Hur man förbättrar industriellt schampo


Om du föredrar en kort hårklippning kan du prova beldi, tillverkad av babysåpe. Men i det här fallet, för att håret ska lysa, behöver du skölja håret med surgjort vatten eller ett avkok av örter. Om du ofta inte har tillräckligt med tid för att sura vatten eller koka örter varje gång kan du förbereda en sådan tinktur:

Herbal samling för att stärka håret - 1 pack;

Vitt torrt vin - 1 flaska.

Infusera i 10 dagar på en varm och varm plats och skaka dagligen. Torka sedan genom en non-woven eller filterduk, häll i samma vinflaska. Att skölja håret lägger till 1 tabell.l. tinktur på ett glas vatten.

Men om du inte är van att använda tvål för att tvätta håret, var inte upprörd. Du har alltid möjlighet att berika det industriella schampot med de ingredienser som behövs för ditt hår och använda det för sitt avsedda syfte.

Det rätta valet av schampo

Det perfekta alternativet är att välja ett neutralt schampo utan tillsatser. Det rekommenderas inte att använda schampon med tillsatser, särskilt om du väljer att använda eteriska oljor. De har en mycket hög penetreringsförmåga, så att de kan "ta tag i" dem som vår hud inte behöver alls.

Ytterligare komponenter, utom schampo

De kan enkelt köpas på apotek eller köpas från en onlinebutik, där utbudet av rekommenderade tillskott är betydligt bredare.

Rekommenderade tillägg

Örter väljer de som passar din hårtyp. Avkok av ekbark hjälper till att torka håret, avkok av lindblommor har en mjukgörande egenskap. Kockrot och nässla kommer att ge ökad hårväxt, kamomill och en serie kommer att ta bort irritation i hårbotten, enbär och rosmarin är oumbärlig i kampen mot mjäll. Det finns ett stort antal alternativ för att samla örter som positivt påverkar ditt hårs tillstånd. Huvudprincipen - korrekt förberedelse av buljongen, som måste vara mycket tjock. När allt kommer omkring bör tillsatsen av vätska vara liten.

Glycerin - används för att återfuka hår.

Basoljor läggs bäst om du är ägare till torrt hår (aprikosfrö är bäst). Primroseolja och ricinolja hjälper till att klara av mjäll. Använd försiktigt jojobaolja - det är bra för hudvård, men det kan lämna en fet deposition på ditt hår.

Eteriska oljor - vi väljer individuellt, såväl som örter. Det innebär att vi använder en sådan eterisk olja som hjälper dig att lösa ditt problem. För alla typer av hår och för att lösa olika problem med dem är användningen av eterisk olja effektiv. Även om det är nästan omöjligt att hitta på apotek, men det kan vara i specialaffärer (för tvålmakare).

Terapeutisk lera, lera (oftast rasul) - används också som tillsatsmedel i schampo.

Henna-avkok eller henna-tinktur på basolja, förutom den terapeutiska effekten, hjälper till att vitalisera hårets färg (om du är ägare till mörkt hår).

Rekommenderat Andel av tillsatser

Curative lera, lera - 5%

Mat salt - 4%

Tänk på användningen av salt.

För det första lindar salt irritation och har en torkningsegenskap som väl uppfattas av fet hud. Och havsalt hjälper till att berika hårbotten och håret med olika mikroelement.

För det andra leder oljan till utspädningen (när det gäller vattenets konsistens) när örter läggs till shampoo. För att uppnå den önskade tjockleken hjälper till tillsats av salt. Och flytande schampo kan tvätta ditt hår perfekt, men vi har blivit vana vid en tjockare konsistens.

Här är rekommendationerna som kommer att hjälpa till att skapa för sig själva favorit verkliga magiska schampo. Vi har bara visat ett ungefärligt schema för förbättring av industriella schampon. Här är ett enormt fält för skapande och kreativitet.

Lite råd: Gör i början av ditt experiment en liten del av berikad schampo och försök om det passar dig. Därefter kommer du att förstå vilka tillsatser som kan göras och i vilken riktning för att ändra deras andel.

Tips: För noggrann dosering av flytande tillsatser använder du en spruta. För små kvantiteter är en enkel två-vatsspruta med de lämpligaste indelningarna lämplig.

  09/19/2017 00:00 -
  10/05/2015 03:00 -
  02/14/2015 03:00 -

Gillade du materialet? Dela med vänner i sociala nätverk:

Recept för hemlagad schampo för att stärka och växa hår

Vi vill alla ha långt och lyxigt hår, så vi försöker välja speciell kosmetika för vård. Men det är inte nödvändigt att köpa dyra schampon på apoteket eller på hyllorna i butikerna, för några av dem är bara ett främst varumärke. Du kan enkelt och snabbt förbereda en mirakulös suspension hemma.

Hemlagad schampo

Många kvinnor och män står inför problemet med svag ökning av krullarna och överdriven håravfall. Detta händer på grund av:

 • brist på vitaminer och mineraler;
 • konstant stress;
 • felaktigt utvalda kosmetika;
 • närvaro av mjäll;
 • svagt blodflöde i hårbotten
 • felaktigt arbete i talgkörtlarna.

Därför måste du plocka upp ett schampo som skulle reglera epidermis, förbättra mikrocirkulationen i huden och närma hårfollikeln med vitaminer och mineraler. Om du lagar det hemma, då:

 • Du vet säkert att huvudet innehåller inga konserveringsmedel, laurylsulfat och skadliga parabener;
 • kunna läka ditt hår med naturliga ingredienser som doneras av naturen själv;
 • få betydande besparingar, eftersom hemlagad schampo för hårväxt är flera gånger billigare än butiksmodeller.
 • Välj exakt de ingredienser som passar din hud och hår utan att orsaka irritation.

En viktig punkt! Naturliga schampon, tillagade med egna händer, lagras inte under lång tid. Därför rekommenderar kosmetologer att man förbereder ett nytt parti schampo före varje tvätt, särskilt eftersom processen tar högst fem minuter.

Fördelar och nackdelar med användning

Hemlagad schampo:

 • De är universella läkemedel (de påverkar dermis, hårfollikel, hårets struktur och talgkörtlarna);
 • helt naturligt, eftersom de är beredda på basis av oljor, estrar, avkok av örter och rötter.
 • appliceras och tvättas som standard;
 • kan beredas på grundval av olika recept som ger en effektiv kamp mot hud- och hårproblemen.
 • är säkra för människokroppen;
 • avge en trevlig doft som lingrar på håret i flera dagar;
 • är billiga.

