Hur man snabbt tar bort yellowness efter färgning


Noble blond - drömmen om många tjejer. Ett stort antal nyanser gör det möjligt att hitta din perfekta ton som kommer att betona alla fördelar hos en person och dölja bristerna. Men den här lustiga färgen kan inte få alla. Ofta, efter färgning, möter flickor ett problem: efter den första tvätten blev deras hår gult och färgen blev smutsig. Vad ska man göra i det här fallet? Måste överge önskad färgning? Låt oss försöka lista ut det.

Orsaker till yellowness efter färgning

Utseendet av gult hår på blont hår är inte ovanligt. Ibland dyker hon upp nästa dag efter att ha besökt frisören, och ibland tar det 1-2 månader. Det orsakar en - besvikelse. Detta händer av olika skäl. Tänk på alternativen för problemet och hur du eliminerar det:

 • naturlig färg är så saftig och ljus att den gör sin väg även genom färgpigment. Det dominerar som regel upp till 3-4 färgprocedurer. En erfaren mästare kommer självklart att klara av uppgiften. Men innan du tar ett så riskabelt steg, överväga om det är värt att förstöra ditt hår för en radikal färgförändring.
 • frisörfel. Fel val av färg eller ett fel i proceduren - allt detta kan orsaka manifestation av yellowness. Det finns bara en väg ut - byt befälhavaren;
 • Felaktig vård kan orsaka en obehaglig nyans. Efter blekningsproceduren öppnas hårvågorna och rost och salter från vattnet blir igensatta i dem. Därför byter filter ofta på vatten.

När du besöker salongen, be om att skölja med flaska, icke-kolsyrade vatten.

Hur tänder håret

Kvinnans logik är enkel: långskuren, rak - krull, krullar rakt. Samma med hårfärg. Och om inget skämt, hur får man den efterlängtade skuggan om du till exempel en brinnande brunett? Färgning av mörkt hår är en komplex och tidskrävande process. Det bästa alternativet är att kontakta en specialist. Så du sparar både tid och nerver. Vidare med självbelysning finns det en stor risk att överdriven håret. Men vad i helvete är inte skämt, kanske har du en talang, och färgningen går smidigt, utan överdrifter. I vilket fall som helst måste du veta processen i förväg, även om du går till proceduren till befälhavaren.

Innan du anmäler dig till en frisör, försök att föreställa dig den nyans du behöver så tydligt som möjligt. Leta efter det exakta namnet på Internet. Så du underlättar mästarens arbete och skyddar dig mot obehagliga överraskningar.

Om du vill ha en radikal förändring, men tvivla på valet - lita på den professionella. Han väljer den perfekta färgen för ditt utseende, och kommer att se till att efter proceduren kommer du ut med det perfekta hårhåret.

När du lyser mörkt hår, använd en krämfärg eller blekpulver. Åtgärden är att neutralisera det röda röda pigmentet som ackumuleras djupt i vågorna. Ägare av en mörk blond nyans bör välja en krämfärg. Det lyser och tonar samtidigt.

Svart hår kräver mer radikal åtgärd. Använd i detta fall pulver. Det kan missfärga håret med 7-8 toner. Efter appliceringen av pulvret måste håret färgas. Processen att lätta mörkt hår tar mer tid och ansträngning, så tänk om det är värt det igen. Om ditt beslut är oförändrat - se till att dina ögonbryn inte förråder din naturliga färg.

Skönheter med en ljusbrun naturlig nyans, kan göra mer försiktiga, folkliga metoder för förtydligande, såsom honung, kamille eller citron. Ett annat mjukt sätt är att lyfta fram. Det kommer att ge ett huvud hårvolymen och uppdatera det övergripande utseendet.

Tips om hur man tar bort det gula pigmentet efter färgning

Om du står inför problemet med att gula håret efter det faktum är det viktigaste att inte panikera. Under inga omständigheter bör man fortsätta fläcka, i hopp om att ytterligare tillvägagångssätt kommer att gömma nackdelarna. Göm inte, det blir bara värre. Det finns risk för att uttömt hår inte tål ett sådant tryck. Bli spröd, tråkig eller börja falla.

Det rätta beslutet i kampen mot oönskad yellowness - användningen av professionella verktyg i kombination med folk.

Köpt i butikskompositionerna - rätt färg, hemgjorda masker - fixa resultatet:

 • tonade schampon märkta "Silver" - det största vapnet för någon blondin i kriget för jämn färg. Sådana medel har ett ljust lila pigment som neutraliserar utvuxen yellowness. Håll det inte för länge på håret - risken är hög för att få en lila nyans, inte mer än 2 minuter;
 • Mousse tonic eller färgaktivator - återanvändbart verktyg. Används efter varje hårtvätt. Ammoniakfri formel förstör inte håret, och låter dig spara den önskade nyansen tills nästa färgning.
 • pärla-as tonic tonic är ett billigt men mycket effektivt alternativ. Som de säger: i krig är alla medel bra! Och om inget skämt, trots dess billighet, gör det här verktyget ett utmärkt jobb med uppgiften för 1-2 applikationer. Det viktigaste är att läsa instruktionerna noga.
 • "Essence Ultime" -masken - det kommer inte ge någonting övernaturligt, men det kommer att förhindra att guling kommer i framtiden. Flera användningsområden - och färgkorrigerade! Verktyget används och naturliga blondiner, för att förbättra färgmättnaden.

Gulande hemlagade masker

Underskatta inte hemvårdsprodukterna. De gör ett utmärkt jobb med uppgiften, och dessutom fuktar och fukerar dessutom hårsäckarna. Hemgjorda kompositioner är billiga och prisvärda, de flesta ingredienserna finns i sitt eget kylskåp.

