Hur man tvättar Henna från hår hemma


Artikelns innehåll:

 1. Skäl till tvätt
 2. Kosmetisk granskning
 3. Hur man tvättar Henna
  • Mejeriprodukter
  • Vegetabilisk olja
  • Masker med alkohol
  • Improviserade medel

Henna är det mest populära pigmentet för att ge en önskad nyans till krullningar, eftersom man väljer färg för hår, många föredrar naturliga färgämnen. Detta beror på en önskan att inte förstöra, utan snarare att återställa håret. Men ibland blir det nödvändigt att tvätta Henna.

Orsak till Henna tvätt med hår

Det är ganska svårt att förutse resultatet när det färgas med henna. Särskilt ofta oönskad nyans uppträder på svagt, poröst och torrt hår. I vissa fall visas en grön eller blå ton.

Tänk på varför du kanske behöver tvätta Henna från ditt hår:

  Utseendet av en oönskad nyans. Om efter att ha använt henna visas en blå eller röd nyans, måste den tas bort. Det är svårt att göra till och med en erfaren frisör. Det rekommenderas att använda blåa balsams som dräner ut den röda färgen.

Lusten att omhärda håret med ammoniakfärg. På hennafärgat hår är det mycket svårt att ta en annan färg. Det är nödvändigt att först avlägsna pigmentet eller tvätta det maximala beloppet.

 • Önskan att helt ändra bilden och haircut. Henna stannar på håret under lång tid, det är svårt att ta bort, och omfärgning med ammoniakfärger är oacceptabelt. Du kan få en konstig färg.

 • Hur kan Henna tvättas av hår: Översyn av kosmetika

  Om du har behandlat curls med ett naturligt färgämne, men resultatet har inte inspirerat dig, kan du försöka ta bort henna med hjälp av professionell kosmetika. Ge företräde till beprövade och professionella varumärken. Utför tvätten senast 14 dagar efter färgning.

  Professionell Henna Remover för hår:

   Tvätta Colorianne Brelil. Åtgärdens verkan är baserad på att bryta den kemiska bindningen av henna och hårets struktur. I det här fallet tänder inte ämnet krullarna och missfärgar dem inte. Den består av proteiner och fruktsyror. Skadar inte håret och ger utmärkt resultat. Priset på två rör på 125 ml - ca 10-15 dollar.

  Tvätta Salerm. Trots det höga priset, tar det här verktyget inte så bra bort naturliga färgämnen från håret. Förfarandet måste upprepas flera gånger. Priset på två flaskor på 200 ml är 12 dollar.

  Estelle Av Remover Flush Henna kommer att ha flera gånger. Som ett resultat får du en orange nyans, som måste överfalla med naturligt eller konstgjort färgämne. Priset på förpackning med flaskor - $ 7.

  Hair Company Hair Light Remake Färg. Kompositionen innehåller fruktsyror och vegetabiliska proteiner. Förstör inte hårstrukturen, trycker försiktigt färg. Henna tvättar sig dåligt, eftersom det naturliga pigmentet deponeras inuti håret och är dåligt sköljt ut. Måste använda verktyget flera gånger.

  Paul Mitchell. Professionellt verktyg som används av frisörer. Väl beprövad, eftersom det effektivt avlägsnar både naturligt och artificiellt pigment. Priset för en tvättkit är $ 30.

 • DECOXON 2FAZE Kapous. Utmärkt professionell tvätt. Gör det möjligt för dig att lätta krullarna på en ton efter första gången. Det är nödvändigt att upprepa behandlingen flera gånger för att erhålla önskad effekt. Förpackningspris - 4 dollar.

 • Hur man tvättar Henna från hår hemma

  Det finns många sätt att ta bort henna från håret. Det är nödvändigt att föredra naturliga läkemedel som försvagar pigmentens anslutning med lockar.

  Hur tvättar man snabbt Henna från jästmjölkhår

  Kefir, gräddfil och surmjölk används inte för någonting för att avlägsna det naturliga pigmentet från håret. De innehåller mjölksyra, som försiktigt lyser håret och gör att du snabbt kan återställa den naturliga färgen. Fältet för upprepad användning av fermenterade mjölkprodukter kan färgas med konstgjorda färgämnen.

  Recept maskerar med mejeriprodukter för att tvätta henna från håret:

   Med kefir. Du måste värma 70 ml kefir och injicera 50 ml bin nektar. I en separat skål smula 50 g pressad jäst och häll i lite varmt vatten. Lämna till den karakteristiska lukten och skummet. Ange jästen i mjölkblandningen och häll i 50 ml citronsaft. Blanda noggrant och applicera på lockar. Sätt på påsen på huvudet och linda den med en handduk. Med denna turban måste du gå och lägga dig. På morgonen tvättar du locken med schampo. Du kan upprepa sessionen varannan dag för att få önskad nyans.

