Hur bli av med hår och smuts och ta med en kam i ordning?


Frågan om hur man rengör en hårborste från hår och smuts är mycket relevant. Detta är en av de mest förorenade sakerna. Det här är vad de använder varje dag och i processen med att använda den samlar också lös hår och partiklar av lacker, mousser, skum, talg och små hudstycken. Rengöringskammar - det här är ett nödvändigt skede av hygien, förhindrar mjäll och föroreningar bara tvättat hår. Rengör instrumentet 1-2 gånger i veckan.

Det är viktigt att inte bara rengöra kammen från smuts, men att välja rätt material för materialet och typ av procedur. Endast i det här fallet kommer verktyget att fungera länge. Hårets hälsa beror också på kammarnas renhet, så försum inte detta problem.

Rengöring enligt material

Olika kammar kräver olika vård. Detta gäller särskilt om verktyget är dyrt och du vill inte att det snabbt blir oanvändbart. Följ dessa riktlinjer:

 1. 1 Trä. Dessa kamar rekommenderas ofta av hårvårdspersonal. De är miljövänliga. Samtidigt är detta material ganska lockigt. Det är förbjudet att placera ett träd i vatten under lång tid. Detta kan orsaka deformation. Hur man rengör en kam hemma? Du behöver använda en bomullspinne som blöts i vodka eller alkohol. Tampon bör gnidas med en kam. Denna metod har flera åtgärder: alkohol eliminerar fetthalt och bomull neutraliserar smuts, damm, små partiklar. Om instrumentet är mycket smutsigt, upprepa proceduren.
 2. 2 plast. Det här är ett ganska lätt att bry sig om. Förfarandet börjar med att rensa det resterande hårets instrument med en tandpetare. Nästa är att lösa upp i varmt vatten och 30 ml ammoniak och schampo. Verktyget sänks ner i vattnet i 20 minuter. Under denna tid uppträder exfoliering av fettavlagringar, rester av kosmetika, smuts, mjäll. Skölj instrumentet i rinnande vatten efter 20 minuter och tvätta det noggrant ur tvättmedelskompositionen. Finns det någon förorening kvar? Du kan ta bort rester med läsk. Den appliceras på den gamla tandborsten, med vilken rengöringsproceduren utförs. Om en kam används på hår med löss, måste desinfektion utföras. För denna användbara 10% lösning av blekmedel. Blötlägg instrumentet i lösning, vänta en halvtimme och skölj bort resteret väl.
 3. 3 Metallic. Sådana verktyg är ganska sällsynta, eftersom de är för svåra kan skada den känsliga hårbotten. Men om du bara har en sådan pensel bör du observera speciella försiktighetsåtgärder vid rengöring. Torka instrumentet väl efter rengöringsproceduren. Annars kommer det gradvis att bilda korrosion.
 4. 4 Tillverkad av naturliga borstar. För-krävs för att ta bort resterande hår med en tandpetare. Tvättverktyg med naturliga borst ska vara särskilt försiktiga, eftersom kostnaden är hög och den är konstruerad för långvarig användning. För att göra detta kan du använda en tandborste och schampo. En borste med långa borstar, inköpta i en hårdvaruaffär, kommer att förenkla processen med att rengöra en naturlig borstmassageprodukt.

Varje material har sina egna egenskaper, och därför rengör de det på olika sätt.

Metoder enligt produktens form

Hur rengör man en kam? För att göra detta, överväga dess form. Konventionella borstar rengörs helt enkelt, för massage och runda produkter kommer att kräva ett speciellt tillvägagångssätt:

 1. 1 runda En fullständig rengöring av ett sådant verktyg är svårt på grund av formen, därför samlar mycket smuts på en rund kam, vilket komplicerar uppgiften ytterligare. Först måste du ta bort allt resterande hår. För att göra detta, använd en tandpetare. Därefter tillsätts shampoo, ammoniak och väteperoxid i varmt vatten i lika stora proportioner. Borsten lämnas i tvättmedelskompositionen i en timme, varefter alla rester ska tvättas av med tvål. Om du rengör ett verktyg med stor smuts kan du använda en pensel från en gammal mascara. Före det ska det sköljas väl från rester av kosmetika. Borsten klarar av de minsta håren, och damm och feta avlagringar.
 2. 2 massage. Ta bort hårrester kan vara med hjälp av en platt kam. Sedan ska du förbereda en tvättkomposition: 1 liter varmt vatten, 2 skedar schampo, 3 skedar med 9% ättika. Verktyget hålls om 5 minuter och lämnas sedan för att torka.
 3. 3 borstar borstar. Sådana kamar tenderar att ackumulera smuts och hår. Rengöring av dem är inte lätt. Hur man rengör en kam hemma? För att göra det, måste du, som i andra fall, ta bort det återstående håret med en tandpetare. Därefter framställs en tvättmedelskomposition: tvål, alkohol och väteperoxid. Borsten lämnas i vatten med en lösning i en timme.

Överensstämmelse med rekommendationerna vid rengöring av penslar av olika former gör att du snabbt och effektivt kan hantera arbetet utan att skada produkten.

Metod med soda och ättika

Detta är en av de mest effektiva metoderna, eftersom läsk hjälper till att bekämpa den mest envisa smuts och ättika löses upp fett. Förfarandet är som följer:

 1. 1 De återstående håren avlägsnas från borsten. Detta kan göras med hjälp av en smal kam, en tandpetare och en nål. Det räcker att hålla verktyget mellan spåren och sedan samla det släppta håret.
 2. 2 I varmt vatten läggs 1 sked läsk och 1-2 matskedar vinäger. Du kan använda äpple eller bordsvinäger. Kam sänktes i lösningen och hölls i den i 5-10 minuter.
 3. 3 Den återstående smutsen skrapas av med en tandborste.
 4. 4 Produkten tvättas under rinnande vatten.
 5. 5 Torka verktyget med tänderna nedåt.

Rengöringsmetoden är inte lämplig för trä, gummi mjukvaror, naturliga borstborstar. Dessa material går inte till förmån för förfarandet med läsk. Det är bättre att välja ett mer godartat alternativ för dem.

Användning av diskmedel

Detta är en mild metod som gör att du kan hantera produkten av alla former och material. Hur rengör man en kam med diskmedel? Följ dessa riktlinjer:

 1. 1 Ta bort eventuellt kvarstående hår från produkten.
 2. 2 Ring i varmt vatten i behållaren. Lägg till diskmedel till det. Det är lämpligt att välja produkter som syftar till att bekämpa fett. Håll borsten i lösningen i 5-7 minuter.
 3. 3 Ta en tandborste. Applicera diskmedel på det och börja borsta tänderna upp till basen.
 4. 4 Skölj lösningen med varmt vatten och låt kammen torka på den färdiga handduken, tänderna uppåt.

