10 bästa hårbalsam


Egenskaper i rankningen

Hårets tillstånd är en av de faktorer som ligger till grund för det övergripande intrycket av personen. Som det är känt eliminerar tvätt med schampo hår från smuts, men öppnar hårets hårda hår. Sålunda blir strängarnas struktur utsatt för skador. För att återställa det, kommer luftkonditionering till räddningen.

Verktyget närmar sig håret, vilket gör det smidigt och lydigt. Efter konditionering kan strängar lätt kammas och staplas. Tillverkare erbjuder många alternativ för sådana medel. För att inte misstas med valet, föreslår vi att vi bekantar oss med ett antal rekommendationer:

 1. Vi väljer balsam, från hårtyp. Sortimentet låter dig välja verktyg för lockigt, färgat, rakt och lockigt lock.
 2. Noggrant studera kompositionen. Det bör baseras på naturliga ingredienser. Vi lägger särskild vikt vid de ingredienser för vilka du har en individuell intolerans.
 3. Det är bättre om den inköpta balsammen är av samma märke och linje som shampoo. Detta kommer att ge effektivare vård.
 4. Vi definierar syftet med användningen. För dagligt underhåll av friskt hår, välj en lätt balsam. För skadad lämplig lösning. För att ge intensivvård till regelbundet färgat hår och krullar som genomgår kemisk perm väljer vi en medicinsk balsam. Det har förnyande egenskaper.
 5. Vi föredrar endast beprövade varumärken som har hög efterfrågan på marknaden och höga konsumentbetyg.

På grund av studien av reella kundrecensioner och rekommendationer kunde vi göra en bedömning av de bästa hårbalsamerna. Alla produkter har ett högt användarbetyg och stor efterfrågan på marknaden.

Balsam, balsam och mask - vad är bäst för hår? Fördelarna och nackdelarna för varje verktyg visas i tabellen nedan.

De bästa hårbalsam i 2018

Mycket ofta, efter att ha torkat håret med schampo, finns det en häftande krullning, förlusten av elasticitet och glans. Sådana strängar är svåra att stapla. Anledningen till detta är att schamponet rensar locken, men ger dem inte näringsämnen och fuktar inte. För att uppnå detta resultat kan man bara använda klimatanläggningen. Du behöver bara välja det korrekt, beroende på strängarnas tillstånd och önskat resultat. Att hantera den här frågan hjälper till att betygsätta de bästa hårbalsamerna.

Typer av luftkonditioneringsapparater

Alla balsam, balsam och sköljningar är utformade för att lösa ett problem - de ämnen som ingår i dem täcka håret en tunn film som skyddar håret från alla typer av skador, förenklar processen att kamma och ge dem en frisk lyster. Några av dem har en extra effekt, till exempel, skyddar mot de skadliga effekterna av varm luft och skyddar mot den negativa påverkan av ultraviolett ljus.

Befintliga luftkonditioneringsapparater kan delas in i tre stora grupper:

Det bör noteras att en sådan gradering är något godtycklig eftersom alla tre av dessa ämnen i olika koncentrationer kan ingå i en enda produkt.

Använd inte 2 i 1 produkter som innehåller både schampo och balsam. Dessa substanser utför olika uppgifter, agerar annorlunda och kräver en annan användningsmetod. Därför borde de inte vara förvirrade.

Silikonbalsam

Ämnen som silikon har inte varit populära de senaste åren. De skadar inte strängarna, men med konstant användning samlas de på hårets yta, vilket över tiden gör frisyren tyngre.

Samtidigt, utan dessa luftkonditioneringar kan inte undvaras, om håret är skadad, eller ofta att värma styling. Silikoner har förmåga att limma de skadade hårhåren och visuellt återställa sin struktur.

Proteinkonditionerare

Dessa produkter hjälper till att återställa skadad hårstruktur. Även om lösningen av problemet tar lång tid och inte alltid lyckas. Därför kan det inte anses att användningen av proteinkonditioneringsmedel ensam kan lösa problemet med läkningstrådar.

Fördelen med proteinprodukter silikonosoderzhaschimi är att de kan tränga djupt in i håret struktur och fylla tomrum som finns där.

Oljekonditioneringsapparater

Sådana kosmetiska produkter är endast lämpliga för perfekt friska krullar utan skada. Försäljning av balsam med oljor i form av aktiva aktiva ingredienser är mycket sällsynta. Men deras användning är mycket användbar för hår, eftersom de ger curls med näring och högkvalitativ fuktighet.

Oftast i en sådan konditioneringskomposition innefattar kokosnötolja, jojobaolja, sheasmör, oliv, lin, ricinolja. Dessutom måste en sådan produkt innehålla regler för hårdhet och surhet av vatten. Produkter av detta slag normaliserar hårets pH och förstärker dem. Styvarna behövs för att mildra vattnet.

Vissa luftkonditioneringsapparater innehåller dessutom ämnen som tar bort statisk elektricitet, skyddar mot de negativa effekterna av solljus. Som hjälpämnen, förtjockningsmedel, smakämnen och konserveringsmedel införs i balsamerna. Dessa ämnen kan inte kallas användbara, men deras närvaro är nödvändig för att bevara alla kvaliteter på lång sikt.

Hur man väljer luftkonditionering

Först och främst, välj lämplig balsam som är nödvändig i enlighet med hårtypen. Vissa kvinnor försöker köpa produkter som innehåller schampo och balsam i en flaska. Sådana medel bör undvikas, även för enskilt bruk, eftersom dessa produkter har en annan inriktning och deras union medför inte någon nytta.

