Kam med naturliga borstar


Kombination är ett viktigt förfarande, vilket ofta är ytligt och ouppmärksamt. Och trots allt blir korrekt kamning en garanti för en hälsosam hårbotten och hår, naturlig glans och jämnhet.

En kam med naturliga borstar är ett utmärkt alternativ för daglig vård.

Fördel och skada

Till överraskning för många uppnås många av de negativa effekterna av hår inte bara på grund av de många torrningarna med hårtorkar, miljön, felaktiga kosmetiska produkter och bristen på användning av masker. En av de främsta orsakerna till ohälsosamt hår ligger i en banalkam, som vi använder varje dag flera gånger.

Billiga plastmodeller elektrifierar och förkrossar lockar.

Situationen är annorlunda med naturliga borstborstar. Fördelarna här är uppenbara:

 • acceleration av tillväxt på grund av den massageffekt som hårfolliklarna utövar och jämn fördelning av talg från rot till spets;
 • försiktig avskärmning av hår, separera dem från varandra. Det är med denna kam det är möjligt att uppnå effekten av "hårdhet" i håret, och därför att lägga nyhet i ditt hår.
 • förmåga att lindra statisk stress
 • olika penselhögar syftar till att stryka skalor, vilket ger naturlig jämnhet och glans.
 • elastiska och elastiska borstar traumatiserar inte ens trassig hår;
 • möjlig användning för vått och fuktigt hår;
 • split ends prevention.

Men inte bara fördelarna åtföljer användningen av en naturlig kam. Så håret är benäget för fett, det kan vara skadligt när man kamma från rötterna. Överdriven fett här täcker krullarna helt och gör dem osjälka även efter tvätt. Det finns dock en väg ut i denna situation. Det räcker att kamma håret och återgå från rötterna för ett stycke.

Dessutom kan snabb kontaminering av krullarna observeras med normal hårstruktur. Faktum är att den naturliga icke-lackerade träbasen snabbt absorberar smuts och fett, vilket ger bort det när man kammar rent hår.

Billiga plastmodeller elektrifierar och förkrossar lockar.

I övrigt kan sådana anordningar inte skada, men vissa nackdelar bör anges:

 • Naturliga borstburkar kan inte kamma lockigt och mycket tjockt hår;
 • Kombinerade borststammar från naturliga och konstgjorda borstar uppfyller inte alla angivna fördelaktiga egenskaper;
 • relativt högt pris;
 • kort livslängd, för att efter träning börjar träbotten att spricka och deformeras, vilket leder till skador på krullarnas struktur.

Modeller med naturliga borst har många sorter. Så, en av de mest populära för styling är runda kammer, med namnet "borstning".

Bönor är indelade i:

 • konventionella hårborstar;
 • termorascheski;
 • hair-borstning.

Urval och vård av kam från naturmaterial

Från det rätta valet av verktyg för att kamma håret - borstar eller kamar i viss utsträckning beror på hårets hälsa. Verktygssatsen hjälper till att kamma och unravela trådarna, massera huvudets dermis, ta bort damm från krullytan och jämnt fördela talg över hela ytan på huvudet.

En kammare av naturmaterial - trä eller naturlig borste tillåter inte bildandet av statisk elektricitet, ger krullarna en vacker glans. Låt oss prata om den sista formen i mer detalj: ta reda på vad som utgör en hårborste med naturliga borstar, hur man väljer det och hur man ordentligt bryr sig om en sådan kam.

Skillnader mellan konventionella borstar och penslar gjorda av naturmaterial

Huvudskillnaden mellan borstar utrustade med borst och borstar med syntetiskt material är faktiskt i materialets egenskaper. Naturliga material skadar inte och rinner håret, orsakar inte statisk elektricitet.

Dessutom är en kam av naturlig borst, överraskande mjuk, vilket gör det möjligt att använda verktyget på hårets huvud med ökad finhet eller bräcklighet i strängarna.

Visuellt är det ibland svårt att skilja naturmaterial från konstgjorda material, särskilt eftersom det finns högkvalitativa förfalskningar i butikerna, men du kan fortfarande utföra ett enkelt test: ta en kam och dra ut flera ludd från den.

Sätt elden mot villi med tändstickor eller en tändare och om du känner en obehaglig lukt medan materialet brinner och villusen själv blir till en liten boll kan du med säkerhet säga att högen är av syntetisk natur.

