Håråterställning efter blekning med kemist och vitaminer


Idag är kvinnor mycket angelägna om ett sådant förfarande som blondin (hårljus). Tyvärr leder denna process till negativa konsekvenser: håret börjar förlora sin tidigare skönhet och kvalitet. Faktum är att moderna medel för målning påverkar destruktivt hårets struktur och dess rot.

Om detta problem inte behandlas kommer det att bli allvarligt förvärrat. Därefter kan bara en "hedgehog" frisyr eller en livlös styling med splittrade ändar uppträda på huvudet. Det är därför håråterställning efter lätta är en viktig aspekt av att ta hand om dem.

Vad är

För att missfärga hår, applicera olika kemikalier och väteperoxid, som kan ha en stark koncentration. De förstör det övre lagret av ett hår och bildar vågar på ytan. I detta fall kommer peroxiden in i, förstör de naturliga pigmenten. Med frekvent blixning, särskilt med en stark koncentration av peroxid, börjar håret ändra sin struktur.

I det här fallet bör alla åtgärder vidtas för att behålla håret i ett tillstånd nära naturligt. Idag finns det många kosmetika: schampo, krämer, balm och andra droger. Dessutom kan du använda de olika programmen som erbjuds av skönhetssalonger.

Om du av någon anledning inte kan använda salongens tjänster, kan du själv själv utföra de nödvändiga procedurerna. Behandlingen består i att använda några medel som har i deras sammansättning av organiska oljor. De kan positivt påverka strukturen, hårfärgen och hjälpa till att bekämpa deras torrhet och mejdade tips.

Näringsämnena hos de mirakulösa maskerna med olja fyller hårets hål som bildas efter missfärgning. Som ett resultat tar det ett mer naturligt utseende. Samtidigt är det inte nödvändigt att applicera terapeutiska medel över hela längden av strängarna, för att inte göra dem tunga. Det är viktigt att uppmärksamma de splittrade ändarna och rötterna och mata dem hela tiden.

apoteksombud

Om du leder en hälsosam livsstil, liksom ständigt använder multivitaminkomplex, kan du uppnå förbättringar. Resultatet måste dock vänta länge. I det här fallet kan du be om hjälp till vissa droger som alltid finns tillgängliga på apotek.

Håråterställning efter lättnad kan ske med hjälp av sådana farmaceutiska medel som burdock, ricinolja, extrakt av bra örter, eteriska oljor, glycerin för fuktgivande, biologiskt aktiv D-panthenol och andra. Många droger kan användas i ren form, och vissa medel läggs till sammansättningen av medicinska masker.

Återhämtning i komplexet

Skador på håret kan bara återställas om du ständigt och noggrant bryr dig om dem. Experter rekommenderar att efter en lättnad tillämpa en omfattande metod för att återställa håret.

Vi erbjuder en lista över de mest effektiva sätten:

 • Användningen av speciella schampon, sköljningar på naturlig basis, balm och många andra kosmetika som är avsedda att förbättra egenskaperna hos strängarna.
 • Använd masker för olika hårtyper.
 • Fysisk manipulering av huvudet.
 • Ständigt övervaka utseendet på delade ändar och trimma dem.

Varje kvinna som står inför problemet med dåligt blekt hår, kan framgångsrikt hantera sin behandling hemma. Det är bara viktigt att följa vissa regler för att återställa krullarna och genomföra dem regelbundet.

vitaminer

Många lösningar för behandling av blekta strängar innehåller redan både vitaminer och mineraler. Men laddning behövs inte bara från utsidan, utan från insidan till hela organismen.

Mottagandet av nödvändiga mineraler kommer att påskynda återupplivningen av svagt färgat hår. I detta fall rekommenderas användning av vitaminer i grupp B. Komplex som innehåller kalcium och zink kommer att vara mycket användbara. Dessutom kan du på apoteket köpa speciella vitaminblandningar som appliceras på huvudets hud, vilket berikar hårrötterna med viktiga vitaminer och eliminerar problem med håravfall.

Professionell vård

Alla kända märken för framställning av kosmetiska produkter uppmärksammar medel för behandling av försvagat hår efter lättade. I speciella balm innehåller tinkturer, schampon en stor mängd näringsämnen som hjälper till att återvända till det tidigare livliga och vackra utseendet mot de svaga låsningarna.

Sådana kosmetika innehåller inte tunga ämnen och icke-naturliga färgämnen. Därför kan de användas varje dag. Industriella masker för absolut återhämtning innehåller i sin sammansättning naturliga substanser, extrakt som snabbt kan hjälpa till att normalisera tillväxten av glödlamporna och förbättra funktionen hos talgkörtlarna.

För att avlägsna den fula yellowness som uppstår efter blekning rekommenderas att använda ett speciellt schampo som är utformat för att skapa strängar av någon nyans. Tungt skadat hår som inte är mottagligt för behandling hemma kommer att återställas av specialister med hjälp av spabehandlingar och avskärmning.

Hur man återställer håret efter blekning hemma

När bleken förändrar hårets struktur, och ytan är täckt med ett lager av skalor. Som ett resultat börjar frisyren att puffa upp och se sig oförskämd. Varje kvinna börjar i detta fall undra hur man återställer håret efter blekning.

Hemma

Det är värt att påminna om att det i naturen finns många medicinska örter och växter. Många av dem är rika på vitaminer och andra nödvändiga element för att återställa svagt och förlorat naturligt utseende hår.

Låt oss komma ihåg den färglösa henna som kvinnor använde i gamla tider. Moderna modekvinnor uppmärksammar ofta inte det och passerar. Men henna hjälper till att återställa hårets struktur och utjämna ytan.

Henna är van att göra en revitaliserande mask. En naturlig lösning är endast tillräcklig för att spädas ut med varmt vatten tills bildning av en slam, sätt på hela längden och håll i 30-40 minuter. Efter att ha genomfört 2-3 procedurer, förlorade krullar, få naturlig friskhet. För att ge elasticitet och silkighet mot hennablandningen kan du lägga till en infusion av örter: kamille, nässla.

Naturliga produkter

Efter blekning kan torrt hår fuktas med livsmedelsprodukter som är rika på substanser som är nödvändiga för att stärka håret. Dessutom är många av dem sammansatta av spårämnen som kan tona blont hår och också ha en positiv effekt på deras tillväxt och utveckling. Vi erbjuder flera recept med naturliga produkter.

