Kockolja för hår: hur man gör det hemma och lagras ordentligt?


Naturen är generös med presenter, varav de flesta är tillgängliga för alla, och ligger rätt under deras fötter. Vanlig och ogräsliknande burk är vanligt överallt, dess läkning och kosmetiska egenskaper upptäcktes många århundraden sedan. En flaska burdockolja, gjord med egna händer, var varje kvinna som bryr sig om hennes utseende och skönhet i hennes hår.

Recept för burdockoljepreparat har överlevt till denna dag, de lärde sig hur man gör det industriellt och sätter det i massförsäljning.

Vad är bättre: ett köp eller en improviserad?

Hemma, traditionellt används för basen av olivolja, sesam eller solrosolja, som själva är kosmetiska. I industriell produktion utgör mineraloljor, det vill säga raffinerade petroleumprodukter, ofta grunden.

Mineraloljor är inte skadliga, de går igenom många reningsfaser och fuktar huden väl, men det är här deras fördelar slutar. I raffinerade produkter finns det varken antioxidanter eller lugnande komponenter, som är rikligt förekommande i vegetabiliska oljor, men de är billiga, har ingen färg och lukt och lagras under en lång tid, som de är älskade av kosmetiska industrin.

Hur man lagar mat med egna händer?

Gör burdockolja för hår med egna händer hemma, det är lätt och för detta behöver du bara två ingredienser - kullocksrot och vegetabilisk oljebaserad. För kosmetiska ändamål skördas roten från slutet av april till början av maj, liksom från augusti till november, under dessa månader den högsta koncentrationen av näringsämnen i den. En blommande växt är inte lämplig, eftersom alla dess styrkor går till blommande, och inget värdefullt förblir i rhizomen.

Den önskade rottjockleken är 3-5 cm, lämplig både fräsch och torkad, men kom ihåg att färska inte förvaras under lång tid, det ska användas omedelbart, på monteringsdagen, eller skärs i längsgående remsor och torkas.

Hemlagad kardolja framställs genom tre metoder:

 • traditionell infusionsmetod;
 • uttrycklig metod;
 • infusionsmetod.

Alla dessa metoder är bra, och vid utgången ger de ett underbart stärkande och regenererande medel för hår.

Traditionell metod

För att göra burdockolja behöver du en del av en torr burka och två delar av någon vegetabilisk olja, men helst olivolja eller mandelolja.

 1. Hacka roten, men inte till krummarnas tillstånd, men i stycken 5-7 mm i storlek.
 2. Sätt i en glasburk och häll olja vid rumstemperatur.
 3. Täta behållaren tätt och förvara i mörk plats i 14 dagar.
 4. Skaka några minuter varje dag.
 5. Efter att medlet infunderat, pressas genom gasbindningen i tre skikt.

Extraktionsmetoden i två veckor i basoljan från växten passerar alla aktiva substanser, och i kombination med de användbara komponenterna i basen ger det mest terapeutiska resultatet.
För små partiklar av roten kommer att göra extraktet molnt och kommer att fälla ut till botten av kärlet.

Express metod

Denna metod är mycket snabbare än den traditionella, för produktion av klyftolja tar bara 24 timmar. Komponenterna är desamma, liksom deras proportioner. Hur man gör?

 1. Blanda varm bas med strimlad rot.
 2. Lämna en dag på en mörk plats.
 3. Efter uppvärmning i ett vattenbad i en halvtimme, omrör kontinuerligt.
 4. Stamma och häll den resulterande burdockoljan i en glasbehållare.

Olja som sålunda infunderas erhålls genom mindre mättad med läkande substanser från burdockrot.

infusion

Infusionsmetoden är den mest krävande av alla tre och kräver daglig intervention i extraktionsprocessen.

 1. Oljedränna rötter lämnas i två veckor i mörkret.
 2. Varje dag i 14 dagar värms blandningen i en kvart i varmvatten.
 3. Efter uppvärmning trycker du tio gånger försiktigt.
 4. Efter utgångsdatumet, filtrera och stäng för förvaring.

Produktförvaring

Det viktigaste i lagret är att skydda oljan från luft, ljus och värme. Därför bör hemlagad kardolja lagras i en noggrant stängd, mörk glasbehållare på en kall plats. Om dessa villkor är uppfyllda, kommer verktyget att behålla sina medicinska egenskaper under lång tid och kommer inte att fizzle. Hållbarhet från tre månader till ett år, tills en viss lukt uppträder.

Kockolja är fortfarande den mest effektiva, och därför den mest populära folkmetoden för att återställa problematiskt hår. Dess enda nackdel är behandlingen, liksom alla naturliga preparat, det arbetar långsamt men säkert och ger ett långsiktigt resultat.

Användbar video

Därefter en visuell video med ett exempel på matlagning av burkolja hemma:

Metoder för att laga burkolja

Kockolja är en av de bästa oljorna för håravfall och mjäll. Dessutom förbättrar nagelsstrukturen mjuknar den torra huden på händer och fötter, stärker och förlänger ögonfransarna. Och det används också som en naturlig botemedel mot mastopati.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är gjord av kullarrot eller kardborre.

Kockrot

Gräva rötter (första året) på hösten (i oktober) eller i början av våren (andra året) före blommande växter. Det är väldigt enkelt att skilja det första året av plantelivet från det andra, om det inte finns någon hög stam med blommor, så betyder det att det finns en rot och detta är det första året. Rötterna befrias från marken, tvättas, skärs och stjälkarna och löven kastas bort.
Du kan laga burdockolja från färsk rot, torkad eller frusen.
I början kommer vi att överväga hur man torkar burdockrötter. Stora rötter måste skäras före torkning. Det är nödvändigt att torka i skuggan: i luftade vindar, på hyllor i lador eller under skur.
För torkning kan du använda elektriska torktumlare, välja läget för gräs och rötter, med en minsta temperatur. Med denna torkning måste rötterna skäras i tunnare plattor.

