Allt om alopecia areata


Fokal, kluster eller partiell alopeci är en och samma sjukdom, som kännetecknas av närvaron av baldness, vanligtvis av en rund eller ovoid form, i hårbotten. Män har också ett mustasch och skägg. Ibland kallas sådana kala fläckar areata alopecia. Statistiken visar att håravfall påverkar människor oavsett kön och ålder. Bland den allmänna befolkningen kämpar cirka 1,7% av befolkningen med detta problem.

Orsakerna till sjukdomen

Trots den allmänt utbredda prevalensen av alopeci har dess etiologi ännu inte pålats på ett tillförlitligt sätt. Läkare kan inte säga exakt vad som ledde till utvecklingen av den patologiska processen i ett visst kliniskt fall. Bristen på bevisbaserad etiologisk bas gör det svårt att sammanställa en adekvat behandlingsalgoritm, vilken i de flesta fall väljs ut av försök och fel.

Det konstaterades att följande riskfaktorer kan vara orsaker till alopeci hos kvinnor och män:

 • ärftlig faktor (det är bevisat att 20-25% av patologiska fall är en familjesjukdom);
 • tidigare akut virusinfektion (inklusive eventuella sjukdomar: från enkla ARVI till allvarligare nosologier);
 • skada på kroppen genom kroniska infektiösa processer av någon lokalisering
 • allvarlig mental överbelastning eller ständig vistelse i stressiga tillstånd (skallighet kan uppstå som svar på ett skarpt enstaka slag mot nervsystemet eller utvecklas gradvis);
 • Felaktig funktion hos det endokrina systemet (den stora majoriteten av hormonella obalanser leder till problem med hår, i synnerhet alopeci av bristande karaktär).
 • brist eller frånvaro av några vitaminer i kroppen
 • autoimmun lesion av hårsäckar;
 • Sjukdom i det autonoma nervsystemet, som är direkt ansvarig för blodtillförseln till hårsäckarna (frekventa och svåra kapillära spasmer leder till ischemi i områden i hårbotten, vilket resulterar i att håret tappar och faller ut).

Läkaren för behandling av häckande alopeci bör göra maximal ansträngning och ta reda på den troliga orsaken till sjukdomen.

Trots det terapeutiska tillvägagångssättets universalitet möjliggör effekten på den etiologiska faktorn snabbare och effektivare återhämtning.

Funktioner i den kliniska kursen

Symptomen på den patologiska processen har följande egenskaper:

 • nestande alopeci verkar gradvis (en liten skallighet bildas, som fortsätter att växa);
 • Formen på baldingområdet är ofta cirkulär eller oval;
 • Ytan på det hårlösa området kan vara slät och glänsande eller grovt med tecken på inflammation.
 • klåda i alopeci stör sällan patienter och smärta uppstår inte alls;
 • en enda zon av brist på hår uppträder oftast, oftare markerar patienter två ställen för skallighet (när flera lesioner uppstår, är hela kroppen vanligtvis påverkad);
 • Det finns förlust av ögonbryn och ögonfransar, som kan vara totalt, ensidiga eller partiella.
 • problem med nagelplattan i form av gallring, skalning, deformation och så vidare (skadorna på naglarna beror på att de har samma sammansättning som håret).
En ganska vanlig patologi är en svampinfektion i hårbotten, där brytningen av stammen uppstår utan att röra hårfollikeln. Sådan håravfall hos kvinnor och män kräver specifik antifungal behandling och samråd med en hudläkare. Följande tecken hjälper till att känna igen mykos: förekomsten av svarta fläckar i det drabbade området, hårdhetens hårdhet och svår klåda.

Vi får inte glömma att vissa former av psykisk sjukdom kan leda till att personen själv drar ut sitt hår. Detta alternativ av håravfall kan inte kallas alopecia alopecia, och det behöver inte behandlas. Erkänna självhantering av hår kan vara genom närvaro av skrot av olika längder.

Sjukdomsklassificering

Stages av nestande hårskador

Hur diagnostiseras alopecia areata?

Principer för behandling av sjukdomen

De grundläggande principerna för behandling av fokal skallighet är följande:

 • Genomförande av psykoterapi med stabilisering av den emotionella sfären.
 • Användningen av hormonala salvor för att sänka autoimmun lesionsprocessen.
 • Användningen av injektioner av kortikosteroider (denna behandling utförs med försiktighet och endast i de mest försummade fallen).
 • Ta tablettformer av glukokortikoider (endast enligt ordination av en läkare med noggrann överensstämmelse med rekommenderade doser).
 • Fototerapi (innebär exponering för de drabbade områdena med ultraviolett ljus).
 • Användningen av dithranol (behandling av alopecia areata hos kvinnor och män med detta läkemedel har blivit lite studerat, men läkemedlet har fortfarande någon effekt).
Många patienter tror att den mest effektiva metoden för behandling är hårtransplantation till det drabbade området. Läkare är skeptiska till denna metod för att lösa problemet, eftersom operationen är dyr och håret helt enkelt inte kan slå sig ner.
Vi bör inte glömma att vid behandling av alopecia areata bör stor uppmärksamhet ägnas åt den etiologiska faktorn.

Eliminering av huvudpatologin är den mest effektiva typen av terapi.

utsikterna

Helt botar alopeci alopeci är inte alltid möjligt. Av stor betydelse är den patologiska processens etiologi. Till exempel är tillfällig håravfall på grund av beriberi eller svampinfektion snabbt botad en gång för alla. Med arveliga former av alopeci eller skallighet orsakad av stress är det mycket svårt att hantera problemet och det är inte alltid möjligt även med hjälp av professionella läkemedel.

I allmänhet påverkar fokalalopeci inte patientens förmåga att arbeta, och den relativa ogynnsamma prognosen är förknippad med en psykologisk faktor. För många människor orsakar sjukdomen en sluten livsstil, vilket leder till en ännu större psykologisk stress och förvärring av patologi.

Hittade en bugg? Markera den och tryck Ctrl + Enter

Alopecia areata: folkbehandling

Innehållet

Alopecia areata, som oftast diagnostiseras hos ungdomar under 25 år, oavsett kön, upptäcks hos både män och kvinnor. Fram till slutet ta reda på orsakerna, har inte lyckats. Experter tror att kroppen automatiskt startar det patologiska processen för det autoimmuna systemet, på grund av vilket hårsäckarna börjar bli skadade. Immunmottagligheten hos cellerna som är involverade i follikelbildningen påverkas också, och papillernas mottagning är också förlorad. Många har andra, mindre vanliga orsaker.

Studier utförda i många länder har visat att alopecia areata eller fokal skallighet uppträder i 0,1% av världens invånare, åtminstone en gång i livet. I den mindre delen försvinner det på 12 månader, alla andra kan ha upprepade episoder.

Kärnan i problemet

I allmänhet utövar denna typ av sjukdom inte hälsorisker, det leder endast till defekter i utseende, i synnerhet i försummade former. I de flesta fall leder alopeci till ett brott mot mentala tillstånd, stress kan uppstå, och ibland depression, vilket utan tvekan påverkar problemets utveckling. Felaktig behandling och förekomst av återkommande sjukdomar kan leda till social fängelse hos en person, många komplex. Särskilt ofta manifesteras detta fenomen hos barn 12-16 år och kvinnor.

