Ökad greasiness av huvudet, anledningarna till att minska hårdheten i hårbotten


Ökad greasiness i hårbotten leder till obehagliga kosmetiska problem. Håret ser smutsigt ut, slarvigt på den andra dagen efter tvättning, strängar håller sig fast och blir täckta med en oljig beröring. Ofta förvärras situationen av att oljigt hår är "dekorerat" med stora fläckar av mjäll - oljig seborré är inte mindre vanlig än torr.

Vad är orsaken till ökad greasiness av huvudet?

Att prata om ökad greasiness av huvudet är inte helt korrekt. Vanligtvis talar vi om hudens komplexa tillstånd. Ägare av torr hud har inte fet skalp och vice versa. Så den ökade greasiness i hårbotten är en följd av den allmänna ökade sebaceous utsöndringar av huden, inklusive hårbotten.

Ökad sebumsekretion orsakas av ökad aktivitet hos talgkörtlarna, som börjar utsöndra mer än vanligt mängd subkutant fett. I olika delar av huden finns ett annat antal talgkörtlar. Sålunda är de största talgkörtlarna förknippade med kulahårlökar, och små är belägna bredvid folliklarna av vanligt hår.

En kvadratcentimeter av huden innehåller cirka hundra talgkörtlar av olika slag. Och detta förhållande förbli inte konstant under hela livet. Antalet och platsen för sebaceous-strömmarna kan variera under hela livet, så på olika perioder av vårt liv känns det att huden, inklusive på huvudet, blir fetare eller torrare.

Orsakerna till det intensiva arbetet med talgkörtlar kan vara flera. Dessutom försäkrar läkare att det är ett komplicerat problem eftersom allt i kroppen är sammankopplat.

Förändringar i hormonella nivåer är bland de främsta orsakerna. Sebaceous körtlar svarar snabbt på förändringar i det endokrina systemet. Det märks att under puberteten ökar antalet talgkörtlar och deras intensitet dramatiskt, och följaktligen ökar utsöndringen av fett. Detta mönster observeras fram till ca 25 år, varefter hormonerna stabiliseras och talgkörtlarna börjar fungera normalt.

Kvinnor har en mer komplex cykel. Förutom åldersrelaterade förändringar i hormonnivåerna påverkas talgkörtlarna av menstruationscykeln. Innan början av de månatliga talgkörtlarna arbetar mer intensivt, vilket innebär att huden blir oljigare så att finnar ofta uppträder.

Förutom den hormonella bakgrunden påverkar näring aktiviteten hos talgkörtlarna. Många vitaminer, mineraler kan ändra sebaceous körtlar. På deras aktiviteter påverkar också kosten själv. Det ökade innehållet i snabba kolhydrater (söt, mjöl, stärkelse) framkallar ökad sebumsekretion. Fettmat har samma effekt - älskare av svamp och feta fläskkotlet har större sannolikhet att lida av alltför hårt hårfett. Alkohol är en annan provokatör.

Läkare-trichologer kallar stress en av de viktiga orsakerna till förändringen i talgkörtlarna. Brist på sömn, kronisk trötthet, erfarenheter är kanske inte det bästa sättet att påverka sitt arbete och som ett resultat förändras hårets utseende väsentligt, och inte till det bättre.

Nyligen har fler och fler kvinnor, som leder en allmänt hälsosam livsstil och inte har hormonproblem, själva provat ökad sebaceous utsöndring genom felaktig hårvård. Felaktigt utvalt shampoo, ett överflöd av hårstylingprodukter, frekvent användning av en varm hårtork - allt detta kan prova kroppen för att skydda sig mot skadliga effekter. Och han börjar "skydda" hårbotten, intensivt markera det skyddande skiktet - fett.

Hur man sänker hårdheten i hårbotten

För att bli av med problemet måste du identifiera orsaken till att håret är för fet. Ungdom eller ungdomar, en viss fas i menstruationscykeln - i det här fallet, som de säger, måste du acceptera situationen och begränsa talgkörtens intensiva arbete med speciell näring och mild hårvård.

Om det finns vissa problem hos det endokrina systemet, finns det ingen anledning att behandla den ökade huvudfettetheten med hjälp av externa medel, det är nödvändigt att behandla den underliggande sjukdomen för att söka hjälp från en endokrinolog.

I vilket fall som helst måste du vara förberedd för att du måste ändra din livsstil, vissa vanor och inte göra det med en engångsåtgärd, tills situationen med arbetet med talgkörtlarna förbättras, men att förändra din livsstil för alltid. Eller åtminstone till ålderdom, då på grund av åldersrelaterade förändringar börjar talgkörtlarna producera betydligt mindre fett.

Ompröva din diet kommer under alla omständigheter att ha en uppgift att bli av med hårets ökade fettighet. Skäm bort dig inte med snabba kolhydrater, vägrar eller åtminstone väsentligt minska innehållet i feta livsmedel, berika din kost med matrika rika på vitaminerna A, E, Grupp B och P. Dessa vitaminer reglerar talgkörtlarna.

Oljiga hårvård regler

Det är viktigt att välja ett schampo för endast fet hår. Gnugga koncentrerad schampo direkt i hårbotten är omöjligt. En liten mängd schampo ska piskas i handflatan i skummet med en liten mängd vatten. Och denna blandning appliceras redan på huvudet.

Om hårbotten är oljig och hårets ändar är torra, måste du använda två typer av schampo: Tvätta huvudet med schampo för fet hår och håret med schampo för torrt hår. "Allmänna lösningar", i synnerhet schampo med balsam i en flaska, - under strikt förbud.

Tvätta mitt huvud med varmt eller ljummet vatten. Varmt vatten orsakar ökad sebumsekretion. Av samma anledning försöker vi minimera användningen av en hårtork. I extrema fall bör torken vara varm, men inte varm. Sköljande balm ska appliceras enbart på hårets ändar, undviker rötterna och hårbotten.

Efter tvättning är det användbart att skölja huvudet med avkok och infusioner av örter som har torknings- och deodoriserande effekter: ekbark, salvia, mint, rosmarin. Kosmetisk lera har en bra torknings- och avfettningseffekt på grundval av vilka speciella avfettningsmaskar är förberedda för hårbotten.

I allmänhet visas några masker med en torkande effekt, inte bara på basis av lera utan också med avkok av ekbark, morotsjuice, aloejuice. Sådana masker gnids i 15-20 minuter innan huvudet tvättas. Regelbunden användning hjälper till att hålla sebaceous körtlar i kontroll.

