Så här tar du bort ett redhead från håret: lösningar


Så kvinnor skapas, att de från tid till annan vill ändra stilen på kläder, frisyr eller hårfärg som är vanligt i åratal. Sådana förändringar stimulerar och motiverar.

Men ibland händer det att i stället för en lyxig färg erhålls en oattraktiv röd eller gul nyans. Hur man tar bort en rödhårig hår från håret efter en misslyckad färgning och vad är orsaken till utseendet.

Huvudskäl

Från ett oönskade resultat vid färgning är ingen försäkrad. En oväntad överraskning kan komma från en erfaren mästare i stugan och med egen applicerad färg hemma. Det finns flera huvudorsaker för utseendet på en röd nyans på håret.

Bad Brightening Hair

Strukturen hos varje kvinnas hår har en individuell nivå av eu-melaninpigment (ansvarig för brun och svart färg) och feu-melanin (ansvarig för gul och röd färg).

När det blir lättare och blekat håret, "förstört" är eu melaniner, och feu-melaniner kan förbli intakta och får dig att se ut som en apelsin. Och ju mörkare hårfärgen desto ljusare kan kopparskärmen visas.

Icke-iakttagande av "lagar" för färg i hårfärgning

Kombinera även liknande nyanser kan du få ett helt oförutsägbart resultat. Detta beror på samma eu- och pheu-melaniner, som reagerar annorlunda mot verkan av färgämnen. Var beredd på utseende av rött, om du bestämmer dig för att ändra:

 • svart till kastanj
 • svart till ljusbrun;
 • mörkbrun till blond;
 • mörkblond på ljusblondin.

När en person väljer ett färgämne för sig själv, tittar han på hårets färg, vilket är avbildat på förpackningen. Men ofta är resultatet inte det som finns på bilden. Detta beror på det faktum att oftast på rutan visas färgen, som erhålls genom färgning av naturligt brunt hår. Men en sådan bas är inte alls.

Efter tvättning

Om du bestämmer dig för att gå från mörk till ljusfärg, kan rödhåran vänta på dig när som helst: omedelbart efter tvättning eller efter att du har tvätt huvudet flera gånger.

Efter henna

Henna är ett naturligt färgämne för att ge honung nyanser. Efter att ha målat hår med henna bör du förstå att du får en kopparskugga som ett resultat.

När du brinner håret i solen

Brunhåriga och brunetter, när de brinner i solen, kommer att förvärva kopparsträngar. Blont hår, blekna med en gyllene nyans.

Naturlig rödhårig

Ägare av sådant hår har alltid haft särskild uppmärksamhet, men om du inte gillar färgen kan du måla rödhåran eller ändra den till några få toner.

Toning och färgning av hår

Ofta, när toning och instabil färgning, en ashy eller naturlig nyans tvättas ut ur håret, ger väg till en rödhårig. Besluta om toning, var förberedd för överraskningar, välj rätt nyans som kommer att ta bort rött.

Unexponerad färg

Var noga med att applicera och håll färgen på håret enligt instruktionerna, eftersom alla färgämnen fungerar annorlunda. Om du gör det på din egen väg kan resultatet störa dig.

Hur bli av med redheads

Om du har blivit ägare till en oönskad röd nyans på ditt hår - oroa dig inte! Det här är ett ganska vanligt problem och det finns många verktyg som kan hjälpa till att stänga av eller helt ta bort det.

Folkmetoder

Med hjälp av dessa beprövade verktyg kan du effektivt eliminera rost efter blekning eller färgning:

 • Förbered ett avkok av kamille. 2 msk blommor häll ett glas kokande vatten och låt det brygga i 30 minuter. I det resulterande avkoket tillsättes två matskedar vinäger och skölj färgat hår efter varje tvätt. Som ett resultat blir den röda färgen mycket ljusare, förlorar sin "aggressivitet" och blir mjuk.
 • Kram saften från 3-4 citroner och tillsätt samma mängd alkohol eller vodka. Applicera den resulterande vätskan för att rengöra håret, håll i 15 minuter och skölj. Om du gör proceduren minst 1 gång om 7 dagar, kommer denna mask att försvaga ljusstyrkan på redheaden.
 • Gör en uppslamning av rågbröd (förfylld med vatten och infusionerad i en dag). Applicera våt på håret, håll i upp till 1 timme och skölj. Mask rekommenderas att göra för att få önskat resultat, men inte oftare 1 gång om 3 dagar.
 • Applicera kefir på hår, wrap med film och handduk, håll i upp till 2,5 timmar och skölj. Kefir är också en utmärkt hårbalsam som gör dem mjuka och silkeslen. Den kan användas med varje shampooing.
 • Brew Basma i varmt vatten (90-95 grader), låt det brygga i 15-20 minuter, lägg på hår och håll inte längre än 1,5 timmar, skölj sedan. Du kan upprepa proceduren 1 gång i 3-4 veckor.
 • Skölj håret med en lösning av havssalt med några droppar ammoniak. För att göra detta i ett glas varmt vatten lös 1 tsk. havsalt. Tillsätt 3-4 droppar ammoniak till lösningen och skölj huvudet med tvätt, upp till 2 gånger i veckan.
 • Tvätta huvudet flera gånger med hushålls tvål, som gradvis tar bort otäckt rött hår från ditt hår.

Professionella verktyg

Om efter färgning koppar skugga förstör ditt humör, och du bestämmer dig för att bli av med det så fort som möjligt - jag råder dig att använda mer effektiva medel:

Den motsatta nyansen av koppar är blå och blå är asfär. Så du måste ta färgen från askskalan. För det bästa resultatet, ta 1-2 toner mörkare än ditt hår. Om du har en intensiv nyans av koppar måste du först muffla den med "amerikansk schampo".

För att göra detta, ta 1 del av det ljusande pulveret + 1 del av schampot. Applicera på hår och ständigt massage. Så snart rödhåran blir mindre mättad, tvätta och torka håret. Senare kan du fortsätta att färgas.

Använd ett speciellt toniskt och tonat schampo

Det är känt att redhead neutraliserar den blå färgen och gör den till en graciös aska. Det enda negativa är att denna "justering" snabbt tvättas bort och du måste repetera den.