Bland minuserna är:

 • dåligt skum, eftersom många av dem är beredda på en tvålbas;
 • svagt smutsavlägsnande (därför rekommenderar vi att du använder produkten flera gånger i ett enda tillvägagångssätt);
 • överdriven hårbotten (just på grund av tvålen, men problemet löses enkelt genom sköljning med citronsyra eller tillsats av naturliga fuktighetsgivare, till exempel aloejuice);
 • liten hållbarhetstid.

Kontra

Kontraindikationer som schampon beror direkt på de ingredienser du använder. De koka ner till individuell intolerans av komponenterna i den beredda suspensionen. Det är därför som det är obligatoriskt att genomgå ett snabbt test för allergiska reaktioner före första användningen.

Några droppar av produkten appliceras på huden på handleden eller på insidan av armbågens böjning. De väntar ca 10 minuter och observerar hudens tillstånd: Frånvaron av förändringar på dem är det "gröna" ljuset för användning av droger.

Shampoo för att aktivera tillväxten av hushållsbruk kan användas:

 • barn;
 • ammande mödrar
 • gravida kvinnor;
 • diabetiker;
 • personer som har allvarliga njure- och leversjukdomar.

Förväntande mammor uppmuntras att lära sig mer om hårtillväxt under graviditeten, hur man bryr sig om dem på vår hemsida.

Det är viktigt! Om du har mjäll och dermatit, välj noggrant kompositionen, för att inte överdriva och inte skada hårdans dermis. Till exempel, i närvaro av sår och rodnad på huden, kassera havsalt, vilket kan korrodera sår.

Regler för ansökan

I princip är användningen av hemlagad schampo inte annorlunda än att tvätta håret med hjälp av kosmetika:

 1. Applicera på våta lockar, lätt torkade med en handduk.
 2. Aktivt gnidas i hårbotten för bättre penetration av läkningskomponenter.
 3. Hålls kvar på hårets huvud, i 5-7 minuter.
 4. Tvätta av med mycket vatten.
 5. Vid behov upprepas proceduren en gång till.
 6. Du kan skölja med örter avkok eller vatten med tillsats av citronsaft eller vinäger. Det rekommenderas inte att använda balsam och balsam som köps på apotek (de kan minska det förväntade resultatet till "nej").
 7. Torka lockar lämpligt naturligt sätt, utan att använda en hårtork.

Matlagningstips:

 • För att få en homogen konsistens slås suspensionen bäst med en visp eller bländare;
 • Om kompositionen av schampo innefattar oljor är det önskvärt att värma dem i ett vattenbad (temperatur 65 grader);
 • essentiella oljor är säkert tillagda i slutet;
 • Om du använder ett ägg som en del av produkten ska du skölja håret med lätt varmt vatten;
 • försök att förbereda lite pengar - 1-2 gånger.

Efter att ha använt den hemgjorda produkten, skölja krullarna med varmt vatten med tillsats av citronsaft eller någon fruktvinäger som du säkert kommer att hitta i ditt kök (äpple, druv, etc.).

Mest populära Recept

För att göra hemlagad schampo måste du först skapa en grund. Du kan skaffa det genom att gnugga vanliga barnsåp på en rivare och tillsätta vatten till det (du behöver 1 liter vatten för 3 msk. Tvål). Det finns ett annat enkelt sätt: att köpa en speciell bas i ett apotek (det ska inte ha konserveringsmedel, dofter och parabener).

Varning! Som en bas rekommenderas kosmetologer att ta en naturlig oliv- eller glycerinsaft. Du kan också använda roten av tvålgräset.

Shampoo med mumiyo

Mumiyo är inget annat än ett fruset berggummi som flyter ner från bergen. Det är helt organiskt, eftersom det innehåller spår av växter och djur (forskare har ännu inte lyckats skapa en mamma i laboratoriet).

Det märks att ett naturligt medel stimulerar hårväxten, stärker dem och förhindrar flingning, som vanliga talgkörtlar.

ingredienser:

 • 2 tabletter mumiyo på 0,2 g;
 • tvållösning - 0,1 liter;
 • några droppar orange eterisk olja;
 • äggula.

Förberedelse och användning:

 1. Det första steget är att krossa tabletterna till ett pulver.
 2. Ange dem i en förberedd tvålösning. Tillsätt äggula och några droppar eter. Din shampoo på grund av mumiyo ska få en ljus cognacskugga.
 3. Applicera härdande suspension till våtkrullar.
 4. Massage det i huvuddermis med aktiva massbildningsrörelser. Håll shampoo på håret i ytterligare 5 minuter så att de fördelaktiga ingredienserna når sitt mål - hårfollikeln.
 5. Tvätta av med vanligt varmt vatten.
 6. Om nödvändigt, upprepa proceduren en gång till.

Tvätta håret med det här verktyget var tredje dag i en månad.

Kockschampo med nikotinsyra

Du har nog redan hört talas om de fördelaktiga effekterna på krullar av burdockolja. Rik på vitaminer och mineraler stimulerar hårväxten på grund av att hårfollikeln får den nödvändiga näring. Efter detta schampo kommer dina krullar att stråla ut skönhet och glans.

Du behöver:

 • 2 msk. l. burdock olja;
 • 50 mg tvållösning;
 • 1 ampull nikotinsyra;
 • några droppar lavendel ester.

Förberedelse och användning:

 1. Anslut alla ovan angivna komponenter.
 2. Dampen krullar med vatten.
 3. Sprid det beredda schampot på hårets yta.
 4. Gnugga det aktivt i dermis med massagerörelser.
 5. Låt den vara i 5-7 minuter.
 6. Tvätta av med mycket vatten.

Och du vet att huvudmassage och frekvent kamning också stimulerar hårväxten. Läs mer om dessa rutiner, hur du uppnår höga resultat, läs på vår hemsida.

Gelatin Shampoo för hårväxt

Gelatin bidrar till det faktum att limar vågar och tränger djupt in i hårfollikeln. Om du regelbundet tvättar locken med ett liknande verktyg kan du uppnå effekten av laminering och få maximal mängd.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • tvålbas - 25 mg;
 • 2 yolks;
 • 1 tsk. ricinolja;
 • några droppar ylang-ylang eter.

Förberedelse och användning:

 1. Slå äggulor och tillsätt gelatin till dem.
 2. Tillsätt tvålvatten.
 3. Värmevaddolja i ett vattenbad. Anslut den med en helande upphängning.
 4. Ange sändningen.
 5. Utför en standard shampooing procedure, samtidigt som du försöker fördröja den beredda blandningen på dermis i minst 7 minuter.

Efter flera sessioner av programmet kommer du att märka hur krullarna började växa snabbare, förvärvade en vacker och rik färg, och ökade även i volym.

Nettle, kamomill

Nässla och kamille är utmärkta tillväxtpromotorer. Dessutom ger de desinfektion av huvudets hud och bildar en skyddande film runt varje hår. Om du använder självberedd schampo baserat på dem, kan du inte ens utföra sköljning med avkok av örter.