Tips för att välja rätt verktyg från naturmaterial

Behöver veta hur man väljer en kam med naturliga borstar korrekt. Då köper du ett mycket användbart hårvård verktyg. Vissa damer tror felaktigt att det är tillräckligt att köpa den dyraste och märkesvariga versionen, och sedan kommer kammen att vara av hög kvalitet och kommer helst att passa på lockor. Det här är inte så: det är dags att komma ihåg att varumärket inte ger en garanti för kvalitet och att verktyget är 100% lämpligt för ditt hår, du måste noggrant studera materialet och andra funktioner i verktyget.

Kammarbasen kan tillverkas av följande material:

 • Fläskborst. Oftast talar vi om borsten är inte ett husdjur, utan en vildsvin. En sådan hack kännetecknas av märkbar styvhet, men det är lätt att luta det, bara trycka högen med fingerfliken. Denna kam kommer att vara bekväm att kamma tunna och splittrade slingor, ett hår som inte skiljer sig från special densitet. I dagliga hårvård kan ägarna använda korta och ultralätta hårklippningar. En liknande massageborste för curls eller tjocka krullar kommer definitivt inte att fungera - den här typen av kam kommer inte att kamma denna typ av hår. Men du kan säkert köpa denna typ av verktyg om du kommer att använda den uteslutande för att applicera och distribuera aromatiska oljor på ytan av strängarna;
 • Blandad version. Blandad stapel innebär att tillverkaren kombinerar två material vid tillverkningen av kammarbasen: naturlig hög och artificiell stapel. En sådan borste kommer att ha två huvudsakliga fördelar: det kommer anmärkningsvärt att avlägsna effekten av statisk elektricitet, såväl som kammade strängarna. Men det finns också nackdelar: om du med ett sådant verktyg du vill massera ditt huvud kan du klia av den känsliga dermis av huvudet med konstgjorda fibrer, och dessutom kommer kammen dåligt att fördela talg längs strängarnas längd. Denna typ av verktyg är lämplig för alla typer av hår;
 • Fantastisk mjukhet skiljer produkter med hästhår. På grund av denna mjukhet förstärks detta material ofta med andra typer av stapelinsatser. Produktfördelar: Med en bekväm hårborstekam med naturliga hästhårborstar, garanteras att du inte skadar hårets eller hårbotten. Efter att ha kammat, krullarna förvärvar ljushet och en vacker uttalad glans, splittrade ändar och hårbuntar bildas inte, den statiska effekten försvinner. För hårdomshushållning är en pensel med hästhår endast lämplig för ägare av glesa hår eller små barn, vars hår är mjukt.

En separat kategori av verktyg är kam whalebone.

Whalebone är namnet på en speciell typ av kåt plåt, vars inre sida delades upp i många separata setae. Verktyget är ganska svårt, väl kammade även de tjockaste trådarna, fördelar perfekt längs talgens huvud. Lämplig för ägare av voluminöst hår och frodiga krullar, för att klara av kammande täta och hårda krullar.

Fördelar och nackdelar med att använda verktyg från naturmaterial

Fördelarna med produkter med naturlig hög innefattar följande egenskaper:

 • Med dagliga kammar ger naturliga kammusslor hårbotten med en fullvärdig massage, och därför är blodcirkulationen utmärkt i huvudets dermis, hårsäckarna får ilt och näringsämnen i sin helhet.
 • Kombinationer av naturliga material kammar perfekt ut även de mest invecklade trådarna och skadar inte eller skadar håren samtidigt. Det är på grund av dessa egenskaper att yrkesverksamma använder naturliga borsta hårborstar för att skapa kamning. Om syntetiska kammar används för att skapa en fleece, är den inte så frodig, den faller snabbt.
 • Användningen av denna typ av verktyg gör håret mjukare, mer lydigt, ger håret en trevlig hälsosam glans. Men produkterna har nackdelar. Vi listar de viktigaste nackdelarna med kammusslor:
 • Ej lämplig för vård av tjockt och hårdt hår, eftersom de inte kan kamma igenom till slutet av strängarna med de beskrivna egenskaperna. Med hårdets hårdhet och hårdhet kan naturliga hårborstar användas för massage av huvudet och aromaförfarandena.
 • Är dyrare än syntetiska motsvarigheter.

Dessutom kräver instrumentet regelbunden och särskild vård.

Naturliga Kammusslingstips

Ett naturligt högverktyg behöver daglig vård. Hur bryr du om din favoritkam gjord av naturliga borstar?

En sådan kam bör rengöras dagligen från kluster av hår och avlägsna damm från dem. Du kan manuellt rengöra stapeln manuellt: hår är valda, och damm från högens yta är borstat med en mjuk tygduk.