För långvarig förvaring av burdock kan rötter frysas. Före frysning, nygravad skall rötterna blötläggas i kallt vatten i 2 timmar. Därefter blir de lättare att tvätta av markens rester. Skära sedan råmaterialet och lägg på ett linne eller en bomullstyg i skuggan. När rötterna torkar upp, sätt dem i påsar av tät cellofan och lödd. Du kan använda speciella väskor för att lagra fryst mat.

Varning! Vid tillagning av burkolja från frusna råmaterial, avfrostas det naturligt. Fyll inte rötterna med kallt vatten. Skynda inte! Detta kommer att förstöra kvaliteten på den hemlagade burdockoljan som ännu inte har kokats och slösat bort tid och råmaterial.

Kockolja hemma

Kockolja med egna händer gjorda i början av tjugonde århundradet. I boken Ippolitova K. "Home Fragrances" gav 1906 ett recept för hemlagad burdockolja, som redan användes för att behandla seborré.

Receptet för burdockolja från boken "Home Perfume":

 • 20g finhackad bättre riven rot
 • Häll 200 ml olivolja
 • värma i ungefär en timme vid en temperatur som inte överstiger 50 grader. C
 • insistera 8 dagar
 • tryck sedan och filtrera.
Här är roten klippt, men det är bättre att slipa i en mixer eller köttkvarn, då blir det lättare att trycka

Därefter erbjöds aromatiserad burkolja med eteriska oljor: bergamot och nötkött eller bergamot, citron och geraniumoljor.

Användningen av eteriska oljor för smakämnen är mycket lämplig för närvarande, eftersom lukten av olja ger en specifik, inte mycket trevlig, i allmänhet lukten av burk.

Nu överväga flera sätt att laga burdockolja hemma baserat på moderna källor, de skiljer sig inte mycket från receptet från början av 1900-talet.
Kockolja - en infusion av kullrot på solros, mandel, sojabönolja eller olivolja.

Burdock Recept

1. Burdock root dry oil

 • 15 g torra burdockrötter,
 • 200 ml vatten
 • 200 ml oljaolja eller olivolja.

Förberedelsesmetod: Häll kokt vatten över torkade rötter. Insistera på 15-20 minuter i täckta och isolerade (inslagna) rätter (eller i termos). Sedan infusionsfilter med gasbindning och pressning. Tillsätt smör till kokad infusion och håll i 3 veckor på en torr, kall plats.

Den färdiga oljan ska användas i 2 månader, med längre lagring, förlorar den några av dess läkningshärdigheter.

2.Fryra olja från färska råvaror.

 • 1 del (100 g) burdock rot;
 • 3 delar (300 ml) olivolja första pressolja.

Metoden för att laga burkolja: Hak färskt rötter och häll varm olja. Insistera 2 dagar på en mörk plats. Ställ sedan på låg värme (vattenbad) i 1 timme och filtrera.
Gnid den färdiga oljan varm till hårbotten, två gånger i veckan. Det är nödvändigt att utföra 10 procedurer, det tar 5 veckor, sedan skjuta upp proceduren i 2 veckor, och upprepa sedan.

3. Ett annat recept för att göra burdockolja från färska råvaror

 • 40 g färskhackad kladdrot;
 • 100 ml mandelolja.

Metod för produktion: Hackade rötter infuserade på mandelolja i 10 dagar och koka sedan på en liten eld (vattenbad) i ca 15 minuter. Denna burdockolja förbättrar hårväxten mycket effektivt och läker trofinsår.

4. Burdock och nässel terapeutisk olja:

 • 2 msk. skedar burdock rötter hacka,
 • 2 msk. Spoon nässlad hackad,
 • 500 ml olivolja

Häll lite uppvärmd olja, stäng locket. Insistera 2 veckor på en mörk plats, filtrera sedan. Används för att behandla seborré.

Klyftsalva har samma helande egenskaper som burdockolja.

Recept för burdock salva

1. Krävs färsk rotsalva

 • burdock root och
 • smör;

Beredningsmetod:
Koka rötterna av färska tistlar i 3 timmar i vatten.
Mince eller hugga med en mixer till en mushy state. Efter kylning, blanda med smör i lika stora proportioner. Salva gnidas in i hårrötterna, linda upp och hålla en värmekompress i 2 timmar. Tvätta av med schampo flera gånger.

2. Burdocksalva av torra rötter

 • 1 del (100 g) torra rötter;
 • 2 delar (200 g) smör.

Beredningsmetod:
Punda torra rötter i pulver och blanda med smör. Blötlägga i 5 dagar i solen, ibland omrör blandningen med en träsked. Använd samma som i föregående recept.

Medicinska växter burdock root - review

Hur man gör burdockolja hemma. Kräftinfusion är lätt. FOTOinstruktioner inuti. Hur mycket är det och varför gör jag det här och berättar

Hej alla)

Köket i mitt huvud sover inte, och törst efter det bästa avtar inte. Därför idag en ny fotoupprapport, den här gången är temat:

"Hur man lagar burdockolja med egna händer"

Naturligtvis, utan återkallarens skyldige kan inte göra, det här är den välkända kladdrotten

En infusion är en tinktur av örter i olja.