  Med mjölk. Du behöver sur mjölk. För att förbereda tvätten blanda 100 ml surmjölk med 50 ml olivolja. Gnugga rötterna och kram krullarna bra. Det är nödvändigt att varje hår behandlas med ett medel. Sätt på ett duschlock eller sätt i håret med klädesfilm. Sätt på en varm halsduk och gå och lägg dig. På morgonen tvätta håret.

  Med gräddfil. För att förbereda tvätten behöver du 150 ml gräddfil. Det behöver inte blandas med någonting. Överför produkten till krullarna och vänta minst 2 timmar. Det är bäst att lämna grädde i 8 timmar, det vill säga för natten. Masken kan användas flera gånger i rad med intervall om 2 dagar.

 • Med kefir och lera. Du måste blanda lika stora mängder vitt och blått lerpulver. Späd denna blandning med varm kefir för att erhålla en homogen och elastisk blandning. Låt försiktigt suga håret på plats och lämna i minst 2 timmar.

 • Är det möjligt att tvätta hennaen från håret med vegetabilisk olja

  Vegetabilisk olja är ett utmärkt verktyg för att avlägsna naturligt pigment från håret. Med det kan du inte bara lätta krullarna utan också ge dem styrka.

  Recept masker baserade på vegetabilisk olja för att tvätta henna:

   Med solrosolja. Vilken vegetabilisk olja är lämplig för förfarandet. Du bör värma den feta vätskan lite och häll den på locken. Kamma strängarna med en kam med enstaka tänder. Det är nödvändigt att varje krull absorberad olja. Lämna minst 2 timmar. För mindre du kan, kan du för hela natten. Tvätta håret med schampo på morgonen.

  Med olja och fett. Du måste sätta i en metallbehållare 200 ml linolja och 20 g vanligt smör. Placera behållaren i en skål varmt vatten och rör om tills smöret löses upp. Häll fettet på locken, linda dem med en påse och en handduk. Resultatet visas efter 2 timmars användning. Du kan använda den 2 gånger i veckan på grund av att krökorna är mycket feta och svåra att tvätta av blandningen.

  Med smör och senap. Blanda i en flaska 50 ml ricinolja med två äggulor. Rör vätskan ordentligt och tillsätt en sked stor senapspulver. Först släng massan i rötterna och kamma sedan locken med en sällsynt kam. Bär en hatt och gå i 2 timmar. Du bör inte gå och lägga dig i blandningen, eftersom senap kan orsaka irritation.

 • Med alkohol. Det är nödvändigt att torka lockar med 76% alkohol och applicera olja på toppen. Det måste vara vegetabiliskt. Tie lockar i en bulle och lägger på en hatt. Gå med en turban på huvudet i 2-4 timmar. Skölj med varmt vatten med avkok av ekbark.

 • Hur man tvättar svart henna från hårmaskar med alkohol

  Alkoholhaltiga drycker värmer upp hårbotten, men dessutom avslöjar de hårflingor, vilket hjälper till att bli av med naturliga färgämnen, vilket i sig ökar i krullets konsistens.

  Recept tvättar för svart henna med alkohol:

   Med konjak. Blanda i en behållare 50 ml brandy och 50 ml castorca. Applicera masken på krullarna, i 1 timme. Skölj inte blandningen, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice ovanpå alkohololjecockeln. Dessa ingredienser ska vara lika fördelade. Häll massan på håret och massagekrullarna, som vid tvätt. Lämna på i 4-6 timmar. Torka sedan strängarna ordentligt.

  Med vodka. Häll 70 ml vodka och 50 ml olivolja i en liten kruka. Lägg till en sked full av bi-nektar till blandningen. Före blandning bör smör och honung vara lite uppvärmd. För att göra detta, doppa kärlet med komponenterna i varmt vatten och häll dem på krullarna. Gnid in i rötterna och sprid över hela längden. Håll massan under huven i minst 2-4 timmar. Därefter kan du använda peroxidbaserade klargörande formuleringar.

 • Med alkohol och läsk. Blanda i 80 ml alkohol och 30 g natronpulver i en liten tallrik. Blanda blandningen och pressa 50 ml citrus (citron) juice i den. Smörj krullarna jämnt. Exponeringstiden är 1-3 timmar. Från tid till annan, kolla på krullarnas färg. Detta är ett av de mest skadliga sätten, men ganska effektivt.

 • Hur tvättar han henna korrekt med improviserade medel

  Trots effektiviteten hos masker med kefir, olja och alkohol finns det lika populära kompositioner med andra komponenter. Väl avlägsnat naturligt pigment med tjärsåp, ättika och salt.

  Recept för tvättar från improviserade medel:

   Med ättika. Du behöver bara förbereda den surgjorda lösningen. Häll 50 ml ättika i en liter burk varmt vatten. Häll lösningen i bassängen och kasta håret in i det. Rull krullar med en påse och en handduk så att vätskan inte dräneras från håret. Låt på i 10 minuter och skölj med schampo vatten. Detta verktyg torkar håret märkbart, men låter dem lysa avsevärt och avlägsna en del av pigmentet.