Välj luftkonditioneringsapparaten behöver samma linje som det använda shampooet tillhör. Detta kommer att ge en djupare effekt på hårstrukturen. Du bör också vara uppmärksam på kosmetiska produktens sammansättning, för att skydda sig från en eventuell allergisk reaktion. Om möjligt bör man föredra luftkonditionering, som innehåller i sin sammansättning av naturliga ingredienser.

En viktig detalj är intensiteten av läkemedlets effekt. Enligt denna parameter är luftkonditioneringsanläggningar indelade i:

Lätta produkter är perfekta för daglig vård. De inte skapar onödiga gravitationen för att krypa, förse dem med alla nödvändiga användbara komponenter kapsla tunn film som förhindrar förorenade hår och skyddar dem från oönskade miljöpåverkan.

Om håret är skadad, bör du välja att rekonstruera schampo, stärka deras struktur och förhindrar brott och gallring.

Med regelbunden färgning eller kemiska perms krävs för att förvärva innebär konditionering av en behandlingsform som besitter starka regenerativa egenskaper och förnyar håret. En sådan produkt lägger visuellt till huvudet av hårdensitet och volym.

Hur man använder luftkonditionering

Med hjälp av luftkonditionering måste du följa följande regler:

 • Först måste du tvätta håret med ett schampo som inte överdriver håret.
 • Efter tvättning, torka strängarna med en handduk för att torka något;
 • att fördela en del av produkten i lås med hand eller med en kam;
 • Applicera luftkonditionering till den nedre halvan av strängarna, utan att påverka hårbotten.
 • vänta ett tag, skölj av håret;
 • För kamning använd en kam eller kam med stora tänder.

Förteckning över bästa hårbalsam

Denna balsam görs i Tyskland och är en av de mest populära produkterna på den kosmetiska marknaden, trots det höga priset. Verktyget behöver inte tvättas av. Luftkonditionering rekommenderas speciellt för torkade krusar. Det låter dig omedelbart byta håret eftersom det använder mikrofluidisk teknik. Den innehåller proteiner av silke och pashmina, vilket ger strängarna en jämn och hälsosam glans.

Produkten absorberas väldigt snabbt, har en trevlig sötgod doft. Särskilt effektivt resultat uppnås genom gemensamt bruk av detta verktyg och schampo, inkluderat i samma serie. Varje dag kan den inte användas, eftersom krullarna blir vana och blir feta.

 • utmärkt utjämningseffekt;
 • ger sken;
 • gör lockar silkeaktiga
 • återställer skadade strängar.
 • dyra;
 • Ej lämplig för daglig användning.

Genomsnittspriset är 2800 rubel.

Detta japanska kosmetiska märke i många år har förtroende för köpare. Balsam har en värdefull, unik komposition, som inkluderar Camellia olja. Det ger ett mjukt sätt att krulla och låter dig helt återställa de skadade områdena på en liten stund. Kompositionen innehåller också honungsextrakt, som rätnar lockar och bevarar sin naturliga utstrålning.

Förbättra hårets tillstånd såg många kvinnor direkt efter första användningen. Utan hårt hår släpper balsambandet strängar. Dessutom kamar de utan problem, inte förvirrande. Medlen lindrar statyer av statisk elektricitet och behöver inte spola. En extra fördel, köpare kallade en trevlig arom som varar länge.

 • rätnar lockar;
 • ger naturlig glans
 • ger lätt kamning
 • reparationsskador
 • inget behov av att spola
 • tar bort statisk elektricitet.
 • dyra botemedel.

Genomsnittspriset är 1200 rubel.

Balsam produceras av en berömd tysk kosmetisk fråga. Produkten tillåter en kort tid att lösa många problem med skadade trådar. Det är speciellt nödvändigt om krullarna är svaga och livlösa. Produkten fungerar riktigt och hjälper till att återställa skadade områden. Denna produkt hör till professionella verktyg och används ofta i skönhetssalonger.

 • agerar riktning;
 • återställer skadade områden
 • stärker rötterna.
 • tar inte bort statisk elektricitet.

Det genomsnittliga priset är 600 rubel.

Koreanskgjord luftkonditionering är utformad speciellt för vård av torra och spröda strängar. Det är särskilt användbart för kvinnor ofta utsätts för värme styling håret och curling, är produkten lämplig för färgade lockar. Luftkonditionering har en kumulativ effekt, så efter en enda användning av ett positivt resultat förväntas inte.

Efter applicering av detta verktyg blir håret mjukt, krullarna blir silkeslen och elastiska. Speciellt användbar produkt för tips. Det ger skydd mot tvärsnittet och ger ett välskött look till håret. För att få en positiv effekt måste produkten hållas på håret under lång tid.

 • återställer skador på torra strängar;
 • lämplig för färgade krullar;
 • håret blir silkeslen och mjukhet;
 • skyddar mot tvärsnitt.
 • måste hållas länge på håret;
 • fungerar inte efter enstaka användning.

Genomsnittspriset är 400 rubel.

Den återhämtade effektiva produkten från den berömda tyska producenten. Till skillnad från andra produkter har den en speciell keratin klyvningsformel. Det låter dig dela proteinet i små partiklar som enkelt tränger in i djupet hos varje hår och läker dem från insidan. Som ett resultat blir strängar styrka, blir elastiska och glänsande.

Produkten har en kumulativ effekt, så de måste använda den hela tiden för att få ett riktigt bra, stabilt resultat. Den enda nackdelen är att efter användning av denna produkt blir krökarna snabbt smutsiga.

 • ger återhämtning av hår;
 • ger elasticitet och glans.
 • måste tillämpas regelbundet
 • håret blir smutsigt snabbt
 • dyra.

Genomsnittspriset är 950 rubel.

Balsam har en noggrann grooming effekt på håret, gör krullarna smidiga och gör dem lydiga. Medlen fördelas lätt på håret och täcker dem på ett tillförlitligt sätt. Efter användning av denna balsam försvinner statisk elektricitet, strängar kamas väl. Balsam kan användas i kombination med något schampo.