Macerath är en tinktur av blommor

Extrakt (olja) - Använda frön eller bark

Varför gör jag det här och varför ett sådant problem? Vet du vad den mest populära Mirolla burdocken är för? Hur många inte letade efter, det finns ingen information. Tillverkaren skriver bara att det är ett naturligt oljeutdrag.

Tror du att det kostar 30 rubel? Som jämförelse kostar spiken på Spivak 83 rubel och ärligt talar vad det gör på basis av solrosolja, enligt min mening den billigaste oljan! Därför misstänker jag att Mirolla är gjord på mineral, som klämmer i ansiktets och huvudets porer, skapar en film. Dessutom var jag alltid förvirrad av sin färg, nästan genomskinlig.

Det var därför jag bestämde mig för att ta initiativet i egna händer och göra det kvalitativt, precis som för mig själv). Jag behövde ett burkpaket, vilket av någon anledning inte kan köpas på alla apotek och basoljan är basen. Det rekommenderas att ta ett stabilt, till exempel mandel, kokosnöt, jojoba. För detta ändamål köpte jag högkvalitativ oliverad olivolja, valde nyligen importerade

Dessutom beslutade att lägga till nässla, ingen förbjuder att blanda dina favoritredienser.

Även för "matlagningen" behöver förpackning (vilket är ofarligt), mörker och värme. Det är vinter ute, vilket innebär att varje hus har en radiator

Tja, händer i händer, vi knådar) Du frågar varför jag tar en torr rot och inte frisk? Det är lättare och hjälper till att undvika skador på infusionen.

Ja, jag har en glasburk. Jag stänger den tätt, lägg en tjock trasa på toppen för att skydda den från ljus och sätta den på batteriet. Varje dag måste du skaka blandningen. Vänta länge, jag värmdes i 3-4 veckor

Den färdiga oljan är mörkare, det luktar tydligt av örter, och viktigare är det 100% naturligt. Till kostnad mer än köpt. Det återstår att filtrera det och du kan använda

Så här har jag inflytning, det är också ett macerat, det är en oljeinfusion, det är burdockolja))

Men jag vill fortsätta ämnet lite och beskriva mina känslor om att använda ett avkok av burdock root, eftersom den här anläggningen har ett brett användningsområde.

Om såren ska jag inte tala, för vem det gör ont och så de vet hur man ska behandla. Jag handlar om skönhet)) Avkok hjälper mycket av håravfall. Jag sköljde håret i 3 veckor. Resultatet är glans, kopplat med torklängd. Håret blir hårdare, samma effekt uppmärksammas när man använder ett avkok av ekbark, var därför försiktig med detta. Om du ser att miraklet inte händer, tortera inte ditt huvud

Och allt om huvudet. kardborre hjälper till att bli av med mjäll.

Hur man gör burdockolja hemma?

Kockolja erhålls från käftrot eller kardborre, som det också kallas. Produkten är extremt populär och finns i alla apotek eller kosmetiska stormarknader.

Men mycket mer värdefull olja, tillagad med egna händer. Du kommer att vara 100% säker på dess naturlighet, plus en sådan produkt innehåller mer användbara komponenter.

Erforderliga ingredienser

För att göra burdockolja hemma behöver du kullarrot och oljebaserad bas.

När det gäller rot kan det vara torrt eller friskt. Den underjordiska delen av växten, samlad från april till maj och från augusti till november, är lämplig för tillverkning av en oljig vätska. Det är i de månader då växten inte blommar och alla användbara ämnen är koncentrerade i roten.

Använd stora köttiga rötter med en tjocklek av 3 till 5 cm. Det är viktigt att samla dem från en ung växt, eftersom den är mer saftig och mättad med värdefulla element, till skillnad från tvååringar.

Att urskilja den unga växten från det gamla, fokusera på ryggraden. Unga djur har inte dem alls.

Om du planerar att förbereda produkten från färsk rot, vet du att den ska användas omedelbart efter insamling. Det rekommenderas inte att hålla det länge.

När du har samlat in råvarorna, förbered dem för matlagning:

 • ta ryggraden och välj den köttiga delen av den;
 • ta bort löv och skott;
 • Skölj roten grundligt med en pensel med en pensel för att avlägsna mark och andra föroreningar.
 • låt det torka;
 • skära ruttna, tainted delar.

Torr rot lagras under lång tid men skördas i förväg. För att torka burken ordentligt, ta det rengjorda, beredda råmaterialet, skära det i flera delar i längdriktningen, sprida det på en fråga som är väl andningsbar. Du kan hänga rötterna.

Torka råvarorna på en torr och varm plats nära batteriet eller ugnen. Eller placera den direkt i en ugn uppvärmd till 45 °. Det är också tillåtet att använda elektriska torktumlare. Om roten torkas ordentligt kommer den lätt att bryta. Denna produkt har en lätt behaglig doft och smaken är lite söt. Förvara den i 2 till 3 år i en torr, tätt sluten behållare.

Men om du fortfarande föredrar att använda färsk rot när som helst, frys det. För att göra det, vika de krossade råvarorna i hermetiskt tillslutna påsar och placera dem i frysen. Rötter måste gå igenom alla steg av rengöring.

Avfrostning av en sådan produkt bör vara en naturlig metod, inte översvämning. Detta kommer att förhindra förstörelse av viktiga delar.

Olivolja, solros, sesam, mandel och andra kosmetiska oljor används som en oljebaserad bas.

När det gäller produktionen använder den mineralolja. Detta är en oljeprodukt, men det är ofarligt för kroppen. Bland de fördelaktiga egenskaperna skiljer man dermahydrering. Det bär inte andra värdefulla egenskaper i sig, till skillnad från naturliga oljor.

