetation på dina fötter, måste du betala en snygg summa till din mästare. Gör det dessutom mer än en gång.

Det kommer att ta flera sessioner totalt för att äntligen förstöra folliklarna och beröva dem någon chans att upprepas "uppvaknande". I så fall måste du växa hår flera gånger till önskad längd (ca 7 mm), annars kan inte önskad effekt uppnås. Självklart kommer inte alla moderna tjejer att kunna gå i en månad med oskadade ben, trots den stadiga påståendet att skönhet kräver offer.

Om du behöver "döda" hårsäckar i vissa delar av kroppen, men du har inte en stor budget eller tillfälliga reserver för att använda tjänster av en professionell kosmetolog, kan du försöka göra det hemma. På egen hand rekommenderar vi att du hittar en mästare med gott rykte och rimliga priser, och söker fortfarande professionell service.

Vi har förberett vissa metoder för traditionell medicin för dig, men vi anser det vara vår plikt att varna dig - de kan skada din hud, speciellt om du missbrukar dem! Eftersom du har bestämt dig för att vända dig till "farmors" råd, var tålmodig och måttligt beständig.

Förstör glödlampan i hytten

Låt oss titta på de "civiliserade" alternativen för hur man äntligen förstör hårfollikeln med hjälp av fysioterapeutiska och hårdmetallmetoder för kosmetologi:

 • Elektrolys - en typ av avlägsnande av oönskade hår, där effekten på folliklarna uppnås med hjälp av strömmen. Under påverkan av lågfrekventa pulser tränger mikroströmmen direkt in i folliklarna och förstör dem snabbt. Håret är garanterat att det inte visas på det behandlade området. Dessutom finns det ett skydd mot ytterligare hårväxt. Den här versionen av hårborttagning är tillgänglig och billig, i förhållande till laser eller ultraljudsteknik. Men det har sina egna "fallgropar": risken för bildande av cicatricial förändringar i huden vid ansträngningarna av enheten, ökad hyperpigmentering, smärta vid ledning. För fullständig förstöring av ett antal glödlampor behöver du 10-15 sessioner med ett visst intervall. Denna metod har många kontraindikationer, inklusive åderbråck, allvarliga kardiovaskulära störningar, koagulationsstörningar, infektioner och till och med godartade hudtumörer;
 • Photoepilation - hjälper till att förstöra glödlampan genom tydligt riktat högimpulsivt ljus. Ger absolut oåterkallelig borttagning av glödlampor, och effekten är märkbar efter den första sessionen. Håren blir sparsamma och knappa, och i slutet av hela kursen försvinner de helt och hållet. Dessutom har den här versionen av hårborttagning en attraktiv "bieffekt" - föryngring av huden. Av minuserna - höga kostnader och brist på specialister som vet hur man hanterar den lätta enheten ordentligt. Totalt behöver du 5-8 sessioner, varefter du kommer att rehabiliteras med efterföljande begränsningar.
 • Laser hårborttagning - innebär att hårfolliklarna förstörs av könsceller med precis riktad laserstråle med hög intensitet. Trots det faktum att vissa anser att denna teknik är bokstavligen en panacea för oönskad vegetation i ansiktet och kroppen, tar det inte bort folliklarna själva, vilket innebär att det bara kan sakta ner hårväxten flera gånger. Efter en hel kurs (ca 10 sessioner) kan håren inte växa i flera år. Men det är inte alltid möjligt att uppnå en permanent effekt, och förfarandet är ganska dyrt.
 • Enzym hårborttagning - innebär förstörelse av glödlamporna på grund av infraröd strålning med kemiska föreningar. Denna typ av hårborttagning innebär lokal användning av aggressiva droger, så det är definitivt inte lämpligt för vissa kategorier av människor.

Hemversion av förstörelsen av hårsäckar

Hur man snabbt dödar en hårfollikel utan hjälp av experter? Om du bestämmer dig för att försöka förstöra folliklarna med egna händer, kommer en mängd populära recept att hjälpa dig.

Tänk på - växtextrakt som används för att "brinna ut" är extremt giftiga. Därför måste du vara extremt försiktig med dem. Dessutom kan de orsaka brännskador och skada din hud.

Prova följande version av hemmet permanent "hårborttagning":

 • Mala markkalk med arsenik i lika stora mängder;
 • Tänk på - ju mindre kalk du lägger i kompositionen desto mer aggressiv blir blandningen. Och därmed vice versa;
 • Till den resulterande pulvermassan tillsätt avdunstad saft av aloe eller kalanchoe cirrus;
 • För att kontrollera kvaliteten på de mottagna fonderna, sätt en vanlig fjäder i den och placera disken på spisen. Värm upp tills villusen är borttagen från pennan;
 • Tillsätt ångad blandning med smör, och du kan applicera den på problemområdet. Var försiktig och försiktig!

Vi delade med dig hemligheterna av permanent hårborttagning i salongen och hemmet. Vilken metod för hårborttagning att välja - du bestämmer dig. Vi rekommenderar endast starkt att du kontaktar en professionell kosmetolog för en sådan service.

Hårlampa - hur man får det att sluta fungera

Hårfolliklarnas funktion beror inte på var de befinner sig - på kroppen eller på huvudet. Men vi skulle vilja undertrycka arbetet hos vissa för att ha en mjuk hud utan överdriven hår och att intensifiera andras aktivitet för att skina med tjockt och vackert hår.

Varje kvinna vet hur man aktiverar hårsäckar, påskyndar hårväxten och gör dem starka och friska. Om du är mer oroad över frågan om oåterkalleligt att bli av med överflödig vegetation på kroppen, hjälper informationen i denna artikel att svara på det.

Så här ser en hårfollikel ut på flera förstoringar.

Hårfollikelstruktur

Varje hår växer från follikeln - en slags "bo" där celldelning uppstår. På botten av follikeln är hårpappillen, inslagna i nerver och blodkärl, genom vilken det tar emot mat och syre.

Det beror på dess funktion och hårväxt och deras tillstånd.

För att helt stoppa hårväxten räcker det inte att helt enkelt skära av dem på nivån av huden eller dra ut det med roten. Om papillen förblir på plats, fortsätter den att generera nya celler. Därför behöver du veta hur man dödar hårsäcken, så att den slutar fungera.

