20 sätt att tvätta svart hår


Trött på att vara en brunett, bara tonen ätit så mycket att det är omöjligt att tvätta det? Eller är du överexponerad "kastanj" eller "choklad"? Lär dig hur du tar med svart hårfärg professionell och hemmetoder, och gärna ändra utseendet!

Missfärgning av svart i kabinen

Nu erbjuder salonerna blekmedel som ändrar färg med så mycket som 4 toner. Men det finns en stor nackdel med detta förfarande - efter det riskerar du att bli röd! Naturligtvis kan färgen målas över eller återblekning, men du måste vänta minst två veckor. Tänk på att sådana verktyg kraftigt kan påverka hårets hälsa - strukturen är trasig, ändarna börjar splittras, det når till och med förlust. Därför, efter tvättning, var noga med att slutföra en kurs av terapeutiska masker.

Tvätta hemma

Är det möjligt att visa svart utan att tillgripa stylister? Köp en pigmentborttagare. Det är av flera typer:

 • Acid Remover - representerad i de flesta professionella linjer. Det tränger igenom strängarna och korroderar svart.
 • "Supra" och andra liknande droger - det är inte en tvätt utan en djup förtydligande. Den kemiska processen sker under påverkan av väteperoxid, tagen i en viss koncentration. En hög dos peroxid (10-12%) missfärgas snabbt, men gör håret mycket sprött och torrt. Det är bättre att ta en produkt med en 3% oxidant - blekning kommer att ske gradvis, men med mindre risk för håret. Det är enkelt att använda Supra - blanda det med schampo i lika stora mängder och applicera det på håret i 40 minuter. Efter shampooing kan strängarna bli färglösa eller få en röd eller gul ton. Därför bör nästa steg färgas.
 • Shampoo för att tvätta bort färgen är en mycket mild, mjuk och svag botemedel. Gör dig redo för det faktum att du måste spendera hela röret för att uppnå resultat. Men även då kommer den svarta färgen inte att tvättas helt, men bara blekna mycket. Du kan sedan applicera någon svag oxidationsmedel eller ommåla trådarna. Ett sådant schampo kan bara ta bort nyansmousse eller ett icke-ammoniakfärgämne. Persistenta målar, liksom henna och basma kommer inte att vara under hans makt.

Det är viktigt! Innan proceduren, se till att passera testet på en tunn strand i mitten av håret. Denna kontroll visar hur ditt hår reagerar på tvätten och vilken nyans du kan förvänta dig. Och en sak till. Marknadsförare kommer att försöka övertyga dig om att använda en tvätt av samma märke som den färg du vill tvätta av. Det finns inget behov av detta eftersom alla tvättar består av liknande komponenter.

Självtvätt svart hår har några nyanser:

 • För ett förfarande för att uppnå det önskade är osannolikt att lyckas. Man kommer att behöva 2-3 sessioner, den andra och 5 kommer att vara små;
 • Resultatet av sådan spolning är inte alltid förutsägbar;
 • Tyvärr kommer det inte att vara möjligt att helt ta bort färgen och returnera starttonen.
 • Ammoniak är ofta närvarande som en del av preparatet, därför är det omöjligt att kalla dem helt säkert.

I butikerna hittar du många olika tvättar. Här är en lista över de mest effektiva:

 • Estel Color Off är en ny mjuk behandling som smutsar bort färg och håller håret friskt. Innehåller inte ammoniak och utmärks av ett överkomligt pris.
 • "Brelil Professional" är ett ganska effektivt verktyg, det fungerar väldigt snabbt (25-30 minuter);
 • "Efassor L'Oreal" - lyser upp strängarna försiktigt. För att helt bli av med den mörka nyansen kommer det att ta flera sessioner;
 • "Syoss" - spenderar praktiskt taget inte håret. Tillverkaren producerar tre typer tvättar - för ljussättning med 1-2, 3-5 och 9-10 toner;
 • "Ollin Servise Line Color Corrector" - en delikat korrektur som tar bort artificiellt pigment från håret. Lyser med 2-3 toner och förstör inte strukturen på trådarna;
 • "Brelil Colorianne Remove Color System" - mjuk tvätt, vars effekt inte gäller för naturligt pigment;
 • Salerm Color Reverse är en billig spansk svart färgborttagare. Returnerar hennes hår till sin naturliga färg;
 • Hair Company Light Remake Color är en billig professionell produkt vars huvudsakliga komponent är fruktsyror;
 • "Kapous Decoxon 2 Faze" är en tvåfasig mjuk tvätt. Om det ska appliceras inom två timmar efter misslyckad färgning, är det ett förfarande som är tillräckligt.

Färg som en metod att hantera svart

Markering, färgning och ombre är ganska populära metoder för förtydligande. De ser relevanta, skapar effekten av volymen och låter dig snabbt dölja den irriterande svarta färgen.

Tips som hjälper till att tvätta det mörka färgen från håret själv:

Ett naturligt alternativ till en skönhetssalong är ett bra alternativ. De låter dig tvätta bort den svarta färgen utan att skada håret. Hemma kan du säkert tillämpa följande recept.

Experter tror att den vanliga bruna tvålen inte fungerar sämre än professionell tvätt och skadar inte alls.

Tvätta håret med schampo, skölj sedan en tvål och applicera det här skummet på ett fuktigt huvud. Torka väl in i huden och låt i 5 minuter. Skölj strängarna med vatten. Tillsammans med skummet kommer det att gå och svart. För att få den oönskade tonen snabbare, upprepa proceduren minst tre gånger i veckan.

Efter den första sessionen kan håret bli klibbigt och oralt, men med varje nästa tvätt blir det vanligt. Ekonomisk tvål hjälper inte bara att bli av med svart, men också stärka håret.

Sprid i pulver två förpackningar askorbinki (10 tabletter). Blanda det med schampo (0,5 koppar). Tvätta strängar dagligen.

Kram citronsaft, späd det med vatten och blöt lite fuktigt, tvättat hår med denna blandning. Ställ i solen i en kvarts timme och skölj strängarna. Denna mjuka och naturliga ljusning kan appliceras med varje shampooing.

Vit henna hjälper till att ta bort den svarta nyansen (förväxla inte med färglös!). Det är faktiskt en kemisk blondoran, som måste användas extremt noggrant.

Diskmedel

En annan effektiv, men mycket aggressiv metod. Diskmedel, som används istället för schampo, hjälper till att tvätta den svarta färgen, men det kommer att torka ut strängarna dramatiskt.

Honungsmask
Honung är en av de mest kända naturliga clarifiersna. I dess sammansättning finns en substans som liknar väteperoxid, som är ansvarig för missfärgningen. Honungsmaskar gör håret glänsande, ger den en vacker guldton och återställningsstruktur.