 • citron sköljning är en magisk botemedel! Töm 1 citron i 1 liter vatten och du är klar. Otroligt lätt att förbereda och använda sköljning. Regelbunden användning av 5-7 minuter kommer att bli av med splittrade ändar, matthet och yellowness;
 • Apotek vitlera - fixar problemet perfekt. Receptet är enkelt: 1CT sked honung och 5 matskedar lera. I honungen smält i ett vattenbad lägg till lera och lite varmt vatten - masken är klar. Använd regelbundet en mask innan du tvättar huvudet i 30-50 minuter. Skölj sedan med varmt vatten med ett schampo;
 • En glycerinmask med kamillelösning avlägsnar någon grad av gulning, men frekvent användning kan avslöja en ljusbrun subton. Använd inte det oftare 1 gång per månad. Ett halvt glas kamilleavkok måste blandas med 50 g glycerinapotek. Applicera på håret innan du tvättar, skaka i en film eller förpackning. Att bibehålla inte mindre än en timme.

För att behålla hårets rika färg måste näringas. Hårflingor är öppna, lätt sårbara. Därför behöver de ytterligare skydd i form av oljemaskor. Innan varje huvudtvätt, applicera hela längden av oljan i kombination med några droppar vitamin E.

Det är lämpligt att bära en sådan komposition i minst en timme, om det är bråttom, applicera minst en halvtimme. Den här tiden är tillräcklig för att närma den dränerade strukturen. Lämplig oliv, burk, ricinolja, druvfrö och mandelträd.

video

För mer information om hur man får gult hår ut, se videon nedan.

slutsats

Skönhet kräver inte offer, men uppmärksamhet. Regelbunden färgning och användning av professionella produkter i kombination med kloka folkrecept gör att ditt hår alltid ser bra ut. Det viktigaste att komma ihåg: det är inte värt att spara på färg och frisör. Oaktsamhet i valet kan leda inte bara till oönskad färg utan också till skadat hår. Och det här är mycket svårare att fixa.

Så här tar du bort det gula håret efter lätta: enkla tips och beprövade metoder

Många tjejer och även äldre kvinnor drömmer om att bli blondiner, vill ha lätta strängar eller blonda krullar istället för mörkt hår. För att göra detta lyser majoriteten håret med olika förberedelser, men ofta istället för vita blir de röda, grå eller gula. Gör håret efter blekningsljus och ta bort den gula nyansburken, om du följer färgreglerna, i enlighet med rekommendationerna på förpackningen för att välja färgfärgen.

Orsaker till gult hår:

 • användningen av billig, expired eller dålig kvalitet färg;
 • Bristande överensstämmelse med tekniken för tillämpning av komposition, färgning eller sköljning
 • tvättar färgen efter förtydligande med kallt, för varmt eller smutsigt vatten;
 • färgning i ljusfärg för mörka strängar;
 • applicera kompositionen på smutsigt hår
 • för långvarig färg av sitt eget pigment, i vilket skenhet kanske inte uppträder omedelbart, men efter ett tag.

Ofta orsaken till att de vitfärgade krullarna blev röda, gula eller smutsiga-gråa, flera misstag görs på en gång på grund av bristande erfarenhet. När förtydligandet utförs inte hemma utan i stugan tillåter många problem att undvika mästarnas professionalism, användningen av beprövade föreningar.

Sätt att förhindra en gul nyans på hår

Så att yellowness på håret inte visas efter hemfärgning, bör du förbereda håret för proceduren i förväg, bedöma deras skick och originalfärg. Det är mycket svårare att ta bort en otålig nyans än för att förhindra att den visas, därför är det nödvändigt att närma sig denna procedur med fullt ansvar.

Här är några användbara tips:

 • Först måste du återställa de försvagade eller spröda strängarna med speciella schampon, masker eller balm, klippa de splittrade ändarna;
 • Om en perm har applicerats nyligen, bör ljussättningsförfarandet skjutas upp i minst 3-4 veckor.
 • om krullarna färgades i mörk färg är det osannolikt att gulning kan avlägsnas på en gång, pigmenten i moderna färger är tillräckligt resistenta för att tränga djupt in i håren;
 • kompositionen bör appliceras jämnt, från början av huvudet, rör sig mot sidorna och slutar vid bandet;
 • om ditt hår är ljusrött eller mörkt rött, efter det att det första färgningen har blivit det gulligt, måste du vara redo för det;
 • färg bör testas, hög kvalitet, det är önskvärt att köpa det dyrare.

Rekommendationer om hur man lyser håret

För att håret blir jämnt färgat, lätt och vit efter blekning, är det nödvändigt att utföra proceduren för deras hemljus. För första gången är det lämpligt att vända sig till befälhavaren, det blir möjligt att måla rötterna när de växer hemma igen med vissa färdigheter.

Metoden för färgning av trådar i vit färg består av flera steg:

 1. Dela strängarna i 4 delar. Avskiljningarna ska gå från mitten av pannan till nacken och från templet till templet. Du bör inte tvätta håret i förväg, de borde vara lite smutsiga.
 2. Korrekt förberedelse av läkemedlet från förpackningen enligt instruktionerna. Detta bör göras med handskar, med glas, en plastkam eller en speciell borste.
 3. Först appliceras kompositionen på baksidan av huvudet, sedan vid templen, sedan på toppen och framsidan av huvudet. Bangs målade sist.
 4. Mycket tjockt hår bör delas upp i tunna trådar, promazyvaya vardera så att det på vissa ställen inte förefaller gult, vilket blir mycket svårt att ta bort.
 5. Röda och svarta hår lyser längre än bruna, så färgen måste behållas på dem längre.
 6. Det är nödvändigt att tvätta kompositionen först med vatten, sedan med schampo och en speciell balsam från förpackningen med färg.

Tips om hur man tar bort den gula färgen efter färgning

Om yellowness eller en rödaktig nyans efter uppklaringen hemma ändå dykt upp, kan du ta bort dem på flera populära eller professionella sätt. Här är de mest effektiva och effektiva:

1. Använd ett speciellt tintingschampo eller balsam. Best ashen, pärla, lila eller silver nyanser har visat sig. För att avlägsna ojämn strågråhet måste du lägga till en del av produkten i tre delar av ditt vanliga schampo, så tvätta huvudet varje tredje gång. Håll kompositionen på huvudet inte vara längre än 3 minuter.