Du behöver:

 • 3 tsk. torkade näsblad
 • 2 msk. l. kamilleblommor;
 • 2 tsk. honung;
 • 200 ml vatten;
 • tvålbas (120 ml).

Förberedelse och användning:

 1. Tillsätt örterna i kastrullen, häll vatten över dem och koka upp och koka i några minuter.
 2. Ge buljongen att brygga i 30 minuter och filtrera den genom cheesecloth.
 3. I en tvålbas spädar vi honung och lägger till ett avkok, varierande konsistensen. Om det finns någon gräspotion kvar, sköljer du bara i slutet av proceduren.
 4. Blandningen appliceras på håret och sprids på lock. Lite skum, massera dermis och låt suga i 5 minuter.
 5. Tvätta med rikliga mängder vatten.

Regelbunden användning av verktyget hjälper till att lösa problemet med överdriven förlust av lock och svag tillväxt.

Te Senap Mask

Senap värmer verkligen huden, tar bort hårsäckar från viloläge.

ingredienser:

 • 1 msk. l. senapspulver;
 • 1 äggula
 • 2 msk. l. te;
 • 2 msk. l. castor eller burdock olja;
 • 50 ml. tvålvatten eller barnschampo.

Förberedelse och användning:

 1. Gör svart te, fyll det med 50 ml kokande vatten. Låt svalna och spänna genom ostklaff.
 2. Kombinera senappulver med äggula och vispa väl den resulterande vattnet.
 3. Blanda tvålvatten, ägg-senapsblandning och 25 ml nybryggt te.
 4. Förvärm borre eller ricinolja i ett vattenbad och sätt in det i det resulterande schampot.
 5. Mirakulös suspension ska gnidas in i huvudets dermis och resterna fördelas över hårets yta.
 6. Suga upp schampo-masken i 20 minuter.
 7. Skölj sedan noggrant i varmt vatten.

Observera att en lättbrännande känsla är möjlig vid applicering av ett läkemedelsmedel - så senap aktiverar kapillärerna. Vid allvarlig klåda tvätta omedelbart den beredda blandningen.

Vad kan läggas till schampo

För att aktivera hårväxten i den helande suspensionen rekommenderas att lägga till:

 • paprika eller senapspulver för att värma huden;
 • honung att mata folliklarna;
 • klyfta eller olivolja;
 • Dekoktioner av örter för att lägga till sken;
 • estrar som kan påskynda tillväxten av lockar;
 • mumiyo, vilket förbättrar blodcirkulationen och leder huden till ett korrekt tillstånd
 • alkohol, vilket gör att alla fördelaktiga ingredienser kan penetrera djupt i epidermis;
 • aloe juice för att återfuka dermis;
 • björktjära, rensar huvudets dermis från föroreningar och keratinerade vågar.

Shampoo baserat på de angivna ingredienserna kan lagras i kylskåp i upp till en vecka.

Också i kompositionen av den kosmetiska produkten kan du gå in i olika vitaminer:

 • Vitamin E, som är en kraftfull antioxidant;
 • retinol (vitamin A), vilket förbättrar hudens regenerering
 • nikotinsyra (PP), som aktiverar vilande lök, vilket gör att de släpper ut ett nytt hår, och förbättrar även mikrocirkulationen i huden och syrgasering av dermis;
 • B-vitaminer som har en positiv effekt på hårstrukturen.

Alla dessa komponenter kan köpas på apoteket - de säljs i ampuller. 4-5 droppar kommer att räcka för en portion schampo.

Effekten av ansökan

Du bör inte förvänta dig ett blixtsnabt resultat. Detta beror på det faktum att hårfollikeln ska bli starkare och få styrka så att det nya håret kastas bort och friskt och starkt. Det kommer också att ta tid att väcka de sovande folliklarna.

Det blir bra om hårets längd ökar med 1 cm under en månad. Men du borde förstå att ingen kommer att garantera ett specifikt resultat eftersom hårväxten beror på många faktorer.

Du kommer att märka följande ändringar:

 • dimness kommer att gå, och ringlets får en vacker glans;
 • Huden på huvudet kommer att sluta att avta, och håret blir mindre splittrat.
 • På åsen efter kammar minskas antalet hår som faller ut.
 • mjäll reduceras, om någon;
 • håret börjar öka i volym.

Rådet. Du kan inte använda dessa verktyg ofta, annars kommer din hud att vänja sig vid dem. Det rekommenderas att byta hemlagad schampo med den vanliga kosmetologiska, eller varje gång för att ändra sammansättningen av det självtillverkade organet.

Således för att förbereda speciella schampon som kommer att ge accelererad hårväxt är ganska möjligt hemma. Du sparar bara tvålbasen eller köper en bas i ett apotek, och du lägger till olika infusioner, avkok, mumiyo, paprika och andra friska produkter som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd.

Efter några veckor av att tvätta huvudet med din egen beredda suspension, kommer du inte att känna igen ditt hår i spegeln - håret växer upp, punkteringen kommer att försvinna och en hälsosam glödning kommer att dyka upp.

Vi har valt för dig hårväxt shampoo, så nära som möjligt för de naturliga och mjuka effekterna på lockar till hemmet. Följande artiklar kan vara till hjälp för dig:

Användbara videoklipp

Nödskalashampo för snabb tillväxt, glans och friskt hår.

Vi gör schampo för oss själva och förbättrar regelbundet schampo

Hur händer det att genom att försiktigt ta hand om dig själv, regelbundet gå till salongen och göra en perm, färgning, tror vi absolut inte att efter alla dessa förfaranden, förlorar håret sin vitalitet och skönhet. Varför finns det ingen hårskormering i dagliga rutiner? Snarare så - slutar allt fängelse med att tvätta huvudet, med tanke på att det här är tillräckligt.

Men även ett enkelt schampo kan omvandlas till en trevlig procedur och läkningsprocess samtidigt. Hår, som hud, behöver näring, hydrering, masker och peeling. Och det är inte nödvändigt att göra alla dessa procedurer i salongen, du kan göra allt detta hemma. Även vanligt schampo, som köps i en butik, kan "förbättras" hemma och utan ytterligare problem. Jag föreslår att "framkalla" över butiksschampon och göra dem mindre aggressiva mot ditt hår.

Det finns fyra sätt att förbättra köp av schampo, välj något som passar dig.

1. Mjölkmetod är lämplig för dem som har skört, torrt hår med splittrade ändar. Lägg till den vanliga schampo surmjölk, yoghurt eller kefir (1: 1). Det har länge varit känt att fermenterade mjölkprodukter kan skapa en tunn skyddsfilm på hår som skyddar håret mot skador genom alkalisk lösning och yttre påverkan.