Men det är känt att naturliga borstburkar över tiden kan bli igensatta med överskott av talg, och därför måste kammuslingen behöva djuprengöring. Så här rengör du hemkammen från naturliga borstar, vi ger nedan detaljerade instruktioner.

Skriv in en ren behållare med varmt vatten, tillsätt en liten bordsvinäger där och sätt din kammussling i lösningen. Låt det ligga i lösningen i 10 minuter - så ackumulerad talg kommer att exfolieras från villiens yta och kammusslan kommer att desinficeras.

Ta sedan en liten svamp, sätt ett litet vanligt schampo på ytan och tvätta försiktigt borstet på verktyget. Skölj i rent vatten och låt instrumentet torka.

Lycka till med ditt val och trevlig kamning!

Natural Hair Combs

Hairbrush - ett tillbehör som är nödvändigt för någon tjej. Utan hennes hjälp kan du inte skapa en vacker frisyr. Och om du vill ha friskt hår, kan du få hjälp av naturliga hårkamper, som, förutom hårdnande hår, kan massera huvudets hud, ta bort smuts och fördela talg.

Naturliga kamgar för trähår

Kritiska kontraindikationer för användning av naturlig hårborste existerar inte. Trätillbehör rekommenderas att användas för ägare av fint hår.

Naturkammet av trä har sina egna egenskaper:

 • Förbättrar blodcirkulationen på grund av mild massage i hårbotten;
 • Distribuerar hudutsöndringen jämnt över varje kröning, vilket har en fördelaktig effekt på skydd av hår från yttre faktorer.
 • Neutraliserar statisk elektricitet
 • Det ger håret en naturlig glans.
 • Gipoallerenna;
 • Försiktigt unravels varje sträng utan att dra ut håret.

Om du inte bryr dig om tillbehöret blir det snabbt värdelöst. Träet kan snabbt absorbera smuts och talg, så du bör föredra bra polerade eller lackerade modeller. Lackerade träkammar förlorar emellertid de flesta av deras fördelaktiga egenskaper.

Naturliga borsthårborstar

Det finns flera funktioner som kamar med naturliga borstar. Dessa inkluderar: effekten av massage, mild upplösning, mjukning och glansning. Det finns flera typer av borstar som används för att göra hårborstar med naturliga borst.

Fläskstubbe

Borsten hos en vildsvin används oftast för att skapa naturliga hårborstar, eftersom den har maximal styvhet, men samtidigt böjer den på grund av ett litet tryck. Sådana borstar hanterar helt med tunt och skadat hår. Tjockt, tjockt eller lockigt hår är ganska svårt att komma med fläskborst. Dessa kamar anses vara det perfekta vardagliga tillbehöret för personer med kort hår.

Blandade borstar

Hårborstar, vars tänder är gjorda av konstgjorda material och djurborst, är lämpliga för alla typer av hår. En sådan tandem av material gör att du kan kombinera två användbara egenskaper: neutralisering av statisk elektricitet och upplösning av något hår. Högkvalitativ huvudmassage genom en blandad borst är emellertid omöjlig, eftersom sannolikheten för hudskada är hög. Dessutom stör konstgjorda insatser jämn fördelning av talgkörtlar.

tagel

Hästhår är väldigt mjuk, så det används sällan i sin rena form. Ofta stärks tunna hårstänger med hjälp av konstgjorda material. Kam med naturliga hästhårborst tar lätt bort statisk elektricitet och skadar inte hår och hårbotten. Hårborstar med naturliga borstar utan insatser är lämpliga för ägare av svagt och tunt hår.

valbarder

Whalebone för att skapa tillbehör och möbler som används under lång tid. Valet av fördelen med detta naturmaterial föll på grund av sin skönhet och speciella styrka. En kam av en hård hornplatta har alla egenskaper hos en kam för hår. Den naturliga utsöndringen av talgkörtlarna med whalebone fördelas jämnt och inte sämre än vid användning av fläskborst. Denna naturliga hårborste, vars recensioner är extremt positiva, passar bäst för skötsel av tjockt och lockigt hår.

Kamma med naturliga borstar - fördelarna och nackdelarna

Konsumenternas efterfrågan på kosmetika och tillbehör till hårvård ökar ständigt. Att se vacker idag är en av de goda tonreglerna. Och välskötta lockar - en integrerad del av bilden, speciellt för kvinnor. Därför har hon vanligtvis en hel arsenal av hårborstar, hårnålar, klämmor, hårkrullare och andra sådana nödvändiga saker hemma.

Men om hårnålens kvalitet inte påverkar hårets tillstånd, beror det mycket på kammen. Och erfarna yrkesverksamma rekommenderar att du uppmärksammar kammar med borst från vildsvin eller hästhår. Detta gäller särskilt för dem som vill odla ett långt hårhår.

