Hur återställer man håret efter blekning med henna?


utan användning av sådan verksamhet som - laminering eller keratinrätning

Skadad hårlättnad behöver behandling, bara Henna räcker inte. Hur ser det bortskämda håret ut? Brutna, bryta, falla ut strålar, om du drar tipsen.

Henna förstärker håret lite, för det här måste du applicera Henna grus på rötterna dagligen eller varannan dag i 3 månader. Gruelen är tunn, applicerad varm, ca 45 grader, hålls i en timme under handduken och tvättas av. Tvätta av med schampo bättre.

Henna räddade mig inte från de splittrade ändarna, jag applicerade dessutom allt fett som var till hands: vegetabilisk olja, lardy salt, olivolja och till och med smör. Det viktigaste att det var rent fett. En sådan impregnering av hårets ändar (allt som ligger under rötterna) gjorde dem elastiska, inte sköra, splittrade ändar försvann (det verkade att de skadade platserna var övervuxna eller fastnade ihop).

För att förbättra effekten applicerade jag först fettet mot håret, förutom rötterna, och sedan bråken från henna till hårrötterna. Tre månader senare blev mitt hår återställt, blev glänsande, starkt, faller inte ut ur vinden eller en kammers beröring.

Henna återställer hår efter lätta, men det är ett långt och tidskrävande arbete. Du måste vara tålmodig i tre till fyra månader, eftersom henna masken måste göras minst tre gånger i veckan.

Efter tre månader med henna skenade mitt hår också så mycket som i det här fotot.

Henna hårbehandling: hur färglös henna hjälper

Henna är en av de mest värdefulla produkterna som används inom hårvård. Det används för att uppnå flera mål: färgning, behandling, terapi. Stärka håret, gör det glatt och glänsande hemma. Procedurer genom vilka du enkelt kan bli ägare till underbart hår, ta lite tid, behöver inte specialverktyg och ger bra resultat.

Vad är värdet av växtbaserade extrakt?

Henna, som är ett växtbaserade extrakt, är ett ofarligt botemedel. Denna antika skönhet av kosmetologi har dygder som varje kvinna kommer att veta om. Den innehåller tanniner och eteriska oljor. De ger en fantastisk effekt om håret skadas av olämpliga vård eller kemiska färgämnen. Henna antibakteriella egenskaper hjälper till att bli av med mjäll. Henna är en av de få naturläkemedel som omsluter håret ute och skyddar det från den brännande solen.

Henna fördelar

Hennapulver löser många problem:

 • behandlar håravfall (en senapsmask kan också hjälpa till mot håravfall);
 • stimulerar tillväxt
 • hjälper till att bli av med mjäll;
 • hjälper till att klara huvudets klåda;
 • målar över grå hår;
 • löser problemet med splittrade ändar (hantera splittrade ändar och burdockolja).

Hemanvändningspolicy

Behandlingsprocedurer skiljer sig från vanlig färgning i det:

 • Det är inte nödvändigt att måla rötterna noggrant.
 • maskernas sammansättning innefattar ytterligare komponenter;
 • Håll den resulterande produkten på håret kan vara mycket mindre tid.

Masker, där huvudkomponenten är henna eller basma, lägg till extra volym, stärka rötterna, förbättra hårsäckens tillstånd. Därigenom förhindrar de att falla ut, varav ett stort antal kvinnor och män lider. Hårbehandling med henna förtorkar dem längs hela längden och accelererar tillväxten. För att behandlingen ska kunna ge det förväntade resultatet måste du följa de grundläggande reglerna:

 1. Använd henna i hemlagade skönhetsrecept ska vara regelbundet. Om du kunde bli av med mjäll med hjälp av detta verktyg, glöm inte bort profylaktisk användning för att konsolidera resultatet. Det är nästan omöjligt att bli av med mjäll en gång för alla med hjälp av något sätt, särskilt om det finns en tendens mot det. Upprepade procedurer är nödvändiga, annars kommer mjäll fram igen.
 2. Använda Henna, har en känsla av proportioner. Det finns människor som Henna för behandling av hår passar inte. Om du inte vet vad som kommer att bli kroppens reaktion i masken, där det finns henna, försök att applicera det under en kort tid och i små kvantiteter. Titta noggrant om du har kliande och irriterad hud. För eventuella manifestationer av allergi måste henna överges för att inte läka konsekvenserna av en sådan ouppmärksam inställning till din kropp.
 3. Glöm inte att produktkvaliteten är viktig. Lita på bara beprövade verktyg. Henna, Basma och andra naturprodukter ska vara av hög kvalitet och fräsch. Eventuella produkter som löper ut kan ha motsatt effekt.

Hur man använder hemlagade skönhetsprodukter

Innan du börjar återhämta, är det viktigt att känna till din hårtyp och tydligt definiera målet som du planerar att uppnå.

Ägare av torrt hår, en blandning med torkningseffekt, kan appliceras endast på hårbotten. Rötterna kommer att få de nödvändiga näringsämnena, och ändarna kommer inte att torka ut. Med samma syfte läggs väsentliga eller vegetabiliska oljor till masker från iranska henna.

Det bästa sättet att använda blandningen för dem vars hår snabbt blir oljigt och ser osjämt ut - applicera från rötterna till spetsarna.

För dem vars hår är oljigt vid rötterna, och hela längden är torr, appliceras produkten längs hela längden och undviker applicering på spetsarna.

Glöm inte att henna och basma har en färgande effekt. Därför, om dina planer inte inkluderar att byta skugga, är det bättre att använda färglös henna. Den har samma helande egenskaper som i normal. Det förhindrar håravfall och förbättrar blodcirkulationen, och bidrar även till utflödet av lymf i hårbotten. Det här verktyget är det bästa för ägare av ljust hår, såväl som tråkigt och livlöst, som förvandlas efter flera förfaranden.

När du planerar att använda naturliga produkter, förväxla inte vit henna med färglös. Vit henna har inga läkningshärdigheter, innehåller kemiska ämnen i sammansättningen och används endast för blekning.

Masker - det bästa sättet att återställa hår

Användningen av hennabaserade masker hjälper till att vitalisera håret, göra det tjockt och vackert. Henna, som används för att behandla hår, ger inte bara volym och glans, men stänger också hårvågorna. Tack vare denna naturliga skönhetsprodukt blir drömmen om vackert och friskt hår en verklighet.

Masker där det finns ytterligare komponenter, visar oöverträffade resultat. Många maskuppskrifter innehåller växtbaserade infusioner. För deras beredning används kamomill, salvia, kalendula. Särskilt anmärkningsvärda är recepten, som lägger till farmaceutiska medel: vitaminlösningar, dimexid. Honung och lera, som lägger till henna, hjälper också till att uppnå en bra effekt. De är just de produkterna, vars fördelar var kända för våra förfäder.