  Med majonnäs. Köp ett paket med naturlig sås. Det bör innehålla naturliga äggulor, ättika, olja och senap. Det är tack vare naturliga ingredienser som du kan avsevärt lätta krullarna. Majonnäs är bekväm att använda, eftersom den inte flyter och inte behöver blandas med andra ingredienser. Fett med majonnäs rikligen varje sträng. Den tid för vilken håret ska tända - 1-4 timmar. Förfarandet utförs före tvätt av håret, och majonnäs appliceras på torra lockar.

  Med älskling. Honung är lämplig för att lysa rött henna eller basma. Det ger curls en vete färg, tar bort den orangefärgade färgen. Det är nödvändigt att värma i en skål 150 ml maj honung. Ta den flytande produkten. Smörj varje sträng med en söt substans och packa den i ett paket. Sätt på en turban från en handduk. Lämna massan på locken i 3 timmar. Du kan hålla hela natten. Den söta produkten appliceras på våta krullar.

  Tvättmedel. Detta verktyg torkar tipsen, så efter proceduren måste du återställa krullarna. För att lätt tvätta bort det naturliga pigmentet är det nödvändigt att fukta låsen och skaka dem med tvåltvål. Lämna inte länge, tillräckligt med 20-50 minuter. Tvätta av med mycket vatten. Applicera en balsam på spetsarna. Du kan alternativt tvätta med tvål och vegetabiliska oljor.

  Lök. Grilla lite lök. Det är nödvändigt att få 100 ml gröt. Blanda potatismos med juice av 3 aloeblad. Gnid blandningen i rötterna och smörj sedan alla krullarna. Lämna under locket i 1-3 timmar. Lukten kan förbli under lång tid, därför bör du använda vatten med citronsaft under tvätt.

  Coffee. Denna metod hjälper till att ändra färgen lite, men det tar inte bort färgpigmentet. Med en mask av kaffebönor kan du göra krullarna mörkare och ge dem en trevlig chokladfärg. För att göra detta, blanda två matskedar av färglös henna med 4 matskedar malet kaffe. Det är bättre att använda färskt slipat korn. Torka den torra blandningen med varmt vatten tills gröt. Smörj vattnet varje krull och lämna under klädesfilmen. Exponeringstiden är som vanligt henna.

 • Rödpeppar. Du måste använda tinkturen i denna krydda. Häll flaskan i våta lockar. Det är nödvändigt att försöka att betyder att det inte kom till rötter. Det är inte nödvändigt att lägga på en hatt och en handduk. Exponeringstiden är 20-30 minuter. Tvätta av masken med schampo, fukta spetsarna med balsam.

 • Så tvätta Henna från håret - titta på videon:

  Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?

  Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

  Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

  Iranska Henna för hår

  Kosmetisk granskning

  Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

  Röd henna på håret

  Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

  1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
  2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
  3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
  4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
  5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

  Folkmekanismer

  Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

  Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

  • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
  • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
  • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
  • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
  • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

  Masker med jästa mjölkprodukter

  1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
  2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
  Efter användning av kefir mask

  Oljebaserade hemlagade recept

  De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

  Foto före och efter användning av olivolja

  Sköljning med ättika

  Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

  Bilder före och efter sköljning med ättika

  Masker med alkohol

  1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
  2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
  3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

  Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

  Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
  Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

  Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

  Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

  Hur man tvättar henna från håret

  För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

  Kortfattat om det viktigaste

  Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

  Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

  Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

  Hur länge efter färgning?

  Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

  • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
  • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
  • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
  • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

  Skäl till spolning

  En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

  • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
  • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

  Hur kan du snabbt dra hem hemma?

  Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

  Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

  • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
  • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
  • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
  • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
  • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

  Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

  Effektiva maskuppskrifter

  Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

  Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

  • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
  • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
  • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
  • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
  • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

  Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

  Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

  • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
  • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
  • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

  Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

  • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
  • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

  God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

  • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
  • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
  • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

  Professionella verktyg

  Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

  För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

  • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
  • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
  • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
  • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
  • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
  • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.

  Vi tvättar Henna från håret

  Henna popularitet är på grund av sin noggranna inställning till curls. Färgen är ljus och mättad, och strukturen är inte skadad. Dessutom gör färgens naturlighet håret starkare och mer glänsande. Om det av någon anledning finns ett behov av att ta bort färgen från håret, måste du tillgripa speciella metoder.

  Allmänna rekommendationer

  Om du, efter att du har spolat färgen, inser att färgen inte passar dig, måste du reagera snabbt. Tvätta håret med schampo flera gånger (2-4) utan dröjsmål. Med skum kommer att lämna någon mängd Henna.