Matlagning recept

Att göra burdockolja hemma är inte en stor sak.

Recept nummer 1

För beredning av burdockolja behöver du en torr rot och olja till din smak i ett förhållande av 1: 2:

 • roten är krossad till en storlek av 5 mm;
 • i en glasbehållare hälls den krossade rotan med olja;
 • tätt stängt och insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka det något varje dag;
 • Efter det att verktyget är utloppet måste det dräneras.

Recept nummer 2

Från färsk rot:

 • 3 msk. l. hackad rot häll 1 kopp smör
 • Blanda noggrant och insistera dag;
 • koka sedan i 30 minuter över låg värme;
 • kyla och påfrestning.

Det bör noteras att ju längre blandningen infunderas, desto mer användbara komponenter ger roten till oljan.

Recept nummer 3

Förutom de viktigaste ingredienserna, för att få skörd och använda ytterligare komponenter:

 • torkad burkrot - 200 g;
 • olja för basen - 200 ml;
 • eterisk olja (kryddnejlika, bergamot) - 2-3 droppar.

Häll roten och häll oljan. Håll i ett vattenbad i 50 minuter och lägg sedan på ett mörkt ställe i 8 dagar. Stam före användning.

Recept nummer 4

Burdock löv är också lämpliga för att ta emot skägg. För att göra detta krossas de noggrant, helst med en mixer och fylld med olja: 100 g löv krävs för 200 ml vätska. Blandning insisterar 2 dagar. Efterpressa och koka i 25 minuter på låg värme. Filtrera ut

Häll den färdiga oljan i en glasburk med ett tätt lock. Förvara det på en sval och mörk plats för högst ett år. En indikator på en produkt av dålig kvalitet är luktförändringen och bitterhetens utseende.

Ett annat recept på matlagning av kockolja, se nedan.

Användbara egenskaper

Oljens effektivitet tillhandahålls av dess sammansättning. Den består av många vitaminer: A, E, C, PP. Av de organiska syrorna är oljesyra, linolsyra, ricinoleinsyra, palmitinsyra och stearinsyror närvarande. Mineraler representeras av järn, zink och mangan. Och burdockolja innehåller flavanoider, inulin och proteinföreningar.

En sådan rik näringskomposition gör att produkten kan visa en mängd olika helande egenskaper. Först av allt används burdockolja för att återställa håret.

Det stärker hårsäckarna och förhindrar håravfall. Stärker blodcirkulationen i inflytningszonen och intensifierar hårväxten. Dessutom återställer hårstrukturen, främjar syntesen av epidermala celler. Välnjuter och fuktar krullar.

På grund av denna effekt kan oljan klara av många problem. Det ökar hårets tjocklek, hjälper till att bli av med de splittrade ändarna. Gör mer lydigt lockigt hår och ger dem rätt riktning.

Den oljiga produkten förhindrar för tidigt utseende grå hår, eliminerar mjäll och skyddar mot skallighet. Perfekt återställer håret efter exponering för färg, värmeskador, vind och saltvatten.

Oljan används för att aktivera tillväxten av ögonfransar. Lägger produkten på kosmetika för händer, ansikte och kropp, det kommer att fukta huden noggrant och lindra torrhet och flak.

Kockolja

För många år sedan köpte jag en burdock på ett apotek och tog hem hemma. Min dotter frågade: "Kockolja kläms från prickles som ser ut som en gammal man oskad skägg?" Jag skrattade och kom ihåg den burden, en tvåårig örtväxt med en köttig tjock rot (med en längd på 1,5 meter) har olika namn : burdock, lapushnik, farfar, burdock, mejsel och till och med farfar. Vet du vilken klyftaolja är? Vad består det av? Vad är dess användning och var används den? Jag vill berätta om det idag.

Kockolja är en naturlig produkt, innehåller inulin (naturlig polysackarid), karoten, askorbinsyra, garvning och bittera ämnen, eteriska oljor, mineraler, flavonoider, slem, organiska syror.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är inte gjord av burkens frukt, som min dotter föreslog, men från rötterna.

Vid massproduktion används rötterna från det första och andra året av en växts liv, även om jag föredrar att skörda rötterna på en växt av det första levnadsåret, är de ett värdefullt medicinskt råmaterial. Att skilja dem från det andra årets rötter är inte svårt. När jag skördar växter (september-oktober eller våren april i början av återväxten), utesluter jag växter med ett tjockt torrt rör (det här är en torkad stam som framträder under det andra året av växtens liv). Sedan släpper jag roten från markdelen, små rötter, tvättar den i kallt vatten, skäller det från barken och skär det i bitar 10-15 cm långt. Torka på vinden eller under en baldakin. Jag håller dem i lådor i ett torrt rum, jag kommer att underteckna datumet för upphandlingen, eftersom detta råmaterial lagras inte mer än 5 år. Jag använder de tillgängliga råvarorna för matlagning av kardborreolja. Jag föredrar min olja, med tanke på att det verkligen är en naturlig, säker produkt.

Hur man gör burdockolja själv?

Ett sådant verktyg kan enkelt tillverkas hemma. Det finns olika sätt att laga burdockolja.

Metod ett (från färskt burdockrötter)

Ta 100 gram krossade rötter kardborre (kan vägas på en elektronisk balans, om någon hemma) och 200 av vegetabilisk olja av ditt val (oliv, mandel, solros, även). Blanda allt och låt stå i 24 timmar. Rör sedan ständigt (så att oljan inte brinner), koka över låg värme i 15 minuter. Kyl blandningen, stammen, häll i en glasfat, förvara i kylskåpet.