Sådana korrekturläsare fungerar "perfekt" i ett par med den nödvändiga tonen, vilket hjälper till att uppnå önskat resultat. Det är bättre om du överlåter ett sådant tillvägagångssätt till en erfaren mästare som kommer att göra allt korrekt.

Den moderna marknaden erbjuder många sätt att korrigera misslyckad målning med hjälp av lätta färgämnen - skum eller mousser. De är inte bara bra hjälp att ta bort kopparpigmentet, men också närma håret.

Med hjälp av lätta färg kan du tvätta bort den röda nyansen, håret blir gyllene eller vita. Det viktigaste är att inte bränna håret.

Om du har blont hår eller du är blond och koppar är närvarande, kanske det här är resultatet:

 • färgen själv gav en sådan nyans;
 • gammal färg kvar på håret;
 • Det är inte rött alls, men starkt gult. Det är nödvändigt att ta bort lila pigmentet.

Hur man förhindrar redhead

Det är nog att följa några regler för att förhindra utseendet av en röd nyans på håret:

 • Skydda hår från yttre påverkan (sol, regn och havsvatten).
 • Använd shampoo och balsam för färgat hår.
 • Använd inte henna, för förr eller senare kommer det att ge koppar. Beroende på den valda nyansen av henna kan det också ge rodnad.
 • Om håret inte tidigare färgats, är det bättre att använda färg som inte är ammoniak (ton till ton eller mörkare med 1-2 toner, naturliga färger). Om håret har färgats, använd ammoniak.
 • När du använder färg, följ instruktionerna.
 • Med tiden tint hår.

Hälsosamt, välskött hår hela tiden betraktades som den främsta dekorationen av en kvinna. De gillar en dyr ram betonar sin stil och originalitet. Och om du bestämmer dig för att det är dags att byta någonting i ditt liv, känner du dig fri att börja med ett hårklipp! När allt är enligt män, det finns inga fula kvinnor - det finns kvinnor som inte vill vara vackra.

Så här tar du bort redhead från henna

Vad ska man göra när man bestämmer sig för en dramatisk förändring i utseendet, men i processen gick det något fel? Den efterlängtade ljusskuggan har ett gult eller rött pigment som inte ser alls ut. Hur tar man bort redhead från hår?

Den ökända rödaktiga nyansen är en frekvent gäst när det gäller att lätta håret. I övergången från mörk till ljus nyans är rött mellanliggande vilket betyder att det definitivt kommer att bli. Men om det kommer att vara möjligt att helt bli av med det och få den perfekta blonden, till exempel, huruvida det beror på mästaren och envishet i ditt hår.

Men var inte rädd. Det finns flera sanna sätt att hjälpa till att bli av med oönskade röda pigment i ditt hår.

Innan du börjar ta bort det röda håret är det värt att bedöma utseendet på dina strängar. Det är ingen hemlighet att håret försämras efter aktiv färgning och speciellt lättnad, det blir torrt, sprött med en "bruten" struktur. Det är möjligt att korrigera skuggan endast i fallet när hårets struktur inte var allvarligt skadad.

Varför visas en rödhårig

En oönnskad röd hårskugga uppträder när färgämnepigmenten reagerar med en naturlig nyans av håret. Om du tittar på färghjulet kan du se att rödhåran är någonstans i mitten. Därför kan du få en så röd färg med alltför ofta eller felaktig färgning.

Hur man tar bort rödhårigt hår

Förbättra vad som är

Det enklaste sättet att bli av med rött i skuggan är att försöka ändra eller färga det. Nej, vi kommer inte längre drastiskt att ändra färgen, men vi kan skugga vad som hände. Denna "nyans" -alternativ kommer inte att påverka hårets övergripande tillstånd, men kommer att bidra till att förbättra sitt utseende väsentligt - gör det mer holistisk och attraktiv nyans.

Så, askfärg är lämplig för koppar eller ljusbrunt hår, blått för svart hår. Men det är bättre att kontakta mästaren, vem ska välja rätt nyans och korrigera gärningen.

Tint shampoo eller balsam

Tint shampoo existerade i "galen" 90-talet. Sedan använde tonårsflickor dem som ett enkelt och prisvärt sätt att byta hårfärg, men det visade sig vara tätt. Nu med skuggning betyder det att saker går mycket bättre. De arbetar.

Så, tonik kan dölja en otålig nyans om ett tag utan att skada ditt hår. Med hjälp av en tintsalm kan du tillfälligt upplysa din beklagliga situation om du väljer rätt färg.

För att ta bort det röda, ta ett tonat schampo eller en balsam med ett lila pigment. Om du inte är mycket ljusröd eller gul, kan du begränsa dig till ett silverpigment som kommer att maskera en liten yellowness. Använd tintsalm regelbundet, varannan schampo och håll håret i upp till 4 minuter, så att pigmentet tas så bra som möjligt. Det borde hjälpa.

Tillbaka till grunderna

Det enklaste, men ganska radikala sättet är att återvända till din naturliga färg (du eller den du ville bli av med). Det här är inte det trevligaste sättet eftersom önskan om att omvandla inte kommer att realiseras, vilket kommer att sätta press på dig ur en psykologisk synvinkel.

Men om du freaked ut och bestämde dig för att gå tillbaka till grunderna, då går du bättre till befälhavaren (till den andra). Pigmentet i din färg ska vara kallt nyanser: det kan vara blått, grönt eller lila pigment. Sedan överlappar den gula nyansen som gjorde hårfärgen igen överlappande första gången.

Hem rättsmedel

För de mest desperata och oberoende finns det flera sätt som hjälper till att ta bort rött hår från håret.

citron

För att ta bort ett litet rött hår från håret kan du skölja håret med vatten och citronsaft. Citronsyra är ett naturligt, mildt ljussmedel som kan minska rodnad med blont hår. Men bara om du regelbundet sköljer håret med den här produkten.

Kefir eller honung

Om du gör kefir eller honungspapper eller hårmaskar, kan du bli av med den rödaktiga nyansen. Dessa medel har också lysande egenskaper, men som en bonus kommer de i hög grad att påverka hårets tillstånd. Från kefir eller honung blir ditt hår mjukt och glänsande.