Balsammen fuktar strängar och återupplivar dem. Efter att ha använt detta verktyg blir håret mer lättsamt, mjukt och glänsande. Men för krokiga och för snäva krullar är den här produkten inte lämplig.

 • tar bort statisk elektricitet
 • krullar är lätta att kamma;
 • fuktar strängar;
 • ger mjukhet;
 • underlättar styling.
 • inte lämplig för lockiga och hårda trådar;
 • dyra.

Det genomsnittliga priset är 700 rubel.

Produkten från det ryska kosmetikföretaget har en djupgående effekt på trådarna. Det rekommenderas att använda det på vintern för att skydda håret från frost och dåligt väder. Den speciella kompositionen möjliggör mättnadskräm med vitaminer. Den är lämplig för mjukgörande även mycket hårda trådar, förbättrar deras kamning och gör styling enklare.

Produkten hör till linjen av professionella produkter, fuktar väl överdriven strängar och matar dem. Ta bort statisk elektricitet. Efter detta upphör krullarna att trycka och behålla sin form perfekt.

 • lämplig för användning på vintern;
 • skyddar mot frost och dåligt väder;
 • förbättrar kamningen;
 • fuktar och närmar
 • eliminerar statisk elektricitet.
 • På grund av dens tjocka konsistens är det svårt att avlägsna från flaskan.

Genomsnittspriset är 250 rubel.

Produkter av ett populärt kosmetiskt märke kommer att bli en riktig hitta för kvinnor med kraftigt skadade torkade trådar. Det här fallet innehåller en triple volym keratiner, vilket hjälper till att återställa hälsan och styrkan till krullarna. Med långvarig användning kan denna kosmetiska produkt klara några hårproblem.

Enligt kunderna, efter appliceringen av det här verktyget, minskas hårets skörhet, håret blir mer välskött, strängar blir elastiska. Positiva förändringar kan ses efter den första ansökan. Verktyget gör inte krullarna tyngre och lämnar inget oljigt.

 • resultatet är synligt omedelbart
 • kumulativ effekt
 • ger styrka;
 • minskar bräckligheten;
 • billigt.
 • Ej lämplig för feta trådar.

Genomsnittspriset är 400 rubel.

Vid skapandet av denna luftkonditionering användes en ny teknik. Produktens sammansättning inkluderar ultralätta mikrokomponenter, som snabbt tränger in i hårstrukturen och ger det fukt från insidan. Som ett resultat mjukas strängarna och vägs inte. Kombination orsakar inte problem.

Väl återställer tråkigt, trött hår. Många kunder säger ekonomisk konsumtion och lågt pris på luftkonditionering. Medel ger väl näring och perfekt fuktar strängarna, eliminerar skador, ger en silkeslen glans och bryr sig över hela längden.

 • ekonomiskt;
 • billig;
 • ger högkvalitativ vård och hydratisering;
 • eliminerar skador.
 • ger inte den deklarerade volymen.

Den genomsnittliga kostnaden är 300 rubel.

En av de bästa budget luftkonditioneringsapparater, som gör att du kan behålla hårets hälsa. Medlen utges i form av tvåfasig spray. Det täcker håren med en tunn film, vilket ger en lamineringseffekt. Sammansättningen av den kosmetiska produkten innefattar keratin, återställande av skadade områden på strängarna. Detta gör att du kan öka hårets motståndskraft mot effekterna av höga temperaturer, de bryter mindre.

På grund av innehållet av fruktkstrakter är krullarna mättade med användbara ämnen. Som ett resultat aktiveras curls tillväxt, deras volym förbättras. Luftkonditionering behöver inte spolas.

 • kräver inte sköljning;
 • ger tjocklek och volym;
 • skyddar mot värme;
 • lamineringseffekt;
 • billig;
 • bryr sig om hår.
 • inte detekterat.

Den genomsnittliga kostnaden är 150 rubel.

Nu finns det ett stort utbud av balsam för alla smaker, så att du kan lösa en mängd olika hårproblem. Välj det bästa är inte svårt om du överväger hårets typ och tillstånd och ger preferenser till välrenommerade tillverkare med gott rykte.

Hur man väljer rätt hårbalsam?

Lejonets andel av hårhälsan beror på genetik och rätt näring, och resten - hemmaomsorgen. Det är nödvändigt att ta hand om håret hela tiden, det är arbete för hela livet, det är möjligt att läsa mer i detalj här. Idag ska vi prata om balsam som hjälper till att hålla håret i gott skick.

För första gången uppträdde moderna balsam och hårbalsam endast under början av 1900-talet. Perfektorn Edward Pinod 1900 var balsamens skapare. En stor massa människor kunde bekanta sig med verktyget vid världsutställningen i Paris. Sedan dess började de bästa hemmet kosmetika producera hårbalsam med olika effekter.

Balsam, balsam och sköljning - det är i huvudsak samma sak. Och deras huvudsyfte är att stänga hårets nagelband (omsluter håret med en skyddsfilm som skyddar håret mot skador) och underlättar kammandet av håret. Många luftkonditioneringsapparater lovar ytterligare funktioner: skydd mot höga temperaturer och UV-strålning, glans, jämnhet, elasticitet, hydratisering, näring, restaurering, men du bör inte lita på dem, särskilt om luftkonditioneringen inte är en professionell linje. Och om vi inte använder balsam igen efter tvätt, kommer håret inte att ha ett välvårdat utseende, även om detta undviker ansamling av balsam på hårytan, det vill säga balsammet kommer att ge hårskydd till nästa tvätt.