 1. Kefir mask. Kefir värme och försiktigt gnugga dem i håret vid basens huvud och fördela sedan produkten över hela längden på trådarna. Wrap huvudet med en film och en varm handduk. Skölj håret väl i varmt vatten efter 40-60 minuter och skölj sedan med schampo. Denna procedur hjälper till att återställa, och ger dem ömhet och pomp.
 2. Majonnäsmask. Sammansättningen av denna näringsmask innehåller: 1 msk. en sked majonnäs, 1 tesked olivolja och senapsolja, ½ tsk citronsaft. Alla komponenter är väl blandade och något uppvärmda. Applicera blandningen, wrap sedan med en varm trasa och håll i lite över en timme. Skölj sedan utan att använda schampo.

örter

Hur man återställer hår efter blekning med örter? I det här fallet är det användbart att använda tusenskönsblommor. De stärker rötterna väl och ger också en gyllene nyans. Efter att ha tvättat håret kan du skölja lås av kamomillkstrakt, vilket neutraliserar effekterna av hårt vatten.

För att förbereda medicinsk avkok måste du ta 2 msk. l. kamille på 1 glas vatten. Låt lösningen koka och infusera. Efter en timme kan du skölja och torka väl.

Till salu kan du alltid hitta färdiga balsamvaror gjorda av olika växtbaserade tinkturer: kullrot, burdock, ekbark.

Användning av oljor

Det mest populära sättet att återställa blont hår är oljor. De kan användas både i ren form och i sammansättningen av olika masker. Det är viktigt att välja oljan individuellt, med hänsyn till typen av strängar, samt ta hänsyn till graden av deras skada.

Castorolja rekommenderas att värmas lite före användning och blandas med äggula eller honung. Kockolja, rik på vitamin C, liksom innehållande garvningselement, kan stärka folliklarna. Samtidigt blir blekt hår mer lättsamt och voluminöst.

Bra recensioner på detta recept från flera oljor: kardborre, olivolja, jojoba, mandel, avokado. Denna komposition matar perfekt rötterna. Detta verktyg bör dock endast användas en gång om 10-12 dagar. Annars kan funktionsfel hos talgkörtlarna uppträda.

Folkmekanismer

Det finns massor av folkmedel för behandling av försvagat blont hår. Bland dem kan du välja receptet som passar ditt fall. Folkmekanismer testas i århundraden, de kan andas in nytt liv även i de mest försummade och problematiska krullarna.

Det är värt att erinra om att behandling efter blekning är nödvändig, inte bara med olika moderna preparat och folkrecept. Det är viktigt att leda en rätt livsstil, använda hälsosamma produkter, undvik stress och skydda hår från inflytande av ultravioletta strålar.

Hur man återställer hår efter blekning - tips och recept

Vad är hårblekning

Hår efter blekning

Blekningskompositionen bryter mot hårets struktur och dess övre lager, lyfter hårvågorna för att tränga in djupt in i. Därefter löser det naturliga pigmentet under påverkan av oxidationsblandningen och på grund av detta lyser håret. Ju mindre naturligt pigment kvarstår desto ljusare blir håret.

Hår efter blekning blir skört och lös, du kan också möta sådana problem:

- torrt och bräckligt hår;
- poröst hår
- håravfall
- brist på glans.

Även om du bleknar håret ens gång, kommer du sannolikt att stöta på dessa problem eftersom hårbotten är skadad och det kan inte längre återställas, håret blir hårt och torrt.

Shampoo och balm för blekt hår

Professionell hårvård efter blekning är ett måste. För blont hår måste du välja ett speciellt schampo och en balsam. Shampoo är bäst att välja fuktgivande, eftersom ditt hår nu behöver vara aktivt fuktad och näring. Vanligtvis innehåller dessa schampon ingredienser som hjälper till att behålla fukt. Det är bättre att välja ett transparent schampo som är lätt i konsistens, eftersom tjocka och inte transparenta schampon innehåller mer silikon och extrakomponenter som fyller håret och gör det tyngre.

Balsam och mask rekommenderas också att välja med anteckningen "för blekt hår" eller "för skadat hår". Balm måste användas varje gång efter tvättning, det är nödvändigt att släta håret. Masken ska appliceras ungefär 1 gång per vecka. Det bidrar till en djupare återhämtning.

Efter blekning kan håret få en gulaktig nyans, så en gång i månaden kan du använda ett speciellt tonat schampo som kommer att ta bort yellowness.

Regler för hårvård efter blekning

1. Det rekommenderas att tvätta håret inte mer än 2 gånger i veckan, vilket hjälper till att undvika överdriven hårdhet.

2. Borsta håret regelbundet med en naturlig borstkam, särskilt innan du tvättar. På grund av kamning fördelas talg jämnt genom håret och stänger skalorna, vilket kommer att förhindra att håret smälter under tvätt.

3. Avvisa att använda en hårtork, strykning, curling och andra termiska medel. Nu är allt detta kontraindicerat för ditt hår, annars kan ditt hår vara helt förlorat. Till och med friskt hår som påverkas av höga temperaturer försämras, blir torrt och sprött, blekt hår och så svagt och ömtåligt, och användningen av dessa enheter kommer att leda till att håret bryts. Om du fortfarande inte kan ge upp torken, ska håret torkas med kall luft.

4. Efter shampooing, använd alltid en balsam eller balsam och en regenererande mask minst en gång i veckan.

5. Efter tvätt kan du använda speciella outplånliga balsam, de kommer att underlätta kamning och skydda håret från penetrering av smuts och damm.

6. Ge hårnäring, för detta hjälper du hemlagade masker.

Hemmagjorda masker för blekt och blekt hår

De bästa ingredienserna för blekt hår är:

- yoghurt;
- grönsaker och eteriska oljor (med vegetabiliska oljor, du måste vara försiktig, eftersom oljorna leder till att de torkar ur färg och ger en gul nyans, så maskerar inte mer än en gång i veckan);
- honung;
- kycklingägg
- majonnäs;
- citron;
- banan och avokado;
- lök;
- gräs.

Fuktgivande mask för blekt hår med kefir

För en sådan mask behöver vi en halv kopp kefir, den måste vara lite uppvärmd och appliceras på håret i varm form med särskild uppmärksamhet på hårets ändar. När håret är rikligt blött med kefir, täck huvudet med klädesfilm och en handduk.

Håll masken i en timme och skölj sedan med vatten och ett mildt schampo, använd en balsam. Denna mask kommer att fuktar håret och göra det mer glänsande. Om så önskas kan du lägga 3-5 droppar eteriska oljor till kefir.

Nourishing mayonnaise hårmask efter blekning

Försök att köpa så mycket som möjligt naturlig majonnäs eller laga det själv, eftersom olika tillsatser till vårt hår kommer till intet.

Mayonnaise fördelas jämnt över hela hårets längd, lämnar i 1-2 timmar, förvärm huvudet med en handduk.

