Nässla för hår. Läkande egenskaper och hur man ansöker


Naturlig hårvård blir populär idag, även om vi vet att det nya är väl glömt gammalt, så vi kommer tillbaka till recepten till våra mormor och mormor som, som ingen annan, kände hemligheterna om naturlig hårvård. Naturvård är mycket användbar för hår, eftersom alla ingredienser i det är naturliga och användbara, även om resultatet av vård från naturen inte är omedelbart synligt, t.ex. från professionella inköpsprodukter eller medicinska salongprocedurer. Idag pratar vi om nässlor, som ofta används i hårvård, med hjälp av masker, tinkturer och avkok.

Nettle innehåller ett antal användbara ämnen, organiska syror, flavonoider, tanniner, vitaminer A, C, K, som har en fördelaktig effekt på håret och hårbotten, medan nässla:

 1. i komplex terapi hjälper till att bekämpa håravfall
 2. stärker hårrötterna
 3. stimulerar ny hårväxt
 4. lugnar irriterad hårbotten;
 5. återvänder skina till tråkigt och livlöst hår;
 6. När det sköljs med avkok av nässla, håller håret rent längre.
 7. ger pomp och volym till håret;
 8. Med regelbunden användning förbättras hårets övergripande tillstånd.

Den enda nackdelen med nässla är att det kan färga blont hår.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Nettle kan köpas på apoteket, men du kan hämta det själv. Det är bäst att samla nässla från maj till juni. Du kan torka den med stammar, någonstans i ungefär en vecka och koppla sedan ur näsbladet från stammen, lägg dem i en vävnad eller papperspåse, så det kan lagras i över ett år.

Nettle Hair Masks

Om vi ​​pratar om hårmaskor med nät, så är det bra att lösa andra komponenter i masken - lera, senap, henna. Men det finns en annan version av hårmasken, där endast färska nässelfloror behövs. Endast nyplockad nässla är lämplig, som bör tvättas och hoppas över en saftpressare eller hackad med en mixer. Den resulterande saften kan filtreras genom gasbindning. Hur man använder Först kan mitt huvud (även djupt rengöringsschampo användas, efter det att nässelämnena absorberas bättre av hårbotten), applicera en inköpsmask eller en balsam för en längd, då klipper vi håret med en handduk och applicerar nässelsaft på avdelningarna. Sedan värmer vi och håller i ungefär en timme, efter att tiden har gått, tvättar vi håret noggrant med varmt vatten. Sådana förfaranden kan göras efter varje tvättning av huvudet, och resultatet är helt enkelt fantastiskt, nytt hår börjar växa över huvudet, medan allt hår är starkt förstärkt och hårstrukturen förbättras. Det enda syndet är att en sådan mask endast kan göras på sommaren.

Firming mask

En sådan mask kan göras innan du brygger nässlor för att skölja håret. Masken har utmärkta förstärkningsegenskaper, eftersom alla ingredienserna i masken är avsedda för detta.

 • 1 matsked färglös henna;
 • nåldekok
 • 1/2 matsked senap;
 • 1/2 matsked honung;
 • 3-5 droppar essentiellt oljeblott eller mynta.

Masken är gjord innan du tvättar håret och appliceras endast på hårbotten. Först spädar vi den färglösa hennaen med en hett kött av nässla och lägg sedan senap till det (du kan inte lägga till senap om hårbotten är känslig), lägg sedan till honung och droppa eteriska oljor på det, blanda allt grundligt. Mask applicerad på hårbotten avskiljning, om hårets tips är torra, kan du applicera basolja på spetsarna, då värmer vi och håller håret från 40-60 minuter. Sedan tvättar jag mitt huvud som vanligt och applicerar en luftkonditionering eller en mask på längden.

Vitamin hårmask

 • 1 matsked lera (blå, vit, rosa, grå, gul);
 • 1 msk näsdekok
 • 1 matsked basolja (jojoba, mandel, vetex, olivolja, ricinus);
 • 3-5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 1 äggula;
 • 1/2 matsked honung;
 • 1 tesked citronsaft.

Masken är klar innan du tvättar håret. Torka lera med ett avkok av nässla till konsistensen av gräddfil, tillsätt de övriga ingredienserna. Applicera masken på hårrötterna och varma, håll i 15-20 minuter, inte mer, eftersom du kommer att se att leran börjar torka, kan masken tvättas bort. Tvätta sedan håret som vanligt, men använd en mask eller balsam för hårets längd, annars kommer håret att vara svårt. Denna mask är tillräckligt för att göra en gång i veckan.

Stärka hårtinkturer med nässla

En av våra abonnenter har delat ett recept på hur man förbereder en naturlig spray för hårväxt hemma, som bland annat innehåller nässlor, du kan läsa detta recept här.

Näsflödesinfusion

Superhjälpmedel för förstärkning och mot håravfall, som väcker dormanta folliklar, accelererar tillväxten och förbättrar hårstrukturen.

Nettle kan tas både torrt och friskt. Basolja bör väljas så att den passar hårbotten och är inte så stor: linfrö, senap, sesam, olivolja. Jag valde oliv eftersom den är idealisk för hårbotten och det finns många användbara ämnen i det, förutom det är det lätt, välskött och inte tätar hårbotten i hårbotten. När du väljer en basolja, se till att den är nödvändigtvis oraffinerad och kallpressad.

Nettles måste krossas och hällas i en behållare som stänger väl och tätt (behållaren ska vara glas och helst mörkt glas, om det inte finns något sådant glas kan du rulla det med papper). Då måste du fylla nätet med olja så att det täcker det helt, du kan till och med något mer, eftersom nätet kommer att absorbera oljan efter en stund (du kan behöva hälla mer). Blandningen bör infunderas på en mörk, varm plats (du kan lägga den under batteriet), cirka två veckor och periodiskt (någonstans en gång om dagen) det är lämpligt att skaka tinkturen. När två veckor har gått, ska tinkturen dräneras och förvaras på en mörk, sval plats. Oljens färg bör ändras från gul till grön, mättad smaragdgrön.

Tinkturen kan appliceras en eller två gånger i veckan, innan du tvättar, applicera blandningen vid avskiljningar, isolera och håll i minst en timme, medan vid applicering ska du massera hårbotten (cirka fem minuter). Du kan också applicera tinkturen och lämna över natten.

Infusion av näsblad

Två matskedar torrblodslöv häller ett glas kokande vatten, lämnar i en timme på en mörk plats, spänner sedan och applicerar infusionen i hårbotten, skölj inte (förutom att accelerera hårväxten, hjälper denna infusion perfekt till håravfall). Det kan användas innan du applicerar nikotinsyra, eftersom det måste appliceras på en fuktig hårbotten.