2. Sour sätt som passar alla typer av hår. Keratin för hår är huvudbyggnadsmaterialet. Och hans förstörare är den fientliga (aggressiva) alkaliska miljön i någon butikshampoo. Du kan neutralisera alkalin genom att tillsätta äppelcidervinäger eller citronsaft till schampot. Efter att ha tvättats med ett märkligt "surt" schampo blir håret glänsande på grund av det faktum att keratin vågar, medan de försiktigt kramar varje hår, närma sig varandra.

3. Vitaminmetod låter dig berika det vanliga shampooet med vitaminer. Lös i schampo (250 ml) i 1 ampull flytande vitaminer A och E, plus vitaminer i grupp B (B1, B6, B12). Endast 5 ampuller. Vitamin E i apoteket säljs under namnet "Tocopherolacetat" och vitamin A - "Retinolacetat". Och när du köper dessa vitaminer, fokusera på det faktum att du behöver vitaminer i olja för extern, inte intern användning.
Denna metod hjälper dig att ha silkesigt, glänsande hår och dina hårs tips kommer inte påminna dig om halm. Hårtillväxt garanteras.

4. Den eteriska oljemetoden är att tillsätta eteriska oljor till det färdiga schampo och balsam. Förresten, för första gången kom Hollywood-stylister på idén. Ett underbart sätt, eftersom oljan omsluter håret, tillåter det inte att tunna och torka samtidigt som det skyddas mot alltför aggressivt schampo. Oljan "pressar" keratin vågar tätt mot håret, vilket ger effekten av mjukhet och elasticitet. Och närmar även hårbotten, som i sin struktur har omättade fettsyror.

Innan du lägger till eterisk olja i schamponet måste du lösa upp 15 droppar i 1 h / en sked honung, vin (brandy). För långt hår behöver du minst 30 droppar. Om du inte har alkohol i huset, lägg bara till upp till tio droppar te-trädolja till schamponet och ha det roligt.

Stärka shampoos funktion kan vara en etermask.

Det enklaste sättet är att lägga till 10 till 15 droppar essentiell olja till vilken hårmask som helst. Ylang-ylang läggs till masken för att återställa torrt, skadat hår. Rosemaryolja - för tillväxt och hårdhet, lavendelolja hjälper till att klara av mjäll och te träd kommer till räddning, om du har fet hår, mjäll och hår faller ut.

Så, till ditt förfogande finns det flera ursprungliga, men effektiva sätt att ta hand om hårvård. Vilken av dem kommer att passa och njuta av ditt hår, bestämmer du för känslorna.

Det som naturligtvis ges till oss kan gå förlorad mycket snabbt, särskilt i vår tid, när parabener, konserveringsmedel, sulfater, kvicksilver, bly finns i alla schampon, balsam, hårfärger. Och för att bevara hårets naturliga skönhet krävs liten ansträngning. Bara för detta behöver du lite fantasi, lite tid och en önskan att vara oemotståndlig.

Hur man gör shampoo mer användbar: 7 enkla sätt

Varje kvinna tar hand om sitt hår och det vill jag självklart att det är enkelt och enkelt. Vi kommer att prata om 7 sätt att hjälpa ditt hår att bli friskare och vackrare, redan i färd med att tvätta håret.

Mat, förtydligande, mjällförvaring

Till din vanliga del av schampo (vanligen ca 2 msk. L) tillsätt en halv tesked citronsaft.

Citron har en massa goda vitaminer och mikrodelar, därför används de ofta som tillsats för många kroppsvårdsprodukter, inklusive hårvård.

Citronsaften närmar sig hårbotten och håret, förbättrar deras struktur och förhindrar förlust. Och på grund av syror klarar det perfekt ett så obehagligt och vanligt problem som mjäll. Det ger en naturlig glans till håret och perfekt lyser krullarna. Citron är oersättlig när man löser problemet med fet hår, eftersom det snabbt kan torka hårbotten och ta bort överskott av talg.

Normal del av schampo + 1 tsk aloe vera juice

Aloe är en biogen stimulant, på grund av den stora mängden vitamin E, fungerar det som en kraftfull antioxidant. Därför stärker aloe vera juice håret, aktiverar tillväxten, återvänder naturlig elasticitet, lugnar irriterad hårbotten. B-vitaminerna i växten bidrar till att förbättra blodtillförseln till hårrötterna, vilket hjälper till att stärka dem och förbättra tillväxten. Också i detta tillskott är substansen allantoin, som förhindrar åldring av hud och hår, det vill säga saktar förlusten av pigmentering (utseendet av grått hår).

Bekämpa fett, återhämtning, brist på elektrifiering

Del av schampo + 1 tsk äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger innehåller vitamin E, C, A, B1, B2, B6, äppelsyra, mjölksyra, citronsyra, pektin, koppar, natrium, järn, fluor, kalium och andra spårämnen. På grund av denna komposition har den regenererande och regenererande egenskaper. E-vitamin är en naturlig antioxidant som förhindrar håravfall och skyddar dem. Syror (äpple, citron) reglerar talgkörtlarna, en liten torkning, liksom andelen sebum. Äppelcider vinäger är också en naturlig antiseptisk. Det viktigaste att det var en naturlig äppelvinäger.

Skydda, näring och bibehålla frisk hårbotten

Del av schampo + avkok med 2 matskedar havregryn eller havregryn

Detta spannmål innehåller olika aminosyror, spårämnen, proteiner, fetter, stärkelse, vitaminer, eteriska oljor som också passerar in i avkoket. När det används korrekt bildar en sådan tillsats en tunn skyddsfilm på håret, vilket skyddar dem från många yttre negativa faktorer, såsom vind, solljus eller varm luft i en hårtork.

Havre innehåller protein, vilket återställer och accelererar tillväxten, och fosfor, kalcium, kisel, magnesium och järn stimulerar hårväxten och stärker glödlamporna.

Del av schampo + 1 tsk rosevatten

Rosa vatten eller roshydrolat är en blandning av renat vatten och rosolja. Den enkla kompositionen har ett brett utbud av applikationer inom kosmetik, inklusive mycket använd i kosmetika för hårvård. Den är universell för alla typer av hår, förbättrar deras skick och återställer strukturen. Rose vatten minskar signifikant inflammation, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket bidrar till accelerationen av hårväxten.

Lightening och eliminering av split ends

En del av schampo + 3-4 droppar kamilleolja

Kamille och dess olja används ofta i läkemedel och i kosmetologi. Användningen av kamillehårolja stimulerar tillväxten, närmar och återställer strukturen. Det stöder hårets axelns hälsa, vilket bidrar till att avsevärt minska antalet splitändar. De blir glänsande, silkeslen och mer hållbara. Det är också trodat att den essentiella oljan av kamomillapotek (blå) eliminerar mjäll och till och med ljusar håret.