För terapeutiska ändamål är det att föredra att använda färsk burka, men det finns en tidsbegränsning här. Färsk burdockrötter skördas endast i april, september och oktober. Du kan lagra dem under en tid på kylskåpet, men det löser inte problemet.

Det här är där den andra metoden (med torr burdockrot) hjälper.

Ta 5 matskedar av torkade och pulveriserade burdockrötter och häll 0,5 liter av någon vegetabilisk olja (jämn solros) i en glasbehållare. Låt stå på en varm plats i 21 dagar. Och alla lite redo att användas. (oljan kan inte filtrera).

Den tredje vägen (universal - kan tillverkas av fräscha och torra burdockrötter)

Ta en keramisk kruka, sätt burdockrötter där (2 matskedar färska eller 1 matsked torkad) och häll dem med 250 gram olivolja. Lägg en vanlig deg på potten och lägg den i 3 till 4 timmar i en varm ugn (upp till 60 grader). Sedan är spänningen och oljan klar.

Kom ihåg att burkolja, kokad hemma, lagras inte mer än 2 månader, då går dess medicinska egenskaper bort.

Appliceringsbördaolja

Kockolja används ofta för kosmetiska ändamål. Det ingår i sammansättningen av schampon, som ett skummedel i sammansättningen av bad, som ett förstärknings- och rengöringsmedel.

Används för att läka sår.

Det är ett effektivt hemmedel för naglar, hud, ögonfransar och hår.

Men jag kommer att berätta om det i följande publikationer. Se dina vänner.

Hur man gör burdock hemma

Hår har länge ansetts vara den bästa dekorationen av en kvinna. Långt hår hade även en magisk effekt. Ur religiös synvinkel är hår en integrerad del av en kvinna, som är ett tecken på hennes renhet och oskuld. Därför förnekar vissa religioner till och med att håret skärs. Hur man bryr sig om dem, hur man gör dem vackrare, lysande och lyxiga. Alla dessa frågor gäller idag inte en kvinna.

Särskilt akut fråga för stadsbor. När allt hår, som huden, absorberar allt smuts och damm i stadslivet. Dessutom har hårets tillstånd den mest direkta effekten av stress, näring av en kvinna, användningen av kosmetika, trötthet. På grund av den negativa inverkan av alla dessa faktorer börjar håret sitta, falla ut, förlora den vanliga glansen, bli tunn och stygg. Därför introducerade även skönhetssalonger speciella spa-behandlingar för hår. Men om det inte finns någon möjlighet att regelbundet besöka en skönhetssalong, kan du enkelt ge ditt hår rätt skötsel och hemma. Hur man gör det?

Miracle burdock oil

Våra mormor och mormor var inte medvetna om sådana hår- och hårbottenprodukter som är kända för moderna tjejer. De visste inte vad shampoo, balsam, masker är. Hur rengjorde de sedan sitt hår av damm och smuts? Och varför alla hade samma långa och tjocka hår? Allt detta beror på att de endast använde naturens gåvor. Huvuddelen i det kosmetiska arsenalet var naturliga botemedel. De använde olika rötter, lövverk och grenar av olika växter. Några av deras recept har kommit ner till oss. Ett av dessa mirakulösa naturliga ämnen är burdockolja.

Denna olja erhålls från rötterna till den mest nondescripta växtburken, härifrån och dess namn - burdock. Ja, det är obehagligt när hans spines håller sig till saker eller djurhår. Men denna växt är värd respekt på grund av den mirakulösa effekten efter att ha använt infusionen av sin rot.

Oljans sammansättning

Moderna forskare och kosmetologer kunde inte ta vårt ord för farmödrarna. Därför bestämde de sig för att undersöka detta ämne och ta reda på varför det har en så positiv effekt på vårt hår, vilket ger dem hälsa och skönhet. Under testerna konstaterades att det finns alla de mest användbara vitaminerna, som vi ofta tar i piller. Dessa är vitaminerna A, E, C, Grupp B. I denna olja finns järn, zink, vanadin, tenn, strontium, mangan, koppar etc. Det finns redan färdiga eteriska oljor, polysackarider. Alla dessa innehåller burdockoljor har endast läkningshärdigheter. Så, våra mormor hade rätt, använder den nästan överallt för helande ändamål.

Kockolja innehåller stora mängder näringsämnen

Indikationer för användning

Med tanke på burkolja som terapeutisk substans behöver vi veta när det är möjligt och nödvändigt att applicera det på hår och hur det är värt att göra. Låt oss först bestämma vad som helst allra oljeproblem bör tillgripas först och främst. Användningen av olja visas uteslutande i följande fall:

 • om du har torr hårbotten och jämn klåda (om klåda inte orsakas av parasiter)
 • med stark håravfall (detta observeras med brist på vitaminer, harmonisk misslyckande etc.);
 • mjäll;
 • om du har svagt och skadat hår
 • när hårets ändar delade upp, 4
 • om håret har förlorat sin naturliga glans
 • med frekvent användning av färger, hårtorkar, strykjärn, krullning, etc.;
 • efter perm.

Alla dessa indikatorer och faktorer är den främsta orsaken till användningen av burdockolja. Men även om du inte ser några problem med håret, kommer användningen av denna olja 1-2 gånger i månaden att vara ett utmärkt förebyggande av problem och skadar inte ditt hår. Det kommer bara att behålla sin hälsosamma och naturliga glans längre.