Nettlealkoholinfusion

Ett glas krossade nässla löv hälla ett glas vodka, lämna i 2 veckor på en mörk, varm plats. Varje dag, inom en månad, gnuggar i hårrötterna med massagerörelser. Förvara denna infusion, helst i kylskåpet.

Sköljning av hår med nässla

Krukor av örter, och inte bara nässlor, hjälper till att återställa hårets styrka, stärka dem, ge elasticitet, mjukhet och glans utan hjälp av inköpta produkter.

Att skölja hårnätet bryggdes i ett förhållande på 2 matskedar örter per kopp (200 ml) av vatten. Förhållandet mellan nässle och vatten kan ökas beroende på hårets längd. För att brygga nässlor måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det smutsa och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

Som jag gör: Jag tvättar mitt huvud på morgonen, så jag bryter ett avkok på kvällen och på morgonen värmer jag upp det och efter alla procedurer (schampo, mask eller balsam) går slutsköljningen. Men jag vattnar inte bara mitt hår med buljong, jag lägger det i buljongen och håller i 5-10 minuter så att även hårbotten finns i buljongen, kan du även massera det något.

Nässla för hår. Masker, infusion och avkok av nässla för hår

Innehållet

I antiken var nettle en mycket populär växt. Det fungerade som ett universellt råmaterial som användes på många områden. Nettle gjorde starka linor, gjorda tyger, fisknät, det ätes, användes för bestraffning och behandling. Nettle hittade ansökan i kosmetologi. Särskilt ofta användes det för hårvård. Idag ska vi prata om exakt hur nässle är användbar för hår, hur man korrekt förbereder och tillämpar det.

Nettle - fördelaktiga egenskaper för hår

I antiken var det inga dyra schampon och balsam, med keratin eller arginin, men kvinnorna lyckades se sitt bästa och erövra dem runt dem med lyxigt hår. Självklart är hårdets goda villkor i många avseenden skyldiga till en gynnsam ekologisk situation, till en diet som inte innehåller skadliga tillsatser och någon kemi, och deras livsstil var helt annorlunda, mycket hälsosammare än den nuvarande. Men inte en liten roll i hårets skönhet och naturkosmetik, gjord av naturens gåvor.

En av de mest populära hårprodukterna har varit, och är kvar till denna dag, nässla. Denna fantastiska växt har den mest fördelaktiga effekten på människokroppen. Med hjälp av det kan många interna problem lösas, till exempel för att bli av med blåsans och leverens sjukdomar och externa - läkning av sår, sår, avlägsnande av inflammationer etc. Nettle har också medicinska egenskaper som bäst kan påverka hår och hårbotten. Denna effekt beror på det höga innehållet och den framgångsrika kombinationen av användbara ämnen i växten. I nätet finns det ett nödvändigt vitamin för hår, sådana kända vitaminer av kvinnlig skönhet som E, C och B, karotenoider, kalcium, organiska syror och fytoncider som har en fördelaktig effekt på håret. På grund av det brett utbud av åtgärder påverkar nässlan krullarna och hårbotten enligt följande:

 • Eliminerar mjäll.
 • Stopp håravfall.
 • Läker sår, lindrar klåda och hudirritation.
 • Förstärker glödlamporna.
 • Minskar fet hår och hud.
 • Förbättrar hårstrukturen.
 • Gör krusar skina och lydiga.
 • Accelererar hårväxten.

Hur fungerar nässle

Nästan alla känner till förmågan att stinga nässla. Men trots obehaget är det ganska användbart. Efter kontakt med nässla, till de drabbade områdena, rusar blodet aktivt, blir jämnt i de mest avlägsna och små kapillärerna i huden. Som ett resultat är de mer än vanligt mättade med näringsämnen och syre, vilket positivt påverkar hudens tillstånd. Samma, men med mindre intensitet, uppstår med hårets håriga yta när man använder juice eller avkok av nässla. Men hårets tillstånd beror på dess tillstånd.

Nässla för hår - användarvillkor

För effektiv hårvård är det tillåtet att använda både färskt och torkat nässla. Örten kan användas som ett självständigt verktyg, förbereda från hennes infusioner, avkok eller masker och i kombination med andra komponenter. Men innan du bestämmer dig för att ta hand om ditt hår med nässla, bör du bekanta dig med några nyanser:

 • Nettle remedies gör håret mer stel och torka det något, så ägare av torra krullar bör vägra att skölja och använda korrigerande medel från gräset endast för att gnugga in i rötterna.
 • Nettle har en ljusfärgseffekt. Efter att ha använt det kan blont hår bli grönt. För att undvika detta vid infusion, avkok eller annat medel som är tillagat från nässle, rekommenderas att tillsätt citronsaft.
 • För att göra det lätt att placera flytande näsprodukter på rötterna, använd en sprayflaska.
 • Efter sköljning av trådarna gnider du lätt i huden och håret och masserar sedan hårbotten.

Sköljning av hår med nässla

Regelbunden sköljning med nässla kan ersätta dyra salongprocedurer. I regel används en avkok eller infusion för sköljning.

Nettle infusion för hår

 • Koppla ihop tre matskedar torr, hackad ört med ett par glas kokande vatten. Täck behållaren där infusionen är förberedd, med en servett eller handduk och lämna i en halvtimme. Stam och användning för sköljning eller gnidning. Till denna infusion kan du lägga till lite honung eller ättika.
 • Perfekt effekt på håret har en tinktur av nässla med burk. Det kan också användas för att skölja håret eller gnugga det i rötterna. För matlagning avses i lika stora proportioner, blanda de torra bladen av nässla och hackad kullrot. Tre skedar av det resulterande råmaterialet, ånga upp det med en halv liter kokande vatten, sätt sedan i det och låt det gå i ungefär en halvtimme.
 • Att stärka glödlamporna och förbättra hårets tillstånd är väl lämpad för följande samling. Blanda grönt te, burdock rot, rosmarin och nässla i lika stora proportioner. Två skedar av blandningen ångas med en liter kokande vatten och låt det stå i tjugo minuter. Används för sköljning.

Nettle avkodning för hår

Detta verktyg kan förberedas på flera sätt:

 • Ett avkok av färskt nässla. Tvätta färskt nässla med stammar (cirka femtio gram) noggrant. Koka en halv liter vatten, sätt sedan nässla i det och svett det sedan en kvart i timmen.
 • Ett avkok av bladen och rötterna på nässla. Det här verktyget hjälper till att eliminera många problem med hår. För att förbereda det, kombinera i en behållare i lika stora delar torra löv och nässlor. Lägg ett par skedar av råmaterial i en kastrull med ett glas vatten som kokas. Koka nätet i en halvtimme, sedan svalna och spänna. Använd verktyget för att gnugga in i rötterna. För sköljning rekommenderas att späda buljongen med kokt vatten.
 • För torrt hår. Blanda även kolvbenet med nätet. Tre matskedar örter, ånga i en halv liter kokande vatten, och koka sedan dem en kvart i timmen.
 • Avkok från mjäll. Blanda i lika stora mängder - ljung, nässla, hackade hummer, kamille och kullrot. I en gryta bringar fyra hundra milliliter vatten till koka, lägg sedan ett par matskedar av blandningen av örter, koka dem i ungefär tio minuter, kyla och påfrestning. Används för sköljning.