Tvätta håret efter behov. Att "träna" hår, hålla det otvättat i flera dagar, är inte meningsfullt, och feta trådar dekorerar ingen. Ibland kan du ersätta den traditionella tvätttorken. För sådana förfaranden finns det speciella kosmetika, men du kan använda den improviserade: stärkelse, mjöl, babypulver. Kärnan i proceduren: Ett specialverktyg (eller mjöl, stärkelse, pulver) gnidas lätt i hårbotten och sedan dehydreras.

Hår efter ett sådant förfarande ser fluffigt ut, hår - mer voluminöst. Fett absorberas med hjälp av (mjöl, pulver), och därmed kan du "hålla ut" en dag eller två. Detta är praktiskt när det inte är möjligt att tvätta håret ofta, exempelvis på en campingresa. Man bör komma ihåg att den här metoden endast är lämplig för rättvishårig, på mörkt hår kommer mjöl eller stärkelse vara märkbart.

Förutom traditionella produkter kan speciella vårdprodukter för fet hår inkluderas i vårdprogrammet: lotioner, masker. Den moderna kosmetiska industrin erbjuder ett brett sortiment av liknande produkter. De innehåller ingredienser som väl avfetter eller minskar aktiviteten hos talgkörtlarna: lera, ekbark, eteriska oljor. Med hjälp av sådana vårdprodukter är det viktigt att strikt följa instruktionerna för användning så att de inte skadar eller förbättrar hårbotten.

Frisk luft och kroppsutbildning är mycket användbara för normalisering av talgkörtlarna. Dessa två befästningsfaktorer aktiverar blodcirkulationen, mättar kroppen med syre, förbättrar metabolismen, inklusive fettmetabolism, vilket har en positiv effekt på talgkörtlarna.

Lider av oljig hårbotten? Berätta vad du ska göra för att lösa problemet!

Hårbotten, som alla andra - ett viktigt element i immunsystemet. Tack vare huden, kommer de flesta infektioner inte in i våra kroppar. Hudproblem, förändringar i sebums konsistens kommer oundvikligen att påverka hela kroppen och hårets tillstånd i första hand.

Denna artikel kommer att berätta om ett sådant vanligt problem som fet hud - du lär dig att sköta hårbotten, om det snabbt blir fet, vad man ska göra i salongen och hemma. Det skulle inte vara överflödigt att lära sig att tvätta färgen från hårbotten, det är ingen hemlighet att så irriterande som en färg kan orsaka olika utslag på fet hud.

Orsaker till fet hår och ansikte

Den främsta orsaken till fett är ett brott mot vatten och elektrolytbalans. En sådan kränkning orsakar antingen svår vätskeretention, vilket bidrar till ökad utsöndring av talg eller omvänt uttorkning, vilket gör att talgkörtlarna fungerar i en förbättrad regim.

Behandling behövs?

Ser vi framåt kan vi säga att det för vissa patienter är normen. Människor som är benägen för korpulens, har ofta ökad utsöndring av talg och svettning, som inte talar om brott i kroppen.

Men i andra fall bekräftar fet hud bara förekomsten av problem med kroppen. I en sådan situation bör du konsultera en specialist. Du kan ta reda på vilken specialist som ska söka problem med huvudets hud här.

Oljig Seborrhea

På grund av ökningen av koncentrationen av androgena hormoner i blodet, förändras kompositionen av talg, som utsöndrar talgkörtlar, sebumsökningen ökar, dess bakteriedödande egenskaper minskar. Detta tillstånd är ansvarigt för tillväxten av jästsvampen Pityrosporum ovale, som är en permanent invånare i hårets hårbotten.

Accelererad reproduktion av svampen kommer att leda till blockering av talgkörtlarna och orsakar svår klåda i huden och skapar också fördelaktiga förhållanden för reproduktion av organismer som framkallar utseende av pustulära hudproblem - frekventa satelliter av tjock seborré.

Torr seborré

I själva verket fortsätter talgkörtlarna med utvecklingen av denna sjukdomsform att producera talg, men konsistensen hos denna oljiga substans blir mer viskös vilket gör det svårt att utsöndra från körtelkanalerna.

Kosmetiska vårdprodukter

Absorberande mudspasta

Absorberande lera pasta är ett komplex för reglering av talgkörtlarna, vilket återställer den vanliga vattenlipidbalansen i hårbotten. Speciellt härledd formel av lerpasta garanterar terapeutisk och profylaktisk verkan. Som ett resultat av systematisk användning normaliserar mikrofloran i hårbotten och talgkörtlarna arbetar, den feta glansen på håret försvinner.

Balsam "ISIDA"

 • Huvuddelen av kompositionen - ASD (antiseptisk stimulator Dorogova). Ger korrekt antiseptisk effekt, förhindrar att huden återinfekteras.
 • Extraktet med kullrot ger en god fuktighetsgivande effekt, fyller behovet av E-vitamin och D.
 • Glycerin reglerar även vattensaltbalansen genom osmotiskt tryck och exponering för vattenventiler i cellmembranet.
 • Olivenolja och koenzym Q-10. Vattnet rensas av mineraler för att inte flytta den redan störda vattenbalansen.

Skölj från Natural Siberica

Naturprodukt baserad på växtbaserade sammansättningar och extrakt. Balm har en mild rengöring och mjukgörande effekt, skadar inte huden. Extrakt av burdock och pepparmynta hjälper till att normalisera arbetet i talgkörteln, och limejuice slappnar av hårfollikelens spända muskler, vilket ger en behaglig tonic effekt på huden.

Timotei luftkonditionering

Ett utmärkt val för personer som är allergiska mot vissa örter eller oljor. Denna produkt är nästan helt sammansatt av syntetiska element, vilket inte gör det värre än naturliga balsam, eftersom formlerna väljs på ett sådant sätt att de ger mild omsorg, men orsakar inte allergier eller irritation. Utmärkt slagsmål mot fet hud, tvättar bort överflödigt lager av fett, men skadar inte talgkörtlarna.

Giardini Bio Balsam

Mild vård och långvarig hydrering tillhandahålls. Biologiskt aktiva komponenter är så nära sammansättning som möjligt för dem som finns i vår kropp, så att de enkelt övervinnar immunspärren och går in i kroppen oförändrad. På grund av den höga biotillgängligheten (förhållandet mellan det inkommande ämnet och det absorberade) har denna balm inga konkurrenter i förhållandet (pris / kvalitet).

Tonic balans från Belita

Ett bra val av billiga droger med mild effekt. Naturliga naturliga oljor och extrakt som ingår i arbetet i samband. De tar bort inflammation från talgkörteln och ger den näringsämnen för normal funktion. Samtidigt eliminerar det överflödigt fett och rengör huden av föroreningar och oxidationsprodukter av fettsyror.