Olika sortiment

Det är redan svårt för en modern konsument att överraska med någonting. Men tillverkare försöker fortsätta att göra det. Och sortimentet av kammar från naturmaterial expanderar ständigt.

På senare tid har naturliga och högteknologiska material i allt högre grad kombinerats, vilket gör det möjligt att uppnå ökad styrka och funktionalitet av produkter.

Typer av kammar

I professionella butiker är valet av kamar det största. Det finns mindre chans att köpa en falsk än på marknaden eller i nätbutiker (såvida det inte handlar om tillverkarens eller dess representanters officiella webbplatser).

Här är de typer av borstkammar som vanligtvis finns i intervallet:

 • Massageborste med trä eller plasthandtag. Den kan vara rund, kvadratisk eller oval med naturliga eller kombinerade borstar. Bekväm att ta hand om medium och långt hår.
 • Borste för borstning av cylindrisk form av olika diametrar, med eller utan skär i huset. Används för styling, skapar vågor och understryker strukturen hos rivna och kaskade hårklippningar.
 • En tunn borste, där borstarna är placerade i 3-4 plana rader, hänvisar mer till professionell tillbehör. Men nu använder många människor hemma - det är bekvämt att kamma och riva hår. Denna borste kan också perfekt polera håret.

Borstens längd, tjocklek och styvhet kan variera kraftigt bland tillverkarna. Men det här är bra - så du kan välja det lämpligaste alternativet för ditt hår. Ett foto av kammar med beskrivningar som är lätta att hitta på webbplatser för professionella frisörer hjälper dig att orientera dig.

Typer av stubbe

Det kan finnas tre typer av naturliga borst i kammen, som alla har sina egna fördelar:

 • Fläsk - måttligt hård och den billigaste. Den används av de flesta tillverkare av kammar och är lämplig för alla typer av hår.
 • Hästhår är mjukare än svarta borstar och polerar håret bättre. Perfekt för vård av skadat och mycket tunt hår, men kortlivat.
 • Whale mustache - väldigt styva borstar som bara är lämpliga för perfekt hälsosamt och ganska tjockt hår. Ofta köpas sådana kamar av ägarna av mörkt lockigt hår, vilket är svårt att kamma igenom väl.

Kamkammar är väldigt bekväma, där naturliga fläskborstar angränsar till längre plast. Plast rakes hår, och naturligt smälter och polerar dem.

Viktiga fördelar

En bra kam med naturliga borstar är mycket dyrare än vanlig plast. Men denna investering är motiverad - det ger verkligen den mest känsliga och högkvalitativa vården av hår.

Dess obestridliga fördelar är följande:

 • Borsten är helt giftfria. I billiga (och inte mycket) plast finns det ofta skadliga kemiska föreningar som, när de kommer i kontakt med huden, kan irritera huden eller komma in i blodomloppet och ackumuleras i kroppen.
 • Allergier, även i mycket känsliga människor, till naturmaterial är mycket mindre vanliga än för artificiella. De är mer mänskliga vänliga.
 • Måttliga styva borstar behåller sin elasticitet, så när kamma inte riva eller bryta hår. Lämplig för svagt och skadat hår.
 • En naturlig borsthårborste ger massor av massage, medan du inte klipper det alls. Det förbättrar huvudcirkulationen och påskyndar hårväxten.
 • Hon polerar perfekt håret, vilket ger det glans, jämförbart med effekten av salongskärmning.
 • Tjocka täta borstar fördelar jämnt talg över hela längden av håret, vilket ger en tunn skyddsfilm som skyddar mot uttorkning och yttre skador.
 • Borsten skadar inte ens de känsliga tipsen, som ofta splittras och brutits vid användning av vanliga hårda hårborstar.
 • Det låter dig kamma håret mycket smidigt när du behöver samla dem i en hästsvans eller sätta dem i en strikt frisyr.

En snabb kam kan enkelt demonteras med en fin kam med borst. Det är oumbärligt när det är nödvändigt att bilda en perfekt avskiljning - den måste vara lite strösad med lack och kammas på båda sidor med en smal borste.

Bristle brister

Men med alla sina fördelar är penslar med naturliga borstar inte lämpliga för alla. De är definitivt inte lämpliga för allergiker som har en individuell intolerans mot pälsen av djur. En sådan allergi uppenbarar sig vanligen omedelbart, så det är tillräckligt att hålla borsten på handleden flera gånger för att ta reda på om det är farligt för dig.