  Bäst av allt tvättas henna i de första 2 veckorna omedelbart efter färgning. Med tiden äter färgen mycket i håret och blir nästan en integrerad del av det. Det är inte möjligt att uppnå resultat efter ett enda förfarande, eftersom det är ganska svårt att tvätta henna från hår snabbt på grund av dess hållbarhet.

  På de färgade trådarna måste man agera masker, vilket maximalt tar ut färgen från håret. Räkna inte med fullständig tvättning av henna. Troligtvis kommer du bara att kunna muffla den röda färgen och göra håret mer mottagligt för efterföljande färgning. Resultatets hastighet beror på hårets typ, ursprungliga färg och egenskaper, liksom färgens kvalitet.

  Efter några behandlingar kan du fortsätta att ommåla trådarna. Välj bara mörka nyanser. Tyvärr kan den första färgen komma ut ojämn. Det är bättre att kontakta en specialist som väljer rätt färg och utför förfarandet för målning enligt alla regler.

  Det är viktigt! Försök att färga hår utan att man först tvättar Henna kan leda till oönskade konsekvenser. Samverkan av henna med kemiska färgämnen ger ibland oförutsägbara reaktioner i form av grönaktiga eller orange nyanser.

  Effektiva maskuppskrifter

  1. Henna tvättas snabbt av håret med olivolja. Vi fördelar den varma oljan över hela hårets längd, täck huvudet med klädesfilm och en handduk, vänta 2 timmar. Vi tvättar masken med shampoo märkt "för fettigt hår".
  2. Vi bearbetar lock med alkohol (70%). Efter 5 minuter applicera en mineral, vegetabilisk eller speciell olja för att avlägsna färg. Vi sätter huvudet i film och en handduk. Ytterligare värme kan skapas genom att värma en hårtork. Tvätta av masken med shampoo efter 30 minuter. Alkohol kommer att avslöja flingor längs hela längden av håret, och oljan kommer att sträcka hennaen. Ett alternativ till alkohol är varmt vatten.
  3. Sour cream timme mask hjälper muffle redhead. För masker använd sur surkräm.
  4. Huden tvättar Henna helt håret? Tyvärr inte. Men möjlig hjälp i denna fråga har alkali, eller snarare tvål. Medverkar under kraft så mycket som möjligt för att öppna vågar av lockor. Efter shampooing med tvål, applicera någon oljemask. Efter en månad av sådana förfaranden kan du räkna med en framgångsrik omfärgning.
  5. Blanda kefir (1 kopp) och jäst (40 g), sätt blandningen på trådarna, tvätta av efter 2 timmar. Vi utför förfarandet varje dag tills resultatet erhålls.
  6. Bli av med en stor procentandel av färg hjälper lösningen av ättika. I bassängen med vatten behöver du 3 msk. ättika. Bara 10 minuters exponering för denna lösning kommer att räcka för att henna ut. För att undvika att krullarna torkar, var noga med att slutföra proceduren genom att applicera en balsam.
  7. Om den röda nyansen inte passar dig, försök att ändra kaffemaskans färg. Blanda kaffe (4 msk.) Och henna (2 msk.), Applicera på håret. Färgen är mörkare och ädla.
  8. Om du kan få alkoholtinkturen av rödpeppar, applicera sedan verktyget på trådarna. Tvätta håret med schampo efter 20 minuter. Denna metod är endast effektiv omedelbart efter färgning.
  9. Kosmetisk lera har absorberande egenskaper, vilket gör den användbar i kampen mot henna. Förbered en gräddmaske av vit eller blå lera och kefir. Masken är åldrad i 2 timmar. Det är mycket viktigt att ge värme till huvudet. Tvätta håret med schampo och var noga med att använda en balsam och andra mjukgörare.

  Och du kan använda speciella tvättar för hår:

  Tillverkare av henna varnar om omöjligheten att tvätta bort färgen från trådarna. Ett antal procedurer hjälper dock att dämpa färgen och bli av med en del av färgämnet. Se till att det efter att ha torkat av färgen inte tar lång tid att reparera de strängar som skadas på olika sätt. För att undvika oönskade konsekvenser, kontakta en behörig frisör.

  Är det möjligt att tvätta hennaen från håret och hur man gör det

  Många av oss, som vill stärka håret och tillbringa en mild färg, använder ofta naturliga färgämnen. Deras användning gör våra lockar glänsande och levande, för att de inte förlorar fukt. Om du vill ändra din bild, efter att du har färgat håret i en annan färg efter att ha använt kvarvarande naturliga färgämnen (henna och basma), bör du vänta. Efter att ha färgat hår med hennapartiklar i strukturen riskerar du inte att få önskat resultat. Så hur tvättar du henna från ditt hår? Med denna fråga sorterar vi bara ut den här artikeln.

  Varför Henna är så svårt att ta ner

  Faktum är att iransk henna innehåller en stor mängd tannin som kan tränga djupt in i krullarnas struktur. Den förbinder sig med keratin, vilket gör att det kan ta lång tid att ligga inuti.