Maskrecept

Den enklaste masken, vars förberedelse inte kräver extra medel, bereds enligt följande: ½ kopp Henna späds med kokande vatten (¼ koppar vatten är nog). För beredning av masker lämpar sig endast glas, plast eller keramiska rätter. Henna späds ut till konsistensen av gräddfil, och appliceras sedan på torrt, rent hår och lägger på duschen. Du kan hålla masken i upp till en timme, skölj sedan med schampo.

För att bli ägare av hälsosamt och glänsande hår, ½ koppar Henna koka kokande vatten (det kommer att behöva hälften så mycket) och lägg till 1 ägg. Rör om till uniform, blandningen appliceras i 30-50 minuter. Tvätta av, torka sedan med en hårtork.

För att hjälpa torrt och sprött hår kan maskera med yoghurt, som läggs till huvudingredienserna (henna + vatten). Applicera produkten i 30-40 minuter, tvättas sedan noggrant med schampo.

Om ditt hår är svårt att stila, använd följande recept: Förbered en pasta av hennapulver och kokande vatten (som i recepten som presenterades tidigare) och tillsätt 3 msk äppelcidervinäger till den. Rör om och ansök om en halvtimme. Efter masken kommer du inte att känna igen ditt hår, för att de inte bara får en gyllene nyans, men du kan sätta dem i vilken frisyr du helst.

Kvinnor i öst har länge använt följande recept: Henna (färgad eller färglös) hälls med en liten mängd kokande vatten. Massan ska vara våt, men tjock. Täck det för en kvart i timmen. Under tiden värm upp 2-3 bord på vattenbadet. skedar av någon olja (mandel, oliv, burdock) och blanda den med tidigare beredd pasta. Tillsätt 2 tsk. oljelösning av vitamin A och E och blanda. Produkten hålls tätt tillsluten med lock på torrt ställe. Det appliceras, förvärmning av rätt mängd, försiktigt gnidning i hårbotten, bär på duschdräkt eller med matfilm. Du kan hålla ett sådant verktyg så länge du har tillräckligt med tålamod men inte längre än 3, 5-4 timmar. Därefter tvättas det av och torkas hår som vanligt.

Starkt och glänsande hår kommer att vara om du njuter av en mask av henna och varm yoghurt. En sådan komposition kan användas ett obegränsat antal gånger tills det önskade resultatet erhålls.

För att stoppa förlusten och stärka hårsäckarna utspädas henna med citronsaft (2 matskedar), tillsätt äggulor och naturlig yoghurt eller stallost. Pounded för att erhålla en homogen tjock massa och appliceras på hårbotten och håret. Wrap filmen och isolera (handduk eller ulllock passform). Bara några procedurer och hår blir märkbart tjockare och hårbotten fuktas.

Hur länge väntar på resultatet?

Varaktigheten av hennabehandling är ca 2-3 månader. Under denna period är håret helt återställt, fuktat och blir vackert och friskt, får den styrka och densitet som varje kvinna drömmer om. Många recept ger märkbara resultat efter första gången av ansökan, vilket framgår av många recensioner av deras användning. Men bara regelbunden användning och noggrann vård återställer helt hårstrukturen, bevarar deras naturlighet och attraktivitet.

Hur bryr jag mig om mitt hår före och efter hennafärgning. Tre steg till vackert och friskt hår

Hej alla! Jag vill dela med dig erfarenheten av den senaste naturliga hennafärgningen.
Användningen av naturlig färgämne är en långvarig och intressant sak. Med henna kan du variera och fantasera som ditt hjärta önskar och som ett resultat - tjockt, glänsande och glatt hår utan torrhet och snitt.

Steg 1: Rengöring

Henna är ett vegetabiliskt färgämne och bäst av allt det interagerar med håret som det är. Färgning avskalas från "gammalt vård" hår jämnt, djupare och varar längre. Därför är det första du behöver för att städa håret från filmens tidigare behandling.
Du kan göra detta med olika schampon. Jag hade också tid för djupt rengöring schampo. Så det sammanföll. Jag applicerar inte SHO före varje färgning. Du kan ta någon "strippande" schampo. Jag rekommenderar Kaaral Purify Hydra (250 ml / 670 rubel). Det är inte djupt rensande, men det "äter" girigt hår kosmetika. Bonus - stark glans.
Jag använder Angel Professional shampoo (250 ml / 448 gnid). Jag har på kran. Enligt beskrivningen av produkten innehåller algenextrakt.
Han "bares" hans hår, tar bort de "gamla" filmerna av masker och outplånliga produkter, stylingrester och andra mekaniska föroreningar. Förutom klor, havssalt. Det är därför användbart efter en semester till sjöss eller frekventa besök i poolen. Det fungerar försiktigt och noggrant. Torkar inte håret. Det luktar bra. Stor skumning. Jag har redan "fyllt min hand" och intuitivt vet hur många gånger att tvätta sina huvuden och hur länge.
Från tillverkaren:
Applicering: Applicera på vått hår. Massage, piska i ett starkt skum och lämna på håret i 4-5 minuter, skölj sedan grundligt med vatten.
Efter schampo djupt rengöring hår "öppna" och tacksamt acceptera den nya vården. Så nu måste vi ge dem det bästa. Den mest favoritmasken. Eller mest favoritkoncentrat (ampull). Det är viktigt att produkten fuktar och närmar sig håret och lämnar inte ett överflöd av silikoner eller andra filmbildande ämnen på dem, vilket kan minska maskins effektivitet med henna.
Det som jag gillar mest är att applicera Kaaral Purify Hydra-masken (500 ml / 834 gnid) i det här fallet. Det fuktar mycket och perfekt betingelser. Silikonfri. Och den här gången ville jag ha något mer allvarligt. På alkohol. Med större penetrerande kraft. Och efter den djupa rengöringsschampoen applicerade jag Kaaral Maraes Elixir * (1 par / 500 gnid).
Elixir Maraes, som alla salonger, skapad för hårfärg som ett av sina vårdstadier. Vad behöver du hår som gick genom kemisk behandling? Ja, allt! Fuktgivande, näring, återhämtning. Plus skydd av pigmentet från utlakning och utbrändhet och, naturligtvis, glans.

Hur jag applicerar Maraes Elixir
Tvätta av schamponet. Jag sätter ihop mitt hår i en handduk i en halv minut. Jag tar av handduken och lägger på ett vått hår en blandning av båda rören i elixiren. Distribueras över hela längden, förutom hårets rot. Applicera inte på hårbotten. Jag fäster håret på toppen av huvudet och gömmer det under duschlocket. Tvätta av med vatten efter 10 minuter. Jag applicerar inte några kosmetika längre och jag torkar mitt hår på ett naturligt sätt.