Alopecia areata - en sjukdom som har en inflammatorisk, kronisk natur, men på grund av vilka ärr inte bildas efter skada på hårsäckarna.

Som en konsekvens börjar personen att förlora hår över hela kroppen. Sådana områden är formade som en cirkel. Intressant påverkar alopeci den mänskliga nagelplattan.

Denna sjukdom har flera typer, i detta avseende har varje form olika orsaker och symtom:

 1. Med diffus alopeci faller håret mycket aktivt ut över hela ytan på huvudet.
 2. Den lokala formen av alopeci kännetecknas av utseendet av flera foci, vilka är klart separerade från varandra och har formen av en cirkel.
 3. Den subtotala formen är farlig eftersom en person förlorar ungefär hälften av hans hår.
 4. Ophiasis är en form av alopeci, där håravfall endast sker längs hårväxtens kant. Ofta kommer du att märka att skallighetskoncentrat endast på baksidan av huvudet eller på pannan och templet.
 5. Total form - namnet talar för sig själv, en person förlorar allt hår på huvudet.
 6. Den universella formen är en av de vanligaste typerna av alopeci. Håret faller ut över hela ytan av människokroppen, gallrande ögonbryn och ögonfransar. Intressant är att även löst hår förekommer. Sjukdomen är mycket oförutsägbar, för även om övervuxna gamla foci kan en person öppna nya. Allt detta åtföljs av dussintals år. Ibland kan det manifesteras som episoder eller återkomma efter en viss tidsperiod.

Komplexa och försummade former kan börja omedelbart, och dessutom blir vissa arter andra, och ibland manifesteras de i aggregering.

Huvudstadiet av sjukdomen

Nötkallning har flera huvudfaser:

 1. Det aktiva (ibland hänvisat till som förebyggande) stadium - diagnostisera rodnad av huden, svullnad och brännande känsla. Längs kanterna kan du känna en stickande känsla. Trichologisten, vid receptionen, märker att de skrymmande håren liknar utropstecken. Det kommer även att bestämma zonen där håret har en svag rot, dvs vid den minsta ansträngningen kommer de att falla ut eller de kan dras ut. Oftast överskrider gränserna inte 12 mm. Om du utför en noggrannare inspektion, dvs. För att undersöka håret under en 100-faldig ökning, så kan du se dunningen och dystrofi i ändarna, i själva verket ser de ut som en torn tjock tråd.
 2. Vid det stationära skedet blir hudens hud svag, men samtidigt finns det ingen zon med svagt hår.
 3. Steg av regression - i området av alopecias centrum börjar guns av färglöst tunt hår framträda, på vissa ställen kan man se tillväxten av vanligt hår, men redan med pigmentering.

Ibland förvärvar plattan längsgående repor, egenskaper, men den regrowna kanten är inte längre jämn. 12 av 100 personer som lider av mild skallighet har denna stam. Vid diagnos av andra typer av alopeci kommer omkring 95% av människor att ha en sådan förändring med naglarna.

Effektiva behandlingsmetoder

Utan tvekan, för att uppnå bra resultat, bör du märka problemet i tid och kontakta en läkare. Ett integrerat tillvägagångssätt skulle vara ett utmärkt alternativ för att bli av med sjukdomen.

Beroende på orsakerna till håravfall som har identifierats, erbjuder modern medicin flera sätt på vilka häckande alopeci kan botas:

 1. Glukokortekosteroider introduceras inom områdena skallighet. Läkemedlet har en immunosuppressiv effekt på lesionerna. Om det är registrerat att en person har hälften av huvudets hud, så är det ingen mening i denna procedur. Sådan behandling, idag, är en av de mest ineffektiva, även med användning av olika medel som förbättrar penetrationen av hormonella medel.
 2. Topisk immunosuppressiv behandling av skallighet är en terapi där en specialist använder dinitroklorbensen, kvarsyraester och difenylcyklopropenon. Det är deras korrekta interaktion som hjälper till att förhindra alopeci hos människor.
 3. Du kan tillgripa immunotroniska läkemedel som kan förstöra lymfocyt prototyper.
 4. Använd ofta fotokemoterapi. Men samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till alla funktioner hos en person och de befintliga sjukdomarna.
 5. Applicera biogena stimulanser som kan öka recensiviteten hos nya vävnader. För att kunna justera blodprovdata kan de förskriva ett läkemedel som innehåller leechsalt i sin sammansättning.
 6. En annan effektiv metod är zinkbaserad medicinering.
 7. Akupunktur är en av de mindre vanliga metoderna för att stimulera punkter på huvudet. Det kan hänföras till irriterande medel. Akupunktur ger inte ett permanent resultat.
 8. Det är nödvändigt att behandla problemet från alla håll, så experter erbjuder flera irriterande preparat: salva med terpentin eller efkamon.
 9. Det är viktigt att återställa näringen av de omgivande vävnaderna, för att förbättra mikrocirkulationen i detta område.
 10. Silikon - ett utmärkt ämne som stärker håret från insidan, ändrar sin struktur.
 11. Glöm inte hårtransplantation. Det utförs när det finns minst 12-40% hår på huvudet, endast i detta fall kan proceduren vara effektiv. Transplantation är ganska smärtsam, men resultatet är motiverat.
 12. Apparat Darsonval - stimulerar hårväxten på huvudet och aktiverar hårsäckar.
 13. Kryomassage - Massageteknik med flytande kväve. Blodet rusar till de frusna folliklarna intensivt, vilket stimulerar deras tillväxt.
 14. Ozonterapi är ett nytt sätt där ozon gas används. Sådan behandling ökar blodsyresättning och ökar metabolismen. Gasen är giftig för lungorna, så den injiceras intravenöst.

Folkets kampsätt

Varje läkare, identifiera orsakerna till sjukdomen, föreskriver omedelbart behandling. Patienten kan i sin tur hjälpa processen genom att tillgripa populära metoder. Oavsett hur gammal en person är, kommer hjälp från traditionell medicin att förbli effektiv.

Populära recept:

 1. Alkoholtinktur av bitter peppar - ett av de mest kända sätt som används för att behandla problemet. Det kan förbättra blodcirkulationen i fokusområdena. För att förbereda måste du lägga till 5 heta paprika med en halv liter alkohol och i en mörk flaska, skicka dem till källaren i 3 veckor. Så snart tinkturen är klar, gnugga det drabbade området. Det är nödvändigt att ta hänsyn till hur gammal patienten är. Barnet är osannolikt att drabbas av förfarandet.
 2. Hjälp Kalanhhoe. Detta är förmodligen en av världens mest mångsidiga växter. Det är nödvändigt att hacka löven och pressa saften ut ur dem. Det är för dem att vi ska massera foci av alopeci 2 gånger om dagen.
 3. Hästsvans. Du kan köpa färdigt avkok i apoteker i staden, eller du kan själv förbereda det själv. Häll en matsked i en kastrull med en glid, växter och häll allt 200 ml kokande vatten. Allt detta simmar i 1/3 timme. När avkolningen har svalnat, behöver de skölja håret, de ska behandlas regelbundet i ca 4 månader.
 4. Alkohol och äggulor. Baldness kan botas med en så enkel mask. Omkring 20 ml vodka och äggulan av ett rå ägg males i en skål. Applicera blandningen på det drabbade området, täck det med en plastpåse och linda den i en varm handduk (bär en hatt). Det ska vara ungefär 40 minuter, skölj och skölj med avkok av nässla eller hästslag. Det är också viktigt att överväga hur gammal patienten är. Behandlingen utförs i 4 månader.