Innan du applicerar en sådan mask måste du förbereda ett hår. För att göra detta tvättas det med schampo och en liten mängd soda. Balm gäller inte. Sedan torkas strängarna med en handduk och lägger flytande honung (det är bättre att ta från akacia). De väntar 8 timmar och täcker huvudet med en film och en lätt tjocklek. Det är inte nödvändigt att värma varmt: vid höga temperaturer försvinner ljusningsegenskaperna hos honung.

Du kan använda detta enkla recept:

 1. Blanda saften av en citron med två matskedar honung.
 2. Värmemängd med vattenånga.
 3. Applicera på håret i form av värme.
 4. Wrap huvudet och vänta 5-6 timmar.

Väteperoxidmask

Inte säker på hur du ska bli av med de svarta färgsträngarna? Förbered denna mask:

 1. Kombinera grön lera (2 tsk) med ammoniak (6 droppar) och 20% peroxid (6 droppar).
 2. Mätta strängarna med blandningen och vänta 5-10 minuter.
 3. Tvätta med varmt vatten.

Mask med peroxid och kamille

Denna mask hjälper även med mycket mörkt hår:

 1. Fyll med kokande vatten (200 ml) torkade kamilleblommor (100 gram).
 2. Insistera en kvart i timmen.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Tillsätt 10 droppar väteperoxid.
 5. Mätta dina lås med en mask och göm ditt huvud under filmen.
 6. Skölj med varmt vatten efter 30-40 minuter.
 7. Tvätta håret med schampo.

Ett annat mildt hemhjälpmedel som har en positiv effekt på hårets struktur och gradvis återvänder till sin naturliga nyans.

 1. Blanda kefir och majonnäs i lika stora proportioner.
 2. Applicera masken på tvättat hår i minst en timme.
 3. Wrap huvudet med en varm scarf.
 4. Tvätta håret med schampo.
 5. Skölj huvudet med citronbalsam (vatten + citronsaft).

Heta masker baserade på lin, burdock, olivolja eller mandelolja är också mycket effektiva, eftersom de har möjlighet att tvätta bort det konstgjorda färgämnet. De görs 2-3 gånger i veckan. Maskerna lyser den svarta färgen i flera toner och gör håret mycket mjukt och glänsande.

 1. Värm eventuell olja på vattenånga.
 2. Lägg det på det smutsiga håret i varm form.
 3. Wrap ditt huvud.
 4. Värm det regelbundet med en hårtork eller lägg en handduk på ett varmt batteri.
 5. Håll en mask hela natten eller minst en timme.
 6. Tvätta håret med schampo.

Citronmask

Tänk på hur man får den svarta färgen på strängarna? Citronmask kan göra det utan skada:

 1. Skala av det och slipa det i en mixer.
 2. Fördela den resulterande citronpuréen jämnt genom håret.
 3. Wrap ditt huvud.
 4. Tvätta av efter 25 minuter.
 5. Blöt strängar med burdockolja och vänta ytterligare 15 minuter.
 6. Skölj med sulfatfritt schampo.

Kämpar perfekt med en mörk nyans och stimulerar utvecklingen av folliklar, vilket leder till snabb hårväxt.

 1. I en icke-metallisk behållare, blanda bakpulver (150 gram) och fint salt (1 tesked).
 2. Lägg till ett glas vatten.
 3. Dela håret i tunna trådar.
 4. Använd en bomullssvamp, dra in håret längs hela längden.
 5. Massage huvudet i ca 5 minuter.
 6. Wrap ditt huvud.
 7. Tvätta av masken på en timme med mycket vatten. Se till att inget hår kvar i håret.
 8. Applicera balsam och lämna i en timme.

Kom ihåg att folkrättsmedel inte ger snabba resultat. Endast vanlig användning av masker kan ge en märkbar effekt.

Se även: Ljusa håret med två eller tre toner.

Hur man tar bort svart hår

Om du är bestämd och inte tänker på ditt hårs hälsa, använd sedan ljusare eller en speciell remover. Dessa ämnen är mycket aktiva, och de kommer att behöva användas mer än en gång. Applicera ett blekmedel på håret, behåll den tid som anges i anvisningarna, skölj noggrant med rinnande vatten. Efter denna procedur ser du i spegeln ett varelse med ljusa röda nyanser och fläckar.

Naturligtvis, att gå ut till människor med sådant hår är kontraindicerat. Applicera en terapeutisk hårmask för att behandla åtminstone lite. Om du har möjlighet att sitta hemma i minst en dag - använd den. Om inte, lätta sedan ditt hår igen. Efter andra gången blir de ännu mer intressanta och karnevalsutseende. Ändarna kommer att förbli rödaktiga, huvudsträngarna kommer att få en gul färg och rötterna kommer att vara det ljusaste.

Fortsätt nu att färglägga huvudfärgen. Det perfekta alternativet är att göra dig själv en brunhårig. För att göra detta, applicera färgen först på rötterna och efter 10-15 minuter fördela det över håret och håll det i ytterligare 10 minuter. Skölj sedan och applicera balsam.

Om du inte är så extremt, tvätta sedan den svarta färgen gradvis. Använd för denna folkmedicin. Applicera på ditt hår en mask av yoghurt eller kefir, wrap huvudet och håll i ca en timme. Du kan gnugga bördolja i håret. Det bidrar till att förbättra strukturen och hjälper gradvis att bli av med det mörka pigmentet. Det finns mer radikala medel: tvätta håret med tvål. Det är bara nödvändigt efter detta förfarande, skölj dem med surgjort vatten och gör fuktgivande masker.

För att ta bort den svarta färgen behöver du en clarifier eller remover, hårfärg, kefir, burdock olja, hårmaskar, tvätttvål.

Hur lätta håret svart?

Raven vinge färgkrullar gör en kvinna strikt och mystiskt. Men en sådan skugga kan lägga till några extra år. Och vad händer om resultatet av en radikal bildändring inte gillar? Hur tar man svart hårfärg snabbt och utan skada?

Allmänna tips och knep

För att inte skada strängarna, för att återvända den naturliga färgen till håret, måste du ta hänsyn till vissa nyanser.

Rekommendationer för att avlägsna svart färg från hår:

 1. Om henna och basma-baserade kompositioner valdes för färgning är det nästan omöjligt att bli av med den mörka färgen.
 2. För försvagat och tunt hår kan inte appliceras sura lysmedel, läsk och ammoniak - detta leder till en stark förlust. Det är bättre att använda produkter från örter och andra naturliga ingredienser.
 3. Tvätta baserade på syror och läsk kan appliceras 1-2 gånger om året, annars kommer krullarna att bli mycket torra, sköra.
 4. Efter eventuell ljuskomposition måste du använda balsam, använda mjuka, neutrala schampon.