Det verkar som om det är mycket svårare att återställa försvagade eller vilande hårlökar, för att påskynda tillväxten och öka hårdets densitet. Faktum är att lösningen av det omvända problemet visar sig vara en svår process, om vi tillsammans med förstörelsen av överflödig vegetation vill behålla en frisk hud.

Kvinnor har länge och allvarligt förklarat kampen oönskad vegetation

Hårborttagningsmetoder

Även i oldtiden tog kvinnor hand om renhet och jämnhet i sin hud och uppfann olika sätt. Moderna skönheter njuter fortfarande av några av dem, samt tillgriper professionella metoder för hårborttagning.

Var och en av oss bestämmer oss för att gå till salongen eller göra förstörelsen av kroppshår med egna händer, beroende på personliga preferenser och tillgängligheten av förfaranden.

Traditionella metoder

Bland de moderna metoderna för hårborttagning, som kan användas både i skönhetssalonger och hemma, är de mest populära följande:

 • Särskilda depilationskrämer. De aktiva kemikalierna som finns i dem förstör hårets struktur och de avlägsnas lätt. De har emellertid ingen skadlig effekt på hårsäcken;

Var uppmärksam! Vissa komponenter i dessa krämer orsakar ofta allergiska reaktioner, påverkar huden.

 • Shugaring och vaxning. Metoderna är baserade på att håret sitter fast fast vid massan applicerad på huden. De är mycket smärtsamma och inte effektiva nog. Trots det faktum att hår kan bryta ut av rötterna, börjar de efter en tid växa igen;

På fotovaxproceduren

 • Electrodepilator. Mer kraftfulla professionella modeller är mer effektiva än dagens. Men ingen av dem kan permanent lösa problemet med överskott av vegetation.

Folkmetoder

Från generation till generation skickas folkrecept på hur man förstör ett hårfollikel hemma. För detta ändamål används det huvudsakligen sådana naturliga lösningar som valnötter och pinjenötter, vallmofrön, gröna druvor och även farmaceutiska preparat - ammoniak, jod, kaliumpermanganat.

Hackade gröna valnötter

Några av dessa recept visas i tabellen.

Hårborttagning Hur man gör det

Innehållet

Australiensiska Hatteria, vinnaren av hårborttagningskonkurrensen, gick på rekord: 130 kunder lämnade sina kroppar utan vegetation. Från håret flitigt bli av med sedan Nefertiti och Cleopatra. Men naturen visar sig vara starkare än några uppfinningar. Det finns cirka 5 miljoner hår på en kvinnas kropp. Har de kontroll och om det är ofarligt, instruerar Natalya Ivanchikova, en hudläkare.

- Natalya Mikhailovna, är det verkligen nödvändigt att bli av med vad envis, trots all kamp, ​​gör sin väg på kroppen? - Det här är valet av någon person. Antingen avlägsnas det med våld, eller naturen reglerar denna process av en slags smältning. Alla hårtyper uppdateras. Hårfödseln är i åldern kortare, de blir tunnare, växer långsammare. För hårborttagning uppnås hårfollikeln exklusivt i tillväxtsteget. Det är under denna period som håret är nära kopplat till follikeln, vilket gör att alla använda metoder kan vara effektiva, eftersom endast total förstöring av follikeln kan undertrycka ytterligare hårväxt. Förresten visar trichogramet att 80-88% av håret befinner sig i det aktiva steget, endast 1% är i övergångsskedet och resten av minoriteten ligger i viloperioden. Så på alla delar av huden samtidigt finns det ungt och gammalt hår. Men de är speciellt aktiva i hakan, överläpp, ben och bikinilinjer. På ögonbrynen och i öronen - en hel cykel av tillväxt och håravfall tar 4 till 8 veckor, på hakan - 10 - 12 månader, på benen, bikinilinjerna och överläppen - upp till 4 månader.

"Annonsering som lovar att göra huden så jämn som en silke näsduk för alltid är listig?" "Det har inte hittats någon metod som skulle ge ett hundra procent resultat. Under proceduren är det omöjligt att kontrollera hur framgångsrikt hår elimineringsprocessen gick, eftersom follikeln förstörs blint. Men med tiden kan du vinna i kampen mot oönskad vegetation.

Den ökade hårväxten på kroppen och på ansiktet orsakas av följande skäl:

 1. Mognadsperioden för könshormonala förändringar uppträder, vilket i människokroppen avslöjar vad som tidigare var dolt i det. Vissa tjejer har även en mustasch.
 2. klimatperiod - hormonella förändringar dominerar det manliga hormonet androgenet. Detta leder till ökad hårväxt. Detta är en av de mest populära och vanliga orsakerna till stark hårväxt.
 3. hirsutism är överdriven manlig hårväxt hos kvinnor. Terminal hår är hårt, långt mörkt hår. Det är i första hand nödvändigt att konsultera en läkare, och bara sedan fortsätta att ta bort överflödigt hår.
 4. ärftlighet
 5. hormonell obalans
 6. polycystisk ovarie
 7. Förekomsten av manliga hormoner hos kvinnor
 8. tar vissa mediciner.

Det finns följande användbara sätt att bli av med onödigt hår:

Denna metod är eliminering av oönskade hår genom att applicera elektrisk ström till hårfollikeln. Används för denna speciella enhet, som kallas elektrofilmator. Svag ström med denna enhet bränner hårsäckar. Denna metod kan tillämpas både hemma och i kosmetisk salong. Dessutom bör det noteras att elektrolys är det enda sättet att helt förlora ditt hår. Dessutom händer detta genom en eller flera sessioner. Procedurens effektivitet och hastighet beror på kvinnokroppens egenskaper. Bland bristerna kan räknas endast det faktum att förfarandet är smärtsamt och tidskrävande.

Den här metoden att bli av med hår hjälper dig att bli av med den delen av hårhöljet som sticker ut över ytan av huden. Initialt appliceras en gel eller en speciell rakningskräm på hudytan. Efter, med hjälp av en rakhyvel, är håret avskuret. Efter proceduren rekommenderas inte att appliceras på irriterade hudlotioner med alkohol. Det är lämpligt att bara fukta det. Fördelen med denna procedur ligger i hastighet, smärtlöshet och billighet. Nackdelen med detta förfarande är ofta rakning, eftersom håret börjar visas på andra och tredje dagen. Dessutom blir hårets struktur hårdare, hårdare.