Hur hårbalsam fungerar: När vi tvättar vårt hår med schampo, rengör vårt hår och öppna skalor och efter applicering av en balsam fyller alla näringsämnen vågorna och stänger dem.

Typer av hårbalsam

Det finns många olika balsam som skiljer sig åt i deras effekter på håret.

Hudkräm. Huvudsyftet med sådana balsam är att behålla fukt i hårstrukturen tills nästa tvätt. Sådana balsam är mer lämpliga för normalt, torrt och sprött hår.

Näringsämnen. Dessa är tyngre balsam än fuktgivare, de är också designade för torrt, sprött hår, men de är också lämpliga för vård av skadat hår. De kan också vara antistatiska för att förhindra elektrifiering.

Att minska. Sådana balsam är lämpliga för torr, skadad och trött hår styling;

Termiskt skydd. Sådana luftkonditioneringsapparater har termiskt skydd mot de skadliga effekterna av höga temperaturer (hårtork, krusningsjärn, strykning).

För färgat hår. Färgat hår tappar snabbt och förlorar färg på grund av täta tvättar. För att behålla hårfärgen så länge som möjligt, använd balsam märkta för färgat hår. håret kan inte reagera efter det efter en viss tid.

För glatt och glänsande hår. Smoothes hårvågar och ger en otrolig glans. Sådana balsam gör håret mer hanterbart och tätt.

För lockigt hår. Det är svårt att klara lockigt hår, i vått väder pressar och lockar de ännu mer, och i torrt - är de fortfarande förvirrade på grund av torra tips. Och balsamens balsam bildar lockar, vilket gör dem mer elastiska och bryr sig om dem.

Hur man väljer en hårbalsam?

Om vi ​​väljer shampoo beroende på hårbotten, bör vi välja balsam baserat på hårets längd.

Och för att välja en organisk eller silikonbalsam, det här är din personliga preferens. Många tjejer känner inte igen silikon, främst för att de ackumuleras på håret, men om du regelbundet använder djupt rengöringsschampo, kommer ingenting att ackumuleras. Samma sak på de skadade, färgade hårkiselkiselkonditioneringsmedlen visar sig bättre, sådana balsam ger en omedelbar visuell effekt av friskt hår. Varför den visuella? Eftersom balsam inte behandlar hår, så är det hårmaskers arbete.

rekommendationer:

 • Välj balsam baserat på hårets tillstånd;
 • Byt regelbundet bytet av balsam, så att håret inte används, för att håret inte kan reagera efter det efter en viss tid;
 • Applicera inte balsam i hårbotten;
 • Före appliceringen av balsammet bör håret fuktas med en handduk så att vatten inte dräneras från håret.
 • tvätta hårbalsammen noggrant.

De bästa professionella luftkonditioneringsapparaterna

Professionell hårbalsam är en underbar kosmetisk produkt som kompletterar shampoos funktion och har en stark effekt på fuktgivande och återställer hårstrukturen.

Balsam för det torra och skadade håret i Goldwell DualSenses Rich Repair Conditioner

Conditioner för skadat hår LOreal Professionnel Absolut Reparation Lipidium Instant Reconstructing Conditioner

Orofluido Conditioner Hårbalsam

Intensiv balsam för glans och jämnhet T-LAB Professional Aura Oil Conditioner Superior

Naturliga hårbalsam

Organiska hårbalsam är baserade på extrakt, oljor, växter och andra naturliga ingredienser.

Coconut Hair Conditioner Desert Essence Hårvård Organics Coconut Conditioner

Balsam Friskare för torrt hår Insikt Torka hår Frätande balsam

Betyg hårbalsam från massmarknaden

Ibland i massmarknaden hittar du anständiga hårprodukter som verkligen fungerar, och det gäller balsam.

Hårbalsam med arganolja Joanna Argan Oil Hair Conditioner

Oxygen Lightness Hair Conditioner Dove Avancerad hårserie

Yeast Extract Conditioner för mycket fint hår Shamtu Conditioner

Conditioner för skadat hår "intensiv näring" Ziaja Сonditioner

Hur man väljer en hårbalsam?

Hej alla kära vänner!

Idag i denna artikel kommer vi att prata om ett sådant verktyg som hårbalsam. Vi kommer att diskutera de bästa sätten på vår webbplats om användningen, rätt val och en bonus. Låt oss börja!

Varför behöver jag hårbalsam?

Målet är i princip på samma sätt: det täcker håret med en tunn skyddsfilm som skyddar håret mot mekanisk skada, gör det lättare att kamma och ger det glans, jämnhet och välvårdad utseende. Alla hårbalsam kan delas in i tre typer:

 • Silikoninnehållande - har egenskapen att "limma" delade ändar, men har fått ett dåligt rykte på grund av det faktum att de bara visuellt förbättrar hårets tillstånd och inte behandlar dem från insidan.
 • Protein - oftast bland de koreanska producenterna hittas exakt de. Vad är bra: bidra till restaureringen av skadat hår, även om processen är ganska lång och du vill ha resultatet så snart som möjligt. Den största fördelen med proteinhaltiga medel över silikonprodukter är att de tränger djupt in i håret och fyller hålrummen i sin struktur. Om du ser ordet "hydrolyserat protein, keratin eller kollagen", är detta exakt proteinkonditioneringsmedlet.
 • Oljekonditioneringsmedel är lämpliga för inte allvarligt skadat hår. Som regel finns luftkonditioneringsapparater med endast oljor som aktiva ingredienser sällan. Vanligtvis tillsätts argan, jojoba, olivolja eller ricinoljor. Koreaner brukar använda oljeprodukter som en extra omsorg, och det finns praktiskt taget inga oljekonditioneringsmedel som kan tvättas bort.

Låt oss nu prata om de tre bästa luftkonditioneringsapparaterna på vår webbplats.