Efter denna procedur blev håret elastiskt, silkeslätt och tungt. I komplexet innehåller Elixir oljor, keratin och proteiner - återställer, fuktar och närnar håret. Men konditioneringen var inte tillräckligt för mig. Håret är väldigt lös. Jag kommer att fortsätta att veta att efter Elixir of Maraes behöver jag luftkonditionering. Helst, Kaaral Purify Reale (250 ml / 851 gnid) eller samma Hydra-mask. De fuktar helt och skickar håret och innehåller inte silikon. Vad du behöver.

Steg 2: Färgläggning

Jag använder olika henna. Den enda perfekta är inte ännu) Jag letar efter och glad att prova en ny för mig varje gång. Nu kommer det att finnas en kastanj-och-koppar-henna "Sultans brud" från Marocko (Vem kommer annars ihåg T / "Clone"?).

Detta är en 100% pulver Lawson-växt. Utan blandning av basma eller andra färgande örter. Möjligheten att färga håret är inte rött / rött, men kastanj är på grund av dess ursprung. Jordens sammansättning på vilken lawsonia har växt direkt påverkar den resulterande nyansen.

Hur jag lagar pasta
Gradvis tillsätt varmt vatten till pulveret tills pastaens konsistens blir flytande och bekväm för applicering på håret. Lämna henna insistera på flera timmar. Ju längre pastaen dras, desto mer pigment ger den. Denna gång insisterade 2,5 timmar.

Jag täcker inte tallriken med pasta och lägger den i garderoben. Detta är improvisation. Under påverkan av ljus och luft (jag har inget ljus, men med luft) oxideras henna, en kemisk reaktion inträffar och detta påverkar också skuggan.
Strax före användning, lägg till olja i pastan. Min oliv är oraffinerad. På vilket stadium att lägga till (eller inte) smör är också improvisation. Du kan göra detta i början. Olja hjälper mig mycket med sådana masker. Det närmar sig håret och mjukar pulverens torkningsegenskaper.


Hur gör jag en mask
Jag applicerar pastaen på torrt, relativt rent hår (på andra dagen efter tvätt). För frekvent avskiljning. Jag täcker grundigt mitt huvud och hår över hela längden. Fix håret på toppen. Bara en massa. Håller sig själv.
Jag täcker inte mitt huvud med någonting - jag improviserar igen) När jag läst någonstans att om du inte täcker hönanmasken, det vill säga inte begränsa tillgången till syre, då kommer hårets skugga inte att vara röd, men brun och inte varm, men kall. Detta är allt tvetydigt, individuellt och relativt
Lämna masken i 2 timmar och tvätta av med schampo. Efter applicering av en sur balsam med lågt pH. Jag har en ängel (2 l / 1429 gnid) på kranen. Och din vanliga outplånliga vård. Spray, grädde (om dem som redan berättas här). Jag ger håret att torka naturligt.

Omedelbart efter att masken med hennahår är mycket ljusrött. Det var som om jag hade blivit missfärgad och målade furiously röd. Två timmar senare märkte jag att skuggan började mörka och "lugna sig". Detta sker inom de första 2-3 dagarna. Vid den här tiden är det inte önskvärt att tvätta håret för att ge en nyans hur man uttrycker sig själv och stärker sig själv.
Det här är nästa dag. Naturligt ljus. Ingen skjutning. Ingen styvhet eller torrhet. Håret är elastiskt, silkeslen, slät och glänsande. Med olika belysningsfärg och glans ser annorlunda ut. Ju mer ljus, desto ljusare är glansen. Ju mindre ljus, ju djupare färgen.
Bilder tagna i rad. Ju längre jag kommer från fönstret, desto mörkare håret.

Direkt solljus. Inga filter och blixt.

Steg 3: Näring, fuktgivande och skydd

På färgningen kunde slutföras. Håret är mjukt, elastiskt, tätt, glänsande, borst inte, ligger bra. Vad behöver du mer?
Jag vill ha "fullhet" av hår. Jag vill att de ska bli "näring" och tunga. Om sådant hår säger de starka. Detta förhindrar tvärsnitt, utbrändhet som påverkas av UV-strålar (och jag har problem med det), brott, elektrifiering. Och det är dags att bry sig om silikon.
För att göra detta, applicera en närande mask. Jag har denna Trichovedic Treatment Masque * (150 ml / 1350 gnid). Och serumkollagen-PRO från BeautyConceptPRO (200 ml / 1300 gnid). Redan bekant dig med dessa produkter. Om dem här.
Mask med mättade oljor, extrakt, keratin och proteinkomposition. Med silikon. Mycket tjock. Hon vill bara späda ut något. Kollagenserum vann mig över med sin fantastiska konditionering. Det återställer och skyddar hår.

Hur gör jag en näringsmässig mask med kollagen-pro
Mitt huvud med min schampo för frekvent användning (Angel Summer). Jag försöker bara tvätta huvudet, inte hårlängden. Jag sätter ihop mitt hår i en handduk i en minut. Jag blandar i en tallrik 1 msk. masker och 2,5 ml serum. Jag ansöker om vått hår. Endast i längd. Fäst på toppen och bära ett duschlock. Efter 15 minuter, tvätta av med varmt vatten. Jag använder outplånlig spray och grädde. Jag torkar håret på det naturliga sättet syndade, gick till sängs med vått hår

Jag älskar känslan av lydigt hår! Efter detta par är håret som om alla outplånliga medel redan tillämpas på dem! Kollagen fungerar på mitt hår som en rätare. Endast volymen minskar inte lite. Det finns ännu mer glans! Efter att masken med Henna Shine passade mig. Jag trodde aldrig att det kunde vara så glänsande!


Jag vill prova Henna, men jag är rädd för torrt hår efter det. Har Henna torrt hår?
Det beror på specifika henna, tillståndet av ditt hår och vård. Högkvalitativ henna, färsk, finmalt, siktad från kull, lagrat korrekt - nej, det torkar inte.
Det handlar inte bara om pulver, utan också hur du ska tillämpa det. I mitt exempel visar jag:
• tillsätt smör till pasta
• tvätta masken med schampo
• Använd låg pH-balsam
Detta är min väg att undvika torrhet och hårdhet och det fungerar 100%!
Ju bättre hårets skick, desto trevligare är det att använda Henna. Tungt skadat hår kan också färgas med henna eller göra masker med missfärgad. Allt beror på daglig vård, det vill säga kosmetika.

Henna tar mig inte. Färgen är inte ljus. Vad ska man göra Vad lägger man till henna (ägg / kefir / etc)?
Lida inte med tillsatser och ändra henna. Om Henna i ett visst varumärke inte ger dig önskad nyans, försök med en annan! Från vad jag trivdes väl pigmenterade: Tvålnötter, Kajal, "Sultans brud". Jag lär mig om andra - jag kommer att berätta)

Hur man uppnår en viss färg med henna?
Välj en färdigblandad blandning av henna och andra pulver som påverkar nyans (basma, etc). Det är också lätt att göra misstag med dem. Jag ser skuggan "choklad" så, tillverkaren av henna - annorlunda. Vi måste försöka. Kom ihåg pigmentets "återkomst". Ju längre pastaen infunderas, desto rikare kommer det att fläcka.