  Henna är gjord av löv av Lawsonia - en buske som växer i Iran och Indien. Användningen av naturligt färgämne gör att du kan få trevliga nyanser - koppar, eldrött, hibiskus och rik kastanj.

  Framgången beror på din ursprungliga färg, kombination med basma och exponeringstid.

  Generellt, på grund av standardproceduren för shampooing tvättas henna från håret på 6 månader. Hur påskyndar proceduren och så snart som möjligt att ta bort henna från håret?

  Att ta bort henna från lock är nödvändigt när:

  • visade sig för mycket röd färg;
  • kräver färgning med andra färgämnen;
  • behöver göra en perm;
  • Du är inte nöjd med resultatet och vill återställa den naturliga färgen.

  Om du inte tvättar hönan helt ur håret, efter färgning med färg, riskerar du att få en ojämn färg eller en oväntad nyans, allt från kräm till grön.

  Om du vill tvätta av Henna så fort som möjligt är tiden inte på din sida. Orientaliskt pigment avlägsnas bäst under de första två veckorna efter målningen. Ju längre du drar med avkopplingen, desto mindre effektiv blir resultatet.

  Hur man tvättar henna från håret

  Så hur tvättar du henna från ditt hår? Förtvivlan inte för mycket och vänta sex långa månader. Med professionell kosmetika eller förberedelse av speciella produkter hemma kan du enkelt extrahera det irriterande pigmentet.

  Rådet. Om du inte gillar den röda färgen, och du vill gå till brun, är det inte nödvändigt att ta bort henna och repainta till en "kastanj". Du kan använda ett annat naturligt färgämne - Basma. Detta mörka pigment hjälper till att blockera den röda färgen.

  Tips för att ta bort orientalisk färg

  1. Du vill inte drastiskt ta bort henna, men bara för att eliminera rödhåran, ha fått en trevlig kopparfärg, använd ett ovanligt recept - kombinera henna med kaffepulver i förhållandet 2: 4. Zaarite blandning med kokande vatten och applicera på lockar i en timme.
  2. Är det möjligt att tvätta hennaen helt? Tveka inte. Under de första 3 dagarna efter färgning kan du använda folkmekanismer som har en mild inverkan på krullarnas struktur. Stram med avkapning i flera veckor, då måste du tillgripa salongavlägsnandet och använda speciella emulsioner.
  3. När du använder professionell kosmetika för nedfallning, försök att undvika kontakt med hårbotten eftersom allergiska reaktioner är möjliga. I grund och botten fördelas kompositionen på våta krusningar, men du bör titta på instruktionerna. Om du vill skydda dina lockar, är Henna Remover utförd för flera tillvägagångssätt med ett minimumsintervall på 3 dagar.
  4. Som du vet, efter avfasning avlägsnas ett kosmetiskt pigment, vilket innebär att håret kvarstår ihåligt och blir tunn. Experter rekommenderar några dagar efter avslutad procedur för att utföra toning.
  5. Det händer att Henna efter färgning absorberas djupt i huden. För att ta bort det, använd den vanliga bomullspinnen fuktad med alkoholtinktur. Eliminera all färg du får inte fungerar, men för att göra det några toner lättare - enkelt. Soda hjälper också i kombination med citronsaft. Krama huden flera gånger med den resulterande kompositionen.
  6. Hur man tvättar henna Vill du ta med henna, som föll på kläderna, så spendera omedelbart blötläggning. Använd blekmedel, tvätttvål, riven eller väteperoxid.
  7. Använd professionella verktyg för dekapitering av lock, vilket inkluderar en neutraliserare. Var noga med att använda den här komponenten, eftersom den kommer att bidra till att ta ut pengar, vilket är särskilt viktigt vid efterföljande färgning.
  8. Du kan påskynda proceduren genom att torka med en hårtork. I det här fallet, var noga med att minska emulsionens exponeringstid, annars riskerar du att överdriva krullarna.
  9. Efter avkopplingsproceduren applicera en regenererande mask, eftersom dina krullar påverkades av kemikalier.

  Det är mycket svårt att tvätta henna eftersom det gör starka kopplingar till hårets keratin. Därför, inte alltid, även när du använder professionella verktyg för avkoppling, väntar det önskade resultatet på dig.

  Hur tvättar han henna från håret? Det finns flera sätt att hantera effekterna av det iranska färgämnet.

  Du kan köpa professionell kosmetika för att hugga hår, beställa en speciell tjänst i salongen eller tillgodose det mest budgetalternativ - använd traditionella metoder.

  I det senare fallet måste den fullständiga elimineringen av pigmentet avsevärt minska.