Eteriska oljor

En speciell serie av naturliga preparat för reglering av fet hud. Ger huden med fettsyror som balanserar vätskebalansen och lipidprofilen. Varning bör användas om människor är allergiska mot lösningsmedel eller ingredienser. För att kontrollera det är bättre att släppa några droppar på handleden och vänta 10 minuter för att vara säker på att du inte är allergisk mot denna olja.

Läs mer om effekten av oljor på hårbotten här.

Hur man väljer rätt schampo?

professionell

Nästan alla produkter från dessa tillverkare kommer att vara ett utmärkt val för fet hår, eftersom det är baserat på renad vattenlösning, inte överbelastad med elektrolyter och tungmetaller, vilket kommer att störa lipidbalansen.

vardagliga

I den här kategorin kan du inte välja ett visst företag. Huvudregeln är att välja schampon med en pH-nivå så nära som möjligt till 4,5. Eftersom det här är exakt nivån på vår hud. Var uppmärksam på anteckningarna "för daglig användning" och "för regelbunden användning".

Terapeutiska ändamål

Denna kategori köps endast i apotek. Apotekaren själv kommer att erbjuda ett urval av flera produkter som passar din hudtyp. Självköp kan skada eller förvärra situationen. Läs mer om medicinerad schampo i den här artikeln.

Hur man kämpar - hemlagade recept

lotioner

Herbal Tonic

 1. Två matskedar torkad kamomill, nasturtium och kalendula häll ett glas kokande vatten (90 grader).
 2. Filtrera genom cheesecloth och låt det brygga i 5 timmar.
 3. Lägg till 50 gram blomkologne.

Denna blandning är perfekt för dem vars huvud är fetare för snabbt och ditt hår torkas ut med schampon och styling.

Efter en månad återgår fett till normalt.

Herbal lotion för att rengöra huden och ta bort glans

Hur man reducerar fett med det? Lotionreceptet är väldigt enkelt:

 1. Maskrosrot, plantain och burdock skölj och hugga väl.
 2. Rör en matsked av varje ingrediens, häll hela kokande vattnet över ett glas och låt det stå i ett par timmar.
 3. Avlopp, spänning och filtreringssediment.
 4. Tillsätt den kylda blandningen 100 gram vodka, skaka.

Det rekommenderas att torka huden med lotion flera gånger under dagen utan att tvätta bort det. När allt kommer omkring, tack vare vodka, kommer överskottet att evaporera från huden utan rester.

Hur bli av med greasiness med masker hemma?

potatis

 1. Det är nödvändigt att göra potatismos på mjölk.
 2. Låt svalna något och applicera på ansiktet med en bomullsplatta.
 3. Efter 30 minuter skölj och tvätta med rent vatten.

Stärkelsen i kompositionen reagerar med fettet på huvudet och bildar en tvål, som rengör det övre lagret från smuts och fet avfall.

Stugaost

 1. 100 gram mager osthalt krossa och häll 50 gram mjölk där.
 2. Applicera på ansiktet med en servett eller bomullsplatta.

Höstost innehåller en stor mängd kalcium, som har en fördelaktig effekt på vatten-saltmetabolism och lindrar svullnad, vilket nödvändigtvis följer med ägaren av fet hud. Trycket sjunker och lipidprofilen återgår till normal.

Ett annat intressant recept maskerar mot fet hår:

scrubs

Från socker och mjölk

 1. Socker (företrädesvis brun) blandad med mjölk i ett förhållande av 1 k1. Konsistensen bör inte vara för tjock.
 2. Rör tills mjuk och applicera på ansiktet med en bomullsplatta.
 3. Efter 15 minuter, tvätta av.

honeyed

 1. Värm två matskedar honung i ett vattenbad.
 2. Lägg till en matsked vete klid och två matskedar citronsaft.
 3. Rör och brygg i 10 minuter.

Klar att applicera skrubba i huden med massörrörelser. Tvätta sedan av det efter ett par minuter med varmt vatten.

Hur man behandlar i stugan?

Mud masker

Förfarandet är att applicera lera på ansiktet och huden. På grund av dess helande egenskaper och mineralsammansättning verkar det på huden på mobilnivån, vilket leder alla slag till utsidan. Procedurens varaktighet är från 20 till 35 minuter, det genomsnittliga priset är cirka 1000 rubel per session.

Spabehandlingar

Utmärkt och smärtfritt sätt, vilket innebär aromaterapi, bearbetning och gnidning med eteriska oljor. Den passar nästan alla, eftersom du kan hämta olja för nästan alla kunder. Det genomsnittliga priset per session är 3000 rubel, varaktigheten är individuell.

Mekanisk rengöring

Effekter på huden på olika sätt:

 • Vibromassage.
 • Cryogenesis.
 • UV-strålning.
 • Vakuummassage.
 • Rullmassage.
 • Akupunktur.

Tips för trichologist, vad ska man göra för att normalisera sebaceous utsöndringar

 1. Det rekommenderas inte att tvätta håret för ofta, för då blir det mycket snabbare och håret blir torrt och sprött.
 2. Använd endast fixeringsmedel (lack, skum) vid nödsituationer.
 3. Utför inte heta stylingprocedurer för ofta, eftersom det också skadar håret.
 4. Färg inte håret, och om du redan har bestämt använd sedan beprövade färgämnen som passar dig.
 5. Måltiderna bör balanseras. Använd en måttlig mängd fett, en liten mängd snabba kolhydrater (socker, godis, bakverk) och en normal mängd animaliskt protein. Drick minst 2 liter vatten per dag.
 6. Justera dagens läge, eftersom det beror på kroppens regenerativa förmåga och graden av tillväxt och läkning av hår.

slutsats

Sammanfattningsvis kan vi säga att fet hår inte är en sjukdom eller patologi. För vissa är detta normen, för någon är resultatet av en livsstil eller felaktig vård.

Hur man minskar fett Följ läkares rekommendationer och var ansvarig för valet av hygienprodukter och hudvård, då har du definitivt inga problem med det. Och om du också använder hemlagade recept - då kan du få effekten av föryngring och förnyelse inom några veckor.

Oljig hårbotten

På morgonen tvättade de sina huvuden, och efter ett par timmar ser strängarna smutsiga och orubbliga - fruktansvärt obehagligt, eller hur? Ägare av fet hårbotten är väl medvetna om detta problem. Vi förstår hur man förena fetiga rötter och torra hårändar.