Ett levande exempel på en utmärkt proteinbalsam! Produkten innehåller hydrolyserat oysterprotein, vilket ger skina och elasticitet i ditt hår. Protein hjälper till att återställa hårstrukturen och gör dem starka och friska. Vi rekommenderar särskilt denna balsam för torrt, tråkigt och förlorat hår. Dessutom har verktyget anti-aging effekt.

Denna lösning hjälper till att bekämpa håravfall och hjälper också till att accelerera tillväxten. Drömmer du om långt tjockt vackert hår? Det mesta! Balsam stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och reglerar också vattenbalansen. Den har en magnifik komposition - svart ris extrakt, sesam och svarta bönor näring och fuktar håret från insidan. Redan efter några veckors användning ger klimatanläggningen en fantastisk effekt!

Slutligen, vår vinnare! Även, för att vara ärlig - en serie
Pearl Shining Moist är den mest populära och eftertraktade hårprodukterna. Och det här är inte förvånande - effektiviteten, utmärkt sammansättning och överkomligt pris gör serien helt enkelt oersättlig. En gång försökt, många återvänder inte till de vanliga sätten och "sitter ner" specifikt.

Mer om produkten: Balsam bidrar till att återställa styrka, elasticitet och glans till skadat och färgat hår, vilket gör dem friska och välskötta. Ingredienser: arganolja (näring och hydratisering av hår), rosevatten (återställer vatten och lipidbalansen i huden och håret), royal gelé extrakt (restaurering av hårstrukturen, vilket ger en hälsosam glödning).

Vi hoppas att från den här artikeln kommer du att extrahera något som är användbart för dig själv och stoppa ditt val på de medel som kommer att bli ett husdjur och kommer inte att släppa dig!

Hur man väljer rätt schampo och hårbalsam?

Reklamschampo och balsam av olika märken lovar oss "tjockt och silkesigt hår", som från omslaget av glänsande tidskrifter. Men frestande historier är inte alltid realiserade. Genom vilka kriterier att välja tvättmedel för hår, berättar Passion.ru.

Vad ska vara schampo

Ett bra schampo är utformat för att utföra huvudfunktionen - för att tvätta av smuts och fett från håret, men det här är inte den enda nödvändiga egenskapen.

Även om du, genom försök och fel, äntligen hämtade den ideala "kandidaten" för rollen i ditt drömschampo, kolla in det för hållbarhet. Förutom rening måste det i själva verket utföra ett antal andra funktioner, beroende på de egenskaper som anges på förpackningen.

Till exempel, ge hår glans, gör strängarna silkeslen, elastisk och elastisk, näring hårbotten, fukt och behåll fukt i håraxeln, förhindra att det torkar under dagen.

Olika hårtyper

Tänk på att universella schampon "för alla tillfällen" är ineffektiva. Medel för tvätt av hår bör väljas beroende på typ. Sammantaget skiljer sig kompositionen från schampot för fet hår från komponentmediet som presenteras i organen för normala och torra strängar.

 • Så, om ditt hår vid rötterna snabbt blir oljig, och vid tipsen är torr, behöver du ett speciellt schampo med innehållet i mikrosfärer och mikrosfärer. De första tar bort oljig glans från huvudet, den andra matar torra spetsarna.
 • Om ditt hår är torrt behöver du ett näringsrikt, regenererande schampo med proteiner, kollagen, oljor, växtekstrakter och vitaminer, vilket skulle återställa strukturen på trådarna, göra dem starka, välfuktad hårbotten och håraxeln.
 • Till ägare av normalt hår är det mjuka medlet, inte överbelastat med näringsrika, torkningskomponenter. Det borde vara ett schampo som upprätthåller en normal balans av kroppsfett i hårbotten. I grund och botten innehåller dessa produkter växtbaserade ingredienser och vitaminer.

Men det säkra sättet att förstöra ditt hår är att använda ett schampo som är utformat för en annan typ av hår. Om du till exempel har naturligt grovt, orubbligt hår, så riskerar du att få en maskros hårklippning efter att ha använt ett schampo märkt "Super Volume".

Vi läser kompositionen på paketet

Sammansättningen av något schampo måste innehålla ämnena tvättmedel. De ansvarar för kvaliteten på medel för att tvätta hår, men av naturen är de olika.

Milda tvättmedel, såsom natriumlauretsulfat, TEA-lauretsulfat, TEA-laurylsulfat föredrages för hårbotten och håret. Dessa substanser ger håret rätt skötsel och är som regel en del av dyra professionella schampon.

Och sådana vanliga rengöringsmedel som ammoniumlauretsulfat och ammoniumlaurylsulfat, trots sin goda tvättförmåga, leder ofta till torr hårbotten.

Hur man väljer rätt schampo och hårbalsam?

Tänk också på att några av de mycket reklamerade ämnena i schampot inte är så hjälpsamma. Ett slående exempel är silikon, som trots den synliga utjämningseffekten har en stor nackdel: det bildar en film i hårbotten som hindrar tillförseln av näringsämnen och stör blod och syrecirkulationen. Håret efter ett sådant sätt hänger i slutet av dagen och efter frekvent användning blir skört blir trådarna matta i färg.

Användbara tillägg

Om du har skadat hår, var uppmärksam på förekomsten av användbara tillsatser i schamponet, såsom proteiner, keratin, propylenglykol, lecitin, fruktvax och vitaminer från grupp B, i synnerhet D-pantenol (provitamin B5), liksom olika vegetabiliska oljor, såsom som burdock, jojoba, etc. Alla dessa komponenter förbättrar hårets struktur och återfuktar dem från insidan.

Keratin är särskilt användbart eftersom det är identiskt med naturligt keratin, vilket är en del av hårstrukturen, som är huvudbyggnadsmaterialet för våra strängar. Det hjälper till att återbilda skador i hårets bagage, släpper vågorna.