  Med hjälp av professionell kosmetika

  Du kan använda professionell kosmetika för avkoppling inte bara i salongen. Du kan enkelt hantera förfarandet hemma. Det finns en hel lista med masker, schampon, emulsioner för att tvätta rött. De kostar inte så mycket. Förfarandet för avkoppling kostar dig en storleksordning billigare än i kabinen.

  Kosmetiska alternativ för avkoppling:

  • Kosmetik Paul Mitchell lindra från den irriterande röda färgen för 1 tillvägagångssätt. Shampoo Backtrack. Satsen, som är utformad för att tvätta depermenta färgämnen, innehåller en remuver, en neutraliserare och en skyddsbas. Applicera på torrt hår. I ett förhållande 1: 1 blandas de två första komponenterna, lämnar dem på håret i 20 minuter. Använd sedan skydd (1 minut). Verktyget tvättas noggrant under rinnande vatten. Det finns en uppsättning för avstängning mycket dyrt - 4900 rubel, men som de säger måste du betala extra för kvalitet.
  • Kapous Decoxon är en emulsion för tvättfärger, som från första gången kommer att bidra till att eliminera den röda färgen. Det hjälper till att korrigera skuggan i flera procedurer, löser upp det naturliga färgämnet och bringar det ut. Kostnaden för en uppsättning bestående av två flaskor är 500 rubel.
  • Färgborttagare från varumärket St. Petersburg hårk Cosmetics - Estelle. Färgen OFF-verktyget påverkar inte det naturliga pigmentet och lyser inte krullarna. Tillverkaren hävdar att färgen kommer att visas delikat. Satsen består av 3 komponenter - ett reduktionsmedel, en katalysator och en neutraliserare. Dessa 3 flaskor kostar dig bara 350 rubel.
  • Det italienska företaget Nouvelle erbjuder en uppsättning för dumpning, bestående av 2 flaskor. Den är konstruerad för full eller partiell färgtvätt. Color Back fungerar gradvis. Kostnaden för en uppsättning är 1000 rubel.
  • Emulsion för färgkorrigering Nexxt Color System Remover. Det fungerar väldigt fint utan att skada dina lockar. Det hjälper till att fixa den misslyckade hennafärgningen. Det är ett alternativ till blekningskompositioner. Det här verktyget kostar dig 350 rubel.

  Tvätta i stugan

  Förfarandet för avkoppling i hytten är praktiskt taget inte annorlunda än användningen av professionella färgvätskor, som i vår tid har blivit tillgängliga för alla. Du kan tvätta henna för 1,5-4 tusen rubel.

  Kostnaden påverkas av:

  • val av professionella medel;
  • prestige salong;
  • längd krullar.

  Först kommer befälhavaren att ordentligt späda kompositionen (i den rätta proportionen blandas reduktionsmedlet och katalysatorn). Efter att ha väntat en viss tid efter applicering på krullarna tas en separat sträng, på vilken en neutraliserare appliceras. Efter kontroll av resultatet, om en svag korrigering uppnås, appliceras emulsionen igen.

  Observera att efter att molekylerna av det artificiella pigmentet löser upp, utför mästaren shampooing med ett speciellt schampo, vilket tar bort de delade resterna.

  Foto före och efter

  Är det möjligt att tvätta hemma

  Tvätta Henna hemma hjälper oljor, alkoholtinkturer, ättika, tvål eller bryggerjäst.

  Burdock Mask

  Faktum är att många oljor tränger djupt in i krullarnas struktur, vilket bidrar till att eventuella pigment avlägsnas. Det är därför som du vill fixa den resulterande färgen länge, är deras användning oönskade. I vårt fall är det tvärtom Henna Remover från hår som krävs.

  Handledning:

  • köpa olja på apoteket (du kan också ta olivolja);
  • 10-15 ml (beroende på mängden hår) uppvärmd på elden, inte kokande;
  • Applicera på lock och hårbotten;
  • Du måste först packa en plastpåse först och sedan en handduk;
  • efter en timme tvättas suspensionen under rinnande vatten med användning av schampo.

  Hur snabbt kan Henna tvättas från håret på detta sätt? Tyvärr tar det 5-10 procedurer. Men efter den första shampooing kommer du att märka hur färgen på locken kommer att blekna.

  Jästmaske

  För att göra en mask måste du köpa 50 mg jäst (du behöver bara en liten nypa).

  Handledning:

  • kombinera en liten jäst med en tesked socker och täck med varmt vatten;
  • rör om tills ingredienserna löser upp;
  • efter 30 minuter, applicera på lockar;
  • var noga med att begränsa åtkomsten av syre med en plastpåse och en handduk;
  • Skölj huvudet efter 40 minuter.

  Hur snabbt tvättas Henna med öljäst? Svaret är mycket tvetydigt. Enligt recensioner av tjejer som tar liknande experiment, tar det 2 veckor med daglig användning av masken för att säga adjö till den irriterande rödhåran.

  vinäger

  Som du vet är ättika en utspädd syra som kan penetrera djupt i olika ytor. Hår är inget undantag.