 • Orsaker till fet hårbotten
 • Regler för vård av fet hårbotten
 • Särskild kunskap: Rengöring av hår med oljig hårbotten
 • Dagliga tips
 • Professionell hjälp

Orsaker till fet hårbotten

"Hårbotten kan vara fet av naturen", säger Elena Eliseeva, en medicinsk expert på Vichy. - Sannolikt har sådana människor också fet hud. I detta fall är orsaken till ökat fettinnehåll i allmänhet känsligheten hos talgkörtlarna till androgener, nämligen dehydrotestosteron, som är ärft genetiskt. "

En av orsakerna till fet hårbotten är ärftlighet. © iStock

Näringsfel

Ofta orsakas det ökade fettinnehållet i huvudet av en "speciell" diet rik på feta och stekta livsmedel, kryddiga rätter, alkohol och socker.

Olycklig dagvård

För ofta tvätt eller omvänt den sällsynta användningen av exfoliants för hårbotten, felaktigt valda schampo - allt detta medför att talgkörtlarna utsöndrar mer talg.

Regelbunden användning av värmehärdande anordningar

Utan hår hårtork, curling strykjärn och hår rätare, är det svårt att föreställa sig en skönhet arsenal av en modern tjej. Men för varmt blåsningsläge och höga temperaturer på styling gadgets har inte den bästa effekten på hårbotten.

Fel tvättteknik

Tyvärr gnuggar de flesta håret längs hela längden, men först och främst behöver du noggrant rensa hårbotten.

För benägen att tjockt hår är svårt att ta hand om. © iStock

Regler för vård av fet hårbotten

Det svåraste att bry sig om håret - utsatt för fett. "Det är ganska lätt att förstå om du har den här typen av hår", säger Alla Mimikina, en expert från L'Oréal Paris. Och listar dess huvudfunktioner.

Behovet av att tvätta håret sker dagligen. Efter tvättning ser strängarna rena ut, men på kvällen blir de feta på rötterna.

Hårets tips är inte delade.

Strängar är praktiskt taget inte elektrifierade (eller mycket sällan).

Håret är lätt att passa, men frisyren förlorar snabbt volymen.

Bestäm vilken typ av hårbotten som helst omöjligt. Hennes tillstånd förändras ständigt, eftersom det påverkas av hormoner, arbetet med inre organ (lever, bukspottkörtel), ekologi, livsstil.

Vid tvättning är det först och främst nödvändigt att rengöra hårbotten, inte håret. © iStock

Särskild kunskap: Rengöring av hår med oljig hårbotten

Eftersom oljigt hår snabbt förlorar sitt färska utseende, är det bättre att tvätta det dagligen. Periodiskt är det nödvändigt att använda schampon för djuprengöring, och de som säger "att ge volymen". Båda produktkategorier innehåller aktiva rengöringsingredienser som torkar hår, så de ska inte användas mer än en gång i veckan.

För daglig vård, leta efter schampon med sådana ingredienser:

extrakt av vinbärblad, nässla, kamomill, björk, mor och styvmor, horsetail, salvia, pilbark;

Oljig hårbotten: behandling med apotek, hemmet och hårdmetoder

Under fet hud avses tillståndet hos hudvävnaden mot bakgrund av överskott av talgkörtlar. Den senare producerar talg - ett naturligt smörjmedel. Normalt skyddar den huden mot fuktförlust och förlust av elasticitet och fungerar även som ett naturligt antiseptiskt medel, men med överproduktion ändras bilden.

Symptombeskrivning

Det bör omedelbart noteras: Alla 4 typer av hud som utmärker sig idag - oljiga, torra, normala och kombinerade, är varianter av normen och kan inte betraktas som en sjukdom. Både oljiga och torra bildas emellertid på bakgrunden av talgkörtornas onormala funktion, och det är just bristen på korrekt vård som kan leda till sjukdomstillstånd.

Läs mer om fet hårshampo här.

Oljig hud, som regel, är grov, börjar snabbt att skina på grund av överskott av talg, ackumulerar smuts snabbare. Denna process påverkar inte bara själva huden utan även håret. I hårbotten ligger talgkörtlarna intill hårfolliklarna. I deras "uppgifter" är fördelningen av fett, tillräcklig för att inte smörja huden utan också för håret. Sebum och här är skydd: förhindrar förlust av fukt, mekanisk skada, skyddar mot verkan av ultraviolett strålning. Dessutom utför den rengöringsfunktionerna: det frigör gradvis huden och håret från försvagade kåtceller.

Men med för höga talgkörtlar produceras för mycket. Detta leder till det faktum att mekanismen för utgångssmörjning ut. Fett klumpar i kanalen, som omedelbart bryter mot den normala mikrocirkulationen och har naturligtvis en dålig effekt på hårfolliklarna.

Naturligt smörjmedel har normalt antiseptiska egenskaper och skyddar både hud och hår från olika svampar och bakterier. Men med ackumulering av talg förlorar denna anmärkningsvärda kvalitet och blir till en utmärkt uppfödningsplats för bakterier.

Som ett resultat är sebaceouskanalerna inte bara igensatta, men också inflammerade. Och detta blir orsaken till sjukdomar som är förknippade med fet hud och hår.

Huvudskyltarna på fet hår är:

 • håret är glänsande och rent efter tvätt i högst en dag. Alldeles nästa dag framträder en karakteristisk oljig glans;
 • hårrötterna är rena, inte mer än 15 timmar;
 • tipsen delar inte upp
 • Hårstyling har ingen effekt på håret, men det hjälper inte heller: det är mycket svårt att sätta feta trådar i håret, eftersom de inte håller formen;
 • hud i hårbotten kliar ofta;
 • mjäll observeras ofta - stora gråskalor;
 • Det finns en tendens till inflammation och irritation i huden.

Saken förvärras av det faktum att sebaceous körtlar överdriven arbete inte utesluter hudens uttorkning, och i detta fall erhålls en mycket komplex kombination - dehydrerad, men fet hud tillåter inte att fukt kommer in och behåller fukt från utsidan.

Möjliga sjukdomar

Ett typiskt problem med fet huvudbotten är seborré. Det finns tre typer av sjukdom. 1 av dem är orsakad av otillräckligt arbete i körtlarna, 2 andra - överdriven.

  Oljig seborré - alltför stor skalning observeras, hornpartiklar exfolierar för snabbt och i alltför stora antal och blir märkbara. Samtidigt utsöndras talg i överdriven mängd, men kanalerna är inte helt blockerade av skalor, och fettet bildar en tjock vitaktig substans - flytande mjäll. Individuella skalor kan vara på håret, men som regel hålls de väl i sebum.