Hur olja påverkar håret

Att effekten är extremt positiv och återställande är förståelig. Men varför alldeles samma effekt observeras. Faktum är att burkolja återställer metabolismen och blodflödet i huvudets hud. Ibland är det överträdelsen av dessa processer som är den enda orsaken till förlust, slöhet och splittrade ändar. Det är nödvändigt att använda masker med burdockolja i minst en månad regelbundet. Experter säger att det sanna resultatet kan ses först efter 15 behandlingar med denna olja. Tillåtet högst 1 procedur per vecka. Men det beror helt på vilken typ av hår och vilken typ av problem som oljan var förskriven till.

Oljan återställer naturlig glans till håret, stärker glödlamporna och gör håret friskt. Hår efter att sådana masker blir lydiga och smidiga. En utmärkt effekt observeras också på mekaniskt skadat hår: efter hårtork, perm och färgning.

Hur man ansöker

I vilka fall är det värt att använda burdockolja, vi har övervägt. Men hur ofta kan detta göras? Hur man applicerar olja på håret? Det är möjligt att applicera olja i ren form, och det är möjligt att blanda med andra användbara ämnen: senap, ägg, kefir etc. För närvarande finns det många masker med införandet av burdockolja. Ingredienserna som bör tillsättas till oljan beror på vilken typ av hår du har och problemets art med dem. Frekvensen av användning av masker beror på samma faktorer.

Applicera olja i form av värme. Det vill säga det bör värmas upp till människokroppstemperaturen. Detta kan göras genom att hälla det i en behållare eller genom att placera en flaska olja under en ström av varmt vatten. Oljetemperaturen är viktig för att få mer effekt och ett positivt resultat snabbare. Men överhett inte oljan. Du bör inte ha smärta eller brännande när du applicerar den.

Tvätta håret med schampo innan du applicerar oljan och torka dem med en handduk. Olja fördelas jämnt över hela ytan av huvudet, som hårfärg. Applicera olja för hand eller med en frisörsborste eller bomullsplatta. Samtidigt med appliceringen av olja är det nödvändigt att massera hårbotten. Massage med olja fortsätter i 15 minuter. Efter appliceringen av oljan borde du skapa en bastuffekt för ditt hår. För att göra detta borde du ha på dig en väska och linda huvudet med en handduk eller en varm scarf ovanpå. Detta görs för att uppnå önskad effekt. Maskens varaktighet beror på problemet. Varaktigheten kan variera från 30 minuter till 2 timmar. En maske görs, som vi sagt, inte mer än en gång i veckan under en månad. Då kan du ta en paus i 3 veckor och upprepa proceduren.

Observera och missa inte uppmärksamheten och det faktum att oljekomponenterna kan orsaka allergier. För att utesluta ett ögonblick, innan du applicerar, var noga med att testa för allergier, som med hårfärg: Applicera olja på ett litet område av huden på handleden och vänta 30 minuter.

Hur man tvättar en mask med kardborreolja

När du har på dig en mask på huvudet under en viss tid måste du naturligtvis tvätta den. Masken med burdockolja tvättas av, liksom alla andra, med varmt vatten och schampo. Efter att du kan använda balsammen. Det är önskvärt att både schampo och balsam är med örter. Detta hjälper till att konsolidera resultatet. Masken tvättas av med en stor ström av vatten. Men ibland saknas ett tillvägagångssätt. Om håret förblir fet, kan proceduren upprepas. Utmärkt råd för bättre sköljning av burdockolja från håret, för att undvika effekten av fettigt hår, kan du applicera tungt saltat vatten och sedan mjuka håret med en balsam. Du kan också lägga till smörskålen. Först av allt. Detta är ett annat näringsämne för ditt hår. För det andra är denna kombination lättare att tvätta håret än ren olja.

Tips 1: Hur man gör burdockolja

 • fräsch eller torkad kockrot, vegetabilisk olja (olivolja, mandel, solros).

Applicering av burdockolja: värm lite och applicera på hår, kamma igenom med en borste och låt i några timmar, skölj sedan med en mild schampo. Återhämtningskurs - minst 10 förfaranden.

Dessutom är burdockolja effektiv i sköra naglar. Det är nödvändigt att applicera burkolja på nagelplattan och nagelplattan, förånga dem med ett varmt bad. Sådana förfaranden måste göras inom en månad.

Kockolja hjälper till med peeling av huden, det är mycket noga med ögonbryn och ögonfransar. Masker från denna olja kommer att minska fina rynkor och spara från torrhet.

 • IHC Clinic
 • hur man gör burdock olja

Tips 2: Hur man tvättar burdockolja från håret

Ett enkelt recept på skönhetshår: hur man gör burdockolja hemma

Kockolja - ett bra naturmedel för skönheten i hår, naglar och hud, det fuktar, mjukar, närmar och skyddar. Om du inte litar på varukvaliteten på hyllorna i butikerna är det värt att räkna ut hur man gör burdockolja hemma.

Artikelns innehåll:

Gör burdockolja - processen är väldigt enkel och kräver ingen speciell teknik. Kvaliteten på den färdiga produktens produkt beror främst på kvaliteten på de ursprungliga ingredienserna.

För produktion av olja behöver du:

Det största antalet näringsämnen innehåller rötterna för unga, ettåriga burdock. Det är bäst att samla rötterna på våren eller i början av hösten. Som basolja rekommenderas att man använder mandelolja, men den kan ersättas med olivolja, solros, jojoba eller aprikos.

Skala och skölj burdocks rhizom och kapa sedan i en mixer, köttkvarn eller riv på ett fint rivjärn.