Många tycker att fotoepilation är ett mycket dyrt sätt att ta bort hår, och de föredrar bioepilation. Men om du beräknar hur mycket kostnader för borttagning av vaxer i minst ett år, kan du upptäcka att photoepilation är mycket mer fördelaktig. När allt kommer omkring har fotograferingen gått i många år, och du måste tillgripa vaxavlägsnande vartannat vecka. Vi kommer inte att gå in i beräkningsdetaljerna, men förutsatt att kostnaden för en bra importerad rakbladpatron är 100 rubel. och det måste bytas var tredje vecka, kostnaderna kommer att uppgå till 5 466 rubel. om tre år, med andra ord, använder HPLight 3 gånger billigare än daglig rakning!

SONIQUE är ett högfrekvent hårborttagningssystem, vilket med varje behandling resulterar i en försvagning av hårlampan. Effekten av lossning ackumuleras tills hårets rot har dött för alltid. Hårborttagning uppnås genom en märkbar högfrekvenseffekt på håret som avlägsnas, vid vilket dess rot förstörs och separeras från hårsäcken, varefter det är lätt och smärtfritt att avlägsna hårfollikeln.

Omfattning av enheten: bröstkorg, armhålor, ben, bikini, ansikte. Enheten kan också användas för att finjustera ögonbryns kontur. SONIQUE arbetar med frekvensen 27.125 MHz, vilket innebär att ett hår 27 miljoner gånger i sekundet utsätts för ström.

Det enklaste sättet att ta bort kroppshår är att raka, för att inte tala om det faktum att det är det billigaste och mest smärtfria. För att göra rakning säker och trevlig, måste du köpa en speciell maskin, utformad speciellt för känslig kvinnlig hud med ett trippelblad och en skyddande remsa som gör rakning mjukare. Dessutom, se till att du behandlar huden före och efter rakning med speciell kosmetika, mjukgör huden, desinficerar den och berikar vitaminer.

För att kontrollera om sirapen är klar, måste du noga ta en droppe av fingrarna och försöka rulla den till en boll. Om det visar sig, och blandningen sprids på fingrarna - så att du gjorde allt rätt, och sirapen är klar. Applicera blandningen till området av hud täckt med hår genom användning av trä blad sirap skiktet bör vara 1-2 mm. Tillåta sirapen till en liten grab, sedan bända kanten och en kraftig rörelse tår randig shugaring blandningen i riktning mot hårväxten.

För att förenkla proceduren kan du applicera blandningen på tygremsor och bara hålla fast vid problemområdena och riva av. Om blandningen har kylts i förtid, kan den värmas upp över låg värme.

Folkmedel för hårborttagning

1. En annan uråldrig metod för hårborttagning för alltid, som inte förlorar relevans i vår tid, är shugaring eller hårborttagning med socker.

För hemlagad shugaring krävs: 175 g socker (7 msk. L.), 3/4 msk. l. citronsyra (något mindre än en hel sked) och 2 msk. l. vatten. "Citron" blandas med socker, häll vatten och elda. Koka blandningen bör ständigt omröra, för att bilda en pasta blandning. Kyl sedan massan något och applicera varmt på håret som ska tas bort. Så snart det torkar, dra kraftigt av mot hårväxten. Metoden liknar den välkända vaxepilationen.

Håret blir gradvis tunnare och slutar helt sluta växa.

En annan metod som används i salongerna är Elos-hårborttagning, det kombinerar två metoder för elektrisk och fotofärgning. Destruktionen av hårfollikeln sker under verkan av en ljuspuls och en elektrisk ström. Fördelen med tekniken är möjligheten att använda den i milda områden, till exempel nacke, ansikte, armhålor, buk och bikini.

Hem hårborttagning för alltid

På området för populära recept är det mycket mer mångfald, i århundraden har den populära visdomen samlat recept som gör att kvinnor kan bli av med oönskade hår.

Behandling av ansiktshår

Att bli av med ansiktshår är mycket svårare än på kroppen. Detta är ett särskilt känsligt område där konventionella hårborttagningsprodukter kan orsaka permanenta fläckar, brännskador och ärr.

Ta reda på alla nyanser i vår artikel - "Kan jag göra hårborttagning hemma?"

Hur mycket tid det tar att ta bort överflödigt hår med så enkelt och prisvärt som peroxid är svårt att förutsäga. Det är individuellt. Definitivt en sak - peroxid kan klara det här problemet hemma.

Hur man dödar en glödlampa för att bli av med oönskat hår för alltid?

Visst har du någonsin hört uttrycket om "uppvaknande" av hårsäckar när du växer hår eller ögonbryn. Det är sant att lejonandelen av kvinnor är att stärka och aktivera hårsäckarna, men... på vissa ställen. Med resten av kroppen är saker radikalt motsatta.

Hur kommer man av med "skogen" på sina fötter?

Håren på benen, i armhålorna, ljummen och över överläppen kan inte på något sätt förgöra det kvinnliga utseendet. Följaktligen kämpar vi med oönskade hår mer och mer ivrigt, med alla kända och innovativa metoder.

Som ett resultat av alla traditionella borttagningsmanipulationer börjar de växa ännu snabbare och blir ovanligt styva och tjocka. I desperation söker vi recept som hjälper oss att "döda" folliklarna för evigt, eller att "sätta dem i sömn" under en längre tid.

Bland de välkända långsiktiga sätten att eliminera oönskat hår - fotoepilering och laser hårborttagning. Dessa kosmetologiska förfaranden, som utförs av kvalificerade experter i mästerligt utrustade rum, kan rädda dig från oanständig vegetation för alltid.

Men båda förfarandena är dyra, och ju större odlingsområdet är desto högre är den slutliga kostnaden för epilering. Säg, om du bestämmer dig för att bli av med vegetationen på dina fötter, måste du betala en snygg summa till din mästare. Gör det dessutom mer än en gång.

