10 sätt att förbättra hårtillståndet


Regelbunden hårbottenmassage förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten. Du kan göra det både i salongen och självständigt hemma. Låt oss bo på självmassage. Med det kan du inte bara förbättra tillståndet hos huden och håret utan också bli av med trötthet och huvudvärk.

Flera metoder för självmassage:

a) gnugga hårbotten med fingrarna i båda händerna i riktning från pannan till baksidan av huvudet. Först gör vi flera rätlinjiga rörelser, sedan cirkulära rörelser. Vi börjar från mitten av pannan och flytta till templen. Kör 10 - 15 rörelser.

b) rörelsen är gjord av vidordnade fingrar. Händerna är placerade ovanför auriklarna och skiftar huden till mitten av huvudet, och sedan växelvis med varje hand rör hårbotten i motsatt riktning och igen till mitten av huvudet. Sedan räcker händerna till pannan och baksidan av huvudet och gör samma rörelser mot mitten av parietalområdet. Kör 3 - 5 rörelser.

c) Fingrarna ligger bakom auriklarna under håret. Vi producerar cirkulär knådning av hårbotten i riktning mot parietalområdet. Sedan gör vi samma rörelser från pannan och occiputet. Kör 3 - 5 gånger.

d) Skruva hårbotten från pannan mot huvudets baksida, växelvis med varje hand.

Observera att hårbotten är masserad med hudförskjutande och skiftande rörelser.

Vitaminer hår behöver bara! Prova en gång i veckan för att mata ditt hår med friska masker, det är mycket användbart och ger ett konkret resultat. I princip kan du köpa en mask, valet i butikerna är enormt, men jag rekommenderar att du gör det själv, med kärlek... Till exempel ger en mask av äggula blandad med oliv eller burdock ett märkbart resultat från första gången. Det är bättre att applicera masken omedelbart efter huvudmassagen.

De flesta av de så nödvändiga för oss mineraler och vitaminer går in i kroppen genom mat. Vitaminer A, B5, B6, biotin, järn, zink, koppar och selen är de viktigaste för hårhälsan. Alla dessa ämnen finns i feta marina fiskar, mejeriprodukter, ägg och spannmål. Gör dessa produkter till grund för din kost, och ditt hår kommer att tacka dig. För håravfall, rött kött, ägg, baljväxter, spannmål och jordgubbar hjälper till att smaka, ostron och skaldjur. Och för att få ditt hår att glänsa, ät kockost och havskalk.

När du väljer en hårborste i butiken, var noga med att kontrollera borsten med handen så att den inte tränger igenom eller repa på huden. Bättre penslar med naturliga borstar: de elektrifierar inte håret, renar dem rent från damm. Mycket användbara träkammer! Inte heller dålig plast - slät, välpolerad, med tjocka tänder och avrundade i ändarna. Undvik metallkammar.

Våt hår raster lätt, så kamma det försiktigt med en sällsynt kam (helst trä) och helst när den torkar lite naturligt.

6. Vattenets livgivande kraft

Drick mer vatten! Varken juice eller komposit kan ersätta rent och friskt vatten. Norma, som jag minns, är minst sex glas om dagen.

7. Ny frisyr

Split ends och dessutom skadade hår ser extremt orörda ut och ger ägaren ett riktigt oförskämt utseende. Om det är outhärdligt för dig att dela med längden på ditt hår, åtminstone trimma ändarna regelbundet: minst en gång i månaden.

Tyvärr är mjäll inte ovanligt i vår tid. För att klara det är det inte bara att använda ett speciellt schampo. De flesta aktiva medicinska ingredienserna i schampot tvättas bort, om det inte appliceras efter det balsam, vilket inkluderar zinkpyrition.

9. Använd hårtork i kombination med hårvårdsprodukter.

Vissa aktiva ingredienser (xylos, vete, soja) i kompositionen av hårvårdsprodukter aktiveras under påverkan av en varm hårtork. Det viktigaste är att använda en hårtork som inte skadar håret med en joniserare!

10. Hårskott

Denna metod är den mest radikala. Det kallas - mesoterapi för hår. Med denna teknik levereras de aktiva substanserna direkt till hårfollikeln. Du kan göra mesoterapi för hår endast i salongen hos en erfaren mästare. Loppet av mesoterapi består av cirka 10-15 procedurer. Varje procedur görs inte mer än en gång var 4-5 dagar.

Jag hoppas att du kan använda dessa 10 sätt att förbättra ditt hår.

Hur man hanterar torra hårtips och vad man ska göra hemma: Effektiv behandling och fuktgivande

Miljontals kvinnor vet vad hårda hår slutar. En liten men betydande detalj, skämmer bort hårets typ, säger försämringen av hårets kvalitet.

Blondiner och brunetter, brunhåriga kvinnor och rödhåriga skönheter lider ofta av delade ändar av håraxlarna. Hur blir man av med tipset? Prova populära recept, skämma bort lås med användbara, trevliga procedurer.

Orsaker till torra ändar av hår

Skäl för en lång tid behöver inte se. Den belastning som håret upplever när man skapar modig styling över tiden påverkar nödvändigtvis stående krullarna.

Under påverkan av negativa faktorer försämras hårsäckens blodtillförsel, strängarna blir tunnare, torra upp, blir sköra, tråkiga. Kombinationen av interna och yttre påverkan driver problemet djupt in. Tvärsnittet av spetsarna kräver ökad uppmärksamhet åt hårets hälsa.

Provokerande faktorer:

 • hyppig användning av strykning, styler, krusjärn, uppvärmda hårvalsar;
 • hårtork
 • otillräcklig näring av håraxlarna;
 • perm;
 • färg hår med aggressiva formuleringar;
 • vanlig fylld rotzon;
 • sjukdomar i hårbotten, försvaga hårsäckar;
 • dålig eller felaktig skötsel
 • brist på vitaminer, mineraler;
 • Den ständiga bärningen av svansar, tät vävning av flätor, användning av smyg, metallbarrettar;
 • billiga skampon av dålig kvalitet med natriumlaurylsulfat;
 • en resa till havet (saltvatten, vind, den brännande solen)
 • problem med inre organ som har negativ inverkan på huden och strängarnas tillstånd.

Listan är imponerande. Hur fixar du situationen? Hur man skyddar trådarna mot skador. Låt oss räkna ut det.

Ta reda på de bästa metoderna för att locka håret länge.

Om användningen av kanel för att lätta håret läsas på denna sida.