De faktorer som orsakar mycket skallighet, det är väldigt sällsynt när utseende på skallighet påverkar hur gammal en person är. Orsakerna ligger oftast inom personen, i hans tjänstesystem, så det är viktigt att först lita på läkaren. För det första bör alltid behandling med moderna metoder, och först då traditionell medicin. Glöm inte innan du tillämpar dessa eller andra metoder för traditionell hembehandling, är det nödvändigt att samråda med en läkare.

Traditionell medicin är ett sekundärt stadium.

Oavsett hur gammal du är, kommer alopeci inte att ge glädje, det kommer bara att indikera eventuella hälsoproblem. Glöm inte heller återfall, eftersom de talar om ofullständig läkning av kroppen.

Alopecia Alopeci: Orsaker, Diagnos och Behandlingsmetoder

Lush hår har alltid ansetts vara ett tecken på skönhet och hälsa. Och människor av båda könen satsar mycket på att uppnå denna effekt. Men ibland, trots alla ansträngningar, börjar håret falla, och personen blir blek. Denna sjukdom kallas alopecia areata. Det finns flera typer av skallighet. Och en av de mest mystiska och intractable är den så kallade alopecia alopecia. Namnet är skrämmande, men vad representerar det verkligen? Låt oss titta på det här problemet.

Vad är alopeci

I grunden hör den här sjukdomen till de patologiska skadorna, som länge är kända för mänskligheten. Men de exakta orsakerna till sjukdomen har ännu inte fastställts. Den mest troliga är den här versionen: människokroppen accepterar redan befintliga hårsäckar som något främmande för honom och försöker bli av med dem.

En särskiljande egenskap hos alopeci från andra typer av skallighet är att håravfallet är cirkulärt, det vill säga håravfall börjar i form av en liten cirkel, som gradvis expanderar.

Sjukdomen påverkar båda könen lika mycket. Och den mest fruktansvärda saken i denna typ av skallighet är att den mest berör bara ungdomar (under 25 år) och barn. Agree, äldre människor kan lättare acceptera att de är balding än unga människor.

Följande sorter av alopecia areata är utmärkande:

 • diffundera. Håret faller ut på toppen av huvudet;
 • lokal. I det här fallet förekommer håravfall på en plats. I detta fall har lesionen klart definierade gränser;
 • total alopeci. Hårförlust uppträder över hela hårbotten, och komplett. Denna form av sjukdomen hos barn är inte markerad;
 • delsumma. Mer än fyrtio procent av håret på huvudet faller ut;
 • ofializ. Förlusten i detta fall sker vid kanterna av hårets del av huvudet;
 • universell form. I det här fallet faller håret över hela kroppen. Denna form utvecklas ofta hos barn.

Utseendet av lesioner spontant, för att förutsäga var nästa skada kommer att hoppa ut är omöjligt. De kan förbli i sin ursprungliga form, de kan växa och försvinner bara spontant.

Efter att ha börjat manifestera sig, utvecklas lesionerna snabbt och enkelt till en universell eller total form. Samtidigt är övergången mellan former nästan omärkbar.

Orsaker till sjukdom

Som nämnts ovan är de exakta orsakerna till sjukdomen fortfarande okända. Men det är allt, alla läkare inser att sjukdomens ursprung borde sökas efter patientens barndom. Också orsaken kan vara immunsystemets fel, som nämnts ovan. Det är, immunsystemet, av någon anledning, känner igen håret på kroppen, speciellt på huvudet, främmande för människokroppen och börjar bli av med det.

Sjukdomen kan orsakas av exponering för miljöfaktorer, i synnerhet dåliga miljöförhållanden. Hårförlusten börjar efter starka känslomässiga upplevelser.

På grund av osäkerheten i orsakerna är behandlingen annorlunda hos män och kvinnor.

Behandling av alopecia areata

På grund av det faktum att de exakta orsakerna till sjukdomen inte har identifierats finns det ingen universell behandlingsmetod. I varje fall väljs det individuellt. Men allt är någonting gemensamt.

Till exempel är användningen av glukokortikosteroider utbredd. De kan vara konstgjorda eller naturliga. I sistnämnda fall utförs syntesen av ämnet från binjurens barkskott - hundar, kaniner eller hästar.

Men innan du börjar behandling med hormoner är det vanligt att använda irriterande medel. Anthralin, ammonium, karbolsyra, krotonolja, varm peppar används som sistnämnda.

Det konstaterades att efter en sådan behandling kan hårbotten återhämta sig. Även om flera år har gått efter skallighet. Men det finns en "men": den här metoden är endast effektiv i ett fall, om inte mer än 50% av håret föll ut. Annars är det även möjligt att inte starta behandlingen med denna metod.

En annan metod för behandling är med hjälp av sensibiliserande medel, läkemedel som ökar cellens känslighet. Annars kallas denna metod aktuell immunosuppressiv terapi. Denna teknik är känd som den mest framgångsrika vid behandling av falsk skaldnad. Förutom sensibiliserare använder denna metod immunotropa läkemedel som har en skadlig effekt på vita blodkroppar och immunitetsceller - lymfocyter och vita blodkroppar.

Fotokemoterapi används ofta vid behandling - det är när huden utsätts för fototerapi. Den mest effektiva metoden fungerar i kombination med sensibiliserande läkemedel. Den enda nackdelen med sådan behandling är att det kan skada patienten. Så under behandlingsprocessen undertrycker offeret sin immunitet, och eventuell infektion kan påverka honom. Även den enklaste.

Extern terapi med terpentinsalva, keratinocytstimulanter - det här är cellerna i epidermis yttre skikt - ge lite hjälp. De bidrar till den snabba tillväxten av hår.

Sjukgymnastik är inte heller bortglömd - hårbottenmassage, paraffinbehandling, aktuell terapi (strömmar d, Arsonval). Tja, de klassiska metoderna - akupunktur och elektro-punktering.

Ofta använder läkare placebo-effekten - det här är när en patient helt enkelt tror att denna åtgärd kommer att hjälpa honom och accepterar den, men samtidigt har denna behandling inte dessa egenskaper.

För dem som inte vill ta olika droger finns det ett sätt - det här väntar. Vissa läkare kallar denna metod lat behandling. Det ligger i det faktum att du bara behöver vänta en viss tid. Cirka ett halvt år. Som övning visar, i de flesta fall, börjar den växande vården bara växa igen. Och det finns hopp om att det inte kommer något återfall.

Vanligtvis rekommenderas väntningsmetoden av läkarna själva till de patienter vars skallighet är i första etappen.

Drogbehandling: valet av droger

Beroende på de påstådda orsakerna bör du välja droger för terapeutisk behandling av alopeci. Så, med brist på vitaminer i kroppen och anemi rekommenderas järntillskott:

Tillsammans med dem ordineras vitamin B-6 eller 2 vitaminkomplex ofta.