2. En bra effekt ger en naturlig honungsmask. Avlägsna gulnande med blekta lockar med hjälp av honung är enkelt: det är nödvändigt att smörja kvällen de Strand, lämnar en mask till morgonen under sträng lock för bättre absorption. Verktyget hjälper till, även om de missfärgade locken har blivit röda, gula eller ljusa stråtoner.

3. För att ta bort en liten gul eller rödaktig nyans efter att hemljusningen hjälper till med vanlig lökskalning. Det är nödvändigt att hälla det i en kastrull, tillsätt vatten, koka och lämna i några timmar, så att avkoket är närvarande. Detta verktyg appliceras på håret på kvällen, tvättas bara på morgonen. Det är nödvändigt att sova, inslagna trådar av cellofan eller en tunn handduk.

4. Sköljer krullarna efter blekning med infusion av rabarber eller citronsaft. För att göra detta måste du späda en liter vatten med två koppar rabarber infunderad med bra lysande egenskaper eller med ett glas färsk citronsaft. Sköljning ska ske minst 2-3 gånger. Kanel har en liknande effekt, läkemedelskamomil ger ett svagare resultat.

5. Applicera hemlagade ljusande masker under en tid.

Receptar hemlagade masker för lätta strängar

Masker bör beredas av högkvalitativa produkter, appliceras varannan dag i 40-50 minuter. Skölj dem med varmt vatten, du kan slå ditt hår med en handduk för bättre inverkan.

Rabarber och glycerinmask

Krossad rabarberrot hällde i ett glas så att pulvret upptogs två fjärdedelar. Fyll denna mängd med ett glas kokande vatten, tillsätt 60 gram glycerin, vänta 30 minuter. Applicera på trådar tills kompositionen är varm.

Mask av citronsaft, kefir och vodka

Uppvärmd kefir (något mindre än ett halvt glas) blandas med ett slagen ägg, två skedar vodka, en sked av något schampo och 50 gram citronsaft. Applicera blandningen på trådarna.

Mask av vin och rabarber

Sked av krossade rötter av torkad rabarber bör hällas 500 gram torrt vin, koka upp och koka tills vätskan är mindre än hälften. En varm blandning ska appliceras dagligen på håret, håll i ungefär en timme för att lätta de gula trådarna.

Alla dessa professionella och hemmet läkemedel hjälper till att hantera den gula tingen som visas på blekt hår, vilket gör det vitare. Men om de egna strängarna är för mörka är det mycket svårt att färga hårblondinen, det blir svårt att uppnå en naturlig, ljus krullning.

Hur man tar bort yellowness från hår efter färgning

Lusten att förändra stöter på många tjejer under livet, och oftast beror dessa förändringar på vårt hår.

Detta är inte förvånande, eftersom det är lättast att byta hårklipp eller hårfärg. Vi tjejer är inte permanenta varelser och kan enkelt ommålas från en brinnande brunett till en blondin, men kommer resultaten att behaga oss?

Vid självbelysning kan du möta följande konsekvenser:

✓ håret kan vara ojämnt färgat
✓ Det finns risk att brinna hår, de blir sköra och torra
✓ från första gången är det osannolikt att uppnå önskad nyans;
✓ Yellowness kommer att dyka upp på håret, vi kommer att prata om det i detalj i den här artikeln.

Gul - den värsta drömmen om alla blondiner, förvisso, varje tjej som bestämde sig för att bli blondin, mötte detta problem. Varför syns det här inte en trevlig gul nyans på håret?

Orsaker till yellowness efter förtydligande

1. Dålig kvalitet, billig eller expired färg. I strävan efter besparingar väljer många av lågkvalitativa produkter för färgning, vilket leder till en gul nyans efter förtydligande.

2. Överträdelse av färgteknik. Här pratar vi inte bara om korrekt applicering av färg på håret utan även om färgens uppehållstid.

3. Färger mörkt hår. Pigment av mörkt hår är inte så lätt att ta med, det kan kräva flera procedurer för lätta, och sedan toning håret. Om du bestämmer dig för att dramatiskt ljusna mörkt hår åt gången, är hårets yellowness garanterat.

4. Dåligt vatten. Hårt vatten med föroreningar och föroreningar kan också leda till en oönskade skugga. Faktum är att när det tvättas färgen faller det lätt i de öppna hårvågorna och interagerar med färgen.

5. "Starkt" inbyggt hårpigment, det kommer att verka som en gul nyans inte omedelbart men med tiden.

Om du fortfarande vill utföra proceduren lättare hår hemma, Det är nödvändigt att ordentligt förbereda håret och känna några regler till det maximala för att undvika utseende av yellowness.

Vad du behöver veta innan lätta hår

1. Om du har gjort hårbehandlingar som carving, perm, boost up etc., då är det bättre att vänta och börja måla några veckor efter procedurerna.

2. Lätta håret är ett ganska aggressivt förfarande, så det är tillrådligt att ta hand om håret, stärka, fuktgivande masker, skära av bettändarna.

3. Välj rätt oxidationsmedel. För brunetter och ägare av svart hår ska du ta 9% eller 12% oxidationsmedel, för brunhåriga kvinnor, 6% och 9% passar; brunhåriga tjejer kan stanna på 3%.

4. På dagen för färgning, tvätta inte ditt hår, det är bättre att göra det om en dag eller två.

5. Om du tidigare har färgat ditt hår mörkt, är det bättre att göra en tvätt.

6. Välj en färg av hög kvalitet för att förtydliga.

7. Tvätta av färg med rent vatten om möjligt.

Hur tänder håret utan yellowness? Färgteknik

1. Dela håret i 4 lika delar. För att göra detta gör vi två avskiljningar, först från pannan till nacken, sedan från templet till templet på baksidan av huvudet.

2. Delfärg enligt anvisningarna. Klart följa anvisningarna, resultatet av färgning beror på det. Använd speciella rätter och handskar.