Effektiva behandlingar

Hur återställer man torra hårändar? Det enklaste sättet att skära några centimeter, men med ytterligare påverkan av skadliga faktorer kommer skador på ändarna av strängarna att visas igen. Kombinerad terapi - Frälsning från låga estetiska defekter.

Termostrizhka

En av teknikerna för att skydda hårstänger från skadliga influenser. Efter termoklippning avskärs sektionerna och hårets känslighet påverkas av anordningar för varm styling, nederbörd och olika föroreningar.

Friska, starka hår håller elasticitet, slutändar sektionen. Den märkbara, varaktiga effekten av förfarandet kommer endast att ske med frisörens professionalism.

Kortfattat om proceduren:

 • för tätningstips som inte har tillräckligt med kraft, bearbetar mastern det torra håret (det behöver inte blötläggas);
 • mästaren delar upp rena krullar i smala strängar, vridar dem, bearbetar (soldater) spetsarna med speciella hetaxlar;
 • enheten värmer upp till 180 grader, när den skärs, är skäret förseglat omedelbart;
 • kräver noggrann bearbetning av alla områden, annars kommer effekten inte att uppnås;
 • professionella handtag krullar med het sax från 2 till 3 timmar. En 40-minuters frisyr är ett tecken på låg kvalifikation. Resultatet av den "accelererade versionen" är den dåliga kvaliteten hos hårbearbetningen.
 • hårt arbete betalas dyrare. Kostnaden för termoklippning är 200-2000 rubel, beroende på salongens prestige, mästarens namn, längden på strängarna.

Hemlagad Mask Recept

Förbered en närande, regenererande sammansättning av naturliga ingredienser. Kostnaden för användbara blandningar är liten, effektiviteten är hög, tiden för tillagning är minimal.

Observera receptet, hålla sig till den tid som anges i receptet. Efter behandlingens gång kommer håren att bli starkare, friskare, torrhet, fula splittrade ändar kommer att försvinna. Den optimala frekvensen av sessioner är 2-3 gånger i veckan, baserat på skadans allvar. Kursens längd - 2 månader.

Toppmaskar:

 • morot. Det tar 2 msk. l. riven morötter plus samma mängd olivolja. Komponenterna blandas, läggs på ändarna av strängen, viks med polyeten, matfolie, handduk. Den användbara procedurtiden är 30 minuter. Ta bort blandningen, tvätta trådarna med en allergivänlig schampo;
 • frukt. Skala avokadoens mogna frukt, ta bort stenen, förbereda en mild potatismos. Den doftande massan innehåller fetter, vitamin E, fuktkräm. Behandla de skadade områdena, plocka upp ändarna av trådarna, linda i cellofan, då - med en handduk. Tvätta trådarna efter 40 minuter.
 • oljenummer 1. Värm ett par 2 msk. l. olivolja och klyfta. Smörj hårets spetsar med en näringsrik blandning, vrid de lösa strängarna, linda med folie eller folie, varma med en handduk. Sessionstiden är 1 timme. Skölj krullarna med kamilleavkokning efter tvätt.
 • oljenummer 2 Du behöver en typ av olja: mandel, burdock, argan, olivolja. Normal Castorca kommer att göra. Beroende på hårdets densitet, ta 2-3 msk. l. oljig vätska, smörj de torkade områdena, varma, lämna i 45 minuter. Vid kraftig torrhet i huden och strängen, behandla med olja alla zoner, från rötterna;
 • oljenummer 3 Det kommer att ta en tesked vete grod olja. Värderbar produkt är rik på proteiner, vitaminer. Den oljiga vätskan fuktar hårets torkade ändar. Värm näringsprodukten i handflatan, borsta det skadade håret, skölj inte av det. Processavdelningsplatser dagligen;
 • kefir. En enkel mask fuktar aktivt torrt hår. Värm en kvart kopp yoghurt (surmjölk), borsta ändarna av håret eller hela längden med ökad torrhet av håret. Isolera ditt huvud som vanligt. Efter tvättning skölj strängarna med surgjort vatten;
 • vitamin. Köp på apoteket läkemedlet "Aevit" eller ampuller av vitaminer A och E i olja. Den totala mängden vitamincocktail - 2 msk. l. Bearbeta de torra ändarna av trådarna, linda en film, då - med en handduk. Vänta 50 minuter, tvätta av näringsämnen med varmt vatten och sulfatfritt schampo;
 • med henna. Naturligt pulver är oumbärligt för att eliminera torrt hår. Det tar 2 dess. l. färglöst henna, varmt vatten. Anslut komponenterna, låt det brygga i 20 minuter. Till tjock mush lägg till 1 msk. l. mandel- eller ricinolja, 5 droppar vitaminer E och A. Applicera den varma blandningen på torra områden, vrid de mjuka trådarna, värm håret. Håll masken i en och en halv timme;
 • ägg och smör. Basis - två äggulor. Kefir (2 matskedar) eller ricinolja (1 msk) hjälper till att fukta och närma ändarna på håraxlarna. Lägg till några av komponenterna till äggulorna, slipa blandningen, smörj de önskade zonerna, varma. Om så önskas, applicera en olja eller kefir mask med äggula till full längd, tvätta den efter en halvtimme;
 • Herbal. Förbered en samling kamomill (2 matskedar), nässla, salvia - en matsked. Växtbaserade råvaror häll kokande vatten (1 liter), koka i 15 minuter. Stryk den kylda blandningen, häll 3 msk. l., tillsätt 2 msk. l. oljor från burdock rötter. Behandla de ohälsosamma ändarna av håren med en fuktgivande förening, värm det på ett vanligt sätt. Den optimala tiden är en och en halv timme.

Se alternativ för haircuts thrash för långt hår.

Läkare recensioner om vitaminer Komplivit Radiance läs i denna artikel.

Följ länken http://jvolosy.com/sredstva/masla/zarodyshej-pshenitsy.html för att lära dig recepten av masker för hår med vetekorolja.

Aromaraschosyvanie

Ett enkelt sätt att läka svaga lås. Använd oljor för torra hårändar: argan, mandel, castor, solros, olivolja, burdockolja. För att öka effekten på 15 droppar bas lägger du till 2 droppar lavendel eter, orange eller ylang-ylang.

Hur man agerar:

 • Applicera basolja på en träkam, kamma strängarna försiktigt över hela längden;
 • se till att hårändarna är oljade;
 • kamma håret i alla riktningar;
 • utföra proceduren på eftermiddagen eller kvällen (på morgonen skölj krullarna).