Mask av kaffe och brandy

Denna metod är endast lämplig för tidigare brunetter. Ta några matskedar av nymalt kaffe och blanda med 4 skedar av brandy, tillsätt en matsked honungs eller äggulor. Applicera detta verktyg på hårrötterna och håll i 20 minuter. Tvätta noga, vi får mindre märkbar yellowness.

Titta även på träningsvideorna, som kommer att berätta i detalj och visa hur du blir av med redheads i ditt hår.

Tips för vård av lock: hur man tar bort rödhår från håret efter färgning

Favoritaktivitet för hela kvinnans hälsa av mänskligheten - en förändring av utseende. Vanligtvis handlar det inte bara om stilen, men också för frisyr, hårfärg. Den enda rätta lösningen i det här fallet går till salongen, där erfarna frisörer med hjälp av professionella färgämnen ger curls önskad nyans.

Favoritaktivitet för hela kvinnans hälsa av mänskligheten - en förändring av utseende. Vanligtvis handlar det inte bara om stilen, men också för frisyr, hårfärg. Den enda rätta lösningen i det här fallet går till salongen, där erfarna frisörer med hjälp av professionella färgämnen ger curls önskad nyans.

Men av en eller annan anledning försummer kvinnor ofta sådana råd: någon har inte råd med det, någon tycker bara att det inte finns något behov av att betala för något som kan göras av sig själv. Hur som helst, när de färgar sina lockar på egen hand, möter tjejer ofta det faktum att istället för den önskade tonen får de ett obehagligt ingefärapigment, vilket är extremt svårt att bli av med.

Innan du ställer frågan om hur man tar bort röda håret från håret efter färgning, bör du ta itu med orsakerna till detta fenomen.

Vad orsakar den rödaktiga nyansen

Som regel visas rött pigment efter blekning eller färgning av hår. Detta beror på fel färg i färgämnet. Vid köp av färg måste du ta hänsyn till din naturliga nyans. Faktum är att den naturliga färgen är försedd med pigment som ingår i hårstrukturen: pheomelanin och eumelanin.

Det första ämnet med röd eller gulaktig färg, som är karaktäristiskt för lättahåriga vita hudar. Det andra pigmentet i en brun nyans ses huvudsakligen i mörkhåriga brunetter. Dessa element, som ständigt förekommer i hårets sammansättning, påverkar resultatet av färgning.

Som regel är sådana ommålningsalternativ misslyckade:

 • En eventuell ljusning av mörkt hår.
 • Försök från mörk kastanj för att få en ljus blond färg.
 • Ommålning av svarta krullar i kastanjebrunt färg.
 • En ljus kastanjfärg på en vit färg ger röd.

Vid val av färgämne är det viktigt att överväga ovanstående regelbundenhet. För att inte tvivla på korrektheten hos den valda färgskärmen är det bättre att samråda med en professionell. Han kommer inte bara att rekommendera färgen, utan också varumärket på produkten, försiktigt agerar på krillens tillstånd.

Hur man tar bort rödhårigt hår

Det finns flera tips om hur du blir av med oönskade röda nyanser och för att uppnå önskat resultat:

 • Du bör aldrig använda en spolborttagare. Inte bara är ett sådant kemiskt medel fäst vid röda hårsträngar, det påverkar också hårets hälsa negativt. Hårets struktur är skalig. När håret är hälsosamt, alla skalor i det övre lagret tätt intill varandra. Tvätta öppna vågar, dra färgpigment ut ur dem. Resultatet av en sådan förtydligande är försvagad bleka krullar, som måste behandlas under en lång tid innan man försöker uppnå en ny nyans.
 • Det enda sättet att ta bort rött hår från blekt hår eller efter färgning är att upprepa färgningsproceduren, vilket bäst görs i en specialiserad salong. Professionella använder verktyg som är speciellt utformade för att eliminera onödiga nyanser - korrigatorer. Detta är inte en färg, men en koncentrerad färg, vars användning ger den befintliga tonen en mättnad eller ändrar den. Till exempel, frisörer rådde ofta hur man uppnår en ljusbrun hårfärg utan rött hår med hjälp av en korrektor. Det är nödvändigt att lägga till en blå ton till den valda färgen. Detta kommer att neutralisera kopparfärgen. Om du vill, bli inte av med skuggan, men tvärtom, för att göra den rikare, lägg sedan till färgkorrigeringsenheten, nära den befintliga färgen.
 • Den kopparskugga som har uppstått på grund av ljusstyrkan av mörkt hår elimineras lätt genom att färga det med sin naturliga färg. Det viktigaste är att välja en färg som skulle vara mörkare än röda lockar.
 • Några tonade schampon hjälper dig att bli av med den röda nyansen. Det är viktigt att använda dem regelbundet och välja rätt färg: schampon av violett, grön och blå toner fungerar bra med redheads.
 • På frågan vilken typ av färg att ta bort rödhåret från håret svarar stylister otvetydigt: den bästa tonen som kämpar med den här nyansen är ashy. Du kan inte försöka rätta färgen, ommålad brunfärg: då koppartonen ersätts med grön. Särskilt ofta sker detta efter hennafärgning. Om det var hon som gav strängarna en rödaktig nyans, är det bättre att inte göra någonting med dem i tre månader.
 • Innan ommålning är det nödvändigt att förbereda dina lock med hjälp av medicinska procedurer från folkmedicinens arsenal. De kommer inte bara att göra dem välskötta i utseende och mätta dem med användbara mikroelement, men också bidra till att något dämpa rödhåran.