Förbättrar strukturen, fuktar och eliminerar torrhet

En del av schampo + 3-4 droppar lavendelolja

Lavendel eterisk olja är ett starkt antiseptiskt, bakteriedödande och regenererande medel. Kaprosyra som ingår i lavendelolja har en positiv effekt på epidermis tillstånd, stärker hårfollikeln, vilket förbättrar hårstrukturen längs hela längden och aktiverar tillväxten.

Dessutom har lavendelolja utmärkt fuktgivande och näringsförmåga som fyller håret med naturlig glans och vitalitet.

 • Många hudläkare, trichologer och hudläkare, kosmetologer säger att du kan använda olika folkhårstillskott när din hårbotten är helt frisk. Om du exempelvis har diffus prolaps (när håret faller jämnt över hela ytan av huvudet men med hög intensitet), follikulit (en smittsam sjukdom i hårsäckarna), dermatit eller andra problem med hårbotten, är folkmekanismer bättre att inte använda alls. De kan leda till irritation av redan skadad hud och komplikationer. Resten av doktorerna hänför sig positivt till olika hemmasker och tillsatser.
 • Allergister har specifika kommentarer om detta ämne: innan du använder sådana tillskott, var noga med att kontrollera kroppens reaktion. Applicera ett tillsatsmedel på handleden och använd det djärvt om det inte finns några irritationer på några timmar.
 • Läs kompositionen av schamponet, kanske är dessa eller liknande tillsatser redan i din kosmetika och då bryter du med formeln.

calipsodellmar

LEVLIG GJÄLV VAR EGNETHET

Hur man förbättrar hårets tillstånd (personlig erfarenhet)

Någon kanske tror att jag är störd med mitt hår... Men tro mig, det är lätt att förstöra, det är svårt att återhämta sig. Stress påverkar i hög grad utseendet, nämligen på huden och håret.

Jag vill samla på ett sätt hur man förbättrar hårets tillstånd, vilket jag faktiskt gör resten av vinter och vår;)

1. Använd torr schampo.

Det bästa vi kan göra för vårt hår är att öka antalet dagar mellan shampooing och följaktligen minska antalet styling. Ett av de bästa sätten att förlänga hårets fräschhet och förhindra att det blir en oljig sladd är ett torrt schampo. Personligen använder jag det nära öronen, på baksidan av mitt huvud och på hårväxten på pannan. Jag sätter på rötterna, masserar, borstar mitt hår och blåser bort den torra kylan.

2. Applicera masker från oljor före tvätt av hår, åtminstone i 30 minuter.

Helst, naturligtvis, att lämna för natten... Jag köpte själv Amlas olja, som slutade, köpte jag också en massa blandningar från oljor och mycket mer från Tunisien. Det är nödvändigt att använda, men inte att glömma. Jag köpte nyligen ett hårvax, många olika oljor i en väska, jag applicerade den i en halvtimme och inte wrap mitt hår och använde 2 påsar i min längd. Som det visade sig var 2 påsar för mycket, det var svårt att tvätta av. Men resultatet av detta vax är elegant, även med tanke på att jag lämnade den i en halvtimme.

På helgen upprepade jag proceduren, men använde en påse och lämnade den över natten. Tvätta av andra gången misslyckades, jag insåg det bara när jag började style mitt hår. Lyckligtvis behövde jag verkligen inte någonstans, och jag passerade med en svans. Före nästa tvätt applicerades inte vaxet och gjorde bara en senapsmask på hårrötterna. Efter styling är ditt hår inte rakt. Mjukt, lättsamt, mjukt, glänsande... Alla skulle ha varit lika långa, så rakt berättelse L

3. Krulla vått hår för lock.

4. Skölj håret med kamomill.

Jag kommer ihåg det innan jag praktiserat det, mitt hår blev lite lättare, eller snarare fick jag till och med ett gyllene glöd och glände mer vackert i solen och även en lukt. Jag gillar verkligen lukten av kamomillte.

5. Curl ditt hår med strumpor.

Jag har redan berättat att sjöjungfrulkrullarna kan göras helt enkelt utan varm styling, men med hjälp av strumpor.

Och de råder mig också att prova en mask av avokado massa, äggvita, honung och citron... Jag har inte provat det, men jag hörde mycket om det. Någon har kanske försökt säga något?

7. Använd termiskt skydd för hår.

Efter att jag har klippt av, kan jag inte gå ut utan att lägga eller svansa. Även om, innan inga problem kunde tvättas, torka och gå för. Hår av samma längd, lockigt, gick bra, och nu är det förskräckt. Så... Järn är min bästa vän, men den värsta fienden för mitt hår. Jag har många olika sätt att skydda håret, men av någon anledning rekommenderar många att skyddsutrustning med silikon. Har du hört talas om detta? Jag litar verkligen inte på silikon, tvärtom försökte jag undvika sådana medel.

8. Klipp av spetsarna med het sax.

Om jag trimmer mitt hår, då bara sådana saxar.

Industriellt schampo kan också förbättras!

I kommentarerna frågar våra läsare - hur man tvättar hår, om det inte går att göra tvål för hår? I den här artikeln ska jag försöka svara på denna fråga.

Om du har ganska kort hår, kan du prova beldi från barnsåpe. Men det är nödvändigt att använda surt vatten eller ett avkok av örter för sköljning, så att håret sken. eftersom Jag måste bryta örter eller speciellt försurma vatten en gång, jag gör denna infusion i förväg: Jag tar en flaska vitt torrt vin, ett pack med gräsuppsamling för att stärka håret, kräva 10 dagar på en mörk varm plats, skaka dagligen. Sedan filtrerar jag (helst genom en filterduk eller en vävd duk), häller den i samma vinflaska och lägger till denna infusion med en matris på 1 glas vatten, och med detta sköljer jag mitt hår.

Men om ditt hår har en vänskap med tvål, ja, det fungerar inte bra - var inte upprörd. Det är ganska möjligt att ta ett industriellt schampo och berika det med rätt ingredienser för ditt hår.

Hur man väljer ett schampo.

Idealisk - antingen ett neutralt tvättbasföretag STYX, eller ett annat neutralt schampo utan tillsatser. Jag kunde inte hitta Styx-basen. Jag bor i en relativt liten stad, och på apoteket rådde de mig att ta Friderms schampo från Schering-Plough - pH-balanserad, för daglig användning. Ta inte schampon med tillsatser om du ska använda eteriska oljor. Eteriska oljor har en mycket hög penetreringsförmåga, och kan med dem "gripa" vad vi inte behöver i vår hud.

Vad behövs förutom schampo.