Hårmask med banan och avokado

- mogen banan;
- avokado;
- Olivolja 2-3 msk.

Banan och avokado behöver knä, det är bäst att använda en blender, då kommer masken att ha en krämig konsistens. Tillsätt sedan olivolja och mixa. Applicera blandningen på håret och hårbotten, sätt på ett uppvärmningslock och gå om vår verksamhet i minst 40 minuter. Tvätta sedan håret med schampongvatten.

Mask kan göras 1 gång per vecka.

Oljemask för blekt hår

För en oljemask kan du använda en eller flera typer av olja. För blekt hår lämplig oliv, ricin, burdock, mandel, persika, avokadoolja och jojoba.

För att förbereda masken behöver du ca 5 matskedar oljor. Till exempel kan du ta 2 msk. kardborre, 2 msk. olivolja och 1 msk ricinolja, blanda dem och värm upp i ett vattenbad. Varm olja appliceras på håret, jämnt fördela längden, och lämna i ett par timmar. Mask skölj med schampo. Denna mask rekommenderas att göra högst 1 gång om 10 dagar.

Mask för blekt hår med honung och aloe

Mask med en båge för håravfall

Om efter blekning började håret falla ut, kan en sådan mask hjälpa dem:
- 1 msk. lökjuice;
- 1 msk. citronsaft;
- 1 msk. vegetabilisk olja;
- juice från 2 vitlöksklyftor.

Masken gnidas i hårbotten och lämnar i 20-30 minuter. Då måste du tvätta håret med schampo och skölj håret med avkok av nässla. Tillämpningen av masken - 2 gånger i veckan.

Sköljning av blekt hår efter tvätt

Efter varje tvätt rekommenderas att skölja håret med avkok av örter eller vatten med citronsaft. För sköljning kan du använda nässlor, häststång, kamomill, växtfäste.

Att förbereda växtbaserade sköljbehov 2 msk. örter häller 0,5 liter. kokande vatten och insistera inom 30-50 minuter. Spänn sedan buljongen och skölj håret efter tvätt. Skölj buljongen är inte nödvändig.

Nu vet du att håret efter blekning behöver konstant och kvalitetsvård. Det är nödvändigt att inte bara välja rätt hårvårdsserie utan också att göra hemlagade masker för blekt hår. Försumma inte vitaminkomplexen, de kommer att stärka hårrötterna och hjälpa till med håravfall. Men innan du missfärger hår, tänk flera gånger vad som är viktigare: friskt hår eller en önskan att ändra bilden.

Hur man återställer hår efter lätta hemma. Alla sätt och medel

Lättnadshår är inte en enkel och osäker process. Hårets kvalitet efter en sådan operation minskar många gånger. Efter färgning blir krullorna tunna och livslösa, tråkiga och spröda.

Om tiden inte tar avgörande åtgärder för att återställa håret efter lätta, måste du säga farväl till den brända längden.

Att hantera problemet hemma är svårt men möjligt. Läkare som studerar hårig delen av hårbotten är övertygade om att alla åtgärder för regenerering av blekta trådar behöver utföras fullständigt.

Rekommendationer trichologists att återställa skadat hår efter lätta.

Läkare och kosmetologer rekommenderar följande:

Håråterställning efter hemtändning innebär inte bara användbara masker och tar vitaminer, du måste korrigera kosten och ge upp dåliga vanor

 • användning av speciella schampon, serum, balm;
 • vanlig huvudmassage
 • användningen av regenererande och närande masker, förvärmd i ett vattenbad;
 • avlägsna delade hårändar.

Vitaminkomplex för håråterställning

Viktiga spårämnen och mineraler är en del av hår restaureringsprocessen efter lätta.

Välj vitaminer är nödvändigt, noggrant undersöker kompositionen och biverkningar. Prefekt bör ges till naturliga komplex utan färgämnen och dofter.

De mest effektiva drogerna:

 • Pantovigar;
 • Perfectil;
 • Triholodzhik;
 • Vitrum Skönhet;
 • Damens formel.

Pantovigar

Kommer att hjälpa till vid behandling av skadat hår, stoppa tvärsnittet, förlust efter färgning. Näringsämnen tränger in i hårsäckarna och stärker dem från insidan.

Den innehåller: vitaminer B 5, B 1, B 10, medicinsk jäst, keratin, cystin, hjälpämnen såsom cellulosa, talk, magnesiumstearat, povidon.

Kapselskalet innehåller gelatin, renat vatten, titandioxid, indigokarmin. Ungefärligt pris för apotek: 90 kapslar - 1500 gn., 300 kapslar - 4300 gnidning.

Perfectil Trichodolic

Det rekommenderas att bekämpa brittleness, torrt hår, hjälper till med håravfall och ökar tillväxten.

Sammansättningen av läkemedlet:

 • marina kollagen;
 • vitamin D3;
 • L-cystin;
 • inositol;
 • druvutsädextrakt
 • B-vitaminer: B12, B6, B3, B2, B1;
 • vitamin C;
 • vitamin E;
 • biotin;
 • järn;
 • magnesium;
 • koppar;
 • selen;
 • mangan;
 • jod;
 • pantotensyra;
 • krom;
 • zink;
 • naturliga karotener.

Pris för 60 bord. - 1633 gnidning

Vitrum Skönhet

Förstärkt komplex är utformat för att förbättra naglar och hår. Hår restaurering efter förtydligande hemma när du tar drogen sker mycket snabbare.

Ingredienser: Betakaroten, Vitaminer E, B12, D3, B2, B1, B6, Rutin, Inositol, L-Metionin, Betainhydroklorid, L-cystein, fosfor, magnesium, kalcium, zink, järn, selen, bor, häststångsextrakt, folsyra och pantotensyra, hjälpämnen.

Priset på apotek för 30 bord. - 1280 gnidning för 60 flikar. - 1720 gnidning

Lady's formula Healthy Hair & Nail Series

Kanadensisk läkemedelslinje för att korrigera hormonnivåer, normalisera tillväxten av hår och naglar, förbättra kvaliteten på lösa strängar.

Det används mot håravfall, liksom för djup restaurering av hårsäckar.

Ett kännetecken hos det komplicerade företaget Lady's formel är att endast använda naturliga aminosyror.

Produktens sammansättning innefattar kollagen, kisel, naturliga aminosyror, vitamin B6, mukopolysackarider. Priset på den farmakologiska marknaden är 690 rubel. för 700 mg.

Det är viktigt att komma ihåg! Innan du använder dessa droger, kontakta en specialist.