Om skallighet orsakas av svampinfektioner, anges för ändamålet:

Mörkfärgfärgning för ägarna av gråa ögon: nuvarande nyanser och tekniker

Läs mer om hur man gör naturliga schampon här.

Med endokrina patologier, när inte bara oxar på huvudet, utan också ögonbryn påverkas, ordineras:

 • levotyroxinnatrium och hormonet T4: L-tyroxin och dess analoger;
 • Eotiroks;
 • Tireocomb och Yodocomb, Jodtirox och Tireoto inom ramen för komplex hormonbehandling.

Förebyggande åtgärder

Vid starka nervstopp rekommenderas att konsultera sådana specialister som psykolog eller till och med psykiater. Tänk inte någonting dåligt. Bara om ögonfransar och ögonbryn börjar falla ut med håret, så håller sällan någon i fred. Detta gäller särskilt för kvinnor.

Om orsaken till en stark håravfall blev otäcka nerver, då kan allt detta bara bli värre. Därför kommer hjälp från specialister att vara nödvändig.

Med håravfall har en person en känsla av obehag och därför är det nödvändigt att minska dess manifestation. Till exempel använd i den varma säsongen solskyddsmedel. Såsom salvor, krämer, solglasögon. En pigg eller någon form av huvudbonad krävs på huvudet.

video

För mer information om förekomst och behandling av alopeci, se videon.

slutsats

I allmänhet möjliggör modern medicinsk teknik och prestationer från skönhetsindustrin att effektivt och effektivt behandla alopeci och bekämpa håravfall.

Fokal (luft) alopeci: dess symtom, orsaker och behandling

Alopecia areata, det är ett brännbart visuellt utseende som en lava. På hårbotten bildas skalliga fläckar, som har en rund eller oval form, de är helt släta utan ett enda hår. Sjukdomen kan vara i flera år, små lesioner under denna tid växer och bildar stora öar.

Funktioner av problemet

Denna patologi kan förekomma hos personer i olika åldrar, i vissa sjukdomar efter att behandlingen har blivit håret på de platta fläckarna växer upp igen, medan det i andra är kvar som om det är trimmat. Karaktäristiskt kan håren falla ut inte bara på huvudet utan också på hela kroppen.

Denna video beskriver vad som är alopecia areata och vad är formerna för denna sjukdom:

Klassificering och lokalisering

Baldnesscentra kan inte bara uppträda på huvudet utan också på ögonbrynen, ögonfransar, mustasch och skägg. Förlust kan vara från en eller två sidor.

 • Hos människa observeras fokal håravfall oftast, som börjar från toppen av huvudet, om ingen åtgärd vidtas, kommer sjukdomen att utvecklas, och personen kan lämnas utan dem. Fokal skallighet i det starkare könet är ojämnt, de flesta strängförluster uppträder vid kronan, de växer praktiskt taget inte, och om det finns några, är de mycket kortare än friska strängar och liknar en fluff.
 • Hos kvinnor sker denna typ av skallighet mer försiktigt, eftersom kvinnliga hormoner dominerar dem, är sjukdomen trög i naturen. Men med hormonella störningar, när testosteron råder i kroppen, går skaldetheten totalt.
 • Hos barn är en sådan sjukdom åtföljd inte bara av förlust av strängar på huvudet utan även förlust av ögonfransar och ögonbryn.

Cirka 10% av patienterna med denna sjukdom, det finns en deformation av plattorna, de kan vara mycket tunnare för att få en gulaktig nyans och till och med falla ut.

Fokal alopeci hänför sig till autoimmuna sjukdomar, detta indikeras av dess ärftliga predisposition, dysregulering av immunsvaret och den frekventa detektering av organspecifika antikroppar.

Photo focal alopecia areata

orsaker till

Det är omöjligt att fastställa dem exakt, den här typen av alopeci kan börja oavsiktligt för en person, men det finns ett antal faktorer som kan leda till att denna sjukdom uppträder:

 • Ärftlighet. Barn får sina gener från sina föräldrar, inte bara goda tecken utan också olika sjukdomar. Om skallighet observerades längs manlinjen, kan den också uppenbaras i sina barn.
 • Autoimmuna processer. Cellerna i immunsystemet blockerar hårväxten eller förstör den. Men behandlingen som påverkar dessa celler ger inte mycket förbättring, så denna anledning är fortfarande obefoglig.
 • Infektionssjukdomar. Svåra sjukdomar kan orsaka håravfall, inte bara på huvudet. En sådan avvikelse kan observeras med olika svampinfektioner i huden.
 • Stress. Hos vissa patienter började skallighet efter att ha lidit en moralisk chock.
 • Skador och nedskärningar. Ibland kan en person som slår på huvudet skada sina lockor och skada sina folliklar hårt, vilket kan kasta hår.

Symtom på alopecia areata

I båda könen och även hos barn uppträder sjukdoms manifestationen på samma sätt, med denna process finns det en enorm hårförlust i ett visst område. Det kan finnas flera baldingszoner, utan tidig behandling kan man vänta på att de ska växa och gå med.

De viktigaste symptomen är följande:

 • slät yta på huden, ibland visar den en liten fluff;
 • inflammation observeras i fokus av håravfall;
 • Alopecia-zonen tar oval eller rund form;
 • en plats där hår började falla ut kan klia, men det här är extremt sällsynt;
 • huden i det drabbade området kan bli röd, med sår på den;
 • Håren kan förbli på plats, men blir väldigt skört och från detta verkar de ställen som de verkar ha rakat.

Diagnostik och analyser

Vanligtvis kan en erfaren specialist bestämma typen av alopeci, även genom visuell inspektion. För att säkerställa att diagnosen är korrekt kan han använda ett dermatoskop. I nästan alla fall tas skrap på de ställen där krullarna faller ut, för att utesluta laven och andra sjukdomar som liknar deras symptom. Om en person åtföljs av tecken på andra sjukdomar, såsom lupus eller syfilis, tas han ett blodprov.

Vid de första tecken på skallighet måste ett barn genomgå all möjlig diagnostik för att bestämma den exakta orsaken till detta fenomen, det borde visas för en tricholog och en hudläkare. Efter testning kan du behöva besöka relaterade specialister för att utesluta sjukdomar i samband med alopeci:

 • Neurolog - psykiskt trauma och ojämna chocker;
 • Endokrinolog - sköldkörtel;
 • Barnläkare - lunginflammation, vattkoppor, helminthiasis;
 • Gastroenterolog - vitaminbrist, gastroduodenit.

behandling

En enkel och effektiv metod är att gnugga i terapeutiska salvor och öka deras immunitet. Under inga omständigheter får man inte fördröja besöket till läkaren och behandlas självständigt, sjukdomen kan utvecklas, och som ett resultat kommer antalet borttappade hår att öka.

Behandling av fokal skallighet hos barn är komplex, för terapi innebär:

Denna video är avsedd för behandling av fokal alopeci:

Terapeutiskt sätt

Orsaken till många sjukdomar är bristen på vitaminer, så det är viktigt att avgöra vilken av dem inte räcker till för en sjuk person. När det gäller skalliga fläckar, måste du köpa vitaminkomplex där det finns vitaminer för håret: E, A, Grupp B, F och D. Dessutom måste du ta nikotinsyra och folsyra.