Häll gruelen med olja i förhållandet 200 ml per 100 g krossade rötter och låt den brygga i 24 timmar.

Efter en dag häll smöret i en gryta, lägg till en simma över låg värme tills du kokar och koka i 15 minuter.

Kyl, spänna och häll i glasbehållare.

Som ett råmaterial kan du inte bara använda rötterna utan också färska bladblad. Hur man gör burdockolja från grönska? Receptet är väldigt enkelt.

Skölj färskhackade burkblad och hugga dem i en mixer.

Häll hackade löv med vegetabilisk olja: olivolja, solros, mandel i förhållandet 1 kopp per 100 g grön massa.

Låt blandningen stå i 1-2 dagar, kläm sedan, koka i 20-25 minuter på låg värme, spänning och häll i glasflaskor.

Hemmagjord bördolja kan appliceras i hårets ändar för att minska deras ömhet och torrhet. lägg till masker och balm. Oljeapplikationer för hår hjälper till att återställa sin glans och elasticitet, normalisera hårbotten i hårbotten och förbättra hårsäckens näring.

Det används också för att påskynda tillväxten av ögonfransar: för att göra detta, applicera olja varje natt på ögonfransarna med en ren borste. Några droppar av de läkemedel som läggs till i krämen för händer, kropp eller ansikte kommer att förbättra sina närande och fuktgivande egenskaper, lindra känslan av täthet och flaking.

Hur man lagar burdockolja hemma

I denna artikel kommer vi att förklara hur man gör burdockolja hemma. Naturligtvis är denna produkt inte bristfällig; Det kan köpas på något apotek och till och med hos en kosmetikaffär, där den ofta presenteras i ett brett sortiment och kan innehålla användbara tillsatser, till exempel horsetail (för oljigt hår), vitaminkomplex, nässla, varm peppar (för att stimulera hårväxt) etc. d. Men mästare av naturprodukter tror med rätta att burdockolja, kokt hemma, är en garanterad naturlig produkt som ger störst effektivitet.

Kockolja kan användas för olika ändamål: behandling av hårbotten för mjäll, torrhet och överdriven fetthet, som ett effektivt botemedel mot håravfall och skallighet, som stimulerande hårväxt och som ett botemedel mot bräcklighet och sektion. Innan du börjar utforska hur man gör burdockolja, bekanta dig med några av sidans aspekter av sin verksamhet:

- Som praktiken visar, gör burkolja håret lite mörkare, så det kan inte vara lämpligt för blondiner.
- många flickor märkte effekten av att "tvätta ut" färgen, så om du är vacker, använd det här verktyget strax före färgning;
- i vissa fall har effekten av elektrifierande hår uppmärksammats, vilket innebär att man bör vara försiktig för att säkerställa att antistatiska medel som schampo, sköljmedel eller spray finns i hemmet kosmetiska väskan.

Beroende på syftet med att använda burkolja för hår kan receptet för tillverkningen variera. Här presenterar vi några recept för att lösa de vanligaste hårproblemen.

Burdock Hair Oil, ett recept för mjäll

För att bli av med mjäll med burdockolja behöver du 200 ml basoljolja. Du kan ta raffinerad solros, olivolja eller mandelolja. Det senare är speciellt lämpligt att använda om du, förutom mjäll, är orolig för torr hårbotten. I basolja insisterar vi på 75 gram torr burdockrot, krossad på en rivare. Blandningen av rot och olja bör infunderas på en varm plats under dagen. Då är det nödvändigt att koka över låg värme i ca 15 minuter, inte glömma att rör om ofta för att undvika bränning. Efter avlägsnande från kaminen, spänna oljan och häll den i en mörk flaska och stäng den tätt. För mjällbehandling, torka hårbotten med burdockolja 2 timmar innan du tvätter håret 1-2 gånger i veckan tills det är helt härdat.

Kockolja, ett recept för känslig hårbotten

Oljan framställd nedan med den beskrivna metoden bidrar till att eliminera klåda och flingbildning. Du kommer att behöva 500 ml solrosor eller olivolja och 100 gram pulverformiga burdockrötter. Det här receptet är annorlunda eftersom blandningen inte behöver kokas, men det infusioneras också i överensstämmelse längre - i 3 veckor på en varm torr plats. Den resulterande oljan behöver inte filtreras; gnugga det i hårbotten 3-4 timmar före tvätt, efter skakning väl.

Tinktur för behandling av fet hårbotten

Kockolja används framgångsrikt för att behandla hårbotten för överdriven fetthet, men du kan ersätta den med alkoholtinktur: Häll 1 del av hackad kullrot med samma mängd 70% alkohol och lämna för mörk på torr plats i 3 veckor. Den resulterande tinkturen att gnugga i hårrötterna i 1 timme före tvätt. Kockrottinktur främjar också hårtillväxt och minskar håravfall.

Idealiskt bör torra burdockrötter ersättas med färskt, men om du inte har förmåga eller önskan att gräva, är den torra roten också lämplig.

Faktum är att det finns många recept för att göra burdockolja, men de skiljer sig bara i basoljan som används, behovet av att koka kompositionen eller frånvaron av sådan nödvändighet, liksom hur lång tid oljeinsatsen är. Ovannämnda recept är basala, baserat på dem du kan, beroende på syfte, maskerar och komprimerar för hår, till exempel med tillsats av peppartinktur för att stimulera tillväxt, med brandy, äggulor etc.