Populära råd, hur man tar bort rött hår från håret efter lätta och färgning

Det bästa genomförandet av dessa rekommendationer omedelbart efter målning (första veckan): då kommer följande recept att vara mest effektiva:

 • Klarar ljuset, närmar sig hår, föremål för frekvent färgning, kefir mask: 100 gram kefir blandas med två matskedar brandy, calendula tincture sked, nypressad citronsaft (från hälften av frukten). Kompositionen appliceras på trådarna längs hela längden, vikar huvudet med en film eller sätter på en speciell keps och lämnar masken i flera timmar eller över natten. Skölj noggrant.
 • Efter den misslyckade användningen av henna, som gav en oönskade ton, kan du göra en mask av rosa lera. Den utspädes, såsom anges på förpackningen, upphettad i ett vattenbad och kefir tillsätts till det, i samma proportioner, också upphettas. Efter applicering, lämna masken i tre timmar. Upprepa proceduren varannan dag.
 • För att ta bort kopparfärgen rekommenderas det ofta att tvätta håret med tvål. Detta kan dock ofta inte göras så att det inte överdriver hårbotten. Dessutom, när du applicerar tvål, är en mask som baseras på olivolja nödvändigtvis gjord: det hjälper till att förhindra att krullarna torkar.
 • För att få brunt hår utan rödaktigt, efter färgning görs ättika: Torka med vatten, sätt tre skedar med nio procent ättika, lägg huvudet och håll i tio minuter. Torka av allt med schampo, använd en mjukgöringsbalsam.
 • Buljong från rabarber är lämplig för att bli av med rött pigment i rättvisa tjejer. 100 gram frisk rot av växten krossas, hälls ett glas kokande vatten och koka så mycket tid som behövs för att endast 100 ml vätska ska förbli. Den erhållna buljongen filtreras, sättes till vatten för att skölja krökor.

Folkrecept ersätter inte färgen: deras effekt visas inte omedelbart. För effekten är det nödvändigt att göra procedurerna regelbundet och växla maskernas sammansättning. Om färgning planeras hemma måste du allvarligt överväga att välja färg. Köp inte billiga produkter som står på varuhusens hyllor.

Bra professionell färg kan endast köpas i specialaffärer eller butiker. Satsen innefattar färgkräm, korrigatorer och oxiderande emulsion.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt färgen på färgen och skuggan av dess rödhåriga. Till exempel, om det efter färgning framkom gulrött pigment, är det bättre att köpa ett färgämne av pärlton. För att eliminera gulrotfärgen, kommer en blå korrektur att göra.

Om krullarna har en nyans av koppar, måste du blanda korrigeringen av naturliga färger (till exempel ljusbrun) och blå. Proportionerna av alla komponenter som innehåller en uppsättning färgämnen anges tydligt i anvisningarna för dem.

Det är ganska svårt att ta bort ett rödhårigt hår från blekt hår eller färgas själv. Alla beskrivna medel, även användningen av professionella korrekturläsare, ger inte permanenta resultat: periodiskt är det nödvändigt att repetera målning, helst med koncentrerad färg.

Hur man tvättar Henna hemma efter färgning - Kosmetika och folkrecept

Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Henna Artcolor Iranian - review

Uppgiften är att tvätta bort henna! Som ingefärgfärgen neutraliserades på en dag, trots att en och en halv och en halv ansträngning spenderades

Jag tror inte att Henna inte kan tvättas bort. Du kan tvätta allt, den enda frågan är konsekvenserna. Eftersom jag redan hade mycket erfarenhet av vanliga färger, bestämde jag mig bestämt att måla med henna.

Jag köpte en liten låda för 44 rubel, spred den med varmt vatten och tillsatt burk (något för mjukhet) smör till konsistensen av flytande gräddfil, så att den inte har klumpar och sätt på lite fuktigt hår. Det var inga problem med applikationen, en stark lukt också, även om jag inte tyckte om lukten. Jag höll det på huvudet i 6 timmar: Jag ville verkligen ha en mättad, beständig färg.

Rekommendation 1: Använd inte henna på ojämnt färgat hår, de kommer att förbli ojämna.

Rekommendation 2: notera din hudfärg. Ju mörkare huden, desto mörkare är den röda färgen du har råd med.

Det rekommenderas att du inte använder schampo för färgretention, men det här är omöjligt, eftersom det finns flingor på håret, som flakar lätt och kan fläcka kudden. Jag använde olivsåp, avsedd för mild hårtvätt.

Som ett resultat av färgning fick jag:

1. Trött, hängande, hårdare hår.

2. Torra tips, och inte bara tips.

3. Oregelbundenhet (från lätt koppar till kastanj).

4. Hemsk färg.

Färgen ligger nära ingefära, med en djup rostglans. Jag märkte inte något vackert i det.

Skönheten observerades endast med ett visst ljus och endast på fotografier, men i livet är det läskigt att gå med. Kanske är det fråga om individuell inkompatibilitet, och Henna-färgen passade mig inte, men ibland ser man på huvudets huvud, jag hittar exakt samma äckliga skugga.

Som du förstår passade det här resultatet inte mig. Efter att ha granskat mycket information på Internet kom jag över många sätt att tvätta henna.

Således en operation som heter "Tvätta bort röda!"

De säger att henna kan tvättas bort först efter två veckor, och det finns många olika sätt för detta, vilket som visat sig inte är mycket effektivt: det här är ättiklösningar, tvätttvål, vitlera, kefir och applicera olika oljor, och speciellt skadad, i en nypa, är rådet att tändas med vanlig färg. Jag riskerar inte att göra den senare, för en så kraftfull röd färg. Fortfarande ledsen för håret. Men jag försökte någonting och spridda dessa tortyr försök i en vecka:

- Sprid ättika i ett bassäng med vatten, skölj håret i det (ättika behövs för att avslöja skalor i hårets struktur). Vattnet var lite färgat (hej!), Men färgen var kvar, och inte alls dimmer än tidigare.

- Jag tvättade mitt hår med vit lera. Sköljdes väl, men färgen påverkades inte alls.

- Därefter kom Antique Olive Soap, som visade sig bra. Vattnet har blivit något färgat, och det här är redan något.

- Olja! Olja har applicerats inte som ett medel för att neutralisera henna, men som ett botemedel mot uttömt hår. Och det fungerade, bara färgen förblev intakt.

Återstod sista utväg till frälsning.

Jag gick till affären för Basma. Tre timmar senare var det inte den minsta ledningen av en röd nyans på mitt huvud! Skulle jag tortera mitt hår med ättika och andra saker om jag visste att det var så lätt att bli av med rödaktig henna?

Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?

Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

Iranska Henna för hår

Kosmetisk granskning

Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

Röd henna på håret

Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

 1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
 2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
 3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
 4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
 5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

Folkmekanismer

Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

 • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
 • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
 • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
 • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
 • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

Masker med jästa mjölkprodukter

 1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
 2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
Efter användning av kefir mask

Oljebaserade hemlagade recept

De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

Foto före och efter användning av olivolja

Sköljning med ättika

Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

Bilder före och efter sköljning med ättika

Masker med alkohol

 1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
 2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
 3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

Hur bli av med röd efter färgning

Det händer så att målningen ger ganska fel nyans som vi skulle vilja få. Flickor möter ofta manifestationen av varma toner på den röda paletten. Gult, rött eller koppar uppträder oftast efter förtydligande. Men de kan uppstå med kall mörk toning. Detta problem är ganska vanligt. Det kan lösas med hjälp av beprövade metoder. Överväg hur man tar bort rött hår från håret efter färgning och varför det uppstår.

Orsaker till

Yellowness och redhead visas oftast efter att ha experimenterat med blommor hemma. Men även när hon besöker salongen från henne är ingen immun.

Anledningen kan ligga i vår naturliga nyans. Faktum är att ammoniak och peroxid härledar endast svarta och bruna naturliga pigment. Men partiklarna från den röda paletten ändrar bara deras antal - de blir mindre.

Som ett resultat, strängar helt saknar mörka toner, förvärva alla möjliga variationer av rött. Och han kan tråda längs hela längden och på vissa ställen.

Detta problem uppstår oftast under sådana omständigheter:

 • ljusa mörka strängar;
 • ommålning mörkt kastanjebrunt hår i ljusblont;
 • dålig kvalitet remover
 • färgning utan att ta hänsyn till reaktionen av färgade pigment när de blandas.

Sätt att lösa problemet

Det är bäst att klargöra hur man tar bort den gula hårfärgen efter färgning, från en professionell. För att få ett bra resultat måste du ha kunskap inom färgområdet.

Om du inte har möjlighet att kontakta salongen, kan du försöka eliminera redhead själv. Men för detta bör du ta hänsyn till alla funktioner för att bli av med röda toner.

Vad inte att göra

Om du letar efter ett svar på frågan om hur du ska bli av med rött hår efter färgning, kom ihåg en regel bestämt. Vid eliminering av koppar och gula nyanser rekommenderas det inte kategoriskt att göra missfärgning.

Denna procedur hjälper inte till att neutralisera oönskade toner, eftersom dess effekt endast riktas mot svarta och bruna pigment. Men håret kan drabbas mycket.

Kemiska kompositioner avslöjar nagelskala - ett skyddande skikt av strängar. Det är nödvändigt att förskjuta färgade partiklar från djupa strukturer. Denna process leder till att fukt avlägsnas från krullarna, deras ömhet och utmattning.

Vi tar bort gula med olika färger

Eliminera oönskade ton tillåter speciell kosmetika och folk recept. Men för att räkna ut hur man tar bort den röda nyansen från håret efter färgning, och verkligen uppnå detta, måste du ta hänsyn till den nya färgen på strängarna.

Beroende på hur du målat, kommer sådana alternativ att hjälpa till:

 • Om du inte lyckades lätta håret (tonen visade sig vara rödaktig eller gul) kan du återfärda till den ursprungliga färgen. Hur målar man över rött hår efter felaktig ljussättning? Den nya nyansen ska vara 1-2 toner ljusare än den naturliga färgen och mörkare än oönskade koppar.
 • Vill du inte säga hejdå blond? Då behöver du använda silver tonic. De tar bort varma färger och gör vit ljusare.
 • Tvättningen hjälper till att rädda de blonda strängarna från obehaglig rost. Detta verktyg är tillverkat av Estel, Kapus och andra tillverkare av professionell kosmetika. Drogen tar bort rester av färgämnen, och du får en jämn originalfärg.
 • Tint balsams, schampo eller mousses hjälper till att ta bort koppartonen från det mörka håret. De måste innehålla lila, gröna eller blåa pigment. Re-färgning i kall ash tonalitet kommer också att hjälpa.

Tinting agenter

Shading kosmetika neutraliserar koppar och gula toner på grund av innehållet i blå, grön och lila pigment. Det verkar ganska försiktigt på strängar, förstör dem inte, mättar med närande och fuktgivande ämnen.

Att använda sådana schampon eller balsams hemma är väldigt bekvämt. Men de har en nackdel - ett kortlivat resultat.

Tonics tvättas mycket snabbt. Följaktligen blir rödhåran märkbar. Dessa medel tar inte bort pigment, men maskerar bara dem. För att behålla en vacker och ren färg måste du använda dem minst en gång varannan vecka.

Kontrastfärgning

Hur målar man över rött hår? Om du är redo att ändra bilden med hjälp av permanenta formuleringar, prova kontrasterande färgning.

Kärnan i denna metod ligger i kombinationen av färgämnen och blå eller grön mixton (korrekturläsare). Dessa är extra högpigmenterade medel som, som reagerar med rött eller gult, helt eller delvis neutraliserar det.

Förfarandet bör ta hänsyn till följande nyanser:

 1. Efter framgångsrik förtydligande, kombinera de blåa och gröna pigmenten i ett förhållande av 9: 1. Ljus rödaktig semester. Krullarna blir brun och mörkas med ca 2 toner.
 2. För att få askfärgen används endast blå korrektur. Det kommer att göra strängarna mörkare och ge djup till färgen. Om ett sådant resultat inte passar dig, utför en ljusning, varefter det tonade håret med honung, ljusbruna eller känsliga beigeblommor.
 3. Brightening och efterföljande färgning hjälper till att rädda mörka lockar från koppar. Välj färger utan en röd underton. Färgen måste blandas med den gröna korrektorn, följt noggrant enligt instruktionerna.

Hur man väljer en färg

Till följd av omfärgning var framgångsrik måste du välja rätt nyans. Detta görs med hänsyn till färgtypen av utseendet.

En ny ton bör betona dina dygder och vara i harmoni med bilden. Om det sticker ut starkt och inte passar in i den allmänna stilen, anses en sådan målning vara felaktig.

Tänk på de regler som hjälper till att bestämma färgen.