Hur man uppnår rött? Och hur rött ljus?
Det beror mest på din naturliga hårfärg. Henna lyser inte. Och ljusröd kan bara hända på blont hår. Naturligt ljus eller speciellt klarat.
Röd färg efter Henna får jag själv. Gradvis tvättar han till rött.

Jag vill inte byta hårfärg. Är det vettigt att göra masker med färglös henna, eftersom det inte ger en sådan densitet som färg?
Titta på några Henna. Det händer att färglösa god kvalitet henna ger mer täthet och glans än färg låg.

Jag vill använda färglös henna för att stärka rötterna och hårdets densitet längs längden, men jag färgar / nyanser / ljusar håret. Ska Henna användas?
Detta är fallet när det är bättre att avstå från henna. Henna ligger ovanpå håret och skapar en "barriär". Detta kan förhindra att färgen ligger platt och håller sig fast.

Är det möjligt att färga hennahår som tidigare färgats med kemisk färg?
Ja du kan. Men inte omedelbart efter färgningsproceduren. Hår måste vara förberedt (se steg 1). Om håret är tonat mörkare än dess infödda, då efter masken med henna, kommer denna del av håret att bli mörkare. Mörkare än att odla naturlig, färgad henna.
Här är två sätt. Eller oftare att måla henna växande rötter och inte röra längden tills färgen är jämn. Eller lätta tidigare målade.
Med blekt hår på andra håll. Den tidigare klarade delen av längden måste oftare färgas med henna än att växa tillbaka rötter.

Hur bäst kan du lagra Henna?
Pulver måste skyddas mot solljus och syre. Därför är det nödvändigt att lagra pulvret på en mörk, torr plats och i en tätt monterad behållare. Jag håller henna i burkar av industriella masker. I garderoben.
Det mest tillförlitliga alternativet är att köpa henna i förseglade påsar som väger 50/100 gram. Du kan beställa många av dem på en gång. Och själva förpackningen kommer att behålla pulverets egenskaper.

Vackert och friskt hår för dig

* Produktens sammansättning i katalogen genom länken i slutet av stolpen.
Foto: @julianna_henna_art
Musik: Amir Diab - Habibi; Mahmut Orhan - Feel

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Hur man målar med henna och får en vacker kopparröd nyans + Hur man tvättar Henna och återgår till ljusblond + Hur man återställer hår efter alla experiment

Jag var bekant med henna länge, men bara av hearsay. Jag hade närmare bekantskap med henne för mer än 1,5 år sedan, när det var mycket stressigt, mitt hår, som redan var tunt, blev mörkt, började krypa i fasan, i ett ord var utsikten deprimerande. Jag ville på något sätt återställa håret och få tillbaka livligheten till bilden. "Plogar" Internet på jakt efter naturliga masker, snubblade över ett slags forum om hårfärgning och behandling med henna. Tjejen som skrev artikeln hade väldigt vacker hårfärg. Jag gillade honom verkligen, och jag satt i brand för att måla mitt ljusbruna hår med henna! Börja med sökandet efter indisk henna (det här är en förutsättning, för det är hon som ger en så vacker röd-koppar-röd färg).

Jag kommer att berätta för dig omedelbart, jag visste vad jag skulle för, jag visste att det då var nästan omöjligt att tvätta det från mitt hår, men jag bestämde mig för att om jag ville ändra färgen och återvända till min egen, skulle jag på något sätt lösa detta problem ändå.

Till min tur var det då en mässa av indiska varor som hölls i vår stad, där jag köpte 200 gram äkta indisk henna på en gång (du måste ta mer). I onlinebutiker är indiska henna Aasha och Lady Henna mest vanliga (om dem )! Efter att min riktiga indiska henna hade slutat (och jag använde det mycket sparsamt, späd med en liten mängd iranska henna) började min sökning i onlinebutiker, eftersom det inte fanns någon indisk henna i någon butik i staden. Jag snubblat på endast 2 poäng: Lady Henna och Aasha. Lady Henna (naturligt) ger en ful smutsig brun nyans och Aasha - ger bara den röda nyansen, men kan inte jämföras med den som jag köpte på den indiska mässan.

Så, för att göra Henna till en vacker kopparfärg, behöver du:

- Indisk henna (det ger en rödaktig nyans). Ibland för att rädda indiska henna blandade jag 1: 1 indiska och iranska henna, eller tog bara indiska. För hår av medellängd strax under axelbladet, kommer cirka 2/3 kopp henna att behövas eller något mindre.

- ½-1 kopp kefir (kan vara gammal) - allt för ögon;

- kokande vatten eller hett avkok av örter (till exempel kamille);

- några droppar av någon essentiell olja. Det är bättre att inte lägga till basolja, eftersom det är nödvändigt att tvätta av färgen utan tvättmedel, så kommer oljan att förbli på huvudet och håret kommer att se smutsigt ut;

- juice av en halv citron! (Det är syran som bidrar till kopparfärgen).

Metod för beredning: Häll henna med sådan mängd kokande vatten så att en mycket tjock gruel erhålls, täck med ett lock och låt i 5 minuter. Häll sedan i lite värmd kefir och omrör kraftigt. Kefir behöver så mycket för att göra en flytande gruel. Citronsaft läggs till sist (ca 15 minuter före färgning). Ju tunnare mash, desto lättare är det att applicera på håret. Indisk henna är vanligtvis mycket finmalt, så vattnet är mycket slätt och enhetligt. Därefter insistera Henna på en varm plats (på batteriet) i en halvtimme.

Jag brukar sätta vattnet på rötterna med en pensel för att färga mitt hår, gå igenom strängarna, och jag applicerar bara resten av mitt hår med mina händer (med handskar) och intensivt berör + huvudmassage så att allt fläckar jämnt.

De första 5-6 månaderna färgade jag hela längden på håret var 3-4 veckor, då bara rötterna var 3: e vecka, färgen förblir lika mättad (inte tvättad alls) och ännu mer mättad om du sköljer håret efter att ha tvättat huvudet med surgjort äppelvinägervatten ( istället för balsam).

Hår efter hennafärgning blir tjockt (varje hår tycks tjockna), jag gillade verkligen den här effekten, för naturen lurade mig med lyxigt hår. Mitt tunna hår såg mer voluminöst och glänsande, dessutom håller mitt hår rent längre (för mig är det väldigt viktigt, eftersom mitt hår snabbt "saltat"), vilket är kopplat till dess torkningsegenskaper.