Du bör inte försöka återställa hårets naturliga skugga snabbt - rush kan orsaka irreparabel hårskada, det kommer att ta lång tid att återställa strängarna.

Hur lättar håret i salongerna?

Om krullarna är svartmålade, kommer färgen på ljus nyanser inte att tas. Du måste först ta bort det svarta pigmentet med trådar. För att göra detta kan du kontakta de professionella eller använda hemlagade recept.

När du tar bort den mörka färgen i hytten jämnt täckta strängar med en speciell kemisk beredning. Men även erfarna mästare kan inte alltid förutsäga vad slutresultatet kommer att vara efter tvättning.

Vilka metoder används i salonger:

1. Missfärgning med speciella formuleringar gör det möjligt att göra mörkt hår 3-4 toner lättare. Verktyget appliceras på strängarna, utan att påverka de regrowna rötterna. Ofta, efter blekning blir krullarna rödaktiga, det kan bara målas om 12-14 dagar. Den största nackdelen är att höga ammoniakhalten i sådana produkter orsakar starka allergiska reaktioner, krullarna blir sköra och börjar falla ut intensivt.

2. Oxiderande färgämnen - ett mycket aggressivt sätt att tvätta svart färg från hår. Men de är mindre effektiva, förstör starkt krullarnas struktur.

3. Markering, färgning, ombrefärgning - alternativa och relativt säkra metoder för blekning. Individuella strängar blir gradvis lättare, frisyren ser mer voluminös ut, med tiden kan du uppnå en jämn, ljus kröning och samtidigt behålla sin längd och hälsa.

4. Hårklippning är en radikal metod som gör att du kan prova på en ny bild med en kort hårklippning.

Professionella hemvårdsprodukter

Som ett alternativ till att gå till salongen kan du använda professionella brickor eller korrigatorer för krullarnas mörka färg hemma.

 • Färg av - Estel tvätt, en av de senaste utvecklingen för att bli av med svart. Ger dig möjlighet att ta med ett mörkt pigment hemma, men inte bryta mot strängarnas struktur.
 • Professionellt verktyg från företaget Brelil - fungerar snabbt, efter en halvtimme kan du lätta trådarna i flera toner.
 • E'fassor från L'Oreal - fungerar försiktigt för att helt missfärga hår hemma, det tar 3-5 procedurer.
 • Brightener Company Syoss - Det finns 3 typer som skiljer sig åt i graden av påverkan på trådarna. Den minst koncentrerade produkten gör krullarna 1-2 toner lättare. Det starkaste läkemedlet lyser upp trådarna med 9-10 toner.

Du kan förbereda en tvätt själv, som inte bara kommer att bli av med svart, utan också bli en blondin. För att förbereda lättnadsmedlet hemma måste du blanda i lika delar peroxid och pulver Supra eller Blondoran. Sprid blandningen jämnt genom håret, 0,5 cm från rötterna. För ett mer enhetligt blekningsbehov att vika varje sträng med folie. Tvätta håret med ett milt schampo efter 45 minuter.

Proceduren bör utföras tre gånger - efter den första tvätten blir hårfärgen ljusröd, så börjar den gradvis lysa. Efter blekning är klar kan strängarna färgas till önskad nyans.

Säkert sätt att lätta håret

Hemma är det lätt att göra ett mildt medel för att bli av med svart på grundval av naturliga oljor. Denna metod kan inte kallas fort, men det kommer att göra nyanser av strängar ljusare, läka och stärka krullarna. För att utföra oljepackningen behöver du 2-3 gånger i veckan.

Vilka oljor kan användas:

Du måste ta 15-40 ml olja, värma den i ett vattenbad, applicera det varmt på torrt, smutsigt hår. Wrap ett huvud med en polyetenpåse och en handduk, regelbundet måste du värma upp handduken med en hårtork. Håll masken ska vara minst en timme, och det är bättre att lämna hela natten. Oljorna ritar konstgjorda färger från håret, återför den naturliga nyansen till strängarna.

Hemma kan du använda effektiva masker för att ta bort svart hårfärg utan skada eller använda praktiska verktyg.

Tvåltvål är en alkalisk produkt som snabbt neutraliserar konstgjorda färgpigment. Det är nödvändigt att tvätta håret med schampo, slå ett stabilt skum från tvålen, fördela det jämnt över hela längden av håret, lämna i 3-5 minuter. Skölj strängarna bra med varmt vatten, tvätta dem igen med schampo. Nackdelen med metoden - färgen tvättas inte alltid jämnt, efter det att håret första gången kan vara spottigt.

Soda verkar på hår av svart färg som en skrubba, tillåter att eliminera färgpigment. Det är nödvändigt att blanda salt och läsk i förhållandet 1:10. Blandningen späds gradvis med varmt vatten tills du får en tjock homogen massa. Det ska fördelas över alla lås, huvudet ska värmas och lämnas i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt, skölj med örtavkok.

Mjölkbakterier kan bryta ner färgpigment. Kefir-masken hjälper till att göra strängarna ljusare, återställa den skadade strukturen på strängarna. För andra sätt att använda kefir för hårbehandling, läs recensionen av kefirmasker för hår.

 • någon fettkaka - 500 ml;
 • olivolja - 10 ml;
 • regelbundet salt eller hav - 10 g;
 • rå äggula.

För att kombinera alla komponenter, för att fördela tyngden på alla lock, för att värma ett huvud med en matfolie och en handduk. Masken kan tvättas bort efter 40 minuter, för att förbättra effekten och eliminera den obehagliga lukten, kan du skölja trådarna med kamilleavkokning.

Kanel är ett svart lättmedel som närmar och förstärker strängarna. Blanda 30 g kanelpulver och varm honung. För oljigt hår, lägg till 1 äggvita, om håret är torrt - 1 äggula. Slå blandningen till en homogen konsistens, applicera på trådar, lämna i 2 timmar. Du kan göra proceduren 2-3 gånger i veckan.

Citronsaft hjälper till med att återvända med ljusfärg. Mala avskalad frukt i en mixer, fördela massan i alla lockar, värm huvudet. Efter 30 minuter, tvätta av masken, applicera bördolja på trådarna. Efter en kvarttimme kan du tvätta håret på vanligt sätt.

Regelbunden askorbinsyra hjälper till att återställa hårets naturliga färg. Blanda 20 tabletter av vitamin C med 120 ml schampo, använd vitaminborttagning för daglig hårtvätt. Metoden fungerar långsamt, strängar lyser gradvis, men jämnt. Detta schampo kommer att bevara hårets hälsa, stärka dem, påskynda tillväxten.