Flytande seborré i mindre utsträckning leder till inflammation, men ger snabb igensättning av strängarna och klåda, ibland mycket starka. Försök att tvätta huvudet oftare för att bli av med det, leda till överdrivning, men talgkörtlarna har liten effekt på arbetet, och till och med stimulerar dem. Separat isolerad torr seborré.

 • Tjock oljig seborré - medan mjäll bildar stora, tydligt synliga konglomerat, som behåller både i hårbotten och på håret. Sebum utsöndras mer tätt, blockerar kanalerna och förlorar snabbt dess antiseptiska egenskaper. Mot bakgrund av blockering av kanalen och störningarna i blodmikrocirkulationen är inflammation mer än möjligt.

Dessutom skyddar ett smörjmedel som har förlorat dess antiseptiska egenskaper inte längre huden från bakterier och svampar. Till följd av detta förenas en sekundär infektion eller svamp med den primära inflammationen. Med tjock form av seborré, kliar och feta trådar är de mindre sjukdomarna. Inflammationerna blir lätt till purulenta skorskor och läker sedan länge, eftersom de inte är skyddade mot bakterier. Ärr kan bildas. Självklart sänker hårväxten samtidigt en hel del, det finns en tendens till tidig förlust.

tjock oljig seborré med tillsats av svampen - sjukdomen är ganska komplicerad och kräver inte vård utan speciell behandling.

 • Seborréexem - utvecklas mot bakgrund av seborré själv. Det kännetecknas av utseendet av oljiga scaly stora fläckar. Färgen är gulbrun med inkorporeringen av små papper. Formationer orsakar allvarlig klåda, och när kammar ut, ichor exudes, blir huden ont och bildar serösa skorpor.
 • Demodecosis är en annan vanlig sjukdom på bakgrund av oljig hårbotten. Denna skada på hårets hud orsakas av reproduktion och aktivitet hos ett mikroskopiskt fäst. Mites bor i kanalen i talgkörteln och hårfollikeln, men blir aktiva och reproducerar endast mot bakgrund av överdriven körtelfunktion. Demodecosis manifesterar sig som en annan typ av utslag, mot vilka konventionella botemedel mot akne eller mjäll är maktfria. Hos människor med feta hudtyper är utseendet på ögonlocket demodikos möjligt.
 • Alopeci är inte av androgentypen. Associerad med undertryckandet av hårväxt. Hårfolliklar dör inte samtidigt, men själva håret växer dåligt, det faller ut tidigt, och lampans vila är mycket stor. Som ett resultat torkar håret tills det finns blöta fläckar och bala fläckar.

Behandlingsmetoder

De procedurer som rekommenderas för fet huvud är oftast inte botande men syftar till att förebygga eventuella sjukdomar. Men det är dessutom omöjligt att inte ta hänsyn till deras rena estetiska effekt: den oljiga glans, mjäll försvinner, kliarna minskar. krullarna blir mer lätta och mjuka.

Hår behöver behandlas, eller snarare, hårets hår i fallet när det finns sjukdomar.

mediciner

Läkemedel tillgripas vid fett seborré, demodekos och andra sjukdomar, liksom tillträdet av svampar eller sekundär infektion. En behandlingskurs är också nödvändig i fall där sebaceous körtlar är i huvudsak orsakad av en primär sjukdom: problem med matsmältningsorganen, hormonavbrott och stress.

  För överträdelser i tarmar, lever, mage, ordinerad festlig eller pankreatin. Om nervsjocker är orsaken till seborré, så föreskrivs ett antal lugnande medel: sedavit, till exempel novassass. För smittsamma lesioner kan kortikosteroidpreparat också användas.

Detta utesluter inte användningen av externa medel som är nödvändiga för att återställa hudens fett- och vattenbalans. Dessa inkluderar speciella salvor, medicinska schampon, masker och mycket mer.

Apotekshampo och salvor för behandling av seborré och seborrheisk dermatit skiljer sig från de vanliga, eftersom de innehåller en aktiv aktiv ingrediens som undertrycker svampens tillväxt och förstör dem. Samtidigt utför shampoo de grundläggande funktionerna: det gör att de rengör strängarna från smuts och överskott av fett.

Läs också om mjällschampo här.

använd medicinsk schampo omöjligt. Denna komposition appliceras i kurser beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.

  Shampoo med ketokonazol eller erytromycin - Sebasol, Nizoral shampoo. Dessa substanser förstör svampen och återställer det normala pH-värdet i huden för att förhindra återkommande sjukdom. Dessutom ger kompositionerna en allmän antiseptisk effekt, vilket förhindrar uppkomsten av en sekundär infektion och hämmar aktiviteten hos talgkörtlarna.

Läs mer om hur du använder Sebasol shampoo i detta material.

Använd medicinska schampon minst 3 gånger i veckan. Använd efter dem balm och balsam är förbjudet. Under behandlingen är det inte önskvärt att använda stylingprodukter.

Med sjukdomens löpande form, applicera och speciella salvor och lösningar. Koncentrationen av aktiva substanser i dem är högre.

  Ketokonazol - eliminerar svamp, streptokocker, stafylokocker. Koncentrationen av ketokonazol är mycket högre än den hos schampo, så effekten sker mycket snabbare. Det finns dock stor risk för irritation.

Behandlingsförloppet med salvor är högst 4 veckor. Salvan appliceras på de drabbade områdena 2-3 gånger om dagen.

 • Svavel-salicylsalva - svavel har en allmän antiparasitisk och antifungal effekt, och salicylsyra hämmar arbetet i talgkörtlarna och därigenom berövar svampen en gynnsam miljö.
 • Svavel tjära salva - i allmänhet anses svavel och tjära vara mindre effektiva än antimykotiska droger, men de orsakar aldrig komplikationer.

Salvor appliceras 2-3 gånger om dagen till det skadade området. Om möjligt, förbättra effekten av medicinering, anordna ett ocklusivt förband.

Denna form av vård och behandling som en mask mot seborré används inte.

Folkmetoder

Om sjukdomen i sig inte är närvarande, kan du ta hand om fet hårbotten och hår med hjälp av folkmekanismer. Deras uppgift är att minska aktiviteten hos talgkörtlarna, för att förbättra skalningen för att bli av med en viss mängd mjäll och ta bort överflödigt fett. Ett hem apotek kan hantera detta.

 • Tjära tvål - mer än ett prisvärt verktyg som har många fördelar. Björk tjära, och det är han som är en del av kosmetika som används i många hudsjukdomar, eftersom det har mycket goda antiseptiska och antibakteriella effekter. Tjären torkar lätt huden och desinficerar den, förhindrar inflammation eller utseende av en sekundär infektion.