Hemlagad hår restaurering maskar. recept

Håråterställning efter ljussättning måste nödvändigtvis innefatta användning av masker som är tillagade hemma i köket. Kontantkostnaden för ingredienser är minimal, och effekten är utmärkt.

Näringsrik med ricinolja och äggula

Castorolja innehåller vitaminerna A och E, liksom omättade syror. När den tränger djupt in i hårsäckarna, ökar den produktionen av karoten.

Curls börjar växa och stärka snabbare, och omättade syror tenderar att återfuka håret. Castorolja fungerar som en skyddsmekanism mot penetrering av skadliga ämnen i miljön.

Kycklingblomman har värdefulla spårämnen och vitaminer D, E, A, B. Håret blir livligt och blankt, bättre unraveled.

ingredienser:

Det är nödvändigt att separera äggulorna, värma ricinoljan i ett vattenbad, blanda ingredienserna till en homogen massa. Applicera det beredda verktyget, från rötterna och längs hela längden.

För att absorbera de fördelaktiga elementen i hårbotten måste håret vikas med en plastpåse och bomullstyg. Lämna masken i minst 1 timme. Nästa krullar tvättar rikligt med schampo.

Ägg och oljeblandning

Denna blandning kommer att hjälpa på kortast möjliga tid att återställa håret efter lätta, samtidigt som det kommer att fuktas och lindras av alltför mycket fettinnehåll vid rötterna.

Komponenter för äggoljeblandning:

 • 2 stycken äggula;
 • 2 msk. l. tistlar;
 • 2 msk. l. arnica oljor.

Smält blandningen av oljor i ett vattenbad och blanda med äggulorna. Gnid försiktigt djupt in i rötterna och sprid ut längs krullarnas längd. 40 min håll masken under isoleringen. Rengör håret med skummedel.

Glycerinmask

Glycerin är en viktig ingrediens i hårkosmetik. Glycerinmasken stärker snabbt, fuktar krullarna.

Under hårreparationstiden efter ljushet rekommenderar trichologer starkt att använda ett sådant botemedel med försiktighet. Ofta kan du inte använda detta recept. I stället för att väta skadade trådar kan du få motsatt effekt. Håret kan få en ful skugga.

Var uppmärksam! Glycerin är farligt för personer med individuell intolerans och skada på hårbotten.

Inkommande komponenter:

 • 1 msk. l. blandningar av burdock och ricinoljor;
 • 1/2 Art. l. glycerol;
 • 1/2 Art. l. äppelcidervinäger;
 • äggula.

Oljan smälts i ett vattenbad, äggulan piskas och blandas med ättika. Alla produkter hälls i en glasfat, tillsätt glycerin.

Håret bör fuktas med vatten, applicera den beredda blandningen på hela ytan. Wrap på toppen av filmen och en handduk. Håll 45 min Skölj med varmt vatten.

Med mejeriprodukter

Färgat hår kräver inte bara bra fukt, men också djup näring.

Tillsammans kommer sådana förfaranden att ge hundra procent resultat på hår restaurering efter ljussättning hemma.

Fermenterade mjölkmasker måste användas varje vecka för att påskynda önskad effekt.

Det bekvämaste sättet att applicera innan du tvättar huvudet med yoghurt, kefir eller mjölkvassle. För att stärka effekten rekommenderas att tillsätt citronsaft, senap, äggula eller lerpulver.

Masken appliceras i 30 minuter. och lindade huvudet med plastfolie med en handduk. Tvättade av med starkt tryck med varmt vatten med tillräcklig mängd schampo.

Cognac sammansättning

Trichologists rekommenderar att använda masker baserade på brandy för:

 • ger huvudet av hår jämnhet och lydnad;
 • härdningslampor;
 • Återkomsten av naturlig glans till strängarna;
 • minska sken;
 • fuktar hårbotten och krullarna;
 • hår restaurering efter lätta hemma.

ingredienser:

 • 2 tsk. cognac dryck;
 • 1 msk. l. honung;
 • 1 kycklingägg.

Alla komponenter blandas i en homogen substans. Håret är blött i längd, ett cellofantlock sätts på och huvudet värms med en handduk. Vänta 60 minuter. och tvätta av med schampo.

Mask med ricinolja och aloe

Aloe är en oumbärlig naturlig komponent i alla kosmetiska produkter. Denna växt är perfekt för behandling av hår, eftersom det närnar hårsäckarna från insidan. I kombination med ricinolja uppstår djup fuktning och återupplivning av torra ändar av blekt hår.

Aloe juice kan erhållas från en hemväxt, eller du kan köpa aloeolja på ett apotek. Enligt dess helande egenskaper är det inte sämre än nyberedd juice, och hållbarheten är mycket längre.

Masken innehåller:

 • 1/2 Art. l. aloe juice;
 • 1 tsk. ricinolja;
 • 2 tsk. honung.

Blanda saften och ricinoljan, och varför tillsätt honung. Sprid blandningen på torrt hår i 45 minuter. Tvätta av masken med schampo och varmt vatten. Använd verktyget måste vara 1 gång om 7 dagar innan du erhåller önskat resultat.

Mot spetsdelen

Efter hårljusoperation är problemet med splittrade ändar ganska akut. För att bevara hårets längd och bli av med problemet, hjälp gulrotjuice.

Blandas i lika stora proportioner 2 msk. l. färska morotsjuice och kefir. Den resulterande massan ska fördelas jämnt genom håret och efter 20 minuter. Tvätta håret på vanligt sätt.

Kokosmjölkblandning

Kokosmjölk innehåller en stor mängd vitaminer och näringsämnen. Väl tar bort inflammation i hårbotten, eliminerar mjäll, läker sår. Det närmar, fuktar, kämpar sektion.

Kokosbaserade masker är oumbärliga i kampen mot håråterställning efter lätta.

Hemma, för receptets användning:

 • 5 msk. l. kokosmjölk;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. l. kokosnötolja.

Smöret upphettas, mjölk tillsätts och färsk kycklingblomma hälls. All blandning måste bringas till en enhetlig konsistens och smörja trådarna. Håll 30 min. och skölj håret.

Kakaosmörsmask

Kakaosmör är en riktig vitaminbomb.

Den innehåller:

 • laurinsyra, stearinsyra, oljesyra;
 • järn, kalium, magnesium, fosfor, koppar, kalcium, zink;
 • Grupp A, E-vitaminer;
 • aminosyror.

För att spara färgat hår bereds masken enligt följande recept: 3 msk. l. kakaosmör smälts i ett vattenbad, tillsätts 1,5 msk. l. kakaopulver, halvkrossad bananmassa och 1 msk. l. honung.

Den resulterande blandningen måste appliceras i längd och efter 30 minuter. tvätta håret med schampo.