3 enkla recept för henna hårborttagning

Färgning av hår med henna, i motsats till artificiella färgämnen, bryter inte hårets struktur.

Därför är vegetabiliska färgämnen så förtjusta för många kvinnor - det ger inte bara färg och ljusstyrka i 2 till 3 månader, men det eliminerar försämringen av vegetationens kvalitet på lång sikt.

Den enda nackdelen med henna är att det är svårt att repaintera. Kvinnor tenderar att ändra hårfärgen för att ändra stil, försöka på en ny bild eller bara för humöret.

Och det är nästan omöjligt att byta färg på hennafärgade strängar med hjälp av en annan färg, färgämneproducenter skriver även om det på förpackningen.

Kemiska medel, som interagerar med henna, ger oförutsägbara resultat.

Det är uppenbart att giftiga gröna och ljusa krusiga frisyrer inte ingår i planerna för dem som vill ändra bilden. Därför bör du ta bort henna från håret innan du börjar färga i en annan färg.

Det finns fabrikspreparationer för att snabbt ta bort henna från håret. Men varför betala om det finns folkrecept baserade på naturliga produkter.

Hemmasker hjälper till att ta bort henna från hår, utan att orsaka skador, oundvikliga när man använder kemikalier av kemisk produktion.

Hur lång tid tar det att tvätta Henna

Experter tror att henna är inbäddad i hårstrukturen över tiden. Ju mer tid har gått sedan ögonfärgningen blev, desto mer hannade "blev som" med håret, och ju hårdare det är för dem att "dela".

Det enklaste att tvätta Henna från håret under de första tre dagarna. Förfarandet för att ta bort henna bör börja omedelbart efter det att det visat sig att färgen kräver korrigering.

För dem som regelbundet målade med henna under en lång tid och sedan bestämde sig för att byta till ett annat färgämne är utsikterna mindre rosa.

Det är uppenbart att tvätta hönan från håret i detta fall inte fungerar i 2-3 doser. Men det är bättre att spendera 2 - 3 veckor än att vänta på att de färgade lockarna växer för att skära dem. Och minst en kvinna skulle knappast komma överens om att gå med de vuxna rötterna i en annan färg.

Recept för att tvätta Henna hemma

Du behöver följande produkter för spolning:

 • Varje vegetabilisk olja - olivolja, solros, linfrö.
 • Alkohol är bättre om det är en alkoholisk växtbaserad tinktur.
 • Syra - En flaska ätiksyra är varje värdinna, du kan använda citronsyrapulver i dospåse. Färsk citronsaft är också lämplig.

Med den integrerade användningen av dessa ämnen tvättas henna från håret efter 1 till 3 applikationer. Under förutsättning att beslutet att tvätta av färgämnet gjordes utan dröjsmål - ungefär 3 dagar efter målningen.

Det är uppenbart att enskilda faktorer också spelar en roll: tjocklek och infödd hårfärg, kvalitet på växtmaterial.

Recept för snabb lansering

Tinktur av rödpeppar fuktade färgade strängar. Alkohol främjar öppningen av hårvågor och röd peppar stimulerar tillväxten. Efter 5 minuters exponering kan du gå vidare till nästa steg - en oljemask.

Uppvärmt oljestryckt huvud. Sedan inpackad med en film och placerad i värme: uppvärmd med en hårtork eller sätta på en varm keps (inslaget med en handduk). Mask håll i 20 - 30 minuter, tvättas sedan av med schampo.

OBS: Det är omöjligt att tvätta av oljan från huvudet med ett enda schampo på en gång - du måste tvätta och skölja håret två gånger.

Den sista fasen sköljer. Varmvatten med en liten mängd ättiksyra, 2 till 3 matskedar per 10 liter hälls i en lämplig behållare. Sänk ner huvudet i ett handfat eller vattnas från en hink.

För att tvätta av Henna från torrt hår, görs vid första sköljning endast oljeväxling. Om effekten inte uppnåtts för en enda användning, omfattar följande procedur alla 3 steg.

I vintage recept användes ättika sköljningar, bland annat för att förbättra briljansen. Vinäger tillsattes "med ögat", huvudkriteriet var den svaga lukten av surhet från det beredda vattnet. Försiktighet måste utövas: om lösningen kommer i ögonen, skölj dem med rinnande vatten.

Avlägsnande av henna och basma efter en lång period av användning: olja, ättika, grädde - alla medel i åtgärd

Om det dynamiska receptet inte hjälpte till att tvätta henna från håret, kan du försöka ta det ut. Masker från enkla produkter görs före varje tvätt. Om 2 veckor blir håret inte bara fritt från färgämnen, men blir också friskare och starkare:

 • Kefir-jästmask. Blanda 1 kopp kefir och 40 g jäst. Näringsämnesblandning håller upp till 1 timme.

Är det möjligt att tvätta hennaen från håret och hur man gör det

Många av oss, som vill stärka håret och tillbringa en mild färg, använder ofta naturliga färgämnen. Deras användning gör våra lockar glänsande och levande, för att de inte förlorar fukt. Om du vill ändra din bild, efter att du har färgat håret i en annan färg efter att ha använt kvarvarande naturliga färgämnen (henna och basma), bör du vänta. Efter att ha färgat hår med hennapartiklar i strukturen riskerar du inte att få önskat resultat. Så hur tvättar du henna från ditt hår? Med denna fråga sorterar vi bara ut den här artikeln.

Varför Henna är så svårt att ta ner

Faktum är att iransk henna innehåller en stor mängd tannin som kan tränga djupt in i krullarnas struktur. Den förbinder sig med keratin, vilket gör att det kan ta lång tid att ligga inuti.

Henna är gjord av löv av Lawsonia - en buske som växer i Iran och Indien. Användningen av naturligt färgämne gör att du kan få trevliga nyanser - koppar, eldrött, hibiskus och rik kastanj.

Framgången beror på din ursprungliga färg, kombination med basma och exponeringstid.

Generellt, på grund av standardproceduren för shampooing tvättas henna från håret på 6 månader. Hur påskyndar proceduren och så snart som möjligt att ta bort henna från håret?