Också när oljig seborré rekommenderas att använda tjärschampo, som beskrivs som referens.

Använd inte tjärsåp under lång tid. Till dess att akuta manifestationer har försvunnit - riklig mjäll, plack, huvudtvätt varje dag eller varannan dag. Så snart tillståndet förbättras minskar antalet procedurer till 3, och sedan till 2 gånger i veckan. Som regel är en månadskurs tillräcklig.

 • Kockolja används för mild seborré. Varken med svampar eller med talgkörtlarna kan det naturligtvis inte klara sig, men lindrar framgångsrikt klåda, lugnar huden och tillåter blötläggning av de mest smärtsamma skorporna. Castorolja fungerar på samma sätt.
 • Effektivt inte bara burdockolja, men också ett avkok av burdockrot. För att göra detta lämnas 2 matskedar av chips i 1 glas vatten i 15 minuter, och efter kylning gnids buljongen in i huden.

För att inte uppstå oljig seborré eller dermatit är det värt att ta förebyggande åtgärder. Av dessa är den mest framgångsrika lösningen masker för fet hår. De flesta av dem är lätt kokta hemma.

 • Masker med mejeriprodukter - kefir, ryazhenka, matsoni, surmjölk. Varje fermenterad mjölkprodukt löser upp och tar bort fett och på grund av förändring av hudens pH hämmar aktiviteten hos talgkörtlarna, håller en sådan mask i ca 30 minuter.
 • Kombinationen av 1 msk nässla och krossad vitlöksklyftor infunderas i 150 ml kokt vatten och appliceras på trådarnas rötter. Håll i 30 minuter, tvätta av med schampo, annars kommer det att bli lukt.
 • En blandning av lika delar av lökjuice och vodka eliminerar effektivt mjäll. Det gnids i hårbotten, hålls i en halvtimme och tvättas av med schampo av samma skäl - annars kommer du inte att bli av med lukten av lök.
 • Ett mycket effektivt verktyg är en lera och henna mask. 20 g färglös henna hälls med varmt vatten i en halvtimme och blandas sedan med 10 g lera och 6 droppar aromatisk olja - bergamot, lavendel, till din smak. Mask håll i ca en timme, tvätta av med vatten.

Folkmedel är lämpliga för fet hårvård. Men om det finns en svamp sjukdom, måste du använda medicinska schampon.

Antifunguschampo kan tillverkas hemma. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är skummande - innehåller alkaloider och läsk. 1 matsked av blommiga blommor hälls med kokande vatten och kokas i ett vattenbad i 30-40 minuter. Därefter blandas den filtrerade lösningen med 1 matsked läsk och olja av eukalyptus och tea tree - 3 droppar. Den resulterande kompositionen blandas med 4 matskedar av bebis eller något annat hypoallergeniskt schampo och används för att tvätta huvudet.

Kosmetologi hårdvara

Det är möjligt att hantera symtomen på seborré, förhindra dess utseende och till och med minska till normala värden hudens och hårets oljighet med hjälp av speciella kosmetiska förfaranden. Det rekommenderas att tillgripa dem efter samråd med en hudläkare och trichologist, eftersom hårdmetoder har sina begränsningar.

  Darsonvalisering - högfrekventa impulser påverkar hårbotten. Detta förbättrar mikrocirkulationen, normaliserar syrabasbasen och minskar aktiviteten hos talgkörtlarna. Detta eliminerar de faktorer som ger hög fetthalt i huden.

video

rön

Metoder för att hantera fet hårbotten och sjukdomen som förorsakar överdriven aktivitet hos talgkörtlarna är många. För svår seborré eller dermatit används läkemedel, hemmet och hårdmetoder är effektiva för hud och hårvård.

Läs också om torr hårbotten på denna adress.

Oljig hårbotten: orsakar sätt att fixa problemet med schampon och populära recept

Oljig hårbotten har en negativ effekt på hårets tillstånd: de förlorar snabbt sin silkighet, blir förorenade, förvärvar en obehaglig oljig glans. Dessa strängar dålig kam, de är svåra att sätta i håret. Orsaken till detta fenomen blir ofta seborré. I sådana fall är det nödvändigt att använda speciella medel för hårvård och behandling av problemet, helst efter samråd med en specialist.

VIKTIGT ATT VET! Fortune-tellerkvinnan Nina: "Pengarna kommer alltid att vara i överflöd om de läggs under kudden." Läs mer >>

Överdriven hudutskiljning av huvudfett observeras som ett resultat av exponering för faktorer som:

 • torr luft;
 • täta stressiga situationer
 • hormonella störningar;
 • obalanserad diet;
 • analfabeter för hårbotten och håret;
 • nervösa sammanbrott;
 • endokrina störningar
 • länge stanna i en våt miljö
 • intensiv värme;
 • överdriven hypotermi
 • rökning;
 • kränkning av metaboliska processer.

Resultatet är snabb förorening av trådarna. Klibbigt smutsigt hår är svårt att kamma och fixa. På grund av ökad sekretion av körtlarna observeras försvagning av hårsäckarna, vilket leder till förlust av hårdensitet.

Efter att ha märkt att håret började förlora sin attraktionskraft snabbt på grund av överdriven fetthalt, är det nödvändigt att överge några metoder för vård:

 • användning av hårtork
 • varmt vatten medan du tvätter huvudet;
 • komplex styling;
 • metall hårnålar, dubbar;
 • användning av strykjärn eller ploek;
 • frekvent färgning;
 • intensiv skrapa;
 • perm.

Det rekommenderas inte att tvätta hår som är benäget för fettets snabba utseende. För att bekämpa detta fenomen, använd mjuk schampo, orienterad för oljig hårtyp. Det lämpligaste sättet är att tvätta håret varannan dag. Efter applicering av schampon behandlas huden med lätta massagebevegelser.

Om, med oljig hårbotten, strängarna förblir torra tills tipsen, försiktigt applicera schampot endast på löken. Detta kommer att skydda håret från skadlig frekvent tvättning.

Hårt vatten rekommenderas att koka i förväg. För att mjuka kan du använda äppelcidervinäger för att skölja. Späd det med en liter vatten per matsked av medel. Du kan göra kamomill eller kalendula. För detta ändamål placeras en matsked råvara i en liter kokande vatten och insisterar på 35 minuter. Efter filtrering använd infusionen för sköljning.