Oljor i vård av blekt hår

Upplyst hår har en fin struktur, så deras förstärkning är den viktigaste uppgiften för återkomsten av hårets vackra utseende.

Oljor arbetar både separat när de appliceras på lockar och som en del av masker. Urvalet är gjord enligt huvudets hår och hud.

I sin rena form kan du bara använda naturliga vegetabiliska oljor. De erhålls i processen att pressa frön, nötter, frukter och korn. På grund av dess sammansättning tränger det snabbt in i cellmembranet i huden, ökar metabolism och regenerering.

Eteriska oljor är en hjälpkomponent i hårmask. När det tillsätts till vegetabiliska oljor har viss effekt beroende på effekten.

Kockolja för behandling av utbrända krullar

Kockolja är en riktig folkläkare. Det bidrar till att stärka hårrötterna och tar även bort mjäll och smuts i hårbotten. För att återställa blekt hår rekommenderas att man använder olja 2 gånger i veckan.

Kockolja bör köpas på apoteket. Det kan berikas med näringsämnen och vitaminer. Olja uppvärmd till 40 ° C i ett vattenbad appliceras på hela hårlängden från 40 minuter. upp till 1 timme.

Huvudet ska sköljas ordentligt med en stor mängd schampo, eftersom konsistensen av produkten kan lämna en fet och klibbig effekt.

Eteriska oljor och aromaterapi

Aktiva assistenter i kampen för restaurering av chic krullar. I masker används de som en extra ingrediens tillsammans med basisk vegetabilisk olja. De har en trevlig arom.

Aromaterapi hemma är ett effektivt förfarande för hårregenerering. Det tar inte mycket tid, men resultatet blir utmärkt.

Teknik av aromaterapi

 • Välj en lämplig eterisk olja för hårtyp och individuella preferenser.
 • köpa en kam från naturligt trä med en massageffekt;
 • att distribuera 3 eller 4 droppar av din eteriska eteriska olja och börja kamma ditt hår, något avtagande från hårbotten så att håret inte är fet.
 • procedurens varaktighet från 3 till 12 minuter

Behandlingsperioden för blekt hår är 4-7 dagar för en enda eterisk olja. Efter en 2 veckors paus måste proceduren upprepas.

Var försiktig! Håråterställning efter lättnad hemma med eteriska oljor kan orsaka akuta allergier. Före användning måste du göra ett test för individuell tolerans.

Använd olivolja

Relevant vid förnyelse och återställande av hår efter lätta är användningen av olivolja. Du kan hitta denna olja i livsmedelsbutiker, vilket gör att proceduren för återupplivning av krullar hemma är tillgänglig.

Sammansättningen av olivolja innehåller: järn, kalcium, fosfor, natrium, kalium, betain, omättade och mättade fettsyror, vitaminer i grupp A, E, B, K, fytosteroler.

Att använda olivolja för att ta hand om lockar är nödvändig i oraffinerad form av den första spinnan. Endast i en sådan produkt lagras alla de fördelaktiga spårämnena och vitaminerna.

För applicering på håret ska oljan ångas i ett vattenbad. Smörj hela ytan på huvudet, från rötterna till spetsarna. Lämna i 1 timme, isolerad med folie. Tvätta av med vanligt schampo.

Som ett resultat kommer håravfall att sluta, de splittrade ändarna kommer att se friska ut, glödlamporna kommer att vara mättade och hydratiserade.

Herbal decoctions för blekt hår hemma

För att behålla blond hårfärg kan du använda örtdekok, som är helt säkra och gör dem enkla. Det är möjligt att lätta håret inom 1-2 ton kamilleavkok.

Köpt på apotek eller skördade kamomillblommor kokas enligt följande:

 • hälldes i en lämplig behållare 20-60 gr. kamilleblommor och utspädd med ett glas rent vatten;
 • kompositionen kokar på spisen och simmas på en långsam eld under locket i ca 20 minuter;
 • buljongen ska kylas och filtreras genom en gasduk;
 • För att förbättra effekten av förtydligande kan du klämma citronens saft.

Det resulterande avkoket fördelas i små portioner längs hela längden av håret. Vänster på huvudet under cellofan och en handduk i 1,5 timmar.

Vid slutet av proceduren behöver inte sköljas hår. Frekvensen för appliceringen av ett sådant avkok beror på rotationshastigheten av rötterna och kvaliteten på förtydligandet.

För större effekt kan torrbladslöv läggas till kamilleblomställningar i lika stora proportioner. De kylda infusionskrullarna sköljdes och torkades med en mjuk handduk. Efter proceduren upprepas igen.

Läkemedel för behandling och återställande av hår

Restaurering av hår efter lätta hemma kan göras med billiga läkemedel:

"Repeat" - accelererar hårväxten, förbättrar hårbotten, stärker hårsäckarna.

I sin struktur: cederträ och tea tree olja, kullor rot, nässla, tåg, vitamin komplex, kisel. Apotek pris på ca 70 rubel.

Ett intressant faktum! Läkemedlet är absolut säkert under graviditet och amning.

Tinktur av peppar av rödpeppar - har en antiseptisk egenskap, processen med hårväxt accelereras, håret regenereras på mobilnivån.

Ingredienser inkluderar: capsaicin, alkohol, fettoljor, eteriska oljor, mineraler, vitaminer. Pris tinktur från 10 rubel. för 30 ml.

Kapslar "Aevit" för hår - en snabb lösning för håråterställning. Avlägsnar fett och hårförvirring, accelererar tillväxten.

Läkemedlet består av ett vitaminkomplex A och E, vilket tas oralt. Används också för att lägga till masker och hårvård kosmetika. Pris för 10 kapslar från 35 rubel.

Professionella kosmetiska produkter för att återställa skadat hår

Sådana produkter har mer intensiva ingredienser i kompositionen och låter dig återställa skadat hår på kort tid. Att ta hand om blekt hår måste du välja produkter från en rad av det företag du vill ha.

Deras fördel är att med regelbunden användning förändrar behandlingskomponenterna hårets struktur och förhindrar destruktion av skadade vågar.

Shampoo för hår restaurering och behandling

För blekt hår behövs schampon som innehåller speciella ämnen som hjälper till med behandling. Från den professionella linjen kan du välja följande företag

Schwarzkopf professionell Bonacure Repair Rescue Shampoo Biomimetic-serien

Rengör delikat skadat hår, stärker, håret blir glänsande.