3. Färgning börjar från huvudet, gå sedan till de tidiga områdena och bara i slutet av håret i pannan. Ta samtidigt små strängar och försiktigt måla dem. Färgen ska falla på varje hår.

4. Exponeringstiden beror på din hårtyp och färg, liksom typen av färgämne. Vanligtvis indikerar anvisningarna tiden för färgning.

5. Torka sedan av färgen med vatten och först då kan du tvätta av det med schampo och applicera en speciell balm.

Men även iakttagandet av alla ovanstående regler garanterar inte dig att det inte finns någon yellowness efter att håret har blivit ljus. Så hur bli av med det?

Hur man tar bort hår från håret efter färgning hemma

1 sätt - med hjälp av tint balsam

Den mest budgetmässiga och enkla versionen är Tonic-tintbalsam, med hjälp av det är det enkelt att byta skuggning av hår och ta bort yellowness. Men med den här metoden måste du vara särskilt försiktig, med fel val av nyans och applikation kan du få motsatt resultat och till exempel få grönt hår istället för blont hår.
Om du överdriver det med tiden kan du också få hår av "grå" färg, så läs instruktionerna noggrant före användning.

2 sätt - speciella schampon

Nu har nästan alla tillverkare av kosmetika för hår i linjen ett schampo för att neutralisera yellowness. Detta är det enklaste och säkraste sättet att avlägsna hår från håret. Det är nödvändigt att applicera ett sådant schampo som vanligt, det har en lila eller blå nyans, ingen anledning att vara rädd för det, så schampo kommer inte att fläcka dina händer och huden.

Applicera schampo i håret, håll i några minuter (hur mycket anges på förpackningen) och skölj med vatten. Applicera detta schampo är nödvändigt, om det behövs, ungefär var tredje eller fjärde tvätt, det är inte lämpligt för daglig användning.

Detta schampo hjälper till med en ljus skugga av yellowness, om du har en intensiv skugga, då kan du inte göra utan en tintsalm.

De mest populära schampon för att eliminera yellowness:

L'Oreal Professionnel Expert Silver - Silver-Shampoo för att neutralisera yellowness, ungefärligt pris 600-700r.
Schwarzkopf-schampo, Bonacure Color Freeze Silver Shampoo, ungefärligt pris 600r.
Silver shampoo för lätta nyanser för att neutralisera skenet av Concept silverschampo för ljusblont och blont hår, pris 300r.
Estel Professional Curex Color Intense "Silver" för coola blond nyanser, ungefärligt pris 300r.
Shampoo Kaaral K05 Silver med antigel effekt, 1200r. Över 1000 ml

3 sätt masker och balms för att eliminera yellowness

4 sätt - hem rättsmedel för att neutralisera yellowness

Hemmagjorda metoder för att avlägsna yellowness är naturligtvis mer arbetsintensiva och deras effekt beror på hur lång tid och antal förfaranden som är, men med dessa brister har de en stor fördel - förutom ljuseffekten kommer du att få närande och återställande vård. Därför kan du, som ett alternativ, överväga några användbara lätta förfaranden för blondiner.

Honung hemma mask från yellowness

Ta några matskedar av naturlig honung och applicera generöst på varje sträng, för att underlätta att applicera honung, det måste värmas lite i ett vattenbad eller blandas med basoljor. Wrap huvudet med en film och varma med en handduk, lämna i 1-3 timmar.

Sköljning av håret med avkok av rabarber

För att avlägsna yellowness har ett decoction av rabarberrot visat sig bra. Förbered köttet och späd det med en liter vatten (liter vatten för 1 kopp buljong) och skölj håret efter tvätt. Rabarber har en bra lysande och stramande effekt. Också lysande effekt har ett avkok av kamomill.

Kefir mask för lätta

Kefir kan inte bara fukta strängarna djupt, utan också för att avlägsna yellowness, på grund av dess sammansättning. För större effekt kan du tillsätta citronsaft till masken. Värm blandningen i ett vattenbad och applicera på lockar, efter en timme kan du skölja med kallt vatten.

Nu vet du hur du ska ta bort yellowness hemma, och du kan enkelt omvandla och få en vacker platinfärg från billig gul färg!

Så här tar du bort yellowness från hår: de bästa metoderna för att bli av med yellowness för alltid

Efter en kardinal och lång omvandling från en brunett till en blond väntar tjejerna på ett nytt hinder - det är en gul färg på locken. Om en obehaglig defekt redan har manifesterat sig, kommer det inte att vara möjligt att gömma det, omedelbara åtgärder kommer att krävas för att eliminera problemet. Vad och hur man tar bort yellowness från håret efter färgning, för att inte skada de försvagade ändarna och uppnå önskat resultat, samt hur man håller blondets perfektion längre, läs vidare.

Orsaker till "halm" nyans

Utseendet av gult på upplysta strängar är ett ganska vanligt problem efter förtydligande. Den gula och jämn ljusa röda defekten ser ful och skämmer bort den respektabla utseendet hos den nybildade blondinen.

Innan du fortsätter på frågan om hur du ska bli av med det gula håret efter lätta, överväga de viktigaste orsakerna till denna bieffekt:

 • Överträdelse av förtydligande teknik - i större utsträckning gäller detta för mörkblonda och kastanjkrullar. Förvandlingen från en brunett till en blondin innebär blekning och en gradvis ljusning av strängarna. Förvänta dig inte ens att få en kall blond från ett enda färgprocedur - det här är omöjligt! Så många flickor har så bråttom att de saknar sådana subtiliteter, och resultatet är uppenbart: det naturliga pigmentet är inte helt avlägsnat, det kombinerar med det lätta pigmentet av färg och det visar sig vara en röd eller gul nyans som faktiskt stör.
 • Dålig färg - motviljan eller bristen på möjlighet att besöka en masterkollektor resulterar ofta i ytterligare avfall. Varje professionell vet att billiga färger och ett antal produkter från massmarknaden inte kan belysa många brunettes önskan att bli blondiner, de har en svag effekt och kan till och med förstöra håret. Därför använder färgämnen dyra, professionella linjer av kosmetika för färgning. Dessutom, för att uppnå maximal effekt, används flera nyanser i olika proportioner, sådana subtiliteter är tydligt inte kända för alla, så hembelysning brukar ibland likna ett experiment och slutar med gult hår som halm.
 • "Underhåll", "sätta på smutsigt hår", "det var nödvändigt att börja från baksidan av huvudet" och andra ursäkta letar efter hemgjorda "skönheter" efter att ha sett en oönskade effekt i spegeln. Faktum är att bristen på professionalism och förmåga att hantera färg är en säker väg till sorg. Innan du byter hårfärg radikalt, kontakta en professionell eller kontakta honom om alla möjliga aspekter av den avsedda ljusningen.