  Handledning:

  • späd 1 msk. l. ättika i en liter vatten;
  • Håll dina curls i den resulterande lösningen i minst 10 minuter;
  • skölj med schampo.

  Efter en så enkel manipulation i ett tillvägagångssätt blir den eldröda färgen till koppar.

  En viktig punkt! Eftersom ättiksyra starkt torkar hår, måste du ta hand om deras fuktgivande. Var noga med att använda efter shampooing av balmsköljning, som appliceras på en lite fuktig krullning.

  Tvättmedel

  Vi vet alla att tvål är alkali, varför denna produkt är föremål för upplysningen av skalor. Så fort du tvättar tvålvattnet, glöm inte att sätta en näringsmask. Utför proceduren för en månad var tredje dag.

  alkohol

  Det är möjligt att tvätta henna från hår hemma med hjälp av 70% alkohol. Enligt användarens återkoppling är det här alternativet det snabbaste.

  Handledning:

  • fuktar locken med 70% alkoholinfusion;
  • håll vätskan i 5 minuter;
  • Smörj krullarna med någon olja (oliv, burdock, palm);
  • täck huvudet med ett paket och linda det i en terry handduk;
  • blötlägg en blandning av alkohol och oljor i ca 40 minuter;
  • tvätta lockar.

  För att säkert minska det naturliga pigmentet, utför proceduren med ett intervall på tre dagar flera gånger.

  För att helt ta bort henna från ordern behöver du använda schampo för fettigt hår och bäst av allt speciellt djupverkande schampo, vilket är avsett för avkapning.

  Masker baserade på gräddfil och kefir

  Hur tar man bort henna 20% åt gången? Mycket enkelt! Du behöver bara göra en närande mask baserad på gräddfil. Mjölkprodukten lämnas på huvudet i en timme. Snurra turbanen ur handduken.

  Expertråd. Om du vill påskynda masksens funktion och andra medel för avkoppling kan du använda en hårtork. Det kommer att minska exponeringstiden med 20 minuter.

  Vård efter

  För att ta bort det naturliga pigmentet av lövbladen krävs ganska aggressiva medel, det är absolut nödvändigt att du tar hand om låsningarna efter proceduren.

  tips:

  • borsta inte de våta krökarna, annars kommer du att skada dem väldigt mycket;
  • klippa delade ändar, eftersom avkoppling kan torka ut håret;
  • Använd sköljbalsam eller örtavkok efter shampooing.
  • sätt hårtorken i en lång låda (om du verkligen behöver torka håret, använd bara kall luft);
  • Tvätta inte huvudet med klorerat vatten, om du har för hårt vatten i kranen, lägg till lite ättika i bassängen - det kommer att mjukna väsentligt.
  • skydda lockar från exponering för UV-strålar på sommaren;
  • minimera stilprodukter;
  • Efter tvättning och ytterligare målning kan du genomföra biolamineringsproceduren.

  Således är det ganska realistiskt att ta bort henna från håret, du behöver bara utöva maximal ansträngning genom att genomföra regelbundna procedurer hemma. Betydande påskynda processen kommer att hjälpa speciella medel för betning av hår. Om du är rädd för att skämma bort dina lockar, kontakta salongen, där rapportsättningen kostar 1,5-4 tusen rubel.

  Användbara videoklipp

  Hur man tvättar henna Hur man kommer ut ur rött i blont.

  Sätt att tvätta Henna från hår hemma

  Bland de kända typerna av naturliga färgämnen är henna den mest populära och säkra. Trots alla fördelar har den en betydande nackdel: det är omöjligt att snabbt tvätta henna från hår hemma. Det finns dock sätt att minska intensiteten hos färgen utan att skada hårets struktur.

  Vad är detta färgämne

  Henna är ett färgämne av naturligt ursprung, erhållet från lövverket från Lawson-växten. I kosmetisk industri används 2 typer av henna:

  • Färglös - används för läkning av hår, har inte färgegenskaper.
  • Färg (iranska, sudanesiska och indiska) - som kännetecknas av närvaron av medicinska egenskaper, kan måla lockar i olika nyanser av rött.

  Den färg som erhålls med hjälp av henna varar från 1,5 till 10 månader. Det beror på olika faktorer: tvättens frekvens och de enskilda egenskaperna hos håret. Henna kan färgas om var 2 till 4 veckor.

  Hur man tar bort färgen omedelbart efter målningen

  Det är lättare att tvätta av henna omedelbart efter färgning av håret. För att göra detta rekommenderas att tvätta huvudet flera gånger med regelbundet schampo utan att använda balsam och balsam. Användningen av schampo för djupt rengörande hår ökar effekten. Det bästa resultatet kan uppnås inom de första 3 dagarna efter färgning.

  Sätt att tvätta henna

  Det bästa resultatet av tvättning kan erhållas inom de första 2 veckorna efter att Henna färgat håret. Efter denna tid reduceras tvättens effektivitet avsevärt.