Att ta bort henna från lock är nödvändigt när:

 • visade sig för mycket röd färg;
 • kräver färgning med andra färgämnen;
 • behöver göra en perm;
 • Du är inte nöjd med resultatet och vill återställa den naturliga färgen.

Om du inte tvättar hönan helt ur håret, efter färgning med färg, riskerar du att få en ojämn färg eller en oväntad nyans, allt från kräm till grön.

Om du vill tvätta av Henna så fort som möjligt är tiden inte på din sida. Orientaliskt pigment avlägsnas bäst under de första två veckorna efter målningen. Ju längre du drar med avkopplingen, desto mindre effektiv blir resultatet.

Hur man tvättar henna från håret

Så hur tvättar du henna från ditt hår? Förtvivlan inte för mycket och vänta sex långa månader. Med professionell kosmetika eller förberedelse av speciella produkter hemma kan du enkelt extrahera det irriterande pigmentet.

Rådet. Om du inte gillar den röda färgen, och du vill gå till brun, är det inte nödvändigt att ta bort henna och repainta till en "kastanj". Du kan använda ett annat naturligt färgämne - Basma. Detta mörka pigment hjälper till att blockera den röda färgen.

Tips för att ta bort orientalisk färg

 1. Du vill inte drastiskt ta bort henna, men bara för att eliminera rödhåran, ha fått en trevlig kopparfärg, använd ett ovanligt recept - kombinera henna med kaffepulver i förhållandet 2: 4. Zaarite blandning med kokande vatten och applicera på lockar i en timme.
 2. Är det möjligt att tvätta hennaen helt? Tveka inte. Under de första 3 dagarna efter färgning kan du använda folkmekanismer som har en mild inverkan på krullarnas struktur. Stram med avkapning i flera veckor, då måste du tillgripa salongavlägsnandet och använda speciella emulsioner.
 3. När du använder professionell kosmetika för nedfallning, försök att undvika kontakt med hårbotten eftersom allergiska reaktioner är möjliga. I grund och botten fördelas kompositionen på våta krusningar, men du bör titta på instruktionerna. Om du vill skydda dina lockar, är Henna Remover utförd för flera tillvägagångssätt med ett minimumsintervall på 3 dagar.
 4. Som du vet, efter avfasning avlägsnas ett kosmetiskt pigment, vilket innebär att håret kvarstår ihåligt och blir tunn. Experter rekommenderar några dagar efter avslutad procedur för att utföra toning.
 5. Det händer att Henna efter färgning absorberas djupt i huden. För att ta bort det, använd den vanliga bomullspinnen fuktad med alkoholtinktur. Eliminera all färg du får inte fungerar, men för att göra det några toner lättare - enkelt. Soda hjälper också i kombination med citronsaft. Krama huden flera gånger med den resulterande kompositionen.
 6. Hur man tvättar henna Vill du ta med henna, som föll på kläderna, så spendera omedelbart blötläggning. Använd blekmedel, tvätttvål, riven eller väteperoxid.
 7. Använd professionella verktyg för dekapitering av lock, vilket inkluderar en neutraliserare. Var noga med att använda den här komponenten, eftersom den kommer att bidra till att ta ut pengar, vilket är särskilt viktigt vid efterföljande färgning.
 8. Du kan påskynda proceduren genom att torka med en hårtork. I det här fallet, var noga med att minska emulsionens exponeringstid, annars riskerar du att överdriva krullarna.
 9. Efter avkopplingsproceduren applicera en regenererande mask, eftersom dina krullar påverkades av kemikalier.

Det är mycket svårt att tvätta henna eftersom det gör starka kopplingar till hårets keratin. Därför, inte alltid, även när du använder professionella verktyg för avkoppling, väntar det önskade resultatet på dig.

Hur tvättar han henna från håret? Det finns flera sätt att hantera effekterna av det iranska färgämnet.

Du kan köpa professionell kosmetika för att hugga hår, beställa en speciell tjänst i salongen eller tillgodose det mest budgetalternativ - använd traditionella metoder.

I det senare fallet måste den fullständiga elimineringen av pigmentet avsevärt minska.

Med hjälp av professionell kosmetika

Du kan använda professionell kosmetika för avkoppling inte bara i salongen. Du kan enkelt hantera förfarandet hemma. Det finns en hel lista med masker, schampon, emulsioner för att tvätta rött. De kostar inte så mycket. Förfarandet för avkoppling kostar dig en storleksordning billigare än i kabinen.

Kosmetiska alternativ för avkoppling:

 • Kosmetik Paul Mitchell lindra från den irriterande röda färgen för 1 tillvägagångssätt. Shampoo Backtrack. Satsen, som är utformad för att tvätta depermenta färgämnen, innehåller en remuver, en neutraliserare och en skyddsbas. Applicera på torrt hår. I ett förhållande 1: 1 blandas de två första komponenterna, lämnar dem på håret i 20 minuter. Använd sedan skydd (1 minut). Verktyget tvättas noggrant under rinnande vatten. Det finns en uppsättning för avstängning mycket dyrt - 4900 rubel, men som de säger måste du betala extra för kvalitet.
 • Kapous Decoxon är en emulsion för tvättfärger, som från första gången kommer att bidra till att eliminera den röda färgen. Det hjälper till att korrigera skuggan i flera procedurer, löser upp det naturliga färgämnet och bringar det ut. Kostnaden för en uppsättning bestående av två flaskor är 500 rubel.
 • Färgborttagare från varumärket St. Petersburg hårk Cosmetics - Estelle. Färgen OFF-verktyget påverkar inte det naturliga pigmentet och lyser inte krullarna. Tillverkaren hävdar att färgen kommer att visas delikat. Satsen består av 3 komponenter - ett reduktionsmedel, en katalysator och en neutraliserare. Dessa 3 flaskor kostar dig bara 350 rubel.
 • Det italienska företaget Nouvelle erbjuder en uppsättning för dumpning, bestående av 2 flaskor. Den är konstruerad för full eller partiell färgtvätt. Color Back fungerar gradvis. Kostnaden för en uppsättning är 1000 rubel.
 • Emulsion för färgkorrigering Nexxt Color System Remover. Det fungerar väldigt fint utan att skada dina lockar. Det hjälper till att fixa den misslyckade hennafärgningen. Det är ett alternativ till blekningskompositioner. Det här verktyget kostar dig 350 rubel.