Sammanlagt flera sessioner kommer att behövas för att äntligen förstöra folliklarna och beröva dem av alla chanser att upprepas "uppvaknande". I det här fallet måste du växa håret flera gånger till önskad längd (ca 7 mm), tvärtom kan det önskade resultatet inte uppnås. Slutligen kommer inte hela den moderna tjejen att kunna gå en månad med orörda ben, trots det stadiga uttalandet att skönhet kräver offer.

Om du behöver "döda" hårlökar i vissa delar av kroppen, men du har inte en stor budget eller tillfälliga reserver för att kunna använda tjänster av en professionell kosmetolog, kan du försöka göra det hemma. På egen hand rekommenderar vi att du hittar en mästare med ett utmärkt rykte och rimliga priser, och söker fortfarande professionell service.

Vi har förberett dig några sätt för traditionell medicin, men vi anser det vara vår varning för dig - de kan skada din hud, bara om du missbrukar dem! Sedan du bestämde dig för att vända sig till "farmors" råd, var tålmodig och måttligt självständig.

Förstör glödlampan i hytten

Låt oss titta på de "civiliserade" alternativen för hur man äntligen förstör hårfollikeln med hjälp av kosmetologins fysioterapi och hårdmetodik:

 • Elektrolys - en typ av avlägsnande av oönskade hår, där effekten på folliklarna uppnås med hjälp av en ström. Under inverkan av lågfrekventa stötar tränger mikroströmmen lätt till folliklarna och förstör dem snabbt. Håret är garanterat att det inte visas på det behandlade området. Dessutom finns det skydd mot efterföljande hårväxt. Detta alternativ är tillgängligt och billigt hårborttagning, avseende laser eller ultraljudsteknik. Men det har sina egna "fallgropar": risken för bildandet av cicatricial förändringar av huden vid ansträngningarna av anordningen, ökad hyperpigmentering, smärta vid ledning. För fullständig förstöring av ett antal glödlampor behöver du 10-15 sessioner med ett visst intervall. Denna metod har många kontraindikationer, inklusive åderbråck, allvarliga kardiovaskulära störningar, störningar i koagulering, infektion och även högkvalitativa tumörer på huden.
 • Photoepilation - hjälper till att krossa glödlampan genom klart riktat högt impulsivt ljus. Ger ovillkorligt irreversibelt borttagande av glödlamporna, och resultatet noteras närmare efter den första sessionen. Hår växer sparsamt och blygsamt, och i slutet av fullviktskursen försvinner de helt. Dessutom har den här versionen av hårborttagning en fin "bieffekt" - föryngring av huden. Av minuserna - den höga kostnaden och bristen på experter som vet hur man hanterar lampan korrekt. Du kommer att behöva 5-8 sessioner vardera, varefter rehabilitering väntar på dig med efterföljande begränsningar.
 • Laser hårborttagning - innebär att hårfolliklarna förstörs av en riktigt riktad laserstråle med hög intensitet. Trots det faktum att vissa anser att denna metodik är bokstavligen ett paradis för oönskad vegetation i ansiktet och kroppen, tar det inte bort folliklarna själva, vilket innebär att alla bara kan sakta ner hårväxten flera gånger. Efter en hel kurs (ca 10 sessioner) kan håren inte växa i flera år. Men att uppnå ett permanent resultat är inte alltid fallet, och förfarandet är ganska dyrt.
 • Enzym hårborttagning - föreslår förstöringen av glödlamporna på grund av infraröd strålning med kemiska föreningar. Denna typ av hårborttagning innebär lokal användning av fientliga droger, och det är därför oskaddat inte passar vissa kategorier av människor.

Hemversion av förstörelsen av hårsäckar

Hur man snabbt dödar en hårfollikel utan hjälp av experter? Om du bestämmer dig för att försöka krossa folliklarna med egna händer, får du olika populära recept för att hjälpa dig.

Tänk på - växtextrakt, som används för att "brinna ut", är extremt giftiga. Följaktligen måste du vara extremt försiktig med dem. Dessutom kan de orsaka brännskador och skada din hud.

Prova en ytterligare version av hemmet permanent "epilation":

 • Mala krossad kalk med arsenik i lika antal;
 • Tänk på - ju mindre du berättar kompositionen du ställer, desto mer fientlig blir blandningen. Och därmed tvärtom;
 • Till den resulterande pulvermassan tillsätt avdunstad juice av aloe eller kalanchoe cirrus;
 • För att kontrollera fondernas kvalitet, doppa en vanlig fjäder i den och placera disken på spisen. Värm upp tills villusen är borttagen från pennan;
 • Tillsätt ångad blandning med en smörbit och lägg på problemområdet. Var extremt uppmärksam och snygg!

Vi delade med dig hemligheterna av permanent hårborttagning i salongen och hemmet. Vilken metod för hårborttagning att välja - du bestämmer dig. Vi rekommenderar endast aggressivt att du kontaktar en professionell kosmetolog för en sådan tjänst.

Svar här

Frågor och svar om allt

Frågor Varför behöver du veta historien?
Frågor Varför behöver jag veta språk?
Frågor Varför behöver du veta dina rättigheter?
Frågor Varför lider jag?
Frågor Var det några dåliga handlingar av superhjältar och superhjältar i vuxna filmer?
Frågor Varför kan du inte titta på din älskade?
Frågor Varför är människor grymma?
Frågor Varför är bin affleck ofta ledsen?
 • HomeBeauty och HealthHair Care Hur man dödar en hårfollikel?

Hur dödar du en hårfollikel?

Hur dödar du en hårfollikel?

Dela inlägget "Hur man dödar en hårfollikel?"

Hur man dödar en hårfollikellampa - glödlampan är väldigt djup, så du måste omedelbart skingra myten om mirakulösa gnugga recept som förstör hår - allt detta är nonsens. Inte en enda gnidning kommer till löken, huden kommer inte tillåta detta.

Följande myt är "mekanisk hårborttagning med vax, socker, epilator gör håret tunnare och så småningom försvinner permanent". Lampan har förmågan att återställa... även om den regelbundet dras ut.

Skärning med rakhyvel och depilation förstärker och ger bara styrka till glödlamporna och lindrar håret från några dagar.

Nästa metod är den mest annonserade - laser och fotoepilation! Men i reklam säger de inte att dessa metoder endast är effektiva för mörkt hår... Ja, och inte alltid klara av uppgiften.
Om dina glödlampor är tålamodiga och envisa, kommer de att växa tillbaka och blont hår kommer helt enkelt inte att märka av apparaten.