Även en mjuk gummiprodukt kan tvättas på detta sätt. Vattnet ska dock vara varmt, inte varmt.

Ytterligare rekommendationer

Efter ytterligare rekommendationer kan du behålla det ursprungliga utseendet på kammen och effektivt behålla sin hygien:

 1. 1 Det är tillrådligt att ta bort ackumulerat hår från produkten varje kväll. Detta kommer att bidra till att förhindra överdriven kontaminering.
 2. 2 Det rekommenderas att tvätta kammen minst en gång i veckan.
 3. 3 Regelbundet underhåll är särskilt viktigt för en träprodukt, eftersom det inte rekommenderas att tvätta det, och torr behandling kan inte klara av komplexa föroreningar. Denna åtgärd skyddar instrumentet från deformation och delaminering.
 4. 4 Det rekommenderas att rengöra borsten från smuts innan den används på rent hår. Detta förhindrar kontaminering av hår med partiklar av lack, olja och andra kosmetika kvar på instrumentet.
 5. 5 Vid användning av ättika i förfarandet bör tillsättas till den resulterande kompositionen några droppar eterisk olja. Detta kommer att hjälpa till att bli av med den bittera lukten av ättika, samt ge borsten din favorit doft.
 6. 6 Om du vill ta bort hår från instrumentet är det mycket lättare att göra om du förvätter dem.
 7. 7 Produkterna måste torkas ordentligt. Vissa av dem kan samla fukt, vilket orsakar mögelväxt.

Genom att följa dessa riktlinjer hjälper du dig att hålla de viktigaste verktygen för håret rent och städat. Samtidigt behöver du inte spendera mycket tid för att eliminera resterande fett och små partiklar. Alla metoder involverar användning av enkla komponenter.

Regelbunden vård kommer att skydda produkter från stor förorening och förlänga deras livslängd.

Rengör din kam - ingenting är lättare

Med tiden uppträder på alla hårborstar föroreningar - damm, oljig raid, rester av skum, lacker och andra medel. Hennes regelbundna rengöring är ett viktigt steg i hygien. Om du försummer detta, kommer håret, även efter tvätt, att se ut som ett smutsigt.

Varför rengör din hårborste

Damm, fett utsöndrat av hårbotten, hårflingor och andra föroreningar kvarstår på kammen. Från allt detta behöver du regelbundet bli av med. Om du inte rengör kammen 1-2 gånger i veckan, passerar all smuts som ackumuleras på vårt rena hår.

Hårborstar - ett oumbärligt verktyg för att skapa frisyrer och daglig hårvård

Typer av förorening och hur man hanterar dem

Varje förorening avlägsnas i enlighet med vissa nyanser:

 1. Om du behöver bli av med lös hår som har förblivit på kammen, intrasslad mellan tänderna och stramt fast vid dem, använd nagelsax, tandpetare, kam med ett skarpt handtag. Detta bör göras efter varje kamning. Om du tillåter ditt hår att ackumuleras, kommer mikrober att multiplicera på kammarens yta, eftersom det är en gynnsam miljö för dem. Du kan rengöra hårborsten med en kam med ett långt handtag
 2. Smuts är det generella namnet på allt som finns kvar på kammen: hår, damm, partiklar av subkutant fett, mjäll och rester av kosmetika. Våt rengöring med tvållösningar eller alkoholhaltiga produkter krävs här. Det finns också ett enkelt och effektivt sätt att rengöra eventuella hårborstar (borstar, kam, massage, metall, rund med naturliga borst): Krama rakskummet på hårborttagna produkter och lämna i en halvtimme eller mer och tvätta sedan av det. Rakskum - Universal Cleaner för alla hårborstar
 3. Om du märker en obehaglig blomning av vit färg, måste du också bli av med den. Dessa är fettpartiklar som hårbotten utstrålar. Det ackumuleras och multipliceras aktivt mikrober. Det kräver desinfektionsmedel, desinfektionsmedel - lösningar med ammoniak eller väteperoxid. Bakterier multipliceras i fet plakett, därför att rengöra hårborstar, använd desinfektionsmedel, såsom väteperoxid

Rening metoder

För varje material måste du välja egen rengöringsmetod, för att inte bara hantera föroreningarna och förhindra deras utseende, men också att inte skada kammen. Till salu hittar du metall, plast, träborstar, massagekamper, kammusslor.

Sätt att rengöra trähårborstar

Trä - det mest naturliga materialet som används för att producera kam, som inte gillar fukt. För att rengöra kammen från det, är dessa metoder lämpliga där vatten är närvarande i mycket små mängder. Och det är bättre att göra utan det. För denna användning:

 1. Vi fuktar en bomullspinne i det valda verktyget.
 2. Torka trätänderna och resten av produktens yta från alla håll. Alkoholbaserade vätskor löser upp damm och fett genom att rengöra kammen. Förutom tampongen kan du använda en bomullspinne: den kommer att tränga in i alla svårtillgängliga platser.
Trähårborstar rengörs med alkohol eller vodka

Så tvättar man en plastkam

Plast är en av de mest motståndskraftiga mot fysiska och kemiska effekter av material. Därför använder de inte bara alkoholhaltiga ämnen, utan också aggressiva ämnen vid rengöring. Hårborste rengöras från gammalt hår med händerna eller med en tandpetare. Därefter bli av med fettpartiklar utsöndrade av hårbotten, liksom damm som vidhäftar dem. Detta görs på flera sätt:

 1. Använd en lösning med schampo: I ett halvt glas varmt vatten, späd en tesked shampoo, sätt en kam i den i 30 minuter och tvätta sedan produkten under rinnande vatten.
 2. De förbereder en tvållösning med ammoniak: Lös upp flytande tvål i varmt vatten (1 tsk per glas) och tillsätt en liten mängd ammoniak. Sedan placeras kammen i den resulterande produkten i en halvtimme och tvättas sedan med rent vatten. Lösning från flytande tvål och ammoniak - bra rengöringsmedel för plastkam
 3. Renat med bakpulverpasta: vatten tillsättes till en liten mängd bakpulver till en ganska tjock uppslamningstillstånd. Tandborste sätter gruel på kammarnas tänder, smuts av smuts och tvätta produkten med vatten. Kashitsa från läsk och vattenhorsho tar bort smuts från hårborstar
 4. Användning av en lösning av blekmedel (förhållandet mellan vatten och blekmedel 9: 1) eller väteperoxid. Kammen lämnas i dessa produkter i en timme eller mer, tvättas och torkas.
Plastborsten rengörs med tvålvatten, natron och andra medel.