Det blir obehagligt att använda sådana borstar till ägare av coola små lockar. Borsten är oförmögna att kamma dem kvalitativt, speciellt eftersom lockigt hår ofta är mycket tjockt och tufft. Men du kan försöka välja kombinationskammen.

Vissa tjejer klagar på att håret börjar bli mycket elektrifierat efter att ha använt en kam med en borste. Men många experiment som utförts i vetenskapliga laboratorier avslöjade inte en direkt samband mellan den och statisk elektricitet. Mest sannolikt är detta en individuell egenskap hos håret.

En annan betydande nackdel för många är det relativt höga priset på kamar gjorda av naturmaterial. Den dyraste är den keramiska rundborste som används av professionella. Hon är inte rädd för fukt, hållbar och lätt att använda.

För hemmet kan du välja ett billigare alternativ, förutom att använda en naturlig hårborste i mer än ett år utan hygien.

Vårdregler

Hårborste med naturliga borstar kräver mer noggrann vård än plast. Och om det inte rengörs flitigt och regelbundet, blir det en gynnsam miljö för reproduktion av patogena mikroorganismer och svampar, vilket kan prova mjäll och olika hudsjukdomar i huvudet.

Så här handlar du om sådana kamar:

 • Håll dig borta från fukt och använd endast för att kamma torrt hår.
 • en gång i 3-4 dagar borde du definitivt rengöra borsten från damm och fast hår med en vanlig plastkam med fina tänder;
 • 3-4 gånger i månaden, skölj borstarna noggrant i en tvållösning, samtidigt som du försöker förhindra att vatten kommer på dynan eller trädelarna i kammen;
 • Efter tvättning kan du inte torka borsten med en hårtork. Du bör lägga kammen på en torr trasa med borsten och låt den torka helt naturligt.
 • Naturliga borsten behandlas inte med alkohol eller antibakteriella lösningar.
 • Försök inte borsta håret med så mycket lak eller gel med sådana borstar - du måste först tvätta eller kamma dem med en plastborste.

Kom ihåg att naturliga kammen bör ändras oftare. Även med god omsorg kan den tjäna från sex månader till ett år. Då måste det vara hänsynslöst kastat bort och bortskämda med ett nytt förvärv.

Fördelar och nackdelar med naturliga kammer för hår

Estetiskt attraktivt utseende av lockar består av många faktorer. Valet av kammar och stift är viktigt. Trossa borstar penseln inte bara krullarna utan masserar också huvudets epidermis, liksom rengör håret i gatstoft.

Vad är naturliga kammer?

Träkammar - det bästa alternativet om ditt hår är torrt och sprött. Kombiner av trä med sällsynta tänder lämpliga för att applicera en mask på håret, liksom för att kamma vått hår. Och om krullarna varierar i längd, kommer kammen med trätänder att passa henne.

Kombiner av trä kan tillverkas av olika raser, som alla har helande egenskaper:

sandelträkammar och tillbehör normaliserar sömnen;
askpinnar och tillbehör bidrar till omorganisationen på mobilnivån och därigenom accelererar tillväxten av krullar;
enbärskam har en fördelaktig effekt på mänskliga nervceller, vilket reducerar effekten av stressiga situationer på mentala tillstånd.
kam av böke eliminerar möjlig mjäll, provar hårväxt och är antistatisk;
björkkammar påskyndar rörelsen av näringsämnen;
kammar från stammen av ett persika-träd eliminerar tvärsnittet av krullarnas ändar och förhindrar förekomst av seborré eller mjäll
tallkammar har bakteriedödande egenskaper och har en fördelaktig effekt på nervceller.

Kombiner av trä är lackerade så att de inte ackumulerar föroreningar och damm.

Förutom kammar från naturmaterial finns borstar med borst av naturligt ursprung: fläsk, häst, val och blandad. Kammar med naturliga borstar är dock inte lämpliga för alla.

De är mindre ekonomiska plast, men priset är motiverat. Kombiner med naturliga borstar är säkra för hårbotten och håret. Användarrecensioner av sådana kamar är ofta positiva.

Mindre vanligen använder träkammetillbehör tillverkade av horn eller ben. Den vanligaste dekorativa kammen, hårnålarna eller kammusslorna av sådant material. Detta beror på det faktum att en sådan kam kliar huvudets epidermis. Prisintervallet gör sådana kammer billigare.

Plussar av naturliga kammer

Kombiner av naturlig komposition spelar en viktig roll i frågan om håråtervinning. De fungerar som en massager för huvudets epidermis, rengör krullarna från göddsdamm och fördelar jämnt sebaceösa sekretioner.