Regelbunden aromaterapi kommer att fuktar de splittrade ändarna, vilket ger en fin glans till ditt hår. För allvarlig skada, behandla ditt hår dagligen.

Hot wraps

En effektiv teknik är tillgänglig för någon kvinna. Nattmasker för hår kommer snabbt att bli av med torr hud, sträng, ge hårets elasticitet, fuktighet, mätta med spårämnen, vitaminer.

När ändarna är skurna, är heta oljebandslag effektiva. En ökning i temperaturen medför en förbättrad rörelse av fluidmolekyler. Användbara ämnen tränger in i stratum corneum mer aktivt, kutiklet återställs snabbare.

Vad man ska göra:

 • Ta tre efterrättskedar av kardborre och ricinolja, värm försiktigt ett par;
 • smörj hår, kam, var särskilt uppmärksam på ändarna av trådarna;
 • täcka håret med cellofan, linda en handduk;
 • Se till att värmekåpan inte klämmer på huvudet.
 • Behandla skadat hår på kvällen, på morgonen tvättar du krullarna som vanligt.
 • Fuktar rena strängar av kamilledekok
 • behandlingen varar en månad eller två. Övervaka hårets tillstånd.

Riktlinjer för förebyggande åtgärder

Att förebygga negativa fenomen är lättare än att lösa problem. Detta påstående gäller helt och hållet för vård av hår. De flesta kvinnor vet hur man förhindrar negativa stunder, men följer ofta inte trichologists rekommendationer.

Efter en lyckad behandling, upprepa inte de misstag som orsakade försämringen av strängarnas kvalitet. Rekommendationerna är enkla, att behålla håret i gott skick kräver inte mycket pengar och ansträngning. Ångra inte tiden för förfarandena. Förebyggande av sjukdomar i hårbotten är alltid billigare än behandling.

Hur man förhindrar torra tips? Vilka förfaranden rekommenderas trichologists?

Notera:

 • Använd hårtork, uppvärmda hårvalsar oftare, vägrar att räta ut med ett strykjärn;
 • Curl ditt hår med curlers som inte skador strängar (papilotki, boomerangs). För att ge volymen ge en stark hög, använd kardborreband
 • Gör regelbundet masker för hår, gör aromskalning, skölj med avkok av örter;
 • två gånger om året, genomföra en förebyggande kurs av heta omslag för hår;
 • trimma regelbundet ändarna av strängarna: splittrade ändar störa den normala tillväxten hos håraxlarna;
 • Efter tvättning av huvudet, använd en balsam. Byt ut balsam med en aktiv förening som ger näring och fuktar håraxlarna.
 • På sommaren och på vintern skyddar du locken mot solstrålar, låga temperaturer.
 • efter att ha återvänt från badorten, utföra rehabiliteringsbehandling för torkade strängar;
 • använd högkvalitativa kosmetiska produkter, tvätta huvudet med schampo utan silikon och parabener;
 • var uppmärksam på håret, om det finns negativa tecken, börja behandlingen.

Följande video recept effektiva mask för torra hår slutar:

Hur man förbättrar hårets ändar?

Problemet med torra och spröda tips förstår ofta ägare av långt hår (växer till en viss längd, de har helt enkelt inte tillräckligt med näringsämnen) till dem som gillar kemiska experiment eller värmeanordningar för styling. För att förbättra villkoret i varje enskilt fall kan du bara:

 • Regelbunden hårklippning slutar. En och en halv till två månader.
 • Allmän förbättring av kroppen: mat, sömn, aktiv livsstil.

Varför är det nödvändigt att börja med återhämtning? Eventuella dåliga vanor, eventuella mediciner, stress försvagar kroppen och skadar därför hårets hälsa.

Hårvård - detta är det andra steget på vägen till hårets skönhet. Det är nödvändigt att börja med ordentlig tvättning: inget varmt vatten, schampo enligt hårtypen (kan bytas ut med barn), efter tvättning bör håret torkas endast på ett naturligt sätt och inte torkas med en handduk utan bara våt. Det här är mycket enkla regler. Före tvättning är det mycket bra om hårbotten masseras.

Medel för tips i form av en oljespruta. Märket för restaurering eller vård av hårspetsar gör det inte möjligt att misstaga dig. Jag har ett sådant botemedel, som består av arganolja, vitaminer. Spray på olja, men gör inte håret oljigt, appliceras på spetsarna (du kan mer än en gång om dagen). Det är möjligt på kvällen att tvätta huvudet gnugga olivolja i spetsarna.

Revitaliserar hårbotten, stärker håret från roten, vilket ger dig möjlighet att vara hälsosamt hår över hela längden. Hälsa i hårbotten börjar med renhet, eftersom huden helt enkelt inte andas genom ett lager av oljig film, damm och användandet av stylingprodukter. Rengöring kan inte alltid begränsas till endast ett schampo.

 • En gång i veckan kan du antingen göra en lätt skrubba från en blandning av havsalt (lätta chop) och den valda kosmetiska oljan (mandel eller burdock).
 • Du kan istället lägga en sked full natron till schampo och tvätta håret med en sådan komposition. Detta är en stark rengöringsmedel, varefter en balsamkonditioneringsanordning appliceras utan att misslyckas.

Ska jag påminnas om behovet av att överge någon kemisk effekt på håret, övergivandet av heta stylingmetoder? Dessa åtgärder är mycket skadliga för håret. Och avsluta svaret med enkla hårmaskor. De behöver inte göra hela tiden. En gång i veckan och alternativ:

1. Värm yoghurt i ett vattenbad och ansök om en timme i håret.

2.Stainer med äggula.

3. Avokadosmassa. Utmärkt fuktgivande mask.

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Behandling av torra hårändar

Att hålla spetsarna på strängarna friska är inte en lätt uppgift. Vid det minsta felet i kroppen, brist på fukt och näringsämnen är de de första som tar ett slag. Och om håret började exfoliera, är det nästan omöjligt att rädda det.

Ibland hjälper en kort hårklipp till att maskera problemet. Dessutom är kort hår bättre levererat med näringsämnen än länge, och ser därför friskare ut. Men om du är van vid att imponera på lyxiga flätor eller krullar som faller på ryggen kommer du inte att kunna dölja problemet.

Är det möjligt att få tillbaka torra ändar av håret till liv? Behandling, enligt experter, kommer endast att resultera om den är komplex.