Användning av en lösning från blekmedel eller väteperoxid är också en desinfektion. Därför är metoden effektiv i närvaro av hårbottenparasiter, exempelvis löss.

Video: hur man rengör en hårborste med natron

Rengöring av metallkammen

Torra pulver - kök eller tvätt - är väl lämpade för rengöring av metallborstar. Något olika sätt att använda dem:

 1. Användning av rengöringsmedel för köksytor (PemoLux, Biolan, Pemoxol): Applicera lite av produkten på en våt tandborste och gnugga kammen med den resulterande pastaen tills all smuts har lämnat metallen. Sådana pulver består av aggressiva ingredienser som syftar till fullständigt avlägsnande av fett. Skölj rengört hårborste noggrant med rinnande vatten och torka av med en våffel eller handduk.
 2. Tvättmedel (1,5 tsk.) Späd till ett halvt glas vatten och lämna kammen i en sådan lösning i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och torka noggrant.

Metall är ett material för vilket rost inte är likgiltigt, och därför kan den inte vara våt på något sätt: kammen försvagas hopplöst.

Hårborstmetall kräver noggrann torkning efter rengöring

Skötsel av produkten med naturliga borsttänder

Naturliga borstar är samma hår, och därför kan du tvätta dem med schampo:

 1. Efter att ha rensat hårborsten från det kvarvarande håret på det, fördela schampo över hela borsten.
 2. Lämna på i 10-15 minuter.
 3. Placera i ett glas varmt vatten och använd en plastkam eller en tandborste, ta bort schamponet från borsten och all smuts som lätt går bort med den.
 4. Skölj kammen under kranen och låt handduken vara tills den är helt torr.

Det rekommenderas att torka en hårborste bara en borste upp. Andra positioner kan deformera det.

Så här rengör du en massagekam

Massage kallas masshushborstar, vars tänder är ordentligt fastsatta i en gummi- eller nyloninsats. Dessa produkter har en komplex form. Rengöring av dem är inte alltid bekvämt.

 1. Tandpetare eller händer borstar kammen från håret kvar på det. Du kan också använda en plastkam, tandborste eller till och med en annan massagekam.
 2. Vi förbereder en rengöringslösning: i 1 liter varmt vatten spädar vi 3 msk. l. 9 procent ättika, tillsätt 2 msk. l. schampo, blanda noggrant tills tillräckligt med skum bildas.
 3. Vi bearbetar dem en produkt. Vi suger inte: det lim på vilket gummit med tänder planteras tolererar inte nedsänkning i vatten, och även då är det nästan omöjligt att hälla ut det från kamens inre utrymme.
 4. Skölj med rent vatten och skicka till torr.

För massage kam använda en annan lösning:

 1. I 1 liter vatten tillsätt 2 msk. l. schampo, 1 tsk. väteperoxid och ammoniak.
 2. Det resulterande verktyget torkar förorening.
 3. Tvätta och låt lufta tills det är helt torrt.
Massagekammar kan inte blötläggas i vatten.

I någon rengöringslösning för kamning kan du lägga till några droppar essentiell olja eller en blandning av dem för att ge en trevlig arom. Lämpliga oljor av grapefrukt, bergamot, citron.

Eftersom det är omöjligt att dränka borsten på batterier, men du måste tvätta det regelbundet, kan du använda ett enkelt sätt: Dra ut batterierna och ta bort smuts från tänderna med en gammal tandborste med diskmedel. Att sällan måste göra det, efter varje användning måste du ta bort alla hår.

Ta bort batterierna innan du rengör den elektriska massageborsten.

Hur man rengör en rund kam

 1. Bli av med hår med en tandpetare.
 2. Förbered en av ovanstående lösningar.
 3. Fördunka i kammen vid den tid som anges i instruktionerna.
 4. Vi får, vi tvättar, vi torkar.
En rund hårborste, som alla andra, behöver rengöring.

Video: hur man rengör hår och smuts från en kam med depilationskräm

Hårvård regler

Det finns flera grundläggande rekommendationer för vård av kam:

 1. Rengör produkter minst en gång i veckan.
 2. Gnugga inte tänderna mycket eller deras fästning på ramen: du kan bara bryta dem.
 3. Bra torkning av kammen efter rengöring är ett viktigt villkor för långvarig användning av frisörverktyget.
 4. För att bli av med håret på borsten varje gång efter att ha använts.
 5. Varje 3 eller 4 månader för att ändra kammen.
 6. Så att borsten eller kammen, som du alltid bär med dig, inte förlorar sin form och inte lockar överflödigt smuts - få ett skyddshölje för dem. Skyddet hjälper till att bevara kammen och skyddar mot smuts

Observera reglerna för vård av hårborstar och rengör dem ordentligt. Välj en metod enligt produktens typ och material. Så ditt hår kommer att lysa med en ny kraft, damm och smuts från obehandlade penslar kommer inte att lösa sig på dem.

Hur man rengör en kam hemma

Combs samlar gradvis hår och smuts, talg och de minsta delarna av huden, rester av mousses, lacker och andra liknande medel. Och om en klassisk kam av trä eller plast med tänder är lätt att rengöra, uppstår problem vid rengöring av en rund krull eller borste.

Alla produkter ska rengöras en eller två gånger i veckan. Kvaliteten och renheten hos denna produkt beror på hårets hälsa och utseende. Låt oss titta på hur du snabbt rengör kammen från hår och smuts, beroende på vilken typ av verktyg och materialet det är tillverkat av.