Fet hårbotten kan vara ett symptom på flera sjukdomar:

 • flytande eller tjock seborré
 • seborrheisk dermatit;
 • demodicos orsakad av utvecklingen av en mikroskopisk fästning;
 • alopeci, förknippad med försämring av hårväxten och provocerande utseendet på skalliga fläckar och bala fläckar hos män.

Det är nödvändigt att undersökas av en tricholog, som ska ordinera adekvat behandling, inklusive folkmedicinska åtgärder.

För att normalisera aktiviteten i magen, tarmarna, bukspottkörteln, lämpliga läkemedel ordineras, till exempel, Pankreatin, Festal.

Om frekventa nervförlopp, stressiga situationer och intensiva känslor var orsaken till ökad hudolja, så används sedativa: Novo-Passit, Sedavit.

Externa preparat ingår i det medicinska komplexet i form av salvor, som syftar till att återhämta vattnet och fettbalansen i epidermis igen. De appliceras i enlighet med anvisningarna upp till tre gånger per dag på den drabbade huden.

Ketokonazol rekommenderas för att bekämpa svampinfektionen. Clotrimazol har ett brett spektrum av verkan. Dessutom eliminerar klåda och lindrar irritation Mikoket. Denna antifungala salva får användas för ammande och gravida kvinnor.

För behandling av seborré använd svavel-salicyl- och svavel tjärsalva.

Behandling av fet hud i kombination med torrt hår innefattar användning av speciella tvättmedelskompositioner. Att välja det bästa alternativet, är att rekommendera att vara uppmärksam på den populära versionen av Estel Unique Otium shampoo. Detta märke av schampo är utformat för att avlägsna överflödigt fett från huden, normalisera lipids balans och fukta torra strängar.

Rekommenderas för daglig användning. Det är nödvändigt att tvätta huvudet, applicera sedan produkten på huden, massage den och sprida den över strängarna. Ytterligare hår sköljs med rent vatten. Gradvis återställer torra lockar strukturen, återfuktar och huden rensas av överflödiga fettutsöndringar.

Du kan köpa schampon på apoteket för att bli av med seborré, vilket ofta är en provocerande faktor för att öka hårbotten.

Nizoral behandlar effektivt mjäll, seborrheisk dermatit. Sulsen-Forte tar aktivt bort mjäll, återställer hälsosam glans till lock och stärker dem samtidigt. Med initiala tecken på ökad talgproduktion rekommenderas tjärschampo, till exempel Psoril.

Hem antifungala schampo kan beredas av dig själv:

 1. 1. Ta torra blommor av skum, krossad.
 2. 2. En matsked av det resulterande råmaterialet placeras i en skål, tillsätt 200 ml kokande vatten och värm med ett vattenbad i 40 minuter.
 3. 3. Efter kylning buljongen filtreras, upplöses i en matsked bakpulver.
 4. 4. Blanda den resulterande kompositionen i samma proportioner med schampo.
 5. 5. Vid omblandning injicera 3 droppar eukalyptusolja.

Näring är viktigt för att säkerställa det normala tillståndet hos huden och håret. Det är nödvändigt att inkludera följande produkter i menyn:

 • spannmål;
 • frukter;
 • greener;
 • bär;
 • grönsaker;
 • nötter;
 • ägg;
 • diet fjäderfäkött;
 • fermenterade mjölkprodukter
 • torkade frukter;
 • havsfisk.

Även användbara livsmedel som innehåller vitaminer B och kalcium: bröd, lever, havregryn, bovete. Det rekommenderas att begränsa konsumtionen av kolsyrade drycker, godis, fet kött, pickles, rökt kött, kryddig mat, alkohol, kaffe. Det är nödvändigt att ordna dricksläget ordentligt - den lägsta mängden rent vattenintag per dag är 1,5 liter.

För att minska fet hud bland folkmedicin, kan du använda recepten av masker för att stoppa håravfall och stimulera tillväxten:

När man behandlar oljig hårbotten hemma används ofta infusioner och avkok från örter. De gnids in i rötterna eller används för att skölja håret efter tvättning:

 • Kockrot Krossad torkad burkrot. Ta en matsked av råvaror, häll ett glas kokande vatten. I 20 minuter, uppvärmd med vattenbad. Efter kylning filtreras buljongen och späds ut med en liter varmt vatten, med användning av strängar för sköljning.
 • Ek bark. Två matskedar krossad bark häll ett glas kokande vatten. Placeras i ett vattenbad och inkuberas i 30 minuter. Denna infusion rekommenderas att gnugga in i rötterna på morgonen och kvällen varje dag. Kursens längd är två veckor.
 • Vitlökinfusion. Skala och gnid vitlöksklyftan. Blandat med en matsked ur näsblad. Brew med kokande vatten - 150 ml. Efter kylning, filtrera. Använd infusionen för att gnugga i rötterna i en halvtimme före schamponering.
 • Alkoholinfusion av lök. Mala med köttkvarn två lökar. Kram saften genom dubbelt gaze. Lägg till samma mängd vodka. Applicera verktyget enligt schemat, identiskt med vitlökinfusion.

För schampon använd tjärsåpe som har antiseptiska egenskaper. Det torkar huden, vilket eliminerar gradvis riklig mjäll. Under den första veckan använd tvål dagligen, då är det nödvändigt att minska frekvensen av procedurer, utföra dem med ett intervall om två dagar. Den maximala kursperioden är en månad.

Med regelbunden användning av olika medel som syftar till att minska hårbotten i hårbotten, är det möjligt att återställa håret till silke, göra dem starkare och friskare. Det är viktigt att med hjälp av en tricholog fastställa orsaken till aktiveringen av talgkörtlarna.

Oljigt hår: Vad ska man göra?

02/29/2016 Elena Skönhet och omsorg 2 kommentarer

Hälsningar, kära läsare och vänner!
Idag vill jag prata om problemet med hur fet hår. Detta problem kan vara ett bra sätt att förstöra livet. För det första måste du ständigt tvätta håret för att bli av med istappar. För det andra är valet av frisyrer starkt begränsat av hårets egenskaper. För det tredje är känslan av otvättade huvuden som uppträder på kvällen väldigt obehagligt!

Och på vintern, från huvudbonader, kommer oljigt hår allmänt i ett beklagligt tillstånd... var är vägen ut? Ta inte av hatten? Tvätta håret varje dag? Försök bli av med fet huvud? Men hur?

Naturligtvis är det tredje alternativet optimalt. Även om många tror att denna egenskap hos håret är en konstant given av naturen, och den kan inte ändras från utsidan.

Jag kommer att försöka skingra denna myt och lära mig hur man minskar hårbotten i hårbotten med hemlagad kosmetika!