Kombiner från naturliga ingredienser och naturliga borstar eliminerar statisk elektricitet och påverkar inte kemiskt med masker eller när man kammar med aromoljor. Borstningen vid kamning ger krönorna en glans som är jämförbar med resultatet av screeningsförfarandet.

Fördelarna med naturliga kammer och naturliga borstar är kolossala:

Naturliga borsten hjälper mot splittrade ändar;
träkam skadar inte vått hår;
ett sådant tillbehör går inte in i kemiska bindningar med ämnena i medicinska masker;
björkkam ökar påverkan av användbara substanser som används i masker;
Kammar av trä och naturliga borstar fungerar som massager och hjälper håret att växa.
träkammar stimulerar blodcirkulationen;
naturliga tillbehör regenerera huvudets epidermis;
från sådana kamar pressar krullarna inte och blir inte förvirrade;
Dessa kamar ger krullar en naturlig glans.
innehåller inte giftiga ämnen
Borsten av naturliga kammen rinner inte håret;
kamar gjorda av naturliga material skadar inte huvudets epidermis;
Sådana kamar gör håret smidigt.
sällsynta naturliga penslar är idealiska för kamning.

Naturliga hårborstar har emellertid inte bara fördelar, men också nackdelar.

Nackdelarna med naturliga kammer

Det finns få negativa aspekter på naturliga hårborstar, men endast en nackdel kan vara en anledning att inte använda den. Bland de negativa faktorerna är:

oskyddade naturliga kammar absorberar epidermal svamp och smuts, så se till att träet är lackerat;
Naturliga borst kan inte kamma tjock, och speciellt lockigt hår (utgången är en kam med naturliga borstar i kombination med artificiella tänder);
vissa människors hår elektrifieras om den valda borsten är av dålig kvalitet;
kam med borst från naturliga ingredienser är inte lämplig för oljig hårtyp. Det är nödvändigt att kamma oljigt hår med det, utan att röra på rötterna, för att inte fördela gnällningen över alla krullarna. Om du inte rör rötterna kommer håret att få glans och hälsosamt, estetiskt attraktivt utseende.
Naturliga kamningar kräver regelbunden tvättning. Helst är det dagligen, men åtminstone varje vecka rengöring är tillräcklig (speciellt för tillbehör med björnborst).
Priset på naturliga kammer är högre än vanligt;
möjliga allergiska reaktioner på material av naturligt ursprung
Med tiden sprider naturliga kammar och exfolierar, vilket orsakar skada på huvudets epidermis under användning.

Naturliga kammar ändras minst en gång om året, och om slitage observeras tidigare, behövs en byte av hårtillbehör oftare. En kam, som en tandborste eller en rakhyvel, är en mycket personlig sak. Det rekommenderas inte att dela kammen med någon.

Kam kräver rengöring efter varje användning. Förlorat hår och andra föroreningar kamma bra med andra kammen. Om håret är oljigt, ska hårtillbehören tvättas regelbundet.

Trähårborste med naturliga borstar - Garantin för ditt hårs hälsa. Priset på en sådan kam är berättigad, eftersom de användbara egenskaperna hos kammen från naturmaterial är mer än de negativa följderna av att använda. Och med den rätta vården av kammen kommer de inte att orsaka sjukdomar i håret eller huvudets hud.

Natural Hair Combs

Hårets skönhet och hälsa beror på kvaliteten på vården för dem. Valet av vårdprodukter, regelbundna besök på frisören är inte alla saker som påverkar hårets tillstånd.


Valet av kam är också viktigt - dess roll i att säkerställa hälsa och skönhet är enorm.

Hur hårborstar påverkar hårhälsan

När vi tar en kam i våra händer vill vi rasa vårt hår för att ge vårt hår en snygg look. Men om vi reflekterar, vilka andra användbara egenskaper bär i sig en vanlig kam?

Användbara egenskaper:

 1. Kammen är en utmärkt massage för huden, förfarandet förbättrar blodcirkulationen och hjälper håret att växa bättre och huden förnyas snabbare.
 2. Hairbrush fördelar jämnt sebum genom håret, vilket skyddar håret mot skadliga effekter under dagen, eliminerar torra ändar, feta rötter,
 3. Hairbrush "tömmer" håret (tar bort statisk elektricitet), så att håret snubblar mindre och inte trycker på.

Om de helande effekterna av konjakmaske på håret finns här. Underbart hår är riktigt!

Vilka är fördelarna med naturliga hårborstar?