Det är svårt att göra färgen lättare utan hårskador. Användningen av professionella och folkliga metoder tillåter inte alltid att få det förväntade resultatet. För att bevara hårets skönhet och hälsa är det bättre att välja alternativa sätt - hårklippning, lättnad av enskilda strängar.

Hur man kvalitativt tvätta den svarta färgen från håret?

Alla vet att representanterna för det fina könet speciellt smyckar håret. Vilken dam som helst som vill vara attraktiv och fashionabel, lägger stor vikt vid sina strängar. Att se bra ut gör flickor och kvinnor snyggt hår, och om de inte gillar naturlig hårfärg, blir de med hjälp av färgämnen lätt blondiner, brunhåriga kvinnor eller brunetter. Vissa damer är nöjda med år med färger av samma färgområde, andra behöver ofta drastiskt ändra sin bild med hårfärgen.

Ofta kan en tjej, som målar sina krullar svarta, inte ge sig någon garanti för att hon på 6-9 månader inte vill bli en guldhårig fe eller en rödhårig raseri. Men när en sådan önskan uppstår, kommer problem att börja: färgerna på ljusare toner kommer inte att tas på för svarta krullar. För att uppnå de önskade färgsträngarna måste du först minska det mörka pigmentet från dem, och först då köpa en ljussfärg. Hur tvättar man svart hårfärg snabbt och utan skada för dem?

Fördelar och nackdelar med professionella tvättar

Det finns olika sätt att bli av med det irriterande mörka färgschemat, men alla kan delas in i två grupper:

 • avlägsnande av färgpigmentet med speciella kosmetiska tvättmedel eller oxidationsmedel;
 • blandar svart med naturliga produkter.

Många damer vill minska färgen från håret i professionella salonger. Fördelen med förfarandet i barbershop är en enhetlig och snabb applicering av kemikalien på krullarna. Men även erfarna mästare kommer inte att kunna förutse resultatet av denna metod, eftersom det kommer att bero på olika faktorer: strukturen av strängarna, färgen på deras färgning, färgen på färgen själv och den tid det hålls på håret. Därför kan du, även om du betalar bra pengar till tjänsten, vara missnöjd med resultatet. Att vilja spara pengar, förväntar sig tjejer och kvinnor att minska sin svarta hårfärg hemma. Är det lätt att göra detta? Kommer effekten av sådana förfaranden att märkas?

Hur kan håret missfärgas om 1 dag?

Om damen inte bara vill ta bort den svarta färgen från krullarna, men sedan bli en blondin, kommer blekande hår att vara det mest effektiva sättet för henne. För denna metod måste du köpa väteperoxid (3%) och ett speciellt pulver (supra eller blonddoran) som fullständigt löser upp det artificiella mörka pigmentet i färgen.

Före blekningsproceduren, blanda peroxiden och pulvret i ett förhållande 1: 1 och applicera sedan den resulterande lösningen på låsen, rygga av från rötterna med 0,5 cm. För att krullarna ska bli jämnt missfärgade ska de vika i folie. Efter 45 minuter kan folien avlägsnas och håret tvättas med ett mildt schampo och torkas i ett kallt läge. Förfarandet måste upprepas flera gånger (2-3), eftersom det inte kommer att fungera för att ta bort svart hårfärg på en gång. Först blir håret gulrot, då börjar det lätta. När blekning kommer att utföras 3 gånger kan du måla lockar i önskad färg.

Förutom att spilla hårperoxider och pulver med ammoniak, kan du i kosmetiska butiker hitta mer godartade droger - speciella tvättar. De behåller det naturliga pigmentet av kvinnliga lås och tar bort endast konstgjorda färgämnen. De appliceras på håret enligt instruktionerna. Det är lämpligt att försöka tvätta av färgen från en sträng före proceduren för att utvärdera resultatet och sedan applicera produkten på alla krullarna. Trots bristen på ammoniak torkar tvätten fortfarande håret, så det här snabba sättet att bli av med den irriterande färgen är inte allt som används i praktiken.

Hur kan bakpulver och askorbinsyra hjälpa till?

Om du vill tvätta bort den svarta färgen från håret, kan du använda den vanliga sodavatten. Hon kan endast användas utan rädsla av damer vars krullar inte har bortskämt eller bränt färg. Det finns 2 sätt att ta bort svart från håret.

För kvinnor med medelstora strängar måste du ta 150 g soda, 1 kopp varmt vatten och 1 tesked salt (fin). Om håret är långt måste mängden av varje komponent fördubblas. Allt ska blandas i en icke-metallisk behållare och appliceras på strängarna med en bomullspinne, för att underlätta att separera krullarna med en kam. Då är det önskvärt att massera håret och hårbotten och gömma locken under ett cellofantlock i 1 timme. Då måste håret sköljas ordentligt med rinnande vatten så att det inte finns några spår av blandningen kvar på dem, sätt på en vanlig balsam på strängarna och håll den på dem i 60-70 minuter för att mjuka hårstrukturen. Fördelen med läsk är aktiveringen av hårsäckar, efter att massagesträngerna växer snabbare.

Om håret är något försvagat är det möjligt att genomföra läskproceduren på olika sätt. Det tar 80 g soda, utspädd i 0,5 liter varmt vatten. Kompositionen appliceras på strängarna på samma sätt som i föregående fall, då gömmer de sig under locket. Exponeringstiden kommer bara att vara 20 minuter. Då ska krullarna tvättas med schampo och torka lite. Därefter appliceras blandningen på dem igen, igen i 20 minuter och tvättas av med varmt vatten.

Askorbinsyra, som är bekant för alla från barndomen, bidrar till att avlägsna den svarta färgen från krullarna, eftersom den kan bryta ner färgämnet ingreppat i dem. För förfarandet behöver 20 tabletter askorbinka. De males till pulver och blandas med ett halvt glas vanligt schampo. Denna blandning appliceras på håret i 1-2 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten. Om en kvinna upprepar denna metod 3 gånger under veckan kommer hon att märka med glädje att hennes hår började se ljusare ut.

Citron och honung - naturliga ljuskrämar krullar

Drömmer om att bli av med svarta krullar, tror många flickor inte att tillsammans med splittringen av färgpigmentet förstörs hårets struktur själv. Om du ofta experimenterar med tvättar kan du förstöra håret i sådan utsträckning att du måste raka huvudet skalligt och ha på sig en peruk. För att bevara hårets hälsa och skönhet, är det nödvändigt att härleda dem svart med hjälp av naturliga ofarliga ämnen, bland annat citron, honung, vegetabiliska oljor och kefir. Dessa produkter lätta håret bara några få toner, men de är mycket friska. Hur man gör en ljusmask av dessa medel?