Men det finns fortfarande ett sätt att döda! Elektrolys!
Metoden är barbarisk men effektiv. En tunn tråd sätts in i huden längs håret rakt mot glödlampan och dödar det med en ström. Ett noggrant förfarande som måste utföras varje månad i sex månader.

Det bör noteras att läkning av huden efter denna procedur tar lång tid. I stället för varje pore finns en röd fläck, som inte ens kan fuktas under de första dagarna efter proceduren. Det gör ont och smärta, men resultatet kommer att förbli för livet!

Hur man lossnar eller dödar hårfollikel?

Inte alla hår på en kropp, snälla en kvinna - sådana områden som armhålor, benytor, händer, bikini eller över läppen ska vara helt släta. Åtminstone det är hur glamorösa utgåvor främjas. För ungefär 20-30 år sedan var kroppshår inte ansett som en kosmetisk defekt, men idag borde stranddrottningen visa känslig och hudfri hår. Hur man ser till att bli av med oönskat hår ger inte en hård och oestetisk borste nästa dag? Det här är bara möjligt om hårsäckarna är försvagade eller helt förstörda, men hur kan detta bli gjort?

Tillgängliga follikel destruktion metoder

Modern kosmetologi, såväl som traditionell medicin, erbjuder ett antal sätt att permanent bli av med onödig vegetation. Bland de dyra metoderna kan identifieras fotoepilering och laser hårborttagning. Sådana kosmetologiprocedurer utförs av kvalificerade specialister i specialutrustade skåp - resultatet av sådana förfaranden bör bli av med onödig vegetation för alltid. Det är sant att kostnaden för sådana förfaranden är hög, särskilt eftersom det större området för den behandlade ytan, desto högre är den totala kostnaden för epilering. Även i den dyraste stugan måste man ta bort överflödig vegetation i flera steg. Under en serie sessioner kan du helt förstöra folliklarna i utvalda områden av kroppen, så att håret inte växer tillbaka.

elektrolys

Elektrolys - detta förstås som en metod för hårborttagning, där det finns en aktuell effekt på varje follikel. Mikroströmens lågfrekvensimpuls verkar direkt på follikeln, ger den nödvändiga destruktiva effekten - håret syns inte och växer på det behandlade området. Av alla kända metoder för hårborttagning av hårdvara är detta det mest budgetmässiga, men listan över brister tillåter oss inte att betrakta det som den mest framgångsrika:

 • När enheten utsätts för huden finns risk för ärrbildning.
 • Förhöjd hyperpigmentering;
 • Förfarandet är en ganska smärtsam process;
 • Ett stabilt resultat uppnås under 10-15 sessioner - de måste utföras vid ett visst intervall, vilket också orsakar besvär
 • Många kontraindikationer är åderbråck, störningar i hjärt-kärlsystemet, infektionssjukdomar, koagulationssjukdomar, godartade hudtillväxter.

Fotoepilering

Med den här metoden kan du helt enkelt förstöra glödlampan - det här beror på det tydligt riktade högeffektiva ljuset. Denna metod är effektivare och ger en märkbar effekt efter det första besöket i behandlingsrummet. Efter fotoepilation växer hår, men sällan och i små mängder. Också värt att notera är en intressant "bieffekt" - huden föryngras. När det gäller de negativa elementen i proceduren är fotoepilering dyr, så du behöver hitta en specialist som kan utföra en rutin på ett kompetent och effektivt sätt. Det tar 5-8 sessioner att helt förstöra hårsäckarna på huden, men efter att ha uppnått önskad effekt måste du genomgå en rehabiliteringskurs med ett antal begränsningar

Laser hårborttagning

När laser hårborttagning av könceller från hårlampan beror på laserstrålen. En riktad högintensitetsstråle tränger in glödlampan och dödar den. Visst faller follikeln inte ihop, så resultatet av förfarandet är en minskning av hårväxtens intensitet flera gånger. Efter ett förlopp av procedurer kan du bli av med onödig vegetation i ett dussin år, men sedan återhärdar håren och börjar växa igen, vilket kräver att proceduren upprepas. Experter noterar att inte alla patienter kommer att kunna uppnå en permanent effekt, medan det är nödvändigt att ta hänsyn till den höga kostnaden för kosmetikkursen.

Enzym hårborttagning

Med detta alternativ blir bortskaffandet av glödlampor under inflytande strålning och vissa kemiska föreningar att bli av med oönskade hår. På platsen för avlägsnande av glödlamporna används aggressiva droger, vilket medför en relativt bred lista över kontraindikationer (mottaglighet för allergier, intolerans mot droger, känslig hud etc.). I allmänhet har alla typer av hårborttagning många kontraindikationer, så att även om en av de listade sjukdomarna är närvarande, kan specialisterna inte utföra den valda proceduren för att förstöra glödlampans hår och måste leta efter alternativa alternativ. För alla typer av hårborttagning är kontraindikationer:

 • Förhöjningar av några hudsjukdomar;
 • Diabetes mellitus;
 • Åderbråck i svår form
 • Kardiovaskulära sjukdomar - särskilt för sjukdomar i dekompensationsstadiet
 • onkologi;
 • Inflammation och infektionssjukdomar i akut form;
 • Fosterlager - Graviditet är i vissa fall tillåten eller relativ kontraindikation.

Hur man lossnar hårsäckar hemma?

Omedelbart är det värt att notera att dödande hårsäckar utan hjälp av specialister är svårt nog, men den här sektorn på marknaden är inte tom - kosmetologiverksamheter erbjuder olika preparat som saktar hårväxten efter hemmet. Om det finns en önskan kan du också förbereda växtbaserade läkemedel genom att använda samlingar av traditionell medicin. Det bör inses att läkemedel med denna effekt är extremt giftiga och därför kräver noggrann behandling och strikt överensstämmelse med formuleringen. Men även med korrekt genomförande av rekommendationer kan du få brännskador eller hudskador.

Jod + ammoniak - en sådan blandning är populär som ett ganska säkert och effektivt sätt. För att förbereda blandningen är det nödvändigt att kombinera alkohol (35 g), ammoniak (5 g), jod (1,5 g) och "ricinolja" (5 g). Denna blandning används för att smörja kroppens håriga områden - proceduren bör utföras flera gånger om dagen för att uppnå önskat resultat. I genomsnitt försvinner håret inom 2-3 dagar.