Det rekommenderas att skölja ditt hår varje gång du tvätter håret. Om du är van vid att utföra denna procedur varje dag, tvätta håret med nässla så ofta, men du borde inte göra det ungefär tre gånger i veckan. Förresten, om du är tvungen att tvätta håret varje dag på grund av det oljiga håret, efter att ha använt nässla, kan det ske om en dag eller till och med två.

Efter sköljning behöver strängarna inte tvättas med rent vatten, det är inte heller rekommenderat att torka krullarna torra, bara klämma dem lite och smula lite med en handduk.

Nettle masker

En stor effekt på håret har en nätmask. På grundval av denna ört kan du laga en massa olika verktyg. Tänk på de mest populära.

Fresh Nettle Mask

Färskt, bara plucked, nässla för hår, kommer givetvis att vara mest användbart. Därför, från slutet av våren och hela sommaren blir det inte överflödigt att skämma bort dina curls med produkter som är beredda från den.

 • Nettle juice mask. En massa nässla med löv och stjälkar hakan eller hugga med en mixer. Sätt den resulterande massan i gasbind, och pressa saften ut ur den. Juiceren kommer att förenkla uppgiften betydligt, så om du är den lyckliga ägaren till en sådan underbar apparat för att extrahera juice, kan du använda den. Juice fuktar generöst rötterna och gnuggar det med massörrörelser. Wrap huvudet i cellofan eller en tunn väska och sätt på en varm hatt. I den här formen bör du gå i minst en timme, om det finns en önskan och en tid, kan proceduren förlängas upp till flera timmar.
 • För oljigt hår. Sätt det fräscha nätet i skålen på mixern och hacka. Till den resulterande massan lägger du till en sked salt (helst hav, men du kan ta den vanliga matlagningen). Applicera grus på huden, gnugga den något. Sprid sedan massan över rötterna och linda på huvudet. Håll trettio minuter.
 • Nourishing mask. Tre matskedar av gruel gjord av färskt nät, blanda med en sked honung och en halv sked smör, bättre burdock.
 • Mask som stärker håret. Grind mint och nässlor med köttkvarn eller blender, så att cirka en fjärdedel kopp råmaterial produceras. Torka örter med samma mängd kefir eller naturlig yoghurt.

Torkade nässelhårsmaskar

 • För att stärka håret. Pund en halv kopp nässla löv till ett pulverformigt tillstånd, blanda ett par skedar av färglös henna med dem och häll kokande vatten över blandningen, så att en massa liknar en gruelform. När gräset har svalnat, blanda det med äggula. Denna mask rekommenderas för att klara två timmar.
 • Fläckmask. Smula köttet av svartbröd och lägg till tre skedar infusion av nässla och en sked äpplevinäger. Applicera blandningen i ett tätt lager på hårets håriga yta, massera huden lätt, lindra håret med polyeten och sedan med en handduk. Förfarandet utförs genom dagen, håller masken i ungefär en timme. Även beredda på detta sätt är beredd nässla för hårväxt.
 • Mask för torrt hår. Havtorn bär med en mixer eller köttkvarnhack i potatismos. Lägg till dem en låda honung och ungefär tre skedar infusion av nässla.

Infusion av nässla för intag

Nässla för håret kommer att vara användbart när det tas in. Detta kommer kraftigt att förbättra effekten av yttre användningen av örten. Dessutom kommer användningen av nässla ge dig en annan bra bonus - stärka hela kroppen. För intag rekommenderas att förbereda följande infusion:

Lägg i ett glas två matskedar torkade (helst maj) nässla och häll det sedan med kokande vatten. Efter en kvart om timmen. Den resulterande infusionen ska vara full i dag, för tre eller fyra doser.

Nettle avkodning för hår - användning och applikation

Nässlor med stort nöje används för hårvård, och det är inte förvånande. Växten koncentrerar en optimal lista över värdefulla ämnen som tränger djupt in i hårets kärna och har en helande effekt. Oftast används de på grund av njurberedningbuljonger och infusioner för att skölja strängarna. En sådan kurs kan lösa flera problem på en gång, men läs mer nedan om allt.

Nettle Sammansättning

Eventuella hälsande effekter måste övervägas när det gäller vilka ämnen som är koncentrerade i växten. Så, nässle är rik på retinol (eller vitamin A), vitamin K, askorbinsyra, tokoferol.

Men äraplatsen tilldelas B-vitaminerna. Bland dem är niacin, folsyra, pantotensyra, riboflavin, tiamin, pyridoxin och andra.

Inte utan införlivande av klorofyll, som är ansvarig för förebyggande av skallighet hos män och utseendet på bala fläckar hos kvinnor efter förlossning.

Basen består av mineraler, som upptar merparten av volymen. Dessa inkluderar jod, magnesium, järn, koppar, kisel, kalcium, krom. Andra element ackumuleras i mycket mindre volym.

Nässle är rik på tannin, tanniner, karotenoider, phytoncider, flavonoider, secretin, syror av organiskt ursprung.

Tack vare en så stor lista kan nässlor verkligen kallas oumbärlig inom mop-vården. Folkläkaren har en positiv effekt inte bara på håret utan också i hårbotten.

Nettle användning för hår

 1. Oftast används nässla, eller snarare buljonger och infusioner baserade på den, för att behandla mjäll, seboré, svampar av annan art.
 2. Växten är också effektiv mot prolapse, eftersom det behandlar alla grader av alopeci (endast i kombination med läkemedel och procedurer).

Indikationer för användning av avkok av nässla

 • Alopeci (svår håravfall);
 • Utseendet av mjäll och seborré
 • bräcklighet;
 • förlust av färg efter färgning
 • slöhet;
 • frekvent användning av termometrar;
 • svagt hår av naturen;
 • långsam tillväxt;
 • försämring av håret på grund av hormonavbrott
 • överdriven fetthalt
 • regelbunden perm, färgning, lättnad;
 • skalning av hårbotten, klåda, närvaron av sår;
 • torrt hår
 • dermatit, eksem, andra dermatologiska sjukdomar;
 • "Flytande" frisyr (sparsamt hår).

Kontraindikationer för användning av avkok av nässla

Alla medel har, trots sin naturlighet, vissa förbud att använda. Låt oss titta på vad som är typiskt för nässlor. Denna lista innehåller:

 • Förekomsten av sår och skador i hårbotten
 • lagret av ett barn;
 • laktationsperiod
 • purulenta neoplasmer i hårbotten i stora mängder;
 • komponentallergi;
 • individuell intolerans mot nässla.