Tyvärr eller till min glädje har tiden kommit när min rödhåriga humör började förändras och ville återvända till mitt blondin. Nu började jag leta efter information om hur man tvättar Henna från hår, utan att tillgripa skjuvning, speciellt eftersom håret har växt mycket bra under perioden av hennafärgning. Redan valde flera sätt.

Så, hur man tvättar den skadade knuten (experiment steg med steg)

I 1,5 år har henna pigmentet ätit i håret som en infödd. Naturligtvis fanns det inget prat om naturliga sätt att tvätta.

Allt var försökt:

 • oljemaskor (alla basoljor, inklusive ricinolja) - varm olja appliceras på håret, en keps läggs på huvudet, du kan lägga en handduk och till och med värma den med en hårtork.
 • varm alkohol + oljemask + hårtork (alkohol öppnar hårvågar): Efter applicering av alkohol appliceras hela hårlängden efter 5 minuter, en varm oljemask appliceras, en plastlock läggs på, så kan du värma upp håret med en hårtork.
 • kefir / kefir med citronsaft eller vinäger, enligt min mening tvärtom gör färgen mer intensiv (varje gång efter kefir mask eller sköljer håret med vatten och ättika, blev jag frågad "färgade du igen?"; hårfärgen blev verkligen mättad, ljus);
 • tvätt tvål, vinäger, alkohol.

Alla ovanstående metoder fungerar inte om du har använt henna kontinuerligt i sex månader eller mer.

Hon slutade måla Henna-rötterna ungefär 4 månader sedan, hela tiden jämförde hon färgen lite med tonik, men fortsatte att söka efter sätt att tvätta Henna. Jag ville försöka Estels hårborttagare (även om de skrev på Internet att hon inte tar henna), men oavsiktligt snubblat på en video där hon berättade om klarare Faberlik Krasa, med vilken hon ljusnade efter ett år med målning med henna. Utan tvekan beställde jag mig själv en ljusare, även om jag verkligen inte ville förstöra (och utan det tunna och svaga) håret, men det fanns inget val.

Jag köpte 3 förpackningar (i medeltal). Den första pannkakan visade sig vara en klump, lägga färg på håret, sätt på en keps och. Inom 10 minuter började hon känna sig så intensiv uppvärmning (!) - hennes hår blev så varmt att det till och med brände armen. Tydligen applicerade jag ett mycket tjockt lager på längden av mitt hår. Färgen bör hållas i minst 15 minuter, högst 45 minuter. Jag kunde inte stå ännu 15 minuter!

Som ett resultat, på 13 minuter lyser håret med cirka 4-5 toner, och dess regrown rötter blev vita (utan yellowness). Kan du föreställa dig hur det skulle vara på 40 minuter?

Färgen levereras med en mycket bra balsam, håret efter det är mycket mjukt och fuktat.

Så ja, min kära, Henna tvättar verkligen, men efter det intensivt läker håret med masker.

2 set: beställt ytterligare 2 förpackningar Faberlik krasa, lägg på hela längden på håret, tillräckligt svans i näsan, applicerad mycket sparsamt. Jag satte locket på och började vänta. den här gången var håret inte så varmt, det varade bara 18 minuter och tvättades av.

Tja vad kan jag säga, rötterna, som första gången - perfekt vit utan yellowness! Men det röda pigmentet "inte" tvättades "ur håret! Det var vad som hände.

Sedan började jag tänka på hur man justerar färgen på ett mer mildt sätt, det vill säga med ett färgämne av hög kvalitet. Hon hittade många positiva recensioner om Wella Color Touch (färgfärg), köpte och ångrade inte! En oxidator tog 3% för färgen (ett bra alternativ, det önskade 1,9%, men konsulterna avskedade det och sa att färgen inte skulle tas).

Resultatet: färgen är super, men färgen måste tas mörkare och varmare för att blockera rödhåran. Mina rötter visade sig vara helt ljusbruna, men det här röda pigmentet vill inte gå. Ett rör av färg var tillräckligt för mitt hår av medium längd (under axelbladet). Hår, förresten, ser bra ut efter detta färgämne - glans! Du kan inte berätta för dem vad de har lidit av under de senaste 2 veckorna.

Nu återställer jag håret med oljemaskor (en blandning av kokosnöt på Emla och Bringaraj, Sesam, Oliver, Kardborre osv.) Och goda tvättmedel (Kerasys-schampo, Alganika-färgat hårschampo, Bukadbalsam, Planerar att försöka rengöra nötter ).

Och ändå har håret försämrats märkbart - de har blivit som dockor, livlösa, förvirrade. Innan kunde jag knappt kamma mitt hår efter att ha tvättat mitt huvud utan att använda en balsam, men nu är det orealistiskt, hår utan balsam är värre än en tvättduk. Det mest intressanta är att nu för oljemaskar måste du ta 2-3 gånger mer olja - håret absorberar det som en svamp!

Jag kunde inte tolerera denna "mardröm" på huvudet i mer än 3 veckor - flerfärgad hårvita beige vid rötterna och kopparlängden. Från frekventa oljemaskor tvättades färgen snabbt. Jag bestämde mig för att till och med ut färgen genom att köpa en professionell Color Sync Matrix # 8GC-färg - en gyllene kopparblond (kort sagt, jag brände igen, återvände till det jag försökte komma undan).

Detta är vad som kom av det (förresten tog denna färg inte 5 mm rötter som växte i 3 veckor med vanliga masker!):

Så ytterligare 3 månader: Kapous 9.21 färgade (med en violett kant att slå rödhåran lite), men med effekten "0", är det enda som de vuxna rötterna har fått en vacker lätt ryska och en månad senare spolade hon på professionella färger - sedan tvättas snabbt och färgat länge i skåpet Casting Crem Gloss 810 ljusbrun pärla, här är resultatet efter 3 veckor.

- Jag gör masker från en blandning av oljor (vid ögat): extrakt av amla och Bringaraj i kokosnötolja (bara uppvärmd det två gånger i ett vattenbad och insisterade i 2 veckor, värmdes sedan och spänns igen) + burdockolja + sesamolja + lite ricinolja och Vaselin + Fucusolja (tog kroppen från celluliter och för att ta bort toxiner), men för hår är det också utmärkt (många positiva egenskaper hos Fukus) + Jag lägger till kefir + apotek juice aloe (allt efter öga). Jag blandar blandningen av oljor, tillsätter kefir och aloe juice och applicerar det på håret, gnider det i hårbotten, lägger på en plasthatt, lindar den med en handduk eller lägger på en hatt och håller från 1 till 3,5 timmar (beroende på ledig tid).

- Jag använder Kerasys schampo och Alganika SPA-schampo för färgat och skadat hår. Som en balsam, Elfa Pharm forte burdock hårmask för håravfall och den underbara japanska balm Naive + är en annan av mina fynd från Constant Delight Spa

- Nu gör jag grädde masker på emulgator Kappa emulgeringsmedel (det bästa emulgeringsmedlet är väldigt lätt att använda, jag gör på samma sätt krämmousses för kropp och ansikte, ändrar bara oljorna).