Valnötskal. Denna naturliga produkt används också ofta för hårborttagning - författarna till dessa tekniker hävdar att de tillåter dig att få ett permanent resultat. Populära skalbaserade recept:

 1. För detta recept behövs gröna, omogena valnötter - frukten ska skäras i hälften och gnidas på den håriga delen av kroppen. Denna procedur måste upprepas flera gånger om dagen, vilket möjliggör det önskade resultatet: håren försvagar, faller ut och växer inte längre;
 2. Valnötskalet måste krossas och spädas med vatten - vi lägger den mjuka blandningen på huden och gnuggar den i epidermis - Procedurens frekvens är 3-4 gånger dagligen. Kursen fortsätter tills det förväntade resultatet erhålls.
 3. Detta recept kräver också närvaron av unga valnötter - ett glas kärnor måste krossas och blandas med 1 msk. tjära. Den resulterande blandningen är täckt med lock och lämnat på en mörk plats i flera veckor - den resulterande vätskan måste gnidas in i huden varje dag tills glödlamporna är fullständigt förstörda och håret slutar växa.

Tallötter. Det krossade skalet av pinjenötter kan också användas för att förbereda en slipande pasta - efter att ha blandat skalet med vatten till ett pastaformat, är det nödvändigt att gnugga det i problemområdena i huden, varav kursen varar i flera dagar. Under denna tid måste hårlampan dö. Alternativt kan du istället för pasta förbereda ett koncentrerat avkok av tallmutskalor - de måste också ständigt smörja huden med överflödigt hår.

Näsfröfrön - endast en dubbelprodukt är lämplig för detta recept, som, när det regelbundet utsätts för hårsäckar, förstör dem. För att förbereda oljan måste 40 gram frö slipas och 100 ml av någon vegetabilisk olja hälls över dem - blandningen infunderas i minst 2 månader. Klar olja krävs för att filtrera och använda för att bli av med överskott av hår.

Datura. I hemmetoden används både roten och fröet - de är giftiga, så försiktighet krävs vid förberedelse och användning.

 1. Mala på en kaffekvarnfrön dopa häll vatten tills en tjock massa bildas och insistera den resulterande blandningen i 2-3 veckor, skydda mot solljus. Blandningen appliceras på huden med håren flera gånger om dagen tills tillfredsställande resultat erhålles;
 2. Kokas i 1000 ml vatten, rotan som väger ca 150 g ger dig möjlighet att få ett starkt avkok. Denna hemhjälp används för smörjning av området med överflödigt hår - proceduren upprepas varje dag. På grund av dess effektivitet kan detta recept användas för att avlägsna glödlamporna på huden i det känsliga bikiniområdet.

Gröna druvor. Från bären måste du pressa saften och använda den för att gnugga problemområdena. Dagliga behandlingar tar bort huden effektivt från håret, oavsett om det är ben, händer eller känslig hud i ansiktet.

Kaliumpermanganat För behandling av håriga områden kan du använda en stark lösning av kaliumpermanganat - proceduren upprepas varje dag. Lösningen pressar hårsäckarna, så att håren börjar falla ut. Du bör inte öka koncentrationen av kaliumpermanganatlösning, för i stället för att öka effektiviteten för att bli av med överskott av hår, kan du få en hudbrinna.

Hur tar man bort håret permanent?

Det hände så, och det är inte bara det vagariska moderna sättet att håret på en kvinnas kropp anses vara ett oestetiskt fenomen. Och nu i flera århundraden måste det mässa kön spendera mycket ansträngning och pengar för att bekämpa dem. Vad de inte försökte hoppas kunna få en mjuk och silkeslen hud. Så har du lyckats uppfinna ett sätt att säkerställa hårborttagning folkmedel? Vad är det här mirakulösa förfarandet?

 • 1. Med en rakhyvel
 • 2. Depilatory cream
 • 3. Med hjälp av elektrisk epilator
 • 4. vaxning
 • 5. Shugaring eller sockerpasta
 • 6. Epilering med tråd
 • 7. Verklig hårborttagning hemma
 • 8. Folkmekanismer

Epilering kan göras, inte bara i salonger hos en professionell mästare, många metoder kan användas oberoende, hemma. Endast varje hårborttagningsmetod har sina egna nyanser, som vi kommer att prata om just nu.

Låt oss börja med de enklaste och prisvärda metoderna för hårborttagning hemma, kräver inte vissa färdigheter.

Med en rakhyvel

Används av både män och kvinnor. Våt rakning med skum eller gel är en ganska vanlig, snabb och lättanvänd metod som används hemma.

Det kan tillämpas på någon del av kroppen, men detta alternativ är inte särskilt effektiv hårborttagning som håret börjar växa tillbaka nästa dag till samma frätande och hårda, vilket medför betydande obehag. Det finns möjlighet att skära, och efter rakning kan irritation uppstå, efter proceduren bör du alltid använda lugnande kosmetika. Smärtlös metod.

Depilatory cream

Ett bra alternativ till en rakhyvel är också en smärtfri och snabb att använda procedur. På hemmamarknaden finns ett tillräckligt stort antal avskallande krämer, vilka innehåller kemikalier som påverkar hårfollikeln, vilket orsakar atrofi, d.v.s. kemisk förgiftning, varefter du lätt kan avlägsna hårbotten tillsammans med håret med en skrapa från huden.

Cream depilator appliceras på någon del av huden, det kan köpas i kosmetiska avdelningen, det existerar för olika delar av kroppen och hårstrukturen. Kan orsaka allergisk reaktion på komponenterna i depilatory cream, för vilken du måste kontrollera kompositionen för allergiska reaktioner på ett litet område av hud (till exempel på armen) före användning.

Med regelbunden användning blir håren svaga, så småningom försvinner helt.

Att välja depilatory cream, rekommenderas att köpa från en pålitlig tillverkare. Efter applicering är det nödvändigt att applicera lugnande och fuktgivande kosmetika. Effekten är upp till en vecka, det händer mer, allt beror på intensiteten på vegetationen på huden. Det finns kontraindikationer.