 • Ingredienser: panthenol - fuktighetsgivande komponent; proteinkomplex "cura +" - påverkar hårets struktur och gör det starkt; Återvinningsteknik på cellulär nivå - från insidan återuppbygger hårfollikeln.
 • Användningsmetod: Massage på lite fuktigt hår, efter 2 minuter. skölj med varmt vatten.
 • Pris på marknaden: 550 rubel. för 250 ml.

Tigi Catwalk Series Headshot Shampoo

Eliminerar brittleness, tätar hårvågar, skyddar mot miljöexponering och ger mild håråterställning efter lätta.

 • Ingredienser: veteprotein - ger hårstyrka ginseng och rosenkaps extrakt - regenerering av lock och förebyggande av skador; mjölksyra och glycerin - djupt fuktgivande.
 • Hemanvändningsteknik: Skumschampo och applicera på fuktigt hår. Skölj därefter.
 • Priset är ca 1200 rubel. för 300 ml.

Keune Line Designvårdsschampo

Innehåller naturliga ingredienser, fyller hår med hälsa och styrka.

 • Ingredienser: arganolja - ett förråd av fettsyror, E-vitamin och betakaroten; panthenol är oumbärligt för att fuktar hårsäckarna och underlättar kamningen.
 • Applicering: För att fördela på det fuktiga håret, tvätta av under en ström av varmt vatten.
 • Priskategori: från 650 till 700 rubel. för 250 ml.

Balsam och balsam för skadat hår

De är utvalda med schampo av samma företag. Används efter rengöring av hårbotten och fixa effekten av schampo.

Schwarzkopf professionell luftkonditionering "Rescue Recovery"

Det gör håret mjukt, sälar vågar, ger glans, lockar är lätta att kamma.

 • Ingredienser: panthenol - fuktgivande effekt; återställa aminteknik och komplexa "cura +" - stärka och omstrukturera hår. Det ska appliceras efter användning av schampo. Spridas längs krullarnas längd och återgår från rötterna i 2-5 minuter. och tvättas med vatten.
 • Pris: ca 1960 gnidning. för 1000 ml.

Tigi balsam för att återställa skadat hår

Kämpar mot bräcklighet, uttorkning av lock, håller fukt i cellmembranen, skyddar mot skadlig yttre miljö.

Extrakten av vete, vildrosa och ginseng, som är en del av, näring, glycerin återfuktar hårbotten och lockar över hela ytan.

Prisintervall från 1550 rubel. för 250 ml. upp till 2500 gnidning för 750 ml.

Keune Recovery Conditioner

Frälsning för svagt, splittrat och tråkigt hår. Arganolja ger en naturlig glans, hälsa hos ett långt hår, panthenol tillåter inte fukt att avdunsta från håret och förhindrar fläckning av lock.

Priset är ca 840 rubel. 200 ml.

Håråterställning efter ljussättning hemma är en seriös och lång process. Det som är viktigt är en tydlig följd av förfaranden, omfattande vård och beredskap för monetära kostnader.

Överensstämmelse med alla rekommendationer från trichologer gör att du kan ta ditt hår i ett hälsosamt tillstånd och förvärva önskad färg med minimal förlust.

Håråterställning efter tändning hemma:

Mask för hår restaurering hemma:

Hur man återställer hår efter blekning

Många representanter för den rättvisa könshaven till missfärgning av hår. Oftast spenderar denna aggressiva procedur tjejer hemma, vilket ytterligare komplicerar situationen. Hår efter blekning ser inte det bästa sättet - deras struktur förändras, blir porös, krullarna ser torra och livslösa ut. Så här återställer du blekt hår, jag kommer att berätta för dig i nästa artikel.

Hårfärgning

Många "pseudo-blonde" förbryllas av problemet med hur man bota håret efter blekning. Det finns en stereotyp i samhället att en kvinnas ljusa krullar gör henne mer attraktiv och önskvärd. Och många av de svagare könen går till vissa offer för att uppnå önskad effekt och bli ägare av eleganta ljuskrullar.

Det är bara inte alltid det blir elegant, eftersom strängar utsätts för stark kemisk attack och förlorar sin naturliga glans, pomp, hälsa. Som ett resultat uppnås den önskade färgen och på huvudet - en otålig "tvättduk".

Hur blekning påverkar håret

För att få reda på varför håret blir torrt och svårt efter det att du har blivit blek bör du förstå vad som händer med dem under proceduren. Bleklösningens sammansättning innefattar väteperoxid och ammoniak. Ammoniak höjer hårvågorna, och peroxid rör sig till staven. Kärnan består av keratinprotein och melanin - ett ämne som bestämmer curls naturliga färg. Ju mer melanin finns, desto mörkare är strängarna.

Som ett resultat av kemiska reaktioner förstör peroxid melaninmolekyler och ersätter dem med syremolekyler, och sedan med färgämnen molekyler. Som ett resultat blir håret missfärgat, medan deras skalor inte stänger. Genom dem förångar fukten, och staven är helt tömd - strängarna blir torra, tråkiga, spröda och icke flyktiga. Dessutom kan det fortfarande finnas ett problem med håravfall.

Det är värt att notera att om missfärgningen utfördes åtminstone en gång, kommer skalorna inte att återhämta sig förrän håret växer helt. Naturligtvis, efter en sådan aggressiv procedur, bör man ordentligt ta hand om krullarna och genomgå en viss behandling.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Regler för vård av blekt hår

Eftersom trådarna blir ganska torra efter blekning rekommenderas det att tvätta dem inte mer än 2 gånger i veckan.

 • Kammen ska vara gjord av naturliga borst. Metall- och plastkammar passar inte alls, eftersom de elektrifierar och därmed skadar de redan skadade låsningarna.
 • Du bör kamma det regelbundet - minst 2 gånger om dagen. Vid kamning fördelas talg jämnt längs hårets längd och hjälper till att täcka skalorna.
 • Det är nödvändigt att helt överge hårfönstren, ployk, strykjärn. I annat fall kan försvagade, bräckliga trådar som påverkas av höga temperaturer bryta av helt och hållet.
 • Krullar bör tvättas endast med varmt vatten (40 ° C), inte varmt alls, eftersom det främjar ännu mer hårtorkning. Kallt vatten ska användas för sköljning.
 • Shampoo och balsams märkta "för blekt hår" ska användas för shampooing. De innehåller komponenter som fuktar och ger näring till skadat hår.
 • Efter shampooing rekommenderar experter att skölja med växtbaserade infusioner (nässla, horsetail, kamille, plantain) eller surgjort vatten (med ättika eller citron).
 • För att förbereda infusionen tas 2 msk. l. örter, fyllda med kokande vatten (0,5 liter), infunderad i 1 h. Sedan ska infusionen dräneras och sköljas med hår. Spola det är inte nödvändigt.
 • Återhämtning i komplexet

  Korrekt och regelbunden vård hjälper till att återställa skadat hår efter lätthet. Enligt trichologer bör återhämtningen vara omfattande och regelbunden. Ett av de mest effektiva sätten de kallar följande:

  • Användning av speciell kosmetika: schampo, balsam, sköljning, serum;
  • användningen av masker och sköljningar;
  • regelbunden massage i hårbotten;
  • trimmar delade ändar.