Även om du är säker på att du inte har ovanstående kontraindikationer ska du först ta ett test innan du använder några hemläkemedel. Om du efter applicering på handleden inte täcks av huden med utslag, kan du använda ett avkok för håret.

Nettle avkodning för hår

 1. Klassiskt avkok. Verktyget är framställt av en ny anläggning. Tvätta noggrannarna noga med stammarna. För receptet behöver ungefär 60 gram. Glöm inte att använda handskar för att inte bränna dina händer. Koka samtidigt 0,5 liter. renat vatten. Skicka växten till kokande vatten och koka i ca 15 minuter. Coola medel. Applicera avkok som en balsam efter varje shampooing.
 2. Ett avkok av rötter och näsblad. Ett sådant enkelt recept hjälper till att hantera de vanligaste problemen i samband med hår. För att förbereda buljongen måste du kombinera i en liten kastrullrötter och torrbladslöv. Ta råvarorna i lika stora mängder och häll 400 ml. vatten. Koka komponenter i ungefär en halvtimme. Stam efter kylning. Använd kompositionen för att gnida i hårbotten. Om du bestämmer dig för att använda avkoket som en balsam, måste det spädas med vatten i lika stora mängder.
 3. Att ge näring till hår och hud. För beredning av erforderliga 30 gram. strimlad nässla, rosmarin, kardborre och gröna teblad. Häll ingredienserna 1 l. kokande vatten. Insistera betyder ungefär 40 minuter, stam. Applicera produkten som en balsam. Systematisk användning av kompositionen tar inte lång tid att vänta på ett positivt resultat.
 4. Mot mjäll. Kombinera i en kopp en lika stor mängd kalk och nässlor. Du kommer också att behöva lika mycket krossade hoppkeglar, kardborre och kamilleblomställningar. Häll 60gr. komponenter 400 ml. vatten. Tomit produkt efter kokning i 10 minuter. Efter kylning, belastning. Använd enligt anvisningarna.
 5. För glans. Förbereda medel använd det klassiska receptet. Efter buljong att förbereda, vänta på kylning och spänning. Gå in i ättika. Vid 1 liter buljong tas 40 ml. kemisk komponent. Skölj håret med den färdiga produkten efter shampooing. Vänta på att krullarna torkar naturligt.
 6. Mot en nedfall. För att klara problemet och aktivera vilande folliklar är det nödvändigt att förbereda en läkningskomposition. För att göra detta, hugga kullrot och färskt nässlor. Anslut 30 gr. varje komponent mellan sig. Häll 1,5 liter mat. varmt vatten. Skicka råmaterialet till spisen, vänta på att koka. Koka buljong kvart i timmen. Vänta på kylning, belastning. Gnid produkten i hårrötterna varje dag, ingen anledning att skölja.
 7. Från torrhet. För att förbereda läkningskompositionen måste du kombinera en lika stor mängd samlingsfödelsamling med nässlor. Häll 100 gr. råvaror 0,5l. kokande vatten. Koka i ca 20 minuter. Vänta på kylning, belastning. Använd den färdiga produkten som en balsam efter applicering av schampon.

Infusioner på nätet för sköljning av hår

Infusioner skiljer sig från dekoder som de inte behöver plåga på kaminen. Det är nog att ånga örterna med kokande vatten, för att insistera, spänning och applicera med ett syfte.

 1. Klassisk infusion. Blanda 2 handfullar torra växter med 700 ml. kokande vatten, täck behållaren med lock och vänta en timme. Efter denna period, filtrera njurinfusion, skölj strängar med den och tvätta inte av.
 2. Nettle med burdock. Krossa burdockrötter, kombinera dem med torkade blad av nässla i lika stor andel. Mät ut 2 matar av råmaterial, kombinera med 500 ml. kokande vatten. Vänta en timme, spänning, använd efter tvätt.
 3. Grönt te med nässla. För att behålla färgen efter färgning, använd följande infusion. Blanda 1 handfull torsk och bladgrönt te. Lager upp 600 ml. kokande vatten, vänta en timme. Filter, skölj strängar.

För att genomföra en omfattande restaurering av hår är det absolut nödvändigt att ta avfettdekok inom eller dricka ett komplex av vitaminer baserat på denna växt, köpt från ett apotek. Besök läkaren innan dessa manipuleringar för att få hans godkännande.

Nettle avkok för att skölja håret mot håravfall. Recept och användning

Nettle - en känd växt som älskar våtmark och skumma ställen, anses vara en ogräs av många människor. Trots varningsförbränningen av bladen används växten i stor utsträckning inom produktion, medicin och matlagning.

Från stjälkarna vävda rep, vävde en solid duk, sysade skjortor. Juice behandlade sår, matsmältningsbesvär och "kvinnliga" sjukdomar. Också, bladen - den viktigaste ingrediensen i ett antal rätter, de mest kända är gröna shchi.

Användbara egenskaper hos nässla för hår

Nettle för hår (sköljning mot håravfall, fuktgivande masker, lotioner, etc.) användes även av våra mormor. Växtens huvudsakliga rikedom är "skönhets vitaminer" (K, E, C och B). Nettle överträffar även citrusfrukter i mängden askorbinsyra.

Dessutom lämnar plantens löv phytoncider (aktiva substanser som dödar bakterier), mättade med eteriska oljor och syror. Nettle innehåller kalcium, jod, kalium, järn, mangan och andra spårämnen.

Allt detta har en positiv effekt på hår- och hudcellerna. Näsjuice används i synnerhet:

 • att stärka rötterna och förhindra skallighet;
 • att eliminera orsaken till mjäll;
 • att stimulera tillväxten av strängar;
 • från fettinnehållet hos lockar;
 • för att återställa en hälsosam utseende - strängar blir släta, starka, glänsande.

Nettle - en riktig källa till hälsa och skönhetskräm. Att skörda eller köpa örter är inte svårt: nässle växer i sommarstugor och säljs i nästan alla apotek.

För en märkbar positiv effekt är sköljnätet mot håravfall tillräckligt för att göra 3 gånger i veckan

Ett intressant faktum! I naturen finns det 50 arter av nässla som finns i olika delar av världen. Nässla användes för att göra dukar i Kina, Indonesien, Korea, Japan och Filippinerna. I Ryssland är dioecious och stickande nässla vanligt.

Nässle använder regler för hår

För att uppnå önskat resultat och förhäfta förbipasserande med hårets pomp bör du följa vissa regler för att använda nässlor för olika hårtyper.

Var uppmärksam! Nässle för hår (sköljning mot håravfall, närande masker, infusioner) appliceras efter eller istället för att tvätta huvudet och kräver periodisk upprepning av proceduren. Dessutom beror effekten i stor utsträckning på strängarnas initiala tillstånd.