Här listar jag vad du kan köpa gratis på apoteket. Om du köper i nätbutiker för tvålmakare - kommer utbudet av tillsatser att vara betydligt bredare, förstås. Men även på farmaceutiska tillsatser kan man göra en mycket, mycket bra produkt.

Så, i schampo kan du lägga till:

Örter är de som krävs för ditt hår. Om du behöver torka håret - ta ekbarken. Mjuka - lindblommor. Stärka hårväxten - nässla och kullrot. Ta bort irritation - en serie kamomill. Mot mjäll - en kvist rosmarin och enbär. Det finns många alternativ. Det viktigaste - att laga köttet ordentligt. Det måste vara väldigt tjockt, för Du kan lägga till lite vätska.

Glycerin - för att återfuka håret.

Om håret är torrt kan du lägga till basoljor - aprikossten, castorca och primrosolja är bra för mjäll. Var försiktig med hår olja jojoba - en utmärkt olja för hudvård, det kan ändå lämna fet hår på håret.

Och naturligtvis de eteriska oljorna. Urvalsmetoden är densamma som med örter. dvs vilket problem du vill lösa är den eteriska oljan och användningen. Särskilt bra för alla typer av hår, för några problem med dem - Bey essentiell olja. Men du kan knappast hitta den på apotek, bara i specialbutiker för tvålmakare.

Det är också mycket bra att lägga till i schampo - lera (till exempel raskul) eller läkemedelsslam.

Du kan lägga till Henna Decoction, eller insistera Henna på basolja (läs vår artikel om maceration) - om du har mörkt hår och du vill återuppliva färgen lite.

Vad är proportionerna av tillskott.

Herbal decoction - upp till 10%
Basoljor - upp till 5%
Eteriska oljor - upp till 2%
Glycerin - upp till 2%
Lera, smuts - upp till 5%
Ätbart salt - upp till 4%

Vad är salt för. För det första uppfattar fet hud mycket salt, det torkar och lugnar irritation. Havssalt är också mycket rikt på olika spårämnen. För det andra, när du lägger till oljor i schamponet, avkokar örterna - skampan drar plötsligt ut och blir som lite vatten. Om du lägger till salt kan du uppnå önskad tjocklek. Även om jag är en stor flytande tvål, men det här är redan en amatör.

Baserat på dessa rekommendationer kan du säkert skapa ett magiskt schampo för dig själv. Detta är ett ungefärligt sätt. Det finns ett enormt fält för kreativitet. Bara gör lite först, prova det - hur går det? Vad lägger till / tar bort, vilken andel att ändra? Förresten, ett litet tips - det är väldigt bekvämt att mäta vätskeformiga tillsatser med en spruta, om du gör lite - ta ett 2-g fat, där divisionerna är mer praktiska. Om du har frågor - var god fråga i kommentarerna.

Vilka medel kan förbättra hårets tillstånd?

Vilken flicka drömmar om välskötta hår. Vackert hår är kvinnlighet. Män beundrar med långt, glänsande, vackert hår och kvinnans avundsjuka.

Varje kvinna vill ha vackert hår, men för det här måste du ständigt ta hand om dem, äta rätt, leda en hälsosam livsstil, alltid ha det bra humör.

Hårvårdsteg:

De främsta orsakerna till håravfall är:

 • hormonella förändringar;
 • påkänning;
 • ekologi;
 • tar olika mediciner.

Det här är de främsta orsakerna till håravfall, låt oss förstå hur man förbättrar håret.

Hur man förbättrar hårets tillstånd?

 1. Så sällan som möjligt använd heta apparater så att du inte brinner håret.
 2. Tvätta håret en gång i veckan eller 3 dagar inte längre. Ju oftare du tvätter håret desto snabbare blir det smutsigt.
 3. Du kan inte lämna en handduk på huvudet länge. Du kan inte gnugga håret med en handduk, men du måste klämma.
 4. Rengöring är ett schampo, fuktgivande är en luftkonditionering, näring är en mask. Ordern kan variera.
 5. Hårserum stödjer sin glans.
 6. Combs extras electrify hår, och de är mer flogged. Frekventa kamar skadar hår och plastkammar rekommenderas inte. Träkammer är önskvärda.
 7. Att färga och klippa håret endast hos specialisten, men inte hemma. Trim håret en centimeter varannan månad. Det rekommenderas att raka torra delade ändar.
 8. Ät rätt. Du måste inkludera havsfisk, fjäderfä, kalvkött, ägg, ost, spenat, mejeriprodukter och andra i din meny.
 9. Ta vitaminer som innehåller beta-karoten, folsyra, aminosyror, svavel, järn, zink, vitamin C.
 10. Använd regelbundet balsam, balsam, hårmask och skölj håret med avkok av nässla, häststång, kullrot, humle.
 11. Använd huvudbonader vid kallt väder.
 12. Drick mycket vatten, äta grönsaker och frukter.

Hårförstärkningsmaskar

Låt oss prata om hemlagade recept, naturliga hårvårdsprodukter.

Den enklaste och favorit hårmask.

Den första enkla användningen anses vara en äggmask. För fet hår - vit, för torrt hår - äggula. För normalt hår - ett helt ägg. I masken lägger du till en tesked av ricinus, burdock och kokosnötolja. Tillsätt en - två droppar mandelolja. Mandelolja gör håret starkare. Mask håll på huvudet i 30 - 40 minuter. Tvätta av med schampo. Castor och burdock oljor skyddar mot håravfall.

Tillsätt senap till den andra masken. Det används för hårväxt. Kan orsaka stickningar. Maskinsammansättningen: en äggula, en tesked senap och ett glas kefir (katyk). Att blanda i vilken kapacitet som helst utom metall.

Gör masker en gång i veckan, ändra.

En annan henna mask: två matskedar av henna och två ägg. Du kan lägga till en sked socker. Du kan lägga till honung istället för socker. Använd en eller två gånger i månaden.

För vacker lyxig hårbehov vård. För rakt hår, ljus, mjukvård. Vågigt hår kräver fukt. Där skadad hårkemi behöver restaurering, näring.

Hem hårvård recensioner

Vackert, snyggt hår är naturligtvis riktigt!

Natasha: Skölj mitt hår med örter efter att ha tvättat mitt hår. Helt enkelt måste du ta några skedar av nässla och kamille, koka med kokande vatten, stäng och låt stå i ungefär femton minuter. Stammens sammansättning och skölj rent hår. Receptet är ganska enkelt, efter det att håret blir glänsande och silkesleget, försök det säkert.

Marina: Vi behöver en sked gelatin, den innehåller mycket protein, tre skedar kokt varmvatten och schampo, en sked. Gelatin ska spädas med ljummet vatten, så att det är svullet, blanda väl och tillsätt schampo. Applicera på hår, wrap och håll i en halvtimme. Tvätta håret med schampo. Effekten är fantastisk! Prova det!