Shampoo Myter

Det finns en myt att högkvalitativt schampo ska bilda ett rikt skum. Det är faktiskt långt ifrån fallet. Till exempel tenderar många medicinska schampon att skumma dåligt på grund av deras sammansättningsspecifikationer. Men det betyder förstås inte att de är av dålig kvalitet.

I vilken utsträckning ett gott skum utgör ett medel för att tvätta hår beror på mängden i tvättmedelsammansättningen. Enligt GOST bör de vara minst 20%. Men rengöringsmedelens överflöd varierar i sin tur beroende på det schampo som är avsett för en viss typ av hår: till exempel är det färre för torra lås än i schampo för fet hår.

Förresten, om ditt schampo har en "utsökt" frukt arom betyder det inte att det bara innehåller naturliga fruktkonsekvenser. Trevlig fleur är oftast på grund av närvaron av artificiella smaker.

Val av luftkonditionering

Det andra steget i ritualen att tvätta håret - användningen av luftkonditionering. Den mest populära balsamsköljningen, som används varje gång efter att ha tvättat håret med schampo.

Hur man väljer rätt hårbalsam?

Idag representerade på hyllorna av butiker en mängd olika hårbalsam. De flesta av dem täcker håret med en tunn film som temporärt slätar hårbotten och gör håret skimt och lättsamt.

Idag representerade på hyllorna av butiker en mängd olika hårbalsam. De flesta av dem täcker håret med en tunn film som temporärt slätar hårbotten och gör håret skimt och lättsamt. Luftkonditioneringssprutor används före installationen. De ger en skyddande barriär mot de skadliga effekterna av hetluft.

Varm olja ger intensiv och närande hårvård. Om du har torrt hår måste du lägga till oljor i ditt hår. Heta oljor hjälper till att göra det torra och porösa håret mjukt och smidigt. Före användning måste du sätta ett slutet rör i en kopp varmt vatten från kranen och låt den ligga i en minut.

Gnid försiktigt, med försiktiga rörelser, värm olja i skallen och genom håret i en till tre minuter. För en mer effektiv behandling, sätt ett duschlock på huvudet. Slutligen skölj håret och tvätta det med schampo.

Intensiva balsamar hjälper håret att behålla sin naturliga balans av fukt, dessutom laddas med energi. Använd denna typ av balsam om du har splittrat, torrt, lockigt hår. Applicera balsam jämnt på håret, låt det suga. Skölj väl med mycket vatten.

Odelbara hårbalsam är utformade för att behålla fukt, minska statiska effekter och ge skina på håret. De är mycket väl lämpade för tunt hår, samt förhindrar överbelastning luftkonditionering.

TOP 7 bästa hårbalsam

Den kosmetiska arsenalen för hårvård måste innehålla luftkonditionering. Det rekommenderas att använda det varje gång efter rengöring av strängarna med schampo som skyddande medel. Alla schampon har en stor nackdel - de torkar ut håraxeln, gör dess yta lös och försiktig mot salter av hårt kranvatten och höga temperaturer.

Vilka uppgifter ska den bästa hårbalsammen göra:

 • minska svullnaden i nagelbandet;
 • släta ytan på strängarna;
 • förhindra fuktförlust
 • öka frisyr frisyr frisyr till hot styling och aggressiv vatten sammansättning;
 • förhindra statisk elektricitet
 • gör strängarna mjuka och lydiga;
 • underlätta kamning.

Vad erbjuder den moderna skönhetsindustrin, vilken av de populära luftkonditioneringsapparaterna uppfyller de angivna kriterierna, hur man väljer rätt produkt? Tänk på rankningen av de bästa produkterna från välrenommerade tillverkare.

Revlon Professional Equave Nutritive Detangling Conditioner

Balsam från varumärket Revlon ingår i Equave-serien tillsammans med schampon och serum för hårvård för vuxna och barn. Linjalen var speciellt utvecklad för ägare av dehydratiserat, orubbligt och skadat hår. Hemligheten med alla medel ligger i den höga koncentrationen av keratin - ett naturligt protein som ingår i strukturen av alla typer av krullar.

Revlon luftkonditioneringsapparater tillhör professionella vårdprodukter och behöver inte sköljas. Produkten är implementerad tvåfassteknik:

 • Blå fas Innehåller extrakt av ginkgo biloba, grönt te, druvsextrakt och ultraviolettfilter. Skyddar hår från skadliga effekter av ultraviolett strålning, luftförorening och oxidation.
 • Vit fas. Den är baserad på näringskomponenter, perfekta förhållanden, släpper ut strängar, mättar dem med fördelaktiga substanser och ger en bekväm tillämpning av kompositionen.

Före användning rekommenderas att skaka flaskan kraftigt så att båda faserna blandas. Resultat: slät hårfiber, lätt kamning, strålande utseende, optimal fuktnivå.

 • bekväm flaska med en spray;
 • fantastisk doft;
 • Effektiv disentangling av imponerande hårlängd.
 • Inte lämplig för hög luftfuktighet (vikter strängar);
 • med fet hud kan skapa en rörig effekt;
 • ger ett tillfälligt resultat, kräver återanvändning mellan tvättprocedurer.

Hur man väljer en hårbalsam?

Hur man väljer en hårbalsam som gör håret mjukt och glänsande? Nästan alla tjejer frågar sig själva denna fråga. Skönhet och hälsa hos håret lämnar ingen likgiltig. Frisyren fullbordar bilden, gör den helt. Efter tvättning av huvudet behöver du använda luftkonditionering - det återställer strukturen, fuktar, förhindrar håravfall.

Vad ska man tänka på när man väljer?