Nettle Hair Mask Recept

Nettle för hår är inte bara sköljande lösning mot håravfall, men också effektiva masker, beredda av malda blad med tillägg av naturliga produkter. Några enkla recept kommer att bevara curls skönhet och ge dem en hälsosam utseende.

Användbara nätmaskar för torrt hår

Med henna

 • torkad nässla - 100 g;
 • färglös henna - 10 g;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • äggula.

Nudel och Henna ånga med kokande vatten, coolt. Tillsätt äggula, blanda.

Blötlägg blandningen på håret i 2 timmar, tvätta trådarna.

I stället för henna per 100 g nätdekok, kan du lägga till flytande vitaminer B1 och B6 (i ampuller). I det här fallet måste håret med masken vara förpackat med plast och en handduk.

Efter en timme av proceduren, tvätta av blandningen med schampo. Äggula och vitaminer ger näring till håret.

Jästmaske

 • avkokning av nässla (ej filtrerad) - 250 ml;
 • jäst - 50 g;
 • honung - 60 g;
 • olivolja - 60 g

Fördela komponenterna blandade i buljong på huvudet, håll i 20 minuter och skölj med schampo.

Nettle masker för fet hår

Med kamomill och protein

 • fräsad fräsk - 30 g;
 • markfärsk kamille - 30 g;
 • protein av 2 ägg.

Blanda alla ingredienserna och fördela masken på håret. För att bibehålla 7 minuter (högst 10 minuter).

Med mint och kefir

 • färskhackad mint - 30 g;
 • kefir (0%) - 1 kopp;
 • färsk marknät - 40 g.

Mynt ger en kylande effekt och sänker fettproduktionen, stärker rötterna (håll masken i 15 minuter).

Saltmask (havs- eller bordsalt)

Riktat till hårets rötter. Behåll denna mask måste vara 30 minuter. Det rekommenderas att upprepa proceduren var tredje dag. proportioner:

 • näsjuice - 50 g;
 • salt - 3 g

Firming masker mot håravfall

För att stärka och stimulera hårsäckar rekommenderas det att använda koncentrerad njurjuice. För att få det måste du mala med en bländare, fräscha blad eller rötter (60 g).

Juiceen gnids i hårväxten och åldras under cellofan och en handduk i högst en timme. Skölj med varmt vatten för att slutföra proceduren.

Bli av med mjällhår och gör dem starka och glänsande recept hjälper till med svartbröd och äppelcidervinäger. För detta behöver du förbereda:

 • bröd kött;
 • njurinfusion - 60 ml;
 • Äppelvinäger - 30 ml.

Gör en mush, suga det smuliga brödet i infusionen och ättikan. Sprid den resulterande massan i en masserande rörelse längs strängarna och linda i matfilm och en handduk. Efter en timme skölj krullarna med vatten.

Hur man förbereder en lösning av nässla för att skölja håret

Nettle behåller sina egenskaper under ganska lång tid, så friskt och torrt nässla är lämpligt för lösning.

Det enda villkoret är insamlingsperioden - maj och juni. Vid en senare tid spenderar nässlarna näringsämnen och blir mindre effektiva.

Det är viktigt att komma ihåg! Torkat nässla lagras i 2 år. Därför köper du örter i ett apotek bör du vara uppmärksam på insamlingsperioden och kontrollera utgångsdatumet.

För applicering av lösningen på krullarna rekommenderas att använda en spray eller bomullspinne (lotion).

Instruktioner kokar njurinfusion för hår

Infusionen görs utan kokning men kräver långvarig exponering. Förbered det, häll 60 g torkat nässla med kokt vatten (500 ml). Den resulterande lösningen infunderas i 7 timmar (natt).

Om så önskas kan honung (5 ml) sättas till kokande vatten. Det ger näring krullarna, ger dem en hälsosam glans och elasticitet.

Rent nettlextrakt (utan tillsats av andra örter och oljor) används för att stimulera tillväxt och stärka lockor. För att göra proceduren effektiv bör du upprepa det varannan dag.

Hur man lagar en avkok av färskt nässla

Om maj är ute, räcker det med att välja en handfull näsblad. Sommarväxter behöver mer. Det är bäst att samla de bästa saftiga bladen. För avkok och lämpliga frön och blomställningar. Undvik endast skadade och sjuka blad.

Nässla är mycket användbart för hår från antiken. På grund av sina egenskaper, våra mormor hade segel, elastiska flätor.

Ett avkok av nässla för hår (sköljning mot håravfall) bereds enligt följande instruktioner:

 • skölj färskt plockad nässla, skaka och torka;
 • sätt de beredda växterna i potten och häll kallt vatten (500 ml);
 • lägg krukan på spisen och värm i 15 minuter;
 • stäng av värmen och töm buljongen.

Utan att sakna en enda dag sköljdes krullarna i 10 dagar med en kyld buljong.

Instruktioner kokar en avkok av bladen och rötterna på nässla

Nettle kan användas för hår (sköljning mot håravfall) helt: löv och rötter är perfekta för avkokning.

Vanligen malda eller hackade rötter blandas med löv.

Så här lagar du ett avkok:

 1. till marken rhizomer och löv (60 g) tillsätt vatten (200 ml);
 2. koka över låg värme;
 3. utan att lägga till värme, koka i en halvtimme;
 4. stäng av värmen, låt svalna och spänna.

Buljong används för att skölja eller gnugga i hårbotten (skölj inte).

Nudel och ättikafokning: recept

Vinäger - ett effektivt verktyg för att bekämpa mjäll. Kombinationen av en njurbuljong med en bit bidrar till att snabbt uppnå ett synligt resultat: håret blir elastiskt, mjuk och silkeslen.

Nettle avkok av färska eller torkade örter blandade med 9% eller äppelcidervinäger. Proportionerna är följande:

 • nässla - 100 g;
 • Eddik (9%) - 500 ml per 1 liter vatten;
 • Äppelcidervinäger (6%) - 500 ml per 500 ml vatten.

Först är strimlad nässla fylld med vatten. Sedan tillsätts ättika, och behållaren med framtida avkok placeras på spisen. Lösningen måste kokas i 30 minuter och dekanteras.

Strängarna tvättas med buljong i utspädd form utan att använda schampo varje dag i 4 veckor.

Hur man förbättrar effekten av nässla: användbara örter för avkok och infusioner

Effekten av nässla för hår rekommenderas att stärka med hjälp av naturliga produkter. Till exempel, när sköljning mot håravfall i en njurlösning lägger mint, växtät, burdock, St John's wort (i samma proportioner med nässla).

För att förbättra rötterna och mot fettinnehållet i buljongen med havtornsjuice, använd efter tvätt.

Det är nödvändigt att koka buljongen i 30 minuter. komponenter:

 • nässla - 60 g;
 • havtornsjuice - 0,25 ml;
 • vatten - 0,5 l.