Vid 1 msk. en sked av någon olja (kokos, olivolja eller annat) - 1 tesked emulgeringsmedel och 200 ml nätdekok (kamille). Jag värmer oljan i ett vattenbad, tillsätt en emulgator, blanda tills emulgermedlet är helt upplöst, börja sedan slå med en mixer, häll i lite hett (!) Nettle extrakt. Så snart du får ett vitt skum på ytan - låt blandningen svalna till rumstemperatur och slå sedan den till ett krämigt tillstånd. Cream mask ska användas omedelbart (du kan använda resterna som en mousse för kroppen). Du kan lagra grädden i kylskåpet, men bara om du lägger till något konserveringsmedel eller åtminstone tea tree oil.

Skador på henna

Varje kvinna vill vara vacker och attraktiv. För att göra detta måste du inte bara ta hand om din hälsa och behålla dig i gott skick, men skapa också en viss, unik stil. Ett bra sätt att få individualitet i ditt utseende är hårfärgning. Det är just nu att valet uppstår - att använda ett skadligt kemiskt hårfärg eller att uppmärksamma naturliga naturliga färgämnen, varav en är henna.

Henna hårfärgning

Färgning sker på principen om pigmentackumulering i hårets övre lager - i nagelbandet. Färgpigmentet tränger inte in i hårets struktur (inuti), men trots detta färgar det håret länge och tvättas inte helt bort (som kemiskt färgämne), även om det inte har så stark färgförmåga att helt ersätta den naturliga hårfärgen. Henna är mer färgämne än färgämne. Det ger hår en nyans, och det skiljer sig beroende på hårets ursprungliga ton.

Henna kan bara färga hår i - orange-rött, - rött brunt eller - röd-röd ton, eftersom Det är dessa färger som orsakas av huvudfärgen av henna - lavson. En mängd olika färger kan endast uppnås genom att blanda henna med olika örter och tillsatser. Annan färg (rubin, titian, aubergine, etc.), förutom Henna sanna färg, är antingen en blandning av Henna med andra färgämnen (till exempel med basma) eller med syntetiska färgämnen.

Henna är indisk eller iransk. Till skillnad från indiska är färgämnet av iranska henna mycket bredare, och när det är blandat kan man få många underbara nyanser (intensiteten beror på den ursprungliga naturliga hårfärgen).

Det finns också sådana sällsynta sorter av henna som absorberar färg - något lättare hår (med en och en halv eller två toner).

Henna skador på håret

Skador på henna uppstår när hennafläckar är för frekventa. Det kan torka håret (på grund av innehållet i syror och tanniner i det). Som ett resultat orsakar den frekventa användningen av henna skada och motsatt effekt - håret blir matt. Vid upprepad penetrering av färgämneshinden i hårkutiklet är dess skyddande skikt brutet, vilket kan leda till att håret börjar splittras. Med förlust av fukt blir de försvagade - förlora sin styrka och falla ut. Håret övermättad med henna blir tråkigt, orubbligt, torrt, det förlorar sin elasticitet, blir styvare, svårt att stila och håller det inte bra. De är svåra att ge volymen.

Henna har en vana att blekna.

Den resulterande hårfärgen efter färgning med henna att förändras med hjälp av konstgjorda färgämnen är nästan omöjligt. På grund av dess omslutande egenskaper skyddar henna håret från penetration - färgpigment kommer inte att kunna tränga in i håret. Vegetabiliska färgämnen är mycket dåligt kombinerade med kemikalier. Använd inte konstgjorda färgämnen tills Henna-färgat hår har fullvuxet. Reaktionen av kemikalier och Lawson kan ge ett helt oförutsägbart resultat, upp till radikalt blå, orange eller grön nyanser. Kemisk färg kan ligga ojämnt och färgen blir ojämn.

Herbal hårfärger kombinerar inte med kemiska ämnen, för detta kan henna inte användas om håret nyligen har färgats med ett kemiskt baserat medel, blekt, permeert eller blekt.

Henna maskerar grått hår och rötter, men det är omöjligt att helt jämföra gråstrålarnas färg med resten av hårmassan när de färgas med henna för första gången. Det grå håret är poröst, det berör färgen snabbare. Till följd av detta ser hårgrået ut mot resten av håret mycket mer rödaktigt än resten - gulrot (eldig röd) färg. För god effekt är det nödvändigt att färga gråhår med henna inte en gång, men något, så att färgen är fixerad och blir mörkare.

Henna kan också vara skadligt om det används med tillsats av konstgjorda färger. Detta kan orsaka allergisk hudreaktion.

Resultatet av hennafärgning är inte alltid förutsägbart, eftersom Den slutliga färgen kommer att bero på den ursprungliga hårfärgen, färgningstid och metod för att bryna hennapulver. Henna hårfärgning kräver viss färdighet (erfarenhet) - brygga pulveret och applicera det.

Henna är inte alltid lätt att tvätta av håret. Detta kräver en stor mängd vatten. Det är nödvändigt att tvätta av färgen mycket länge och försiktigt tills vattnet blir transparent. Orange fläckar efter henna tvättas inte lätt ut under naglarna.

Henna behandlar hår

Handlingen av henna, som mestadels är mild jämfört med syntetiska permanenta färger, när speciella medel används för att penetrera nagelskala för att tränga in i färgen i håret. Vid färgning förstör den inte det befintliga naturliga pigmentet, utan omsluter bara håret, anpassar det och ger volym samt skapar ett tunt skyddande skikt. Hennafärgat hår är skyddat mot solens skadliga effekter, och även havsvatten är inte ett problem för färg - en av riskfaktorerna för kemiska färgämnen. Om du följer bruksanvisningen ger henna håret en rik färg, gör den mer tät, tjock, fluffig och elastisk.

Henna skyddar håret mot de skadliga effekterna av solen, ger färgstabilitet som inte bleknar i solen och smälter mycket långsammare än med vanlig färgning.

Henna hjälper till med splittrade ändar, matthet, skört hår, alltför oljigt eller torrt hår.

Effekten av henna på håret och huden uttrycks i en liten garvningseffekt, vid reglering av talgkörtlarna, och vattenfettmetabolismen normaliseras. Henna innehåller tanniner som sträcker det yttre skaliga skiktet och gör håret glans. Som ett resultat är skadat hår återställt, och hårvågorna är helt stängda. Allt detta möjliggör bildandet av en skyddande film för håret, vilket ger effekten av densitet. Dessutom stimulerar blandningen blodcirkulationen, närmar hårbotten, stärker hårrötterna, främjar tillväxten av håraxlar, lindrar mjäll.

Resultatet är synligt även efter det första förfarandet - även sprött och tråkigt hårförhöjning blir tjockare och tycks tjockare.