Pros combing från naturliga material:

 • ge håret en naturlig glans
 • ge inte kemiska effekter på hår och hud, eftersom de inte innehåller några giftiga ämnen som kan reagera med vårdprodukter.
 • Böjliga borsthår av naturligt hår bryts inte eller drar inte håret.
 • Naturliga hårborstar massera noga i hårbotten och klistra inte på det;
 • förhindra utseendet av splittrade ändar.

Video: Trichologists uppfattning om naturliga hårborstar

Till vem kammar från en naturlig borstning, och till vem - inte, hur man ser efter naturliga kammer och många andra saker.

Vad är naturliga hårborstar

Naturliga hårborstar kan delas upp efter typ av material.

Träkammer

Kombiner av trä - ett bra alternativ för ägare av ömtåligt torrt hår.

Sådana kammar med sällsynta tänder - de gör ett utmärkt jobb med vått hår, de hjälper till att jämnt applicera masker.

Och för tjejer med långt tjockt hår skapas hårborstar med träborst.

Kostnaden för att kamma naturligt trä - från 200 rubel.

Typer av trä som används vid tillverkning av:

 1. Sandelträ: sandelträkammar lugnar och hjälper till att normalisera sömnen;
 2. Ask: Kam från ask hjälper celler att uppdateras, accelererar hårväxten;
 3. Juniper: Enbärkam har en positiv effekt på nervsystemet, vilket minskar effekterna av stress på kroppen.
 4. Bok: Berömd för sin förmåga att eliminera mjäll, förbättra hårväxten och lugna;
 5. Björk: Sådana kammar har en positiv effekt på näringsämnenes aktivitet - de absorberas mer effektivt.
 6. Bambu: accelererar läkning av skador, gör sömnen lugnare
 7. Bok: har utmärkta antistatiska egenskaper;
 8. Persikaträd: förhindrar splittrade ändar och mjäll;
 9. Pine: lugnar nervsystemet, har antibakteriella egenskaper.

Annars kommer talg och andra ämnen, inklusive smuts, att absorberas i den.

Kombiner med naturliga borstar

Dessa kamar är en kontroversiell hårvårdstillbehörsgrupp.

Faktum är att borstkammar inte är lämpliga för alla, dessutom är deras priskategori mycket högre än deras plastkomponenter. Men det faktum att de är helt säkra på hud och hår motiverar priset. Dessutom är översynen av hårborstar med naturliga borstar i de flesta fall positiva.

Det är möjligt att köpa en hårborste med en naturlig borst till priset från 500 rubel och över.

Borsttyper:

 1. Grisborstar: Vildsvinborstar är den mest populära typen av hår som används i kamning.
 2. Blandade borstar: i en sådan kam kombineras naturliga och konstgjorda borstar;
 3. Hästhår: Denna hårborste med naturlig höger polerar perfekt håret, de förvärvar en mycket vacker glans.
 4. Whalebone: whalebone stiften är ett alternativ för tjockt och lockigt hår, de tillåter dig att ta bort håret utan skador.

Det finns en väg ut - köp hårborstar i bra butiker och bara beprövade varumärken.

Dessa märken inkluderar:

 1. Mason Pearson;
 2. Dewal Professional;
 3. HairWay;
 4. Hercules.

Det finns kammar med naturliga borst och deras nackdelar:

 • Priset på naturlig kamning är betydligt högre än för artificiella
 • deras användning för fettigt hår rekommenderas inte: fett från rötterna med hjälp av naturlig borst sprids över hela håret;
 • vissa användare klagar över ökad elektrifiering av håret och har ännu inte fastställts - det här är en enskild funktion eller resultatet av interaktion med naturliga borsthårar;
 • Det är bättre för ägare av lockigt, fluffigt hår att uppmärksamma en blandad typ av kam - när naturliga och konstgjorda borstar används samtidigt.
 • Vildkammar måste tvättas minst en gång i veckan.

Horn eller benhårborstar

Dessa kamar används sällan i vår tid, men det är också ett naturmaterial.

Oftast kan du hitta dekorativa kammusslor och hårnålar, eftersom kammen av sådant material kan skrapa huden.

Kostnaden för vissa exemplar är ganska runda, vilket gör dem ännu mer otillgängliga.

Tourmaline combs

Turmalin hårborstar är kända som läkande.

De förbättrar hjärncirkulationen, förbättrar minnet, lindrar spänningen.

Köparna hävdar att de kan förbättra hårets tillstånd avsevärt och förhindra utseendet av grått hår.

Kostnad - från 150 rubel.

Silver kam

Silverhärborstar presenteras ofta som en souvenir.

Men det här är inte bara en vacker och värdefull sak, utan också en mycket kraftfull vårdprodukt.