Regler för rengöring och vård av kammen

 • Före rengöring och blötläggning, var noga med att ta bort håret. För att förenkla proceduren, förtorka kammen. Om håret är lite trassigt, använd en nål, tandpetare, sax eller en tunn kniv. För stora borstar kan du ta en tunn plat kam eller en gammal, rengjord eyelashborste;
 • Det är viktigt att inte bara rengöra borstarna utan även handtaget. På denna del av kammen ackumuleras ett stort antal skadliga bakterier och mikrober, vilket lätt kan avlägsnas genom att regelbundet torka handtaget med en bomullsplatta doppad i alkohol eller vodka. Torka ytan med en fuktig, ren trasa efter bearbetningen.
 • För en träkam kan du inte använda en mängd tvättmedel, inkl. schampo, rengöringslösningar för rätter och så vidare. Du kan inte suga av träkammen i tvättlösningen och tvätta den i vatten!
 • Penslar med en kudde kan inte blötläggas i vatten för länge, annars deformeras de. För rengöring kan du torka kudden med en bomullsplatta doppad i alkohol;
 • Efter tvättning, torka noggrant kammen, annars kan det förekomma en form på produkten och skadliga mikrober kan utvecklas. Och träkammen deformeras och förlorar sitt framträdande utseende;
 • Ta bort håret från kammen varje dag för att förhindra bildandet av stark smuts och ackumulering av mikrober, för att säkerställa produktens säkerhet för håret.
 • Tvätta verktygen med ett rengöringsmedel en eller två gånger i veckan;
 • Rengör borsten, krulla eller kamma innan du använder verktyget för rent hår, inte efter;
 • Om du använder ättika, lägg till två till tre droppar av någon essentiell olja i lösningen för att eliminera den bittra lukten av produkten och ge produkten en trevlig arom. Förresten kommer essentiella oljor, särskilt rosa, lavendel eller rosmarin, att snabbt och effektivt bli av med damm i huset.
 • Om kammen användes för hår med löss, måste produkten desinficeras. För detta gör du 10% klorlösning och suger verktyget i 30 minuter, skölj sedan av resten med rent vatten och torka kammen.

Plastkam

Plastverktyg är mest populära på grund av tillgänglighet, enkel användning och underhåll. Innan du borstar ditt hårborste hemma borstar du håret med fingrarna. Om de är fasta, använd en tandpetare, nål, sax eller en tunn kniv.

I varmt vatten späd ut 30 ml schampo och 20-30 ml ammoniak. Istället för schampo kan du ta diskmedel eller flytande neutral tvål. Lägg produkten i den beredda kompositionen i 20 minuter och skölj därefter produkten i rent rinnande vatten.

Gamla och tunga föroreningar tar bort sodavatten. För att göra detta, applicera produkten på tandborsten, rengör borstarna och ytan av produkten noggrant. Dessutom kan du förbereda en lösning från en sked läsk och två matskedar vinäger. Placera kammen i kompositionen i fem till tio minuter och ta bort resterande smuts med en pensel för att rengöra tänderna.

Skölj kammen i rent vatten och placera den på en handduk tills den är helt torr. Soda tar bort gammal och envis smuts, och ättika löser effektivt och tar bort fett. Dessutom avlägsnar detta verktyg yellowness och hjälper till att bleka plast. För detaljer om hur man bryr sig om plastprodukter, läs här.

Träkam

Det är ganska svårt att rengöra en träkam, eftersom trä är ett miljövänligt och lustigt material som inte gillar vatten och fukt. Överflödig fukt kan deformera det naturliga träet, vilket resulterar i att materialet försämras och exfolieras. Samtidigt anses sådana produkter vara säkraste och mest miljövänliga, skonsamma och fördelaktiga för hår.

För säker rengöring av träverktyg ta en bomullspinne och suga i alkohol eller vodka. Sedan svamp gnid kam. Denna rengöring eliminerar effektivt fettavlagringar, damm och smuts. Under vården och driften, försök att inte blötlägga träkammen, do not blötlägga verktyget i rengöringsmedel eller rengöringslösningar och tvätta inte det i vatten!

Metallkam

Metall- och järnkammar används sällan, eftersom det här är ett tungt och inte särskilt bekvämt verktyg att använda. Men de är oumbärliga för att skapa höga och frodiga frisyrer, frisyrer med separata lockar och strängar. För att rengöra en metall- eller järnkam från smuts, fett, kosmetika och hår, är en metod med soda också lämplig.

För att rengöra, doppa en tandborste i läskpulver och torka av ytan på produkten. Upprepa proceduren tills du har helt avlägsnat smuts. Skölj sedan materialet med rent varmt vatten, lägg på en handduk och torka noggrant, eftersom metallen är korroderad. Undvik långvarig kontakt med produkten med vatten.

Rengör borsten: klassisk, rund och borste

För att rengöra en rund eller klassisk borste, först hämta maxhalten med dina händer. Om något hår har fastnat, ta bort det med en tandpetare eller en gammal, förrenad mascaraborste. Använd en mild tvållösning för rengöring. Blanda en liten mängd schampo eller diskmedel med varmt vatten.

Suga en tandborste i den färdiga lösningen, och sedan med denna pensel, torka försiktigt och noggrant kammen på borstens och instrumentets sidor, eftersom det också ackumuleras smuts. Rengör krullbrunnen och skölj sedan under kranen i rent hett vatten tills tvållösningen är helt tvättad.

För att rengöra borsten ska du förbereda ett tvättmedel från en blandning av flytande tvål, alkohol och väteperoxid. Istället för flytande tvål kan du ta diskmedel eller schampo eller gnugga den revade fasta tvålen och lösa upp den i vatten tills skum erhålls. Sätt borsten i den beredda lösningen i en timme och skölj den sedan under en ström av varmt klart vatten, om nödvändigt, borsta produkten med en tandborste.

Efter vatten- och rengöringsprocedurer torka den runda krullen, borsten eller regelbunden pensel med en torr trasa eller pappershandduk och låt den torka vid rumstemperatur. Du kan inte torka av verktyget och skickas omedelbart för att torka. Sprid produkten på en handduk.

Massageborste och kam med naturliga borstar

Innan du borstar massagekammen, ta bort håret med händerna, använda tandpetare eller en platt kam. Sedan bereda tvättlösningen från en liter vatten, två matskedar schampo och tre teskedar 9% ättika. Sätt borsten i den beredda kompositionen i fem minuter och låt sedan torka.

Om massageborsten eller någon annan kam är gjord av naturliga borstar, använd en tandborste och en mild lösning med schampo eller diskmedel. För att eliminera stark smuts, blötlägg produkten i en tvållösning i fem till sju minuter.

Därefter rengör du produkten med en tandborste, skölj och låt den torka. Förenkla rengöringsprocessen med en speciell långborstad pensel som kan köpas på varje maskinvaruhandel.

Hur man rengör en kam från hår och smuts

Alla, utan undantag, måste följa grundläggande hygienregler. Penselkam ingår i denna lista. Ofta ackumuleras hår, damm, talg och andra formationer i hålrummet mellan borstarna. Det är nödvändigt att rengöra frisörens verktyg minst en gång i veckan, när det är möjligt oftare. Procedurens teknik beror på materialet från vilket tänderna är gjorda och själva kammen. Tänk på de grundläggande principerna.