Ett recept med burdockrötter hjälper till att eliminera mjäll och ge sken en hälsosam glans. Vad du behöver:

 • nässla - 25 g;
 • lyng - 25 g;
 • burdock rhizom - 25 g;
 • hoppkeglar - 25 g;
 • kokande vatten - 1 l.

Gör en blandning av örter och tillsätt varmt vatten. Värm över låg värme i 10 minuter. Stäng av kaminen och lämna i en halvtimme. Tvätta håret och skölj med buljong.

Med hjälp av ett vattenbad (10 minuter) framställs ett avkok med kamille, vilket effektivt kan skölja trådarna efter tvätt. För buljong behöver:

 • nässla - 50 g;
 • kamilleblommor - 50 g;
 • varmt vatten - 500 ml.

Ett avkok med coltsfoot och airom bereds från fettinnehållet i strängarna och appliceras varannan dag.

För avkoket måste du förbereda:

 • nässla - 40 g;
 • coltsfoot - 40 g;
 • calamus root - 40 g;
 • varmt vatten - 1 l.

Gräs täckt med kokande vatten, håll på låg värme i ca 10 minuter, lämna i 1 timme.

Nettle - naturlig vård för hår från rot till spets. Vilken hostess som helst kan enkelt förbereda en tinktur eller avkok utan stor svårighet, och effekten av agenten kommer inte ta lång tid att vänta.

Lär dig av videon om fördelarna med nässlehår:

Sköljning med avkok av nässla mot håravfall:

Nettle avkok för hår: de bästa recepten för sköljning och masker

Så snart folk inte kallar denna medicinska ört: häxor, eld, skadedjur, "ungkarls kyss", sibirisk dweller och många andra vackra namn på denna växt. Nålens helande egenskaper har varit kända för människor sedan antiken, och de berörde inte bara kroppens hälsa. Skönheter har länge använt ett avkok av nässla för hår mot deras förlust och för att fastställa sin normala tillväxt. Idag är intresset för gammaldags sköljning recept och nässla masker återupplivande. Med moderna ogynnsamma miljöförhållanden och för många kemiska och syntetiska medel uppskattas naturliga, naturliga komponenter mycket. Nål, känd för sina toniska och regenererande egenskaper, används nu aktivt för att återställa hårets skönhet och hälsa.

Nettle effekt på hår

Effektiviteten hos njurbuljong för hår bestäms av den kemiska sammansättningen av denna unika medicinska ört.

Som ett resultat förbättras krillarnas tillstånd avsevärt efter det första sköljproceduren eller appliceringen av masken. Varje element i nätet fungerar för strängarnas skönhet och hälsa.

 • Växtens brinnande hår innehåller en kaustisk vätska, där det finns acetylkolin, histamin och myrsyra: vid upphettning förlorar dessa element sina irriterande egenskaper. Samtidigt bryter myrsyra ner i vatten (det förblir i cellerna, på grund av vilka de torra strängarna fuktas automatiskt) och koldioxid (det kan förflytta föroreningar och feta överskott från cellerna till ytan), därför sköljer håret med renhet efter sköljning med nässlor.
 • Vitamin A: retinol har utmärkta regenererande egenskaper, tack vare honom kan njurdekoket kunna läka olika skador på håret och återställa livsrötterna som är frusna under utveckling. Därför, nässla för hårväxt - en av de bästa naturliga, tidstestade fonderna.
 • C-vitamin: askorbinsyra är en antioxidant som påverkar produktionen av kollagenfibrer i vävnader, vilket gör håret smidigare, mer fjädrande, starkt och elastiskt. Samma vitamin förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket har en positiv effekt på hårväxten och stärker rötterna.
 • K-vitamin är en naturlig hjälp av naturlig pigmentering: det ger håret en vacker glans och strålning. Brunetter och brunhåriga kvinnor kommer att bli förvånade över hur rika och ljusa skuggan har blivit. Men blondiner väntar här, snarare, besvikelse: K-vitamin, i kombination med karoten, kan ge sina strängar en rödhårig.
 • Karoten är ett annat naturligt pigment i nässla som ger aktiv hydrering. Därför är nätet så användbart för torrt hår. Men samma karoten kan styra funktionen hos talgkörtlarna, så att de efter sköljning av fettigt hår med avkok av nässla, är de inte så snabbt förorenade och inte blir täckta med oljig glans så rikligt som tidigare.
 • Tanniner, som är mycket rikliga i nässla, lindrar eventuell irritation i hårbotten (stoppa klåda i mjällens närvaro), har en antiinflammatorisk effekt (nässle används för att behandla olika former av seborré, av goda skäl), släta hårvågor, tack vare vilka trådarna efter nässköljningen är släta, elastiska och mycket lydig.
 • Flavonoider förstärker rötterna, förhindrar intensiv håravfall, dikterad av inter-säsongsbetonad avitaminos.
 • Organiska syror är aktivt involverade i praktiskt taget alla metaboliska processer som förekommer i hårbotten, vilket har en positiv effekt på kretsens inre hälsa och yttre skönhet.

Nässla för hår visar sig vara så användbart och effektivt om det används korrekt. Matlagningsbuljong innebär kokande råmaterial, så brännande myrsyra, som "biter" medan nätet är friskt, utgör ingen fara för hårbotten.

Om det inte finns några signifikanta förändringar, ta reda på om du gjorde allt rätt. Nettle är en unik anläggning som kräver särskild uppmärksamhet. Lite trick att hantera henne hjälper till att undvika obehagliga känslor och irriterande besvikelse.

Örter i hårvård spelar en viktig roll. Granskning av användbara egenskaper hos de mest populära örterna: https://beautiface.net/uhod/za-volosami/travy-dlya-volos.html

Humle - ett utmärkt verktyg för behandling av hår. Användningsregler och recept >>

Nettle avkok tips

Varje hemlagad hårmask från nässla innebär att man använder avkok, vilket måste kunna ordentligt förberedas. Effektiviteten hos de använda metoderna och de förväntade resultaten kommer att bero på detta. Dessutom är varje steg i detta förfarande ganska viktigt i det allmänna schemat för de utförda manipulationerna.