Hur man förhindrar tvärsnitt: vårdreglerna

 • En gång i månaden - en och en halv är det nödvändigt att trimma de skadade tipsen. Det är önskvärt för en erfaren mästare att göra detta med het sax (denna metod säkerställer tätning av sektionerna och förhindrar ytterligare stratifiering av håret). Om de patched områdena når flera centimeter, känner du inte ledsen för dem och försöker inte läka. Det är bättre att bli av med dem och kasta alla styrkor för att förhindra liknande problem i framtiden.
 • Skydda ditt hår från sol, vind, temperatur extremiteter. Det är sant att tipsen brukar sticka ut under huvudbonaden, så innan de går ut på gatan bör de behandlas med en exklusiv balsam eller termisk spray.
 • Försök att inte använda metall hårnålar, snäva elastiska band och andra tillbehör som klämmer håret. Braid inte flätorna för hårt.
 • Tvätta håret ordentligt (se nedan för hur du gör det).
 • Gå inte till sängs med vått, obekvämt hår.
 • Använd inte kamar av metall eller plast (med undantag för specialiserade): På grund av att trådarna elektrifieras och skadas.
 • Om möjligt, ge upp hårtorken eller begränsa användningen. Detsamma gäller för andra apparater för styling och curling hår: pleyk, strykjärn, stylers. Simulera lockar med händerna och använd mjuka curlers för att skapa lockar.
 • Använd inte de första tillgängliga stylingkompositionerna (de flesta lacker, geler och mousser gör håret tungt och torrt). Se till att de inte innehåller alkohol. Om medel tillåter, föredra professionell kosmetika.
 • Gör hemlagade masker.
 • Istället för resistenta färger, använd tint balsams. Avvisa salongprocedurerna som påverkar hårstrukturen (inklusive laminering, perm).
 • Försök med speciella köpmaskar för delade ändar: de limar de skadade hårfibrerna och ger dem ett hälsosamt och naturligt utseende. Naturligtvis behandlar dessa verktyg inte lockar, men är lämpliga för de fall där din frisyr ska se perfekt ut.
 • Ät en mängd olika måltider, ta vitaminer vid behov och led en hälsosam livsstil.

Tvätta och förbereda det

Om du inte kan ägna mycket tid på hårvård, försök kombinera behandlingen med tvättproceduren. Överensstämmelse med schemat nedan kommer att ge en bra effekt.

 • Tvätta huvudet inte för ofta, för att inte lämna håret oskyddat och inte störa sebumproduktionen. Tillräckligt att göra det två gånger i veckan.
 • Minst 10 minuter innan du tvättar (men bättre innan) använder en träkam med långa och glesa tänder, sprida lite vegetabilisk olja över håret och hårbotten. I extrema fall, bara fett torra slutar, men försiktigt.
 • Se till att vattentemperaturen inte är för hög. Varmt vatten torkar trådarna och stimulerar produktionen av överflödigt fett.
 • Hitta ett lämpligt schampo för dig: Neutral, utan aggressiva och viktande komponenter (parabener, sulfater, silikon), med naturliga ingredienser som ger fuktighet och mjukgöring till håret. Dessa kan vara: lecitin, provitamin B5, vete proteiner, växtbaserade extrakt, keratin, lecitin, fettsyror, sheasmör, äggulor. En bra lösning skulle vara ett tvålrotschampo. Dessutom, precis innan du tvättar huvudet, kan du lägga till några droppar essentiell olja till den avsedda delen av den färdiga produkten.
 • Glöm inte, efter tvätt, applicera en balsam eller en outplånlig balsam på håret (inte på hela längden, men bara på spetsarna).
 • Skölj inte torkat hår med sura lösningar (citron- och tranbärsjuice, ättika). Bättre användning för detta ändamål avkok eller infusioner av kamomill, linden, björk, mamma och mormor, nässla, timjan.
 • Tvättade krullar blottar försiktigt med en handduk och kamma inte till de är torra.

Bästa torra håroljor

För beredning av masker används sådana basoljor som: oliv, burdock, mandel, argan, shea, jojoba, kokosnöt, ricinus, havtorn. Du kan kombinera dem, eller du kan empiriskt välja den mest lämpliga för dig och använda den som grund eller i sin rena form (utan tillsatser) hela tiden. Olive- och burdockoljor anses vara universella. De återfuktar, läker krullarna, accelererar tillväxten och ökar elasticiteten. Havtornsolja förbättrar epidermis skyddsegenskaper, förnyar dess celler, och återställer även hårets axelns jämnhet och förbättrar kryddans tillstånd. Kokosnöt - mycket lätt och väl lämpad för hår som är fet på rötterna. Det har antibakteriella egenskaper. Castorolja är idealisk för skadade, torkade krullar. Det kan kuvera hårsaxeln, vilket gör det smidigt, accelererar tillväxten av strängarna och minskar deras bräcklighet. Det mesta kan sägas om mandelolja. Det absorberas väl inte bara i hårbotten, utan också i håret, mätta dem med vitaminer och återställer från insidan. Utan undantag gör de naturliga oljorna mjukare och mer smidiga, vilket förenklar processen med deras styling.

Fuktgivande masker

Dessa medel bör tillämpas 1 - 3 gånger i veckan i 1 - 2 månader. Du får inte transporteras med masker (speciellt olja): du måste tvätta huvudet för ofta, vilket leder till en snabbare frisättning av talg.

 • Lös 1 tsk honung och samma torra jäst i 0,5 koppar uppvärmd kefir och låt i 15-20 minuter. Rör, applicera på hår (men inte i hårbotten). Sätt på en polyeten, och på toppen av den - en ulllock. Skölj med en mjuk (t.ex. bebis) schampo efter en halvtimme. Mask kan göras 2-3 gånger i veckan.
 • Värm 1 efterrättsked av honung och blanda med 1 äggula och 1 tsk mandel (castor) olja. Medan kompositionen inte är kall, applicera den på otvättat hår, var särskilt uppmärksam på tipsen. Wrap huvudet med en handduk. Halva och en halv senare, tvätta av masken och skölj krullarna med örttextrakt. Upprepa proceduren 1 - 2 gånger i veckan i 1,5 - 2 månader.
 • Blanda varm burkaolja och aloejuice i ett förhållande av 1: 2 (1: 3). Sprid masken på torrt hår. Behandla tipsen särskilt noggrant. Lämna i 1,5 - 2 timmar under en handduk eller hatt. Skölj med schampo och applicera en outplånlig balsam på ändarna av håret eller skölj dem med ett avkok av örter. Varning! Om du har färgade lockar, kan aloejuice lätt tända dem.
 • Smörj spetsarna på trådarna med yoghurt / fett yoghurt eller dopp i deras serum. Använd ett duschlock eller, om ditt hår är långt, lägg det i en plastpåse och binda den så att vätskan inte fläckar dina kläder. Tvätta av masken efter 30 till 60 minuter med ett mildt schampo.
 • Blanda 2 msk. matskedar av tung grädde, 1 tsk hvete kim olja, 5 droppar eterisk olja. Kompositionen appliceras på håret, gnid lätt in i spetsarna. Värm huvudet med en handduk. Håll masken från 40 minuter till 1,5 timmar. Tvätta av.
 • Skala och hugga 1 mogen avokado efter att du har tagit bort stenen. Puree appliceras på skarpa ändar av håret och isolerar de behandlade områdena med matfilm eller plastpåse. Tvätta massan med ett neutralt schampo efter 30 - 40 minuter.
 • Blanda 2 matskedar av fint riven morötter med samma mängd uppvärmd olja. Behandla håret över hela längden, varmt. Låt masken stå i 40 minuter, skölj sedan. Observera att denna komposition inte behöver appliceras på hårbotten, eftersom morotsjuice är en ganska ihållande färgämne.