Rengör hårborstar från olika material

Beroende på vilket material som ligger till grund för kammen, och variera reglerna för rengöring. Problemet blir särskilt relevant om instrumentet är kärt för dig och du vill inte förstöra det.

 1. Tree. Trähårborstar har flera fördelar. De bidrar inte till elektrifiering, behandlar hår med omsorg, utför sin huvudsakliga funktion väl. Men nackdelen med enheterna är att de är extremt svåra att rengöra. Tvätta inte kammen från träet för länge, annars kommer tänderna att falla ihop. Använd i så fall vodka, alkohol eller klorhexidin. Dampa en bomullssvamp i en av de valda lösningarna och torka varje tand och kaviteten mellan dem. Alkoholkomposition eliminerar rester av talg, bomullsull absorberar all smuts och damm. Vid allvarlig förorening måste man upprepa proceduren flera gånger.
 2. Metal. Inte det bästa alternativet att kamma, men det handlar inte om det. Metall kan inte heller nedsänkas permanent i vatten för att undvika oxidation. Till att börja med, doppa tänderna med varmt vatten, men rör inte den gummerade delen. Därefter eliminera föroreningen med den ovan beskrivna metoden, använd alkohol och bomullssvamp. Om håret fastnar i kammen, bli av med tandpetare. Slutligen torka verktyget så att metallen inte oxiderar.

Borsta kam enligt form

En mängd olika frisörredskap är fantastiskt. På hyllorna finns runda, platta, fyrkantiga, ovala och andra enheter. Alla har sin egen syfte och regler för rengöring.

Tunn runda hårborste

 1. Kanske är den här typen av verktyg det svåraste att rengöra på grund av sin speciella form. Håret vävs in i tänderna och vrids runt stången, vilket gör att deras borttagning är svårt. Det finns dock en lösning.
 2. Först måste du bli av med håret. Arm dig med sax för manikyr, pry dem under ditt hår och skära av dem. Det är nödvändigt att göra hårets villkorliga "cirkel" öppen.
 3. Använd sedan en tandpetare, ta bort rester och börja rengöra från smuts. Blanda ammoniak med väteperoxid, ta dem till 20 ml. Häll denna lösning i 1 liter. varmt vatten, tillsätt 30 ml. schampo och suga kammen i en halvtimme.
 4. Därefter måste du gnugga kammen med en tandborste eller en gammal ren borste från mascaraen och sprinkla handverktygen med läsk. Vid slutet av proceduren sköljas kammen ordentligt.
 1. För att rengöra attributet av damm och hår rekommenderas att man använder en platt kam. Du behöver också en lösning. Ta 1 l. rent vatten och tillsätt 60 ml till det. schampo, 90 ml. bordsvinäger.
 2. Håll massagetillbehöret i kompositionen om några minuter. Borsta av kontaminering med en platt kam. Torka attributet noggrant.
 1. Det milda könet möter ofta problemet med smuts och hår som ackumuleras på borstkammen. Att rensa ett attribut är inte lätt. Som tidigare beskrivet, ta bort föroreningar med en tandpetare.
 2. Därefter måste du förbereda tvättlösningen. För att göra detta, ta en liten mängd vatten, väteperoxid, alkohol och tvål. Placera kammen i lösningen i 1 timme. Skölj attributet med rinnande vatten och torka efter den tilldelade tiden.

Hairbrush Cleaning Products

 1. Rengöringsmetoden är en av de mest effektiva. Soda kan hantera envis smuts, bordsvinäger rensar fett väl.
 2. Innan proceduren startas, ta bort allt håret från kammen till maximalt. För att göra detta, använd någon tillgänglig metod. En platt kam, en tandpetare och en nål hjälper till med detta.
 3. Torka verktyget mellan tuppet och bli av med håret. Därefter löses upp i 1 l. vatten 30 gr. läsk och 50 ml. ättika. Placera attributet i den färdiga kompositionen i 10 minuter.
 4. Om det finns mindre jordar efter proceduren kan du ta bort dem med en tandborste. Tvätta borsten med rinnande vatten. Torka borsten med en tupplur ner.
 5. Det är värt att veta att denna rengöringsmetod är förbjuden att applicera på trähårborstar och produkter med naturliga borstar. Soda har en förödande effekt på liknande material.

Diskmedel

 1. Förfarandet är mildt. Med det här verktyget kan du hantera absolut material. Som i det första fallet, bli av med håret på kammen.
 2. Fyll bassängen med varmt vatten och blanda diskmedel i form av en gel. Ge preferens till en förening som bryter ner feta fibrer. Håll borsten i vätska i 20 minuter.
 3. Efter en tid, använd en tandborste. Applicera diskmedel i borsten. Börja rengöra högen av kammen och nå basen. Tvätta verktyget noggrant och placera för att torka på en borsthandduk.

Praktiska rekommendationer

 1. Följ de enkla rekommendationerna och tiden för att rengöra kammen. Procedurer bör utföras systematiskt för hygienändamål. Glöm inte att ta bort håret från instrumentet varje kväll. Tvätta kammen vara minst 1 gång om 6 dagar.

Välj alternativet att borsta kammen beroende på vilken form verktyget har och vilket material det är tillverkat av. Särskilt noggrant behandla produkter med naturlig hög. Plast ska inte doppas i varmt vatten för att undvika deformation. Glöm inte att torka enheten noggrant och desinficera.

Så här rengör du en hårborste från hår och smuts

Experter rekommenderar att kammen rengörs en gång var 3-4 dagar beroende på föroreningen. Rengöring innebär mer än bara hårborttagning. Som ett resultat blir det möjligt att bli av med fettavlagringar, små smutspartiklar. Om det behövs kan du upprepa proceduren.

Hur rengör man en kam? - från hår, smuts och damm snabbt

Det är nödvändigt att rengöra kammen, eftersom vi använder den dagligen. Som ett resultat av detta samlas lösa hår, partiklar av talg och hud, rester av olika hårprodukter på produkten. Rengöring av produkten är ett viktigt och nödvändigt steg i personlig hygien, vilket bidrar till att förhindra kontaminering av nyligen tvättade lock. Det är också en av de faktorer som kan förhindra mjäll.

Varning! Experter rekommenderar att kammen rengörs en gång var 3-4 dagar beroende på föroreningen. Rengöring innebär inte bara hårborttagning utan desinfektion.