För att räkna ut hur man väljer en hårbalsam, behöver du veta de grundläggande nyanserna. Först av allt måste balsammen matcha hårtypen. Det är önskvärt att han tillhörde samma kosmetiska linje som schampo. Då blir påverkan på håret djupare, mer komplext.

När du väljer ett verktyg, var uppmärksam på dess sammansättning. Kvalitetsprodukten är gjord av naturliga ingredienser. Silikoner har förtjänat ett inte särskilt gott rykte, som över tiden, vävkronor. Men i vissa fall kan de vara till hjälp.

Hemligheten till hårets skönhet efter att ha applicerat balsam som innehåller silikon är att de "lim" vågorna, så skadat hår och splittrade ändar blir mjukare. Silikon ger inte en terapeutisk effekt, dess effekt sträcker sig bara till utseendet.

Högkvalitativt luftkonditionering kuver varje hår med en film som skyddar mot mekanisk skada, ger glans och jämnhet. Vissa produkter skyddar hår från ultraviolett strålning.

Proteinkonditioneringsmedel tränger djupt in i håret, återställer strukturen och fyller hålrummen. Efter appliceringen framstår mjuk, elastisk, silkeslen och hälsosam utseende. Oljekonditioneringsapparater kan endast användas med vanlig hårtyp. De närmar och fuktar.

Effektintensitet

Innan du väljer en hårbalsam, måste du bestämma hur intensiv produkten ska vara. En luftkonditionering kan ha läkning, regenererande eller lätta egenskaper. För daglig tvätt av huvudet är det senare lämpligare. De tappar inte och limar håret, och samtidigt närnar dem med näringsämnen, fuktar.

Om hårets tillstånd är beklagligt är det bättre att föredra att återställa balsam. Det förhindrar gallring och brittleness, stärker. Läkemedlet kommer att vara användbart för de tjejer som ofta målar lockor. Efter applicering av behandlingsbalsam, blir håret starkt, elastiskt och naturligt lyser upp.

Undvik 2 i 1 produkter. De kan skada håret och hårbotten. Det beror på att schampon ska appliceras på rötterna och huden, och balsammen klättrar hudens porer, så det appliceras endast på strängarna. Dessa två produkter har olika funktioner, och det är inte rekommenderat att använda dem som "duett".

Hur man väljer en hårbalsam

Hårbalsam - vad är det och varför?

Ofta uppfyller inte det hår som presenteras för oss naturligtvis våra estetiska önskemål. Det var därför som personen kom upp med många "lösningar" och intressanta, ganska originella sätt att hantera dem. Färgning, kemisk perm och andra manipuleringar har allvarligt negativ inverkan på hårets tillstånd och hälsa. För närvarande används alla slags balm, masker, medicinsk sköljmedel, tonicoljor, oljor.

Hårbalsam är en emulsion bestående av en fettbas, silikon, proteiner, eteriska oljor och andra ytaktiva ämnen. Som regel används luftkonditionering för att bli av med torrhet, vilket bidrar till hårets skörhet, vilket är anledningen till att balsamens främsta syfte är att återfuka håret. Till skillnad från schampo balsam ger hårets spets ett tvärsnitt med särskild uppmärksamhet. Balsammen har ingen kraftig limningsförmåga, tack vare vilken det enkelt anordnar disheveled vågar, vilket ger håret jämnhet, glans och elasticitet.

Fördelarna med hårbalsam.

Du måste köpa hårbalsam om du vill uppnå följande:

 1. stärka ditt hår fullständigt
 2. förhindra håravfall
 3. skapa immunitet mot alla slags yttre påverkan;
 4. helt fuktar håret;
 5. minska sårbarheten i torrt hår;
 6. förhindra spets tvärsnitt;
 7. ge håret mjuk elasticitet
 8. underlätta processen för styling och repor
 9. bli av med mjäll.

Hur man väljer en hårbalsam?

Som med valet av schampo, köp en balsam överväga din hårtyp. Idag finns det ett brett utbud av produkter som kombinerar både schampo och balsam. Det är dock rekommenderat att använda dessa verktyg separat.

Separat och viktigast, den konsekventa användningen av schampo och balsam ökar den resulterande effekten av dessa kosmetika.

Rätt luftkonditioneringsapparat kan enkelt uppfylla alla dina drömmar om lyxiga, friska, vackra och silkeslena krullar.

Det finns följande typer av hårbalsam:

 1. Glosser ger glans till håret.
 2. Detangler och syrmedel ger hår plasticitet, fjädrande effekt och glans, hår blir märkbart mer voluminöst. Skillnaden mellan medlen är att avskiljaren används för torra delade ändar.
 3. Rekonstruerade kondensatorer innehåller proteiner som återställer skadat hår.
 4. Luftfuktare innehåller komplementära proteiner och aktiva substanser av vegetabiliskt ursprung. Tillsammans eliminerar de torrt hår.
 5. Temperaturprojektorer är ganska intressanta kosmetiska produkter som kan skapa det nödvändiga klimatet för håret, vilket säkerställer att de fungerar normalt. Detta verktyg är helt enkelt nödvändigt för plötsliga temperaturförändringar, liksom de som aktivt använder en hårtork och en perm.

Användningen av hårbalsam

Det finns flera viktiga regler som måste följas när man tar hand om håret för att uppnå det mest effektiva resultatet:

 1. Balsam ska appliceras på vått hår efter schamponering.
 2. Hårets längd och tjocklek påverkar mängden medel.
 3. Sprid balsammen jämnt på handflatorna före användning, använd sedan håret från spets till rot.
 4. Om du har långt hår, använd en kam med glesa tänder för att undvika fläckar och knutar.
 5. Vid applicering av balsam bör en ljusmassage av huvudet, men inte för den oljiga typen.
 6. Om du förångar håret kommer penetrering av vitaminer i deras struktur att vara mest effektiva.
 7. Håret bör vara något fuktat med en handduk, men inte gnidas i vilket fall som helst.