För att göra en citronsmask behöver du 1 citron. Den ska skalas och malet eller malet i en mixer. Den resulterande massan måste appliceras på trådarna och täcka med ett lock. Blandningen tvättas av med varmt vatten på 20-25 minuter, och närande burkolja appliceras på krullarna i 15 minuter vilket hjälper till att undvika torkning. Sedan tvättas håret med varmt vatten och schampo och torkas naturligt.

För en honungsmask mjukas 3 matskedar biprodukt på ett vattenbad till ett flytande tillstånd. Sedan appliceras massan på håret. Du borde ha ett duschlock på huvudet, du bör hålla masken på ditt hår i minst 6-8 timmar och tvätta sedan av det med varmt vatten. Förfarandet inom en månad kan upprepas 8 gånger. Som ett resultat kommer svart hår att bli en kastanjeskugga och bli stark och blank.

Ofta föredrar damerna att göra honung-citronmasker. För att göra detta, ta 1 citron och 3 matskedar honung. Kram juice från en citron, blanda den med honung. Så att produkterna är väl anslutna, bör de värmas upp i ett vattenbad. Vidare utförs förfarandet på samma sätt som i det ovan beskrivna fallet med en honungsmask.

Bli av med svart med oljor och kefir

Vegetabiliska oljor betraktas som utmärkta fighters med svarta färgsträngar. De kan ta bort konstgjorda färgämnen från hår. Mandel och olivolja är lämpliga för masker, men kullar anses vara bäst. Dessa oljor börjar fungera när de är heta, så innan de appliceras på torrt hår bör de vara väl uppvärmda i ett vattenbad. Efter att oljan har fördelats över alla strängar, är huvudet täckt med ett duschlock och inslaget med en terryhandduk i 5-7 timmar (helst på natten). På morgonen tvättas masken noggrant. Håret blir silkesligt. Lätt krullning 2-3 toner kan vara 5-6 procedurer.

Ett annat utmärkt verktyg som perfekt läker håret är den vanliga kefiren. Det tvättar bort den svarta färgen långsamt, men effektivt och harmlöst. För att masken behöver en produkt med hög fetthalt (0,5-1 kopp beroende på hårets längd). Det ska värmas upp i 20-25 sekunder i en mikrovågsugn, och sedan sätta på lock och täcka med en hatt och handduk. Håll kefir mask på huvudet ska vara minst 2-3 timmar. För att hålla ditt hår från luktande surmjölk, kan du lägga till 2 droppar av någon essentiell olja till kefir. Kefir gillar inte hett vatten, så masken ska tvättas av med hårschampo och varmt vatten.

Tips för att ta bort svart från lock

Eftersom det är önskvärt att minska den mörka färgen på färg från krullar, bör du överväga några punkter före tvättproceduren.

 • Om ett svart färg applicerades på håret med basma eller henna, skulle det vara mycket svårt eller omöjligt att tvätta det från håret.
 • Flickor och damer med tunna, splittrade och försvagade lockar ska inte tvätta av den svarta färgen med sura medel, ammoniak och läsk. Det är bättre att använda naturliga produkter.
 • Konstgjorda sura tvättar och läskmaskar behöver appliceras endast några gånger om året, annars kan du bränna dem med friskt hår.
 • Efter applicering av någon form av tvättning, är det nödvändigt att tvätta krullarna med schampon med balsam och se till att de sätter på dem en mask som återställer vitaliteten hos håret.

Hur man tar bort hårets mörka färg, låt varje dam besluta på egen hand. Men hon får inte glömma krullarnas hälsa. Trots allt kommer bara glänsande och livligt hår att locka uppmärksamhet hos andra, oavsett vilken färg de är.

Hur man tar med svart hår hemma

Flickor har en bra funktion att byta. Många representanter för den rättvisa halvan vill vara ett rött djur idag, en platinblondin imorgon, en mörkhårig raseri igår. Huvuddragen i den mörka färgavlägsningen är procedurens varaktighet. Det finns inte många verktyg som kommer att klara problemet under några dagar. Användningen av både professionell kosmetika och hushållsformuleringar är tillåten. Tänk på de effektiva metoderna i ordning.

Professionella förberedelser för tvätt

Det är svårt att säga säkert hur snart du kommer att bli av med svart pigment. Det beror helt på hårets individuella struktur och kvaliteten på färgämnet som används. Vissa kvinnor behöver cirka 2-3 procedurer, andra - ca 5-6.

Det är viktigt att alltid komma ihåg att det inte kommer att vara möjligt att tvätta bort den svarta färgen och samtidigt återvända hårets naturliga nyans. Professionella droger är sura, de innehåller ammoniak, men anses vara mindre aggressiva. Enligt tillverkare är det emellertid omöjligt att genomföra förfarandet oftare 1 gång om 3 månader.

Populära städare

 1. "Brelil Professional". Sammansättningen har många positiva recensioner, hänvisar till klasserna "premium", påverkar intensivt pigmentet och förstör det från insidan. Användningstekniken är ganska enkel: Produkten fördelas över hela hårets längd, varefter den tvättas av efter 20-30 minuter (den exakta tiden anges i anvisningarna).
 2. "ESTEL Collor Off." Läkemedlet används ofta i salonger, avlägsnar svart pigment från hårets kärna för flera förfaranden. Liksom den tidigare sammansättningen producerar företaget "Estel" sparande läkemedel som är ganska lätta att använda hemma. Instruktionerna anger exponeringstid och önskad mängd, baserat på hårets längd.
 3. Loreal Effasor. "L'Oreal" avser professionella hemmetoder, därför är den lämplig för användning under sådana förhållanden. Nackdelen med produkten är låg effektivitet, det tar ungefär 3 procedurer för förtydligande av 2-3 toner. Dessutom tvättar blandningen ibland fallet ojämnt.
 4. «SYOSS». Clarifier av detta företag består av 80% naturliga ingredienser. Sammansättningen av "Syoss" innefattar naturliga oljor och estrar, citronsyra, i vissa fall väteperoxid. Tillverkaren producerar tre typer av droger, beroende på graden av förtydligande (2-3-5-5-9 toner).

Folkmedel för tvättning

Dricka läsk och salt. Soda-baserade produkter används endast i fall där håret inte brinner eller torkas. För att framställa en effektiv komposition, späd 145-160 gr. produkt i 225 ml. renat varmt vatten, häll i 30 gr. malt havsalt. Rör om lösningen tills kristallerna löser upp.

Kram krullarna, täck dem med ett tjockt lager, linda huvudet med klädesfilm eller sätt på ett duschlock. Exponeringstiden sträcker sig från 40-60 minuter. Tvätta blandningen, använd en luftkonditionering eller en mask, täck huvudet med polyeten, lämna i 1 timme efter den angivna perioden.