Kraftfunktioner

Omfattande behandling av skadade tips innebär nödvändigtvis en diet. För att normalisera arbetet med talgkörtlarna rekommenderas att man dricker ett glas varmt citronvatten varje dag 30 minuter före den första måltiden (1 matsked citronsaft för 200-250 ml eller 2-3 skivor för 200 ml kokande vatten). Det bör också tas tre gånger om dagen, en timme före varje måltid, för att konsumera 1 tesked olivolja.

I allmänhet, med torrt hår måste du dricka minst 2 liter vatten dagligen. När det gäller kosten kan det verka ganska strängt, men du måste sträva efter att följa det.

 • ät inte mjöl
 • stekt, saltad, fet, rökt, kryddig mat ersätter kokt, ånga eller bakat;
 • konsumerar lika mycket grönsaker och frukter som råa;
 • Ät bara naturliga sötsaker: honung, kandad frukt, marshmallow;
 • Inkludera i kost av fermenterade mjölkprodukter och groddkornsprodukter;
 • ge upp alkohol, energidrycker.

Att ändra matvanor över tiden påverkar hårets tillstånd på ett mycket positivt sätt.

Hur man förbättrar hårändarna hemma

På vinterns vårperiod är en person i stort behov av olika näringsämnen och vitaminer. Under vintern tillbringar kroppen "ackumulerade" vitaminer på sommaren och hösten, på grund av överflöd av färsk frukt, bär och grönsaker. Och i maten som finns tillgänglig på vintern är det inte tillräckligt med vitaminer, mineraler och syror som behövs för att återställa kroppen. Denna brist återspeglas ofta i utseendet, och håret är det första som lider. Många klagar på håravfall, blekning, splittrade ändar, brittleness. Vad man ska göra, och hur man tar håret i rätt form, läs nedan.

För att återställa håret "trött" från en lång vinter är det bara nödvändigt att dricka den terapeutiska kursen av vitaminer. Det finns inga rekommendationer om vilka vitaminer du ska ta, för det är det bäst att konsultera en läkare som individuellt väljer ett komplex av vitaminer baserat på kroppens egenskaper och behov.

Stärka håret med vitaminer

Använd endast naturligt schampo som inte innehåller natriumsulfat. Många välannonserade och relativt billiga balm och hårbalsam verkar vara effektiva vid första anblicken, men detta är bara en visuell effekt. Silikon, eller dess derivat, som innehåller många balm, gör håret tyngre, vilket i slutändan leder till försvagning av hårsäcken, och håret saknar den näring det behöver. För hårstödsperioden är det bättre att avstå från att använda balm.

Det är strängt förbjudet att färga torrt och sprött hår och tillåta det, det är också bättre att avstå från hårtork, gallrar, strykjärn och alla medel som är avsedda för styling (lack, skum, geler, mousses) ett tag., även om du måste förlora upp till 10 cm hår, oroa dig inte, med omsorg, kommer den önskade längden snabbt att växa.

Förutom att försörja kroppen med vitaminer inifrån, se till att håret och hårbotten fortfarande är näring och från utsidan. Det enklaste och mest effektiva sättet att göra detta är närande och regenerera hårmaskor. Masker görs bäst efter tvättning av håret, inte mer än 2 gånger i veckan. Blanda: 2 äggulor, 2 matsked olivolja, tillsätt innehållet i 2-3 kapslar A-vitamin till blandningen. Massera masken i hårbotten och jämnt fördela hårets rester, efter 30 minuter kan du tvätta av.

Varför delar håret?

Hårets ytskikt (nagelbandet) består av små men slitstarka partiklar som täcker den som en skala. De skyddar hårets axelns inre mot skador. Med hårväxt blir detta skyddande skikt tunnare. Den första som drabbas av tipsen - de får nästan inte sebum, de torkar upp, är undernärda.

Det är nagelbandet som tar det första slaget. Hårtorkar, strykning, curling, färg och styling produkter, aggressiv kamning - allt detta bidrar till förstörelsen av hårets ytskikt. Då börjar de djupare skikten att skadas, hårsaxeln splittras gradvis. Utseende här framträder sig som en oestetisk delning av tipsen, glansförlust och förvirring av hår. Utseendet på sådana tecken är en anledning att tänka på förändringar i curls vårdprogram.

Kosmetiska produkter

Använd högkvalitativa kosmetika för hår

För att tvätta delade ändar rekommenderas att man använder regenererande schampon berikad med ceramider, keratin, silkeproteiner. På partierna fyller dessa partiklar de skadade områdena och justerar hårets yta. Nästa steg är tillämpningen av en balsam eller balsam, i vilken sammansättningen av naturliga växtkomponenter är önskvärt: extrakt av kokosnöt, bambu, ginseng, hibiskus, jojobaolja och shea. Tvätta bort tvättmedel, du bör försöka göra alla rörelser i riktning mot hårväxten, för att inte skada nagelskalorna igen.

Det sista steget är applikationen på tips av speciella outplånliga vårdprodukter som närmar, mjuker och släpper ytskiktet. Som ett resultat av deras användning är utseendet på håret märkbart förbättrat, de förvärvar glans, ser mjukare och snyggt ut. Det är nödvändigt att välja produkter med UV-filter och termiskt skydd - det här skyddar håret mot aggressiva yttre påverkan. Ceramider, silkeproteiner, naturliga oljor i kompositionen av sådana kosmetika hjälper till att återställa håret från insidan, lätta kamningen och göra krullarna mjukare. Odelbara vårdprodukter kan presenteras i form av vätskor, serum, lätta krämer, essenser.