Och jag kommer också att berätta om vad som ska vara sammansättningen av schampo för fet hår och kommer att ge ett par recept för fet hårmask!

Från artikeln lär du dig:

Orsaker till fet hårbotten

Den ökade separationen av talg med hudkörtlarna som ligger på hårets del av huvudet är huvudproblemet med den snabbt framväxande glansen och känslan av otvättat hår.

Men själva problemet kan ha flera orsaker:

 1. Obalanserad näring (oregelbunden, överflödig med skräpmat och bekvämlighetsmat) - ibland räcker det bara för att justera kosten, lägga till färska grönsaker, frukter, hälsosam fiber, vitaminer till din meny.
 1. Ogiltig hårvård - någon, som en gång märkt att håret blir smutsigt för snabbt, bestämmer de sig för att byta shampoo till en mer alkalisk eller tvätta håret oftare. Och detta försvårar bara problemet - ju oftare tvättar du ditt hår vid hög fetthalt, ju mer fett börjar körtlarna.

Detta är en ond cirkel.

Lös problemet du behöver, eliminera dess orsaker. om det är näring eller dåliga vanor - du vet vad du ska göra.

Och om det handlar om felaktig vård... så byter vi hjärtligt systemet för att tvätta huvudet och den efterföljande utfodring av hår.

Välja schampo för fet hår: läs kompositionen

Det enklaste är att följa råd från reklamfilmer och ta det som erbjuds. Men vi letar inte efter enkla sätt vi behöver schampo, vilket verkligen hjälper.

Hur kan schampo minska fet hårbotten och hår? På grund av de aktiva substanserna som utgörs. De kan vara:

 • enbär
 • Exotisk frukt: ananas, papaya, mango,
 • lard rot extrakt
 • eteriska oljor - citron, lime
 • pepparmynta
 • tistel

Alla dessa ingredienser hjälper till att reglera sebumbalansen i hårbotten och hjälper till att hålla krullarna rena under lång tid efter tvätt.

Du förstår att du gjorde rätt val om:

 • Håret är helt rent efter tvätt (utan oljig glans och filmkänsla)
 • Lätt att kamma
 • På kvällen hänger du inte ledsna istappar

Om önskad effekt inte uppnås - fortsätt sökningen.

Förutom det korrekta schampot behöver fet hud (som alla andra) ytterligare vård. Till exempel

Oljiga hårmaskor

Det här skedet av skötsel av hårbotten och håret hjälper inte bara till att minska huvudets fettinnehåll, utan ger också håret pomp och volym (och det är inte lätt att uppnå med fet fetthalt i huvudet, eftersom det är ägarna av fet hår). Håret kommer att börja skina med hälsosam glans, bli mjukare och trevligare att ta hand om.

senap

Lös upp två skedar senap i varmvatten (1 kopp). Tillsätt ytterligare en liter med måttligt varmt vatten. Med min huvudlösning, utan schampo, och sköljs noggrant med varmt vatten för att tvätta alla senapspulverpartiklar.

kefir

Applicera på håret - hela längden - kefir eller yoghurt, gnugga in i rötterna och lämna huvudet i en timme. Vi värmer plastpåsen och handduken. Tvätta av med varmt vatten med din favorit shampoo.

citronsyra

Citronsaft rensar helt håret och strider mot överdriven fetthet, därför ingår citron i den övre listan över anti-fettmedel.

Ingredienserna tas i lika stora mängder. Citronsaft och aloe bör färskpressas. Vitlök, gnid på en fin rivare eller tryck i en vitlökpress. Blanda väl och applicera över hela längden. Gnugga också blandningen i huvudets rötter.

Värm huvudet med ett paket och en handduk och lämna blandningen på håret i 30 minuter.

Tvätta håret med schampo.

Viktig punkt: Efter denna mask kan det finnas en liten lukt av vitlök. För att bli av med det, skölj krullarna med en lätt senapslösning - 1 matsked senap för 2 liter vatten.

potatis

Grate 2 stora potatisar. Kram saften från massan. Blanda saften av potatis med en halv kopp yoghurt.

Applicera denna blandning på hår i 1 timme. Wrap huvudet med plast och en handduk. Skölj sedan blandningen med varmt vatten och schampo.

lera

grön eller blå lera, som jag berättade för många intressanta saker kan också hjälpa till med detta problem. Detta är ett utmärkt medel för oljig hårbotten.

 • Späd grön lera (2 matskedar) med vatten eller avkok av ekbark, Johannesört, nässla (vi tar vätskor 2 gånger mer än lerpulver) och applicera denna blandning på håret. Procedurstid: 30 minuter, huvudvärme under proceduren är nödvändig. Tvätta av kompositionen med varmt vatten.
 • Blå lera (2 matskedar) utspädd med vatten eller också örtkokning, tillsätt 2 riven vitlöksklyftor och en sked full av nypressad citronsaft. Blanda väl och lägg på huvudet. Vi värmer oss och väntar en halvtimme.

Dessa masker måste ingå i programmet för ditt hår. Gör dem två gånger i veckan, och snart börjar du glömma vad "oljig glans" är.

Korrekt vård för fet hår: steg för steg instruktioner

Så du har valt det perfekta schampot, gör effektiva masker två gånger i veckan - vad behöver du om du har fet hår?

 1. Tvätta inte huvudet med för varmt vatten. Ja, det avfettar och för en tid efter tvätten verkar det som att allt är bra: hennes hår är rent, det gör det redan! Men effekten kommer att vara kortlivad, och talgkörtlarna snart efter en sådan tvättning kommer att fungera med dubbel styrka.
 1. Använd inte hårtork för ofta. I princip gäller detta för alla typer av hår, men med överdriven fetthalt i huvudet kan den frekventa användningen av varmluft till torrt hår leda till katastrofala konsekvenser. Försök att ge krullar att torka naturligt.
 1. Använd inte trånga, trånga mössor av syntetmaterial. Ditt val: Bekväm, måttlig varm hatt med bomullsfoder. I rummet måste du ta bort locket.
 1. Använd en kam med sällsynta tänder från naturliga råvaror. Idealisk - trä, naturliga borst. Kasta bort plastkammar med täta tänder. I allmänhet försök att kamma inte för ofta, men bara efter behov.

Alla ovanstående regler kan tyckas vara komplicerade vid första anblicken, men det är värt att försöka göra dem till vana, och ditt hår kommer att berätta för dig "tack"!

Hälsosam glans, ljuskronor och en vacker frisyr - det här är resultatet du måste komma!Nästa Artikel
De fantastiska egenskaperna hos burdockolja från håravfall: hur man använder dem i full kraft?