Soda och citronsyra. Kombinera i ett bulkpulver 125 gr. bakpulver och 15 gr. citronsyra, späd dricksvattnets sammansättning för att erhålla en pastaformig blandning. Sprid den färdiga produkten över hela ytan av håret, tvätta med en film eller sätt en påse på huvudet. Tie en handduk, vänta ca 45 minuter.

Efter denna tid, skölj av med rinnande vatten. Skölj strängarna med salviadekok. För att laga det, häll 50 gr. örter 2 l. kokande vatten, sval och stam. Slutför proceduren med en närande mask eller balsam.

Askorbinsyra och schampo. Få 2 förpackningar stor askorbinsyra från ett apotek. Krossa 25 tabletter i damm, sätt regelbundet schampo på så sätt att en tjock massa erhålls.

Fukt håret med vatten, applicera produkten på håret och skummet ordentligt. Massage din hårbotten för att väcka hårsäckar. Därefter wrap håret med matfilm, vänta en kvart i timmen. Skölj kompositionen med rent vatten, täcka strängarna med balsam-sköljning.

Honey. Innan du fortsätter till proceduren, förbered håret för nödvändiga manipuleringar. Blanda 50 ml. schampo med 20 gr. kokpulver, blanda, lös kristallerna helt upp. Tvätta håret på vanligt sätt, använd inte balsam eller mask. Torka trådarna med en handduk, gå till nästa steg.

Smält i ett vattenbad så mycket honung (helst på basis av akacia), så att produkten är tillräcklig för hela tjockleken och längden på håret. Skölj krullarna med kompositionen, tvätta runt med matfilm och en varm trasa. Vik i axlarna med en handduk så att blandningen inte fläckar dina kläder. Gå i vila eller gör hushållsarbeten i 8-10 timmar, och tvätta sedan av masken.

Citron och honung. Det är känt att citrus har lysande egenskaper. Ta 3 citroner, skicka frukten genom köttkvarnen, förhacka dem i små bitar. Lägg några matskedar tjock honung till citrusgröt för att göra massan tjock och tät.

Gör en mask på smutsigt hår, vänta 10 timmar eller lämna blandningen över natten. Wrap huvudet med plastfolie och en handduk. För att uppnå bästa resultat kan masken värmas upp med hårtork (i så fall kommer procedurens varaktighet att minskas till 5 timmar).

Väteperoxid. Sammansättningen påverkar hårdstrukturen ganska tätt, torkar ut och försämras. Av samma anledning tar peroxid helt bort svart pigment på kort tid. För att förbereda blandningen måste du ta pulveret "blondonoran" eller "supra" (färgavlägsnare) och 3% väteperoxid.

Förfarandet kan endast utföras om hårrötterna är välfärgade, annars kommer de att bli missfärgade (bli genomskinliga). Kombinera i lika stora delar de komponenter som anges, applicera en blandning med ett tjockt lager över hela längden av håret. Gnugga masken i 5 minuter, varpa sedan varje krök separat med matfilm / folie.

Blötlägg kompositionen på håret i 1 timme, skölj sedan. Du kommer att se att håret har fått en gulrotskugga som visas helt efter 3-4 sessioner. Peroxidvättning kan göras inte mer än 1 gång i 4-5 dagar.

Senapspulver och citron. Krama saften av 4 citroner, hoppa över skalen genom köttkvarn eller mixer, förvandla den till en gröt. Blanda ingredienserna i en komposition, tillsätt 40 gram. senapspulver.

Sprid massan på håret, gnid försiktigt produkten i hårbotten, linda en plastpåse och en handduk. Slå på hårtorken, ta den på huvudet, värm kompositionen i 7 minuter på 35 cm. Den totala exponeringsperioden är 2 timmar, efter det att masken kan tvättas av.

Torka håret naturligt, var noga med att använda vårdsprayer och serum, vilket förhindrar brott och tvärsnitt. Om så önskas, tvättas efter 3 dagar.

Kefir. Kompositionen är godkänd av kvinnor, eftersom den effektivt tvättar bort svart färg och inte skadar håret. Förbereda blandningen, ta 300 ml. fett yoghurt, yoghurt eller sur mjölk. Stänk 40 oz. matgelatin, blanda och låt svälla.

Efter 20 minuter lägger du produkten i mikrovågsugnen på kanten av roterplattan, värms upp. Sprid håret i ett tunt lager, sätt på en hatt och täck med en varm trasa. Exponeringstiden varierar från 3 till 5 timmar, om så önskas, tillsätt 5 ml till kompositionen. palmolja. Skölj av med kallt vatten.

Naturliga oljor och etrar. Naturliga oljor inkluderar ricinolja, olivolja, mandel, grönsaker, linfrö, havtorn och majs. Dessa produkter kommer inte bara att tvätta bort den svarta färgen utan också mätta håret med användbara element. Som ett resultat av proceduren behöver du inte dessutom göra näringsmask eller använda en balsam.

För att förbereda tvätten, ta 150 ml. någon olja, tillsätt 20 ml. ginseng, geranium eller eukalyptuseter (valfritt). Applicera blandningen i håret, linda huvudet med en film, vänta 6 timmar. Efter slutdatumet, tvätta noga med schampo, utvärdera resultatet. Vid behov utföra proceduren ytterligare 3-4 gånger med ett intervall på 5 timmar.

Praktiska tips för att tvätta svart färg

 • Tvätta av det svarta pigmentet från håret kommer endast att erhållas om ammoniak eller ammoniakfri komposition användes. När det gäller henna / basma kommer dessa masker att vara ineffektiva.
 • Om du i naturen är ägare av tunt och sprött hår, sluta använda soda, senapspulver, sura (professionella) tvättar, peroxid, citronsaft. Föredrar kefir, naturliga oljor, honung.
 • Efter att ha använt ovanstående folk- och professionella verktyg glöm inte att göra närande masker. Ta hand om ditt hår med mjukgörande serum, sprayer, balm. Kassera termiska instrument och strykjärnspennor.
 • Svart färg är ganska svår att ta bort från hårets struktur, men det betyder inte att alla metoder kommer att vara ineffektiva. Tänk på professionella verktyg som Estel, Loreal, Brelil. Se de populära recepten baserade på honung, peroxid, citron, kefir, senapspulver.

  Hur och vad ska du ha med svart hårfärg hemma och i salongen

  Situationen när den nya hårfärgen inte var i ansiktet - inte ovanligt. Speciellt om du utförde färgningen för första gången, och även hemma, utan lämplig erfarenhet. En olycklig blond kan tonas, men vad ska de tjejer som har valt att ändra sin bild för att ha en rik, mörk eller sämre kolsvart färg? Bli av med denna färg är mycket svår. Det finns dock flera alternativ för hur man får svart hårfärg i salongen eller hemma.