Tips! Skölj de rakade strängarna endast med renad, och helst med icke-kolsyrade mineralvatten. Rost- och saltpartiklar i kranvatten kan också lämna en gul nyans.

Hemligheter av varningsproblem

När orsakerna till den irriterande nyansen är kända, blir det mycket lättare att förhindra det. Professionellt råd kommer att hjälpa dig i detta. Vad bör uppmärksamma att få den perfekta hårfärgen?

 • För de som först vågade bli blonda, rekommenderas att skjuta upp hemfärgning och kontakta en erfaren mästare.
 • Transformationsförfarandet måste överges om mindre än 2 veckor har gått sedan senaste färgning, färgning eller perm;
 • Procedurer med färg efter basma eller henna kräver särskild vård, resultatet av interaktionen av kompositionerna är oförutsägbar;
 • Det är omöjligt att omedelbart lätta färgat hår, först ta bort det sista pigmentet med hjälp av tvättproceduren (dekantering);
 • Gör färgen i följande ordning: baksidan av huvudet, sidorna, området runt ansiktet;
 • Spara inte, fett ordentligt varje sträng med färg under förtydligande - resultatet av förfarandet beror också på detta;
 • Färgen tvättas av med rent, kokt vatten, inte varmt. Använd sedan schampo och balsam för blekta strängar;
 • Köp endast högkvalitativa produkter för att klargöra den professionella linjen. Detta bör ske i en specialiserad butik (för proffs) eller från en distributör av ett kosmetikföretag;
 • Kontrollera den inköpta färgen så att dess utgångsdatum inte har löpt ut. Detta kan inte bara orsaka oväntade nyanser men också skada håret avsevärt.
 • Att ta hand om blekta strängar, använd speciella balm, schampo och balsam, de hjälper till att bevara skuggan av ljus nyanser och förhindra att guling
 • Använd regelbundna hemlagade masker. De består av överkomliga och naturliga ingredienser, kommer att vara en livräddare i frågor som stärker håret, och samtidigt kommer de att kunna rätta till skuggan.

Tips! Tillägna valet av färgtoner och färgtoner. Bevisade formuleringar minskar risken för obehagliga "överraskningar" med den slutliga färgen.

Följ färgenes rekommendationer, och dina krullar kommer inte att störas av yellowness. För dem som redan har uppskattat en sådan "charm" på sig själva, rekommenderar vi att du bekantar med metoderna för hur man tar bort yellowness från blekt hår.

Foto före och efter

Sätt att hantera gula defekter

Hur man tar bort det gula håret efter blekning är intresserad av de flesta tjejerna som vågade göra hemfärgning. Det finns flera sätt att lösa problemet:

 • toning;
 • re-färgning;
 • användningen av tonic och tinged balms;
 • användning av "anti-gul" schampon;
 • tillämpa hemma masker.

Var och en av dessa metoder är bra på sin egen väg. När du väljer rätt alternativ, överväga en faktor, ju mer naturliga ingredienserna i den använda produkten, desto mjukare påverkan och mindre risk att förstöra de redan försvagade tipsen. Vi kommer att undersöka mer än att avlägsna yellowness från blekt hår.

Tonat hår från yellowness

Toning är en garanterad metod för att avlägsna yellowness från hår efter blekning. Speciella toniska färger används. De omsluter varje hår, släpper ut de disheveled vågorna på det och fyller alla hålrum med en färgämneförening med en vald nyans. Efter toning är curls lydiga, silkeslen, lyser med styrka och energi. Toning efter ljusning löser problemet med ojämn färg.

Estel, Schwarzkopf, den professionella linjen Wella Color Touch och CONCEPT Profytouch används ofta för toning. De påverkar försiktigt problemet, hjälper till att permanent avlägsna den gula färgen och förbättra hårets tillstånd efter förtydligandet.

Tips! För att inte förstöra krullarna och uppnå önskat resultat efter en toning, kontakta en professionell för hjälp.

Användbar video: "Jag ville bara ta bort yellowness från mitt hår med hjälp av Tonika. och vad kom av det. "

recoloration

Omfärgning är ett annat sätt att bli av med det gula håret efter ljussättning med hjälp av en professionell. Denna metod hjälper till att uppnå önskad blond, men var försiktig med proceduren. Upprepad färgning är en stress för blekta trådar, så det kan utföras efter aktiv återhämtning inom 1-2 veckor. Förfarandet garanterar ett framgångsrikt resultat, men för genomförandet rekommenderas att använda sparsamma föreningar, utan ammoniak och oxidationsmedel.

Tips! Användningen av olika färgmärken kan leda till oväntade färger. Därför, om du har bestämt dig för att byta färgämne, var noga med att konsultera med en professionell eller ett experiment på en sträng.

Tonics och Tint

Tintsprayer, mousses, balms - ett bra alternativ att fixa en obehaglig situation och inte skada håret. Den moderna skönhetsindustrin erbjuder det bredaste utbudet av nyanser. Deras uppgift är att anpassa, korrigera nyans och inte skada krullarna, fyll dem med användbara vitaminer och mineraler. Faktum är att dessa produkter innehåller naturliga växtextrakt och kommer att vara en riktig vän till ditt hår.

Var uppmärksam, mycket ofta går en mask eller en balsam till shading shampoo. Detta är ett stort plus för krullarnas hälsa och färghastighet, så försumma dem inte, men använd gärna i vården.