Kombiner från olika material

Kombiner från olika material rengörs på olika sätt. Du måste välja en vårdmetod som passar i ett visst fall. Detta eliminerar möjligheten att det dyra verktyget blir oanvändbart.

trä

En kamma av trä rekommenderas ofta av professionella. Det anses vara en av de mest fördelaktiga inom hårvård. Detta beror till stor del på materialets miljövänlighet. Men i vården är han ganska capricious. I synnerhet är det inte möjligt att placera en träanordning i en vätska under lång tid. Om du lämnar den här enkla rekommendationen kan produkten deformeras.

Alkohol eller någon alkoholhaltig lösning, till exempel, Köln eller Vodka, är lämplig för städning. Det är nödvändigt att fukta en bomullspanna i detta verktyg och torka kammen. Som ett resultat blir det möjligt att bli av med fettavlagringar, små smutspartiklar. Vid behov kan du upprepa proceduren flera gånger om kammen är mycket smutsig.

plast

Plastkammen är lätt att rengöra. Materialet är lätt mottagligt för nästan vilken behandling som helst (för billig plast får inte exponering för heta temperaturer, men vägen kan enkelt motstå det). Ta bort håren som sitter fast mellan tänderna, med hjälp av en tandpetare.

Desinfektionen av kammen sker med en lösning i vilken schampo (30 ml), ammoniak (30 ml) och varmt vatten blandas. I behållaren måste du lägga en kam och häll en lösning i 20-25 minuter. Den här gången så att rester av använda hårprodukter, fettavlagringar, damm exfolieras. Nu behöver du bara tvätta kammen eller "massage" under rinnande vatten.

Soda hjälper till att hantera allvarligare förorening. Du måste ta en gammal tandborste, och du måste applicera läsk på den. Nu måste du noga rengöra de smutsiga områdena. Sammanfattningsvis måste du desinficera plastprodukten för håret. Detta kommer att hjälpa bleklösning (10%). Det borde lämna en kam i 30-35 minuter. Sammanfattningsvis tvättas den väl under rinnande vatten.

Det är viktigt! Du kan använda nästan alla slags rengöringsmedel, till exempel rakskum, tandkräm, tvål, schampo.

metall

Metallborstar är ganska sällsynta. De anses vara hårda, så det finns risk för skada på hårbotten. Men om du följer enkla användningsregler kommer det inga problem. Vid rengöring måste man också vidta försiktighetsåtgärder. I synnerhet rekommenderas det inte att suga metallkammen i någon vätska. Sammanfattningsvis måste du torka kammen väl och förhindra förekomsten av korrosion.

Naturliga borstar

Naturliga borsthårtillbehör behöver specialvård. Rengöringsproceduren ska vara försiktig och försiktig så att produkten inte skadas av misstag. För att rensa en sådan kam, är schampo som rengör kammen med en tandborste väl lämpad. Förresten, för rengöring och regelbunden vård av en massagekam, kan du köpa en speciell borste som kännetecknas av en lång tupplur. Detta kommer att göra rengöringsprocessen snabbare och enklare.

Varning! Om du städar ordentligt kan du njuta av en kam eller "massage" med naturliga borstar, eftersom den är utformad för ett obegränsat livslängd. Förresten är priset på en sådan produkt ganska hög, så du måste handla noggrant.

Metoder för rengöring av produkter av olika former

Metoder för att rengöra produkter av olika former är nästan lika. Det är vanligtvis inte svårt att rengöra kammen, med tanke på endast materialet från vilket verktyget är tillverkat. Runda, massagekamrar och borstborstar har dock några rengöringsdetaljer som du borde vara medvetna om.

runda

Det är inte alltid lätt att rengöra en rund kam bara på grund av dess form. Produkten ackumulerar ofta en stor mängd smuts och damm, vilket också komplicerar rengöringsarbetet. För att bli av med alla ackumulerade skräp kan du använda en tandpetare.

För att avlägsna partiklar av talg eller mjäll, rekommenderas att man använder ammoniak, väteperoxid och schampo. Alla komponenter tas i lika stora mängder och blandas ihop. I en sådan lösning är det nödvändigt att lämna för att suga den runda kammen (om detta tillåter materialet från vilket det framställs) i 50-60 minuter. Efter den här tiden måste du tvätta lösningen med tvål och tvätta produkten under vatten.

Om det finns allvarlig förorening kan du använda den gamla mascaraen. Oroa dig inte, du behöver bara en pensel. Med hjälp kan du bli av med de minsta håren, fettavlagringar och andra smutsdelar.

massage

Med en massagekam för att avlägsna förorening kommer det att bli en platt kam. Med hjälp behöver du ta bort hår och annan smuts, vilket är lätt att få.

Nu behöver du förbereda en lösning för desinfektion. Det skapas genom att blanda sådana komponenter:

 • 20 ml schampo;
 • 900-1000 ml vatten (det ska vara varmt);
 • 30 ml ättika (9%).

Produkten måste hållas i lösning i 5-7 minuter. Därefter måste det torkas. Det kommer att vara rent utan några spår av plack.

Borstar borstar

Borstar borstar vanligtvis snabbt ackumulera hår och smuts, men att bli av med smuts hemma är inte lätt. Du kan använda en tandpetare för att få maximal mängd skräp.

Därefter måste du förbereda en speciell rengöringslösning, som innehåller alkohol, flytande tvål och väteperoxid. Alla ingredienser tas i lika stora mängder och omrörs i en liter varmt vatten. Kam bör blötläggas i det resulterande verktyget i 50-60 minuter. Kommer endast att torka produkten.

Användbara tips

Användbara tips hjälper dig att ytterligare behålla produktets attraktiva utseende och enkelt utföra hygieniska förfaranden. För att göra detta, följ dessa rekommendationer:

 1. Ta alltid bort det ackumulerade håret från kammen. Detta förhindrar allvarlig kontaminering.
 2. Tvätta produkten varje vecka med ett tvättmedel som väljs beroende på kammens material och form.
 3. Håll träkammen ren. Kom ihåg att du inte kan tvätta produkten. Hemma kan du bara använda kemtvätt för att förhindra delaminering och deformation av produkten.
 4. Rengör kammen innan du kammar rent hår. Detta kommer att eliminera kontaminering av krullarna med partiklar av kosmetika, damm.
 5. Lägg några droppar av din eteriska olja till tvättmedel med ättika. Detta kommer att hjälpa till att bli av med den bittra lukten av verktyget, samt göra kammen behagligt luktande.
 6. Torka noggrannt kamma efter tvätt, så att det inte ackumulerar fukt. Överdriven fukt kan till och med leda till mögel.