Som externt medel används hormonala salvor som, på grund av kortikosteroiderna i dem, saktar ner funktionen hos immunceller som förstör folliklar. Men de kan bara hjälpa till i början. I mer avancerade fall används kortikosteroidinjektioner, varefter håret växer snabbt i de drabbade områdena, men efter att injektionerna har stoppats kan trådarna falla av igen för att förhindra att detta händer, och injiceringen upprepas en gång om året.

sjukgymnastik

Det hänvisar till kompletterande behandling, effektiv med ett integrerat tillvägagångssätt. Dess populära metoder som används för detta tillstånd är:

 • Darsonvalism. Påverkan på lesionerna med en svag impulsström.
 • PUVA-terapi. Det innebär bestrålning av huden med ultraviolett ljus.
 • Ljusterapi. Det använder också ultraviolett ljus, men efter att ha genomgått en lång behandling av sådan behandling finns risk för att utveckla hudcancer.
 • Kryoterapi. Det involverar effekten på hårbotten med snö av kolsyra.

Läkemedelsmetod

För behandling av häckande alopeci använd flera effektiva verktyg:

 • Minoxidil. Det är inte lika effektivt som vid behandling av androgen alopeci, men allt förbättrar situationen och över tiden främjar hår restaurering. Verktyget har biverkningar, men med en kort applikation är säker.
 • Orala preventivmedel hjälper till med hormonella störningar hos kvinnor. De kompenserar för förlusten av kvinnliga hormoner.
 • Ditranol. Oftast används den för psoriasis, men med fokal baldness fungerar den effektivt, förutom, även med långvarig användning är säker.
 • Sedativ - Persen, Novopassit, som används för att lindra stress och normalisera mentala tillstånd hos en person som har upptäckt en blek patch eller orsak till händelsen, har blivit en konstant stressfull situation.
 • medel för lokal irritation som stimulerar tillväxten av lockar.
 • Andralitin är en immunmodulator som förbättrar cellregenerering.

Andra metoder

 • Folkmedicin i fall av brännvikt är ineffektivt utan användning av komplex terapi, bland de tillgängliga formuleringarna sitter gnidning i hårbotten, lök, vitlök, rödpeppar och pepparrot.
 • I avancerade fall, då återställandet av det mesta av håret inte lyckades, användes deras transplantation, men vissa experter rekommenderar inte att tillgripa denna dyra behandling, eftersom det är svårt att förutse utfallet av processen och förutsäga överlevnaden av de transplanterade låsningarna på grund av oexplorerad sjukdomspatologi.
 • Användningen av en glutenfri diet förklaras av det faktum att många barn har glutenintolerans och hårskurning beror på detta, efter att ha bytt kost, återställs håret.

Förebyggande av sjukdomar

För att förhindra skallighet måste du regelbundet kontrollera dina hormoner, göra rätt kost för hela dagen, övervaka ditt hår, använd mild kosmetika. Vid kala punkter, kontakta omedelbart läkare.

komplikationer

Skaldhet berör inte andra mänskliga organ, det har bara en obehaglig psykologisk effekt. Dessutom tar hans behandling hos män mycket lång tid, och det tar tid och ansträngning.

utsikterna

Det händer att patienterna har ett litet fokus på skallighet, och doktorn förskriver inte honom några medel. Faktum är att häckande alopeci kan börja och sluta på egen hand, så du måste vänta tre månader under överinseende av en läkare, och sedan, om håren inte återhämtar, plocka upp mediciner.

Det är svårt att fastställa den exakta prognosen för denna sjukdom, för vissa människor återställs håret helt, medan för andra är de drabbade områdena smidiga. Hos barn kan det gå utan spår, men i händelse av återfall kan barnet lämnas utan hår.

Du hittar ännu mer användbar information om denna sjukdom i den här videon:

Alopecia areata hos kvinnor: orsaker och metoder för behandling

Inte bara män påverkas av skallighet. Nästande eller brännande alopeci hos kvinnor är ett mycket vanligt fenomen som kräver kvalificerad behandling.

Fokal baldness hos kvinnor

Alopeci hos kvinnor: en klinisk bild

Alopecia alopeci, som det framgår av sjukdomsnamnet, påverkar inte hela hårbotten. För alopeci av boetypen är bildandet av en eller flera centra av alopeci, rund eller oval, karakteristisk. Huden i stället för en sådan skallig fläck skiljer inte färg, kliar inte och blir inte täckt av utslag. Som regel är något obehag på platsen för baldnesscentret frånvarande.

För sjukdomsuppkomsten präglas sjukdomen av snabb håravfall på en viss plats. Om alopeci lokaliseras i ett litet område, löser sjukdomen sig själv, utan någon specifik behandling.

Vid flera foci av alopeci eller återfall efter fullständig håråterställning på de skalliga områdena, bör du rådgöra med en läkare för råd.

Orsaker till sjukdom

Trots det faktum att häckande alopeci är en vanlig sjukdom, har läkare inte kommit till en gemensam åsikt om orsaken till bildandet av bala fläckar.

Fokal alopeci hos kvinnor kan orsakas av:

 • en allvarlig infektionssjukdom
 • allvarlig stress och störningar i centrala nervsystemet
 • huvudskada
 • hormonella problem;
 • genetisk predisposition.

Baldness kan utvecklas mot bakgrund av nedsatt immunitet efter en allvarlig sjukdom. Svampskador i huden och slemhinnorna kan också orsaka brännvårhet hos kvinnor.

Psykoneurotiska problem och svåra påfrestningar leder till en avmattning och störning av alla processer som förekommer i kroppen. Först av allt är håret påverkat, upp till skallighet och utseendet på fokal alopeci.

Den hormonella bakgrunden hos en person kan påverka prestandan hos andra kroppssystem. Alopecia alopeci kan uppstå:

 • med uppkomsten av klimakteriet;
 • efter att ha tagit hormonella preventivmedel
 • under graviditeten.

I det här fallet är det nödvändigt att konsultera en läkare och undersöka sköldkörteln.

Behandling av alopeci under graviditeten utförs inte. Hårväxten återställs på egen hand, en gång efter födseln.

Hur man svarar på baldnessens fokus?

Om häckning av alopeci har börjat är det viktigt att inte panik, men att observera sjukdomsframsteg. Om nidus som har dykt upp ändras inte i storlek, och det finns inget obehag, du borde vänta en stund och problemet kommer att gå över sig själv.

Det är nödvändigt att konsultera en läkare om fokuset växer eller ytterligare bala fläckar uppträder. Anledningen till att kontakta kliniken är:

 • utseendet av flera foci av skallighet;
 • sårbarhet och delamination av naglar;
 • mycket snabb håravfall
 • håravfall på kroppen.

Utseendet på flera skador kan leda till allvarliga konsekvenser, vars behandling kräver mycket tid och ansträngning.

Flera individuella foci av alopeci kan sammanfoga och bilda kontinuerliga fläckar av alopeci

Eventuella komplikationer

Utseendet på ett enda baldnesscentrum är inte en anledning att bli panik. I regel stannar håravfallet självständigt, utan användning av några terapeutiska medel.