Med hjälp av elektrisk epilator

Det är den mest populära metoden för hårborttagning hemma, eftersom det är mycket lätt att använda och kräver inte vissa färdigheter. Fördelen med denna metod är att epilatorn tillåter dig att ta bort hår av vilken typ som helst och hårdhet, nästan var som helst på kroppen. Smärtsamt förfarande. Men idag finns det epilatorer som lindrar smärta under epilering, till exempel med ett kylmunstycke eller mitt, som blåser under en epilationssession, med ett massagemunstycke.

Det finns också en epilator som kan användas i vatten under vattenprocedurer, vilket i sin tur gör epilering mindre smärtsam. Även om du har köpt en vanlig epilator, är det inte läskigt, efter flera sessioner blir smärtan mer tolerabel, eftersom huden blir van vid pincettens effekter på håren.

Efter epilering applicera mjukgörande kosmetika. Effekten av ett sådant förfarande behåller upp till 3 veckor. Har egna kontraindikationer.

vaxning

Denna metod för hårborttagning hemma är utformad för alla delar av kroppen, är ganska populär och efterfrågan bland andra metoder.

Vax händer:

 • kallt;
 • varmt;
 • het.

Ofta används i hemmet kalla eller varma vaxer, som kan köpas i kosmetiska avdelningen.

För varje del av kroppen erbjuds flera val av vax, det återstår bara att matcha din hudtyp och hårstruktur. Vaxning kan göras hemma med pappers- eller tygremsor eller färdiga remsor med kallvax, inköpt i kosmetiska avdelningen. Om individuellt appliceras remsan under proceduren på toppen av vaxet och i en skarp rörelse bryts ner tillsammans med vaxet och håren.

Hårlängden ska vara minst 5 mm. Den viktigaste fördelen med att vaxa hemma hemma är dess varaktighet, nämligen slät hud i upp till 4 veckor, med varje efterföljande procedur blir håret tunnare och mer sparsomt.

Efter proceduren behöver huden, som i tidigare metoder, en fuktgivande, lugnande kosmetisk. Epilering är kontraindicerad för de som har åderbråck och har fortfarande ett antal kontraindikationer.

Shugaring eller sockerpasta

Denna metod är ett alternativ till vax som passar dem som har allergiska reaktioner på vaxets sammansättning, eftersom sockerpasta är tillverkad av naturliga ingredienser. Shugaring är mindre smärtsamt än vaxning. Lämplig för vilken del av kroppen som helst.

Sockerpasta Det finns olika konsistens: mjuka, medelstora och hårda, för olika delar av kroppen och hårstrukturen, med olika tekniker i utförandet av depilering, till exempel bandage eller manuell. Smoothness av huden behagar dig upp till en månad, regelbunden användning kommer att göra oönskat hår tunt och tunt.

Sockerpasta kan tillverkas oberoende av socker, citron och vatten, proportionerna visas på vår hemsida. Första gången görs bäst av en specialist. Har egna kontraindikationer.

Epilering med tråd

Det är en ganska välkänd metod för depilering och det mest prisvärda. Detta kommer att kräva bomullstråd och färdigheter i ett visst tekniskt arbete. Gängan är vävd samman på ett speciellt sätt och används på någon del av kroppen.

Förfarandet är smärtsamt och tidskrävande, men med varje efterföljande session tar det mindre tid. Efterföljande hår växer tunnare, och med tiden blir de mindre. Smoothness av huden behagar upp till en månad, ibland mer.

Verklig hårborttagning hemma

Det mest varaktiga resultatet (2 - 3 år och därefter - för gott) ger hårdvaruprocedurer för hårborttagning. Naturligtvis föredrar många människor att utföra sådana manipuleringar i skönhetssalonger, i hopp om erfarenhet och kvalifikationer hos befälhavaren. Men de höga kostnaderna för dessa tjänster och processens varaktighet (8 till 10 sessioner behövs) är en anledning att tänka på att genomföra dessa förfaranden hemma.

Nyligen har denna möjlighet uppstått tack vare det faktum att det finns apparater för hushållsbruk i försäljning.

Såsom:

 • laser epilator;
 • Elos - epilator;
 • photoepilator.

Få dem i specialaffärer. Det finns också köpta förbrukningsvaror. Du kan också ta med dessa fordon för uthyrning.

Laser hårborttagning

Den utförs med hjälp av en speciell apparat baserad på laserstrålens funktion. Under sitt inflytande upphettas melaninet i håret. Detta leder till förstörelsen av hårväxtzonen. Berövad av makten dör han helt. På grund av sådana särdrag hos förfarandet noteras dess svaga effektivitet på blont hår. För fullständigt hårborttagning krävs flera sessioner. Med otvetydigt uppträdande möjliggörs brännskador, hyperpigmentering, follikulit.

Fotoepilering

Liknande i princip till den tidigare. Resultatet erhålls under påverkan av högpulserat ljus. Denna typ av procedur är effektivare och påverkar både mörkt och blont hår. Det finns en hög hastighet av manipulering och icke-kontaktmetod för dess genomförande.

Epilering baseras på en kombination av foto och elektrolys. För tillfället är detta det mest effektiva sättet att bli av med oönskade hår. Det antas att håret inte längre växer efter att ha avslutat hela processen.

Har beslutat att utföra något hårdvaruprocess måste du komma ihåg att de har några nackdelar.

Såsom:

 • förekomsten av kontraindikationer
 • behovet av att ha lämplig utrustning
 • behovet av att ha erfarenhet och färdigheter att utföra sådana manipuleringar;
 • hög kostnad.

Detta gör det väldigt problematiskt att utföra sådana typer av hårborttagning hemma. Därför brukar många kvinnor använda traditionella metoder för hårborttagning. Dessutom finns bland annat flera mycket effektiva förfaranden.

Hur man gör hårborttagning för evigt folkmekanismer

En av de mest effektiva växterna som visas i många populära recept är valnöt. Olika delar av det används för att avlägsna hår.

Valnötpartitioner

Alkoholtinktur av dessa partitioner främjar aktiv håravfall.

ingredienser:

 • 50 valnötter;
 • 150-200 ml alkohol (70%).