Livet hackar! Det är lättare att ta bort håren från kammen om du först blöt dem med vatten.

Om du följer dessa enkla rekommendationer kommer kammen alltid att vara ren, och det blir trevligt att använda den. Alla ovanstående metoder innefattar användning av enkla verktyg som varje hus antagligen har. Samtidigt spendera mycket tid eller ansträngning för att eliminera föroreningar inte behöver. Kom ihåg att regelbunden och ordentlig vård är ett tillfälle att bli av med behovet av seriös rengöring, liksom en chans att maximera kammen.

Gummi verktyg kan ackumulera mycket fett, men de kan rensas av hår ganska snabbt. För att rengöra smutsskammen finns det flera metoder. Denna metod ska användas för att rengöra instrumentet från hår och smuts 1 gång om 14 dagar.

Hur man snabbt rengör kammen

Det är kvinnor som oftast använder olika typer av kammar. Hur man självständigt, snabbt och effektivt rengör det här verktyget, vad som kan användas för denna procedur, vilka svårigheter som kan inträffa kommer att beskrivas nedan.

Det är kvinnor som oftast använder olika typer av kammar.

Allmänna verktygs support riktlinjer i ordning

Varje dag använder kvinnor olika typer av kammar och penslar för att släta och rengöra hår, massage eller rensa hår, kläder etc. Verktyget måste alltid vara klart, hållas rent. Om du regelbundet rengör en kam eller borste kan deras livslängd vara många decennier.

Eftersom ett sådant verktyg på jobbet samlar fett från huvudets hud, damm, partiklar av kåt hud och lös hår ackumulerar onödig smuts på dess yta, kan vägran att rena leda till utveckling av tillstånd för utseende av patogena bakterier. Dessutom samlas den uppsamlade smutsen mellan borstarna eller tänderna på instrumentet och ser helt oattraktivt ut. Därför rekommenderas att tvätta borstar och kamar minst 1 gång på 7-14 dagar. Man bör komma ihåg att

 1. Instrument av trä kan absorbera vatten eller andra vätskor, vilket leder till träsvullnad och försämring av beläggningen.
 2. Metallhårverktyg är vanligtvis gjorda av rostfria metaller, såsom aluminium, men för att rengöra det, speciellt om kammen har mycket små avstånd mellan tänderna är det ganska tråkigt och svårt.
 3. Ett plastverktyg ackumulerar snabbt fett på sig själv, så det rekommenderas att skölja ut det med en speciell rengöringslösning som förstör fettfläckar.
 4. Gummi verktyg kan ackumulera mycket fett, men de kan rensas av hår ganska snabbt. Vi måste komma ihåg att ett sådant verktyg inte kan hållas i varmt vatten.
Varje dag använder kvinnor olika typer av kammar och penslar för att släta och rengöra hår, massage eller rensa hår, kläder, etc.

Enkelt sätt att rengöra

För att rengöra smutsskammen finns det flera metoder. Oftast gjort tvätt i schampo, följt av rengöring med tandborste. Denna metod ska användas för att rengöra instrumentet från hår och smuts 1 gång om 14 dagar.

Om en kvinna har en hårborste med björnborstar, rekommenderas det att skölja försiktigt med schampo.

Vi rekommenderar också att du läser:

Torrt trä används för träprodukter. En speciell borste tar bort resterna av håren som sitter fast mellan tänderna och fuktar sedan bomullsfleeceet i alkohol, torkar alla tänderna och mellanrummen mellan dem.

För att rengöra borsten måste du ta bort håret fast i det varannan dag. Om mycket damm eller annan smuts har samlats på borstarna, kan du försöka rengöra dem med en handhållen dammsugare.

Om kammen är gjord av gummi kan den inte blötläggas i vattenlösning. Även om det ligger i hett vatten i 8-10 minuter, kan det snabbt försämras. Det rekommenderas att skölja snabbt med varmt vatten (högst 40 grader).

Hur snabbt och enkelt rengöra en kam för hår (video)

Rengöring av silikon, metall och plast hårverktyg

För metall- och plastverktyg finns flera rengöringsmetoder.

Du kan använda schampo eller diskmedel. Ta först bort filamenten som sitter fast mellan instrumentets tänder. Detta bör göras noga så att det inte finns ett enda hår kvar. Vissa kvinnor använder nålar för denna operation, medan andra passar tunna kamar, vars hörn eller vassa tänder kan komma in mellan tänderna på verktyget som ska rengöras. Det är bättre att göra denna procedur över papperskorgen, så att all smuts kom till sin destination. Kamma försiktigt genom alla spåren mellan borsten och utskjutande hår tas bort med fingrarna.

Det finns flera metoder för rengöring av kammen från smuts.

Därefter fyller du skålen med varmt vatten. Till vätskan tillsätt 3 tsk. schampo eller diskmedel. Den resulterande blandningen bör tvättas väl. Låt kammen stå i lösningen under 6-7 minuter. Diskmedel tar bort fett och resten av smutsen sväller, vilket gör det lättare att ta bort med en tunn nål.

Därefter måste du applicera en tandborste. 2-3 droppar diskmedel drar på den och rengör sedan mellanrummen mellan tänderna. Det är nödvändigt att rengöra instrumentet ordentligt från tandens botten till sin skarpa del. Underlätta proceduren genom att släppa föremålet i vattnet.

Därefter måste du tvätta kammen med varmt vatten. Ta bort överskottsvätska från verktyget, torka botten och baksidan av verktyget med en torr trasa. För att torka kammen bör du lägga tänderna på en ren, torr handduk.

Fettförorening kan elimineras med hjälp av rakskum. Den appliceras på kammen med ett tjockt lager, hölls i ½ timme och tvättas sedan av.

Hur man tvättar hårkammer hemma (video)

Ett annat sätt att eliminera förorening

Först måste du ta bort nålhåren som sitter fast mellan tänderna. Därefter utspätt i varmt vatten (0,5 liter) i 1 msk. l. bakpulver och äppelcidervinäger. Pensel eller kam bör ligga i lösningen i minst 6, men inte mer än 10 minuter. Sedan appliceras diskmedelet på tandborsten och proceduren som angivits i föregående metod upprepas. Skölj instrumentet med vatten och torka det med tänder eller borstar ner.

Denna metod rekommenderar inte att rengöra trä, gummikamper eller borstar med björnborst.