För att enkelt avlägsna yellowness från håret hemma kan du använda dessa skuggningsprodukter:

 • Balsams Tonic från Rocolor - ett brett utbud av nyanser kan klara av bristen på hem- eller skönhetssalong. Verktyget är lätt att applicera, bryter inte hårets struktur och justerar hårfärgen perfekt.
 • Antigul balsam från konceptet "Arctic Blond Effect" - bryr sig försiktigt för blekta lås, eliminerar omedelbart obehaglig "värme" i färg. Produkten tillhör professionell kosmetika, så det kan finnas några svårigheter med inköpet.
 • Spray-conditioner Professionell BLONDME Färgkorrigering från Schwarzkopf - orsakar inte problem vid applicering, mjukar krullarna och korrigerar den "varma" felet. Spray torkar inte och luktar gott.

Tips! Var försiktig med tintingverktyg: många av dem torra lockar. Om vi ​​applicerar dem i mått och tillämpar regelbundet närande, fuktgivande masker, kommer problemet att torka ut sig själv.

Användbar video om användningen av nyans för att eliminera det "gula" problemet.

Gula hårschampon

En separat nisch i kampen mot den "varma" bristen upptas av "anti-gul" eller "silver" schampon, detta schampo kallas också den gula hårnutraliseraren. Anständiga kosmetiska företag har studerat problemet med kvinnor med en gul nyans och uppfunnit ett specialverktyg. För det mesta betyder det en silver, blå eller lila nyans. Det här är det bästa sättet att avlägsna yellowness från håret efter blekning. "Anti-gul" schampon är lätt att använda och garanterar ett högt resultat på bara 10 minuter.

Concept anti gula schampon, professionella fyra skäl silver, Schwarzkopf bonacure TrueSilver Shampoo och andra hjälper dig att förbli en riktig blondin.

Hemmagjorda naturliga masker

ta bort yellowness från håret hemma och kan vara improviserade medel. Förbered en enkel mask av kefir, honung, citron, lökskal eller kamomillbuljong. Så du kommer inte bara att bli av med problemskuggan, men kompensera också för bristen på näringsämnen och vitaminer.

Vi uppmärksammar en av de mest populära maskerna för att avlägsna yellowness efter misslyckad blekning:

 1. En liten värme i badet 200-250 gram naturlig honung, men alltid fräsch och flytande, kandiserad honung kommer inte att fungera.
 2. Fritt fördela honungen längs strängarnas längd, men rör inte rötterna.
 3. Vik håret i polyeten eller folie.
 4. För att skapa en bastuffekt, sätt huvudet i en varm handduk.
 5. Skölj håret efter 1-3 timmar. Med varje procedur, öka tiden för honungsmasken.

"Att vara en blondin är inte så lätt" - så säg de som inte vet hur man tar bort yellowness från krullarna. Lyssna på professionella råd, lär dig att förhindra att ett problem uppstår och du blir den mest effektiva och glada blondinen.

Användbara tips för dem som bestämde sig för att lätta håret hemma:

Vad betyder att bli av med hårets yellowness efter lätta

Det händer så att efter att ha färgat hår istället för den underbara och efterlängtade bilden av en blondin, är resultatet väldigt sorgligt. Speciellt om det finns konsekvenser av misslyckad lätta, varav den ena är gulfärgning av hår.

 • Snabbnavigering på artikeln:
 • Orsaker till att gula håret
 • Hur bli av med yellowness
 • Bekväma och närande maskor
 • Effektiva buljonger
 • Andra medel
 • Profil Shampoos
 • förebyggande
 • recensioner

Därför, innan färgning av hår i ljus nyanser är det användbart att lära sig att bli av med det gula håret efter ljusning, på grund av vad det bildas och hur man undviker det.

Orsaker till att gula håret efter lätthet

Det största problemet att framtida blondin eller personen som går till frisören till den vanliga hårfärgningen kan möta är möjlig gulning av håret efter proceduren.

Yellowing på hår kan uppstå på grund av olika nyanser i hårvård.

Varje kvinna borde veta att en oönnskad gul nyans bildas (ofta åtföljd av den visuella effekten av smutsigt hår).

Vi listar de vanligaste orsakerna:

 1. En felaktigt vald färgfärg är ett vanligt misstag som ofta uppstår hos dem som har blivit ljusa hemma eller har mörkt hår.
 2. Brott mot färgningstekniken - Ett misstag i lättnad kan orsaka omedelbar gulning.
 3. Den enklaste orsaken är en överträdelse av den angivna tiden i instruktionerna (förlängt antal minuter i tid);
 4. En annan orsak uppkommer när den naturliga hårfärgen är starkare än färgämnet och endast undertrycks av tonning.

Dessutom kan resultatet i form av yellowness uppstå som ett resultat av fel val av färg, hårvårdsprodukter och jämnt vatten.

Kvalitet hår eller färgämne

Som rekommenderas av experterna, före tändningsproceduren rekommenderas trollkonsult och hårbehandling.

Konsultguiden i stugan sparar dig från eventuella fel

Dålig färg påverkar inte bara hårfärgen, utan också deras hälsa, och köper billigt färg i övergången eller till ett lågt pris (eller bara en misstänkt produkt av ett okänt företag). Det är bättre att överge köpet. Om frisören tar upp tonen är det inte nödvändigt att neka erbjudandet om undersökningen (och ju mer, du borde inte vara tyst / ändra dess resultat).

Välj färg, studera inskriptionen på förpackningen.

Produkten får inte innehålla ammoniak

Varning! Skölj av färgen i tid, annars kan du få en huvudbränning. Det rekommenderas inte att hälla för mycket färg på det målade området!

Dålig vattenkvalitet

Lågkvalitativt vatten bidrar också till den omedelbara processen att snabbt krulla krullarna. Den ursprungliga hårfärgen kan ändras på grund av närvaron av många metalliska salter och rostelement, som tränger in i färgen, skapar en obehaglig gul-smutsig färg.