Tvätta i stugan

Förfarandet för avkoppling i hytten är praktiskt taget inte annorlunda än användningen av professionella färgvätskor, som i vår tid har blivit tillgängliga för alla. Du kan tvätta henna för 1,5-4 tusen rubel.

Kostnaden påverkas av:

 • val av professionella medel;
 • prestige salong;
 • längd krullar.

Först kommer befälhavaren att ordentligt späda kompositionen (i den rätta proportionen blandas reduktionsmedlet och katalysatorn). Efter att ha väntat en viss tid efter applicering på krullarna tas en separat sträng, på vilken en neutraliserare appliceras. Efter kontroll av resultatet, om en svag korrigering uppnås, appliceras emulsionen igen.

Observera att efter att molekylerna av det artificiella pigmentet löser upp, utför mästaren shampooing med ett speciellt schampo, vilket tar bort de delade resterna.

Foto före och efter

Är det möjligt att tvätta hemma

Tvätta Henna hemma hjälper oljor, alkoholtinkturer, ättika, tvål eller bryggerjäst.

Burdock Mask

Faktum är att många oljor tränger djupt in i krullarnas struktur, vilket bidrar till att eventuella pigment avlägsnas. Det är därför som du vill fixa den resulterande färgen länge, är deras användning oönskade. I vårt fall är det tvärtom Henna Remover från hår som krävs.

Handledning:

 • köpa olja på apoteket (du kan också ta olivolja);
 • 10-15 ml (beroende på mängden hår) uppvärmd på elden, inte kokande;
 • Applicera på lock och hårbotten;
 • Du måste först packa en plastpåse först och sedan en handduk;
 • efter en timme tvättas suspensionen under rinnande vatten med användning av schampo.

Hur snabbt kan Henna tvättas från håret på detta sätt? Tyvärr tar det 5-10 procedurer. Men efter den första shampooing kommer du att märka hur färgen på locken kommer att blekna.

Jästmaske

För att göra en mask måste du köpa 50 mg jäst (du behöver bara en liten nypa).

Handledning:

 • kombinera en liten jäst med en tesked socker och täck med varmt vatten;
 • rör om tills ingredienserna löser upp;
 • efter 30 minuter, applicera på lockar;
 • var noga med att begränsa åtkomsten av syre med en plastpåse och en handduk;
 • Skölj huvudet efter 40 minuter.

Hur snabbt tvättas Henna med öljäst? Svaret är mycket tvetydigt. Enligt recensioner av tjejer som tar liknande experiment, tar det 2 veckor med daglig användning av masken för att säga adjö till den irriterande rödhåran.

vinäger

Som du vet är ättika en utspädd syra som kan penetrera djupt i olika ytor. Hår är inget undantag.

Handledning:

 • späd 1 msk. l. ättika i en liter vatten;
 • Håll dina curls i den resulterande lösningen i minst 10 minuter;
 • skölj med schampo.

Efter en så enkel manipulation i ett tillvägagångssätt blir den eldröda färgen till koppar.

En viktig punkt! Eftersom ättiksyra starkt torkar hår, måste du ta hand om deras fuktgivande. Var noga med att använda efter shampooing av balmsköljning, som appliceras på en lite fuktig krullning.

Tvättmedel

Vi vet alla att tvål är alkali, varför denna produkt är föremål för upplysningen av skalor. Så fort du tvättar tvålvattnet, glöm inte att sätta en näringsmask. Utför proceduren för en månad var tredje dag.

alkohol

Det är möjligt att tvätta henna från hår hemma med hjälp av 70% alkohol. Enligt användarens återkoppling är det här alternativet det snabbaste.

Handledning:

 • fuktar locken med 70% alkoholinfusion;
 • håll vätskan i 5 minuter;
 • Smörj krullarna med någon olja (oliv, burdock, palm);
 • täck huvudet med ett paket och linda det i en terry handduk;
 • blötlägg en blandning av alkohol och oljor i ca 40 minuter;
 • tvätta lockar.

För att säkert minska det naturliga pigmentet, utför proceduren med ett intervall på tre dagar flera gånger.

För att helt ta bort henna från ordern behöver du använda schampo för fettigt hår och bäst av allt speciellt djupverkande schampo, vilket är avsett för avkapning.

Masker baserade på gräddfil och kefir

Hur tar man bort henna 20% åt gången? Mycket enkelt! Du behöver bara göra en närande mask baserad på gräddfil. Mjölkprodukten lämnas på huvudet i en timme. Snurra turbanen ur handduken.

Expertråd. Om du vill påskynda masksens funktion och andra medel för avkoppling kan du använda en hårtork. Det kommer att minska exponeringstiden med 20 minuter.

Vård efter

För att ta bort det naturliga pigmentet av lövbladen krävs ganska aggressiva medel, det är absolut nödvändigt att du tar hand om låsningarna efter proceduren.

tips:

 • borsta inte de våta krökarna, annars kommer du att skada dem väldigt mycket;
 • klippa delade ändar, eftersom avkoppling kan torka ut håret;
 • Använd sköljbalsam eller örtavkok efter shampooing.
 • sätt hårtorken i en lång låda (om du verkligen behöver torka håret, använd bara kall luft);
 • Tvätta inte huvudet med klorerat vatten, om du har för hårt vatten i kranen, lägg till lite ättika i bassängen - det kommer att mjukna väsentligt.
 • skydda lockar från exponering för UV-strålar på sommaren;
 • minimera stilprodukter;
 • Efter tvättning och ytterligare målning kan du genomföra biolamineringsproceduren.

Således är det ganska realistiskt att ta bort henna från håret, du behöver bara utöva maximal ansträngning genom att genomföra regelbundna procedurer hemma. Betydande påskynda processen kommer att hjälpa speciella medel för betning av hår. Om du är rädd för att skämma bort dina lockar, kontakta salongen, där rapportsättningen kostar 1,5-4 tusen rubel.

Användbara videoklipp

Hur man tvättar henna Hur man kommer ut ur rött i blont.Nästa Artikel
Grapefröolja för hår: egenskaper, applikationer, masker och recensioner