En gång i veckan är det bra att skämma bort ditt hår med närande maskor. De kan innehålla vitaminer, växtekstrakter, kunglig gelé, naturliga oljor, lecitin. Masker lägger i enlighet med bruksanvisningen (vanligtvis i en period av upp till en halvtimme). Effekten av proceduren kan förbättras genom att ha på sig en plastlock och omsluta huvudet med en handduk.

Säkerhetsteknik

Effekten av användningen av specialutrustning kan bli mer märkbar om du följer några enkla regler. Du måste kamma håret långsamt och noggrant - först unravel tipsen, sedan gå till rötterna. Särskilt noga med att hantera vått hår - de är mest utsatta för skador. Högkvalitativa plastkammar med glesa tänder eller borstar med naturliga borstborstar är det bästa alternativet för split ends. De skadar ett nagelband mindre och låter inte håret elektrifieras.

Med regelbunden användning av en hårtork eller strykning, måste du ta hand om användningen av speciella termiska skyddsmedel. Bundlar, svansar, bouffant, misslyckade utvalda tillbehör skadar hår. Det är bättre att överge användningen av hårda gummiband, metall hårnålar och smala smycken.

Sätt att förbättra och byta hårstruktur hemma

Inlagd av: admin i hårvård 06/18/2018 0 101 Visningar

Det finns inga människor med exakt samma hårhår. Även släktingar från samma familj har olika hårstruktur, även om de flesta kvaliteter är ärvda. Föräldrar med vågigt hår är mer benägna att få ett barn med lockor än de med rakt hår.

Hårets struktur varierar beroende på externa och interna faktorer.

Barnens krullar räta ut med ålder, byte av bostad, kost och klimatförhållanden påverkar också strängarnas tillstånd. Kroniska sjukdomar och infektionssjukdomar, vård för hår, missbruk av kemiska färgämnen och termisk styling har en inverkan.

Under begreppet hårets struktur betyder följande egenskaper - fett, vågighet, tjocklek, tillväxthastighet.

Är det möjligt att ändra dessa parametrar hemma?

Hållare av torrt hår lider av oförmåga att göra resistent styling - efter en och en halv timme, strängerna elektrifieras, slås ut ur håret. Sådana krullor är ofta stratifierade, splittrade, de har ökad bräcklighet, de är svagare, faller ut, bryts av.

Ökat fettinnehåll är inte heller lyckligt. Huvudet måste tvättas ofta, håret efter det hygieniska förfarandet blir tråkigt på kvällen. Strängar håller sig ihop, utseendet blir orörligt.

Är det möjligt att byta hårets struktur och få det tillbaka till det normala, så att det blir lättare att bry sig?

Fullkvalitativa egenskaper kan inte ändras, men för att normalisera talg i hemmet för att göra håret enklare att ta hand om är tillgängligt för varje kvinna. I folkmedicinens arsenal finns det massor av masker som gör lockar välskötta, tillgängliga för styling, minskar tvärsnitt och förlust, fuktgivande och minskar fett.

Hemmagjorda masker baserade på vegetabiliska oljor strider mest effektivt med ökad torrhet.

Vegetabiliska oljor är lämpliga för att göra masker - ricin, burdock, jojoba, shea, nässla, havtorn - om hårbotten är benägen för irritationer eller allergiska reaktioner. Blondor från mycket användbar havtornolja bör överges - det har ytterligare färgegenskaper.

Mängden nödvändiga medel beror vanligtvis på hårets längd, men oftast läggs 1 del av ytterligare komponenter till 2 matskedar av basolja. Hälsoskinn och täthet ökar honung, mjukhet och silke - äggula, örtte som citronbalsam, pepparmynta, salvia har en hälsosam effekt på hårbotten. Foder torra strängar kan vara fermenterade mjölk masker av yoghurt eller gräddfil.

Om problemet bara är i torra tips, kommer mandelolja att hjälpa till att klara det - det appliceras på kammen och sprids till krullningar under kamning.

För att normalisera produktionen av sebaceous sekretioner gör följande masker.

 1. Senap. En tesked senapspulver späds med varmt - inte varmt vatten, blandas med 2 matskedar av någon basolja av lätt struktur - solros, jojoba, olivolja, mandel;
 2. Oil. Basic druvaolja. I det tillsätt 5 droppar essentiella oljor av cypress och salvia;
 3. Råg. Svartbröd är blött i kokande vatten. Tvätta av utan schampo;
 4. Ägg och brandy. Blanda 2 matskedar av brandy - du kan brandy, äggvita, honung.

Minska sebumsekretion: ättika, senap, vitlök, citron- och lökjuice, yoghurt med låg fetthalt, yoghurt, vassle, kosmetisk lera - vit eller blå.

Hemmagjorda masker hjälper till att stimulera hårsäckarna, så att håret blir tjockare. Accelerera hårväxten och stimulera flödet av blod och näringsämnen till folliklarna hemmet som är irriterande - vitlök och lökjuice, senapspulver, peppartinktur, alkoholföreningar.

Masker med dessa komponenter längs strängarnas längd är oönskade - de tenderar att torka keratinstänger.

De flesta masker aktiveras under uppvärmning.

Efter att de applicerats måste huvudet vikas med plastfolie och sedan med en terryhandduk.

Irriterande och torkande komponenter håller inte längre än 15-30 minuter, näringsämnen kan lämnas i 2-4 timmar. De bör inte hållas längre - under polyeten börjar folliklarna att dämpas och detta försvagar dem.

Det är bäst att tvätta av den terapeutiska masken med surgjort vatten - en matsked äppelcidervinäger per 1 liter - eller växtbaserade infusioner.

För att komponera infusioner för torrt hår används citronbalsam, mint, salvia, gran. för att minska fettinnehållet - kamomill, ekbark, kalendula, växtfena.

För att ändra utseendet, rakt hår krullat och lockigt räta. Hemmet är inte tillräckligt för länge, men de gör mindre skada än hårstyling.

Om du planerar att curl ditt hår med hemlagade produkter - papilotkami eller vanliga curlers - efter tvättning, behöver de inte torkas helt. Termiska tillbehör appliceras endast på rent, torrt hår. Vågen börjar från toppen av huvudet, sedan går till templen, och först då behandlas området ovanför pannan

Använd specialverktyg som gör det möjligt att behålla krullarna och skydda keratinstängerna mot hög temperatur. Dessa medel tillämpas inte på hårrötterna.