Vatten måste vara fri från skadliga föroreningar.

Misslyckade hårvårdsprodukter

Oanvändbara vårdprodukter - det verkar som att sådana vanliga saker som schampo, balsam eller fel mask kan hjälpa ögonblicket och obehaglig effekt av hår? Det är dock möjligt.

Ett olämpligt medel kan lyfta hårvågor, vilket leder till penetrering av smuts och salter av vatten. Hår förlorar sken och börjar se matt och gulat.

Var uppmärksam! Många kosmetiska företag tillverkar speciellt produkter märkta "för blekt" eller "efter färgning" (schampon, masker och balm). Sådana medel, som det var, lim, släta hårvågorna, förbättra deras reflektivitet och förhindra penetrering av smuts djupt in i håraxeln.

Förtydligande efter andra förfaranden.

Orsaken till att gulning kan vara:

 • felaktig användning av populära metoder för förtydligande hemma;
 • brist på erfarenhet hos befälhavaren i förtydligandet, eller befälhavaren utförde klargöringsprocessen i brådska, stör störningsföljden;
Frekventa besök på solarium kan orsaka gulning av hår.
 • långa missbruk av solarium eller solbad
 • behandling av vissa sjukdomar (speciellt om behandlingen innefattar kemoterapi, till exempel onkologiska sjukdomar).

Hur bli av med yellowness

Och ändå, hur bli av med det gula håret efter lättade? Detta problem är lätt att lösa, det viktigaste är att starta proceduren för att bli av med en oväntad nyans i tid, och det ska genomföras omedelbart.

Möjligheten att återklassificeras bör övervägas - som regel ägarna av mörkt och rött hår tillgriper denna korrigeringsmetod. De behöver cirka 3-4 färgprocedurer.

Hårfärgning i salongen

De som redan har lättat krullarna, möjligheten att återspara färgning är förtydligandet genom att använda färgning (guld, honung, asy färgpalett). Särskilda silverprodukter med pigmentering av blå eller lila färger är också perfekta för att neutralisera yellowness.

Ett annat alternativ skulle vara att återgå till naturlig färg. Det är viktigt att veta att medel för vård av blekt hår väljs ut endast efter samråd med befälhavaren och per definition graden av problematiskt och hälsosamt hår.

Proceduren för lättare hår görs bäst i salongen och litar på mästaren

Om en kvinna väljer belysning i salongen måste du veta: Under frisörsförloppet kommer frisören inte att ge utseende på håret (han målar det bra, har senare behandlat med speciella sprayer).

Men ingen är säker från misstag (de varnar i förväg om ett gult patina hos kunden, även i det skede som valde den framtida färgen på lockar, speciellt de som brukade vara vackra). Om curls, styling, lamineringsprocedurer gjordes före eller närvaron av en lösning för "kemi" noterades - det är viktigt att vänta ett tag innan lätta håret (från en vecka till en månad).

Oberoende hårfärgning

Ofta väljer damerna hembelysning, för att inte betala mästaren för arbetet. Ofta är konsekvenserna av dålig färgning hos vissa kvinnor förknippade med problemet med att gula håret.

Om du inte kan besöka kontoret och lätta upp igen i stugan, eller köpa dyra vårdprodukter, kan du alltid använda den beprövade generationen av blondemetoder.

Här är de populära recepten för att bekämpa yellowness i hår.

Blekt hårmask

Praktiska och närande maskar kommer att ge möjlighet att bli av med hårdhetens hårdhet.

Honungsmask

Alla känner till honens helande egenskaper för kropp och kropp, men få människor tänkte på behandling av hår med honung. Utan sparsam honung applicerar vi längs hela längden och gömmer håret under en cellofantlock.

Medel för honungsmask

Efter 3 timmars väntan tvättar vi noggrant och skummer med schampo för lätt hår, varefter vi applicerar en balsam i exakt 5 minuter. Därefter måste du använda en speciell spray som är utformad för att ta hand om och återställa svagt hår, stänk längs hela frisyrens längd.

Rabarber hårmask

För dess förberedelse behöver du:

 • 1 tsk finhackade löv av rabarber;
 • 30 ml vin (helst vittorkat).

Maskberedning: Blanda blad med vin och låt det brygga över låg värme. Efter indunstning av hälften av blandningen filtreras den resulterande massan och låt svalna. För att ge bra näringsrik styrka till håret, rekommenderas att hålla en sådan mask i precis en timme.

Effektiva buljonger

Buljonger är också effektiva för att bekämpa gul blomma på blont hår.

Det mest populära - lökdekoket

Skölj flera lökar kokta tills de kokar över låg värme. Därefter måste du insistera på avkok i flera timmar (det är bättre att laga mat och insistera på avkoket under dagtid), och efter applicering på håret med en svamp, upprepa proceduren efter 30 minuter.

Vi tar bort håret i en hatt (passar som en hatt för simning och från cellofan) och håller natten. Omedelbart efter att ha vaknat - tvätta av, och omedelbart hår smutsas med citronsaft.

Avkok på kefir

Avkoket är särskilt effektivt för dem som har ljusnat krullarna med ättika.

För avkoket du behöver:

 • Kefir - 50 ml,
 • Vodka - 2 msk.,
 • Shampoo (för färgat eller blekt hår) - 1 tsk,
 • En halv citron, ett ägg.

Alla ingredienser blandas för att erhålla en homogen massa och appliceras på hela längden av håret i 6 eller 7 timmar (håret avlägsnas under en keps eller påse), senare tvättas blandningen noggrant.

De enklaste metoderna, som sköljning, kan också bevara den ursprungliga hårfärgen under lång tid och skjuta upp processen med deras gulning.

Andra lösningar för att bli av med hårhårighet

Tänk på några fler alternativ för att bli av med obehaglig hårfärg, som finns hemma.

Druvsaft med schampo

Det här är den enklaste metoden för sköljning, vilket kommer att lindra inte bara skumheten på håret utan även "smuts" -effekten efter förtydligande efter att ha markerats hemma.