Hur man väljer rätt hårbalsam?

Lejonets andel av hårhälsan beror på genetik och rätt näring, och resten - hemmaomsorgen. Det är nödvändigt att ta hand om håret hela tiden, det är arbete för hela livet, det är möjligt att läsa mer i detalj här. Idag ska vi prata om balsam som hjälper till att hålla håret i gott skick.

För första gången uppträdde moderna balsam och hårbalsam endast under början av 1900-talet. Perfektorn Edward Pinod 1900 var balsamens skapare. En stor massa människor kunde bekanta sig med verktyget vid världsutställningen i Paris. Sedan dess började de bästa hemmet kosmetika producera hårbalsam med olika effekter.

Balsam, balsam och sköljning - det är i huvudsak samma sak. Och deras huvudsyfte är att stänga hårets nagelband (omsluter håret med en skyddsfilm som skyddar håret mot skador) och underlättar kammandet av håret. Många luftkonditioneringsapparater lovar ytterligare funktioner: skydd mot höga temperaturer och UV-strålning, glans, jämnhet, elasticitet, hydratisering, näring, restaurering, men du bör inte lita på dem, särskilt om luftkonditioneringen inte är en professionell linje. Och om vi inte använder balsam igen efter tvätt, kommer håret inte att ha ett välvårdat utseende, även om detta undviker ansamling av balsam på hårytan, det vill säga balsammet kommer att ge hårskydd till nästa tvätt.

Hur hårbalsam fungerar: När vi tvättar vårt hår med schampo, rengör vårt hår och öppna skalor och efter applicering av en balsam fyller alla näringsämnen vågorna och stänger dem.

Typer av hårbalsam

Det finns många olika balsam som skiljer sig åt i deras effekter på håret.

Hudkräm. Huvudsyftet med sådana balsam är att behålla fukt i hårstrukturen tills nästa tvätt. Sådana balsam är mer lämpliga för normalt, torrt och sprött hår.

Näringsämnen. Dessa är tyngre balsam än fuktgivare, de är också designade för torrt, sprött hår, men de är också lämpliga för vård av skadat hår. De kan också vara antistatiska för att förhindra elektrifiering.

Att minska. Sådana balsam är lämpliga för torr, skadad och trött hår styling;

Termiskt skydd. Sådana luftkonditioneringsapparater har termiskt skydd mot de skadliga effekterna av höga temperaturer (hårtork, krusningsjärn, strykning).

För färgat hår. Färgat hår tappar snabbt och förlorar färg på grund av täta tvättar. För att behålla hårfärgen så länge som möjligt, använd balsam märkta för färgat hår. håret kan inte reagera efter det efter en viss tid.

För glatt och glänsande hår. Smoothes hårvågar och ger en otrolig glans. Sådana balsam gör håret mer hanterbart och tätt.

För lockigt hår. Det är svårt att klara lockigt hår, i vått väder pressar och lockar de ännu mer, och i torrt - är de fortfarande förvirrade på grund av torra tips. Och balsamens balsam bildar lockar, vilket gör dem mer elastiska och bryr sig om dem.

Hur man väljer en hårbalsam?

Om vi ​​väljer shampoo beroende på hårbotten, bör vi välja balsam baserat på hårets längd.

Och för att välja en organisk eller silikonbalsam, det här är din personliga preferens. Många tjejer känner inte igen silikon, främst för att de ackumuleras på håret, men om du regelbundet använder djupt rengöringsschampo, kommer ingenting att ackumuleras. Samma sak på de skadade, färgade hårkiselkiselkonditioneringsmedlen visar sig bättre, sådana balsam ger en omedelbar visuell effekt av friskt hår. Varför den visuella? Eftersom balsam inte behandlar hår, så är det hårmaskers arbete.

rekommendationer:

 • Välj balsam baserat på hårets tillstånd;
 • Byt regelbundet bytet av balsam, så att håret inte används, för att håret inte kan reagera efter det efter en viss tid;
 • Applicera inte balsam i hårbotten;
 • Före appliceringen av balsammet bör håret fuktas med en handduk så att vatten inte dräneras från håret.
 • tvätta hårbalsammen noggrant.

De bästa professionella luftkonditioneringsapparaterna

Professionell hårbalsam är en underbar kosmetisk produkt som kompletterar shampoos funktion och har en stark effekt på fuktgivande och återställer hårstrukturen.

Balsam för det torra och skadade håret i Goldwell DualSenses Rich Repair Conditioner

Conditioner för skadat hår LOreal Professionnel Absolut Reparation Lipidium Instant Reconstructing Conditioner

Orofluido Conditioner Hårbalsam

Intensiv balsam för glans och jämnhet T-LAB Professional Aura Oil Conditioner Superior

Naturliga hårbalsam

Organiska hårbalsam är baserade på extrakt, oljor, växter och andra naturliga ingredienser.

Coconut Hair Conditioner Desert Essence Hårvård Organics Coconut Conditioner

Balsam Friskare för torrt hår Insikt Torka hår Frätande balsam

Betyg hårbalsam från massmarknaden

Ibland i massmarknaden hittar du anständiga hårprodukter som verkligen fungerar, och det gäller balsam.

Hårbalsam med arganolja Joanna Argan Oil Hair Conditioner

Oxygen Lightness Hair Conditioner Dove Avancerad hårserie

Yeast Extract Conditioner för mycket fint hår Shamtu Conditioner

Conditioner för skadat hår "intensiv näring" Ziaja Сonditioner



Nästa Artikel
Bäst icke-ammoniak hårfärger