Anledningen till att söka läkarvård är återkomsten av häckande alopeci eller en ökning av antalet foci. I detta fall kräver sjukdomen en tidig professionell behandling, annars finns det en hög risk för fullständig förlust av hår på huvudet.

Behandlingsproblem

Alopecia areata är inte en sjukdom som kan botas på egen hand hemma. Behandlingen är endast föreskriven av en trichologist efter att ha bestämt orsaken till skallighet. Problemet kräver ett integrerat tillvägagångssätt som innefattar:

 • immunitetskorrigering;
 • ger en lokal irriterande effekt för att förbättra blodmikrocirkulationen;
 • användningen av fysioterapeutiska behandlingsmetoder
 • antivirala droger.

För att helt bli av med sjukdomen kommer det att ta en behandling under minst två månader. Som regel försvinner fokuset på skallighet helt efter sex månader - det är hur lång tid det tar för håret att växa tillbaka.

För personer som är benägna att frekvent stress, vid behandling av alopeci är sedativa och B-vitaminer obligatoriska.

Drogbehandling

Drogbehandling av skallighet innefattar:

 • mottagande immunmodulatorer;
 • användningen av lokala medel för att expandera blodkärl och förbättrar blodcirkulationen;
 • vitaminkomplex.

Immunmodulerande läkemedel är bindande, oberoende av orsaken till sjukdomen. Om alopecia areata har utvecklats på grund av en infektion eller en svamp, är det dessutom föreskrivet specialmedicinering.

Minoxidil stoppar eller saktar håravfall och stimulerar tillväxten av nya

En viktig åtgärd för fullständig håråterställning är förbättringen av lokal blodcirkulation. Efter att ha bestämt orsaken till skallighet kan läkaren ordinera läkemedel med vasodilaterande effekt: nikotinsyra, peppartinktur, Minoxidil. Särskilda serum och lotioner för gnidning i mitten av skallighet är också föreskrivna. Detta kan antingen vara en medicinsk och kosmetisk produkt som köpts på ett apotek, eller ett agent valt i en enda kopia, speciellt för en viss patient.

Vitaminkomplex för hår vid behandling av alopeci ordineras utan att misslyckas. Patienter tar sådana populära droger som Merz, Perfectil, Pantovigar eller Vitrum Beauty. Dosen väljs av läkaren beroende på orsaken till sjukdomen och i fallet med patienten som får ytterligare droger.

Vitaminkomplex för hår "Pantovigar" som används vid behandling av alopeci

Sjukgymnastik för alopeci

Effektivt bota skallighet hjälper fysioterapi. Med hjälp av sjukgymnastikmetoder kan du:

 • utvidga blodkärlen och förbättra blodtillförseln till rötterna;
 • öka lokal immunitet
 • vakna inaktiva hårsäckar.

Behandlingsförloppet består av 10-15 procedurer som utförs dagligen eller varannan dag. Det finns flera typer av fysioterapi behandling:

 • kryoterapi av hår;
 • elektrofores;
 • darsonvalism;
 • jontofores;
 • elektroplätering;
 • massage.

Metoden för fysioterapi väljs efter att orsaken till baldness har fastställts.

Kryoterapi är användningen av flytande kväve för lokal frysning av hårbotten. Kryoterapi appliceras punktvis över hela området av baldness. När detta inträffar stärks blodkärlens väggar, blodcirkulationen stimuleras och de vilande lökarna aktiveras.

Denna metod är absolut smärtfri. Kryoterapi kan effektivt bota alopecia areata på kort tid. Nackdelen med denna behandling är förstörelsen av hårstrukturen.

Under kväveverkan förlorar friskt hår fukt och raster, så denna behandling av alopeci åtföljs av ytterligare åtgärder för att närma sig locken.

Elektrofores och jontofores är två liknande metoder för fysioterapi, som är baserade på effekterna av strömmen. Samtidigt appliceras ett läkemedel i centrum av alopeci, som med nuvarande impulser faller in i de djupare skikten av huden. Som regel använder läkare nikotinsyra, känd för sin förmåga att utvidga kärl och förbättra lokal blodcirkulation.

Galvanisering innebär också en aktuell effekt, men den här metoden värmer hårbotten. Som en följd av värmesyntes förbättras metaboliska processer i hudcellerna, blodcirkulationen normaliseras och thyroidkörtelns aktivitet regleras.

Det mest tillgängliga, men inte mindre effektiva sättet att behandla alopeci är darsonvalisering. Fördelarna med denna metod är i sin tillgänglighet, eftersom darsonvalisering kan utföras oberoende hemma.

Enheten "Darsonval" kan köpas på något apotek. Den är klar med glasdysor av olika former och syften. För behandling av fokal alopeci är avsedd munstycke i form av en svamp. Darsonvaliseringsproceduren är mycket enkel: det är nödvändigt att slå på enheten i uttaget och massera svampfästet i 10 minuter. Läkemedlet bidrar till regenerering av hårsäckar och stimulerar blodcirkulationen. Behandlingen består av 15 procedurer.

En kvalificerad hårbottenmassage hjälper till att bota baldness framgångsrikt. Förfarandet utförs endast på en specialistts kontor. Massagen varar ungefär en halvtimme, medan läkaren verkar direkt i mitten av skallighet och nacke och krage.

Varje fysioterapi behandlingsmetod har kontraindikationer: förekomsten av cancer och infektionssjukdomar, bäring av pacemakare, barnets bärande period.

Sjukdomsvideo

Ett specifikt fall av manifestationer av alopecia areata hos en kvinna beskrivs i denna video.

Förutom medicinska och fysioterapiska metoder bidrar hemmet till att bota baldness. Vanligtvis används nikotinsyra, lökjuice och peppartinktur - verktyg som hjälper till att expandera blodkärlen, förbättra blodcirkulationen och starta processen med att förnya hårbotten.

Återhämtning från alopeci tar lång tid, men prognosen är vanligtvis positiv. Problemet kommer sällan tillbaka igen om behandlingen genomförs i rätt tid.

Är det möjligt att bota alopecia areata

Utvecklingen av sjukdomen börjar med utseendet på ett eller flera områden av fullständig alopeci av rund form på hårbotten. Individuella skador är utsatta för perifer tillväxt och kan nå upp till 10 cm i diameter. Hudens yta på skalliga ytor är slät, av naturlig skugga utan peeling. Under sjukdomsprogressionen är håret på kanterna på de skalliga fläckarna lätt och smärtfritt utdragna, tunna eller brutna av. Sjukdomen levererar inte några subjektivt obehagliga eller smärtsamma förnimmelser.

Alopecia alopeci börjar plötsligt, oftast stannar tillväxten av alopecia foci spontant, och efter ett tag är håret på det drabbade området helt återställt. I detta fall är sjukdomen ofta återkommande i naturen med växande perioder av tillväxt och håravfall. Självt nog är sjukdomen akut och separata skalliga fläckar, sammanfogning, bilda vanliga stora områden utan hår.

Behandling av alopecia areata är ett komplex av allmänna terapiåtgärder som syftar till att eliminera de grundläggande orsakerna till sjukdomen och lokal exponering för huden för att stimulera hårväxten.

Det är svårt att bota alopeci, processen är lång, men med snabb tillgång till specialister är det vanligtvis möjligt att återställa hårväxten och förhindra dess ytterligare förlust. En speciell svårighet vid behandling av en sjukdom är att det inte har varit möjligt att ta reda på de exakta orsakerna till dess förekomst.