  I de flesta fall är problemen i samband med lätta, verkligen klara hemma, föremål för regelbundna förfaranden.

  Hemmagjorda masker för blekt hår

  Naturen är en klok och generös läkare. Många växter innehåller vitaminer, etrar och andra fördelaktiga ämnen som hjälper till att återställa försvagat hår.

  Så, efter att ha utfört blondineringsproceduren är det inte dåligt att återkalla den färglösa henna, förbi vilken många ofta passerar i kosmetikaffärer. När färgning av flingor slår av, så börjar håret att borsta. Henna främjar vikning av skalor, utjämning av hårets skadade yta längs hela längden.

  För att förbereda masken är pulvret i vegetabilisk beredning tillräcklig för att lösa upp med vatten i önskad konsistens, applicera på strängarna längs hela längden och håll i en halvtimme. Efter 2-3 sessioner blir försvagat hår livligt, blir tätt. Och om gräsbuljong (kamomill, nässla, fälthästar) läggs till henna mush, då är elasticitet och silke garanterad.

  Dessutom innehåller många livsmedel spårämnen som har en positiv effekt på blont hår: de närmar och tonar dem, främjar helande och tillväxt.

  Cognac mask med äggula och honung

  • Cognac - 1 tsk.
  • Honung - 1 tsk.
  • 1 äggula

  Applicering: Förbered en blandning av brandy och honung, rör i äggula. Applicera på trådar och håll i en timme, värm huvudet väl, skölj sedan med varmt vatten. Detta är ett ganska effektivt verktyg för tråkigt och utmattat hår.

  Kefir mask

  Lätt uppvärmd kefir att gnugga in i rötterna, det är bra att suga håret längs längden. Täck huvudet med en tunn plastfolie, värm upp toppen. Blötlägg masken i en timme, skölj med varmt vatten med mild schampo och balsam. I fermenterad mjölkprodukt finns det många användbara aminosyror och protein som hjälper till att återställa håret, fuktar det, vilket gör det frodig och mjuk.

  Majonnäsmask

  • Majonnäs - 1: a. l.
  • Olivolja - 1 tsk.
  • Senapolja - 1 tsk.
  • Citronsaft - ½ tsk.

  Applicering: Blanda alla komponenter, värm lite och applicera på hår. Värm upp, håll en och en halv timme och tvätta av utan schampo. Med regelbunden användning behåller masken hårfärgen, eliminerar yellowness.

  Mask med aloe för mjukhet

  • Aloe juice - 1 msk. l.
  • Honung - 1 tsk.
  • Castorolja - ½ tsk.

  Applicering: Värm olja, tillsätt aloejuice och honung, blanda väl. Gnid en del i hårbotten och applicera den andra på strängarna. Efter en halvtimma, tvätta av masken med varmt vatten.

  Lök när du återställer lockar

  Hur återställer man håret efter blekning och ger det tillbaka till den gamla kraften? Detta kan hjälpa blandningar som är tillverkade hemma från de tillgängliga ingredienserna.

  En sådan blandning behandlar inte bara skadade lås, utan ger även näring till hårbotten, som har lidit till följd av blekningskurvor.

  För att förbereda lökmaskan behöver du:

  • 1 lök
  • 30 ml olivolja;
  • Juften av en halv citron.

  Kram juice från en riven lök, tillsätt citronsaft och beredd olja. Alla blandningar, appliceras med lätta rörelser.

  För att värma huvudet, lämna i 8-9 timmar. Det är lämpligt att utföra ett sådant förfarande före sänggåendet. På morgonen tvättar du locken med schampo. Med regelbunden användning av detta verktyg accelereras tillväxten av krullningar, hårfolliklarna förbättras, och hårets skörhet minskar.

  Lera mot blekt hår

  För att förbereda lerblandningen behöver:

  • 25-30 gram lera;
  • 45 gram havtorn
  • 120 ml mjölk.

  För att förbereda kompositionen av havtorn bär bär till tillståndet av potatismos. Mjölk uppvärms, kombinerad med lera och bärpuré, blanda noggrant. Sätt på strängar, lämna till att påverka i 35-45 minuter. Skölj med rinnande vatten med schampo.

  Med hjälp av masker med blå lera kan du snabbt uppnå önskat resultat, eftersom de förstärker hårsäckarna, gör strängarna mer elastiska.

  Blanda av avokado för alla typer av hår

  Vad kan återställa håret efter blekning? Ta en mogen fruktmos 1 puré i en puree, tillsätt ett slagen ägg. Ha feta rötter, häll i 15 ml citronsaft, om du har torra, lägg till några droppar olja. Applicera den beredda blandningen på hela längden av strängen och varma. Skölj med shampoo efter 45 minuter.

  Frukt, som grundas, återställer hårets struktur, ger dem glans och hälsa.

  Naturlig yoghurt för blondiner

  Få människor vet hur man snabbt återställer hår efter blekning är möjligt med hjälp av vanlig yoghurt.

  För att förbereda blandningen används naturlig yoghurt, som inte innehåller några tillsatser. För att förbereda kompositionen behöver du 220 gram yoghurt och 1 äggula. För att påskynda exponeringsprocessen kan blandningen upphettas i ett vattenbad. Den färdiga kompositionen appliceras på hårbotten och trådarna, vilket gör en lätt massage. Värm med folie och täck med en handduk. Skölj blandningen och skölj med örtinfusion efter 18-20 minuter.

  Yoghurtens sammansättning stärker glödlamporna, eliminerar mjäll och ger silkiness till krullarna. En särskiljande egenskap hos jästmjölksmaskar är möjligheten att rengöra trådarna utan att använda ytterligare tvättmedel.

  Bananer för blekta krölar

  I processen med hår restaurering efter blekning kan hjälpa fruktblandning. Frukter mätta dem med massor av vitaminer och återställer strukturen. För fruktbasen kan användas bananer, avokado, äpplen.

  • 1 mogen banan;
  • 20 ml rosmarinolja;
  • 25 gram flytande honung;
  • 1 äggula.

  För beredning av en terapeutisk blandning, knåd banan, tillsätt de övriga komponenterna, blanda noggrant.

  Applicera den beredda kompositionen, linda upp och låt den värma i en timme och tvätta sedan på vanligt sätt.