Dessa kammusslor hjälper till att snabbt läka sår på huvudet, rensa huden, behandla akne under håret, påskynda ämnesomsättningen, öka hårväxten.

Kostnad - från 3000 rubel.

Nackdelar med naturlig kamma

Hårborstar av naturmaterial har många fördelar. Men är det allt molntfritt, eller finns det några nackdelar? Nackdelar kan representeras av följande punkter:

 • Kostnaden för naturlig kamning är ganska hög. Artificiella analoger är mycket billigare.
 • Det kan finnas allergiska reaktioner mot naturliga ingredienser: vissa typer av borst, trä.
 • Naturliga hårborstar kräver noggrann vård, eftersom de är snabbare än artificiell ackumulera smuts och partiklar av talg.
 • Med tiden kan naturliga material spricka och delaminera, och ojämna ytor kan skada håret.

Hur man väljer en kam

För tunt, försvagat och sprött hår är träkammaralternativ lämpliga, styva borstar kan skada sådant hår.

Om håret är långt, hårt, så naturliga borsten - vad du behöver. Ju längre håret desto större diameter borde vara vid kammen.

Ägare av lockigt hår bör vara uppmärksamma på den blandade typen av borst, eftersom alla naturliga borstar bara kan krossa håret.

Valet av avståndet mellan tänderna på kammen och kammen beror på hårets tjocklek, emellertid omvänd proportionellt.

Vilken naturlig hårborste att köpa för rätning och torkning av hår

Kam med naturliga borstar är idealiska för torkning av hår. Borsten hjälper till att räta ut nagelbandet, vilket skyddar mot de skadliga effekterna av hetluft.

Om du behöver räta håret ofta, så hjälper kam med en blandad borsthår. Denna borste tar bort statisk elektricitet och passar alla typer av hår.

En idealisk variant av en sådan borste är en kombination av björnborst och nylonborst i den. "Boar" släpper håret och "nylon" drar.

För terapeutiska ändamål lämplig turmalin, silverkammar.

Med hjälp av trähårborstar med glesa tänder kan du göra aromskalning.

Vad ska man göra om håret växer långsamt, läs här. Produkter "Guld silke" - ett bevisat verktyg för att påskynda tillväxten.

Också hjälpa dig att växa lyxiga lockar snabbare hjälper nikotinsyra: http://lokoni.com/uhod/sredstva/profi/nikotinovaya-kislota-dlya-rosta-volos.html. Det förbättrar avsevärt hårets kvalitet.

Hur man bryr sig om naturliga hårborstar

Vårdreglerna är mycket enkla men verkligen viktiga för kammen och för att bibehålla friskt hår:

 • Det är nödvändigt att tvätta hårborstar minst en gång i veckan. Och om håret snabbt blir fet, då kan du tvätta det varje dag.
 • Rengör hårborste från lös hår efter varje användning. Ibland är det lättare att göra med en annan kam eller något lämpligt tillgängligt verktyg.

Video: hur man tvättar kammar

Visuellt hjälpmedel för vård av hårborstar hemma.

Konsumentrecensioner:

Lena, 24, Ufa: Av någon anledning har jag inte bestämt mig länge för att köpa en naturlig hårborste så länge att jag helt förstörde mitt långa hår. Jag gick och köpte två naturliga hårborstar, som nu har blivit oumbärliga inom hårvård. Jag ångrar inte pengarna alls - de har redan betalat för sig med gott och vackert hår länge!

Anait, 30 år gammal, Moskva: Jag, som många, ständigt led av valet av schampo, balm och fästade inte på min kam. Och när jag köpte den enklaste träborsten och min värld vände upp och ner. Jag köpte en kam med hästhår och nu lyser mitt hår, jag har glömt splittringarna, mitt hår är inte längre sönder och elektrifierar inte.

Marina, 21, Ekaterinburg: Jag använder en ek och borstborste. Mitt hår är alltid glänsande, mjukt och lättsamt. Jag vill rekommendera alla tjejer att byta till naturliga penslar. Låt resultatet inte synas omedelbart, men med tiden börjar du förstå - det är inget viktigare än en väl vald kam.

Naturliga hårborstar är ett viktigt steg mot friskt hår. Och på hälsa, som du vet, rädda inte!

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.Nästa Artikel
Alerana - anvisningar för användning, recensioner, analoger och frisättningsformer (schampo, spray 2% och 5%, mask och balsam, ögonfrans och ögonbrynstillväxtstimulator) läkemedel för behandling och hämning av håravfall hos vuxna, barn och under graviditet. struktur