Olga: Jag rekommenderar starkt en mask för hårväxt, du måste ta en matsked almond- och ricinolja, ett ägg, kläm ut saften av en halv citron och tillsätt en sked äppelcidervinäger. Gnid i håret, varma med en handduk, lämna i 30 minuter.

Masha: Jag har väldigt tunt hår från naturen, jag hittade en mask för mig själv, den innehåller två skedar senap, äggula, två matskedar olivolja, kokosnöt, mandelolja och några skedar kokt vatten. Applicera på hårrötterna, linda med cellofan och något annat varmt. Tvätta sedan med schampo. Masken är mycket effektiv, jag gillar inte den.

Tatyana: Jag gillar honungsmasken att smälta en matsked honung och tillsätt en sked linje linolja. Applicera på allt hår, linda ett paket och varma. Lämna en timme.

Lena: Vi köper i apotekets oljebygge och ricinus, flytande vitaminer A och D, Dimexide. Vi värmer upp några matskedar av burdockolja, tillsätt samma mängd ricinolja, en matsked vitaminer och en halv tesked Dimexidum. Wrap hår i cellofan och lindas med en handduk. Lämna i två timmar. Tvätta sedan med schampo.

Tack för att du läste artikeln, hoppas jag det med fördel.

Anrikning schampon. Vad kan jag lägga till i schampo?

Har du provat hemlagad schampo, men var inte helt nöjd? Eller vill du inte dela med dina favoritflaskor och deras effekt?

Sedan har vi ett bra erbjudande: några unika hemlagade tricks för att berika schampon. Så shampooen blir halv naturlig, dess förbrukning kommer att minska, tiden för dess förberedelse är minimal. Tja, effekten blir utmärkt!

Honung, mjölk, mumiyo, oljor, vitaminer - vad man ska lägga till i schampo och hur man gör det - läs nedan!

Mjölk och honung

Shampoo kan blandas i hälften med honung. Skumning av ett sådant verktyg är utmärkt, tvätta håret är inte sämre, tveka inte. Men fördelarna är många gånger mer!

fördelar:

 • gjort snabbt och enkelt, ett bra alternativ för varje dag
 • schampo är sparat
 • perfekt tvättar
 • honung - naturlig antiseptisk, näring och bryr sig om hårbotten, lindrar mjäll, ger sken

Honung är inte förbjuden att lägga till shampoo i olika proportioner - även om det finns mer honung, skummar den perfekt. Vi rekommenderar också att göra med balsam.

Vägen till mjölk är ännu mer intressant. Ta cirka 150 ml mjölk, blanda en tesked av din schampo i det noga. Det visar sig bara en silkeemulsion, som har en oöverträffad mild fuktgivande effekt.

Mjölk skyddar huden och håret från de negativa effekterna av aggressiva kemiska komponenter, så vi rekommenderar den här metoden för barn!

Äppelcider Vinäger + Shampoo = Glans

Du gör rätt om du sköljer ditt hår med vatten och äppelcidervinäger. Men försök blanda ättika med schampo! Proportionerna handlar om en tesked av båda.

Vilken effekt:

 • hisnande glans
 • pomp och ljushet
 • hav av näringsämnen
 • trevlig frisk arom
 • hårreduktion

Anriknings schampo havrebuljong

2 msk. havregryn häll ett glas kokande vatten. Kyla, spänna och tillsätt 1 tsk. schampo. Du kan tvätta håret!

Resultatet av att använda detta recept är speciellt. Hår inslaget med en osynlig glänsande film, blir tjockare och tätare.

Mumiyo min

Försök också att göra ett schampo med mamma - du måste lösa 2 g mamma i en hel flaska produkt. Håret är bättre rengjort, lyser, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten.

Läs mer om hur man gör spray, skölj och maskerar med mumiyo, läs här >>>

Vi vitaminiserar schampo

Vad mer kan läggas till shampooet - naturligtvis, vitaminer!

 • Vitamin A närmar hårbotten, gör håret starkt och elastiskt.
 • E-vitamin är en antioxidant. Fuktar och närmar, ger glans.
 • B1 stimulerar tillväxten, stärker.
 • B6 hjälper till med torrhet, klåda, mjäll.
 • B12 - för torrt och sprött hår.
 • Askorbinsyra (C-vitamin) stärker blodkärlens väggar och förbättrar blodcirkulationen, främjar syntesen av kollagen för ungdomar och elasticitet. När det tillsätts i schampot minskar skadan av sulfater och ger glans till hår.

Blanda några vitaminer med schampo omedelbart före användning. Du behöver ta en del shampoo i handflatan och inte lägga den direkt i flaskan - annars förstörs vitaminerna. Som alternativ kan du ta andra vitaminberedningar (Aevit, Aekol, Kombiliten).

Eteriska oljor

Välj först den eteriska oljan som passar dig för önskad effekt (se här >>>)

I stället för att hälla estrarna direkt i flaskan, rekommenderar vi att du gör det. Krama nödvändig mängd shampoo i din handflata och skicka där eteriska oljor, 3-5 droppar (eller en droppe olika).

Genom att göra kurser på sådana sätt kan du lösa dina problem i rekordtid och njuta av dina favoritdoftar!

Shampooberikning är ett alternativ till hårmaskor, bara lämna dem längre på håret för djup exponering. Välj bara vilken effekt du behöver, vad ska du lägga till i schampo och göra det regelbundet.

Hur man gör schampo hemma

Självgjord schampo är en garanti för 100% naturlighet och fördelar, ett sätt att återvända förlorat hårglans, volym och hälsa till hår.

Home Shampoo Fördelar

Inget inköpt schampo är komplett utan kemikalier i dess sammansättning. "Kemi" är ansvarig för den långa hållbarheten hos schampon, deras behagliga lukt, förmågan att skumma, exfolierar inte och andra egenskaper. Men ofta slutar det färdiga schampot allergier, hårets försämring. Hem rättsmedel som kan göras från enkla och prisvärda ingredienser kommer till räddning.

Shampoo, kokt med egna händer, har följande positiva egenskaper:

 1. Dess aktiva komponenter löser inte föroreningarna, men lockar dem på sig själva och griper dem. Efter spolning avlägsnas föroreningarna med schampo, hårstrukturen förblir intakt. Vissa inköpta schampon, som löser upp den oljiga hemligheten, kan skada hårvågorna, så med tiden förlorar håret sin hälsa.
 2. Komponenter som ingår i hushållsskampon, har närande och fuktgivande egenskaper, kan förbättra hårväxten och återställa sin skadade struktur. Samtidigt är hårbotten näring.
 3. Hemlagad schampo är helt säker för hår och hud, så du kan använda den utan begränsningar och risk för hälsorisk.
 4. Tillverkningsförmåga: Förberedelsen av hemlagad schampo tar minimal tid och produkter.
 5. Terapeutisk effekt: Användning av schampo kan inte bara förbättra hårets tillstånd utan också bli av med mjäll.
 6. Låg kostnad: De enklaste och billigaste ingredienserna används i schamponberedning.