Steg 1: insamling och behandling av medicinska råvaror

 1. Ett avkok av nässla kan beredas på basis av en torr samling som du kan köpa på apoteket. Laboratorieundersökningar har dock visat att det mest användbara avkoket av färskt, ungt nässla. Därför måste den kunna monteras ordentligt.
 2. Det är bättre att göra detta i maj - juni, när nässeln är väldigt ung och ljusgrön, är stammen mjuk, blommorna börjar bara dyka upp. Skörden bör ske i torrt väder. Våt växtskörd rekommenderas inte.
 3. Skadad av insekter och växtsjukdomar kan inte röras.
 4. Om växten är lång, är bara toppen av den avskurna. Om det fortfarande är litet - nästan under roten.
 5. Det uppsamlade råmaterialet sköljs ordentligt under rinnande vatten (kallt).
 6. Därefter kan du från kakan redan koka ett avkok. Om målet är att skörda gräs för vintern fortsätter behandlingen.
 7. Det samlade gräset läggs ut på en tidning i ett välventilerat, torrt rum, skyddat mot solljus.
 8. 3-4 gånger om dagen, gräset ska vändas från ena sidan till det andra, så att det torkar jämnt, inte inaktuellt.
 9. Torrnål i 8-12 dagar.
 10. Separat torkade blad från stjälkar, vik dem i papperspåsar eller kartonger.
 11. Korrekt torkad nässla lagras i två år.

Steg 2: Matlagningsberedningsbuljong

 1. Häll 100 gram färskt eller torkat nässla med 1 liter kokande vatten.
 2. Sätt på elden, koka på låg värme i en halvtimme.
 3. Kyl till ett varmt tillstånd.
 4. Stam.
 5. Använd enligt anvisningarna.

Steg 3: reglerna för användning av avkok

 1. För masker räcker det att lägga till ett avkok till dem enligt de doser som anges i receptet.
 2. För att skölja ett glas buljong späds det i 500 ml varmt vatten, vilket kan mjukas före det med 1 matsked bakpulver.
 3. Böj över bäckenet, häll mycket hår med den resulterande lösningen från dipper (ännu bättre om du får hjälp av någon) i några (3-5) minuter.
 4. Torka av trådarna med en bomullsduk, torka inte torr.
 5. Låt krullarna torka naturligt, använd inte en hårtork i denna procedur.
 6. Du kan skölja med nässelhår varannan dag i en hel månad, om problemet är mycket allvarligt (seborré, alopeci, etc.). Som förebyggande mask och sköljning med en njurbuljong kan man göra 1-2 gånger på 7-10 dagar.

Nu vet du hur man förbereder nässla för hår, så att det är så användbart som möjligt och rättfärdigar alla förhoppningar som ställs på det för att återställa och läka de mest försvagade och sjuka strängarna. Svårigheter är endast möjliga för första gången: med varje ny förberedelse av ett avkok av nässla, kommer processen att automatiseras. Redan efter några procedurer kommer denna händelse att ta väldigt lite tid och ett minimum av ansträngning kommer att användas. Börja bara! Olika hemmet för hår, beredda på grund av nässla, innebär ett brett urval av exakt receptet som kommer att vara det mest praktiska och effektiva i varje enskild situation.

Nettle Hair Recipes

Ofta hemma med sköljning av hårnål, eftersom det är snabbt och effektivt. Någon lägger till dekoktioner och infusioner från denna ört till masker istället för rent vatten - och ger också bra resultat.

Ofta, för att uppnå önskat resultat krävs regelbundenhet: för tredje eller fjärde gången kommer allt att fungera för dig.

 • Det klassiska avkoket av nässla

Häll 100 gram nässla (friskt eller torrt) med en liter kokande vatten, håll på låg värme i en halvtimme, sval, spänning.

 • Klassisk infusion av nässla

Häll 100 gram nässla (fräsch eller torr) med en liter kokande vatten, täcka, infusera i en timme, dränera.

 • Nässla för hårväxt

Blanda hackade nässlor, coltsfoot, linfrön, burdockrötter, sträng (1 matsked av varje ört), häll 500 ml kokande vatten, lämna i ca en timme i stängt tillstånd. Häll 2 msk färsk lökjuice innan du applicerar på huvudet.

 • Nässla för håravfall

Blanda nässla i strimlad form (30 gr), mor och styvmor (30 gr), kalamusrot (20 gr). Häll 500 ml kokande vatten, håll låg värme i 10-15 minuter. Kall, stam.

 • Nettle och burdock för hår

Blanda i en strimlad form nässla (70 g) och burdock rot (30 g), tillsätt 500 ml kokande vatten, värm i ett vattenbad i minst 10 minuter. Kall, stam.

 • Nettleolja för hår

Häll 4 matskedar krossad torkad nässla lämnar 200 gram oliverad olivolja. I 2 veckor, insistera på en mörk, torr plats (temperaturen ska vara rumstemperatur). Stam, förvara i en sluten flaska mörkt glas.

 • Nässlor för att stärka håret

Vrid det färskt nätet genom köttkvarn, sätt den resulterande vattnet i gasbind och pressa ut ordentligt. Den resulterande färska saften späds ut med mineralfritt kolsyrat i lika stora proportioner, gnuggar in i rötterna och hårbotten.

 • Nässla och kamille för hår

Blanda grundnätet (50 g) och kamomillblommor i en riven form, häll 500 ml kokande vatten, värm det i vattenbadet i minst 10 minuter. Kall, stam.

 • Nässla för torrt hår

Blanda nässla (100 g) med saft från havtornsbär (200 ml), häll kokande vatten (500 ml). Låt det stängas i en timme, dränera.

Att veta hur nässla är användbart för hår och hur man använder det ordentligt hemma kan du få ut det mesta av denna medicinska växt för hälsan och skönheten hos dina försvagade, fallande, tråkiga lockar. Innan du frågar om hjälp med syntetiska strängvårdsprodukter, försök att lära dig hur du använder naturens gåvor som är 100% naturliga.

Dra nytta av detta - och problem med hårbotten och krullarna kommer att vara borta för alltid.

Nässla för hårväxt: hur man klarar av skallighet och förbättrar hår

Nettle tar med rätta stolthet som en naturlig stimulans för hårväxt. Till förmån för denna "biting" escape säger dess effektivitet, tillgänglighet och förmåga att använda hemma. Tänk på de mest effektiva sätten att använda nässla för hårväxt.

Princip för verksamheten

Nettle - en riktig gåva av naturen till alla som bryr sig om hårets hälsa. Denna buske är 50-70 cm lång, den kan vara en meter hög. Det växer överallt.

Sammansättning och användbara egenskaper

Dessa gröna skott har den rikaste sammansättningen av de nödvändiga elementen som låter dig växa och hålla lyxiga lockar under lång tid. Växten har följande sammansättning:

 1. Vitamin K återvänder skina och lyser färgerna även till blekt och tråkigt hår.
 2. Vitamin C hjälper till att förbättra blodtillförseln till follikeln, som en aktivator för hårväxt.
 3. Vitamin A är ansvarig för uppvakningen av "sovande" follikel och läkning av huden på huvudet. Eliminerar splittrade ändar, hanterar effektivt det förrädiska gråhåret.
 4. Vitamin B närmar sig hälsa, vilket ger dem en tillväxttakt.
 5. Flavonoider framgångsrikt bekämpar skallighet.
 6. Organiska syror normaliserar metaboliska processer som förekommer i rötterna.
 7. Karoten stabiliserar talgkörtlarna och fuktar hela längden.
 8. Tanniner lugnar hårbotten, vilket ger en "spegelliknande" smidighet av locken.
 9. Klorofyll stärker och närmar dem.
 10. Spårämnen (järn, mangan, barium, svavel, molybden, aluminium) är viktiga för hälsa och tillväxt.