Vissa kvinnor försöker ta reda på från kosmetologer hur man rengör en massagekam. Detta kan göras på de sätt som beskrivs ovan. Om de inte gav den önskade effekten kan du prova en annan metod. Rengöring av massageborsten utförs i steg.

Först måste du rengöra massageverktyget från hårresterna med en borste med konstgjorda eller naturliga borst. Skölj sedan hela borstens yta med varmt vatten. För att avlägsna kroppsfett, sätt 3-4 droppar ammoniak i vätska.

Därefter smita tandborsten med tvålvatten och rengör alla luckorna mellan tänderna. Skölj det rengjorda instrumentet med vatten. Tandborsten doppas i väteperoxid för rengöring.

När allt kommer omkring vill du inte alltid ändra en välbekant sak till en ny, så det kommer vara till nytta att ta reda på hur man rengör håret och smutsen från kammen själv och tvätta den. Detta hjälper dig med våra instruktioner som beskrivs nedan.

Hur man rengör kammen från smuts hemma och rengöringsmetoder

En bra frisyr gör alltid en person snygg och personifierar sin bild. Och självklart utförs hårvård med hjälp av ett sådant tillbehör som en kam. Denna artikel ska endast tillverkas av kvalitetsmaterial och hålls alltid rent. Därför är tillbehöret alltid föremål för periodisk rengöring från smuts och dammuppsamlingar. När allt kommer omkring vill du inte alltid ändra en välbekant sak till en ny, så det kommer vara till nytta att ta reda på hur man rengör håret och smutsen från kammen själv och tvätta den. Detta hjälper dig med våra instruktioner som beskrivs nedan.

Vilka är de olika typerna av kammar?

Tillbehör finns i två sorter: massageborstar och kammusslor. Dessutom har de också en annan struktur. Kammusslor kan ha handtag eller vara utan handtag, med tänder av olika frekvenser; sällsynta breda tänder; smalt långt handtag och tänder av olika höjder; gafflar klyftor.

Massageborstar görs platta, innehåller naturliga borstar; rundad form i form av borstar med metallspetsar eller naturlig nap; i form av en halvcirkel, har sällsynta tänder. Både naturliga föremål och syntetiska polymermaterial är inblandade i framställning av hårtillbehör. Borstar kan vara tillverkade av trä, ben, metall och borst. Billigare alternativ är gjorda av plast, silikon, nylon och kol.

Metoder för rengöringskammar

Grundregeln för vård för alla kamar är dess dagliga frisättning från hår efter användning. Metoder för rengöring av objektet från smuts kan utföras både torra och föreslå våt rengöring.

Den torra metoden, hur man rengör kammen från smuts, appliceras bra på träborstar med naturliga borstar. Vatten kan ofta skada ytan och göra den olämplig för vidare användning.

Rengöring av en sak börjar med avlägsnande av hår och grov smuts med en bomullspinne som blöts i alkohol. Du kan använda dammsugaren för denna procedur.

Vi rekommenderar också att du läser:

Penslar med naturliga borst och gummipads rekommenderas inte att behandlas med alkohol. Det kan skada materialet. Helt enkelt klara av uppgiften att rengöra gummiytor gamla tandborstar, som måste fuktas i en tvållösning och gradvis avlägsna smuts. Tillbehör gjorda av konstgjorda material kan rengöras med våtreningsmetod. Tvätta borstar regelbundet.

Hur man rengör en träkam?

Det har alltid varit tänkt att kamma naturliga material är bättre än artificiella. Till exempel måste ett trätillbehör rengöras mycket noggrant, för att inte skada beläggningen. Det är trots allt känt att trädet är märkligt att stratifiera, förlora styrka när fukt tränger in. Detta kommer att hjälpa primitiva rekommendationer hur man rengör kammen:

 • överflödig ansamling av hår avlägsnas;
 • bomullspinne torkad med alkohollösning;
 • torka kammarens tänder från smuts och dammsuppbyggnader.

Våt tvätt av trätillbehör är i allmänhet oacceptabel. Så sådana ytor är endast föremål för kemtvätt, tvättning är förbjuden.

Hur rengör du en plastborste?

Den plastbelagda borsten kan tvättas på något sätt. Denna yta kan rengöras helt med vattenlösningar. Det tenderar inte att försämras, vilket skapar lätthet för rengöring, och förblir samtidigt i sitt tidigare tillstånd. Och praktiska råd om hur du rengör hårborsten kommer bara att påskynda rengöringsprocessen och göra kammen nästan ny:

Hur man rengör en massage kam

Rengöring av massagekammen från plack och smuts görs med en vanlig platt kam som kamar genom tänderna. Detta tillvägagångssätt frigör håret och fastnat smuts. Sedan ska kammen blötläggas i en lösning för att eliminera plack och talg. Verktyget är förberedt enligt följande:

 1. i 1 liter uppvärmd vatten 3 msk tillsätts. Skedar av ättika med 2 msk. l. schampo;
 2. Massageborsten blötläggs under en kort tid;
 3. borsten tvättas under en strömmande ström och torkas med en handduk.

Hur rengör du en metallkam?

Metallmassage är inte ett tillbehör för daglig användning. Ibland används det för att skapa en volymetrisk frisyr eller för stylingsträngar. Därför kräver en sådan sak också rengöring, eftersom det också är förorenat, precis som andra. För att rengöra det kan du göra följande procedur:

 • bakpulver tas och hälls i behållaren;
 • våt kam placerad i läsk
 • sedan borstas kammen med en tandborste med en läskblandning;
 • Tvätta kammen med en flytande stråle.

Efter rengöring måste metallobjektet torkas ordentligt för att förhindra att föremålet blir rostfritt.

Hur tvättar man en rund kam?

Rundformade borstar är inte lätta att tvätta. Sådana rengöringsmetoder används vanligen:

Allmänna rekommendationer för vård av hårborstar hemma

 1. Det är viktigt att rengöra och tvätta föremål omedelbart efter användning, vilket kommer att hjälpa smuts att inte hålla fast vid föremålet.
 2. periodiskt är det nödvändigt att byta hårborstar
 3. Använd tillbehör främst från naturliga råvaror

Med hjälp av rekommendationerna om hur du rengör kammen hemma kan du inte bara förbättra hårvårdskvaliteten utan också behålla tillbehöret som en massageborste med perfekt renhet. Dessutom har hårvård alltid varit viktigt för kvinnor i alla åldrar, för att behålla håret i perfekt skick ger en känsla av ungdom och självförtroende för varje kvinna.Nästa Artikel
Kan jag färga mitt hår efter Henna och hur man gör det på rätt sätt?