  I vilka fall vill du ta med svart färg från håret

  Ett ravnfärgat hårhår ser snyggt och mystiskt ut, men bara om det stämmer överens med färgtypen på utsidan. Detta experiment är osannolikt att dekorera ägaren av porslinshud med fräknar eller för ung person.

  Ofta ser ett intensivt svart färgschema väldigt oförskämt, ibland vulgärt, och i många fall lägger det visuellt några år till en kvinna.

  Därför är det säkraste sättet att undvika att komma i en obehaglig situation att korrelera den önskade färgen med egenskaperna hos utsidan. Vem är svart hår, vi rekommenderar att läsa på vår hemsida.

  Om avtalet redan har gjorts, men resultatet är inte uppmuntrande, måste du tänka på hur man tvättar den svarta färgen från håret utan mycket skada på dem.

  Detta är nödvändigt inte bara om skuggan inte passar, det visade sig vara rikare än förväntat, men om du redan är trött på det om några veckor, månader eller år med regelbunden färgning.

  Vill du vara minst några toner lättare - gör dig redo att utföra en tvätt av en mörk färg. Dessutom krävs proceduren för tjejer som vill experimentera med moderna tekniker av brondirovanie, balayazh, shatush och titta på samma gång som om deras strängar brinner ut i solen.

  Varning! Naturligtvis är krånglarna av en käftflans inte en kontraindikation för komplex färgning, men kontrast av det svarta och naturliga utbudet av ljus nyanser är alltför slående att se naturligt ut.

  Hur man tar in hytten

  Ett av de mest populära professionella rutinerna som hjälper till att ta bort svart pigment från håret är avtagande (tvätt). Denna tjänst är inte för billig: från 1 till 6 tusen rubel, beroende på längden på krullarna och området för skönhetssalongen. Men även om hon inte garanterar det önskade resultatet från första gången.

  Om du färgat svart hår många gånger, blir det inte lätt att ta bort pigmentet. Det kommer förmodligen att ta flera besök på frisören. Men en erfaren mästare kommer att göra allt som möjligt så att ditt hår får en jämn nyans och med ytterligare färgning i ljusa färger har du inga problem.

  Kärnan att avtäcka - genom att applicera på trådarna en aggressiv kemisk sammansättning med ammoniak, väteperoxid. Han kommer ordentligt att tvätta det konstgjorda svarta pigmentet från alla lager av håraxeln och gradvis göra krullarna lättare med 3-4 toner.

  Naturligtvis kan en sådan djup inverkan av drogen inte påverka hårets hälsa. Så som ett resultat håret är inte alltför drabbat, bli inte involverad i förfarandet. Och om du behöver hålla flera decaping sessioner, var noga med att ta raster mellan dem. I pausen intensivvård av strängarna, använd reparativ kosmetika.

  I stugan kan du erbjuda en tvätt med syrakomposition. Det anses vara mer mild än djupfrikoppling. Gör håret lättare med 1-2 toner.

  Ett annat alternativ för dem som väljer hur man kan tvätta bort den svarta färgen från håret i frisören är att lätta eller missfärga lockar. För priset är tjänsten vanligen lite billigare än avkodning. Men det är möjligt att efter det blir din svarta röd. Vi måste upprepa proceduren eller nyans vad som är. I vilket fall som helst kommer det att bli nödvändigt att vänta flera dagar för att minimera skadorna på dessa hårmanipulationer.

  Kardinallösningen är en kort hårklippning med ytterligare tillväxt av krullar av den ursprungliga färgen. Hårhår detta kommer bara att gynna, eftersom effekten av aggressiva kemiska föreningar är utesluten. Men detta sätt ut ur det svarta färgschemat kräver tålamod. För att påskynda processen, efter att ha besökt frisören, börja använda hårväxtaktivatorer som bevisats av populära recept (burdockolja, rödpipertinktur och andra komponenter för masker kommer att göra). Visst är processen fortfarande ganska långspelande.

  Rådet. En metod för komplex färgning hjälper till att platta svart hårfärg: markering, färgning, brondirovanie. Den genomsnittliga kostnaden i kabinen är ca 2,5-5 tusen rubel.

  Så tvätta sig hemma

  Även i en frisörsalong är det omöjligt att snabbt bli av med den mättade mörka skuggan av lockar, vad man ska tala om oberoende försök att tvätta vidhängande svart pigment. Men fördelarna med det förfarande som utförs hemma finns fortfarande kvar. Du kommer att kunna spara betydligt, och om du väljer de traditionella tvättmetoderna skyddar du hårets hälsa avsevärt.

  Med hjälp av prof. medel

  De mest desperata unga damerna kan försöka tvätta bort den frätande svarta färgen med hjälp av specialverktyg eller lätta krullarna. För att göra detta kan du köpa sådana droger som har fått gott rykte:

  • L'Oreal Efassor - Pulver för påse i påsar (en kostar ca 180 rubel). Som en vanlig tvätt används den som ett schampo: läkemedlet späds ut med varmt vatten, churned, sprids över håret och lämnar i 5-20 minuter. För djup dumpning kombineras Efussor med ett oxidationsmedel och ökar exponeringstiden.
  • Estel Color OFF-emulsion - en uppsättning med 3 flaskor (reduktionsmedel, katalysator, neutralisator) kostar cirka 400 rubel. Produkten innehåller inte ammoniak. Enligt tillverkaren är det möjligt att färga det uppdaterade håret inom en timme efter applicering av emulsionen;
  • Hair Light Remake Color Corrector av Hair Company. Kompositionen innehåller inte väteperoxid och ammoniak, men fruktsyror är närvarande. Det gör det möjligt att ändra den mörka nyansen med 2-3 toner. Det kostar ungefär 2 tusen rubel;
  • ljuskomposition Blondoran. Det produceras av olika märken, bland annat Londa och Estelle. Kostnad - från 70 rubel till en påse;
  • Supra är ett medel för blekningsträngar i många kosmetiska företag. Pris - ca 100 rubel.

  Också uppmärksamma produkterna för tvätt från Kapous, Brelil, Paul Mitchell och andra företag.

  Använda hårfärg

  Målarkrullar - inte det mest försiktiga förfarandet för lockningar, speciellt när det gäller beständig svart färg. Men samtidigt möjliggör det gradvis, utan radikal ingrepp, att bli ljusare i flera nyanser. För detta ändamål passar:

  • markera (inklusive följt av toning) - speciellt ofta, liten teknik. Lämplig och auktionsmetod. Ask, platina, guld och andra tunna trådar lyser håret visuellt. Du kan välja nyanser som inte står i kontrast till det ursprungliga färgschemat: kastanj, kaffe, choklad och andra. Övergångar blir mjuka och ut ur färgen på käften vingen - smidig. Det är riktigt nödvändigt att lätta de enskilda krökarna;
  • färgning - delvis påminner om belysning, men endast med användning av flera nyanser. Det kan vara en naturlig eller ljus palett;
  • Bokning - en kombination av mörka och lätta trådar ser otroligt snygg ut, men endast om en professionell har arbetat med det. Omedelbart att hitta ett rättvist hårhår kommer inte att fungera, men du kan använda fler och fler ljustoner steg för steg.