Hur man gör burdockolja hemma

Frisyren speglar inte bara hälsan hos en person, utan också hans humör. Därför får hon så mycket uppmärksamhet. Med det kan du skapa nya bilder, uttrycka din tankegång. Men för att håret ska vara tjockt, starkt och vackert, kräver de noggrann vård, inklusive inte bara daglig kamning, användning av schampo och balm, utan även förfaranden som syftar till att förbättra blodcirkulationen, leverera näringsämnen till hårsäckar, förbättra metaboliska processer i de subkutana skikten. Tack vare dessa åtgärder håller håret sin attraktionskraft i många år. Olja beredd från burdockens rötter är unik, men ändå mycket prisvärda och billiga medel att ta hand om lockar. Hur man lagar burdockolja hemma? Det visar sig att det inte är något svårt i detta.

Receptet för beredning av en produkt som kan återställa vitalitet till och med hår efter upprepad kemisk "förbränning" med ammoniak kräver ingen särskild utrustning eller en mängd komponenter. Produkten erhålls genom infusion av kullrot i vilken olja som helst (olivolja, solros, etc.) eller genom värmebehandling av en hackad rot i samma oljebaserad bas.

Och näringsämnena i en sådan komposition kommer inte att vara mindre än i den färdiga oljan, som säljs. Medel för skötsel av curls, innehållande en stor mängd flavonoider, vitaminer C, A, E, B och andra; väsentliga komponenter, harts, en värdefull substans - inulin, proteinföreningar - har utan tvekan en stor fördel när det gäller att försäkra sig för försvagade, livlösa strängar, som det inte bara är svårt att göra vacker styling, men även ibland kamning är problematisk.

Det är viktigt att inte överdriva det och inte överdriva det i tillämpningen av det här verktyget:

 • Applicera olja ska inte vara mer än 1-2 gånger i veckan.
 • Efter 1-1,5 månaders användning ska krullarna ges "vila" i flera veckor.
 • Kompositionen appliceras på håret i små mängder (det är bättre att först applicera det på rötterna och sprida sedan över hela längden av håret med hjälp av en kam).
 • Oljebasen appliceras på tvättat och något torkat hår.
 • Kockolja tvättas bättre, om det inte är fuktat innan du applicerar shampoo-strängarna.
 • Det är lämpligt att värma upp produkten före användning på ångbadet till kroppstemperatur.
 • För att förbättra effekten används en varm kompress - huvudet ska täckas med plastfolie och sedan en handduk.

Efter 2-3 procedurer börjar externa förändringar att behaga den volontär som har litat på denna metod för hårvård.

Burdockrötter bör samlas in på våren, när plantans löv ännu inte har dykt upp eller senhösten när busken har blivit helt blekad. Det var vid den här tiden att en stor mängd värdefulla ämnen koncentrerades i burdockens rötter. Roten kan användas färskt genom att tvätta den och slipa den grundligt, eller torka och krossas till ett tillstånd av likformigt pulver.

Oljan som används som bas för beredning av ett omhändertagande medel måste renas, utan sediment och sediment. Helst, om det är olivolja, men för hans brist på det, kan du använda någon annan.

 1. Hackad kockrot (3 matskedar) Häll 1 kopp oljebaserad, låt blandningen stå i minst 1 dag, koka sedan på låg värme i 20-25 minuter, svalna, dränera. Kompositionen är klar för användning.
 2. Om man använder torrt pulver från burkrötter, hälls 5 matskedar grönsaksråvaror med en halv liter olja, infunderas i 3 veckor. Varm brandskomposition är inte nödvändig.

Naturligtvis är produkter som erhålls genom att pressa och extrahera ett oljextrakt från vegetabiliska råmaterial en dyrare och högkvalitativ produkt, men vid tillverkning av burdockolja för hår hemma är användningen av denna teknik omöjlig. Men oljan gjord av ovanstående recept kan omvandla lockar, vilket gör håret bra - bara för några applikationer.

Hur man gör burdockolja hemma?

Kockolja är efterfrågan bland dem som vill odla långa ögonfransar och hår, göra dem starka, mjuka och glänsande.

Få burdockolja från kullrot, i folket kallas det klyfta. Ja, ja det här är själva växten, efter mötet som vi har försökt under mycket lång tid för att få så små prickiga och klibbiga bollar från kläder, strumpor, djurhår.

Den färdiga burkoljan innehåller en massa användbara ämnen och spårämnen, såsom: inulin, eteriska oljor, fettsyror, mineralsalter, vitaminer och flavonoider. Alla dessa substanser har en positiv effekt på hårbotten, stärker håret, hjälper till med fet seborré, stärker ögonfransarna, gör ögonbrynen mjuka och glänsande och till och med stärker naglarna och förhindrar deras foliering.

Kockolja kan köpas på apoteket, men det är lika lätt att förbereda det hemma.

Kockolja hemma: recept

Hemlagad klyftaolje recept №1.

3 msk. skedar av finhackad kullrot rotera ett glas olja (vegetabilisk eller olivolja) och lägg i en mörk varm plats för en dag.

Sedan sätta den resulterande oljan på en långsam eld och koka den i 25 minuter, vänta tills det kyls, filtrera och häll i glas. Kockolja är klar.

Hur man lagar kockolja recept nr 2.

Sammansättningen av detta recept av burdockolja innehåller torkad burkrot.

5 msk. skedar av pulveriserad torr burka rot häll 0,5 liter vegetabilisk olja. Häll blandningen i en glasfat och sätt i mörk plats i 3 veckor.

Glöm inte att skaka oljan varje dag. Efter att klyddolja är klar kan den appliceras utan spänning.Nästa Artikel
Hur bli av med mjäll i hemmet