Nötter måste delas, ta bort de tunna partitionerna och lägg dem i ett kärl av mörkt glas. Häll sedan alkohol i flaskan och tätt stäng den med en kork. Denna blandning bör lämnas på en mörk plats för att lösa i 2 till 4 veckor. Efter att ha förberett tinkturen används den för smörjning av kroppsdelar med ökad vegetation. Proceduren har två alternativ:

 1. Att smörja 1 gång dagligen i 2 - 3 veckor.
 2. Smörj flera gånger om dagen i 1 till 2 veckor.

Det är bättre att göra före sänggåendet.

Grön valnötsaft

I ett annat recept för att bli av med kroppshår, föreslås det att använda valnötsaft, som kan beredas genom att slipa grön skal och spänna den resulterande massan genom gasbindning under tryck. Denna saft rekommenderas att smörja de håriga ytorna. Du kan använda skalen själva gröna nötter och gnugga dem med huden.

Denna metod kommer att leda till håravfall. Om du upprepar dessa procedurer många gånger kommer du att kunna bli av med vegetationen för alltid. Det bör noteras att dessa komponenter starkt kan fläcka huden. Tvätta bort det förvärvade raidet kommer inte omedelbart. Därför är det bättre att schemalägga sådana sessioner för semesterperioden eller under den kalla årstiden, när det mesta av kroppen är dold under kläder.

Valnötaska

Håravfall kan orsaka användning av aska från brända valnötskal. 1 tesked av sådan aska bör hällas med en halv liter vatten och ställas att stå i 12 timmar. Vidare rekommenderas denna infusion att applicera på smörj huden tre gånger om dagen eller applicera halvtimme komprimerar.

Växter - epilatorer

Förutom muttern finns det andra växter som kan ge hårborttagning för alltid. Detta, till exempel, gröna druvor. Det är nödvändigt att använda vilda druvor, samla dem när det inte är fullt moget. Att smörja kroppsdelar med överflödig vegetation använder saften. Denna procedur rekommenderas varje dag. Detta verktyg har en sparsam effekt, så den är lämplig för känslig hud och för ansiktsbehandling.

Det finns ett recept som föreslår att använda vallmofrö. Efter beskrivningen är det nödvändigt att, efter att ha samlat denna växt, bränna den fullständigt och gnugga problemområdena dagligen med den resulterande aska. Efter långvarig användning av sådana förfaranden kommer håret på de behandlade ställena att sluta växa.

I de populära rekommendationerna kan du hitta tips om användning av dope. Innan du upplever denna metod bör du observera att denna växt är giftig. För att ta bort håret behöver du använda doptinkturen, som produceras inom tre veckor. För att förbereda det måste du koka 150 g av denna ört i 1 liter vatten. Med ett starkt avkok måste vi låta det bryggas. Därefter kan du blötlägga en bomullsplatta i infusionen och torka platserna på kroppen där håret växer.

Hushållsmedel i kampen mot oönskad vegetation

För att avlägsna hår lärde oss våra mormor hur man använder olika aktiva substanser som ofta används i vardagen för andra ändamål.

Kaliumpermanganat

Det föreslås att man använder kaliumpermanganatinfusion, som under en längre tid kan förstöra hårsäckar och detta kommer att göra att håret försvinner för alltid. Förfarandet innebär att nedsänka i en sådan lösning endast vissa delar av kroppen eller ta bad med kaliumpermanganat.

En annan lösning är läsk. I tipsen om hur man permanent blir av med kroppshår kan man hitta en beskrivning av sodakompressor.

 • 1 tsk bröd läsk.
 • 1 kopp kokande vatten.

Brödsoda späds i ett glas kokande vatten och omrörs väl tills fullständig upplösning. I den kylda lösningen fuktar du gasbind och lägger den på problemområden. Denna komprimering bör hållas i 12 timmar (helst på natten).

Innan du komprimerar, ska det behandlade området tvättas med tvål och torkas torrt, och efter proceduren är det inte nödvändigt att tvätta av rester av lösningen. På kvällen appliceras gasbind igen. Sådana manipuleringar bör göras inom tre dagar, om det inte finns någon effekt, bör hela processen fortsättas i ytterligare nio dagar.

Jod och ammoniak

Ett bra hårborttagningsresultat beror på ett recept som använder jod och ammoniak.

Behöver ta:

 • ammoniak - 5 g;
 • jod - 1,5 g;
 • alkohol - 35 g;
 • ricinolja - 5 g.

Av alla ingredienser behöver du förbereda en lösning och smörja huden två gånger om dagen. Snart kommer håren att falla ut och visas inte igen.

lime

För hårborttagning rekommenderas att använda till och med quicklime. 10 g av detta ämne måste blandas med kalciumsulfit (detta läkemedel kan köpas på apotek). Den resulterande vattnet bör smörjas med hårig hud och skölj med varmt vatten efter en halvtimme.

För att sammanfatta

Det här är inte en komplett lista med folkmekanismer som kan användas för att avlägsna kroppshår, nässelfrön, pinjenötter, sibirisk cederhart, gurkmeja, mjölkblom, rivanol, honung.

Ofta är dessa verktyg mer effektiva än salongprocedurer, men de kräver vanligtvis långsiktig och regelbunden användning. Det bör också noteras att vissa folkliga sätt att permanent bli av med oönskat hår kan vara ganska farliga. Vissa recept innehåller giftiga växter eller aktiva kemikalier.

Därför måste du vara mycket försiktig och observera några försiktighetsåtgärder. Användningen av någon metod för hårborttagning av folkmorskor måste nödvändigtvis börja med ett testtest.

Var noga med att vara uppmärksam på hudtyp och följ noggrant över effekten av det ämne som används på epidermis. Om det finns en märkbar försämring av hudförhållandena (rodnad, skalning, klåda, utslag, etc.), ska du omedelbart sluta med proceduren och söka råd från en skönhetsspecialist eller läkare.

I vilket fall som helst måste man komma ihåg att effektiviteten av receptet inte har studerats noggrant och det är omöjligt att garantera resultatet i varje enskilt fall. Med hjälp av folkmedicinska lösningar för kosmetiska ändamål måste man förlita sig på ens egen försiktighet och sund bedömning.Nästa Artikel
Om ditt hår är väldigt torrt, vad ska man göra för att få det tillbaka friskt?