Spinningskurva, bör inte räta ut krullarna. Detta görs senare under installationen. Frisyr är bäst för att fixa gel- eller lackmedelsfixeringen. Lackera ökad fixering ger huvudet ett onaturligt utseende. Köp inte tillbehör för högkvalitativ styling. Den temperatur vid vilken strukturen av keratinstavar bibehålls är från 100 till 160º.

Med hjälp av termotillbehör, håret krulnar inte bara, de hjälper till att lösa problemet - hur man räker lockigt hår. För att göra detta användes även strykjärn och krullning. Efter rätning är det nödvändigt att överge den runda borsten - det kan minska alla ansträngningar till noll och använda speciella fixeringsmedel, precis som vid krökning.

För att förhindra hår från curling, använd dessutom schampon som gör viktningssträngar med keratin, proteiner, sheaoljor, homelemis-extraktor. För att räta håret är det nödvändigt att vikta strängarna, då krullarna räta ut från sin egen tyngdkraft.

Om du lägger keratin på trådarna hemma kan du "tämja" de coolaste krökarna själv.

 1. Tvätta huvudet för att öppna keratinvågorna, bli våta med en handduk som absorberar fukt, torka inte;
 2. På varje sträng från mitten - först till spetsarna, och sedan till rötterna - sätt ett specialverktyg med keratin;
 3. Krullarna torkas med en hårtork och släpas sedan med ett strykjärn som behöver värmas till 230 ° C.
 4. Efter fullständig torkning av strängarna sköljs de med kallt vatten, tvättar bort rester av keratin.

Byt frisyren - gör släta, glänsande glänsande strängar på 2-3 timmar.

För att räta tillräckligt i 3-4 veckor, ska det första 3-4 dagars huvudet inte tvättas och använda hårnålar. Vidare är det lämpligt att våta håret mindre, skydda det mot UV-exponering och använd schampon utan sulfater - de tvättar ut keratin.

När man tänker på hur man byter hårstruktur hemma måste man ta hänsyn till de skadliga effekterna av tillbehör med värmeuppvärmning - detta förstör keratinstängerna.

Se till att mata ditt hår - gör närande maskor, använd medel för fuktning. Under övergångsperioden är det önskvärt att dricka ett vitaminmineralkomplex innehållande vitaminerna A, E, B1, B5, PP, fosfor, selen, zink och magnesium.

Ändra hårets struktur - det betyder inte att förstöra dem. Omfattande vård hjälper till att snabbt återställa håret efter de aggressiva effekterna av färgämnen och termiska tillbehör.

Hur man förbättrar hårets skick - enkla tips och råd

Vänner, förmodligen om hår, jag kommer aldrig sluta skriva. Jag har ständigt information, bara en ström, som jag verkligen vill dela med mig.

I den här artikeln vill jag ge några mer beprövade tips och råd som hjälper dig att förbättra ditt hårförhållande, stärka tillväxten och bara göra det vackert !!

Så, förbättra hårets tillstånd hemma, läs vidare.

Hur man förbättrar hårets tillstånd hemma?

Till att börja med, för de som inte har läst, vill jag rekommendera att läsa min serie artiklar om hår:

Jag tror att du hittar mycket användbar och viktig information.

Tja, i den här artikeln delar jag mina nya upptäckter och marker, om vilken liten som har skrivits tidigare.

Tio användbara rekommendationer för att förbättra hårtillståndet

 • Hårets tillstånd beror på vår motoraktivitet.

Allt är enkelt här: ju mer vi flyttar (speciellt utomhus) desto bättre blir blodcirkulationen, vilket innebär att hela kroppen fungerar i bästa fall!

Hår är en del av kroppen, vilket betyder att allt kommer att bli mycket bättre med deras hälsa och utseende!

Det har länge publicerats studier som personer som aktivt rör sig under dagen, träning, jogging, etc. har friskare hår, vilket betyder vackert!

 • Korrekt (positivt) tänkande

Ja, mitt bra hår älskar att bli älskad också!

Och detta är inte bara en annan "esoterisk korral" där, det är så! Jag kollade på mig många, många gånger.

Det är omöjligt att behandla håret "automatiskt" - det tvättas, kammas, läggs och springer...

De måste verkligen älska! Eventuella manipuleringar med håret måste göras inte från läget "vilken skräck, denna mardröm ska tvättas och kamma snabbt"... men från läget "Jag älskar dig, därför bryr jag mig om dig". Jag tror du förstår vad jag menar...

Håret lever, det är en del av kroppen, och kroppen gillar det inte när den inte behandlas medvetet. Det betraktas automatiskt som självliknande och förolämpat...

Jag experimenterade med det många gånger, tjejer! När jag märkte att jag hade bytt till det automatiska läget och slutade betala MYCKET medveten hår under tvätt, masker etc. slog jag omedelbart på medvetenhetsläget och allt jag gjorde med mitt hår (kammade det, tvål etc.) ), Gjorde jag med kärlek!

Och vad tycker du? Två eller tre dagar - och mitt hår började se snyggare: en hälsosam glöda uppstod, krullarna blev mer motståndskraftiga, hårets övergripande utseende blev mer hälsosamt och vackert!

Sagor Nej... verklighet!

Här, testa det, tjejer! Då skriver du att du lyckas, kanske du inte behöver några superfoods längre, vill du?

Så, när mitt huvud eller kammade, då skulle våra tankar om en sak vara: om vårt hår.

Om vi ​​är missnöjda med sitt tillstånd för tillfället, glömmer vi helt och hållet och presenterar dem som vi vill se dem och glädjas ALDRIG i det här som en kompis!

 • Var uppmärksam på färsk betorjuice

Det är bevisat att betesaften innehåller ämnen som förbättrar hårväxten och främjar deras totala återhämtning.

Kanske är poängen att betorjuice rengör levern, vårt "huvudlaboratorium" i kroppen, jag vet inte... Ja, och vad är skillnaden, egentligen? Det viktigaste är att det fungerar!

Gillar du inte smaken av denna juice? Och jag gillar inte fruktansvärt! Jag hittade en utväg - mixa det med äpple, citron, grapefrukt eller apelsinjuice. Den sura smaken av äpplen eller citrusfrukterna (eller båda ihop) helt enkelt "klättrar" smaken av betor! Och nu är denna juice en av mina favoriter! Vem skulle ha trott!