  Rådet. Du kan ta tillfälliga färgämnen, tennbalsam eller sparsam bezammiachnye-färg. Om du utför proceduren hemma, titta först på träningsvideot.

  Folkmetoder

  Kefir mask för mild tvätt av svart färg:

  • 300 ml fettfermenterad mjölkprodukt, tillsätt 40 gram gelatin;
  • rör om och låt svälla
  • efter 20 minuter, något värme i mikrovågsugnen;
  • fördela i lås och värm huvudet i 3-5 timmar;
  • skölj med kallt vatten och upprepa en vecka senare.

  Det finns andra variationer av detta recept för att tvätta hårfärg utan skada:

  • i 0,5 liter kefir häll 10 ml olivolja;
  • tillsätt rå kycklingägg och 10 gram hav eller salt till blandningen;
  • håll blandningen på håret under plast och isolerande lock i ca 40 minuter.

  Eller du kan blanda 1 liter lätt, högmjölkad, jäst mjölkdryck med 2 matskedar läsk och en halv kopp olivolja (alternativet är 50 gram vodka av hög kvalitet). Tvätta av denna mask efter 1,5 efter applicering och värmning av huvudet.

  Aromatiska medel för att tvätta mörkt hår med honung och kanel:

  • kombinera 30 gram av båda komponenterna;
  • tillsätt protein om locket är fet, eller äggula om det är torrt;
  • slå till en jämn konsistens;
  • Applicera på håret och lämna i ett par timmar. Repetitionsfrekvensen - 2-3 gånger i veckan.

  Honungspapper. Det hjälper inte bara att tvätta den mörka färgen från håret, men också stärka sköra strängar:

  • förskölj krullar med läsklösning (2 tsk pulver per liter varmt vatten);
  • torka dem något
  • honung, något uppvärmd i ett vattenbad, applicera på allt hår, från rot till spets;
  • Sätt på en plastpåse eller duschlock. Du kan knyta en tunn halsduk över toppen, för när du lägger på honung behöver du inte värma håret.
  • Efter 7 timmar, tvätta den söta produkten.

  Naturliga oljor. Kan gradvis avlägsna den svarta färgen från håret. Castor, burdock, oliv, lin, mandel och till och med vanlig solrosor är lämpliga för detta ändamål. Matlagningsrecept:

  • något värme någon oljig bas (1 kopp behövs);
  • tillsätt 20 gram smör eller margarin;
  • vänta på att smältan smälter;
  • kyla något, fördela genom håret;
  • håll från 3 till 7-8 timmar.

  Ett annat alternativ för att tvätta svart färg är ännu enklare att förbereda. Ta 15-40 ml olja (mängden beror på hårets längd), värm i ett vattenbad och fördela över torra, smutsiga lås. Wrap minst en timme, och bättre på natten. Naturliga oljor ritar effektivt konstgjorda pigment.

  Rådet. För varje 150 ml oljig bas kan du tillsätta 20 milliliter geraniumeter, eukalyptus eller ginseng.

  Citronmask och sköljning. Gul citrus - ett välkänt verktyg som används inte bara för lätta, men också för att tvätta mörkt hår. Maskrecept:

  • hacka 1 skalad frukt. Det är lämpligt att göra det med en mixer, men en köttkvarn eller matberedare kommer också att fungera;
  • fördela på hår, värma dem
  • Efter en halvtimme, skölj och applicera burdockolja;
  • Efter ytterligare 15 minuter tvättar du äntligen ditt hår.

  För att gradvis avlägsna den svarta färgen från håret med hjälp av en citron, kommer en brightener att göra:

  • pressa juice av en stor frukt;
  • lägg den till en liter vatten;
  • skölj håret. Upprepa efter varje shampooing.

  Det finns också alternativa sätt att bli av med mörkt hår. För detta används soda, senap, tvål, aspirintabletter och andra ingredienser i populära recept. Några av dem torkar noggrant krullarna, så före användning, testa hemhjälpmedel för kompatibilitet med ditt hår.

  Grundläggande tips och knep

  1. Den speciella spridningen av professionella tvättar är att de avkodar bara artificiellt pigment, men berör inte den naturliga. Så om du vill komma ut ur ditt naturliga, inte färgade mörka hår - allt hoppas på folkrecept och lysande kompositioner.
  2. Försök inte tvätta den svarta färgen om den är målad med henna eller basma. Mest troligt kommer inte resultatet att bli.
  3. När du använder några kemikalier, glöm inte handskar, för att inte skämma bort händerna på händerna.
  4. Håll inte kompositionen på huvudet längre än tillverkaren rekommenderar, annars skadar håret.
  5. Antalet avkopplingsprocedurer beror på krullarnas individuella struktur, användningsgraden för svart färg och dess kvalitet. Någon behöver 1-2 sessioner, och någon behöver 5-6.
  6. Efter tvätt, använd en balsam, balsam eller applicera en mask. Tvätta håret med mjuka schampon.
  7. Kom ihåg: det är inte möjligt att returnera din ursprungliga nyans med blekmedel. Du kan bara bli ljusare.
  8. Utöva inte användningen av professionell remover oftare 1 gång om 3 månader.
  9. Att måla efter det bör strängar vara kortare än 2 veckor.
  10. Missa inte och populära recept: 1-2 gånger i veckan, inte mer.
  11. Avvisa halsband med sura föreningar, läsk, peroxid, senap och citronsaft, om ditt hår är försvagat, skadat. Föredrar älskling, kefir, oljor.
  12. Att ta hand om låsen, få en vitaliserande, närande kosmetika: masker, serum, balm.
  13. Kassera hårtork, strykning, curling, tätt gummi, metallkamper och hårnålar.
  14. Ta hand om ditt hår från solstråle och klorerat vatten.

  Att snabbt och smärtfritt ta bort svart hår hemma eller i salongen kommer inte att fungera. I vilket fall måste du offra någonting: tid, kvalitet på resultatet, krullarnas hälsa. Men om du följer alla regler för att komma ur ett mörkt färgschema och inte heller glömma att bry sig om dekade strängarna, kommer du att kunna minimera manifestationen av negativa följder avsevärt.

  Läs mer om håråterställning:

  Användbara videoklipp

  Svartfärgsmedel med Constant Delight.

  Hur man tar med svart hår hemma.  Nästa Artikel
  Orsaker till röda fläckar i hårbotten under håret