  Särskilda medel

  Det finns två former av tvättar:

  • Acid - gör att du kan tvätta bort färgen från håret utan att orsaka betydande skador på hårets hälsa. Effektiv när du tar bort ljus nyanser.
  • Blonding - hjälper till att rensa håret från mörkfärgade pigment. Den består av ett stort antal kemiska oxidanter som skadar håret.

  Först och främst är det rekommenderat att använda en mild tvätt, och i avsaknad av ett resultat, gå till medelstora rengöringsmedel. Innan någon av dessa produkter används ska ett hudallergitest utföras.

  Välprövade produkter som tillverkas av Paul Mitchel, Estel, L'Oreal Paris, Brelil, Farmen, Kapous. Dessa föreningar används för att avlägsna persistent färgämne, men de avlägsnar också framgångsrikt henna pigment från håret.

  Professionella verktyg präglas av hög effektivitet. Många av dem har ingen negativ inverkan på hårstrukturen, på grund av frånvaron av väteperoxid och ammoniak i dess sammansättning. I de flesta fall är det omöjligt att ta bort ett redhead i taget, färgen visas i 2-3 uppsättningar.

  Blonding tvätt gör att du kan tända håret färgat med henna för 4 - 6 toner. Upprepad användning av produkten (med 2 veckors raster) tar bort färgen helt.

  Förbereda produkten, blanda blekpulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel (lösningens lösning bör väljas korrekt: desto mörkare är hårets skugga, desto högre procentandel). Mängden av varje ingrediens - 20 g. Den resulterande kompositionen appliceras på håret med en pensel. Först och främst appliceras blandningen på de mörkaste områdena av håret, och resten bearbetas. Det är nödvändigt att hålla blandningen på håret i 30 - 50 minuter, vilket beror på deras ursprungliga färg och önskat resultat. Efter tiden tvättas kompositionen noggrant med vatten.

  De kemiska komponenterna som kommer in i receptet skada håret, men det är motiverat av deras höga effektivitet. Efter proceduren behöver håret extra omsorg.

  Folk recept

  Att använda folk recept kan inte garantera fullständigt borttagande av henna, men tack vare dem kan du avsevärt ändra hårets skugga i riktning mot den naturliga färgen. Tvättning på grundval av folkmekanismer kan användas var 2 - 3 dagar. För fullständigt avlägsnande av rodnad krävs 5 till 10 procedurer.

  • Ättiksyra. Till ett handfat med varmt vatten (10-12 l), tillsätt 4 msk. matvinäger. I den resulterande lösningen hålls håret i högst 15 minuter, varefter du ska tvätta huvudet två gånger med schampo och applicera en balsam. Verktyget kan användas för daglig sköljning av håret efter att ha tvättat håret.
  • Tvättmedel. Det ska appliceras på hela längden av håret och lämna i 15 minuter. Skaka sedan håret, använd balsam eller en oljemask. Tvål måste användas inom en månad.
  • Väteperoxid (8-12% lösning). I en metallfri behållare, anslut: vatten (30 ml), peroxid (40 ml), flytande tvål (20 ml) och ammoniumbikarbonat (1 tsk). Den erhållna blandningen appliceras med en borste i håret, från början av huvudet. Masken ska tvättas av med schampo efter 20 minuter, varefter håret sköljs med vatten och citronsaft eller vinäger.
  • Kefir. I 2,5% kefir (1 kopp) lös jästen (50 - 60 g). Kompositionen appliceras på hennafärgat hår i 1 timme och tvättas av med schampo. I stället för jäst kan du använda blå eller vit lera.
  • Oljemaskor. Tidigare applicerades en 70% alkohollösning på håret (i 5 minuter), detta är nödvändigt för att öppna hårvågorna och påskynda processen att avlägsna färgämnet. Sedan appliceras vegetabilisk olja (burk eller oliv) på hela längden av håret och rötterna och en keps sätts på. För att förbättra effekterna på henna rekommenderas det att värma håret med en handduk eller hårtork. Mask måste behållas från 30 minuter till 2 timmar. För att ta bort oljekompositionen från håret måste du använda schampo för fettigt hår och surgjort vatten.
  • Varm gräddfil (helst sur) appliceras på hela längden av håret. Procedurens varaktighet är från 35 minuter till 1 timme.

  De mest effektiva recepten att hantera henna är oljor och ättika.

  Efterföljande färgning

  Innan färgning av hårbeständig färg måste du se till att henna är helt borttagen. Annars kan resultatet vara oförutsägbart: i bästa fall tar färgen inte i värsta fall - håret blir en exotisk färg (från blå-violett till gulgrön). Och när du försöker färga ditt hår mörkt, kan färgen visa sig vara ojämn.  Nästa Artikel
  Användningen av calendula tinktur för hår