  Användning av oljor i vård av blekt hår

  Det perfekta sättet att ta hand om problem hår är oljor, som används oberoende eller som en del av masker. Vid val av olja beaktas alltid hårets typ, uttömningsgraden och skadorna:

  1. Castorolja i en lätt uppvärmd form appliceras på torrt hår längs hela längden. För att förhindra att långa trådar sticker ihop, är det bättre att blanda smöret med 1 äggula och 1 timme. l. flytande honung.
  2. Kockolja innehåller vitamin C och användbar tandkött med tanniner, det återställer folliklar och stärker glödlamporna, med det ljusa håret blir elastiskt och pomp. För mer effekt kan du blanda med några droppar olivolja eller mandelolja. Blandningen hålles i minst en timme och tvättas av med en mild schampo.
  3. Effektiv är oljans sammansättning: olivolja, mandel, persika, jojoba, avokado, burdock. Varje är tagen i 1 tsk. 2 droppar ricinolja tillsätts, allt är blandat. Blandningen upphettas i ett vattenbad (i alla fall inte koka!) Och appliceras över hela längden av håret. Förfarandet utförs var 10-12 dagar, inte oftare: oljor ger näring till folliklarna, och frekvent användning leder till funktionshinder i talgkörtlarna.

  Om du inte vet hur man använder oljan - det spelar ingen roll. Du kan blanda flera oljor och applicera en helande blandning på ditt huvud, vilket hjälper dig att uppnå en större effekt.

  Hur man applicerar olja på huvudet, så att resultatet var maximalt

  För att börja, förbereda en olja eller en blandning av flera oljor. Den beredda vätskan bör upphettas något i ett vattenbad så att den varma kompositionen snabbt tränger in i hårstrukturen. Värm oljan på öppen eld är omöjlig - det blir värdelöst.

 • Olja bör appliceras på torrt hår konsekvent. Först fuktar fingertopparna i oljan och masserar noggrant hårrödorna. Ingen del av hårbotten bör inte förbises. Därefter fuktar kammen med branta tänder i oljan och kamar håret längs hela längden. Den sista etappen - bearbetningstips. Doppa dem väl i varm olja. Eftersom tipsen ofta behöver repareras mest.
 • Efter det ska huvudet täckas med plastfolie, linda med en handduk och lämna i några timmar.
 • Efter den angivna tiden måste handduken och filmen avlägsnas, men skynda inte för att exponera håret under en ström av vatten. Om du omedelbart blöt ditt oljiga hår med vatten, kommer de att vara mycket svåra att tvätta, vilket ger effekten av fettigt hår. Först skum i händerna på en liten mängd vatten och schampo. Applicera schampo på fettigt hår och försök skölja det med skum. Oljor av olja kommer att hålla fast i tvålens molekyler och tvätta huvudet blir mycket lättare.
 • Därefter skölj huvudet ytterligare 2-3 gånger med riklig användning av schampo. Detta skyddar dig från att känna fettigt och klibbigt hår.
 • Oljemaskor ger synliga resultat efter första användningen. Men för att återställa de skadade locken helt, behöver du en procedurförlopp från 10-12 masker. Det är bäst att applicera olja på håret en gång i veckan.

  Herbal decoctions för blont hår

  Sköljmedel som är gjorda av växtbaserade avkok är tillgängliga för att återställa blekt hår. För deras förberedelse använder de timjan, salvia, ekbark, burdockrötter. 2-3 art. l. krossade växter (eller samling) häll 1,5 liter kokande vatten och lämna i 20 minuter. Skölj håret med en varm lösning efter tvätt.

  Allmänna rekommendationer

  Som du kan se är det inte så komplicerat att behålla håret i gott skick efter ljussättning, och det är ganska möjligt att utföra det inte i salongen, utan hemma. Efter enkla rekommendationer är det möjligt att återställa håret på kort tid:

  Håll masken ska vara från 30 minuter till 2 timmar. För att ingredienserna ska kunna "öppnas upp" och penetrera hårets kropp, måste man ha en tunn hatt efter applicering av kompositionen på huvudet.

 • Masker används inte mer än 2 gånger i veckan i 1,5-3 månader.
 • Juften av en citron, blandad med en liter uppvärmt vatten kommer att ge håret glans och mjukhet.
 • Varje 1,5-3 månader rekommenderas att byta mask. Under denna period blir hår beroendeframkallande mot en viss mängd näringsämnen, men täta förändringar av ingredienser kommer inte att vara fördelaktiga.
 • Ljusat hår på vintern är särskilt sårbart, det bör skyddas mot frost genom att ha på sig en hatt på gatan.
 • Under de första två veckorna efter förtydligandet bör inte använda en hårtork. Höga temperaturer kommer bara att förvärra hårets tillstånd.
 • Efter förtydligandet bör splittrade ändar periodiskt trimmas: på så vis kommer näringsämnen inte att användas till livlösa ändar.
 • Vitaminer för blekt hår

  De listade hushållsprodukterna innehåller alla vitaminer och mineraler som är nödvändiga för hår. Det är emellertid nödvändigt att mata in kroppen från insidan. Mottagandet av vitaminer gör det möjligt att återställa det försvagade ljuset hårdare. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt användningen av vitaminer i grupp B, liksom komplex med bra innehåll av zink, kalcium och biotin.

  Dessutom kan vitaminlösningar köpas på något apotek. Vitaminvätska smörjer hårbotten eller lägger till masken, vilket berikar det. På detta sätt kan du stärka rötterna, eliminera utseende av mjäll och håravfall.

  Professionell vård efter blekning

  Nästan alla ledande tillverkare av kosmetika har en skötsel av blekt hår. Särskilda schampon och balsam innehåller näringsrika och fuktgivande ämnen som hjälper till att återställa uttömda strängar och göra dem livliga och smidiga.

  I schampon med en genomskinlig konsistens finns inga viktbärande komponenter, balsamer och lotioner har en ljus konsistens, innehåller inte silikon och konstgjorda färger. Dessa verktyg kan användas dagligen. Sammansättningen av industriella masker för djup återhämtning innefattar naturliga extrakt, keratiner och proteiner som hjälper till att påskynda läkningsprocesserna hos glödlamporna och folliklarna, normalisera talgkörtlarna.

  Hår som har gått igenom flera färgprocedurer är allvarligt skadat, och det är osannolikt att de kommer att kunna återställa dem hemma. Specialister som kommer att erbjuda avskärmning, spa terapi och cauterization för försvagat och allvarligt skadat hår kommer att kunna hjälpa till.  Nästa Artikel
  Kefir hårmask