Det här är intressant! Citron är sämre än nässla i närvaro av C-vitamin 10 gånger, vilket gör växten till en utmärkt antioxidant, under lång tid för att garantera krullarnas ungdom. Regelbunden användning av denna ört kommer att göra hårbotten frisk, och följaktligen kommer att accelerera deras tillväxt.

Vilka problem kan fixa

Färsk växtjuice förstärker hårbottencellerna och accelererar alla processer som förekommer i den. Blodet börjar cirkulera i en snabb takt, vilket förbättrar follikelns tillförsel.

Således eliminerar denna medicinska ört i bara 5-6 ansökningar:

 • mjäll;
 • eksem;
 • brittleness och split ends;
 • grått hår

Med hjälp av deckningar eller masker som innehåller nässla kan du:

 • återfå den förlorade glansen;
 • normalisera talgkörtlarna i hårbotten;
 • stärka håret och förbättra strukturen
 • bli av med irritation i hårbotten;
 • återvända lås av hälsa och styrka;
 • påskynda hårväxten.

Observera att du kan använda "brinnande" gräs när som helst på året. På våren är det användbart att använda färskt och eftertorkat. Båda har samma egenskaper.

Kontra

Innan du börjar använda verktyget måste du vara bekant med eventuella kontraindikationer. I annat fall kan detta medföra oönskade komplikationer av existerande patologier. Dessa inkluderar:

 • ökad blodkoagulering
 • graviditet;
 • sår eller sår på huvudet;
 • hårbotten sår eller skador;
 • komponentintolerans
 • njursvikt.

Om användningen av nässla är kontraindicerad för dig, oroa dig inte. Prova andra örter för hårväxt.

Foto före och efter

Kokningsregler

Det mest sanna sättet att stärka, skina och hårväxt är nässelfunktion. För att uppnå önskad effekt är det viktigt att följa följande punkter:

Hur man samlar in

En betydande mängd användbara element i skott av nässla och dess färger. Särskilt många av dem under blomningen. Det är under denna period som växten behöver skördas. Den fullständiga blomningsfasen börjar i juni och varar fram till början av augusti. Det är viktigt att ha tid att förbereda skotten i denna period.

Skärning görs i torrt väder, efter att dögen har torkats fullständigt. Det rekommenderas inte att använda nät från vägkanter, bensinstationer, etc. Det är bäst att använda ett fält- eller trädgårdsverk. Detta kommer att vara den bästa garantin för dess miljövänlighet.

Torkat gräs i skuggan, i varmt väder ute eller på en välventilerad veranda. För att göra detta sprida ut blommorna och lämnar i ett tunt skikt på en trasa eller ett papper.

beredning

 • 200 gram ung eller torkad nässla häll två liter kokande vatten;
 • täcka;
 • sätt på en måttlig eld i 15 minuter;
 • avlägsna från värme och insistera på 30 minuter.

Denna buljong rekommenderas att skölja huvudet varje gång efter tvätt, varannan dag. Blås inte torrt. Fortsätt i 30 dagar. Ta en paus i tre veckor och upprepa. Profylaktisk användning är tillåten.

Rådet. För att ge en blank glans kan du lägga till 2 matskedar till den färdiga nötkötten. loger. 9% ättika.

Var inte upprörd om du inte kunde förbereda nätskott för framtida bruk. Trots allt är det torkade gräset som köpts på apoteket absolut inte sämre än det som hämtats av egen hand och har ingen mindre fördel.

Effektiva medel

Om håret har blivit tråkigt, grop och växer väldigt illa, behöver de en ambulans. Den mask som innehåller nässla kommer att accelerera hårväxten, återuppliva håret, återvända och stärka alla vitala funktioner.

För att uppnå 100% av maskens resultat är det viktigt att följa de grundläggande reglerna för förberedelserna. Förbättring blir märkbar efter första användning av verktyget.

Mask matlagningsregler

 • använd inte metall- eller plasträtter;
 • förvärva de bästa råvarorna
 • blanda ingredienser tills slät
 • appliceras på hårbotten och hela hårets längd;
 • sätt på en plastlock och linda ett näsduk eller handduk.

recept

Äggsmask för tillväxt och glans:

 • 2 hemlagade ägg, slå med 2 matskedar honung;
 • 2 msk näsdekok blandat med 1 st. Av brandy;

Om håret är väldigt torrt kan du lägga 1 msk olivolja, om det är mycket oljigt kan du lägga till 2 msk blå lera.

Allt blandar och appliceras på hårbotten och håret. Att göra före sänggåendet, 2 gånger om 7 dagar. Efter tvättning av huvudet kan du skölja med nätdekok.

Herbal mask för hårväxt och förebyggande av grå hår:

 1. 1 st. Spoon of chamomile pharmaceutical mixa med 1 st. Skednät (hak).
 2. Tillsätt 50 gram varmt vatten och låt det suga.
 3. Tillsätt 1 äggula av hemlagad ägg.
 4. Fördela försiktigt över hela längden.
 5. Tvätta av med vatten efter 45 minuter.

Varning! Denna mask ska göras minst 2 gånger i veckan. Efter några veckor kommer håret att få vitalitet och kommer att gå in i ökad tillväxt.

Vitaminmask mot förlust:

 • 1 msk. nässlajuice;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. honung;
 • 1 ampull vitamin B1.

Blanda äggula med vitamin, blanda juice och honung där. Rör om. Använd omedelbart en mask. Tvätta av efter en halvtimme med varmt vatten. Efter den andra appliceringen av denna mask blir håret elastiskt och starkt.

Mot håravfall och för att öka hårväxten kommer följande avkok att ge en fantastisk effekt:

 • 2 msk. hackad burdockrot;
 • 2 msk. marknät
 • 1,5 liter vatten.

Kock och nässla häll kokande vatten och håll på låg värme i 15 minuter. Täck och smörj i 20 minuter. Skölj och skölj huvudet efter tvätt. Kan användas varannan dag.

Med hjälp av medel som innehåller nässla kan du läka håret och klara av skallighet. Regelbunden användning av masker och avkok kommer att ge ett lyxigt hårstycke på en ganska kort tid. En hälsosam hårbotten och starkt elastiskt hår - den bästa garantin för ökad tillväxt.

Drömmer du om långt och vackert hår, men vet inte vart du ska börja? Följande artiklar kan vara användbara för dig:Nästa Artikel
Hur man väljer hårfärg till ansikte och ögon: Testa på nätet