Huvudingredienser

Som huvudingredienserna används produkter som finns i varje värdinna:

 • Senap - väl tvättar bort fett och andra föroreningar, har en antiseptisk effekt, stimulerar blodcirkulationen och metabolism, gör håret glans.
 • Ägg är en värdefull källa till vitaminer och näringsämnen; äggula fuktar huden och håret, lindrar irritation. När det kombineras med vatten, används skinkläderna, så används det oftast som grund för hushålls schampo.
 • Kefir - på grund av innehållet i mjölksyra rensar håret håret från föroreningar, feta deponier. Även kefir är en källa till näringsämnen. Efter tvätten blir håret mjukt, glänsande, lydigt.
 • Rågbröd - rensar, närmar och förstärker håret, ger det volym och glans, förhindrar utseendet av splittrade ändar.
 • Herbal decoctions - plocka upp olika medicinska örter, du kan kämpa torrt eller oljigt hår, bli av med mjäll.
 • Soda - har höga rengöringsegenskaper, löser upp talg, ger skinn och mjukhet till hår.
 • Kosmetisk lera - ett bra absorberande ämne, på grund av spårämnenas innehåll stärker hårstrukturen. Valet av lera beror på problemen: svart lera används för fet hår, grönt för benäget för mjäll, vit för tunt, skadat hår, blått för splittrade ändar.
 • Gelatin - ger skina på håret, återställer skadad struktur.
 • Citron - renar, tar bort greasiness, har en antiseptisk effekt, bekämpar mjäll.
 • Vodka, brandy - eliminerar fett, förbättrar hårväxten och stärker rötterna genom att stimulera blodcirkulationen.

Regler för förberedelse och användning

 • Vid beredning av äggschampon används äggula oftare, eftersom proteinet kan curl upp från temperaturen på hett vatten som används för att tvätta huvudet.
 • Det är bättre att blanda ingredienserna med en mixer eller mixer, så att schamponet är klumpfritt och sprider sig bättre genom håret.
 • Före varje tvätt, laga färsk schampo, lagras inte den beredda blandningen.
 • Innan du använder ett nytt recept före användning av schampon för första gången rekommenderas att du utför ett känslighetsprov på insidan av handleden. Orsaken till allergier kan vara honung, eteriska oljor, medicinalväxter.
 • Shampoo appliceras på huvudet med massagerörelser, försiktigt gnidas in i hud och hår. Efter enhetlig fördelning ska den lämnas på huvudet i 5-10 minuter.
 • Tvätta shampoo med vanligt rinnande vatten, i slutet kan du skölja huvudet med ett avkok av örter. Med ökat oljigt hår använd ekbark, mint, kalendula; med torrt hår - kamomill, coltsfoot, oregano.
 • Shampoo, gjord enligt ett recept, tvätta håret inte längre än en månad. Många recept ger dig möjlighet att välja kompositionen beroende på hårets tillstånd och närvaron av komponenter.

Hemlagad schampo recept

För torrt hår

 • Hårtvätt med slagen kycklingblomma utan tillsatser.
 • Två äggulor slog med 1 msk. l. ricinusolja.
 • Slå 2 äggulor, en matsked honung och 1 tsk. burdock olja.

För oljigt hår

 • 3 msk. l. stark ekbuljong (2 msk. koka bark i 15 minuter i 500 ml vatten, för att insistera till fullständig kylning) i kombination med äggula och en matsked aloejuice.
 • Ägg visat med 1 msk. l. vodka och 2 tsk. bakpulver. Kompositionen appliceras på håret utan starkt gnidning, tvätta av med varmt vatten.
 • 2 msk. l. senap utspädd i 2 liter varmt vatten, sköljt hår i senapsvatten i fem minuter. Då tvättas huvudet med kalenduladekok, du kan tillsätta lite citronsaft till avkoket.

För normalt hår

 • Rågbröd skärs i bitar, hälls varmt vatten. När brödet är mjukat, piskas det med vatten i en mixer.
 • En matsked gelatin hälls över 100 ml vatten, lämnas för att svälla. Efter 30 minuter upphettas det i ett vattenbad så att gelatinet är helt upplöst och slår i varm form med äggula.
 • I en mixer, slå massan av en banan, äggula, juice av en halv citron.

mjäll

 • Slå äggula med 1 msk. l. vodka, droppande 2 droppar tea tree oil.
 • En bit babysåpa utan tillsatser gnidade på en rivare. En matsked gnidad tvål hälls med ett glas (200 ml) varmt vatten, kombinerat med ett glas förberedd infusion från en blandning av salvia, vinrör och ekbark (medicinska råvaror blandas i lika stora mängder, en matsked av blandningen hälls med ett glas kokande vatten, infunderas tills det kyls, filtreras).
 • Gommen är piskad med en matsked citronsaft, 2 droppar eteriska oljor droppas: för torr mjäll - geranium och lavendel, för fet mjäll - eukalyptus och rosmarin.
 • Se också: "Hur bli av med mjäll."

Håravfall

 • Slå äggula med 2 msk. l. starkt bryggt svart te och 1 tsk. senapspulver.
 • Vitt lera späds ut med filtrerat vatten för att bilda en flytande uppslamning.
 • 50 ml flytande hypoallergen babybehållare blandas med 1 tsk. ricinolja, 1 tsk. citronsaft, droppa 3 droppar vitaminer A och E.
 • Se också: orsaker till håravfall, håravfallsmaskar, behandling av håravfall.

Universella schampon

 • En matsked bakpulver är upplöst i ett glas varmt vatten, lösningen appliceras på håret, lätt massage. Skölj med rent vatten och skölj med vatten med tillsats av citronsaft.
 • Blanda blommor av calendula, humlehoppar och kullrot i lika stora mängder. Två Art. skedblandning häll ett glas lätt öl, insistera 2 timmar, filtreras genom cheesecloth, ölinfusion tvättar huvudet.
 • Delar av svartbröd hälls med kefir, så att bitarna är helt täckta med den, lämnar i 1-2 timmar, så att brödet är välmjukat. Massan males i en mixer.

Hemlagad schampo kan användas som en "vila" för hår från inköpta schampon, för att uppnå effekten är det tillräckligt att använda dem 3-4 gånger i månaden.Nästa Artikel
Hur bli av med gult hår