Henna har inga kontraindikationer för vuxna eller barn. Henna är hypoallergen, vilket gör den oumbärlig för allergiska reaktioner mot kemisk färg. För gravida och ammande kvinnor är färgning av hår med naturlig hennafärg godkänd av läkare. Efter födseln blir håret ännu tjockare och mindre faller ut.

Henna är också färgade ögonbryn och ögonfransar - färgen kommer att vara längre än med kemisk färgning och hårsäckar kommer att stärka. Efter färgning blir ögonfransarna längre och tjockare.

Henna används för att tillämpa tillfälliga tatueringar. De aktiva ingredienserna i henna rensar och närnar huden, och har även svamp och astringerande egenskaper.

Henna är prisvärd.

Hur färgar hår med henna

Det är nödvändigt att välja frekvensen av hennaanvändning för ditt hår så att henna inte skadar hårets struktur. Om håret är fet eller normalt kan det målas med henna upp till 3 gånger i månaden, och om det är torrt, då inte mer än en gång i månaden, och någon en gång varannan månad.

Vid användning av naturlig henna (utan syntetiska tillsatser) bör det inte vara mer än en gång var 2-3 månaders torkningseffekt.

Vid färgning av hår med henna, speciellt för känslig hårbotten, är det lämpligt att använda den i kombination med fuktgivande och närande masker, kosmetiska oljor för hår och hårbotten, till exempel med druvfröolja, vetex (1-2 skedar) etc. Du kan till och med använda henna en eller två gånger i veckan om du lägger till oljor, honung, äggula, mjölk, mejeriprodukter etc. som påtagligt binder bindningsegenskaperna hos henna tack vare dem kan du öka exponeringstiden för henna masker och till och med justera graden av färgning hår.

Henna är mer lämplig för mörkt (brunt, svart) hår, deras färgtid är 1-1.5 timmar. Med blont hår måste du vara försiktig - exponeringstiden är två eller till och med tre gånger mindre. Ljus, även grått hår färgat med henna mycket snabbt, som ett resultat - en onaturlig ljus röd färg.

Efter öppning, under påverkan av luft försämras hennapulver ganska snabbt, så återanvändning av lagrat pulver kan ge ett svagare resultat. Frisk henna har en grågrön färg. När Henna förvärvar en brun färg, betyder det att den har försämrats och har förlorat sina färgegenskaper.

Det är nödvändigt att göra färg i keramik eller glasvaror. Metallisk är inte lämplig, eftersom syrorna i färgen kan reagera med skålens material. Vid applicering av henna på huvudet är det önskvärt att ha speciella handskar på händerna.

Hur man gör Henna

För att "frisätta" färgen (hennatoninsyra) måste henna bryggas i förväg - i flera timmar (du kan tillbringa natten eller en dag) vid rumstemperatur (ungefär 21 ° C). Färgens yta bör mörkas lite - bli lite brun, vilket innebär att färgpigmentet släpps och oxideras med luft. Ju högre temperaturen i rummet desto snabbare kommer pigmentet att släppas. Om du lägger pasta med henna vid en temperatur av + 35C - kommer den att vara klar om 2 timmar. Sedan kan du, om så önskas, lägga till olika tillsatser, oljor.

Henna är bättre manifesterad i en sur miljö.

Henna rekommenderas inte att brygga med varmt (kokande) vatten, eftersom det ger en blekt och omättad kopparorange, mycket lätt uttalad nyans. För att färgen ska vara ljus och mättad krävs en sur miljö, eftersom Henna släpper pigmentet mer aktivt till en surhetsnivå på 5,5 - lite surt. Därför måste du späda henna (till konsistens med gräddfil) sur vätska:

 • Citronsaft
 • kefir
 • Äppelcidervinäger
 • Torrt vin
 • Citron Herbal Tea

När Henna interagerar med ett surt medium, är färgen djupare och mer uttryckligt - färgat hår kommer gradvis att mörkas till en rik mörkröd färg. Håret blir färg när det utsätts för syre, och processen kan ta flera dagar. Henna sanna färg manifesterar sig vanligen först efter två, tre, fyra dagar. Särskilt i solen eller i solariumet.

Henna och eteriska oljor

Att lägga i utspädda eteriska oljor av Henna (några droppar) med höga terpener (monoterpener), hjälper till att få en mer mättad färg. Mono-terpenalkoholer och oxidationsmedel med henna på bästa sätt påverkar hårets ljusstyrka efter färgning.

 • En hög nivå av terpener (monoterpener) i etrödolja, eukalyptus, har också en uttalad effekt på rökolja.
 • Rosemary, geranium eller lavendel eteriska oljor har en svagare effekt.
 • Lavendelolja, tillsatt till henna, gör färgen mättad och av alla eteriska oljor kommer inte att orsaka hudirritation, vilket är mycket lämpligt för barn eller gravida kvinnor.

Använd inte schampon när du tvättar av henna efter färgning av hår.

Hur man tvätta färgen från huvudet

Eftersom henna inte är ett kemiskt läkemedel, tar det tid att få en fast hållning på håret. Därför ska huvudet tvättas 2-3 dagar efter hennafärgning, då färgen blir djup och intensiv, och endast rötterna måste tonas. Om du tvättar håret nästa dag efter färgning kommer färgen inte att fixas, och färgningen måste upprepas oftare.

Funktion av henna - i gradvis mättnad av hårfärg. Med varje ny applicering av det på håret ökar intensiteten och djupet av färgningen. Den längre henna hålls på håret, desto rikare blir skuggan. Resultatet kommer också att bero på färgen på ditt eget hår, deras struktur, porositet.

Röda fläckar på huden efter färgning med henna tvättas med eventuellt tvättmedel (tvål, gel).

För att neutralisera för ljus en färg måste du värma upp lite vegetabilisk olja och försiktigt gnugga den i ditt hår. Torr hårtork, skölj med schampo. Olja absorberar henna. Efter en tid kan proceduren upprepas.

EXTRA

Henna nyanser

Med henna kan du få många nyanser - från eldrött till ljust kastanj.

Henna kombineras med andra växtbaserade ingredienser. I kombination med dem kan du få ett brett utbud av hårfärger:

Mättad gyllen gul nyans

Rabarber, eller gurkmeja. 200 g torkade Rabarberstammar kombineras med en flaska torrt vitt vin och kokas tills halva vätskan kokar bort (du kan också använda vanligt vatten). I den återstående kompositionen lägger du en påse av henna. Massan appliceras på håret och håller i ungefär en halvtimme.

Gammal guldfärg

Saffran. 2 gram saffran kokad i 5 minuter, tillsätt henna.

Kamomill. Brew 2 msk kamomill, filtrera och tillsätt henna.

Röd körsbär med lila glans

Köttjuice Värm upp till 60 grader juice, lägg till en påse av henna.