Du kan till och med lägga till gulrot juice där för att lägga till, också en bra sak för håret!

 • Var noga med att regelbundet besöka bastun eller bad

Tillsammans med svett kommer en stor mängd toxiner ut, kroppen blir frisk, det behöver inte längre spendera så mycket energi på rengöring, och det börjar spendera energi på återhämtning - inklusive hår!

 • Gå in i ditt liv en vacker vana - Hair Beauty Ritual

Det här är vad jag skrev ovan - när du tvättar håret, kamma det, applicera en mask, då är alla tankar bara om det, bara om håret!

Även den vanliga kammaren av hår, låt det inte vara en automatisk åtgärd, utan en Ritual!

Flickor, resultatet kommer att överträffa alla dina förväntningar, även de mest "arroganta"!

 • Naturligt hår kam

Det kan vara av olika material - trä, borst, etc. Det viktigaste är att materialet är naturligt. Välj själv vad passar dig.

Hårborstar som tillverkas av naturliga material förstör inte håret, tår inte det, skapa inte mycket statisk elektricitet på håret.

Dessutom läker de hår och till och med kan rengöra energiskt: hantera "dåliga" tankar, lindra trötthet, spänning och huvudvärk!

Detta är ett långt beprövat faktum. Det viktigaste är att hitta "ditt" material från vilket din kam kommer att göras.

Jag hittade "min egen" kam, jag har nu en sådan kam. Undrar sak!

Innan det försökte jag mycket naturliga saker - nej, det passade mig inte, varken mitt hår eller min energi (vilket också är väldigt viktigt!).

 • En full sömn och minst stress är mycket viktigt för hårets hälsa och skönhet.

Jag har lagt märke till många gånger på egen hand - så snart jag inte får tillräckligt med sömn, så kommer allting på en gång och håret på något sätt "blekna" och sluta tillfredsställande med en livlig glans...

Samma med stress. För att undvika dem på ett sådant sätt att det är helt perfekt - det kommer inte att fungera ändå, för att vi lever och livet lever!

Därför måste vi lära oss att koppla av, det finns inget annat sätt.

 • Kamma aldrig ditt våta hår!

Det gör dem bara hemskt, särskilt långt hår! För dem som regelbundet kamar sitt våta hår, ser de mörkare ut än de som skyddar dem!

Detsamma gäller användningen av en varm hårtork.

Och du kan bara kamma vått hår, när de är nästan torra redan. Hårtork också - det är bättre att inte torka, men att torka hår.

 • Gnid aldrig vått hår, försök att torka dem!

Detta försämrar deras utseende väldigt. Våt hår kan endast försiktigt "torkas av" med en handduk och torkas sedan.

 • Kokosnötolja

Om du inte har tid att "störa" ofta med komplexa kompositioner av hårmaskor, få dig en bra kokosnötolja, helst oraffinerad och använd den till håret som en mask.

Bra sak! Även detta ensamma kommer redan vara tillräckligt för det.

För att ditt hår ska se bättre ut!

 • Rengör din kropp regelbundet

Välj själv det. vad passar dig Det kan vara både fastande och mjukt "rengörande" gräs. Detta kan vara juiceterapi, antagandet av sorbenter.

Fasta dagar på färsk frukt och grönsaker. Detta kan vara den "gröna kosten", den kallas också "dacha-rengöring".

Alternativ - havet! Och någon av rengöringen kommer att tjäna dig bra när det gäller hälsa och skönhet!

En ren kropp är en garanti för Beauty Hair, liksom strålande, frisk hud, bra humör, hälsa och energi!

 • Det viktigaste är hälsa!

Mycket viktig punkt, tjejer! Inga super rekommendationer kommer att ge det förväntade resultatet om det är något som är fel på hälsan.

Därför är det väldigt viktigt att vara känslig för din hälsa, att behandla eventuella sjukdomar i tid, att delta i förebyggande hälsoförbättring och att stärka immunförsvaret!

Det har visat sig att människor som har abnormiteter i deras inre organ, särskilt i matsmältningssystemet, har samma vanliga vitaminmineraler som absorberas mycket sämre.

Och det visar sig att en person spirulina (gröna, vitaminer, pollen, färsk juice, etc.) äter, äter, dricker, dricker... Och det är ingen mening...

Och personen tror att orsaken är spirulina (pollen, vissa vitaminkomplex eller i gröna), att de inte fungerar... Nej! Anledningen är hon INSIDE!

Och, om du säger, hormonella hormoner störs, så oavsett hur mycket hårbotten masseras, det hjälper inte! Är det tillfälligt, och kanske lite...

Därför är grunden hälsosam hälsa!

Ett par viktiga rekommendationer:

 1. Inte det faktum att alla ovanstående rekommendationer passar dig. Allt är väldigt, väldigt individuellt! Därför, ge inte upp, en sak passade inte - prova en annan, en annan passade inte - prova den tredje, femte, tionde. Det viktigaste - gör det! Och då blir allt OK
 2. Inget behov av att "attackera" alla rekommendationer på en gång! Jag förstår att jag vill förbättra någonting så snabbt som möjligt, jag vill prova både det och det här... Det är sådant... Men det finns ingen sådan utblåsning som jag skulle vilja... Det kommer att vara så, som de säger "galopp över Europa": resultatet - bara två procent, men "damm, hur mycket damm!"
 3. Den bästa garantin för ett utmärkt resultat är regelverket av någon övning.

Lite i taget, i en tesked, men i stort sett och regelbundet - detta är formeln för framgång. Och det ger resultatet är mycket bättre än mycket och omedelbart, men sällan, ibland...

Och lyssna inte på de som säger det, säger de, det är lätt att säga när håret är naturligt bra, men det finns, de säger, gener och en ärftlig faktor, som du inte kan "gnida" av...

Ja, jag instämmer, mot naturen, verkligen, du kommer inte "trampa", och generna bestämmer mycket. I detta fall, helt byta håret kommer inte fungera... Men!

Men även om du har naturligt hår, som de säger, "inte så mycket", då du observerar sådana enkla regler som anges ovan kan du, om inte ändra, förbättra deras skick och utseende väsentligt - det är ENKELT!

Tro det och agera!

Jag önskar dig vackert och lyxigt hår, min kära!

Med dig var Alain, Se dig och hej då!

BLI MED MIG GRUPPER I SOCIALA NÄTVERKNästa Artikel
Rosemary för hår - olja, masker och sköljning avkok