Först och främst är det associerat med störningar i immunsystemet, vilket tyder på att det är en autoimmun sjukdom där autoreaktiva lymfocyter har en effekt på hårsäckar. Förmågan att fullständigt bota alopecia alopeci förbättras starkt med tidigt initierad terapi. Anledningen till att misstänka början av sjukdomsutvecklingen och kontakta experterna är:

 • Plötslig orsakslös håravfall i onormalt stora mängder under korta perioder;
 • Utseendet på små rundade skalliga fläckar på hårets håriga områden, som tenderar att slå samman.
 • Håravfall observeras både i ansiktet - i ögonbrynen, ögonfransar, skägg och genom hela kroppen;
 • Hårförlust störde förut, men slutade plötsligt;
 • Släktingar lider av häckande alopeci.

Hur bota alopecia areata? Universella behandlingsmetoder existerar inte, kursen väljs strikt individuellt beroende på svårighetsgrad, lokalisering och utvecklingsstadiet för patologin. Med denna form av skallighet är hårsäckarna inte helt förstörda, därför kan håret ibland återställas efter flera år.

Mikroskopi av dystrophic hår och folliklar från den marginala zonen av skalliga fläckar, som i första hand ordineras till patienter när de går till kliniken, är av stor betydelse för korrekt val av komplex av nödvändiga medel för allmän terapi och lokal exponering. Läkemedel och procedurer som föreskrivs efter laboratorietester är utformade för att stimulera hårväxten i lesionerna.

En viktig roll i behandlingen av sjukdomen har psykologiska faktorer. Detta fenomen är spontant, vilket tjänar som drivkraften för sjukdomsutvecklingen är inte helt förstådd, därför är det nödvändigt att ta hänsyn till alla omständigheter, inklusive patientens psykiska humör. Effektiv behandling av alopecia areata är möjlig med:

 • Externa preparat bör användas inte bara på skaldjursfokus, utan även på hela ytan av hårbotten.
 • Ta vitaminkomplex, med exacerbationer och vid behandling av komplexa fall, i form av injektioner B-vitaminer;
 • Fram till fullständig återställning av håret i de drabbade områdena är det önskvärt att genomföra en permanent behandling, i många avseenden kommer detta att ge en möjlighet att förhindra sjukdomsfallet.
 • Behålla en positiv psykologisk inställning, trots att de första tecknen på botemedel observeras inte tidigare än i tre månader, och utseendet på nya foci av alopeci är möjlig.

Behandlingsprognosen är vanligtvis gynnsam. Det är möjligt att helt återställa håret i 80 fall av 100, även med svåra former av sjukdomen och omfattande skador. Men det finns fortfarande "obotliga" fall. Hårtransplantation till de drabbade områdena med häckande alopeci är vanligtvis helt ineffektiv och försvårar bara situationen, eftersom denna form av skallighet är förknippad med immunsystemet och den mänskliga psykeens allmänna tillstånd.

Alopeci nesting: symptom, orsaker, steg

Ibland finns en rund skallig fläck vid en kammare, speciellt med långt hår. Detta är förståeligt - de faller ut utan obehag. I utseende kan det förväxlas med lavar, men detta är alopeci, patologisk förlust, skallighet i vissa delar av huden. Fullständig information om detta tillstånd kommer att tillåta att hantera denna sjukdom snabbare.

Symptom på patologi

Alopeci-häckning täcker inte hela ytan på huvudet. Flera små foci av karakteristiska runda eller avlånga former av boetypen bildas.

De viktigaste symptomen på sjukdomen:

 • slät hud på platsen för förlust, ibland finns det en liten fluff;
 • tomma områden växer gradvis, närliggande kan slå samman
 • formen av problemzonen är rund eller avlång i diameter från 1 till 10 cm, har tydliga gränser;
 • På gränsen till zonen är strängarna lättdragna.
 • möjlig inflammation i området av skallighet;
 • nestande alopeci kan åtföljas av kliande hud, men det finns ingen smärta;
 • Ofta är en plats skallig, om det finns två platser, sträcker sig patologin till hela kroppen.

Specifika manifestationer, det är svårt att förvirra med andra sjukdomar.

Orsakerna till patologin

Före behandlingen måste du fastställa orsaken till sjukdomen. Många faktorer kan påverka håravfallet. Ofta bestämmer ärftlighet huruvida barnet ska bli skallet genom manlinjen.

Kroniska infektioner i andningsvägarna, som inte behandlas, finns ständigt närvarande i kroppen, är syndarna av alopeci. Här kan du också lägga till permanenta karies, ARVI och akut respiratoriska infektioner, som slutar behandlas och tar dem som ständiga följeslagare från hösten och våren.

Alla dessa sjukdomar utan behandling leder till att patogena mikrober kommer in i blodet. Infektion genom kärlen kommer in i glödlamporna. Immunitet börjar bekämpa mikrober, håret får också (många mikrober är mycket resistenta mot kroppskrafter). Detta leder till glödlampans död.

Konstant stress, långvarig depressionstänkande effekt på cirkulationssystemet. Det finns en ökning av blodviskositeten, krampen i små kärl. Mikrocirkulationen av blod bryts i många delar av kroppen, inklusive hårbotten. Håret får inte näringsämnen och syre, det är en annan anledning till förlusten.

Fel på det endokrina systemet kan också leda till att alopeci häckes. Sköldkörteln och binjurebarken är nedsatta, vilket påverkar hypofysen. Allt detta leder till utseendet av foci av håravfall.

En annan anledning är hormonell obalans. Ofta händer detta under uppkomsten av klimakteriet under graviditeten och tar hormonella preventivmedel. Gravida kvinnor behandlas inte, omslaget återställs självständigt efter barnets födelse. I alla andra fall måste du besöka en läkare.

Medicinsk vetenskap är benägen att tro att huvudorsaken till denna typ av håravfall är en genetisk predisposition. Alla andra faktorer som kroppen kunde övervinna.

Funktioner av den kliniska bilden

Först vid näsa alopeci förekommer en förändring i nagelplattan. Det blir tunnare, deformerad. Ofta är det för att byta naglar att hårexperter (trichologer) drar slutsatser om lökarnas patologiska tillstånd.

Naglar och hår har samma sammansättning, så smärtsamma förändringar i kroppen påverkar dem lika. Även med fokal alopeci börjar ögonfransar och ögonbryn falla ut. Ett dåligt symptom är en märkbar nagelskada, som började tidigare än utseendet på baldness-områden på huvudet. Detta är ett tecken på allvarliga oegentligheter i hela kroppen.

klassificering

Alopeci-nestning har flera former, beroende på vilken behandling som föreskrivs:

 • Lokal - där det finns ett eller två områden av alopeci.
 • Ophiasis Celsus är en bandetliknande form, när en märklig remsa av klar hud bildas från templet till nacken. Ofta sjuk i barndomen.
 • Subtotal - flera områden sammanfogar, bildar stora områden av alopeci.
 • Totalt - det finns ingen vegetation på hela huvudet. Ibland faller ögonfransar och ögonbryn.
 • Universal - håret faller över hela kroppen. De kan sedan växa tillbaka och omedelbart falla ut. Sådana paroxysma försäkringsperioder uppträder. Huvuddelen av livet går utan hår.
 • Gnezdnaya - fortsätter med skador på naglarna. Detta är en svår form av sjukdomen med en dålig prognos.