Mahogany färg

Kakao. Henna kombineras med 3-4 msk. kakao skedar. Brew blandningen med varmt vatten, och omedelbart sätta gruel på rent och torrt hår.

Röd vinst

Madder eller hibiskus. Madder rot (2 msk) koka i ett glas vatten, tillsätt henna.

3 delar henna och 1 del basma.

Rik - kastanj med rödaktig nyans

Malt kaffe. 4 teskedar med en glid av naturligt slipat kaffe häll ett glas kokande vatten. Koka i 5 minuter. Kyl lite. Tillsätt en hönanpåse till lösningen.

Mörk kastanj med röd nyans

(proportioner för långt hår) 100-150 g. Henna, 2 matskedar kaffe, kakao, matsoni, olivolja. Ju längre blandningen hålls, ju rikare färgen.

Valnötskal. De krossade skalen kokas under en lång tid (ca 2 matskedar), sedan läggs en hönanpåse.

Valnötter lämnar. Koka 1 matsked blad, lägg till en påse av henna.

Basma. Basma utan hennafärgade hår i en grönblå nyans. För "bronsen" måste man ta 2 delar av henna och 1 del av basma.

Henna och Basma i lika stora mängder. Först färga håret med henna - håll i minst en timme. Tvätta av. Därefter applicera basma.

För glans hår

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 1 rå ägg. Låt blandningen stå i 15-45 minuter.

För torrt och sprött hår

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 2 msk. yoghurt. Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

För lysande färg och smak

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 1/4 av en kaffeske med kryddor (ingefära, muskot, svartpeppar, kanel). Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

För gyllene nyanser

1/4 av en kaffeske, 3 msk. äppelcidervinäger. Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

Om du har blont hår är det tillräckligt för dem att få en röd eller ljusgul nyans från 5 till 10 minuter, det mörka håret behöver 30-40 minuter och de svarta behöver minst 1,5-2 timmar. 1/2 kopp henna, 1/4 kopp teokoktion (svart te för brunhåriga kvinnor, kamomill - för blondiner eller kaffe för svart hår).

Måla efter henna: hur man undviker överraskningar

Beslutade att byta till naturlig färgning och sedan trött? Hur återgår man till färgen efter henna, utan att offra dina egna krullar? Från de skrämmande berättelserna står ibland rödhårigt hår i slutet! Förtvivlan inte, vi bestämde oss för att ta reda på den här frågan. Vi rapporterar!

Ammoniakfärg efter henna, eller hur man inte blir till Shrek

Som praktiken har visat är det färg med ammoniak i kompositionen efter att Henna ger ett oförutsägbart resultat. Ammoniak är en aggressiv komponent som kan reagera med ett naturligt färgämne.

Den resulterande nyansen beror på vilken färg du väljer:

· Ljusa färger - du kan få en kärr eller till och med lila hårhår;

· Röda nyanser - vänta på gröna reflektioner i ljuset;

· Svart - vänta inte på en jämn fördelning av färg, oftast färgfärgerna och solen ger rödaktig bländning.

Oavsett vad du väljer, förvänta dig inte likformig färgning. Alla de värsta fallen som beskrivs i färger på Internet, bara på grund av valet av ammoniakfärg. I det här fallet är det bättre att vänta på Henna-färgat hår att växa, eller att göra en kort hårklippning. Inte ett alternativ? Då letar vi efter ett annat sätt att ändra bilden!

Måla efter henna: Vi utesluter ammoniak

Det är ammoniakfria remedier som experter rekommenderar när man byter från naturliga till kemiska färgämnen. Varför? Det finns flera anledningar till detta:

1. Ämnen i ammoniakfri färg reagerar inte kemiskt med naturliga pigment, vilket innebär att du kan vara säker på att du inte kommer att få oväntade nyanser.

2. Färg utan ammoniak efter henna ger en mer jämn fördelning av färgämnen.

3. Vid återanvändning, ersätts henna-molekyler i håraxeln.

Professionella råder att försöka alla samma nyanser av rött efter den första färgen, utan att drastiskt ändra skuggan på huvudet. Så du minskar sannolikheten för överraskningar. Och först då, när färgen "roterar" på håret, kan du drastiskt ändra bilden. Förvänta dig inte att färgen kommer att hålla länge, om mindre än två månader har gått efter Henna-färgning, kommer det kemiska pigmentet snabbt att spolas ut. Men igen är detta ett tillfälligt fenomen! För att konsolidera resultatet och "övervinna" frätande henna, upprepa färgningen med ammoniakfri färg en gång i månaden, om du har blont hår och en gång i månaden och en halv - om det är mörkt.

Måla efter henna: riskzon

Naturliga färgämnen bäst längs i rakt, slätt och tunt hår. Om det här är ditt fall, förvänta dig inte att du snabbt kommer att bli av med Hennas vidhäftande pigment. Låt oss ta en närmare titt på vilken typ av hår som är bättre att inte riskera och inte använda kemiska färgämnen.

· Lätt och blont hår. Din krullning starkare än resten är målad med henna, så det är farligt att du byter ut naturliga färgämnen med kemiska. Vi rekommenderar dig att vänta när Henna långsamt döljer bort. Om det inte finns någon makt att vänta, och du är redo att ta en chans - var klar att efter det första färgen kommer ditt hår att lysa med en marsh eller lila färg. Sök hjälp från proffs, en specialist kommer att kunna välja milda färgämnen, och till och med måla över ett misslyckat alternativ under hans kraft.

· Mörkt och rött hår. Du är mer lycklig än blondiner. Ditt hår är mer poröst, och det verkar, bör bättre absorbera Henna. Men i praktiken är det lättare för dig att bli av med det. Välj inte ljusfärg för den första kemiska färgningen.

· Svart hår. Det är lättast att du målar efter henna, och om dina lockar fortfarande krular, så har det naturliga pigmentet absolut ingen chans att sväva i hårets struktur.

Måla efter henna: Förbered jorden

Så att resultatet av färgning med vanlig färg efter naturlig inte gör att du sitter hemma, är det bättre att ta hand om att du tvättar hennaen från ditt hår på förhand. Ja, dess omslutande egenskaper är välkända för alla, men du kan och bör kämpa med det! För detta:

· Använd djupa rengöringsschampon. För att förbättra tvättmedelets genomträngande effekt, tillsätt en halv tesked soda.

· Använd shampooing med hemlagad sköljning. Henna är inte vänlig med läsk, äppelcidervinäger, honung, kanel och nässlor.

· Omslut olja en gång i veckan. För att göra detta, värm upp några skedar olja i ett vattenbad, sprid det sedan över locken och sätt på värmekåpan i flera timmar.

© Artikel författare: Tatiana EbelNästa Artikel
Linmjöl ansiktsmask: de bästa recepten för vilken hud som helst