Det är nödvändigt att späda druvsaft med schampo (i förhållandet mellan en till en) och tvål - från roten. Förfarandet utförs till slutresultatet.

Sköljning med rabarber eller citronsaft

Ett par glas rabarberjuice (eller citronsaft) späds per liter vatten och sköljs regelbundet efter tvätt tills den gula blomman helt elimineras.

Det är viktigt att använda endast filtrerat vatten.

Användning av tidigare närvarande vatten (eller mineral, utan gas) är tillåtet.

Använd profilschampon

Det finns en speciell typ av schampon som kan bli av med problemet med en obehaglig nyans på blont hår.

Urval av specialschampo

Speciella schampon hjälper till att bekämpa oönskade förändringar i skuggan av blont hår efter färgning. Sådana kosmetika är mycket säkrare och effektivare, till skillnad från enkla schampon.

Förutom att neutralisera yellowness kan sammansättningen av vissa sorter av sådana schampon också neutralisera plack från mörka färger, men deras kostnad kommer att vara högre än de som neutraliserar endast yellowness. Att välja sådana verktyg är viktigt endast efter samråd med befälhavaren.

Medel för att avlägsna gult hår

De mest populära och effektiva anti-gulningsmedlen är:

 • Silver Flash;
 • Estel Curex Color Inten;
 • Nouvelle True Silver;
 • Echosline s6

Ett intressant faktum! Varför lämnar speciella hårkosmetika ofta blått på huvudet under färgningsproceduren? Ämnen som ingår i deras komposition eliminerar det röda pigmentet, vilket gör håret mycket vitare.

Användningen av tonade schampo

Hur man avlägsnar hårets yellowness efter ljusning med hjälp av ett tonat schampo, vet inte en erfaren blondin. Detta verktyg har en mycket kraftfull inverkan, så de måste användas mycket noggrant.

Action tonad schampo

Det är viktigt att följa instruktionerna, annars kan du allvarligt förvärra problemet (från utmattning av hår och torr hårbotten till brännskador):

 1. Det är nödvändigt att använda medel i en liten mängd;
 2. Massan är fördelad över lite fuktigt hår;
 3. Förvänta dig bara 2 minuter, men om du vill ge en silver ton till dina lockar - du kan öka tiden till 4 minuter;
 4. Tvätta bra med varmt vatten;
 5. Om håret är svagt, då är det nödvändigt att applicera en närande mask för blekt (färgat) hår.

Om alla ovanstående steg är gjort korrekt kommer håret att bli vackert, friskt och attraktivt, och istället för en gul patina kommer glans, elasticitet och fullständig eliminering av effekten av smutsigt hår att visas. De får glamorös grooming.

Så här förhindrar du att du förgyller håret

För att inte se en ful färg i spegeln efter att ha blivit hård och att bli av med obehaglig yellowness är det viktigt att förbereda för färgningsproceduren i förväg. Bara tre enkla steg och en gulaktig nyans kommer inte att uppstå, även om håret är en perfekt amatör.

Första steget

Innan du drastiskt förändrar bilden rekommenderas det att bedöma hårets och skalmens hårdhet. Om låsningarna är sköra, svaga och torra, är det viktigt att börja med återställandet av deras styrka (med hjälp av schampon, balsam och masker).

Hårmask har en fördelaktig effekt på deras struktur.

Också om det finns skada på hårbotten (till exempel en vecka eller två efter perm-proceduren) - Utsätt inte hårljuset. Färgning i en ljus ton är kontraindicerad för dem som länge målade huvudet med henna eller naturlig basma - för i stället för blond färg kan du enkelt få en rödhårig.

Andra steget

Det finns en uppsättning regler som kommer att hjälpa till att bli av med de obehagliga konsekvenserna och undvika manifestation av yellowness efter att ha blivit håret lättare (det är särskilt viktigt att anta dem för de som tänds hemma).

Tänk dem mer i detalj.

 1. Färg bör appliceras från baksidan av huvudet (den här delen behöver så mycket tid som möjligt för lätta processen);
 2. Då är det nödvändigt att måla mellersta delen, och det är nödvändigt att sluta måla på den tidsmässiga delen och smällar (om det finns en);
 3. Det rekommenderas att måla snabbt, men inte att betona tiden i ändarna.
Hårfärg kan inte utan att dela huvudet i zoner

För de som blinkar för första gången rekommenderas att man börjar från mitten, att måla över rotdelen på 15-20 minuter. 15 minuter efter målningens slut rekommenderas att tvätta alla medel för färgat hår.

För de som lyser igen - förströjsas rötterna, senare andra delar, men när man målar ändarna rekommenderas det inte att vara ivriga. Du måste tona minst en gång i månaden.

Tredje steget

Det rätta valet av hårvårdsprodukter är en pant av sin skönhet och ett seriöst vapen när det gäller att bli av med yellowness efter lätta hår.

Istället för väteperoxid (det är känt för att vara ett kraftfullt medel men det har länge varit en sak i det förflutna som hårförtöjare) är det bättre att ta ett färgämne med en antydan av pärla, platina eller havsbris. Det lyser inte bara håret utan neutraliserar också den gula färgen och ger en hälsosam glans (inte dåligt om det innehåller vitaminer).

Effekten av färg med en pärlskugga

De flesta kvinnor med blont hår har alltid haft enastående popularitet med det starkare könet och orsakat avund av mörkahåriga kvinnor. Åh, om de visste brunhårda kvinnor och brunetter, vilka svårigheter deras rivaler hatar!

Alla dessa tips på ett mycket populärt ämne av sökning: hur man blir av med gult hår efter lätta kommer att hjälpa till att hålla ditt hår friskt och vackert under lång tid.

Färgning i blond utan guling: färga hår hemma. Titta på en intressant video:

Oväntad upptäckt: hur man tar bort yellowness från blekt hår. Lär dig om rätt verktyg från videon:

Hur bli av med den gula nyansen efter färgning av håret utan skada? Titta på användbar video:Nästa Artikel
TOP 5 peppar schampon för hårväxt, som behöver och kan använda den