Kallformar kan gå in i varandra, situationen förvärras i avsaknad av korrekt behandling, inte följa doktorns rekommendationer.

Stage av utveckling av patologi

I sin utveckling går sjukdomen igenom flera steg:

 • Progressive. Områden av fallet hår expanderar. Nya foci visas. Lamporna tappar sin styrka. Håret är lätt att dra ut genom att dra på det. Det kan finnas en liten klåda på hårbotten.
 • Stationär. Nya fickor av skallighet visas inte. Skinnet i områdena alopeci upphör att inflame, bleknar, blir slät. Efter förstärkning blir det svårt att dra ut dem.
 • Regressiv. Centra av alopeci är gradvis övervuxna med nytt dunkt hår utan pigment. I framtiden finns det en förtjockning och pigmentering om det finns gynnsamma förhållanden. Men en försämring av sjukdomen kan inträffa, då övergår till första etappen.

Brännvidd och effektiva behandlingar

Nestande alopeci kan bestämmas av yttre tecken, som är mycket karakteristiska för denna patologi. Hos kvinnor är de mest uttrycksfulla.

Läkaren använder ytterligare diagnostiska metoder som hjälper honom att identifiera varför skallighet har uppstått. När du använder ett dermatoskop är det möjligt att i detalj undersöka lamporna, huvudets hud, för att bestämma deras tillstånd. Var noga med att studera smet för förekomst av svampinfektioner i kroppen. Även om det antas att en sådan infektion sällan orsakar alopeci, är det inte nödvändigt att utesluta detta alternativ.

Fokal skallighet är ett tecken på vissa sjukdomar, så doktorn föreskriver individuella laboratorietester för att identifiera patologier. Det kan vara biokemiska tester för definition av infektion, endokrina förändringar, vitaminbrister och andra sjukdomar.

Principer för sjukdomsbehandling

För att bli av med alopeci behöver areata ett integrerat tillvägagångssätt. Med det kommer effekten att vara på symtomen, orsakerna till sjukdomen. Vanligtvis ger läkare inte garantier för behandlingens framgång, eftersom alltför många faktorer påverkar återställningsprocessen.

Principerna för behandling av fokal skallighet inkluderar:

 • genomföra psykoterapi sessioner för att återställa en stabil känslomässig bakgrund;
 • Användningen av hormonbaserade salvor för att sakta ner processerna för autoimmun skada.
 • effekter på drabbade områden för lokal irritation för att öka mikrocirkulationen;
 • obligatorisk förbättring av matsmältningssystemet.

Den normala behandlingstiden tar 2 månader. Med rätt behandling försvinner baldnessområdet efter 6 månader. Så mycket tid är nödvändigt för att håret växer tillbaka.

utsikterna

Slutförvaring av fokal alopeci beror på orsakerna till dess förekomst. Om håravfall uppstår på grund av hudskador av svamp eller vitaminbrist, är återhämtningen fullständig. Det är svårt att bekämpa patologi om det orsakas av en ärftlig faktor eller stress.

Alopecia areata påverkar inte livslängd, prestanda, för andra kroniska sjukdomar. Men det har en allvarlig psykologisk inverkan, vissa leder en sluten livsstil, vilket försvårar depression och leder till en ökning av problemet.

Medel för extern behandling

Om fokuset på alopeci på huvudet är en enda, är dess diameter inte mer än 3 cm, du behöver bara titta på den i 3 månader. Under denna tid kan den växa över. Om detta inte händer måste du börja behandlingen.

Att bli av med denna sjukdom bör utföras tillsammans med en läkare. Endast en specialist väljer rätt medicin, ger komplikationer, tar hänsyn till kontraindikationer. Självmedicinering kan komplicera situationen.

Glukokortikosteroider appliceras topiskt i form av salvor och krämer. I svåra fall utförs injektioner på lesionsplatsen med dessa hormonella medel. Till exempel gnids en lösning av Minoxidil i huden. Nackdelen med metoden är dess ömhet, den fungerar endast på små områden. Ej lämplig för total skaldethed.

Ett annat medel för extern användning är nikotinsyra. Det är en bra antispasmodisk, hjälper till att återställa blodflödet i det drabbade området. Ampullen öppnas, innehållet gnidas in i håravfallet dagligen. Från folkrättsmedel - användningen av havsalt. Massor med stora kristaller kommer också att bidra till blodflödet till alopeciområdet, vilket hjälper till att återställa omslaget.

Allmän behandling

Med ett integrerat tillvägagångssätt för behandling måste du bli av med huvudproblemet, ett symptom som kan vara skallighet. Immunmodulatorer, blodförsörjningsmedel, vitaminpreparat används. I närvaro av infektion elimineras den genom individuell behandling.

För att förbättra näring av hår använder Actovegin, Solcoseryl. Nootropa medel används för att lindra vaskulära spasmer. Ofta föreskrivs Piracetam, Nootropil. Det är viktigt att avlägsna depressivt tillstånd som ofta observeras hos patienter med denna patologi. Applied Novopassit, Persen.

Massage och fysioterapi

Det finns andra sätt att hjälpa till med fokal baldness. Tja hjälp regelbundna sessioner huvudmassage. Det bör göras av en kvalificerad specialist. Förfarandet bör utföras på en läkarmottagning på ett specialbord. Massagen varar cirka 30 minuter. Det finns en inverkan på platsen för alopeci, nacke och axlar.

Fokal skallighet med fysioterapi behandlas effektivt. Det är nödvändigt att komma ihåg om kontraindikationerna för sådana förfaranden - onkologiska och infektionssjukdomar, närvaron av en pacemaker, graviditet.

Sjukgymnastikmetoder:

 • Elektrofores - baserad på verkan av strömmen. På baldingområdet finns ett läkemedel (nikotinsyra), som på grund av strömmen tränger djupt in i huden. Fartyg expanderar, lokal blodcirkulation förbättras.
 • Galvanisering - under påverkan av nuvarande värmer upp hårbotten. Utbytesreaktioner förbättras, blodflödet stabiliseras.
 • Darsonvalisering - Darsonval apparat används. Med hjälp av ett speciellt munstycke utförs en baldnesszonmassage i 10 minuter. Stimuleringen av blodtillförseln och tillväxten av glödlamporna.

För all fysioterapi är det tillräckligt 10-15 gånger för att se positiva resultat.

Kirurgisk behandling

Det sista skedet av fokal skallighet behandlas inte med medicinering. Det är fortfarande en kirurgisk behandling - hårtransplantation. Även detta kan inte betraktas som ett universellt botemedel, eftersom förökningen av patologin kan leda till förlust av transplanterat hår.

Det är nödvändigt att fastställa orsaken till att häcka alopeci, eliminera det. Med genetisk predisposition finns det inga sätt att lösa problemet. Du kan bara skjuta upp håravfallet. För detta behöver du lära dig att hantera stress, för att komma segrande från depressiva stater.Nästa Artikel
Hair Regenerating Balm - De 10 bästa produkterna